![]() |
Bir erkeğe 70 huri. Neden?
Aslında başlığı yazarken bile, islamı kabul edip, müslüman olup, tam dini bütün bir şekilde yaşamaya karar veresi geliyor insanın. Neden böyle bu iş? Neden erkeklere 70 huri veriliyor. Hemde göğüsleri yeni tomurcuklanmış vaziyette. Kadınlara ne veriliyor? İnanın merak ettim. Bazı yüksek ilim sahibi mollalar onlara da 70 nuri veriliyor diyorlar. :D :D :D Acaba-ül azim bunun doğruluğu var mı? Yoksa, allah kadınlara niye haksızlık yapıyor? yoksa o erkek mi? Hem neden 70 adet. Bir tane yetmiyor mu? Karı kocaları orada da karı koca yapsa olmaz mı? Niye 100 değil, 50 değilde 70 tane? 70 in mucizevi bir yönü mü var?
Haaaaaaa. bir de şu var. Neden bütün tam imanlılar cennetten bahsederken, bu 70 huri meselesini özellikle anlatırlar? Anlatırken de ağızlarının sularını toplamaya çalışırlar? Bilgi istiyorum. |
Cevap vermediğiniz için teşekkür ederim. :D :D :D
|
Hayrettin Karaman hocamızdan bir cevap:
"Ahiret âleminde cisimlerimiz nasıl değişecek? O varlık âlemine uygun bir yapıda olacak, bu mânada yeniden yaratılacaksa (inşa edilecekse) ruhi-psikolojik hayatımız da onun gibi yeniden inşa edilecektir. Orada arzularımızın, duygularımızın, taleplerimizin dünyadaki gibi olacağını söylemek isabetli değildir... Dünyada çeşitli zaafları, arzuları, zevkleri olan insanları güzel davranışlara teşvik için cennet nimetlerinden bahseden Kur'an, cennetteki nimetlerin onlara ait özel isimlerini dünya hayatında bilmek mümkün olmadığı için, dünyada bildiğimiz ve hoşlandığımız nimetleri zikretmiş, insanlar bunlarla teşvik eylemiştir. Sevgili Peygamberimiz de (s.a.) "Bana şu atımı, kılıcımı... verecekler mi?" diye soranlara "Evet" demiş, ama arkasından da "Orada canlarınızın istediği şeyler sizindir, size verilecektir" mealindeki âyetleri okumuştur. Evet oradaki canlarımız (nefislerimiz) farklıdır ve bu nefisler orada neyi isterse Allah da onu verecektir; ama o şeyler burada gördüğümüz, duyduğumuz, hayal ettiğimiz şeyler değildir. Orada Allah'ın cemalini müşahede etmek (güzelliğini görmek), rıdvanına nail olmak (sizlerden razı oldum hitabına nail olarak bunun verdiği tarif edilemez zevki yaşamak) varken atı, kılıcı, kadını, erkeği kim ister?! "İsteyene ver sen onu Bana seni gerek seni" (YUNUS EMRE) |
Sen sorumu anlamadın heralde. Aslında çok da basit bir soru. Neden bir erkeğe 70 huri dedim. Nedeeeeeeen? :D
|
KURANIN HANGI AYETINDE YAZIYOR 70 HURI VERILECEGINE ?
|
namaz kıldığım devrede açıkçası hiç düşünmedim bu huri olaylarını falan.benim düşündüğüm hayatın insanlara neden adaletsiz ve acımasızca davrandığıydı.allah denilen simgenin tüm uğraşlarını bir anda nasıl kolayca silebildiğiydi.
|
ALLAHI ZATEN HERKEZ ANLAYABILSEYDI TEK BIR INANÇ OLURDU YERYÜZÜNDE ... NE YAPARSA INSAN KENDINE YAPAR ... ALLAH ADALETLIDIR ... ANLAYAMAYANLAR KENDI ÇIKARLARI DOGRULTUSUNDA VE DUYGULU YAKLASIMLARIYLA VE DÜSÜNCELERIYLE ADALETSIZ OLARAK GÖRÜYOR ... YANILGILARIDA BURADA ...
|
allahın kendisini anlaşılır kılmamasının nedeni nedir burkay?
