Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Kadın & İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Kadın Erkeğin Kaburgasından Yaratıldı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1202)

burkay 18-11-2005 19:11

Kadın Erkeğin Kaburgasından Yaratıldı

okuyacaklariniz, musevilerin, Tanri ile insanin konusmasini anlatan
kitaplari Talmud'dan alinmistir ve soyle biter:

"...bir kadini aglatirken cok dikkat edin, cunku Tanri gozyaslarini sayar!
Kadin erkegin kaburgasindan yaratildi, ayaklarindan yaratilmadi, oyle
olsaydi ezilirdi; ustun olmasin diye basindan da yaratilmadi. ama
gogsunden yaratildi, esit olsun diye;... ... kolun biraz altindan korunsun
diye....kalp hizasindan SEVILSIN diye...

varucan 18-11-2005 20:40

Burkay ,kusura bakma kendimi tutamadim.Senin iyiniyetli bir insan oldugun yazilarindan anlasiliyor,yalniz yazarken allahi cahil durumuna dusurup tezinin bastan icine ediyorsun .Insani yaratan allahi anatomi ve fizyolojiden bihaber bir varlik olarak gosteriyosun.Yukarda saydigin esitlik saygi sevgi gibi duyulari beyin duzenler,insanin kaburgasinin vucudunun ortasinda olusu degil.Heyecanlaninca kalbinin hizlanmasi yine adrenalin hormonuyla ilgili olup beynin emirlerinden biridir .Kalbin fizyolojisini biraz arastirirsan kan pompalamaktan baska bir marifeti olmadigini,dolayisiyle [ALLAH KALPLERINIZI MUHURLEMIS] gibi sacmaliklarini gelecekte kullanmamani dostca tavsiye ederim.Sevgiler.........

burkay 18-11-2005 21:11

VARUCAN KARDES 1. O YAZI BIR ALINTI BENIM YAZIM DEGIL 2. O ÇOK BILMISLIK ILMINLE KALBIN SADECE KAN POMPALAMASI GÖREVININ OLMADIGINI KALBIN DAHA NE GIBI FONKSIYONLARI OLDUGU ALINTILARINI BURDA COPYA PASTE ETMEYE GEREK DUYMADIM ... SONRA SANA SUNU SÖYLEMEK ISTIYORUM INSNIN KALBININ MÜHÜRLÜ OLMASI INSANLARDA BEYINSEL FONKSIYONLARININ EKSIK ÇALISMASINA NEDEN OLUYOR ... ISTE SENIN ALGILAMAN BIRAZ KIT OLDUGUNDAN BUNLARI ANLAMAN IÇIN ÖNCE KALBININ FESATLIKDAN ART NIYRTDEN KURTULMASI GEREKIYOR KI SONRA ORADAN BEYIN HAREKETE GEÇSIN ... YOKSA SIMDIKI GIBI BILDIGINI SANIP KENDINI ÖVEN BIR TAVIR SERGILEMEZDIN ...

varucan 22-11-2005 03:20

Burkay. ben diyorum bayram haftasi sen diyorsun mangal tahtasi.Fesatlik ve art niyeti nerede hissettin. katiyen oyle bir niyetim yok.Ben seni iyiniyetli gordugumden,uyartiyorum.kendin artniyetli daha dogrusu onyargili oldugundan baska anlamlar cikariyorsun.kendini rezil etmek istiyorsan sacma yazilarina devam et........... :oHemen hemen butun konularda donup dolasip kalbin muhurlenmesi sozunu defalarca kullaniyorsun.Bu da senin beyninin muhurlendigini gosteriyor........AC artik gozunu kir muhurunu,KURTUL......

