![]() |
Tevrat ve İncil Değiştirildi mi?
Şayet bir insan Müslüman ise "Tevrat ve İncil tahrif edildi, değiştirildi." diyemez. Tevrat ve incil değiştirildi, diyen Kuran'ı inkar etmiş olur. Oysa bir Müslüman Kuran'ın tek bir ayetini bile reddetmemeli. Bunu ben mi uyduryorum? Hayır, bunu Kuran diyor:
"...Şimdi siz Kitap'ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? İçinizden bunu yapanın cezası, dünya hayatında rezillikten başka bir şey değildir. Kıyamet gününde ise böyleleri azabın en şiddetlisine itilir. Allah, yapmakta olduklarınızdan habersiz değildir." (BAKARA SURESİ: 85) Şimdi gelelim Kuran'a göre İncil ve Tevrat'ın tahrif edilip edilmediğine. Bir kere İncil ve Tevrat şayet tahrif edilse değiştirilse idi bu Kuran'da yazmaz mıydı? Yazardı elbette ama böyle bir bilgi Kuran'da var mı? Yok! Pekiyi İncil ve Tevrat'ın Allah kelamı olduğunu söyleyen ve onları Kuran'la eşdeğer gören ayetler var mı? Var! Şu halde bir Müslüman'ın İncil ve Tevrat değiştirilmiştir demesi küfre düşmesidir. Ve bu iddiada bulunanlar "azabın en şiddetlisine" itilecektir. Fazla uzatmayalım gelsin kanıtlar: "O, sana Kitap'ı, önündekileri tasdikleyici olarak hak bir yoldan indirdi. Tevrat'ı ve İncil'i de indirmişti." (ALİ İMRAN SURESİ : 3 ) İşte Al'i imran suresi ayet üç ortada. Kuran'a göre Allah Kuran'ı Tevrat ve İncil'i tasdikleyici olarak indirmiş. Buyrunuz işte sure işte ayet bitti mi? Hayır! Devam edelim... İsa'nın şöyle dediği de Kuran'da yazar: "Tevrat'tan önümde bulunanı doğrulayıcıyım. Size haram kılınmış olanın bir kısmını size helal yapacağım. Rabbinizden bir mucize getirdim size. Artık Allah'tan sakının ve bana itaat edin!" (ALİ İMRAN SURESİ : 50) "Ardından o peygamberlerin izleri üzere Meryem oğlu İsa'yı gönderdik. Tevrat'tan yanında bulunanı doğruluyordu. Ona İncil'i verdik. Hidayet ve ışık vardı onda. Tevrat'tan yanında olanı tasdikleyici idi. Doğruya ve güzele kılavuzdu, takvaya sarılanlara bir öğüt." (MAİDE SURESİ : 46) Allah Tevrat değiştirildiği bozulduğu ya da tahrif edildiği için İncil'i indirmemiş. Neden İncil'i indirmiş? Tevrat'ı doğrulayıcı olarak indirmiş. Devam edelim... De ki: "Biz Allah'a, bize indirilene, İbrahim, İsmail, İshak, Yakup ve torunlarına indirilene, Musa'ya, İsa'ya ve peygamberlere Rablerinden verilenlere iman ettik. Onlardan hiçbiri arasında ayrılık gözetmeyiz. Ve biz O'na teslim olmuşlarız." (ALİ İMRAN SURESİ : 84) Muhammed'e İncil ve Tevrat'a da iman ettiği söyletiliyor. İşte ayet ortada. Devam edelim... Tevrat indirilmeden önce İsrail'in kendi nefsine haram kıldığı şeyler dışında tüm yiyecekler İsrailoğullarına helaldi. Onlara de ki: "Tevrat'ı ortaya getirin; doğru sözlü iseniz onu okuyun." (ALİ İMRAN SURESİ : 93) Kuran'da Tevrat'ın hakemliğine başvurulması öğütleniyor. Hiç Tevrat değiştirilmiş olsa Allah bunu söyler mi? Devam edelim... "Biz indirdik Tevrat'ı, biz. İyiye ve güzele kılavuz var onda, ışık var..." (MAİDE SURESİ : 44 ) Bilmem bu ayet için bir şey demeye gerek var mı. De ki: "Ey Ehlikitap! Siz, Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni tam uygulamadıkça hiçbir şey değilsiniz." Rabbinden sana indirilen, onlardan birçoğunun küfür ve azlığını elbette artıracaktır. Küfre batan topluluk için tasalanma artık. (MAİDE SURESİ : 68) Hiç Tevrat ve İncil değiştirilmiş olsa bu ayet olur muydu? "Sırtlarına Tevrat yükletilip de sonra onu taşımayanların durumu, kutsal kitap parçaları taşıyan eşeğin durumuna benzer. Allah'ın ayetlerini yalanlayan topluluğun vücut verdiği örnek ne kötüdür! Allah, zulme sapmış bir topluluğu doğruya ve güzele ulaştırmaz." (CUMA SURESİ : 5) "İncil bağlıları Allah'ın onda indirdiğiyle hükmetsinler. Allah'ın indirdiğiyle hükmetmeyenler sapıkların ta kendileridir." (MAİDE SURESİ : 47 ) Pekiyi neden İncil ve Tevrat'ın tahrif edildiği iddia edilir? Çünkü Bu üç din arasında çelişkiler vardır. Örneğin Hıristiyanlıkta şarap günah değildir, domuz eti yenilebilir vs. İşte bu çelişkiyi örtbas etmek için bazı Müslümanlar Tevrat ve İncil'in tahrif edildiğini iddia eder ve anında dinden çıkarlar. |
Evet tevrat ve incil değiştirildi.
