Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Ant Dayatması Mutlaka Tartışılmalıdır! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10171)

pervane 23-05-2009 22:39

Ant Dayatması Mutlaka Tartışılmalıdır!

Özgür-Der: “Ant Dayatması Mutlaka Tartışılmalıdır!”

İlkel kabile ayinlerini andıran tarzda çocuklarımıza her sabah ırkçı kalıpların tekrar ettirilmesi formunda gerçekleştirilen ant olayı açıkça eğitimde otoriter-faşizan bir dayatmadır...” Yaptığı açıklamayla Özgür-Der, “Andımız”ın mutlaka tartışılması gerektiğini belirtti.
Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun "tartışılabilir" ifadesiyle tekrardan gündeme gelen "Andımız" ile ilgili bir açıklama yapan Özgür-Der, Kemalist medya terörüne maruz kalan Bakan Çubukçu'yu cesaretli olmaya ve dürüst davranmaya çağırdı. "Militarist bir formda gerçekleşen, ırkçı anlayışın öne çıkartıldığı ve ancak Allah'a atfedilmesi gereken birtakım sıfatlarla rejimin kurucusunun tazim edildiği bu ant içme ritüeli inancımıza doğrudan bir saldırı ve açık bir insan hakları ihlalidir." diyen Özgür-Der, değerlerimize uygun olarak yetiştirmek istediğimiz çocuklarımıza korkuyla, tehditle, baskıyla sistemin ideolojisinin enjekte edilmeye çalışıldığını ifade etti.
"Bizler çocuklarımızı 'Elhamdulillah Müslümanım!' şiarıyla yetiştirmeyi hedefliyoruz!" diyen Özgür-Der, dayatma ve zorbalık içeren, akla, mantığa ve vicdana aykırı ilkel dayatmanın son bulmasını talep ediyor.
Özgür-Der Genel Merkezi'nden yapılan açıklamanın tam metni:

Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu'ya Sesleniyoruz:

"TARTIŞILABİLİR" DEMEK YETMEZ,
ANT DAYATMASI MUTLAKA TARTIŞILMALIDIR!

23 Mayıs 2009

Okullarda her sabah düzenlenen törenler ve bu törenlerde çocuklara okutulan ant konusu birkaç gündür tartışma gündemine gelmiş bulunuyor. Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya atfen konunun "tartışılabilir" olduğuna dair bir görüş beyanının bile kimi çevrelerde uyandırdığı tepkiler konunun ne denli önemli olduğunu ve mutlaka tartışılması gerektiğinin bizatihi delili olarak görülmelidir.
İlkel kabile ayinlerini andıran tarzda çocuklarımıza her sabah ırkçı kalıpların tekrar ettirilmesi formunda gerçekleştirilen bu ant olayı açıkça eğitimde otoriter-faşizan bir dayatmadır. Muhtemelen bu garip uygulamanın Türkiye'den başka dünyada bir başka örneği de yoktur. Militarist bir formda gerçekleşen, ırkçı anlayışın öne çıkartıldığı ve ancak Allah'a atfedilmesi gereken birtakım sıfatlarla rejimin kurucusunun tazim edildiği bu ant içme ritüeli inancımıza doğrudan bir saldırı ve açık bir insan hakları ihlalidir.
Devlet kimseye, hiçbir alanda kimlik dayatma hakkına sahip değildir. Hele bu dayatma zorunlu eğitim kapsamında okula mecbur tutulan çocuklara yapıldığında bu çok daha vahim bir insanlık suçu olur. Ne yazık ki bu ülkede resmi ideolojik dayatmalar daha 7 yaşından itibaren çocuklarımızı adeta bir hamur gibi şekillendirmeye kalkmaktadır. Kendi inancımıza ve değerlerimize uygun olarak yetiştirmek istediğimiz çocuklarımıza korkuyla, tehditle, baskıyla sistemin ideolojisi enjekte edilmeye çalışılmaktadır. Oysa bu büyük bir zulümdür.
Bizler çocuklarımızı "Elhamdulillah Müslümanım!" şiarıyla yetiştirmeyi hedeflerken, resmi ideoloji etnik kimliği öne çıkartmakta ve ırkçı bir anlayışı dayatmaktadır. Bu yapılan inancımızın yok sayılmasıdır. Doğrudan kimliğin sekülerleştirilmesi ve devletleştirilmesi çabasıdır. Ayrıca da düpedüz ırkçılıktır. Bu ülkede yaşayan Türk kökenden olmayan milyonlarca insana da açık bir hakaret ve kimlik inkarıdır. On yıllardır yaşanan bunca acının adeta üzerine tüy dikmektir!
Ant konusuna dair tartışmaya ürkek bir biçimde katılan ve Kemalist medya terörüne maruz kaldığı ve baskı altına alındığı görülen Milli Eğitim Bakanı Sayın Çubukçu'yu cesaretli olmaya ve dürüst davranmaya çağırıyoruz. Bu ölçüde çarpıklık içeren bu konu hakkında çekingen bir dille "tartışılabilir" demek yetmez, mutlaka tartışmaya açmalısınız, tartışmalısınız! Haksızlıkların giderilmesi, yanlışların tasfiyesi ciddi, ısrarlı ve cesur girişimlerle gerçekleşir. Bu ülkede yaşayan geniş kitlelerin inancına aykırılık taşıyan, açıkça dayatma ve zorbalık içeren, akla, mantığa ve vicdana aykırı bu ilkel dayatmayı daha fazla vakit kaybetmeksizin en azından toplumun gündemine taşıyarak, tartışmaya açmak sağlıklı bir adım olacaktır.