burkay 22-11-2005 14:38

VARUCAN ? BAKIYORUM DA SINIRLENINCE IÇINDEKILERI HEMEN DISARIYA KUSUYORSUN KOMPLEKSLI OLMA BUKADAR YA ... O ÇOK ILMINLE BENIM O BEYNIMIN MUHURUMU AÇ SANA ? VAR MI O KAPASITEN ? BEN SENIN KALBININ MÜHÜRLENMESINI SÖYLÜYORSAM SEN NEDEN BUKADAR RAHATSIZ OLUYORSUN ? HEM BANA BUNU YAZIYORSUN :Burkay ,kusura bakma kendimi tutamadim.Senin iyiniyetli bir insan oldugun yazilarindan anlasiliyor, SONRA KALKIP BANA :Bence tanri kadini, Ademin seyinin ucunu kesip ondan yaratti .Adem onun icin tekrar butunlesme cabasiyla Havvanin icinde parcasini aramistir;sunnet onun isin kutsaldir.........Arayis olmasa ,bizde olmazdik.Daha arastirmaya luzum yok; Iste insanligin baslangic mucizesi[align=center] BU MU SENIN BENIM BEYNIMDEKI MÜHÜRÜ YOK EDICEK ? KALBIN KAN POMPALAMASINDAN BASKA FONKSIYONU YOKMU ? BUNUNLA MI BENI UYARACAKSIN .... TEKRAR SÖYLÜYORUM VE KALBIN MÜHÜRLENMIS SENIN ... NE DÜSÜNÜRSEN DÜSÜN ... FIKIR DÜSÜNCE SENIN ... CEVAP YAZMA HISSINE KAPILDIYSAN YAZABILIRSIN ... KALBIN TEKMI YOKSA FAZLA FONKSIYONU OLDUGUNU ARASTIR ...

varucan 27-11-2005 00:16

Beyninin muhuru orumcek tutmus senin .Aptal dostun olacagina akilli dusmanin olsun derler,senin durumuna ne diyecegimi bilemiyorum!!!!!!!!Yasinin genc oldugunu safligindan tahmin ediyor,sen ve senin gibiler icin uzuluyorum.Kalbin fonksiyonlari icinde ,gormek, dusunmek ,uzulmek ,sevmek,nefret ve en onemlisi muhurlenmekolmadigini ilkokul cocugu bile bilir.

AhbAp 11-10-2009 17:16

Bilindiği gibi Allah, ilk insan olarak Âdem’i yaratmıştır:

Al-i İmran 59: Şüphesiz Allah katında (yaratılışları bakımından) İsa’nın durumu, Âdem’in durumu gibidir: Onu topraktan yarattı. Sonra ona “ol” dedi. O da hemen oluverdi.

Âdem’in yaratılmasından sonra Allah, Havva’yı şu şekilde yaratmıştır:

Nisa 1: Ey insanlar! Sizi bir tek nefisten yaratan ve ondan da eşini yaratan; ikisinden birçok erkek ve kadın (meydana getirip) yayan Rabbinize karşı gelmekten sakının. Kendisi adına birbirinizden dilekte bulunduğunuz Allah’a karşı gelmekten ve akrabalık bağlarını koparmaktan sakının. Şüphesiz Allah, üzerinizde bir gözetleyicidir.

Nisa 4: O, sizi bir tek nefisten yarattı. Sonra ondan eşini var etti. Sizin için hayvanlardan (erkek ve dişi olarak) sekiz eş yarattı. Sizi annelerinizin karnında bir yaratılıştan öbürüne geçirerek üç (kat) karanlık içinde oluşturuyor. İşte Rabbiniz olan Allah budur. Mülk (mutlak hâkimiyet) yalnız O’nundur. O’ndan başka hiçbir ilâh yoktur. O hâlde, nasıl oluyor da haktan döndürülüyorsunuz?

Ayetlerden anlaşılacağı üzere Allah, ilk insan olarak Âdem’i, daha sonra da Âdem’den Havva’yı yaratmıştır. Hadisler göz önüne alındığında Havva, Âdem’in bir kaburga kemiğinden yaratılmıştır: “Kadınlara hakkı tavsiye ediniz. Çünkü kadın, eğri kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri tarafı baş kısmıdır. Onu doğrultmaya çalışırsan kırarsın, olduğu gibi bırakırsan öylece eğri kalır. Kadınlara hayrı tavsiye ediniz.”[1]

Tevrat’ta ise konu şu şekilde ele alınmıştır:

