Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah CC Kötülüğü -Mekruhu - Cehennemi neden Yarattı? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1691)

Mutezile 13-02-2006 11:45

Allah CC Kötülüğü -Mekruhu - Cehennemi neden Yarattı?

Basit bir soru; belki bir cevabı olan vardır.

Copy-pasteler derhal silinecek. Lütfen içinizden gelenleri yazın;

Allah Kötülüğü neden yarattı?

dindar_37 13-02-2006 11:48

kader işte burada devreye giriyor.İyilik veya kötülük insanın elinde.Bütün insanlar mutlu yaşamayı istiyo ama neden kötülük yapan var sizce? bence Kötülüğü çıkaran insandır.

cehennem konusuna gelince hiç inanla inanmayan bir olurmu düşünün mutlaka bi fark olmalı hadi bu dünyada eşit şekilde yaşıyoruz.Ama bunun birde cezası olmalı.

Mutezile 13-02-2006 11:51

Benim soruma cevap değil. Bir daha sorayım:

Allah CC dünyayı yaratırken Mekruhu nasıl ''halk ettiğini'' anlatıyor Kuranda..

Allah CC Mekruhu- Kötülüğü - Cehennemi n e d e n yaratmış?

daha devreye kader falan girmedi dindar37 arkadaşım..

Önce bir Mekruhun v a r l ı k s e b e b i n i anlayalım..kaderi de devreye sen sokarsın sonra..

aura 13-02-2006 11:59

Bunlar cevap verilemez kafa karıştırıcı sorular değil. Ama anlayabilmek için bazı şeyleri kabul etmen lazım. En başından dünya hayatının bir imtihan olduğunu kabul etmen lazım. Eğer bunu kabul edersen bu soruların cevabını kendi içinde bulacaksın. Eğer kabul etmemişsen kimsenin cevabı sana mantıklı gelmez. Senin kafa yorman gereken konu Allah Beni Neden Yaratmış olmalı. Çünkü senin sorduğun sorunun cevabı O konunun altında. Ama herşeye rağmen ikna olmamış isek kimsenin cecabı bizi tatmin etmemişse o zaman bekleyeceğiz ve sorunun asıl muhatabına O'na soracağız bu soruyu.

sodomo 13-02-2006 12:14

aura, dünya hayatı bir imtihan değildir ruhani olgunlaşma yeridir yani bir bakıma okul diyebiliriz ve belki bazılarına bu sözcük hafif gelecek ama bu okulun ana dersi "sevgi" dir. Buna inan, gerisi hikaye

aura 13-02-2006 12:38

Dünya bir okuldur çok doğru. Doğduğun gün başlar. Ölüme kadar çok şey öğrenirsin. Ruhunu olgunlaştırırsın. Temelinde sevgi vardır buda doğrudur aşk ile yaratılmışsındır. Giderek artar aşkın ruhun olgunlaştıkça. Bildikçe varsındır öğrendikçe tanıdıkça. Sandıkların yok eder seni bildiklerin aşka ulaştırır. Ve bir gün biter sanırsın bu okul bir yaz mevsiminde belki. Zamansızdır beklemezsin şaşırırsın belkide ne çabuk bitti diye. Hala sanmaktasındır. O sanrı sınavda sana bişey kazandırmaz. Kurtulanlar sadece bilenlerdir. Bilmekle sanmak çok farklıdır. Bildiğini sanmak ise temelli saflıktır.

sodomo 13-02-2006 16:19

bilgi elinde bir harita gibidir sen o haritaya bakarak yolunu daha kısa sürede bulursun lakin bunun için yola çıkman lazım yoksa ne işe yarar elindeki harita ve bu yüzden sevgiyi bilmek yetmez yaşamak lazım her fırsatta çünkü sevgi kuş olup uçmaktır ve kuşlar gideceği yere haritasız ve yerdeki yollara bakmadan giderler.

dindar_37 13-02-2006 16:39

kötülüğü yaratmasının sebebi insanlığı teste tabi tutmak istemesi.

Tugce 13-02-2006 16:40

Dünya bir sınavdır diyip geçmeyelim. Soru o değil. Bu sınav sistemi hangi amaca hizmet yaratılmış? Aslında soru o.

Ve ben mantıkllı cevap bulamadığım gibi soruyu yeni sorularla geliştirdim.

Önce cennet i yarat.
Sonra cehennemi.

Sonra insanları yarat ve sınava tabii tutmaya başla.

Sınav sonuçlarına göre iyileri cennete koy, kötüleri cehenneme.

Sadece iyileri yaratsaymış? Nasıl olsa kimlerin iyi olacağını biliyor.

Ya da bu sınav yapıp beklemenin amacı niye? Zaten kimin iyi kimin kötü olacağını bilmiyor mu? Ya da ileriyi gören Allah, kötü olacağını bildiği ve cehennemde yanacak birini niye yaratıyor?

Ve asıl soru tekrar. Niye iyiliğin yanında kötülüğüde yaratıyor? Ve bu sınav ortamını yaratıyor? Sadece iyiliği yaratsa ne kaybedilecek? Kötülüğü yaratmakta ki amaç ne?

dindar_37 13-02-2006 16:44

kader denen şey arkadaşım kader işte burada devrede herşey senin elinde

aura 13-02-2006 17:28

Alıntı:

sodomo´isimli üyeden Alıntı
bilgi elinde bir harita gibidir sen o haritaya bakarak yolunu daha kısa sürede bulursun lakin bunun için yola çıkman lazım yoksa ne işe yarar elindeki harita ve bu yüzden sevgiyi bilmek yetmez yaşamak lazım her fırsatta çünkü sevgi kuş olup uçmaktır ve kuşlar gideceği yere haritasız ve yerdeki yollara bakmadan giderler.

