![]() |
Said'i Nursi'nin Kuran'da Elektrik ve Nur Risaleleri anlatiliyor iddiasi..
Alıntı:
saidde sunuhat varmı yokmu önce bunu bilelim ve tanımlayalım. siz (müslümanlar) incile muharref diyorsunuz bu hakaret değilmi. bunu sadece siz söylüyorsunuz.salikleri dünyada en kalabalık topluluğun kitabına hakaret etmiyormusunuz. ayrıca incillerde sunuhat yöntemiyle yazılmıştır. saidinkide öyle. ali mihrde aynısını söylüyor. yani özetle herkes müşahhas olmayan bir varlığı mücerred ilan ediyorsunuz. kim haklı belli değil bunların hepsi izafi ama bugünkü tarihi kronolaji içinde biliyoruzki bu semavi denilen üçdininde menşei sümerde yatıyor. ayrıca ben arapçaya vakıf bir insanım farsçayada uzak değilim. saidi okurken ben bile zaman zaman kamusa ihtiyaç duyuyorum ama siz bu uyduruk dil halitasını nasıl anlıyorsunuz anlamıyorum. anlıyorsanız şapka çıkarırım bu günün gençliği üniversite bitirmişi dahilbundan elli sene yazılmış romanların dilini anlayamıyor.divan edebiyatını ise hiç anlamaz. siz nasıl anlıyorsunuz saidi anlayamıyorum. ya yalan söylüyorsunuz yada şark dillerine hakim birer alimsiniz başka türlü olmaz sizin (nurcuların) bir savı var said nursi '2en büyük müfessirdir' yahu tefsirin bir anlamıda ''anladığı kadar anlatmak . bildiği kadar açıklamak. bu adam anlaşılmayan bir dille nasıl açıklar ve sizde bunu anlarsınız. eğer yanlış diyorsam ben salağım demekki. ayrıca risaleler birazda batıni tefsirdir. batıni tefsirlerde zahiri anlamlar bir şey ifade etmez hep altında ezoterik anlamlar aramktadır itiraz edeceğini düşündüğümden bir örnek vereceğim Alıntı:
Alıntı:
iyiki üniversitede ''yehova şahitlerine denk gelmemişsin şimdi belkide onları savunuyor olacaktın. çünkü anladığım kadarıyla boş bir teyp kasediymişsin ve saidle dolmıuşsun bu yüzden hayatını bu teyp kasedini tekrar tekrar dinleyerek ve inanarak geçirmişsin ve devam ediyorsun sen ve senin gibi kendine bir mürşid bulma ekseninde olanlar hep vardır hep olacaktır. bu işler zokaya takılma işleridir. yani kendi ferasetinize güvenemdiğinizden takılacak bir kuyruk arıyor ve buluyorsunuz. sende said kuyruğuna takılan bir gürühtasın bu işler hep böyle devam edip gidecektir yani hacei sultanlar, hacei zenanlar, hacei vahidler ,hacei saniler, bulup duracaksınız taki birey olmayı becerene kadar(umarım bir gün olur .ümidim olmasada) ruhbanlık olmadığı iddia edilen islamda siz ruhbanları buluyorsunuz ve bu sömürü düzenini sırati mustakimden sayıyorsunuz |
Alıntı:
|
sevgili titan birde bu nurcuların üstadı -azamı!!
birde cifirciliği var.bunu aklı başında nurcular nasıl yer ,bilmiyorum .bu cifirle ömer çelakıl yöntemiyle kendine izafi işaretler yüklemesini anlamam (saidin) çünkü bu cifir işi kuranla fal bakmaktır halbuki islam falı kesinlikle yasaklamış ve haramlar grubuna sokmuştur. benim uydurduğum bir atasözü!! var oda şudur avrupa yaparsa insan hakları biz(türkiye) yaparsak terör bu açıdan bakarsak said yaparsa hikmet başkası yaparsa şirk ve küfür |
Bana şunun aslını asarmısın : Aslını İSTİYORUM.
