Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Özgür irade mi, Allah'ın dileği mi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=16378)

cin 28-01-2010 15:21

Özgür irade mi, Allah'ın dileği mi?

Ve allah diledi,

"Andolsun ben bütün cehennemi, cinler ve insanlarla dolduracağım."

Kur'an da çok nadir görülen, İnsan iradesi'nin aslında hiç olmadığı, burada zirve yapmıştır sanki , yaratıcı pişmandır, mutsuzdur birşeyleri hatalı üretmiştir sanki ve dahası mükemmelliğine yakışmayacak oranda fabrika hatası olmuş ürünlerine sitem etmektedir, hiddetlenmesi kesmemiştir onu öfkelenmesi bir nebze olsun sakinleştirememiştir aksine daha bi öfkeli daha bi asabi yapmıştır, Lanet okumakta yeterli gelmiyordur artık ne gazabı ne öfkesi nede laneti insan soyunu yoketmeye yetmemiştir. Tavşan gibi aralıksız ve boşluksuz üreyen insanoğlu, Kur'ana göre Yaratıcılarının onları yoketme sürecini bile minimum bir düzeyde kayıp ile kazanarak hayatta kalmayı başarmışlardır.
Tanrı buna dahada hiddetlenir ve söylenmeye başlar,
"... Şüphe yokki Allah dilediğini Sapıklığa ... sevk eder " ( rad 27 )
" Ey muhammed Rabbin dileseydi yeryüzünde bulunan herkez inanırdı ... Allahın izni olmadan hiç kimse inanamaz. ( Yunus 99/100)
"... Allah kulaklarınızı sağır, gözlerinizi kör eder, kalplerinizide mühürlerse bunları size Allahtan başka hangi Tanrı geri verebilir(Enam 42 )
" Şüphesiz Allah dilediğini saptırır, dilediğinide doğru yola eriştirir. " ( Nahl 36/93)
" Bizi An'mama ları için gönüllerine gaflet verdiğimiz ..... ( Kehf 28 )
" Allah dilediğinin gönlünü açar onu müslüman yapar ... dilediğinin kalbini dar kılar( kafir yapar ) ...( Enam 125 )
Ancak tüm bu engellemeler ve müdahaleler de yetmez Tanrı'ya daha kesin ve net hükümlere gerek dduyar, ve konuyu noktalar,
*** " Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık)......." ( araf suresi) :flame::flame::flame:

RynerD 28-01-2010 15:53

Ufak Ufak cevaplayalım 1

26- Allah dilediğine rızkı genişletir-yayar ve daraltır da. Onlar ise dünya hayatına sevindiler. Oysaki dünya hayatı, ahirette (ki sınırsız mutluluk yanında geçici) bir meta'dan başkası değildir.
27.İnkar edenler: "Ona Rabbinden bir ayet (mucize) indirilseydi ya!" derler. De ki: "Şüphesiz Allah, dilediğini şaşırtıp-saptırır, Kendisi'ne katıksızca yöneleni de dosdoğru yola yöneltip-iletir."
http://www.biriz.biz/kuran/rad/13-027.gif 28.Bunlar, iman edenler ve kalpleri Allah'ın zikriyle mutmain olanlardır. Haberiniz olsun; kalpler yalnızca Allah'ın zikriyle mutmain olur.

Tefsiri 1: 27-28 – Yine o inkâr edenler diyorlar ki: “Peygambere Rabbi tarafından bir mûcize verilmeli değil miydi?” De ki: “Allah dilediğini bu tür iddiaları sebebiyle saptırır. Kendisine yöneleni de hidâyete erdirir. İşte onlar iman edip gönülleri Allah’ı zikretmekle, O’nu anmakla huzur bulan kimselerdir. İyi bilin ki gönüller ancak Allah’ı anmakla huzur bulur.”
Akıllı insanların üzerinde derinden derine düşünecekleri bunca harika eserler, Hz. Muhammed (a.s.)’ın peygamberliğine dair Allah tarafından bunca âyet ve delil varken, bunları delil saymıyorlar da, kimsenin karşı koyamayacağı bir musîbeti, bir belayı isteyip duruyorlar. Halbuki bu cebir ve zorlama, ilahî hikmete aykırıdır. Yukarıda geçen bu sözlerin bir daha tekrarlanması, kâfirlerin bu isteklerini inatla sürdürdüklerini göstermektedir. Demek Peygamberimize mûcize verilmemiş değildir. Âyet onların keyiflerine göre teklif ettikleri olağanüstü şeyleri reddetmektedir.

Tefsiri 2:27- Kafirler, Peygambere: "Rabbinden bir mucize inse ya." derler. Ey Peygamber de ki: "Allah dilediğini saptırır. Kendisine yöneleni doğru yola sevkeder."
Ey MuhammeU, kavminin, Allaha ortak koşanları senin için şöyle derler: "Ona rabbi katından, kendisiyle birlikte insanları uyaran bir Melek veya be..ze bir mucize verilse ya. Onlara de ki: "Allah, sizin gibileri saptırır da bana benimle gönderilenlere iman etmezler. Yaptıklarından vaz geçip tevbe edenleri ise doğru yoluna iletir. Bana teklif ettiğiniz mucizenin gelip gelmemesi, sizin iman etmenizi sağlamayacaktır. [36]

RynerD 28-01-2010 16:04

Nacizane bir anımı anlatıyım.

Üniversite yıllarımda bir kız vardı. Kız ateist imiş. O da sizin gibi Allah-u Zülcelalin kaffar sıfatına takılmış kalmış. Yaratıyor, seviyor neden cehenneme atıyor dedi.
- Yaratırken sana sormadı ki ateşe atarken sana soracak. Sen çocuğunu severken birine mi soruyorsun ki döverken, kızarken birine soracaksın. Klasiklerden suç ve ceza vardı hatırlarsınız.
- Ben o kıza dedim ki sen inanmıyorsun ben inanıyorum. Senle ben aynı yere gidersek bu adaletli olur mu. Sen inanmıyorsun, tabiri caizse yemiyor : ) illaki cehenneme gideceksin.

Diğer bir konu da bunla bağlantılı olarak Allah-ü Tealanın merhametini sorguluyan bu kız çocuğu benim karşımda defalarca şarap içti. Hem de kırmızı şarap : ) ki ben aşırı yobaz ve faşist biri olarak buna ses çıkarmadım. Görüldüğü üzere bir kul olarak ne kadar merhametliyim. Düşünün ki beni yaradan ne kadar merhametlidir. Düşünebilene...

Kaynakca : Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 5/83-84.

cin 28-01-2010 16:43

Sayın RynerD,

Sabrını ve hoşgörünü kutlamak isterim karşında şarap içmeye cesaret eden bir insan evladına karşı büyük bir sabır ve bilgelik göstermiş ve kendi tabirinle bişi dememişsin,
keşke islam dünyasıda senin gibi hoşgörülü ve anlayışlı olabilse küçük müsamaalar gösterebilse ve cezalandırmalar yada can yakmalar yerine herdaim hoşgörüyü gösterebilseler,

Tabiki vermiş olduğun örnek ve hoşgörü sadece seni bağlayan bir nitelik ne bir başkasını nede islam dünyasını pek bi alakadar etmiyor, açık ve nettir ki cezası vardır gerçi Kur'an ahireti bekleyin demiştir ama İslam alimleri dünyada ceza verici görevlerine başlamışlardır bir kere,

insanoğlunun merhameti ve öfkesi hiç bir zaman benzerlik göstermez bildiğin gibi insan yapısının farklılığı gibi tepkileride bi o kadar farklılıklar gösterir buda insanoğlunun çeşitliliğinden kaynaklanmaktadır ancak sorun milyarlarca insanın farklı olan tepkileri değil Güya tek olan'ın bile tepkilerinin insan kadar kararsız ve çoğulcul olmasıdır,

Öfke, Nefret , intikam duygusu , Hiddetlenme , Lanet okuma sence Yaratıcıda olması gereken duygularmı ? Yaratıcının bunlara ihtiyacı olabilirmi , Kainatı yaratan bir güç hiddetine ve öfkesine neden hakim olamıyor, İçindeki öfkeyi, nefreti yenemeyen bir Tanrı nasıl adil olabilir ?

mekkeli 28-01-2010 16:56

Alıntı:

cin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 284771)
Ve allah diledi,

"Andolsun ben bütün cehennemi, cinler ve insanlarla dolduracağım."