De ki: "Ey Ehlikitap! Siz, Tevrat'ı, İncil'i ve Rabbinizden size indirileni tam uygulamadıkça hiçbir şey değilsiniz." Rabbinden sana indirilen, onlardan birçoğunun küfür ve azlığını elbette artıracaktır. Küfre batan topluluk için tasalanma artık. (MAİDE SURESİ : 68) Ne diyor ayette incil diyor. şu anda hristiyanlık ne kullanıyor inciller. Peki tek olan incil hangisi barnabas incili Ne diyor barnabasta EDİT:http://www.iyiturk.net/barnaba-incili-43-51-bolum.html |
Barnabas İncili HIristiyanken Müslüman olan bir dinadamı tarafından yazıldı. Bulunan en eski nüshası da 1709 tarihlidir yani İsa'dan 17 asır sonra!
|
Nasıl yazldı ispat et yazıldığını, hz. davud sarayından alınan barnabas incilli, yunanistanda markos yayıncılık tarafından, Hamza hocagilin tercümesiyle açıklanmıştır.
İşinize gelene inanıp gerçeklere gözünüzü kapatmayın. Ha bide maide 68 de sizlere kaynak veriyoruz, incilmi , incillermi diye , onu bile es geçiyorsunuz Ben orda incili görüyorum, hristiyanlıkta 4 incil görüyorum, nasıl olucak bu iş. |
Mu ni ?
Alıntı:
Mu ni ? Alıntı:
Mu ni ? Alıntı:
|
''''Tevrat ve İncil değiştirildi ama Kuran değiştirilmedi''''
evet çok güzel mantık... Pes artık Arkadaşım; ya tüm kitaplar değişir olur mu öyle saçmalık nasıl korunuyormuş deyip deist olun ya da değişmezliği kabul edin... Bunu alırım şunu almam ne demek? Komik misiniz nesiniz? Bakara ayeti size gelmiş herhalde "...Şimdi siz Kitap'ın bir kısmına inanıp bir kısmını inkâr mı ediyorsunuz? İçinizden bunu yapanın cezası, dünya hayatında rezillikten başka bir şey değildir. Kıyamet gününde ise böyleleri azabın en şiddetlisine itilir. Allah, yapmakta olduklarınızdan habersiz değildir." (BAKARA SURESİ: 85) Barnabas İncili mi??:D:D Bu İncille en çok türkler ilgilendi herhalde:D... 16. yüzyılda yazılmış bir İncil bu... herhalde Tanrı İncil değişti diye 16. yüzyılda 2. basımını(pardon gökten indirişini) yaptı öyle mi? Evet bu da çok güzel bir mantık Esenlikler |
Alıntı:
"De ki: “Ey Kitap ehli! Tevrat’ı, İncil’i ve Rabbinizden size indirileni (Kur’an’ı) uygulamadıkça hiçbir şey üzere değilsiniz.” Andolsun ki sana Rabbinden indirilen bu Kur’an, onlardan çoğunun taşkınlık ve küfrünü artıracaktır. Öyle ise o kâfirler toplumu için üzülme." Bunun neresinde İnciller var? |
yücemanitu
inciller hristiyanlıkta var, Kuran-ı kerimde incil var , yani tek bir incilden bahsediyor. |
Alıntı:
16 yüzyılda adamlar nasıl bu kadar cümle üreterek böyle şeyler yazdı acaba Siz hala , hz. davud sarayından çıkarılan incili es geçiyorsunuz, Türkiyede bulunan incili es geçiyorsunuz, kıbrısta bulunan incili es geçiyorsunuz. Hristiyan pagani argümanları, kendinize rahatlık sunduğu için , yani içki, çıplaklık, dünyayı kendinizinmiş gibi görme olayları sizin incil diye bahsedilen 4 kitabınızda izin veriliyor. O yüzden savunma yapıyorsunuz, iş öyle değil 4 tane ne olduğu belli olmayan yazılarla inanma isteğiniz var. Gerçek şuki tek hakim gücün olduğu aşikardır, oda Allah'tır, İslamdaki tanrı, tek egemen güçtür, doğurmaktan, doğurulmaktan münezzehtir. Hiç bir insanla eş değer değildir , hiç bir peygamber onun oğlu değildir. Bunlarda ısrar cehennemin kapısını sonsuza dek aralar. |
Ya Hu mübarek adam mongus ;
Bak şunlar Kur'anın ayetleri : Hakka 43.Alemlerin Rabbinden bir indirilmedir. Hakka 44.Eğer o, Bize karşı bazı sözleri uydurup-söylemiş olsaydı. Hakka 45.Muhakkak onun sağ-elini (bütün güç ve kudretini) çekip-alıverirdik. Hakka 46.Sonra onun can damarını elbette keserdik. Hakka 47.O zaman, sizden hiç kimse araya girerek bunu kendisinden engelleyip-uzaklaştıramazdı. Sence Tanrı bu sözü,kim için söylemekte ? Peygamber için mi ? O halde İnciller'i yazanların hiç şansı var mı sence ? Tanrı iki tarife mi uyguluyor yoksa ?? :D |
Alıntı:
"Muhakkakki zikri (Kur'an'ı) biz indirdik ve onu biz koruyacağız" (Hicr: 9) Bu ayet daha önce koruyamadığı ve fani İnsanlar tarafından tahrif edilen şeriatını koruyacağı anlamına geliyorsa? yani böyle bir gücü ve gayb bilgisi varsa! neden daha önce gelen şeriatını korumamıştır? yada koruyamamıştır? Tevrat ve İncil değiştirilebiliyorsa fani İnsanlar tarafından, iki şahit getirip istediği ayeti yazdıran bir fani İnsanoğlunun değiştirmediği ne malum? Daha önce şeriatını koruyamıyan tanrı bu sefer nasıl korumuş olabilir? |
Alıntı:
Alıntı:
Şu İncil çıktı bu İncil çıktı haberlerini okuyorum ama sallamadığımın farkındasınız, doğru sallamıyorum. İncil arayışında değilim çünkü... Yarın biri orijinal Kuran buldum dese ondan söre bir diğeri bir diğeri bunu devam ettirse siz sallayacak mısınız? Hey Tanrım:D Alıntı:
Ama saçınızı başınızı örtün, erkekler manyakdır tek bir saç telinizden delirir bunlar. El sıkışmayın ellerinizi tutarlarsa azarlar gibi bir inancımızda yok ŞÜKÜRLER OLSUNNN... İşin bu kısmına da hiç saygı duymuyorum + bir erkek olsam çok da bozulurdum. Onun için size şaşırıyorum. Çağa uygun medeni bir şekilde giyinin işte ne yiyecek ne de içecek konusunda kısıtlama yoktur. Aşırıya kaçan sevilmez ama... Bu arada siz İncili okudunuz mu:D... Kim neye izin veriyormuş acaba? Size Allahınıza inanmayanları öldürme izni verilirken, Hristiyanlara ölümle burun buruna gelmeleri durumunda dahi öldürmek yasaklanmıştır Musevileri Hristiyanları dost edinmemeniz salık verilirken, İncilde tüm insanları sevmenin önemi vurgulanmıştır Erkeklerinizin 4 kadına kadar alabileceği söylenirken, İncilde evlilik kutsallaştırılmış, hayat boyunca 1 kez ve ölüm ayırana kadar birliktelik esas alınmıştır... Dünyayı kendimizin gibi görme olayımız da yok... İncilde İsa havarilerinin ayaklarını yıkamıştır. peki neden hiç düşündünüz mü? Sizbeni Öğretmen ve Rab diye çağırıyorsunuz. Doğru söylüyorsunuz, öyleyim. 14Ben Rab ve Öğretmen olduğum halde ayaklarınızı yıkadım; öyleyse, sizler de birbirinizin ayaklarını yıkamalısınız. 15Size yaptığımın aynısını yapmanız için bir örnek verdim. Yuhannada bu bölüm alçakgönüllülük örneği olarak geçer hatta açıp bakın 13. bölüm ....... Bence siz önce kendinize bakın:D:D Alıntı:
4 İncil yoktur... Yalan yanlış bilgilerle geliyorsunuz sürekli... Bahsettiğiniz İncilin ilk 4 bölümüdür bölümlere ayrı ayrı incil diyorsanız 27 İncil var... O zaman Kuran da 114 kitap olsun bari. NASIL? Saçma değil mi? Bence de:D Alıntı:
Hristiyanlar Tanrı doğurdu doğuruldu demez. Neye inandığımızı bilerek konuşun lütfen Alıntı:
cehennemin kapıları konusunda çok bilgi sahibisiniz galiba:D hristiyanlık da İsa çarmıhta acı içindeyken dahi Tanrı Oğlu olduğunu söylerken bugün onunla dalga geçenlerin, Oğulu ısrarla yanlış anlayıp alay konusu yapanların işleri kötü der Esenlikler |
Alıntı:
Ala 19 :İbrahim ve Mûsâ'nın sayfalarında da vardır. Koca Mevlana, Fih-i Mafih 18.bölümde "18. BÖLÜM - Şu hâfız Kur'ân'ı doğru okuyor. Evet, Kur'ân'ın şeklini doğru okuyor amma anlamdan haberi yok. Delili de şu: Anlamı söylersen reddeder, sözleriyle korü-körüne okur-durur. Şuna benzer bu: Adamın biri, eline bir kunduz alır. Ondan daha güzel bir kunduz getirirler, istemez. Anlarız ki kunduzu tanımıyor, bilmiyor bu adam. Birisi bu kunduzdur demiş ona, o da ona uyup kunduzu eline almış. Hani ceviz oynayan çocuklar gibi; oynarlar amma cevizin içini versen, yağını versen istemezler; ceviz, şakır-şakır ses çıkaran şeydir, bununsa şakır şakır şakırdaması yok derler. Tanrının hazneleri çoktur. Tanrının bilgileri çoktur. O hâfızın bilgisi var da Kur'ân'ı okuyorsa peki, neden öbür Kur'ân'ı reddediyor ? Bir hafıza söyledim, anlattım; dedim ki: Tanrı Kur'ân da diyor ki: "Söyle, deniz sözlerine mürekkep olsa o mürekkep, Rabbimin sözleri bitmeden tükenir gider." Şimdi, bu Kur'ân, elli dirhem mürekkeple yazılabilir. Bu söz, Tanrı bilgisine bir işarettir; Tanrı bilgisiyse yalnız bu kadar değildir. Bir aktar, bir parça kağıda bir ilâç kosa, sen de bütün aktar dükkânı bu kağıt parçasındandır desen aptallıktır bu. Mûsâ'nın, İsâ'nın, bunlardan başka peygamberlerin zamanında da Kur'ân vardı, Tanrı sözü vardı, fakat arapça değildi. Bunu anlattım, o hafıza tesir etmedi; ben de vazgeçtim." bunları neden söyler ki ? Ala 18 ve 19 dan kaynaklı olmaya ? Mevlana vazgeçmiş ama ben vazgeçmeyeceğim mübarek adam mongusa anlatmaktan :D |
