![]() |
Dinde Zorlama Var mıdır?
Muhammed’in hayatının son 10 yılı boyunca Müslümanlar durmadan savaşmış ve yağmalamıştır. Medine’ye Hicretten sonra Muhammed’in ölümüne kadar geçen süre içinde (yani 10 yılda) küffara karşı 60’tan fazla sefer yapılmıştır. Bedir, Uhud, Hendek gibi savaşları hepimiz biliriz ama Evtas Savaşı, Beni Lihyan Gazası, Beni Nadir Gazası…… gibi savaşlar pek anılmaz.
Kuran ayetleri savaşı över ve teşvik eder niteliktedir. Biliyoruz ki bugün hukukta cinayet suç olduğu gibi cinayete azmettirmek de suçtur. "Ey iman edenler! Sizi elem dolu bir azaptan kurtaracak bir ticaret göstereyim mi size?Allah'a ve peygamberine inanır, mallarınızla ve canlarınızla Allah yolunda cihat edersiniz. Eğer bilirseniz, bu sizin için çok hayırlıdır." (Saf, 10-11) "Kim Allah'a güzel bir borç verecek ki, Allah da onu kendisine kat kat ödesin. Ona çok değerli bir mükafat da vardır." (Hadid, 11) "Haram aylar çıkınca Allah'a ortak koşanları bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin." (Tevbe, 5) İslamcılar bu ayetlerin savunmasını nasıl yapıyor? “Ayetlerin sebeb-i nüzuluna (iniş sebebi) ve indirildiği zamana bakmak gerekir. Bu ayetler savaş zamanında indirilmişti.” Bu savunmanın ne kadar saçma olduğu ortada savaş zamanında elbette insanlar birbirini öldürür kimse kimseye çiçek vermez. Kuran’da yakalayın, asın, kesin demeseydi müminler kılıçla savaşa gelen kafirlere çiçek mi uzatacaktı? Ya da sağ böğrünü deşene sol böğrünü mü dönecekti? Bu ayetlerin savaşa kışkırttığı insan öldürmeye teşvik ettiği apaçık ortada. Hele ki: “Fitne kalmayıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar, onlarla savaşın.” (Enfal, 39) Ayetinde açıkça görülüyor ki maçayı kurtarmak için Müslüman olmaktan başka çıkar yol yok. İslamcılar bir başka kandırmacası daha var, ne diyorlar: “Serçe parmağının ucuna bakarak bir insanın resmini çizmek ne kadar yanlış bir sonuç doğurursa, bir tek ayetin sadece mealine bakarak Kur’an hakkında hüküm vermek de en az onun kadar yanıltıcı olur.” Kuran’da dinlere karşı hoşgörü olduğunu iddia edip ardından şu ayeti ekliyorlar: “Dinde ikrah (zorlama) yoktur. Doğruluk sapıklıktan cidden ayrıldı…..” (Bakara, 256) Bu ayet var diye yukardakiler buhar olup uçtu mu bu çelişkili değil mi şimdi? Elbette çelişkili bırakalım bilmem kaç tanesini sadece Enfal 39’a bakmak bile çelişkiyi görmek için kâfidir. Peki nedir bu çelişkinin sebebi? İslam’ın ilk yıllarında Muhammed Mekke’deydi ve kendisine inananların sayısı azdı. Ne zamanki Medine’ye hicret etti taraftarları çoğalıp palazlandı işte o zaman cihat başladı. Ayrıca sadece savaşa teşvik ve kışkırtma değil Kuran’da savaşmayanlara karşı tehdit de var sıkıysa “Dinim emretse de savaşmak istemem, inancı yüzünden insanları öldüremem” de. Bakalım bunu diyenlere Kuran ne yanıt veriyor: "Yoksa siz; Allah, içinizden cihad edenleri (sınayıp) ayırt etmeden ve yine sabredenleri (sınayıp) ayırt etmeden cennete gireceğinizi mi sandınız?" (Al-i Imran, 142) yani adam öldüremem falan derseniz maazallah kafir olur Cehennem’i boylarsınız. Yalnız dinde değil din için savaşmada da zorlama vardır. Hoş Kuran’da Allah Fil ordusunun üstüne ebabil kuşlarını gönderip taş attırarak onları mahvetmiş, Nuh’un kavmini tufanda boğmuş, Lut kavminin üzerine “azap yağmuru” yağdırmış, Medyen kavmine “dayanılmaz bir sarsıntı”yla diz çöktürmüş, Ad kavminin “kökünü kurutmuş”tu. Allah o kavim senin şu kavim benim diye ona buna sürekli ayar vermiş ama her ne hikmetse Kureyş’e bir türlü kendisi doğal yollardan ceza verememiş hep Muhammed ve ordusu savaşmak zorunda kalmıştır. Bu da ilginç tabii. |
vardır vardır..
sonra da sevgi barış dini islam diye ortalarda boy gösterir bazıları keh keh keh |
Sayın yucemanitu,
Tipik dinci stratejisi. Zayıfken mıy mıyla, ağla zırla, ezilenleri oyna. Güçlenince höt zöte başla. Birde yanar döner durumlar var. Hangisi uyarsa. Gerektiğinde Bakara 256, gerektiğinde Enfal 39. |
Alıntı:
beğenmeyebilirsiniz, ama bu saygısızlık yapıp hakaret etmenizi gerektirmez.. kılın biri tutup forumu bu yönden dava edebilir.. site zor duruma düşer;) |
din konusunda yazmayı sevmeyen bir yazar olarak bir kaç cümle yazayım.
