Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Konu-dışı (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=12)
-   -   Müslümanlıktan Niçin Çıktım (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=10587)

phantom 11-06-2009 23:28

Müslümanlıktan Niçin Çıktım

Bundan yıllar yıllar önce idi..
Hristiyanlıktan Neden Çıktım? adında bir kitap okumuştum.Yazarının adını hatırlamadığım.
Kendi kendimi sorgularken müslümanlığa karşı ilk şüphelerimin nasıl oluştuğunu hep düşünmüşümdür.
Gerçekte ne idi beni müslümanlıktan soğutan şeyler diye?
Sorunun yanıtını hikayeyi anlatarak aktarayım.
Büyük bir aileniz var.Tamamına yakını tipik müslüman.
Herkesin evinde telefonu vardır.Ve çok yakın aileler teyzeler,dayılar,amcalar,halalar ve o geniş ailenin ikinci üçüncü derece mensupları birbirini arayıp hal ve hatır sorarlar.Çok doğal.
Bir yıl üçyüz altmış beş gün.Bir haftada yedi gün var.
Hal hatır sorulacak zaman çok.
Fakat bu akrabalar birinci dereceden üçüncü dereceye aramalarını hep cum'a günleri ve cum'a namazından sonra ki saate denk getiriyorlar.Ya da kutsal sanılan bir gecenin en hararetli anında "zııııııııırrrrrrr" telefon.
Buna yıllarca bir anlam veremedim.
Sevaptır ya..
Zaman geçtikçe insan düşünmeye başlıyor.
"Bunlar bu vakitler dışında asla telefonla arayıp konuşmuyorlar.Hal hatır sormuyorlar.Ola ki konuşmak zorunda kalsalar bile bir kaç "kelime" konuşup kapatıyorlar."
Zaman geçtikçe insan rahatsız olmaya başlıyor.
"Bu nemenem bir şeydir ki insanlar en yakınlarını arayıp hal hatır soracakken bile şundan veya bundan bir karşılık bekliyorlar.Bu nasıl bir ticari kafadır."
"Bunları bu kadar alçaltan şey nedir?"
Onları insanlıktan bu kadar uzaklaştıran,insanlıktan nasipsiz kılan şey inançları idi..
Ben en yakınımı arayıp en yakınlarımın halini hatırını sorarken bile Allh'tan ya da kuldan bir menfaat bekleyeceğim ha.Olmaz olsun böyle insanlık..
Sonra bu EDİT bu vakitlerde arayıp ta bana kendilerinin ne kadar " EDİT varlıklar" olduklarını hatırlatmasınlar diye o saatlerde telefonun fişini çekmeye başladım.EDİT başka zaman aramadılar.Bazen o vakitlerde telefonu mahsus açıyordum.Telefon "zııııııırrrrr"lamaya başlıyordu.Öyle de EDİT insanlar..
Bu insanları bu hale düşüren inançları idi elbette.İnsanı dünyanın en bencil en bireyci en kapitalist yaratıkları haline getiren inançları.
İnançları onları öyle bir hale sokmuştu ki en basit "insani değerlerden" mahrum kalmışlardı.
Ve inanın suratlarına tükürdüm.
"Yarabbi şükür" dediler.

nogada 11-06-2009 23:31

Sonuç şimdi telefonlarınız susmuyor heralde...Çok basit ve kişisel bir örnek olmuş sizi aramayanların sorunları bunlar bence.

diagoras 11-06-2009 23:57

Degerli phantom, insanin kendi dogasina yabancilasmasinin en onemli va basta gelen nedeni inanctir, her turlu inanc.

Averroes 12-06-2009 00:06

Sevgili Phantom Birader,

Bu gece biraz depresifiz herhalde?

Yazını iki defa okumama rağmen içerisinde somut bir dinden çıkma gerekçesi bulamadım. Belki anın verdiği duygusal atmosferle alelacele yazıldı. Ancak sana şu kadarını söyleyeyim ki, bir insanın dinden çıkması için "akrabalarının cuma günleri aramalarından" daha fazlası gerekir.

