![]() |
Şeytan Ademe secde etmedi, Adem yaratılmadan önce şeytan Allah'a secde ediyormuydu.
Şeytan Adem'e secde etmedi, Melekler bağımlı olarak Allah'a secde eden varlıklardır. Sırf Adem'e secde etmemek için bağımlılığını şeytan nasıl bozmuştur. Allah'a kusursuz ve bağımlı olarak emr altında olan meleklerden biri olan şeytan nasıl olduda bağımsız hale geldi.
1. Şeytan kötülüğün temsilcisi ve bu yükü üzerinde taşıyacak varlık olarak yaratılmış olabilir. 2.Cennete sızarak Adem ve Havva'yı kandırıp kovdurduğu için insanlara imtihanın şart kılınmasına yol açmış olabilir. 3.Allah'ın secde et emrine karşı geldiği için Allah'ın emirlerinin uygulanmasının zıttı olabilir. 4. Çünkü Allah'ın emirlerini dinlemeyen insanoğlunun şeytana uyduğu belirtilir. Misalen ; ölçüyü tam uygulamayıp bir şeyi maliyetinden daha fazlasına satan insan şeytana uymuştur. Yani Allah'ın emrinin tersine uymuştur. |
Şeytan-Şeyatin
ve Kehf 50 : Ve iz kulna lil melaiketiscüdu li ademe fe secedu illa iblıs kane minel cinni fe feseka an emri rabbih e fe tettehızunehu ve züriyyetehu evliyae min dunı ve hüm leküm adüvv bi'se liz zalimıne bedela. Allah Allah, bu şeytan insan kimin bişey yaw. Baksana "Zürriyet"i bileme var :) Sevgili mongus ; Allasen ne demek istedin diye sorma olur mu ? Bak "İpucu" verdik. Artık çorabı sök lütfen :) |
Selam,
Merak ediyorum...acaba yazmadan önce yeterince düşündünüz mü? 2. madde ile aslında belki öyle demek istemiyorsunuz ama dikkat ettiniz mi "Sızma" ancak bir Zaaf karşısında mümkündür. Mutlak Sorumlu Allah olduğuna göre Siz Allahın bir anlık dalgınlığından mı bahsediyorsunuz? Uyuyan ve uyuklayan bir Tanrı mı var? Kuran-ı Kerim » 17 / İSRÂ - 36 Bilmediğin bir şeye inanıp ardına düşme,çünkü işitme, görme duyusu ve beyin, hepsi ondan sorumludur. Anladığım kadarı ile sizin bir Şeytan tasavvurunuz var...Nasıl bir Yaratıktır ki bu Şeytan ? Öyle boynuzlu,kuyruklu,kırmızı bir şey midir acaba? Her şeye Kadir olan Allaha "posta koyuyor" bir de üstüne -Allahın haberi olmadan-Cennete sızarak Adem ve Havva'yı kandırabiliyor... Biliyorsanız cevaplayınız lütfen... İnandığınız Ayetlerle çelişmenizi istemem doğrusu... selam |
Yani şeytan bir cin, öyleyse o bir melek değil şimdi anladım.