Allah bilinmek istedim evreni yarattım dediği noktada başlar sevgi. Kaynağıda O'dur aşkın. Bilmeden O'na ulaşamazsın. Ve sevgi kuş olup uçmak değildir. Hiç bir kuş sonsuza uçamaz aşk sonsuza uzanmaktır. Aşk bitmek tükenmek bilmez bir çoğalmadır. Yalvarmadır, can vermedir, kurban olmadır. Bir küçük dokunuş bir sahte gülüş değil teslim oluştur. Ölümden sonra var oluştur.

Dünyanın sınav yeri olmadığını kabul ederek kötülüğe ulaşamazsın. Kötülük sınavda verdiğin yanlış cevaplardır. Senin bilmene bağlıdır. Madem Allah yok bu dünya sınav yeri değil kötülük nerden çıktı. Yoksa oda iyiliğin mutasyon geçirmiş halimidir. Cehennem ise Sınavdan kalanların uğrak yeridir. Allah zamandan ve mekandan bağımsız olduğundan kimin ne yapacağını nereye gideceğini gayet iyi bilir. Kaderde O'nun bilmesidir. Sınav ise Allah'ın ilahi adaletidir. Kimse yapmadığı bir fiilden dolayı cehenneme girmek istemez. Allah adildir. Kimse beni neden cehenneme attın diyemez O'na Çünkü cehennem süphesiz hakenlerin gideceği yerdir. Diğer insanların, inandıklarını söyleyenlerin durumu sizi kesinlikle bağlamaz bu sınavda. Çünkü Çan Eğrisi yoktur bu sınavda. Bilen geçer. Bilmeden yola çıkan ne O'nu bulur nede vaad edileni bulur. Çünkü bileni yolundan dönderemezsin. Bilmeden Yola çıkanda pervane gibi ateşin etrafında döner durur.

Mutezile 13-02-2006 17:45

Aura yazdı:

Alıntı:

Allah bilinmek istedim evreni yarattım dediği noktada başlar sevgi. Kaynağıda O'dur aşkın. Bilmeden O'na ulaşamazsın. Ve sevgi kuş olup uçmak değildir. Hiç bir kuş sonsuza uçamaz aşk sonsuza uzanmaktır. Aşk bitmek tükenmek bilmez bir çoğalmadır. Yalvarmadır, can vermedir, kurban olmadır. Bir küçük dokunuş bir sahte gülüş değil teslim oluştur. Ölümden sonra var oluştur.

Gerçektende s e v g i bu noktada başlar..

Bu sevginin izlerini Kuranda ve Sünnete görürüz öncelikle:

Önce Kurana bakalım:

''Cehennemi İnsan ve Cin ile dolduracağıma dair benden SÖZ çıktı''

Başka bir ayet:

(Vemâ halaktül-cinne vel-inse illâ liya'budûn.) "İnsanları ve cinleri ben sadece ve sadece bana ibadet etsinler diye yarattım; başka bir maksatla yaratmadım, bana güzel ibadet etsinler diye yarattım." buyuruyor. Binâen aleyh, yaratılmamızın sebebi, Allaha ibadet etmek... Hayatımızda asıl görevimiz, Allaha ibadet etmek...

Sıkıysa ibadet etmeyin Kafirler;

Hepinizi Nar-ı cehenemin yağlı kütüğü yapacak (mış)..

Söz çıkmış bir kere..

Bu ne sevgi ...

sodomo 13-02-2006 17:50

cehennem sevginin olmadığı yerdir aura ve bu bu dünyadada böyledir mesela Irak şu anda cehennemdir veya ne bileyim bir sokak çatışmasında birbirlerine taş atan insanlar kendi kendilerine cehennemi yaratırlar çünkü sevginin yerini nefret almıştır ve bunun gibi cehennem daima hep bizim nefret, öfke gibi kötü özelliklerimizin bir yansıması olacaktır öbür taraftada bu yüzden sevgiyi öğrenmeliyiz hemde en acele tarafından ve de ne ilginçtir ki vererek çoğalan tek şeyde sevgidir ve sevgi dostum iyiliğin ve kötülüğün ötesine uzanır hiç bir anne bebeğine iyilik yapmaz, veya sen sevdiğin birine hiç iyilik yaptın mı ? yapamazsın aura, o yüzden kötülüğüde iyiliğide kaldırıp çöpe atman gerekir.

