Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Öneri, Düşünce & Eleştirileriniz (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=40)
-   -   Bir soru (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=12549)

esron 09-09-2009 01:16

Bir soru

Eski forumları incelerken, Kürtçe olduğunu düşündüğüm iletiler gördüm...

Sitenin dil kuralı nedir?

lolepet 09-09-2009 21:26

moderatörlerin cvp vermesi gereken bir soru ama bende cvp vermek isterim...arkadaşım bu soruyla faşistliğini göstemenin bir manası yok ne olmuş yani kürtçe bir kaç ileti gördüysen...ülkeyimi bölecek bu iletiler

unbe 09-09-2009 21:33

sn. Esron
sitemizde her tür düşünceye yer vardır.
herhangi bir hakaret ve şiddet içermediği sürece insanlar düşüncelerini ifade edebilirler.
bu türkçe olur,kürtçe olur,almanca olur,ingilizce olur....olabilir.bence.

esron 09-09-2009 22:17

Üyelere fikrini sormadım...

dilaver 09-09-2009 22:18

Sayın esron

Sitemiz Türkçe yayın yapan bir sitedir. Ancak ana sayfamıza dikkat ettiyseniz İngilizce ve Almanca ana sayfamız da mevcuttur, geliştirilmektedir. Ayrıca başka dillere çeviri çalışmaları da yapılmaktadır. Gönül ister ki sitemiz her dilde özellikle de Arapça yayın yapabilsin. Buna çalışmaktayız.

Sitemizde degişik dillerden alıntı yapılabilmekte, linkler verilebilmekte ve alıntılayan zaman zaman alıntı ile birrlikte tercümesini de verebilmektedir. Kürtçe de bir takım insanlar tarafından konuşulduguna göre özellikle Kürt meselesinin tartışıldıgı başlıklarda, ya da Kürtler'le ilgili konularda kullanılması son derece dogaldır.

Siz bu konuda sakınca mı gördünüz. Bildigim kadarıyla bu dilin kullanılmasının önünde şu an itibarıyla hiç bir yasal sakınca olmadıgı gibi bizzat devletin bir TV kanalı bu dilde yayın yapmaktadır.

Bu konuda sizi bu kadar hayrete düşüren şeyin ne oldugunu bize izah edebilirseniz belki size daha fazla açıklayıcı bilgi verebilmemiz mümkün olacaktır.

TD sitesi tüzügünde yazıldıgı gibi her türden düşünceye sınırsız ifade özgürlügü tanıyan ender sitelerden biridir.

saygılarımla

unbe 09-09-2009 22:18

Alıntı:

esron´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 229987)
Üyelere fikrini sormadım...

burası özgür bir forum olduğuna göre herkes fikrini beyan edebilir değil mi?

placebo 09-09-2009 23:00

Sevgili Esron bayağı abartmışsınız :)

evrensel-insan 09-09-2009 23:04

Saygideger esron;

Dilin amaci, iletisimdir. Eger, sizin boyle bir niyetiniz yoksa; mesaj yazmaniza da, gerek yok.

Saygilarimla;
evrensel-insan

evrensel-insan 09-09-2009 23:09

Saygideger esron;

Bildigin dilleri, siraliyorsun, galiba! Sirada hangisi var?

Saygilarimla;
evrensel-insan

unbe 09-09-2009 23:10

arapça biliyorsa iyi olur yaw
arapça bilene ihtiyaç var da:)

esron 09-09-2009 23:24

Evrensel-insan

Açıklamanız güzel:

Dilin amacı insanların iletişimde bulunmasıdır... da bu açıklamayı kendinize yapınız...

Ben bir forum okurken, bazı dillerden cümleler okuyunca, Türkçe çevirisi de olmayınca:

İ-le-ti-şe-mi-yo-rum... Kürtçe de bunlardan biri...

placebo 09-09-2009 23:24

Alıntı:

esron´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 229660)
Eski forumları incelerken, Kürtçe olduğunu düşündüğüm iletiler gördüm...

