Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Ateistlerin Gen Haritası (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10415)

Akhenaton 04-06-2009 21:30

Ateistlerin Gen Haritası

1-Türkiyede ateistlermi bölücü yoksa bölücülermi ateist.

2- Türkiyede ateistler neden sürekli kanla çizilen toprakları ver-kurtul düşüncesini savunur.

3- Türkiyedeki ateistler hristiyan misyonerlerimidir.

4- Türkiyedeki ateistlerin politik görüşleri neden batı çıkarcılığına hizmet üzerine kuruludur.

5- Türkiyedeki ateistler etnik unsurlardan gelmenin dayanılmaz hafifliği ile Türk milletinin yapı taşı dine saldırarak anadolu topraklarını emperyalizme peşkeş çekmek için çalışır.

6- Türkiyedeki ateist platformlar niye ülke çıkarları için düşünce üretmeyip soros fonlarından beslenen düşünce merkezlerinin önlerine koyduğu düşünceleri tekrar eder.

7- Türkiyedeki ateistlerin entellektüel seviyeleri niye kürt sorunu, ermeni meselesi, kıbrıs meselesi, dersim olaylarının ötesine geçemez.

8- Türkiyedeki ateistleri kim fonlar.

9- Müslümanlık haricindeki her dine saygıda kusur etmeyen ateistler niye sadece islama saldırır.

10-Türkiye Ateistleri sürekli ülkenin demokratik olmadığını söyleyip savundukları düşüncelerin dünya üzerindeki tezahürünü örnekleyemezler.

11-Türkiyedeki Ateistler devletlerin hukuk kurallarıyla yönetildiğini bilmezler.

12-Türkiyedeki Ateistler Demokrasi adı verilen sistemin ilkel biçimi Roma uygulamasını savunur, çünkü gelişimi konusunda enttellektüel bilgileri yoktur.

13-Türkiyedeki Ateistler sürekli İslamı karalayıp, üstüne üstlük Alevi açılımları isteyerek düşüncelerindeki tutarsızlığı gösterirler.

14-Türkiyedeki ateistler ayşenin, fatmanın yaşından öteye İslam ve felsefesi bilmez. Bilmedikleri bir sistemi sırf marjinal görünmek için Hristiyan argümanlarıyla eleştirir.

15- Ateistler niye dürüst değildir.

serüvenci 05-06-2009 00:53

sayın akhenaton,

bu 15 soru ile niteledğiniz kişileri ateist değil de ateistlerin arasında bir kısmı deseydiniz anlardım. ancak görüyorum ki önyargılı olarak genelleme yaparak ateistler demişsiniz. önyargılı olmamanızı tavsiye etmekten başka çarem yoktur.

Akhenaton 05-06-2009 01:01

Ateistlerin savunduğu düşünceler ile maddeleri yanlışlayın.

dilaver 05-06-2009 01:05

Türkiyedeki Ateistler Demokrasi adı verilen sistemin ilkel biçimi Roma uygulamasını savunur

Yazık sana

Hiç Irokua konfederasyonundan bahsedildigini duydun mu. Roma askeri demokrasidir, devlete ilk adımdır. Irokua ise devletten öncedir. Ve gerçek sosyal demokrasidir. BUndan başkaları da var tabii.

Sen kafanda bir şablon kurmuşsun ve ciddiye alınmadıgını bile bile hırsla saldırıyorsun.

saygılarımla

gercekisim 05-06-2009 01:07

Bu saydığınız maddelerle tarif edilebilen kişiler acaba ateist oldukları için mi böyleler,yoksa zaten böyle oldukları için mi ateistler yada ateist olmalarıyla böyle olmaları arasında nasıl bir bağ var.Sayılan maddelerin bazılarına uygun olan müslümanlar da var ateistler de.Bence böyle olmasının sebebi ateist olmaları değil yada ateist oldukları için böyle olamazlar.Bunun sebebi başka birşey olmalı diye düşünüyorum.

Akhenaton 05-06-2009 01:19

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 185725)
Türkiyedeki Ateistler Demokrasi adı verilen sistemin ilkel biçimi Roma uygulamasını savunur

Yazık sana

Hiç Irokua konfederasyonundan bahsedildigini duydun mu. Roma askeri demokrasidir, devlete ilk adımdır. Irokua ise devletten öncedir. Ve gerçek sosyal demokrasidir. BUndan başkaları da var tabii.

Sen kafanda bir şablon kurmuşsun ve ciddiye alınmadıgını bile bile hırsla saldırıyorsun.

saygılarımla

İşte ........
Tam sizin için yazdığım maddeye geldiniz çarptınız.
fakat birde ironileri anlayabilseniz daha rahat anlaşıcaz.Anlamada yaşadığınız sıkıntı M-L bakış açısının derinliğe inememesinden kaynaklı.
Herneyse sıkıntı değil sizi kurtarıcam bu M-L olayından.
Roma demokrasisi ilkel bir biçimdir, ve demokrasi adı altında her şey mübahtır.
Süreç içerisinde demokrasi kavramı toplumların yapısından kaynaklanan hukuk kurallarıyla şekillenmiştir.
İşte Ateistlerin anlayamadığı ve sizin yaklaşık 1 aydır devam eden forum içerisindeki tartışmalarınızında özeti budur.
Siz roma demokrasisini istiyorsunuz karşı taraf süreç içerisinde oluşan hukuk kurrallarına dayalı bir demokrasi.
Siz bölücülüğü roma demokrasi kılıfına sarılarak düşünce özgürlüğüne sokuyorsunuz, modern ve çağdaş insan hukuk kurallarına dayalı olarak bunu suç kabul ederek Forum başkanı olarak size itiraz ediyor.
Dşünceler eylemlerle karşılık bulur.Siz hala çağ dışı kalmış bir ideolojinin peşinden gittiğniz için demokrasi kavramı sizin için sadece ülke bölünmesine yaramaktan öteye geçemez.
Şimdi düşünelim.
Türkiye demokrasinin olmadığı ülke diyelim.
Peki bana gelişmiş kabul edilen avrupa ülkeleri anayasalarından örnek verin.
Sizin bölücülük düşünce özgürlüğü dediğiniz yaklaşımları gelişmiş ülke anayasalarında bir bakın bakalım.
İngilterede devlet aleyhine pankart dahi açamazsınız, 3 yıldır cezası.
İspanyada rejim ve devlet aleyhine parti kuramazsınız.
İtalya ve Fransa anayasalarınıda siz bulun bakalım.
Tc net alemi demokrasi görsün.
Yurdum Türkiyesi özgürlükler ülkesi.

dilaver 05-06-2009 01:29

arkadaşım ben sana Roma demokrasisini mi savundum.

Irokua ya gel dedim. Şimdi aynı şeyleri Irokuaya göre bir daha yaz.

saygılarımla

Nazzam-Cubbai 05-06-2009 01:31

Alıntı:

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 185732)
İşte ........
Sizin bölücülük düşünce özgürlüğü dediğiniz yaklaşımları gelişmiş ülke anayasalarında bir bakın bakalım.
Yurdum Türkiyesi özgürlükler ülkesi.

aynen bu valla tam üstüne bastin cok güzel ifade etin,

türkiyedeki demokrasi bir troya atidir

Akhenaton 05-06-2009 01:39

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 185737)
arkadaşım ben sana Roma demokrasisini mi savundum.

Irokua ya gel dedim. Şimdi aynı şeyleri Irokuaya göre bir daha yaz.

saygılarımla

Dilaver ben sana Roma düşüncesini savundun demedim , sadece

uygulamaların bu yönde oldu.Birşeyleri uygulamak için bir şeylerin söylemini yapmaya gerekmi var.Bak M-L cilere adaletten eşitlikten bahseder sonra adam keser.:nono:

Bugün bölücülük suç değilir diyen sen değilmisin.

Sensin.

Peki hangi modern hukukta bölücülük suç değil.

Yaz ki bilelim.

Forum başkanı olarak , forumu Tc anasasası hükümlerine göre yönetmen

gerekirken bazılarını görmezden gelmek ROMA demokrasi anlayışı değildir.

dilaver 05-06-2009 02:24

Bugün bölücülük suç değilir diyen sen değilmisin.
Sensin.
Peki hangi modern hukukta bölücülük suç değil.
Yaz ki bilelim.
Forum başkanı olarak , forumu Tc anasasası hükümlerine göre yönetmen gerekirken bazılarını görmezden gelmek ROMA demokrasi anlayışı değildir.

Akhenaton

Anlamadıgın ve asla anlayamayacagınız şu. Birincisi ben forum başkanı falan degilim. Site meclisine başkan seçildim ve hiç bir idari yetkim de yok. Yani yönetim benden bagımsızdır. Ne konuşup görüştüklerini bile bilmem.