Yaratılış 2:18 Sonra, "Âdem'in yalnız kalması iyi değil" dedi, "Ona uygun bir yardımcı yaratacağım."
Yaratılış 2:21: Rab Tanrı Âdem'e derin bir uyku verdi. Âdem uyurken, Rab Tanrı onun kaburga kemiklerinden birini alıp yerini etle kapadı.
Yaratılış 2:22: Âdem'den aldığı kaburga kemiğinden bir kadın yaratarak onu Âdem'e getirdi.
Yaratılış 2:23: Âdem, "İşte, bu benim kemiklerimden alınmış kemik, etimden alınmış ettir" dedi, "Ona ‘Kadın’ denilecek, Çünkü o adamdan alındı."
Yaratılış 2:24: Bu nedenle adam annesini babasını bırakıp karısına bağlanacak, ikisi tek beden olacak.

İslamiyet ve Yahudilik, yine aynı hikâye üzerinde uzlaşmaktadırlar. Bu noktada tekrar Sümer tabletlerine başvurma zamanı geliyor:

“Su Tanrısı, Güneş Tanrısına yerden su çıkararak orasını tatlı su ile doldurmasını söylüyor. Güneş Tanrısı isteneni yapıyor. Böylece Dilmun ağaçları ve çayırlarıyla Tanrıların cennet bahçeleri oluyor. Yer Tanrıçası, bu bahçede sekiz bitki yetiştiriyor. Bunlar şifa verici bitkiler olduğundan, gelişigüzel yenmesi yasak. Fakat Bilgelik ve Sular Tanrısı Enki dayanamıyor ve iki yüzü olan vezirine bunlardan toplattırarak yiyor. Buna çok kızan Tanrıça, Tanrıyı ölümle lanetleyerek ortadan yok oluyor. Bilgelik Tanrısı da çok hastalanıyor. Diğer Tanrılar, büyük güçlüklerle Yer Tanrıçasını bularak Bilgelik Tanrısını iyi etmesi için yalvarıyorlar. Tanrıça, Tanrının sekiz bitkiye karşılık, hasta olan sekiz organını iyi etmek için sekiz Tanrı ve Tanrıça yaratıyor. Tanrının hasta olan organlarından biri de kaburgası. Onu iyi eden Tanrıçanın adı, “kaburganın hanımı” anlamına gelen Nin-Ti’dir. Burada “Nin” hanım, “Ti” de kaburga anlamına gelir. Ti’nin diğer bir anlamı da Yaşam[2]’dır; eğer ikinci anlamıyla ifade edilirse “Yaşamın Hanımı” anlamına gelir[3].”

Yukarıdaki Kuran ayetlerinde geçen “Âdem’den eşini yarattı”, “Sizin için hayvanlardan sekiz eş yarattı” ile hadiste geçen “Kadın, erkeğin kaburga kemiğinden yaratıldı” ifadelerine bir de Tevrat’ın açık yorumunu katarsak, Sümer Mitos’undaki “Sekiz Tanrı ve Tanrıça”, “Kaburganın/Yaşamın Hanımı” ifadeleriyle ortaya çıkan bu müthiş benzeme, herhalde ilham vericidir.

[1]Sahih-i Buhari... Bkz. Muazzaz İlmiye Çığ, İbrahim Peygamber, Kaynak Yayınları, İstanbul, 2000, s.67, dipnot 6.

[2] “Havva, yaşam anlamına gelir.” Ayrıntı için bkz. Samuel Henry Hooke, Ortadoğu Mitolojisi, Alaaddin Şenel (Çev.), İmge Kitabevi, Ankara, 1995, s.133

[3] Muazzaz İlmiye Çığ, İbrahim Peygamber, Kaynak Yayınları, İstanbul, 2000, s.68

asinar 11-10-2009 19:20

Allah Ademi yarattıktan sonra, düşündü, taşındı, yarım saat kaşındı ve kendi kendine dedi ki;
- Tüh be, bu adamı yaratırken hemen yanı başında, gene aynı maddeden, neydi o pişmiş balçık mıydı, cıvık balçık mıydı, neyse ne işte, o maddeden bi de kadın yarataydım keşke.
Aynı anda ikisine birden ruhum(uz)dan üfler, bir taşla iki kuş vururduk. Şimdi ordan, burdan toprak getirt, yeniden çamur yap, şekil ver, bir kırk bin yıl da bunu bekle... Yok yok, böyle olmayacak. Ne yapsam, ne yapsam?