Şimdi şu cümle sana ait:

"Bu nemenem bir şeydir ki insanlar en yakınlarını arayıp hal hatır soracakken bile şundan veya bundan bir karşılık bekliyorlar.Bu nasıl bir ticari kafadır."
Onları insanlıktan bu kadar uzaklaştıran,insanlıktan nasipsiz kılan şey inançları idi..

Yazının tamamında İnançlılar için 2 defa aşşağılık, bir defa yüzsüz, bir defa pislikler, bir defa "en basit insani değerlerden mahrum, bir defa "insanlıktan uzak" bir defa "insanlıktan nasipsiz" İslam için "menem şey" "alçaltan şey" ifadesini kullandın.

Şimdi diyeceksin ki ben akrabalarıma söylüyorum sana ne oluyor? Bak şu cümleyi de sen yazdın.

"Bu insanları bu hale düşüren inançları idi elbette."

Ateist olabilirsin, saygı duyarım. Kimsenin dinimi ve dindaşlarımı sevme, koruma, değer verme vs. mecburiyeti yoktur. Ama şekilsel bile olsa saygı duyma mecburiyeti vardır. Dinin kendisine olmasa bile onun inanırlarına duymak zorundadır. Ben "Yeni Ateizm Yükseliyor" isimli iletiye diğer ateistlerle beraber belki toplamda 50 mesajdan fazla yazdık. Kimse kimseye hakaret etmedi. Zorunda da değildi. Ben bu mesajı duygularının yoğun olduğu zaman yazılmış talihsiz bir mesaj olarak alıyorum. Ve kendine geldiğinde bunu yazdığın için pişmanlık duyacağına inanmak istiyorum. Ve diğer ateist arkadaşların da bu türden mesajları tasvip etmediğine inanıyorum.

Hadi İslam'ın ki umrunda değil bari ateizmin şerefini düşün...

"Saygılar"

Akhenaton 12-06-2009 00:15

Bende bir yazı yazıcam Ateistlikten niye çıktım.

-InVi- 12-06-2009 02:47

yaw adam simdi daha mutlu ise
hayirli ugurlu olsun demek düser bize....
müslümanken yapmadigi tüm iyilikleri simdi insallah gayri-müslümken yapabilir....
hepimize bir faydasi olur.....
aptal bir müslüman olmaktansa, akil ve empati sahibi bir insan olmak daha önemlidir....

nogada 12-06-2009 02:54

Tabiki insanlar mutluluğu nerde buluyorlarsa oraya yönelmeliler ve kimsede kimse üstünde her hangi bir bağlayıcılık göstermemeli fakat bu örnek basit ve yalın olmuş.Bu örnek için bir inançtan bir değerden vazgeçilmez.Bu kişisel yada çevresel bir problemdir sadece.İnançsal bir olgu bir oluşum değil bu sebep,ben daha iyi bir mantıksal açıklama beklerdim en azından...

Saygılarımla...

-InVi- 12-06-2009 03:06

Sn nogada,
inanmak veya inanmamak nihayetinde bir beyana tabi,
ama tabi sizde haklisiniz, eger birisi sorulmadigi halde kendince gerekceler sunuyorsa, digerleri de o gerekceler hakkinda yorum yapabilir.....
bu inanmak icinde gecerli....inanmamak icinde gecerli....

ama benim bu tür basliklarda cokca dile getiridigim,
inanmama kararai alan arkadaslarin , imanli iken yapmak istedikleri tüm olumluklari neydi ki imanlari buna engel teskil ediyordu....
yani iclerinden birisi iyilik yapmak istedi'de dini konumu buna engel mi oldu ?

ben eger birgün inanmayacak olursam
galiba hayatim gayet normal halinde devam edecek....
belki oruc tutmayacagim, ara sira hutbe dinlemeye gitmeyecegim.....bu kadar......
ama gün gelir, diet yaparim veya antiokisdanlar ile vucudumu temizlerim
gün gelir güzel sözlerin söylendigi topluluklarda güzel ögütler dinlerim.....