İkincisi ben de herkes gibi bir üyeyim ve benim de kendime ait düşüncelerim var ve bunları dile getirmek en dogal hakkım.

Üçüncüsü TC anayasalraı TC yi baglar ve bu sitede TC anayasasına aykırı bir söylem dile getirilmemiştir. TCK ya aykırı bir söylem de yoktur.

Dördüncüsü benim görevim öncelikle düşünceye ifade hürriyetini saglamaktır. Ve TC de düşünce özgürlügü olsaydı zaten bu site olmazdı.

Beşincisi site tüzügünde bölücülük diye bir suç yoktur, olsaydı seni hemen atmamız gerekirdi. Şimdiye kadar bu siteye senden daha bölücü biri gelmedi. Sen her iletinde biz ve öteki ayrımı yapıyorsun ve bu bölücülüktür.

Altıncısı bu konuda muhterem evrensel-insan'ın bir başlıgı var ve orada çok güzel açıklamalar yapıyor. Oraya yazıl derim.

saygılarımla

Akhenaton 05-06-2009 02:39

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 185758)

Üçüncüsü TC anayasalraı TC yi baglar ve bu sitede TC anayasasına aykırı bir söylem dile getirilmemiştir. TCK ya aykırı bir söylem de yoktur.

Peki bulursam ne yapacaksınız.

Alıntı:

Dördüncüsü benim görevim öncelikle düşünceye ifade hürriyetini saglamaktır. Ve TC de düşünce özgürlügü olsaydı zaten bu site olmazdı.

Yukarıdaki yazımda özgür ülke örneği yazın dedim.Tc deki özgürlüğü dünya üzerinde bulabilecekmiyiz, tüm forum bakalım.

Alıntı:

Beşincisi site tüzügünde bölücülük diye bir suç yoktur, olsaydı seni hemen atmamız gerekirdi. Şimdiye kadar bu siteye senden daha bölücü biri gelmedi. Sen her iletinde biz ve öteki ayrımı yapıyorsun ve bu bölücülüktür.

Valla bunu net ortamın bana söyleyen ilk kişiniz.
Siyaset yapmak demek , sürekli aynı kalıplara sıkışıp kalmak değil, dünya üzeride ülke üzerine strateji üretmektir.
Siz bugüne kadar bu millet için ne strateji ürettiniz.
varsa yoksa Türkler ırkçı, faşist , savaşcı, işgalci.
Bu mudur siyaset
Bu mudur bu ülke insanı için gelişim, ekmek.
Bana suçladığınız her yazı bir tepkidir, tüm yazılarım alıntılıdır.
Çağdışı kalmış bir düşünceyi tekrardan ne zaman vazgeçeceksiniz.
Bir tane etnik grup çıksın bu ülke için strateji üretsin şahsıma yönettiğiniz suçlamaları kabul edeyim.
Herkes iğneyi önce kendine batıracak.

Absürdist 05-06-2009 02:45

Türkiye'deki bölücüleri sayayım:: fethullah gülen, büyükortadoğu projesi eş başkanları(RTE ve tayfası), cemaatler, Abd kuklaları (adnan menderes,turgut özal, kenan evren,tansu ,mesut ,ağar, vs ) Bu saydıklarımın hepsi müslümanlığı ile övünen din diyanet edebiyatı yapan takım. bir de abd tarafından ülkemiz adına biçilen türk-islam sentezi ve kürt -islam sentezi vardır. islam paydasında birleşseler de etnik köken de ayrılıp ırkçı faşist bir tutum takınmışlardır. ancak islam paydası değişmez.islama tam destek devam.

2- Türkiyede ateistler neden sürekli kanla çizilen toprakları ver-kurtul düşüncesini savunur.
bu yargıya nereden varıyorsunuz? ben de bop/gop diye bir şey duydum eşbaşkanları da müslüman.

Ateist biri hiç bir dinin misyonerliğini yapmaz. Tabi samimiyse. Yapan ateist değildir zaten.

4- Türkiyedeki ateistlerin politik görüşleri neden batı çıkarcılığına hizmet üzerine kuruludur.

şimdi aklıma geliveren ateistleri sayayım nazım hikmet ve aziz nesin hangisi batı çıkarcısı idi?

5- Türkiyedeki ateistler etnik unsurlardan gelmenin dayanılmaz hafifliği ile Türk milletinin yapı taşı dine saldırarak anadolu topraklarını emperyalizme peşkeş çekmek için çalışır.

Türk milletinin yapı taşı din midir ki? Türk milletinden sayılmak için müslüman mı olmak lazım? Aslında gerçek olan söylediğinizin tam tersidir. Bunun için ülkeyi yönetenlere bakmanız yeterlidir sanırım. Bu ülkeyi
ateistler yönetmiyor. (ne yazık ki)

Asıl zaman gazetesini kim fonluyor her yerde bedava gazeteler.

9- Müslümanlık haricindeki her dine saygıda kusur etmeyen ateistler niye sadece islama saldırır.
Türkiye müslüman ağırlıklı olduğu için bu ön planda olabilir. Kendi şahsım adına konuşayım hristiyanlığı eleştirdiğimde banane hristiyanlıktan ben müslümanım deniyor bu yüzden eleştirilerin yönü de islama kayıyor. ama hristiyanlığa saygı diye bir şey yok. hristiyan ülkeler müslüman ülkelere göre daha gelişmiş oldukları için bu onlara bir artı katıyor olabilir. yoksa ne israilin yaptığı onaylanır ne de amerika nın.

10-Türkiye Ateistleri sürekli ülkenin demokratik olmadığını söyleyip savundukları düşüncelerin dünya üzerindeki tezahürünü örnekleyemezler.

Örneklemek zorunda olduğumuzu bilmiyordum. Örneklenmese ne olur Türkiye'nin demokratik olmadığı gerçeğini değiştirir mi?
Ayrıca bakınız, ateistlerin daha fazla olduğu ülkelerin bilimleri de insan hakları da yaşam düzeyi de gelir dağılımı da ileri düzeydedir.

11-Türkiyedeki Ateistler devletlerin hukuk kurallarıyla yönetildiğini bilmezler.

Türkiye son zamanlarda sanki şeriatla yönetiliyor gibi. başbakanın önemli bir konu hakkında ulemaya sorun demesi falan?? Bir başbakanın şeyhin ayakları dibinde fotoğraflar çektirmesi falan (bu örnekler arttırılabilir) şüphe uyandırıyor tabi doğal olarak. tabi hukuksuzluklarının içine ergenekonu da dahil etmek gerek. Amaçları ne ise hukuku da araç olarak kullanmaktadırlar. nasıl demokrasiyi araç olarak kullanıyorlarsa.

13-Türkiyedeki Ateistler sürekli İslamı karalayıp, üstüne üstlük Alevi açılımları isteyerek düşüncelerindeki tutarsızlığı gösterirler.

aleviler sünnilere göre daha hoşgörülü ve insanı temel alan bir felsefeye sahip. hal böyle iken sünnilerle eşit haklara sahip olmamaları devletlerin dinlere/mezheplere/dinsizlere eşit mesafede yaklaşım ilkesine terstir. hukuktan mı bahsetmiştiniz?

14-Türkiyedeki ateistler ayşenin, fatmanın yaşından öteye İslam ve felsefesi bilmez. Bilmedikleri bir sistemi sırf marjinal görünmek için Hristiyan argümanlarıyla eleştirir.

Bilmedikleri sistem neymiş kölelik sistemi mi?

En saçması da buydu. müslümanlardan daha dürüsttürler . Bu özellikle dikkat ettiğim bir mevzu arkadaşlarımı senelerdir tartıyorum.

dilaver 05-06-2009 02:47

Türkiyedeki Ateistler Demokrasi adı verilen sistemin ilkel biçimi Roma uygulamasını savunur, çünkü gelişimi konusunda enttellektüel bilgileri yoktur.

Akhenaton

ne zaman çarrpıtmadan konunun kendisine geleceksin. Bak ne dedin ben de sana Irokua dedim. Roma ile alakası yok dedim. Şimdi getirdin TD sitesine, oradan TCK ya.

Yahu konu ateistlerin roma demokrasisini temel alamaları idi, ben bir tek bunu ciddiye aldım, gerisi ipe sapa gelmez şeyler zaten.

Şİmdi gel bu söylemlerini Irokua için kur diyorum.

Bilmem anlatabiliyor muyum.

saygılarımla

Akhenaton 05-06-2009 03:09

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 185765)

Şİmdi gel bu söylemlerini Irokua için kur diyorum.

Farklı konuları farklı yerlerde işleme, bu sorun ya Engels başlığımda yaz yada bilimsel tarih anlayışında, bilimsel tarihte kaçıp gittin zaten.