Uzun zamanlardır kürtçe konuşmak yasaktı.Yasağın kalkmasıyla kendi dilini konuşmanın özgürlüğüne henüz varmış arkadaşlarımız o heyecanlarıyla kürtçe ileti yazmış olabilirler..Nitsche nin Ecce homo da bir sözü vardı hatırlarım:yasaklanmış olana erişmektir amacımız!!

dilaver 09-09-2009 23:27

Sayın esron

Amacınız anlaşılır ki bagcı dövmektir. Ben genel anlamda yazdım, siz ise işi demagojiye vardırmışsınız. Yazdıgınız iletilerin Türkçe tercümelerini de eklerseniz, bu iletileri yazmanızda bir mahzur yok. Ama siz Türkçe tercümelerini eklememişsiniz.

Ayrıca rastladıgınız Kürtçe yazı örneklemelerinin linklerini de buraya asarsanız daha hızlı ilerleriz.

O zaman da neye karşısınız onu anlayabiliriz.

Sizin yazdıgınız tarzda pek çok alıntı vardır sitede. Örnegin Dawkins'ten vs. Özellikle de evrim forumunda bolca rastlayabilirsiniz. Ancak bunlar sizin yaptıgınız tarzda diyalog olarak geçmez ve alıntılar olarak, kaynaklar olarak yer alırlar.Siz ise sohbet ediyorsunuz ve ben mod olsam bu yazıları kaldırırım.

Siz Kürçe ileti örneklerini ve linklerini bir asın da ona göre degerlendirelim. Havanda su dövmenin bir anlamı yok.

saygılarımla

evrensel-insan 09-09-2009 23:39

Saygideger esron;

Sitemizin, yazim dili Turkcedir. Bu su demektir. Herhangibir uye bir yazi yazacaksa; bu yazi tum siteye aciktir ve herkesin ortak dili Turkce oldugu icin de, bu yaziyi, okur ve anlar.

Birincisi; toplum icinde, herkesin anlamadigi bir dili kullanmak; hem toplumsal kurallara karsi bir ilkesizlik, hem de okuyanlara karsi, saygisizliktir.

Ben, hic bir mesajin sadece Kurtce olarak, herkesin okumasina acik bir sekilde, yazildigini, sitemizde gormedim. Ama; Kurtce dil grubu var. Ya da iki kisi Kurtce olarak biribiriyle ozel mesajlasabilir.

Sitenin ana sayfasi Turkce oldugu surece de, alternatif olarak sitemizde, kullanimi olan bir dilin; olmasinin da kimseye bir zarari yoktur.

Cunku yazi dili ve uslubunun bir anlamida, yazinin, ortak bir dil temelinde anlasilir olmasidir.

Soylendigi gibi; bu bahsettigin yazinin linkini ben de merak ettim, asarsan sevinirim.

Saygilarimla;
evrensel-insan

esron 09-09-2009 23:42

Dilaver

Falcı mısınız?

Üyelerin niyetini okuyarak mı yapıyorsunuz site meclis başkanlığını?

Ben niyet okumam...

Siteyi dolaşırken, "çevirisi olmayan" Kürtçe olduğunu düşündüğüm iletiler gördüm ve sadece kuralı sordum...

O andan itibaren olanlara bakalım: Bir üye tarafından "faşistlikle" suçlandım...

Her dil özgür babında açıklama gelince, ben de Hollandaca bir ileti girdim...

Bu sefer, bir üye derdimin iletişim olmadığına getirdi sözü...

Şimdi de siz niyet okuması yapmışsınız...

Soru saatlerdir orada...

Şu anda sizin açıklamanız resmi açıklama mıdır?

Kural nedir bana açıkça onu söyleyin... Çevirisi olduğu sürece her dil mi serbest?

Kürtçe için çeviri de mi gereksiz?

Türkçe mi?

Faşistliğimden niyetime kadar hepsini sıraladınız ama soruma net cevap yok hâlâ...

Bu sitede işler bu şekilde mi yürüyor?

evrensel-insan 09-09-2009 23:45

Saygideger esron;

O linki veya linkleri verirmisiniz?

Saygilarimla;
evrensel-insan

dilaver 09-09-2009 23:50

Önce neyi kast ettiginiz örnekler ile açıklayın ki istediginiz cavabı alasınız.

Size net olarak yazım. Sitemizde iletişim dili Türkçe'dir. Siz buna aykırı olan iletileri sıralayın ki biz de net olarak cevaplayalım.

Evrim sitesinde bolca İng alıntı vardır ve kaynak oldugu için oradadırlar, bu sitenin iletişim dili ile çelişmez.

muhterem evrensel insanın da dedigi gibi üç sene içerisinde ben bu tarz bir ileti hatırlamıyorum, ama elbette gözümüzden kaçmış olabilir.

