![]() |
Atatürk Müslümandır..
şunu birçok yerde gördüm ki Atatürk'e birçok kişi ateist diyor bazıları ise deist..örneğin bi sitede şu yazıyı gördüm;"Charles H. Sherrill, Atatürk'le 1933 yılında görüştü. Atatürk'ün dinle ilgili görüşlerini açıkladığı bu görüşme rapor olarak düzenlenip ABD Dışişleri Bakanlığı'na gönderildi. Rapor ilk kez 'Tarih ve Toplum' dergisinin son sayısında yayımlandı. Raporda, Atatürk'ün agnostik (bilinemezci) olmadığı, sadece tektanrıya inandığı belirtiliyor.
Raporda, Atatürk'ün Kuran'ın Türkçeye tercüme edilmesiyle ilgili görüşleri ise şöyle anlatıldı: "Türk halkının ezberden okuduğu Arapça duaların manasını anladığı zaman tiksineceğini söylüyor. Kuran'dan Arapça bir bölüm okudu. Bu surede Hazreti Muhammed'in amcası ile amca kızının yaptıkları bir şeyden ötürü cehenneme gidecekleri yazıyor. (Tebbet Suresi) 'Düşünen bir Türkün böyle bir duayı okumaktan elde edeceği dini ilhamı veya dine ilgi göstermesini tahayyül edebilir misin?' dedi. Daha sonra şaşırtıcı bir beyanda bulunarak Türk halkının hiçbir şekilde dindar olmadığını, aralarından camilere giden az sayıda kişinin alışkanlıktan veya yüksek sesle söylenen duaların cezbine kapılarak camiye gittiğini ileri sürdü."..atatürk ün islam dini hakkındaki sözleri yalan mı?sizce atatürk ün inanışı neydi? |
Re: atatürk ateist mi?
ateizm.org da *ölü ateistler *listesinde *üst sıralarda Ataturk yazar *sundukları delıllerde yabana atılmayacak cınsten gerçi *herkes Ataturkte *kendınce bı kaftan biçiyor mason *dıyende *var deccal dıyende bı tek Radıkal dıncıdır diyen *yok *:wink:
|
Re: atatürk ateist mi?
Bence deist olabilir.
|
Re: Atatürk Ateist miydi?
Atatürk kesinlikle mason değildir. Mason localarının kapatılması emrini bizzat kendisi vermiştir. Ama masonlar emir yerine getirilmeden localarını kendileri feshetmişlerdir, köylü kurnazıyız ya. Atatürk'e masonlar Türkiye locasının başına geçmesini önermişlerdir, fakat bu teklifler Atatürk tarafından şiddetle reddedilmiştir.
* * * *Fakat gençlik yıllarında Mustafa Kemal kısa bir süre için mason locasına üye olmuş olabilir, fakat hoşlanmadığını açıkça belli ediyor. Kendi sözlerinden böyle bir sonuç çıkarıyorum. * * * *Masonların ateist olduğuda, gene çok yanlış bilinen konulardan biridir. Masonlar tanrı inancı olmayan birini en başından üye almıyorlar. Türkiye locası üzerinden konuşuyorum. * * * *Fransada ki loca ateist olabilir. Localar, birbirlerinden farklı inanç ve görüş gösterebiliyor. |
Atatürk'ün ateist veya deist olmadığını zannediyorum, bence müslümandı. İslamiyette reformlar yapmak isteyen biri olarak algılıyorum. Dine önem veriyordu.
|
Atatürk'ün, müslüman olduğunu düşünenlerin , aşağıdaki linke bakmasını öneririm.
http://www.geocities.com/IslamPencereleri/ |
dincilerin neden ATA' ya düşman oldukları belli değil mi?
sevgiler & saygılar... |
Atatürk düşmanı olanlara vatan haini dışında bir şey denmez. Çünkü olayın vahametini azaltır.
|
bunu biz biliyoruz...onlar biliyor....
