Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Sitemizin Gelişimi İçin Öneriler (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=881)

ilahimasal 02-10-2020 22:05

Bu forumun ortaya çıkmasına ve çok kıymetli arşivinin oluşmasına neden olanlar;

Turan Dursun
İlhan Arsel
Arif Tekin ve birçok Aydın insanın somut bilimsel araştırmaları sonucunda ortaya çıkan değerli kaynaklar
Tabiki foruma başından beri emeği olan yöneticileri ve üyeleri.

Bunu niçin yazma gereği duydum?
Hepinizin bildiği gibi din siyaset bilim felsefe vb gibi konularda özgür düşünceyi yazılı halden. Görsel bir hale dönüştürenlerin iletişim ortamı YouTube de ortaya çıkan youtuberler var.

Bu youtuberler gerçekten çok iyi işler ortaya çıkarmaya başladı.
İşte bu yotuberlerin kaynaklarından ve bana göre en önemlilerinin en başında TURANDURSUN.COM un forumları geliyor.
Bu forumun arşivinden yararlanan bu yotuberler güzel işlerde çıkarsalar ,kaynakları olan. Bu forumu. Hiç bir şekilde konuşmuyorlar.
Bu yotuberlerin tüm videolarının başlıkları bu forumun başlıkları ve aşsağı yukarı aynı pareleldeki yorum ve düşünceleri ile dillendiriliyor .

Forumun. Arşivi ve. Sorgulanan konuları gerçekten takdir edilesi.

İyiki varsın Turan Dursun .com

Ahlaksız 21-03-2021 12:09

Son birkaç günün mesajları silinmiş herhalde. Bilginiz olsun.

spartacus 21-03-2021 13:34

Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Maalesef, çözüm bulamadılar. Harddisk bozulmuş ve veriler kurtarılamamış... Backup'a(yedeğe) geri dönülmüş...
https://turandursun.com/forumlar/att...1&d=1616322823

copernicus 06-06-2021 13:21

Sitenin yazarları, seviyesi hoş.

Sitenin kullandığı yazım şablonu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef.

1- Mesela, bir konuya bir mesaj yazıyorum. O esnada bağlantıdan kopmuşum. Yazdıklarım uçmuş oluyor.

2- Alıntı yapmak istediğim kişinin yazılarını görüp, ilgili bölümü kısaltarak alıntılayıp cevap vermek istiyorum. Ona da imkan vermiyor.
3- Yazdığım iletideki noktalama, virgül, harf hataları, anlatım bozukluklarını sonradan düzeltmek istiyorum. Sanırım böyle bir imkanda bulunmuyor. Sil düzelt butonu mevcut yazılmışda düzenleme imkanı vermiyor.

Şimdilik bunlar beni rahatsız etti. Kullandığım bütün forumlarda bunlar böyleydi. Daha pratikti, kullanışlıydı. v.s.

Teşekkürler.

"ictenlik" 06-06-2021 20:11

Alıntı:

copernicus´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 649627)
Sitenin yazarları, seviyesi hoş.

Sitenin kullandığı yazım şablonu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim maalesef.

1- Mesela, bir konuya bir mesaj yazıyorum. O esnada bağlantıdan kopmuşum. Yazdıklarım uçmuş oluyor.

2- Alıntı yapmak istediğim kişinin yazılarını görüp, ilgili bölümü kısaltarak alıntılayıp cevap vermek istiyorum. Ona da imkan vermiyor.

3- Yazdığım iletideki noktalama, virgül, harf hataları, anlatım bozukluklarını sonradan düzeltmek istiyorum. Sanırım böyle bir imkanda bulunmuyor. Sil düzelt butonu mevcut yazılmışda düzenleme imkanı vermiyor.

Şimdilik bunlar beni rahatsız etti. Kullandığım bütün forumlarda bunlar böyleydi. Daha pratikti, kullanışlıydı. v.s.

Teşekkürler.

Forumda yarım saat, bir saat sonra otomatik çıkış gibi bir işlev sanırım var. Foruma ilk geldiğimde ben de bunu çok yaşadım. Bir mesajı gönder butonuna basmadan hemen önce tamamını seçip hafızaya kopyalıyorum.
Yani, sanırım benim gibi upuzun mesajlar yazıyor olmalısınız.

