![]() |
Allahın matematik hatası...
islamiyetgercekleri.org daki miras paylaşımına ilişkin matematik hatası iddiasını inceledim, oturup kendim hesapladım ve aynı sonucu buldum.
Bana gerçekten de bir hata var gibi geldi... Acaba bu hesap hatasını islamı savunan arkadaşlar nasıl açıklayacak çok merak ediyorum... NİSA SURESİ(4)11. Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler, ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona vâris olmuş ise, anasına üçte bir (düşer). Eğer ölenin kardeşleri varsa, anasına altıda bir (düşer. Bütün bu paylar ölenin) yapacağı vasiyetten ve borçtan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size, fayda bakımından daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir. NİSA SURESİ(4)12. Yapacakları vasiyetten ve borçtan sonra eşlerinizin, eğer çocukları yoksa, bıraktıklarının yarısı sizindir. Çocukları varsa bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Çocuğunuz yoksa, sizin de, yapacağınız vasiyetten ve borçtan sonra, bıraktığınızın dörtte biri onlarındır (zevcelerinizindir). Çocuğunuz varsa, bıraktığınızın sekizde biri onlarındır. Eğer bir erkek veya kadının, anababası ve çocukları bulunmadığı halde (kelâle şeklinde) malı mirasçılara kalırsa ve bir erkek yahut bir kızkardeşi varsa, her birine altıda bir düşer. Bundan fazla iseler üçte bire ortaktırlar. (Bu taksim) yapılacak vasiyetten ve borçtan sonra, kimse zarara uğramaksızın (yapılacak)tır. Bunlar Allah'tan size vasiyettir. Allah her şeyi hakkıyle bilendir, halîmdir. Varsayalım ki, bir adam öldü ve geride üç kiz evlat, bir ana, bir baba ve karısını birakti... Üç kiz evlata mirasin 2/3'ü, ana ve babanin her birine 1/6, karisina 1/8 kalacaktir. (2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 1,125 bulunur! (1,0 olmasi gerekirdi!..) Yahu ölen adamın 1000 YTL parası var ama hesaba göre 1125 YTL miras dağıtılması gerekiyor... O fazladan 125 YTL'yi allah mı yollayacak? Bu işlemi yukarıdaki ayetleri farklı farklı yorumlayarak da yaptım örneğin çocuklara toplam 2/3 değil de, her birine 2/3 demek istemiş olabilir diye yorumladım bu defa da 2,458 gibi daha hatalı bir sonuç elde ettim... Karısına da 1/8 yerine 1/4'ü de denedim ama bu defa da 1,25 sonucunu buldum... Bi söyleyin yahu noolacak bu adamın mirası??? |
ana babasına herbirine değil de ikisine birden 1/6 ver se 2/3+1/6+1/8=23/24 eder, çocukların hepsine birden 1/3 verse na babasına 1/6 verse ehrbirine 1/3+1/6+1/6+1/8= yine bir etmez daha farklı yorumlanıncada çıkmıyo gibi. zaten allah akıllı bi allah olsa kaç çocuk varsa mirasın yarısı paylaştırın ana babaya karıya öteki yarısını verin felan gibi derdi şimdi şeriatçılar napıyor onu anlamadım ben. adamın bin riyali olsa geri kalan 125 riyali kim veriyor da dağıtım yapılıyo onu anlamadım : p
|
Bende miras hesaplama programı var (evet onu da yapmışlar sonunda)
Program Şöyle diyor: 3 tane KIZ - herbiri 16/72 1 tane ZEVCE 9/72 1 tane BABA 12/72 ASABELER 1 tane BABA 3/72 3 tane KIZ - herbiri 16/81 1 tane ZEVCE 9/81 1 tane BABA 12/81 1 tane ANA 12/81 Ortak payda 72 idi, fakat avl ederek 81 oldu. *** Programı şurdan indirebilirsiniz: http://rapidshare.de/files/10277312/Miras.zip.html |
Evet programda da tam 1 olmuyor, aslında karışık bir hesap dedesinin babasının dedesi de hesaba falan giriyorya... Öyle bi sistem oturmalıydı ki ne yapsan bir çıkması lazımdı bu da belki bizi biraz muhammedin zekasına hayran bırakabilirdi zira o devirde insanlar matematik bilmiyordu, allah böle bi mucize yapsa kimse muhammede inanmazdı vs :p
|
Evet programda da tam 1 olmuyor, aslında karışık bir hesap dedesinin babasının dedesi de hesaba falan giriyorya... Öyle bi sistem oturmalıydı ki ne yapsan bir çıkması lazımdı bu da belki bizi biraz muhammedin zekasına hayran bırakabilirdi zira o devirde insanlar matematik bilmiyordu, kimse o devirde böle bişeye hazırlıklı değildi ve muhammede inanmazdı vs :p
|
Bende de şöyle sonuç verdi...