Alıntı:
250-300 yıllarında İncil yazılmadı, yalnızca Kitap haline getirildi. Kitap haline getirilirken de bunu Hristiyanlık konusunda büyük bilgisi olan kişiler yapmıştır. Yalnızca Tanrıdan geleni seçmeye özen göstermişlerdir. İncildeki yazıların %98i de ilk yüzyıllarda parça parça bulunmuştur zaten. Alıntı:
Atıyorum bugun biri kuran değişti orijinalini buldum dese ve bu orijinal dediği kitabın 20. yydan öncesi bulunamasa kabul mü edeceksiniz? E, etmeyecekseniz Hristiyanların edeceğini beklemek konusundaki saflık neden????? Üstelik bulunan İncil hristiyan doktrinlerine tamamen zıt. Yani sözde bulunacak olan Kuranın ''4. peygamber geliyor, İsa Tanrının oğludur'' diyecek olması gibi... Şaşkının biri yazdı der üzerinde durmazsınız. DEĞİL Mİ??? Aynen bu Barnabas İncili'nin üzerinde hiç durmuyoruz. 16. yüzyılda yazılmış yalan bir kitap. Alıntı:
-Zina yapan kadının taşlanması yerine affı mı? -Nefsi müdafa için bile olsa öldürmenin yasaklanması mı? -Boşanmaya izin verilmemesi mi? -Hırsız-fahişe dahi olsa insanların sevilmeye layık oldukları mı? -Tanrının kulu değil çocukları olmamız mı? -Yiyecek-içeceğe Tanrının karışmasının mantıksızlığı mı? -Tanrının her dünyasal işe karışmaması mı? -Tanrının kadınlara örtünün dememesi mi? Saç zaten kadının örtüsüdür denmesi mi? İncil fuhuşu, sarhoşluğu, çıplaklığı destekler diye yazılmış. Lütfen bunlara referans gösterir misiniz? Alıntı:
ve bu konuda sorum da var İsa Tanrının Oğlu olduğunu söylemediyse niye çarmıha gerilmesi istendi sizce? Ve havariler de neden öldürüleceklerini bile bile böyle bir söylenti çıkarsınlar? İlk yüzyıllarda bulunan metinlerde dahi neden İsa için Tanrı oğlu deniyor? Alıntı:
İncil isanın oğulluğu hakkında şunu söyler 15İsa onlara, «Ya siz» dedi, «ben kimim dersiniz?» 16Simun Petrus, «Sen, yaşayan Tanrı'nın Oğlu Mesih'sin» cevabını verdi. 17İsa ona, «Ne mutlu sana, Yunus oğlu Simun!» dedi. MATTA 16:15 63İsa susmaya devam etti. Başkâhin ise O'na, «Yaşayan Tanrı adına sana yemin ettiriyorum, söyle bize, Tanrı'nın Oğlu Mesih sen misin?» dedi. 64İsa, «Söylediğin gibidir» karşılığını verdi. MATTA 26:63 Esenlikler |
Sayın Vesper , Barnabas incilini okudunmu bilmiyorum, yerini çıkaramadım dediğin ayet orda yazıyor. şöyle
70.ci metin îsa Bayramdan sonra Kudüs'ten ayrılıp Filipus Kayseriyesi sınırlarından içeri girdi. Bu sırada, melek Cebrail halk arasında başlayan fesadı kendisine söyleyince, havarilerine sordu: «İnsanlar benim için ne diyor?» Dediler: «Bir kısmı senin îlya olduğunu, bir diğer kısmı Yeremya, bir diğer kısmı da eski peygamberlerden biri olduğunu söylüyor.» îsa cevap verdi: «Ya siz; benim için siz ne diyorsunuz?» Petrus cevap verdi: «Sen Allah'ın oğlu Mesih'sin.» O zaman, îsa kızdı ve kızgınlıkla onu azarlayıp, dedi; «Defol, ayrıl benden, çünkü sen şeytan'sın ve beni günaha sokmaya çalışıyorsun!» Ve, onbir (havariyi) de tehdit edip, dedi: «Eğer böyle inanıyorsanız, yazıklar olsun size, çünkü ben böyle inananlara karşı Allah'tan büyük bir lanet kazandım.» Ve, Petrus'u kovup atmak istedi; bunun üzerine onbir (havari) onun için Isa'ya yalvardılar. O da onu kovmayıp, yeniden azarlıyarak dedi: «Uyanık olun da, bir daha sakın böyle bir söz söylemeyin, çünkü Allah sizi reddeder.» Petrus ağladı ve dedi: «Rab, ben aptalca konuştum; Allah'a yalvar da beni affetsin.» Bunu buldum , diğrini bulamdım, ancak okuduğumu biliyorum. Tabi sizin inandığınız din denilen şey bu, Hz. İsa ölmüştür, esinlenme yolu kullanularakta incil yazılmıştır. Ne yazıyosa doğrudur. Bunun ötesinde artık bu konuyu kapatıyorum çünkü anlatamadığıma karar verdim. çok uzunda yazmak için vakit olamayabiliyor. |
Ayrıca , İslam hristiyanlığın devamı demedim, hristiyanlığın musanın öğretilerinin bozulmasından dolayı gelen yine İsrailoğullarına gönderilen bir peygamberin, kitapla onu doğrulamasıdır.