Bu başlıktaki maddeler mevcut , maddelere itiraz verki konuya odaklanalım. Bu ülkenin anayasasını hiçe saymak hangi demokrasiyle bağdaşıyor.

YAHU SU YAZILARINIZDA DÜZGÜN ALINTI YAPSANIZA .SAPLA SAMAN KARIŞMASIN.

dilaver 05-06-2009 03:15

Türkiyedeki Ateistler Demokrasi adı verilen sistemin ilkel biçimi Roma uygulamasını savunur, çünkü gelişimi konusunda enttellektüel bilgileri yoktur.

Arkadaşım daha ne yapayım. Bu senin yazdıgın madde, ben de bunun ciddiye alınabilecek tek madde oldugunu söylüyorum ve Irokua dan bahsediyorum. Bu kadar zor mu anlamak. Bu maddede ne TC geçiyor, ne de TCK bunları cevaba ekleyen ve saptıran sensin.

Aynı şeyi Engels ile ilgili tartışmamızda da yaptın.

49 da yazıyor dedin, karşı çıkınca ise konuyu dallanıp budaklandırdın.

Türkiyedeki Ateistler Demokrasi adı verilen sistemin ilkel biçimi Irokua uygulamasını savunur,

diye degiştirip savunuyorum buna cevap ver sen .

saygılarımla

serüvenci 05-06-2009 12:41

Alıntı:

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 185723)
Ateistlerin savunduğu düşünceler ile maddeleri yanlışlayın.

ateistlik, materyalist düşünceye dayanarak tanrının ve buna bağlı olarak dinlerin reddidir. bu kadar basit bir olguyu karmaşıklaştırıp ortaya çorba etmenin bir alemi yoktur sayın akhenaton. o sözünü ettiğiniz şekil sadece sizin önyargılı bakışınızdan ve ateizmi algılamayışınızdan ileri gelir. o yazdıklarınız ateizmle değil kişinin toplumsal gelişimi ile alakalıdır ki bu bağı kurmanız son derece yanlıştır. yani anlayacağınız siz baştan kendinizi yanlışlamışsınız. bizim uğraşmamızı gerektirecek bir durum yoktur.

Akhenaton 05-06-2009 13:03

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 185777)
.

Arkadaşım daha ne yapayım. Bu senin yazdıgın madde, ben de bunun ciddiye alınabilecek tek madde oldugunu söylüyorum ve Irokua dan bahsediyorum. Bu kadar zor mu anlamak. Bu maddede ne TC geçiyor, ne de TCK bunları cevaba ekleyen ve saptıran sensin.

Anlatmak istediğimi gerçekten anlamıyormusunuz yoksa öylesinemi soruyorsunuz.

Tekrar izah edeyim, demokrasi sizin söylediğiniz anlamda bırakınız yapsınlar bırakınız geçsinler değildir.Devletlerin süreç içerisindeki gelişimine paralel olarak geliştirilen hukuk kuralları ile sınırlıdır.

Bu sınırları baz alırsak siz, cağdaş demokrasi anlayışına sahip değilsiniz. Şimdi bu cümleyede Burjuva demokrasisi yazıp konuyu dallandırmayın. Anlatmak istediğim bellidir.

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 185777)
Aynı şeyi Engels ile ilgili tartışmamızda da yaptın.

49 da yazıyor dedin, karşı çıkınca ise konuyu dallanıp budaklandırdın.

Türkiyedeki Ateistler Demokrasi adı verilen sistemin ilkel biçimi Irokua uygulamasını savunur,

diye degiştirip savunuyorum buna cevap ver sen .

saygılarımla

Bunu orda yazın burda değil. Siz engelsin daha neyi nerden kotararak açıklama yaptığı anlayamamışsınız. Sayfaları direk kopyalama yapmadığımın farkında değilmisiniz, engelsi eleştiriyorum, yazmış olduğu kitabın sayfalarını kopyalamıyorum.Ve düşüncesinin özünü ve nerden beslendiğini yazıyorum. Size derinlikli bilgi vermekte suç.Direk kitaptan alıntıyı basmak en güzeli heralde.

niveru 05-06-2009 18:45

Türkiye demokrasinin olmadığı ülke diyelim.
Peki bana gelişmiş kabul edilen avrupa ülkeleri anayasalarından örnek verin.

Bu yazdiklarinizin hepsi yalan , ab ulkelerinde irkciliga terore siddete dayanmayan her turlu dusuncenin orgutlenmesi serbesttir,
italyanda zengin kuzeyin fakir guneyden ayrilmasini savunan parti on yillarca secime girer. keza ispanyada irlandada iskocyad belcikada vb bir cok ornek sunulabilir.

Sizin sallama ozgurlugunuz cok genis bakiyorum , atmasyon yaptiginiz kadar su yazdiginiz ceza maddeleri icin bir ornek getirin bakalim ,,

Bakiyorum atis serbest yapmissiniz , her mesajinizda oldugu gibi

Akhenaton 05-06-2009 18:52

Alıntı:

niveru´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 185985)
Bu yazdiklarinizin hepsi yalan , ab ulkelerinde irkciliga terore siddete dayanmayan her turlu dusuncenin orgutlenmesi serbesttir,
italyanda zengin kuzeyin fakir guneyden ayrilmasini savunan parti on yillarca secime girer. keza ispanyada irlandada iskocyad belcikada vb bir cok ornek sunulabilir.

Sizin sallama ozgurlugunuz cok genis bakiyorum , atmasyon yaptiginiz kadar su yazdiginiz ceza maddeleri icin bir ornek getirin bakalim ,,

Bakiyorum atis serbest yapmissiniz , her mesajinizda oldugu gibi

Lütfen sallamadan soruya anayasa maddeleri ile yanıt veriniz.Kişisel egolarınızla uğraşamam.

niveru 05-06-2009 19:03

hahh ,buda oldu , simdi beni sallamakla itham ediyorsunuz , pes ve bravoo

yahuuuu sallamalari buraya yazan siz degilmisiniz , bende size diyorum getir bakalim su ceza maddelerini bakalim ,,, atmasyon yapmayin diye , yazan sizseniz kanitlamak zorunda olanda sizsiniz ..

"İngilterede devlet aleyhine pankart dahi açamazsınız, 3 yıldır cezası. " yanlis , birakin devleti ingilterenin sembolu kralice alehinde bile yazabilir kraliyetin kaldirilmasini savunabilirsiniz ...

"İspanyada rejim ve devlet aleyhine parti kuramazsınız. yanlis , baskin bagimsizligini savunan parti vardi , siddet ve teroru savunmadiginiz muhdetce her turlu fikri sivil toplum kuruluslari ve partiler araciligiyla dile getirebilirsiniz

İtalya ve Fransa anayasalarınıda siz bulun bakalım. yanlis ,bulamazsinzi cunku yoktur italyada kuzey italyanin bagimsizligini savunan parti vardir, oy orani yerlerde surunur ama vardir...

Eger bir sey idda ediyorsaniz , dedigim gibi kanitlamak da size duser ,,, yag gibi su ustune cikip beni sallamakla itham etmede ayri bir genislik ister sanirim ....

PS : edit ... maddelerinin yanina yanlis diye yazdim ama , o kibar adam oldugumdan yoksa siz onlari yalan diye okuyun , onu demek istedim aslinda

Akhenaton 05-06-2009 19:12

Alıntı:

niveru´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 185996)

yahuuuu sallamalari buraya yazan siz degilmisiniz , bende size diyorum getir bakalim su ceza maddelerini bakalim ,,, atmasyon yapmayin diye , yazan sizseniz kanitlamak zorunda olanda sizsiniz ..

İtiraz ediyorsanız biliyorsunuz demektir.
Biliyorsanız yazabilirsiniz demektir.
Fakat ben bildiğinizi düşünmüyorum.
Pehihan magden veya dalton kardeşler okuyarak bu tür şeyleri öğrenemezsiniz.
:hippie:

Alıntı:

"İngilterede devlet aleyhine pankart dahi açamazsınız, 3 yıldır cezası. " yanlis , birakin devleti ingilterenin sembolu kralice alehinde bile yazabilir kraliyetin kaldirilmasini savunabilirsiniz ...

"İspanyada rejim ve devlet aleyhine parti kuramazsınız. yanlis , baskin bagimsizligini savunan parti vardi , siddet ve teroru savunmadiginiz muhdetce her turlu fikri sivil toplum kuruluslari ve partiler araciligiyla dile getirebilirsiniz

İtalya ve Fransa anayasalarınıda siz bulun bakalım. yanlis ,bulamazsinzi cunku yoktur italyada kuzey italyanin bagimsizligini savunan parti vardir, oy orani yerlerde surunur ama vardir...

Önünüzde google denen bir olay var.
Gazete küpürleri okuyup kendinize düşünce oluşturacağınıza niye biraz araştırmıyorsunuz.Keşke biraz hukuk bilseydiniz.