şer'i hükümler dahilinde dinde zorlama vardır. bir dini seçene kadar hangi dini seçeceğinde özgür bırakılırsın. dini seçtikten sonra o dinin gereklerini yerine getirmekle zorunlusundur. günümüzün anayasal hükümleriyle özdeşleştirebilirsiniz. yine şer'i hükümlere göre ateist ya da dinsiz olamazsın. eğer ateistim ya da dinsizim dersen köle sınıfına dahil edilirsin. |
Alıntı:
|
islamda fazlasıyla zorlama vardır..
|
liseye yazılıp derslere girme zorunluluğu varmış demek gibi birşey. kimse "zorlanmak" zorunda değil.
ayrıca despot yöneticisi olan her toplumda zorlama var, dinsiz olması için zorlanan toplumlar da var. |
Konunun başlığı İslam'da zorlama var mıdır olacaktı sanırım. Din deyince aklınıza tek İslam geliyor galiba .]
|
Din ( hangisi olursa olsun) insan yapısı olduğu müddetçe baskı, zorlama, şiddet barındırır.
Yücemanitu dostumuz çok güzel bir ayrıntı yakalamış. Kendisine isyan eden, buyruklarına boyun eymeyen, sözlerini dikkate almayan her kavmi yerle yeksan etmiş ancak muhammedin savaşmasına göz yummuştur. Kureyşi de yerle yeksan edeydi ya. O zaman muhammed savaşmadan belki de islamiyeti yayardı. Bakara ve enfal surelerini de yazmasına gerek kalmazdı.Onların yerine başka şeyler yazabilirdi. |
Alıntı:
İslam düşmanlığından başka. |
Alıntı:
İslamı eleştirmem gayet normal. Sonuçta %99'u (!) müslüman olan ve islam dininin ağırlıklı yaşandığı, örf-ananelerimizin islamiyete göre şekillendiği bir ülke de yaşıyoruz. İtalya da yahut İspanya da doğmuş olsaydık bugün ilk olarak hristiyanlığı daha sonra da diğer semavi dinleri eleştiriyor olurduk. Düşmanlık yaptığımda falan da yok. Yapmış olsaydım şu an burada olmaz ve bu herkese açık sanal platformda görüşlerimi paylaşmazdım. Konumumuz itibariyle ilk eleştirdiğimiz din tabiki islamiyet olacaktır. Ancak ifadelerimiz ve yaşayış tarzımızdan dolayı bizlere düşmanca tavırlar takınan yobazları es geçiyorsunuz düşüncesindeyim. Ben ateistim. Yaratıcı, tanrı, allah kavramlarına inanmam. Var olduğunun ispatlanması gerekir. Var olmadığının değil. Ben kimseye kin beslemem. herkesin inancı kendini bağlar. Ancak yaşamaya çalıştığımız ülkemizdeki çarpıklıkların din kisvesi ile bizlere baskı ve zulüm ortamı yaratmaması açısından verdiğimiz mücadeleye saygı duymalısınız. Ben kimseyi tutup kolundan "Gel buraya, ateist olacaksın, allah yoktur" demem. Ben, ilgilenen arkadaşlarla fikirlerimi paylaşırım.Bunun adı islam düşmanlığı değil, olsa olsa din karşıtlığı olur.... sevgi ile.. Uydurma dinler ve onların safsataları.... |
Sevgili manitu.
İşgenceyi kendine yapanların Onu da Allaha mal etmeleri ne kadar üzücü.... Siz nasıl bir din istiyorsunuz pek anlaşılır değil. Sadece inkar etmek için inkar ediyorsunuz ve bunu da kendinize bir dinmiş gibi göryorsunuz ateist olmanıza rağmen...VE büyük bi boşlukta uçuyorsunuz kafayı çekmiş keşler gibi... Ayetleri kendinie göre yorumlayarak bu yorumlarınızın doğru olduğunumu düşünüyorsunuz? okuyup araştırmadan bir bilgin gibi ahkam kesiyorsunuz. Savaş hakkında ne düşünüyorsunuz merak ediyorum insanlar neden savaşır? Bugün Filistinde öldürülenlerin pek de din adına öldürüldüklerini sanmıyorum. Çelişki var diyorsun ayetlerde dinde zorlama yoktur ve Allah adına savaşın fitneyi defedin firavunlardan kurtarın kendinizi diyor bu mu çelişki. Dinde zorlama yoktur demek herşeye eyvallah etmek anlamına gelmiyor yanlış biliyorsunuz. Evet islam dininde zorlama yoktur.. Ama zorlama karşı taraftan geliyorsa cihad kaçınılmazdır...Elimizi kolumuzu bağlayıp bize küfür etmenize göz yumacak değiliz. |
Alıntı:
sevgi ile |
Alıntı:
sakin :cool: |
Sn. Elbaki mesajınıza cevap vermeye çalışayım.
Alıntı:
Ben din falan istemiyorum dine ihtiyacım yok. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
|
Dinde zorlama vardir tabii ki.