Kıvırmadan dönmeden. BURAYA METNİN ASLINI ASMAZSAN SENİ MÜFTERİ İLAN EDECEĞİM. " Said-i Nursi'nin Nur Suresi 35. Ayet Yorumu: Allah Nur'undan söz ederken elektriği Risale-i Nur'u ve beni anlatmak istemiştir. Bu âyette benden ve eserimden özellikle söz edilmek istenmiştir. Benim özelliğimde bir başka kimse, kitabımın özelliğinde de bir başka kitap bulunmadığı için Allah'ın Nuruyla ancak ben ve kitabım anlatılmış olabilir. Kitabım da bir nurdur ben de bir nurum. Çünkü ben herkesin ancak 15 yılda okuyabildiği kitapları, sadece 3 ayda okuyup öğrendim..." ASLINI İSTİYORUUUUUUUUM. Burada aslını astığında aslı üzrinde NASIL ÇARPITMALAR YAPTIĞINI CÜMLE ALEME GÖSTERECEĞİM. |
Sevgili seyhim, beni de sasirttin. Simdiye kadar benim de böyle bir sacmaliktan haberim yoktu dogrusu. Inanilir gibi degil. Adam acik acik Kuran bu ayetinde elektirigi ve benim Risale-i Nur'larimi anlatmak istemistir diyor ya. Bir de bunu cifir hesabi yaparak ispat ettigi iddiasinda.
Seyhim, senin bir Risale'i Nurlar basligi acip, böyle seyleri islemen lazim. Yoksa isledin de ben mi görmedim. |
YALAN SÖYLEMEDEN LİNK VERMEDEN (zira verdiğin linklerde senin yukarıya alıntıladığın anlam yok) Direk buraya kes yapıştır. Nerede senin yazdığın :
"Bu âyette benden ve eserimden özellikle söz edilmek istenmiştir. Benim özelliğimde bir başka kimse, kitabımın özelliğinde de bir başka kitap bulunmadığı için Allah'ın Nuruyla ancak ben ve kitabım anlatılmış olabilir. Kitabım da bir nurdur ben de bir nurum""" Bu metin nerede? Buraya aynını as... Yoksa sen Müfterisin. Bana Risale-i nuru link verme, orada senin sözlerin yok. Senin sözlerini doğrulayan kısmı buraya olduğu gibi kes yapıştır. Bende türkçeleştireyim millet görsün yalanlarını..... O bahsettin kısımlarda özellikle Bediüzzaman şunu söylüyor ve vurguluyor : -ayetlerin; 1- mânâca çok tabakatı (çok tabakalar var) 2- vücûh-u kesiresi (bu tabakaların çok yönü var)vardır. 3- Ve o tabakalardan ve vecihlerden işârî ve remzî bir veçhi, mânâca ve cifirce nurlu bir tefsiri olan Risalei’n-Nur ve Risaletü’n-Nur’a dört-beş cümlesiyle on cihetten bakıyor" "İşari ve remzi" vechelerden (yönlerden) bir vechesi" diyor. Ayetin sarih ve tam anlamı budur demiyor İNSAF... Görüldüğü gibi, "benden ve eserimden özellikle söz edilmiştir" değil, Ayetlerin, her asra bakan yönü olabildiği gibi, "çok tabakatı var" denerek, o tabakalardan sadece "işari ve remzi" yönü ile denmektedir. Senin mübalağa ile sanki ayetlerin indirilme amacı budur der gibi değil. Zaten Risale-i Nur ları okuyan her kim olursa olsun, o hakikatlardan "Allahın ve resulünün bihaber olması ve duyarsız olması zaten düşünülemez. Ezeli ve ebedi olan Allah kelamının da hissesi nisbetinde Risale-i nurlara "işaret" ve remz" etmesi kadar doğal ne olabilir. Fakat senin abartı ve yalanlarınla yukarıya astığın, ve insanların kafalarını karıştırma amaçlı yazıların, ancak kötü niyetle tevil