şimdi gizemli takılmayı mı seviyor diyecem kızacaksınız yine :) |
GAME OVER BEN USLUP IÇINDE HERZAMAN TARTISMALARIMDA HERKEZE SAYGI GÖSTERIRIM SENIN SORDUGUN SORULARA SAYGI DUYARIM ... CEVABINI BILIYORSAM YANITLARIM AKSI TAKDIRDE CEVAP VERMEMEGI UYGUN BULURUM ... GAME OVER ... BEN ALLAHI ÇOK GÜZEL ANLIYORUM ALLAHIN HERSEYI ANLASILIR BILGIMIZ DOGRULTUSUNDA ... ÇELISKI GIBI GÖRDÜGÜMÜZ OLAYLAR BILE ARASTIRILINCA DOGRULARI BULABILIRIZ ...
|
burkay düşünce dünyalarımız farklı diye düşünüyorum.
sana birşey sorayım.bir arkadaşa sordum.cevap vermeyi unuttu galiba. sen müslüman olarak değil de avrupada koyu hristiyan bir ailenin çocuğu olarak doğmuş olsaydın ve aynı şekilde hiçbir şeyi sorgulamadan hristiyanlığa inanacak şekilde koyu bir din eğitimi almış olsaydın bana şimdiki gibi islamiyeti mi savunurdun yoksa hristiyanlığı mı ? |
SEVGILI GAME OVER SEN PEKI O HIRISTIYAN ÜLKESINDE DOGUP SONRADAN MÜSLÜMANLIGI SEÇEN INSANLARA NE DIYORSUN? ÖYLE OLMUS OLSAYDI VEYA ORDA DÜNYAYA GELMIS OLSAYDIM LARLA HAREKET ETMEM ... BEN SU ANI YASIYORUM BEN NEYIM VE NE OLUCAM ... BUNLAR ÖNEMLI ...
|
ya seçmeyenler,seçemeyenler burkay? ona bakarsan müslümanken hristiyan olanlar da var.senin dediklerin seçemeyenlerin kaçta kaçına denk geliyor acaba? bu dediğin çok küçük bir kısım.
allah ise islam dışında başka bir din istemediğini söylüyor.bu apaçık bir ayrımcılık diye düşünüyorum ben. senle farklı yaklaşıyoruz olaylara. şöyle diyeyim madde bağımlısı bir ailenin çocuğu olarak doğup madde bağımlısı olacak şekilde olaylara maruz kalıp o şekilde ölen bir insan için allah cehennem diyor.ben ise yazık değil mi ey tanrı diyorum ? |
BEN DE DIYORUMKI MADDE BAGIMLISI OLAN AYLE SEN BUNLARI YAPARSAN YARIN DOGACAK ÇOCUGUNDA SENIN YOLUNDAN GIDER KAYBEDENLERDEN OLURSUNUZ ... SONRA HIRISTIYANLIK HZ. ISAYA GELEN BIR DIN O DA ALLAHIN PEYGAMBERI INCIL ONUNLA GELDI VE INSANLAR ARASINDA INANANLAR VE INANMAYANLAR GENE VARDI ... PEYGAMBERIMIZ ZAMANINDA DA AYNIYDI DEGISEN BIRSEY YOK ... HALEN INANAN VE INANMAYAN LAR VAR ...
|
-Peygamberimiz diyor ki: "“Ey ashabım, siz öyle bir zamanda yaşıyorsunuz ki, emredilenin onda birini terkeden helâk olur. Ama öyle bir zaman gelecek ki, emredilenin onda birini yapan kurtulacak." (Demek ki İslam hayatları çağlara ve yaşanan devirlerin şartlarına göre değerlendiriyor.)
