Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Lost'un finali ile ilgili neler düşünüyorsunuz? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10335)

nogada 31-05-2009 15:34

Lost'un finali ile ilgili neler düşünüyorsunuz?

Şahsen ben işin içine mitolojik yada eski bazı uygarlıklar bağlantısı altında uzaylılara bağlanabileceğinden şüphe ediyorum.

Bunun yanında jacob'un claire in bebeği olan aeron olduğunu düşünüyorum.Eğer neden diye sorarsanız adada doğan ve yaşayan tek bebek olduğu için bölyle düşünüyorum.Ayrıca bir bölümde claire kaybolmuş ve jacobun olduğu söylenen boş evde görünmüştür yine kendisi orda rahat olduğunu ve onlarla gitmek istemediğini belirmiştir.

Yine adamızda zaman veya mejanın önemi olmadığı için bebek aeron yüzyıllarca eskilere yada geleceğede gitmiş olabilir.

Kara dumanında 5.sezonda finalde jacoba seni öldürmenin bir yolunu bulacağım diyen kişi olduğunu düşünüyorum.Ayrıca onun benjamine kızı şeklinde görülebildiğini hatırlatmak isterim yani ölmüş olanların şekline girebiliyor.Sonuçta john locke bu iş için ölmen gerek diye yine bildirende o dumanın jackin babası şeklinde gelip lock'u kandırmış olması muhtemel.

John lock'un ölmesini istemesde onun the others'alrın lideri olarak kabul görüp jacopla rahat iletişim kurabileceğini düşünmesi olabilir.

Bunun yanında john locke öldükten sonrada onun şeklini alarak jakobu öldürme girişiminde bulunduğunu düşünüyorum.

Jacobun ölürken söylediği geliyorlarda muhtemelen başka bir uygarlık olabilir.
Aslında lay karma felsefesi yada dinlerede bağlanabilir potansiyeldedir.

Siz neler düşünüyorsunuz arkadaşlar ama spoiler vermeyin sadece kendi düşüncelerniz lütfen...

Saygılarımla...

nogada 31-05-2009 23:09

Kimsenin bu konu hakkında bir düşüncesi yokmu yaaa :D.Arkdaşlar sizin senaryolarınızı bekliyorum bu sitede o kadar çok koplo teorisyeni yada fikir üreten insan varken losta bir senaryo belirleyememek ilginç geldi bana.
Hep forumlarda tartışıp birbirimizimi kırmalıyız,bence burda biraz birbirimizin düşüncelerine karşıt görüş katmadan rahatlıkla tartışabiliriz.Derin bir nefers almak umuduyla...;)

Saygılar...

milomanara 31-05-2009 23:25

Bence lost'da fazla uzayan diziler arasında yerini aldı. Prison break, heroes gibi başlardaki ilgilisi benim için azalıyor. Sonu için mantıklı bir sonuç üretemiyorum çünkü metafiziğin suyunu çıkardılar. Locke maya rahibi çıkıp, reankarne olmuş, uygarlığından çalınanları geri almaya gelmiş bir peygamber de olabilir. Zaman ve mekanda yer değiştiripde sadece derinlikde hiç yer değiştirmeyen saçma ada aslında bir kara delik falan olabilir ve bütün dünyayı yutacakken bunlar dururlar. Bilmiyorum, dizi kendi içinde tutarlılığını kaybetti bence. Ne yapsalar yeri...

nogada 31-05-2009 23:30

Lostun yapımcıları hayranlarının istekleri ve beklentileri üzerine mantıklı bir şekilde olayı bitireceklerini söylemişler.Dediklerinizde gayet ilginç ve olabilecek senaryolar aslında biz kendi senaryolarımızı onalra göndersekte bizim isteklerimize göre bitirseler gayet hoş olurdu :D ama ben halen jacobun aeron ve locke'unda son halinin gerçek değil black smooke olduğunu düşünüyorum :)

Titan 31-05-2009 23:51

Adanın manyetik çekiminden dolayı dünya da görünmeyen boyutlarda maceralar devam edebilir.

nogada 02-06-2009 00:41

Çok şeyler olabilir ama ben mistik bir şeylere bağlanacağından kesinlikle eminim.