Derken aklına birden "Ol !" deyince oldurabildiği geldi. Ama bu sefer de, ol deyice oldursa, erkek kadına karşı,

-"Ulan karı, Allah sana ol deyince anında olmuşsun. Oysa beni nasıl da özene bezene kendi elleriyle yarattı" diyerek hava atmasın diye tuttu onun için de azıcık zahmet etti. Vee, erkeğe eş olsun diye, erkeğin kaburgasına et giydirerek, bez bebek yapar gibi, kadını yarattı.

Gerçi daha sonra "Kiminiz kiminize düşman olarak inin oradan aşağı !" diyerek onları cennetten kovarken, "Sizleri birbirinize yardımcı olarak yarattım" sözünü unutmuştu ama olsun. Bu kadarcık kusur kadı kızında da olur.

Bu yaradılış masalı da tıpkı Nuh masalı gibi akıllara zarar bir masaldır ama, inananlar bu anlatılanları Allah'tan daha iyi savunarak accaip sevap kazanmaya devam etmektedirler.
Ah bir de birilerinin hidayete ermesine vesile olabilirlerse, ooooh değme keyiflerine. Cennetin anahtarını cepte bil artık.

siparisci 11-10-2009 21:32

Kaç bin yıl önceki Sümerler bile bir yaratıcı buldu ama Asinar arkadaş bulamadı.

Bir kaç bin yıl sonra görüşmek üzere :)

KızıL 11-10-2009 22:14

sevgili siparişci asinarın bir yaratıcıya ihtiyacı olmadığı için hala bulamadı..
ihtiyacı olan toplumlar dediğiniz gibi binlerce yıldır bulmaktalar..
ilk insan dan günümüze uygarlıkların bir çoğunda bir kutsal güce inanış olmuştur..
genelde bu kutsal güç insanların ilk defa gördükleri, şaşırdıkları, açıklıyamadıkları şeyler olmuştur vede daha gizemli ve güçlüleri bulundukçada bu eski inanışları terk etmiştirler.

uygarlıkların, kültürlerin gelişmesiyle inanışlarda gelişmiştir..
ilk zamanlarda Güneşe, Ay'a, Ateşe, Yıldırıma tapan insanlar sonraları hem bunları keşfettikçe hemde başka şeyler buldukça inanma işlemlerine devam ettiler tapınma gelenekten geleneğe yıllarca sürdü.. Sonra inandıkları herşeyi öğrenen insanlık inanmayı bırakarak yeni arayışlara girdi inançlarını kategorize etti, çok tanrılılar başladı güneş ayrı tanrı oldu yıldırım ayrı birden çok inanış birden çok tanrı çıktı.. gerek mitolojik oldular gerekse isimsiz..
bazen yanardağları tanrı sandılar her volkanizma olayında her lav püskürtmesinde tanrının kızdığını düşündüler hatta yaşam alanlarına zarar veren lavlar olduğunda tanrı kurban istiyor dediler içlerinden seçtiklerini kurban ettiler...

kımı zaman şiddetli depremlerden korktular içlerinde yaptıkları birşeyin tanrıyı kızdırdığını sanıp büyük çukurlara kurban verdiler...

günümüze yaklaşırken tanrısallıkta inanışlarda ve hatta geleneklerde evrimleşti, evrildi...
çon tanrılılık yerini bir çok yerde tek tanrıya bıraktı ateş söndürülebiliyordu güneş in ne olduğu anlaşılıyordu tapınma işlemi anlamsızlaştı daha kutsal daha zor tanrılara ihtiyaç vardı!! paratonel bulundu zeus öldü!!

tek tanrı göklerde görünmeyen bilinmeyen kımsenin ulaşamayacağı bir gizemdeydi evet evet işte aranan tamda buydu.. adı ne olursa olsun fark etmezdi bir tapınma isteği vardı ve bu bastırılmalıydı gelenekler devam etmeli bir cezalandırıcı yada ödüllendirici bulunmalıydı ve bulunduda...

afrodit neden öldü?? çünkü zeus artık onu dere kenarında izlemiyordu çünkü artık afroditin güzelliğinin anlatılarının daha güzelleri vardı!
gerçekler ve hayat!!

