Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   Türkçe yayına hayır dedi ve kendini yaktı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=14740)

güneşinzaptıyakın 18-11-2009 21:06

Türkçe yayına hayır dedi ve kendini yaktı

Türkçe haber yayını yapılmasını protesto eden Bulgaristan'daki ırkçı lider Markov, herkesin gözü önünde kendini yaktı. Detay-için-link.

Faşizm'inde vatanı yoktur, bazı aklı evvel yerli malı yurdun malı faşistler yeni bir söylem uydurmaya başladılar, ''Kürt'' faşistler diye, ''Türk'' faşist'ler bu söylemi dile getirirken, Bulgaristan'daki faşist istekle nasılda aynı düzlemde buluştuklarını açığa çıkarıyorlar. Tekrarlıyorum; faşistin ''Türk'ü'', ''Kürd'ü'' yada ''Bulgarı'' olmaz. Her yerde İnsanlar yasaklanmak, sürülmek yada asimile edilmek zorbalığının arkasında faşizmi görür. Her yerde baskı gören kitleler direnişe geçerler, ''Irk'' dayatmasına ise gene ''ırk'' savunması ile cevap verirler. Darısı ''Kürt'' faşistlerin başına diyelim bizde...

ulpian 18-11-2009 21:31

Alıntı:

güneşinzaptıyakın´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261334)
Türkçe haber yayını yapılmasını protesto eden Bulgaristan'daki ırkçı lider Markov, herkesin gözü önünde kendini yaktı. Detay-için-link.

Markov'a ''ırkçı'' denmesini kınıyorum. Bunun ırkçılıkla, faşistlikle ne ilgisi var. Neticede Bulgaristan sınırları içerisinde tek bayrak altında tek bir milletin oluşmasını istemek kötü birşey mi? Türkçe veya başka bir dille yayın yapmak istemek, bölücülüktür. Ekmeğini yediğin topraklara ihanettir. Sadece Bulgaristan vatandaşı olmak ve yasalara uymak yetmez. Bunun ötesinde ''Ne mutlu Bulgarım diyene'', ''Bulgaristan Bulgarlarındır'' şiarlarını sözde değil, özde benimsemiş olmak ve anadilde yayın gibi fasafisolardan vazgeçmek gerekir. Bunu yapmayanlar, millet ve devlet düşmanıdır.

saygılarımla
(ve her itimale karşı ironi olduğunu da belirterekten...)

güneşinzaptıyakın 18-11-2009 21:43

Değerli İnsan Ulpian...

Asimilasyon bilindiği gibi birincil olarak dil ile başlar, geçmişte 80'li yıllarda gene aynı coğrafyada İnsan'ların dilleri yasaklanmakla kalmıyor, isimleri değiştiriliyordu baskıyla, o dönemi yaşamış bir çok İnsanla sohbetim oldu, isimlerini değiştirmek zorunda kalana kadar neye sahip olduklarını bilmiyorlardı hiçbiri, ya isim bile koyamıyanlar? ana dillerinde konuşamayanlar, Yaşar ne Yaşar ne yaşamaz babında, olmayan bir lisanla, olmayan bir varoluşa hapsolanlar. Sonrasında bilinen tarih, faşizm heryerde...

ulpian 18-11-2009 21:53

sevgili güneşinzaptıyakın,

senin anladığından şüphem yok, fakat daha önce bu gibi durumlarda (ihtimal dahi vermediğim durumlarda bile) yanlış anlaşmalarla karşılaştığım için, yine de vurgulayayım: Rossen Markow, elbette ırkçı ve faşisttir. Bu gibi şeyleri bu gibi üslupla savunan zihniyet, dünyanın her yerinde, kendisine ''ulusalcı'', ''vatansever'' gibi daha yumuşak isimleri layık görse de, ''faşist'' - ''faşizan'' olarak adlandırılmayı hakeder.

saygılarımla

güneşinzaptıyakın 18-11-2009 22:02

Faşizm bir ideolojidir, asla bir küfür değildir, bazı aklı evveller tıpkı diğer ideolojileri dillendirdikleri gibi faşizm'ide küfür gibi telakki ederler. Özellikle bir çok faşist, faşist olduğunu kabul etmez ama faşist politikaları ama özellikle sloganları dilinden ve fikrinden düşürmez.

Bir İnsanı yok edebilmenin yolu, onu yalnızlaştırmaktan geçer birincil olarak. Bunun en kısa yoludur ana dilini yasaklamak yok saymak. Var olmamanın dayanılmaz ağırlığı altında özellikle çocuklar törpülenir ve asimile olurlar ilk olarak, kuşaklar arasında ki köprüyü yıkabilirsen eğer, gelsin sonrasında faşizm'in mutlu yaşayışı, çok kolayca ''ne mutlu Bulgarım diyene'' diye sabahları bağırttır avaz avaz o zaman çocukları, bağırmayan yada aykırı duran öğretmen ''Türk'leri'' hemen ispiyonla hain olarak devlete...

