![]() |
Parapsikolojiye bakış açınız?
Ben bir ateist olarak parapsikolojinin bir kaç bölümüne (astral seyehat,telepati ve telekinezi) inanıyorum..Özellikle yaşanmış deneyimler ve ölümden dönenlerin anlattığı hikayeler nedeniyle inanıyorum..Sizinde görüşünüzü merak ediyorum..
Alıntı:
|
Elbette tamamen uydurma! Test koşullarında sınanabilmiş tek bir ''paranormal'' veya ''doğaüstü'' vaka yok bugüne kadar.
Eskiden ''büyü, sihir, cin, üfürük, cadı, şeytan'' vs. gibi şeylerin yerini bugün -kulağa daha bi ''bilimselmiş'' gibi gelen- ''parapsikoloji, telepati, psikokinezi, enerji'' gibi kelimeler aldı. ''Böyle birşey vardır. Gösterebilirim'' diyen varsa, hiç durmasın, hemen zengin olsun. James Randi'nin Vakfı, ispatlanan herhangi bir psikokinezi, nazar, büyü, sihir, cin vs. gibi olguya tam 1 Milyon Dolar ödül veriyor. Ayrıca size Randi'nin ''alfa projesi'' ile parapsikolojiye inanan akademisyen taifesini nasıl dünyaya rezil ettiğini okumanızı da öneririm. saygılarımla |
tamamen bir uydurma olarak görüyorum. insanlar kendi ruhsal hezeyanlarını böyle tuhaf isimlerle adlandırınca kendilerini daha iyi hissediyorlar sanırım.
|
Bu zırvalara inan birinin kendini ateist olarak tanımlaması, basit 4/4 ritm hissedemeyen birinin kendini virtüöz olarak tanımlaması gibidir. Tanrı kavramı bu saçmalıklardan çok daha tutarlıdır.
|
Alıntı:
|
Parapsikoloji nedir?
|
Alıntı:
başını kuma gömmekten farksız. Bana ölümün eşiğinden dönmüş,binlerce birbirinden bağımsız ve habersiz insanın aynı manzarayı ağızbirliği yapmışlarcasına nasıl tarif ettiklerini açıklayamayan Bilim yok dedi diye hiçbirşey yok olmuyor. |
Daha önce astral seyahat ve telekinezi yapmıştım. Telepati yapabilen arkadaşımda var. Benim düşündüğüm 10 basamaklı bir sayıyı doğrudan bana söylemişti.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
http://www.youtube.com/watch?v=H5NwRfMJgOQ http://www.youtube.com/watch?v=w86hDdUD03o Astral seyahat konusunda da evin içinde dolanmıştım ve yan odadaki sessizde ve titreşimi kapalı telefona gelen mesajı görmüştüm. Saygılarımla Umurcan Görür |
Saygideger vartor;
Parapsikoloji nedir? -vartor- parapsikoloji, Doğa yasalarıyla yada bilinen algı, duyum ve usavurma yollarıyla açıklanamayan olayları inceleyen bilim. parapsikoloji, Tabiatüstü olayları araştıran, telepati, gaipten haber alma, duyu dışı algılama gibi olayları inceleyen ruh bilimi. Saygilarimla; evrensel-insan |
|
Belki AURA ve Kirlian fotoğrafcılığı hakkında da bir yorum yapmak istersiniz?
|
Parapsikoloji insanın, yetersiz bilgileri neticesinde doğaüstü olarak isimlendirdiği olgular dizisidir. Henüz çeyreğini bile çözümleyemediğimiz evrenin doğal olgularındandır. Evrenin içinde neler dolaşır, enerji ne hallere bürünür ve bize ne şekilde etki eder öncelikle bunları cevaplamalıyız. Kesin bir sonuca ulaşmak içinse bilimin parapsikolojiyle arasındaki perdeyi kaldırmasını beklemeli veya sağlayabiliyorsak sağlamalıyız.
