Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Sen Herkesi Kör Alemi Sersem mi Zannedersin? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=11285)

theatre 17-07-2009 14:04

Sen Herkesi Kör Alemi Sersem mi Zannedersin?

Geçenlerde iyi eğitimli,görmüş geçirmiş insanlarla bir sohbette..

Birden:

"Lan" dedim..

"Şunlara ne kadar da dünyalarda bir tane olduğumu bir göstereyim."

"Bunlar bilmezler"..

Başladım alıştıra alıştıra "benim vakıf olduğum bilgileri" anlatmaya..

Örneğin..

İslamın Hristiyanlara karşı Yahudilerce vahy edildiğini daha önce hiç kimse anlayamamıştı.

Tanrım (Kainat)' ı selamlarım..

Ya da İslam'daki faiz yasağının nasıl bir insan sömürme mekanizmasının dişlisi olduğunu..

Anlattıkça anlatıyorum..

Ama bir bebeğe mama verir gibi.

Ben konuştukça onların yüzünün ifadesi değişiyordu.

Sandığınız gibi değil..

Yüzleri resmen bana "Bunlar da bir şey mi" diyordu..

Bu defa;

Ben onları dinlemeye başladım..

Beyler ve bayanlar..

İslam bitmiş..

Dinlerin ne amaçla ortaya çıkarıldığından ve şimdi ne amaçlarla kullanıldığına dair neler neler..

Onlar konuştukça benim yüzümün hali değişti..

Sandığınız gibi değil..

"Madem bu kadar şey biliyorsunuz niye konuş muyorsunuz?

Diyebildim..

Gülümsediler..

Sonra daha ayrıntılı konuşalım dedikte de fırsat olmadı..

Yanlarından ayrılırken..

İran'lı Sadi'nin şu sözü geldi aklıma.

"Sen Alemi Kör Herkesi Sersem mi Zannedersin"

theatre 17-07-2009 22:42

Bu da Sultan Fatih'ten..

Sakiya mey sun ki bir gün lalezar elden gider,

Erişir fasl-ı hazan bağ-u bahar elden gider.

Eski insanlar şimdikilerden daha mı aydın dı ne?

Hiç biri içmiyormuş..

theatre 31-07-2009 16:23

Yeşil dedim de aklıma geldi..

İslam için yeşil rengin hakim kılınmasının ne anlamı var acaba?

Daniken 31-07-2009 16:50

Sevgili theatre;
Yaşadığını yazdığın olay ve diyalog oldukça güncel ancak o arkadaşlara "Madem bu kadar şey biliyorsunuz niye konuş muyorsunuz?"demen bence abesle iştigal olmuş.Onlar zaten bu düşündüklerini açıklayacak cesarete sahip olabilselerdi ateist olurlardı.Onlar ne şiş yansın ne kebap diye düşünen,şiş yanarsa kebaptan kebap yanarsa şişten menfaat bekleyen günümüz insanı...

theatre 31-07-2009 16:59

Alıntı:

Daniken´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 209405)
Sevgili theatre;
Yaşadığını yazdığın olay ve diyalog oldukça güncel ancak o arkadaşlara "Madem bu kadar şey biliyorsunuz niye konuş muyorsunuz?"demen bence abesle iştigal olmuş.Onlar zaten bu düşündüklerini açıklayacak cesarete sahip olabilselerdi ateist olurlardı.Onlar ne şiş yansın ne kebap diye düşünen,şiş yanarsa kebaptan kebap yanarsa şişten menfaat bekleyen günümüz insanı...

Sevgili Daniken,

Bir de yapacak bir şey kalmadığının bilince olan insanlar.

Bu toplumun bu hale adım adım nasıl getirildiğinin farkındalar.

Ve kimlerin böyle bir toplum arzuladığını da biliyorlar.

Ben kendi gözlemimi anlatayım.

Üniversitelerde başörtü sorunu 1980'li yıllarda başladı.

