Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Müslümanlara Hakaret Serbest mi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10484)

Yergin 08-06-2009 00:33

Müslümanlara Hakaret Serbest mi?

Merhabalar,

Turan Dursun sitesinin amacını, misyonunu, vizyonunu bilmiyorum. Benim inancıma ters bir amacı olabilir, saygı duyarım.

Benim merak ettiğim, burada müslümanlara hakaret etmek serbest mi?
Küçük düşürme amaçlı herşeye izin mi veriliyor?
Edilen hakaretler sadece editleniyormu?

Ve cidden soruyorum. Bizi yani müslümanları ne olarak görüyorsunuz? Kendinize düşman, en ufak bir anınızda sizi öldürecek birileri olarak mı? Yobaz, aşşağılık birileri olarak mı?

Sizin özgürlük dediğiniz bu mu?
Özgürce düşünmek bu mu?

frodo 08-06-2009 00:36

Nerede ve nasıl bir hakarete uğradınız ?

Alıntı:

Turan Dursun sitesinin amacını, misyonunu, vizyonunu bilmiyorum. Benim inancıma ters bir amacı olabilir, saygı duyarım.
Amacımız site tüzüğümüz giriş bölümünde ayrıntılı olarak anlatılır ?

dilaver 08-06-2009 00:39

Sayın EnvyMe

Bu hakaretler nerede yer alıyor ve şayet hakaret olarak telakki ediyorsanız ilgili ileti için şikayet butonunu kullandınız mı.

Bu hakaretleri örnekleyebilir misiniz.

Bizi yani müslümanları ne olarak görüyorsunuz? Kendinize düşman, en ufak bir anınızda sizi öldürecek birileri olarak mı? Yobaz, aşşağılık birileri olarak mı?

Biz bu sitede site yönetim organları dışında dinli, dinsiz ayrımı yapmayız. İnsanların yer aldıgı bir düşünce platformu olarak ele alırız TD Sitesini. Ve tüm üyeler eşit haklara sahiptirler.

Ancak ikinci ve üçüncü cümlelerinizde bahsettiginiz tarzda insanlar vardır. Bunlardan her gün bir sürü mail alıyoruz. Site destek masasına gelen maillerden bir kaç örnek gösterebilirim size ve siz bile utanırsınız.

Elbette bunlar bu site üyeleri için geçerli degildir. Olsa zaten bu tür insanlar burada barınamaz.

saygılarımla

Yergin 08-06-2009 01:04

Sayın dilaver.

Hakaretleri örneklerim elbette ama benim bu başlığı açmaktaki amacım bir veya iki kişinin yaptığı hakaretleri söyleyip bunları göstermek değil. Ateist veya hristiyan veya başka bir inancı olan birisinin bizi yani müslümanları ne olarak gördüğü.

Bizler bazılarınızın düşündüğü gibi gerici insanlar değiliz. Sizin bahsettiğiniz gibi, benim inancıma mensub olduğunu söyleyen kişilerden dediğiniz mailleri alıyorsunuzdur doğrudur, onların yaptıkları da yanlış. Müslüman olduğunu söyleyip hakaret, şiddet içeren yazılarada sonuna kadar karşıyım. Gördüğümde herkesten ilk cevap vermek isterim yaptığın yanlış diye.

Müslüman icadları başlığında, amacı başından belli olan yazıların bu siteye yakışmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi sitenin amacını bilmiyorum. Evet sayın frodo'nun dediği gibi bu yazıyor ama kimse düşüncelerini tam olarak yazıya dökemez. Bu bahsettiğim başlıkta inancıma hakaretler edildi. İnanmaması hakaret etme hakkı vermez. Ben cevap vererek yanlış yaptı isem benide uyarın. Elimden geldiği kadar herkese özellikle dinime inanmayanlara saygılı yaklaşmaya çalışıyorum ama böyle tutumlar kanıma dokunuyor.
Belki sayın frodo yine fazla hassasiyet göstermişsiniz diyecek ama elimde değil.

Gereksiz görülürse konu silinebilir.

Sadece, bu din düşündüğünüz gibi bir din diye değil, bizler düşündüğünüz gibi insanlar değiliz demek istedim.

Saygılar.

Davudi 08-06-2009 01:24

envyme sadece kurancılar,19 cular v.b. tipte yeni model müslümanlardanmısın ?

dilaver 08-06-2009 01:38

Sayın EnvyMe

Her kişi aynı olmaz. Siz nasıl diger müslümanlarla aynı degilseniz dini reddeden her insan da aynı usluba sahip degildir.

Kimi sadece imhayı ve karşısındakiyle didişmeyi ve onu mat etmeyi amaçlar, kimi ise bilgi paylaşmayı.