Tamam madem biz cennete yaşıyordukta bu cinlerde cennette yaşamıyormuydu, şimdi cennet ve cehennem ehli ins ve cinler ise ikiside cennette yaşayan varlıklar değilmiydi. Nasıl cennete sızdı bu. Ha artı olarak birşey soracam Değerli Psiko Karabasana inanıyormusun, bu vakia nedir. Ben böyle siyah bir silüetin bana işkence yaptığına şahit oldum ve havadan inerkende gördüm. Bunun insana geliş ve eziyet verme sebebi nedir. ve nasıl bize ilişebiliyorlar. Konudan biraz farklı ama içeriğinde yer alan bir soru bu. |
Sevgili mongus ;
53 yaşımdayım. Şu ana kadar Şükr öyle hallerim olmadı. Dolayısı ile karabasan mı karasaban mı nedir bilmiyorum. |
Alıntı:
|
Sayın mongus,
Bu Ehli Sünnet vel cemaatı basan basanaymış...Karası,Akı...önüne gelen... neden acaba? Bilimden ve Akıldan uzaklaşmaktan dolayı olabilir mi ? Ben bir Dilbilimci olarak kelimelerin kökenine obsesif derecede takılırım... Cin/Can/Cenin...... Akıl herşeyin zıd anlamlısı ile karşılaştırma üzerine kurgulanmış bir algoritmaya sahib. ins......insan........insanın zıddı nedir? ins...dosttur...yakın...tanınan...bilinen Ateşin zehirlisi.............Radyoaktif Cernde Cin varmıdır? Sende Cin varmıdır? Bende vardır...Seni bilmem. Ben kendimi bilirim..haddimi bilirim...haddini bilenleri severim...inside cinnide severim. Sevgi ile... Düşünmek aklın salatı... Bana cenet ve cehennemi soruyorlar; |
Alıntı:
Cennet...arabca...bahce... Cennet nerede acaba? Bahceler nerede? Cehennem nerede? imzama bak istersen... salat et... selam |
Sayın Ululelbab
Kimseye yalan borcum yok. Ben bu varlığı gördüm Aslında sorum şudur insana neden gelir ve eziyet eder. Amacı nedir, ne ima eder Bağımsız yaşayabilen ve bir miktar zaman dilimi kadar insana ilişebilen cinmidir. Yoksa Allah tarafından yollanan uyarıcılarmıdır. Benim fikrim şu yönde bağımsız bir ömre sahip olan cinlerden olabilirler ama kesin değilim. |
En iyisi uyumak...
Gidip hesabımı vereyim... üzerime vazife olmayan işler bunlar... Tüm forumdaşlarıma iyi yıllar...Umarım 2010 planlarınızı ayrıntıları ile oluşturup "Onay makamına" göndermişsinizdir. Umarım Güzel gönlünüzde ki ler onaylanır. Saygılarımla.... |
Alıntı:
Lütfen "Güçlü" olun Süleyman gibi... Ben hergün stres atmak amacı ile birkaç Cinni tokatlıyorum:) Bir bakışımla hareketsiz halde donup kalıyorlar...Zavallılar... Üzmeyin kendinizi...adını sorun ve bana özelden bildirin...Döverim onları:) Rivayetler dini nelerde yaratıyor? Onlara veyl olsun... Selam Hudaya tabi olanlara olsun varsın olsun... |
UlulElbab
sana şu soruyu sormak istiyorum Peygambere itaat nasıl olur? kusura bakma uyutmayacam seni :) |
şeytan "ben tanrıdan korkarım" diyor. şu anda bile.
şeytan cinlerdendir. şeytan: noksan bilgi demektir; ve insanın dışında cin yoktur. herhangi bir dinin katılıcımcısı olanlar cindir. neden?: ne işi var dinin içinde? diğer dinlerden üstün olduğunu anlatıyor ve kendinden sonra geleni kabul etmiyor. şeytan da bunu yapar; kendinden sonra geleni kabul etmez. örnek: şu an ki en son din nedir/hangisidir? dinciler bu dine girsinler. |
Herşey zıddı ile kaimdir.
Örnek Gündüz-Gece Karanlık-Işık. vb gibi.. Şu . "Karanlıklardan ışığa-aydınlığa çıkmak" nemenem bir olgudur ? Ne işe yarar ? Bazıları sorar "Şu neden şöyle" öteki cevaplar "Aslında öyle değil ki" EyvAllah. Madem "Asıl" öyle değil, asıl ışık-aydınlık, da neden ortalık kapkaranlık ? Mesela kendini İNSAN sanan CİNCİN ler var. El Hakk doğruki uzakltan bakınca İNSANı andırır. Hal ve tavırlarına bakınca, "Ülen bu, ya CİNCİN ,ya şeytan" dersin. Bu iş çok basittir aslında. İnsanoğlu denilen varlık, "İÇ"ini aydınlatırsa melek, "İÇ"ini karanlıklarda tutarsa şeytandır. |
Alıntı:
Tanrıdan korkan İsrail gibi olsun Tabi İsrail gibi olmaktan da Tanrı korusun :D |
Ya Hu İsrail,
Bizim gidip, tıpkı bizim gibi birisi olan, mürşid denilen kişilerin, elini öptüğümüz nerede görülmüş, ki, Tanrıdan korkmuş-korkuyor olabilelim. Mürşid eli öpenler, daha burada tırsıyorlar Tanrının elinden, öte tarafını mı ? düşünmek dahi istemiyorum. Neden mürşidin eli öpülür ki ? Tanrıya olan sevgi ve saygıdan mı ? Tanrıya sevgi ve saygı göstermenin yegane yolu bu mudur ? Her yol Roma'ya çıkmıyor mu yoksa ? :D |
Sevgili israil ;
O videoyu neden kaldırdınız youtube dan ? Cesaretten mi ? Sizi gidi ecinni cincinler sizi Sizi gidi şeytanlar siziii :D |
nedir bu cinlerden , mürShit ve müritlerden çektiğimiz?