şimdi ise evrimleşen dinlerde gelenekler sürmekte cezalar ödüller kurbanlar.. bakınız kurban bayramına bakınız cennete bakınız cehenneme!!

ateşin etrafında toplanan halka oluşturan kabilenin yerini camiler aldı tapınma yerleride evrimleşti mağaralar yerini kiliseye bıraktı..

sadece inançlar ve inananlar mı evrildi?? hayır inanma isteğide bir güce tapma ondan ceza ve ödül alma isteğide evrildi elbette..

bilimsel veriler ışığından giden insanlar bilimin açıkladıklarını tanrı kehanetlerinden ayırdılar, cezaların nerden geldiğini gördüler volkanlar yada kazalar normal di bilimseldi ancak ödülleri gören yoktu!!

ve şimdi ise tanrıya yada tapınmaya gerek duymayan bir yaratıcıya yada bir güce bel bağlamayan insanlar oldu! bilimin ışığından ilerleyen, sorgulamaktan ve paylaşmaktan çekinmeyen, öğrenmeyi asla kesmeyen inanmaya değil bilmeye ihtiyaç duyan insanlar oluştular.. İşte bizlerde onlardanız tıpkı sevgili asinar gibi..

emil 12-10-2009 00:56

Madem erkeğin bir kaburga kemiğinden yarattı, neden erkeklerin kaburga sayısı bir eksik değil.Sonrada aldığını yerine koymadığına göre.Yada eksik kemik yerine yenisini mi yarattı?E yenisini yaratabiliyorsun ne diye ademin kaburga kemiğini alıyorsun..Akıl sır ermez bu işlere :D

cenker 12-10-2009 01:11

kaburga kemiği düzelmez düzeltmeye çalışırsan kırılır.kadınlar da yamuktur gibi bi manası var diye okumuştum bir yerde.

AhbAp 12-10-2009 01:40

Alıntı:

cenker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 247571)
kaburga kemiği düzelmez düzeltmeye çalışırsan kırılır.kadınlar da yamuktur gibi bi manası var diye okumuştum bir yerde.

“Kadınlara hakkı tavsiye ediniz. Çünkü kadın, eğri kaburga kemiğinden yaratılmıştır. Kaburga kemiğinin en eğri tarafı baş kısmıdır. Onu doğrultmaya çalışırsan kırarsın, olduğu gibi bırakırsan öylece eğri kalır. Kadınlara hayrı tavsiye ediniz.” (Sahih-i Buhari)

Bir önceki sayfadaki iletimde vardı, gözünüzden kaçmış olabilir.

Saygılarımla...

matillda 12-10-2009 02:06

Sen kocaman tanri ol, ote yandan sozumona cinsiyet yaratma isinde temel arac gereclerin camur kaburga filan olsun..
trajikomik.

KızıL 12-10-2009 02:52

ne kadar hötü değil mi kadınlara yamukluk? yada kadına hayrı tavsiye ediniz!!
biz herkese hayırlı olanı tavsiye ediyoruz...

cenker 12-10-2009 08:47

Alıntı:

matillda´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 247604)
Sen kocaman tanri ol, ote yandan sozumona cinsiyet yaratma isinde temel arac gereclerin camur kaburga filan olsun..
trajikomik.

Bu konuda çelişki göremiyorum ben Tanrı sonuçta en alt kesime de derdini anlatmalı.O yüzden simgelerden faydalanmıştır sonuçta.

uyar 12-10-2009 12:39

Bu kaburga olayı belki bir çeşit klonlama dicem ama ozaman havva o zamanlar adem gibi erkek miydi acaba...

demek havva genetiğiyle oynanmış ürünler kategorisinde belki de :)

bu arada diğer hayvanları dişi erkek ayrı ayrı yaratmak aklına geliyo da neden ademi tek cins yaratıyor önce die merak eder dururum.. belkide onları da birbirlerinden yarattı bu durumda da evrim kitapta yazıyor demektir....

bak nerden nereye :)

K.C. 12-10-2009 12:54

Alıntı:

"...bir kadini aglatirken cok dikkat edin, cunku Tanri gozyaslarini sayar!
Kadin erkegin kaburgasindan yaratildi, ayaklarindan yaratilmadi, oyle
olsaydi ezilirdi; ustun olmasin diye basindan da yaratilmadi. ama
gogsunden yaratildi, esit olsun diye;... ... kolun biraz altindan korunsun
diye....kalp hizasindan SEVILSIN diye...
Müslümanların kadın-erkek eşitliği için sık sık öne sürdüğü bir söylemdir bu. Bunun Tevrat'tan olduğunu bilmiyordum.