-------------------- 3 tane KIZ - herbiri 16/81 1 tane ZEVCE 9/81 1 tane BABA 12/81 1 tane ANA 12/81 Ortak payda 72 idi, fakat avl ederek 81 oldu. -------------------- Lazım tabii böyle bi program. allahın yanlışını, otomatikman düzeltiyo... Yahu yüce allah azcık 4 işlem bilseymiş de onun yanlışını düzeltmek şu gariban kullarına düşmeseymiş ne iyi olurmuş... |
Hasan;
Ben bu hesaptan da birşey anlayamadım.Ortak payda 72'yi 81'e yükseltince ayetin dediği olmuş oluyor mu? |
vallaha ayette ortak paydadan felan bahsedilmiyo...
Yani bu paydayı yükseltme işleminden sonra ayetin dediği olmuyo ama matematiğin dediği oluyo :) |
2 tane ZEVCE - herbiri 1/8
ASABELER 2 tane AMCA - herbiri 3/8 2 tane ZEVCE - herbiri 1/8 ASABELER 1 tane AZAD EDENI AZAD EDEN 6/8 oha toplam 16/8 : p |
şimdi exclusive, i m back :P :D ama öncelikle seni biraz kınamak istiyorum kabul edersen. çünkü araştırdığımda, bunların da daha önce ortaya atılanlar gibi çok eski iddialar olduğunu gördüm ve hatta internette sana bir cevap bile buldum. şimdi onu yapıştırıyorum.
Miras paylaşımı Kur’an ayetlerinde bildirilen miras paylaşımında bir hata var mı? Bu iddiayı öne sürenler bir örnek verirler ve bu örnekten yola çıkarak Kur’an’da bir hata olduğunu iddia ederler. Örnek şöyledir. Bir kişi ölür. Mirasçı olarak 3 kızı, anne babası ve karısı kalır. Bunlar nasıl mirası bölüşürler? Ayette bildirilen oranlardan yola çıkılarak bir hesaplama yapılmakta ve toplam oranların 1.25 olduğu yani 1 den büyük olduğu iddia edilmektedir. Bu da matematiksel olarak bir hesap hatası olduğunu ortaya koyar. Fakat konu yakından incelendiğinde yapılan hesaplamada bir hata yapıldığı görülecektir. Bu konuyla ilgili tarafların mirastan alacakları oranlar Nisa suresinin 11 ve 12. ayetlerinde anlatılmaktadır: Çocuklarınız konusunda Allah, erkeğe iki dişinin hissesi kadar tavsiye eder. Eğer onlar ikiden çok kadın ise (ölünün) geride bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Kadın (veya kız) bir tek ise, bu durumda yarısı onundur. (Ölenin) Bir çocuğu varsa, geriye bıraktığından anne ve babadan her biri için altıda bir, çocuğu olmayıp da anne ve baba ona mirasçı ise, bu durumda annesi için üçte bir vardır. Onun kardeşleri varsa o zaman annesi için altıda bir’dir. (Ancak bu hükümler, ölenin) Ettiği vasiyet veya (varsa) borcun düşülmesinden sonradır. Babalarınız, oğullarınız, onların hangilerinin yarar bakımından size daha yakın olduğunu bilmezsiniz. (Bunlar) Allah’tan bir farzdır. Şüphesiz Allah, bilendir, hüküm ve hikmet sahibi olandır. (4 Nisa Suresi - 11) Eşlerinizin, eğer çocukları yoksa, geride bıraktıklarının yarısı sizindir. Şayet çocukları varsa, -onunla yapacakları vasiyetten ya da (ayıracakları) borçtan sonra- bu durumda bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Sizin çocuğunuz yoksa, geriye bıraktıklarınızdan dörtte biri onların (kadınlarınızın)dır. Eğer sizin çocuğunuz varsa geriye bıraktıklarınızdan sekizde biri onların (kadınlarınızın)dır. (Yine bu hükümler,) Edeceğiniz vasiyet veya (varsa) borcun düşülmesinden sonradır. Mirası aranan erkek ya da kadın, çocuğu ve babası olmayan bir kimse olup erkek veya kız kardeşi bulunursa onlardan her biri için altıda bir vardır. Eğer bundan fazla iseler, bu durumda -kendisiyle yapılan vasiyette ya da (varsa) borçtan sonra- üçte bir’de -zarara uğratılmaksızın onlara ortaktırlar. (Bu size) Allah’tan bir vasiyettir, Allah, bilendir, (kullara) yumuşak olandır. (4 Nisa Suresi,12) Çocuklar 3 kız olduğuna göre: Eğer onlar ikiden çok kadın ise (ölünün) geride bıraktığının üçte ikisi onlarındır.