![]() |
Renaultferrari Diyor ki :
insan makamı hayvaniyetten.. makamı ademiyete kadem bastımı ilk önce ona İMAN TEKLİF olunur. İçinde sessiz sözsüz bizsiz sizsiz konuşan varlığı
ben kimim ? kim ben... nereden geldim.. ne olucam nereye götürülücem suallerine kendine sor ASLINI mebde'ini Meadını BULMAK AŞKI ile donan.. sahibini İNAN der.. Kişi inanır MÜMİN olur şimdi bu yukarıda ki cümleler ilk önce kendim muhtaçım.. BU cümeler DİN SOFRASININ ekmeği tuzudur.. Kuranı Mübinde teferruatları çıkarırsak.. Kuranı Mübin Bizim kim olduğumuz ve nerden geldimiz ve nereye götürüleceğimizi bildirir beyan eder.. Yukarıdaki cümleler kimim nerden geldim.. kim çekti beni bu aleme.. ne olucam.. nereye götürülücem.. gelmede gitmede ihtiyarım yok.. bana sormadılar bu aleme getirirlerken.. buradan alırken de hiç sormuyorlar (bundan teslimiyet mi çıkıyor ! (kendime söylüyorum)) işte bu cümlelerin üzerinden durulmadıkça HUZUR LAFTA KALIYOR Dünya bugün ATEİSlTLERİN dediği gibi olmuştur.. bilim bilim fen fen deniliyordu işte bilim bizi her saha da yardım ediyor eskiden 6 ayda gittiğin yere bugün yarım saatte bir saatte gidersin.. görüdüğün her saha da.. fen teknoloji sana yardım ediyor.. dünya bugün kü kadar ZENGİNLİK görmemiştir.. Bugünkü kadar PARA görmemiştir. (hani atesitlerin dediği gibi olsaydı huzur olurdu) fakat Bu günkü kadar da sefil olmamıştır.. teknolojisiyle gözleri kamaştırır felsefesiyle akla veleh verir.. eğitim kurumlarıyla her saha da.. KONSERDEN KONFERANSTAN tut.. EĞİTİM EĞİTİM diye her saha da olanca hızıyla çalışıyor Emniyet teşkilatı da insanların huzuru için lazım gelen her tedbiri alıyor fakat SENİN dediği gibi olmuyor.... kimsenin rahatı huzuru yok yani biçare ki AH sesi dinmiyor.. Huzur lafta Kaldı.. uzaya çıkar yerin dibine girer denizin derinliklerin de gezer.. dağları deler.. senin beğenmediğin zamana yani ESKİYE GÖRE.. bu gün dünya o kadar ilerlemiş ki senin dediğin gibi olsaydı HUZUR olurdu.. hani Huzur.. işte eskiden odun keserdin ısınmak için şimdi gaz elektirik.. hani huzurun varmı düşün artık ! her sahada ki ilerlemeleri KONFORUN RAHATIN için yapılanları düşün ! ESKİYE GÖRE O KADAR RAHAT Kİ.. hani Nerede huzur ? Lafta dimi ! ATEİSTLERİN DEDİĞİ GİBİ OLSAYDI.. KONFORUN RAHATIN İÇİN YAPILANLARDAN SONRA HUZURUN OLURDU.. Efendim Huzur olucak olucak.. SEN GEBERDİKTEN sonra mı olucak ? bırak bu lafları.. sen geberince mi olucak.. bu mevzuu da buraya kadar söylediklerimizi Bu RAPORU ANALİZİ Okuyup üzerinde düşünmek ?!?!! Her insan için PEK LAZIMDIR buraya kadar yazılanlardan çıkacak ÖZE: ilk önce kendim dahilim ilk önce ben muhtaçım ! |
Boşuna dememişler
"din elle tutulamayan bir afyondur" diye. |
“Din halkın afyonudur.”
EVET ÖYLEYSE ! işte nasıl Bu AFYON'DAN içicez de bütün ömrün bütün hayatın acılıklarını tatlı.. yani bütün hayatımızı NEŞEYE dönüştürebileceğiz.. Nasıl içicez ! içen varsa getir elini öpücem bana da içersin Malum Ya.. MADDİ OLAN ADİ AFYONU içen bile NEŞELENİR.. yaa Din afyonu din şarabını içen ne olur.. bütün hayatını ömrünü neşe ile geçirir.. bütün acılıklar tatlı olur.. bugün bütün beşeriyetin hayatı acı olarak geçiyor.. bu acı geçen hayat tatlı olursa hoş olmaz mı (bu cümleleri ilk önce kendimi söylüyorum.. bu cümlelere ilk önce kendim muhtacım) |
Alıntı:
Sayın renaultferrari, SALÇAYLA ... su BULAMAÇ olur ..... Şehriye ..... ile ÇORBA olur HUZUR İSLAMDA dedikten SONRA hangi HUZURLULUĞU Ateistlere Savunma olsun diye bağlıyorsun, Dünya Genelinde HUZUR bulan Arınan gerçek bir MİLLET yada DİN varmıki Ben HUZURLUYUM diyen, Sen KİMSEYİ örnek GÖSTEREMEDEN Sadece ATEİST leri YALANLAMA Adına SAÇMA SAPAN bir YAZI yazmışsın, Önce GİT HUZURSUZ olan BİRİLERİNİ bul ve ÖRNEK göster LÜTFEN, Sonrada HUZURUN Kaynağını Anlat Bir SAVUNMA niteliği KAZANSIN, olmayan HUZUR inançtan mı yoksa YAŞAM ŞARTLARINDANMI Daha çok KAYNAKLANIYOR acaba, Allahım bana huzur ver diyen çok az oldukça huzur bulunmuş demektir, Allahım bana renault ver ferrari ver diyen çok oldukça HUZUR da bulunmaz, Saygı ve Sevgi, |
Yazılanları dikkatle okuyup üzerinde düşünüp cevap yazmıyorsunuz !
yada ben öyle zennediyorum ! pilav mı karıştıyordunuz yazılanları okurken çorbanızın dakkasını tutup tuzunu mu atıyordunuz yoksa öyle bir havada mısınız bilmem yalnız yazıları dikkatle okuyup düşün cevap vermeniz lazım. çünkü verdiğiniz cevabı okudum ! İLMİ KIYMET değer bir şey bulamadım yani ben anlaymadım özür dilerim sizden değil !! Huzursuz birilerini bul getir demişsizniz.. ! latayin şöyle elini at birini kendine doğru çek ! yahut latayin.. etrafa doğru doğru bak hiç bir insan göremezsen.. belki bir cam kırığı aynası filan bir akis görürsün orada birini görüsün bana huzurlu.. huzuru bulmuş birini getir Ayağın altını öpücem.. Asr suresi Okuyun Allah zaman zaman diyorsunuz bak zamana yemin ederim ki her insan hüsrandadır.. diyor Allah ben yemin ettim diyor nerede bulucan getiricen HUZURLU BİRİ ancak iman edenler hariç diyor HUZURLU BİRİNİ.. yani iman eden birini bulman gerekiyor iman işte çok zor lafta iman var o değil ha ! iman iman ! iman ve aşk çok zor.. iman eden insan.. Allah yemin etti o huzur içinde hüsranda değil demek ki İman ve aşk çok zor.. dipnot : bütün bunları ilk önce kendime söylüyorum ilk önce benim ihtiyacım var ! |
Alıntı:
sonra huzurluyu sen bul ayaklarının altını öpecem demişsin, sonra iman edenler dışında huzurlu olmaz demişsin, huzur sadece iman edende olur diyorsun, sonra iman edenler içinde de bulmak zor diyorsun, kendinde dahil iman ettiğin halde huzur arıyorsun, Bu ne yaman çelişki kardeşim, Birde Huzur islamda dediğiniz halde iman ettikten sonrada hala huzuru bulamıyorum demissin tam koptum, huzur için tam iman gerek, iman imkansız kadar zor, inanır olarak sende de yok, kimde peki bu huzur demekki " ancak iman edenler hariç" saçma bi savunma konunun saçmalığı ve çelişkisileri gibi, Saygı ve Sevgilerimle |
TEZ: Ateistlerin Dediği Gibi Olsaydı.. İnsanlar da Huzur Olurdu !?!!
