Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Sandalye, masa, bilgisayar ve ben! (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1069)

korelmis 30-10-2005 16:17

Sandalye, masa, bilgisayar ve ben!

-Bir sandalyenin üzerinde oturuyorum. Dört tane ayağı var. Gayet dengeli duruyor. Rahat oturabilmem için, oturduğum yere sünger konmuş. Sırtımı yaslayacağım yer de düşünülmüş. Belli ki bir tasarımcısı var.

-Bilgisayarım bir masanın üzerinde. Masa dikdörtgen şeklinde gayet intizamlı duruyor. İçine birşeyler koyabileceğim çekmeceleri var. Belli ki bu masanın da bir tasarımcısı var.

-Masanın üzerinde bir bilgisayar var. Onun tüm parçalarını ve nasıl işlediğini tam olarak bilmiyorum. Ama mükemmel bir makine. Onu tasarlayan güç, hem sandalyenin hem de masanın tasarımcısından daha zeki ve becerikli olsa gerek!

-Ve ben! Her hücremin içine bir bilgisayar sıkıştırılmış. Ve ben bu hücrelerden 100 trilyon kadarının büyük bir düzen içinde bir araya gelmesiyle oluşuyorum. Parmaklarımı hareket ettirirken ve gözlerimle parmaklarımı ve yazdıklarımı takip ederken hiç zorlanmıyorum. Bunları yaparken kalbim atmaya devam ediyor. Boynumdan yukarı kan gidiyor ve beynimdeki hücrelere sürekli kan taşınıyor. ayak parmaklarıma kadar da öyle. Sürekli kan gidiyor ve geri toplanıyor. Farkında olmasam da nefes alıyorum. Sonra yediklerim ve oksijen bir dizi kimyasal işlemden geçiriliyor ve ihtiyaç duyduğum enerji üretiliyor. Ben! Doğada kendi kendine şekillenmiş olsaydım böyle mi olurdum? O zaman bir Allah'ın varlığına inanabilir miydim?

Materyalist 31-10-2005 00:21

Bir ara bir molla tanımıştım. Aynı senin gibi örnekler veriyordu. :D

Nana Buluku 17-07-2015 11:08

Alıntı:

korelmis´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 12058)
Doğada kendi kendine şekillenmiş olsaydım böyle mi olurdum? O zaman bir Allah'ın varlığına inanabilir miydim?

Kendi kendine şekillenme diye bir şey yok. Doğada bilinç mi var kendi kendine olsun ?

İnsan vücudunda ki körelmiş organları-ayağımızda ki fazla kemikler, pankreas, kuyruk sokumu, üçüncü göz kapağı, darwin noktası, yirmi yaş dişleri- nasıl açıklıyorsun ?

Bu nasıl akıllı tasarım ?

horror 17-07-2015 11:42

Kendini cansız varlıklarla kiyasliyosun nasi mantık bu ya:))

bakkalmahmud 17-07-2015 13:04

Sayin Körelmis,Bilincli tasarimin varligi yoklugu ayri konu,Allahin tanri olmasi ayri konu,zeusunda tanri olmasi apayri bir konu,bunlar milyonlarca defa yazildi cizildi okundu ve ginasi bile geldi,okumusu bunu yaparsa okumamisi neler yapmaz.Bayraminiz kutlu olsun saygilar

mustafa sarp 17-07-2015 13:12

Alıntı:

-Bir sandalyenin üzerinde oturuyorum. Dört tane ayağı var. Gayet dengeli duruyor. Rahat oturabilmem için, oturduğum yere sünger konmuş. Sırtımı yaslayacağım yer de düşünülmüş. Belli ki bir tasarımcısı var.

-Bilgisayarım bir masanın üzerinde. Masa dikdörtgen şeklinde gayet intizamlı duruyor. İçine birşeyler koyabileceğim çekmeceleri var. Belli ki bu masanın da bir tasarımcısı var.

-Masanın üzerinde bir bilgisayar var. Onun tüm parçalarını ve nasıl işlediğini tam olarak bilmiyorum. Ama mükemmel bir makine. Onu tasarlayan güç, hem sandalyenin hem de masanın tasarımcısından daha zeki ve becerikli olsa gerek!