Averroes 18-11-2009 22:03

Alıntı:

ulpian´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261340)
Markov'a ''ırkçı'' denmesini kınıyorum. Bunun ırkçılıkla, faşistlikle ne ilgisi var. Neticede Bulgaristan sınırları içerisinde tek bayrak altında tek bir milletin oluşmasını istemek kötü birşey mi? Türkçe veya başka bir dille yayın yapmak istemek, bölücülüktür. Ekmeğini yediğin topraklara ihanettir. Sadece Bulgaristan vatandaşı olmak ve yasalara uymak yetmez. Bunun ötesinde ''Ne mutlu Bulgarım diyene'', ''Bulgaristan Bulgarlarındır'' şiarlarını sözde değil, özde benimsemiş olmak ve anadilde yayın gibi fasafisolardan vazgeçmek gerekir. Bunu yapmayanlar, millet ve devlet düşmanıdır.

saygılarımla

Son tartışmaların hararetiyle bizim Baykalov da böyle bir şey yapar mı dersiniz?

ozgur_beyin 18-11-2009 22:06

sevgili güneş bir tekerleme vardır bilirmisin bilmem? '' afyonun kaymağı konyanın manyağı'' dolayısıyle her yerin manyağı mebzul olarak bulunur.

mebzul = bol, çok bulunan

güneşinzaptıyakın 18-11-2009 22:12

Özlü sözleri severim, pek muteber bulduğum bir söz vardır, ''deli deliyi, imam ölüyü'' diye, bir başka sözde ise ''bir deli kuyuya taş atmış, 40 akıllı çıkaramamış'' derler, neyse darısı ''Kürd'' faşistlerin başına diyelim biz gene...

theatre 18-11-2009 22:12

Soru 1-İngiltere'de İngilizce resmi dil ise İngilizler'de faşişt mi?

Soru 2-Hindistan'dan Amerika'ya,İngilizce konuşan milletler faşist mi?

Soru 3-Fransa'da beş farklı etnik köken olmasına rağmen neden resmi dil Fransızca?Şimdi Fransızlar'da faşist mi?

ozgur_ 18-11-2009 22:13

Alıntı:

schopenhauer´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261348)
Son tartışmaların hararetiyle bizim Baykalov da böyle bir şey yapar mı dersiniz?

yapmaz mı :)
bence bu adamcağız mutemelen bizimkilerden örnek almıştır...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=77

yani söylediğn lafa bak bizde Baykalovlar çok....

Bu arda sayın theatre sizin açıklamanızla konunun alakası ne anlayamadım...

theatre 18-11-2009 22:19

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261352)
Soru 1-İngiltere'de İngilizce resmi dil ise İngilizler'de faşişt mi?

Soru 2-Hindistan'dan Amerika'ya,İngilizce konuşan milletler faşist mi?

Soru 3-Fransa'da beş farklı etnik köken olmasına rağmen neden resmi dil Fransızca?Şimdi Fransızlar'da faşist mi?

Eksik kalmasın..

Amerika'da da,İngiltere'de de,Almanya'da da Fransa'da da,İtalya'da da resmi dil ve eğitim dili ulusal diller.

Şimdi bu ülkeler "faşist" ülkeler mi?

Var mı bu ülkelere faşist ülke diyebilecek bir baba yiğit?

Var mı?

VAR MI?

Averroes 18-11-2009 22:20

Alıntı:

ozgur_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261353)
yapmaz mı :)
bence bu adamcağız mutemelen bizimkilerden örnek almıştır...

http://www.radikal.com.tr/Radikal.as...&CategoryID=77

yani söylediğn lafa bak bizde Baykalovlar çok....

Hadi ya! Ben şaka olsun diye demiştim. Hakkaten de herif ateşe vermek istemiş kendini!
Darısı Baykalov, Öymenov ve Kılıçdarov'un başına...

güneşinzaptıyakın 18-11-2009 22:21

Cevap 1: Resmi dil ile azınlık-kurucu milli kimlik vb. toplulukların ana dilinde eğitim alma, konuşma, haberleşme, yayın yapma vb. haklarını alma hakkı arasında fark vardır karıştırmayalım...
Cevap 2: Ana dili dışında bir başka dili konuşmak farklı şeydir, toplulukların ana dilinde eğitim alma, konuşma, haberleşme, yayın yapma vb. haklarını kullanmaları farklı şeydir...
Cevap 3: Ana dilde eğitim, konuşma, yayın yapma vb. hakların kullanımı ile resmi dil arasında ki farkı zaten birinci cevapta konuşmuştuk, SSCB'de 70'in üzerinde dil ve binlerle ifade edilen lehçe'nin eğitimi ve diğer öznel hakları uygulanabiliyordu (SSCB'nin demokratik yada anti demokratik olması sorunu dışarda kalmak üzere), Bulgaristan'da yasaklanmak için uğraşılan, ana dilde eğitim, ana dilde haberleşme, ana dilde yayın yapma vb. ile, resmi dilin Bulgarca olması arasında çok büyük fark vardır unutmayalım...