Oyle olmasaydi, bir musluman din degistirmede serbest olurdu. Idama mahkum edilen bir gayri muslim musluman olup idamdan kurtulamazdi. Utopik din anlayisindan siyrilip uygulamaya bakalim lutfen. Vay biz gercek dini yasamiyoruz, asr-i saadet, devlet-i ali, veli padisahlar falan diye tarihe de tos pembe bakmayi birakin artik, ayaklariniz yere degsin. Not: Eger hakaret etmeden yazamiyorsaniz hic yazmayin, gidin derin bir nefes alin, abdussamet falan dinleyin acilirsiniz. |
Alıntı:
Not: Yücemanitu sen akıllı ve birikim sahibi bir insansın, yobazların seviyesine inmemelisin bence. |
Konu tartışılmayacak kadar net bence ama şu cümle çok gari geldi. :)
"Evet islam dininde zorlama yoktur.. Ama zorlama karşı taraftan geliyorsa cihad kaçınılmazdır...Elimizi kolumuzu bağlayıp bize küfür etmenize göz yumacak değiliz. " Ama islam inanmayanlara hakaret ediyor....buna ne dersiniz? |
Alıntı:
cihat konusu kafa karıştırıyor.. "Cihad" sözcüğü "cehd" sözcüğünün türevlerinden olup, "Müfaale" babından mastardır. "Cühd" olarak okunuşu da söz konusu olan "cehd" sözcüğü, "ağır yük taşıyan hayvanın menziline ulaşabilmesi için gösterdiği çaba"yı anlatmak için türetilmiştir ve dolayısıyla sözcüğün esas anlamı "takat" demektir. "Müfaale" babı, "işteşlik" ifade ettiği için, konumuz olan "cihad" sözcüğü de; "karşılıklı olarak gayretleşme" anlamına gelir. Diğer bir ifadeyle "cihad"; "karşı tarafın gücüne karşı güç kullanma, güç ile mukabele etme" demektir. (Lisan ül Arab; c:2, s:239, 240 "chd" mad. ve Tac ül Arus; c:4, s:407 "chd" mad.) "Cihad" sözcüğü gibi bu sözcüğün türediği "cehd" sözcüğü de "müçtehid", "mücahede", "içtihat" gibi türevleri ile Türkçeye geçmiş bir sözcüktür ve yukarıdaki açıklamalar doğrultusunda "cehd" sözcüğünü; "gayeye ulaşmak için yük altında gösterilen gayret" olarak anlamlandırmak mümkündür. "Cihad" sözcüğünün anlamında "adam öldürme, düşman yok etme, ortadan kaldırma" anlamı yoktur. Ölme ve öldürme (savaş), Kur'an'da, "kıtal" ve "muharebe" ifadeleriyle yer almıştır. "Cihad"ın her zaman yapılmasını isteyen Rabbimiz savaşa ise ancak şartlar oluşunca, yani fitneyi yok ermek, zulüm ve fesadı ortadan kaldırmak için izin vermiştir. İntikam, yağma, kişileri zorla İslâm'a sokma gibi amaçlarla savaş yapılamayacağı, Hacc suresinin 39. ayetinden ve diğer kıtal ve muharebe ayetlerinden açıkça anlaşılmaktadır. "Cihad"ın en güzeli ve en muteberi, ilim ile yapılanıdır. Çünkü dünyadaki bütün kötülüklerin sebebi cehalettir. Hakk'a ulaşmak isteyen herkesin cehaletten kurtulması, ondan uzaklaşması gerekir. Bilginin kişiler ve toplumlar üzerindeki etkisi şüphesiz tartışılmaz. Onun için Rabbimiz şöyle buyurmuştur. Furkan; 52: Öyleyse kâfirlere itaat etme ve onunla (Furkan ile) onlara karşı olanca gücünle büyük bir cihad yap! İslâm dinin tanıtılması, Kur'an'ın tebliğ ve tebyin esasına dayanır. "İlim ile cihad" işte bu faaliyetin adıdır. Buna "Kur'an ile cihad" da denilir. Yukarıdaki ayette Kur'an ile cihadın "Büyük cihad" olarak nitelenmesi, Allah'ın "ilim ile cihad" konusuna ne kadar önem verdiğini göstermektedir. "Mal ile yapılan cihad" ise, Allah'ın insana ihsan etmiş bulunduğu mal ve servetin, Allah yolunda harcanmasıdır. Bilindiği gibi artık dünyada her iş para ile yapılmaktadır. Hakkın korunması ve zafere ulaşılması da yine paraya bağlıdır. Bunun için mal ile yapılan cihadın önemi de çok büyüktür. Nitekim Rabbimiz de cihad ayetlerinde hep malların cihad için harcanmasından söz etmiştir: Saff; 10-12: Ey inanmış olan kimseler! Size, sizi can yakıcı bir cezadan kurtaracak, kazançlı bir ticaret göstereyim mi? Allah'a ve O'nun elçisine inanacaksınız; Allah yolunda canlarınızla, mallarınızla çaba harcayacaksınız. İşte bu, eğer bilirseniz, sizin için daha iyidir: Sizin günahlarınızı bağışlar ve sizi altlarından ırmaklar akan cennetlere ve Adn cennetlerindeki hoş meskenlere girdirir. İşte bu, büyük kurtuluştur. Tövbe; 24: De ki; eğer ki babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, akrabalarınız, kabileniz, elde ettiğiniz mallar, kesada uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler, size Allah'tan, O'nun elçisinden ve O'nun yolunda cihaddan daha sevimli ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyiniz. Ve Allah fasıklar kavmine doğru yolu göstermez. Hucurat; 15: Müminler ancak, Allah'a ve O'nun elçisine iman edenler, sonra da şüpheye düşmeyen ve malları ve canları ile Allah yolunda cihad eden kimseledir. İşte bunlar sadıkların ta kendisidir. Tövbe; 41: Hafif teçhizatla ve ağırlıklı olarak sefere çıkın ve mallarınızla, canlarınızla Allah yolunda cihad edin. Eğer bilirseniz bu sizin için daha hayırlıdır. Nisa; 95, 96: Müminlerden özür sahibi olmaksızın oturanlarla Allah yolunda mallarıyla, canlarıyla cihad edenler eşit olamazlar. Allah, mallarıyla, canlarıyla cihad edenleri, derece itibariyle, oturanlara fazlalıklı kıldı. Ve Allah onların hepsine "En Güzel"i vaat etmiştir. Ve Allah mücahitlere, oturanların üzerine büyük bir ecir fazlalaştırmıştır: Kendi katından dereceler, bir mağfiret ve rahmet. Ve Allah, çok bağışlayıcı, çok merhamet edicidir. Bu konuda ayrıca şu ayetlere de bakılabilir: Âl-i Imran; 142, Tövbe; 16, 19, 20, 73, 88, Bakara; 218, Muhammed; 31, Enfal; 72, 74, 75, Nahl; 10, Ankebut; 68, Maide; 35, 43, Tahrim; 9, Hacc; 78. alıntı |
Bana Küfür ettiniz diyen yok ki:) Küfür etme meselesi değil onu genel ve mecazi anlamda kullandım. Hakaret edene hakaret savaş edene savaşla muamele edilmesi gerekir heralde.