Kur'an da çok nadir görülen, İnsan iradesi'nin aslında hiç olmadığı, burada zirve yapmıştır sanki , yaratıcı pişmandır, mutsuzdur birşeyleri hatalı üretmiştir sanki ve dahası mükemmelliğine yakışmayacak oranda fabrika hatası olmuş ürünlerine sitem etmektedir, hiddetlenmesi kesmemiştir onu öfkelenmesi bir nebze olsun sakinleştirememiştir aksine daha bi öfkeli daha bi asabi yapmıştır, Lanet okumakta yeterli gelmiyordur artık ne gazabı ne öfkesi nede laneti insan soyunu yoketmeye yetmemiştir. Tavşan gibi aralıksız ve boşluksuz üreyen insanoğlu, Kur'ana göre Yaratıcılarının onları yoketme sürecini bile minimum bir düzeyde kayıp ile kazanarak hayatta kalmayı başarmışlardır.
Tanrı buna dahada hiddetlenir ve söylenmeye başlar,
"... Şüphe yokki Allah dilediğini Sapıklığa ... sevk eder " ( rad 27 )
" Ey muhammed Rabbin dileseydi yeryüzünde bulunan herkez inanırdı ... Allahın izni olmadan hiç kimse inanamaz. ( Yunus 99/100)
"... Allah kulaklarınızı sağır, gözlerinizi kör eder, kalplerinizide mühürlerse bunları size Allahtan başka hangi Tanrı geri verebilir(Enam 42 )
" Şüphesiz Allah dilediğini saptırır, dilediğinide doğru yola eriştirir. " ( Nahl 36/93)
" Bizi An'mama ları için gönüllerine gaflet verdiğimiz ..... ( Kehf 28 )
" Allah dilediğinin gönlünü açar onu müslüman yapar ... dilediğinin kalbini dar kılar( kafir yapar ) ...( Enam 125 )
Ancak tüm bu engellemeler ve müdahaleler de yetmez Tanrı'ya daha kesin ve net hükümlere gerek dduyar, ve konuyu noktalar,
*** " Andolsun, cehennem için cinlerden ve insanlardan çok sayıda kişi yarattık (hazırladık)......." ( araf suresi) :flame::flame::flame:

13 - Eğer biz dilemiş olsaydık her nefse hidâyetini verirdik. Fakat benden: "Bütün insanlar ve cinlerden cehennemi elbette dolduracağım." sözü hak olmuştur. ( Secde Suresi )

buradaki ifade " Cehenneme dolduracağım " ifadesi kendisine tabi olmayanlardan bahsetmektedir.

yoksa başka bir Ayet-i celile de bu yanlış görüşün hak olmadığını göreceğiz.

44 - Şurası kesindir ki Allah, insanlara zerre kadar zulmetmez. Ne var ki, insanlar kendi kendilerine zulmedip duruyorlar. ( Yunus Suresi )

Yine Başka Bir Ayet-i celile'de herkesin hakkı tamtaslak verileceği Kimseye haksızlık yapılmayacağı bildirilmiştir.

111 - O gün, herkes nefsini kurtarmak için uğraşarak gelir ve herkese yaptığı işin karşılığı tamamiyle ödenir ve hiç kimseye de zulmedilmez. ( Nahl Suresi )

22 - Halbuki Allah, gökleri ve yeri hak ile yarattı. Hem de herkese yaptığının karşılığı verilmek üzere, onlara asla haksızlık edilmez.
( Casiye Suresi )

89 - Kim iyilikle gelirse, ona daha iyisi verilir ve onlar o gün korkudan da emin kalırlar.

90 - Her kim de kötülükle gelirse artık yüzleri ateşte sürtülür. "Başka değil ancak yaptığınız amellerin cezasını çekeceksiniz." (denir). ( Neml Suresi )

mekkeli 28-01-2010 16:57

Alıntı:

mekkeli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 284788)
13 - Eğer biz dilemiş olsaydık her nefse hidâyetini verirdik. Fakat benden: "Bütün insanlar ve cinlerden cehennemi elbette dolduracağım." sözü hak olmuştur. ( Secde Suresi )

buradaki ifade " Cehenneme dolduracağım " ifadesi kendisine tabi olmayanlardan bahsetmektedir.

yoksa başka bir Ayet-i celile de bu yanlış görüşün hak olmadığını göreceğiz.

44 - Şurası kesindir ki Allah, insanlara zerre kadar zulmetmez. Ne var ki, insanlar kendi kendilerine zulmedip duruyorlar. ( Yunus Suresi )

Yine Başka Bir Ayet-i celile'de herkesin hakkı tamtaslak verileceği Kimseye haksızlık yapılmayacağı bildirilmiştir.

111 - O gün, herkes nefsini kurtarmak için uğraşarak gelir ve herkese yaptığı işin karşılığı tamamiyle ödenir ve hiç kimseye de zulmedilmez. ( Nahl Suresi )

22 - Halbuki Allah, gökleri ve yeri hak ile yarattı. Hem de herkese yaptığının karşılığı verilmek üzere, onlara asla haksızlık edilmez.
( Casiye Suresi )

89 - Kim iyilikle gelirse, ona daha iyisi verilir ve onlar o gün korkudan da emin kalırlar.

90 - Her kim de kötülükle gelirse artık yüzleri ateşte sürtülür. "Başka değil ancak yaptığınız amellerin cezasını çekeceksiniz." (denir). ( Neml Suresi )

“Eğer bütün mahlukatın hidayete ermesini isteseydik bunu yapardık. Fakat bu, hikmetimize aykırıdır. Çünkü biz onlardan zorlama ve baskı yoluyla değil, kendi iradelerini kullanarak iman etmelerini istiyoruz. Fakat günahkarların cezalandırılacağına dair sözümüz tahakkuk etti ve şu tehdidim gerçekleşti: Cehennemi bütün cin ve insanların asileriyle dolduracağım.” (Muhammed Ali es-Sabuni, Safftü’t-Tefasir; İlgili ayetin tefsiri)

cin 28-01-2010 17:08

Sayın Mekkeli,

Gözlerine perde çekilmiş, Kulakları tıkanmış , Anlamamaları yada anmalarınıı engellemek için Kalpleri mühürlenmiş olan insanın yada cin'in kendi özgür iradelerinin olduğunu savunuyorsanız ,

Yaratıcının fabrika hatası olarak ürettiklerinden duyduğu pişmanlığın sonucu olan taraf olma ve bu taraf olma nedeninden dolayı dilediğini kollayıp gözettiğini dilemediğinide inkar bataklığında bıraktığını da kabulleniyorsunuz demektir.

mekkeli 28-01-2010 17:24

Alıntı:

cin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 284794)
Sayın Mekkeli,

Gözlerine perde çekilmiş, Kulakları tıkanmış , Anlamamaları yada anmalarınıı engellemek için Kalpleri mühürlenmiş olan insanın yada cin'in kendi özgür iradelerinin olduğunu savunuyorsanız ,

Yaratıcının fabrika hatası olarak ürettiklerinden duyduğu pişmanlığın sonucu olan taraf olma ve bu taraf olma nedeninden dolayı dilediğini kollayıp gözettiğini dilemediğinide inkar bataklığında bıraktığını da kabulleniyorsunuz demektir.

Cin!!!!

ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERi durduk yerde hiçbir kafirin kulaklarını gözünü içini mühürlemez.

99 - Şanım hakkı için sana çok açık âyetler; parlak mucizeler indirdik. Öyle ki, iman sahasından uzaklaşmış fasıklardan başkası onları inkâr etmez. ( BAKARA SURESİ )

dream 28-01-2010 17:27

sözün özü iyi düşünün............
inanabiliyormusun?cevap hayır; perde de mühürde senin aklın aklının kurdugu nesnesellik

RynerD 28-01-2010 17:44

Hadis-i Şerifte Alemlerin Efendisi Peygamberimiz sadaka vererek ömrün uzadığını belirtmiştir. Yani Külli İrade olan ölüm yani sadece yaradanın iradesi olan ölüm bile kişinin cüzi iradesine bile bırakılabiliniyorsa varın gerisini siz düşünün. Dolayısıyla Allah-u Zülcelal kendini mümkün olduğu kadar pasifize etmiştir. Ki insanlar ve cinler kendi iradeleri ile beni bulsunlar diye. Eğer bulamazlar ise cehennem, eğer bulurlarsa cennet var.
İlahi davete kapısını kilitleyen yine çirkef ev sahibidir diyelim : )
İnancıma göre her doğan müsliman doğar. Buluğ çağına kadar günahtan münezzehtirler. Herhangi bir mesuliyet yoktur onlar için. Zamanla iyi ve kötü ayrımını yaparlar. Fabrikadan temiz çıkan ürün kirlenir. Yani örneklendirecek olursak yıllarca müftülük, imamlık, alimlik yapabilirim ama sonra kötü olanı tercih eder ve defolu olabilirim. Bu tamamen benim tercihimdir. Ve bu noktadan sonra da ceza sistemi devreye girer. vs...

cin 28-01-2010 18:13

Alıntı:

mekkeli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 284802)
Cin!!!!

ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERi durduk yerde hiçbir kafirin kulaklarını gözünü içini mühürlemez.