Aynı sorun mesela Almanya'da da vardır, bir çok eyalet ilk okullarda ana dilde eğitimi yasaklamış yada kısıtlamıştır, Mesel ''Türkçe'' ana dil eğitimi almak isteyen bir çok ''Türk'' kökenli İnsan bu olanaktan yararlanamamaktadır, bu faşist uygulamaya girer mesela...

theatre 18-11-2009 22:23

ABD,İngiltere,Almanya,Fransa,İtalya faşist ülkeler mi?

Sıkıysa net yanıt verin de görelim.

Yalnız oyulma ihtimalini göz önünde bulundurmayı unutmayın!!!

ozgur_ 18-11-2009 22:28

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261358)
ABD,İngiltere,Almanya,Fransa,İtalya faşist ülkeler mi?

Sıkıysa net yanıt verin de görelim.

Yalnız oyulma ihtimalini göz önünde bulundurmayı unutmayın!!!

1- Bu yazdıklarınla konunun ne alakası var açıklarsanız sevinirim...
2- Yabanci bir dilde nick alan birinin, başkasının ana dilinde eğtim almasına neden karşı olur onuda anlamış değilim..

güneşinzaptıyakın 18-11-2009 22:28

Mesela Abd'de büyük bir nüfus oluşturan Latin kökenliler kendi dillerinde eğitim görme, yayın yapma, haberleşme vb. bir çok haktan yaralanmaktadır, son yirmi yıldır Abd'de İspanyolca'nın ikinci resmi dil olması yönünde tartışmalar yapılmaktadır...

Ana dilde eğitim, yayın vb. ile resmi dili karıştırmayalım...

theatre 18-11-2009 22:35

Üç satırlık soruyu anlamadıysanız..

Öbürlerini anlamanıza olanak yok.

Soruyu aza indirgeyeyim?

Örneğin Fransa'da Fransızca ülkenin resmi dili ve eğitim dilidir.

Buna göre:

Fransızlar faşist mi?

theatre 18-11-2009 22:38

Hiç utanmadan kendi ülkesine faşist diyenler hiç utanmadan kendi ülkesinin insanlarına faşist diyenler..

Buyrun hadi bakalım!

Amerika Birleşik Devletleri faşist mi?

evrensel-insan 18-11-2009 22:41

Saygideger theatre;

Resmi dil, baskadir; diger dillerde egitim-ogrenim-ogretim baskadir. Bugun Britanya'da arz ve talebe gore, her turlu etnik dil ogrenimi vardir. Hatta resmi dil diplomasi bile verilir. Bir toplumun, kendi dilinde egitim gormesi; ne resmi dil ile celisir, ne de resmi dili etkiler.

Bugun Hindistan da resmi dil, ingilizcedir. Ama; Hindistan da, bugun en az 70 dilin de ogrenimi vardir.

Resmi dil; ulkeyi diplomasi ve dis iliskilerde temsil eden ve ulke icinde de herkesin ogrenmesi gereken bir dildir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

ulpian 18-11-2009 22:43

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261362)
Üç satırlık soruyu anlamadıysanız..

Öbürlerini anlamanıza olanak yok.

Soruyu aza indirgeyeyim?

Buna göre:

Fransızlar faşist mi?

sayın theatre,

verilen cevaplara rağmen aynı soruyu tekrar tekrar asmakta ne gibi mantık görebildiğinizi bir tek kendiniz anlayabiliyor olmalısınız.

Konu ''resmi dil'' konusu değil. Bulgaristan'da Bulgarca haricindeki dillerde yayın yapılmasına karşı çıkmak ile, Türkiye'de Türkçe haricinde dillerde yayın yapılmasına karşı çıkmak arasındaki ilişki.

Fransa'da herhangi bir dilde TV, gazete, dergi yayını yapmak yasak mı?

ozgur_ 18-11-2009 22:49

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261362)

Buna göre:

Fransızlar faşist mi?

1- Fransada Resmi Dil kavramı yoktur. Onun yerine Cumhuriyetin Dili kavramı vardır.
2- Fransada Azınlıklar kendi dilinde eğtim yapadığını kim söylüyor. Heralde bu konuda MHP li emekli diplomat Gündüz Aktandan daha fazla bilgi sahibi olamazsınıuz.
3-Konuları nasıl bu kadar saptırmayı başarıyorsunuz.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=33092

http://www.zaman.com.tr/yazdir.do?ha...llesme-yasanir

theatre 18-11-2009 22:51

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261365)
Saygideger theatre;

Resmi dil, baskadir; diger dillerde egitim-ogrenim-ogretim baskadir. Bugun Britanya'da arz ve talebe gore, her turlu etnik dil ogrenimi vardir. Hatta resmi dil diplomasi bile verilir. Bir toplumun, kendi dilinde egitim gormesi; ne resmi dil ile celisir, ne de resmi dili etkiler.