Aşk için yapılan herşey iyiliğin ve kötülüğün öteinde yapılır demiş Nietzsche ve ne garip ki bunu söylediği kitabının ismide "İyiliğin ve Kötülüğün Ötesinde" yani o da ulaşmış bu gerçekliğe bilgi temelinde olsada ve eminim şimdi bu gerçekliği yaşayarak daha da iyi öğreniyordur .

sevgiler.

dindar_37 13-02-2006 17:51

''Ben keşfedilmemiş bi hazine idim,Tanınmak istedim insanı yarattım''

Şartlar belli inananlar cehenneme gidecek die bişey yok.E tabiki inanmayanın cezası olması cezasız mı kalacak.

aura 13-02-2006 18:27

Cehennem sevginin olmadığı yer değildir. Cehennem yanlış sevginin olduğu yerdir. Cehennem dünyayı sevenlerin olduğu yerdir. Cehennem benim oraya gitmediğim sürece benim sevdiğim yerdir sırf sevgiliye isyan edenlerin cezalarını çekmeleri adına. Sevgide karşılık beklenmez. Anne çocuğunu sever sırf kendinden bir parça olduğu için belkide. Ama kendi çocuğunu seven anne neden başkasının çocuğunu kendi çocuğu kadar sevmez. Allah yarattığını annesinden daha çok sever. Annesinden daha affedicidir. Sonuna kadar bekler. Sabredendir. Kimse ölene kadar şansını kaybetmez. Aşk için yapılan herşey iyiliğin yada kötülüğün ötesindemidir. Aşk için yapılan her şey mubahmıdır. Aşk zaten tek taraflıdır. TEk sen varsındır. Sevilenden bağımsızdır aşk. Sen yanarsın sen yaparsın. Ne yaparsan kendine yaparsın. O'na hiç iyiliğin dokunmaz hiç kötülüğün olmaz. Allah için yaptığın hiç bir şey O'nu etkilemez çünkü o Aşk'tır. Aşık ne yaparsa kendine yapar iyiliğide kendine yapar kötülüğüde kendine yapar. Karşılk beklemezsin ama aşk'ında bir karşılığı vardır. Bu annenin yanağında bir öpücük, yada O'nun sinesinde geçen bir ömür.

aura 13-02-2006 18:43

Alıntı:

Mutezile´isimli üyeden Alıntı
Aura yazdı:

Sıkıysa ibadet etmeyin Kafirler;

Hepinizi Nar-ı cehenemin yağlı kütüğü yapacak (mış)..

Söz çıkmış bir kere..

Bu ne sevgi ...

İbadet aşkın vucut bulmuş halidir. Aşksız ibadet ihanetin gizli adıdır. İbadet ve aşk ne kadarda ayrılmaz bir bütündür. İbadet teslim etmedir. Aşk teslim olmadır. Sevdiğine yalvarıştır can veriştir. Aşkın en büyük ödülü nasıl ki canan ise İbadetinde mükafatı Yaradandır. Sen Aşıksan sana ne cehennemi dolduran insanlardan cinlerden. Sen canandan bi habersen sana cehennemden.

sodomo 13-02-2006 19:04

"Aşıklık ister nefsani olsun ister ruhani bizi ötelere götüren kılavuzdur" demiş Mevlana

çünkü nefsani olanlar bile yalnızca perdedir bize ve bütün perdelerin arkasından AŞK beliriverir biraz aralayınca. Aslında Tanrı kendini cezalandırır cehennem ateşlerinin içinde çünkü o da sorumludur kendi eserinden ve pay çıkarır kendisine. Ben nerede isem o da orada olmak zorundadır kaçışı yok bundan ve biliyorum ki AŞK ın ipi mutlaka dolanır günün birinde herkesin boynuna taa bir kuyunun dipinde bile olsan Yusuf gibi ve hiç himse kaçıp saklanamaz bir yere AŞK' ın oku bir kere saplanmışsa bağrına.

Yine de şöyle diyelim biz "Mevlam neylerse güzel eyler"

Sana gizli bir sözüm var, gel gönüle gir gönüle.
Sen senliğini elden bırak, gel gönüle gir gönüle.

Bulalım dersen feth-i bâbın, gel gönüle gir gönüle.
Bulam dersen aşk kenânın, gel gönüle gir gönüle.

Siyâhı ko, akı tut, anma işe şer katanı,
Zikret müdâm yaradanı, gel gönüle gir gönüle.

Zühd zâhid duzağıdır, ilim, ilimin bağıdır,
Gönül evi Hak evidir, gel gönüle gir gönüle.

Kaygusuz bu böyle olur, Hakk'a doğru yola varır,
Bulanlar gönülde bulur, gel gönüle gir gönüle.

Kaygusuz Abdal

aura 13-02-2006 19:55

Evet aşk aşığı ötelere götüren klavudur. Ama öteler aynı yer değildir. Zira ötelemek her yönedir. Aşk ehli doğru söylemiş. İlahi aşk aşığı canana götürür. Nefsani aşkın makbul olanı seni Mecnun gibi Allaha götürür.

Allah kendini neden cazalandırır cehennem ateşinde. Bir sorumluluğu yoktur. Çünkü seni O'na yönlendirecek Sıfatlarla programlamıştır. ZEKA sana verilmiş değilmidir. Zekanı kullanacak akıl sana verilmemişmidir. Deliler için ne mükafat nede ceza vardır. Zira Allah sende olanı kullanma yeteneğini ona vermemiştir. İşte Allah'ın ilahi adaleti böyledir.