99 - Şanım hakkı için sana çok açık âyetler; parlak mucizeler indirdik. Öyle ki, iman sahasından uzaklaşmış fasıklardan başkası onları inkâr etmez. ( BAKARA SURESİ )

Sayın Mekkeli,

Allah sadece kendini inkar etmeyene ve teslim olana bişi yapmaz tabiki, ancak inanmayanı, akıl mantığına uymayanı kafirlikle, sapkınlıkla suçlar sadece unutmayınki Muhammedin islamı yaymasında ve en önemlisi putperest mekkeliler arasında sağ salim kalmasını sağlayan güç Allah gücü değildi ki olsaydı gizli toplantılar yapılmaz köşe bucak saklanmazlardı sizinde bildiğiniz gibi Muhammedi koruyan ve gözeten tek kuvvet döneminin sözü dinlenen ve önemsenen insanı amcası ( Ebu Talip ) ti. Sizlere göre Ebu Talip te bir kafirdir vede bir sapkındır çünkü İslam olmadan bir putperest olarak son nefesini vermiştir, Öyle bir peygamber ki bütün yaşamı boyunca kendisini kollayıp gözetmiş Baba yarısına öldükten sonra Kafir ve Sapkın sıfatını layık görmüştür, sizce Ebu Talip muhammed ve allah dostu değilmiydi ? Yaşarken birçok iyiliklerine nail olmuş bir düşünce biçimi öldükten sonra ona daha saygılı davranamazmıydı ?
Ebu Talib'e ölüm belki yakıştı ama Kafirlik ve sapkınlık hiç yakışmadı diye düşünüyorum,

( Birde parlak mucizelerden bir adet örnek verirsen sevinirim )

mekkeli 28-01-2010 18:19

Alıntı:

cin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 284823)
Sayın Mekkeli,

Allah sadece kendini inkar etmeyene ve teslim olana bişi yapmaz tabiki, ancak inanmayanı, akıl mantığına uymayanı kafirlikle, sapkınlıkla suçlar sadece unutmayınki Muhammedin islamı yaymasında ve en önemlisi putperest mekkeliler arasında sağ salim kalmasını sağlayan güç Allah gücü değildi ki olsaydı gizli toplantılar yapılmaz köşe bucak saklanmazlardı sizinde bildiğiniz gibi Muhammedi koruyan ve gözeten tek kuvvet döneminin sözü dinlenen ve önemsenen insanı amcası ( Ebu Talip ) ti. Sizlere göre Ebu Talip te bir kafirdir vede bir sapkındır çünkü İslam olmadan bir putperest olarak son nefesini vermiştir, Öyle bir peygamber ki bütün yaşamı boyunca kendisini kollayıp gözetmiş Baba yarısına öldükten sonra Kafir ve Sapkın sıfatını layık görmüştür, sizce Ebu Talip muhammed ve allah dostu değilmiydi ? Yaşarken birçok iyiliklerine nail olmuş bir düşünce biçimi öldükten sonra ona daha saygılı davranamazmıydı ?
Ebu Talib'e ölüm belki yakıştı ama Kafirlik ve sapkınlık hiç yakışmadı diye düşünüyorum,

( Birde parlak mucizelerden bir adet örnek verirsen sevinirim )

cin!!!

ebu talip'in imanlı mı yoksa imanlı ahiret göçtüğünü ben bilmem ancak hükmünü Alacak olan bilir o da ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERİ'dir.

ama islamda sevgi ve değer bakımından kim önce gelir dersen şöyle derim;

1. ALLAH-U ZÜLCELAL HAZRETLERİ

2. Hz. Peygamber ( Sallallahu Aleyhi ve Sellem )

3. Anne- baba

23 - Ey iman edenler! Eğer babalarınız ve kardeşleriniz imana karşılık küfürden hoşlanıyorlarsa, onları dost edinmeyiniz. Sizden her kim onları dost edinirse işte onlar da zalimlerin ta kendileridir. ( TEVBE SURESİ )

Nuh Rabbine seslendi: Dedi ki: “Rabbim, şüphesiz benim oğlum ailemdendir ve Senin va’din de doğrusu haktır. Sen hakimler hakimisin.” Dedi ki: “Ey Nuh, kesinlikle o senin ailenden değildir. Çünkü o, salih olmayan bir iş(yapmıştır). Öyleyse hakkında bilgin olmayan şeyi benden isteme. Gerçekten ben, cahillerden olmayasın diye sana öğüt veriyorum.” (Hud Suresi, 45-46)

RynerD 28-01-2010 18:59

İnanlar ve inanmayanlar hiçbir zaman bir olmaz ve olamaz.
Ebu Talip'e torpil uygulanması doğru olurmuydu? Eğer uygulansaydı inanmayanlar bunu dillerinden düşürmezdi değil mi!

Mekkeli arkadaşında dediği gibi son nefeste kimin imanlı öldüğünü Allah-u Zülcelal bilir.

cin 28-01-2010 19:36

Sayın Mekkeli,

Yazdıklarınız ,Gerek ( Birde parlak mucizelerden bir adet örnek verirsen sevinirim ) sorusuyla alakalı bir cevap olmayıp konumuzla da alakalı değildir belirtiğiniz ayet ve açıklamalar. Lütfen sizin bildiğiniz parlak mucizelerden bir örnek verebilirseniz sevinirim, "Hükmü yalnız Allah bilir" lugatı apaçık olan ve anlaşılır bir arapçada bile anlaşılamayan Ayetlerin savunma mekanizmasıdır sadece " gerçek anlamını sadece Allah bilir " İnsan oğlunun anlayamayacağı şeylerin apaçık ve anlaşılır bir kitapta ne işi olduğunu söylerseniz sevinirim sayın Mekkeli,

Sayın RynerD,

Tabiki inananlar ve inanmayanlar asla bir olamaz Nahl suresinde dediği gibi " " Allah hiç bir şeye gücü yetmeyen, başkasının malı olmuş bir köle ile ,kendisine güzel bir rızık verilen ve o rızıktan gizli ve açık olarak harcayan hür bir insanı misal verdi. Hiç bunlar eşit olurmu ? bütün hamd allaha mahsustur. Doğrusu insanların çoğu bilmezler. ( Nahl 75 )

İnanan ile inanmayan arasındaki fark gibi güya hepsi ademoğullu olan ve güya herkesin eşit haklara sahip olması gerekirken Allah köleliği normal bişiymiş gibi örnek vererek açıklıyor sırf bu yüzdendir ki ümmetler ümmetlere ,milletler milletlere , insanlarda insanlara hiç bir dönem eşit sayılmamıştır kadın ile erkek arasındaki farkı hiç saymıyorum bile,

Dediğim gibi tabiki haklısınız Yaratıcı katında bile eşitlik yokken inanan ile inanmayan arasında eşitlik olurmu ,

paslıçivi 29-01-2010 05:03

Alıntı:

RynerD´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 284780)

Üniversite yıllarımda bir kız vardı. Kız ateist imiş. O da sizin gibi Allah-u Zülcelalin kaffar sıfatına takılmış kalmış. Yaratıyor, seviyor neden cehenneme atıyor dedi.
- Yaratırken sana sormadı ki ateşe atarken sana soracak. Sen çocuğunu severken birine mi soruyorsun ki döverken, kızarken birine soracaksın. Klasiklerden suç ve ceza vardı hatırlarsınız.
- Ben o kıza dedim ki sen inanmıyorsun ben inanıyorum. Senle ben aynı yere gidersek bu adaletli olur mu. Sen inanmıyorsun, tabiri caizse yemiyor : ) illaki cehenneme gideceksin.

Diğer bir konu da bunla bağlantılı olarak Allah-ü Tealanın merhametini sorguluyan bu kız çocuğu benim karşımda defalarca şarap içti. Hem de kırmızı şarap : ) ki ben aşırı yobaz ve faşist biri olarak buna ses çıkarmadım. Görüldüğü üzere bir kul olarak ne kadar merhametliyim. Düşünün ki beni yaradan ne kadar merhametlidir. Düşünebilene...

Kaynakca : Ebu Cafer Muhammed b. Cerir et-Taberi, Taberi Tefsiri, Hisar Yayınevi: 5/83-84.

sevgili RynerD..

burda yazdığın ifadelerinde şaka yapmıyorsan, samimiysen tam kellesi koparılacak(kafandaki sabit fikir) bir adamsın.. öyle derin bir uykudasın ki, seni ne kadar dürtsek uyumaya devam edecek gibi bir halin var..

senin inanmanla o kızın inanmaması durmunu kendi özgür benliğinizle/iradenizle mi olduğunu zannediyorsun sen...

demek senin karşında kırmızı şarap içtiği halde merhametli davranıp ses çıkarmadın..

peki ben senin karşında o kuran denen kitaba tekmeyi yapıştırsam merhametinin sınırlarını zorlayabilir misin..

karşında şarap içen bir ateist kıza merhamet göstermişsin, sağol lütfetmişsin ama ben senin gibilere merhamet göstermem, çünkü ileri derecede bilinçsizsin ve insanlığa çok zararlı bir canlı türüsün..