Özne 02-06-2009 03:24

muhtemel finalin mantıklı olması oldukça zor. Milomanara'nın da dediği gibi dizinin suyunu çıkardılar. Özellikle bu dönem bir çok lost sever tarafından önceki sezonlara kıyasla beğenilmedi. Zamanın adeta yalama olduğu bölümlerle gerçeklikten uzaklaşmasına neden oldu. Geçmiş sezonlarını yayınladığı gün izlerken bu sezon 1 hafta geriden izliyordum. Eski heyecanını yitirdi ve fazlasıyla mistikleşti. O nedenle mistik bir sonu tahmin edemezsiniz. Adam ağzıyla kuş tutsa inanırsınız çünkü :) mantıklı bitecek dersek mistik mantığında olabilir. Onun mantığı nasıl oluyor gerçi onu da bilmiyorum.

nogada 02-06-2009 03:28

Hepberaber göreceğiz,dilerimki yanılıyorsunuzdur çünkü bu kadar sezonu izledkten sonra sonucu mantıklı bir şekilde bağlayamazlasa biz izleyicilere yazık olacak :D

nogada 04-06-2009 18:11

Bu kadarmı yorumlar düşünceler hadi arkadaşlar burdaki herkezin bir fikri olduğundan eminim,hepimiz düşünen insanlarız.Bu lostun pandorasını hepberaber açalım :D

digeri_1 05-06-2009 20:13

be epeydir izliyemiyorum. en son ne olmuştu ya? :) lütfen kızmayın öğrenmek için sordm

0ne 06-06-2009 16:04

voltaire nin CANDIDE si gibi olabilir son

Akhenaton 06-06-2009 16:06

Diziye elli tane yeni adam girdi.Daha 3-5 sene sürer bu dizi.

0ne 06-06-2009 22:21

dizi yi ilk başladıgında tnt den seyrederdik reklam kuşağında

çok ilginç bişi vardı

sende hikayeni yaz bilmem hangi numaraya yolla dizi bir sonraki

bölümde seni anlatsın

yaradana sığınıp hikayesini mesajlayan olmuşmudur ona takıldım

VraeL 06-06-2009 23:32

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 183632)
Bunun yanında jacob'un claire in bebeği olan aeron olduğunu düşünüyorum.Eğer neden diye sorarsanız adada doğan ve yaşayan tek bebek olduğu için bölyle düşünüyorum.

Tezin mümkün olabilir ama gerekçene katılmıyorum. Çünkü Lost´un 3´üncü sezon, 13´üncü bölümünde Benjamin, Lock´a "bu adada doğdum büyüdüm" demişti. Hani Lock´un denizaltıyı patlattığı bölüm.

Kara dumana gelince. Dumanın bir büyü olduğunu ve Anubis adlı mısır tanrı ile ilişkili olduğunu düşünüyorum. Neden mi?
Adanın mısır tanrıları ve mitolojisi ile büyük bir bağı olduğunu bir çok bölümde gördük. Gerek o dev heykelden, gerek heykelin elinde tuttuğu Ankh´dan bunu gördük. Adadaki o dev heykel timsah başlıydı ve elinde mısır´a ait ankh´ı tutuyordu. Mısır tanrılarını araştırdığımızda bu tasvirde iki tanrı var. Tawaret ve Sobek.
(internette de şöyle bir resim mevcut)
http://1.bp.blogspot.com/_91s-Zkod9G...00/tawaret.jpg

http://www.lostfan.net/wp-content/up...lin_tamami.jpg

Ayrıca ambardaki sayılar girilmediğinde de rakamlar yerine çıkan hiyeroglifleride sıkça gördük dizide.

Kısacası bu ada Mısır medeniyeti ile çok yakından alakalı.

Peki kara dumanın bunla ne ilgisi var. Şöyle ki: bölümlerden birinde duvardaki bir resimde (sanırım ben´in gittiği mağaradaydı) anubis´i ve önünde duran kara dumana benzer birşey görmüştük.Anubis elini uzatmış bir halde dumanı yönetiyor gibiydi resimde.
Tüm bunlardan yola çıkarak, kara dumanın bir büyü olduğunu ve Anubis tarafından yönlendirildiğini düşünüyorum. Zaten vikipediden okuduğuma göre Mısır mitolojisinde Anubis´in, Tawaret´in oğlu olduğu söyleniyormuş.