ÖZGÜR-DER

dilaver 23-05-2009 22:55

Antların ırkçı bir nitelik taşıdıgı ile hem fikirim. Tek tip çocuk yetiştirmek hedeflenmektedir. Ama buna yukarıda karşı çıkan zihniyet farklı bir şey getirmemektedir. O da aynı anlayışla İslamı dayatmaktadır.

Hem anda hem de zorunlu dini egitime karşı çıkan bir anlayış ancak demokratik olabilir.

Hele hele Türk olmayan insanlara, örnegin Ermeni çocuklara bu andın okutulması tam bir rezillik ve insan hakkı ihlalidir.

Çocuklarımız ne Türk ne de müslüman olmak zorundadır. Ama insan olmak zorunda oldukları herhalde tartışılamaz.

saygılarımla

pervane 23-05-2009 23:05

Bana öyle geliyor ki islami kesim durumdan vazife çıkarıp fena halde kopyala yapıştır peşinde! şimdiye kadar böyle bir taleplerine rastlamadım. Tıpkı türbanı kadın hakları sosu ile sunmaya çalışması gibi burdan da bakalım nerelere yapıştırma yapılacak.

parmis 23-05-2009 23:08

Çocuklarımız ne Türk ne de müslüman olmak zorundadır. Ama insan olmak zorunda oldukları herhalde tartışılamaz.(Dilaver den)
inanın bundan doğru bir yaklaşım olamaz bende imza atayım Sayın Dilaver:)

saygılarla..

parmis Güneşin_kızı

azınlık 23-05-2009 23:16

Alıntı:

pervane´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 179888)
... bakalım nerelere yapıştırma yapılacak.

"Ey bugünümüzü sağlayan ..."

A.

pervane 23-05-2009 23:27

Sahi ant yerine ikame edilecek sure hangisi acaba:der:

K.C. 24-05-2009 00:07

"Oku! Yaradan Rabbinin adıyla oku!"
Bilahare de sünnet öğretilir: "Peygamberiniz ümmiydi çocuklar. Okuma yazması yoktu."

unbe 24-05-2009 00:07

andı kaldırmaya çalışmalarının pkkya şirin görünmekten başka bir amacı yok bana kalırsa
çünkü hedeflenen türkiyenin bölünmesi ve atatürkün hafızalardan silinebilmesi
ama bir kez daha söylüyorum bunu asla ve asla başaramayacaklar.

hiramusta 24-05-2009 12:04

Benim çocuklarım da hergün and okuma ayinini kaçırırlar.Tesadüf müdür,nedir? :)

Felsefeci 87 24-05-2009 12:15

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 179880)
Antların ırkçı bir nitelik taşıdıgı ile hem fikirim. Tek tip çocuk yetiştirmek hedeflenmektedir. Ama buna yukarıda karşı çıkan zihniyet farklı bir şey getirmemektedir. O da aynı anlayışla İslamı dayatmaktadır.