(4 Nisa Suresi - 11) Alınan oran 2/3tür. Geride bir eş bıraktığına göre Eğer sizin çocuğunuz varsa geriye bıraktıklarınızdan sekizde biri onların (kadınlarınızın)dır. (4 Nisa Suresi - 12) Alınan oran 1/8 Anne babanın alacağı oran: Onların alacağı oran hesaplanırken bir hata yapılıyor. İki durumda anne baba mirastan hak sahibi oluyor: Bir çocuğu ( veledün) ( ولدﱞ) varsa, geriye bıraktığından anne ve babadan her biri için altıda bir, çocuğu olmayıp da anne ve baba ona mirasçı ise, bu durumda annesi için üçte bir vardır. (4 Nisa Suresi, 11) Şimdi ya ölenin bir çocuğu olması gerekir ya da ölenin geride bıraktığı çocuğu olmaması gerekir. Burada geride bırakılanın bir çocuk ( veledün) ( ولدﱞ)ifadesine dikkat edilmeli. Bu örneğimizde ikisi de değildir. 3 tane çocuk vardır. Bu durumda anne ve babanın mirastan hak alması söz konusu değildir. Böyle bir durumda anne babaya bir pay verileceği ayette söylenmez. Açıklanan çocuksuz ve tek çocuklu olma durumlarıdır. Buna göre toplanırsa 2/3 +1/8=19/24 olur. Bundan sonra artan 5/24 lük hisse ise Nisa suresinin 8. ayetinde belirtilen kişiler arasında paylaşılır.: (Mirası) Bölüşme sırasında yakınlar, yetimler ve yoksullar da hazır olursa, onları ondan rızıklandırın ve onlara güzel (maruf) söz söyleyin. (4 Nisa Suresi - 8) Dolayısıyla bu miras paylaşımındaki oranlarda herhangi bir hesap hatası yoktur. Yapılan hata farklı durumlar için geçerli olan oranlara göre yanlış hesap yapılmasıdır. konuyu aynı sureden bir ayetle kapatmak istiyorum. "Eğer Kur'an Allah'tan başkası tarafından indirilmiş olsaydı onda birbirine zıt olan birçok şey bulurlardı."(Nisa-82) şimdi siz bunu da yanlış yorabilirsiniz. burdaki bulmak, gerçekte de hatalı olmuş olduğunu kasdetmek amaçlı. yoksa siz zaten bulmaya çalışıyorsunuz ama daha muvaffakiyet göremedim. selametleee.... |
Yahu ayette "ölenin 1 den fazla çocuğu varsa, ölenin annesiyle babası mirasdan pay almaz" diye bir ifade var da ben mi göremiyorum...
Hadi onu geçtim yine de paylaşım tam çıkmıyor... Bu defa da eksik çıkıyor... Sen diyosun ki artan kısım paylaşım sırasında hazır bulunan yetime, yoksula felan verilsin (Adamın anasına babasına para vermeyip yetime yoksula verilsin--olacak iş değil) Paylaşım sırasında mirasçılar dışında kimse yoksa nolacak peki? Artan parayı anasıyla babasına da veremiyoruz napacaz??? |
Soldier renkler adamın gözünü alıyor rahat okunması için yazıları siyah,alıntıları mavi kırmızı vs.yap kardeşim..vesselam..
Exclusive ve diğer ateistler veya herneye mensup iseniz;arkadaşlar Kur'an Allah'ın kitabıdır.Geçmişte ve gelecekte yanılmak istemiyorsanız,Kur'an'a ve İslam'a tabi olun..Bu turan dursunlar,ilhan arsellere güveniniz tammı eminmisiniz sizi yüzüstü bırakmayacaklarından, söyledikleri herşeyin doğru olduğuna..Bakın ahırette onlar sizi bırakacaklar..Sizde diyeceksiniz:bunların bizi terkettiği gibi bizde onları terketseydik keşke..ma keşkelerin zamanı değil.tamam soru sorun şimdi cevabını verelim ama hükmünüzü verin artık..yoksa sizin ahırete yolculuk hükmünüzde gelebilir;bugün veya yarın..Eminmisiniz uzun uzun seneler yaşayacağınıza.... Exclusive böyle sorular sorduğunuzda hemen aklıma şu sorular geliyor;hani elektrikli trenin dumanı nasıl olur önemi arkayamı yukarıyamı vs..Arkadaşım hesap konusunu beceremem ama mutlaka açıklaması vardır..Sorunuzun neresinde bir hinlik olduğunu veya hangi kelimeyi yanlış yorumladığınıza bakmak lazım.. Araştırıp cevabını yazmaya çalışırım..Hani yanıldığını gördüğünüzde Müslüman olacakmısın.. |
Vallaha hasan'ın yolladığı Ehsab-ı Feraiz (miras hesabı) programı hiç de ölenin 2 ya da daha fazla çocuğu varsa, annesiyle babası mirastan pay almaz demiyor...