-Ve ben! Her hücremin içine bir bilgisayar sıkıştırılmış. Ve ben bu hücrelerden 100 trilyon kadarının büyük bir düzen içinde bir araya gelmesiyle oluşuyorum. Parmaklarımı hareket ettirirken ve gözlerimle parmaklarımı ve yazdıklarımı takip ederken hiç zorlanmıyorum. Bunları yaparken kalbim atmaya devam ediyor. Boynumdan yukarı kan gidiyor ve beynimdeki hücrelere sürekli kan taşınıyor. ayak parmaklarıma kadar da öyle. Sürekli kan gidiyor ve geri toplanıyor. Farkında olmasam da nefes alıyorum. Sonra yediklerim ve oksijen bir dizi kimyasal işlemden geçiriliyor ve ihtiyaç duyduğum enerji üretiliyor. Ben! Doğada kendi kendine şekillenmiş olsaydım böyle mi olurdum? O zaman bir Allah'ın varlığına inanabilir miydim?

Bu arkadaş yeteri düşünce kabiliyeti olmasa gerek böyle saçma bir işe girişmiş. Bahsettiği herşey bir ihtiyaçtan doğmuş, ozaman tanrınında bize ihtiyacı varmış ki; bizi yapamayacağı bazı şeyleri yapmak için yada o işleri kolaylaştırmak için yaratmış. Eğer tanrının beceremeyeceği şeyleri yapmak yada kolaylaştırmak için bizi yarattığını kabul ederse, ben de seve seve beni yaratanı kabul ederim...

Edit: Konu bildiğin zombiymiş fena hortlamış :D. Tarihine bakmamıştım.

horror 17-07-2015 13:20

Arkadaş belki ateist olmustur:)

Alibey 18-07-2015 01:53

Alıntı:

-Bir sandalyenin üzerinde oturuyorum. Dört tane ayağı var. Gayet dengeli duruyor. Rahat oturabilmem için, oturduğum yere sünger konmuş. Sırtımı yaslayacağım yer de düşünülmüş.

Bey efendi. Eğer yer düzgün değilse dört ayakı masa düzgün durmaz Ayağın biri boşta kalır. Eğer masa üç ayaklı Olursa düzgün durur

world 18-07-2015 02:22

Düzgün olmadığı sonsuz zamandan sonra 13.7 milyar'dır düzgün olmaya başlamış çok mu?

Alibey 18-07-2015 06:15

Sandalye masa düzgün belki ama ahlak nasıl müslüman cumhuriyetinde.

Bekir çoşkundan alıntı.

Bunca iftar sofrası, bunca cuma, bunca niyet, bunca teravih, bunca namaz, bunca dua, bunca tövbe, bunca ibadet…
Bir çöp çalınmaması lazım bu memlekette…
Bir tek yoksulun aç kalmaması, bir tek yetimin hakkının yenilmemesi, bir tek masumun canının yanmaması lazım…
O kadar ibadet yani…
Ama dünyanın en çok hırsızı olan ülkesidir burası…
Her iki kişiden birisi mağdursa, her iki kişiden birisi de demek ki suçlu…
Türkiye’yi çaldılar…
Daha ne olsun?…

*
Çünkü adam namaz kılıyor, umreye gidiyor, orucunu tutuyor, dini imanı dilinden düşürmüyor, durmadan dua okuyor…
Ama ahlaksız…

*
Neyse…
Bugün bayram…
Bayramların hoşgörüsü, selamı, sarılmaları, güzel sözleri, kutlamaları, şekerleri yeter…
Çalınan kapı zilleridir güzel olan…
Hatırlanmaktır…
Hissetmektir…
Duymaktır mesele…
İnsanların temiz ve masum dünyalarında bayramların yeri budur…

*
İyi ahlaktır din…
İyi insan olmaktır ibadet…

*

Bugün bayram…
Sizindir…
Kutlu olsun…

::::::::::::::::::::::::::::
Neden en çok hırsızlık hep müslüman ülkelerde var.
Neden müslüman ülkelerde adalet ve hak yok.
Aslında hırsızlar ülkesimimiyiz.
Balık baştan kokarmış siyasilere bak cum baba bak bakanlara bak. Vekillere bak
Nalet olsun böye kuran okuyanlara. Demek bunları hırsız yapan dini islam.
Almanda yok ingilizde yok dinsiz japonda yok.