Tüm bunlarada lost ile ilgili takip ettiğim sitelerden öğrenerek vardım. Çünkü henüz 3.sezon 13. bölümdeyim (:

http://www.lostfan.net/wp-content/up..._karaduman.gif

Bu arada şöyle güncel bir site öneririm.
http://www.lostfan.net/

Saygılarımla.

nogada 07-06-2009 14:19

Evet mısırla bir ilgisi olduğu konusunda bende sizinle hemfikirim,fakat mısır adı altında uzayada intikal edebilir bu konu,

Bir şey daha eklemek istiyorum benjamin o adada doğmamıştır.Babasıyla beraber ilk kez adaya geldiğini gösteren bölümü unutmayalım.

Saygılarımla...

nogada 07-06-2009 14:21

Alıntı:

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 186323)
Diziye elli tane yeni adam girdi.Daha 3-5 sene sürer bu dizi.

2010'da bitiyor dizi sayın Akhenaton...

VraeL 07-06-2009 23:16

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 186676)
Evet mısırla bir ilgisi olduğu konusunda bende sizinle hemfikirim,fakat mısır adı altında uzayada intikal edebilir bu konu,

Bir şey daha eklemek istiyorum benjamin o adada doğmamıştır.Babasıyla beraber ilk kez adaya geldiğini gösteren bölümü unutmayalım.

Saygılarımla...

Hımm. Dediğim gibi ben geriden geliyorum. Henüz 3. sezondayım. O bölümü izlemedim.
Demek ki Lock´a yalan söylemiş. Yalancı Benjamin ne olacak işte (.

nogada 07-06-2009 23:18

Alıntı:

Merodach´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 186961)
Hımm. Dediğim gibi ben geriden geliyorum. Henüz 3. sezondayım. O bölümü izlemedim.
Demek ki Lock´a yalan söylemiş. Yalancı Benjamin ne olacak işte (.

Evet aynen öyle.

Bu arada size spoiler verdiğim için üzgünüm :D

Aslında çokda önemli değildi bir bakımdan da.Saygılarımla...

nogada 09-06-2009 19:48

Güncelleme :D

VraeL 09-06-2009 20:23

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 186962)
Evet aynen öyle.

Bu arada size spoiler verdiğim için üzgünüm :D

Aslında çokda önemli değildi bir bakımdan da.Saygılarımla...

Yok canım ne demek, spoiler iyidir, güzeldir, kan yapar .D

Sapiens 09-06-2009 22:36

Bir arkadaşımın bu konuda güzel bir çalışması var. İlgililerin paylaşımına açmakta fayda görüyorum. Metin aynen aşağıdadır:

Öncelikle 5. Sezonun finalinde Jacob ve Jacob ile ilgili hususlara açıklayıcılık olması amacıyla yaptığım araştırmadan başlayalım. İşte o araştırmalarım aşağıda.

Bildiğiniz gibi dizinin başında Jacob (Yakup), adada yıllarını geçirdiği Taweret heykelinin kaidesinde bulunan küçük odasında bizzat kendisinin yaptığı ipliklerden bir resimli duvar örtüsü dokuyordu. Orada Benjamın Linus’a dediği gibi bütünü oluşturan parçaları bozmadan anlatmaya çalışalım.

Taweret heykeli nedir?

Taweret, doğuş, yeniden doğuş ve gökyüzünün Mısır tanrıçasıdır. Dizideki heykel gri bir mermer taştan yapılmış ve her iki elinde de ankh yani dişilik, doğurganlık, doğum işareti bulunmaktadır. Bu heykellerin her ayağında 4 parmak bulunmaktadır. Yapılmış olan tüm Taweret heykellerinin genelde 75 mt. uzunluğunda olduğu tespit edilmiştir.