Tevrat'ın tahrif edildiğini söylemiyorlar mıydı? Bu kısım tahrifatsız mı kalmış onlara göre.
Sadece işlerine gelmeyen kısımlar mı tahrif edilmiş oluyor bu durumda?..

uyar 12-10-2009 18:21

Alıntı:

cenker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 247655)
Bu konuda çelişki göremiyorum ben Tanrı sonuçta en alt kesime de derdini anlatmalı.O yüzden simgelerden faydalanmıştır sonuçta.

walla ben allah olsam böle yaratmazdım.. daha yaratıcı olabilirdim... mesela söle 10-15 kollu yaratırdım.. böylece erkeğine daha iyi hizmet edebilirdi...

vartor 12-10-2009 19:11

yaw birakin su zavalliyi; herkes ondan bahsediyor, o ne yaptigini biliyor mu? Bir bakmissin ucsuz bucaksiz, hala genislemekte olan bir evrenin tum detaylariyla yaraticisi; bir de bakiyorsun, melekleriyle muhammede yardima kosan, onun kilic zoruyla, kelle ucurarak, yakarak yarattigi terror zoruyla kendine dua edecek muminlere muhtac, gozdesi muhammed'in cinsel hayatini bile duzenleyen bir hayrani.
Enteresan olan, en imanli olanlar, dinlere inanmakla, var olduguna inandiklari tanriyi ne kadar kucultuklerinin farkinda olmayislari. Hele semavi dinler, sanki insan zekasina bir hakaret destanlari. 6 gunde evreni ve icindekileri, ol! deyip,en kucuk teferuatina kadar planlayip yarattigina inandiklari bir tanrinin, insan zekasi duzeyinin altina bile dusurduklerini nasil anlamazlar? He ya, bir de kasap yaptiniz kainatin yaraticisin; camur kitligi vardi da ondan kaburga caldi adem uyurken; Acaba supriz mi yapmak istedi, yoksa caktirmadan yurutmek miydi kaburga operasyonun nedeni.
Tanri, allah god yehova, her neyse adi, var olsaydi, once kendini bu derce alcaltanlari atardi cehennemine:).

emil 12-10-2009 21:27

Alıntı:

cenker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 247571)

Evet bu işte bi yamuk var :D

gunali 13-10-2009 00:28

kadın erkeğin kaburgasından yaratılmışsa, o zaman allah kasap olur olmazmı.bence olur.

muhterem5151 13-10-2009 22:37

Harikasın Yoldaş.
Günlerdir toparlayıp şu örümcek kafalara din in öz geçmişini nasıl anlatayım diye uğraşıyordum ki yazını okudum.
Daha iyi açıklanamazdı heralde. Yazacaklarım da tam bu temas ettiklerine paralel olacağı için vazgeçtim.
Not: Fikir paylaşımı dilersen adresim "muhterem5151@hotmail.com"

KızıL 14-10-2009 01:05

muhterem yazınız kıme acaba??

caydanlik 14-10-2009 17:54

Selamlar sevgili AhbAp

Simdi siz her konuda Sumerleri ornek vererek iste butun dinlerin yazdigi burada da yazmis diyorsunuz..

Peki bu 20 000 peygamber dunyanin hangi doneminde yasamislar..Sumerlerden hemen sonra 20 000 peygamber gelmis ve o arada olmusler mi?

Hayir merak ediyorum da Sumer`lere Tanri`dan bir peygamber inmismidir diye merak ettiniz mi?

Mesela bugun Sumerlerden daha once yasamis bir irkin tabletlerini bulsak ve orada da ayni adem hikayelerini gorsek..Bu sizde nasil bir his uyandirir..