Alıntı:

Eger bir sey idda ediyorsaniz , dedigim gibi kanitlamak da size duser ,,, yag gibi su ustune cikip beni sallamakla itham etmede ayri bir genislik ister sanirim ....

ben biliyorum ki yazıyorum.
asıl sorun sizin gibi bilmeden çek torbadan salla yazmak.
Nasılsa biri yer değilmi.

niveru 05-06-2009 19:26

biliyorsan suraya bir ornek yaz , ilgili ceza maddelerini getir ,,iddani destekle bos atan sizsiniz ,

ne demek elinin altinda google var , arastir demek .... iyi ben yazdim oldu ,, oldu olduu buda oldu ,

ben biliyorum ki yaziyorum , oh ne guzel mantikk .neyse suraya ilgili ceza maddelerini , getirmeden artik bu konuda kalem saylamiyacagim , cunku bunun bir mantigi anlami yok ,
tovbe yarabbim duydum duydum ama bu kadarinada pes yahuuu

dilaver 05-06-2009 19:34

tovbe yarabbim duydum duydum ama bu kadarinada pes yahuuu

Sevgili niveru

Akhenaton böyle biri işte. Her şeyi o bilir, onun dedigi dogrudur, onun karşısına kimse çıkamaz. O ulu firavundur.

Akhenaton'da bunun dışında bir şey bulmak imkansız. Genellikle de tek satırlık iletiler ve aşılamayan bir ben egosu.

Eskiden gene çabalar bir şeyler yazardı ama şimdi stok tükendi herhalde.

Neyse tüzüge uyduktan sonra yapabilecegimiz bir şey yok. Ona da bu şekilde katlanmak zorundayız.

Ama o pek rahat duramaz. Bir süre sonra gene birilerini kesip, biçip, imha etmeye başlayacaktır. Umarım başlamaz ve bu site onun da gelişmesine yardımcı olur.

saygılarımla

Akhenaton 05-06-2009 19:55

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 186010)

Akhenaton böyle biri işte. Her şeyi o bilir, onun dedigi dogrudur, onun karşısına kimse çıkamaz. O ulu firavundur.

Somuta indirgenmeyen her konu yanlıştır.

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 186010)
Eskiden gene çabalar bir şeyler yazardı ama şimdi stok tükendi herhalde.

Bu dindar müslümanlarla dindar ateistler yordu beni.:angel:

Akhenaton 07-06-2009 22:40

Alıntı:

Absürdist´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 185764)
Türkiye'deki bölücüleri sayayım:: fethullah gülen, büyükortadoğu projesi eş başkanları(RTE ve tayfası), cemaatler, Abd kuklaları (adnan menderes,turgut özal, kenan evren,tansu ,mesut ,ağar, vs ) Bu saydıklarımın hepsi müslümanlığı ile övünen din diyanet edebiyatı yapan takım. bir de abd tarafından ülkemiz adına biçilen türk-islam sentezi ve kürt -islam sentezi vardır. islam paydasında birleşseler de etnik köken de ayrılıp ırkçı faşist bir tutum takınmışlardır. ancak islam paydası değişmez.islama tam destek devam.

Taraf gazetesi okuduğun belli.Yazmış olduğun isimlerin her hangi birisi Türk kökenlimi, değil. Türk-İslam sentezi altına sığınıp ırkçılığa sığınmıştır dediğim kimler, onlarda Türk değil.Derinliksiz bilgi senin anlayacağın.

Alıntı:

bu yargıya nereden varıyorsunuz? ben de bop/gop diye bir şey duydum eşbaşkanları da müslüman.

Türkiyede Bop cular bellidir.
Şeriatcı-amerikancılar ki, bunlar Türk soyundan gelmez.
Komünistler.
Liboşlar.

Alıntı:

Ateist biri hiç bir dinin misyonerliğini yapmaz. Tabi samimiyse. Yapan ateist değildir zaten.

Türkiyede ateistlere ait tüm argümanlar hristiyanların müslümanlara yöneltmiş olduğu karalama yazılarıdır.mesela işte allahın kızları adlı sümer tableti.

Alıntı:

şimdi aklıma geliveren ateistleri sayayım nazım hikmet ve aziz nesin hangisi batı çıkarcısı idi?

Şaka yaptığını düşünüyorum. Stalinin var ettiği bir yahudinin milleti bozmaktan başka ne faydası olmuştur.Nazım başlığı var biraz okuda öğren.

Alıntı:

Türk milletinin yapı taşı din midir ki? Türk milletinden sayılmak için müslüman mı olmak lazım? Aslında gerçek olan söylediğinizin tam tersidir. Bunun için ülkeyi yönetenlere bakmanız yeterlidir sanırım. Bu ülkeyi
ateistler yönetmiyor. (ne yazık ki)

Judaist dünya sınırlarında Din yapının çimentosudur.Bu en fazla modern denilen toplumlarda dahi böyledir.Burdaki ironi müslüman sayılmak veya sayılmamak değil coğunluğun egemen inanışına saldırmaktır. TC ateistlerin ortak noktasıdır bu.

Alıntı:

Asıl zaman gazetesini kim fonluyor her yerde bedava gazeteler.

Herkesi birileri fonlar.Tıpkı yahudi bankacıların bolşevik devrimi yapması gibi.

Alıntı:

Türkiye müslüman ağırlıklı olduğu için bu ön planda olabilir. Kendi şahsım adına konuşayım hristiyanlığı eleştirdiğimde banane hristiyanlıktan ben müslümanım deniyor bu yüzden eleştirilerin yönü de islama kayıyor. ama hristiyanlığa saygı diye bir şey yok. hristiyan ülkeler müslüman ülkelere göre daha gelişmiş oldukları için bu onlara bir artı katıyor olabilir. yoksa ne israilin yaptığı onaylanır ne de amerika nın.

Pek samimi bir cevap değil.Kaldı ki, gelişmiş dediğiniz ülkeler dünyanın kanını emdi.

Alıntı:

Örneklemek zorunda olduğumuzu bilmiyordum. Örneklenmese ne olur Türkiye'nin demokratik olmadığı gerçeğini değiştirir mi?
Ayrıca bakınız, ateistlerin daha fazla olduğu ülkelerin bilimleri de insan hakları da yaşam düzeyi de gelir dağılımı da ileri düzeydedir.

Somut örnek vermeden cevabınıza cevap verilmez.gelişmiş ülkeler ateistliği sayesinde gelişmedi.Biraz tarih okuyun.

Alıntı:

Türkiye son zamanlarda sanki şeriatla yönetiliyor gibi. başbakanın önemli bir konu hakkında ulemaya sorun demesi falan?? Bir başbakanın şeyhin ayakları dibinde fotoğraflar çektirmesi falan (bu örnekler arttırılabilir) şüphe uyandırıyor tabi doğal olarak. tabi hukuksuzluklarının içine ergenekonu da dahil etmek gerek. Amaçları ne ise hukuku da araç olarak kullanmaktadırlar. nasıl demokrasiyi araç olarak kullanıyorlarsa.

Gelişmiş dediğiniz ülke örneği veriniz.

Alıntı:

aleviler sünnilere göre daha hoşgörülü ve insanı temel alan bir felsefeye sahip. hal böyle iken sünnilerle eşit haklara sahip olmamaları devletlerin dinlere/mezheplere/dinsizlere eşit mesafede yaklaşım ilkesine terstir. hukuktan mı bahsetmiştiniz?

Ateistler inançları inkar ediyorsa tümden red etmelidir, aksi taktirde iki yüzlülük denir buna.Bu ateistlik değil, mezhep savaşıdır ki, ülke ateistlerinin çoğu böyledir.

Alıntı:

Bilmedikleri sistem neymiş kölelik sistemi mi?

Ben henüz ciddi bir kuran eleştirisi göremedim.varsa gösterin.

Alıntı:

En saçması da buydu. müslümanlardan daha dürüsttürler . Bu özellikle dikkat ettiğim bir mevzu arkadaşlarımı senelerdir tartıyorum.

[/quote]

Niye müslümanlara küfür edip , diğer inanışlara saygı gösterince bu dürüstlükmü oluyor.

nogada 07-06-2009 22:56

Alıntı:

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 186924)
Kaldı ki, gelişmiş dediğiniz ülkeler dünyanın kanını emdi.

O yüzden gelişmişler zaten Sn Akhenaton...

Bunu neden anlamıyorla idrak edebilmiş değilim.

Bu hallere mantıklarındaki yükselişle değil,kendinden olmayan toplumları ezerek,gerileterek,yokederek,mallarını ve canlarını kullanarak gelmişlerdir.

Buna kul hakkı yemek deriz,global olarakta insanlık suçu denir...