-İslam'da zina suçuna verilen ceza kişinin evli veya bekar olmasına göre değişir. Demek ki kişiyi suça iten sebeplere göre de değerlendiriliyor. Yine hırsızlık suçunda da ve başkaca suçlarda da aynı durum söz konusu. -Kuran'da 17/15: "Biz peygamber göndermediğimiz hiçbir halkı cezalandırmayız" deniliyor. Demek ki, kişinin herhangi bir şeyden sorumlu tutulabilmesi için açık olarak uyarılmış olması gerekir. -Maide 69'da "Yahudilerden sabiilerden ve hristiyanlardan Allah'a ve ahiret gününe inanarak iyi ameller işleyenler için korku söz konusu değildir, onlar hiç üzülmeyeceklerdir." deniliyor. -Yine Kuran'da Ali İmran 113-114-115'te: "Hepsi bir değildir; ehl-i kitap içinde istikamet sahibi bir topluluk vardır ki, gece saatlerinde secdeye kapanarak Allah'ın âyetlerini okurlar. Onlar, Allah'a ve ahiret gününe inanırlar; iyiliği emreder, kötülükten menederler; hayırlı işlere koşuşurlar. İşte bunlar iyi insanlardandır. Ne iyilik yaparlarsa, karşılığını bulacaklardır. Allah sakınanları bilir." deniyor. -Peygamberimiz -Ebû Hüreyre'den rivayetle- "Allah'ın rahmet deryâsındaki bunca genişliği kâfirler bilseydi, Cennet'ten ümidlerini kesmezlerdi. Eğer mü'minler de Allah'ın tâmûsundaki her gûnâ azâbı bilselerdi, Cehennem azâbınadn emîn olmazlardı." demiştir. -Özetle İslam, hayatları o devrin şartlarına ve kişinin içinde bulunduğu duruma göre değerlendiriyor, uyarılmayan insanları sorumlu tutmuyor, iyilik yapanların karşılığını bulacağını vadediyor ve kimsenin şu cehennemliktir, şu da cennetliktir diye emin olmamasını öğütlüyor. |
Bir topic açtık, iş nereden nereye geldi. Bir erkeğe 70 huri neden verilmiştir? yoksa bu yalan mıdır?
|
NEREDE YAZIYOR KAYNAK?
Sayın vatandaş metalci mahluk...Sen 70 huri diyte bir taş attın kuyuya.
Ancak nereden duydun bilinmez.Kaynak vermeden işkembeden atmayalım.Hangi ayet veya sahih hadiste bu şekil bir ifade var.kaynak belirtirmisin? |
Tantana yapma. Cevap ver. Bilmiyorsan sus adam sansınlar. Örümcek kafalı molla.
|
Materyalist kardeşim sana bir soru:
"Dünyada bize en çok zevk veren nimet hangisidir?" |
Dibine kadar vuruşmak :D
|
Peki, -biraz daha edepli söyleyebilirdin ama- dünyada bize bu nimeti tattırırken bir başka dünyada neden tattırmasın?
|
Korelmis. Bana bu nimeti, bu dünyada tattıran kadındır. Allah değil. Haaa bu arada allahın nerede olduğunu söyle. Yanına çay içmeye gidecem.
|
Kuran-ı kerimde 70 huri verileceğine dair bir ayet oyktur. lütfen uydurmayalım.
kuranda hurilerden bahseden 4 ayet vadır. (DUHÂN suresi 53. ayet) ince ve kalın ipekten elbiseler giyerek karşı karşıya (otururlar). (TÛR suresi 20. ayet) sıra sıra dizilmiş çok güzel koltuklara yaslanarak; kendilerine güzel, iri gözlü hurileri de eş etmişizdir. (RAHMÂN suresi 74. ayet) Onlardan önce onlara insan ve cin dokunmamıştır; (VÂKIA suresi 22. ayet) iri gözlü huriler, ortaya iddia atarken kaynak gösterin. bizim kaynağımız kurandır. sen bilmem kim hoca efendinin saçmaladığı şeyleri kaynak olarak gösterirsen biz ciddiye almayız. şimdi sorunu cevabına geçelim. allah erkeği yaratmıştır.(ademi yaratmıştır) kadını da erkek için yaratımıştır. soruun cevabı bu kadar basittir. 70 huri verlicek diye bir ayet yoktur. bu dünyada sna bütün nimetleri tattıran senin bedenin bir özelliğidr. o özelliği sana bahşeden allahtır. allal zamandan ve mekandan münezzehtir. yani bu ne demek. yanına çay içmeye gidemiyeceksin malesef. ama cehennem seni çok güzel bir yakacak olaraka kullanacak. bence iyi düşün. |
Dogrusun kanitlanmamis ispatsiz dalga gecmeler insanlari islamin ne mal oldugunu göstermez tam tersi kendinizin bu aydinlanmis halinize kimse muhatab olmaz kendi dinine daha fazla inatlasip inanir. Onun icin Materiyalist ayetlerle kanitla lütfen. Ayrica ben büyük memeli Huri isterim tomurcuklanmis memeyi ne edeyim.