ne çok el-etek öpme meraklısı var... Değerli Psiko , ne videosu bu? kaçırdığımız birşeyler mi var? selam |
Alıntı:
ben kondurdum, kaldırdım ne de gördüm... geniş bilgi için, yhy. |
Alıntı:
tanrıyı istiyorsan bu ciğeri satarsın, istemezsen zorla değil ki isteğe bağlı. benim iki elimi öpücen ki ancak.. sonra bunu kameraya alıcaz dooğruu yutobeye.. "c i i i i ğ e e e e r" demek, ciğer satmak değildir. bir asaletin sarsılsın da görelim. |
Alıntı:
İnsanlarda yıpkı şeytan gibi, sonradan gelen bir dinin doğru olmadığını savunur, Allah'ta sizin bilmediğinizi bilirim der. Yani bunlara uymayan insanlar şeytan gibi Allah'a inanır fakat secde etmez. |
Sevgili mongus ;
İşler senin bildiğin gibi değil. Hani askerde iken bir espri yapılırdı. Subayın rütbesi ne ise,eşinin-hanımının rütbesi ondan bir kıdem üsttedir. Yani subay yüzbaşı ise,eşi binbaşı vb gibi. Bu israil ECİNNİ CİNCİN'i bir İNSAN. Üstelik dinler üstü bir anlayışa sahip biri !!! Eee biz neyiz ? deme. Sen,ben,buradaki ateistler falan herkes CİN, o İNSAN. Nasııı yani ? dersen, Bir şeftali düşün, biz kabuklu cinsi o soyulmuş !!! :D :D |
Mongus
Allaha da, seytan'a da, cinlere, meleklere, zebanilere inanan da imanlilardir; Inanmayana gorunmez derler. Nedenini hic dusundun mu? Acaba cocuklugunda anlatilan masallara da gercekmis gibi inanir miydin? Aslinda butun cocuklar inanir da, buyudukce masallarla gercegi ayirt etmesini ogrenirler. |
Masalları unuttuk, unuturuzda, kendi yaşadığımız şeyleri unuturmuyuz Vartor amca, ben sana gerçek birşey anlatırım sen inanmazsın masal dersin, ben ne yapabilirim.
|
Anlattigin seyin, kendi hayal gucunden kaynaklandigini, uyku ile uyaniklik arasindaki devrede gorulen ruyayla gercegin karistirilmasi sonucu oldugunu defalarca soyledik. Senden baska kimse de gormedigine, hatta diger imanli kardeslerimizin bile dogrulamadigi bir durumu inatla gercek diye anlatman, tamamen masallara inanma meyilinden gelmekte. Sen haric, nerdeyse butun forum ahalisi ayni fikirde olusu da mi sende bir suphe uyandirmiyor?
|
Alıntı:
Evet yanlış inanışlar sözkonusu...ve evet bazı masallarda GERÇEĞİ Perdeliyor. Bu Flu manzara karşısında bazıları acınacak hallere düşüyorlar... Kafalarında bir Tanrı,bir Şeytan,Cinler,Melekler ve Zebaniler canlandırıyorlar. Peki ya bu sıkıntı karşısında en kolayı seçenler? Anlama Potansiyeli varken...Kaçmayı tercih edenlere ne demeli? Ateist mi? sevgi ile... |
Alıntı:
Hemde hiç istemezken. |
Ha bu arada gerçek inanırlar, Allah'a Peygamberlere, indirilen kitapların var olmuşluğuna, melek ve cinlere inanmalıdır. açıkcası ben ,biz insanlar gibi ibadetle mükellef, gömeden inanmakla mükellef biri olarak benim cin diye tabir ettiğim varlığı görmüş bulunuyorum.
