![]() |
İslam Kadını Aşağılar Mı?
Bu kadınları dine karşı kışkırtmak için yapılan alakasız bir iddaadır.bunun temel kaynak olarak.Kuran-ı Kerim'i ve şeriat kanunlarını gösterirler.
temel idaaları yok edelim... 1)kadınlar erkeklerden aşşağı değildir.sadece daha güçsüz ve duygusaldır. 2)şahitlik ve anlaşmalarda 1 erkeğe ,2 kadın gerektiği söylenir.Çünkü kadınlar duygusaldırlar.kolay aldatılabilirler.yada kandırılabilir. hadi söz sizin.......... |
daha ne olsun..... yok sayıyor
http://mydailyclarity.com/wp-content...9/10/burka.jpg kolay mı kandırılır :) cahil bırakılan herkes kolay kandırılır |
Van Minüt
Sayın Prof. Dr. İlhan Arsel' in "Şeriat ve Kadın" kitabında tamamen kanıtlar ve sayfaları gösterilerek (Hadisi Şerifler ve bizzat Kur-an ı kendisi) İslam şeriatının kadına bakış açısı gözler önüne seriliyor.Açınız ve okuyunuz. |
İSLAM değil,örf ve adetleri gelişme göstermemiş,bağnaz insanlar yada toplumlar kadını aşağıda görürler...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Sakın, Kuran ve Hadislerde kadını aşağılayan cümleleri görmek sizin işinize gelmiyor olmasın. :) saygılarımla |
imanlı arkadaşlar yukardaki resmi destekliyor musunuz?? fikirleriniz lütfen????
|
Desteklediğimizi gösteren bir mesajımız mı oldu, imamız mı oldu ki destekliyor musunuz diye soruyorsunuz sayın uyar?
Ne Kur'an-ı Kerim, nede sahih hadisler kadını aşşağılamaz. Saygılarımla |
yani sevgili envyme kadının kapanması kuran da yok mu???
böyle kapanma kadını aşağılar mı?? bu kültür kapanması mı yani?? |
Bu sorduklarınıza yorum yapabilmem için, resimleri nereden aldığınızı, hangi ülkeye ait olduğunu vs. söylemeniz lazım. Başka bir ülke ise ben nereden bileyim kültürünü?
Kapanma kadını aşşağılar demek bence çok bencilce bir ifade. Her hür irade ister başını örter, istemezse örtmez. Bugün ülkemizde başını sürekli örten müslümanlarda var, sadece ibadet esnasında örten müslümanlarda. Ayrımcılık olmaz sayın uyar. Örtmek isteyenin de, istemeyenin de kendine, bizene ki? Kapanma kadını aşşağılar der iken dediğim gibi kime göre bu? Erkeğe göre mi? |
Alıntı:
Off sevgili EnvyMe off... tartışıyoruz, kaynaklar gösteriyoruz. Birşey diyemiyorsunuz. Ama bir-iki hafta sonra farklı bir başlıkta yine aynı iddiada bulunuyorsunuz. Bir çok sahih hadisin içerisinden sadece iki örnek:
saygılarımla |
Bir erkeğe 4 kadını helal kılmış bir din,kadınlara pekte saygı duymuyor olsa gerek!!
|
Sevgili ulpian,
Bu hadislerle, sizinle tartışmayacağımı biliyorsunuz değil mi? ;) lakin birşeyler söylemeye çalışayım. Bildiğim kadarı ile bu iki kadının şahit gösterilmesi Kur'an dan gelme lakin Kur'an da akıllarının noksanlığı nedeni ile diye yazmaz. Bu benim için yeterlidir. Diğer hadis için ise, yine doğruluğu tartışılır lakin, sizde çok iyi biliyorsunuz ki orada bir erkeğin eşinden kırmızı bir dağdan siyah bir dağa taş taşımasını emretmesi, kadının bunu yerine getirmesi gibi birşey yok. Belki üzerinde hakkı vardır? Belki üzerinde hakkı olduğu için böyle bir benzetme yapılmıştır, bilemiyorum. Saygılarımla |
Azizem Aşağılamanın kıstaslarını belirlememişsiniz. Toplumsal ve hukuksal haklardan yararlanma konusunda eşit görmüyorsa size göre aşağılama mıdır?