Bugun Hindistan da resmi dil, ingilizcedir. Ama; Hindistan da, bugun en az 70 dilin de ogrenimi vardir.

Resmi dil; ulkeyi diplomasi ve dis iliskilerde temsil eden ve ulke icinde de herkesin ogrenmesi gereken bir dildir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili evrensel-insan,

Bugün Türkiye'de de pek çok dilde eğitim verilmekte diplomalar dağıtılmaktadır.Çok ayrıntılı yanıt verme durumumun yok ama..

Her fırsatta kendi ülkesine kendi insanına ihaneti,saldırıyı yapanları kınıyorum.

Türkiye'nin uygulamaları hiç bir ulus devlet uygulamasından farklı değildir.Fransa gibi,İngiltere gibi,ABD gibi.

Ama kendi ülkesine kendi insanına saldıranlar o devletler söz olunca..

Hadi buyursun yanıt versinler..

ABD,İngiltere,Almanya,Fransa,İtalya faşist mi?

ulpian 18-11-2009 22:55

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261369)
ABD,İngiltere,Almanya,Fransa,İtalya faşist mi?

Cevapları okumamaya ve anlamamaya yeminlisiniz galiba.

=> Bu ülkelerin hangisinde herhangi bir dilde TV, dergi, gazete, kitap yayını yapmak yasak?

Konumuz bu! Başlığın ilk mesajını tekrar okuyun.

güneşinzaptıyakın 18-11-2009 22:58

theatre : :target:

birde şu özlü sözü severim ''anlayana sivri sinek saz, anlamayana Bulgar gazı az''...

evrensel-insan 18-11-2009 22:59

Saygideger theatre;

Neden peki, arz ve talebe gore, okullarda; Kurtce, Ermenice v.s. dil dersi verilmiyor? Ya da devletin, hastahane, mahkeme v.s. gibi kurumlarina giden ve Turkce bilmeyenler, tercuman kullanamiyor. Neden sinemalarda, Kurtce film oynamiyor, neden kurtce geceler duzenlenemiyor, konserler verilemiyor? Neden Kurtce isimler, kullanilamiyor?

Neden devletin ve hukumetin kurumlari, Turkcenin yaninda, Kurtce, bilgi veren mektup ve belge hazirlamiyorlar? Neden Kurtce tercume ve tercumanlik burolari yok?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yargan Kam 18-11-2009 23:01

Sevgili theatre,

boşver, bizler bir dile değil ardında yatan planlara karşı olduğumuz için insanlık dışı katilleriz.

Ne bölünme ve akabinde gerçekleşecek BOP'lar var,

ne de irtica tehlikesi var...

Biz canımız sıkıldığı için türbana ya da Kürdçe'ye karşı çıkıyoruz.

Zamanında kendilerine milliyetçi diyenlere kızdığımızda anarşiktik, gomünüsttük, entel kunteldik... şimdi ise faşist olduk. :ranger:

Yaşanacak olayların 5 dakika sonrasını bile göremeyen insanlar ile tartışmaya devam ettikce sen, Hitler'in bile akıl hocası konumuna düşebilirsin.

Avrupa dahilinde olmak isteyen insanların bakış açılarının da onların ki gibi olduğunu unutuyorsun malesef.

Türkler yok olduğunda dünyaya barış ve demokrasi gelecek ya,

Bu yüzden boşver...

Sevgi ile...

güneşinzaptıyakın 18-11-2009 23:04

Yoksa ''Türk'' faşistleri ''kendinemi müslüman''?

Bulgarda ki ''Türk'' azınlığın ana dilinde eğitim yapmasına yada yayın yapmasına destek ver, sonra ''Kürt'lerin'' aynı haklar talep etmesini bölücü diye yaftala! Geçmişinde ki ''Türk, İslam sentezi'nden'' kalma takkıyye alışkanlığı ile sadece kendine müslüman bu yerli faşistler sanırım?

theatre 18-11-2009 23:05

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261376)
Saygideger theatre;

Neden peki, arz ve talebe gore, okullarda; Kurtce, Ermenice v.s. dil dersi verilmiyor? Ya da devletin, hastahane, mahkeme v.s. gibi kurumlarina giden ve Turkce bilmeyenler, tercuman kullanamiyor. Neden sinemalarda, Kurtce film oynamiyor, neden kurtce geceler duzenlenemiyor, konserler verilemiyor? Neden Kurtce isimler, kullanilamiyor?