edilebilir. Birde ŞU HUSUSA DİKKATİNİ ÇEKMEK İSTİYORUM: Burdan Bediüzzamanın AMACI NE? Niçin Ayetlerden ve Hadislerden "Risale-i Nur" hizmetine işaret arıyor? Kendine makam verdirmek içinmi? Yuh yani... Risaleleri okuyan her insaflı kişi, üstad hazretlerinin, ne kadar mütevazi ve alçak gönüllü, kendini kusurlu tevehhüm eden biri olduğunu görür. Peki amacı ne? İmana hizmet için, şevk unsuru ve kuvve-i maneviyesi zayıf olanlara bir teşvik unsuru olarak, "sikke-i Tasdiki gaybi" adlı eserde bu konulara yer vermiştir. Haza doğrudur. Yazdığı hiçbirşey yanlış veya hatalı değildir. Zaten milyonlar risale-i nur talebesi bunun şahididir. Kim bir yalan etrafında milyonlar toplayabilir? Bir insanı sürekli kandırabilirsiniz. Bir toplumu bir müddet kandırabilirsiniz. Bir toplumu sürekli kandıramazsınız. Bu kadar Risale-i nurlarla imanını kurtaran gençlik, bu risalelerden bir hakikat almıyor olsa, bu davaya niye ölene kadar sadık kalsın. Bazan aynı sözü, abartı ve mübalağa ile, itici kılmak ve hatalı göstermek mümkündür. İnsaflı olup, hakikatın aynısını sunmak, insaniyetin gereğidir.. Hele hele iman, kuran gibi hassas konularda, insanların mukaddesatına, ve kutsallarına saldırmak insafsızlık değildir de nedir?. |
sedat allah eğer işaret fişeğini said için yaktığını düşünüyorsan öylesin
söyleyecek şey yok. müfterimiyim değilmiyim ben müfteri değilim ama sen allahı bu kadar basitleştiren bir angut kuşusun vesselam. allah saide işaret ettiyse mihrede işaret etmiştir bunun aksini kim ispatlar ulu kıralım SARGON'ada işaret gelmiştir. şimdi söylemiyor armutlar olunca açıklayacak bunun aksini kim ispat edebilir |
sevgili sedatsert,
bence hemen parlama. Ozgur Beyin hakli görünüyor. Anladigim kadariyla sen de bu risalelerin dilinden anca benim kadar anliyorsun. Sadece askla okuma farkin var. Ayetin hangi bölümünün Said'i Nursi'nin hangi Risalelerine isaret ettigini bile acikca yazmis. Arapca alfabe ile yazilmis olan kisimlar Kuran ayetleri. Alıntı:
|
sedat hiç bir soruma cevap vermemişsin sadece şartlı eflekse bağlı savunma yapmışsın
sen risaleleri anlıyormusun. daha şeni bir şey söyleyeyim bilmezsin said yazdıklarını kuranla bir tutmuştur ve yazdıklarını yaşadığı sürece sadeleştirmesine izin vermemiştir. işte bu yüzden bu galat yazılar aynı statüde neşredelip durmaktadır. bununda iftira olduğunu iddia edeceksen önce bu konuyu nurcu abilerine sor sadeleştirilmesine niçin izin vermediğini öğren işkembei kübradan sallamak kolay deveyi hamuduyla yutmakta senin gibi safdil gençlere kalıyor. bu sistemin yürümesi ve ağaların sırça köşklerde yaşaması senin gibilere düşüyor . birde şunu düşün kutlular'ın kızına neden eroinden altın vuruşla öldü .bu ölüm kimin işine geldi gedik yeni asya grubuna neden açıldı. bu kızın ölümü başka bir nurcu kesimi neden ekarte etti düşün düşün ve kendine sor. neden????????????????????????????????????????????? ?????????? |
Pes ki, pes....