arkadaşında dediği gibi karşı tarafın gücüne karşı güç... Sana gelince inançsız arkadaş sadece din bilginleri değil ama hiç olmazsa kuran dilini bilen kişiler tarafından yorum yapılırsa daha güzel olur. Roman gibi okursan elbet bişey çıkaramazsın. Sen görmezsen açık olsa nolur olmasa nolur. Bizim inanmadığımız Din sistemindeki yanlışlıkları göz önüne seriyoruz cümleside pek anlaşılır gibi değil.PEki inandığınız ne gibi değerler için savaşırsınız ya da mücadele edersiniz diyeyim çünkü savaş lafı geçince yanlış anlaşılıyor elimize kılıç alıp üzerlerine yürüyeceğiz zannediyor bazıları. Ayrıca agresif değilim yazma tarzım bu sizi ürküttüysem kusura bakmayın .. Saygılar.. |
Kuran ı yorumlayabilmek için kuran dilini iyi bilmek gerekir diyorsun. Mesela ben arapça bilmiyorum. Fıkıh dersi de almadım. Ama apaçık Kuran (!) bana ne söylediğini anlatamıyorsa o zaman sorun bende değil kitaptadır. Sonuçta sizin inancınıza göre kuran insanlığı doğru yola sevketmek için indirildi. E peki sormazlar mı adama, madem bizim için indi o zaman din alimleri ya da din bilginleri mi benim adıma yorum yapacaklar. Kaldı ki her insanın yorumu farklıdır. Ortak bir yorum elbetteki vardır ama bu kişinin kendi düşüncelerine ket vuramaz. İnanan hiçkimsenin herhangi bir kutsal(!) kitabı roman gibi okuduğuna inanmıyorum. Bende eskiden deist sayabileceğim bir hayat yaşardım. Kuranı okuduktan sonra ateist oldum.
kimseyi ürküttüğünüz yok. Ürkütemezsiniz de. sadece uslub konusunda biraz daha seviyeli olmanızı istedik. |
Alıntı:
Ne yapacaksınız kuzucuklar, kılıcınızı çekip bize karşı cihat mı ilan edeceksiniz? Sizin sevgi ve hoşgörü dininiz Islam bu kadar işte. niye uzattın gittin böyle aylardır bu siteyi takip ediyorum hep aynı kompleks hep aynı hüsnü kuruntular Not: Yücemanitu sen akıllı ve birikim sahibi bir insansın, yobazların seviyesine inmemelisin bence. Senin hoşgörü anlayışın kendi inançsızlığından olmayan kişileri aşşağılamaksa pekala hoşgeldin 2. mevlana |
Dinde zorlama var mıdır? konusunda sadece ayetleri ele alarak afaki yorumlara gitmek pekala mümkün. Ancak konuyu ilgili hadislerle (peygamberin uygulamaları ile) desteklersek işin rengi değişiyor :
Peygamber döneminde ehli kitabın başına gelenler aşağıdadır : Kendilerine kitap verilenlerden Allah'a ve ahiret gününe iman etmeyen, Allah'ın ve Resûlünün haram kıldığını haram saymayan ve hak din İslam'ı din edinmeyen kimselerle, küçülerek (boyun eğerek) kendi elleriyle cizyeyi verinceye kadar savaşın. Tevbe -29 "Allah'tan başka ilah olmadığına, Muhmammed'in, onun Resülü olduğuna şahadet edinceye, namazı dosdoğru kılıncaya ve zekatı verinceye kadar insanlarla savaşmam bana emredildi. Bunları yaptıkları taktirde, İslam'ın hakkı sebebiyle olması dışında, canlarını ve mallarını benden korurlar. (İç yüzleri ile ilgili olarak) hesapları ise Allah'a aittir."116 el-Buhârî, es-Sahîh, İmân, 4. "Peygamberimiz`in hayatının son ve Hicret`in 10. senesiydi. Resulullah Efendimiz, Necran Hıristiyanlarına da İslam`a davet mektubu gönderdi. Mektupta, ya İslam`ı kabul etmelerini veya cizye vermelerini teklif ediyor, aksi takdirde kendileriyle harp edeceğini bildiriyordu. Necranlılar, bu mektupla telaşlandılar. Toplanıp, Peygamberimiz`e gitmeye karar verdiler. 60 kişilik bir heyetle, bir ikindi vakti Medine`ye gelip Peygamberimiz`in mescidine indiler. Peygamberimiz (sav) de onlara. Önce, `Müslüman olunuz` teklifinde bulundu. Fakat onlar, `Biz eskiden beri Müslümanız` diye bu teklifi reddettiler. Peygamberimiz, `İsterseniz Müslüman olmanıza engel olan hallerinizi söyleyeyim` diyerek saymaya başladı: `İsa`nın, Allah`ın oğlu olduğunu söylüyorsunuz, haça tapıyorsunuz, domuz eti yiyorsunuz...