alpha 20-07-2015 17:06

Bu forumda bir söylüyoruz hala aynı tas aynı hamam gidiyor.

o kadar körü körüne bağlanmışsınız "Allah inkarcılığı" dinine bilim bile sizi ikna edemiyor. Daha önce belirttim, science dergisi ve ntv başta olmak üzere linkleri verdim. Körelmiş organların körelmiş olduğuna dair bilgilerimizin değiştiğini bilimsel olarak anlatan makaleler görülmüyor. Bu yazılanları kuran anlatmıyor. Science dergisi ve USA gibi ilerlemiş ülkelerin universiteleri anlatıyor. Ama hala diyorsunuz ki pankreas diyorsunuz, bilmem ne diyorsunuz.

Bu kadar mı saplantıyla bağlandınız "ateizm" dinine ? bilimi dahi reddecek duruma düşmüşsünüz..

--------------------------------------------------------------------

Akıllı tasarım konusunda hawking ile Oxford üniversitesi profösörünün tartışmasını dinlemediniz mi ?

Hiç bir doğa kanunu bir jet motoru yapamaz.

Bir jet motorunu Frank Whittle yapabilir. Ama bir itme kanunu bunu yapamaz. Kanunları kullanıp bir bilim adamı yapabilir, yani bir tasarımcı.

Damarlarımızda ki kan bir fizik kanuna dayanıyor evet ama o fizik kanunu bu tasarımı yapamaz. Birinin bu planı hazırlaması gerekiyor. Plan yapması da yetmez. Üretim yapması lazım.

horror 20-07-2015 17:21

Bilimi reddedenler ateistler mi ?

Nana Buluku 20-07-2015 17:30

alpha;

Körelmiş organın tanımını bilmediğine eminim.

Doğa jet motoru yapamaz çünkü jet motoru tasarımlanmış bir şeydir. Doğa tasarımlanmış bir şey yapmaz. Tasarım için bilinç gerekli doğa da bilinç olmadığına göre doğa tasarımlı değildir.

knowledgetowisdom 20-07-2015 17:40

Ateistlere soru:

Evrimin nihai durağı insan mıdır?

Hayır ise neden çelişki içerisindesiniz?

Nana Buluku 20-07-2015 17:47

Alıntı:

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 557517)
Ateistlere soru:

Neden çelişki ?

Ben çelişki göremiyorum.

horror 20-07-2015 18:12

Peki miller deneyi için ne dersiniz sayın knowledge?

horror 20-07-2015 18:13

Diğer arkadaşların görüşlerinide merak ediyorum

Nana Buluku 20-07-2015 18:15

Alıntı:

horror´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 557530)
Diğer arkadaşların görüşlerinide merak ediyorum

Evrim karşıtlarının çarpıtması.

Aleph 20-07-2015 19:17

Şöyle konulara yazıp da nefesinizi tüketmeyin boşuna, daha faydalı işler yapın..

world 20-07-2015 19:43

Alıntı:

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 557517)
Ateistlere soru:

İnsan değildir insan da bir ara tür olacaktır ilerde.

knowledgetowisdom 20-07-2015 22:30

Alıntı:

world´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 557546)
İnsan değildir insan da bir ara tür olacaktır ilerde.

Güzel , peki neden ara türmüş gibi yaşamıyorsun? Neden dünyaya hükmediyorsun? Bak aslanlar, kaplanlar, pandalar evrimesel sürece uygun yaşıyor. Sen neden "tarım"ı icat ettin ve şu anda uzaya çıkıyorsun?

Nana Buluku 20-07-2015 22:43

Alıntı:

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 557573)
Güzel , peki neden ara türmüş gibi yaşamıyorsun? Neden dünyaya hükmediyorsun? Bak aslanlar, kaplanlar, pandalar evrimesel sürece uygun yaşıyor. Sen neden "tarım"ı icat ettin ve şu anda uzaya çıkıyorsun?

Evrimi çökerttiğini filan düşünmüyorsundur umarım.