|
kardeşim siz ne kadar garip yartıklarsınız. sen büyük memeli alıcaksın emin ol. allah isteyene istediğini verir.
rabbim bu dünyada isteyene verir. diğer tarafı isteyene her ikisinide verir. her ikisinide isteyen ikisindende mahrum kalır. kuranı kerimi sapık anlayışa sahip bir kitap gibi göstermeye çalışmışsınız. siz öyle algılıyorsunuz. çünkü siz feraset sahibi değilsiniz. feraset sahibi insanlar müminlerdir. onlarla kapışmayın. kaybednelerden olmak istemiyorsanız onlarla kapışmayın. onlar size allahıhn varlığı ispatlayamazlar, belki onlar her şekilde laf yarışında yenebilirsiniz. belki onlara bir kaç bilimsel kelime söyleyerek üstün olduğunu göstermeye çalışıp onları gücendirebilirsiniz. ama emin olunki o salak diye baktığınz kafasız geri zekalı yada geri kafalı yobaz, cahil, allah aşığı diye gördüğünüz insanlar. mahşer günü allahın övüncüyle karşınıza çıktıkları vakit asıl cahiller olarak sizler ne cevap vereceksiniz. |
Allah herseyi verir istersen sana simdi cay bile getirir....Dua ette zengin ol paralari hayirina camiler yaptirirsin.
|
puhahah
Alıntı:
birde yazmissin, tek gercek madde mi ne : o zaman senin beynin var ama aklin yok, bana aklini goster madde olarak lutfen (LUTFEN BU KONUYU DA DEGISTIRME CEVAP VEREBILIRSEN) |
ARKADASLAR UZATMAYA GEREK YOK MATERYALIST YAZILARINDA BUNLARI HEP YAPIYOR CENNETTE 70 HURI DEN BAHSEDIYOR DIYOR O BIRYERLERINDEN UYDURUYOR ... VARSA BIR AYET VEYA KAYNAK AÇIKLA ... BENDE DIYORUMKI BU TÜR BOS KUTULU KAFALAR OLMASA BIZDE GÜLMEYIZ ... AMA MAALESEF AGLANACAK HALINIZE GÜLÜYORSUNUZ ...
|
TOPIC AÇTIN AMA KAYNAK VERMEMISSIN HANGI AYETE GÖRE VEYA HADISE GÖRE VEYA NERDEN ALINTI YAPTIGINI YAZARMISIN ? 70 HURI VERILECEK DIYE BIR OLAY YOK ISLAMDA ...
|
Dedem söylüyor. :D :D
|
YALAN SÖYLÜYORSUN ... DEDENIN HER DEDIGINE INANIYORSAN SANA ALLAH DA VAR DIYOR ONADA INAN OZAMAN ... :)
|
materyalist bu 70 huri konusunda abarttığını düşünüyorum.en azından biraz dalga amaçlı açılmış bir topic gibi görünüyor.ama gerçekten bir huri-nuri problemi var gibi.
|
ya sız hurı de takılıp kalımıssınız
onu nerde okudugunu soyle ben sana cevabını verecem ayrıca çok zeki bir arkadasımız yıne çok yaratıcı bır tespıt yapmıs eger hrıstıyan bır aıleden dogsaydın hırstıyan olurdun dıye.sen musluman aıleden dogdun(belkı) ama musluman degılsın ve ben dınıne cok baglı bır aılede yetıstım ama hayatımın yaklasık 5-6 yılını atesıt olarak yasadım(çok pişmanım Allah affetsın) ama sonra İslamdan başka dogru yol bulamadım.sacma sapan tezler ileri surersenız tıkanırsınız daha ıyı hazırlanın.ne bu yanı sımdı bılımsellık mı |
her çocuk islam fıtratı üzere doğar sonra anne-babası tarafından hristiyan,yahudi,mecusi vs. olur tarzında bir hadis var.