Neden devletin ve hukumetin kurumlari, Turkcenin yaninda, Kurtce, bilgi veren mektup ve belge hazirlamiyorlar? Neden Kurtce tercume ve tercumanlik burolari yok?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili evrensel-insan

Bir ulus devlet kurma zorunluluğunu anlamak için yeniden bir bin yıl daha Selçuklu Osmanlı türü rejimlerle mi yaşayalım?

Bir birini anlamayan kocaman bir yığın haline getirilip yeniden şunun bunun siyasal ekonomik ve diğer emellerine bir bin yıl daha mı asker olalım?

Birbirine düşman edilip bir bin yıl daha mı bu toprakların insanı birbirini yesin?

Niye bu halkın ve bütün toplumun ortak ve hatta ana dili Türkçe'ye bu kadar düşman edildiğini siz hiç düşündünüz mü?

ulpian 18-11-2009 23:06

Alıntı:

Yargan Kam´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261378)

Şu komplo düşkünlüğünüze hayranım sevgili Yargan Kam, :)

gerçekten de inanıyorsunuz dimi bunlara. Ülkede başörtülülere izin verirsek şeriat gelir. Kürtçe yayına izin verirsek ülke bölünür. Sendikal hakları güçlendirirsek komünizm gelir. Başka? Mesela eşcinsellere eşit haklar verirsek, eçcinselizm hakim olur. :)

Tarih boyunca, dünyanın her yerinde, hak ve özgürlüklere karşı çıkanlar, zaten her zaman, bu taleplerin arkasında yatan gizli ve kirli planlara işaret ederek karşı çıkmışlardır. Türkiye hak ve özgürlük karşıtlarının bu açıdan herhangi bir farkı yok.

saygılarımla

güneşinzaptıyakın 18-11-2009 23:06

Yürrü be kafatasçı zihniyet kim tutar seni???

''Türkçe'' eğitim hakkını savunmakta hainlik oldu ya, sizden her türlü takkıyye beklenir...

evrensel-insan 18-11-2009 23:09

Saygideger Yargan Kam;

Boyle korkulariniz varsa; bu korkularinizi, hak ve ozgurluklere izin vermeyerek yenemezsiniz. Ustelik bu korkulariniz, boyle giderse; basinia da gelir zaten.

Eger, ulkeyi; uniter bir yapida tutmak istiyorsak; bu hak ve ozgurluklerin taninmasi sart.

Sizce, Balkanlar; Osmanli devletin de; bir Yunanli, Bulgar v.s. gibi yasayabilselerdi, Osmanli'dan ayrilma savasi verirlermiydi? Osmanli, milliyetciligi bati gibi algiliyabilmis olsaydi ve hak ve ozgurlukleri tanisaydi, bugun Osmanli parcalanirmiydi?

Bugun, Britanya, Isvec, Ispanya neden ve nasil kralliklarini koruyorlar, monarsi ve despotizm lemi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

theatre 18-11-2009 23:12

Alıntı:

Yargan Kam´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261378)
Sevgili theatre,

boşver, bizler bir dile değil ardında yatan planlara karşı olduğumuz için insanlık dışı katilleriz.

Ne bölünme ve akabinde gerçekleşecek BOP'lar var,

ne de irtica tehlikesi var...

Biz canımız sıkıldığı için türbana ya da Kürdçe'ye karşı çıkıyoruz.

Zamanında kendilerine milliyetçi diyenlere kızdığımızda anarşiktik, gomünüsttük, entel kunteldik... şimdi ise faşist olduk. :ranger:

Yaşanacak olayların 5 dakika sonrasını bile göremeyen insanlar ile tartışmaya devam ettikce sen, Hitler'in bile akıl hocası konumuna düşebilirsin.

Avrupa dahilinde olmak isteyen insanların bakış açılarının da onların ki gibi olduğunu unutuyorsun malesef.

Bu yüzden boşver...

Sevgi ile...

Sevgili Yargan Kam,

Ben insanların ard niyetlerine tabiri caizse "tav" oluyorum..

Ve şuna eminim 1980 öncesi hangi taraftan olursa olsun,o insanlar hiç olmazsa yüreklerindekilerle samimi insanlardı.Sagcısı da solcusu da..

Şimdi?

Ama bu kadar da olmaz ki..

Selam ve sevgiler.

ozgur_ 18-11-2009 23:16

Alıntı:

theatre´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261384)
Sevgili evrensel-insan

Bir ulus devlet kurma zorunluluğunu anlamak için yeniden bir bin yıl daha Selçuklu Osmanlı türü rejimlerle mi yaşayalım?

Bir birini anlamayan kocaman bir yığın haline getirilip yeniden şunun bunun siyasal ekonomik ve diğer emellerine bir bin yıl daha mı asker olalım?