Kürtçe dil ögrenme grubunun ise iletişim dili kürtçe- türkçedir. Orası özel bir grup ve amacı da dil ögrenmek.

Siz kast ettiginiz asarsanız bu tartışma da anlamsız olarak uzamaz. Şayet örneksiz iddialarda bulunuluyorsa o zaman niyet okumaya mecburuz. Üstelik de bu iddialar siteyi eleştirme ile bir başlıkta yer alıyor ve mesnedi bulunmuyorsa ne düşünmemizi beklersiniz.

Dogrusu kaynaklarınızı göstermenizdir ki ona göre degerlendirme yapalım. Yoksa afaki bir çıkış olmuştur.

saygılarımla

Cem 09-09-2009 23:56

Sitemizin tüzüğünde forum dili konusunda bir belirleme yoktur. Ancak geleneksel olarak Türkçe geçerli dildir.

Türkçe yazılan yazıları kontrol edebilecek moderatör bulma konusunda bile zaman zaman sıkıntı yaşarken İngilizce veya Kürtçe mesajları kontrol edebilecek olanları sağlamamız çok zor.

Benim moderatör arkadaşlara önerim İngilizce, Almanca, Kürtçe vs. hangi dilden olursa olsun Türkçe haricinde yazılan mesajları silmeleri yönündedir.

Bu konuyu da Site Meclisi'ne taşımamızda fayda var.

unbe 10-09-2009 00:02

kaldırıyorum iletileri.

unbe 10-09-2009 00:05

sn. esron
bahsettiğiniz iletiler nerdedir?
linklerini asarsanız kaldırılır.

esron 10-09-2009 00:06

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 229991)

Sayın esron

Sitemiz Türkçe yayın yapan bir sitedir. Ancak ana sayfamıza dikkat ettiyseniz İngilizce ve Almanca ana sayfamız da mevcuttur, geliştirilmektedir. Ayrıca başka dillere çeviri çalışmaları da yapılmaktadır. Gönül ister ki sitemiz her dilde özellikle de Arapça yayın yapabilsin. Buna çalışmaktayız.

Sitemizde degişik dillerden alıntı yapılabilmekte, linkler verilebilmekte ve alıntılayan zaman zaman alıntı ile birrlikte tercümesini de verebilmektedir. Kürtçe de bir takım insanlar tarafından konuşulduguna göre özellikle Kürt meselesinin tartışıldıgı başlıklarda, ya da Kürtler'le ilgili konularda kullanılması son derece dogaldır.

Siz bu konuda sakınca mı gördünüz. Bildigim kadarıyla bu dilin kullanılmasının önünde şu an itibarıyla hiç bir yasal sakınca olmadıgı gibi bizzat devletin bir TV kanalı bu dilde yayın yapmaktadır.

Bu konuda sizi bu kadar hayrete düşüren şeyin ne oldugunu bize izah edebilirseniz belki size daha fazla açıklayıcı bilgi verebilmemiz mümkün olacaktır.

TD sitesi tüzügünde yazıldıgı gibi her türden düşünceye sınırsız ifade özgürlügü tanıyan ender sitelerden biridir.

saygılarımla

Hayır Dilaver,

sorunları sırasıyla halledeceğiz ilk mesajınız yukarda ve koyu olarak belirttiğim yerlere cevap vereceksiniz önce...

Sadece sitenin dil kuralını sormuş bir üyeyim o anda ve sizin ifadelerinize bakın...

Hayrete düştüğümü nereden çıkardınız? - Bu soruma mutlaka cevap bekliyorum... Öyle sorulan soruya göre niyet okuma hakkını nereden bulduğunuzu bilmem gerekir...

Ve şimdi sizin sorularınızı cevaplayayım:

İlk olarak edebiyat grubunda bir kaç gün önce gördüm iki Kürtçe -diye düşündüğüm- şiir... Birisinin çeviris de vardı ve okudum birisinin ise yoktu...
Üzerinde durmadım...

Dün akşam ise eski forumları okuyordum, sanırım 100lü sayfalara gittim en eski forumlara bakmak için ve bir forumda anladığım kadarıyla iki kişi bir birine yazmıştı- Türkçesi falan yoktu- ve biri diğerine, ne dersin dersim, gibi, Türkçe bir ifade ile bitiriyordu...