Mugalata, cerbeze, iftira = ozgur beyin Risale-i Nurlardan, "Sikke-i Tasdiki Gaybi" eseri, 130 eserden sadece biridir. Ve yazılış amacı, Risale-, Nur talebelerine, şevk ve hizmet aşkı vermesi içindir. Risale-i nur un esasatından değildir. Esasat tan kastım, asıl risaleler anlamındadır. Bahsettiğim eser hakkında bunları söyledim diye sakın yanlış anlaşılma ve o eseri küçümsediğim, hafife aldığım, önemsemediğim anlamı çıkmasın. Haza, Sikke-i Tasdiki gaybi eserinde, (yukarıda ozgur beyin in link verdiği eser) üstadın yazdıkları doğru ve hakikattır. Asla kuşkumuz ve çekincemiz yoktur. Fakat dikkat ederseniz, ozgur beyin türü kişiler nedense, iman hakikatlarını ihtiva eden, Sözler, Mektubat, Lemalar, Asayı Musa, Şualar vs... eserlerden ve münderecatından bahsedip, alıntılamazlar. Nerede kafa bulandıracak cinsten konu varsa, (aslında kafası bulananlarda sadece kendileridir) onlarla meşguller. Al sana 23. Söz risalesini. Çözümle ve burada tartış. Al sana 26 söz risalesi, çözümle ve burada tartış. Al sana 10. Söz risalesi çözümle ve burada tartış . . . . Buyur 20. söz risalesi, harika.... . . Hangi risaleyi alsan bir derya... Bu harika eserler ortada dururken, eften püften konuları nazar-ı dikkate vermek, iyi niyet ile nasıl tevil edilsin? |
Hele aşağıdaki ;
"kutlular'ın kızına neden eroinden altın vuruşla öldü .bu ölüm kimin işine geldi gedik yeni asya grubuna neden açıldı. bu kızın ölümü başka bir nurcu kesimi neden ekarte etti" Bu sözler... ne bunlar? Ne ilgisi var Risale-i Nur Külliyatı ile... Banane Mehmet Kutlular dan... Banane onun kızından... "Eee ama o nur talebesi görünüyo" dersen, sana derimki : Onun nur talebeliğini sorgulamak bana düşmez ama, kişinin yaptığı kişisel hatalar, sadece o kişiyi ilgilendirir. Risale-i Nurlar umumun malıdır. Kişilere bağlı değildir. Yeni Asyacılarla ilgim olmadığı için konuyuda bilmiyor ve ilgilenmiyorum. Benim için esas olan Risale-i Nurlardır. Dünyevi tüm cereyanlar(görüşler) beni ilgilendirmez. |
Sevgili sedatsert,
Sana bir tavsiye de bulunacağım.İnan hiç bir art niyetim yok. O risalelerden birini al.Kelime kelime oku.Okuduğun cümlelerdeki cicili bicili kelimelerin üstünü çiz.Sonra kalanları bir daha oku. Sonuç ne ? Yeniden değerlendir. Hatta bir risale seç ve o risale için forumda bir başlık aç.Hep birlikte değerlendirelim. Hiç okumadım. Ben de merak ediyorum. |
Edebiyat dersinde Divan Edebiyatı işleniyormuş gibi. Bu kelimeleri kullanılınca daha mı iyi anlatıyorsunuz derdinizi? Sanat sanat içindir mi?
Ayrıca Allah birdir, Muhammed onun elçisidir tamam da beni de yabana atmayın, bende Kuran da müjdelenmiş nurum dedikten sonra isterseniz 130 değil 1300 cilt yazın, neye yarar yazdıklarınız? Müslümanlık nereye gitti çöpe. |
Fena fikir değil aslında.