ama takiyye olayını gözardı etmemek lazım... sevgiler & saygılar |
sayın peker,
[php:1:7a5eb913e5]Atatürk kesinlikle mason değildir. Mason localarının kapatılması emrini bizzat kendisi vermiştir. Ama masonlar emir yerine getirilmeden localarını kendileri feshetmişlerdir, köylü kurnazıyız ya.[/php:1:7a5eb913e5] bu konuda birkaç biliyorum. Atatürk'e 33. derece masonluk teklif edilmiştir. Atatürk bu teklifi ülkedeki konumu nedeniyle reddetmiş, fakat dışarıdan destekleyeceğini belirtmiştir. Bence bu konuda masonlar hakkında biraz daha bilgi toplayıp öyle değinmek gerekir. Yobaz kesim atıp tutmasıyla konuya yaklaşmamalıyız. |
Atatürk benim gibi müslümandı,laik demokratik uygar bir cumhuriyet kurdu ve bizlere emanet etti.
"Efendiler ve ey Millet! iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar ülkesi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat (yol) uygarlık tarikatıdır. Uygarlığın buyurduğu ve istediğini yapmak insan olmak için yeterlidir.'' Tekke ve zaviyeleri kapattı.Dinci yobazlarla ve halkı sömüren din tacirleriyle savaştı,laik ve dinci sömürüsünün olmadığı bir ulus için uğraştı. |
"Bence bu konuda masonlar hakkında biraz daha bilgi toplayıp öyle değinmek gerekir. Yobaz kesim atıp tutmasıyla konuya yaklaşmamalıyız." bilcan
* *Sayın bilcan; * *Siz bir kaç şey biliyorsunuz, ben çok şey biliyorum, yüzeysel olarak bildiğim konularda da genellikle görüş dahi beyan etmem, emin olmadığım derinlemesine araştırma yapmadığım konularda da sanırım, kanaatimce, zannediyorum gibi kelimeler kullanırım. * *Benim söylediklerimin tersine bildiğiniz olmadığınıda kabul ediyorsunuz fakat aksi bir kanaatiniz var, o zaman herkesten araştırma yapmasını beklemek yerine, araştırın getirin asın, o zaman daha anlamlı olur. |
Tanrıya inanır yada inanmaz bilmem ama Atatürk kesinlikle Müslüman değildi. benim gibi aynı.
|
ula islama irtica diyorsunuz..hadi onu anladık....sizin yaptıgınız ne şimdi?
kardeş size ne ataturkun dininden felan...ataturkun peygamberi öven sözleri de var... yok mu? yalan soyluyorlar dimi o kaynaklar...hangisiydi afet inan...yalan soyluyor dimi.... :D *:D *:D *:D *:D *:D *:D cıkartıp bir de geocities den ornek gosteriyonuz...nerden biliyonuz dogru yazıldıgını artı olarak...ataturk o zaman sartlarında bakalım sizin anladıgınız şekilde mi anlatmak istemiş... peki su ne http://www.bleublancturc.com/Ataturk...a/Hasan_fe.jpg fotomontaj dimi... yada ataturk milleti kandırıyor....ataturk kandırıkçı bir insan mı sizce... yapmayınnnnnn ....cok gaddarsınız...ataturk iki yuzlu diyorsunuz yani...bir oyle davranan bir boyle davranan...sizce bu ulke boyle kurtulabilir miydi... cok komiksiniz siz yaaa... |
Ataturku degerlendirirken,tarihin ilkelerine uymaliyiz,Bunun icinde bulundugu kosullari toplumun kulturel yapisini goz ardi edemeyiz,sovledigi bir kac cumleyi bir oyana bir buyana cekerek,yorumlamak ne kadar objektif olabilir. * Bilinen kesin olan su ki ;Ataturk toplumun yuzyillardir girdigi arap kulturunun din kisvesi altinda gelenek goreneklerin bize uygun bir elbise olmadiginin farkinda idi. Buyuk caba sarfetti,1400 yildir,ulusun genlerine islemis dogmalardan kurtulmalari icin.Ama bu kolay deyildi,gunun 24 saati,inancla yogrulan toplumda.