0ne 12-06-2009 13:49

Alıntı:

phantom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 189008)
Bundan yıllar yıllar önce idi..
Hristiyanlıktan Neden Çıktım? adında bir kitap okumuştum.Yazarının adını hatırlamadığım.
Kendi kendimi sorgularken müslümanlığa karşı ilk şüphelerimin nasıl oluştuğunu hep düşünmüşümdür.
Gerçekte ne idi beni müslümanlıktan soğutan şeyler diye?
Sorunun yanıtını hikayeyi anlatarak aktarayım.
Büyük bir aileniz var.Tamamına yakını tipik müslüman.
Herkesin evinde telefonu vardır.Ve çok yakın aileler teyzeler,dayılar,amcalar,halalar ve o geniş ailenin ikinci üçüncü derece mensupları birbirini arayıp hal ve hatır sorarlar.Çok doğal.
Bir yıl üçyüz altmış beş gün.Bir haftada yedi gün var.
Hal hatır sorulacak zaman çok.
Fakat bu akrabalar birinci dereceden üçüncü dereceye aramalarını hep cum'a günleri ve cum'a namazından sonra ki saate denk getiriyorlar.Ya da kutsal sanılan bir gecenin en hararetli anında "zııııııııırrrrrrr" telefon.
Buna yıllarca bir anlam veremedim.
Sevaptır ya..
Zaman geçtikçe insan düşünmeye başlıyor.
"Bunlar bu vakitler dışında asla telefonla arayıp konuşmuyorlar.Hal hatır sormuyorlar.Ola ki konuşmak zorunda kalsalar bile bir kaç "kelime" konuşup kapatıyorlar."
Zaman geçtikçe insan rahatsız olmaya başlıyor.
Ben en yakınımı arayıp en yakınlarımın halini hatırını sorarken bile Allh'tan ya da kuldan bir menfaat bekleyeceğim ha.Olmaz olsun böyle insanlık..
Sonra bu EDİT bu vakitlerde arayıp ta bana kendilerinin ne kadar " EDİT varlıklar" olduklarını hatırlatmasınlar diye o saatlerde telefonun fişini çekmeye başladım.EDİT başka zaman aramadılar.Bazen o vakitlerde telefonu mahsus açıyordum.Telefon "zııııııırrrrr"lamaya başlıyordu.Öyle de EDİT insanlar..
Bu insanları bu hale düşüren inançları idi elbette.İnsanı dünyanın en bencil en bireyci en kapitalist yaratıkları haline getiren inançları.
İnançları onları öyle bir hale sokmuştu ki en basit "insani değerlerden" mahrum kalmışlardı.
Ve inanın suratlarına tükürdüm.
"Yarabbi şükür" dediler.

insanlar kimi zaman sorgu ve muhakeme yeteneklerini

çalıştırarak , teraziye konulması günah ve yasak olan dinsel veya toplumsal

kuralları sorgular yargılar ölçer biçer tartarlar ,

peki bunu yapmaya kalkışmanın amacı nedir ?

daha saglıklı daha adil daha edebli daha özgür yasamak için degilmidir ??? bunlar

amaç yüksek bir ihtimalle öyle gözükür çünkü bili,nen örnekler ortadadır ,

pekiii .....

bu böyleyken suratlara tükürmek neyle açıklanabilir dinlerden çıkmak;

insanı bu tür bir iğrenme eylemine sokmuyor bildigim kadarıyla ...

o zaman açıklarmısınız ,

akılla fikirle sebepleri ortaya koymak varken tükürükle gerçeğin

üstünü örtmek niye

phantom 14-06-2009 00:51

Bana;değil dünyayı,bütün kainatı verseler ben en yakınlarımı kutsal olduğuna inandırılan hiç bir saatte,günde,gecede arayamam.