Burada site yönetiminin yapacagı bir şey de yoktur. Ancak iş hakaret raddesine gelirse müdahale edebilir. Ancak alaya varan tavırlara ya da asılsız bilgilere müdahale edemez. Yaptırım uygulayamaz ama, bireysel olarak tartışmalara katılabilir.

Sizin bahsettiginiz başlıktada şimdi dinsiz bir üyemiz Müslümanların hakkını aramış, ya da daha dogrusu gerçekleri yazmış ve tartışmaya katılmış. Benim düşüncem de İslamiyetin altın çagı denen dönemde öncülük İslamiyette idi.

Bu yüzden düşünceyi kısıtlayamayız. Siz de aşırı hassasiyet göstermeyeceksiniz ama gerçekten hakaret varsa o zaman da affetmeyeceksiniz. Bu sitede inanan üyelerin şikayeti sonucu ceza alan dinsiz çok kişi vardır.

Bu sitede yönetimin tüm üyeleri ile birlikte ezici çogunlugu olan üyelerimiz İslama ya da diger inançlara küçümseyici gözle bakmaz. Ama site mevcudumuz içinden çıkabilecek bir kaç kişi için de yapılabilecek bir şey yoktur. Çok çok o üyeyle muhatap olmazsınız olur biter.

Ben de zaman zaman böyle yapıyorum.

saygılarımla

Akhenaton 08-06-2009 01:41

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187047)
Merhabalar,

Ve cidden soruyorum. Bizi yani müslümanları ne olarak görüyorsunuz? Kendinize düşman, en ufak bir anınızda sizi öldürecek birileri olarak mı? Yobaz, aşşağılık birileri olarak mı?

Özgürce düşünmek bu mu?

Bu yazdıkların ate forumda geçerlidir.

nekadarcahilim 08-06-2009 01:49

sitede sizler kadar eski değilim yanlız şunu gördüm burada her türlü inanca sahip insan var bu insanların bazen aralarında didişmeleri dışında(bu da çok doğal) birşeyler paylaşabildiklerini gördükçe mutlu oldum..

Sitede her türlü inancın sorgulandığını göreceksiniz.Ama 1-2 kişi dışında hakaret eden olduğunu görmedim..

-InVi- 08-06-2009 02:02

Sorun kimin kime neden hakaret edip etmedigi degil
asil sorun hakaretlere sahid olanlarin tavirlari....
site icinde en cok hakarete ugrayanlardan olarak
galiba bu konuda epey tercübe sahibi oldum.....

nekadarcahilim 08-06-2009 02:28

bir rahatsızlık söz konusu ise gerekli açıklama ve mesajın orjinali ile yönetime gitmeyi düşündümüz mü

işe yararmı bilmiyorum ben hiç yapmadım bide mesaj sayısının yanında yazan ünlem işaretini kullanabilirsiniz :D

0ne 08-06-2009 02:51

Alıntı:

Merhabalar,

Özgürce düşünmek bu mu?

haksızlık karşısında susan hakkıyla birlikte şerefinde kaybeder ,

buna ek olarak haksızlıga şahit oldugu halde kılını kıpırdatmayanında

aynı kapsama girdigini belirterek

derimki hakkını savun doneleriyle ortaya koy bildir , gerekirse

tüzüğü incele , hangi maddeye ihlal yapılmış onuda herkesle paylaşki

çabaların aynı zamanda fidbek olarak sistemdeki aksaklıkların

düzeltilmesine emsal olsun

hakaret dinli dinsiz kim tarafından yapılmış hiç önemi yok

sonuçta değerleri olan sosyal varlıklarız

kimin haksızlıga hakarete ugradıgı hepimizin ortak sorunudur

bugun sana yarın bana bir sonraki gün ona , olayına dönmemesi için

tavır almak ve bildirmekten çekinmemeli

bu arada benim ne dinlerle nede dinsizlikle işim olmaz kimsenin adına konuşmuyorum

KızıL 08-06-2009 03:59

kımın hakaret ettiğini neyle saldırdığını açıkça belirtirseniz iyi olurdu.. sitemizin misyonu elbette hakaret değil..

Titan 08-06-2009 23:44

Galiba EnvyMe'nin demek istediği şu; sitede inançlardan bahsederken onlara kutsal bir anlam ve sıfat yüklemeden yazdıklarımız rahatsız etmiş olabilir. Yani inançları kutsallık anlamında değilde, gelişigüzel bir konuymuş gibi irdelememizi, alışık olmadığı bir ortamda kabul etmekte zorlanmış olabilir.

Yergin 09-06-2009 12:48

Yok anlatmak istediğim o değildi sayın Titan. Benim inandığım dinle ilgili tartışmalarda, inanmayan birisinin yazdıkları, hakaret içermediği sürece ne yazarsa yazsın beni rahatsız etmez.