Bir risaleyi forum'a konu başlığı olarak açalım.Ve satır satır kelime kelime değerlendirelim. Sevgili sedatsert istersen hemen bir risale seç ve konuyu aç. |
sedat senin batıni tefsirlerden haberin varmı? olduğunu zannetmiyorumya
belkide bazı şeyleri ilk defa bu sitede duyuyorsun. kuranı cifirle yani başka bir deyişle hurufilikle ''tefsir'' etmek hurufiliktir. bu konuda abdülkadir gölpınarlı''nın'2 hurufilik metinleri'2 adlı kitabını okursan benim ne demek istemeye çalıştığımı daha iyi anlarsın. hurufilik bir nevi gizemcilik ezoterizm ve büyü yapma gibi sistemlerle beslenen bir metoddur.dünyada ve dinlerde böyle gizemli rezimlerle geleceği okumak vardır buna kara büyü (vudu). şamanist gizemler hep böyledir. kimidsi koyun ciğerini okur kimisi fal oklarını bu fal okları seninde bildiğini zannettiğim gibi senin peygamberinin soyunada uygulanmıştır bak kutsal kitabınız fal için ne diyor Mâide 3 (Medenî 112) Leş, kan, domuz eti, Allah'tan başkası adına boğazlanan, boğulmuş, (taş, ağaç vb. ile) vurulup öldürülmüş, yukarıdan yuvarlanıp ölmüş, boynuzlanıp ölmüş (hayvanlar ile) canavarların yediği hayvanlar -ölmeden yetişip kestikleriniz müstesna- dikili taşlar (putlar) üzerine boğazlanmış hayvanlar ve fal oklarıyle kısmet aramanız size haram kılındı. Bunlar yoldan çıkmaktır. Bugün kafirler, sizin dininizden (onu yok etmekten) ümit kesmişlerdir. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün size dininizi ikmal ettim, üzerinize nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslam'ı beğendim. Kim, gönülden günaha yönelmiş olmamak üzere açlık halinde dara düşerse (haram etlerden yiyebilir). Çünkü Allah çok bağışlayıcı ve esirgeyicidir. * Mâide 90 (Medenî 112) Ey iman edenler! Şarap, kumar, dikili taşlar (putlar), fal ve şans okları birer şeytan işi pisliktir; bunlardan uzak durun ki kurtuluşa eresiniz. kurana göre sizin putlarınızda YAZILI putlardır tevfik fikretin dediği gibi beşerin böyle delaletleri var putunu yapar kendi tapar. |
sedat ısrarla soruyorum sen bu metinleri anlıyormusun anlamıyormusun? anlıyorsan hangi eğitimden geçerek bu kerteye geldin
|
Bu başlıkta konunun said nursi olmaması lazım arkadaşlar.
Said nursi yi bu başlık altında tartışmak ise çok anlamsız. Konu sacma hadislerin değerlendirilmesi Said nursi ye bu kadar takılmanızı anlamıyorum Yazdığı yanlışsa yanlışlığı , doğru ise doğruluğu değerlendirilir , tabi konuyla ilgili sözleri dikkate alınarak , kendisi veyahut kendisinin sunuhatı , kürtlüğü , ermişliği ermemişliği değil. Ama ben bunun bütün bütün aksine burda konu dışına çıkıldığını ve merkeze said nursi nin yerleştirildiğini görüyorum |
sevgili afek bu konuyu zaten çok önce tartışmışız
http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=3086 |
tamam meraklısı için çok güzel bi tartışma olmuş ,Saidi Nursi hakkında epey malumat var
Ama burda niye ? Bu, bana göre düpedüz konuyu bulandırmak |
Sevgili Afek,
Teklifimi sana da yapayım.Nur Risaleleri ile ilgili bir başlık açsan bu risaleleri enine boyuna tartışsak nasıl olur? |
Merakimi yenemedim, gidip Oki'nin verdigi, hani üzerine tiklaninca sözlügün ciktigi Nur Külliyati sitesine bakayim dedim. Bu siteyi yapanlar nedense bu kisimlari atlamislar.