Bana bunu hiç bir güç yaptıramaz.

Hal hatır sorarken bile allah'tan ya da kuldan şundan veya bundan bir beklenti için de olamam.

Böyle davranan biri -bana göre-tüm insani değerlerini yitirmiştir.

Ve maalesef insanları böyle olmaya iten de "ne yazık ki" inaçlardır.

Dünyanın en bencil en bireyci en kapitalist insanları yaşıyor artık yer yüzünde.

Böyle yaratıkların yüzüne tükürülmez de ne yapılır?

Lan sen kardeşini arıyorsun.Halanı,teyzeni,amcanı,ablanı,abini..

Bundan bile bir menfaat arıyorsan demek ki üç kuruşluk bir hediyeyi de başında dolandırıp veriyorsun o zaman insanlara..

Bu alçaklığı da yaptıklarına yüz de yüz eminim.

Bu iblislerin birbirlerine yaptıklarından haberdar olmamak mümkün değil de ondan.

Bunların yüzüne tükürülmez mi?

EDİT

Yergin 14-06-2009 18:08

İşte tartışılması gereken nokta orası sayın phantom. İnsanlığın insanlıktan çıktığı nokta. Malesef özellikle Türkiye'de.

phantom 18-06-2009 17:22

Türk insanı o kadar bitirilmiş ki..

Öylesine beyni yıkanmış ki..

Çocukluğumda hatırlıyorum.

Bir insan birine "sağol" dedi mi diğeri derhal mertçe "sen sağol" derdi.

Şimdi "sağol" un karşılığı "amin" olmuş.

İnsana ait değerlerin çöktüğünün resmidir.

O kadar da yaygın ki..

mehmetsalih 21-06-2009 20:50

Selam,

Bende birşey okuyup bilinçleneceğiz/boyumuz biraz daha uzar demiştim. Ama keyfi/bencil/düşünce ırkçılığı/tepkisel düşünceler/kendini başkasına göre ayarlama ve daha nelerle karşılaşmam samimi Dine karşı olan kişilere biraz daha farklı bakmamı gerektiren! daha doğrusu daha yeni Dinden çıkıp nasılda Dine karşı tavrıyla ufaklaşan kafaları tanımış oldum. Buda bir bilgidir çünkü sizin Ruh halinizi anlıyorum ve bu Ruh halini yaşamayn kimse yoktur diye düşünüyorum. Kişisel/bireysel/duygusal/dışlanma haliyle bir İnsanın yapacağı bir şey olmadığı için başkalarından HINÇ çıkarma eyilimlerini net görüyorum. Biliyormusun seni bana ne hatırlattı ''ASLINDA HERŞEYİ ABD YAPTIRIYOR, HER PİSLİĞİN BAŞI KAPİTALİZMDİR, HER SORUN BURADADIR'' kişisel ve sığ düşünceleri... Yinede böylşe bir başlığın güzel yönleri için teşekürler. Kötü yönlerini ise siz bırakıyorum.

Sevgi...