Kızların baş örtüsü ile üniversitelere girmesi yasak..

Ama..

Üniversitelerdeki bütün kadrolar siyasal İslamcılarla dolduruluyordu.

Bir yanda imparatorluk rüyaları..

Öte yanda satılan vatan.

Konuşmamaları biraz da bundan.

Yergin 31-07-2009 17:02

Dilden söylemekle ateist olunmaz. Kalple iman olur. Allah herkesin kalbinde ne vardır bilir. Söyleyemediği için ateist değiller denilemez yani.

Ayrıca,

sayın theatre,

Mesajlarınızı yazar iken, daha çok birşeyler katsanız. Bir cümle, ardından satır başından başka bir cümle. Arada aklınızda geçenler yokmu? Vardır elbet, bunlarıda paylaşırsanız daha iyi anlayabiliriz sizi. En azından kendi açımdan.

Saygılar

theatre 31-07-2009 17:13

Sevgili EnvyMe,

Şu iki satırlık şeyleri yazarken bile sinir katsayımın nasıl arttığını bir bilseniz..

Yapım öyle..

Yapacak bir şey yok.

Siz de şöyle düşünün.

Her yiğidin bir yoğurt yeme tarzı vardır.

Yergin 31-07-2009 17:36

Her yiğidin yoğurt yeme tarzını anlarım da, sinir katsayınızın artmasını anlayamadım.

evrensel-insan 31-07-2009 17:55

Saygideger theatre;

Duygusal temelli dusunce ozelliginizden gelen; sinir katsayiminizi artirmaniz yerine; biraz mantiksal temelli dusuncenizin katsayiminizi artirmayi deneseniz, eminim yararini goreceksiniz.

Saygilarimla;
evrensel-insan

mhmd 31-07-2009 17:56

"Ben kendi gözlemimi anlatayım.

Ama..

Öte yanda satılan vatan.

Konuşmamaları biraz da bundan."

Enteresan, hatta inanılır gibi değil, hatta olanaksız!
Nasıl olur?
Bir gözlemde bizden olsun.

İştigal ettiğimiz meslekte yaklaşık 12 yıldır kayıtsız (Sosyal Güvenliğe değil, bağlı bulunduğu meslek odasına :) ) bir personelim için, geçen ay yapılan yasal bir değişiklik sonucu artık kayıt altına alabileceğimiz söylendi.
Sevinerek personelimizden kayıt için gerekli evrakları istedik.
Aldığım cevap karşısında şaşırdık.
-Hepsi iyi de bu diploma işi zor.
-Niçin?
-Diplomamı vermezler.
-Nasıl vermezler?
-Baş örtümü çıkartmadan diplomamı vermezler!
-Olur mu canım öyle şey, o eskidendi, en son ne zaman sordun?
-Geçen ay,
-Ne dediler?
-Kardeşim 5 dakika aç başını gir içeri al sende ne inat ediyorsun!
-Kardeşin avukat, ver vekaletini o alsın
-Kabul etmiyorlar, benden başka ve bu şartlarda ancak alabilirmişim!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yıl ;2009
Yer ;İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Fakülte ;FEN FAKÜLTESİ
Bölüm ;.......LOJİ
Mezuniyet Tarihi;1995

Yani;
Aradan 14 yıl geçmiş, hak sahibi diplomayı hak etmiş, diploma bakanlıktan onaylanmış, üniversitenin kasasında sahibi tarafından alınmasını bekliyor.

Niçin alınamıyor?