|
İlahi mongus ;
İnanırların gerçeği olduğu gibi imitasyon olanı da mı var ? Yoksa, Amentü dediğin, veya dine ait diğer kavramlarda, olaylra bakış,anlayış ve yansıtışta, bizden farklı olduğunu düşündüklerimizi, imitasyon inanır şeklinde görmek gibi bir alışkanlığımız mı var ? |
UluElbab,
Alıntı:
Acaba kolay yol olani mi ateizm? Tamamen yok olacagini kabul etmek, bu hayattan baska yasam olmadigina akil ve mantigini kullanarak dogmalara karsi muhakeme etmek, ve bu savastan galip cikmak mi kolay? Yoksa inancina kilif uydurarak aslinda hicbir degisim yapmadan olmayan bir yaraticiya akliyla inanmaya devam etmek mi kolay olani? En son dini ve kitabini koruyacagina inandigin Kur'anda and icen yaraticin, neden senin bile soylemekten cekinmedigin saptirmalara, iddia ettigin yanlis anlamalara, uyduruk hadislere goz yumdugunu aciklayamiyacak bile olsan, olumsuzluk masallari ugruna, inanmayi yeg tutmak mi kolay olani dersin? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Kendimce kesin bir hüküm vermiş olsam ne diye soru işareti ile bitireyim cümlemi? Elbette hiçbir şey kolay değil..ve garanti değil...ve kesin değil... O nedenle benim hayatımda ve düşüncelerimde "nokta" yoktur,hep "virgül" koyarım düşüncelerimin sonuna... Ben inanırım ki "Nokta"yı Allah koyar. Her türlü yeniye ve yeniliğe açığım.Virgüller sabit fikirli olmamı engelliyor. Değişime hızla ayak uyduruyorum. Evet uyduruk hadisleri Red ediyorum...evet saptıırmaları ifşa etmekten çekinmiyorum... Çünkü ben Evrenlerin Rabbine döndüm Yüzümü Monoteist bir Hanif olarak. En son "dini" koruyacağına And içen Efendimin Andına sadık kalacağına Tüm Benliğimle inanıyorum. Maç devam ediyor son düdük çalmadı...belki de uzatmaları oynuyoruz... Neden Göz yumduğunu Sura üflendiğinde hep beraber kendisinden dinleyeceğiz. Allahtan müdehale beklemek...O'nu sorgulamak... Bir Arkadaşım vardı...inançlıydı...çok sağlamdı...örnek aldığım bir Arkadaşım Canından çok sevdiği evladını Göz göre göre Lösemiye kurban verdi... Mum gibi eriyordu minik kızı gözlerinin önünde...İlik nakli için parası yetmemişti... Varını yoğunu sattı...ancak uygun olmasına rağmen ilik vermek istemeyen ve buna inacını gerekce gösteren akrabasına olan Nefreti dağları taşları yakıyordu... Sonunda olan oldu...Elinde kızının dökülen saçları ile Allaha isyan ediyordu... Varsan da Yoksan da Düşmanımsın diyordu... Bana göre Sınavı çok ağırdı... Ama asla Allahın ADL sıfatından öüphe etmedim. Arada 8 yıl geçti...Şimdi Dünyalar tatlısı bir oğlu var..