RynerD 29-01-2010 12:10

Alıntı:

cin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 284859)
Sayın Mekkeli,

Yazdıklarınız ,Gerek ( Birde parlak mucizelerden bir adet örnek verirsen sevinirim ) sorusuyla alakalı bir cevap olmayıp konumuzla da alakalı değildir belirtiğiniz ayet ve açıklamalar. Lütfen sizin bildiğiniz parlak mucizelerden bir örnek verebilirseniz sevinirim, "Hükmü yalnız Allah bilir" lugatı apaçık olan ve anlaşılır bir arapçada bile anlaşılamayan Ayetlerin savunma mekanizmasıdır sadece " gerçek anlamını sadece Allah bilir " İnsan oğlunun anlayamayacağı şeylerin apaçık ve anlaşılır bir kitapta ne işi olduğunu söylerseniz sevinirim sayın Mekkeli,

Sayın RynerD,

Tabiki inananlar ve inanmayanlar asla bir olamaz Nahl suresinde dediği gibi " " Allah hiç bir şeye gücü yetmeyen, başkasının malı olmuş bir köle ile ,kendisine güzel bir rızık verilen ve o rızıktan gizli ve açık olarak harcayan hür bir insanı misal verdi. Hiç bunlar eşit olurmu ? bütün hamd allaha mahsustur. Doğrusu insanların çoğu bilmezler. ( Nahl 75 )

İnanan ile inanmayan arasındaki fark gibi güya hepsi ademoğullu olan ve güya herkesin eşit haklara sahip olması gerekirken Allah köleliği normal bişiymiş gibi örnek vererek açıklıyor sırf bu yüzdendir ki ümmetler ümmetlere ,milletler milletlere , insanlarda insanlara hiç bir dönem eşit sayılmamıştır kadın ile erkek arasındaki farkı hiç saymıyorum bile,

Dediğim gibi tabiki haklısınız Yaratıcı katında bile eşitlik yokken inanan ile inanmayan arasında eşitlik olurmu ,

Mekkeli banlandığı için cevap veremiyecek sanırım. herhalde bir suçu oldu ki siz yönetim olarak onu banladınız. Biz dışardan bir üye olarak bunu anlamayabiliriz. Ki bu doğaldır. Bu benlanma sebebini sorsam siz anlatmak isterseniz anlatırsınız ve siz anlatınca belki ben anlayabilirim belki anlayamam. Bu da benim aklımla alakalı bir durum. Ben bu durumda teslimiyet örneği gösterebilirim ya da itiraz ederim, isyan ederim ve inkar ederim. Yönetim kimini onur üyesi yapar kimini banlı üye yapar! Kendi düzenini korur ve uygular.
Yukardaki örnek olay kısa zamanda uygulanmıştır. Tümevarım yöntemi ile üstteki alıntı yaptığım mesajınızı tekrar okuyup bir sonuç çıkarmanızı öneririm.
Rabbim hepimize merhamet etsin veya merhamet edeceği ameller nasip etsin.

RynerD 29-01-2010 12:22

Alıntı:

paslıçivi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 284929)
sevgili RynerD..

burda yazdığın ifadelerinde şaka yapmıyorsan, samimiysen tam kellesi koparılacak(kafandaki sabit fikir) bir adamsın.. öyle derin bir uykudasın ki, seni ne kadar dürtsek uyumaya devam edecek gibi bir halin var..

senin inanmanla o kızın inanmaması durmunu kendi özgür benliğinizle/iradenizle mi olduğunu zannediyorsun sen...

demek senin karşında kırmızı şarap içtiği halde merhametli davranıp ses çıkarmadın..

peki ben senin karşında o kuran denen kitaba tekmeyi yapıştırsam merhametinin sınırlarını zorlayabilir misin..

karşında şarap içen bir ateist kıza merhamet göstermişsin, sağol lütfetmişsin ama ben senin gibilere merhamet göstermem, çünkü ileri derecede bilinçsizsin ve insanlığa çok zararlı bir canlı türüsün..

Olayın devamını da anlatıyım kısaca. Bu kız çocuğu bana sms yoluyla ayet yolluyor ben de ona uygun ve merhametli bi dille cevap veriyordum. Bir hafta sürdü sanırsam. Sonra hafif yollu benim inandığım değerlere saygısızlık etmeye tam başlayacaktı ki... başlayamadı : ) Bizim nefs dediğimiz durum devreye girdi. Baş edemeyince saldırmak tekmelemek son kaçış teşebbüsü herhalde...
Dedim saygısızlık etme, eleştirebilirsin ama hakaret olmaz. Haddini aşma dedim. O da aşamadı.

Şimdi paslı arkadaşım; kibarca ben bildiğim doğruları anlatırım. Karşıdaki ahmak ise onun sorunu derim. Ama genelde başarılıyımdır. : )
Karşımda herhangi bir saygısızlık yaptırmam gözüm. Adamın pasını alırım. İstersen adres veriyim , misafir edelim seni... Örnek bir müsliman görsün gözün. Ölmeden gör en azından : )

AhbAp 29-01-2010 14:36

Alıntı:

RynerD´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 284780)

Sevgili RynerD,

Anlattığın bu olay her neyse, dönüp dolaştırıp senin ve tanrının merhametli olduğuna bağlamışsın. Ancak burada her iki sonuç da görülmemekte.

Bir kişinin senin karşında şarap (hem de kırmızı, vay canına!) içmesi ve buna senin ses çıkarmaman... Zaten ses çıkarma gibi bir hakkın, bir gücün, bir yaptırımın yok ki; sen bunu uygulamayarak kendini "Ne kadar merhametliyim yahu!" diye tanımlıyorsun?

(olmayan) Rabbinin ise yine burada merhametinden söz edemiyoruz. Konuyla ilgili olarak Rabbinin bir hayli kafası karışık görünüyor. Nimet olarak verdiğine sonradan tu kaka demesi, (bir çok konuda olduğu gibi) ne kadar çelişki dolu bir tanrı olduğunun göstergesi.

Alıntı:

RynerD´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 284975)
Mekkeli banlandığı için cevap veremiyecek sanırım. herhalde bir suçu oldu ki siz yönetim olarak onu banladınız. Biz dışardan bir üye olarak bunu anlamayabiliriz. Ki bu doğaldır. Bu benlanma sebebini sorsam siz anlatmak isterseniz anlatırsınız ve siz anlatınca belki ben anlayabilirim belki anlayamam. Bu da benim aklımla alakalı bir durum. Ben bu durumda teslimiyet örneği gösterebilirim ya da itiraz ederim, isyan ederim ve inkar ederim. Yönetim kimini onur üyesi yapar kimini banlı üye yapar! Kendi düzenini korur ve uygular.
Yukardaki örnek olay kısa zamanda uygulanmıştır. Tümevarım yöntemi ile üstteki alıntı yaptığım mesajınızı tekrar okuyup bir sonuç çıkarmanızı öneririm.
Rabbim hepimize merhamet etsin veya merhamet edeceği ameller nasip etsin.

Sitemizin "Duyurular" diye bir bölümü var, hiç göz attın mı oraya? Şayet oraya bakarsan Mekkeli, Faran ve Hakgeldi nickli üyelerin aynı kişi olduğunu görürsün. İsimlerin neden yasaklandığının gerekçeleri orada anlatılıyor.

Şimdi sen, bir anlamda sitenin "günahını alarak", bir önceki mesajda bahsettiğin "örnek müslümanlığına" gölge düşürmüş mü oluyorsun acaba?

Müslümanlar (veya diğer dinlere inanan insanlar), bu sitenin "dışarıdan üyeleri" değildir. Burada hep biz bizeyiz. Amacımız sohbet etmek ve tartışmak. Sohbet edip tartışırken de birbirimize saygımızı ve üslubumuzu korumak. Sence bir kişinin farklı isimler alıp bu şekilde haraket etmesi etik mi?

O halde nedenleri ve kimi savunduğunu bilmeden, ezbere yargılardan kaçınmanı öneririm.

cin 29-01-2010 16:06

Sayın RynerD,

Mekkeli arkadaşımızın banlanması olayına benim yazılarımı örnek vererek savunduğunu görmekteyim dilerim benim yanlış algılamamdır, Şayet ben ne yönetim nede idare sınıfından bir üyeyim ben sadece birkaç günlük biz çömezim sitede, ancak AhbaP üstadın dediği gibi hep biz bize olduğumuza inanıp farklılıkların arasında bir fark olmaya gerek olmadığını düşünüyorum

RynerD 29-01-2010 19:26

Arkadaşlar tekrar tekrar son yazdığımı okursunuz. Mekkeli hakkında olan.
Bir çok sitede modluk adminlik yaptım. Bilirim neyin ne olduğunu. Anlatılmak istenen sitenizde olan biten değildi. sadece cin'e cevap verdim alıntı yaparak.

Lütfen anlayana kadar okuyun pls

paslıçivi 29-01-2010 21:02

Alıntı:

Olayın devamını da anlatıyım kısaca. Bu kız çocuğu bana sms yoluyla ayet yolluyor ben de ona uygun ve merhametli bi dille cevap veriyordum. Bir hafta sürdü sanırsam. Sonra hafif yollu benim inandığım değerlere saygısızlık etmeye tam başlayacaktı ki... başlayamadı : ) Bizim nefs dediğimiz durum devreye girdi. Baş edemeyince saldırmak tekmelemek son kaçış teşebbüsü herhalde...
Dedim saygısızlık etme, eleştirebilirsin ama hakaret olmaz. Haddini aşma dedim. O da aşamadı.

şayet senin inancına durduk yerde saygısızlık ettiyse hakketmiştir..