İslamsa bu ikisininde birbirini bozmasından sonra , son ve tek din olarak inmiştir. ve bu insanlığın karışık inanışlarının hükmünü kaldırmış, bütün insdanlığa gönderilmiştir. |
Alıntı:
Hmmm... ben kastettiğinizin bugunkü İncil metinlerinden olduğunu söylediğinizi sandım da ondan hayrete düştüm bir an... Şimdi düşünelim bütün havariler ve öğrenciler İsa'nın Tanrıoğlu olduğunu söylüyor. Barnabas adlı bu kişi de sözde tek gerçeği kendi biliyor öyle mi? Üstelik yazılan İncil ancak 16. yüzyıla kadar geri gidebiliyor. Bu kesinlikle İslamiyeti yüze göstermek için yazılmış bir Kitaptır. Özellikle Mattadaki Petrus-İsa'nın konuşmasını bile baştan yazdıysa... Üstelik yahudilerin Arapça bir kelime olan ALLAHı kullanması ne kadar ironik(!) Tek bir kişinin tanıklığı yetmez. tanık birden fazla olmalıdır. İşte İncilin farklı kişiler tarafından yazılması da bundandır. Farklı kişiler aynı olaya tanıklık etmişler, birbirlerinden bağımsız bir şekilde İsanın Tanrı oğlı olduğunu söylemişler, buna iman etmişlerdir. Farklılık yaratan ve İsanın devrinden 16 yüzyıl sonra gelen bu Barnabas İncilini kaile almamamız bundandır. [/QUOTE] Alıntı:
İsa'nın Oğul olduğunu iddia etmediyse neden çarmıha gerilmek istendiğini ise sizin dininiz açıklayamamıştır anlatamadınız artı sorduğum sorulara da yanıt vermeyip başka noktalara çektiniz. Konuyu kapatın ya da kapatmayın siz bilirsiniz. Hala bu İncile nasıl inanıldığını merak etmekteyim. ve hala da bana komik geliyor Esenlikler. |
Şöyle, İsanın çarmıha gerilmesi, yahudi ileri gelenlerinin, halka hitap ettiği şeylerin, onların oturtmuş olduğu kuralların bozulması ve ticaretlerinde doğru olmayışlarını, yaşadığı inanışların yanlış olduğunu vurhulaması yüzünden öldürmek istemişlerdir ve İsaya içine cin girmiş bir insan muamelesi yapmaları , halka böyle yansıtıp, ortadan kaldırmak istemişlerdir.
İsa'yı ele veren yehuda iskariyot, İsaya benzetilmiş ve İsa göğe çıkarılmıştır. Yehuda İskariyot ona benzetildiğinden , ben İsa değilim diye yalvarması hiç bir şeyi değiştirmemiştir. Ölen İsa değil iskariyottur. İşte bu sebeplerden dolayı İsayı öldürmek isteyip, İskariyotu öldürmüşlerdir. Kuran-ı kerim de bunu açıklamıştır, Yuhanna 8/48Yahudiler O'na şu karşılığı verdiler: «`Sen, cin çarpmış bir Samiriyelisin' demekte haklı değil miyiz |
Alıntı:
Doğru olun, dürüst olun, birbirinizi bağışlayın merhamet edin... dedi. İnsan olmanın önemini vurguladı Yahudilere gelen tüm peygamberler aynısını söylemedi mi? ve sadece iyi öğütler verdiği için bir kişiye cinli deyip çarmıha gerdirmek mantık işi mi? Bu kişi belli ki ağır bir iddia atmış ortaya. Ben TANRININ OĞLUyum yahudiler için de büyük bir iddia Sadece bu kişi düzen bozuyor insanlara ahlakı öğretiyor diyerek insanları o kişiden nasıl soğutabilirsiniz? Mantık hatası yok mu burada? Sanki bir şeyler eksik kalıyor gibi. Alıntı:
Hem bu tiyatro neden? İsa neden direk göğe çıkmasın da insanlar kandırılsın? Yahudiler zafer kendilerinin sansın? İsa tarihe çarmıha gerilmiş biri olarak geçsin? Bu yalanlar niye? Tanrı neden bu kadar büyük bir yalan söyleyip milyarlarlarca insanı yaksın, bir yalana inanmasına neden olsun? |
İskariyot 12 havariden hain olanı idi, inanmıyordu, İsada bunu biliyordu çünkü Cebrail bu haberi ona vermişti, içlerinden biri sana ihanet edecek dedi, İnanmadığı için serveti , dünya malını seviyordu, İsa onu gönderip kendisinin yerinin nerde olduğunu söylemesini istedi, çünkü inanmıyordu, oda İsayı büyücü olarak görüyordu.Onun için
Böyle cezalandırıldı, zaten çarmıh olayına gelene kadar türlü işkenceler çekti, çarmıh en son halka , yalancıyı böyle öldürürüz hesabı yapıldı.Aslında Allah bunu haine verdiği cezayı gösterme amaçlı yaptı. İsa neden göğe çıktı, yahudiler zafer kendilerinin sandı dediğin gibi sadece sandı. Aklı olan insan zaten anlardı onun isa olmadığını, zaten gökten inip annesi ve havarileriyle 3 gün geçirdi. Onu gören insanların, bunlara şakirt deniyor bu olaylar karşısında şaşırdıklarından, hiç bir şey anlamamış gibi yalan yanlış , kafalarına göre insanlara anlattı. Zaten inanmamış olanlar İsanın çarmıhta öldürüldüğüne inanmıştır, inanmayanlar onun öyle ölebileceğini düşünür. O yüzden İsa çarmıhta öldürüldü tiyatrosunu inanmayanlar oynamış ve yine inanmayanlar onun bir büyücü olduğunu sonunda öldürüldüğünü düşünmüştür. İnanalarsa doğru haberleri yaymışlardır, yahudi hareketleriyse , doğru yazım vre haberleri baskıyla , şiddetle bastırmış, havarilerin yazımlarınıda ortadan kaybedip, yada değiştirip, insanları yönlendirmişlerdir. Yahudilerin ele geçiremediği yazımlarda günümüze ulaşan barnabas yazılımlarıdır. Onlar bile mağara , mezar ve saray gömüleri içinden çıkmıştır. İznik konseyide kendisine ulaşan bozuk yazımlardan yola çıkıp incili yaymıştır. Böylece İslam gelene kadar insanlar böyle yoğrulmuştur. İslam geldiğinde , bu haberleri doğrulamış, İsanın ölmediğini , yahudilerin çıkarlarıuğruna ve musanın dininin doğru olduğunu savunup , başkasının yalancı olduğunu savunmaktır. Fakat Allah bu gerçekleri insan oğluna sunmuştur ve İslamı göndererek yahudilerin bozgunculuğuna son vermiştir. Yahudiler İslamla savaşamamıştır. Neden; Araplar içinden gönderilmiştir ve yahudi ve hristiyan çoğunluğun olmadığı yerden yayılarak durdurulamamıştır. |
sayın mongus...
