![]() |
Re: SİTENİN GELİŞMESİ İÇİN ÖNERİLER
Cem,
forum'un rss linki var mı? kullandığınız forum yazılımının (phpBB) bu özelliği var bildiğim kadarıyla. yeni mesajları her seferinde forum'u yükleyerek kontrol etmektense rss ile kontrol etmek sanırım hem sizin trafiğinizi düşürür, hem de server yükünüzü azaltır. |
rss özellikleri var ancak bu konu hakkında henüz hiç bilgim yok. Nasıl aktive edilir araştırmam gerekir. Senin bilgin var ise yardım edersen memnun olurum.
|
phpbb için bugün yeni bir mod indirdim, onu deneyecem, eğer istediğim gibi çalışırsa aynı şeyi nuke içindeki phpbb'ye de uygulamaya çalışacam. İstediğim özellikleri sağlayabilirse e-mail ile tüm detayları yazarım. Şu anda rss feed'i veriyor siteniz, ama içeriği boş. Sanırım fazla uğraşmadan işler hale getirilebilir.
|
Sevgili Cem,
rss eklemesi için elinize sağlık. Sanırım dünden beri çalışır duruma gelmiş. Bu rss feed'i veren php kodunun bir yerlerinde Kod:
<?xml version=\"1.0\" encoding=\"ISO-8859-1\"?>Thunderbird ile kullanıcı kodlamayı ayarlayabildiği için sorun yok, RssReader gibi yazılımlar da bu encoding'i kullanıyorlar sanırım. Kolay gelsin. |
Değerli beğler,
Benim önerim Turan Dursun'un eserlerinin taşına biliyorsa burada yayınlanması,taşınamıyorsa ufak parçalar halinde,sitede ki anasayfada bir bölümde yayınlanmasıdır. |
selamlar arkadaşlar.
benim önerim, sitenin şarkılar kısmına john lenoon'un "imagine" adlı şarkısının da yüklenmesidir. beatles'ın üyelerinden olan "jhon lennon" bu şarkısı nedeniyle koyu bir hıristiyan tarafından öldürülmüştü. aşağıda şarkının sözleri var. Imagine Imagine there's no heaven, It's easy if you try, No hell below us, Above us only sky, Imagine all the people living for today... Imagine there's no countries, It isnt hard to do, Nothing to kill or die for, No religion too, Imagine all the people living life in peace... Imagine no possesions, I wonder if you can, No need for greed or hunger, A brotherhood of man, Imagine all the people Sharing all the world... You may say Im a dreamer, but Im not the only one, I hope some day you'll join us, And the world will live as one. dilerseniz internetden arayıp bulabilirsiniz, luzum halinde ben de size yollayabilirim. kolay gelsin. |
Neutino teşekkürler. Türkçe dil kodlaması yapılmış oldu.
Maddeoz arkadaşım bu şarkıyı indirebileceğim bir link verirsen memnun olurum. Sana da teşekkürler katkın için. Site sizlerin katkılarıyla daha da gelişecek. |
Merhaba arkadaşlar,
Cem'in çalışmaları sonucunda site rss yayını da yapıyor hale geldi, bu özellik ve kullanımı hakkında ben bir parça bilgi vereyim dedim. Pek derli toplu olamadı, kusura bakmayın. RSS - Rich Site Summary - Zengin site özeti anlamında bir kısaltma. İçerik dağıtımı için kullanılan bir teknoloji. Özelliği, "hafif" olması, yani sitenin tamamının değil, sadece belli bir içeriğin iletilmesi. "Zengin" olması, sadece düz yazı değil, ilgili link, yazar vs gibi bilgilerin de bu özetin içerisinde olmasından kaynaklanıyor. Şu an bu sitede kullanılan RSS 2.0 ise Really Simple Syndication anlamına geliyor. RSS hakkında Wikipedi açıklaması "Internet kullanıcısı RSS teknolojisi ile düzenli olarak içerik sunan sitelere abone olabilir ve çeşitli RSS istemcileri sayesinde içeriği takip edebilir. Site yöneticisi veya sahibi bu hizmeti sunmak için bir takım teknik düzenlemeler yapmalı ve uygun formatta XML'i RSS istemcisi talep ettiğinde göndermelidir. RSS olarak sunulan içerik web sitesinde sunulan içeriğin tamamını, özetini veya sadece başlığını içerebilir." Wikipedi RSS Ne gibi bir avantajı var? Diyelim ki sürekli takip ettiğiniz 10 adet sürekli güncellenen site var, sitelerde bir güncelleme oldu mu diye sürekli bu 10 siteyi tarayıcınız ile geziyorsunuz. Her seferinde de sitenin güncellenmeyen içeriği ya da o sırada ilginizi çekmeyen diğer ayrıntıları da yüklemeniz gerekiyor. RSS ile daha farklı bir yaklaşım izleniyor. Sitenin özetini belli periyotlarla kontrol ediyorsunuz (rss okuyucular ile), eğer ilginizi çeken bir güncelleme olmuşsa o durumda doğrudan ilgili linki kullanarak o siteyi açıp ilgili haberleri okuyorsunuz. Bu rss yayınlarını web sayfaları içerisine de yerleştirebiliyoruz ek olarak. Örnek: Turan Dursun forumunda takip ettiğiniz 2 başlık, takip etmediğiniz 4 başlık var diyelim. Bu başlıklarda bir güncelleme olması durumunda şu anda 2 yöntemle bundan haberdar oluyoruz.
Nasıl kullanabiliriz? A. RSS okuyucular ile.
Bu ve benzer programlarda Turan Dursun sitesinin rss link'ini ilgili yerlere girerek site güncellemelerini takip edebiliyoruz. Bu liste benim şu anda denediğim ve kullandığım yazılımlar sadece, net'te ücretsiz olarak kullanılabilen başka yazılımlar da var. B. "Portal" tarzı kişiselleştirilmiş web sayfaları ile ( http://www.google.com/ig , http://my.yahoo.com) not: son denememde yahoo'nun sayfası çalışmıyordu. RSS nasıl kullanılır konusunda sorunuz varsa bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım. |
|
bence bu sitedekilerin yazdıklarını okumalısınız.belki vereceğiniz bir iki cevap vardır.malum buradaki arkadaşlar çok kesin konuşuyorlar :)
http://www.kurandaceliskiyoktur.com/ |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:10 . |