Sebebi: Kültürel evrimin, biyolojik evrimden hızlı ilerlemesi. Dünyada ki en zeki canlı olduğumuz için Dünya'ya hükmediyoruz.

world 20-07-2015 23:00

Alıntı:

Beynimizde hayatta kalmak için gelişmek durumunda kalan merak ve keşfetme doğayı anlama içgüdüsü bizi bu günlere getirdi. Bu bir yan etki diyebiliriz iyi bir yan etki ama bu da adapte olmak ile ilgili.

mustafa sarp 20-07-2015 23:35

Alıntı:

Kesin evrimi çürütttüğünü düşünüyordur bu.

Bahsettiği aslanların kaplanların ormanlara hükmettiğini bilmiyor sanırım. Ceylanlarla el ele kol kola gezip tavşanlarla köşe kapmaca oynuyorlar değil mi? Hüküm kabiliyetin ne kadar iyiyse okadar büyük alana hükmedersin. Bi de yüksek lisans yaptım diye reklam yapıyordu forumda. Yapsan ne olur yapmasan ne olur bu kafayla....

horror 20-07-2015 23:42

Arkadaşa miller deneyini sormustum ama kesin yok o deneyde ilk yaşamın oluştuğu anda ki şartlar yoktu gibi laflar edeceksin o yüzden sus barı bildiğini sansinlar

knowledgetowisdom 21-07-2015 01:00

Alıntı:

mustafa sarp´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 557600)
Kesin evrimi çürütttüğünü düşünüyordur bu.

Bahsettiği aslanların kaplanların ormanlara hükmettiğini bilmiyor sanırım. Ceylanlarla el ele kol kola gezip tavşanlarla köşe kapmaca oynuyorlar değil mi? Hüküm kabiliyetin ne kadar iyiyse okadar büyük alana hükmedersin. Bi de yüksek lisans yaptım diye reklam yapıyordu forumda. Yapsan ne olur yapmasan ne olur bu kafayla....

Evrimi çürütmek için bunları yazdığımı mı sanıyorsun :)

O hooo hakkaten oo hooo....

Kimlerle muhatabız...

Çok sağlıklı ve nitelikli bir soru soruyorum...

Evrime inanan ve insan evriminin son durak olmadığına inanan bir adam neden bir aslan veya penguen gibi yaşamaz?

Sorum çok net ve felsefi... Evrimciyim ben de bu arada.. İlla ki bir kategori istiyorsa beynin...

knowledgetowisdom 21-07-2015 01:02

Alıntı:

Nana Buluku´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 557578)
Evrimi çökerttiğini filan düşünmüyorsundur umarım.

Sebebi: Kültürel evrimin, biyolojik evrimden hızlı ilerlemesi. Dünyada ki en zeki canlı olduğumuz için Dünya'ya hükmediyoruz.

Dünyadaki en zeki canlı.. arıdan zeki misin? Arı ile bir kıyasla kendini...

En zeki olman dünyaya müdahele hakkını sana veriyor mu?

knowledgetowisdom 21-07-2015 01:03

Alıntı:

horror´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 557603)
Arkadaşa miller deneyini sormustum ama kesin yok o deneyde ilk yaşamın oluştuğu anda ki şartlar yoktu gibi laflar edeceksin o yüzden sus barı bildiğini sansinlar

Deneyin bulguları anlamlı ise kabulümüzdür. Ayrıntılı bilmiyorum konuyu. Anlamlıdır diyorsan kabulümdür.

zavalli 21-07-2015 01:58

Alıntı:

knowledgetowisdom´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 557633)
Dünyadaki en zeki canlı.. arıdan zeki misin? Arı ile bir kıyasla kendini...

En zeki olman dünyaya müdahele hakkını sana veriyor mu?

siz müslümanlar en zekilermisiniz de - dünya insanlarına müdahale hakkını kendinizde görüyorsunuz ??? b bişilere inandırmaya çabalıyorsunuz !!!

arı kadar akıl yok la sizde !!!

alpha 21-07-2015 15:11

Alıntı:

Nana Buluku´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 557514)
alpha;

Körelmiş organın tanımını bilmediğine eminim.

Doğa jet motoru yapamaz çünkü jet motoru tasarımlanmış bir şeydir. Doğa tasarımlanmış bir şey yapmaz. Tasarım için bilinç gerekli doğa da bilinç olmadığına göre doğa tasarımlı değildir.

http://news.nationalgeographic.com/n...al-organs.html

Şeklinde bir national g. yazısı. Ne söyleyeceksen onlara de, bana deme.