` Onlar ise, `İsa Allah`tır, Allah`ın oğludur, üç ilahın üçüncüsüdür` iddiasında ısrar ediyor; Allah`ın bir olmadığı hususunda kendilerine göre deliller getiriyorlardı. Münakaşa uzadı. İçlerinden biri, `Kul olduğunu söyleyerek İsa`ya hakaret ediyorsun. Onun babası kimdir söyle` dedi. Peygamberimiz, bu hususta bir vahiy bekliyordu. Onlara, `Şimdi size bir şey söylemiyorum. Rabbimin, İsa hakkındaki haberi gelinceye kadar bekleyin` buyurdu. Nihayet, ertesi gün Ali İmran Suresi`nin, Hıristiyanlığı reddeden ilk 80 ayeti nazil oldu. Hıristiyan heyetinin, bu ayetlere rağmen hala inat ve ısrarda devam etmesi karşısında, başka çare kalmadığı için, Peygamberimiz, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin`in ellerinden tuttu, Hz. Ali, Hz. Fatıma, hanımları Hz. Aişe ve Hz. Hafsa`yı da yanlarına alıp, Hıristiyan heyetini lanetlemeye çağırdı. Yani, `Ya Rabbi, kimin dini hak değilse onu helak et` diye karşılıklı dua etmeye davet etti. Helak olmaktan korkan ((daha doğrusu öldürülmekten)) Hıristiyanlar, cizye vermeyi kabul edip gittiler... Bundan sonrası mühim. Peygamberimiz, vefatından az önce ashabına şu tarihi emri verdi: `Ahricü`l-yehude mine`l-Hicaz. Ve ahricu ehle Necran min Cezireti`l-Arab Hicaz bölgesinden Yahudileri çıkarınız. Necran Hıristiyanlarını Arabistan Yarımadası`ndan çıkarınız." Ali Eren 2005-07-15 Vakit http://www.vakit.com.tr/detail.asp?id=14696 |
her dinde dinin coğrafyasına göre zorlama vardır örneğin italyanın hiristiyan demokrat partisinin kazazndığı bölegelerde bu parti faşist bir partidir camiler yıkır müslün insanlar rahatça ibadet edemezler diğer bir örnekte konyada insanlar isteğiğ gibi rahatça dolaşamazlar demek istediğim sudur dinlerda her zaman baskı vardır türkiye rahatça hristiyanım yada ateistim yada museviyim diemessiniz müslüman olman zorunludur bu ülkede
|
Ben yaşamak istemiyorum. Niye para kazanmak zorundayım ki?
Ben gönlümün istediği gibi gezmek istiyorum. Neden bunun için para veriyim ki? Ben evlenmeden çocuk sahibi olmak istiyorum. Ama 5-6 yaşına geldikten sonrasını istemiyorum. Niye isteyim ki? Yok mu bunlar gibi birşeyler yazacak arkadaş aranızda? Yahu insan neden konuşur? Neden diyalog kurar? Neden dil öğrenir? Neden edebiyat öğrenir? Neden şiir okur? Neden kitap okur? Neden? Hadi okumadan şiir yazın bakıyım, okumadan kültürlü olun. Konuşmak istemiyorum arkadaş, işaret dili ile anlaşıcam, zorundamıyım öğrenmeye, siz işaret dilini öğrenin demiyorsunuz? Hayatta herşey önümüze serili olsaydı, yaşamanın ne anlamı kalırdı? Ne kadar yaman bir çelişki dimi, bir yandan bilim insanı olacaksın, eğitimin çok önemli olduğunu söyleyeceksin, evrim karşıtlarına bilimden yoksunsun diyeceksin ama sonra ben arapça bilmiyorum Kur'an apaçık olduğunu iddia ediyor ben okuyorum anlamadığıma göre sorun bende değil diyeceksin... Hiç bilmediğiniz bir bilimden önünüze kitap koysalar oku bakayım deseler anlar mısınız? Hayır. E peki o zaman burada kitabın kabahatini ne? Ya da niye illa ki bir kabahat aranıyor anlamıyorum. O bilimi öğrenmek istersen zaten ona göre alt yapın olur bakarsın araştırırsın, öğrenirsin. İstemiyorsan zaten istemezsin. Bu başlığı açan yücemanitu, İslam'da zorlama olmadığını çok iyi biliyor aslında. Kabullenmek zor geliyor bunu. Atalarımız bu ülkeyi diyaloglamı kurtardı? Binlerce şehiti, askeri kaybetmedik mi uğrunda? Milyonlarca insanımızı, şiddet yanlısı olarak göstermeye ne hakkımız var? Savaş diyince siz şiddet diye algılıyorsanız ki öyle algılamadığınızı da biliyorum ama yinede söylemek istiyorum. Tarih bilmiyorsunuz demektir. Bugün Türkiye tüm savunmasını yitirse, üzerimize savaş açmak isteyen, topraklarımızı işgal etmek isteyen kaç tane ülke var siz biliyor musunuz? Türkiye ile alakası ne peki? %99'u müslüman diyorsunuz ya, o bakımdan. Birbirinize bu kadar kin duymayın. Bu sadece sizin birbirinize düşmenizi isteyenlere yarar sağlar, sizlere değil. Saygılarımla |
Teşekkürler Enyvme Gayet açıklayıcı bi mesaj olmuş.