Hem anda hem de zorunlu dini egitime karşı çıkan bir anlayış ancak demokratik olabilir.

Hele hele Türk olmayan insanlara, örnegin Ermeni çocuklara bu andın okutulması tam bir rezillik ve insan hakkı ihlalidir.

Çocuklarımız ne Türk ne de müslüman olmak zorundadır. Ama insan olmak zorunda oldukları herhalde tartışılamaz.

saygılarımla

Size göre nefes almak bile ırkçılık sayın dilaver.. Bence dışarıya da çıkmayalım.. mazallah ırkçı oluruz.. :))

byspy 24-05-2009 17:09

okuldayken hiç dikkat etmezdim bu ant'a söyler geçerdim şimdilerde de bu durumun değiştiğini sanmıyorum.çevirsek sorsak bir çocuğa ırk tı faşizim di falan banane der geçer sanırım :) unutmuşum andımızı açtım baktım bir kaç yeri dışında gayet normal birde "Ne mutlu türküm diyene" cümlesi şu sıralar ön planda neyse birde bizim istiklal marşımız var onda da dini cümleler söz konusu

pante 24-05-2009 18:46

Özgür-der, Mazlum-der ve benzerlerinin kafasındaki and:

Rabbim Allah!
Dinim din-i İslam!
Kitabım Kuran-ı azimüşşan!
Kıblem Kabe-i şerif.
İtikatte mezhebim ehlisünnet vel cemaat.
Amelde mezhebim İmam-ı azam Ebu Hanife.
Adem Aleyhisselam'ın zürriyetindenim.
ibrahim aleyhisselam'ın milletindenim.
Muhammed aleyhisselam'ın ümmetindenim.
Müminim, müslümanım elhamdülillah!
Allah rızası için çalışacağıma,
Küfre karşı cihad edip savaşacağıma,
Asla dinimden dönmeyeceğime and içerim.
Kafirler kahrolsun!
Varlığım şeriate armağan olsun!
Ne mutlu şeriatçiyim diyene!

parmis 24-05-2009 21:00

Sayın Pante,

Yukarıya yazdığınız bu andı tersinemi çevirsek? ama ben kimsenin kahrolmasına sevinemem şu andı yapanların İnsan-Adam olmasını dilerim..

saygılar..

parmis Güneşin_kızı

pante 24-05-2009 21:03

Türkçülerin, Turancıların, Bozkurtların andı:

Türküm, Türkçüyüm, Atatürkçüyüm.
Irkım, dinim uludur. Türk, vatanının kuludur.
İl'im Turan, rehberim kuran'dır.
Ülküm, tek dünya, tek devlet, tek millettir.
Üstte gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe
Türk ili ve töresi bozulmaz.
Türk'ün kılıcı kında durmaz.
İnsanlık Türk' ten doğdu, Türk'ten batar.
Yüreğimiz Türk'ün şanı için atar.
Ey Türk! Titre ve kendine dön!
Dünya Türk olsun.
Vatan sağolsun.
Tanrı Türk'ü korusun.
Ne mutlu Türk olana!

pante 24-05-2009 21:05

Şimdi söylenmekte olan:

"Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.

Ülküm; yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!

Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!"

dilaver 24-05-2009 21:09

Önerim :

"İnsanım, doğruyum, çalışkanım,
İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, insanlıgı, milletimden özümden çok sevmektir.

Ey Büyük Atatürk!

Varlığım insanlık varlığına armağan olsun.
Ne mutlu İnsanım diyene!"