SAVUNMA :bana huzurlu.. huzuru bulmuş birini getir Ayağın altını öpücem.. Çelişkimi arıyorsun Çelişki dediğin şeyimi destekliyorsun bir anlasam, :) Saygılarımla |
Alıntı:
iman ve aşk çok zor.. asr suresi ayeti oku dedim ! lafta iman var onunla Hakiki imanı karıştırma.. diyorum huzur İslamdadır.. elbette. o halde açarsın İSLAMIN KİTABINI Okursun asr suresini. bakarsın orada Cenabı Hak ne buyurmuş.. zaman zaman diyorsunuz bak zamana yemin ederim ki her insan hüsran içinde.. yalnız iman edenler hariç..ve salih emel işleyenlerde.. ve birbirine hakkı tavsiye edenlerde ve birbirine sabrı tavsiye edenlerde bak yemin ettim diyor.. CİN ! huzur islamdadır.. ama İslama göre de İMAN öyle kolay bir şey değil.. bir kimseye bir dakka için de trilyon çıktı seviniyor Cenabı Hak ben yemin ettim diyor sen ne seviniyorsun.. hüsrandasın neden ? çünkü insanlığın koymuş olduğu en son rakkam kadar paran olsa ömründen geçirmiş olduğun bir dakkayı geri getiremezsin.. dün nerde geçti.. her gün güzelliğinden bir parça atıyorsun.. hüsrandasın Allah bize tenezzül eder.. kim ? Allah Allah tenezzül ettikten sonra birde Allahlığıma şanı uluhiyetime yemin ederim ki der.. ne kadar nazik Allah.. bu kadar nazik bir yere gönül vermemek.. hayret insan ufak bir şeye sahip olurda mahallesini değiştirir.. selam vermez , selam verseler selam almaz ama Allah Allah olduğu halde.. bize tenezzül ediyor.. tenüzzül ettikten sonra birde Allahlığıma yemin ediyorum diyor en nazik Allah sonra Hazreti Muhammed (alehissalatu vesselam) |
Huzur Hristiyanlıkta diyorlar halbuki!
Huzur Budizmde diyorlar halbuki! Huzur Yahudilikte diyorlar halbuki! Huzur en iyisi bende abiiii diyorlar halbuki! Bilmedikleri konularda ahkam keserken nasılda huzur bizde diyorlar hakbuki! Bak şimdi soruyorum huzur hanginizde? hanginizin malı fason hanginizinki gerçek? huzur nasıl olurda salt tek bir yerde olabilir? gerçek huzurun sizlerde olduğundan nasıl eminsiniz? diğerlerini yalancı çıkarırken ispatlarınız nedir? neden sadece sizler doğru diğerleri yalancıdır? huzur bezirganı olmak huzur bulmanın en kolay yolumudur? sizlerin huzurunun diğerlerinin huzurlarından üstün yanı nedir? satacak bir mal gibi pazarlanan bu huzur ne menen bir şeydir? En iyi huzur kimde??? |
Alıntı:
Saygıdeğer Renaultferrari, Haklısın Muhterem oke, |
Doğru Yol Nerde ! Kuran Bütün Dünyaya Meydan Okuyor
SIRATI MÜSTAKİM : DOĞRU YOL
DOĞRU YOL nerede ! Bak ! kainata.. herkes ihtilaf içinde. doğru yol nerede ! bir sağa bir sola bir yukarı bir aşağıya koşuyor koşuşturuyor doğru yol nerde.. acaba ! Kuranı Mübünde : şöyle anlatayım Dünyanın Her köşesinden Okunan.. Amerika avrupa asya afrika cin japonya her yerde Kürsü olan O Büyük KİTAPTA ! Cenabı Hak Bana sarılmadıkça sıratı müstakimi Doğru Yolu göstermiycem diyor.. biz buluruz doğru yolu ! Buyrun saha açık.. hadi bulun bakalım doğru yolu Doğru yol = Oh nefesidir.. yani sıkıntı kalmadı.. ben yolunu buldum (muradıma giden yolu buldum diyen var mı) yani Huzur ! işte Kuranı Mübinde ayeti celilede.. bana sarılmadıkça doğru yol göstermiycem diyor bütün dünyaya meydan okuyor ! biz kendimiz buluruz doğru yolu buyrun saha açık diyor ! işte dünyanın en iri kafalı adamları toplanıyor en yüksek iktisadçıları en dehşetli diplomatları ne bileyim EN ler taoplanıyor hepsi bir araya geliyor İnsanlığa Huzur vereceğiz diye toplanıyor konuşuluyor herşey yapılıyor fakat Beşere Huzur veremiyor ! bugün sen zannediyormusun ki İnsanlığın huzuru için çalışılmıyor hemde öyle bir çalışılıyor ki ! fakat veremiyor beşere Huzur bu cümlelerden bir öz çıkarmaya bunun üzerinden düşünemeye ilk önce kendim muhtaçım |
Sayın RENAULTFERRARİ
Yüreğine sağlık çok güzel yazı ve başlık olmuş Ayeti Celile hangi ayettir üstadım yardımcı olursanız sevinirim, Saygı ve Sevgilerimle |
Alıntı:
sen mukaddes kitaptan mı bahsediyorsun reno kardeş??? yani incil tevrat zebur diye bizde geçen hristiyan kitabı??? çünkü dünyada en çok okunan dünyanın her köşesinde okunan kitap o da :) |
ah be reno kardeş....
huzur peşindeysen çekil köşene ne die buralarda dolanıyorsun?? dünyada hiçbir zaman huzur olmadı olmaz da... onla başetmeyi öğrenmek asıl marifet.. inan dünya geçmişte çok daha kötüydü ço daha huzursuzdu... buna muhammedin dönemi de dahil....... zate temel prensip ne ?? ortamda yaşamayı başaran sonraki nesilleri yaratır... işte o kadar.... hani amerikalılar der ya:................. deal with it :) |
Sizlere bir yerden alıntıladığım bir yazıyı HAZIRLADIM !
Beşer insaftan uzaklaştıkça nefret ve husumette şiddeti arttıkça Allahın verdiği hükümler bir tarafa atılıp Beşerin Kıymet hükmü geçerlidir dün böyle ise bugünde böyle diye yaşadıkça ALLAH insanlık alemine huzur verecek mi zannediliyor hayır !haşa ! huzuru kalb kisbi değildir ki.. şöyle yaparım böyle ederim de huzura kavuşurum denebilsin Huzur Vehbidir Cenabı Hak Büyük kitabından Resmen ilan eder ALİ İMRAN 101 8. ve men : ve kim 9. ya'tesim : sımsıkı sarılır, tutunur 10. bi allâhi : Allah'a 11. fe kad hudiye : artık o hidayet olunmuştur 12. ilâ sırâtın mustakîmin : Allah'a ulaştıran yola ''bütün kafalar toplansa akıllar ictima etse fikirler harekete geçse en yüksek diplomatlar bir araya gelse. terbiye eğitim tezgahları olanca hızı ile işlese emniyet güçleri lazım gelen her tedbiri alsa.. Bana sarılmadıkça Beşeri felaha sıratı istikamate (doğru yola) çıkarmayacağım.. saadet kapılarını kapayacağım.. '' Allaha sarılmakta.. İnsanlığa sarılmaktır (bunu bilmezsin diye söylüyorum) Yine O büyük kitapta TAHA 124: 1. ve men : ve kim 2. a'rada : yüz çevirdi 3. an zikrî : benim zikrimden 4. fe : artık, o zaman, o taktirde 5. inne : muhakkak 6. lehu : onun için (vardır) 7. maîşeten : maişet temini, geçim 8. danken : dar, sıkıntılı buyuruluyor ''Beşer sahte benliğine mağrur olur semayı deler gibi bakmaya yani ikide birde etrafına kaşlarını çatmaya yeri ezer gibi basmaya başlar benim zikrimi terk eder mafevkıne karşı köepk bir numara yukarısına karşı köpek maduruna karşı kendinden bir numara aşağısına karşıda kurt gibi yaşarsa Kudret elimle muslupu kısarım GEÇİNME hususunda Fakiride zenginide inim inim inLetirim'' zenginde kalbindeki maişetini (geçinmekliğini) alır huzursuz yaşatırım'' İşte bugün ve ebediyete kadar bu nazmı kerimin karşısında KİM TUTUTNABİLİR ! ** Hayır ! doğru yolu biz buluruz.. peki hadi buyrun saha açık.. Özetle: beşer dünyanın heryerin de okunan ve daima okunacağıda tahhakkuk eden kuran sofrasın da diz dize oturmadıkça Huzura kavuşamayacaktır ! bu yukarıdaki yazıları ilk önce kendime söylüyorum.. ilk önce kendim muhtaçım ***** UYAR ! Hayır ! Aleyhinden bin türlü propahadalar yapıldığı halde.. dünyada en çok okunan ve en çok basılan Kitap Kurandır |
Alıntı:
Sayın RENAULTFERRARİ, Bütün dünya 100 lerce farklı inanış ve dinlere dağılmışken Diz dize oturup huzuru nasıl bulacağız fikriniz varmı acaba Saygılarımla |
Hele önce müslümanlar dogru dürüst bir Kurani okusunlar, sonra dünya da okur. Kuranlar evde süs malzemesi gibi duvarda asilidir benim bildigim, aliyip da okuyan olmaz. Sonra daha düne kadar okuma yazma oranimiz düsüktü, hala bazi bölgelerimizde düsüktür. Somali, Sudan'da bu oran nedir hic sorulmasin. E nasil oluyor da Kuran en cok okunan kitap oluyormus simdi? Hadi okuyorlar acaba anliyorlar mi? Eger Kuran en cok okunan kitapsa, o zaman ayni zamanda en az anlasilan kitab da oluyor.