Bazıları kendilerinde bulunan özelliklerin doğa tarafından zamanla ortaya çıktığına inanıyor da o yüzden anlamakta zorlanıyor olabilirler:) Saygılar... |
Elbaki,
Sorunda zaten burada.Eğitimde.Bana diyorsunki önüne bilim kitabı koysalar anlarmısın.Öncelikle şunu kavramanı rica ediyorum. Bilim ve din karşı olgular değildir.Bilimin din ile alakası olmaz. Ben bilimadamı olmak istersem ona göre eğitim alırım. Bilimin dili vardır ve bu dil evrenseldir. Bu dili anlamak için çok uzun süre eğitim almak gerekir. Ve gerekli eğitimi aldıktan sonra bilimadamı olursunuz ve konuştuğunuz dil evrensel bir bilim dili olur. Bilim de giz olmaz. Formuller içinde gizli formuller aranmaz. Formullere gizli manalar yüklenmez. formuller gelecekten haber vermezler. Formullerde hata yaptığın zaman karşılığını hemen alırsın. Ve geri dönüp doğruyu araAnı ve olanları araştırır. İnsanlığa yararlı ne var ise üzerine çalışır. Ama sizin kitabınız arapça inmiş. Araplara inmiş. Araplar bile halen anlamıyorken bizim türkçesini anlamamamız normal değil mi? Bir harfi değişse manası değişir diyorsunuz. Bizim türk tefsircilerin çevirmelerine göre ben gerçektende anlamıyorum. Türkçe olmasına rağmen. Anladığım kısımlar var tabi. Ama onları da mantık süzgecimden geçirince anlamsız buluyorum. Bu belkide kalp gözümün (!) kapalı olmasından kaynaklanıyor olabilir.:shocked: Tarih bilmediğimizden bahsetmişsin. Savaş sende takdir edersin ki çok kötü bir şey. Dünya tarihini incelersen eğer savaşların %75 inin din kökenli yani dine dayalı savaşlar olduğunu anlayabilirsin. Haa bu demek değilki dinler olmasaydı insanlar savaşmazdı. İllaki başka bişi bulurlardı savaşacak o ayrı bir konu. Ama genel başlangıç hep din ile alakalı. neyse ya siz dininizle başbaşa güzel günler geçirin temennim budur. sevgi ile... |
Sayın Unbeliever
Orada bilim kitabı der iken neyi kastettiğimi çok iyi biliyorsunuz. Ben size bilim adamı olmayı değil, önünüze bir bilimin kitabı konulursa anlarmısınız demiştim. Ben az çok fizik, matematik anlarım ama biyoloji anlamam. Önüme üç tane bunlarla ilgili kitap konulsa. Ben diyebilirmiyim ki, biyoloji kitabı eksik, yanlış vs. vs. Demişsiniz ki, bilimde giz olmaz. Bugün hala çözülemeyen formüller, çözülemeyen sorular yokmu? Var... Demek ki neymiş? Bilimde de giz varmış. Bilim formüllere anlam yüklemez demişsiniz. Ama siz de biliyorsunuz ki yüklüdür. Din ile aynı değildir belki ama yinede vardır. Ama şunu söylememe izin verin lütfen. Ben din ile bilimi kıyaslamadım. Bilmediğiniz birşeyi, bilmeyi istiyorsanız çaba göstermelisiniz demek istedim. Bir bakkalın logaritma, integral, türev bilmesine gerek yoktur, dört işlem ile işlerini halleder ama ihtiyaç duyabilecek kişinin bunları öğrenmesi gerekir. Hayat da böyle değil mi zaten. Kimi milyar ile geçinir kimi daha fazlası ile. İnsanlar, daha iyi bir konumda olmak için okumuyorlar mı? Okuyorlar. Peki okumayan geçinemez mi? Geçinebilir. Burada ki olay da bu. Daha fazlasını öğrenmek isteyen, okumalı, araştırmalı, sormalı ve öğrenmeli. Kur'an zaten insanlardan da bunu istiyor, okuyun ve öğrenin diyor. Ama okuyamayına da şans veriyor. Bu yüzden İslam barış ve huzurlu bir din. Merhametin en fazla olduğu din. Umarım anlatabilmişimdir meramımı. Benimde temennim kişinin inancı ne olursa olsun herkesin güzel bir ömür geçirmesi Saygılarımla |
Unbeliever a questionlar...
1- Bilim dili evrensel imiş? Kastınız Matematik mi? Evrensel ise Tıp kitaplarını neden anlamıyoruz? 2- Formüllerin karşılığını alırız dediğinize göre formüllerin nereden çıktığını da bilmemiz gerekmez mi? Formül ispatı neden yapıyoruz o halde? 3- Kuran o yıllarda arapça değilde Türkçe inseydi yine de bir şey bulmazmıydınız? 4- Eskiden ya da Şu anda evrensel bir dil varmıdır varsa nedir İngilizce midir? |
Sorular bana değil ama ben kendi cevaplarımı vereyim!