Hangisi daha güzel oldu ve neden

saygılarımla

eylemsel 24-05-2009 21:35

sayın pante

okuyunca tüylerim diken diken olduhttp://www.turandursun.com/forumlar/...ons/icon10.gif

boğaziçi 24-05-2009 21:40

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ey Büyük Atatürk!
Ne mutlu Türküm diyene!"
Alıntı:

Her sabah okul öğrencilerini
güne başlatan
"Türküm doğruyum çalışkanım" andı
var ya...
Geçenlerde sevgili hocam
Prof. Dr. Baskın Oran'ın eşi Feyhan,
"Biliyor musun o andı kim yazdı?"
diye sordu.
"Kim?" dedim merakla...
"Dedem."
"Deden kim?"
"Reşit Galip..."
İnanılır gibi değil.
Ne o andın 1933'ün 23 Nisan günü
Reşit Galip'in kaleminden çıktığını
biliyordum
Ne de Feyhan'ın
Atatürk döneminin Maarif Vekili
Reşit Galip'in torunu olduğunu...CAN DUNDAR / MILLIYET / 25 KASIM 2007
Hikayesi şöyle; devrin genç milli eğitim bakanı Dr. Reşit Galip Bey, 1933 yılının 23 Nisan günü ilk önce evde kızlarıyla bayramlaşır (kendisi, 3 kız babasıydı). Bayramlaşma sırasında bir şeyler söylemek istediğinde heyecanla "andımız" çıkar ortaya, metni yazar ve Çankaya Köşkü'ne gittiğinde bunu gösterir Atatürk'e. 23 Nisan Çocuklarına bir "armağan" olarak verir öğrenci andını, o gün bugündür öğrenciler "Türküm, doğruyum" diye haykırıyor....

pante 24-05-2009 21:43

Alıntı:

Acele ettin be Dilaver. :lol:
Daha devrim yapacaktık. :peace:

Sen şimdi aşağıdakini okuyunca mayışırsın: :)

“Biz bütün devrimciler olarak sayımızın azlığına, düşmanın çokluğuna bakmadan, bıkmadan, usanmadan kanımızın son damlasına kadar emperyalizme ve faşizme karşı savaşacağımıza ant içeriz.
Bu uğurda ölüm nereden ve nasıl gelirse gelsin, savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa, silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları, mitralyöz sesleriyle ve zafer ve savaş naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaksa ölüm hoş geldi safa geldi."

Tabi bu and, okullarda değil kırlarda, dağlarda, korsanlarda içiliyor.

dilaver 24-05-2009 21:50

Sevgili pante

Bugün evdekilere bu devrim andını anlattım gülmekten de öldük.

Eskiden günde 5-10 kere devrim andı içerdik. Hatta hiç unutmam bir gün bir yerlerden gelirken 50-100 kişilik bir grup peşimizde bir polis otosu yolu kaybettigimizden ana yola çıkamaya çalışıyorduk. Kuş uçmaz kervan geçmez bir dag yolu.

Komediye bak ki 10 metrede bir polis araya giriyor biz bir kavga gürültü. Polis çekiliyor, biz devrim andı içiyoruz ve yola devam. Sloganlar ve marşlarla.

Yahu Allah'ın dagında seni kim duya, kime devrim andı lazım ola.:loco:

saygılarımla

KızıL 24-05-2009 21:52

sevgili pante şeriatçılarında türkçülerinde kafalarındaki ant ı çok güzel ifade etmişsin..

dilaver usta senin ant ı tuttum ben varlığım insanlığa armağan olsun :)

unbe 25-05-2009 19:57

dilaver senin ant güzel olmuş
tamamen insanlığa adanmış bi ant.

Felsefeci 87 25-05-2009 20:03

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 180357)
Önerim :

İlkem; küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, insanlıgı, milletimden özümden çok sevmektir.

Ey Büyük Atatürk!

saygılarımla

Atatürk'ün ismini de koymanız gerçekten çok güzel.. :) Bunu bilerek mi yaptınız, yoksa bir tepki olarak mı bu ismin kalmasını istediniz?

cyctec2 25-05-2009 20:05

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 180378)
Sevgili pante

Bugün evdekilere bu devrim andını anlattım gülmekten de öldük.