Azizem Şu ayetleri ve toplumsal hakları okuyun; . Nisa 34 - Erkeğin kadını dövebilme hakkı. . Bakara 228 - Erkeğin kadından bir derece üstün olması. . Nisa 3 - Erkeğin birden fazla kadınla evlenebilme hakkı. . Nisa 11 ve Nisa 176 - Erkeğin mirastan kadından fazla pay alması. . Bakara 282 - İki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine eşit sayılması. . Erkeğin kadını istediği an boşayabilmesi. Kadının evlilik sonrası ilk bir haftalık sürede eşinin rızasıyla boşanma hakkına sahip olması. . Erkeğin kıyafet hususunda kadından daha serbest olması. . Kadının imam olamaması. Ticaret yapma hakkını vekaletle kullanması. . Hiç kadın peygamber olmaması. ... |
Alıntı:
bakın bu şekilde çelişkilerden kurtulamazsınız. Bari sayın nogada gibi ''ben hadisleri kaynak olarak kabul etmiyorum'' deyin, Hanif müslüman olun ve bu yükten kurtulun. Ben sizin kurmuş olduğunuz şu cümleye cevaben yazdım:
Yeni bir ''sahih'' kriteri getirmiyorsanız eğer, bu kriter bellidir. Kütüb-i Sitte'de (sahih olarak geçen) Hadisler ehli sünnet dünyasında sahih olarak kabul edilir. Ve yukardaki iki hadis de sahihtir. Ayrıca daha niceleri de sıralanabilir. Bu iki sahih hadisi, hadis olarak değil de, mesela herhangi bir köşe yazarının yazdıkları olarak önümüze koysalar, siz de dahil hepimiz burada ''kadının aşağılandığını'' söyler ve bu lafları eleştiririz. Hiç de ''acaba şöyle mi kastetti, yoksa onu dedi ama, aslında bunu mu demek istedi'' gibi zorlama, anlamsız, keyfi tevil ve olayı kurtarma yöntemlerine başvurmayız. Bu hadislerde açıkça kadın aşağılanmaktadır. Bu hadisler sahihtir. Siz hiçbir sahih hadiste kadının aşağılanmadığını söylemiştiniz. saygılarımla |
Alıntı:
|
Söylediğimin arkasındayım zaten sayın ulpian.
Kur'an-ı Kerim'de ve sahih hadislerde kadınları aşşağılama yoktur. Bu sahih hadis tartışması bitmez bence bu yüzden pek girmek istemiyorum lakin, hadisleri kaynak olarak kabul etmiyorum der iken yani bu denilir iken, asıl kaynak hadislerde değildir, Kur'an dır. Yine bunu söyler iken, Kur'an ve Sünnet tartışmasına da girmek istemiyorum lakin, dinimin bana verdiği, öğrettiği, kattığı bir yapı var diyeyim, bu yapıya göre değerlendiririm ben hadisleri. Sonuçta insandan insana aktarılmış bugüne kadar. Ama ben yine de inkar etmeyip yorumda bulunmaya çalıştım. Saygılarımla |
kadınların kocalarını boşama hakkı var mı kuranda?bilen arkadaşlar cevap verirse sevinirim.
|
Alıntı:
Orada benim için yeterlidir der iken, ayette akıllarının noksanlığı gibi bir ifade olmadığı için o hadisi değerlendirmemem için yeterlidir demek istedim. Saygılarımla |
Benim anlamadığım! inanırların sürekli dile getirdiği şekli ile islamiyetin kadının konumundan hiç bir şekilde mesul olmadığı konusu. Müslüman kadının durumuna sürekli toplumda islamı yanlış yorumlayan bağnaz kişilerin eseri olduğu savunması. Tamam da bu islamiyet denen din zaten bünyesinde bu bağnaz kesimi barındırmaya müsait demektir, hatta o kadar müsaittir ki ülkeler dolusudur bu bağnazlık! bu kesimi yüzyıllardır dışına atamıyorsa içiçedir bağnazlık ile. yenilenemiyorsa, daha bize neyi anlatmaya çalışıyor inanırlar ben bir türlü anlamıyorum.