Aklıma takıldı sordum... Faşistlik, kötü niyet, vs gibi hücumlara uğrayacağım aklımın ucundan bile geçmediği için de hangi forum diye özellikle bakmadım bile...

Sitenize yeni gelmiştim, ne kadar kalırım onu da bilmem, henüz inceleme aşamasındaydım ve bu site hakkında şu an kesin bildiğim bir şey var o da "özgür" falan olmadığı, birilerinin birilerine saldırmak için havayı kokladığıdır, bir soru sordum ve aldığım cevaplara bakın...

Özgür bir ortamda insanlar bir soru sorduğunda, cevaplar bu şekilde olmaz!!!

Hakaretle ve kişisel komplekslerimizle başkalarının niyetini okumak, özgürlük değildir...

pante 10-09-2009 00:09

Eski forum yazılarına genelde vakıf sayılırım ve hiç rastlamadım.
Son dönemde ise Dilaver yazmıştı. :lol:

Cem'e katılıyorum.

placebo 10-09-2009 00:10

Benim edebiyat grubunda Jangej'in bir kürtçe şiiri var ama açıklamasını altına girmiş.Belki kendisine şiirsel gelmiştir de asmıştır tam olarak anlayamadım..

dilaver 10-09-2009 00:11

Benim moderatör arkadaşlara önerim İngilizce, Almanca, Kürtçe vs. hangi dilden olursa olsun Türkçe haricinde yazılan mesajları silmeleri yönündedir.

Son derece yanlış Cem,

O zaman evrim forumunu ve Dreim ali nin Muhammed yaşadı mı başlıklarını hemen kaldırmak lazım.

Yabancı dilde elbette kaynak verilebilir ama tercümesi şartıyla.

Kaldı ki bu sitede forum alanlarında ben Kürtçe yazı hatırlamıyorum. Kürt meselesi başlıgına ben ilk Kürtçe şiiri yayınlamıştım, ama Türkçe tercümesi ile birlikte ve MÖ 6 yy a tekabül ediyordu. İlk Kürtçe şiiri her halde Türkçe yayınlayamazsınız.

Dreim ali defalarca Almanca alıntılara yer verdi ve bunların tercümesini yazdı. Şimdi kaynak almanca ise ve Türkçesi de yoksa biz bu kaynagı yok mu sayacagız.

Tekrar ediyorum. Bu sitede forum alanlarında Kürtçe ileti oldugunu hatırlamıyorum. Varsa da yanında mutlaka türkçe tercümesine yer verilmiştir.

Bu konuda tek istisna geçmişteki bir fransız arkadaşın mesajları olabilir. Galiba ismi Aurelien gibi bir şeydi. Türk olmasına ragmen Türkçe ye hakim degildi, fransa da yaşayan ateisttürk mod larından biriydi ve bir süre kendisiyle ingilizce yazışıldı. Bizden yardım istiyordu TD hakkında.

Ayrıca esron muhtemelen Kürtçe dil ögrenme grubunu gördü ve bu yüzden bu ileitiyi yazdı. Ama ismi üstünde o gruptaki arkadaşlar Kürtçe ögrenmek için o grubu kurmuşlardı ve özel bir sosyal gruptu. O grupta yer almayan insanları o grup ilgilendirmemeli. Ha kürtçe ögrenmek isteyen varsa da gider o gruba üye olur, yoksa orada yazılanları eleştirme hakkına sahip degildir. Kürtçe dil ögrenme grubundaki insanlara da neden kürtçe yazıyorsunuz diye bir soru da herhalde sorulamaz.

saygılarımla

aydoe 10-09-2009 00:15

Alıntı:

pante´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 230103)
Cem'e katılıyorum.

One Minute
Pante'de Cem'e katıldıysa bir daha da girmem bu siteye :lol:

pante 10-09-2009 00:17

Alıntı:

Son derece yanlış Cem,
Cem'in kastettiği de, tabi ki tercümesi yazılmamış yazılar.
Forumda birisi yanıtlarını İngilizce verse itiraz edilmeyecek mi?
Çalışmalarda haliyle y. dil yer alabilir.

dilaver 10-09-2009 00:18

esron

Bu site düzenli yönetime 2006 sonuna dogru geçti ve ondan önce yer alan pek çok ileti vardı. Hatta hala da arasak son derece agır küfürlerle dolu iletiler de vardır. Binlerce geçmiş iletiyi tek tek her halde kimse yeniden ele alamaz.