ayrıca dinler arası transfer genele bakıldığında istisna düzeyinde kalmaktadır. peki genele bakarsak neden kimine piyango vururken ( islam inanışına göre tabii ) kimine bu şans verilmiyor? |
Demek siz şimdi 70 huri meselesine inanmıyorsunuz. Benden kaynak ismi istiyorsunuz. Haklısınız ama hatırlamıyorum. İnanın hatırlamıyorum. Bu konuda o kadar çok kitap okudum ki, bilgi küpü olmama rağmen :D :D hatırlamıyorum. Yalnız bir kitapda okuduğuma ve babamında (Bir zamanlar) bunu bana 100 lerce kere söylediğine emin olabilirsiniz. Babam o kadar müslümandır ki, çocuklarını fitne görüp onlardan nefret edecek kadar muhammede ve allaha tapmaktadır. Gerçekten de böyle. Ailesine 5-10 kuruş nafaka vereceğine, bunları allah uğruna şıh ve şeyh hazretlerine vermekten zerre kadar çekinmez. (Neyse. Bunlar derin mevzu ve şahsi konular.) kimse bana kurandan, allahtan, muhammedden bahsetmesin. Miğdemi bulandırıyorlar. Daha doğrusu din olgusunun kendisi miğde bulandırıcı zaten.
Hem niye size bu 70 huri meselesi saçma geldi ki? Dünyada kullarına 4 hatunu hak gören allah, cennette 70 huri veremez mi? :D :D |
Cenneti de kerhaneye çevirdiniz ha.Birazda baldan ırmaklardan,şaraptan ırmaklardan ne bileyim çiçeklerden,böceklerden bahsedin.
|
HURİ NEDİR?NE AMAÇLA VERİLİR.AMAÇ DOYA SOYA CİNSELLİKMİDİR?BU SORULARIN YANITINA KAFASINDA ''EVET CEVABINI VEREN'' HERŞEYİ MADDEDEN İBARET SAYAN VE HAYAT İKİ BACAK ARASINDAN BAKAN ZİİHNİYETE AĞZINIZLA KUŞ TUTSANIZ, ALLAME CİHAN OLSANIZ, FAYDA ETMEZ.YİNE BİLDİĞİNİ OKUR.
SÖZKONUSU ALEM GAYB ALEMİDİR.O ALEME İLİŞKİN VERİLERİ, O ORTAMA GEÇMEDEN SAĞLIKLI BİR ŞEKİLDE YORUMLAYAMAYIZ.BU TIPKI ANNE KARNINDAKİ, BİR ÇOCUĞUN RAHİM DIŞINDAKİ HAYATI KAVRAYAMAMASI GİBİ BİR ŞEYDİR. ANCAK ATEİSTLER ŞU CEVABI VERİRLER(SAYISIZ MANTIKSAL YORUM KENDİLERİNE YAPILDIKTAN SONRA) ''BANA NE KARDEŞİM GÖRMEDİĞİM TUTMADIĞI ŞEY BENİ İLGİLENDİRMEZ!'' ONUN İÇİN BUNLARA LAF ANLATMAK DEVEYE HENDEK ATLATMAK.DEVEYİ İĞNE DELİĞİNDEN GEÇİRMEYE ÇALIŞMAK... |
MATERYALIST ÖNCE DEDEMDEN ÖGRENDIM SIMDIK BABAMDAN DUYDUM DIYORSUN ... YARIN BAKALIM KIMDEN DUYACAKSIN ... MÜSLÜMANIM DIYEN HERKESIN DEDIGI DOGRU DIYE BIRSEY OLAMAZ SANA AILENDEN ÖGRENDIGIN SEYLERIN DOGRULUGUNA INANIYORSUN SONRA BUNLARI BIZE KAYNAK GÖSTERIYORSUN SONRA KÖRÜ KÖRÜNE KONUDA GIDIYORSUN ... SONRA DIYELIM KI 70 HURI OLSA NOLUR NE DEGISIR SENCE ?...
|
Adn Cennetlerinden Sahneler
İnsanın denemesi gibi bir İfade absürd. Çünkü bundan Allahın sonucu henüz bilmediği gibi bir anlam çıkar. Ümmü'l-Kitab olan Levh-i mahfuz'da her türlü İlim ve bilgi zaten kayıtlı.