Alıntı:

Ben o kıza dedim ki sen inanmıyorsun ben inanıyorum. Senle ben aynı yere gidersek bu adaletli olur mu. Sen inanmıyorsun, tabiri caizse yemiyor : ) illaki cehenneme gideceksin.

ama sen de kızın inançızlığına saygıısızlık yapmışsın.. kişilerin inanıp inanmaması kendi özgür iradesinde değildir, o yüzden inanmayan bir insanı inanmıyorsun, tabiri caizse yemiyor, illaki cehennem gideceksin diyemezsin..

Alıntı:

karşında şarap hem de kırmızısndan!!! içen birine karşı merhametli davranıp ses çıkarmamaktan kastın nedir.. merhamet göstermeyip ses çıkarsaydın ne yapacaktın ki? çok merak ettim..

Alıntı:

Şimdi paslı arkadaşım; kibarca ben bildiğim doğruları anlatırım. Karşıdaki ahmak ise onun sorunu derim. Ama genelde başarılıyımdır. : )
Karşımda herhangi bir saygısızlık yaptırmam gözüm. Adamın pasını alırım. İstersen adres veriyim , misafir edelim seni... Örnek bir müsliman görsün gözün. Ölmeden gör en azından : )

senin doğruların seni bağlar.. doğrular değişkendir ama hakikat tektir.. senin doğrularına inanmayan insanı ahmaklıkla suçlarsan onun da sana hakaret etme hakkı doğar..

ben bu dünyada ölmeden ölenlerdenim.. benim pasımı senin tanrın alamadı sen nasıl alacaksın..

ben de karşımdaki insanı kendim yerine koyar öne göre davranırım ama derin uykuda horlamaya devam edip rahatsız ederse dürtüp horlamasını kesmeye çalışırım.. sen de dünya gözüyle bir uyanık görmüş olursun..

cin 29-01-2010 21:07

Sanırım kız çoçuklarını Melek'ler koruyor, birazda alımlı ve güzel bişiyse Maximum koruma seviyesini siz düşünün, Şayet kırmızı olan o şarabı bir erkek çoçuğu içiyor olsaydı acaba tavır aynımı olurdu ? =)

selanikli 30-01-2010 00:01

‘’...Allah, dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir...’’Müddessir(74/31)

‘’Bununla beraber, Allah dilemedikçe öğüt alamazlar...’’Müddessir(74/56)

‘’...Allah, kimi dilerse onu şaşırtır. Kimi de dilerse onu dosdoğru yol üzere kılar.‘’En’am (6/39)

‘’Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.‘’A’raf(7/179)

‘’Eğer dileseydik, herkese hidayetini verirdik. Fakat benim,“Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.’’ Secde(32/13)

‘’İçlerinden, (Kuran okurken) seni dinleyenler de var. Onu anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler (gereriz), kulaklarına ağırlık koyarız.’’En’am(6/25)

‘’Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın. Her birinin (dünyada) duracakları yeri de, (öldükten sonra) emaneten konulacakları yeri de O bilir. Bunların hepsi açık bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da yazılıdır.‘’ Hud(11/6)

Yukardaki ayetlerde insanın özgür olduğunu söyleyen demiyorum, ima eden bir tek kelime var mı?
Kader varsa özgür irade olabilir mi?
Levh-i Mahfuz'da yazılı ise özgür irade olabilir mi?
Beni doğrulayan hadislerden bahsetmiyoruım bile?

cin 30-01-2010 11:19

Sayın Selanikli,

Sayın üstadım yukarıda belirttikleriniz sadece devede kulak kalan bir kaç adeti ve Kur'an bunun gibi yüzlerce ayetle dolu ve tekrar oğlu tekrar durumunda dır. Ancak kalp algılayamadıktan sonra gözlerde göremez gibi olmuştur,

Göremez gibi diyorum, çünkü Kur'anı okuyan her insan bunların farkında zaten neredeyse her ayeti yamamaya çalışarak bir şekle sokmaya çalışma ihtiyaçlarıda bundan kaynaklanıyor inan muhakkak'ki en sofu müslim bile okuduğunun farkında,

Ancak itiraf edebilme cesaretleri yok ,

RynerD 30-01-2010 14:22

- Benim olduğum ortamda ben kişiliğim ve doğrularım gereği bazı şeylere müsmaha gösteremem. İnsanların birbirlerine saygı göstermesi elzemdir. Benim dinim bunu hükmeder.
Eğer içki içmek isterse gider başka yerde içer ya da ben giderim o içmeye dewam eder. Tabi bu inançsızlar için geçerli. İnançlı biri ise güzelce anlatırım. Taa ki anlayana kadar. Tabi burdaki metod da sizi ilgilendirmez.
Aslında ben demek istedim ki; keşke o da benim kadar saygılı olabilse, bana ve değerlerime...

- Siz beni tanımadığınız halde kız olduğu için vs.. demişsiniz. Doğruların cinsiyeti olmaz. Daha sonralarda aynı kız çocuğu benimle niye konuşmuyor da demiş. Anlattım işim bitti. Ben doğru bildiğim kapıyı gösteririm giren girer, girmeyenden banane.
Kişi ayna gibidir. yani sizin kendi zaaflarınız bunlar derim ancak...

- Beni uyandırmak değer verdiğim şeyleri tekmelekle olmaz. Bu yönteminiz sizin çapınızı ya da çapsızlığınızı gösterir değil mi?

RynerD 30-01-2010 14:32

Kalbin mühürlenmesi olayına takılmışsınız sanırım. İzah ediyim efenim.

Kişi bir günah işler. Tevbe etmez. Daha sonra günahı tekrarlar ya da başka başka günahlar işler. Ve kişi hala tevbe etmez. Sanki yaradan onu görmüyormuş gibi bilmiyormuş gibi bu durum süreklilik arz eder. Ve zamanla kalp katılaşır, kararır ve en sonunda sen zaten bizi takmıyorsun o zaman kilidi vuralım denir ve geçmiş olsun.

Aslında malüm şahıs bu durumdan şikayet etmemeli de. Niye mi; şahıs zaten tınlamıyor efendim, kalbi mühürlü olsa da aynı davranışlara, günaha dewam ediyor, mühürlü olmasa da... Bu durumda kişinin şikayeti tamamen gereksiz değil mi!

Şİmdi bu dediklerimi baz alarak üstteki ayetleri tekrar okuyunuz. Kırpmadan biçmeden olursa daha bi faydalanırsınız. Mümkünse tefsirini okuyun.

RynerD 30-01-2010 14:39

Alıntı:

cin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 285172)
Sayın Selanikli,

Sayın üstadım yukarıda belirttikleriniz sadece devede kulak kalan bir kaç adeti ve Kur'an bunun gibi yüzlerce ayetle dolu ve tekrar oğlu tekrar durumunda dır. Ancak kalp algılayamadıktan sonra gözlerde göremez gibi olmuştur,

Göremez gibi diyorum, çünkü Kur'anı okuyan her insan bunların farkında zaten neredeyse her ayeti yamamaya çalışarak bir şekle sokmaya çalışma ihtiyaçlarıda bundan kaynaklanıyor inan muhakkak'ki en sofu müslim bile okuduğunun farkında,

Ancak itiraf edebilme cesaretleri yok ,

İtiraf edyorum;
Ben ne senin ne da birbaşkasının cehenneme gitmesini istemiyorum. Ama sen illa ben bildğimi okuyaam dersen, sen bilirsin.
O "en sofu müslim" ben oluyorum. Ve benim zerre kadar şüphem yok. Bilginize. Zannetmekten ziyade sor söyleyelim. Böyle taş atmakla elinize bişey geçmez, siz de biliyorsunuz.

cin 30-01-2010 14:45

Alıntı:

RynerD´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 285203)
Kalbin mühürlenmesi olayına takılmışsınız sanırım. İzah ediyim efenim.

Kişi bir günah işler. Tevbe etmez. Daha sonra günahı tekrarlar ya da başka başka günahlar işler. Ve kişi hala tevbe etmez. Sanki yaradan onu görmüyormuş gibi bilmiyormuş gibi bu durum süreklilik arz eder. Ve zamanla kalp katılaşır, kararır ve en sonunda sen zaten bizi takmıyorsun o zaman kilidi vuralım denir ve geçmiş olsun.

Aslında malüm şahıs bu durumdan şikayet etmemeli de. Niye mi; şahıs zaten tınlamıyor efendim, kalbi mühürlü olsa da aynı davranışlara, günaha dewam ediyor, mühürlü olmasa da... Bu durumda kişinin şikayeti tamamen gereksiz değil mi!

Şİmdi bu dediklerimi baz alarak üstteki ayetleri tekrar okuyunuz. Kırpmadan biçmeden olursa daha bi faydalanırsınız. Mümkünse tefsirini okuyun.

Sayın RynerD,

Hani sizin allahınız çok bağışlayan ve çok af'edendi efenim, kul hata yapabilir, çok fazla da yapabilir Affedici ve Bağışlayıcı olan neden Kul dan ümidini kesip mühür çakıyor, Sabretsin efenim can beden den çıkana kadar beklesin efem zaten kul günahkar olmuş cehenneme gidecek daha kötü ne olabilirki onun için mühürlemese kulu cehennem kulu kabul etmeyecek durumamı gelecek yada cehennemden daha kötü bi yeremi gidecek sanki,

Yarattıysan efenim sorumluluk senindir, ya affet ya bağışla yada canın bedenden çıkmasını bekle ne mühürlüyon, mühüre hayır,,

saygılarımla ,,

RynerD 30-01-2010 15:06

Bizim dinimizde kişinin imanlı olarak ölmesi önemlidir. Yani son nefesi imanlı vermek gerekir. O zamana kadar Rabbimin tevbe kapısı açıktır.