Gerçekten sinir bozucu bilinenler var.

evrensel-insan 31-07-2009 18:09

Saygideger mhmd;

Bizim burada, imtihanlarda soyle bir uygulama vardir. Eger imtihana girecek olan kisinin yuzu kapali ise; imtihana giren kisi ile; kimligindeki kisinin ayni olmasinin ve sahte bir kisinin imtihana gimesinin onlenmesi acisindan; kisinin yuzunu gostermesi gerekir. Bu da kisinin dini inancina terstir. Cozum ise sudur. Calisan memurelerden biri, imtihana girecek kisi ile; ayni cinsi paylastigindan; kendisi imtihana girecek kisi ile kuytu bir yere gider, kisi, yuzunu kendi cinsi olan memureye gosterir, eger memure kisinin fotograftaki kisi olduguna kanaat getirirse; bunu erkek memura bildirir. Erkek memurda; memurenin garantisi temelinde; sanki kisinin yuzunu gormus gibi, onun fotograftaki kisiyle ayni kisi oldugunu kabul eder ve imtihan iznini verir.

Bazen; eger calisanlar arasinda memure olmadigi zaman; ben, gidip ya ust kattaki, ya da alt kattaki isyerlerinden bir bayan bulur getirir ve ondan bu kontrol isini yapmasini isterdim. Isyerindekiler, onceleri benim bu davranisimi yadirgasalarda; sonucta kabullendiler. Yalniz herkesin benim yaptigimi yapabilecegini sanmak, biraz uygunsuz olur. Bu ne de olsa; pratik bir cozum davranisi ve giriskenlik gerektiren bir istir.

Baska imtihan merkezlerinde ise eger memure yoksa o gun calisan, bu is sorun oluyor. Cunku imtihana girecek kisi yuzunu bir erkege gosteremedigi icin; imtihan izni alamiyor. Tabi buda; genelde kisinin anlayisina bagli. Bazilari acip gostermekten ceknmiyor.

Saygilarimla;
evrensel-insan

theatre 31-07-2009 18:21

İşte öyle..

Üniversitenin girişine yazmışlardı.

"Baş örtülüler giremez."

Ama üniversitelerin her bölümü siyasal İslamcılarla dolu idi.

Dolduruluyor idi.

Ben bunun bir oyun hem de çok büyük bir oyunun bir parçası olduğunu o zaman sezinlemiştim.

Halkı kadınların saçları üzerinden baş örtüsü davası ayağına kendi ülkelerinden kendi devletlerinden soğutmaktı bütün dava ..

Hatta kendi milletinden..

Dahası kendinden.

Sahip oldukları devleti değiştirmeye gönülden katılmalarını sağlamaktı da.

Başardılar.

Nefis bir oyundu..

Tebrik ederim.

Şimdi herkes mutlu.

Herkes..

mhmd 31-07-2009 18:29

Değerli evrensel-insan,

Örneğimdeki personelim; burka, peçe ya da herhangibir yüz kapatıcı örtüsü yok.
Bildiğiniz köy kadınları şeklinde alnı açık, çenesinin altına kadar bir örtü kullanmakta.
Anlayacağınız, mesele şeklen kendinisini ispat değil, ruhen teslimiyetinin ispatı yapılmakta.

evrensel-insan 31-07-2009 18:38

Saygideger mhmd;

Bende zaten burada ruhen teslimiyetinin yapilmadigini izah etmek icin, bu ornegi verdim. Yani kisinin kisiligini olusturan somut ve soyut degerlere saygi. Antiayrimcilik ve kisisel hak ve ozgurluklerin hukuk guvencesi. Ne de bir sosyal-siyasal-toplumsal algi veya; ne de bir ideolojik inancsal dogrusalligin yansisi.

Iste; bu algi ve yansi farkidir ortada olan, bu da kisinin kimligini olusturan kisisel degerlere saygi gostermemekten, kisisel hak ve ozgurluklerin olmamasindan ve antiayrimci bir hukuk guvencesi noksanligindan kaynaklanmaktadir. Cunku; iktidar biz; muhalefet otekileridir. Tarih durmadan da; biz ve otekiliri savastirir ve yer degistiklerinde, biz ve otekiler de yer degisir.Bu da; ulkede birey olmamasindan, birey yetismemesinden ve bireysel yanasilmamasindan kaynaklanmaktadir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

layemud 31-07-2009 21:43

Bizler millet olarak çabuk galeyana geliriz işte şevki yılmaz yine ağlayarak kouşmalar yapmış bir diğeri feto hep ağlar ben tanıdığımda 1981 yılıydı sanıyorum ağlardı hala ağlıyor. ahancıkta ağlıyor o iyi müslüman hadi peşinden gidelim mantığının atık son bulması gerek bence. artık herkes allahın istediği birey olmak ve birilerinin söylediğinin din olmadığını vede her ağlayana pirim vermemek zorundadır. neticede kaybeden bizlerizz... saygılar sunuyorum...