yahu bunun hakkı hukuku bağnazlar ile başa çıkamıyor mu? anlaşılan islamı temelsiz bulmuş oluyor ki inanırlar yok islam değil insana atıp duruyor suçlamaları. İyi de müslümanın diyen kişi bunu yapabiliyor islamiyetin bu konuda bir reddiyesi olmuş olsa yapamaz değil mi? |
Alıntı:
o ihtiyarın yazdıklarını Arapçanın A sını bile bilmeyen bi ihtiyar atıp tutuyor Sadece onun yaptığı yorumlar doğru sanki Adam bi şeyi on defa tekrar etmiş Ben ayak üstü bir gözden geçirdim Tahammül edilecek gibi değil Değil kitabı,sayfayı okumak bile sorun Çünkü insan bu yanlış yorumlamalar,bilerek yanlış anlamalar ve çarpıtmalara tahammül edemiyor Yemin ediyorum kitapçının içinde bağırasım geldi. |
Alıntı:
İlhan Arsel kitabının başında niye 10 defa tekrar ettiğini yazıyor zaten. Yoksa kitaplardaki giriş bölümünü okumazmısınız?(Neyi okursunuz ki daha doğru olurdu) Arapçanın A sını bilmesine ne gerek var ,noter onaylı ,Diyanet onaylı çevirileri her yerde bu meletin.Alıntıladığı kitapları her yerde bulup ,alıntıladığı şekli ile görebiliyorsunuz. O bir ihtiyar dediğiniz şahıs Belçika Anayasasının bile sunumunu Dünyaya yapmış bir kişidir ki yeteri kadar hukuk bilgisine sahiptir.Kur-anın mesnetsiz kadın hukukunu açığa çıkardı diye ,sizin gibilerdende ölüm fetası almış bir isimdir. İnandığın dindeki kadına ilkelliği göz önüne serdi diye canını mı acıttı yoksa? |
Okumayı sevmiyorsanız izleyebilirsiniz! İslam ülkelerinde henüz seçim sandığı ile tanışmamış kadınlar,tek başına sokağa çıkamama, seyaht edememe, burkalar,kara çarşaflar.müslüman erkeğin çok eşliliği, alım satım konusu edilen gencecik kızlar, Kadın olarak islamdan memnuniyetini dile getirdiği için ülkesinden sürülen, ulema tarafından hakkında ölüm fermanları çıkarılan müslüman kadın yazarlar. İdam edilenler ve nedenleri, bunları okumadan da duyup görmüş olmalısınız o zaman da bağırasınız geldi mi acaba?
|
Sayın uyar Afganistanda iki genç bir arabanın içinde batılı müzikleri dinlediği gerekçesi ile kafaları kesilerek öldürülmüştür.Bu haberi bir yerden okuduğunuzda bizide o olayı gerçekleştirenler ile aynı kefeyemi koyarsınız yoksa aradaki farkı anlarmısınız?
İşte sorduklarınızın cevabıda az çok böyledir.Toplum,örf ve adet,eğitim,gelişmişlik gibi nedenler ile bazı toplumlar cahil ve sefil olmuşlardır.Onları bu hale getiren eğitimsizliktir. Yine Afganistanda Kuran'ı afgan diline çevirdiği için bir afgan islam eğitmeni,Taliban tarafından kafası kesilerek idam edilmiştir. Bazı şeyleri anlamamak için kör olmak gerekir. Saygılarımla... |
Alıntı:
Neden hep kötü örnekler gözünüzün önünde? Neden Bosna-Hersekte,Kosovada,Türkiyede,Arnavutlukta,Azerbayca nda,K.K.T.C'de,Kazakistanda,Diğer Türki Müslüman devletlerde bu gibi şeyler olmuyor. Yoksa sorun din değilde,örf ve adetlermi? Saygılarımla... |
Sayın Nogada
Adı geçen ülkeler laik (veya olduklarını söyleyen) olduğundan Şerri yasalar halk yaşamına pek nufuz edememiştir.Bir kez nufuz ettiklerinde ise ne eğitim sistemi ,ne adalet sistemi ne başka bir şey kalıyor ortada.Ve aniden bir Afganistan ,bir Suudi Arabistan'a dönüşü veriyorsunuz. Peki bu dönüşüm ne ile sağlanıyor?Bu dönüşümcüler ilahi rotayı tutturmak için hangi kitaba sığınıyor?Hangi kitap kullanıyor ebedi besin niyetine? Sizi bu hususta çok iyi anlıyor olsamda kitaptaki emirler (yoruma mahal vermeyecekler öncelikli) tertemiz belletilen dini zaten kirletmeye yetiyor.Öyleki artık Türkiye gibi laik bir ülkede sırf dini kurtarmak için Kur-an 'daki parantez sayısını arttırdık. |
sizce kadın kurana göre kapanmalı mıdır sevgili nogada??? eşiniz kapalı mı olmalı?? yanlış anlamayın özelinize girmek niyetinde değilim. ben genel düşüncenizi soruyorum
|
Sayın Aera işte burda unuttuğunuz bir şey var...!!!