Anlatmak istediğimi dile getirebildiğimi düşünüyorum.

Saygılar

parmis 09-06-2009 13:28

Sayın Envyme

Kmsenin kimseye hakaret etme küfretme lüksü olamaz. Hakeret içeren, küfür içeren mesajlar siteyi bağlamaz bu eylemleri yapan kişinin seviyesini ortaya koyar o kadar..
Eleştirileri söylüyorsanız adı üstünde burası ateist bir site elbette din eleştirilecek, incelenecek, araştırılacak bu konulardaki veriler de paylaşılacak tabii ki bunun da saygı ve insani çerçeveler içinde olması dileğimiz.
Biz müslümanları anamız.bacımız.ağabeyimiz,babamız gibi görüyoruz çünkü ben ateistim derken annem namaz kılıyor, abim kurban kesiyor,kızkardeşim yasinler adıyor:) bilmem anlatabildim mi? herkeste şöyle bir durup düşünsün ateistler olsun müslümanlar olsun yada başka dinlere mensup kişiler olsun olaylara insani çerçevede baksınlar bence anlayacaklar..
saygılar...

parmis Güneşin_kızı

ozgurche21 09-06-2009 16:37

her muslumana degılde bazı muslumallara edılebılır

ornek sıvas da kan akıtanlara hakaret etmeyelımde ne edelım

thunderpoint 09-06-2009 17:21

Alıntı:

ozgurche21´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187941)
ornek sıvas da kan akıtanlara hakaret etmeyelımde ne edelım

"Onlar gibi olalım!" diyorsun sanırım...http://www.turandursun.com/forumlar/...ons/icon11.gif

evrensel-insan 09-06-2009 17:25

Saygideger arkadaslar;

Bu basliktaki soruya verilecek "evet " veya "evet icerikli her cevap" tuzuge terstir. Ilk farkedildiginde de, icabina bakilir. Yazinin mesaji atani da; Tuzukten nasibini alir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ozgurche21 09-06-2009 22:00

Alıntı:

thunderpoint´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187986)
"Onlar gibi olalım!" diyorsun sanırım...http://www.turandursun.com/forumlar/...ons/icon11.gif

kendını savunmak onlar gıbı olmak degıldır

yucemanitu 28-06-2009 21:01

Bu site eşitlikçi olalım demokrat olalım derken eşitsizlik oluyor. Yani sitede Müslümanlar lehine çifte standart var ama gerçekten bu yöneticilerin iyi niyetinden kaynaklanıyor Müslümanlara hoşgörülü olalım derken bazan hoşgörünün gözünü çıkarıyorlar ve bir non-teistin yaptığında ceza aldığı bir şeyi bir Müslüman yapınca ceza almıyor. Müslüman üyelere fazla hoşgörü gösterilmesinden biraz rahatsızım.

walla 28-06-2009 21:30

Alıntı:

Merhabalar,

Özgürce düşünmek bu mu?

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 187071)
Sayın dilaver.

Hakaretleri örneklerim elbette ama benim bu başlığı açmaktaki amacım bir veya iki kişinin yaptığı hakaretleri söyleyip bunları göstermek değil. Ateist veya hristiyan veya başka bir inancı olan birisinin bizi yani müslümanları ne olarak gördüğü.

Bizler bazılarınızın düşündüğü gibi gerici insanlar değiliz. Sizin bahsettiğiniz gibi, benim inancıma mensub olduğunu söyleyen kişilerden dediğiniz mailleri alıyorsunuzdur doğrudur, onların yaptıkları da yanlış. Müslüman olduğunu söyleyip hakaret, şiddet içeren yazılarada sonuna kadar karşıyım. Gördüğümde herkesten ilk cevap vermek isterim yaptığın yanlış diye.

Müslüman icadları başlığında, amacı başından belli olan yazıların bu siteye yakışmadığını düşünüyorum. Dediğim gibi sitenin amacını bilmiyorum. Evet sayın frodo'nun dediği gibi bu yazıyor ama kimse düşüncelerini tam olarak yazıya dökemez. Bu bahsettiğim başlıkta inancıma hakaretler edildi. İnanmaması hakaret etme hakkı vermez. Ben cevap vererek yanlış yaptı isem benide uyarın. Elimden geldiği kadar herkese özellikle dinime inanmayanlara saygılı yaklaşmaya çalışıyorum ama böyle tutumlar kanıma dokunuyor.
Belki sayın frodo yine fazla hassasiyet göstermişsiniz diyecek ama elimde değil.

Gereksiz görülürse konu silinebilir.

Sadece, bu din düşündüğünüz gibi bir din diye değil, bizler düşündüğünüz gibi insanlar değiliz demek istedim.