Kumru 22-06-2009 01:03

Ben de ateistlikten çıkmıştım,şimdi adını koyamadığım bir karmaşanın içindeyim.İnanç?İnanç nedir?Olmasa nolurdu,sürekli bir soru velhasıl kelam dinlerin insanları nasıl asimile ettiğiyle ilgileniyoruz.Evet ben de bir zamanlar ilgileniyordum ama gerçek olanı bulamadım gerçek olan bir din yok,gerçek olan bir inançsızlık yoktu.Bi de inanç olmasa nolurdu?bunu bir türlü anlamıyorum,ben olaya "bilinçsizlik" açısından bakıyorum.Bilinçsiz ve inançsız bir toplum olabilir mi?İnaçlı ve bilinçli bir toplum,bir önceki soruda arz ettiğim toplumdan ne kadar iyi ya da kötü olabilir.Misal şöyle bir şey vardır:bebeğin 40ı çıkmadan dışarı çıkarılması günahtır,diye.bilimsel olarakta:yeni doğan bebeğin dışarı çıkması sağlığı açısından iyi değildir,der.Şimdi bilinçsiz bir topluma bilimsel olarak bunu anlatmak mı kolay yoksa dinde bu yazıyor yapılmazsa günahtır,diye anlatmak mı?Dinde bu yazıyor diye anlatmak ve uygulanabilmesi daha kolay sanırsam.Yani demek istediğim bir toplum bilinçli olarak inançlı olsa durum çok farklı olabilirdi ve buradaki sorunda inanç mı?Her ne kadar inançsızım desekte,bir çok faktör sebebiyle bir inanç duygusu beslemiyor muyuz.Bunu anlamıyorum işte ve çok fazla beni meşgul ediyor.Saygılar

theatre 05-07-2009 13:22

İnsanın insana karşı Allah'a sığıntığı tek dindir İslam.

Sürekli okunan sureler vardır..

İnsan mutlaka kötüdür zira.

İnsan şeytan,cin min dir.

Onun kötülüğünden Allah'a sürekli sığınılmalıdır.

Dünyada birbirine kötü bakan insan topluluğudur kısaca ..

AGC 08-07-2009 22:45

müslüman olmak şeytanla mücadeleye başlamaktır.

kimileri bu savaşta sürekli tokat yerler ve savaşı kaybederler

ama hala nufus cüzdanlarında islam yazar.

placebo 09-07-2009 03:18

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 198334)
İnsan mutlaka kötüdür zira.

İnsan şeytan,cin min dir.

Onun kötülüğünden Allah'a sürekli sığınılmalıdır.

Dünyada birbirine kötü bakan insan topluluğudur kısaca ..

İslamiyet, salt içerisinde sizin yukarıda belirtmiş olduğunuz."insan kötüdür" mentalitesine sahip bir din olarak,tüm taraftarlarını suçluluk duygusu kaynaklı hasta etmiştir..Çoğu depresyon,obsesyon,obsesif kompulsif bozukluk,şizotipal kişilik bozuklukları şikayetleriyle doktorlara koşmaktadırlar.Bu din resmen insanın psikolojisine zarar vermektedir..

-InVi- 09-07-2009 04:35

Sn placebo,
bu idaaniz hakkinda, ciddiye alincak bir arastirma varmidir ?
paylabilirseniz sevinirim....
yoksa bunlar sadece kendi tercübelerinizden, kendi yasadiklariniz'dan dolayi mi böyle olmalidir diye düsünmektesiniz....yani bir itham'dan cok, böyle olmasi gerektigine dahi bir dilek mi ?
bir insanin müslümaniktan cikmasi tabiki bir sorun degil, ama madem bir gerekce sunuluyor , kendi icinde bir mantigi olmali bu gerekcenin.
bir müslüman olarak hic bir zaman "Insan kötüdür" diye düsünmedim, saydiginiz tüm olumsuz hastaliklarin ise "din" tercihi ile degil, insanlarin kendi yapilari ile aciklanabilecegini düsünüyorum, cokca yazdigimiz gibi tekrar yazmakta fayda var, ben cok aptal müslüman taniyorum, yukaridaki saydiklariniz dengesizlikleri gösterebilen, bunlarin bazilari artik müslüman degil, ama halen aptallar ve o dengesizliklerden kurtulabilmis degiller....

theatre 12-07-2009 21:20

Alıntı:

placebo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199598)
İslamiyet, salt içerisinde sizin yukarıda belirtmiş olduğunuz."insan kötüdür" mentalitesine sahip bir din olarak,tüm taraftarlarını suçluluk duygusu kaynaklı hasta etmiştir..Çoğu depresyon,obsesyon,obsesif kompulsif bozukluk,şizotipal kişilik bozuklukları şikayetleriyle doktorlara koşmaktadırlar.Bu din resmen insanın psikolojisine zarar vermektedir..