Jacob’ın duvar dokumasında çember içerisine alınmış bir Horus gözünden iyice iki yana açılmış bir çift kanat ve gözden dışarıya yansıyan ışık hüzmeleri gibi 17 adet uzun kol bulunmaktadır. Kolların sonunda bulunan eller, ellerini merhamet istemek için açmış 9 insan figürüne doğru uzanır. Aynı zamanda bu dokuz figürün her iki yanında tahtında oturup merhamet dilenenleri gözleyen krallar resmedilmiştir.

Bu figürlerin bir sıra altında, resmin sağ yanında bulunan harp enstürmanının müziği eşliğinde dans eden 7 insan figürü, harp çalan insane figürü ile toplam 8 figür bulunmaktadır. 4 adet su testisi dans edenlerin arasına yerleştirilmiştir.

Birkaç sıra aşağıda ise buğday hasatı ile uğraşan işçiler bulunmaktadır. Altındaki sırada ise daha ilginç bulabileceğimiz bir betimleme mevcut. Adanın kıyısında ki Taweret heykelinin bulunduğu sahilden denize açılan 3 adet çok fazla mürettebatı ile Antik Mısır Yelkenlileri resmedimiştir.

Gelelim duvar dokumasında bulunan antik yazıtların anlamlarına. Duvar dokumasının en üstünde göze batar şekilde belli olan bir yazıt var. Bu yazıt Antik Yunanca ile yazılmış bir ifade ve Homer’in Odyssey’inden alınmıştır. ΘΕΟΙ ΤΟΣΑ ΔΟΙΕΝ ΟΣΑ ΦΡΕΣΙ ΣΗΣΙ ΜΕΝΟΙΝΑΣ yazan ifade latin harfleriyle theoi tosa doien hosa phresi sēisi menoinais olarak yazılır. Anlamı ise Kalbin istediği herşeyi veren Tanrıdır. Bir diğer yazıt ise duvar dokumasının ortasında ki ΘΕΟΙ ΔΕ ΤΟΙ ΟΛΒΙΑ ΔΟΙΕΝ yazıttır. Bu ifade latin harfleriyle theoi de toi olbia doien olarak yazılır. Anlamı ise Mutluğu veren Tanrıdır. En altta ise ...Σ ΜΟΝΟΙ ΤΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΕΛΟΣ ΕΟΡΑΚΑΣΙ yazıtı mevcuttur. Latin harfleriyle ...s monoi to tou polemou telos eōrakasi olarak yazılır ve anlamı Savaşın sonunu sadece ölü olanlar görür. Bu ifadeyi Plato’da kesin olarak kullanmıştır.

Şimdi önemli gördüğümüz hususları ifade etmeye çalışayım. Jacob’ın duvar dokumasında kullanmış olduğu figürler içerisinde bulunan 17 koldan çıkan yardım elleri Antik Mısır Aten Kültü’nde görülmekte olup ilk olarak Firavun Akheneten tarafından yaptırıldığı değerlendirilmektedir. Bu tip duvar örtülerinde yada hiyerogliflerde dikkatimize değer önemli hususlardan biri şu. Aten Kültü yani inanışında monoteizm yani tek tanrılı inanış sistemine ait en eski mitolojik bulgu bu yazıtlardır. Bir diğer önemli husus ise şu: Bu önemli firavun Akheneten’in karısı ise çoğu kişinin ismini bir şekilde duymuş olduğu NEFERTİTİ.

Buraya kadar yazdıklarım özellikle Odyssey’de geçen ifadelere benzer ifadeler İncil Psalm suresinde geçmektedir. Incelediğinizde göreceksiniz.

Evet şimdi gelelim Odysseus destanına. Sanırım hepiniz hatırlıyorsunuzdur hatta filmini seyredenler de olmuştur. Homer’in İlyada’sının devamı nitelğinde olan bir kitap bu. Kitapta Truva Savaşı’ndan sonra Odyssey’in anavatanı olan İthaca’ya dönüşüne ait olayları anlatır. 10 yıl süren savaştan sonra Odysseus'un İthaka Adası’na dönmesi 10 yılını alır. Odysseus, Truva Savaşı için ülkeden ayrıldığında oğlu 1 aylıktır. 20 yıllık süre içerisinde oğlu Telemachus ve karısı Penelope ülkeyi yönetmek ve (Odysseus’un öldüğü varsayılarak) Penelope ile evlenip İthaka'nın hükümdarı olmak isteyen 108 kişilik soylu grupla mücadele etmek zorundadırlar.