Eskiden günde 5-10 kere devrim andı içerdik. Hatta hiç unutmam bir gün bir yerlerden gelirken 50-100 kişilik bir grup peşimizde bir polis otosu yolu kaybettigimizden ana yola çıkamaya çalışıyorduk. Kuş uçmaz kervan geçmez bir dag yolu.

Komediye bak ki 10 metrede bir polis araya giriyor biz bir kavga gürültü. Polis çekiliyor, biz devrim andı içiyoruz ve yola devam. Sloganlar ve marşlarla.

Yahu Allah'ın dagında seni kim duya, kime devrim andı lazım ola.:loco:

saygılarımla

cidden süper adamlarsınız yaaa:)

her neyse bugun bir olay oldu. komik.

bizim eleman balık yapıyor tavada. una buluyor atıyor tavaya . her neyse un bitecek yanındakine diyor (adam safca biraz) un geitr bakem. adam getiyrıyor . her neyse 2 dk sonra itirazlar gelemye başlıyor. ya bu balık garip. yaw admına zına yapışıyor derken gelenin un değilde alçı olduğu anlaşılıyor. ağladım ya ağladım gülmekten.

dilaver 25-05-2009 20:31

dilaver senin ant güzel olmuş
tamamen insanlığa adanmış bi ant.

Bu ant üzerinde birleşebilsek sorunları çok kolay aşabilecegimizi göreceksiniz. Çünkü biz yalnızca ve yalnızca insanız, başka bir şey degil. İnsanlık kimligimizin yerine başka kimlikler koydugumuz oranda (Türk,Kürt,Rum vs) insanlıktan uzaklaşıyoruz, farkında degil misiniz.

Gelin canlar bir olalım
Münkire kılıç çalalım.

Atatürk'ün ismini de koymanız gerçekten çok güzel.. :) Bunu bilerek mi yaptınız, yoksa bir tepki olarak mı bu ismin kalmasını istediniz?

Mustafa Kemal benim için bir degerdir, ama tabu, kutsal, tek adam, kurtarıcı degildir. Hak ettigi degeri ve saygıyı gösteririm, ama fazlasını degil.

saygılarımla

evrensel-insan 25-05-2009 20:46

Saygideger arkadaslar;

Önerim :

Ey Büyük Atatürk!

saygılarımla-dilaver-

Insanim, gercekciyim, evrenselim
ilkem; herkesin hak ve ozgurlugune; insanlik hak ve hukuku temelinde; saygi gostermek. insanligi, bireyselligim ile ozdeslestirmektir.

Ulkum; kendim dahil; insanligi, insan gibi yasatmak; ve insan olarak yasamaktir.

Ey, saygideger insanlik
Hem kendimi, insanlastirarak; hem de dusunce ve davranisimda insan olmayi ve insanlik sunmayi hedef alarak durmadan yuruyecegime and icerim.
Bireysel ozum; insanlik ozuyle ozdeslessin.
Ne mutlu, dusunce ve davranista insan olmak ve insanlik sunmak icin; gayret edene.

Saygilarimla;
evrensel-insan

pervane 25-05-2009 21:33

Antlara hayır! yeter yahu günde 5 vakit namazdan ne farkı var! tekrarlardan arınmış bir insanlık ben eylemden yanayım:ballchain:

Felsefeci 87 25-05-2009 22:55

Mustafa Kemal benim için bir degerdir, ama tabu, kutsal, tek adam, kurtarıcı degildir. Hak ettigi degeri ve saygıyı gösteririm, ama fazlasını degil.

Sizden bu sözleri duymak gerçekten çok güzel. Herkes hakettiğini görür sevgili dilaver abim. Bu konuda size katılmamak, mümkün değil.

saygılarımla.

hiramusta 26-05-2009 11:39

İlla and içmek zorundamıyız?İlla birşey içirilecekse 1 bardak süt içirilsin.

Felsefeci 87 26-05-2009 11:41

Alıntı:

hiramusta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 181168)
İlla and içmek zorundamıyız?İlla birşey içirilecekse 1 bardak süt içirilsin.