Aşk sevilmeye layık olanındır. O ip O'ndan gelmişse ne mutlu bize. Ne mutlu O'nun ipin geçtiği başa. Birgün bile ah etmem o iple atsalar beni ateşe...

aspartam 13-02-2006 20:42

Allah, insanın neye ihtiyacı varsa,onu yaratmış.Kötülüğe de ihtiyacı olmuş,onu da yaratmış.

sodomo 14-02-2006 02:34

Allah ayrı sen ayrı değilsin. O sendir sen de O ve bu yüzden seninle birlikte heryerde var olacak olan da O dur. Hatta seninle birlikte de değil bizzat sen olarak var olacaktır O. Ne demiş Yunus "ete kemiğe büründüm Yunus diye göründüm" yani sen onun ete kemiğe bürünmüş halisindir yalnızca ama bu bile seni en yüksek makama yerleştirir sana düşen içinde bulunduğun makamın hakkını vermektir gerisi laf-ı güzaf.

suskun 14-02-2006 03:59

Re: Allah CC Kötülüğü -Mekruhu - Cehennemi neden Yarattı?

Alıntı:

Mutezile´isimli üyeden Alıntı
Basit bir soru; belki bir cevabı olan vardır.

Copy-pasteler derhal silinecek. Lütfen içinizden gelenleri yazın;

Allah Kötülüğü neden yarattı?

Mutezile ben hala anlamış değilim sen kendi egona yenik düşüp Copy-pasteler derhal silinecek diye yazı yazıyorsun ve altınada sorunu ekliyip burdan cevaplanmasını bekliyorsun sen daha kendi içindeki egonun esiri olup onun sana neler yaptırmaya çalıştıgının farkında olmadan kalkıp burda soru sorman bence cok tuhaf önce şu benliğindeki HEY BAKIN BENİM BİR SORUM VAR FAKAT BUNUN İÇİN DE BÖYLE BİR ŞARTIM VAR HAA..!!! demekle nereye varılcağını zannediyon..belki benim düşüncelerime uygun bir yazının alıntısı buraya yazacam veya Copy-paste yapacam bu benim özgür iradem değilmidir..?? yoksa bu senin yönnetmeye çalıştığın benim özgür irademmidir..Ondan sonrada kalk benim yaratıcımı yargıla yok ya daha neler lütfen yaa..bu kadarıda olmaz yani bak sen bile kendi kendine bi takım kurallar uygulamaya çalışıyon burdaki arkadaşlardan cevap beklerken benim yaratıcım niye endi kurallarını koymasın ki..?? ve ben Yaradanımın koyduğu kurallara ancak riayet etmekle yükümlüyüm cünkü bi fark var o benim Yaratıcım ve sende benim gibi insan sınıfındansın o yüsden senin burdaki ilkerine riayet etmek veya onları uygulamak zorunda değilim...Şimdi bana diyeceksinki madem öyle senin ALLAh(cc)'ın neden kötülügü yarattı..

İslama göre hayrı, iyiyi, güzeli yaratan da Allahtır; şerri, kötüyü, çirkini yaratan da. “Allah şerri ( kötülüğü ) nasıl yaratır?” diyenler, güya bu şerri ( kötülüğü ) yaratma fiilini rabbimize yakıştıramıyorlar. Oysa, sanılanın aksine bu Onun yüceliğinin göstergesidir. Güzel cisimlerin resmini gayet iyi yapan bir ressam, çirkin suretleri de aynı başarıyla resmedebiliyorsa, bu onun sanattaki mükemmelliğini gösterir. Çirkin varlıkların resmini yapamasaydı, bu bir noksanlık olurdu. Kötülükleri yaratma konusuna da bu misalle bakılabilir. Kaldı ki, şerri ( kötülüğü ) yaratmak şer ( kötülük ) değil, işlemek şerdir. ( kötüdür ) “Şerri ( kötüyü ) Allah yaratmıyor” diyenlere hemen soralım: Allah yaratmıyorsa, kim yaratıyor..? Bir de konunun imtihan yönü var. Eğer Allah, sadece hayrı yaratsaydı, kötülükler hiç olmazdı. O zaman imtihanın da bir manası kalmazdı. Harama girmek, günah işlemek, inkâr etmek mümkün olmazdı. Herkes mecburen melek gibi olurdu. Oysa rabbimizin muradı bu değil. O, kulun kendi isteğiyle hayra yönelmesini arzu ediyor. Bu sebeple, kul iradesiyle neyi tercih ederse onu yaratıyor. Mesela, ayaklarla camiye de gidilir, meyhaneye de. Birincisi hayır, ikincisi şerdir ( kötülük ). Allah, kulun dilediğine göre yaratır. Meyhaneye yönelen ayaklar taş kesilseydi, harama meyleden gözler kör olsaydı, ibadet etmeyenler belli bir hastalığa yakalansaydı, kulun iradesi kalmazdı.

Şu halde, iyilerle kötüleri ayırmak için, hayrın yanında şerri de ( kötülüğüde ) yaratmak hikmetin ta kendisidir. Umarım bu cevap yeterli olmuştur..

aura 14-02-2006 09:26

Alıntı:

sodomo´isimli üyeden Alıntı
Allah ayrı sen ayrı değilsin. O sendir sen de O ve bu yüzden seninle birlikte heryerde var olacak olan da O dur. Hatta seninle birlikte de değil bizzat sen olarak var olacaktır O. Ne demiş Yunus "ete kemiğe büründüm Yunus diye göründüm" yani sen onun ete kemiğe bürünmüş halisindir yalnızca ama bu bile seni en yüksek makama yerleştirir sana düşen içinde bulunduğun makamın hakkını vermektir gerisi laf-ı güzaf.