Saygılar.

Hımmmmm, bu iletilerden anladığım kadarıyla, bu başlık beni hedef almış,
sayın EnvyMe, Müslüman İcadları başlığında nerede hakaret var.

Eğer müslümanların, İnsanlık adına katkıları yoksa, teknolojiyi sadece tüketiyor ama kendileri katkıda bulunmuyorsa bunda gocunacak ne var. Bunu kendinize hakaret olarak algılama yerine, sakin kafa ile neden Dininizi ve bu dine körü körüne inanan kendinizi sorgulamıyorsunuz.

Müslüman icadları başlığından bir hakaret örneği göster, başlığın kaldırılmasını ben isteyeceğim, gösteremezsen bu başlık kapansın mı, ne dersin.

Yergin 01-07-2009 09:28

Sizinle ilgili bu düşüncelerimi kapadım ben sayın walla. Bırakın bir müslümanı, ateist birisi bile size olduğunu söylediği halde karşı çıkmıştınız. Neyse o konu kapandı gitti, dediğim gibi sizinle ilgili düşüncelerimi kapadım ben.

Saygılar

mevladostu 01-07-2009 23:12

Arkadaşım Bunlar İslama ve Müslümana hakareti kendfilerine bir iş meslek saymışlar . İstediğin kadar konuş onlar için boşşşşşşşşşşşşşşşş

prozac 01-07-2009 23:21

Sitemizde hiçbir din ve inanıra hakaret yoktur..Eleştri ve hakret arasındaki farkı anlayacağınızı düşünüyorum..

hakdogan 02-07-2009 00:07

Alıntı:

prozac02´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197401)
Sitemizde hiçbir din ve inanıra hakaret yoktur..Eleştri ve hakret arasındaki farkı anlayacağınızı düşünüyorum..

Hangi ayağın havada?

Bu sitede tek problem İnanırlara hakaret meselesi de değil üstelik.

İnanırların postlarının silinmesi, gereksiz yere editlenmesi, denetimde ise yayınlanmaması gibi, bir sürü problem daha var.

Zamanla "evriminizi" tamamlayıp, bu sıkıntıları aşmanızı ümit ediyoruz...

prozac 02-07-2009 01:41

Alıntı:

Hangi ayağın havada
Bu bir cevaplama tarzımıdır hakdoğan ?

Hakaret içerikli iletileri bildirirsin işlem yapılmadığı taktirde ilgilileri eleştirebilirsin..Alaycı uslubun nedeni ve kişisel sataşmalarından dolayı postların siliniyor olabilirmi ?

Forumumuzda onlarca inanır arkadasımız var düzeyli hangi iletiye müdahele edilmiştir?

Aynaya bakmak lazım ..

Yergin 02-07-2009 12:08

Sitedeki her yönetici bir değil, her insanın bir olmadığı gibi.

Ben açıkcası şu an için yönetimden genel olarak memnunum. Arada hatalar, eksiklikler olabilir sonuçta hepimiz insanız. Biz kendi çizgimizde ilerledikten sonra herhangi bir sorun yaşanacağını düşünmüyorum. Tabi bu çizgisi yanlış olanlarda var yok değil ama bunlarla ilgilenmekte yönetimin görevi.

Sağduyulu olalım hep beraber.

Saygılar

hakdogan 02-07-2009 12:48

Alıntı:

prozac02´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197426)
Hakaret içerikli iletileri bildirirsin işlem yapılmadığı taktirde ilgilileri eleştirebilirsin..

O aptallığı bir kez yaptım, "adil olabileceğinizi" sanarak.

Bir daha yapmam.

Alıntı:

Alaycı uslubun nedeni ve kişisel sataşmalarından dolayı postların siliniyor olabilirmi ?

Hayır, olamaz.

Sebebin "emir/komuta zinciri içinde hareket edenlerin adalet duygusundan nasipsiz"liği olduğunu sen çok iyi bilmelisin :)

Bakınız, Şekil A: http://www.turandursun.com/forumlar/...&postcount=117

Alıntı:

Forumumuzda onlarca inanır arkadasımız var düzeyli hangi iletiye müdahele edilmiştir?

Yanlış bilgilendirmelerinize "zoom" yapmayan, dezenformasyonlarınızı afişe etmeyen, varmak istediğiniz amaç için size bir engel oluşturmayan postlara ne diye müdahale edesiniz :)

Size bu tipolojide "İnanır pantentli" postlar zaten lazım.

Çiçek gibi bakarsınız onlara.

Alıntı:

Aynaya bakmak lazım ..

Aynen, bir zahmet bakıver...

frodo 02-07-2009 13:12

Hakdoğan siteye bu güne kadar gelen en sivri dilli, sataşmayı görev edinmiş üyemiz seçildin kutlarız.