mhmd 01-08-2009 10:18

Değerli evrensel-insan,

Düşüncenizi biliyor, davranışınızı takdir ediyoruz.
Ancak ülkemizde evrensel-insan niteliğinde sizce kaç insan var?
Ya da evrensel-insan düşüncesinde kaç uygulama var?

Bu yüzden Sn. theatre'nin sinir katsayısı bizde misliyle mevcut.

Önce insanını damgalayıp kategorize edeceksiniz.
Dinciler!
İslamcılar!
Ateistler!
Fetocular!
Kemalistler!
Kürtler!
Aleviler!
Ulusalcılar!
Liboşlar!
.
.

Sonra bu kategorilerdekileri birbirleri ile yarıştıracaksın ve hatta çarpıştıracaksın.
Devlet mekanizmalarını birilerine peşkeş çekerken birilerinden imtina edeceksin.

80 yıl boyunca yapılmış olan ayırımcılığa ses çıkarmazken, karşıt ayırımcılık görünce saçların dikilecek, dilin tutulacak.

Şimdiye kadar zaptedilmiş olarak görülen kurum ve kuruluşları kale olarak değerlendireceksin. Karşıt kategoridekiler o kurumlara yerleşince kalelerimizi kaybediyoruz diye dizlerini döveceksin.

Çağdaşlık diye k...nı yırtarken İnsan Hakları ve Evrensel Hukuktan bihaber faşist uygulamalar için destek verecek bunlar da tutmayınca avazın çıktığı kadar bağıracaksın.

Darbeleri ayıracak, bizim darbeler iyi sizin darbeler kaka diye millete yutturmaya çabalarken darbelerin önünü tıkamak için çaba sarf edenleri hain damgası vuracaksın. Bunu da halka yutturamayınca feryadı figan edeceksin.

Hukuk ve adaletten bahsedecek, Anayasa ve kanunları öncelleyecek, kurum ve kuruluşların kendi işini yapmaları gerektiğini vaazederken, bunlara uygun şekliyle çıkarılmaya çalışılan tüm yeniliklerin önünde engel olmayı bir borç bileceksin. Bunu vatanperverlik ve ulusalcılığa yoracak sana nasyonal sosyalist dendiğinde elektrik çarpmışa döneceksin.
.
.

Velhasıl kelam Çok Değerli evrensel-insan, sizin Türkiyemizde yaşamadığınız aşikar olduğu gibi yaşayamayacağınız da aşikar.
Dönmeyi (en azından şimdilik) düşünmediğinizi umarız.

evrensel-insan 01-08-2009 18:28

Saygideger mhmd;

Ulkeyi donmemi; orgutlu, orgutsuz, cok isteyen oldu. Yalniz, bildigin gibi; ben bireysel devrimden ve birey bilincinin alinabilmesinden ve bu alinan bilincin de; evrensel-insansal icerige; insanozlu, dusunce ve davranista insan olan ve insanlik sunan bir yapiya tasimaktan yanayim.

Oyuzden, benim toplumsal bir kisilik edinmem, hemen hemen imkansizdir. Bir ideoloji, inanc ve dogru edinmemde hakezaoyle. Bunun iki nedeni var; birincisi; ben ayrimcilik, iktidar, guc, otorite v.s. temelli hic bir dusunceye sahip olmadigimdan; kisileri herhangibir bu icerikteki bir ideolojiye cekme mucadelem yoktur ve olamaz. Ikincisi; herkesin kendi kisisel degerlerini kendisi olusturacagindan; ben, bir kisi olarak; kimseyi benim dusunduklerime ve yaptiklarima cekemem, bu konuda empoze edemem.