Bu ne sınır tanımaz mantıksızlıktır. Bu nasil bir isyandır ki iki gözü kör iki ayağı topal. Ben Allahtan ayrı değilim ama ben Allah değilim. Gönlümde O var fizikimde değil. Mecaz ile Gerçeği karıştırmamak ancak düşünen ve akıl sahibi insanların sıfatıdır. Senin teorin "Enel Hakk" düşüncesinin, içinden Allah çıkarılmış varyantıdır. Sen Allahın ete kemiğe bürünmüş hali isen Allah yoktur. Sen Allahın ete kemiğe üflediği nefes isen Allah şüphesizki verdiği sözü tutacaktır. Sen içinde bulunduğun makamın yüksekliğine bakarak kendi kendini tatmin et makamının hakkını vermek adına. Fakat şunu bilki bu makamı sana bir daha kimse vermeyecektir Allahın verdiği müddet bittikten sonra. İşte o andan sonra içinde bulunduğun ortamın hakkını istesende vereceksin istemesende vereceksin. Ve orda Laf-ı güzaf sadece cehennemdedir.

Mutezile 14-02-2006 10:33

Konuya katkı yapanlar artmış; cevaben düşüncelerimi ekleyeyim:

AURA'YA:

''En başından dünya hayatının bir imtihan olduğunu kabul etmen lazım.''

Evreni, dünyayı, Cini, İnsanı, Mekruhu yaratan tanrı; aynı insanı bir imtihandan geçiriyor. Kaynak: Kuran ayetleri.

Anlaşılan Kuran dışında bir düşünce perspektifi geliştirmek mümkün değil bir Mümin için.

Sevgiden, ilahi aşktan, vuslata ermekten dem vuran iyi niyetli, naif, sentimental dışavurumların karşısında şu Allah kelamı olduğu kabul edilen ayetler durmaktadır:

Enfal 12: ''Elmalılı Hamdi Yazır: 12- İşte o vakit, ey Muhammed! Rabbin meleklere şöyle vahyediyordu: Ben sizinle beraberim, yani yardımım ve inayetim, imdadım ve muvaffakiyetim sizinle beraberdir. Şu halde, ey meleklerim, iman edenleri tespit ediniz, ayaklarını kaydırmayıp, dimdik ayakta kalmalarını sağlayınız. Yakında Ben kâfir olanların kalblerine korku salacağım, o zaman hemen boyunlarının üstüne vurunuz, ve onların parmaklarına kadar her taraflarına vurunuz. (MEAL VE TEFSİR İÇİÇEDİR)

Maide Suresi 38: ''Ves sariku ves sarikatü faktau eydiyehüma cezaem bima keseba nekalem minellah vallahü azızün hakım ''

Maide suresi 38 -'' Hırsızlık eden erkek ve kadının, yaptıklarına karşılık Allah'dan bir ceza olarak ellerini kesin. Allah daima üstündür, hikmet sahibidir. ''

İslam Allah sevgisini, muhabbetini değil ALLAH KORKUSUNU emreder. Allah'ın Esma'ül Hüsnalarından 20-25 kadar ö c a l ı c ı olduğunu vurgular

Ayetlere bakalım:

* Alu İmran Suresi 4. ayet: ''3 - 4 - O, sana kendisinden öncekileri tasdik edip doğrulayan bu kitabı hak ile indirdi. Daha önce insanlara hidayet olarak Tevrat'ı ve İncil'i de yine O indirmişti.. Evet bu Furkan'ı da O indirdi. Gerçek şu ki, Allah'ın âyetlerini inkâr edenler için çetin bir azap vardır. Allah çok güçlüdür, intikamını alır.

* Maide Suresi 95. ayet: ''95 - Ey iman edenler, ihramlı iken av hayvanı öldürmeyin. İçinizden kim kasten onu öldürürse, yaptığı işin vebalini tatması için, öldürdüğü hayvanın dengi ona cezadır ki, Kâbe'ye ulaşacak bir kurban olmak üzere buna yine içinizden iki adaletli kişi hükmeder; yahut (ceza olmak üzere) bir keffarettir ki, ya o nisbette fakirleri doyurmak, yahut onun dengi oruç tutmaktır. Allah geçmişi affetmiştir. Fakat kim de bu suçu tekrarlarsa, Allah ondan intikamını alır. Allah damia gâliptir, intikam sahibidir.''

* İbrahim Suresi 47. ayet:''47 - O halde sakın Allah'ın peygamberlerine olan vaadinden cayacağını sanma! Şüphesiz Allah her şeye galiptir, intikam sahibidir.''

* Zümer suresi 37.ayet:''37 - Her kime de Allah hidayet verirse artık onu da şaşırtacak yoktur. Allah aziz (çok güçlü) ve intikam sahibi değil midir? ''

* Secde suresi 22.ayet:''22 - Rabbinin âyetleriyle kendisine öğüt verilip de, sonra onlardan yüz çeviren kimseden daha zalim kim olabilir? Gerçekten biz, günahkârlardan intikam alacağız.[/B] ''

* Zuhruf Suresi 40-44.ayet:''40 - Ey Muhammed! O halde sağırlara sen mi işittireceksin? Yahut körlere ve apaçık bir sapıklık içinde bulunanlara sen mi doğru yolu göstereceksin?