Aynen katılıyorum.

Yergin 13-07-2009 10:58

Alıntı:

placebo´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 199598)

Bunları yaşadınız mı siz? Depresyon, obsesyon, obsesif kompulsif bozukluk, şizotipal bozukluklarla doktora gittiniz mi? Gittiyseniz doktorunuz size ne dedi? Çözümün basit, dinini bırak kurtulursun bunlardan mı?

Saygılar

unbe 13-07-2009 22:12

yahu placebonun doktora ihtiyacı yok ki
zaten psikolog.....

placebo 13-07-2009 23:27

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 201020)
Bunları yaşadınız mı siz? Depresyon, obsesyon, obsesif kompulsif bozukluk, şizotipal bozukluklarla doktora gittiniz mi? Gittiyseniz doktorunuz size ne dedi? Çözümün basit, dinini bırak kurtulursun bunlardan mı?

Saygılar

Doktorlar görevlerini icra ederken hastalarının dinsel inanışını mutlaka öğrenmeye çalışırlar.İnançlarının yıkımının, zaten şikayetle gelmiş hastanın ruhsal dengelerini bozma olasılığı olduğundan dinsel konulara fazla girmeden ,sadece göz önüne almak ve teşhis açısından değerlendirmek durumundadırlar.Dinle ilgili olan bir yıkım veya Allah -dinle karakterize hastalıklarda din psikologlarından yardım alırlar..Din psikologları nabza şerbet verme tekniklerini kullanarak hastaların hastalıklı sorularını cevaplamaya hazır duruma getirilmişlerdir..Allah'ın yıkıcı,cezalandırıcı,suçlayıcı,cehennemde yakıcı yönünü hafızadan silerek,sevgi,koruyuculuk yönünü ekmeye çalışırlar..

-InVi- 13-07-2009 23:34

Yani doktorlarin neyi nasil tedavi etmesini bilmesek, placebo'nun kendi yorumlarini bilimsel gereklilik sanacagiz :), doktorun görevi hasta olan insani tedavi etmek, insani "adam" etmek degil.

Yergin 13-07-2009 23:38

Terzi kendi söküğünü dikemez diye bir atasözü vardır sayın unbe :)

Psikolog olduğunuzu bilmiyordum sayın placebo. Hep bir psikolog ile uzun uzun konuşmayı çok istemişimdir.

Bence çok zor bir göreviniz var, daha doğrusu mesleğiniz, daha doğrusu din konularında konuşuyorsanız işiniz cidden zor olmalı. Bir kere sorumluluğu çok büyük bir yük bu.

Peki, lütfen yanlış anlamayın şunu sormak istiyorum samimi bir düşünce ile. Hastalarınızın dinsel inanışlarını öğrenmeniz size ne gibi bir fayda sağlıyor? Hiç karşınıza ruhsal dengesi bozulmuş ama Allah'a inancı tam bahsettiğiniz olguları düşünmeyen yani yıkıcı cezalandırıcı vs. gibi değil sevgi ile inancı olan birisi çıktı mı?

Saygılar

-InVi- 13-07-2009 23:45

Sn EnvyMe,
Bir piskologon kendi düsüncelerini söylemesi icin "copy/paste" yapabilecegini düsünüyormusunuz ? :)
Okumus bir piskologdan beklentileriniz ile burada size sunulan piskolog prototipi bir birine ne kadar uyumlu ?
akli basinda hic bir piskolog insanlari sirf dinsel tercihlerinden dolayi "yardima muhtac" görürü mü, sizin bir piskolog ile ciddi bir sohbet etme ihtiyaciniz varsa, ki olabilir bunda bir sakinca olmamali, gidin sanal olmayan piskologlar ile görüsmeyi deneyin, daha tutarli ve verimli bir sohbet olacaktir, bundan emin olabilirsiniz....

placebo 13-07-2009 23:46

Alıntı:

-InVi-´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 201336)
Yani doktorlarin neyi nasil tedavi etmesini bilmesek, placebo'nun kendi yorumlarini bilimsel gereklilik sanacagiz :), doktorun görevi hasta olan insani tedavi etmek, insani "adam" etmek degil.