Günün en iğrenç esprisiyle karşı karşıyasınız arkadaşlar :)

parmis 26-05-2009 11:53

çocuklara her gun and söyletmenin bir anlamı olmadığını düşünüyorum müslümanların ve hırıstıyanların yemeğe otururken masa başında ettikleri duanında gerekli olmadığını düşündüğüm gibi...

saygılar..

parmis Güneşin_kızı

hiramusta 26-05-2009 12:12

Alıntı:

Felsefeci 87´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 181170)
Günün en iğrenç esprisiyle karşı karşıyasınız arkadaşlar :)

İğrençlik nerede özüne dönen felsefeci?

Felsefeci 87 26-05-2009 12:14

Alıntı:

hiramusta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 181186)
İğrençlik nerede özüne dönen felsefeci?

İğrençlikten kastım, esprinin bayat ve kötü olmasıydı. Halk dilinde bu gibi esprilere; İğrenç espri deniliyor. Özüme dönmemden de bahsetmişsin.:) Sahi ya, insan bi tebrik eder öyle değil mi sevgili hiramusta :)

hiramusta 26-05-2009 12:15

Ben de koca koca profların ikidebir anıtkabire çıkıpta,mevcut iktidarları ölmüş bir insana şikayet etmenin gereksiz ve saçma olduğunu düşünüyorum.

hiramusta 26-05-2009 12:26

Yav espri bana ait,daha bu sabah çıktı fırından.Taze taze servis ettim.Bu kadar kısa zamanda bayatlamış olamaz.Ha! kötü espri diyebilirsin.O da senin fikrin saygı duyarım.
Öze dönmene gelince de.Kendini mutlu hissedeceğin biryere döndüğün için senin adına sevindim.Ama bu dönüşler hiçbir zaman bitmez.Gerçekten insan olma iddiasındaysak gerçeği arama çabası son nefese kadar sürer.Kimbilir, ben belki kafir olarak öleceğin sen ise mü'min?

Felsefeci 87 26-05-2009 12:28

Alıntı:

hiramusta´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 181198)
Yav espri bana ait,daha bu sabah çıktı fırından.Taze taze servis ettim.Bu kadar kısa zamanda bayatlamış olamaz.Ha! kötü espri diyebilirsin.O da senin fikrin saygı duyarım.
Öze dönmene gelince de.Kendini mutlu hissedeceğin biryere döndüğün için senin adına sevindim.Ama bu dönüşler hiçbir zaman bitmez.Gerçekten insan olma iddiasındaysak gerçeği arama çabası son nefese kadar sürer.Kimbilir, ben belki kafir olarak öleceğin sen ise mü'min?

Yok be dostum.. Öyle deme. Ayriyetten ben bi aralar zaten mü'mindim. :) Ama o evreleri de attlattık.. Umarım sen de gerçeği en kısa sürede bulursun. Aklın ve bilimin yolundan gittiğin takdirde herşey çok daha iyi olacaktır.. Bundan hiç kuşkun olmasın..

mehmetsalih 27-05-2009 18:04

Antların ırkçı bir nitelik taşıdıgı ile hem fikirim. Tek tip çocuk yetiştirmek hedeflenmektedir. DİLAVER

Şuan bu bir sorundur ve Tartışılabilir.

evrensel-insan 27-05-2009 18:38

Saygideger arkadaslar;

Bir "and yarismasi" duzenleyelim. Bu baslikta su anda birkac and mevcut. Bu andlari oylayalim. Ayrica, yeni andlar iletmek isteyenler de, iletsin. Bakalim hangi and; site uyeleri tarafindan "en..." bulunacak? Varmisiniz?