En onemlisi; kisilerin devamli kendilerini degerlendirdigi ve bir ideolojik inancsal dogrudan, digerine gecebildigi; hatta iki, uc ideolojik inancsal dogruyu harmanlayabildigi bir ortamda; ne kimseyi "budur" diye sabitleyebilirim. Ne de"budur" temelli bir onyargi ve spekulasyon gelistirebilirim kisi hakkinda.

Oyuzden ben kisiyi, kendini lanse ettigi ve tanittigi temelde tanir, bu tanimayi sabitlemez ve kisinin kendini tanitimindaki degisimi de takip ederim. Kisilerin degerler arasi degisime ugramalari ancak bu sekilde fark edilir.

Turkiye'ye donmek mi? Simdilik ve yakin ufukta, boyle bir olasilik gorunmuyor. Bu hem bir su anki karar, hemde epistemolojik gercekligin dayattigi ve yasam ve iliskilerim ile ilgili gercekler.

Oyuzden, kimse kusura bakmasin, ben o yukarida sayilanlari yapmadim, yapamam. Bu hem benim bireysel bilincime, hem de evrensel-insan dusuncesine ters bir tutumdur.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 01-08-2009 18:46

Saygideger mhmd;

Bilmem farkindamisin, ama; tam da bu senin dedigin; emperyalist zihniyetin, hem kendisi hem de antisi; tanrisal yanasimin hem olumlusu, hem de olumsuzu ve tum ideolojik inancsal dogrusallarinda; dogru temelli dini orgutlenmesi, kisaca; bu sistemin ve bu duzenin tam da istedigi ve kalicilastirmak icin de; hem felsefeyi hem de bilimi alet ettigi dusunce ve davranis. Ayrica; hem insandisi, hem de insanlikdisi bir uygulama. Ben butun bunlari bile bile ve bilincine, bilgisine, gozlemine ve deneyimine vakif bir birey olarak; nasil uygulayabilirim. Benim bunlari yapabilmem icin; insanpostuna burunmus bir canavar olmam lazim. Oyuzden kimse kusura bakmasin, kimse benden de boyle bir dusunce ve davranis beklemesin. Cunku hem hayali sukuta ugrar, hem de bosa kurek ceker. Beni bu temele dondurmek icin verdigi cabalar da; bosa gider. Ama bu cabalari verirken, eger kendi degerlerini nedenleyebilip-sorgulayabilirse de; hem ideolojik hem inancsal acidan da; dogrulari supheye duser ve belki de yeni dogrular pesinde kosar. Iste bu da kisilerin dusunce ve davranis degisikligidir.

Bunun kisinin kendi eliyle yapilmasi; onu, birey olmaya yonlendirirken; baskasinin istedigi icin yapilmasi da; onu sistem tarafindan kullanima surukler.

Oyuzden bu konudaki secenek tamamen kisiye aittir. Ya farklari ayristiracak; ya da farklari birlestirecek. Aslinda konu bu kadar acik ve basit.

Saygilarimla;
evrensel-insan

theatre 06-08-2009 20:06

Bunlar böyle işte..

Her zaman böyle idiler..

Ellem gullem..

Karşıda zayıf biri varsa..

Örneğin zayıf bir ülke ise mücahid'in en önde gideni olurlar.

Ama ABD varsa örneğin..

Irak'ta müslümanlar din kardeşleri değil..

O zaman..

TSK tarihi boyunca ilk defa ABD'ye,Avrupa'ya kafa tuttu..

Irak savaşına katılmadı..

Müslüman kanı dökülmesine alet olmadı..

Tarihinde ilk defa..

Bu inananlar kimin yanında saf tuttular?

Amerika'nın yanında..

Yıllardır kiminle mücadele ediyorlar..