Hikayenin kısa özeti şöyle:Odysseus ile tayfaları bir akşam dağlık bir kıyıya varırlar. Odysseus on adamıyla keşfe çıkar. Bir mağaraya rastlarlar, içeri girer ve konaklarlar. Büyük bir sürü çıkagelir. Sürüyü yuvarlak tek gözlü dev Kiklop Polyphemos gütmektedir. Polyphemos mağaranın girişini koca bir kaya ile tıkar ve hayvanları sağmaya koyulur. Birden davetsiz misafirlerini farkeder. Odysseus ondan tanrılar adına konuksever davranmasını diler ama Kiklop acımasızdır; İki adama saldırır, ayaklarından tutup yere çarpar. Onları kendine akşam yemeği yapar ve uykuya çekilir; tıka basa yemiştir. Ertesi sabah canavar iki adamı daha parçalayıp yedikten sonra mağaranın ağzını çarçabuk tıkayarak koyunlarıyla birlikte uzaklaşır. Odysseus devin (zeytin kütüğünden ve bir gemi direği büyüklüğünde) topuzunu alır, ucunu sivriltip ateşte sertleştirir. Akşam canavara şarap ikram eder, canavar ona adını sorar: Hiçkimse'dir benim adım. Odysseus ve adamları o arada kazığı alır, kızarana dek ateşe tutar ve devin gözüne sokarlar. Canavar acıdan böğürür; komşusu Kikloplar üşüşürler: Beni kör eden bu Hiçkimse'dir. Komşuların hepsi çeker gider. Kiklop kayayı girişten kaldırır; elleri ileride, çıkmaya kalkışacak olanı yakalamaya hazırlanır. Ama, koçların karınlarına asılmış ve bol yünlü postlarına gizlenmiş olarak tümü kurtulmayı başarır.

Hikaye’deki İthaca Adası, Penelope, Penelope’nin oğlu Desmond’ın ayrı kalışı, dönüş yolunu bulamaması ve sürekli 108 saniye ile mücadele etmesi şimdi ne kadar tanıdık geliyor değil mi?

Geçelim Jacob’ın düşmanına. Ben bu konuya dini yönden yani Yahudilik inancı ile yaklaşmak istiyorum. Hem Tevrat’ta hem de eski Ahit’te geçen bir isim var:ESUD. Esud, Yakup peygamberin ikiz kardeşi.Esud, İshak Peygamber ve Rebeka’nın en büyük oğlu ve İbrahim peygamberin de torunudur. Esud’un 147 yaşından fazla yaşadığı Tevrat ve ilk İbrani dini metinlerde geçmektedir. Doğum sırasında, Rebeka önce Esud’u doğurur ve Jacob (Yakup) ise onun topuğundan tutmuş olarak ikinci olarak doğmuştur. Esud İbranice olarak Esau’dur. Esau ise tüylü, kıllı anlamına gelmektedir. Sanırım Jacob’la görünen kişinin sakallı ve Jacob’a gore biraz daha tüylü olması bu nedenle olabilir???

