Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Sitemizin Gelişimi İçin Öneriler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=881)

18-10-2005 03:13

siteye psikiyatrinin, psikolojinin ve sosyolojinin temellerini oluşturan bilgileri koyalım. Cem kardeş birşeyi kabul etmelisin ki tanımında mantık üstü olarak geçen bir kavramı bir takım bilimsel ve akıl ve mantık ürünü olan şeylerle devirmeye çalışıyorsun. Bu bana zaman kaybı gibi geliyor. Baksana sen neler yazıyorsun adamlar neler yazıyor. Bence bu işi becermek için seçilen yol yanlış. İnsanları dinin içine çekerek yanlışlarını gösteremezsin, insanları bilimin içine çekerek gösterebilirsin bunu.
Yarın öleceğini bilseydin bugün bu siteye yazı yazmak yerine başka birşey yapardın, belki yine yazı yazardın ama yazdıkların farklı olurdu. Peki nerden biliyorsun yarın ölmeyeceğini de bugün o gün yazacaklarını yazmıyorsun, çünkü bu ihtimal var olmasına rağmen yarın öleceğine inanmıyorsun. Bu bir inanıştır. Buna inanıyorsun ve inanmak için bazı sebeplerin var. Ama şunu tartışamazsın "bu bir bilgi değildir". Senin yarın ölmeyeceğin gibi bir bilgi olamaz. Bu bilgiye sen sahip olamazsın, sen bu ihtimale sahip olabilirsin. Ve bu yüzden bugün buraya yazdıkların yarın ölmeyeceğin inancında olduğundandır. Benim çözüm önerim bu noktada başlıyor. Bu adamlar ya da sen-ben mutlaka birşeylereinanacaz, İnanıyoruz da. Bize kuranın ayetlerindeki çelişkiyi anlatacağına, insan düşüncesine olan yaklaşımları anlatsan bir gün bu müslümanlar kurana sadece gülerler ve onu sosyolojik ve psikolojik ihtiyaçlar açısından nitelendirirler. Ben düşünceme göre kişileri islamdan ya da diğer eski ve yetersiz dinlerden çıkarmanın ve yeni dinlere(ateism, panteism,deism) gibi yönlendirmenin yolu dini tartışmak değil bilimi tartışmaktır.
Çalışmalarına çabalarına saygı duyuyorum ama hedefine ulaşmak için bilimi irdelemek gerekiyor, kuranı değil. Ben bu akşam depremde ölmeyeceğime inanıyorum(hiç bir bilgim yok halbuki), eğer inanmasam bu akşam ders çalışmam başka bir şey yaparım. Yani bu bir konudaki inancım ama daha bir çok konuda inancım var, benim miktar olarak inandıklarımın bildiklerime oranı müslümanınkinden düşük olabilir, ama yine de inandıklarım küçümsenecek miktarda değildir. Dinleri geliştirdikçe inandıklarımızın yerine bildiklerimizi koyabiliriz. Bilginin sonu olmadığı için mutlaka boşlukları ya şüpheyle ya da inançla dolduracaz ama en azından inancın bu paftadaki parselini azaltırız.
sevgiler

18-10-2005 15:29

Burada yaptığımız da bilimsel düşünceye aykırı şeyler değilki usrenin. İslami inanışların iç çelişkilerini, gerçeklera aykırılıklarını ortaya koyuyor, bilim ve akıl yoluyla çürütmeye çalışıyoruz. Kuran'ın bilimsel mucizelerinin olmadığını gösteriyoruz. Kendinden önceki kaynaklardan temellendiğini gösteriyoruz. Kayıtsız şartsız teslim olabileceğimiz yani iman duyabileceğimiz özelliklerde bir kitap olmadığını ispatlamaya çalışıyoruz.

Ancak dinle mücadelede farklı yöntemler de olabilir. He yiğidin bir yoğurt yiyişi varmış. Sen farklı yöntemler kullanabilirsin, burda bu konuda sana karışan da olmaz. Tam tersine siteyi zenginleştirmiş olursun.

Yazılarını bekliyorum.