1- Bilim dili evrensel imiş? Kastınız Matematik mi? Evrensel ise Tıp kitaplarını neden anlamıyoruz? Bilim evrenseldir ,evrende bilimseldir . Bilimden anlamıyorsanız Tıp ya da Antropoloji farketmez hiç birini anlamazsınız. Yaratan size anlama melekesi vermemiş olabir bu da sorgulanmalı! 2- Formüllerin karşılığını alırız dediğinize göre formüllerin nereden çıktığını da bilmemiz gerekmez mi? Formül ispatı neden yapıyoruz o halde? Tüm formüllerin isbatı ve sınanması vardır,sınavdan geçip formülleşmişler 3- Kuran o yıllarda arapça değilde Türkçe inseydi yine de bir şey bulmazmıydınız? O zaman islam olmazdı , Kuran zaten yazım olarak değil ,telkin olarak gelmiştir. O dönemde ,o coğrafrada başka bir dilde dillendirilmesi mümkün değildi. 4- Eskiden ya da Şu anda evrensel bir dil varmıdır varsa nedir İngilizce midir? Doğanın dili evrenseldir,anlayabilene |
Dinde zorlama diye bir şey söz konusu değil ki. Doğar doğmaz "dini islamdır" diye nüfüsa kaydettiriyorlar. Seçme hakkın olmadığı durumlarda zorlama olmaz olsa olsa "mecburi" olur ki bu da zorlama değildir.
Dincilerin yaptığı da "laf cambazlığından" başka nedir? |
Sevgili Aydoe,
Bana yöneltilen sorulara verdiğin cevaplar için teşekkür ederim. Benim bir şey eklememe gerek yok zaten aynı paralellikte düşünmüşüz. Saygılar... |
Alıntı:
Böyle olduğunu var sayalım... Bu siteye ismini veren vatandaşı da (okuyup, araştıran bilgin) Ateistler öldürdü değil mi? Buradakiler bilmeden ahkam kesiyor ve bilerek açıklayanlar safsata yapmış olup, öldürülüyor... İslam'ı bahsini ettiğiniz gibi tam anlamıyla anlamadan, öğrenmeden kabul edenlere neden İslam Aleminin sesi çıkmıyor? Yoksa Müslümanlar bilmeden körükörüne inanabilsin diye mi bazı kişiler, karşıt görüştekilere karşı bilgi dolu(!) oluyor? Ben sevdiğim Müslüman çevreme, ''Müslüman kardeşlerim'' diyebilirken, inancınızca ben ve ben gibi olanların 'kafir' ile 'gavur' şeklinde damgalanmam ve damgalanması üzücü ve vahim bir gerçekliktir bence. Tüm taraflar arası saygı ve sevgi temennim ile (bir ütopyaya aşık olmak gibi bir şey, ama değer). Sevgi ile... |
Dİnde zorlama var mi, yok mu?
Dindar arkadaşlarım lütfen şu soruma yanıt versinler;
Sizler her fırsatta İslam Dini'nin özgürlükler dini olduğunu söylersiniz. Söyler misiniz bana; İnsanları mümin-müşrik diye ayıran, müminlere cennetini vaat ederken müşrikleri (yani Allah'a şirk koşanları, yani inanmayanları) cehenneme atmakla tehdit eden bir din nasıl özgürlükler dini olabilir? İnanma özgürlüğünüz var, ama inanmama özgürlüğünüz yok öyle mi? Ve siz de bunu insanlara sırf kuranı aklayıp paklamak, şirin göstermek adına "Din de zorlama yoktur!" diye yutturmaya kalkıyorsunuz... Yemezler hoca efendi yemezleeer... |
Bedir, Uhud, Hendek gibi savaşları hepimiz biliriz ama Evtas Savaşı, Beni Lihyan Gazası, Beni Nadir Gazası…… gibi savaşlar pek anılmaz.
Bu saydıgın savaşları başlatanlar hep müşrikler olmuştur.Bedir savaşında,uhud savaşında hendek savaşında ve diger savaşlarda ilk saldıranlar hep müşrik ordularıydı.müslümanlar hiç bir zaman durup dururken saldırmamış,hep kendilerini savunmuştur.müslümanlara sürekli işkence yapıyor,mallarını yagmalıyorlar,hicrete zorluyorlardı.aynı bugün israil'in gazze'ye uyguladıgı ambargo gibi,çin'in uygur müslümanlarına,amerika'nın iran,afganistan, ırak ve somaliye,tayland'ın patanideki müslümanlara,rusya'nın çeçenlere,sırpların boşnaklara yaptıgı gibi.dünya'nın dört bir yanında müslümanlar öldürülüyor,hep onlar sömürülüyor,hep onlar eziliyor,siz kalkmış islam dini savaşı emrediyor, cinayeti emrediyor diyorsunuz, bugün hangi müslüman ülkesi kalkmışta başkasının topragını işgal etmiş, katliam yapmış ? Din'de zorlamak yoktur.dogruluk, iyilik ve kötülük birbirinden ayırt edilmiştir.Savaşın,size karşı savaşanlara sizde allah yolunda savaşın,ancak haddi aşmayın,zulmetmeyin,tecavüz etmeyin.allah haddi aşanları sevmez.(Bakara suresi) Kendilerine karşı savaş açıldıgı ve zulme ugradıkları için onlarında savaşmalarına izin verildi (Hac suresi ) İnandıgımız,bir olan allah'tır demelerinden başka bir sebeb olmaksızın yurtlarından çıkarıldılar.