Saygılarımla...

Sapiens 08-06-2009 00:01

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 186935)
O yüzden gelişmişler zaten Sn Akhenaton...

Bunu neden anlamıyorla idrak edebilmiş değilim.

Bu hallere mantıklarındaki yükselişle değil,kendinden olmayan toplumları ezerek,gerileterek,yokederek,mallarını ve canlarını kullanarak gelmişlerdir.

Buna kul hakkı yemek deriz,global olarakta insanlık suçu denir...

Saygılarımla...

Sayın Nogada,

Bu saydıklarınızı Osmanlı en gelişmiş olduğu dönemlerde yapmamış mıydı?

Mesela İstanbul'u biz Türkler mi kurmuştuk yoksa güçlü olduğumuz bir dönemde, daha güçsüz bir başka devletin elinden zorla mı aldık. Ya da kendi istekleriyle mi bize verdiler?

Cevap bekliyorum...

nogada 08-06-2009 00:22

Alıntı:

wolf18´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187007)
Sayın Nogada,

Bu saydıklarınızı Osmanlı en gelişmiş olduğu dönemlerde yapmamış mıydı?

Mesela İstanbul'u biz Türkler mi kurmuştuk yoksa güçlü olduğumuz bir dönemde, daha güçsüz bir başka devletin elinden zorla mı aldık. Ya da kendi istekleriyle mi bize verdiler?

Cevap bekliyorum...

Sayın wolf18...

Tarihte herzaman savaşlar olmuştur ama benim emperyalist ülkeler hakında söylediklerim çok daha farklı bir olgudur.Onlar ırkları ortadan kaldırmış,ve yok pahasına kendi zenginlikleri için çalıştırmışlardır.Ülkelerini almak olay değil ,onların hem ülkelerini almışlar,hem zorla dinlerinin ve dillerini vermişler,hemde kimilerini tarihh sahnesinden silmişler.

Soruyorum size bu gün benmi bahsettiğm ülkelerden ingiltereyi bir düşünün?

Bu demokrasi medeniyet güneşi ülkenin neler yaptığını kaç ırkı yokettiğini kaç milleti,devleti sömürerek aç bıraktığını kendiniz düşünün.

Savaşlar başka olgulardır,emperyaliz başka önce bunu idrak etmeliyiz.

İngiltere:
1)Önce kendi akrabaları olan iskoç ve irlandalılarla bu yola girdi.
2)Kuzey Amerikanın yerel halkını toplu katliamdan geçirdi.Bir IRK YOK OLDU
3)Avustralya Yerlileri Kaledildi ve oraya koloniler yerleştirildi.
4)Hindistanı yıllaca sömürüldü ve ortada fakir bir halk bırakıldı.
5)Çin honkhongu yılarca egemenliği altında yönetti.
6)Bir çok afrika ülkesini sömürdü,bir çok yerel kabileyi tümden yoketti.
7)Dünyanın kanayan yarası israil-filistin sorununu kendisi çıkarmıştır.

Bunun yanında bir çok avrupa ülkesiylede savaşmıştır ama bunlar tarihde normal olan savaşlardır.Her millet savaşır.Fakar emperyalist ideallerle savaşlar yapıp ülkeleri ezmek apayrı bir olaydır sanırım bunu görebiliyorsunuz.

İspanya:Tüm güney amerikayı sömürgeleştirdi ve tarihte eşine az rastlanır katliamlar gerçekleştirdi.

Bunu gibi politikalar izleyen bir çok emperyalist ülke tabiki bulunmaktadır ama en can yakanlar bu 2 millettir.

Bu gün dünyanın en büyük dillerinden 2.si inglizce ve ispanyolcadır.Bunun nedeni oraları sömürmek için gimiş oldukları ve mallarını,canlarını aldıkları insanların birde kültürlerini alrk kendi kültürlerini empoze etmişlerdir.Özellikle büyük uygarlıklar olan maya,inka,aztek gibi uygarlıklar bu barbar akınlarla yokedilmiştir.

Şimdi soruyorum size osmanlının içinden o kadar devlet çıktıda neden bunlar türkçe konuşmuyorlar,neden müslüman değiller demekki halk baskı altına alınmamış öyle değilmi?Bunu görmek için Alim bilmek içinde Tarihçi olmaya gerek yoktur.

Bunlardan sonra dünya imparatorluğu kuran Amerika ise yaptıklarıyla ortadadır.Dünyanun heryerinde üs kurma çabaları ve her enerji koridoruna hakim olma çabaları altında.Sahte ve kendi düzenlediği bir çok organizasyınu bahane ederek ülkelere elini ve kolunu sallayarak girmekte ve bunu dünyaya oralara özgürlük getiriyorum yalanıyla anlatmaktadır.

Oya girdiği ülkeler eskidende kötü olmuştur,zaten amaçta budur,hem onların mallarını yyip bitirmek,hemde gelecekte de güçsüz,sefil,eğitimsiz bırakmaktırki tekrar,yarın bir gün ayağa kalıp direnmesinler.

Sonrada bu ülkeler gider anıtlar falan yaar dünyaya tatlı şirin gözükmek için önündde oturur ağlarlar biz nasıl kıydık bu insanlara diye.Örnek kızılderililer için br çok anıt vardır Amerikada.

Tabi bunlara kim inanır.Ancak saf olan amerikalılar ve avrupalılar.

Dediğim gibi her milletin tarihi savaşlarla doludur ama her milletin tarihi sömürmek için varolmamıştır.

Saygılarımla...

nogada 08-06-2009 15:32

Sanırım cevabım yeterlidir sayın wolf18;

Saygılarımla...

Sapiens 08-06-2009 20:30

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187300)
Sanırım cevabım yeterlidir sayın wolf18;

Saygılarımla...

Sayın Nogada,

Osmanlılar da güçlü oldukları dönemde birçok ülkeyi işgal etmiş, hazinelerini yağmalamış, yüksek vergilere tabi kılmış, isyan edenlerin kellelerini almıştır. Osmanlıların kendilerine teslim olan milletlere daha anlayışlı davrandıkları doğrudur ama bu akıllıca bir politikadır, aksi takdirde bu kadar çok milletten oluşan bir imparatorluğun 600 sene yaşatılması kesinlikle mümkün olamazdı. Anadolu'daki Türklerin sayısı da bunu yapmaya yetmezdi.

Emperyalizm, güçlü devletlerin zayıf devletleri kullanması ve sömürmesidir. Osmanlının yaptığı da buna girer. İnsanoğlunun tarihi boyunca bu düzen devam etmiştir ve çeşitli farklı uygulamalarla halen devam etmektedir. Mesela yakından tanıdığımız bazı ülkeler, şahsi çıkarlarını ön planda tutan iktidarlar vasıtasıyla sömürülmektedir. Bu ülkeler öncelikle büyük miktarlarda borçlandırılarak, bilahare kaynakları, bankaları, şirketleri, limanları, toprakları vs. yabancı devletlerce satın alınarak sömürülmektedir. Emperyalizmin yeni düzeni budur.

Biraz da tarihe bakalım, müslümanlar sütten çıkmış ak kaşık mıdır acaba bu konularda...

Beni Kurayza Katliamı

Beni Kurayza katliamını hiç duymuş muydun? Hayber kalesinde 1 ay süreyle kuşatılan ve çaresizlikten teslim olan Beni Kureyza halkının başına ne geldiğini bilir misin?

Ahzab suresi 26. ayet; Allah, ehl-i kitaptan, onlara (müşrik ordularına) yardım edenleri kalelerinden indirdi ve kalplerine korku düşürdü; bir kısmını öldürüyor, bir kısmını da esir alıyordunuz.

27. ayet; Allah, onların yerlerine, yurtlarına, mallarına ve ayak basmadığınız topraklara sizi mirasçı yaptı. Allah'ın her şeye gücü yeter.

Sahih hadislerde anlatılanlara göre, kaledeki çaresiz Yahudilerin eli silah tutabilenlerden 400-900 arasında bir erkek topluluğu öldürüldü. 400-900 arası olduğu söylenilen Yahudilerin büyük çoğunluğu Hz. Ali tarafından katledilmişti. Ali o gün kafa kesmekten çok yorulmuştu ve kafa kesme işlemi sırasında yorgunluktan sürekli olarak kılıç kullandığı kolunu değiştiriyordu. Muhammed ise kesim işleminin yanına çadır kurdurmuştu ve kesim işlemini gözlemliyordu. Katledilen Yahudi erkekleri topluca gömüldüler. Tüm silah tutabilen erkekleri öldürülen yahudilerin artık zenginlikleri müslümanlarındı.