Türk Ordusu ile..

Geşmişte şöyle olmuşta böyle olmuşta..

Mış Muş 'ta..

Bunlar bütün tarihleri boyunca böyle idiler.

Yeter ki güçlü olsun..

Gerisi hikaye..

Lan madem öyle..

İşte böyle..

theatre 07-08-2009 16:24

Bunlar;

Şimdi kötülükledikleri Apoletli Paşalara ne yağlar çekiyorlardı.

Kim güçlü ise onun hizasında.

Nerde gariban bir solcu görseler..

Apoletlilerden,

Daha kaş göz işareti almadan saldırıyorlardı.

Kim güçlü ise onun hizasında..

Türk Silahlı Kuvetlerine "Mehmetçik" derken gözleri buğulanırdı.

Onun ordusu imiş..

Türk Silahlı Kuvvetleri ABD ile işbirliği yaparken..

Hiç sorun yoktu..

Nedense..

Tarihinde ilk defa TSK küresel bir güce "Olur" demedi..

Tarihinde ilk defa TSK,ABD ile savaşmayı göze aldı..

İşte o zaman saf değiştirdiler bunlar..

Çünkü TSK en güçlünün karşısında idi..

Oysa bunlar zayıf bir yerde durmaktansa her şey olurlar..

Her şey..

TSK,ABD ile burun buruna geldiği andan itibaren..

O kansız, o Akdeniz Anemili,

Yüzlerinde,

Ne kadar maske varsa hepsini attılar..

mhmd 07-08-2009 16:56

Biz böyleyiz.

Önce doğarız, kundağa alınmadan ebemizden yeriz ilk şaplağı.

Heyt der, uyan ve kendine gel. Güçlü kimmiş?

Sonra ayağa bile kalkamadan bakıcımızın hışmına uğrarız.

Sarsılır, fırlatılır, yastıklar kapanır ağzımıza, susalım diye.

İlk okulda öğretmen, lisede müdür yardımcısı, askerde çavuş!

Tekme, tokat, hakaretle geçer her bir kış.

İşe adım atar atmaz, üst olur, müdür olur bilmem hangi karın ağrısı olur onların yerine.

Evlenir, yuva kurdum dersin. Kadınsan vah haline, erkeksende yandın anam.

Ulen ölümünde bile birileri arkandan....

Tövbe tövbe...

Sonra yazılır üstüne yazılar.

Güce tapıcılar!

Doğrudur.

Doğrudur da

Sizleri de bi öğrenelim.

Hangi erkekliğinizle, ya da korkusuzluğunuzla, ya da üç okkalıklarınızla neler yaptınız?

Öyle ya bizler korkağız.

Amele diye çalışır en pislik işlerle uğraşır, bilmediğimiz savaşlarda ölür, bizler.

Bizler güce tapıcılar.

ABD ye karşı direnen ordumuzda SAVAŞANLAR.

Yoksa ölenler mi deseydik.

Kahramanlık destanı yazanlar siz olun.

Bize o destanı yaşamak kalsın.

Yoksa ölmek mi deseydik.

Yok yok öyle anemiklikten değil suratımızın beyazı.

Kanımız dahi emildi yoktur yaşamın hazzı.

Sahi biz buyuz da........?

theatre 07-08-2009 17:14

Şu dünyada öyle onurlu insanlar var ki..

Hayatları boyunca o Apoletlilerin gazabına uğradılar..

Gençlikleri..

Orta yaşları..

Hatta yaşlıkları..

Hapishanelerde..

Mahkemelerde geçti..

İşkencelerden geçirildiler.

Ama;

TSK'nin belki de tarihinde ilk defa uyguladığı küresel bir güce direnme kararı karşısında..

Bütün çektikleri acıları bırakıp TSK'nın yanında yer aldılar..

Kimler mi?

Sizin zannettiğinizden çoklar onlar.

Yıllarca Apoletli Paşalara kuyruk sallayanlar ne yaptı?

