![]() |
yarın öleceğinizi öğrenseniz buradaki dostlara son sözünüz ne olurdu:
Sayın Walla nın "bir ay sonra öleceğinizi bilseniz son dersiniz ne olurdu"" konulu topiğinden, ordaki videodan esinlenerek soruyorum bu soruyu.....yarın ve ya bir kaç gün içinde öleceğinizzi bilseniz buradaki dostlarınıza arkadaşlarınıza tek tek ve toplu olarak neler demek isterdiniz?
|
imana geldim....eşşedü....eşşedü...nasıl deniyordu yaw?gelemiyorum imana....cehennemde mangal partisine beklerim derdim sanırım:D
|
İçim rahat derdim.
|
Bu akşam ölürüm beni kiimse tutamaz senn beni tutamazzsın yıldıızlar tutammaz bir uçurrum gibi düşerim gözlerindeeen gözlerin benii tutamaaaz......
|
Allah'a emanet olun ..
Cenazeye çelenk göndermeyin bunun yerine temaya bağısta bulununuz. Radyoda adıma dilaver mevlid okursa sevinirim ,hoşca ve dostaca kalın.. |
Saygideger arkadaslar;
"Herkes yasaminin kiymetini bilsin, baskasinin yasamina, karisacagina, mudahele edecegine; kendi yasamina sahip ciksin, kontrol etsin, dolu dolu insan gibi yasasin." derdim. Saygilarimla; evrensel-insan |
prozac
mevlit değilde kendini mevlitte hissettirecek bi istek aldım dün gece sohbet odasında onu bu gece yayınlıcam.rakıyı hazırla. |
Unbecim dolapta 35lik yaş üzüm ekstem mevcut geleneksel cumartesi etkinliklerime başlayacaktım birazdan , o halde bugün radyo saatine denkgetireyim..
|
öyle yap........benim yerime de bi kadeh içmeyi unutma....
|
Selam,
Dosta doğru gidiyorum... Onu bekliyor ve onu seviyorum oda... Boyut değiştiriyorum sizlere iyi eğlenceler derdim. ve diyorum çünkü ne zaman öleceğim garanti değil belkide şimdi... ve sevgi... |
ben........."sana yürüyorum rabbimmmmmmmmmmm:hail:....koru kendini:biggrin1: " derdim
|
yarın ölmeyi öğrenmek korkunç bir duygu diye düşünüyorum.Bir çok işim yarım kalacak çocuklarımın büyüdüğünü göremeyeceğim onları kollayıp koruyamayacağım bu çok acıtıcı..
son sözlerim "yaşayın-yaşatın" olurdu her zamanki gibi Not: bu arada neden ölmemiz gerektiğini ve neden yaşlandığımızı hala anlamak istemiyorum:) ikisinede şiddetle karşıyım(dermişim) saygılar.. parmis Güneşin_kızı |
"canım oğlum sakın ola hayatta herşeyin merkezinde olanın 'sen' olduğunu unutuma. Akışı da yaratan sensin, duruşu da, iyiyi de kötüyü de.... İyi olmak için erdemlilik ve vicdan sahibi olmak yeterli, onları bulabilmen içinse tarihte istemediğin kadar örnek var. Sadece '''anlayacağın şeyleri''' oku." derdim.
Vasiyetim de bedenimin bir dağın başında herhangi bir yere bir kepçenin açacağı epey derin bir çukura gömülmek olurdu. Çırılçıplak. Öyle kefenle falan doğayı kirletmenin bir anlamı yok. Mezarla da dünyada artık yer işgal etmeye devam etmenin de bir anlamı yok. İşe yarar organlarım alınsın, geriye kalanlarda doğal döngüye dahil edilsin... (Birden öleceğim hissine kapıldım, enteresan. Hemen imana mı gelsem ki:faint2::brick:) |
Soru;
Yarın öleceğinizi bilseniz .....? Yarına kadar sağ kalacağımızın senedini mi veriyorsunuz? |
işte muhammet kardeş...tarikatlerde falan, ölümle korkutmakta aynen şu yaptığın gibi başlıyor :)
|
Sn. Ayata,
İlk önce siz başlattınız... |
bendemi ölümle korkuttum.............neden korkutayımki,ölüm gerçeği yadsınamaz....akıllı insan bunu bilir, ateist veya teist fark etmez.
|
"ölüm gerçeği yadsınamaz....akıllı insan bunu bilir"
Siz çaldınız, siz oynadınız. Spikerlik bize düştü. Size olan yadsınamaz akıllı insan bilişleri bize dönünce niye heyula olmakta? |
biz neden ölümle korkutalım...filozofun biri diyor ki...bu dünyada insanı mutsuz eden üç korku vardır...tanrı korkusu, ölüm korkusu, cehennem korkusu....tarikatler gördüğümüz kadarı ile bu üç korkuyu sömürerek varlıklarını devam ettiriyor ve güç kazanıyorlar...Einstein diyorki...korku akılı yok eder....sonuç korkut, aklını kullanamasın ve sen onun aklı ol....biz bunu burada açıklıyoruz...konumuzda yadsınamaz gerçek olan ölüme bir gün sonra yürüyeceğinizi öğrenseniz...sevdiklerinize son sözünüz ne olur...eh insan bunu düşünmeli....hemde korkmadan.
|
Değil mi ya?
Demek ki bu korkutmak değilmiş. Biz gayet iyi anladık, anlamış olduğumuz üzere. Şimdi 15 numaralı yazınızı bir kez daha gözden geçirmenin zamanıdır. (Onursal başkanın, kapatma davasına atfen sözü gibi oldu :) değersizce yani, geçelim.) Bu arada gecikmiş bir istirhamımızı yazıya dökmeliyiz. Mahlasımız mhmd dir. Çok değer verdiğimiz Peygamberimiz Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.) ile bir bağlantısı yoktur. Sizin AYAzmalı TArık ile herhangi bir bağlantınızın olmadığı gibi Sn. AYATA... |
akın var akın güneşin zaptı yakın koşuuunnn :)
|
sn. mhmd sizinle anlaşamayacağız...şimdi bana burada ölümle korkutmayı nasıl yapıyor tarikatler ve hatta peygamber muhammet yazdırtmayın, çünkü bu sitenin forumlarında onlarca kez bu konu açıldı ve yazıldı...bi zahmet geçelim.
|
Sn. AYATA,
Anlaşmak için yazmıyoruz, bilmek, öğrenmek ve iletişim kurmak için yazıyoruz. Neyi nasıl yazacağınızı biz tain edemeyiz. İstediğinizi (form kurallarına bağlı kalmak kaydıyla) yazabilirsiniz ve/veya yazıyorsunuz. Ölümle korkutma konusunda sizin de bahsettikleriniz kadar aktif olduğunuzu ya da aksini düşünüyorsanız bahsettiklerinizin de sizin kadar masum olduğunu yazıyoruz. Kanıtımız; başlığınız ve dahi yazdıklarınız. Ve o geçme işini, biz aynı başlıktaki 20. yazıda halletmiştik. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 05:32 . |