Ahzab suresi 26 ve 27. ayet bu katliamı anlatır. 26. ayette bir kısmını öldürüyordunuz derken öldürülen 400-900 arası Yahudi erkek kastediliyor. Bir kısmını esir alırdınız derken kadınlar ve çocuklar kastediliyor. 27. ayette ise Yahudilerin tüm malvarlıklarının artık Müslümanların olduğu anlatılıyor.

Bu katliamda babası ve kocası öldürülen bir kadını (safiyye) aynı gün (veya 1 gün sonra), hem de babasını ve kocasını öldürenlerin liderine, muhammedin koynuna verdiler. Diğer kadın ve çocuklar da köle ve cariye yapıldılar.

Türk-Arap Savaşları

70 yıl süren (670-740) Türk-arap savaşlarınında neler olduğunu bilir misin?

1- 100.000'in üstünde Türk katledilmiştir.
2- 50.000'in üstünde Türk genci köle ve cariye yapılmıştır.
3- Şehirler yağmalanmış, ganimet diye halkın her şeyi talan edilmiştir.
4- Tüm zenginlikler, tarihi eserler yok edilmiş, yakılmış, yıkılmıştır.
5- Dünyanın en büyük katliamlarından biri olan "Talkan Katliamında" 40.000 Türk kesilerek 24 km yol boyunca ağaçlarda sallandırılmıştır. (Tarihte örneği çok azdır.)
6- Aynı şekilde "Curcan Katliamında da esir alınan 40.000 Türk'ün nehir kenarında kafaları kesilmiş, nehrin suyu kıpkızıl olmuş, cesetler yine ağaçlarda sallandırılmıştır.
7- "Teslim olursanız canınız bağışlanacak" sözü hiç bir zaman yerine getirilmemiş, "Şeriat söz tanımaz" denilerek kadın-erkek kılıçtan geçirilmiştir.
8- Araplar tarihte yaşadıkları bu en büyük yağma ve talandan çok büyük servet elde etmişlerdir.

9- Türkler böyle bir vahşet ve mezalimi Çinlilerden dahi görmemişlerdir.
10-Bu tarihi gerçekler "islam etkilenmesin" düşüncesiyle gizlenmekte, bahsedilmemektedir.

Gördüğünüz gibi, cevabınız hiç de yeterli değil...

Saygılar...

nogada 09-06-2009 15:09

Çölde deve pisliği toplayan ancak birbirlerine savaş üstünlüğü kurabilen basit arap kabilelerimi,o zaman yaşayan en büyük askeri teknik ve en güçlü ordulara sahip olan TÜRK'lere bunları yaptı güldürmeyin beni.Dünyanın her zaman en büyük insan topluluğu olmuş ve sırf türk akınlarından kurtulmak için dünyaın 7 harikasından biri olan muazzam çin seddini yapan ve yinede akınlara engel olamamış çinlileri dize getiren bir toplumu mu zaptetti bu Çadır kabileleri,avrupanın en büyük imparatorluklarını dize getiren,kavimler göçünü başlatan yeni bir tarih açan,dünyanın en büyük imparatorluklarını kuran,savaş tekniklerinde her zaman mükemmel sonuç alan bir milletimi dize getirdi bu çapulcu arap sürüsü?

Üstelik saldırı diyorsunuz bizim ecdatlarımız bırakın kendi hücumlarında kaybetmeyi,savunmada hiç kaybetme ihtimalleri olmamıştır.Ayrıca hilal taktiği denilen taktiği araplara biz öğretmişizdir.Yenilenlerin taktiğinimi alacaklar kazanmış olan bedevi güruhları.

Bunlar çok komiktir.Araplar tarih boyunca türklerden çekinmiş ve korkmuşlardır,onlar tarafından zapt edilince de yiğidin hakkı,kazananın hakkı kazananındır diyerek ne kadar korkup karşı savunmaya geçmediklerini anlayabiliriz.

Sapiens 09-06-2009 16:31

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187914)
Çölde deve pisliği toplayan ancak birbirlerine savaş üstünlüğü kurabilen basit arap kabilelerimi,o zaman yaşayan en büyük askeri teknik ve en güçlü ordulara sahip olan TÜRK'lere bunları yaptı güldürmeyin beni.Dünyanın her zaman en büyük insan topluluğu olmuş ve sırf türk akınlarından kurtulmak için dünyaın 7 harikasından biri olan muazzam çin seddini yapan ve yinede akınlara engel olamamış çinlileri dize getiren bir toplumu mu zaptetti bu Çadır kabileleri,avrupanın en büyük imparatorluklarını dize getiren,kavimler göçünü başlatan yeni bir tarih açan,dünyanın en büyük imparatorluklarını kuran,savaş tekniklerinde her zaman mükemmel sonuç alan bir milletimi dize getirdi bu çapulcu arap sürüsü?

Üstelik saldırı diyorsunuz bizim ecdatlarımız bırakın kendi hücumlarında kaybetmeyi,savunmada hiç kaybetme ihtimalleri olmamıştır.Ayrıca hilal taktiği denilen taktiği araplara biz öğretmişizdir.Yenilenlerin taktiğinimi alacaklar kazanmış olan bedevi güruhları.

Bunlar çok komiktir.Araplar tarih boyunca türklerden çekinmiş ve korkmuşlardır,onlar tarafından zapt edilince de yiğidin hakkı,kazananın hakkı kazananındır diyerek ne kadar korkup karşı savunmaya geçmediklerini anlayabiliriz.

Korkarım, bu söyledikleriniz tarihi konulardaki bilgisizliğinizden kaynaklanıyor. Olayları hep tek taraftan okuyunca bunları bilmemek normaldir. İsterseniz ben bu olaylar nasıl olmuş diye detaya girmeden önce biraz araştırın ve kendi gözlerinizle görün.

Peki, eğer anlattıklarım gerçekten yaşanmışsa ve araplar binlerce Türk'ü katletmiş ise halihazırdaki arapseverliğiniz bu durumdan etkilenecek mi? Yoksa her hal ve şartta arap milliyetçiliğini savunmaya devam edecek misiniz?

Saygılar...

nogada 09-06-2009 16:45

Ben araplardan fena derecede tiksinirim hiçbir sevmişliğimde yoktur.İslam gelmeden önce fena halde iğrenç bir toplum olarak yaşamakta olan bu barbarlar islamla aydınlandıktan sonra kendilerindeki hataları anlayıp,medeniyetlerini geliştirmişlerdir.Fakat yine bozularak günümüzde eski barbar hallerine geri dönmüşlerdir.

Tekrar söylüyorum dünya üstünde en evmediğim milletlerden biri arap milletidir.!!!

Saygılarımla...

nogada 09-06-2009 17:14

Ayrıca siz ban hala osmanlının savaşlarından bahsediyorsunuz sayın Wolf18 savaşlar her zaman olmuştur,savaşsız bir toplum yoktur.Ama osmanlı kalkıp istanbuldan sdneye,izmirden kalkıp rio de jenerio ya gitmemiştir.Savaştıkları kendine yakın olan ve her an tehdit edebilecek konumda olan milletlerle olmuştur.Zaten buda gayet normaldir.Egemenliği altına aldıkları milletlere iyi davranmıştır.Bu zaten benliklerini,dinlerini,kültirlerini ve dillerini hala kullanabildiklerindede bellidir.

Ama diğer ülkeler kendilerini ilgilendirmeyen yerlere gitmiş,burdali insanların hem kültürünü zorla empoze etmiş,hem zorla köle olarak çalıştırmış,hem malını parasını almış,hem katliamlardan geçirmiş,hem kültürlerini yoketmiş

Arada dağlar kadar fark var...

Saygılarımla...

Sapiens 09-06-2009 21:47

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187945)
Ben araplardan fena derecede tiksinirim hiçbir sevmişliğimde yoktur.İslam gelmeden önce fena halde iğrenç bir toplum olarak yaşamakta olan bu barbarlar islamla aydınlandıktan sonra kendilerindeki hataları anlayıp,medeniyetlerini geliştirmişlerdir. Fakat yine bozularak günümüzde eski barbar hallerine geri dönmüşlerdir.

Tekrar söylüyorum dünya üstünde en evmediğim milletlerden biri arap milletidir.!!!

"Üç hasletten dolayı Arabi seviniz: Çünkü ben Arabım, Kur'ân-ı Kerim Arapça olarak nazil olmuştur, Cennet ehlinin konuştukları dil Arapçadır."

Arapları sevmediğinizi söylediğinize göre böyle bir hadisten haberiniz yok sanırım :)

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187945)
Ayrıca siz ban hala osmanlının savaşlarından bahsediyorsunuz sayın Wolf18 savaşlar her zaman olmuştur,savaşsız bir toplum yoktur.Ama osmanlı kalkıp istanbuldan sdneye,izmirden kalkıp rio de jenerio ya gitmemiştir.Savaştıkları kendine yakın olan ve her an tehdit edebilecek konumda olan milletlerle olmuştur.Zaten buda gayet normaldir.Egemenliği altına aldıkları milletlere iyi davranmıştır.Bu zaten benliklerini,dinlerini,kültirlerini ve dillerini hala kullanabildiklerindede bellidir.