Tarih boyunca ne yaptılarsa onu yaptılar..

Güçlünün safında yer aldılar..

Aha buraya yazıyorum..

Dünya alem şahit olsun!

Yarın yeryüzü Çin egemenliğine geçsin..

Ki geçecek..

Çin'in safına ilk katılacaklar da yine bu soluk yüzlüler olacak.

Akdeniz anemili,iğrenç..

Yüzlerinde ki..

Maskeleri fırlatarak ABD'nin suratına.

imansiz 09-08-2009 01:18

Alıntı:

mhmd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 209427)
"Ben kendi gözlemimi anlatayım.

Ama..

Öte yanda satılan vatan.

Konuşmamaları biraz da bundan."

Enteresan, hatta inanılır gibi değil, hatta olanaksız!
Nasıl olur?
Bir gözlemde bizden olsun.

İştigal ettiğimiz meslekte yaklaşık 12 yıldır kayıtsız (Sosyal Güvenliğe değil, bağlı bulunduğu meslek odasına :) ) bir personelim için, geçen ay yapılan yasal bir değişiklik sonucu artık kayıt altına alabileceğimiz söylendi.
Sevinerek personelimizden kayıt için gerekli evrakları istedik.
Aldığım cevap karşısında şaşırdık.
-Hepsi iyi de bu diploma işi zor.
-Niçin?
-Diplomamı vermezler.
-Nasıl vermezler?
-Baş örtümü çıkartmadan diplomamı vermezler!
-Olur mu canım öyle şey, o eskidendi, en son ne zaman sordun?
-Geçen ay,
-Ne dediler?
-Kardeşim 5 dakika aç başını gir içeri al sende ne inat ediyorsun!
-Kardeşin avukat, ver vekaletini o alsın
-Kabul etmiyorlar, benden başka ve bu şartlarda ancak alabilirmişim!!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Yıl ;2009
Yer ;İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ
Fakülte ;FEN FAKÜLTESİ
Bölüm ;.......LOJİ
Mezuniyet Tarihi;1995

Yani;
Aradan 14 yıl geçmiş, hak sahibi diplomayı hak etmiş, diploma bakanlıktan onaylanmış, üniversitenin kasasında sahibi tarafından alınmasını bekliyor.

Niçin alınamıyor?

Gerçekten sinir bozucu bilinenler var.

her alanda takiyye yapan bu degerli kardeslerimiz nedense basortuyu cikartipta gidip 5 dakika diplomasini almaya yanasmiyor.

mhmd 09-08-2009 18:40

"her alanda takiyye yapan bu degerli kardeslerimiz nedense basortuyu cikartipta gidip 5 dakika diplomasini almaya yanasmiyor."

İnsan böyledir.

Herkesi kendisi gibi zanneder.

Bir kere ile bir şey olmaz diye bir de örnekler.

Üniversitedeki karanlığı görmez de hala çağdaşlık diye biryerlerini yırtar.

katre_07 10-08-2009 02:38

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 202678)

sayın theatre o söz ziya paşaya ait sanırım orjinali şöyle

''en ummadığın keşfeder esrar ı derunun
sen herkesi kör alemi sersem mi sanırsın''

ziya paşa dedimde benim de aklıma şu veciz söz geldi

''islam lıg imiş devlete pa bend i terakki
evvel yog idi işbu rivayet yeni çıktı''

hislerimize nasıl da tercuman oluyor dimi..

saygılar.

theatre 25-08-2009 22:37

.
Şairler de yalan söyler.

Titan 26-08-2009 19:01

Tam tiyatroluksun:D

Kullandığın kelimeler, ilginç anlatım şekli ile bunları yazıya dökmen tam bir anagram bulmaca gibi.

Şu demiri de biz indirdik sırlarını da, adı geçen başlıkta açıklasan?