Iste andlar;
--------------------------------------------------------------------------
Rabbim Allah!
Dinim din-i İslam!
Kitabım Kuran-ı azimüşşan!
Kıblem Kabe-i şerif.
İtikatte mezhebim ehlisünnet vel cemaat.
Amelde mezhebim İmam-ı azam Ebu Hanife.
Adem Aleyhisselam'ın zürriyetindenim.
ibrahim aleyhisselam'ın milletindenim.
Muhammed aleyhisselam'ın ümmetindenim.
Müminim, müslümanım elhamdülillah!
Allah rızası için çalışacağıma,
Küfre karşı cihad edip savaşacağıma,
Asla dinimden dönmeyeceğime and içerim.
Kafirler kahrolsun!
Varlığım şeriate armağan olsun!
Ne mutlu şeriatçiyim diyene!
Türkçülerin, Turancıların, Bozkurtların andı:

Türküm, Türkçüyüm, Atatürkçüyüm.
Irkım, dinim uludur. Türk, vatanının kuludur.
İl'im Turan, rehberim kuran'dır.
Ülküm, tek dünya, tek devlet, tek millettir.
Üstte gök çökmedikçe, altta yağız yer delinmedikçe
Türk ili ve töresi bozulmaz.
Türk'ün kılıcı kında durmaz.
İnsanlık Türk' ten doğdu, Türk'ten batar.
Yüreğimiz Türk'ün şanı için atar.
Ey Türk! Titre ve kendine dön!
Dünya Türk olsun.
Vatan sağolsun.
Tanrı Türk'ü korusun.
Ne mutlu Türk olana!

Ey Büyük Atatürk!

Ne mutlu Türküm diyene!"
Önerim :-dilaver-

Ey Büyük Atatürk!

“Biz bütün devrimciler olarak sayımızın azlığına, düşmanın çokluğuna bakmadan, bıkmadan, usanmadan kanımızın son damlasına kadar emperyalizme ve faşizme karşı savaşacağımıza ant içeriz.
Bu uğurda ölüm nereden ve nasıl gelirse gelsin, savaş sloganlarımız kulaktan kulağa yayılacaksa, silahlarımız elden ele geçecekse ve başkaları, mitralyöz sesleriyle ve zafer ve savaş naralarıyla cenazelerimize ağıt yakacaksa ölüm hoş geldi safa geldi."

Insanim, gercekciyim, evrenselim
ilkem; herkesin hak ve ozgurlugune; insanlik hak ve hukuku temelinde; saygi gostermek. insanligi, bireyselligim ile ozdeslestirmektir.

Ulkum; kendim dahil; insanligi, insan gibi yasatmak; ve insan olarak yasamaktir.

Ey, saygideger insanlik
Hem kendimi, insanlastirarak; hem de dusunce ve davranisimda insan olmayi ve insanlik sunmayi hedef alarak durmadan yuruyecegime and icerim.
Bireysel ozum; insanlik ozuyle ozdeslessin.
Ne mutlu, dusunce ve davranista insan olmak ve insanlik sunmak icin; gayret edene.
Simdilik, bu kadar. Yeni oneriler varsa; alabiliriz.

Saygilarimla;
evrensel insan;

K.C. 27-05-2009 19:02

Benim doğduğum ülkede sabah derse girmeden önce 10 dk. kültür fizik hareketleri yapardık, tüm okul, öğretmenlerle beraber.
Sonra aynı şarkıyı söyleyerek girerdik sınıflarımıza. Türkiye'deki uygulamayı gördüğümde çok şaşırmıştım. "Türküm" kelimesine takılmamıştım o zaman da "doğruyum, çalışkanım" kelimeleri TELKİN gibi, kendini inandırmaya çalışmak gibi geliyordu. Bir insana 40 kez ne dersen öyle olurmuş misali. :)

mehmetsalih 27-05-2009 19:07

-Önerim-

İnsanım, Değerliyim, Şerefliyim,
İlkem; Herkesi korumak, Herkesi Kendim gibi sevmektir.

Ülküm; Okumak, Paylaşmak, Yükselmek, Sosyal Olmak ve Yenilikçi Olmaktır.
Ey Büyük Vicdan!

Seçtiğin yolda, Buyurduğun hedefe durmadan yöneleceğime yemin ederim.
Varlığım Varlığımıza hediye olsun.
Ne Mutlu Kararlı Olanlara!''

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:36 .