Bi güzel ayetteki oranların dışına çıkıp sonuç tam 1 olacak şekilde herkese mirası paylaştırıyor... Bu arada ayetleri tekrar inceledim ve birkaç hesap daha yaptım. allahın verdiği oranlar öyle enteresan ki ben bi türlü tam 1 sayısını tutturamadım... Siz tutturabiliyor musunuz? Yani geride kaç çocuk, kaç eş, kaç ana baba vs. kalmış olsun ki sonuç tam çıksın??? Ne eksik ne de fazla... (gerçekten ben sonucu tam çıkaramadığım için soruyorum. belki benim denemediğim bir ihtimal vardır...) |
Ayrıca bir nokta daha dikkatimi çekti...
1 den fazla çocuk olması durumunda ana ve babanın mirastan pay alabilecekleri ayrıca belirtilmediği için pay alamazlar şeklinde bir açıklama yapmışsın fakat aynı durum adamın karısı için de geçerli... Adamın karısı için de 1 den fazla çocuk olması durumunda mirastan pay alabileceği ayrıca belirtilmemiş... Baktım, ölenin karısı için de "eğer çocuk varsa" derken aynı ifadeler kullanılmış (yani veledün olan) Bu durumda ölen adamın karısının da tıpkı anası ve babası gibi mirastan pay almaması gerekir. O zaman da eğer ölenin 2 veya daha fazla çocuğu varsa çocuklardan başka kimse mirastan pay almaz. onlar da ancak 2/3ünü paylaşırlar. Bu durumda mirasın yarıya yakını heba olur... Senin açıklamayı aldığın kaynak bu durumu gözden kaçırmış galiba çünkü ana ve babayı miras dışında bırakırken adamın karısına mirasdan pay veriyor. Neye dayanarak böyle yapıyor acaba? :) |
Sevgili arkadaşlar ne kadar da allahın miras hesabıyla uğraşıyorsunuz hayret ki hayret.
Allah adına Şu an Ülkemizi yönetenlerin cumhuriyete bırakacakları kötü mirası nasıl temizleriz.Bıraz da bunu tartışalım değil mi. Eğer bu adamlar.sağdaki meleğin iyilik,soldakinin kötülük yazdığına inansalar,yada açıkcası allaha inansalar,bu ülkeye bu halka bu kadar kötülük yapmazlar. |
Ataman hoşgeldin öncelikle. Dediğin doğru tabiki ama bizim derdimiz mirası nasıl paylaştırsak değil, miras paylaşımı için kuranda önerilen oranlardan yola çıkarak kuranı yazan kişinin 4 işlem matematik konusunda yeteri kadar bilgili olmadığını ortaya koymak..
|
"Eğer bu adamlar.sağdaki meleğin iyilik,soldakinin kötülük yazdığına inansalar,yada açıkcası allaha inansalar,bu ülkeye bu halka bu kadar kötülük yapmazlar"
merhaba arkadasim... yukaridaki yazin ve asigidaki yazin bir biri ile uyumlu degil... alt notunda insanlik onurundan bahsediyorsun...islami kesimin soyleminde yoktur insanlik onuru..kul olmak vardir..kayirsiz sartsiz inanmak vardir.. |
gagavuz, Allah niye insanı kendisine taptırıyor bilir misin? ya da hiç düşündün mü??? ben söyleyeyim: çünkü sen, seni Yaratan ı özümsersen, başkasına ihtiyacın olmaz, çünkü O na olan hakiki inancın senin başka putlar edinmene engel olur. ortak koşamazsın. işte bu da insanlık onurunun incinmemesi için düşünülmüştür. Allah seni, kulunu, düşünmüş yani. dolayısıyla da başkasına kul olmamanı bekliyor sadece, ki verdiklerinin yanında hiç mi bir şey beklemiycekti?? şimdi sen dersin yaratana inanmaya ihtiyacım yok başkasına kul olmak için. tabi tabi derim ben de. bi kul olduklarını düşün. kulluk sadece bedensel ibadet etmeyi getirmez bilirsin ki. modern putlar diye bir şey var. tapındığınız felsefeler de bunların bir örneği. ha onlara da mı tapmıyorum diyosun...o halde niye onların çığırtganlığını yapıyorsun? bu uğraş niye? doğru yolu göstermek mi? sen kendin buldun da doğru yolu, başkasına mı göstermeye geldi sıra. bi de tavsiye: İslami kesim hakkında bilmediklerini başkasına biliyormuş gibi de anlatma bence...gördüklerinle, sendeki düşünceleri tasdik edenlerin düşüncesiyle değil, kendi çabalarınla, ya bakiim bu hakkaten böylemiymiş diye başladığın tarafsız araştırmalarla hareket ederek konuş...
P.S. exclusive senin mirasla ilgili sorunla da bi ara ilgilenicem inşallah. hadi selametle... |
Miras hukukuyla ilgili bilgim olmadığı için araştıracağımı söylemiştim..Bilen birine sordum ve aldığım cevap burada;yani bir hesap hatası yok.. exclusive söylemiştim ateistin bu sorularının genel amacı aldatmacadır,ya kelimede ya sayılarda..veya öncesini veya sonrasını gizleme..