Benim anlatmak istediğim öncelikle bir müslüman toplumda,modern olabilir gerçeğidir. Laik demişsiniz.İşte Laikliği kabul etmek içinde,eğitimli br topluma ihtiyaç vardır. Şimdi gelelim kaoslara bulanmış ülkelere ve geldikleri durumlara. Suudi Arabistan=Bu rezil ülke kendi başına sünni görünümündeki vahhabi akımını tüm dünyaya yedirmeye çalışan bir millettir.Bu vahhabiliğe gelincede ksıaca özetleyecek olursak; Stratejik olarak dünyanın gördüğü en büyük millet olan ingilizlerin yetenekli ajanlarından olan Arap Lawrance ismindeki şahsın,Araplara bir benlik kazandırmak için direttiği ve sonundada başarılı olduğu ve osmanlıdan koparttığı sahte bir mezhep.Bu sayede arap coğrafyası neredeyse cahiliye dönemindeki eski örf ve adetlerine geri dönmüşlerdir. Bu konu hala ingiliz,amerikan ve suudi üçlüsü arasında devam etmektedir.Suudi halkı aç ve sefil fakat krallar ve oprak ağaları inanılmayacak kadar zengindir.Onlar anlaşmalarını yapmışlar,stratejilerini belirlemişlerdir. Bu andlaşmalardan biride El-Kaide örgütüdür. Amaç bölgede devamlı bi huzursuzluk ortamı kurmak ve buna bağlı olarak dünyanın göbeğinde her zaman yer almak,müdahele hakkı almak ve dünyanın stratejik mermkezinde bulunmak. Usame bbin ladinin Amerikan vatandaşı olduğunu,ameriakda eğitim gördüğünü,yakın akrabalarının Amerika ve Suudi arabistanda silah ve mühimmat firmaları,dünyanın en büyük inşaat firmalarına ortak oldularını,servetlerinin 50 milyar doalrın üzerinde olduğunu ve büyük kısmının Amerikan bankalarında olduğunu biliyormuydunuz? Aynı şekilde İran ve Irak arasındada 10 yıl süren büyük bir savaş ve soykırım olmuştur.Bu savaş sonunda bu zengin 2 ülkede belini doğrultamayacak düzeye gelmişlerdir.Buda yetmezmiş gibi bu ülkelere büyük ambargolar konulmuştur.Bununla bearber Amerika her iki ülkeyede el altından silah yardımı yaparak savaşın dozunu arttırmıştır.Saddamları Amerika yaratmış ve kendi çocuğu olan Saddamı acımadan idam sehpasına göndermiştir.' büyük savaş,kıtlık,sefillik,korku ve çaresizlik ile bu gün yan komşumuz Amerika olmuştur.Yine yakın zamanda sınırlarını İran yönündede genişleteceğinden hiç şüphemiz yoktur. Afganistan:Biliyorsunuzki Amerikanın bu bölgelere yaın olmak,baş düşmanlarının yakınında olmak gibi takıntıları vardır.Bu takıntının bir çözümüde Afganistan ayağıdır.Burda Amerikanın bulunması hem rusyaya,hemde çine gözdağı vrmekle beraber,bölgedeki uluslararası stratejik konumunuda güçlendirmektedir. Eskiden düşmanı olan komünizmin artık devri kapanmış yeni bahanelere yelkenler açmıştır Amerika.Bu yeni düşmanın ismide İSLAM'dır. Yıllarca otorite kurulamamış,savaşlardan dolayı yorgun ve bitap düşmüş afganlar arasına birde kendi yetiştirdikler Taliban kabusunu koyan Amerika,şu an büyüttüğü bu evladından tam verim almaya başlamıştır.Afganistanı bir çöplüğe,bakir topraklarını egemenliğine alan büyük ulu Amerika yine dünyaya barış ve esenlik getirmek adına ülkeleri