öok mutlu...Yine de Allah bağışlasın diyorum. Veren O dilerse de alacak olan yine O. Bizler MUCİZE bekleyenlerden değiliz...Mucizeler beklemektense Akıl ile Mucizeleri kendimiz yaratabiliriz. ve yine de Kendimizle çelişmeyiz. Çünkü Mucize bekleyenler "Mucizeyi" nerede görse oraya koşar... Oysa biz Allahı ASLA Terketmeyiz. Mucizeler Akıl Tembelleri içindir. Alahın neyi beklediğini soranlara; Allah Kevni Uygulamalarını kimse için değiştirmez...Buna Sizler Doğa kanunları da diyebilirsiniz... Allah kendisi için dahi kendi kurallarını çiğnemez...Ancak insanlara Ders olsun diye istisnalar yapar Onlar için Sodomu Gomoreyi yok etmiştir...İbret alan mı var? O Rahman ve Rahim dir.Bir Annenin Merhameti O'ndan sadece bir yansımadır...küçük bir yansıma Oysa sırf O Vedud'a inandıkları için Ateş çukurlarına canlı canlı atılan imanlılar ve Onlara gülen Zalimler için dahi kendi ANDını çiğne-ye-memiştir... Ancak O Münteqimdir...Kahhardır... Bu işin burada kalacağına inanmak...Onca "AH"ın yerde kalacağına inanmak bana çok uzak. Vücut çürür..beyin çürür...Peki ya Ruh? USB flash bellekten bir örnek vermek istiyorum... Bilgisayarı üreten onun backup'ını alan...Virusü yaratan... Antivirüsü piyasaya süren (tevrat1.0/İncil1.1/Kuran1.2 versiyonları):) Sürekli Networkü gözetleyen....Sizden sadece ON olmanızı ve OFF konumuna getirmemenizi istiyor. Ve birgün Bilgisayarı çöpe atabilirsiniz...Ama USB Bellekte ki Bilgiler 70-80 Yıllık Göreceli bir Süre... Ve birgün Yep Yeni Gıcır gıcır bir Laptopa takarlar O USB belleği Hooop...UYANIRSIN YASİN 52 yi Okuyarak ilk cümlelerini kurarsın... Sonra 200 inch bir Plazmada tüm Hayatını seyredersin. Kimbilir? Kesin olan bir şey var...Hiçbir şey tesadüf olmadığı gibi...Hiçbirşey Boşuna yaratılmadı ve bu Binlerce Yıl...An be An kaydedildi... YOK olmak YOK! Sevgi ile... |
Alıntı:
Alıntı:
Ameller-Burada yazdıklarımız olur kendileri- Niyetlere göredir. "Gerçek inanırlar" dedikten sonra, tarifi de yapmışız. Alıntı:
Şimdi bu BAKIŞ ve ANLAYIŞ, dairenin merkezi oluyor galiba. Bunu görünce aklıma, "Uçurtma avcıları" adlı kitabın içeriği geldi. Kitapta iki kişi var. Birinin adı Emir, ötekininki Hasan. Emir ve Hasan "Aynı" adamın çocukları. Bir farkla Emir adamın ilk eşinden olup, annesi kendini doğururken ölen oğlu. Hasan ise hanımı öldükrten sonra, adamın gayrimeşru ilişkisi sonucu olan oğlu. Emir, Hasan'ın da kendisi ile AYNI" adamın çocuğu olduğunu unutup, hep kendini "MEŞRU" saymaktaydı. |
Bu meşruluk da hoş iştir ha.
Yahudiye sor o, Hıristiyana sor o, Müslümana sor o, meşru. Diğerleri gayrımeşru. (Hatta bırakın farklı dinleri,aynı dinin içinde olup,meşru-gayrımeşru olma-sayma-görme durumu daha da bir hoştur.) Birilerine göre de tümü :) |
Tamamda Değerli Psiko ne dedik, iblis secde etmedi, kendinden sonrakinin üstünlüğünü kabul etmedi.