3 kız herbiri 16/81 zevce 9/81 baba 12/81 , ana 12/81 hisse alır. 3 KIZ + 1 ANA + 1 BABA + 1 ZEVCE 3X16 / 81 + 12 / 81 + 12 / 81 + 9 / 81 = 81 / 81 = 1 (2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 1,125 bulunur! (1,0 olmasi gerekirdi!..) Senin burada yaptığın bütünü bir 3 almak,bir 6 almak birde 8 almak..yani bütünü 3 olarak kabul ediyorsun,6 olarak kabul ediyorsun,ve 8 olarak kabul edip ona göre dağıtım yapıyorsun;eşit dağıtmayacakmıydın onun için bütünü bir tane yapmalısın;teferruatlı anlatıyorum ki anlayabilesin..Ortak payda da 81 dir..yani bütünü 81 olarak aldığında bu şekilde dağıtmış olursun..Şimdi başlığı düzeltecekmisin;(-nerde gezer ateistte o doğruluk-) Allah hata yapmamış hatalı olan benim diye...Ve bu dünyadaki hesap hatası ya ahıret hakkında yaptığın hesabın en olacak onuda o zaman görürsün.. |
Ensareo bilgin olmadığını, araştıracağını ve ondan sonra cevap vereceğini söylemiştin, hatırlıyorum. Unutmamışsın ve gerçekten araştırmışsın... Öncelikle bilgin olmadığı bir konuda atıp tutmak yerine gidip bir bilene danışmandan ve aradan geçen zamana rağmen sözünde durup cevaplamandan dolayı seni takdir ettiğimi belirtmek isterim.
Önce cevabını bir inceleyelim, eğer hata allahın ayette belirttiği oranlarda değil de benim yaptığım hesaplardaysa, başlığı "exclusive'in matematik hatası" ya da "exclusive'in allaha attığı çirkin iftira" olarak değiştireceğime söz veriyorum... Sen nasıl istersen o şekilde değiştiririz başlığı :) |
Arkadaşlar Belki demin görmeyenler olmuştur.. ensareo nun mantığına göre bi hesap yaptım da 80/81 çıkmıştı sonuç, ve hemen buraya ispatladım artist gibi ve yolladım, ama tekrar okudum da yaptığım toplamayı benimkisi yanlışmış : p
|
Ama ensareo sen direk avl erderek yola çıkmışsın. Kuranda 16/81 gibi ifadeler yok. Zaten avl ne demek onu çözebilmiş değilim hadi bulurum avl in ne demek olduğunu ama bu neyi değiştirir. bilmem kaç böle / 72 i nası bi matematik dehaylan bilmemkaç / 81 yapılır.
|
Önce ayetleri ve bizim iddiamızı tekrar hatırlayalım...
NİSA SURESİ(4)11. Allah size, çocuklarınız hakkında, erkeğe, kadının payının iki misli (miras vermenizi) emreder. (Çocuklar) ikiden fazla kadın iseler, ölünün bıraktığının üçte ikisi onlarındır. Eğer yalnız bir kadınsa yarısı onundur. Ölenin çocuğu varsa, ana-babasından her birinin mirastan altıda bir hissesi vardır. Eğer çocuğu yok da ana-babası ona vâris olmuş ise, anasına üçte bir (düşer). Eğer ölenin kardeşleri varsa, anasına altıda bir (düşer. Bütün bu paylar ölenin) yapacağı vasiyetten ve borçtan sonradır. Babalarınız ve oğullarınızdan hangisinin size, fayda bakımından daha yakın olduğunu bilemezsiniz. Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir. NİSA SURESİ(4)12. Yapacakları vasiyetten ve borçtan sonra eşlerinizin, eğer çocukları yoksa, bıraktıklarının yarısı sizindir. Çocukları varsa bıraktıklarının dörtte biri sizindir. Çocuğunuz yoksa, sizin de, yapacağınız vasiyetten ve borçtan sonra, bıraktığınızın dörtte biri onlarındır (zevcelerinizindir). Çocuğunuz varsa, bıraktığınızın sekizde biri onlarındır. Eğer bir erkek veya kadının, anababası ve çocukları bulunmadığı halde (kelâle şeklinde) malı mirasçılara kalırsa ve bir erkek yahut bir kızkardeşi varsa, her birine altıda bir düşer. Bundan fazla iseler üçte bire ortaktırlar. (Bu taksim) yapılacak vasiyetten ve borçtan sonra, kimse zarara uğramaksızın (yapılacak)tır. Bunlar Allah'tan size vasiyettir. Allah her şeyi hakkıyle bilendir, halîmdir. Varsayalım ki, bir adam öldü ve geride üç kiz evlat, bir ana, bir baba ve karısını birakti... Üç kiz evlata mirasin 2/3'ü, ana ve babanin her birine 1/6, karisina 1/8 kalacaktir. (2/3)+(1/6)+(1/6)+(1/8 )= 1,125 bulunur! (1,0 olmasi gerekirdi!..) Buraya kadar bizim iddiamızdı... Senin verdiğin oranlar ise şunlar: Alıntı:
http://img407.imageshack.us/img407/9030/adsz5ng.jpg İslam hukukunda kullanılan bu oranları sadeleştirdiğimizde zevce için 1/9 Baba ve annenin her biri için 1/6,75 ve 3 kız evlat için 1/1,6875 oranlarını buluruz (resimde gösterildiği gibi) Ayetleri tekrar okuduğumuzda bu oranların hiçbirisini bulamıyoruz... Yani islam hukuku allahın ayet göndererek verdiği oranları kullanmamaktadır, çünkü ayetlerdeki oranların kullanımı matematiksel açıdan mümkün değildir... Ayrıca ayette belirtilen oranlar için ortak paydanın 81 olduğunu söylemişsin ancak ortak payda 81 değil 24 dür... Tabi 24 yerine 24'ün katları (yani 48,72,96... gibi) kullanılabilir ancak 81 kullanılamaz. Şimdi bakalım bu 81 hikayesi nerden çıkmış? İslam hukukunun kullandığı oranlar ayetlerde verilenlerden farklı olduğuna göre, bu oranlar nerden türemiş? Bu işin esası nedir görelim... http://img279.imageshack.us/img279/3048/adsz21po.jpg Görüldüğü gibi islam hukuku allahın oranlarını değiştirerek 3 kız toplam 48/81 zevce 9/81 baba 12/81 ana 12/81 Oranlarını elde eder ve allahın oranlarını kullanmak yerine bu oranları kullanır... (Bu oranların sadeştirilmiş şeklinin allahın belirttiği oranlardan farklı olduğunu yukarıda göstermiştik) Son olarak şunu söylemek istiyorum: Ben matematiği hiç sevmezdim ama artık çoooooook seviyorummmm :) heheheheehh Kuranın allah tarafından gönderilmiş bir kitap olmadığını matematik sayesinde ispat etmiş olduk :) Ensareo "Allahın matematik hatası" başlığını "kuranın allah tarafından gönderilmediğinin matematiksel ispatı" olarak değiştirebiliriz... Ne dersin bu değişikliği yapalım mı, yoksa böyle iyi mi? Seçimi yine sana bırakıyorum, benim için ikisinin de anlamı aynı :) Not= Yaptığım matematik işlemlerinde en ufak bir hile, en ufak bir yanlışlık bulun mesajın başlığını sizin arzu ettiğiniz şekilde değiştirmek şöyle dursun, kelime-i şehadet getirip müslüman olmassam namerdim... |
exclusive sen çok kötüsün ya :p
|
Alıntı:
oncelikle ne demek istedigini anlamis degilim..seninde ne anlatmak istedigini bildiginden emin degilim ayrica...sunuda unutma.ateistler ve deistler ve sitedeki allah karsiti insanlar islami senden daha iyi bildikleri icin inanmiyorlar... biliyormus gibi yapman kendine gaz vermekten oteye gitmez.. anlatmak istedigin yaratana inanmak..kul olmak vs ise... ben cigirtkanli yapacagim..yapmayada devam edecegim.. sen kul olmakla insan olmak bilincide isen yorumlamayi sana birakiyorum... senin allahin senin yaninda olsun... "Allah, size rastgele yeminlerinizden dolayi degil, (fakat) bile bile ettiginiz yeminlerden ötürü hesap sorar. Yemînin keffâreti, âilenize yedirdiginizin ortalamasindan on düskünü yedirmek, yâhut giydirmek ya da bir köle azâd etmektir. Bulamayan üç gün oruç tutmalidir..." (K. 5 Mâide 89) diye yazilidir. Islam insanlara esit davranirmish.. Ey Kölesini azâd edemeyen kimseler Cehennem atesinden hiç olmazsa yarim hurma ile sadaka vererek korununuz" Sahih-I buhari (Cilt III, 344) insanin yarim hurma kadar olmadigi bir dine siz hala tapiniyormusunuz? |
Allahın işleri nedense hep allahlık. :D
Hep beceriksizlikle sonuçlanıyor. Sevgiler |
daha pratik bi tanrıya ihtiyacım var.
|
son modeli var .. allah fx2006 usb 2.0 adapter. smile82
|
Exclusive bence hemen yayılmasan iyi olur..Miras hukukunu da biliyorum demedim..soru sorduğum kişide böyle cevap verdi..sanada aktardım bunu..Avl ne onuda demek bilmiyorum..Ama oranlar 2/3 kızlara verildi öyle değilmi,ve diğer oranlarda doğru..