Kuran tüm kitaplara meydan mi okuyor? 1400 yil meydan okuda da ne oldu? Meydanlara düstü...Icinden ne cikti, inler, cinler, kadinlarin dövülebilirligi, escinsellerin lanetlenmesi, zinanin kirbaclanmasi, hirsizin ellerinin kollarinin caprazlama kesilmesi, evlatligin evlenebilirligi, cokevlilik, putperestlik düsmanligi, hirsizlarin elleri kesilirken, faizciler tefeciler Allah'a havale ediliyor, tecavüzün adi suc olarak bile gecmiyor, kalkiyorlar zinaya uygulanan cezalar uygulaniyor, 4 sahit eksikse cezasiz kaliyor, bir de üstelik iftiraci olundugundan kirbac cezasi aliyorlar gibi bilmem ne. Huzuru bu kitapta bulanlar emosyonel olarak fakir ve acinacak bir haldeyken gelmisler huzurdan bahsediyorlar. Dünyada en cok huzursuzluk olan yerler yine Orta Dogu ülkeleri. Haniymis müslüman huzuru? Bir tek intihar saldiriclari huzurlu (!). Yasarken cok huzurlu olduklari icin ölerek huzur buluyorlar. |
Alıntı:
Öncelikle "Hoşgeldiniz". Yazınızın ilk paragrafı beni Heyecanlandırdı:) İşte Hanif düşünce dedim... Ancak ikinci Paragrafda katılmadığım bazı eleştiriler var.O eleştirler haklı olmakla birlikte ,Kaynağı bence tartışmalı. Sayılarımla... |
Alıntı:
Karni tok olan birisi ac olandan daha fazla huzursuzluk yaratmaz herhalde ve inaniyorsa bir dine kendine göre de o dini iyi kötü yasar. Ama nerede aclik, sefalet, egitimsizlik varsa isterse orada en harika din veya anayasa veya herhangi bir ideoloji olsun yine de bir ise yaramaz, bilakis suistimal edilir. Din hala bir lükustur cogu insan icin. Ac kalan insan calar da, hirsizlik da yapar, gerekirse cocuklari icin yalan da söyler. Haiti'yi depresm sonrasi gördünüz. Simdi bir imam veya misyoner oraya gidip de size huzuru getirdim, huzur Islam'da veya Huzur isa Mesih'te derse ne ypmis olur? O insanlari kandirmis olur, acliklarini, sefaletlerini kendi dini icin kullanmis olur. Orada ne din barinabilir ne de herhangi bir etik anlayis. O yüzden Islam islam diye bol keseden atmadan ve huzurdan bahsetmeden önce o insanlarin temel ihtiyaclarini karsilayin. Siz (genele diyorum) huzurlu olmussunuz ama Afrika'da acliktan ölen bebeler var, e nasil huzurlu olmayi düsünüyorsunuz? Huzurunuz bencil bir huzur olmaz mi? Orta Dogu'da huzur bulan bir ülke yokken, ve temel ihtiyaclar bile karsilanamiyorken ne yapsinlar insanlar Kurani , Incili? Yesinler de karinlari mi doysun? |
Çok haklısın üstad, benimde kafama takıldı şimdi;
Hristiyanların yüzde kaçı okuma yazma bilmiyor ? , Müslümanların yüzde kaçı okuma yazma bilmiyor ? , Yahudilerin yüzde kaçı okuma yazma bilmiyor ? , Araya msg girmiş kopukluk için kusura bakmayın. |
Alıntı:
http://upload.wikimedia.org/wikipedi..._2007_2008.png Okuryazarlığın en yüksek olduğu ülkeler Sıra Ülke Okuryazarlık oranı 1 Avustralya 99,9 1 Avusturya 99,9 1 Belçika 99,9 1 Kanada 99,9 1 Danimarka 99,9 1 Finlandiya 99,9 1 Fransa 99,9 1 Almanya 99,9 1 İzlanda 99,9 1 İrlanda 99,9 1 Japonya 99,9 1 Lüksemburg 99,9 1 Hollanda 99,9 1 Yeni Zelanda 99,9 1 Norveç 99,9 1 İsveç 99,9 1 İsviçre 99,9 1 İngiltere 99,9 Okuryazarlığın en düşük olduğu ülkeler 123 Sierra Leone 29,6 124 Çad 25,5 125 Mali 19,0 126 Nijer 14,4 127 Burkina Faso 12,8 Kaynak: Wikipedia amca |
Alıntı:
Haklı tesbitleriniz var...ancak teori ile pratik farkı sahada ortaya çıkar... Dinler geniş halk kitlelerini eğitme için kullanılan bir Araçtır... Pramitin tabanını oluştururlar...Asıl hedeflenen daha üst Bilince sahib bireyler çıkarabilmektir... Hijyen önerilir...Adab ve düzgün davranışlar... Kişilerin ayrışmaması ve cemaatleşme teşvik edilir..Böylece Toplumsal birliktelik ve nesillerin belli bir Disiplin ile devamı sağlanır. Temel kurallar vardır,İnsan öldürme,Hırsızlık yapma..Komşunun karısına sulanma..v.s. Daha üst seviye Bilince ulaşan insanların Ticareti dürüstlük ilkesi ile yapması ve Bencillikten arınması beklenir.Böylece Elinde maddi imkanlar fazla olanların,daha fakir olanları desteklemesi hedeflenir... Bunlar Dinlerin Temel öğretileri olup, olumlu ve sevimli yönleridir... Ancak madalyonun diğer yüzü "Taassub"dur...Din adamları sınıfının oluşması... Zenginlerin Dini kullanması ve Fakirleri sömürmekte araç olarak kullanması... Bu Kansere dönüşen Dokunun haline benzer... Gericilik ve Yobazlık alır başını gider.... Haiti depreminde "müslüman"lar kötü bir sınav vermiştirler... Pakistan depreminde yardım konusunda cömert sayılabilecek yardımlar toplayan ve nispeten başarılı bir dayanışma sergliyen müslümanlar...İş Hristiyan bir Topluma gelince pek bir duyarsız ve vurdum duymaz davranış sergilemişlerdir... Oysa İNsan önce insandır..."Birilerine olan Kininiz sizi adaletten uzaklaştırmasın" diyen bir Kuranı ciddiye almamışlardır... Bu Katolik ülkelerin gözünden kaçmamıştır...Haklı olarak Cimri müslüman ülkeleri Not almışlardır...Son Listeye göre;Türkiye,Suriye ve Fas dışında yardım gönderen müslüman nufuslu ülke yoktu...Alman medyasında Zengin Arap şeyhlerinin sadece bir kuru geçmiş olsun mesajı yayınlaması eleştiriliyordu... Şimdi bir deprem anında ve sonrasında "Can pazarı"söz konusudur... Ancak doğru eğitilmiş bir Halk kitlesi daha metin davranabilirdi... En azında Deprem sonrası Hukuki boşluk ancak Vicdan sahibi insanlar tarafından doldurulabilirdi... İslam ülkelerinde bir Demrem olsa farklı mı olacak? Hayır..eğer şu an ki din anlayışının hüküm sürdüğü bir ulkede deprem olursa...Deprem sonrası ne Allah inancı ne kitap...İnsanlar Bencilliği ve vicdanı ile başbaşa kalır. Ancak insan olanlar Polis olamyan bir yerde Adil davranır... işte gerçek Allah korkusu da budur... etrafda kimse yokkende Gentlemen kalabilmek olarak özetleyebiliriz... Huzur Vicdan sahibi bireylerin,Bencillikten uzak dayanışma içinde yaşaması ile mümkündür... Bunu sağlayan bir Sistem varsa eğer.....Dine de gerek kalmamıştır... Saygılarımla... |
Saygideger UlulElbab;
Huzur Vicdan sahibi bireylerin,Bencillikten uzak dayanışma içinde yaşaması ile mümkündür... Bunu sağlayan bir Sistem varsa eğer.....Dine de gerek kalmamıştır...-U.E. Boyle bir duzeydeki toplumda tanrisal olumlu ya da olumsuz dusunce ve davranis uygulamasina ve tartismasina da gerek kalmaz zaten. Cunku birey bilinci, bireyin kendisinin varligini algiladigi ve farkinda oldugu bir bilinctir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
neye dayanarak bunu söylüyorsun röno... çok merak ettim... |
Alıntı:
Din insanları o olgunluğa eriştirmek için geliştirilmiş bir öğretidir. Ancak başka amaçlar için kullanıldığında faciaya sebep oluyor. Geniş halk kitlelerini başka nasıl eğitebilirsiniz? Bugünün imkanlarının değil,binlerce yıl öncesini düşünün. Piramidin tabanı geniş Halk kitleleridir... Bir üst katman daha bilinçli insanlardan oluşur... Sıçrama yapan benlik kendine daha yukarıda yer bulur. Zirvede ki de Tanrı ile BİR olur... Aşağıda ki lere Tanrı yok diyemezsiniz... Taban dağılırsa...Zirve yok olur:) Ayrıca bu anlamda Tanrı yok demek "Yalan" olur... Çünkü Zirve deki Tanrı ile BİR olduğu için...Bir Tanrı vardır... Sorun şu ki EGO insanın kulağına fısıldıyor: Tanrı ya ben olacağım yada YOK diyeceğim. İşte Bencillkten sıyrılan benlikler BİRliği oluşturuyor. |
Alıntı:
2- *** Alıntı:
|
Alıntı:
KADININ DÖVLEBİRLİĞİ demişsin: cennet annelerin ayağı altında (anne ise kadındır) kadın doğurduğu çocuğa süt vermek zorunde bile değilse erkek onun her ihtiyacını karşılamak zorunda ise.. kadın evini bile süpürmek zorunda değil.. bu vazife erkeğe aitse.. kadın bütün bunları duyuyor gözüyle görüyor sefasını sürüyorsa.. bu sefalı hayattan sonra.. erkeği de adi bir mahluk gibi görmeye başlarsa. nasihat edin dinlemedi.. dinlemez tabi.. cennet annelerin ayağı altında yaa ! almış ya bu iltiması hemde beşeriyetin fahri ebedisinden almış bu iltiması bütün azası ile bu dine iman etmiş kocası da ona karşı fevkalade hürmet ve gayret içinde.. dinler mi nasihati dinelemedi..yataklarınız ayırın yine dinlemedi.. hafifce cezalandırın.. peygamberimizde: İslam dininde kadının çok büyük kıymetini kendisine verdiğinde şöyle de buyurmuşlar.. eğer Allahtan başka yere secde caiz olsaydı.. kadınların kocalarına secde etmelerini emrederdim bu sefadan sonra erkeğide adi bir şeymiş gibi görmeye başlamasın diye ama şimdi nerede İslamın kadına vermiş olduğu değeri.. Ona veren erkek eğer kadına İslamın vermiş olduğu Kıymeti verecek olursa.. bütün kadınlar kocalarına dövseni beni kocacım der der..yeterki islamın bana vermiş olduğu kıymeti bana göster der zinanin kirbaclanmasi demişsin : kendi isteği ile zinayı yabancı 4 kişi değil yabancı 2 kişinin gözü önünde yapabilirmi bir kimse.. yapamaz ki kırbaçlamak şöyle dursun ağzını burnunu dağıtırlar onun zina eğer zorla ise tecavüz ise: adamı linc ederler... hadi lincten kurtuldu.. hapishane de ilkel dediğin kırbaç cezası vermezler.. daha medenimiş ya neler neler yaparlar.. iğrençlikler hatta adamı gebertirler.. hangisi daha ilkel daha iğrençtir kırbaç mı ? yoksa hapishane de görceği muamele mi ? hirsizin ellerinin kollarinin caprazlama kesilmesi demişsin:bu medenileşmiş şehirleşmiş asırda hırsızında eli kesilir mi ? derler.. iyi ama birinci dünya savaşında teknolojisyle sanatı ile modeili ile gözleri kamaştıran Almanaya da 1 yumurta hakkı olduğu halde 2 yumurta almış diye adam astılar ! *** islam da O emirler öyle ulu orta konmamıştır evlatligin evlenebilirligi: Hazreti Muhammed kimsenin babası değildi.. bir evlat karısını boşarsa.. o kadının hayatından büyük bir yara açılır... alışmış kaynaşmış olduğu ev halkından yavaş yavaş kopmak ayrılmak zorunda kalır.. ne hikmetler vardır bu emirde.. düşünmek lazım düşünen var mı o kadının durumunu cokevlilik demişsin : islamın bu emrini dil uzatatnlar dünyada çok eşlilik olan metres usulunü kaldıra bilmiş midir.. bu ilişkiden doğan babasız çocuklar ne oluyor... ve bir çok eşlilik nedir.. diye bunu bütün dünya sekenesi üzerine otur elini başına koy düşün ondan sonra konuş.. islamda O bir ruhsattır.. herkese O ruhsat verilmez.. şartları vardırservete sahip olacak güçe sahip olacak ve o kadar olgun o kadar medeni o kadar ahlaken tekamül etmiş olacak ki.. eşlerinden hangisini daha çok sevdiğini belli etmiycek.. çünkü bir erkek ancak bir kadına aşık olabilir.. asl olan birdir.. putperestlik düsmanligi demişsin : din ne diyor müslğmanlar ne anlıyor.. Din saffiyatına bakacak olursak.. İslam kilisedeki Puta ilişmemiştir.. serbestlik vermiştir.. isteyen insalar size gelebilir. dininize aşık olabilir.. olamazsa.. bize bırakın denilmiştir.. kilisedki put kimseye bir şey yapmaz duru öyle diğer putları kırdı ama denirse.. diğer putlar ile o putların sahipleri putlarınu kulanarak kendilerini taptırıyorlardı... o putlar bunun işareti arması idi.. o armayı taşıyordu.. onun için kırdı faizciler tefeciler Allah'a havale ediliyor demişsin: islam dininde en son Faiz yasaklanmıştır.. çünkü Beşer.. kolay kolay menfaattinden vaz geçemez.. kimse onu menfaatinden vaz geçiremez.. en son yasaklanmasının inceliği.. fertlerin tekamülü yetmiyor cemiyetin terkamülünden sonra bu iş olacaktır.. faizi de ayeti ile tepeler.. bugün cemiyetin ihtilafının madeni şu iki kelimedir.. sen çalış ben yiyim.. ben yaşayım sen ne olursan ol.. O büyük kitapsa iki ayeti ile bunu tepeliyor (ey beşeriyet merhamet olunmak istiyor musunuz (elbette deriz dimi) iki ayetim var diyor) tecavüzün adi suc olarak bile gecmiyor demişsin: KURANDA TECAVÜZÜN HÜKMÜ NEDİR ?v NUR SURESİ 2ci Ayetinde: ZANİYE ve ZANİ KELİMELERİ ile Allah söyler.. yani zina eden kadınla.. zina eden erkeğe ceza verir DİKKAT EDİLİRSE: ZANİYE denmiş.. MEZNİYE denmemiş Demek oluyor ki:ZORLA KERHEN ZİNA EDİLEN yani TECAVÜZE UĞRAYAN KADIN.. Bu 100 değnek cezadan hariçtir ben anlamadım diyen varsa ! eski yazdıklarımdam alıntıladığım bir yazıyı daha getireyim DİKKAT ! ayeti kerimede zina vakasında.. kendi rızasıyla zina eden kadına ceza verilmiştir.. yani ayeti kerimede ZANİYETÜ denilmiştir.. Mezniyetü denilmemiştir.. mesniyeti denilseydi.. zorla ZİNA EDİLEN kadına da ceza verilir manası çıkardı.. fakat Ayette ZANİYETÜ denildiği için yani KENDİ RIZASIYLA ZİNA EDEN KADIN manasına gelen ZANİYYETÜ' denildiği için o kadına ceza verin DENİLMİŞ beyan buyurmuştur: yani zorla kerhen. ZİNA EDİLEN KADIN TECAVÜZ uğrayan kadın bu cezadan HARİÇTİR.. kalkiyorlar zinaya uygulanan cezalar uygulaniyor, 4 sahit eksikse cezasiz kaliyor, bir de üstelik iftiraci olundugundan kirbac cezasi aliyorlar gibi bilmem ne DEMİŞSİN : tecezvüz 4 şahit bunlar hakkında daha detaylı bilgilenmek isteyenLer ! İSLAMA EMRİNE İĞRENÇLİK İLKEL DİYENLER ! 21. YÜZYILDA ZİNADAN HAPİSE GİRENE NE YAPARLAR ! CEVAP VERSİNLER başlıklı Linki: http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=33412&st=20 ve KURAN'DA TECAVÜZÜN CEZASI YOKTUR DİYENLER ! BU AYETİ OKUMADILAR MI ?! başlıklı linki: http://forum.ateizm2.org/index.php?showtopic=33414&st=0&p=528185&fromsearch =1&#entry528185 Okuyabilirler |