İnsana doğaüstü olaylar 2 şekilde etki eder. 1Korku uyandırır 2İlgisini çeker Dünya üzerinde binlerce şarlatanın olmasına şaşmamalı bu yüzden. Çünkü bu 2 şey sermayeye dönüştürülmek için eşsiz hammadelerdir. Benim görüşümse 2 yöndedir parapsikolojiye karşılık. 1.Enerji akımları,enerji dalgalanmaları,zamanın kendi içerisinde aksaması ve evrenin doğal işleyişin aksaması Bu görüş alanıma girmediği için açıklayamam verdiğim bilgilerde sallamaktan ileri gelmez eminim fizik üstatları bu konu üzerinde harıl harıl çalışmıyorlardır muhtemelen inanmıyorlardırda zaten. 2.'si ise size daha iyi açıklayabileceğim ve belkide benimsetebileceğim bir savım. insan algılaması, saçmalayabilme yetisine sahiptir. deja-vu ve jamais-vu bunların en basitinden örnekleridir. bazen yaşadığınız şeyi önceden yaşamış ya da görmüş gibi hissedersiniz. ya da yaşadığınız bir olayı hiç yaşamamış gibi hissedersiniz. bunlar en temel algı bozukluklarıdır. parapsikoloji içersine sokulur ama nafile. bunların hepsi beynin birer sanısıdır. aldanmadan ileri gitmez. ama bu yüzden parapsikoloji bir aldanmalar bütünüdür demekte yanlış olur. Parapsikoloji'nin tamamen doğru olduğu yanlış bir düşüncedir. Ancak tamamen yanlış da diyemeyiz. Çünkü henüz beynin işlevleri tam olarak çözülememiştir. Benim tahminim 1. ve 2. nin harmanı birşeylerin ortaya çıkacağıdır :) |
Bu arada şunuda ekleyeyim ben parapsikolojiye doğa üstü olarak değilde daha çok henüz bilgi birikimimizin açıklayamadığı olaylar olarak bakmaktayım. Kuantum fiziği ve beyin fizyolojisindeki bilgi birikimimizin artması ile bunların nedenleri çok daha iyi aydınlatılacağına inanıyorum.
|
USC alayınızın müstahakını versin emi...
|
Saygideger milomanara;
USC alayınızın müstahakını versin emi... -milomanara- "USC" nin ne oldugunu aciklarmisin? Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
|
Alıntı:
Uçan Spagetti Canavarı - Flying Spagetti Monster[1] |
Alıntı:
parapsikolojiye pakış açımız şöyle oluyor; tamamen şaşı bakıyorumuşuz! "KENDİMİZİ GÖZLERİMİZİN OLDUĞU YERDE SANIYORUZ" http://www.milliyet.com.tr/default.a...ticleID=978410 |
Saygideger milomanara;
Evet, oyleymis. Bende "Uygunsuz Sifatlar Cemaati" zannetmistim.:attention: Saygilarimla; evrensel-insan |
parapsikoloji;
binyıllardan beri gelen, büyü,muska,tanrı,cin,rakı,ruh, melek,şeytan,cennet,cehennem gibi msalların modern insanın kulağına daha uygun bi şekilde söyleniş biçimidir. sonuna loji getirilerek bilimsel, ortasına psiko eklenerek ruhsal bi içerik kazandırılır. başındaki para ise ezelden beri hiç değişmeden aynen geliyor. |
Ben de aciklamasi nasil gelecek diye sormustum:)
para= karsi psiko=ruh loji= bilim Bana pek mana ifade etmiyor da nasil uydurulmus kitabina onu merak etmistim. |
Yorumlar için teşekkürler :)
|
|
"Su büküsü"nün SaÇ kurutma makinesi ile "Hava desteği" almadığından nasıl
emin olabiliriz?:pop2: S.G |
Saygideger UlulElbab;
Bu tip konu ve gosterilerde emin olmak degil; kendi kendini olanin dogruluguna ve gercekligine inandirmak yatar. Cunku olayin nasil oldugunun algilanmasi ve farkindaligi onun gizemini sirrini v.s. ortadan kaldirir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
İnanmama hakkına saygı duymakla birlikte,İnsan beynini sadece bir et parçası veya Nöro-kimyasal bir makina olarak görmeye karşıyım. İnsan olağan üstü bir varlıktır. Bu "Tanrı inancı"ndan bağımsız bir olgudur. Sonuç itibari ile Beyin belli titreşimler ile Dalgalar yayar...Tüm Evren titreşim ve dalgalardan oluşmakta... Dolaysı ile Düşünce nin Maddi etki oluşturabilme özelliğini yok sayamayız... |
Alıntı:
İnsan C O H N Fe Ca Na Mg vb... elementelerden oluşan bileşiklerin oluşturduğu bir yapıdır. Ne olağan üstüdür, ne de Dünya'dan (yada evrenden) farklı bir yapı değiliz. Aslında yaşam veya ölüm dediğimiz bir yanılsamadır. Saygılarımla Umurcan Görür |
Saygideger UlulElbab;
İnsan olağan üstü bir varlıktır.-U.E. Bu sifati ne ile mukayese ederek ve neye dayanarak getiriyorsunuz?, Olagan olan nedir?, bunun ustu nasil saptanir? Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Hadi insanın tamamından vazgeçtim...Saç telini üretin...yok ..yok..siz sadece Keratin üretin....Ondan sonra böyle kesin ve keskin ifadelerle konuşmaya hakkınız olsun... Hayatın yanılsama olduğuna katılırım da..Ölümün yanılsama olduğunu bana ispatlamanız lazım. Karşımda bir "Harikiri" yapın mesela? SonrA "Ölümün yanılsama" olup-olmadığını tartışmaya devam ederiz... Saygılarımla |
Alıntı:
İnsanın Hayvani hitiyaçları vardır...Bedeninin ihtiyaçlarıdır bunlar... Sanırım saymaya gerek yok... Bunları gideren bir insan...yinede doymaz...Bir arayış içindedir. Oysa tüm Hayvanlar ihtiyaçlarını giderdikten sonra doyarlar... Müzikle ve Tiyatro ile tatmin olma Tüm ihtiyaçları giderilmiş olsa dahi insan SANAT üretir... Bir Şiir veya Tablo ona mutluluk verir... Bunlar insanı diğer "yaratıklardan" ayıran özelliklerden bazılarıdır. İLHAM denen kavramı da siz açıklayınız o halde... not:yarın cevabi yazınızı zevkle okumayı umuyorum-inşaAllah:) |
Saygideger UlulElbab;
Insanoglunu diger canli turlerinden ve hayvandan farkli kilan, onun SOYUT YARATIM ozelligidir. Insanoglunun gordugu sey karsisindaki negatifi ve saskinligi, unlem ya da sorudur. Bunun isareti de, negatifin pozitife donusumu olan "var" dir. Sonra da soru baslar, "ne var?" ve kavram yaratimi da cevabidir. Tartistigida bu yarattigi kavramin karsitli ve ikili ifade seklidir. Hayvan tamamen duyusuyla, hareket ederek tehlikeden korunurken ve yasamini surdururken; insanoglu deneme/yanilma metoduyla merakini giderir ve yasamini surdurur. Ilham bence, insanoglunun bir konuya dusunce olarak yogunlasmasi ve o konu uzerinde dusuncesini davranisa donusturmesidir. Bu bir yazi, siir, sarki, resim,beste v.s. temellibir sanat olabilir. Hayal gucu ve merak dedigimiz olgu ve bu hayal gucunun ve merakin dusunce eliyle kavramlasmasi, insanoglunun tur olarak en farkli ozelligidir. Aci olan insanoglunun soyut ve kendi benligiyle ozdeslestirdigi ve hatta yasamina yon verdigi cogu soyutta bir hayal urunudur ve inancla insanoglunda yer eder. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
http://tr.wikipedia.org/wiki/%C3%96l...6tesi_deneyimi |
UlulElbab, ben sizin bilim onları açıklamadan önceki bir devirde karabasanlar, sara nöbeti, katatonik şizofreni ya da uyuşturucu sanrıları hakkında düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Kopya vereyim, bu saydıklarımın beyinde yarattığı halisülasyonlar jeneriktir. Yani hemen hemen herkes aynı şeyleri gördüğünü, hissettiğini sanır.
|
Alıntı:
Öncelikle hoşgeldiniz...Bilgisayar kurdlarını severim...Özellikle yazılımcıları:) Konu hakkında sizin düşüncelerinizi de ben merak ediyorum.Kopya verdiğinize göre?Birşeyler biliyor olmalısınız... Sevgi ile... @hipokamp, Sizde hoşgeldiniz, Link için teşekkürler. |
UlulElbab, öncelikle bilimi gerçek anlamıyla, kendinize karşı geliştirilmiş ve herşeye rağmen korunan bir önyargı metni gibi değil de delillere dayalı bir bilgi biriktirim sistematiği olarak algıladığınızı düşünmek istiyorum. Ayrıca benim sorduğum nesnelere benden açıklama beklemenize hem sevindim hemde kızdım. Sondan başlarsak, ilk olarak yaptığınız tembelliktir, ikincisi konuları apaçık ortaya koyma fırsatı verdiğiniz için teşekkürler. Fakat ben tümünü ortaya koymayacağım, siz bilgi temin edemediklerinizi tekrar sorabilirsiniz.