Exclusive inşaAllah müslüman olursun..Gerçi kainattaki şu dengeyi görmeyen gözede göz denir mi?Her sabah dünya evini aydınlatan şu lamba'nın (güneşin) boşuna orda olduğunumu zannediyorsun Bu arada..Şimdi senin yaptığın şey şu 2 ayet verdin,ve bir hesap önümüze koydun..ve böyle olduğunda da diyorsun 1 e eşit olmuyor işte oranlar diyorsun.. Şimdi benim aklıma gelen sorular şu: 1.Miras konusu sadece bu ayetlerlemi yapılıyor.. 2.Miras dağıtımı asla ve kat'a bu şekilde olacak diye bir kural var mı?illa kuruşu kuruşuna olacak,kalan olmayacak..(-oysa ayrıca insan sevdiği arkadaşınada miras verebiliyor..böyle bir ayette var..) 3.Sen bunu matematik sorusuna dönüştürdün ama;konu matematik değil;miras paylaşımı..Mirasta bildiğim kadarıyla;Terekeler yani borçlar bu hesabının içinde yokmu..borçlar çıkacak,o kişinin vasiyet ettiği biri varsa ona da mirastan pay verilecek..bağışı varsa o yapılacak..ee senin yaptığın hesapta bunlarda yok... 4.Çok kurnazca sorulmuş,bir soru olduğunu düşünüyorum..bizden 1'i 3 'e bölmemizi istiyorsun gibime geliyor..Evet 1 i 3 e kusuratsız bölemezsin.. sonrada bölünmeyince bakın gördünüzmü bölünmedi diyorsun. 5.matematikçiden ziyade miras hukukunu bilmemizin daha doğru olduğunu zannediyorum.. 6.zeki soruları severim çözmesinide..gayet iyi hazırlanmış;elektrikli trenin dumanı nereye doğru gider?sorusu... :D 17 milyar olsa bölemiyoruz miras dağıtılmayacakmı denecek?veya miras bırakanlar mesela 1 milyarını fakirlere dağıtıp,16 milyar olarak mı verilecek..exclusive kurnazca bir düzenek kurmuşsun.. ben sonucu buldum exclusive 1, 3' e bölünmez arkadaşım..Başlığıda şöyle değiştir;exclusivin kurnaz ''kapkaç'' planı.. |
ı want to pratik tanrı
|
Hesap anlaşılmıştır.Yanlıştır...
Ama Allah yanlış yapmaz!! |
game over sen oyuna nerden katıldın bilmiyorumda konuyu bilmeceye dönüştüren exclusive;Allah(c.c) değil..Ortada pratik olmayan birşeyde yok...sadece exclusivin şeytani kurnazlığı var;tabi oturup kalkıp snunda şeytanın huyunu kapıyorsunuzda farkına varmıyorsunuz..Umarım doğruyu görür,müslüman olursun..
Exclusive'in hesabı yanlıştır,Allah'ın değil.. |
oyun bitmiştir.yıllardan beri çaresizce oynadığım oyun bitmiştir.
|
enrareo beni kurnazlıkla suçlayacağına 2. sayfadaki cevabımı alıp o akıl danıştığın kişiye bi götür bakalım nasıl cevap verecek...
Bu arada allahın yanlışını düzeltmek amacıyla yapılan paydayı değiştirip paya eşitleme işlemine avl, avliye deniyormuş. Bu düzeltmeyi de ilk ömer yapmış. Yahu allah azıcık dört işlem bilseymiş de, ömer kulu onun hatasını düzeltmek zorunda kalmasaymış daha iyi olmazmıydı? bakın nisa suresi 11. ayet şu iki cümleyle bitiyor: "Bunlar Allah tarafından konmuş farzlardır (paylardır). Şüphesiz Allah ilim ve hikmet sahibidir." benim bu konuda ciddi şüphelerim var arkadaşlar. Bir müslüman arkadaşın yapacağı detaylı açıklamalarla bu konuya açıklık getirmesini sabırsızlıkla bekliyorum... |
sizin annenizi 10 ile çarparim 5 ile toplarim.. çoğaltır zikerem :D ne fantazi ama matematiği siqtiklerim.
|
Alıntı:
Senin bu yazının üzerindeki renkli mesajda( hangi sayfada bakarsın)herşey güzelce anlatılmış. Çocuk sayısı bir olunca anne ve baba 1/6 pay alıyor.Çocuk sayısı birden fazla oldumu bu kaide geçerli olmuyor. |
Re: Allahın matematik hatası...
Ya bu başlığa benim de bir yorumum vardı.Aradım bulamadım.Bu başlık altındaki mesaj
sayısı 50'i geçiyordu.Şu an 35'e düşmüş.Bu nasıl iş ya ? Gene mi hackerların işi yoksa başka bir durum mu *var anlayalım yani.....Sayın adminler bir açıklama please............ |
Harika Bir Konu. Başlığı okuduğum andan itibaren gülüyorum. Yorumlarınızdaki ince mizahta beni kahkahalara boğdu. Hepinize teşekkürler.