Himm demekki Sumerlerde bunlardan calmis dersiniz buyuk ihtimal..

Peki bu medeniyetler bu hikayeyi acaba ilk kimden calmislar acaba dusundunuz mu?

Yani bu ortaklik benim canimi sikacagi yerde dogru yolda oldugumu ispatlar nitelikte..Benim elimde 20 000 den fazla peygamber oldugu bilgisi var ve bir dayanak olarak bunu tahmin edebiliyorum..

sizin elinizde sumerlerden once yasamis olabilecek 10 tane irkin tabletleri var mi?

Yani biraz ileriye gitsek sumerlerden bir oncesi maymunlardi diyeceksiniz de..:)

Sevgiler..

siparisci 14-10-2009 17:59

Alıntı:

cenker´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 247655)

Sayın Cenker bu yönüyle düşünmemiştim hiç. Bu teorin için teşekkür ederim.

Allah bir formül yazsaydı kitaba, böyle formül mü olur deyip çekip giderlerdi. İnsan inanmak istemiyorsa bulutlar bile fayda etmez Sayın Cenker.

Saygıyla.

AhbAp 14-10-2009 18:26

Merhaba Caydanlık,

Alıntı:

caydanlik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 249040)
Selamlar sevgili AhbAp

Simdi siz her konuda Sumerleri ornek vererek iste butun dinlerin yazdigi burada da yazmis diyorsunuz..

Peki bu 20 000 peygamber dunyanin hangi doneminde yasamislar..Sumerlerden hemen sonra 20 000 peygamber gelmis ve o arada olmusler mi?

Benim 20.000 peygamberi tarihin herhangi bir dönemine sıkıştırmak gibi bir sorunum yok. Peygamberlik diye bir şeye inanmıyorum. Bazı kişiler bu iddia ile ortaya çıkmış olabilirler ve isimleri günümüze kalanlardan kiminin sahtekar kiminin ise hiç yaşamadığını biliyoruz. Hem diğer 104.000 peygamberi n'aptınız? Ben müslümanlardan hep 124.000 peygamber olduğunu duyarım.

Alıntı:

Hayir merak ediyorum da Sumer`lere Tanri`dan bir peygamber inmismidir diye merak ettiniz mi?

Etmedim. Okuduğum kaynaklar içerisinde Sümerlilerin ne gerçek ne de sahte bir peygamberden bahsettiklerini okumadım. Onların doğayı anlama çabasıydı tüm bu hikayeler. Başlangıçta tanrı bile demediler bu güçlere. Bitkinin, hayvanın vs içindeki yaratıcı güç dediler. Somutu arama ihtiyacı, bunları somutlaştırma sürecini de getirdi, bunlara tanrılar demeye başladılar. Şimdi sana, daha önce bahsettiğim o iletilerimi oku diyeceğim kaçıncı defadır, ama gerek yok. Okumadığın bu sorulardan belli, okusaydın bu soruları farklı şekilde sorardın gibime geliyor.

Alıntı:

Mesela bugun Sumerlerden daha once yasamis bir irkin tabletlerini bulsak ve orada da ayni adem hikayelerini gorsek..Bu sizde nasil bir his uyandirir..

Bu bende müthiş bir heyecan uyandırır. Çünkü yazılı kayıtlar olarak en eski ulaşabildiğimiz kayıtlar Sümerlilere ait. Onlar öncesinden de bilgimiz olsa fena mı olurdu? Çok daha eski zamanlardan kalıntılar, resimler, rölyefler var farklı uygarlıklara ait. Ama bulunan en eski yazılı metinler Sümerlilere ait; en azından şu ana kadar.

Alıntı:

Himm demekki Sumerlerde bunlardan calmis dersiniz buyuk ihtimal..