Güzel söylemişsin,evet aynen öyle.Psikologların görevi tedavi etmektir adam etmek değildir..Ama dinle ilgili takıntıları oluşmuş bireylerin şikayetlerinde yukarıda anlattıklarım geçerlidir..

Örnek verirsek, Sakarya depreminde kolunu bacağını kaybetmiş hayatına özürlü olarak devam etmek zorunda kalmış
bazı bireyler, Allah'ın onları cezalandırmış olduğu suçluluk düşünceleriyle depresyona girmiş veya panik ataklarla tedavi altına alınmışlardır.. Eğer Allah'ın onları sevdiğine ve cezalandırmadığına ikna edemezseniz hastanın düzelmeyeceğine emin olabilirsiniz..Bu açıdan din psikologları yukarıda anlattığım şekilde işe karışırlar..

placebo 13-07-2009 23:50

Alıntı:

-InVi-´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 201343)
Sn EnvyMe,
Bir piskologon kendi düsüncelerini söylemesi icin "copy/paste" yapabilecegini düsünüyormusunuz ? :)
...

Araştırma yazısı alıntılıyorum..Sen nasıl almak isterdin? :faint2: Ne dediğini de anlayamadım..Zaten anlaşılabilecek bir durumunu da bu güne değin göremedim.

placebo 14-07-2009 00:03

Alıntı:

EnvyMe´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 201338)

Peki, lütfen yanlış anlamayın şunu sormak istiyorum samimi bir düşünce ile. Hastalarınızın dinsel inanışlarını öğrenmeniz size ne gibi bir fayda sağlıyor? Hiç karşınıza ruhsal dengesi bozulmuş ama Allah'a inancı tam bahsettiğiniz olguları düşünmeyen yani yıkıcı cezalandırıcı vs. gibi değil sevgi ile inancı olan birisi çıktı mı?

Saygılar

Hastaların dini inanışlarını öğrenmek bana mahsus bir özellik değildir..Tamamı teşhiste yardımcı olacak her türlü veriyi edinmek üzere bunu yaparlar..

Tabii ki Allah ve sevgi inancı olan bireylerde çıktı karşıma.Benim verdiğim örnek ve çalışma her dindarı ve imanlıyı bağlayıcı bir çalışma değildir.Hatta ve hatta kişilere Allah ve din inancı huzur bile vermektedir. Çoğu psikologlar bunu iddia eder. Dine dokunulmaz..Hasta kendi kendini hangi inançla iyi hissediyorsa bu imajinasyona katkıda bulunmak gereklidir..Bu gün müslüman hasta geldi,onun inancına yönelik konuşursunuz ve desteklersiniz,yarın hristiyan hasta gelir aynısını uygularsınız.Bu da yalnızca kendini iyi hissettirme metotlarından biridir..İnandıklarınızın gerçek olup olmadıkları psikologları,psikiyatrları bağlamaz..

theatre 14-07-2009 00:50

Müslümanlara "insan hakları" kavratmak deveyi iğne deliğinden geçirmekten zordur.

İnsanı şeytan veya cin addeden ikinci bir inanış yoktur yeryüzünde..

Bir insana daha ilk bakışlarında o insandan nefret edecek şeyler görürler.

Onları proğramlayan öyle proğramlamıştır ki ..

Allah'larının onlara öğrettikleri dualara sarılırlar.