Bu başlıktaki ilk mesajımda saydığım halk arasında artık nedenleri bilinir duruma gelmiş örnek hastalık ve vakalardaki araştırmaların, insan deneyimlerine dayanan istatistik veri içeren belgelerini incelerseniz hemen hemen hepsinin beynin alt bilinç düzeyinde kişi iradesinden istemsiz gerçekleştirildiğini, ayrıca bu sanrı ve hayallerin sosyal çevre ile etkileşim halinde benzerlikler taşıdığını göreceksiniz. Örneğin karabasan sanrısının en basit haliyle Norveç te uzun kulaklı zayıf bir elf canavarına, Türkiye de ayakları ters bir ucube cüceye benzediğini tespit edebilirsiniz. Fakat bu her halükarda kötücül olan sanrının genel özelliği göğüs kafesi üzerinde nefes darlığına, çene kilitlenmesine ve hareketlerde kısıtlamaya sebep olmasıdır. Bu karabasan bazı kimselerde ucubeler yerine, onu istemsiz dölleyen uzaylılara dönüşebilmektedir. Devamını lütfen R.E.M. uykusu olarak arayın. Uyuşturucu ya da farklı kimyasal sebeplerden dolayı görülen sanrıların kategorilerini incelerseniz hepsinin nedenleri üzerine kendi beyninizde bir ışık yandığını göreceksiniz diye umuyorum. Örneğin sürekli olarak takip edildiğini sanmak, tanrılaşmak, ölüp çürüdüğünü sanmak, suratının eriyip aktığını düşünmek birer vakadır, ölüm ötesi deneyimi gibi. Lütfen bir önceki mesajda belirttiğim diğer vakaları kendiniz araştırın. Beynin organik manada zarara uğraması ya da kendi kendiyle iletişim halindeyken çeşitli yüksek algı karıştırmalarına maruz kalması dışsal erişim ve etkileşimi bulunan her makinede olduğu gibi mümkündür ve normaldir. Örneğin siz bir telsiz alıcısından yalnıza belli frekans aralığında belli sesleri duymak isteyebilirsiniz fakat baskın modülasyonlar, atmosfer yansımaları, dağlar, tepeler hiç anlam veremeyeceğiniz sonuçlar doğurabilir. Bunun sonucunda Merihten gelen yaratıklarla iletişime geçtiğinizi falan düşünebilirsiniz. (tabii eğer telsiz nasıl çalışır bilmiyorsanız ya da 1930 Amerikasında yeni yetme telsiz operatörüyseniz) Beyin, çalışma sistematiği, veri işleme mekanizmaları, dalga boyu frekans seçicileri, dalga üreteçleri, bilgi biriktirme fonksiyonları ile birlikte bir bütün olarak henüz yeni yeni anlaşılabilen bir nesnedir. Onu anlamaya çalışmak yerine, karanlıkta duyduğunuz davul, arı, insan seslerini, kabakulak olduğunuzda gördüğünüz devasa kelebekleri cinlere, paranormal varlıklara bağlarsanız elbette kafanızı ancak bir "tanrı" bilinciyle rahatlatabilirsiniz. Zira sizi paranormal varlıklardan koruyacak ve gözetecek olan başka bir paranormal varlık daha vardır beyninizde. Korku anlarında tüm ateistlerin "Allah" dediğini iddia etmek nasıl ki sözü söyleyenin kendini tanımlıyan ucuz bir söz ise her durumu her korkuyu her sanrıyı bir doğa üstü varlığa, varlıklara bağlamaya çalışmakta yine insanın kendi kendine ürettiği korku panzehiri büyük sanrıdan dolayıdır. Beynin yoğun güç gerektiren sinirsel işlevleri terk ettiği anlarda tüm algının sustuğunu o anlarda verilemeyen tepkilerden anlayamayız. Verilerin aslında depolanmadığını, sonradan işlenmek üzere sonsuza kadar kaybedildiğini düşünmek büyük akılsızlıktır. Yalnızca aklınıza getirecek sinaps bağlantı tetikleyicisini bulamıyorsunuz ve bilgiyi yeniden canlandıramıyorsunuz hepsi bu. |
Sayın Shibumi.
Sizi hem sevindirp hemde kızdırdığım için sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. Araştırmaya teşvik eden yönteminizi takdir ediyor... Size başarılar diliyorum:brushteeth: |
Bilmukabele ek olarak süreğen lame nevrozununuzun farkına varmanız dileğimle.
|
Alıntı:
Hayat yada ölüm kavramları tamamen soyut kavramlardır. İnsanın beyninde başlayıp orda biterler. Toplam madde miktarı ve enerji miktarı değişmez yani ölüm aslında hiç bitmeyen değişimin bir parçasıdır. Harakiri yaptığımda hücre içi faliyetler sırası ile duracaklar ve kimyasal olarak ayrışmam başlıyacak ama aynı toplam enerji ve madde miktarı kaybolmayacak. Ben size yapabilirim dedim mi ki benden keratin istiyorsunuz. Vucudumuzda çeşitli tepkimelerin etkisi ile onlar oluşmakta zaten ve bu tepkime basamaklarının çoğu bilinmektedir şu anda. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 22:37 . |