Mühürlemek konusu ise gayet nettir. Arasıra tevbe edip, imanı korumak lazım.

Bu olay bir kişinin bu siteden disiplin cezası alıp, banlanmasına benzetebilirsiniz. Aynı mantık.

cin 30-01-2010 22:49

Alıntı:

RynerD´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 285218)
Bizim dinimizde kişinin imanlı olarak ölmesi önemlidir. Yani son nefesi imanlı vermek gerekir. O zamana kadar Rabbimin tevbe kapısı açıktır.

Mühürlemek konusu ise gayet nettir. Arasıra tevbe edip, imanı korumak lazım.

Bu olay bir kişinin bu siteden disiplin cezası alıp, banlanmasına benzetebilirsiniz. Aynı mantık.

Sayın Üstadım,

Affınıza sığınarak, arasıra tövbe edip, imanı korumak konusuda bana pek ılımlı gelmiyor. Hristiyanların günah çıkarmasını andırıyor ama siz diyorsunuz ki arasıra gerekiyor tevbe etmek, Allah gaddar olduğu kadar'da bağışlayıcı ve affeden dir çünkü şüphesiz en doğrusunu da tevbenin durumunuda o bilir,
Ama ne biliyim samimi davranmam gerekirse Tevbe olayının Muhammed'in taraftar toplamak için günümüzün siyasetcileri gibi vaat vermesinden kaynaklandığını düşünüyorum yol yapcam, okul yapcam, tevbe et geçircem gibi,,

Sevgiyle kalın,

paslıçivi 31-01-2010 09:40

Alıntı:

- Benim olduğum ortamda ben kişiliğim ve doğrularım gereği bazı şeylere müsmaha gösteremem. İnsanların birbirlerine saygı göstermesi elzemdir. Benim dinim bunu hükmeder.
Eğer içki içmek isterse gider başka yerde içer ya da ben giderim o içmeye dewam eder.
sevgili rynerD..

bu dünyada sen varolduğun sürece senin tuvallette ve banyoda tek başına kaldığın zamanların dışındaki her durum senin bulunduğun ortamdır..

ve insanlar toplumsal yaşamaya mahkum sosyal canlı türüdür.. herkes senin gibi kişiliği ve doğruluğu gereği bazı şeylere müsamaha göstermediği için bu gün insanlık vahşi ilkel hayvanlar gibi sadece bir kademe üstbilinçte yaşayıp bu dünyayı cehenneme çevirmişlerdir..

sen nereye gidersen git, orası senin bulunduğun ortam olacaktır.. bu dünya insanlığı sen merkezli/odaklı yaşamak zorunda değil.. herkes kendi merkezli doğrularını dayattığı için birbirinizi faşist beyinler gibi yokedip öldürüyorsunuz ya..

sen bir insan topluluğu içinde yaşarken senin tabuların/değerlerin/inançların senin için değerlidir, bir başkası için kıymetli olmayabilir ve bir başkasının tabuları/değerleri/inançları da senin için kıymetli olmayabilir..

senin için alkol ve domuz eti dinin/inancın gereği haram olabilir ama bir hristiyan, budist, ateist için bunlar haram değildir.. kişi senin bu değerlerini kasti olarak kışkırtmak, alay etmek, rencide etmek adına bu işi yapmadığı sürece senin yanında alkol de alabilir, domuz eti de yiyebilir.. senin bu konuda yapabileceğin hiçbir şey yoktur, şayet rahatsız oluyorsan o ortamdan çıkıp gitmek dışında.. dediğim gibi kişinin amacı senin değerlerine hakaret olmadığı sürece istediği eylemi yapabilir senin yanında.. çünkü onun da değerleri/inançları kendine kıymetlidir..

dediğim gibi doğrular değişkendir, bu dünyada ne kadar insan varsa o kadar doğru vardır ama hakikat/gerçek tektir.. ve o hakikati kimse bilemez sadece hakikat olduğuna inanabilir..

Alıntı:

Tabi bu inançsızlar için geçerli. İnançlı biri ise güzelce anlatırım. Taa ki anlayana kadar. Tabi burdaki metod da sizi ilgilendirmez.
ta ki anlayana kadar demişsiniz.. anlamakta zorlanıyorsa nasıl metod uyguluyorsunuz.. bu metod beni çok ilgilendirmeye başladı.. çünkü senin çok zararlı bir canlı olduğunu algılamaya başladım.. senin zihnindeki sabit fikirleri(kelleni) koparmaya can atıyorum, insanlık adına..

Alıntı:

Beni uyandırmak değer verdiğim şeyleri tekmelekle olmaz. Bu yönteminiz sizin çapınızı ya da çapsızlığınızı gösterir değil mi?
ben durduk yerde senin değerlerini tekmelemem.. gerçek yaşamımda tekmelemişimdir.. bu da benimle o değer arasındaki bir mevzudur, kimsenin önünde olmayan, kimsenin tanık olmadığı, gerçekleşmiş bir eylemdir..

ama sen ateist bir kız kırmızı şarap içti diye merhamet gösterip müdahele etmemekten bahsedersen, bu bahsettiğim tekme olayını senin gözlerinin önünde gerçekleştiririm.. ve tüm değerlerinin nasıl bir paçavra olduğunu gösteririm sana..

ben mevlana değilim, ne olursan ol gel demiyorum.. önce insana değer ver, onu sev, ondan sonra gel diyorum..

bir de bizim köyde zamansız öten horozu keserler derler.. çapım çaplılığım konusunda zamansız öten bir horoz gibisin.. sevgili rynerD nicki arkadaşımız bu sitede ne kadar bu nickle varolacağını hep beraber göreceğiz.. diğer tüm senin gibi erken öten horozlar gibi.. yani kimin ne kadar çaplı çapsız olduğunu..

kolay gelsin..

cin 31-01-2010 20:11

Saygıdeğer Paslıcivi,

Üstadım RynerD ' e karşı az sabırlı ve ılıman olun lütfen kaçırtacaksınız adamı tartışacak üstat bulamayacağız sitede =) RynerD' in kırmızı olan şarabı içen kız çoçuğuna olan ılımlı yaklaşımını lütfen sizde RynerD'e göstermeye çabalayınız,

Saygılarımla , Öfkeye hiddedte hayır, Hepimiz RynerD'iz hepimiz Paslıciviyiz,

RynerD 31-01-2010 21:46

İnanmayan biri için İslamda zorlama yoktur arkadaşlar bunu lütfen aklınızdan çıkarmayın. Şarap mevzusu da aynı katagoride inceleyin lütfen. Benimle muhabbet sohbet etmek isteyen benim yanımda içmemeli, yine içmek isterse kendisi bilir tabi. Ama ben o ortamda kalmaktan yana değilim. Anlayacağınızı umud ediyorum.

Ayrıca ben hiçkimseyi kendime muhatab almıyorum burada. Sadece bilgiler, düşünceler doğrultusunda cevap vermeye calışıyorum. Belki bi faydası olur umudu ile...
Yani burda birkaç inanmayanı ciddiye alıyorum anlamı çıkmasın. Kaçıyor anlamı da çıkmasın. 3 vakte kadar merak ettiğin şeylere cevap vermeye çalışacağım.

Yurt dışında başka dine mensup insanlara içki ısmarladığım da vakidir. Kafanıza pek takmayın bu konuyu.

Dediğim gibi çapla alakalı bir durum ve olay. Komik bir durum. Oyuncağı elinden alınmış ya da istediği olmamış çocuk gibi bağırıp çağırmak, tekmelemek... Keşke daha erdemli fiillerde bulunsaydınız.

Eğer bu konuşmaları sanallıktan çıkarmak isterseniz, biraz zahmetli olacak sizin için ama açık adresimi verebilirim. Sanal muhabbetleri sevmiyorum ben. Aşırı erkeksi ve riyakar bir hal hasıl oluyor.

İslamın merhametidir; ne olursan ol gel mantığı.

Daha etik konuşmak dileğiyle...

paslıçivi 01-02-2010 08:23

Alıntı:

cin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 285415)
Saygıdeğer Paslıcivi,

Üstadım RynerD ' e karşı az sabırlı ve ılıman olun lütfen kaçırtacaksınız adamı tartışacak üstat bulamayacağız sitede =) RynerD' in kırmızı olan şarabı içen kız çoçuğuna olan ılımlı yaklaşımını lütfen sizde RynerD'e göstermeye çabalayınız,

Saygılarımla , Öfkeye hiddedte hayır, Hepimiz RynerD'iz hepimiz Paslıciviyiz,

sevgili cin..