Kürtçe yi görüp de İngilizce ve Arapça iletileri görmemeniz ister istemez niyet okutturmak zorunda bırakır insanı. Bunun da suçlama ile bir alaksı yok.

Fazla alıngan olmaya gerek de yok. Suçlama ya da eleştiri varsa kanıt istenir. Afaki iddia olmaz. Evet forum alanlarında gözden kaçan iki kişi arasında geçen Kürtçe yazışmalar varsa derhal kaldırılır, ama Türkçe tercümeleri de varsa o zaman sorun yok.

Böyle bir şey varsa ve rapor ederseniz o zaman haklısınız demektir. Ama ben görmüştüm mantıgı ile siteyi eleştirmeniz dogru degil.

Bir sav ileri sürdünüz, bende nerede bunlar diye soruyorum. Bunda bu kadar aalınacak bir şey de yok.

Sitenin erişim dilinin Türkçe oldugunu da defalarca yazdım, arkadaşlar da yazdılar. O halde sorun nerede, gösterin ve geregi yapılsın.

saygılarımla

pante 10-09-2009 00:18

Alıntı:

One Minute
Pante'de Cem'e katıldıysa bir daha da girmem bu siteye
Yahu, anla işte.
Dilaver ekibinden koparmaya, kurtarmaya çalışıyoruz. :lol:

dilaver 10-09-2009 00:22

Cem'in kastettiği de, tabi ki tercümesi yazılmamış yazılar.

pante sitede Aurelien'in haricinde böyle yazılar oldugunu sanmıyorum. Varsa görmek isterim.

Ama şu var.

Geçenlerde biri iletişim masasına bir dilekçe yazmiş. Siz dincilerle işbirligi içindesiniz demiş.

Dayanagı da 2005 senesinde bir dincinin yazdıgı 2-3 satırlık bir ileti. Tek iletilik de bir başlık. Tarihin çöplügünde durmakta.

Yahu kim ugraşır bunca ileti arasında 2005 senesindeki tek satırlık başlıkla.

Bazen gene üyeler çok agır küfürlerle dolu iletileri de bulup çıkarıyorlar. O zamanın yapısı içinde öyle kalmış. Hatırlatılırsa kaldırılıyor.

saygılarımla

Cem 10-09-2009 00:23

Alıntı:

dilaver´isimli üyeden Alıntı
Son derece yanlış Cem,

O zaman evrim forumunu ve Dreim ali nin Muhammed yaşadı mı başlıklarını hemen kaldırmak lazım.

Yabancı dilde elbette kaynak verilebilir ama tercümesi şartıyla.

Kaldı ki bu sitede forum alanlarında ben Kürtçe yazı hatırlamıyorum. Kürt meselesi başlıgına ben ilk Kürtçe şiiri yayınlamıştım, ama Türkçe tercümesi ile birlikte ve MÖ 6 yy a tekabül ediyordu. İlk Kürtçe şiiri her halde Türkçe yayınlayamazsınız.

pante'nin de belirttiği gibi tamamı yabancı dilde olan mesajları kastettim. Altında-üstünde Türkçe açıklaması olmayan mesajları.

dilaver 10-09-2009 00:26

pante'nin de belirttiği gibi tamamı yabancı dilde olan mesajları kastettim. Altında-üstünde Türkçe açıklaması olmayan mesajları.

Bunun aksi bir uygulama ve yazı ben hatırlamıyorum. Tek istisna atetürk'ün ingilizce iletileridir. O da zaten çok sürmedi.

saygılarımla

Cem 10-09-2009 00:26

Alıntı:

aydoe´isimli üyeden Alıntı
One Minute
Pante'de Cem'e katıldıysa bir daha da girmem bu siteye

Gözlerin yaşardı değil mi aydoe? :)

pante 10-09-2009 00:27

Alıntı:

pante sitede Aurelien'in haricinde böyle yazılar oldugunu sanmıyorum. Varsa görmek isterim.
İlk mesajımda "Cem'e katılıyorum" dedikten sonra:
"Ama bir Aurelien örneğimiz var ki, onun gibi yeterli Türkçesi olmayan bir Kürt kökenli üyemiz olsa ne yaparız?" diye başlamıştım ki sildim, çözümü yok çünkü.