Bahsettiğin başlıkta tam 8 sayfa hakdoğan-paslıçivi tefrikası var. Başlıkla ilgisi olmayan
konulardan kopmuş yazın yoluyla sürdürülen bir bilek güreşi. 80 Mesajın yarısı sana yarısı paslıçiviye ait.

Başlık sahibinin itirazı üzerine moderatör arkadaş yazıları kaldırmış. Konuyla ilgisiz olduğundan. Ve altına not düşmüş gözden geçirip yeni bir başlık açacağım diye.

Şimdi sen mal bulmuş mağribi edasıyla yukarıdaki yazıyı döktürmüşsün.

Alıntı:

Yanlış bilgilendirmelerinize "zoom" yapmayan, dezenformasyonlarınızı afişe etmeyen, varmak istediğiniz amaç için size bir engel oluşturmayan postlara ne diye müdahale edesiniz
Hayır hakdoğan. Bizim sadece ve sadece baktığımız "üsluptur". Bunu anlamanın senin için çok güç olduğunun farkındayım ama üzgünüm gerçek bu.

Fii 02-07-2009 13:19

her şey bir kenara, benim anlamadığım bir şey var.
müslüman arkadaşlarımın kuran'a iman etmiyorlar mı, onun sözlerini kendi sözleri saymıyorlar mı?
kuran denilen kitap, inanmayanlara hakaretlerle dolu. yanlış mı?

öyleyse ne hakla müslümanlar kendilerine hakaret edilip edilmemesi yönünde görüş bildirme hakkına sahip oluyorlar?
ha diyorlarsa ki kuran'daki her şeye katılmıyoruz, açıkca söylesinler de biz de ona göre davranalım.

ama açık konuşmak gerekirse, bu öyle bir konu ki, gerçekleri söyleyince zaten müslümanların anlayışına göre hakaret oluyor. bunun sınırını çizmeniz çok zor.

o yüzden hakaret olarak algıladıkları eleştirileri kaldıramayacak müslüman arkadaşlar ortamı terk edebilirler diye düşünüyorum.

Yergin 02-07-2009 13:28

Alıntı:

Fii´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197524)
her şey bir kenara, benim anlamadığım bir şey var.
müslüman arkadaşlarımın kuran'a iman etmiyorlar mı, onun sözlerini kendi sözleri saymıyorlar mı?
kuran denilen kitap, inanmayanlara hakaretlerle dolu. yanlış mı?

öyleyse ne hakla müslümanlar kendilerine hakaret edilip edilmemesi yönünde görüş bildirme hakkına sahip oluyorlar?
ha diyorlarsa ki kuran'daki her şeye katılmıyoruz, açıkca söylesinler de biz de ona göre davranalım.

ama açık konuşmak gerekirse, bu öyle bir konu ki, gerçekleri söyleyince zaten müslümanların anlayışına göre hakaret oluyor. bunun sınırını çizmeniz çok zor.

o yüzden hakaret olarak algıladıkları eleştirileri kaldıramayacak müslüman arkadaşlar ortamı terk edebilirler diye düşünüyorum.

Bu yazdıklarınızın biraz benzerini sayın Dilaver yazmıştı. Bende kendisine, ben bir müslüman olarak sizlere hakaret ediyorsam eğer her Kur'an-ı Kerim okuyuşumda beni o zaman siteden atın demiştim. Sağolsunlar atmadılar :)
Burada atlanılan ayrıntı, kimin inkarcı kimin inanan olduğunun bir tek Allah tarafından bilindiğidir.

Gerçekler dediğiniz nedir? İstediğinizi söyleyebilirsiniz, kimsenin birşey dediği yok. Lakin hakaret, adı üzerinde hakarettir. Eleştiri, her tür eleştiriye açığız. Allah yok demeniz benim için bir hakaret değildir. Ama bunu alaylı bir üslupla söylenmesi veya hakaret içerikli söylenmesi o kişinin üslup sorunudur. Doğruyu, doğru olduğu için değil, doğru olduğunu düşündüğün için yaparsın.

Saygılar

hakdogan 02-07-2009 14:10

Alıntı:

frodo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197518)
80 Mesajın yarısı sana yarısı paslıçiviye ait.

Başlık sahibinin itirazı üzerine moderatör arkadaş yazıları kaldırmış.

Evet, neredeyse sadece benimkileri.

Bu sorun değil mi @frodo?

O postların başlık ile mütenasip olmadığını bende biliyorum, malesef @paslı'nın jeton, çok köşeli.

Silinmesine bu anlamda gerçekten itirazım yok.