Birbirine düşman edilip bir bin yıl daha mı bu toprakların insanı birbirini yesin?

Niye bu halkın ve bütün toplumun ortak ve hatta ana dili Türkçe'ye bu kadar düşman edildiğini siz hiç düşündünüz mü?

Hem AB yanlısısınız Hemde AB den haberiniz yok...

Ulus Devletindeki bu ısrarınız niye, örnek verdiğiniz ABD bir ulus devlet mi ? Yada her fırsatta girmek istediğiniz AB bir ulusal projemi. Demokrat Devlet kavramı sizin için çok kötü birşey mi ?

Asıl düşmanlık bu tarz faşizan düşünceler sonucu oluşur. Herkesin özgür olduğu bir toplumda düşmanlık olmaz, insaları tek kalıba sokmaya çalıştığında " sunni islam- Türk - kemalist" yapmaya çalıştığında huzursuzluk bbaşlar.

Yazdığın son maddeyi sen hiç düşündün mu ?

Aslında konunun özetini sayın ulpian yapmış. Bunun üstüne söylenecek bir söz yok...

Alıntı:

ulpian´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261340)

saygılarımla

theatre 18-11-2009 23:23

Alıntı:

ozgur_´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261391)
Hem AB yanlısısınız Hemde AB den haberiniz yok...

Ulus Devletindeki bu ısrarınız niye, örnek verdiğiniz ABD bir ulus devlet mi ? Yada her fırsatta girmek istediğiniz AB bir ulusal projemi. Demokrat Devlet kavramı sizin için çok kötü birşey mi ?

Asıl düşmanlık bu tarz faşizan düşünceler sonucu oluşur. Herkesin özgür olduğu bir toplumda düşmanlık olmaz, insaları tek kalıba sokmaya çalıştığında " sunni islam- Türk - kemalist" yapmaya çalıştığında hüzürsuzluk bbaşlar.

Yazdığın son maddeyi sen hiç düşündün mu ?

aslında konunun özetini sayın ulpian yapmış. Bunun üstüne söylenecek bir söz yok...

AB tartışması ap ayrı bir tartışma..

Ancak Türkiye'nin artık AB'ye giremeyeceğini ben bile anladım.

Türkiye'de insanları bir şey olun diye zorlayanlar var sa işte asıl şimdi bunu yapıyorlar.

Türkiye'de halk çok istiyorsa istediği de ne ise o da olsun..

Ama "adam" gibi olsun.

Yalanla dolanla değil.

Hele kendi ülkesine kendi insanına ihanetle hiç değil.

Yargan Kam 18-11-2009 23:34

Alıntı:

ulpian´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261385)
Şu komplo düşkünlüğünüze hayranım sevgili Yargan Kam, :)

gerçekten de inanıyorsunuz dimi bunlara. Ülkede başörtülülere izin verirsek şeriat gelir. Kürtçe yayına izin verirsek ülke bölünür. Sendikal hakları güçlendirirsek komünizm gelir. Başka? Mesela eşcinsellere eşit haklar verirsek, eçcinselizm hakim olur. :)

Tarih boyunca, dünyanın her yerinde, hak ve özgürlüklere karşı çıkanlar, zaten her zaman, bu taleplerin arkasında yatan gizli ve kirli planlara işaret ederek karşı çıkmışlardır. Türkiye hak ve özgürlük karşıtlarının bu açıdan herhangi bir farkı yok.

saygılarımla

Sevgili ulpian,

şu an hatırlayamadım biraz abartarak kullanılan anlatım türünün ismini ama yaptığım o idi.

Herneyse, koyulaştırdığım yerleri tek tek irdeleyelim mi? =)

Ülkede başörtülülere izin verirsek şeriat gelir.

Bu şekilde düşünebileceğimi düşünmeniz düşündürücü. Diğerleri gibi. Başı açık, laik insanların bulunması ülkeyi gerçek anlamda laik kıldı mı ki ben sonucu buna çıkabilecek bir şey söyliyeyim?

Sorun Türban değil, türbancılıktır. Türbanı siyasi bayrak yapmaktır. Kastım budur ve bunun arkasındaki olsuları dsa inkar etmeyeceksiniz her halde.

Kürtçe yayına izin verirsek ülke bölünür.

Böylesine zamanlarda ve bu konular halk içerisinde bir çözüme uğramadan bu geçişlere atlamak daha ileride Türk, Kürd dahil diğer bu topraklarda yaşayan insanlarında canını çok maa çok yakacak ve demokratik hak diyenleri ben o zaman göreceğim.

Dil bilim ile ilgilenen bir insan olarak, bir dilin yok olmasının o kültürün yok olmasına eş değer olduğunu bilirim elbet.

Buna nazaran dediğiniz gibi tüm yurtseverlerce asimilasyon uygulansa idi Türkiye'deki Türkçe hariç geri kalan 35 dilin yok edilmesine çalışılırdı.