Ama diğer ülkeler kendilerini ilgilendirmeyen yerlere gitmiş,burdali insanların hem kültürünü zorla empoze etmiş,hem zorla köle olarak çalıştırmış,hem malını parasını almış,hem katliamlardan geçirmiş,hem kültürlerini yoketmiş

Arada dağlar kadar fark var....

Sayın Nogada,

Osmanlıların egemenlikleri altındaki uluslara nispeten iyi davrandığını ben de söylemiştim zaten. Ancak, Osmanlı'nın yaptığı da açık bir sömürgeciliktir. İyi ki de yapmıştır, bunu söylemekten de asla imtina etmem. Çünkü doğanın kanununda bu her zaman vardır. Güçlüler daima güçsüzlerden istifade ederler.

Burada önemli olan, müslümanlar iyidir, gavurlar kötüdür yanılgısına düşmemektir. Beni Kurayza katliamından bahsetmiştim. Olayın gözünde canlandırırsan, vehametini algılayabilirsin. Karılarının, çocuklarının önünde yüzlerce insanın kafası kesiliyor. Üstelik teslim olmuş insanlar bunlar. Muhammed'in onayıyla bu katliam gerçekleştiriliyor. Bu katliamın aynısını Zerebrenitza'da Sırplar da Boşnaklara yaptılar.

Arapların Türkleri katletmesine gelince... Söylediklerimin hepsi maalesef gerçektir. Aşağıdaki linkten okuyabilirsin.

Tıkla

Saygılar...

nogada 10-06-2009 03:29

Sayın wolf18...

Bütün hadisleri biliyorum ve şunu ekliyorum hadislerle işimde olmaz,bağlantımda hadislerin gerçekliği yoktur,olsa bile güvenilir değildir.O yüzden bana hadislerden örnekler vermeyiniz.En sahih hadis dedikleri bile 2 tane hadisçinin ülke ülke gezerek halkın ağızından topladıklarından başka bir şey değildir.

Arap ırkını sevmem ama içlerinden sevilecek adam elbette vardır.Ama genel olarak sevmediğim bir ulustur.Ayrıca verdiğiniz örneğin tam tersini ispat eden veya anlatan sitelerde mevcuttur.Kaldıki tarihdeki konumlara bakarak kimin kime üstün olduğu gayet açık görülebilir.

Saygılarımla...

0ne 10-06-2009 16:56

Alıntı:

Akhenaton´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 186017)
Somuta indirgenmeyen her konu yanlıştır.

Bu dindar müslümanlarla dindar ateistler yordu beni.:angel:

alternatifte HAYMATLOS vardı dilaver dua etsin onun TD de yazmadıgına

:target: aha şu ikon gibi yakardı ortamları AKHENATON yanında melek kalırdı :D

0ne 10-06-2009 17:05

Alıntı:

nogada´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187914)

KITALUT TURK (buhari)

araştırabilmeniz için en önemli kaynaktır

nogada 10-06-2009 18:25

Sayın one...

Dediklerinizi zaten okumuştum bir çoğunu biliyordum.Burda Türk'ün üstünlüğü gösterilmiş.

Fakat yineliyorum hadisler beni lehimize de olsa aleyhimize de hadisler beni bağlamaz.Gerçekliği şüphelidir...

Ama merak eden arkadaşlar şunları okuyabilirler...

1 - HZ. PEYGAMBER BUYURMUŞTUR Kİ,

- “HABEŞLİLER SİZİNLE UĞRAŞMADIKÇA, SİZ DE ONLARLA
UĞRAŞMAYINIZ. HELE TÜRKLER SİZE DOKUNMADIĞI SÜRECE, SİZ DE
TÜRKLERE SAKIN DOKUNMAYINIZ!” (HİTAP TABİİ ARAPLARA)

BİLİNDİĞİ GİBİ, HABEŞİSTAN’IN HIRİSTİYAN KRALI NECAŞİ, İLK
MÜSLÜMANLARA KUCAK AÇMIŞTI. BUNUN İÇİN PEYGAMBERİMİZİN
SEVGİSİNİ KAZANMIŞTI.

2- “KENDİ HALİNDE YAŞIYAN İKİ KAVİM ÜZERİNE VARMAYINIZ.
ONLARI KIŞKIRTMAYINIZ! TÜRKLER VE HABEŞLİLER SİZE
DOKUNMADIKÇA SİZ DE ONLARA DOKUNMAYINIZ!”

3 – “TÜRKLER SİZE DOKUNMADIKÇA, SİZ DE TÜRKLERE DOKUNMAYINIZ.
ZİRA ONLAR ÇOK SERT VE HAŞİN TABİATLI KİMSELERDİR.” (BAŞINIZ
BELÂYA GİRER)

4- “TÜRKLER SİZE DOKUNMADIĞI SÜRECE, SİZ DE ONLARA
DOKUNMAYINIZ. ZİRA KANTURA SOYUNDAN GELEN BU TÜRKLER,
İLK DEFA ALLAH’IN BENİM ÜMMETİME (YANİ ARAPLARA) VERDİĞİ
MÜLK VE HİLAFET NİMETİNİ ELLERİNDEN ÇEKİP ALACAKLARDIR.”

5 - AMR BİN TAĞLİB’DEN RİVAYET EDİLDİĞİNE GÖRE, HZ. PEYGAMBER
Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=55748
BUYURMUŞTUR Kİ:

-“KIYAMET KOPMASININ ŞARTLARINDAN BİRİ DE SİZLERİN (TABİİ
ARAPLARIN) KILDAN ÇARIK GİYEN BİR KAVİMLE HARBETMENİZDİR.

-“YİNE KIYAMET KOPMASININ ŞARTLARINDAN BİRİ DE SİZLERİN
(TABİİ GENE ARAPLARIN) GENİŞ YUVARLAK YÜZLÜ, ÖYLE Kİ YÜZLERİ
ÖRS ÜZERİNDE DÖĞÜLMÜŞ, VE ÜZERİ DERİLERLE KAPLANMIŞ KALKANLAR
GİBİ SERT BİR KAVİMLE ÇARPIŞMANIZDIR!”

6 - EBU HÜREYRE’DEN RİVAYET EDİLDİĞİNE GÖRE, HZ. PEYGAMBER
BUYURMUŞTUR Kİ,

-“SİZLER (TABİİ ARAPLAR) KÜÇÜK ÇEKİK GÖZLÜ, KIRMIZI BENİZLİ,
YATIK BURUNLU , ÇEHRELERİ SANKİ ÖRS ÜZERİNDE DÖGÜLMÜŞ VE
ÜZERİ DERİLERLE KAPLANMIŞ KALKANLAR GİBİ SERT BİR KAVİM
OLAN TÜRKLERLE ÇARPIŞMADAN KIYAMET KOPMIYACAKTIR!”

-“YİNE SİZLER (TABİİ ARAPLAR) KILDAN ÇARIK GİYEN BİRİ KAVİMLE
ÇARPIŞMADIKÇA, KIYAMET KOPMIYACAKTIR!”

7 - ABDULLAH BİN BÜREYDE’NİN BABASINDAN RİVAYET EDİLDİĞİNE
GÖRE, HZ. PEYGAMBER BUYURMUŞTUR Kİ,

- SİZLER (TABİİ GENE ARAPLAR), ŞÜPHESİZ ÇEKİK GÖZLÜ BİR KAVİM
OLAN TÜRKLERLE ÇARPIŞACAKSINIZ. ONLAR SİZLERİ ÜÇ DEFA
SÜRÜP KOVALIYACAK, VE SONUNDA SİZLERE ARABİSTAN
YARIMADASINDA YETİŞECEKLERDİR!..BİRİNCİ İSTİLÂDA ONLARIN
ÖNÜNDEN KAÇANLAR MUTLAK BİR FELÂKETTEN KURTULACAKLARDIR.
İKİNCİ TAKİPTE İSE BAZILARINIZ KAÇIP KURTULACAK, VE BAZILARINIZ
İSE HELÂK OLUP GİDECEKTİR! ÜÇÜNCÜDE İSE ONLARIN İSTİLÂSI
SONA EDECEKTİR! (YANİ ÜLKENİZİ ELE GEÇİRECEKLERDİR)”

8 - HZ. PEYGAMBER ŞÖYLE BUYURMUŞTUR:

-“BENİM ÜMMETİMİ (YANİ ARAPLARI) ÖYLE BİRİ KAVİM SÜRÜP
KOVALIYACAKTIR Kİ, ONLARIN YÜZLERİ ENLİ, GÖZLERİ KÜÇÜK,
ÇEHRELERİ SANKİ DERİLERLE KAPLI KALKANLAR GİBİDİRLER.
ONLAR ÜÇ DEFA ARABİSTAN YARIMADASINA KADAR İLERLİYECEKLERDİR.
İLK İSTİLÂDA ONLARIN ÖNÜNDEN KAÇANLAR KURTULACAKLARDIR.
İKİNCİ İSTİLÂDA BAZILARI HELÂK OLACAK, BAZILARI KURTULACAKLARDIR.
ÜÇÜNCÜ İSTİLÂDA İSE ONLARIN KÖKLERİ KESİLECEKTİR. (YANİ ARKADAN
GELEN İSTİLÂCILAR DURACAKTIR. TÜRKLER YOK OLACAK DEĞİL!.. İSTİLÂ
EDEN, GALİP GELEN ONLAR!)”