İkinci için; mesajın tamamını "Alıntı" butonu ile aldıktan sonra kopyası üzerinde silerek bu yapılabiliyor

Örneğin
Alıntı:

2- Alıntı yapmak istediğim kişinin yazılarını görüp, ilgili bölümü kısaltarak alıntılayıp cevap vermek istiyorum. Ona da imkan vermiyor. Teşekkürler.

mümkün

Alıntı:

Mesaj düzenlemede zaman sınırı var ve yanılmıyorsam 1 saat kadar geçtikten sonra artık o mesajı düzenleyemiyorsunuz. Yönetim takımında değilseniz bu forumların çoğunda var. Düzenle butonu 1 saat kadar aktif

"Düzenle" butonu aktifken düzenlenebiliyor. Kullandığınız tarayıcı, eklentiler başka bir sorun olabilir..

"ictenlik" 06-06-2021 20:28

Yazarlık yaptığım forumlarda arayüzü daha yeni forum tabanlarıyla değiştirenler oldu. Eski üyeler sevmiyor, alışamıyor ve kullanmaya alışmak, orayı benimsemek o eski yer gibi hissetme, ait hissetme zaman alıyor, bunu biliyorum.
Yani neredeyse orası değilmiş gibi başka yeni bir yere gelmiş gibi hissediyorsun, oluyor. Alışıyor ama zaman alıyor.
Bu forumun renklerini, anasayfayı seviyorum
Beyaz taban seviyorum

Ben bilgisayarla kullanıyorum ve okuma yazma paneli çok geniş. Okurken biraz daha kitap sayfası gibi darlık aranıyor sanki ..

Bir de kullanılan karakterle mi ilgili bilmiyorum karakter araları çok açık ve geniş gibi ama alıştığımı söylemeliyim.

"ictenlik" 06-06-2021 21:55

Olabilseydi forumdan şöyle bir ricam olabilirdi. Bir mesajım alıntı tutularak yanıt sunulduğu halde herhangi bildirim olmaması ve o arada benim gönderime başka mesajlar yazmam nedeniyle onu gözden kaçırmam sonucu yanıtı geç verdiğim ya da belki hiç veremediğimi farkettiğim mesajlar oldu.

Yani yazar'ın mesajı alıntı tutularak yanıt verilmesi durumunda bir bildirim olsa fena olmazdı..

Singularity 07-06-2021 13:42

Son yorumlarda şunu fark ettim ki yazarlar genellikle forumun gelişimi için önerilerini sıralamışlar. Oysa ki konu başlığı sitenin gelişimi için önerileri talep etmekteydi. Belki böyle düşünenler çoğunluktur, geriye doğru çok fazla okumadım, belki de yanılıyorumdur.

Site ana sayfasında en altta bir google banner'i olabilir. Böylece her tıkta hesapta biraz birikecektir. Az çok deyip geçmemek lazım, damlaya damlaya göl olur. Sitenin kayıt server ücretini karşılasın yeter. Genelde karşılamıyor, bunu da söyliyim. Üçte birini bile karşılamıyor. Burda belki karşılar, bir denemekten zarar gelmez. Genelde bu tarz konsept sitelerde böyle bir adet yok, onun da farkındayım ama bunu yapmak lazım. Çünkü onu yaptığın zaman diğer sitenin istatistiklerinde de "geldiği adres" olarak görünüyorsun, bu sefer bu siteyi bilmeyip diğer sitenin gelen istatistiklerine bakan birisi burası neresidir diye merak edip bakabilir.

Bunun haricinde link exchange siteleri var. Onlara linkini veriyorsun, onlar da senin linkini veriyor. Böylece birbirine yakın konseptteki siteler yazar alış verişi yapmış oluyor. Gerçi bizimkiler yazar sayılmaz, saymaz söver cinsinden ama belki karşı taraftan yazar sövmez gelirse, hani kar zarar hesabı yapınca belki kar ederiz. Bunun dışında çok da şey yapmamak lazım.

ilahimasal 02-08-2021 20:46

Forumu buldugumda
A noktasındayken , dogru olan istikamette B noktasına ulaştım. C , d , ........>
Foruma bir seyler kattımmı dersem ? Sanmıyorum
Özgür olan bu platformda eksikleri cokta olsa düşüncelerimi yazabildim.