Ama zamanlama ve şekil şemal göz önüne alındığında, geçmişteki kendisine milliyetçi diyenlerin yediği b*kları tüm insanlara kan ve şiddet olarak dönmesini düşünememek bence art niyettir.

Sendikal hakları güçlendirirsek komünizm gelir.

Buna yorum dahi yapamayacağım, sendikal hakların güçlendirilmesinin sonrasında komünizm gelecek gibi bir düşünce sahibine dahi empati kuramıyorum.

eşcinsellere eşit haklar verirsek, eçcinselizm hakim olur.

Bunu espiri ile karışık olarak yazdığınızdan, böyle düşünebileceğimi düşündüğünüzü düşünmüyorum illaki =)

Tarih boyunca, dünyanın her yerinde, hak ve özgürlüklere karşı çıkanlar, zaten her zaman, bu taleplerin arkasında yatan gizli ve kirli planlara işaret ederek karşı çıkmışlardır.

Sorarım o zaman size;

her hak ve özgürlük istemi göründüğü gibi midir tarihte?

Misalen Humeyni'nin yanlış hatırlamıyor isem, Fransa'daki demokratik ve özgürlükçü vaadleri, kendisinin yanlışlıkla ayağı takılması sonucunda Şerriata dönüşmüştür?

Önce Doğu'daki tüm insanların can, mal ve huzur güvenliği sağlanmalı.

Ondan sonra ülkece diğer dillerin konumunu rahatlıkla tartışabiliriz.

Tabi CIA, MIT, ABD, AB, Liberal Kenan Evren güdümündeki pkk gölgesi altında değil.

Sevgi ile...

ulpian 18-11-2009 23:40

Alıntı:

Yargan Kam´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261410)

Önce Doğu'daki tüm insanların can, mal ve huzur güvenliği sağlanmalı.

Ondan sonra ülkece diğer dillerin konumunu rahatlıkla tartışabiliriz.

Sayın Yargan Kam,

birincisi: ''can, mal ve huzur güvenliği'' derken sanırım, PKK terörüne işaret etmişsiniz. Fakat biz Kürtçe yayını daha PKK'nın P'si yokken de yasaklamıştık.

ikincisi: özgürlük ve güvenlik arasında böylesi bir öncelik sırası belirlemeniz doğru değil. Anladığım kadarı ile siz, en azından, ''normal ortamda'' Kürtçe yayına da izin verilmesi gerektiğini, bunun bir hak olduğunu kabul etmektesiniz (yanılıyor muyum?). Fakat şu an terör olduğu için ''henüz vermeyelim bu hakkı'' diyorsunuz.

Çok çarpık, teklikeli ve neticeleri itibariyle bitirmek istediğiniz teröre zemin sağlayan bir düşünce bu.

saygılarımla

Yargan Kam 18-11-2009 23:43

Alıntı:

evrensel-insan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261387)
Saygideger Yargan Kam;

Boyle korkulariniz varsa; bu korkularinizi, hak ve ozgurluklere izin vermeyerek yenemezsiniz. Ustelik bu korkulariniz, boyle giderse; basinia da gelir zaten.

Eger, ulkeyi; uniter bir yapida tutmak istiyorsak; bu hak ve ozgurluklerin taninmasi sart.

Sizce, Balkanlar; Osmanli devletin de; bir Yunanli, Bulgar v.s. gibi yasayabilselerdi, Osmanli'dan ayrilma savasi verirlermiydi? Osmanli, milliyetciligi bati gibi algiliyabilmis olsaydi ve hak ve ozgurlukleri tanisaydi, bugun Osmanli parcalanirmiydi?

Bugun, Britanya, Isvec, Ispanya neden ve nasil kralliklarini koruyorlar, monarsi ve despotizm lemi?

Saygilarimla;
evrensel-insan

Sevgili evrensel-insan,

sürekli evrensel bir insan bakış açısı ile olayları, konuları irdeiyorsun ve bunu inan ki takdir ediyorum.

Ama sana da bir soru sormak isterim bu soruya belki yanıt olabilecek bir nitelikte;

Afedersiniz (tüm site için) ama insanoğlu kıçı rahatta iken ve ekonomik zorluk pek çekmez iken neye ve ne kadar karşı duruş sergiler gerçekten?

Bahsini ettiğiniz ülkelerin yaşam standartları ile ülkemizinkini de kıyaslayınız.

Bugün AKP'liler ''bakınız U.K'daki vergiler de çok yüksek ve fazla'' diyebilirken insana mantıklı gelebiliyor. Tabi oradaki insanların yaşam standartları göz önünde bulundurulmazsa.