"Far from useless, the organ is actually a storehouse of beneficial bacteria that help us digest food."

"far from useless": yararsız olmaktan uzak.

-----------------------------------------------------------------

Tasarım için tasarımcı gerekir. Fakat doğa şu ana kadar gördüğümüz (bilim ilerledikçe bunu daha çok görüyoruz.) en gelişmiş, en düzenli tasarımları içermektedir. Bilim ilerledikçe bunları okuyabiliyoruz.

Örneğin fotosentez, o kadar karmaşık ki, alt tarafı bir optik kimyasal event. Ama hayatın vazgeçilmezi. Eğer fotosentezi yapabilse idik o zaman bitkilere gerek olmaz ve yaşamı devam ettirebilirdik onlarsız. Ama yapamıyoruz. Ne teknolojimiz, ne bilgimiz yetmiyor. 1 gram yiyecek yapamıyoruz.

O yüzden bitkilere ne diyoruz : yüksek yapılı canlılar. Yani çok yüksek bir teknolojiye sahip oldukları için.

Elimizde kamera var, o tasarım. Ama göz ondan kat be kat üstün bir teknoloji iken kendi kendine oldu diyoruz.

Az insaflı düşünelim ;
İnsan gözü 576 megapiksellik bir çözünürlüğe denk geliyor.
Bu resim değil streaming video.

Dünyada 576 megapiksel video stream edebilen bir kamera sistemi yok.

Olsa bile buna hiç bir bilgisayarın gücü yetmez. Hiç bir hard disk o kadar hızlı olamaz. Hiç bir RAM bellek bu hızı karşılayamaz. Beynin işlemci gücünü anladınız mı ? Ki görme beynin işlemcisini tavan da yaptırmıyor. Hala başka işlere yetiyor ekstra olarak gücü.

576 megapiksel bir videonun 10 dksının hard diskte kapladığı yeri hesaplayabilir misin ?

Tek bir kare (yani bir resim) açabilmek için ne kadar RAM gerekir söyleyebilir misin ?

Daha bilgisayar, DNA, iphone, 3d, ledtv, fiber internet vs nedir bilmeyen Darwin göz konusunda şaşa kalıyor da biz bunları bildiğimiz halde bu "HIGH END" teknolojiyi küçümsüyoruz.

Boolean 21-07-2015 16:13

Alıntı:

Tasarım için tasarımcı gerekir. Fakat doğa şu ana kadar gördüğümüz (bilim ilerledikçe bunu daha çok görüyoruz.) en gelişmiş, en düzenli tasarımları içermektedir. Bilim ilerledikçe bunları okuyabiliyoruz.

Örneğin fotosentez, o kadar karmaşık ki, alt tarafı bir optik kimyasal event. Ama hayatın vazgeçilmezi. Eğer fotosentezi yapabilse idik o zaman bitkilere gerek olmaz ve yaşamı devam ettirebilirdik onlarsız. Ama yapamıyoruz. Ne teknolojimiz, ne bilgimiz yetmiyor. 1 gram yiyecek yapamıyoruz.

O yüzden bitkilere ne diyoruz : yüksek yapılı canlılar. Yani çok yüksek bir teknolojiye sahip oldukları için.

Elimizde kamera var, o tasarım. Ama göz ondan kat be kat üstün bir teknoloji iken kendi kendine oldu diyoruz.

Az insaflı düşünelim ;
İnsan gözü 576 megapiksellik bir çözünürlüğe denk geliyor.
Bu resim değil streaming video.

Dünyada 576 megapiksel video stream edebilen bir kamera sistemi yok.

Olsa bile buna hiç bir bilgisayarın gücü yetmez. Hiç bir hard disk o kadar hızlı olamaz. Hiç bir RAM bellek bu hızı karşılayamaz. Beynin işlemci gücünü anladınız mı ? Ki görme beynin işlemcisini tavan da yaptırmıyor. Hala başka işlere yetiyor ekstra olarak gücü.

576 megapiksel bir videonun 10 dksının hard diskte kapladığı yeri hesaplayabilir misin ?

Tek bir kare (yani bir resim) açabilmek için ne kadar RAM gerekir söyleyebilir misin ?