[b]41 - Eğer biz seni onlara azap gelmeden önce alıp götürsek bile onlardan intikam alırız.

42 - Yahut da onlara vaad ettiğimiz azabı sana gösteririz. Çünkü bizim onlara azap etmeye gücümüz yeter.

43 - Öyleyse sen, sana vahyedilen Kur'an'a sarıl. Şüphesiz ki sen doğru bir yol üzerindesin.

44 - Doğrusu o Kur'an, senin için de, kavmin için de bir öğüttür ve siz ondan sorguya çekileceksiniz.

* Duhan Suresi 16. ayet:''16 - Biz o büyük şiddetle çarptığımız gün mutlaka intikamımızı alırız. ''

Hadisler farklı mı konuşuyor? Tabii ki hayır. Ayetlere koşut onlarda:

''İşlerin e n ü s t ü n ü tanrı için sevmek ve tanrı için öfkelenip kinlenmek'' (kütub-u Sitte'den..)

32/Secde/13):Biz dilesek herkese hidayet verirdik. Fakat cehennemi tamamen cin ve insanlarla dolduracağıma dair, benden söz çıkmıştır.”

--İ S L A M H E R K E S E K I S M E T O L M A Z--

Şu ayetlerin ışığında değerlendirilmelidir:

Insan Suresi, ayet:30, Tekvir:29 “Allah dilemedikçe siz dileyemezsiniz..”

76/Insan/30: 76/30. Allah dilemedikce siz dileyemezsiniz. Dogrusu Allah, bilendir, Hakim'dir.

81/tekvir/29: Alemlerin Rabbi olan Allah dilemedikce sizler bir sey dileyemezsiniz.

“Allah kimi dilerse onu saptırır, ve kimi dilerse onu doğru yola koyar.” (Enam suresi, ayet:39)

6/Enam/125: Allah kimi dogru yola koymak isterse onun kalbini Islamiyet'e acar, kimi de saptirmak isterse, goge yukseliyormus gibi, kalbini dar ve sikintili kilar. Allah Boylece, inanmayanlari kufur batakliginda birakir.

İslam'da-Kuranda sevgi, muhabbetten sözetmek gerçekten kolay değildir.

E ğ e r bir muhabbet varsa BU MÜMİNLER-ARASI BİR SEVGİ MUHABBET BAĞIDIR.

islam d ı ş ı n d a yaşayan Kafir - Mürted, Zındık- Münafık - Müşrikler
den DOST DAHİ EDİNİLMEMESİNİ AYETLER YASAKLAR..

Dolayısıyla İlmihal, Sızıntı kalıntısı bilgilerle ortaya çıkıp, sevgiden falan dem vurmak apaçık bir f a r s'dır.

SUSKUN'A: Copy-pastelerle topicler baltalanıyor, konular konuşulamaz hale geliyor. Alıntı vermek istiyorsan -eğer kısa ise- problem yok; uzun ise link vermelisin..

İlginç bir cümlen var:
Alıntı:

'' ve ben Yaradanımın koyduğu kurallara ancak riayet etmekle yükümlüyüm cünkü bi fark var o benim Yaratıcım ve sende benim gibi insan sınıfındansın o yüsden senin burdaki ilkerine riayet etmek veya onları uygulamak zorunda değilim...''
Site ve forum kurallarını okumadığın belli oluyor..Kurallar üyeleri olduğu kadar yöneticiler için de ağlayıcıdır. Site için sağlıklı hızlı etik görüş alışverişi temel eksen alınarak kurallar oluşturulmuştur. Üyelik kaydını onaylarken soruluyor zaten site kurallarını onaylıyor musunuz diye? Kendini uymak zorunda görmüyor olabilirsin. Zaten bizim de varlık sebebi
miz herkesin kurallar riayet etmesini sağlamak.

Kötülüğü yaratma konusundaki yorumun:

Alıntı:

''Oysa, sanılanın aksine bu Onun yüceliğinin göstergesidir. Güzel cisimlerin resmini gayet iyi yapan bir ressam, çirkin suretleri de aynı başarıyla resmedebiliyorsa, bu onun sanattaki mükemmelliğini gösterir. Çirkin varlıkların resmini yapamasaydı, bu bir noksanlık olurdu''
Bu gerçekten ö z g ü n bir yorum olmuş..

SODOMO'YA: İnsanın hayat serüvenini bir tekamül - okul olarak alıyor. Sodomo sık sık Tassavuftan örnekler getirdiğine göre duruşu eni konu belli bir arkadaş..

Konunu ''tefekkürü'' gayet güzel gidiyor, ve Mekruhun yaratılmasına değişik yorumlar geliyor..

Son tahlilde bu Dünya/Ahiret - Cennet Cehennem adlı 2 perdelik oyunun
tek izleyicisi - seyircisi olan Zat-ı Zül Celal'in oyun esnasında patlamış mısır atıştırırken (mecazen), esnemesini önleyen h a y a t i bir faktör olarak Mekruhu görüyoruz.

En az insanoğlunun yaratılması kadar Şeytanın da hayatiyetini sürdürmesi
bu oyunun ''selameti'' açısından zaruridir..