|
Spartan takiyye olmasın. :)
|
ataturk mu zeki yoksa halk mı? *bu sorunun şimdi ki hali ne biliyor musun....
devlet mi zeki yoksa halk mı? *halbu ki evrensel kume devlettir dimi... hadi bakam...ne cok soru soruyom ben yaaa.... :D |
bu sözü bir dergide okumuştum
* * * Bizim devlet idaresinde takip ettiğimiz prensipleri, göktenindiğisanılankitaplarındogmalarıylaaslabirtutmamalıdır. Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış bulunuyoruz. - Mustafa Kemal Ataturk |
ateist miydi değil miydi bilmem ama din uğruna savaşmadığı kesin :) Bu da demek oluyor ki dindar değildi. Dinin önemli bulmadığı da kesin neden mi eğer bulsaydı en azından halifeliği korumaya çalışırdı. Ne de olsa islam aleminin en önemli mevkisidir. eğer dindar olsaydı bir kere bile olsa namaz kıldığına dair bir resim bir belge olurdu.
tanrıya inanıp inanmadığını o kadar da önemli değil ama iyi bir müslüman olmadığı kesin :) Aslında böyle paylaşılamayan adam olması güzel tabi onun açısından... |
atatürkün en büyük reformlarından biri sarıklı hocaları meclisten atmasıydı ... bugün nurcu öğrencilerin küçük deccal dedikleri o dahi kişi nasıl oluyorda müslümanlığa sokulmaya çalışılıyor anlam veremiyorum...ama şunuda unutmayın atatürkünde düşünceleri yavaş yavaş olgunlaşmıştır sonuçta annesi müslümandı öyle gördü sonrada doğruya kavuştu araştırmaları ve inanılmaz zekasıyla
|
DOĞU PERİNÇEĞE *bi sorun isterseniz bu soruyu *size şu cevabı verecektir.ben atatürke ateist dedim diye 18 ay hapis yattım diyecektir.nedeni hakaret sayıldığı için.
bilmem anlatabildimmi |
sondefa ,
mesela Doğu Perinçek ismini tamamen büyük harflerle yazarken Atatürk ismini cümle içinde küçük harf kullanarak yazıyorsun..bilmem anlatabildim mi? Burada yazılan değerlendirmeler baktım hemen herkes O'nun bazı sözlerine dayanarak yorumda bulunmuş ama sen aklınsıra tehdit eder gibi konuşuyorsun.Bir fikrin varsa sen de söyle ama dayanağını da söyle. Ben pek çok mesajdaki sözlere bakarak ve bildiklerime dayanarak *Atatürk'ün ateist olamayacağını Tanrı'ya inandığını söyledim mesela. Senin söylediğin bu örnekte olduğu gibi ateist kelimesi hakaret oluyorsa o zmaan müslüman da övünülecek birşey mi oluyor? Ben bana müslüman denmesini hakaret sayarım mesela.Çünkü değilim. Bilmem anlatabildim mi? |
|
ATeist ve ATatürk bakın bir kanıt buldum her iki kelimenin de başlangıcı AT (hayvan türü olan at ve bir fiil olan at ile karıştırmayalım lütfen) olduğu için bence ateisttir. hatta ataist *(malum söyleniş benzerliği) de denebilir.
yada adamı yattığı yerde rahat bırakalım olmaz mı? ölmüş gitmiş adam... |
Sizin ATATÜRK'ünüz hangisi
http://w9.gazetevatan.com/haberdetay...6&Categoryid=1 |
Bu yazıda Atatürk" Atatürk, Ocak 1922'de vilayetlerin özerk olmasından bahsediyor." diyor ama işin aslı öyle değil Atatürk "bir çeşit" özerklikten bahsediyor ve burada İl Özel İdarelerini kastediyor ama anlamak istemeyenler,işlerine geldiği gibi federasyon olarak algılamaya çalışıyor ve böyle empoze etmeye çabalıyorlar.Bölücülüklerine malzeme yapıyorlar.