* İNSAN ALLAH'IN YARATTIĞI EN ÜSTÜN VARLIKTIR. ÖYLE OLMASAYDI SECDE ETTİRMEZDİ. (fedai) İnsan minicik bir virüsten ölüp giden, korunmasız, fani, zavallı bir yaratıktır. Evreni ve uzayı kuşatan anlayan bir bilinci yoktur. İleride de olamadan büyük bir olasılıkla kendi türünü yok edecektir. Şu anda dünya üzerindeki silahlar İnsanoğlu 100 kez yokedecek güce ve etkinliğe sahiptir. Bir gün gelecek bu silahlar kullanılacak. Iraktaki minik bir prova sadece. * Sen ''Adn cennetlerindeki memeleri yeni tomurcuklanmış yaşıt kızlar'' , Kevser hayaliyle yaşıyorsun değil mi Fedai? Salih amelden, İhlastan ayrılmıyorsun. Sana bunlar vaat edildi.... Cennette Erkeklere Verilen Nimetler.. Nebe Suresi.. Elmalı Hamdi Yazır Meali 31. Kuşkusuz takva sahipleri için bir kurtuluş var 32. Bahçeler var, bağlar var. 33. Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var. 34. Dopdolu kadehler var. 35. Orada ne boş bir söz işitirler, ne de bir yalan. 36. Bunlar Rabbinden yeterli bir bağış olarak verilir. Nebe suresi, şairlere de ilham kaynağı olmuş olacak ki, Hayyam onun üzerine bir dörtlük yazmış, Cennete huriler varmış kara gözlü İçkininde ordaymış en güzeli Desene biz çoktan cennetlik olmuşuz Bak bir yanda şarap bir yanda sevgili Ömer Hayyam Taberi Tefsiri.. Şüphesiz takva sahipleri için, cehennem ateşinden kurtulup cennete erişme ve arzuladıklarını elde etme mükafaatı vardır. O arzuladıkları şeyler, bahçeler bağlar, aynı yaşta memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar, içleri dolu dolu kadehler vardır. Ben olmayınca bu güller bu selviler yok Kızıl dudaklar mis kokulu şaraplar yok Sabahlar akşamlar sevinçler tasalar yok Ben düşündükçe var dünya ben yok oda yok Ömer Hayyam Fatır Suresi 33. (Onların mükâfatı), içine girecekleri Adn cennetleridir. Orada altın bilezikler ve incilerle süslenirler. Orada giyecekleri elbiseleri de ipektir. Bir damla şarap Tus saraylarına bedel Keykubad’ın Keykavus’un tahtından güzel Sabaha karşı aşıkların iniltisi Iki yüzlü softanın ezanından güzel Ömer Hayyam Vakıa Suresi - Diyanet Vakfı meali 12-38 ayetler 12. Naîm cennetlerinde . 13. (Onların) çoğu önceki ümmetlerden, 14. Birazı da sonrakilerdendir. 15. Cevherlerle işlenmiş tahtlar üzerindedirler, 16. Onların üzerlerinde karşılıklı olarak oturup yaslanırlar. 17. Çevrelerinde, (hizmet için) ölümsüz gençler dolaşır; 18. Maîn çeşmesinden doldurulmuş testiler, ibrikler ve kadehlerle. 19. Bu şaraptan ne başları ağrıtılır, ne de akılları giderilir. 20. (Onlara) beğendikleri meyveler, 21. Canlarının çektiği kuş etleri, 22. Saklı inciler gibi. 23. İri gözlü hûriler, 24. Yaptıklarına karşılık olarak (verilir). 25. Orada boş bir söz ve günaha sokan bir laf işitmezler. 26. Söylenen, yalnızca ''selam, selam'' dır 27. Sağdakiler, ne mutlu o sağdakilere! 28. Düzgün kiraz ağacı, 29. Meyveleri salkım salkım dizili muz ağaçları, 30. Uzamış gölgeler, 31. Çağlayarak akan sular, 32. Sayısız meyveler içindedirler; 33. Tükenmeyen ve yasaklanmayan. 34. Ve kabartılmış döşekler üstündedirler. 35. Gerçekten biz hûrileri apayrı biçimde yeni yarattık. 36. Onları, bâkireler kıldık. 