Daha bilgisayar, DNA, iphone, 3d, ledtv, fiber internet vs nedir bilmeyen Darwin göz konusunda şaşa kalıyor da biz bunları bildiğimiz halde bu "HIGH END" teknolojiyi küçümsüyoruz.
Ne zamanın teknolojisine göre konuşuyorsunuz yani?

2100 yılında yaşarsanız gelin tekrar konuşalım.

Ayrıca;

Hiç baktınız mı sahiden de insan gözü 576 mega pixelmiymiş diye?

Hıristiyan&müslüman tanrıcılar uyduruyor. Sonra tanrıcılar gelip bize satıyor. Bayıyorsunuz, yoruyorsunuz.

http://photo.stackexchange.com/quest...-human-eye-see

Alıntı:

Beynin işlemci gücünü anladınız mı ?
Beyin ve bilgisayarı aynı iki şeymiş gibi karşılaştıamazsınız da...

Hadi karşılaştırdınız diyelim.

Günümüzdeki süper bilgisayarların clock hızı beyinden milyon kez daha hızlı, memory kapasitesi beyinden daha yüksektir. Beynin güçlü olduğu özellikleri var, bilgisayarların güçlü olduğu özellikleri var.

Şimdi gelip "neden o zaman" ile başlayan bir cümle kuracaksanız, kurmayın. "araştırın"

Şu duyduğunuz şeyleri azcık "doğru mu" diye araştırın yaw.

Boolean 21-07-2015 16:23

Bu tanrı gitmiş. Koredekilerin gözlerini çekik yapmış.
Afrikalıları siyah yapmış.
Orta doğuluları kıllı yapmış. (üstüne alınmasın kimse)
Rusları beyaz yapmış.

Her bölgede iklim koşullarına göre tipleri değişiyor insanların.

Tasarımcıya bak sen.

Hem Adem ve Havva'dan gelcez hem de sürüsüyle değişik tipte insan olcak yeryüzünde.

Bak sen şu işe.

errata 21-07-2015 16:29

Doğada kendiliğinden bulunan canlı/cansız nesnelerin evrim eliyle ve metodlarıyla kendi başlarına varoldukları o kadar net ki. Tüm bilimimin neredeyse %85'lik kısmı bu evrimsel mekanizmaları anlamak üzerine çalışıyor.

Dincinin biri de kalkıp demiyor ki: "Evrim, tam da dünya sınavımıza uygun olarak Allah tarafından canlıları yaratmak için üretilmiş bir mekanizmadır. İnandığım Allah için böylesi mekânizmaları var etmenin hiç bir külfeti yoktur.".

Bunu diyen dindarlar duydum, dinciye henüz rastgelmedim.

Aleph 21-07-2015 18:43

Yakında hepsi bunu söyleyecek Shibumi, bundan çok eminim..

horror 21-07-2015 20:20

Bir bilgisayarın tek tuşla yaptığı işlemi bir beyin yapabilir mi ? Ben ikisini kıyaslamam aslında ama siz zorluyorsunuz.

Boolean 21-07-2015 21:08

Alıntı:

horror´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 557850)
Bir bilgisayarın tek tuşla yaptığı işlemi bir beyin yapabilir mi ? Ben ikisini kıyaslamam aslında ama siz zorluyorsunuz.

hangi tek tuşlu işlemden bahsediyorsunuz?

horror 22-07-2015 00:40

Mubalaga ettim tek tus diyerek. beynin yapamadığı işlemleri bilgisayarın yapmasını ornek olarak verebiliriz .ikisi kıyaslanamaz kesinlikle ama dindar arkadaşlar böyle olmasını istiyor.

alpha 22-07-2015 17:04

Alıntı:

Hiç baktınız mı sahiden de insan gözü 576 mega pixelmiymiş diye?
Bakmadım, siz baktınız mı ? Okuyun o zaman;
http://www.clarkvision.com/articles/eye-resolution.html

Bilgisayarlar data saklama ve o sakladıkları veriye ulaşmada hızlılar..

Ancak bir insan beyni hala daha karmaşık, daha verimli, ve işlemci gücü daha yüksek.

Yoksa hiç bakmadınız mı ?