Atatürk şartlara göre politika belirlemiş ve uygulamış,amaçlara ulaşmak için gerekli yolları izlemiş,sabit fikirli olmayan ama idealist,mükemmel bir insan benim gözümde. |
Atatürk’ün Hanif bir Mü’min olduğu aşina bir şekilde bellidir.
Hanif bir Mü’min, Hiçbir şeyi aracı edinmez. Sadece Allh’dan niyaz eder ve sadece o’na hesap vereceğini bilir. Bu bağlamda Atatürk, hadisci geleneğin şefaat gibi, kabir azabı gibi ve dha nice *uyduruklarını fark etmişti. Ve Kur’an’ı Türkçe’ye çevirip, hadisci geleneğin safsatalarını kırmayı amaçladı ve başardı. Fakat maalesef diyanet kurumu, Atatürk’ün kurmaktaki amaçlarına halen dha ulaşamamış’tır. Ve Akp iktidarı sebebiylede, rotasında sapma meydana gelmiştir. Atatürk’ün Hanif bir Mümin olduğunu açıklamalarından anlayabiliriz. Korku salan dini referansların, gerçekliği bulunmadığı ve bu gibi sapkınlıkları derviş, mürit, şeyh, şıhy, hazret gibi uydurukçuların, heveslerine paralel geliştirdikleri safsatalar olduğunu anlamıştır ve * şeyhülislam eliyle yürütülün bu safsataları durdurmuştur. Malumunuz’dur ki diyanet, şeyhülislamın süregelen safsatalarını din diye insanlara sunuyor. malesef. |
ATA'mın müslüman yada ateist olması beni ilgilendirmiyor..
yaptıkları ortadadır..sonuna kadar destekçisiyim... |
KURTULUŞ SAVAŞINI TAKDİR EDERİZ HALİYLE HEPİMİZ .
dikkat edin kurtuluş savaşında ordu ki askerlerin müslüman olması dikkatlerden kaçmaz herhalde . savaşda hücum borusu duyulduğu zaman ben bugüne kadar hiç ateist ateist ateist diye bağrıldığını ne duydum nede gördüm !! hep allah allah sesleri ile hücum edilmişdir . haliyle vatan için savaşan şehitlik mertebesine gider bunu biliyoruz . kurtuluş savaşı iman gücü ile kazanılmıştır . taktik plan atatürk bu ordunun başını çeken üstün bir lider dir allah ondan razı olsun ki bugünlere gelebildik . ama atatürk şu an yaşasaydı inanın şu an nüfüsda belirgin düşüş yaşardı politikacıların yüde 80 ini asardı *:D sevgi ile kalın |
Atatürk'ün din gibi dogmalara, dinlerin saçama sapan hurafelerine inandığını düşünmek; dinci takımının göstermelik Atatürk sevgisine inanmaktan daha daha zordur!
bu arada aspendos, tamam işkembeyi kübradan sallıyorsun da ölçülü salla be kardeşim;) Kurtuluş Savaşın' da savaşan askerlerin içinde başka dinlere mensup askerler de vardır! sonra yok Kurtuluş Savaşı iman gücüyle kazanılmıştır ha? Bu kadar komik olmayın! Madem iman gücüyle bir halt yapılabiliyor, neden islam ülkeleri yerlerde sürünmektedir bugün! yoksa onlar imansız mı? arabın kitabına ayırdıgın vaktin onda birini kendi tarihini öğrenmeye ayır.; ayır ki böyle saçmalıkları yazma buraya! |
iyi akşamlar .böyle bir soruya ben düşünçemi şöyle acıklayayım .insan dogadan olan dört element.dedigimiz TOPRAK SU ATEŞ VE HAVA .BUNLARIN BİRİSİ OLMADIGI zaman yaşam olmuyor insan .birisi eksik ise rahatsız yani hasta birisi fazla olsa gine hasta oluyor .bence hergün teşekür edecegimiz bu dört elementir *TANRI arıyorsak .yok eger insan yaşamına refah saglayan toplumları barış içinde tutmak ve özgür bir dünya yaratmak istiyorsak MUSTAFA KEMAL ATATÜR ilkelerini devrimlerini iyi anlamak iyi özümsemek ve anladıgımız ölcüde devrimlerini tamamlarsak .laik kavramın ve cumhuriyetin degeri ve kemalizmin degeri anlaşılır.egerki tanrı yada allah daha iyi hak ettigi degerde anılır saygılar.
|
Eğer bu bir soru ise, bunun cevabı deist olduğuna evet olur.