(Hac suresi) -Onları bulduğunuz yerde öldürün. Sizi çıkardıkları, sürdükleri gibi siz de onları çıkarın. Kargaşa çıkarmak, adam öldürmekten daha ağır bir suçtur. Mescid-i Haram çevresinde onlarla savaşmayın ki, onlar da orada size karşı savaşmasınlar. Fakat eğer onlar size savaş açarlarsa onları öldürün. Kâfirlerin cezası böyledir.(Bakara suresi) - Eğer onlar savaşmaya ve kâfirliğe son verirlerse Allah bağışlayıcıdır, merhametlidir.(Bakara suresi) - Fitne ortadan kalkıp Allah'ın dini tam anlamı ile egemen oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer yaptıklarına(zulümlerine,zorla yurtlarından sürmelerine) son verirlerse zalimlerden başkasına asla saldırılmaz.(Bakara suresi) “Fitne kalmayıncaya ve din tamamen Allah’ın oluncaya kadar, onlarla savaşın.” (Enfal, 39) Ayetinde açıkça görülüyor ki maçayı kurtarmak için Müslüman olmaktan başka çıkar yol yok. Keşke ayetin öncesi ve sonrasınıda yazsaydın,e tabi sende haklısın işine gelmiyor sonuçta Enfal 39- Fitnenin kökü kazınıp Allah'ın dini kesinlikle egemen oluncaya kadar onlarla savaşınız. Eğer yaptıklarından(zulümlerinden) vazgeçerlerse, hiç şüphesiz Allah onların ne yaptıklarını görür. Enfal 38- Kâfirlere dedi ki; "Eğer saldırganlıklarından(zulümlerinden) vazgeçerlerse geçmişteki suçları bağışlanır. Yok eğer eski tutumlarına dönerlerse, daha öncekiler için geçerli olan kurallar onlar için de işler. " Enfal 40- Eğer yüz çevirirlerse biliniz ki, Allah sizin dostunuz ve dayanağınızdır. O ne güzel bir dost ve dayanak, ne güzel bir yardım edicidir. |
selamun aleykum
sayın burçak bu yazı ister iyi niyetle yazılsın ister kötü niyetle yazılsın, baştan sona yöneltme ve yön bulma kabiliyetini kör eden bir yazıdır. şu sonuçlar çıkıyor.kısaca beyan edeceğim. çeçnistanda olanı ALLAHU teala bilir ve izin verir. ben-i kurayza kötüdür öldürülmelidir. aslında ALLAHU teala karışmaz zira müslümanın ölümü de onu teala ilgilendirmez. bu açıdan zulmü kabul deizmdir. ancak emri de verir. uygulayana da aferim der gibi bir mana var. bu da panteizmdir. bir kere bir zulüm var mı? şahitlik etmek ne demek? bu konuların bilinmesi lazım. |
''Ayetin, ensardan Ebu'l-Husayn (ve iki çocuğu ) hakkında indiğini söyleyen es-Süddî (ö127/774) "Dinde zorlama yoktur" hükmünü kitap ehli ile cizye verinceye kadar savaşmayı emreden "Berâe (et-Tevbe) süresindeki [29.] ayet ile" neshedildiği görüşündedir.29
Görüldüğü gibi, gerek Zeyd b. Eslem, gerek Süleyman b. Musa, ayeti başka ayetler ile ve ilgili nüzül sebepleri ile ilişkilendirmeden yalın olarak ele almışlardır. Onların bakış açısına göre ayet, tüm kafirleri, dine zorlama yasağı kapsamına alacak biçimde "âmm" (genel) bir hüküm taşımaktadır. Said b. Cübeyr ve es-Süddî'ye göre ise ayet, kitap ehli kafirlerden yalnızca muayyen kişileri kapsamına almaktadır. Sonuç olarak hepsinin ortak görüşüne göre, ayetin hükmü yürürlükten kaldırılmıştır ve müslüman olmayan herkes İslam'a zorlanabilir.'' ''et-Taberî'nin, bu görüşü için getirdiği gerekçeler ise şunlardır: a. Ayeti, "Kendilerinden cizye alınanlar hakkında dinde zorlama yoktur" şeklinde anlamak (yani hükmün, kendilerinden cizye alınanlara tahsis edilmiş olduğunu kabul etmek) mümkündür. Ayetin kendinde buna engel olacak bir şey yoktur. b.Tüm müslümanların naklettiğine göre Hz. Peygamber, putperest müşrik Araplar ile mürtedleri ve benzerlerini İslam'a zorlamış, İslam'ı kabul etmemeleri halinde öldürülmelerine hükmetmiştir. c. Yine, Hz. Peygamber kitap ehli ( yahudiler ile hristiyanlar) ve benzerlerini de kendilerinden cizye kabul etmek sureti ile zorlamayarak dinleri üzere bırakmıştır. et-Taberî sonuç olarak şöyle demektedir: "Böylece, "Dinde zorlama yoktur," ayetinin manası "kendilerinden cizye kabul edilmesi helal olan hiç kimse için, cizye ödemeleri kaydıyla dinde zorlama yoktur" demektir." http://www.diyanet.gov.tr/turkish/ba...?sayfa=5&yid=4 |
|
Bu videoyu biz ateistlere degil, kendi din kardeslerine goster de kurandan yanlis anlamlar cikarip, dinden ayrilani oldurmeyi, kafirler icin cihad yaygaralari atmayi durdursunlar. Bizlerde her ne kadar tanri inanci olmasa da, diger insanlarin da bizim duygularimiza sahip oldugunu, renk, dil, dini ne olursa olsun, once insan oldugunu bildigimizden, sizin tanrinizdan, humanizm acisindan, zaten bir adim ilerdeyiz.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 13:59 . |