Ancak sadece bana ait postlar silinip, başlık ile alakasız ve bana hitap eden diğer bir kısım postların orada durmasının anlamı ne ola @frodo?

Yüzleş şu sualle bakalım, cesaretin varsa.

Alıntı:

Hayır hakdoğan. Bizim sadece ve sadece baktığımız "üsluptur".

Nayır @frodo, nayır.

Sizin baktığınız içeriktir.

İçerik eğer canınızı sıkıyor, yalanlarınızı afişe ediyor, sizi kendi mantığınız içinde kıskıvrak yakalayıp, hapsediyorsa canınız fena sıkılıyor ve "remove" silahına davanmanızı netice veriyor.

Acı ama asla alenen kabullenemeyeceğin ve fakat, kendi iç dünyanda doğruluğunu teyid edeceğin gerçek asıl budur...

frodo 02-07-2009 14:23

Alıntı:

Evet, neredeyse sadece benimkileri.

O postların başlık ile mütenasip olmadığını bende biliyorum, malesef @paslı'nın jeton, çok köşeli.

Silinmesine bu anlamda gerçekten itirazım yok.

Ancak sadece bana ait postlar silinip, başlık ile alakasız ve bana hitap eden diğer bir kısım postların orada durmasının anlamı ne ola @frodo?

Yüzleş şu sualle bakalım, cesaretin varsa.

Yüzleşelim bakalım:

http://img34.imageshack.us/img34/230...enhunter4v.png

Hakdoğan senin nasıl "cabbar" yazar olduğunu bilirim. Şimdi burada da dahiyane bir
savunma yapar bizi mahv edersin, eminim.

Sana bir soru Fransızların ulusal sembollerinin neden horoz olduğunu ve bu sembolün onlara "cuk" oturduğuyla ilgili espriyi bilir misin ?

Bana nedense hep bu sembolü hatırlatıyorsun.

hakdogan 02-07-2009 15:33

Alıntı:

frodo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197545)
Yüzleşelim bakalım:

http://img34.imageshack.us/img34/230...enhunter4v.png

Hakdoğan senin nasıl "cabbar" yazar olduğunu bilirim. Şimdi burada da dahiyane bir
savunma yapar bizi mahv edersin, eminim.

Sizde bu seviye varken, dahiyane savunmaya ne hacet @frodo :lol:

Ben ne dedim?

"Ancak sadece bana ait postlar silinip, başlık ile alakasız ve bana hitap eden diğer bir kısım postların orada durmasının anlamı ne ola @frodo?"

Buna mukabil verdiğin yanıta bakalım.

@paslı 42, hakdogan 30 post atmış görünmekte.

Ama acaba hangi zamanda?

Benim bu itirazımdan önce mi, sonra mı?

İşte cevap:

http://img29.imageshack.us/img29/8126/69996396.jpg

Evet @frodo.

42-30 dengesinden 29-4 de gelinmiş.

Tabi o silinen 13 postun ne kadarı bana hitaben yazılanlar, oda meçhul.

Ayrıca bana ait 4. postta, bu mesajdan az önce atılmıştır.

Yani esasen rakam 3 tür, yazı ile üç.

Yüzün kızardı mı?

Sanmam.

Alıntı:

frodo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197545)
Sana bir soru Fransızların ulusal sembollerinin neden horoz olduğunu ve bu sembolün onlara "cuk" oturduğuyla ilgili espriyi bilir misin ?

Vallahi bilmiyorum.

Ama senin için "horoz" sembolünü değil, başka bir sembolü araştıracağım.

Bil bakalım hangi sembol...

Fii 02-07-2009 16:05

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197527)

Gerçekler dediğiniz nedir? İstediğinizi söyleyebilirsiniz, kimsenin birşey dediği yok. Lakin hakaret, adı üzerinde hakarettir. Eleştiri, her tür eleştiriye açığız. Allah yok demeniz benim için bir hakaret değildir. Ama bunu alaylı bir üslupla söylenmesi veya hakaret içerikli söylenmesi o kişinin üslup sorunudur. Doğruyu, doğru olduğu için değil, doğru olduğunu düşündüğün için yaparsın.

Siz böyle düşünüyorsanız zaten sizinle kimsenin sorunu olmaz (örnekte olduğu gibi) Fakat yine de görüyorum ki hakaret amaçlı olmasa bile kendilerine ters gelen şeylere hakaretmiş gibi tepki veren insanlar mevcut. meselemiz de o zaten.

Yergin 02-07-2009 16:40

Alıntı:

Fii´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197568)
Siz böyle düşünüyorsanız zaten sizinle kimsenin sorunu olmaz (örnekte olduğu gibi) Fakat yine de görüyorum ki hakaret amaçlı olmasa bile kendilerine ters gelen şeylere hakaretmiş gibi tepki veren insanlar mevcut. meselemiz de o zaten.