Yaratıcı varlıktan şüphe etmemiş olupta, dini ritüelleri gerçekdışı ve taraflı bulan ve uygulamamış olandır bir deist. Benim gibi. İşte tam Önderimiz Atatürk’ün yaşan biçimiminde olan tatbikleri. Dini ritüellerin insan vicdanını hedef alarak, bu şekilde dogma yapılanma içine girdiğini anlamıştı. Ne yazıkki komünist gibi algılanmaktan çekinmiş olacakki diyanetin varlığına son vermedi. Bence bunu yapmalıydı. Dindar diye anılan ve bundan sıkılmak yerine memnun olan Türkiye Cumhuriyeti yurttaşı olduğu sürece, Atatürk'ün hedeflediği çağdaş yaşam ve çağdaç bilinç seviyesine ulaşamayız. Eğer Rusya, boğazlar konusunda tehdit uslubuyla siyaset yapmasaydı, Atatürk' şeyhülislamın devamı olan diyanete izin vermezdi. |
Alıntı:
kurtuluş savaşında başka din mensubu insanların olduğu kurtuluş savaşının iman gücü ile alınmadığını engellemez . türkiyede islam ülkesi yerde mi sürünüyor ? diğer ülkeler yerde sürünüyor diyorsun demekki tam anlamı ile imanlı değiller ki başka güçler himayesine alıyor o ülkeleri . iran neden yerde sürünmüyor ? arabistan neden yerde sürünmüyor ? kuveyt neden yerde sürünmüyor ? eee daha nediyeyim sana . sonra her savaş iman gücü ile kazanılacak diye bir kural da yok . allah neyi takdir ederse odur bunu değiştiremezssin . hz muhammed uhud savaşında mağlubiyet ile ayrıldı neden iman zayıflığından mı ? *hayır takdir öyledir değiştiremezssin .. bırak ben işkembeden atayım boşver ateizm hergün işkembeden atıyor biraz da bizler atalım . |
tam gaz devam ediyorsun aspendos!
Kurtuluş Savaşında kazanılan zafer senin gibilerin iman gücüyle elde edildi dediği kadar basit değildir! Neyin imanı bir kere! din eksenli bir savaş yok ortada! verilen bir bağımsızlık mücadelesi var! askeri deha var, bir ulusun tek vücut olup ortaya koyduğu fedakarlıklar var! buna dinciler dahil değil! tarih kitaplarında yazar onların naneleri. nasıl kancıkça ülkelerini sattıkları! kafalarında sarık, ağızlarında besemele vardı hepsinin! Saydığın tüm ülkeler (buna Türkiye dahil) yerlerde sürünmektedir! İçlerinde en iyi durumda olan Türkiye onun da hali ortada. diğer saydıklarının petrol dışında hiçbir haltları yok! sen inanma iran'ın nükleer palavralarına. zaten kendileri de kabul ettiler nükleler silah yapacak kapasitede olmadıklarını. satın aldıkları uranyumla enerji üretmenin dışında bir şey yapamazlar. senin allah nedense hep ezenden yana! neyi taktir ederse oymuş! bir kerede ezilenin yanında olsun be kardeşim! bu kadar zor mu! madem o neyi istiyorsa oluyor; *neden çoğunluğu müslüman olan bir ülkeyi ecnebilerin işgal etmesine göz yummuş da senin ulusun bu adamları def etmek için savaşmış?! neden amerikan askerlerinin ıraklı müslüman kadınların ırzına geçmesine izin veriyor bu senin allah?! atesitler konusunda endişen olmasın. ateistlerin en işkembeyi kübradan atanının söyledikleri bile seninkilerin yanında mantık abidesidir! |
Alıntı:
benim allahım verdiği sözden dönemez dostum bu nedemekmi : yeryüzünde gezin dolaşın eğlenin belli bir vakte kadar . kıyamet sattinin sen ne olduğunu nereden bileceksin . zerre kadar zulüm ettiysen onun hesabını vereceksin . zayıflar eziliyor allah ezmiyor onları onları allahdan korkmayan allaha eş koşan insanlar yapıyor. allaha inanan bir karıncayı dahi incitmekden korkar . sen bana masalları anlatmaya devam et . müslümanlardan da cehenneme gidecek olan zalimler var bunu sen hiç aklından çıkarma allah adelet sahibidir ve kesin galib olandır . azabı çabuk istemeniz onun hemen gelicek ve olucak anlamı taşımaz sizler sabırsızsınız biliyorum bekleyin az bir zaman kaldı . hayal kurduğumuzu veya masal anlattıklarımızı veya hikayeler uydurduğumuzu elbette göreceğiz sonunda onun için sizler hiç sıkmayın canınızı .. insan aklını çalıştırabildiği en son noktaya ulaştığında kendini üstün görmeye başlar . aradığı sorulara kimse cevap veremeyince kendi bilgisi dahilinde karar verir ve o karar verdiği varsayımdır hayal dir . mantığın aklın bilimin ilmin tıkandığı nokta dan sonra zaten cenabı allahın gücü başlar . zaten dünyadaki ilimler belli bir kapasitede dir kimisi fen bilgini kimisi matematik kimisi arkeolog v.s vs... kurallar insanlar içindir allah için değil kuralları koyan dır o . kendi o kuralın içinde değildir .o yaratandır ve sonsuz ilme sahipdir . işte burada ateizm tıkanır ve onun ilminin ne olduğunu kavrıyamaz kimse kavrıyamaz .. sonra inkara başlar *böyle bir güç sadece insanlar tarafından yaratıldı denir ve görmediği rabbe kesin yok der . işte ateizm denince bunlar insanın aklına gelir. |
Aspendos dua mı ediyorsun foruma yazı mı yazıyorsun? Anlayamadım. Benim anlayışsızlığım değil, senin suçun. Sen demeden ben diyimde.
|
Alıntı:
|
evet. allah ezmiyor onları aspendos. hemfikiriz :lol: *çünkü allah yok! *:lol:
sen allah var diyorsun. her şeye gücü yeter diyorsun! ol deyince oldurur diyorsun. hatte geçenlerde senin allahın danimarkalı karikatüristi nasıl mangal yaptığını anlatıyordun. ben de sana soruyorum o ıraklı müslüman kadınların ırzlarına geçen amerikan askerlerini niye engellemiyor senin allah? neden o zavallıların tecavüze uğramalarına izin veriyor! cevap versene buna? sen ateizmi bu kadar dert etme kendine. sen tıkandı zannedersin o tııkanmaz :lol: |
Benim de anlayabileceğim şekilde yazsan çok mu şey istedim.
|
Alıntı:
ıraklı kadının ırzına geçen amerikalıya neden izin veriyor diyorsun . anlamakda güçlük çekiyorsun biliyorum allah zulmünden dolayı insanları hemen cezalandırmış olsaydı yeryüzünde tek canlı kalmaz idi . herşeyin bir zamanı var kıyamet saati yaklaşıyor o ortamın ne olduğunu kuran ayetleri net açıklıyor . sen bana hesap sorsanda soru sorsanda senin gözünde sen kendi düşüncenin dışına çıkamazssın allah kalplerini mühürlemiş gözlerinede perde çekmiş. bu yüzden allahı algılaman mümkün değil . bizler yanılgıda olalım ozaman kaybenden olmaz dostum ama sen yanılgıda isen kendin düşün . tekrar hayatını gözden geçir nerede yanlış yapıyorum diyebilecek misin bakalım . ben diyorumki ben yanlış düşünüyorsam sen haklı isen bana öldükden sonra birşey olmaz sanada ama ben haklıysam dediğim gibi allah affeder inşallah hepimizi.. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:13 . |