Bin yıl geçse de bunlar düzelmez..

dilaver 14-07-2009 01:01

sayın invi ve de sayın placebo

Kişisel atışmalarınız ve de yazışmalarınız içim öm seçenegini kullansanız nasıl olur.

Bildigim kadarıyla sizler eski dostsunuz belki msn baglantınız bile vardır.

Ama bu tür yazışmalar için forum ahalisine de deger verin.

Önerim yazışmalarınızı bire bir götürmenizdir. Olmadı evrenselin köşesine yazın .

saygılarımla

evrensel-insan 14-07-2009 01:22

Saygideger dilaver;

Önerim yazışmalarınızı bire bir götürmenizdir. Olmadı evrenselin köşesine yazın -dilaver-

"Evrensel'in Kosesi" kisisel yazismalar kosesi degildir. Hem vaktin yok, hem de satasmadan duramiyorsun. "Evrensel'in Kosesi, senin 'dusunce kabusun' olacak, demek yerine; senin 'isigin' olacak" demem daha dogru olur. Biraz once; ilk disaridan bakis acili ve notr algili yazini dile getirdim zaten. Neyse "zaman herseyin ilacidir" denmis.

Saygilarimla;
evrensel-insan

-InVi- 14-07-2009 01:36

Sn evrensel-insan,

disaridan nötr bakis algilari ile cürütmeye hic gerek yok,
nihayetinde konu konuyu acti, ve asil söylenmek istenenler "güme" gitti......
asil bahsi gecen iletiler sizin basliginzda olsa idi, sizin basliginiza bir deger katmis olurduk,
bu kadar celallenmeye hic gerek yok....

evrensel-insan 14-07-2009 01:43

Saygideger -InVi- ;

Ara sira, dilaver bana takilir, ben de ona takilirim. Size yonelik yazisinda da; bana, satasmadan edememis. Ben de; bu satasmaya cevap verdim. Yoksa; yazinin seninle veya placebo ile bir ilgisi yok.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yergin 14-07-2009 21:28

Birbirinizi çok seviyorsunuz sanırım sayın evrensel-insan öyle mi düşünmeliyim :) Hani insan sevdiğine takılırmış ya

Saygılar

evrensel-insan 14-07-2009 22:55

Saygideger EnvyMe;

Dilaver, akli sira; "evrensel'in Kosesi" ni hedef gosteriyor. O koseyi, pek "sevmez" ve girmeye de "cesaret edemez" ama; bahsetmeden de edemez. Obana "bir tas atar" ben de ona "tasi geri atarim. Boylece, gecinip gidiyoruz, iste!

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe 14-07-2009 23:20

valla evli çiftler gibisiniz diyeceğim ama uygunsuz mu kaçar?

theatre 31-07-2009 13:49

İslam ve diğer dinlere insanların neden inanmayı bıraktıklarına dair yeni bir bölüm açılacaksa ilk konu başlığı bu olsun.

theatre 06-08-2009 19:23

Müslümanlıktan çıkma nedenlerini anlatırken bunların hepsinin aynı tezgahtan çıktığını belirtmek isterim..

Mezhepleri,ceametleri,tarikatları ve her şeyleri ne kadar farklı farklı olursa olsunlar bunlar bir tarağın dişleri gibi birbirine benzerler.

Bunları formatlayanlar hepsini birbirinin aynı olarak formatlıyor.

Bunlarla iki kelime konuş üçüncüsünde hemen beddua ipine sarılırlar..

Böyle itici ve iğrenç ve insanlıktan uzak yaratıklardır.

Artık bunları gördükçe..

"Aha! Yahudi'nin format attığı biri daha".

Diyorum..

Ve..

Tanrıya sığınıyorum.

Bunların şerrinden..

Bir de insana sümük gibi yapışmıyorlar mı?

Pek çoğuna sonunda "çektir git" demek zorunda kaldım.

En sonunda itiraf ettim.

"Şeytan vaaaaa ar"..

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:25 .