ve bölgeleri kontrolü altına almış,kendi oluşturduğu düşmanı,yani eliyle beslediği öz evladını kullanarak bölgede türlü oyunalr oynamaktadır. Herşeyden ziyada bu aç,sefil,cahil,çaresiz,geri ve yobaz bırakılmış bölge ve ülkeler ve dolaylı oalrak halkı Amerikanın istediği biçimde kaos içinde yaşamakta ve tamda onalrın istediği düzenlerle yönetilmektedirler. Bu gün Pakistana taşan Taliban,dünyada her yerde karşımıza çıkabilecek El-Kaide Amerikanın öz evlatlarıdır. Bu sayede Amerika ülkeleri ve halkları geriltme potansiyeline sahip büyük oynayan bir ülkedir. Afganistan bitmiştir,Irak bitmiştir,Suudiler zaten onalrın elinde piyondur,yakında pakistan ve İranda onalrın istediği kıvama gelecektir. Elinde böyle bir fırsat bulunan Amerika yeni eski dost yeni düşman oalrak bellediği İSLAM'ın suyunu daha çok çok çıkaracak,posasına kadar kullanacak,bundanda çok paralar,itibar ve güç gösterisi yaparak tüm dümanlarına korku,tüm dostlarınada güven salacaktır.Kaybeden ise onun parmağıyla gösterdiği zavallı insanlara ve devletlerine olacaktır. Sonrada bizim gibi tartışanlar işte şundan dolayıdır,bundan dolayıdır,yok incil bu hale getirmiştir,yok kuran şöyle yapmıştır,yok Tanrının gazabıdır yok bilmem nedir diye suni şeyler tartışacak fakat işin başında olan ŞEYTAN unutulacak yada her zaman arka planda kalacaktır. Macera Dolu Amerika... Saygılarımla... |
Alıntı:
Çevremde başı kapalı olan hiçbir yakınım,arkadaşım yada akrabam yoktur.Kurandada bununla ilgili bir zorlama yoktur.Bu olayı ben bir örfi gelenek olarak görüyorum ve belirtiyorum.İslam bu kadar basit bir olgu değildir ki baş örtüsü ile uğraşsın,onu bu hallere düşürenlere yazık sadece. Bunun yanında insan eğer kapanmak isterse bu kişinin özgür iradesine bağlı bir eylem olarak ve kişisel bir hak oalrak kabul edilmelidir.Fakat kendi rızası ile eşinin yada bir başkasının değil.Kimse kimseye başını zorla açtırmamalı yada kapattırmamalıdır. İnsanlar özgür bireylerdir,başkasına zararı olmadan kendi istekleri ve arzularını kendi hür iradeleri ile yaşamalıdırlar.Fakat modern ve çağdaş bir çizgi üstünde. Saygılarımla... |
Kuran'ı hikaye kitabı gibi okuyanlar Kuran'da kadını aşağılayan hükümleri farkedemezler. Farkedebilmek için Kuran'ı akılcı ve eleştirel düşünceye sahip olarak okumak gerekir. Akılcılık ve eleştiri kavramları da dinin hoşlanmadığı kavramlar olduğundan dolayı İslam dininin inanırları ne Kuran'da ne de hadislerde geçen kadınları aşağılayan hükümleri (Nisa 34, Bakara 228, 282) göremezler, görseler bile dilleri, akılları ve gözleri imanla bağlı oduğu için dile getiremezler. Nisa 34'ün Diyanet çevirisi aynen şöyle:
"Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin mallarından sarf etmelerinden dolayı, erkekler, kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün! Size itaat ediyorlarsa onların aleyhine yol aramayın. Doğrusu Allah yücedir, büyüktür". (Bkz. Turan Dursun, Din Bu 1, s. 251,252) Bu hükümler ortada dururken kimileri halen, 'cennet anaların ayakları altındadır' türden sözlerle halkı uyutmaya ve kadın cinsini sömürmeye devam etmektedir. Gerek Turan Dursun ve gerekse İlhan Arsel İslam'da kadının konumunu -temel kaynak Kuran ve İslam dünyasında sağlamlığı konusunda şüphe olmayan hadisler olmak üzere- bilimsel nitelikteki eserleriyle, sözde 'din bilgini' geçinen mollaların yalanlayamayacakları bir biçimde ortaya koymuşlardır. Tüm bu gerçekler ortadayken Kuran ve hadislerin kadını aşağılamadığı yönünde ki iddiaların sahipleri bu iddialarını ortaya atmadan önce iki kere düşünmeleri gerekir. |
Sevgii Nogada ;
Yazdıklarınız zaten bilinen şeyler.Benim söylediğim şu idi : "Sizi bu hususta çok iyi anlıyor olsamda kitaptaki emirler (yoruma mahal vermeyecekler öncelikli) tertemiz belletilen dini zaten kirletmeye yetiyor.Öyleki artık Türkiye gibi laik bir ülkede sırf dini kurtarmak için Kur-an 'daki parantez sayısını arttırdık." Bu parantez sayısındaki artışı kesinlikle "kıssadan hisse" şeklindeki ayet ve surelerde görülmüyor (Mesela Yusuf'da yok).Gördüğümüz yerler hep vur ,kır ,öldür ,döv ,topraklarından sür ,kadın mı - allah balasını versin onun şeklindeki ayetler.Dinin içeriğini değiştirip şirinmişcesine uygulamaya kalktığımız anda ne İslamı uygulamış oluruz nede kendi kültürümüzü yaşamış yaşatmış oluruz. Ayrıca sayın cordan arkadaşımızın ki ilk mesajıymış ,yazmış olduğu diyanet çevirisi ayetin : ""Allah'ın kimini kimine üstün kılmasından ötürü ve erkeklerin mallarından sarf etmelerinden dolayı, erkekler, kadınlar üzerine hakimdirler. İyi kadınlar, gönülden boyun eğenler ve Allah'ın korunmasını emrettiğini kocasının bulunmadığı zaman da koruyanlardır. Serkeşlik etmelerinden endişelendiğiniz kadınlara öğüt verin, yataklarında onları yalnız bırakın, nihayet dövün! Size itaat ediyorlarsa onların aleyhine yol aramayın. Doğrusu Allah yücedir, büyüktür"." Artık bu şekilde değil daha şirin lanse edildiğini biliyormuydunuz?İşte yeni hali : "Erkekler, kadınların koruyup kollayıcılarıdırlar.Çünkü Allah insanların kimini kiminden üstün kılmıştır. Bir de erkekler kendi mallarından harcamakta (ve ailenin geçimini sağlamakta)dırlar. İyi kadınlar, itaatkârdırlar. Allah’ın (kendilerini) koruması sayesinde onlar da “gayb”ıkorurlar. (Evlilik yükümlülüklerini reddederek) başkaldırdıklarını gördüğünüz kadınlara öğüt verin, onları yataklarında yalnız bırakın. (Bunlar fayda vermez de mecbur kalırsanız) onları (hafifçe) dövün.Eğer itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın. Şüphesiz Allah çok yücedir, çok büyüktür." |
Sayın Aera benim bu forumda bir türlü anlaşılamadığım bir nokta var.O da şudur.Ben insanların süregelmiş olan bilinçlerini toplumsal ve tarihsel gelişimlere bağlıyorum.Bunun içinde eğitim,sosekonomik durum,örf ve adetler,toplumların birbirleri ile olan süre gelmiş kültür alışverişleri,yaşanılan olaylar vesaire.