22-10-2005 18:51

sitenin logosundaki "1997'den beri" ifadesi komik olmuş, sanki viski markası gibi:)) cem kardeş yapmayın böyle:)

Materyalist 22-10-2005 19:07

Sevgili cem. Ben sitemizde (sitemizde diyorum. çünkü bu site hepimizin sitesi) "temel kavramlar" adı altında bir bölüm açılırsa iyi olur diye düşünüyorum. Orada çeşitli "izm" lerin tanımı ve tanıtımı yapılabilir.
saygılar

23-10-2005 23:34

bizimki kadar ziyaret edilen hiç bir site yok ki reklam almasın. biz niye reklam almıyoruz cem, hiç olmazsa sitenin bir takım masrafını çıkarmış oluruz. ne dersin sitenin kimliğine ters mi düşer? sargonun çevirmek üzere verdiği site adreslerinden bir ikisine baktım az önce, hepsinde reklam vardı hem de kocaman. yani bu işler böyle dönüyo anlaşılan.
bu kadar sık ziyaret edilen bir sitenin reklam geliri iyi olur.?

Materyalist 23-10-2005 23:41

Bravo usrenin. Gerçekten güzel bir düşünce. Hem bir de ben şunu merak ediyorum. Yaw arkadaşlar. Bu sitenin giderleri nasıl karşılanıyor be? Nerden geliyor değirmenin suyu? Molla bir site olsa anlayacam değirmenin suyunu da, bu siteye üyelerinden başka destek verecek birilerini kesinlikle seçeneklere koyamıyorum. bunun kirası, mirası var mı? Nasıl oluyor bilmiyorum. Reklam fikri güzel bir fikir

24-10-2005 00:54

Öneriler için teşekkürler. Bu siteyi el birliğiyle daha iyi yerlere taşıyacağımızı sanıyorum. usreninin de katkılarıyla ana sayaya daha doğru sol sütuna ateizm, deizm, agnostisizm, panteizm gibi felsefeler ile ilgili temel bilgileri koymaya başladım. Zaman içinde katkılar ve eleştiriler ile daha da gelişecektir bu yeni bölüm.

Sitenin ortalama aylık gideri 50 dolar civarında. Tamamını ben kişisel olarak karşılıyorum.

İyi gelir olursa reklam vermeyi düşünebilirim. Bunun haricinde paypal üzerinden bağış toplama da düşünülebilir.

Materyalist 24-10-2005 01:01

Cem kardeş (Abi mi, Kardeş mi, Yoksa arkadaş mı desem bilmiyoru ama ağzımdan kardeş diye çıktı. Neyse) Şu izmlere katkı konusunda bizim de çorbada tuzumuz bulunabilir mi? Bulunursa nasıl bulunur, Nasıl olabilir? Hani birazcık felsefeciyim de. Bel ki faydam olur diye düşündüydüm. :D

24-10-2005 01:04

google'ın adsense-adwords adlı uygulamaları var, bunlardan sitene koyuyorsun(uygun bir yerine) ziyaret başına sana para ödüyorlar. bu gerçekten çok işimizi görebilir, bu sıklıkla ziyaret edilen bir site için 50 doların çok daha üzerinde bir rakam elde edebiliriz.
gerekli bilgi için google.com/com.tr adresinden reklam kampanyalarını inceleyebilirsin, geçimini sadece bu kampanyalardan sağlayan büyük siteler var.
sevgiler

aragonn 01-11-2005 22:00

umarım sıtenız daha fazla sevıyelı ve doyurucu tartısmalara sebep olur.
her ne kadar düsüncelerınızı tasvıp etmesemde ınsanların bırbırlerıne tahhammul edebılmesı,tartısabılmesı guzel bır olgu.
bilgi kutsaldır,bilgi herseydır her turlu gerıcılık kahrolsun.
umarım hıc kımse atasının oldugu için bır dusunceye koru korune baglanmaz
benım bır tavsıyemde kullanıcı arkadaslar yazılarında alıntıların kaynagını belırtırse herkes daha saglıklı bılgıye ulasabılır.
Allah yardımcınız olsun
kolay gelsın

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:11 .