Fakaaat
Teblig yapmadım. Tebliginde bu forumda yer bulamadıgına sahit oldum
Peki ya komploculuk , temelsiz , kaynaksız , saçma sapan teoriler ?
Bunlara engel olunabilirmi ? Olunması gerekirmi ?
3 vakte kadar yagmur yagacak diyen bir düsüncenin burada bunları yazıya dökmesi bana tuhaf geliyor.

Forumu okudugum kadarı le Irkcı , ötekileştirici fikirler zaten bu forumda hiç yer yapamamış, tabanda bulamamış.

Komplo teorisi bu forumda taban bulamazda , komplo ve fantazilerine bir ayar verilirse daha uygun olmazmı?

Andrew 26-04-2024 03:52

Bence sitenin ismi ve icerigi degistirilsin. Her ne kadar Turan Dursun dinlerle mucadelede onemli bir adim atsa da su anda aramizda degil, Biz ise bireyin kendini gelistirmesine, degistirmesine ve gunluk yasaminda karsilastigi sorunlarla mucadele etmesine yardimci olacak noktalara odaklanmali, sahip oldugumuz bilgi, beceri ve yetenekleri birey yararina kullanabilmeliyiz. Bu dogrultuda, Turan Dursun anti-din ekseninden cikmali, daha cok pratik alanlara yonelmeliyiz. Bir diger ifadeyi de bize ne dinden, Turan'dan, Islam'dan, Muhammed'den, Kur'an'dan. Bunlar insanliga hicbir sey vaadetmiyor. Hicbir sey vermiyor. Zaten yillardir bu sitede islam elestirisi anti-din anti-Tanri odakla elestiriler yer aliyor.

Soylenecek neredeyse her seyi soylendi. Muhammed bir yalanci, din min yok, dinciler bu ulkeyi soydular, ve aptalliga gomduler. Bunlarin hepsi soylendi, hepsi anlatildi, hepsi yillardir burada yazildi, cizildi. Dolayisiyla bu din sacmaligindan kurtulmali, daha cok karsilastiginiz problemleri cozum odakli yaklasan bir tutum sergilenmeli. Tabii bu felsefi yonu, bir de norobilim acisindan zengin bir icerik sunulabilir. Yetmedi . Mesela yasamin temel bilesenleri , evlilik , cocuklar , anlayisin ya da anlamanin temel bilesenleri , celiskilerin nasil cozulecegi, is ortaminda yasanan zorluklar ve basa cikma yontemleri, hastaliklar, etik, felsefe, Duygu ve hormonlar, uyusturucu maddeler ve beyindeki etkileri, is yerinde basari, insana neden siddet kullandigi ya da neden siddete yoneldigi, okullarda yasayan siddetini nasil onlenebilecegi, bireyi bilincinin gelisimi, organizasyonun ya da organize olmanin temel bilesenleri, sosyal iliskiler , bireysel iliskiler , Hedef ve amaclilik , iletisimin ne oldugu nasil saglanmasi gerektigi, genel olarak bilim ve evrim.

Web sitesi yeniden dizayn edilebilir . Mesela Oncu Analitik dergisinin web sitesinde yer alan makaleler gibi yazilar , ana sayfada yer almali. Insanlar resimleri sayinca makaleye ulasabilmeli

Ismi de cok eskidi artik bu sitenin. Cem bu siteyi alirken o zamanlarda forumlar aktif ve aktif din elestirisi vardi . Herkes haril haril dinlere elestiriyor ve yazilar yaziyordu . Artik insanlar bunlardan bikti. Islersizlesti . Soylenecek seyler zaten soylendi .Bu sitenin ismi de icerigi de degismeli. Daha yaratici isimler bulunmali. Ozgur insan, gelisen ya da degisen beyin gibi. Ne dersiniz?

Spartakus, Bence siteyi yenilemenin gerekir. Artik Turan'i birakalim, gercek hayatimiza odaklanalim. Dinden minden artik bize bir yarar gelmez, din elestirisinden de gelmez.

Madem programcisin hobi olarak, yenile abi su siteyi. :wave:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 04:48 .