Yani bir milleti yada bireyi tek yölü olarak din yıpratmaz.Her zaman vurgu yaptığım üzere bir insan iyi eğitimli ise ve dışardan dayatmalar ile sahte bir mevikide yer almıyorsa(başkalarının amacına hizmet eden)o insan dinlide olsa,dinsizde olsa topluma ve devlete zarar vermez ve çağa uygun modern bir şekilde yaşayabilir. Bunun tam tersinin gerçekleşmesi için toplumsal bir huzursuzluk,eğitimden nasibini alamamak yada basit bir sosyoekonomik gelişim içinde olmalıdır.İnsan eğitilmediği ve bilinçledirilmediğivakit herşeyi yapabilecek bir varlığa döünüşür,çabuk kandırılır,en çirkin hareketleri yapabilir,bir havandan daha aşağı yaşayabilir.Fakat bunalrın düzeltilmesi için evrensel bir el gereklidir,buda tüm devletlerin egoalrını bir kenara bırakark ortak bir insanlık anlayışı geliştirilmesi ile olacak bir olaydır.Tabiki bir ütopya en azında şu görünen zaman dilimi içerisinde. Bir başka hakkımda yanılınılan noktada şu(kimilerine göre).Ben bir ateist düşmanı değilim,benim için önceik insandır,bir kişi kendi görüşünü başkasına zorla adapte etmeye çalışmadıkça benim için bir sakıncası yoktur herhangi bir düşüncenin.İnsanların hepsi birbirinden ayrıdır,herkezin dünyaı farklıdır,pek tabikide bu dünyalar içinde türlü yaklaşımlar olacaktır,ama bize düşen bu durumda yapıcı olmaktır yıkıcı değil,ortaklaşa yapabileceğimiz güzel şeyler düşünülmelidir. Benim çevremde bir çok atesit yada desit olan yıllardır arkadaş olduğum hatta dostlarım diyeblieceğim insanalr vardır. Onalr ile hayatımın hiçbir alanında bir problem yaşamışlığım yoktur.Buna sebep olanda karşılıklı saygıdır tabiki eğitimde bunda önemli bir yer tutmaktadır. Ben islam ile TASAVVUF içinde tanıştım.Okudum araştırdım,kendime böyle bir yol seçtim,inanıyorum ve mutluyum.Pek tabiki kimseyi zorla bir şeylere ikna etme niyetinde değilim.Dini bir eğitim ailemden hiç almadım,din ile içe içe yaşayan bir çevreye hiç sahip olmadım,hiç bir zaman modern ve çağdaş dünyadan kopuk bir kitle ile temasta bulunmadım.Hayatımın her alanınında modern yaşamı kendime yol edindim ve bu devam ettirmekteyim.İşte ben bu durumda bir müslüman oalrak kendimi ve birçok da benim gibi olan insanı baz alarak diyebiliyorumki İSLAM olmak bağnaz olmak değildir,modern insanları oluşturacak temel sorun din değil,eğitimdir,eğitimli bir toplum oluşturursak hiç bir zaman gerileyemeyiz.İsteyen istediğine inansın yeterki birbirlerinin değerlerine saldırmasın. Bunun yanında geri kalmış toplumların,bu hale nasıl geldiklerini yada getirildiklerinide unutmamak gerekir ve o insanları kurtarmak tüm insanların ortak amacı olmalıdır.Ve bunu gerçekleştirmek için kimsenin dininden vageçmesine de gerek yoktur.Aslında tam oalrak vurgulamak istediklerim bunlardır. Saygılarımla. |
Sevgili nogada ;
Yazdığınız her mesajı okuyorum (neredeyse).Bir ateist düşmanı ,bir insan düşmanı olmadığınızı ve tasaffuf esintilerini zaten mesajlarınızdan sezmemek elde değil.Hurafelerden ,eğitimsizlikten v.b. Dini kurtarmak gerektiğini ,bu arada insani hoşgörü temelli bilgi alış-verişine devam etmemiz gerektiği savunuyorsunuz. Bu takdire şayan bir olgu olsa da Dini Dinden nasıl temizlemeyi düşünüyorsunuz ? Herşeyi bir tarafa koyduğumda bile (hadisi ,kelamı v.b.) Kur-an farzları insan haklarını ihlal eder nitelikte. Biliriz ki Roma bizi korur, ama Romadan bizi kim koruyacak? |
Bu konuda İnsanoğluna güveniyorum sayın AerA.
Her şeyin en kötüsü olabilen,fakat insan olmanın anlamını keşfederek en güzele doğru yol alacağını arzuladığım insan oğluna... Saygılarımla... |
Sayın Aera, güncelleme için teşekkürler. Dini şirin gösterme yönünde çabalar her zaman için varolan ancak dini 'kurtarmaya' yetmeyen girişimlerdir. Nisa 34 gibi ilkel bir hükmü ne kadar evirip çevirseler yumuşatsalarda o ilkellik içinde akıllarını ve benliklerini yitirmektedirler.
|
Alıntı:
Çünkü insan sevginizi mükemmel bir berraklıkta sunmuş. |
ya sabır ya sabır!!!aynı şeyleri tekrar ettiriyorsunuz bana!!!
|
Alıntı:
|
Nisa 34 karılarınız dövün diyor ,üstelik itaatsizliklerinden ENDİŞE ettiğinizde.
Evet aşşağılar.Hem de ne biçim.
|
Alıntı:
Kadında boşanma hakkına sahiptir ayrıca. Saygılar |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:13 . |