Yolda geçen kadını görüpte canı çeken bir Mümin Peygamberden zikrederek: ''Şeytan aklıma Hevayı sokunca derhal eve gidip karılarıma müracaat ederim. Siz de öyle yapınız.'' demelidir, ve uygulamalıdır..

Bakalım Aklına Şeytan tarafından ''kadın Düşen'' (Şeytanın vesvese vermesi gibi)Mücahitlere Allah Rasulü ne salık veriyor:

--BENÜ MUSTALIK GAZASI DÖNÜŞÜ--

Ebu Said el Hudrî anlatıyor:

- "Peygamberle birlikte Benû Mustalık Gazası'na çıktık. Ve Arap tutsaklarından tutsaklar elde ettik. O sırada kadınlar iştahımızı çekti. Bekarlık çok güç gelmişti bize o günlerde. Ve azil yapmak istedik. İstiyorduk azil yapmayı. Ancak, 'Peygamber aramızdayken ona sormadan nasıl azil yapacağız?' dedik ve gidip peygambere sorduk. Peygamber de azil yapmamakta sizin için bir sakınca yoktur. (Yapabilirsiniz de. Yapmaya bilirsiniz de.) Ama bilin ki, kıyamet gününe değin meydana gelecek bir yavru, ne olursa olsun meydana gelir."

(Bkz. Buhari, e's-Sahih, Kitabu'l-Itk/13; Tecrîd, hadis no: 1596; Müslim, e's-Sahih, Kitabu'n-Nikâh/127, hadis no: 1438; Ebu Davud, Sünen, Kitabu'n- Nikâh/49, hadis no: 2170.)

Kimileri, "azl"in ne demek öldüğünü bilmedikleri için bu hadisin anlamını tam olarak anlamamışlardır.

"Azl" (azil), cinsel ilişki sırasında, erkeğin, meniyi, kadının cinsel organına boşaltmadan çekmesidir. Yani, meniyi kadınlık organının dışına boşaltmak. Hadiste anlatılanın özeti şu:

Müslümanlar, ellerindeki "tutsak kadınlar"la cinsel ilişkide bulunmak istiyorlardı. Ama bir sorunları vardı: Ya çocukları olursa? İlişki kuracakları bu kadınlardan çocuk olsun istemiyorlardı. Tecrit "mütercim"i Kamil Miras, bu istememeyi, şöyle açıklıyor:

"Bu suretle (yani meniyi dışa boşaltmak biçiminde) esir kadınlara yaklaşmak istemeleri (şu yüzdendir): Yüklü (gebe) veya evlat anası kadınlar satılamazdı. Halbuki gazilerin paraya ihtiyaçları bulunduğundan satmak istiyorlardı." (Bkz. Diyanet yayınlarından Tecrid, 1596 numaralı hadis, not: 1.)

Kısacası: Tutsak kadınların ırzına geçebilirlerdi "gaziler". Ama bu işi yaptıktan sonra da "çocuk sorunuyla" karşılaşmak isteniyorlardı. Çünkü gerektiğinde bu tutsak kadınları satabilirlerdi. Buna bir engel çıkmamalıydı. "Azl"i bunun için istemiş ve "Peygamber"e danışmışlardı. Peygamber de temelde bu kadınların ırzlarına geçilmesinde bir sakınca görmüyordu, buna izin veriyordu. "Azl"e gelince. Bunda da bir sakınca bulunmadığını dolaylı olarak belirtiyordu.

aura 14-02-2006 11:23

Dolayısıyla İlmihal, Sızıntı kalıntısı bilgilerle ortaya çıkıp, sevgiden falan dem vurmak apaçık bir f a r s'dır.

İnkar senin tüm bededine işlemiş. Sen sadece zannediyorsun. Zannetmekten başka birşeye aklın dirayet getiremiyormu. Allah azabından gerçekten korkulacak olandır. Allahın muhabbetini seven insan O'nun intikamından da korkar. Bundan daha şaşılacak şey ise korkuyu Allah'ın samimiyetsizliğine şahit göstermektir.

MÜMTEHİNE-7
UMULUR KI, ALLAH, SIZINLE ONLARDAN DÜŞMANLAŞTIKLARINIZ ARASINDA BIR DOSTLUK MEYDANA GETIRIR. ALLAH GÜCÜ YETENDIR. ALLAH ÇOK BAĞIŞLAYANDIR, MERHAMET EDENDIR.

MÜMTEHİNE-8

ALLAH SIZE, SIZINLE DIN HUSUSUNDA SAVAŞMAYAN VE SIZI YURTLARINIZDAN ÇIKARMAYAN KIMSELERE IYILIK ETMENIZI VE KENDILERINE ADALETLI DAVRANMANIZI YASAKLAMAZ. ÇÜNKÜ ALLAH, ADALET GÖSTERENLERI SEVER.

Biz Allah'ı severiz aşkımız onadır ve bunu ne Sızıntı dergisinin mürekkep kokan sayfalarında ne de kalın ilmihal kitaplarının eskimiş sayfalarında bulduk. Ve Allahın intikam alması düşmalarını acı veren dehşetli bir azap ile cezalandırması bizim sorunumuz değil bu yüzden Allahtan soğuyacakta değiliz. İslamda neyi sevdiğin ne kadar önemli ise ne için sevdiğinde önemlidir. Seninde söylediğin gibi islam d ı ş ı n d a yaşayan Kafir - Mürted, Zındık- Münafık - Müşrikler için sevgi yoktur Allahı sevmeyeni Allahda sevmez ve bunun yadsınmasıda asıl şaşılacak durumdur.

sodomo 14-02-2006 11:44

ne o aura, Allahın karizmasını mı kurtarmaya çalışıyorsun ?