37. Eşlerine düşkün ve yaşıt. 38. Bütün bunlar sağdakiler içindir.. Vakıa Suresi - Ayntabi Mehmed Efendi Meali - 17-24 ayetler.. 17. 18. Daim taze ( aynı yaş ve taravette ) kalan genç çocuklar, kaynağından doldurulmuş şaraplarla dolu destiler, ibrikler ve kadehlerle etraflarında dolaşır ve hizmet ederler. 19. Onların o şaraptan ( sarhoş olup da ) başları ağırmaz, akıllarına da helal gelmez. 20. 21. Onlara beğendikleri meyvaların her çeşidinden ve istedikleri kuş etlerinden verilir. 22. 23. 24. Onlar için ( Cennet'de ) işledikleri güzel amellerine bir mükafat olmak üzere, ( el dokunmamış sadefinde ) saklı bir inci gibi, kara gözlü huriler de vardır. Saffat Suresi 40 / 49 40. (Bu azaptan) Ancak Allah'ın hâlis kulları istisnâ edilecek. 41. Bunlar için bilinen bir rızık vardır. 42. (Türlü türlü) meyveler vardır. Ve onlar ağırlanırlar. 43. Naîm cennetlerinde . 44. Tahtlar üzerinde karşılıklı otururlar. 45. Onlara pınardan (doldurulmuş) kadehler dolaştırılır. 46. Berraktır, içenlere lezzet verir. 47. O içkide ne sersemletme vardır ne de onunla sarhoş olurlar. 48. Yanlarında güzel bakışlarını yalnız onlara tahsis etmiş, iri gözlü eşler vardır. 49. Onlar, gün yüzü görmemiş yumurta gibi bembeyazdır Zühruf Suresi 71/ 73 71. Onlara altın tepsiler ve kadehler dolaştırılır. Orada canlarının istediği, gözlerinin hoşlandığı her şey vardır. Ve siz, orada ebedî kalacaksınız. 72 "İşte yaptıklarınıza karşılık size miras verilen cennet budur." 73." Orada sizin için bol bol meyveler vardır, onlardan yersiniz" Gaşiye Suresi 5 / 16 5. Onlara kaynar su pınarından içirilir. 6. Onlar için kuru dikenden başka yemek yoktur, 7. O ise ne besler ne de açlığı giderir. 8. O gün bir takım yüzler de vardır ki, mutludurlar, 9. (dünyadaki) çabalarından hoşnut olmuşlardır, 10.Yüce bir cennettedirler. 11.Orada boş bir söz işitmezler. meyveyi isterler. 12. Orada (cennette) devamlı akan bir pınar, 13. Yükseltilmiş tahtlar, 14.Konulmuş kadehler, 15.Sıra sıra dizilmiş yastıklar, 16.Serilmiş halılar vardır. Ayntabi Mehmed Efendi mealinde, aynı ayetler daha belirgin bir ifade ile anlatılır.. Burada gılmanlar, yani genç oğlanlar hiç el dokunmamış olarak ifade edilmiştir. 22. O müttekilere arzu ettikleri meyvaları ve etleri bol bol veririz. 23. Onlar Cennet'de, aralarında dolu şarap kadehleri teati ederler. Onda ne boş söz ve ne günaha sokma yoktur. 24. Hizmetleri için de kendilerine mahsus, hiç el dokunmamış, guya sedeflerinde gizlenmiş inciler gibi gılmanlar etraflarında devreder. Ayntabi Mehmed Efendi Meali - İnsan Suresi 19 / 21 ayetler. 19. Hizmetlerinde her dem ter ü taze çocuklar dolaşır. Sen görünce onları sanki saçılmış inciler sanırsın. 20. Ve ne tarafa baksan ( tarif edilemez ) bir nimet büyük geniş bir mülk ( ve saltanat ) görürsün. 21. Üzerlerinde yeşil ipekten ince ve kalın elbiseler vardır. Ve gümüş bilezikler takınırlar. Ve Rableri onlara gayet pak, tertemiz içecekler içirir. Kuran'ın Arapça aslında gencecik oğlanlar olarak geçen ifade, Diyanet çevirisinde nedimler olarak değiştirilmiştir.. Ancak 21. Ayetteki gümüş bilezikler ve etrafa saçılmış inciler ifadelerinden ne demek istenildiği açıkça anlaşılacaktır.. İnsan Suresi 11 / 21 11. İşte bu yüzden Allah onları o günün fenalığından esirger; (yüzlerine) parlaklık, (gönüllerine) sevinç verir. 