Yani bi anlamda Kuran-ı kerimde Allah ne diyor sizin bilmediğinizi bilirim. İşte benim halifem Adem İşte benim elçim Muhammed İşte benim dinim İslam-selam Öncekiler hata yaptı Tıpkı İblis gibi. |
Alıntı:
Yukarda yazdiklarin hep noktali. Ya anlamak isinize gelmiyor veya hakikaten beyinler muhurlu: donup dolasip ayni "nokta"ya variyoruz. Neden sizin dogrunuz en dogrusu? Zeus'a inanlar sizden farkli mi dusunuyordu sanki? Onlar icin de en dogrusu Olimpos daginin bas tanrisi zeus ve avanesi degil miydi ayni sizdeki iman gucuyle inandiklari? Bugun gulebilirsiniz, o devirde yasasaydiniz, allahinizin Zeus olacagina, onun icin de ayni cumleleri kullanacaginiza ben eminim. |
Alıntı:
Zeuslu inanç, islam yada yahudilik gibi her köfteye maydonoz olmaz. |
Alıntı:
Değerli kardeşimiz UlulElbab, Hucurat suresi 14.ayetin ışığında bazı şeyleri değerlendirmenin yararlı olacağından bahsetmişti anımsar mısın ? "İman etmek ve Teslim olmak-Müslüman olmak" arasında bir farklılık var gibi o ayetin anlayışında. İslam bir İsim olduğu gibi, bir vasıftır da. Yani şöyle örneklendirelim : Bir kişi düşün Adı Cömert, Kendi vasfı da adı gibi ise, Yani kişi de cömert ise, bu duruma Adı-İsmi ile müsemma denilir. Yani kişinin adı-ismi Cömert olup, kendisi cimri ise, kişi o ad-isime sahip olsa da, vasıf dışıdır. Bu sitede ne görüyorsun ? Ne tartışılıp durmakta ? Bazı arkadaşlarımız, ki içinde sen de varsın, "İslam Barış-sevgi ve hoşgörü dinidir" demiyor musunuz ? Evet diyorsunuz. Peki misyonları dinlerden özgürlük olan arkadaşlar, bu denilenlerin karşısında, neden size inanmayıp, Tarihi ve olayları önünüze koyuyorlar ? Bir kişi düşün, diyor ki "Ben terziyim" Beklentin, üzerinden ölçüyü alıp, aldığı ölçüyü kumaşa yansıtıp, kumaşı bu ölçülerle kesip, sonra da dikip, üzerinde şık duracak şekilde sana vermesi olmaz mı ? Terziyim diyen kişi, ekmek yapan fırıncı çıkarsa, sen olsan ne dersin ? |
Alıntı:
Noktanın mecazi anlamda kullanıldığını bildiğin halde,sırf çelişki oldun diye o cümleyi öne sürüyorsun. Doğru tektir...Doğruya giden yollar Romaya gidenlerden daha çoktur... Kimbilir belki Zeusda Allahtı,Tevratın Rabbi de Allahtı...Thor da Allahtı...Çeliğin Tanrısıda... Amma insanlar Taş Taş dedi diye o taş taş olmadı...ve yine insanlar Taşa Şat desede asli özelliğini değiştirmeyecektir Taş. Neden onca yazdığıma dair bir yorum getirmediniz? Bilgisayarlar ve USB flash bellek Metaforu size hiçbirşey anlatamadı mı? Kimin Beyni Mühürlü? İnci Kefalleri vardır Van gölünde yada Somunlar Norveçin Lofoten fyordlarinda... Onların her yıl yaptıkları yolculuğu göermezmisin? Fındık kadar Beyinleri ile neleri neden yaptıklarını düşünmezmisiniz? Benim uzmanlık alan Network ve Bilgisayarlar onlar üzerinden İlahi SİSTEM hakkında sayısız örnekler verebilirim. Meraklısına Server ve Router-Switch ve Hubları da ekleyerek İrili Ufaklı bir çok örnekler verebilirim. Ama kimseyi "Benim Doğrularıma" ikna etmek gibi bir görev ve sorumluluğum da yok... Sevgiler... @ Pek değerli Psiko Abim; Öncelikle Hucurat suresi 14.ayeti ile harika bir "Noktaya" temas etmişsiniz... Orada geçen Orjinal kelime kesinlikle "Bedevi" değildir... ARAB tır. Ama Mealciler onun hep Bedevi olarak çeviriyor:) Arabların Gururna dokunan bir Ayettir o...Ve şuan da büyük bir Kitleyi kast ediyor. Bu güzel çıkarımlarınızı ilgiyle takip ediyorum. Sevgi ve Saygılarımla... @ mongus Değerli kardeşim yanlış bildiklerinde ısrar etmezsen eğer o Sanal Karabasanlardan ve görünmez zincirlerden kurtulursun. Bunun için Sevgili Psiko'yu ve yazdıklarını dikkatle takip etmen yeterli... Ama gördüğüm kadarı ile Sabit fikir üzerinde ısrarcısın. Haddim olmayarak nacizane tavsiyemi belirttim. Selam ile... UlulElbab |
Sayın Ululelbab inanki böyle bir fikir taşımıyordum
Taki görene kadar tabii bu insanın başına gelmeyince anlamıyorsun Işık hızı diye bir şey var Hz. Süleyman'ın hayatı var az çok şahit olduğumuz şeyler var. yinede illa inanın demiyorum bana Görmeden bilmiyor insan. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:16 . |