Ya da sorumu şöyle sorayım;

Türkiye'nin batısında yaşayan biri olarak Kürd insanlarının buralara göçlerinden sonraki edinebildikleri yüksek imkanlar -ki sektörel tekellerini saymama gerek var mı?- dahilinde hala kendi acı ve yoksulluk çeken halklarının Doğu'da yıllardır aynı olabilmesini neye bağlıyabiliyorsunuz?

Benim hayatımda elimde görebileceğimden fazlasını kazandıkları halde, birleşip dernek, vakıf kurarak oradaki standartları yükseltmeleri ve sefaleti dindirmelerini de biz yurtseverler mi engel oluyoruz sizce?

Bu çok küçük ve akla kolayca gelebilen bir örnektir.

Sevgi ile...

evrensel-insan 18-11-2009 23:52

Saygideger Yargan Kam;

Iste, bireysel bilincin tam da farki burdadir. Insanoglunun yasam ve iliskisini maddesel/tanrisal degil; evrensel/insansal degerlendirir.

Saygilarimla;
evrensel-insan

Yargan Kam 18-11-2009 23:55

Alıntı:

ulpian´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 261414)
Sayın Yargan Kam,

birincisi: ''can, mal ve huzur güvenliği'' derken sanırım, PKK terörüne işaret etmişsiniz. Fakat biz Kürtçe yayını daha PKK'nın P'si yokken de yasaklamıştık.

ikincisi: özgürlük ve güvenlik arasında böylesi bir öncelik sırası belirlemeniz doğru değil. Anladığım kadarı ile siz, en azından, ''normal ortamda'' Kürtçe yayına da izin verilmesi gerektiğini, bunun bir hak olduğunu kabul etmektesiniz (yanılıyor muyum?). Fakat şu an terör olduğu için ''henüz vermeyelim bu hakkı'' diyorsunuz.

Çok çarpık, teklikeli ve neticeleri itibariyle bitirmek istediğiniz teröre zemin sağlayan bir düşünce bu.

saygılarımla

Sevgili ulpian,

beni yanlış anlamışsınız, ya da tahminimce ve büyük ihtimalle ben aktarmada hata yapmış olmalıyım.

pkk nın 84 öncesinde de var olduğunu biliyorum ama sadece faal değildi.

Bu mini ekten sonra diyebilirim ki, pkk terörüne işaret etmedim.

Daha doğrusu sadece pkk terörüne işaret etmedim.

Merak etmeyin, ben zamanının kendisine milliyetçi ve vatan sever diyenlerinde bizzat terörist olduğunu düşünürüm.

Sonucu kötü olacak bir eylemin, iyi niyet olarak başlamasını da art niyet olarak görürüm.

Çünkü kararlar alırken geleceği öngörebilme yetimizi kullanma sorumluluklarımız vardır. Aksi halde karar verme hakkımız olmamalıdır.

Geçmişte devletin başındakilerin yediği naneleri 'biz' diyerek genelleştirip herkesi zan altında tutamazsınız.

Karşı tarafta buna muaftır tabii.

Yurtseverim diye de 6.filoyu kovmak için gelen gençleri bekleyen ve kendilerine milliyetçi diyen coni severler gibileri de takdir ettiğimi düşünmeniz bence büyük bir hata. (illede öyle diyorsunuz demiyorum, sakın ha =))

Ama bu ülkede kayda değer yerlere gelebilmiş halk temsilcilerinin, tüm halkla beraber birşeyler yapabilmeleri fırsatlarının olduğunu bilmekteyim.

Doğu meselesi bu kadar hassas ve kritik olmasaydı, bugün herşey daha farklı olabilirdi diyorum.

Ama öncelikli olarak, asıl ve gerçek sorunları çözmemiz gerek.

Bunun muhattabı da Türkiye Cumhuriyeti halklarından olan karşıt ya da farklı görüşlülerdir.

ölümcül bir satranç oyunundaki piyonlar değil.

Umarım derdimi anlatabilmişimdir =)

Sevgi ile...

eylemsel 18-11-2009 23:55

yargan kam adlı üyeden alıntı
(Ülkede başörtülülere izin verirsek şeriat gelir.

Bu şekilde düşünebileceğimi düşünmeniz düşündürücü. Diğerleri gibi. Başı açık, laik insanların bulunması ülkeyi gerçek anlamda laik kıldı mı ki ben sonucu buna çıkabilecek bir şey söyliyeyim?

Sorun Türban değil, türbancılıktır. Türbanı siyasi bayrak yapmaktır. Kastım budur ve bunun arkasındaki olsuları dsa inkar etmeyeceksiniz her halde)

43 ülke ve Türkiyede yapılan dindarlık araştırmasına göre Türkiyede dindarlık egilimi artmış,hoşgörü azalmış ve laik kesimin bu noktada kaygılarının arttıgı görülmüştür. Türban ve diger dini vecibelerle ilgili özgürlüklerin hangi kesimin işine yaradığını ortaya koyuyor

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:22 .