Bahsettiğiniz insanların o şekilde davranmasının sebebi eğitimsizlik. İnsan olalım, gayret edelim yeter. Ayrıca, bahsettiğiniz insanlara sizin olduğunuz kadar bizde karşıyız.

Saygılar

frodo 02-07-2009 16:42

Hakdoğan bir yerlerinin kızarmasını beklemiyorum: neden acaba ?

Şu ifade kime ait ?

"Evet, neredeyse sadece benimkileri.

"

Tartıştığımız neydi ? Sandık odasına kaldırılan mesajların neredeyse sadece seninkiler
olduğunu iddia eden kimdi ?

Dahiyane bir savunmayla bunu dememiş gibi farklı başlığı fotoğraflamışsın. Benim astığım ekran görüntüsü sandık odasına kaldırılan mesajlarla ilgili olduğunu bildiğin halde hacıyatmaz numaralarına başvurmuşsun..

Senin gibileri çok gördüm merak etme kimler geldi kimler geçti bir bilsen.

Tavsiyem adam gibi yaz dilediğin görüşü dile getir ama sağa sola sataşıp mağdur rollerine girme.

Edit bu ifadeni görmemiştim :

Alıntı:

Sizde bu seviye varken, dahiyane savunmaya ne hacet @frodo
Son olarak bu foruma gelip yazan çok seviyesiz gördüm. Senin de onlardan beter olduğunu düşünmeye başladım.

hakdogan 02-07-2009 17:21

Alıntı:

frodo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197573)
Şu ifade kime ait ?

"Evet, neredeyse sadece benimkileri.

"

Tartıştığımız neydi ? Sandık odasına kaldırılan mesajların neredeyse sadece seninkiler
olduğunu iddia eden kimdi ?

Kelime oyunu yapma bana.

1- Tartıştığımız konu, başlığı "Deizmin ve agnostizmin vardığı yer teizmdir." olan başlıkta, "konu ile alakası yok" denerek silinen mesajlarımdır.

2- Yaptığım itiraz, "konu ile alakası yok" denen mesajlarımın, "konu ile gerçekten alakası olmayan" postlara yanıtlardan oluşmasına rağmen, o postların değil, neredeyse sadece benim postlarımın silinmesine.

Alıntı:

Dahiyane bir savunmayla bunu dememiş gibi farklı başlığı fotoğraflamışsın.

Terbiyesizlik yapma.

Ne farklı başlığı, ben sen miyim?

Konuştuğumuz konu sözünü ettiğim başlık.

Senin paste ettiğin fotoğrafın, o başlığa ait postların üyelere dağılımını içermediğine dair tek bir satırın var mı?

O başlığa "hangi üye ne kadar post atmış"ın istatistiksel dağılımını gösterir bir foto olarak onu ele almamdan daha doğal ne olabilir.

Bana "bunlar sandık odasına kaldırılanlar" mı dedin?

Hayır.

E o zaman?

Şimdi diyorsun ki "o veriler sandık odasına kaldırılann postlara dair".

Peki doğru kabul edelim.

Soruyorum: Oradaki verilerin hepsi, aynı başlığa ait mi?

Yani sözünü ettiğimiz başlıktan sandık odasına kaldırılan iletileri mi ihtiva ediyor?

Eğer öyle ise duruma bir bakalım

Şu an başlığa toplam 113 post atıldığı(harıl harıl bu ayıbı örtmek için çalışıyorsunuz, silme işlemi devam ediyor) görülüyor.

Senin paste ettiğin fotoya göre @paslı'nın 42, benim de 30 postum silinmiş.

42+30=72

Başlıkta şu andaki toplam 113 posttan @paslıcivi'ye ait olan 25, @hakdogan'a ait olan 1.

http://img9.imageshack.us/img9/4387/25404439.jpg

Ettimi 26.

26+72=98.

113-98=15

:lol:

Yani?

Yani o paste ettiğin foto, o başlıktan sandık odasına taşınan postları içeriyorsa, burada durup "o başlığa benim ve paslının dışında sadece 15 post atıldığını" yiyip yemeyeceğimi düşünmem gerekiyor :lol:

Haaa.

Yok, sen "benim paste ettiğim o foto, sadece o başlıktan sandık odasına taşınan postları içermiyor" diyorsan o zaman sorarlara adama "O vakit ne diye bir cevapmış gibi bunu paste ediyorsun?"

Sana söylediğimiz şey, o başlıkta neredeyse sadece benim postlarımın silindiği.

İşte, veriler de bunu zaten doğruluyor.

Sen hala neyin tantanasını yapmaktasın?

"Sory, hata yapmışız" diyecek erdemin yok mu?