Demem. Çünkü medeniyetlerin birbirini etkilemiş olması son derece doğal. Sümerliler de Orta Asya'dan göç etmeden önce komşularıyla ilişkiler kurdular, ticaret yaptılar. Hatta bunlardan biri de Türkler'di. Birçok şeyin benzer olması, "Sümerliler Türk müydü veya Türkler Sümerli mi" düşüncelerini bile ortaya çıkardı. Hatta adını şu an hatırlayamadığım eski bir Kültür Bakanı, "Hz. İbrahim Sümerliydi. Hz. Muhammed de İbrahim'in soyundan geldiği için Sümerlidir. E, Sümerliler de Türk olduğu için, peygamberimiz Türktür" bile demiştir.

Benzerlikleri çalıntı olarak adlandırmıyorum. Bugün hala kullandığımız "Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır" sözünün bir Sümer atasözü olduğunu biliyor muydun? Veya "Malak gibi yatıyor" sözünün aslının "Balak gibi yatıyor" olduğunu; balağın yerinden kıpırdatılması zor, büyük bir davul olduğunu... Bunları biz çalmadık. Etkileşimler sonrası, ilişkiler sonrası oluşan benzerlikler. Soğan, sarımsak gibi kelimeler her iki dilde aynı mesela. Tanrı sözcüğü Türklerde "tengri" iken Sümerde "tengir".

Bunların esinlenmeler yoluyla dile, dine, sosyal hayata girmesi başka, "Bana gökten vahiy geldi, ben elçiyim" deyip araklamalar suretiyle kutsal(!) kitap oluşturmak başka.

Alıntı:

Peki bu medeniyetler bu hikayeyi acaba ilk kimden calmislar acaba dusundunuz mu?

Yukarıda açıkladığımı sanıyorum.

Alıntı:

Yani bu ortaklik benim canimi sikacagi yerde dogru yolda oldugumu ispatlar nitelikte..Benim elimde 20 000 den fazla peygamber oldugu bilgisi var ve bir dayanak olarak bunu tahmin edebiliyorum..

Bu bilgiyi nereden buldun? Paylaş da biz de öğrenelim.

Alıntı:

sizin elinizde sumerlerden once yasamis olabilecek 10 tane irkin tabletleri var mi?

Aktardığım gibi, Sümerliler öncesinden bize ulaşan yazılı bir metin yok. Olmasını çok isterdim.

Alıntı:

Yani biraz ileriye gitsek sumerlerden bir oncesi maymunlardi diyeceksiniz de..:)

Evrim teorisine kötü bir atıf yapmışsın. "Maymundan gelmek" söylemi çok komik. Kimsenin böyle bir iddiası yok, lütfen doğru tanımı öğren.

Şaman Türksoy 15-10-2009 11:48

Alıntı:

AhbAp´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 249051)
Aktardığım gibi, Sümerliler öncesinden bize ulaşan yazılı bir metin yok. Olmasını çok isterdim.

Colonel James Churchward tarafından kaleme alınarak ilki 1931 yılında yayınlanmış dört ciltlik bir eser var.
The Chıldren of MU adlı 1. ciltte , milattan 15.000 önce çok eski ve ölü bir dil olan Naga-Maya dili ile yazılmış oldukları anlaşılan Naa-cal tabletlerinden söz edilmekte, bu tabletlerde çok büyük ve üstün bir medeniyetin "Ezoterik" bilgileri yer almaktadır.

Bu konu ile ilgili detaylı bir çalışmam var."Yazar" olunca sitede paylaşacağım.

Sağlıcakla kalınız.

Mohikan 21-10-2009 11:17

Musevilikte geçebilir İslam inancına göre'de kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmıştır...

uyar 21-10-2009 21:05

Alıntı:

Mohikan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252039)
Musevilikte geçebilir İslam inancına göre'de kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmıştır...

sevgili mohikan...

şimdi sen bu safsataya inanıyor musun yani??? yoksa bu bir benzetme, mesel falan mı??

siparisci 21-10-2009 22:18

Alıntı:

uyar´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 252172)
sevgili mohikan...

şimdi sen bu safsataya inanıyor musun yani??? yoksa bu bir benzetme, mesel falan mı??

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi. Bu bir sembol. Yaratma olayını bizler ve sizler anlayamayacağımız için tabana indirme olayı.

Sana agtw4t345wqefewr5234654erfdsdghrtewe deseydi gülüp geçecektin.
Bak yeni bir dalga konusunu kaçırdın. Sen buna üzül.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 09:58 .