şayet sizin de amacınız tüm dünya coğrafyalarının insanlığındaki klasik teizm/nonteizmin anlamsız tartışması içine girerek o doyumsuzluk üzerine kurulmuş ve sizi uyutup sahte bir mutluluk içinde yaşamanızı sağlayan egonuzu tatminse buyurun..

onlar kendi teizmini dayatacaklar sizler nonteizm bilincinizle onları çürütmeye çalışacaksınız, tartışmada üstünlük sağladığınız oranda "oh be, bak benim dinim hakikatmiş ya da oh be, bak tüm bu dinler tanrılar yalanmış" diyerek ikiye ayrılmış zihninizdeki savaşan nonteist kısmın baskın gelmesini sağlayarak ve hala bilmediğiniz şeyleri bildiğinizi zannederek tatmin/mutlu olma yoluna gideceksiniz.. tamam ben son kez rynerD kardeşime sözümü edip çekiliyorum.. size sahte/sanal mutluluklar/rüyalar diliyorum..

hepimiz rynerd yiz hepimiz paslıçiviyiz laflarına karnım tok benim.. siz tehlikenin farkında değilsiniz.. bu rynerD gibi gibi insanların iktidarı çoğunluk sağlayıp iktidarı ele geçirdikleri ülkelerde gidip biraz yaşayın da ondan sonra bu sahte kardeşlik türküsünü söyleyebilecek misiniz bakalım.. ya da size bu düşüncelerinizle yaşam hakkı tanıyacaklarınızı mı zannediyorsunuz..

benim tüm hedefim bu farkındalığı/uyanıklığı işlemeye çalışmak ve bu tür insanların kellerini(sabit fikirlerini) koparmak..

benim bu sitede ve gerçek yaşamımdaki tavrım budur..

paslıçivi 01-02-2010 09:02

Alıntı:

Dediğim gibi çapla alakalı bir durum ve olay. Komik bir durum. Oyuncağı elinden alınmış ya da istediği olmamış çocuk gibi bağırıp çağırmak, tekmelemek... Keşke daha erdemli fiillerde bulunsaydınız.

sevgili rynerD..

tüm dünya insanlığı kendi coğrafyasında ağır demir zincirlerden oluşmuş bir kafesin(din ve milli/etnik kimlik) içinde doğan aslan yavrusudur.. o aslan yavrusu bu kafesin içinde doğup yaşamı bundan ibaret sanır.. asıl köken aldığı atalarının vahşi ortamda tamamen özgür ormanlar kralı olarak yaşadığından habersizdir... o aslan yavrusu dünyaya geldiği kafeste kendisine verilen önüne konanlarla hayatını idame ettirecek şekilde eğitilmiştir..özünde varolan o aslan geninin özelliklerini sergilemeye kalkarsa ya aç bırakılır ya da güzel bir sopa yiyeyerek adam edilir.. ne dışardaki özgür atalarıının varlığından ne de bunu bilmediğinin bile farkında değildir..

bana çocukluğumda ağır zincirler vuran tanrının kitabı diye dayatılan müslümanlar için kutsal sayılan kitaba olan tekmem bu ağır zincirleri ve dışardaki özgür atalarımın varlığının farkındalığıyla gerçekleşmiş bir pençelerimle bu zincirleri parçalamaktan başka bir şey değildir..

merak etme ben de senin gibi bir zamanlar müslümandım, kuranı hatim ettim, camide müezzinlik yaptım, ezanları okuyordum, 5 vakit namaz kılılp oruç tutuyordum.. tabi tüm bunlar o kafesin içinde olup da bunun farkındalığına erişmediğim zamanlarda yani cahiliye dönemimde oluyor..

yani senin algıladığın gibi elinden oyuncağı alınmış çocuğun çapsızlığıyla ilgili komik bir durum değil.. kurana tekmeyi yapıştırmamın anlamı; beni doğumumdan itibaren hapseden kafesin o ağır zincirlerini pençelerimle parçalayıp veda etmekten başka bir şey değildir.. şimdi o zincir halkaları benim için tekme yapıştırılmayacak kadar önemsiz ve değersiz.. o yüzdendir ki beni bu sitede islam topiğinde pek göremezsin.. bu islam topiği teizm ve nonteizm bilinçaçıklığında olanların sanal masturbasyon alanıdır.. karşılıklı birbirlerine pasta cila atıp mutluluk oyunu oynayıp uyumaya devam edip yaşamlarını ıskalarlar..

ama arada bir senin gibi böyle vahşi balıklar çıktımı gözüme taklır ve onları o yüzdüğü sudan çekip çıkarırım.. ve sudan çıkmış balığa dönerler.. biraz sabret ve ne demek istediğimi görürüsün..

sonuçta teizm düzeyi bilinçaçaıklığında yaşayan yani derin uykuda rüya gören bir insansın sadece.. yani bir budistten bir hristiyandan bir hindudan bir museviden hiç bir farkın yok.. sen de tüm dünya inanırları gibi kendi inancını hakikat diğer tüm dünya inaçlarını batıl/bozulmuş/şeytan işi gören körkütük sarhoş bir şekilde ortalıkta dolaşan birisin..

benim gayretim; ortalıkta böyle dolaşırken ona buna çarpıp zarar vermemen içindir.. çünkü ayık/uyanık değilsin.. yalpalaya yalpalaya dolanıp duruyorsun, birine çarpıp zarar vermen an meselesi..

Alıntı:

Eğer bu konuşmaları sanallıktan çıkarmak isterseniz, biraz zahmetli olacak sizin için ama açık adresimi verebilirim. Sanal muhabbetleri sevmiyorum ben. Aşırı erkeksi ve riyakar bir hal hasıl oluyor.

İslamın merhametidir; ne olursan ol gel mantığı.

Daha etik konuşmak dileğiyle...
isalamın ne kadar merhametli olduğunu biliyoruz.. biz o merhameti istemiyoruz,:help: alın siz ne yaparsanız yapın, biz kendi merhametimizle mutluyuz..

açık adresle üstü kapalı tehditlerle çok karşılaştım be güzel kardeşim.. sen hala kiminle danse ettiğinin farkında değilsin.. elimde maşa olmadan zehirli akrepleri çıplak elle tutacak kadar saftirik değilim.. ayrıca senin dininin ne kadar merhametli:fear: olduğu bu tavrından çok belli oluyor..

sen denizde yüzen bir balıksın ve ben seni avlayacağım.. o okyanusun dışına çıkmadan bazı şeyleri kavraman imkansız çünkü.. ve tüm bunlar senin suçun/hatan değil..

bak sevgili selaniklinin kurandan yaptığı alıntıları buraya aktarayım.. muhammed üstbilince ulaşmış özüne inmiş bir insandır.. ve alt bilinçlere lider, devrimci, öğretici, klavuz olmuştur.. aşağıdaki ayetleri algılamaya müsait bir bilinçaçıklığın olsaydı bu durumunun senin bir kusurun/hatan olmadığının farkına varırdın..

Alıntı:

‘’...Allah, dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir...’’Müddessir(74/31)

‘’Bununla beraber, Allah dilemedikçe öğüt alamazlar...’’Müddessir(74/56)

‘’...Allah, kimi dilerse onu şaşırtır. Kimi de dilerse onu dosdoğru yol üzere kılar.‘’En’am (6/39)

‘’Andolsun biz, cinler ve insanlardan, kalpleri olup da bunlarla anlamayan, gözleri olup da bunlarla görmeyen, kulakları olup da bunlarla işitmeyen birçoklarını cehennem için var ettik. İşte bunlar hayvanlar gibi, hatta daha da aşağıdadırlar. İşte bunlar gafillerin ta kendileridir.‘’A’raf(7/179)

‘’Eğer dileseydik, herkese hidayetini verirdik. Fakat benim,“Andolsun, cehennemi hem cinlerden hem de insanlardan dolduracağım” sözüm gerçekleşecektir.’’ Secde(32/13)

‘’İçlerinden, (Kuran okurken) seni dinleyenler de var. Onu anlamamaları için kalpleri üzerine perdeler (gereriz), kulaklarına ağırlık koyarız.’’En’am(6/25)

‘’Yeryüzünde hiçbir canlı yoktur ki, rızkı Allah’a ait olmasın. Her birinin (dünyada) duracakları yeri de, (öldükten sonra) emaneten konulacakları yeri de O bilir. Bunların hepsi açık bir kitapta (Levh-i Mahfuz’da yazılıdır.‘’ Hud(11/6)

cin 01-02-2010 12:12

Alıntı:

paslıçivi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 285445)
sevgili cin..