Gelelim incilde Genesis süresinde geçen hikayeye. Hikayeye göre Esau ilk doğan çocuk Jacob ise ikinci. Gelenek/görenekler ile İbrahim peygamberin verdiği müjdeye göre en büyük oğul İshak peygamberin ölümünden sonar ruhani olarak önde olacaktır. Anneleri Rebeka Jacob’ı baba İshak ise Esau’yu daha çok seviyor. Ve bir avlanma oyunu oynamaları ve eve yemek getirmeleri testne tabi tutuluyorlar. Esau Jacob’ı sevmiyor ve ona çok kızgın. Doğduktan sonra aç kalırım korkusuyla Esau Jacob’a ilk doğum hakkını kaynamış kırmızı mercimek karşılığında satmak istiyor. Jacob bunu kabul etmiyor. İshak peygamber kendisinin ölümünden sonra Jacob’ı öldürmeyeceğine yada ona saldırmayacağına dair Esau’yu yemin etmeye zorluyor. İshak peygamberin ölümünden sonra, Esau’nun oğulları bir şekilde babaları Esau’yu ikna ediyorlar ve kendilerine liderlik etmesini, Jacob’ı ve ailesini öldürmek için ücretli adam tutmalarını ve onun malına ve mülküne el koymaları gerektiğini belirtiyorlar. İzleyen olaylar sonucunda Jacob Esau’yu bir ok ile öldürüyor. Jacob’ın oğulları, çok üstün olan karşı tarafın kalanını yeniyorlar. Esau’nun oğullarının bir kısmı öldürülmüyor ve Jacob’a hizmet ve sadakatleri maksadıyla yemin ettiriliyorlar.

Evet, yukarıda anlatılanlar hikayemizde çok tanıdık bir durum sanırım. Jacob sonunda yolunu bulmuşsun diyor. Sanırım, babasına verdiği yemin nedeniyle kendisine dokunamayan Esau ve Yakup gibi bir durum mevcut ve bu durumda kiralık adam olarak Benjamin kullanılıyor. Homer’de geçen ifadeye göre de sadece ölenler savaşın sonunu görür ifadesi de sanırım Jacob’ın bunu Esau yani bizim düşmanımıza hesabını soracak olduğunu gösteriyor. Bunlar sadece yaptığımız araştırmalardan çıkardığımız sonuçlar. Belki buna bağlı belki değil. Hatta atlantis’e bile bağlanabilir ki adadan ayrılan gemiler figürü bunu resmetmiş bile olabilir. Yine adanın İthaca Adası ile benzer oluşu ve 108 soylu ve tehlikeli adam da ilginç bir sonuç.

VraeL 09-06-2009 23:49

Geriden geliyorum, hele bir yetişeyim öyle okuyacağım (.
Paylaşımınız için teşekkürler sayın Wolf18

nogada 10-06-2009 03:35

Gerçekten güzel bir paylaşım sayın wolf18...

nogada 12-06-2009 18:35

Arkadaşlar yeni görüşlerinizi ve düşüncelerinizi bekliyorum :D

nogada 20-07-2009 04:30

Güncelleme :D

unbe 20-07-2009 13:03

hiç izlemediğimden yorum yapamıcam ama bu lost dizisi arthur conan doyleun kayıp dünya romanından uyarlama gibi
o kitabı okudum iyiydi.

nogada 20-07-2009 21:55

Alıntı:

unbe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 203990)
hiç izlemediğimden yorum yapamıcam ama bu lost dizisi arthur conan doyleun kayıp dünya romanından uyarlama gibi
o kitabı okudum iyiydi.

Bunu öğrendiğim iyi oldu hemen gidip alayım :D

Teşekkürler sayın unbe...

VraeL 23-07-2009 18:40

Oh en sonunda yetiştim ve yayına giren son bölümü izledim. Bakalım yeni sezonda neler olucak. İşte şimdi teorilerimi konuşturabilirim .D

Öncelikle şöyle birşeye tesadüf ettim. Dizinin en başında The Last Prophet´imiz John Lock (s.a.v) tavla oyunundan bahsetmişti ve oyunda bir siyah bir beyaz taş olduğunu bu 2 sinin hep mücadele ettiğini söylemişti. Sezon finalinde jakop beyaz, ismini bilmediğimiz diğer esrarengiz üstün güçlere sahip adamımız ise siyah giyinmişti. Burdan 2 sinin birbirine düşman olduğunu ve bir amaç uğruna mücadele ettikleri tezine ulaşabiliriz.

Kimi insanlar bu esrarengiz siyahlı adamımızın kara dumanın ta kendisi olduğunu söylüyor. Bu tezi çürüteyim. Siyahlı adam kara duman değildir. Çünkü kara duman benjaminin kızının kılığına girip, benjamine "lockun (lock kılığına giren siyalı adamın) emirlerine uymasını, uymazsa başını boynunun altına sokacağını" söylemişti. Benjamin bu olayı sahte lock´a (lock kılığındaki siyahlı adama) anlatınca lock (siyahlı adam) şaşırdı. Madem siyahlı adam, kara dumansa, kara dumanın benjamine söylediği sözlere niye şaşırsın (. Demekki kara duman, siyahlı adam değil. Her sakallı hacı değildir.