Alıntı:
bir daha soruyorum röno kardeş... neye dayanarak söylüyorsun en çok okunan/basılan kitap kuran diye.... herkes biliyor ki dünyada en çok basılan en çok okunan kitap incildir.... dimi :) sen hangi gezegenden bahsediyorsun?? |
Alıntı:
Siz Islam'in Osmanli veya Anadolu yorumunu getirdiginizden kadinlar hakkinda olumlu görüslere yer veriyorsunuz ve bu da takdir edilecek bir düsünce tarzi olup Islami hadis yorumcularinin da tüm Islami ülkelerde kadina daha cok deger vermesi acisindan bu düsünce tarzinda tutunmalari lazim gelir ve bu üstelik 21.yy'da bir gerekliliktir. Velakin Islam dünyanin her tarafinda 21.yy'da olmasi gereken gibi yasanmiyor, bilakis siz de takdir edersiniz ki eski hadislerin güncelligi hala yasatilmaya calisiliyor. Mesela, kadinin dövülebilirligi bir süphe üzere oluyor ve henüz ortada bir suc dahi yok, bu carpik bir anlayistir ve öncelikle yargisiz bir infazdir. Üstelik mesru müdafa durumunda olunmadigi hic bir durumda bir kimse baska bir kimseye (kadin,erkek, transgender veya cocuk olsun) dayak atamaz. Bu yüzden buna dair Kuran ayetleri eski cag düsünüse ait olup günümpzde uygulanmamalidir. Yine ayni sekilde kadinin erkek esliginde olmadan yalniz da haca gitme izni olmali, bir is yerinde calsimak icin kocasindan özel izin kagidi ve ucak yolculugu yapmak icin havalaninda pasaportunun yaninda bir de koca veya baba izin kagidi olmadan da seyahet etmesi mümkün olmalidir. Islam iyi bir imaj istiyorsa ve insan haklarina saygiliysa bu dayak meselesine bir cözüm bulunmalidir. Hala eski hadisler 10 yasina gelen ve namaz kilmayan bir cocugun dövünebilirligini savunuyor. Hala eski hadislerde de görüyoruz ki Muhammed peygamber karisi Ayse'ynin gögsüne sert bir yumruk atabiliyor. Hala görebiliyoruz ki Körfez ülkelerinde TV'lerde imamalar kadinlara kisitlama getiren, gerekirse dövlmesini tavsiye eden fetvalar dile getirebiliyorlar. Islam'in özü bu konuda pek bir anlam teskil etmiyor, Islam nasil yasaniyorsa odur. O halde bu Islam'i caga uygun yasamaya calisin. Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
tecavüzün adi suc olarak bile gecmiyor demişsin: KURANDA TECAVÜZÜN HÜKMÜ NEDİR ?v NUR SURESİ 2ci Ayetinde: ZANİYE ve ZANİ KELİMELERİ ile Allah söyler.. yani zina eden kadınla.. zina eden erkeğe ceza verir DİKKAT EDİLİRSE: ZANİYE denmiş.. MEZNİYE denmemiş Demek oluyor ki:ZORLA KERHEN ZİNA EDİLEN yani TECAVÜZE UĞRAYAN KADIN.. Bu 100 değnek cezadan hariçtir Alıntı:
İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hüseyin Hatemi : "Klasik İslam hukukunun sünni kesiminde, tecavüz suçunun Kuran'ı Kerim'de veya sünnette belirlenmiş bir cezası yoktur. Buna göre, tecavüz suçunun cezası mağdur kadın için tazminat almak ve sonra da hukuk devletine uygun bir cezayla suçluyu cezalandırmaktır. Ne var ki, İran'daki ceza mevzuatında tecavüz suçları için bazı şartlarda ölüm cezası veriliyor." Alıntı:
Üstelik Türkce'deki "sanik" ile karistirilmamalidir. |
Alıntı:
ilk önce kadına bugünkü medeniyetin KIYIPTA veremediği O YÜKSEK ÇOK KIYMETLİ mevkisini vermek var İLK ÖNCE İslamın verdiği O yüksek kıymeti Kadına verdikten sonra O AYET İNER.. Kuranı kerimin her ayeti her an nazildedir.. dünyada kim Karısına o yüksek kıymeti verir fevkalede hurmet ve gayret gösterir cennet annelerin ayağı altındadır anne ise kadındır.. belkide karısına beni hidayetten ayırma diyecek kadar fevkalade hürmet gösterir O AYET Onlara İNER.. Alıntı:
islamın mezar taşlarının şekillerine bile incelikler var 200 metre uzaktan mezar taşına bakıldımı mezar taşının şeklinden o kimsenin kadın mı erkek mı çocuk mu hayatta iken hukukcu mu eczacımı olduğu anlaşılır.. Alıntı:
14 küsur sene evvel çıkan ve günümüze kadar gelen o büyük cinayetin hesabı sorulmadıkça. 14 asırdan beri o fitne içinden gelen hadisler tetkik edilmedikçe olur mu ? DÜŞMANINA DAHİ MERHAMET ELİNİ UZATAN BİR ZATI ALA mesela kendi çiğerpare evlatını katili olan adam huzuruna geldiği zaman.. ben sizin çiğerpare evladınız KIZINIZI öldüren adamım dediği zaman.. O zatı ala ağlamış. etrafındakilere.. evladımdır yanarım çiğerperemdir severim.. fakat Bunun halin EVLADIMDAN daha çok AÇIRIM.. bu samimi imanından sonra evvelkileri hesaba katılmaycaktır diyen bir Zatı ala.. ne yapmış ne yapmış birine yumruk mu atmış.. Alıntı:
bugün en medenisini gözünüzün önüne getiriniz işinine gelmiyorsa.. hiç bir şey demez.. hadise kendisine dokunmuş ağarına gitmişse.. 4 şahit getirmeden hiç bir şey yapamaz 4 kişin ifadeleri alınır.. incelenir.. komplomi değil mi bakılır.. nasıl bugün adli merciler nasıl vazifesini yapıyorsa öyle yapar.. ondan sonra hapishanede iğrenlikler yerine.. tanıdıklarının gözü önünde.. kırbaç cezası verilir.. bunun çok hikmetleri var düşünürseniz. keşke şu kimseler görmeseydii bu cezadan daha ağırdır bilmiyormusunuz.. işte herkesin gözü önünde kırbaç cezası.. Kim olursa olsun pek ağarına gider.. onun için maddi manevi caydırıcıdır.. hapse girmenin manevi caydırıçılığuı yoktur bu emrin hikmetleri saymakla bitmez ki 1 mesela verdiğim linkten size bir tane getireyim Okuyun ! bunun çok hikmetleri vardır.. mesela zina edenin bir anlık hakimiyetini kaybetmesi.. bu olayın meydana çıkması durumda.. kız tarafının kadın tarafının yakınları akrabları amcası dostu arakadaşları zina eden adamı erkeği 5 dakkada linç etmesi tartaklaması -yapabildilerse yaptılar- yaparlarsa birde hapshanede.. orada da (nokta nokta.. hatta ölümü.. söz konusu iken) bu kadar ilkel iğrençlikler.. her ne asırda olursa olsun meşru kabul edilirken.. İSLAM İSE: davacıların yani mağdur olan yakınların suçluya verilen cezayı gözlerinin önünde 100 değnek vuruşlarını.. biiirr ahhh ikiii ahhh üç ahhh 4 Allahh diyerekten haykırışlarını en birinci saftan izlemeleri işitmelerini ister ki davacılarda tanıdıklarda ACIMA DUYGUSU UYANSIN.. VE BU ZİNA EDEN CEZASINI ALMIŞTIR HİSSİ UYANMASI için ve bu asırdaki iğrençliklerin fenalıkların önlenmesi içindir yoksa kimsenin göremediği yerde sen ona değil 100 değnek.. ağzını burnu dağıtsan.. yinede davacılar bu durumu görmezlerse tatmin olamazlar... işte Allah adamı böyle şaşırtır.. nasıl mı ? linç etmek parça parça etmek istediğin o kişiyi.. gözünün önün de cezasını verdirtiyor 100 değnek vuruşlarını gördüğünde çığlıklarını işittiğinde ister istemez.. parçalamak istediğin adama ACIRSIN.. 20 değneğe kadar acımazsan 50 de açırsın işte allah şaşırtır adamı ne oldu parçalamak istediğin adam acıdın şurada en nefret ettiğin birine tren çiğnediğini görsek aman dersiz.. gözlerimiz kaparız.. sapsarı kesiliriz daha duygulu olan ayy der bayılır işte İSLAM bir anlık zina için.. bir anlık isyan için.. kim olursa olsun Onu hapishanedekiler teslim edilmiyorda davacılar yakınları tanıdıkları arkadaşları.. görsün.. buna yapılan cezayı.. bağırışlarını işitsin.. istiyor Alıntı:
Kusura bakmayın gereken ilgiyi gösteremiyorum evvelce söylediğim gibi biraz sıhatım iyi değil gibi o yüzden Daha evvel yazmış olduğum yazıyı buraya getiriyorum ! Efendim bu şehirleşmiş asırda hırsızında eli kesilir mi ? derler iyi ama birinci dünya harbinde felsefesiyle fikiriyle teknolojisiyle gözleri kamaştıran dünyayı hoplatan ALMANAYA DA bir yumurta hakkı olduğu halde. iki yumurtacık almış diye. ADAM ASTILAR onun için İslamın emirlerine sakın dil uzatma.. zayıfı görünce as.. güçlüyü görünce. görmezden gel. işte bu hangi millette başlamıştır o millet yıkımını beklesin. yıkılacaktır diyen bir dindir bu Din burası anlasıldı mı !? şimdi islama dil uzatma hırsısında eli kesilirmiymiş deme bu asırda ! çünkü bu asırda işte bir yumurta hakkı varmış. canım iki yumurta almış diye adamı asmışlar ! şimdi gelelim İslamda hırsızn elinin kesilmesi emrine bir defa ! İslamda bu EMİR ÖYLE ULU ORTA KONMAMIŞTIR BİR- çalınan şey büyük bir kıymeti sahip olacak İKİ :2 tane adil şahit olucak.. ( ifadeler alınacak kopmlomu değil mi adli merciler her türlü incelemeyi yapacak zira bir insanın elinin kesilmesi meselesidir ) ÜÇ- ( ey okuyucu ! bu şarta dikkat edin) üçüncü şart HIRSIZLIK MESLEK HALİNE GİRMİŞ OLUCAK bu şarta misal verilmiş o misali yazıyorum !bir gün bir sokatan geçerken.. bir kimsenin elini cebime sokup oradan eldivenlerimi aldığını seyyar satıcılardan biri bana haber verdi.. hemen adamın elini tuttum.. adam da derhal elindeki eldivenlerimi yere attı.. ve sert bir eda ile. dikkat et.. eldivenlerin bende değil yerdedir.. elimi sıkıca tutuyorsun.. şuçlu mevkiide olduğunu bil dedi yani elimi tutuyorsun eldivenlerin ise yerde.. ben de değil sen suçlusun elimi sıkıca tuttuğğun için işte hırsıklık meslek haline girmiş demek ne demek anlaşılmıştır herhalde adam hırsız ama yolunu bicimi araştırıyor çözüyor sen şuçlusun diyor.. bu meslek haline girmiş sadrı isladma hırzızlık vakası oldu.. hırsız huzuru peygamberiye getirildi. hırsızın eli kesilecek.. tabi Şeriatın sahibi henüz orada bulunduğundan hırsızın elini o kesecek emir verilip başkası kesmiyor böyle bir şey yok islamda islamda hükmü kim verirse o hükmün icarasınıda o yapar. bunun bir çok hikmetleri varıdır düşünürse. insan bu hükmetlerini neler neler zira bir kimseye idam hükü vermek başkadır.. idam olsun diye hüküm verdikten sonra.. bu hüküm kabul olursa.. o hükmün icrasını yapıp o adamı kendi elinle idam etmek yine başkadır. çok zordur idam idam olsun.. iyi peki senin dediğin doğru oludğu meydana çıktı hükmü sen verdin buyur adamı idam et bakalım der islam. öyle cellat filan yapsın yok islam dinin de DİN medeniyetinde CELLATIN İŞİ YOKTUR CELLAT MEMURU YOK çünkü hükmü kim verirse o hükmün icrasını infasını o yapar.. kim verdiyse o yapıcak der islam işte hırısz getirildi.. sahibi şeriat henüz orada bulunduğundan hırsızın elini O kesecek peygaöberimiz başladı ağlamaya.. hatta o kadar ağladıkları rivayet edilir ki bütün hayatı film gibi çekilmiş saklanmış binlerce ciltlik kitaplarda hayatı saklıdır işte o kadar ağladıkları riyavet edilir ki mübaberk göz yaşları ayaklarına damlamış ashabı Ya Resülüllah çok fazla rikkat geçtiniz acıyorsunuz ağlıyorsunuz bare Onu bırakınız gitsin peygamberimiz nasıl ağlamam bir mümin kardeşimizin eli kesiliyor ne olurda siz buna şahid olmasaydınız hayır onu bırakamam nefisim kuderti elinde olan Allahıma yemin ederim ki bu hususta kendi çiğerpare evladım Kızım Fatımada olsa onunda Elini keserim zira sizden evvel ki milletlerin (uygarlıkların) yıkılışlarına en büyük sebeb şu olmuştur zayıf tabakadan bir kimse hırsızlık yaparsa derhal cezalandırılmaları zengin tabakdan güçlü sınıftan bir kimse hırsızlık yaparsa kendi haline terk olunmaları idi işte bu hangi millette hangi (uygarlıkta) hangi camiada başlarsa yıkımını beklesin işte islamda hırsızın elin kesilmesi emri hakkında az çok sizi bilgilendirebildim mi Alıntı:
putperestlik düsmanligi demişsin : din ne diyor müslümanlar ne anlıyor.. Din saffiyatına bakacak olursak.. İslam kilisedeki Puta ilişmemiştir.. serbestlik vermiştir.. isteyen insalar size gelebilir. dininize aşık olabilir.. olamazsa.. bize bırakın denilmiştir.. kilisedki put kimseye bir şey yapmaz duru öyle diğer putları kırdı ama denirse.. diğer putlar ile o putların sahipleri putlarınu kulanarak kendilerini taptırıyorlardı... o putlar bunun işareti arması idi.. o armayı taşıyordu.. onun için kırdı Alıntı:
KAVRAMLAR KARIŞTIYSA ELMALI HAMDİ: - Zâniye ve zânî; ZANİYE, zina eden kadın ZANÎ zina eden erkek demek olduğu belli, fakat zaniye ile mezniyeyi ayırmak gerekir. Her zaniye mezniyedir; ama her mezniye, zaniye değildir. Çünkü mezniye, zina edilen kadın demektir ki, şiddetle ve zorla da olabilir. Zorla zina edilen kadına ise mezniye denilirse de zaniye denilemez. O zira ancak kendi istek ve arzusu ile zina işlemiş kadına denilir. Karşılıklı rıza ile işlenilmesi sebebiyle, zina fiilinde bu fiili işleyenler ortak olur. Zorla zina edilen kadın ise hiçbir yönden fail değil menf'ul dür. İşte burada, zorlanana had ( tecavüze uğrayana) had cezası gerekmeyeceğini anlatmak için zaniye denilmiş, mezniye denilmemiştir ZİKREDİLEN AYETTE ALLAH KİM ? Allah Allah.. zina eden erkek ve zina eden kadın 4 şahit görmüşse bunu.. şu şu ceza verin buyurmuş AYIRMIŞ ! KİM ? ALLAH ALLAH.. AYIRMIŞ ! demiş ki.. zina eden erkek VE zina eden kadına 100 CELDE demek ki zina vakasında zorla zina edilen kadın bu cezadan hariçtir.. Zina eden erkek ise hariç değil ! -----ZİNA EDENLERE --- ........ 100 CELDE CEZA..... DEMİYOR ! ALLAH.. AYIRMIŞ.. ZİNA EDEN erkeğe ---V E---- ZİNA EDEN kadına.. NOT: bu göndermiş olduğu yazıyı kontrol etmeden gönderdim.. cümle düşmüş kelime kaybolmuş olabilir.. ve gönderdiğim bu yazıdan çıkan akla ilme insaniyete cemiyete vicdana uyan her cümleyei ilk önce kendime söylüyorum ben kendim muhtaçım |
RENAULTFERRARİ: Karısına tecavüz eden erkeğe ne ceza verilir şeriatta (evlilik içi tecavüz)? Hadis-ayet-kitap-sayfa- vb. özellikler vererek yazalım...