ulu manitu bana göre çok güzel bir çalışma yapmış ve çok net sorular çıkmış ortaya..lutfen bir soruya cevap verin... kuran tevrattan 1800 yıl, incil'den 600 yıl sonra gelmiş...kuranın hiç bir ayetinde tevrat ve incil değiştirilmiştir diye bir ibare yok..olmadığı gibi incili ve tevratı öven ayetler var.. nasıl bugun hüseyin üzmezin yaptığı islamı bağlamaz diyorsanız, o günde eger hıristiyanlar ve museviler sapıttı ise buda incili ve tevratı bağlamaz..bozulan kıtap değildir inanırlarıdır..kuranın verdiği mesaj bu değil mi? tevrat ve incil bozulmuş olsaydı bu kuranda yazmaz mıydı? peki bu kitaplar bozulmadı ise, allah neden yeni bir kitap göndererek kafaları karıştırmıştır? bu arada tevratı ve incili savunuyoruz gibi algılanmasın.. dışarıdan bakınca çok komik bir durum ortaya çıkıyor... biriniz isa'nın göğe yükselişini inandırıcı bulmuyor, digeriniz muhammedin atı burak ile miraca çıkışını inandırıcı bulmuyor.. biriniz bir baba olmadan meryem'in çocuk doğuramayacağına inanırken, diğeriniz muhammed'in göğsünün yarılmasına inanmıyor... bende hepsini komik buluyorum.. yok aslında birbirinizden farkınız.. |
İşte bu çelişkiyi örtbas etmek için bazı Müslümanlar Tevrat ve İncil'in tahrif edildiğini iddia eder ve anında dinden çıkarlar.
Vay be ateist fetva verdi dinden çıkarız öylemi üzülürmüsün dinden çıkarsak umrundamıyız senin ben sadece "benden ol dinsiz oll" çığlıkları duyuyorum |
sayın kemaloglu...
arkadaşımızın yaptıgı bir çalışma var..kuran ayetlerinden derlenmiş.. Ayetleri mi yalanlıyorsunuz...? hangi ayette incil ve tevrat bozulmuştur diyor.. arkadaşımız inandığınız kitabın ayetleri ile incil ve tevratın bozulmadığını ortaya koymus. sizde ayetlerle bozulduğunu ortaya koyun lütfen. saygılar |
Bu bozulma/değiştirilme argümanı bana ekstra gerizekalı geliyor. Yahu, her şeye kadir Allah değil mi bunları gönderen? Göremez mi ki bozulacağını da ha bire revize eder? Hadi yanlışları/eksikleri düzetlmekten madem çekinmiyorsun, bugün gönderdiğin "gerçek" din köleliği yasaklamıyor yani bariz bir eksik var iyi/kötü ayrımında. Gönder revizyonunu. Değil mi?
Yahu kazara içine doğdun dini gerçek sanmanı geçtim, kendininkinden öncekileri değiştirilmiş, sonrakileri uydurma, çok daha eskileri de batıl diye tukaka ediyorsun. Budistlerin puta taptığını sanıyorsun, kendi dininin herkes tarafından başka anlaşılmasını ayet/hadis karmaşasını görmezden geliyorsun. İnsaf be birader. Ey Müslüman, rabbinin omuzlarının üzerine koyduğu şey saksı değildir. En azından kendin için samimiyetle çalıştır onu. Barnabas saçmalığına gelirsek: Yeni Ahit içinde havarilerden Matta, Markos, Luka, Yuhanna'nın gospel'leri(incil) vardır. Bu zaten Tanrı kelamı değildir. Kuran'daki gibi Allah konuşuyormuş gibi yazılmamıştır. İsa şöyle yaptı, lord onu böyle kutsadı falan filan... Şimdi İsa'nın peşinde dolaşıp öğretisini anlatmış adamlar 12'den 4 yerine, 12'den 5 olsa ne olur? Diyelim ki Barnabas'ın Gospel'i diye bir şey gerçekten olsun, bu aynı haberi CNN yerine NTV'den dinlemek gibi birşey. Bu adam kalkıp, "İsa tanrının oğlu değildir" mi diyecek? "Öldükten sonra dirilmedi, öğle namazını mütakip gömdük" mü diyecek? Çünkü böyle demedikçe İslam'la zaten uzlaşamaz/kabul edilemez derecede uzak olacaktır. Bu gospeli sanki Kuran vari bir şeymiş sanan gerzeklere duyrulur. |
Sevgili milomanara,
Boyle bir arguman sunulmasa, kim inanir ayni masalin degisik baskisina? Zamanin bedevisi bile sormaz miydi "senin allahin neden baska bir din gettirmeye calisiyor, eskilerinde yanlislik mi yapmis?" diye. Benim anlayamadigim, kainati 6 gunde yarattigina inandiklari bir gucun, neden 22.5 yil kurani indirmeye ugrastigini sorgulamadan kabullenmeleri. Musa'nin eline on emiri aninda verdigi gibi, Muhammedin tepesine ativerseydi kitabi, sen ben de dahil olmak uzere, inanirdik herhalde. Tabi o zaman da, boyle sacmaliklar ihtive edemezdi tepene inen bir kitap. Hangi din olursa olsun, iman edenin gozlerini koreltir, dusunme kaabiliyetini dumura ugratir, ayni asik olup, esinin hatalarini, cirkinliklerini goremiyenler gibi. |
Sevgili vartor koruduk dedikleri kitapların ayetlerinin bazılarını keçiler yiyebiliyor. bu bence trajikomikliğinde ötesinde.