şayet sizin de amacınız tüm dünya coğrafyalarının insanlığındaki klasik teizm/nonteizmin anlamsız tartışması içine girerek o doyumsuzluk üzerine kurulmuş ve sizi uyutup sahte bir mutluluk içinde yaşamanızı sağlayan egonuzu tatminse buyurun..

onlar kendi teizmini dayatacaklar sizler nonteizm bilincinizle onları çürütmeye çalışacaksınız, tartışmada üstünlük sağladığınız oranda "oh be, bak benim dinim hakikatmiş ya da oh be, bak tüm bu dinler tanrılar yalanmış" diyerek ikiye ayrılmış zihninizdeki savaşan nonteist kısmın baskın gelmesini sağlayarak ve hala bilmediğiniz şeyleri bildiğinizi zannederek tatmin/mutlu olma yoluna gideceksiniz.. tamam ben son kez rynerD kardeşime sözümü edip çekiliyorum.. size sahte/sanal mutluluklar/rüyalar diliyorum..

hepimiz rynerd yiz hepimiz paslıçiviyiz laflarına karnım tok benim.. siz tehlikenin farkında değilsiniz.. bu rynerD gibi gibi insanların iktidarı çoğunluk sağlayıp iktidarı ele geçirdikleri ülkelerde gidip biraz yaşayın da ondan sonra bu sahte kardeşlik türküsünü söyleyebilecek misiniz bakalım.. ya da size bu düşüncelerinizle yaşam hakkı tanıyacaklarınızı mı zannediyorsunuz..

benim tüm hedefim bu farkındalığı/uyanıklığı işlemeye çalışmak ve bu tür insanların kellerini(sabit fikirlerini) koparmak..

benim bu sitede ve gerçek yaşamımdaki tavrım budur..

Saygıdeğer Paslıçivi,

Hiç bir topluluk yokturki , sırf insan diye insana düşmanlık yapsınlar ve hiç bir topluluk yokturki farklı düşünceye saygı duysunlar,

Üstadım, insanın düşmanı pek olmaz, aksine düşüncenin düşmanı olur hep, RynerD üstadı sana savunmuş değilim, bilakis her konuda kendisi ile bir Muhalefet içindeyiz, Konuya yaklaşımları Kung-fu yu tam öğrenememiş çekirge misalidir, ancak sırf düşüncesi yada yaklaşımı farklı yada kaba diye sende İslam dini gibi farklı olanı Kafirleştirme lütfen,

İslamı eleştiriyorsan en azından tavrın farklı olsun diyorum sadece, onların kendilerine uymayanlarına Kafir dedikleri gibi sende öyle yapma lütfen,

Saygılarımla ,

RynerD 01-02-2010 13:13

Hepsini okumadım, kusura bakma. Mesnedsiz amacını aşmış bir yazı.

Klavye ile monitör karşısında seni ciddiye almıyorum ve de alamıyorum. Senin şahsınla uğraşıp da seni yüceltemem kusura bakma.

Bir şey merak ediyorsan sorarsın, bir sorgulaman varsa uygun bir tarz ile sorarsın. Teorini tam ve net bir şekilde bizimle paylaşırsın biz de cevap vermeye çalışırız.

Selanikli arkadaşa cevap verdik sanırsam. Kader konusunda kafanız karıştı ise güzel bir üslub ile sorabilirsiniz. yargılamak yerine bilgilenmek amacı ile sormanız sizin menfaatinizedir. Biraz alıngansınız nacizane önerimdir.

Aslında bu davetimde herhngi bir tehdit içermemektedir. Yüzyüze bir çay içerek konuşmak bu yaptığımız yazışmalardan daha faydalı olur düşüncesindeydim.

Senin zamanında yaptığını sandığın müslimanlık ile alakalı olarak;
"İnsanlar sırf “inandık” demekle; hiçbir sınavdan geçirilmeksizin bırakılıvereceklerini mi sanıyorlar?" (ankebut-2)

cin 01-02-2010 14:06

Alıntı:

RynerD´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 285468)

Senin zamanında yaptığını sandığın müslimanlık ile alakalı olarak;
"İnsanlar sırf “inandık” demekle; hiçbir sınavdan geçirilmeksizin bırakılıvereceklerini mi sanıyorlar?" (ankebut-2)

Sayın RynerD,

Hazır sınav ve imtihan demişken, ve sırf "inandık" demekle de bişi olmuyorsa,

Bir vakit de İbrâhim: “Ya Rabbî, ölüleri nasıl dirilteceğini bana gösterir misin?” demişti. Allah: “Ne o, yoksa buna inanmadın mı?” dedi. İbrâhim şöyle cevap verdi: “Elbette inandım, lâkin sırf kalbim tatmin olsun diye bunu istedim.” Allah ona: “Dört kuş tut, onları kendine alıştır. Sonra kesip her dağın başına onlardan birer parça koy. Sonra da onları çağır! Koşa koşa sana geleceklerdir. İyi bil ki Allah azizdir, hakîmdir (üstün kudret, tam hüküm ve hikmet sahibidir). {KM, Tekvin 15,9-10.17} bakara-260

"Hani Rabbi, İbrahim'i birtakım kelimeler ile imtihan etti." (Bakara, 124)

"Hiç şüphesiz bu açık bir imtihandı." (Sâffât, 106)

Sencede ibrahim peygamber tarif ettiğin sınıfa giriyormu sence,

İnandık diyen fakat tatmin olmamış , tatmin olabilmesi için bir mucize bekleyen bir peygamberle sıradan bir insanı neden farklı görüyorsunuz.

Sıradan bir insanında gerçekten inanır olabilmesi için, insanüstü bir güç yada hikmekgörmeye hakkı yokmudur, Kuran bunun gibi birçok örnekle doludur, " Sen babalarımızın dinini bırakıp senin dinine inanmamızımı istiyorsun, öylseyse senin apaçık bir mucize göstermen gerekmezmiydi " gibi bir çok kavim ve birçok toplulukta aynı dertten muzdarip durumdaymış zaten,

Tatmin olmak için mucize istemek Kafirlikmidir,

İlahi bir güç ile konuşurken bile mucize bekleyen ibrahim peygamber,

Gerçektende kalbi tatmin olmamış bir haldeyken sınavı geçmişmidir acaba ?

İnsanların kalbi tatmin olsun diye Kur'anda Muhammedin ümmetine Sınavı

geçebilmeleri için apaçık bir mucize varmıdır,

Konu dışına çıkmamışımdır umarım, bir sınav varsa ibrahim peygamberin kalbinin tatmin olması için gösterilen çaba diğerlerine de gösterilmelimiydi acaba diye merakımdan dır sadece,

Saygılarımla Esen kalın,,

RynerD 01-02-2010 18:13

Alıntı:

cin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 285479)
Sayın RynerD,

Hazır sınav ve imtihan demişken, ve sırf "inandık" demekle de bişi olmuyorsa,

Bir vakit de İbrâhim: “Ya Rabbî, ölüleri nasıl dirilteceğini bana gösterir misin?” demişti. Allah: “Ne o, yoksa buna inanmadın mı?” dedi. İbrâhim şöyle cevap verdi: “Elbette inandım, lâkin sırf kalbim tatmin olsun diye bunu istedim.” Allah ona: “Dört kuş tut, onları kendine alıştır. Sonra kesip her dağın başına onlardan birer parça koy. Sonra da onları çağır! Koşa koşa sana geleceklerdir. İyi bil ki Allah azizdir, hakîmdir (üstün kudret, tam hüküm ve hikmet sahibidir). {KM, Tekvin 15,9-10.17} bakara-260

"Hani Rabbi, İbrahim'i birtakım kelimeler ile imtihan etti." (Bakara, 124)

"Hiç şüphesiz bu açık bir imtihandı." (Sâffât, 106)

Sencede ibrahim peygamber tarif ettiğin sınıfa giriyormu sence,

İnandık diyen fakat tatmin olmamış , tatmin olabilmesi için bir mucize bekleyen bir peygamberle sıradan bir insanı neden farklı görüyorsunuz.

Sıradan bir insanında gerçekten inanır olabilmesi için, insanüstü bir güç yada hikmekgörmeye hakkı yokmudur, Kuran bunun gibi birçok örnekle doludur, " Sen babalarımızın dinini bırakıp senin dinine inanmamızımı istiyorsun, öylseyse senin apaçık bir mucize göstermen gerekmezmiydi " gibi bir çok kavim ve birçok toplulukta aynı dertten muzdarip durumdaymış zaten,

Tatmin olmak için mucize istemek Kafirlikmidir,

İlahi bir güç ile konuşurken bile mucize bekleyen ibrahim peygamber,

Gerçektende kalbi tatmin olmamış bir haldeyken sınavı geçmişmidir acaba ?

İnsanların kalbi tatmin olsun diye Kur'anda Muhammedin ümmetine Sınavı

geçebilmeleri için apaçık bir mucize varmıdır,

Konu dışına çıkmamışımdır umarım, bir sınav varsa ibrahim peygamberin kalbinin tatmin olması için gösterilen çaba diğerlerine de gösterilmelimiydi acaba diye merakımdan dır sadece,

Saygılarımla Esen kalın,,

Bunu ayrı bir konu başlığı altında konuşmak daha mantıklı. Yoksa özgür iradeniz bu konuda dewam etmekten yanamıdır : )

cin 01-02-2010 18:57

Alıntı:

RynerD´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 285510)
Bunu ayrı bir konu başlığı altında konuşmak daha mantıklı. Yoksa özgür iradeniz bu konuda dewam etmekten yanamıdır : )

Sayın üstadım soruyu sormuş bulunduk,

Cevap vermek yada konu başlığı adı altında tartışmak sizin özgür iradeniz dahilindedir her iki haldede tavrınızı Saygı ile karşılarım,

Sevgiyle kalın

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:09 .