|
dindar arkadaşların en önemli sorunu aslında farkında oldukları kurandaki yanlışlıkları nasıl olumlu düşünerek veya yorumlayarak uydurabilirim şeklindeki düşünce tarzlarıdır...
aslında farkındalar.. özellikle buradaki dindar arkadaşlar... ondan üstlerine çok gitmeye gerek yok bence.apaçık kuran :). tecavuzde öldürmede kesmede biçmede vurmada kırmada ne çok hikmet var açıklamaları hep bundan.... |
Alıntı:
Inanc soyut manada bir liman demektir. O limanda firtına olmasi istenilmez ve firtina olasiligi da düsünülmek istenmez. Hayallerde yaratilanlar vardir ve bu kollektif hayaller kusursuz olmalidir. Velev ki kusur bulundu, bulunan kusur iftiradir efendim, ateistlerin uydurmasidir, hatta komplodur. Koca, koca adamlar, baskanlar, basbakanlar, cumhurbaskanlari, kravatli herifler, son model jeepli zenginler bunlar ahmak mi? Inanc güven limanidir, fırtına olamaz orada. Bu yüzden "Kuran Dünyaya meydan okuyor " gibi bir düsünce sadece onlarin zihniyetindeki algilama bicimini ve savunma ihtiyacini yansitiyor. Cünkü aslinda simdiki zaman ve bilimin ilerledigi Cagimiz aciklarini ele veriyor ve yanlis inanislari desifre ediyor, yani aslinda bilim tabanli modern cag onlara meydan okuyor. Bu yüzden böyle bir baslik acma ihtiyaci... |
Alıntı:
EVET ! UYAR ! ve ALKA ... RENAULTFERRARİN bu başlığın #19 sayfasından ki YAZISINI Ya Okudular Ya okumadılar. Yahut Okudularda aklen ilmen Ahlaken okuduklarından daha üstün bir cevap verecek cevapları olamadığını anladılar mevzuu onları AŞTI.. son cevaplarını okuyunca ! işte şöyledir.. evet evet böyledir ve öyledir.. Katılıyorum ben çok Şöyledir böyledir tarzı cevap vermek durumuna düştüler.. SONUNDA böyle cevap veremez duruma geleceklerini GÖREMEDİLER ! #19 sayfadaki yazıyı dikkatle ve üzerinde düşünerek araştırark okusanız ! Ondan sonra Din hakkında konuşsanız ben yanmam belki.. okumuyorsunuz ki iyice Alıntı:
ZORLA zina eden erkeğe 100 celde cezası.. bütün tandıklarının mahllesin iş arkadaşlarının sevdiklerinin çekindiği insanların yani cemiyeti içinde toplumun içinde aleni olarak cezası vardır |
Alıntı:
Alıntı:
ne olurdu siz şahit olmasaydınız emri hakikati ketmedim örtün demek değildir.. o şu manayadır bir mümin kardeşinizin eli kesiliyor islam der ki: bazı suçları bu kimse onu yapmamıştır bunlar insana yakışmayan hallerdir diyerekten gidermeye çalışın der. bu gibi sözler yani bunlar insana yakışmayan hallerdir. gibi sözler. cemiyet içinde herkesin içinde söylendi mi o kimse hakkında... bazı insalara bu gibi sözler herkesin içinde söylenedi mi en ağır cezadan daha ağır gelir onlara.. işte islamın bu emri öyle hilkatteki insanlar içindir.. yoksa adam suçu işledikten sonrar sanki düşmanı kovmuş memleketine makamı iftiharla geri dönüyor gibi tavırında olan kimseler için değildir... bu gibi emirler neydi o emir emir şu: bazı suçları bu kimse bunu yapmamıştır bunlar insana yakışmayan hallerdir diyerek gidermeye çalışın mealin alınan emir |
ah be sevgili röno kardeş...
anlıyorum seni... kitabında öğretilernde çıkmazda... demek kolu kesilirken muhammed çok üzülüyormuş... bakseenn,, kırbacın birçok hikmeti var... baksenn kadını hafifçe tedibin hikmeti var ... baksennn, bunun çok hikmetleri vardır.. mesela zina edenin bir anlık hakimiyetini kaybetmesi.. bu olayın meydana çıkması durumda.. kız tarafının kadın tarafının yakınları akrabları amcası dostu arakadaşları zina eden adamı erkeği 5 dakkada linç etmesi tartaklaması -yapabildilerse yaptılar- yaparlarsa birde hapshanede.. orada da (nokta nokta.. hatta ölümü.. söz konusu iken) bu kadar ilkel iğrençlikler.. her ne asırda olursa olsun meşru kabul edilirken.. baksennn yüz değneğin hikmeti var... biiirr ahhh ikiii ahhh üç ahhh 4 Allahh diyerekten haykırışlarını en birinci saftan izlemeleri işitmelerini ister ki davacılarda tanıdıklarda ACIMA DUYGUSU UYANSIN.. VE BU ZİNA EDEN CEZASINI ALMIŞTIR HİSSİ UYANMASI için ....... baksennn ahh röno kardeş... ne demeli .. dostlar gerçekten zor bu dindar arkadaşların durumu... ne diyelim allah kurtarsın :) |
İnsanlar Kurandaki tanrı kavramını öğrendikçe Kurandan da soğur ,sorgulamazsa tanrıdan da kaçar gider. Tanrıyı Kuran da göremeyiz çünkü tanrı kavramı farklı Allah kavramı farklı , Aynı değil mi? Değil. Biri arap toplumunun şahsi tanrısı iken diğeri genel anlamda yaratıcı olgusu . Bunlar farklı diye düşünüyorum.