|
Sevgili vartor,
Olaya Müslümanlar açısından bakmaya çalışıyorum. Şuurlu, mantığı yerinde bir insan nasıl olur da, bütün havarilerin İsa'nın Tanrı'nın oğlu olduğunu yazmasının değiştirilmiş bir ifade olduğunu düşünebilir. Hangi noktada böyle temel bir şey değiştirilebilir. Her bir gospel'de nasıl değiştirildi. Bir Allah'ın kulu çıkıp, yahu peygambere tanrı denir mi? Siz dalga mı geçiyorsunuz? Ahiretimizi mi yakacaksınız? demedi. İki din arasındaki, evlilik, ibadet, cezalar vs... onlarca "detay" nüansı :) geçiyorum. Bu tanrı/peygamber meselesi adamı kafir eder! Gitti gümbürtüye 50 sene. Nasıl oluyor da, böyle bir şeyin bir toplumun tamamında değiştirilebileceğini akılları mantıkları kabul ediyor? Aşk gibi demişsin, bu nokta sevgilinin eşcinsel olduğunu(ya da olmadığını) öğrenmek gibi aşk maşk bırakmaması lazım. |
Sayın Yüce manitu'nun Konu başlığındaki ayetlerin derlemesi çok şahane hiç bir itiraza mahal bırakmıyor.
Ben de küçük bir katkı yapmak istiyorum: Bazı itirazlarda incilin değiştirildiğinden bahsedilerek şimdi ki zaman da 4 tane incil olduğundan söz ediliyor ve Kuran nın maide 68 suresinde tek incilden bahsedildiğini dolayısıyla yeni inciller yazıldığını ima etmeye çalışıyorlar: 1-Tevratın değiştirildiğine dair bir kanıtınız varmı? (çünkü kuran ayetlerinde tevrat ve incil defalarca övülmetedir ve değiştirildiğine dair en ufak bir ibare yoktur) 2- Gelelim incile akıl sahibi bir insan düşünür Bu 4 tane incil ne zaman yazıldı.Hıristiyanlara göre 70 yıllarında yazıldı ve iznik konseyinde 325 yılında derlendi.Sanırım buraya kadar müslümanlarında itirazı olamaz çünkü kendileride böyle söylüyor. 3-Peki kuran ne zaman yazıldı 622 yılında. Yani sizin değişmiş dediğiniz yıllardan 300 yıl sonra kuran yazılıyor ve değiştiğine dair hiçbir ibare yok, ama müslümanlar değiştiğini iddia ediyorlar hemde kuranlarının tasdik ettiği halde. 4- ee bu yüzsüzlük karşısında bize de "pes yahu bu kadarı da olmaz" demek düşüyor. |
Sevgilí arkadaşlar, öncelikle hepiníze merhabalar.
Başlık altında hristiyan ve islam öğretisini benimsemiş ikí arkadaşımızın beyhude tartışmasını gördûm. (Dışardan öyle görünûyor) Bence bu kısır bir döngû. ikíside birbırlerini anlamayacaklar. çünkü ikí inanışda içinde fazlaca çelişki, aklın mantığın alamayacağı efsaneler barındırıyor. Eger bu kitaplar gelmişse kí gelmemístır kesınlıkle degısıme ugramıstır. 200 yıl yazıldıgında kısa bır sure gıbı gorunuyor fakat 2 asır eder bu. Bırı berata bıner gokyuzune cıkar, oburu olur dırılır. Bunları yazanlar ne íçíyordu bu kafayı yaşamak ícin cok merak ettım sımdı. Saygılar... |
Vay o kimselere ki, elleriyle Kitab’ı yazarlar, sonra da onu az bir karşılığa değişmek için, “Bu, Allah’ın katındandır” derler. Vay ellerinin yazdıklarından ötürü onların hâline! Vay kazandıklarından dolayı onların hâline! Bakara 79
Ey Kitap Ehli, kitaptan gizlemekte olduklarınızın çoğunu size açıklayan ve birçoğundan geçiveren elçimiz geldi. Size Allah'tan bir nur ve apaçık bir kitap geldi.Maide 15 Onlardan (Kitap ehlinden) bir grup var ki, Kitab’dan olmadığı hâlde Kitab’dan sanasınız diye (okudukları) Kitap’tanmış gibi dillerini eğip bükerler ve, “Bu, Allah katındandır” derler. Hâlbuki o, Allah katından değildir. Bile bile Allah’a karşı yalan söylerler.Ali İmran 78 Başka ayet vermeme gerek varmı tahrifat için? |
Alıntı:
46.Onların (peygamberleri) ardından yanlarındaki Tevrat'ı doğrulayıcı olarak Meryem oğlu İsa'yı gönderdik ve ona içinde hidayet ve nur bulunan, önündeki Tevrat'ı doğrulayan ve muttakiler için yol gösterici ve öğüt olan İncil'i verdik. 47. İncil sahipleri Allah'ın onda indirdikleriyle hükmetsinler. Kim Allah'ın indirdiğiyle hükmetmezse, işte onlar, fasık olanlardır. 48. Sana da (Ey Muhammed,) önündeki kitap(lar)ı doğrulayıcı ve ona 'bir şahid-gözetleyici' olarak Kitab'ı (Kur'an'ı) indirdik. Öyleyse aralarında Allah'ın indirdiğiyle hükmet ve sana gelen haktan sapıp onların heva (istek ve tutku)larına uyma. Sizden her biriniz için bir şeriat ve bir yol-yöntem kıldık. Eğer Allah dileseydi, sizi bir tek ümmet kılardı; ancak (bu,) verdikleriyle sizi denemesi içindir. Artık hayırlarda yarışınız. Tümünüzün dönüşü Allah'adır. Hakkında anlaşmazlığa düştüğünüz şeyleri size haber verecektir. Yani düşündüğümüzde bu tastik edilen kitapların Allah katından indirilen orjinal kitaplar olduğu çıkar ortaya |
Alıntı:
|
Andolsun ki, senden önce de birçok Peygamberler yalanlanmıştı da onlar yalanlanmalarına ve eziyet edilmelerine karşı sabretmişler ve nihayet kendilerine yardımımız yetişmişti. Allah’ın kelimelerini değiştirebilecek bir güç de yoktur. Andolsun peygamberler ile ilgili haberlerin bir kısmı sana gelmiş bulunuyor. (EN'ÂM - 34)
Allah'ın kelimelerini kimsenin değiştiremeyeceğini Kuran söylüyor arkadaşım. İlk iletideki ayetlere ek olarak bir de bu ayeti vereyim. Allah'ın sözünü hiç kimse değiştiremezmiş bakın ben demiyorum Allah kendisi diyor bunu. Şu hâlde Tevrat ve İncil ya değiştirilmedi ya da Allah'tan vahiy yoluyla inmedi. |
Benim Merak Ettiğim Şey Bir arkadaşın Gerçek İncilin Barnabas olduğunu iddia ediyor. Bunu gerçekten hakaret olarak sayarım. 17. yy da yazılmış kitabı incil diye inanıyorlarsa bu müslümanlar gerçekten akıl kalmamıştır. O zaman Ben de onlara The True Furqan'ı tavsiye ederim okusunlar:D:D:D
Ayrıca size 1 soru soracam. İncil değiştirildi diyorsunuz. Tanrı'nın gönderdiği İncil'in değiştirildiğine inanan zihniyet Kendi kitapları Olan Kur'an ın değiştirilemeyeceğinin garantisini nasıl verebilmektedir. Eğer tanrı bunu koruyorsa İncil' i koruyamamışmıdır yada Tora'yı ? Tanrı'nın sözleri tahrif olunca yenisini gönderme fikri onun sonsuz gücünü ne anlamda yansıtmaktadır ? Tanrı deneme yanılma yoluyla mı sözlerini göndermektedir? Size Tevrat'tan şu ayeti de yazmak istiyorum sadece . "Tanrı insan değil ki, Yalan söylesin; İnsan soyundan değil ki, Düşüncesini değiştirsin. O söyler de yapmaz mı? Söz verir de yerine getirmez mi?" (Kutsal Kitap, Çölde Sayım 23:19) |
He birde bazı arkadaşlar bilgisizliğini şöyle ortaya koyuyor. İznik olayını söylerle peki deriz ne zaman oldu ? Bilen yok.
Sonuç Açıklamasını okudun mu? yok Neye dayanarak söylüyorsun? Harun yahya öyle diyor. Buyrun İznik İman Açıklaması Görünen ve görünmeyen şeyleri yaratan, Göklerin ve yerin yaratıcısı olan, Tek yüce Baba Tanrı’ya inanırız. Ve Herşeyin yaratıcısı olan, Tanrı’nın biricik Oğlu, Tüm evrenden önce var olan, Yaratılmamış, fakat Tanrı’yla aynı öze sahip olan, Tanrı’dan Tanrı, ışıktan ışık olan, Gerçek Tanrıdan gerçek Tanrı olan, İnsan olarak doğan, Fakat yaratılmamış olan, Baba’yla aynı özden olan, Bizim için ve kurtuluşumuz için, Göklerden yeryüzüne gelen, Kutsal Ruh’tan ve Bakire Meryem’den beden alan, Tam bir insan olan, Pontus Pilatus yönetiminde, Bizim yerimize acı çeken, Ve çarmıha gerilen, Ölüm acısını çeken ve gömülen, Kutsal Yazıların belirttiği gibi, Üçüncü gün ölümden dirilen, Ve göğe alınan, Ve Baba’nın sağında oturtulan, Ve yaşayanları ve ölüleri yargılamak üzere, Tekrar görkemle gelecek olan, Ve egemenliği sonsuza dek sürecek olan, Rab İsa Mesih’e inanırız. Ve Rab ve Yaşam Kaynağı olan, Baba’dan ve Oğul’dan çıkmış olan, Baba’yla ve Oğulla birlikte yüceltilen, Ve Tapınılan, Peygamberler aracılığıyla konuşmuş olan, Kutsal Ruh’a inanırız. Ve tek kutsal evrensel ve elçisel kilisenin varlığına inanırız. Günahların affı için Tek vaftiz olduğunu beyan ederiz. Ölülerin dirilişini, Ve dünyanın yaşamının gelişini bekleriz. |
21. Yüzyılda Etten Kandan Kemikten bir Allah Tanıtmak Aman ne hayret !
1-Allah etmi dir kan mıdır değil midir ? 2-Allahın Kahrolması caiz olur mu ? bunların her ikisine "Hayır olmaz öyle şey" dersen ! yani bunların her ikisinde menfi olumsuz bir cevap veririsen O halde : "Akşamın Altısında eyyy elleri Haça çivilenip kanı üstünde donuncaya kadar kalan ! ölümün için ölmek isteriz. Senin Çivilendiğin Çiviler Yüzünden Bizi kurtarmanı dileriz" diye yapılan niyazlara Ne buyuracaksınız ? bu itikadlarımı İnsanı selamet çıkaracak İnsanlığa huzur evrecek Hazreti insanın sergüzeşti Kurban oluşu tathir içinmiş yıkayıp paklamak içinmiş Kimi yıkıyor paklıyor ? Kafiri mi ? Mümini mi ? hazreti isanın katliye dünya da hangi bir fesad zail olmuştur.. |
Alıntı:
|
Basic !
sen hiç bir şey anlamıyorsun valla !! sen hiiç okuma yaa.. !! nasıl bir okuyuş var sende.. nasıl bir göz var sende.. nasıl bir anlama kabiliyeti var sende.. hayret ! etten kandan kemikten bir Tanrıdan bile daha hayret |
reno;
Anlatma kabiliyetini biraz degistir. Türkce'ye önem göster! Noktalama isaretlerine biraz dikkat et! Arap'ca ve Fars'ca kelimelerden arin! Yazilarina biraz dikkat et! Bakbakalim nasil anlasiyoruz. |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:49 . |