Bide şu konuya değinmek istiyorum. Dizinin başlarında lock´un jack´e ve ekoya canavar hakkındaki söyledikleri.
Lock canavarla karşılaşmasını Jack´e anlatırken "adanın GÖZLERİNE baktım ve güzeldi" diyor.
Bikere karadumanın gözleri yok, bildiğin duman. Ayrıca kara dumanın neyi güzel, bildiğin gece kondu bacasından çıkan is yığını? (. Demekki Lock´un gördüğü şey farklı bir güçtü. Bence kara dumanında bir rakipi, düşmanı olan farklı bir güç var. Bu tezimi güçlendiren bir konuşma daha varki, bu konuşma oldukça tezimi güçlendiriyor.
Lock, Mr. Ekoyla konuşuyor ve diyorki : " Benim gördüğüm şey muhteşemde GÖZ KAMAŞTIRICI idi" diyor. Gördüğü şey kara duman olsa göz kamaştırıcı der miydi, tabiki hayır. Belkide beyaz duman vardır (.

Tezlerime olan yorumunu ve seninde kendi tezlerini bekliyorum Nogada. .D

vezir3000 23-07-2009 19:38

ben lostu sevemedim ...
ilk bölümler biraz anlasilir ama bir süre sonra zaman ve yer kavrami karistigi icin yada ben takip etmeye deger bulmedigimdan seyretmeyi biraktim...
heros severek izliyorum ondada bir ara zaman yer sorunu vardi ama simdi minumuma indirdiler...
cünkü zamanla oynandiginda cok sacma seyler olusuyor....

nogada 23-07-2009 21:24

Alıntı:

Merodach´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 205519)
Oh en sonunda yetiştim ve yayına giren son bölümü izledim. Bakalım yeni sezonda neler olucak. İşte şimdi teorilerimi konuşturabilirim .D

Öncelikle şöyle birşeye tesadüf ettim. Dizinin en başında The Last Prophet´imiz John Lock (s.a.v) tavla oyunundan bahsetmişti ve oyunda bir siyah bir beyaz taş olduğunu bu 2 sinin hep mücadele ettiğini söylemişti. Sezon finalinde jakop beyaz, ismini bilmediğimiz diğer esrarengiz üstün güçlere sahip adamımız ise siyah giyinmişti. Burdan 2 sinin birbirine düşman olduğunu ve bir amaç uğruna mücadele ettikleri tezine ulaşabiliriz.

Kimi insanlar bu esrarengiz siyahlı adamımızın kara dumanın ta kendisi olduğunu söylüyor. Bu tezi çürüteyim. Siyahlı adam kara duman değildir. Çünkü kara duman benjaminin kızının kılığına girip, benjamine "lockun (lock kılığına giren siyalı adamın) emirlerine uymasını, uymazsa başını boynunun altına sokacağını" söylemişti. Benjamin bu olayı sahte lock´a (lock kılığındaki siyahlı adama) anlatınca lock (siyahlı adam) şaşırdı. Madem siyahlı adam, kara dumansa, kara dumanın benjamine söylediği sözlere niye şaşırsın (. Demekki kara duman, siyahlı adam değil. Her sakallı hacı değildir.

Bide şu konuya değinmek istiyorum. Dizinin başlarında lock´un jack´e ve ekoya canavar hakkındaki söyledikleri.
Lock canavarla karşılaşmasını Jack´e anlatırken "adanın GÖZLERİNE baktım ve güzeldi" diyor.
Bikere karadumanın gözleri yok, bildiğin duman. Ayrıca kara dumanın neyi güzel, bildiğin gece kondu bacasından çıkan is yığını? (. Demekki Lock´un gördüğü şey farklı bir güçtü. Bence kara dumanında bir rakipi, düşmanı olan farklı bir güç var. Bu tezimi güçlendiren bir konuşma daha varki, bu konuşma oldukça tezimi güçlendiriyor.
Lock, Mr. Ekoyla konuşuyor ve diyorki : " Benim gördüğüm şey muhteşemde GÖZ KAMAŞTIRICI idi" diyor. Gördüğü şey kara duman olsa göz kamaştırıcı der miydi, tabiki hayır. Belkide beyaz duman vardır (.