http://www.risaleara.com/oku.asp?id=3904 Yukardaki adreste Sikke-i Tasdik-i Gaybi'nin 28. sayfasini okuyorsunuz. Sayfa cevirince 147. sayfaya gidiyor. Sorun degil. Bu kitabin icerigi ile ilgili yeterli aciklama var. Cok ilginc ki, bence sayin sedatsert'in bastan itirazlarinin oldukca yanlis oldugunu, aslinda inandigi seyi pek iyi bilmedigini gösteriyor. Bakin söyle. Bu kitabin (Sikke-i Tasdik-i Gaybi) basinda Said bir aciklama yapiyor. Kitabi ben ölmeden yayinlamayin diyor. Neden acaba? Alıntı:
Alıntı:
Peki bu gizemli isaretler neredeler, bunlari nerden bulacagiz? Said buna da aciklik getirmis. Bu isaretler Kuran'da bulunuyor. Alıntı:
Bundan daha acik olabilir miydi? Ozgur Beyin, Said'in, Kuran'da kendi yazilarinda ve elektrikten bahsedildigini söyleyince sayin sedatsert hopladi, ama, Said, bu konuya öyle bir iki satirla falan deginmemis, bütün bir kitabini bu konuya ayirmis. Adi da Sikke-i Tasdik-i Gaybi. Ne demek oldugunu da siz bulun. |
Risale-i Nur'da en ilgi ceken durum 10.cu mecmuanin türkce basilmamasidir ve satilmazda, bunun sebebini merak ediyorum ama kitap yok ortalikta... varmi elde eden birisi?
|
Sevgili THEATRE madem o kadar meraklısın aç başlık nurcuların sitesinden de bi kaç kişi çağır tartış , ya da sen oraya git
Sana tartışma diyen mi var ama burda bu başlık altında konunun dışına cıkılıyor , yani iki yazı sonrada iş Gülen'e gelse yada nurculuğun tarihçesini konuşsak , sence bu bu başlık altında faydalı sağlıklı bir tartışma yapmış olurmuyuz. |
Tartisma konusu olan son bölümü ayri bir baslik yaptim. Burdan devam edebiliriz.
|
Arkadaşlar, zaten benim açtığım, her topic, Risale-i nurlardan demetlerdir. Ancak olduğu gibi yapıştırmama müsade edilmediği için (moderatör siliyor. Bkz. eski konulardaki silinmiş sedatsert yazıları) ben kendi kırık dökük sözcüklerimle konuyu özetin özeti olarak yazabiliyorum.
Sayın arkadaşım ozgur beyin, "sen risaleleri okuyunca anlıyormusun?" demiş. Elbette anlıyor ve çok istifada ediyorum. Allahım bu eserleri okumadan beni mahrum etmesin. Aynı eseri yüz defa okusam, yüzüncüde dahi, yeni yeni anlamlar ve feyizler alıyorum. Buna ben şahidim. Siz ne derseniz deyin.... Bundan sonra risaleleri buraya konu başlığı olarak olduğu gibi asacağım. Varsa konulara itirazınız, satır satır belirterek, neye itirazınızın olduğunu müşahhas olarak belirtmenizi rica edeceğim. Yuvarlak laflarla, genellemelerle konuşmayın ama... İşte ilk topimin başlığı geliyor... |
sikkei tasdiki gayb( bilinmezin mühürle işaretle tasdiki)
|
sedat beni müfterilikle suçladın ve müfteri sen oldun tekrar soruyorum sen risaleleri anlıyormusun anlamıyormusun.
cevap basit. evet hayır yarışması yaptırma. evetmi? hayırmı? |
Sorun degil. Bu kitabin icerigi ile ilgili yeterli aciklama var. Cok ilginc ki, bence sayin sedatsert'in bastan itirazlarinin oldukca yanlis oldugunu, aslinda inandigi seyi pek iyi bilmedigini gösteriyor. Bakin söyle. Bu kitabin (Sikke-i Tasdik-i Gaybi) basinda Said bir aciklama yapiyor. Kitabi ben ölmeden yayinlamayin diyor. Neden acaba? SARGON
ULUKIRALIM antik roma dininde ölmeden(tabiri unuttum bugününkünü kullanıyorum) eğer evliya olarak ilan edilirsen öteyi kurtarıyorsun bundada öldükten sonra evliyalık özlemi var gibime geldi |
Sevgili Afek,
Bilsem sana sorar mıydım? En bilmediğim konu bu.. Ben ki bilmediğim şey kalmadı desem abartmam.. Ama bunları bilmiyorum işte.. Bu da onların kabahati.. |
|
Teşekkür ederim sevgili Afek..