Ama şükür ki bakmışlar. Bilim adamlrı. Dünyanın en hızlı bilgisayarı fujitsu tarafından yapılan K computer. Bilim adamları, mühendisler insan beyninin 1 snyesini bu süper computerda simüle etmişler. Bu projenin başındaki isimler Markus Diesmann ve Abigail Morrison.

Ancak simüle ettikleri sistem, yani yapay sinir sistemi ağı 1.73 milyar sinir hücresi ve onlara bağlı 10.4 trilyon sinaps bağlantılarını içermekteydi. Bu olağanüstü görünebilir. Fakat bu sadece insan beyninin nöron ağının sadece bir kısmı. Çünkü bilim adamlarına göre 80-100 milyar sinir hücresi ve bunların toplam bağlantı sayısı güneş sistemi değil de samanyolundaki tüm yıldızlardan daha çok.

Herneyse bu şekilde bir yapay ağda yapmış olsunlar simülasyonu ve sonuçlar:

İnsan beyninin (tabii nöron sayısı az normale göre) 1 snyelik aktivitesini simüle etmek 82944 işlemcisi olan ve 1 PB (petabyte yani 1024000 GB demek) hafızası yani ram belleği olan K SUPER COMPUTERı İÇİN 40 dakika zaman almış..

Obaaa..

40 dakika, yani 40x60 = 2400 snye, insan beyninin bundan daha fazla olduğunu görmüşler.

Tüm dünyadaki insanlar birleşse Allah'ın bir ayetini getiremezler sözünün anlamı işte bu..

Velev ki, insan beyni evrim ile gelişti ve bugünkü şeklini aldı. Bunun için samanyolunun oluşma zamanı bile yeterli değilken.

Tasarım değilmiş. Dünyanın en gelişmiş bilgisayarı insan beyninin aktivitesini simüle etmek için deliriyor :)

Okuyun:
http://www.extremetech.com/extreme/1...944-processors

--------------------------------------------------
Alıntı:

Bu tanrı gitmiş. Koredekilerin gözlerini çekik yapmış.
Afrikalıları siyah yapmış.
Orta doğuluları kıllı yapmış. (üstüne alınmasın kimse)
Rusları beyaz yapmış.

Renault tutmuş, laguna yapmış ağır araba, lüks.
Clio yapmış hafif araba,
Scenic yapmış geniş iç hacimli..

Esasen bu konuyu ben de düşümdüm. Hiç bir yerde de demediğine göre haklıyız. sen ve ben. Adem - Havva ilk insan ama, tüm insanlar bunlardan gelmedi diye düşünüyorum. Başka başka yaratmalar, ar-ge çalışmaları elbette olmuştur. Ve diğer modeller bu modellerden türetilmiştir. Varyant edilmiştir. Ama sıfırdan değil. Yani alıp bir özelliğini değiştirme gibi.

Boolean 22-07-2015 17:21

Verdiğiniz kaynaklara bak bir kere.

Alıntı:

What is the focal length of the eye? I did a google search and found many "answers" ranging from 17mm to 50mm
Bunu yazan şahıs google'dan girip bakıyor gözün odak uzunluğunu bulmak için.

Alıntı:

So the megapixel equivalent numbers below refer to the spatial detail in an image that would be required to show what the human eye could see when you view a scene.
Burada da gözü pixele çevirmiş. (Kendice)

Uyduruktan şeyi gelmiş "kanıt" diye paylaşmısınız.

Bilimsel olarak var mı böyle bir görüş? Yok!

Alıntı:

Bilgisayarlar data saklama ve o sakladıkları veriye ulaşmada hızlılar..
Vay be? Öylemiymiş. Uydur gitsin.

Alıntı:

İnsan beyninin (tabii nöron sayısı az normale göre) 1 snyelik aktivitesini simüle etmek 82944 işlemcisi olan ve 1 PB (petabyte yani 1024000 GB demek) hafızası yani ram belleği olan K SUPER COMPUTERı İÇİN 40 dakika zaman almış..

Obaaa..
Hımm Nöronların nasıl çalıştığı çözülmüş demek. Blue Brain Projesindekiler ve Tokyo Üniversitesinde 2 tane koca laboratuar boşuna uğraşıyor demek.

Alıntı:

Tüm dünyadaki insanlar birleşse Allah'ın bir ayetini getiremezler sözünün anlamı işte bu..
Götümle yazarım o ayetleri ben.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:13 .