İsa örneğin. O da insan oldu. İnsani oldu. Biz de tanrı kavramını daha iyi anlamaya başladık. Kendimize bakıp tanrıyı kavramaya uğraştık. İnsanlar pekçok tanrı yaratmıştır, yarattığı kavramın kölesi olmuş bu kölelikte ezilmiştir. Bir yönü de vardır ki kendi yarattığı tanrısı için gidip cinayet işler,insan öldürür. İnsan koskoca bir evrendir. Her insan bir alemin yok oluşu değil midir ? Öyleyse bazı tanrılar & allahlar "tehlikeli" dir de.Buna dikkat etmek lazım. |
Alıntı:
Bu yüzden ilk önce mesajlarinizdaki sadece anladigim bölümleri cimbizlayarak yanit vermeye calisacagim ama anlamadigim bölümleri oldugu gibi yanitsiz birakacagim icin simdiden özürler. Alıntı:
TDK Sözlük ZINA; Aralarında evlilik bağı olmayan kişiler arasındaki cinsel ilişki. TECAVÜZ; 1 . Saldırı: 2 . Namusuna saldırma, sarkıntılık. 3 . Başkasının hakkına el uzatma. 4 . eskimiş Aşma, ötesine geçme. Isterseniz Kuran'i baska bir kitap ile karsilastiralim, mesela eski bir semavi kitap olan Tevrat ile. Orada acik bir sekilde , hic bir yanlis anlasilmaya mahal vermeyecek bicimde formüle edilmis ve tanimlanmis. Alıntı:
Bazi ilahiyatcilar veya Islam alimleri "peygamberin zamaninda tecavüz olaylari vuku bulmadigi ve insanlar böyle bir kötülük yapmadigi icin tecavüze yer verilmemistir" tarzindan bir aciklama bile getirebiliyor. Bu yüzden zinaya verilen suc ve uygulmam ne ise ondan yararlaniyorlar. Üstelik artik günümüzde 4 sahite de gerek yok, zira gen testleri ve adli tip raporlari var. Kimin nasil ve kimler tarafindan tecavüze ugradigi basit bir tükürük testiyle ortaya cikarilabilmektedir. Yani 4 sahite de gerek yok. Tabi peygamber Muhammed ileride gen testlerinin icat edilecegini bilemeyeceginden zina yapanlar icin en az 4 sahit olmasi gerektigini vurgulamistir. Tecavüzün Kuran'da özellikle yer almamis olmasinin nedenini evlilik icinde gerceklesen tecavüzlerin de bir suc sayilmamasi icin ihmal edilmis oldugunu düsünüyorum. Böylece erkekler kadinlarina tarlasi gibi diledigince yanasabilsinler. Hala Islam ülkelerinde evlilik icinde gerceklesen tecavüzler dikkate alinmiyor ve hatta ceza bile sayilmiyor. Türkiye'de de bu zihniyet yüzünden uzun yillar evlilik icinde gerceklesen tecavüzlere cok az cezalar verilmistir veya "bir daha olmasin" gözüyle bakilmistir. Alıntı:
|
Alıntı:
Din mana herkesin gönlünde yer etmişte o mana ile yaşıyorda şu an hiç kimsenin huzurun olmayışını hiç kimsenin rahatının olmayışını hiç kimsenin brbirinden emin olmadığını bakıp ve herkes biribirine HAYATIN ANLAMI NEDİR ACABA DİYE ŞAŞKIN şaşkın ÇARESİZ İNLEYEREK YAKARAK SORDUĞU bu içler açısı durumun DÜNYADA Kİ DİNSİZ MANEVİYATSIZ İLERLEMEKLİĞE borçlu olduğumuz görüp bilipte.. sanki bunun tersi bir durum varda sanki DİN herkesin gönlünden yer almışta herkes o mana ile yaşıyorda.. ondan sonra.. dinin emirleri ve nehiyleri hakkında BAK SENN bak sen denilebilsin veya sanki huzur içinde müstagrak yaşıyoruzda ondan sonra din hakkında ileri geri konuşuluyor herşey senin istediğin gibi.. ama işte görüyorsun dünyanın halini İnsaların vaziyetini SURATLARIN ASIKLIĞINI hayatın anlamı nedir diye sana soracak olsam bana ne cevap verebilirsin AMERİKANIN en büyük adamı başbakanın çocuklarını polis alır getirir götürür bu mu huzur.. BAK SEN ! BANA HAYATIN ANLAMI NEDİR DİYE SANA SORMAM CEVAP BAK MEHMET AKİF ERSOY NE DEMİŞ "Hayât-ı âile" isminde bir ma'îşet var; (geçinmeklik) Sa'âdet ancak odur... Dense hangimiz anlar ? Hayât-ı âile dünyâda en safâlı hayat, Fakat o âlemi bizler tanır mıyız? Heyhat! iŞTE DÜNYA MANEVİYATSIZ YÜKSELME DE hayatın anlamı nedir ?! cevap verebilirmisin ! onun için DİNE BAK SEN BAK SEN ! DEMEN ÇOK YANLIŞ **** Alıntı:
neyden konuşacağız ! elbette Kurandan nur suresinde. zina eden erkek ve zina eden kadın.. ( AYIRMIŞ) Orta Da zina eden erkek var ama.. ZANİYE yok.. yani kadın kendi isteği ile zina etmemiş yani orta da bir kadının ırzına tecavüz vakası var o halde Zorla ZİNA eden erkeğe herkesin içinde 100 celde cezası var.. kadına ceza yok Mesele DELİ bir erkek bir kadınla zina yapsa.. erkek deli olduğundan cezadan muaftır.. islam der ki erkek asıldır.. kadın feridir bir şeyin aslına ceza yoksa ferinde yoktur onun için kadına da ceza veremezsin der kendi isteği ile zina eden bir kadın.. bir erkeği ayartmış.. iş meydana çıkmış adli merçiler kadını suçlu bulmuş erkek masumdur denilmiş erkeğe ceza vermemişse.. Kadına da ceza veremez neden !? Çünkü İslam der ki bir şeyin aslına ceza yoksa ferinede veremezsin der.. erkek asıldır kadın o aslın neticesidir erkeğe vermedinse kadına da ceza vermesin DNA ! amaç beşerin şucunu yüzüne vurmak kendi cinsinden hilkatte bir eşin olan karşındaki KARDEŞİNİ BİR İNSANI dik dik dik etmek şucunu araştırmak olsaydı.. İslam 4 şahit istemezdi.. sonra okudunuz mu bir kaç ay evvel ki gazetede sabah mı hürriyet mı ikisinden hepsinde yazdı tükürükten alınan dna örneği ile deriden alınan yahut kadan alınan farklı çıkmış adli teşkilat yenilenmeli vakalar tekrar incelenmeli filan yazıyordu ne oldu.. ne yapıcaklar şimdi ! *** bazı hilkatte insanlar vardır.. Onlara bu kimse bunu yapmamıştır bunlar insana yakışmayan hallerdir gibi sözler en ağar cezadan daha ağır geliir mesela beni cehenneme atsınlar.. ne yaparsalar yapsınlar.. ama ne olur.. BİZ SENİ şu sucundan dolayı sana ceza veriyoruz demesinler ! der o hilkatteki insalar içindir bu emirler bu konuşulanları ilk önce kendimi söylüyorum ben kendim muhtaçım |
Alıntı:
Nur suresinde kadina ceza yok diyorsunuz. Acaba bu gercekten böyle mi? Ikisine de ceza oldugunu buyrun bir kez daha okuyun. Nur 2 (Iskender Evrenseloglu tefsiri) Zaniye (zina yapan kadın) ve zani (zina yapan erkek); o zaman ikisinden herbirine yüz celde (yalnız cilde tesir edecek sopa) vurun. Eğer Allah'ın dînini (uygulama) konusunda, Allah'a ve ahiret gününe inanıyorsanız; onlara merhamet sizi tutmasın (size mani olmasın). Ve onların (ikisinin) azabına, mü'minlerden bir grup şahit olsun. Burada kadin sizin tabirinizle "sayet kadin zorla zinaya ugramissa sadece erkege yüz celde sopa vurun, kadini esirgeyin" diyen hic bir anlam cikmiyor. Bu sadece sizin serbest cagrisi yapmis olmanizdan kayanklanmasin? Tecavüz diye bir suc acikca gecmiyor. Bunun sadece sizin cikariminiz oldugunu düsünüyorum. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:26 . |