Benim yorumumda şu. Bu konuda bir hata olması muhtemeldir. Fakat hatanın kaynağı tartışmaya açıktır. Çünki bu hata, olsa olsa cinsel ihtirasları uğruna din uyduran bir düzenbazın olur. Böyle bir hata yapmış olmasıda gayet olağandır. Zaten böyle bir paylaşımı yapacak kadar matematik bilse başka şeylerle uğraşırdı. |
Alıntı:
ama tanrıyla pratik yapmak istiyorum dersen kalabilir tabi :) o zaman da fiili düzeltmen lazım practice die. |
Bak Aşağıdakiler MÜSLÜMAN BİLİM ADAMI VE MATEMATİKÇİLER Batı Bunları Örnek Alarak Biryerlere Geldi.......Kuran'da Haşa Bir Matematiksel Hata Olsa Bunlar Sizingibilerden KATKAT bilgili ve zeki insanlar........Bunlar Bilimsel Yasa Koyan Adamlar.....Formül Buluyolar....Formül Ezberleyip matematikçi olmuyorlar....MAtematiğin Babaları Bunlar......
[b]BunlarGörememişteSizmiGördünüz))İftiraÇürütülmüştür....[/b] * El-Kindi, Einstein'dan 1100 yıl önce 800 yılında, izafiyet teorisi ile uğraşır. El-Kindi, “'Zaman cismin var olma süresidir, zamanla bilinebilen ve ölçülebilen hız ve yavaşlık da hareketin sonucudur. Zaman, mekan ve hareket birbirinden bağımsız değildir, göğe doğru çıkan bir insan ağacı küçük görür, inen insan ise büyük görür' der. 9. yüzyılda yaşamış olan * Sabit bin Kurra,astronomi alanındaki ilk büyük yeniliği gerçekleştirmiş Diferansiyel hesabı, Newton’dan önce belirlemiş, Geometriyi aritmetiğe ilk uygulayan kişi olmuştur. Bunlar, gerçekten zamanlarının çok ilerisinde çalışmalardır. Söz konusu çalışmaları ile bilim tarihine adlarını yazdıran Müslüman bilim adamları, çoğunlukla devlet tarafından maddi-manevi destek görmüş, teşvik edilmiş, halk arasında itibar kazanmışlardır. * Ahmet Fergani,fen bilimlerinde, deneyle sabit olmayan bilgilere itibar edilmemesi gerektiğini söylemiş, enlemler arasındaki mesafeyi hesapladığı gibi,Dünya'nın eksenindeki ekliptik eğimi 23° 27' ilk defa en doğru şekilde hesapladı. * El-Battani,Trigonometrik bağlantıları bugünkü kullanılan şekliyle formülleştirmiş, 877 yılından 929 yılına kadar sürekli astronomik gözlemler yapar; Tanjant ve Kotanjant'ın tanımını yaparak Sinüs, Tanjant ve Kotanjant'ın sıfırdan doksan dereceye kadar tablosunu hazırlar. J.Risler: “Trigonometrinin gerçek manada mucidi Battani’dir.” * Ebü'l-Vefatrigonometriye "Sekant –Kosekant- tanjant-cotanjant" kavramlarını kazandırır. Gözün görülebilir cisimler doğrultusunda ışınlar yaydığını söyleyen Öklid ve Batlamyus'a karşı; “'Görülecek cismin şekli, ışık vasıtasıyla gözden girer ve orada mercekler vasıtası ile nakledilir' diyerek, yaptığı sayısız denemelerle 'göze gelen uyarıların görme sinirleri ile beyne iletildiğini' belirtmiştir. Harizmi,(780-850) Hint rakamlarına sıfır’ı bularak bu rakam sayesinde bugün kullandığımız rakamları oluşturuyor; ve bu sayede matematikte önemli bir çığır açılmış oluyordu. Logaritmayı ortaya koyan ilk kişidir. Hârizmî'nin cebirle ilgili yapıtı,(El-Cebir) 12. Yüzyıl'da Chesterlı Robert ve Cremonalı Gerard tarafından Latinceye (Al Gebra) tercüme edilmiştir. * el-Beyruni;Çeşitli maddelerin birbirinden ayırt edilme yollarından birinin, maddelerin özgül ağırlıkları olduğunu söyleyerek, sıcak su ile soğuk su arasındaki özgül ağırlık farkını tespit etmiştir. Galilei'den 600 yıl önce dünyanın döndüğünü kanıtlamış, Newton'dan 700 sene önce dünyanın çapını hesaplamıştır. Bu konuda ortaya attığı kanun, Avrupa’da “Beyruni Kuralı” diye bilinir. El-Beyruni, 973 yılında 'Bilimsel çalışmaların, deneylerle ispat edilmesi gerektiğini ve belgelere dayanmasının zorunlu olduğunu' söylemiştir. * Ömer Hayyam, (12.y.y.)Newton’a dayandırılan binom formülünü cebire kazandıran kişidir. * Mağribi, bugün Paskal üçgeni olarak bilinen denklemi Paskal'dan 600 yıl önce bulmuştur. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 16:27 . |