-“İŞTE ONLAR TÜRKLERDİR! NEFSİM YED-İ KUDRETİNDE OLAN ALLAH’A
YEMİN EDERİM Kİ, TÜRKLER ÇOK YAKINDA ATLARINI MÜSLÜMAN
Kaynak: Wardom http://www.wardom.org/showthread.php?t=55748
MESCİTLERİNİN DİREKLERİNE BAĞLAYACAKLARDIR!”

9 - HZ. PEYGAMBER BUYURMUŞTUR Kİ,

-ŞÜPHESİZ ÜMMETİMİ (TABİİ ARAPLARI) ÜÇ DEFA YÜZLERİ GENİŞ,
ÇEHRELERİ SANKİ DERİLERLE KAPLI KALKANLAR GİBİ OLAN
BİR KAVİM KOVALIYACAK, VE SONUNDA ONLARA ARAP YARIMADASINDA
YETİŞECEKLERDİR.”

“EY ALLAH’IN RESULÜ, ONLAR KİMLERDİR?” DİYE SORULDUKTA,

-“TÜRKLERDİR. NEFSİM YED-İ KUDRETİNDE OLAN ALLAH’A YEMİN
EDİYORUM Kİ, ONLAR MUTLAKA ATLARINI MÜSLÜMANLARIN
MESCİTLERİNİN DİREKLERİNE BAĞLAYACAKLARDIR,.”

BUYURMUŞLARDIR.

PEKİ, BUNUN TARİHLE BİR BAĞLANTISI VAR MI?… ELBETTE VAR!..
BİRİNCİ DALGA TUĞRUL BEY’LE GELEN SELÇUKLULARDIR!.. (1055) İKİNCİ
DALGA CENGİZ HANIN ORDULARIDIR. (1247) ÜÇÜNCÜ VE DURULAN
DALGA DA YAVUZ SULTAN SELİM’İN FETHİDİR. (1517) MESCİT DİREĞİNE
AT BAĞLAMA OLAYI DA HÜLAGU’NUN SÜVARİLERİ İLE İLGİLİ OLSA
GEREKTİR.

İŞİN ENTERESAN YANI, DEĞİŞİK VERSİYONLARINI VERDİĞİMİZ BU
HADİSLERİN, ÇOK DAHA ÖNCEDEN DERLENMİŞ OLMASIDIR. YANİ,
PEYGAMBERİMİZ GERÇEKTEN GELECEĞİ GÖRMÜŞTÜR.

BİTMEDİ!..

10 - AHMED BİN KAYS, HALİFE ÖMER’E “HORASAN’I FETHETTİĞİNİ”
YAZDIĞINDA, HZ. ÖMER:

- “KEŞKE ORALARA KADAR BİR ORDU GÖNDERMEMİŞ OLSAYDIM.
NEHİR (CEYHUN) İLE BİZİM ARAMIZDA ATEŞTEN BİR DENİZ OLMASINI
NE KADAR İSTERDİM,”

DEDİ… HZ. ALİ SORDU:

- “NİÇİN EY MÜMİNLERİN EMİRİ?”

- “ÇÜNKÜ ORANIN AHALİSİ YERLERİNDEN ÇIKACAK VE ÜÇ DEFA
DAĞILARAK DÜNYAYI İSTİLÂ EDECEKLERDİR. ÜÇÜNCÜSÜ ONLARIN
SON İSTİLÂSI OLACAKTIR.”

10- İBNİ ZİL KALA ANLATIYOR:

- “BİR GÜN MUAVİYE’NİN YANINDA İDİM. ONA ERMENİYE VİLAYETİNİN
VALİSİNDEN ULAK GELDİ. MUAVİYE VALİNİN YAZMIŞ OLDUĞU
MEKTUBU OKUDU. HİDDETLENMEKTEN KENDİNİ ALAMADI. SONRA
KÂTİPLERİNDEN BİRİNİ ÇAĞIRDI. ONA VALİNİN YAZISINA KARŞI
‘ŞÖYLE CEVAP YAZ’ DEDİ:

-“ İDARENDEKİ ARAZİYE TÜRKLER’İN AKIN VE YAĞMALARDAN
BULUNDUKLARINDAN, BUNUN ÜZERİNE ONLARI ARKALARINDAN
TAKİP İÇİN SÜVARİ BİRLİKLERİ SEVKETTİĞİNDEN, VE BU
TAKİPÇİLERİN YAĞMA EDİLEN ŞEYLERİ ONLARIN ELİNDEN ALMIŞ
OLDUKLARINDAN BAHSEDİP DURUYORSUN!”

- “ANAN SANA MÂTEM TUTSUN!”

-“SAKIN BİR DAHA BÖYLE BİR HAREKETTE BULUNMA! TÜRKLER’İ
KENDİNE KARŞI KIŞKIRTMA! VE ONLARDAN SAKIN BİR ŞEYLER
ALMAYA ÇALIŞMA!”

-“BEN ALLAH’IN ELÇİSİNDEN İŞİTTİM. BUYURDULAR Kİ:

- “TÜRKLER YAVŞAN OUT BİTEN YERLERE (YANİ ARABİSTAN’IN
GÜNEY KESİMLERİNE) KADAR İLERLİYECEKLERDİR!”

GÖRÜLDÜĞÜ GİBİ ARAPLAR, PEYGAMBERİN İKAZLA GECİKTİRMEYE
ÇALIŞTIĞI SONU, TÜRKLERİ KIŞKIRTARAK ÇABUKLAŞTIRMIŞLARDIR.
SİTENİN KADROLU MİSYONER “TARİHÇİ” VE HADİSCİ”SİNİN İDDİA
ETTİĞİ GİBİ, TÜRKLER İSLÂM’DAN ZARAR GÖRMEMİŞ, TAM TERSİNE
1000YILDAN BERİ İSLÂM’IN BEKÇİSİ, HAÇLI SÜRÜLERİNİ DURDURAN
KALKANI OLMUŞ, VE OSMANLILAR DÜNYANIN EN BÜYÜK MÜSLÜMAN
DEVLETİNİ KURMUŞTUR.

PEKİ, OLAY SÂDECE HADİS Mİ?.. YANİ TÜRKLER’İN İSLÂM’IN ÖNDERİ,
EN GÜÇLÜ SAVUNUCUSU OLMASI, BU KUDRETİN ONLARIN ELİNE
GEÇMESİ SÂDECE HADİSLERDE Mİ YER ALIYOR?

HAYIR!.. ASLINDA BU HADİSLER İLHAMINI MAİDE SÛRESİ 54. ÂYET’TEN
ALIYOR!

- "EY İMAN EDENLER!.. İÇİNİZDEN KİM DİNİNDEN
DÖNERSE (BİLSİN Kİ), ALLAH TEALA BİR KAVİM
GETİRİR Kİ, ONLARI SEVER! ONLAR DA O'NU
SEVERLER!"

-“ONLAR MÜMİNLERE KARŞI ALÇAKGÖNÜLLÜ,
KÂFİRLERE KARŞI ZORLU OLURLAR! ALLAH
YOLUNDA (KORKMADAN) CİHAD
EDERLER!.. KENDİLERİNİ KINAYANLARIN
KINAMASINDAN ÇEKİNMEZLER!.”

-“BU, ALLAH’IN BİR FAZLIDIR Kİ, ONU DİLEDİĞİNE
VERİR!”

ÇOK ŞÜKÜR Kİ, ALLAH BU LÜTFU MÜSLÜMAN TÜRK MİLLETİNE
BAHŞETMİŞTİR!.. ÂYET ARAPLARIN YERİNE İSLAM’IN BAŞINA GEÇEN
TÜRKLERLE İLGİLİDİR.

Saygılarımla...

sinan1093 14-06-2009 20:47

ben ateistim ama beni kimse fonlamıyor... bildigin nurcu falan varsa ben herturlu hayır alırım bir ateist olarak

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:04 .