|
Said-i Nursi'nin Nur Suresi 35. Ayet Yorumu:
Allah Nur'undan söz ederken elektriği Risale-i Nur'u ve beni anlatmak istemiştir. Bu âyette benden ve eserimden özellikle söz edilmek istenmiştir. Benim özelliğimde bir başka kimse, kitabımın özelliğinde de bir başka kitap bulunmadığı için Allah'ın Nuruyla ancak ben ve kitabım anlatılmış olabilir. Kitabım da bir nurdur ben de bir nurum. Çünkü ben herkesin ancak 15 yılda okuyabildiği kitapları, sadece 3 ayda okuyup öğrendim..." Bence bundan sonra risale-i nur okumamalısın özgür beyin Genelde tavsiye ederiz ama ben sana tavsiye etmiyorum Ateizm beyninin ağlarını iyice örmüş ki bu ilginç anlamı çıkarmışsın |
Biz incile hakaretmi ediyoruz. Bakın bir nesneyi uzaktan görmek ayrı bir mesele yakından görmek ayrı bir mesele. Şimdi siz tabi hayatınızda hiç tevrata bakmadığınız için rahat konuşursunuz.
Bakın vatikan geçende barnabas incilinin doğruluğundan bahsetti. Barnabas incili hiç el değmemiş incildir. Yani Kuranda ne yazıyorsa aynısı var. İşte bizim çırpındığımız taraf budu. İncil tahrif edildi. Barnabas incilinde Şarap kesin bir dille yasaklanırken. Matta, Markos, Luka ve Yuhanna lı incilde Şarap için deniyor. Hatta şarep incilde ayinlerde olması gereken şeydir diye bahsediyor. Nur Külliyatına gelince o bir din başlangıç kitabı değil. Bizzat Kuranın mükkemmel bir tefsiridir. İşte sizin anlamak istemediğiniz yön budur. |
bir yanlışı düzeltmeliyim ...AŞAĞIDA Kİ METİN SAİD NURSİ NİN DEĞİL
TURAN DURSUN un risaleden anladığı manayı yine said e atfen yazdığı ve , said o uzunca yazısında böyle diyor , diyerekten özet olarak sunduğu kendi ifadeleridir TD , S.Nursi aslında böyle demek istiyor diyerekten , aşğıdaki yazıyı kaleme almıştır NURCULUK VE İSLAMİYET kitabında. Said-i Nursi'nin Nur Suresi 35. Ayet Yorumu: Allah Nur'undan söz ederken elektriği Risale-i Nur'u ve beni anlatmak istemiştir. Bu âyette benden ve eserimden özellikle söz edilmek istenmiştir. Benim özelliğimde bir başka kimse, kitabımın özelliğinde de bir başka kitap bulunmadığı için Allah'ın Nuruyla ancak ben ve kitabım anlatılmış olabilir. Kitabım da bir nurdur ben de bir nurum. Çünkü ben herkesin ancak 15 yılda okuyabildiği kitapları, sadece 3 ayda okuyup öğrendim..." |
yahu risalenin başlığı zaten söylenenleri tasdik ediyor mealen diyorki
işaretler benim dediklerimi tasdik ediyor. işkembeden atmayan birzazcık bu uyduruk dile hakim olan bunu anlar burdaki sikke bilinen para değil işaret ve mühür anlamında kullanılmıştır diğer iki kelime zaten anlaşılıyor yalana tevil etmenin bir anlamı yok gaybdan bile risaleler kuranla tasdik ediliyor. saidde bunu zatwen açık beyanla söylüyor |
sedat sert'e nu yazılar herhalde said'le ilgili bir fikirsel travma yaşattı . kayboldu.