Ovidius 26-08-2009 19:54

evet diplomasını almalı o kızcağız. diyelimki doktor oldu.bir kadın geldi dedi ki doktor hanım bana geceleri CİN musallat oluyor. ne diyecek hayır o cin değil mi?
yoksa git hocaya bi üflet mi?
o kızın zaten islama göre erkeklerle aynı ortamda olmasıda sakıncalı.
hep aynı konular sıkılıyor insan.

theatre 27-08-2009 13:16

Alıntı:

Titan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 220952)
Tam tiyatroluksun:D

Kullandığın kelimeler, ilginç anlatım şekli ile bunları yazıya dökmen tam bir anagram bulmaca gibi.

Şu demiri de biz indirdik sırlarını da, adı geçen başlıkta açıklasan?

Sevgili titan,

Aşağıda mehmetsalih'in islam bilimini kim engelledi başlığına yazdığım mesajdan sonra verdiği yanıtı alıntılıyorum.

"Sevgideğer theatre,

Lüfen kendinizi rahatlatma peşinde olmayın bindere oturup adam akılı konuşalım. Eğer sizin Din hakkında ve Allah hakkında şüpheleriniz varsa ve bu yüzden ALLAH'A SİNİRLENMİŞSENİZ BU SİNİRİNİZİ BURAYA DÖKMEYİN."
ALINTI

Niye onun açtığı başlığa yazmak istemediğimi anladınız herhalde.

Başlık açıyorum..

Israrla kendi başlığına sinirimi dökmememi isteyen mehmetsalih'in açtığı başlığa taşınıyor.

Neyse her şey de bir hayır var..

Böyle yerlerde olmamam da isteniyor olabilir.

Tanrı'dan iyi bileni olmaz.

Titan 27-08-2009 19:21

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 221396)

Başlık açıyorum..

Israrla kendi başlığına sinirimi dökmememi isteyen mehmetsalih'in açtığı başlığa taşınıyor.

Neyse her şey de bir hayır var...

İlk açılan başlık onunki ise olabilir, bilirsin ağa .........üzerine ... yapılmaz.

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 221396)
Böyle yerlerde olmamam da isteniyor olabilir.

Hayır, asla. Emin ol..[/QUOTE]

Sen yine de sırlarını götürmeden, mehmetsalihin açtığı başlığın altına kıvançla yaz.

theatre 18-09-2009 02:51

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 202678)

Birden:

"Lan" dedim..

"Şunlara ne kadar da dünyalarda bir tane olduğumu bir göstereyim."

"Bunlar bilmezler"..

Başladım alıştıra alıştıra "benim vakıf olduğum bilgileri" anlatmaya..

Örneğin..

İslamın Hristiyanlara karşı Yahudilerce vahy edildiğini daha önce hiç kimse anlayamamıştı.

Tanrım (Kainat)' ı selamlarım..

Ya da İslam'daki faiz yasağının nasıl bir insan sömürme mekanizmasının dişlisi olduğunu..

Anlattıkça anlatıyorum..

Ama bir bebeğe mama verir gibi.

Ben konuştukça onların yüzünün ifadesi değişiyordu.

Sandığınız gibi değil..

Yüzleri resmen bana "Bunlar da bir şey mi" diyordu..

Bu defa;

Ben onları dinlemeye başladım..

Beyler ve bayanlar..

İslam bitmiş..

Dinlerin ne amaçla ortaya çıkarıldığından ve şimdi ne amaçlarla kullanıldığına dair neler neler..

Onlar konuştukça benim yüzümün hali değişti..

Sandığınız gibi değil..

"Madem bu kadar şey biliyorsunuz niye konuş muyorsunuz?

Diyebildim..

Gülümsediler..

Sonra daha ayrıntılı konuşalım dedikte de fırsat olmadı..

Yanlarından ayrılırken..

Her geçen gün İslamla ilgili yeni bir gelişme yaşanıyor.

Hadisleri müslümanların büyük bir kısmı artık kabul etmiyor.

Kuran'daki bazı ayetlerde sonradan eklendi denilmeye başlandı.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:23 .