12. Sabretmelerine karşılık onlara cenneti ve (cennetteki) ipekleri lütfeder. 13. Orada koltuklara kurulmuş olarak bulunurlar; ne yakıcı sıcak görülür orada, ne de dondurucu soğuk. 14. (Cennet ağaçlarının) gölgeleri, üzerlerine sarkar; kolayca koparılabilen meyveleri istifadelerine sunulur. 15. Yanlarında gümüşten kaplar ve billûr kupalar dolaştırılır. 16. Gümüşten öyle kadehler ki onları istedikleri ölçüde tayin ve takdir etmişlerdir. 17. Onlara orada bir kâseden içirilir ki (bu şarabın) karışımında zencefil vardır. 18. (Bu şarap) orada bir pınardandır ki adına Selsebîl denir. 19. O insanların etrafında öyle ölümsüz genç nedîmler dolaşır ki, onları gördüğünde, etrafa saçılıp dağılmış inciler sanırsın. 20. Ne yana bakarsan bak, (yığınla) nimet ve ulu bir saltanat görürsün. 21. Üzerlerinde yeşil ipekten ince ve kalın elbiseler vardır; gümüş bilezikler takınmışlardır. Rableri onlara tertemiz bir içki içirir. * Beşiktekine de azraili gönderiyor, ana karnındakine de. Doğmamış çocuğu da öldürtüyor, kundaktakini de. Vardır elbet bir hikmeti değil mi * Neden cahil bu insanlar Tablo:Islam Ulkelerinde Okuma-Yazma Bilmeyenlerin Oranı, % Ulke Adi Erkek Kadin Afganistan 77.3 97.6 Yemen (Islam) 57.4 91.8 Pakistan (Islam) 68.3 89.2 Benglades (Islam) 62.5 86.6 Libya (Islam) 37.3 83.2 Fas (Islam) 52.9 79.7 Cezayir (Islam) 50.2 79.5 Misir (Islam) 50.2 78.1 Tunus (Islam) 42.2 67.7 Suudi Arabistan (Islam) 24.9 55.3 Irak (Islam) 31.4 53.3 Iran (Islam) 35.3 57.0 Turkiye (Islam) 13.1 40.3 Kaynak: Birlesmis Milletler Istatistik Bürosu |
yüzyıllar sonra hayyam dan bugüne..
Beni özene bezene yaratan kim? Sen!
Ne yapacagimi da yazmissin önceden. Demek günah isleten de sensin bana: Öyleyse nedir o cennet cehennem? -------------------- Bilgisizliimi sundum durdum aleme Bir yoksulluk karanligi çöktü gönlüme Utandim günahimdam, müslümanligimdan Bundan böyle zünnar takacagim belime --------------------- Şarap testimi kırdın tanrım Zevk yolunu tıkadın tanrım Nar rengi şarabı yere çaldın tanrım Tövbeler olsun yoksa sarhoşmusun tanrım --------------------- Yaşamanın sırlarını bileydin Ölümün sırlarını da çözerdin Bugün aklın var, bir şey bildiğin yok Yarın, akılsız, neyi bileceksin --------------------- Var mı dünyada günah işlemeyen söyle Yaşanır mı hiç günah işlemeden söyle Bana kötü deyip kötülük edeceksen Yüce Tanrı, ne farkın kalır benden, söyle --------------------- Ferman sende, ama güzel yaşamak bizde Senden ayığız bu sarhoş halimizde Sen insan kanı içersin, biz üzüm kanı İnsaf be sultanım, kötülük hangimizde ----------------------- Öldük, dünyayı şaşkın bırakıp gittik Yüzlerce incimiz vardı delinmedik Sersemliği yüzünden bilgisizlerin Renk renk düşünceler kaldı söylenmedik |
islam'da huri filan yok, sünniler avcunu yalayacak. çok yakında bu konuyu sitemde (http://www.gercekislam.com) inceleyeceğim inşallah.
selam... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:01 . |