Tezlerime olan yorumunu ve seninde kendi tezlerini bekliyorum Nogada. .D

Bir hayli güzel ve ilginç tezler sunmuşsunuz sayın Merodach ve tabikide olasılık payı olabliecek tezler bunlar.Ben hala ilk söylediğim tezleri tekrarlıyorum.Kara dumanı tam olarak kestirmesemde,olayın içinde siyahlı adam olduğunu düşünüyorum.Bunun yanında richardında yelkenli gemiyle gelen kişilerden olduğunu ve jakopla patron,çırak ilişkisi içinde olduğunu düşünüyorum.Daha önce dediğim ve bir kaç noktadada ispat niteliğini taşıdığım yazımda belirttiğim gibi jakopda claire'in bebeği aeron olabilir.Çünkü malum adamızda zaman-mekan deişebiliyor ve yaşın ve yerin önemi yok.

Ben merakla final sezonunu bekliyorum.Eminim sizde benimle aynı heyecanı taşıyorsunuzdur :D

Saygılarımla...

nogada 23-07-2009 21:26

Alıntı:

vezir3000´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 205527)
ben lostu sevemedim ...
ilk bölümler biraz anlasilir ama bir süre sonra zaman ve yer kavrami karistigi icin yada ben takip etmeye deger bulmedigimdan seyretmeyi biraktim...
heros severek izliyorum ondada bir ara zaman yer sorunu vardi ama simdi minumuma indirdiler...
cünkü zamanla oynandiginda cok sacma seyler olusuyor....

Lost'a genelde önyargılı yaklaşılıyor bence tabiki zevk meselesi.Ama heroes da benim favorilerimdendir,lost kadar olmasada :D

İvan Karamazov 23-07-2009 21:48

o kadar senedir izliyoruz; her sezon, büyük soru işaretleriyle bitti... bu final sezonu da kafalarda soru işaretleri bırakacak şekilde bitmez umarım :lol:

daha şubata da çok var.. off..

unbe 23-07-2009 22:02

sn. Nogada
heores benim de favorimdir.bir de süpermenin gençlik yıllarını anlatan Smallville.hiç kaçırmadan izlerim ikisini.

nogada 23-07-2009 23:50

Alıntı:

unbe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 205564)
sn. Nogada
heores benim de favorimdir.bir de süpermenin gençlik yıllarını anlatan Smallville.hiç kaçırmadan izlerim ikisini.

Evet sayın unbe smalville de gayet güzel ve takipçisi bir hayli bol.

Ama benim favori 4lüm;

Lost,Galactica,Heroes,The 4400;

Birde southpark var ama onun yeri bambaşka :D

unbe 23-07-2009 23:53

4400ü bende izledim ama bi garipbitirdiler onu sanki ya da bana mı öyle geldi?
neyse,radyoyu dinliyorsunuzdur umarım bu arada.....

nogada 24-07-2009 00:04

Alıntı:

unbe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 205644)
4400ü bende izledim ama bi garipbitirdiler onu sanki ya da bana mı öyle geldi?
neyse,radyoyu dinliyorsunuzdur umarım bu arada.....

Biraz puslu ama güzel :D

unbe 24-07-2009 00:04

puslu derken?

nogada 24-07-2009 00:18

The 4400'ü kast etmiştim.Haklısınız belirtmem gerekirdi.Çok özür ;)

unbe 24-07-2009 09:37

bende yayın puslu demek istiyorsunuz sandım:D
yayın görünmüyor halbuki!

nogada 24-07-2009 14:45

Alıntı:

unbe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 205761)
bende yayın puslu demek istiyorsunuz sandım:D
yayın görünmüyor halbuki!

Tahmin ettim yanşış anlaşıldığını :D

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:37 .