|
Alıntı:
Sayın özgur_beyin, sedatsert bir yere kaybolmadı. Hele hele "fikirsek travma" yaşamadı. Sadece bu siteye uzun bir süreden beri girmedim. Sonuçsuz bir çaba gibi geliyor bana. Herkes gardını almış, mevzisini koruma derdinde. Halbuki, Bediüzzamanın derdi ne? Risale-i nurların amacı ne? Sedatsert, sizleri risale-i nurları okumaya ikna etme çabasındaki gayesi ne? Sedat ın ne menfaati olabilir? Sizler Risale-i nurları okusanız veya okumasanız Sedat Sert in cebine giren bir şey mi var? Milyonlarca Nur talebesi, risale-i nurlarla imanlarını kurtarmış. Uluslararası üne sahip olmuş. Çeşitli Üniversitelerde, hakkında sempozyumlar, sunumlar yapılmış ve yapılıyor. Hatta Birleşmiş Milletler, 2015 yılını Bediüzzaman yılı ilan etme hazırlığında. İnsanlığa, iman, hakkaniyet, müsbet hareket, Huzur ve daha nice olumlu haslet kazandıran Risale-i Nurlar, artık sadece Türkiyede değil, sadece türkçe değil, Dünya dillerinin bir çoğuna çevrilerek, nice insanın hidayetine vesile olmuş bir eserler manzumesidir. Hatta yabancı menşe'li insanlarda Risale-i nurları tanıyanlardan bir kısmı, sırf Risalle-i nurları orjinal metinlerinden okuyup daha iyi anlabilmek uğruna, türkçe ve osmanlıca öğrenmek çabasında. Sizler burada, hazıe elinizde böyle bir derya varken, kabukla meşgulsünüz. Özü bırakmış, kabukla oyalanıyorsunuz. Risale-i nurları, anlayarak bir kere okuyan, Allahın izniyle imanını kurtarır. Allahım bu hakikatları layıkı ile tanıyıp istifade edenlerden eylesin. |
sevgili sedat külliyat islamın incilidir nasıl inciller isadan sonra yazılmıştır . sizin
külliyatınızda muhammedin ölümünden sonra yazılmıştır. ve içinde belagat yoktur dil ve imla bozukturbunu görmemek için ne olunması gerekir bilemem tercih senin. ben hala senin said metinlerini anladığına inanmıyorum. şu iki linke bakmanı öneriyorum, bu müslüman bir site senin sahte resulune neler diyorlar http://www.islam-tr.net/tevhid/11604...-sirkidir.html buda kafir özgürün yazdığı yalanları okursan bir gün umarım ayılır. ve ışık evlerinde yuttuğun zokaları kusar ve rahatlarsın yani sintine sularını dökersin http://www.turandursun.com/forumlar/...ead.php?t=3086 |
Sayın özgür beyin ,
yazınızı sabırla okudum..sabırla derken sizin yazdığınız değil , ala said nursi hazretleri! nin mısralarını sabırla okudum. Sayın Titanın da alıntı yaptığı ; Said-i Nursi'nin Nur Suresi 35. Ayet Yorumu: Allah Nur'undan söz ederken elektriği Risale-i Nur'u ve beni anlatmak istemiştir. Bu âyette benden ve eserimden özellikle söz edilmek istenmiştir. Benim özelliğimde bir başka kimse, kitabımın özelliğinde de bir başka kitap bulunmadığı için Allah'ın Nuruyla ancak ben ve kitabım anlatılmış olabilir. Kitabım da bir nurdur ben de bir nurum. Çünkü ben herkesin ancak 15 yılda okuyabildiği kitapları, sadece 3 ayda okuyup öğrendim..." Satırları insanı çileden çıkarır niteliktedir..Ulan sen kimsin be adam! demeden edemedim..bu adam kitabı okumuyo translation yapıyor resmen.İnananların , müslümanım diyenlerin dinine küfür ,saygısızlık , hakarek bu şekilde yapılabilir. İncelemenizden ötürü sizi kutlar devamının gelmesini dilerim.. Saygılarımla özgür_beyin. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:14 . |