Fakat nasıl ki bir Azeri üye bağlandığında cümleleri arasında tam anlaşılamayan kelimeler oluyorsa ya da Evrensel-insan gibi :) anlaşılmaz sözcükler kullananlar olabiliyorsa;
Cümleleri içinde yöresinde kullanılan Kürtçe kelimeleri yazanlar çıkabilir. Sorulur, anlamı bulunur. Pek de sorun değil.
Ama maksatlı olarak Türkçe dışında yazımlara meydan verilmemeli.

placebo 10-09-2009 00:28

http://www.turandursun.com/forumlar/...2&pp=10&page=9

Edebiyat grubunda bir tane tercümesiz kürtçe şiir var..

aydoe 10-09-2009 00:29

:lol::bounce::lol:

evrensel-insan 10-09-2009 00:31

Saygideger pante;

Evrensel-insan gibi anlaşılmaz sözcükler kullananlar olabiliyorsa;-pante-

Bende bundan sonra ingilizce yazayim bari; sozluge baka baka okursun.

Saygilarimla;
evrensel-insan

esron 10-09-2009 00:32

Kürtçe dil öğrenme grubu falan değildi... İslam forumlarında 100lü sayfalardaydım, ilk forumlardaydım ve çok forum inceledim... Kürtçe dil öğrenme gibi bir foruma hiç rastlamadım...

Yanında Türkçesi mutlaka olmak kaydıyla isterseniz Çince yazılsın, isterseniz kuş dili, anlamaktır aslolan çünkü... ama bunların Türkçesi yoktu, öyle aklıma takıldı ve sordum...

evrensel-insan 10-09-2009 00:33

Saygideger cem;

Ne o, yoksa; sendemi; pante-dilaver ayniliginin, disindasin?:amen:

Saygilarimla;
evrensel-insan

Averroes 10-09-2009 00:36

Yazar: esron
Kürtçe iletilere itiraz etmeye başladığı tarih: 09 Eylül 2009
Arada geçen süre: 8 gün
İtirazının gerekçesi: Henüz bilinmiyor
Sitede tamamı yabancı dilde sürekli imzası olanlar: Mutezile (İnmus Inter Parres), High IQ (La tabudune ma ta budune-hem de Arapça karakterleriyle), Başka bir Üye (All thinking Men are Atheists)
İmza açıklamaları: YOk!
Kürtçe bir şiirin Türkçe'ye tercüme olanağı: En aşağı 2 saat
İngilizce bildiği varsayılan iki üyenin gönderdikleri bir paragrafı Türkçeye tercüme ederek gönderdikleri görülmüş mü?: Hayır!
Kürtçe bir paragrafa neden tercüme angaryası dayatılır: Allah bilir!
Kürtçe ileti yasaklanırsa schopenhauer ne yapar: Çeker gider!
Schopenhauer'ın Kürtçe ileti sayısı: O

Saygılar

pervane 10-09-2009 00:50

Ha gayret:) Ben bu başlıktan bir şey anladıysam fransız olayım! İngilizce, çince, arapça vs. yazan üyeye yazdığı şeyin ne anlama geldiğini sorma zahmetinde bulunsa merak eden, veya iletideki bilgiyi öğrenmek isteyen. yazan kişi erinip cevap vermeyecekmidir? Ne dediğini gizleme olanağı varmıdır? Ya da diyelim ki ben shopene şimdi "evar baş" diye yazdım bunu shopenin anladığını biliyorum muhatabım o bu ileti muhatabını ilgilendirir.Kendisi iletimi anlamış ve sorunsuz olarak kabullenmiş ise, Kendi üzerine alınmak isteyen üye de sorusunu yöneltip cevabını alacaktır. Yok çok çok sorun oluyor ise Kürtçe iki lehçede forumda bu tür iletilerde sorun yaşandığında tercüme görevi görebilirim. Şimdi sorun olan ileti linklerini verebilirse üye kendisine bu konuda içerik olarak tüzüğe aykırı bir durum olup olmadığı hakkında tereddütlerini giderecek bilgileri iletebilirim.. Evrensel hocam da ayrıca ingilizce bilmektedir:)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:04 .