Yoksa daha ne diye "biz, pisliklerimizi halı altına süpürmeyiz" diye şişiniyorsun?

Alıntı:

Tavsiyem adam gibi yaz dilediğin görüşü dile getir ama sağa sola sataşıp mağdur rollerine girme.

Senden "adamlık" tavsiyesi alacak derece düşük birisi değilim.

Önce sen adam ol.

Matematik başlığında yaptığın gözbağcılığından sonra, burada yaptığın iki oldu.

Üçüncüsü olmasın...

frodo 02-07-2009 17:38

Alıntı:

Hakdoğan siteye bu güne kadar gelen en sivri dilli, sataşmayı görev edinmiş üyemiz seçildin kutlarız.

Bahsettiğin başlıkta tam 8 sayfa hakdoğan-paslıçivi tefrikası var. Başlıkla ilgisi olmayan
konulardan kopmuş yazın yoluyla sürdürülen bir bilek güreşi. 80 Mesajın yarısı sana yarısı paslıçiviye ait.

Başlık sahibinin itirazı üzerine moderatör arkadaş yazıları kaldırmış. Konuyla ilgisiz olduğundan. Ve altına not düşmüş gözden geçirip yeni bir başlık açacağım diye.

Şimdi sen mal bulmuş mağribi edasıyla yukarıdaki yazıyı döktürmüşsün.

Hayır hakdoğan. Bizim sadece ve sadece baktığımız "üsluptur". Bunu anlamanın senin için çok güç olduğunun farkındayım ama üzgünüm gerçek bu.

Bak bakalım hakdoğan efendi ben ne demişim ? Neyden bahsediyor muşum ? Silinen yazılardan ve akıbetinden. Sen bunun üzerine benden
alıntı yaparak "Evet, neredeyse sadece benimkileri.
" silmişsiniz demişsin. Bunun üzerine ben de ekran görüntüsünü alıp göstermişim. Bilse idim senin aynı zamanda bir önce yazdıklarını hatırlayamama problemin olduğunu ona göre davranırdım.

Hakdoğan artık seninle uğraşmayacağım. Çünkü sende karşındakini kendin gibi belleme sorunu var. Bu konuda haklısın. Eğer herkesi kendin gibi algılıyorsan herkesle kavga etmen doğaldır.

Deizm-Agnostizm başlığından ayrılan tüm mesajlarınız cafe'de size ayrılmış
leb-i derya bir köşede hizmetinde. Dilediğince yaz. Kimseye sataşma, kimse
ile kavga etme. Korkma kimse hakdoğan değildir. O bir tanedir. Rahat ol.

hakdogan 02-07-2009 17:49

Alıntı:

frodo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 197597)
Bak bakalım hakdoğan efendi ben ne demişim ?

Ne demişsin?

"80 Mesajın yarısı sana yarısı paslıçiviye ait." demişsin.

Sonra da bunu ispat sadedinde bir foto paste etmişsin.

O fotoda(artık neye işaretse) değerler paslı 42, hakdogan 30.

Bununla ben "bak, senin mesajlarda dururoy" dediğini anladım ve o andaki gerçek mesaj dağılımını göstererek durumun hiçte öyle olmadığını ortaya koydum.

(42'nin 30'dan büyük olduğuna ise değinmiyorum :) )

Sonra kalktın, "o foto sandık odasına taşınanlara ait" dedin.

Bu durumda da yaman bir çelişki oluştuğunu grafiksel/matematiksel olarak ortaya koyduk?

Tek kelime etmemişsin o noktada, hayırdır, mahçup mu oldun.

"Pardon" demen bile kafi idi benim için, bunu bile yapamıyorsun.

Alıntı:

Bilse idim senin aynı zamanda bir önce yazdıklarını hatırlayamama problemin olduğunu ona göre davranırdım.

Vah vah.

Acaba yazdıklarını hatırlayamayan, hatırlamamazlıktan gelen kim?

Sen mi, ben mi?

Alıntı:

Hakdoğan artık seninle uğraşmayacağım.

Tutamayacağın sözler verme.

Alıntı:

Çünkü sende karşındakini kendin gibi belleme sorunu var.

Gördün mü?

Sana tutamayacağın sözler verme diyorum.

Alıntı:

Deizm-Agnostizm başlığından ayrılan tüm mesajlarınız cafe'de size ayrılmış
leb-i derya bir köşede hizmetinde.

Senin olsun gözüm, bana lazım değil.

Alıntı:

Rahat ol.

Ben de senin için bunu diyeceğim ama görüyorum ki, ben varken senin kendini rahat hissetmen imkansız.

Son olarak tekrar ediyorum: Üçüncü bir gözbağcılığını yakalamayayım...

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:59 .