"Bu ne sınır tanımaz mantıksızlıktır" demişsin, sen mantıkla yürü yolun açık olsun öbür tarafta Aristo'yu görürsen selam söyle benden

"Gönlümde O var fizikimde değil." demişsin yanlış çünkü Allahın olmadığı bir yer olamaz, Allahtan ayrı bir güç merkezi tanımı yapıyorsun bu mümkün değil , O yarattığı herşeydir aynı zamanda.

"Mecaz ile Gerçeği karıştırmamak ancak düşünen ve akıl sahibi insanların sıfatıdır" demişsin, lakin mecaz olduğunu söyleyen kim bu bahsettiklerim hakikatin ta kendisidir ve bu hakikat senin bahsettiğin gibi düşünen akıl sahipleri için değil gönül sahipleri için geçerlidir, bırak ikililiğide birliği gör,

"Senin teorin "Enel Hakk" düşüncesinin, içinden Allah çıkarılmış varyantıdır" demişsin, Hallac Maide 33 e göre idam edildi, şimdi onu idama götüren zihniyetlerin Enel Hakk konusunda söyleyeceği bir şeyi olamaz , bırak ikiyüzlülüğü

"Sen içinde bulunduğun makamın yüksekliğine bakarak kendi kendini tatmin et makamının hakkını vermek adına. Fakat şunu bilki bu makamı sana bir daha kimse vermeyecektir Allahın verdiği müddet bittikten sonra"

demişsin ve keyfi bir yorum yapmışsın,

"Ve orda Laf-ı güzaf sadece cehennemdedir" demişsin , tutarlı bir şeriatçı düşünce ne de olsa herkesi cehenneme gönderme konusunda şeriatçıların üstüne yoktur. Sana cennette bol güneşli günler dilerim :)

aspartam 14-02-2006 12:36

Hayatta sevgi,dostluk,hoşgörü,merhamet olduğu gibi,azap,ceza,düşmanlık,intikam gibi şeylerde vardır.Tabiki bir hayat kitabı olan Kur'an da bunların hepsi olacaktır.Kur'an hayatın kitabıdır,hayatın içindendir,hayatı kapsar.Sizin çizdiğiniz dünya insanın zalimliği yüzünden hiçbir zaman olmadı ve olmayacakta.

aura 14-02-2006 13:36

Aristoyu göreceğimi hiç zannetmiyorum.

Allahın olmadığı yer olmaz demişsin sende. Ama mantıksızlığın burdan sonra gene nüksetmiş. Yani Allah her yerde var demek Her yer Allah demekmidir. Allah güneşte var o zaman güneş allah. Allah çiçekte var o zaman çiçek Allahmı. Aristoya asıl sen selam söyle.

Dedimya bilmek ile sanmak çoook farklıdır dostum . Bildiğini sanmak ise temelli saflıktır. Sen bende gördüğünü sandığın şeyi ben çoktan boşvermişim. Bu yuzden ikilik forumda yazdığın diğer konularada gözattığımızda bana değil sana yakışıyo. Bilesin..

Hallacın Maide 33 e göre öldürüldüğü yalanını kim savurdu bunu bilemem. Ama bilinen gerçek şudur ki Aşk bir sırdır. Sır vermek baş vermektir. Senin anlatabileceğin karşındakinin anlayışıyla sınırlıdır. Bir değil bin Hallac asılsa bu böyledir. Bu arada ikiyüzlülüğü gene aynen sana iade ediyorum. Sen sandığın gibisin arkadaşım.

Keyfi yorum yaptığımı sanıyorsun sen.

44. KENDILERINE AZABIN GELECEGI, BU YÜZDEN ZALIMLERIN: "EY RABBIMIZ! YAKIN BIR MÜDDETE KADAR BIZE SÜRE VER DE SENIN DAVETINE UYALIM VE PEYGAMBERLERE TÂBI OLALIM" DIYECEKLERI GÜN HAKKINDA INSANLARI UYAR. (ONLARA DENILIR KI:) "DAHA ÖNCE, SIZIN IÇIN BIR ZEVÂL OLMADIGINA, YEMIN ETMEMIS MIYDINIZ? "

Ben O'nun dışında yorum yapmam. Yapamadığımdan değil... Acizliğimden hiç değil.. Sırf sen olmamak için...

Sen cehenneme gitmek hususunda bu kadar istekli davranırsan seni Cehenneme göndermek konusunda istekli olan bir kaç kişi her zaman bulabilirsin.

sodomo 14-02-2006 17:21

benim cehenneme gitmem seni kurtarmaz, seni sana havale ediyorum, öğrenceksin daha yolun başındasın "sır vermek baş vermektir" demişsin ama daha bu sözün anlamını bilemeyecek kadar çiğsin ve de "çiçek Allah değidir" demen bile mantık iliminin esiri olduğunu gösterir. Bari bu mantığın hakkını ver bol bol Aristo oku.

Haa bir de benim sözlerimde çelişki bulabilirsin bunlar arayışın yansımalarıdır ikiyüzlülüğün değil, asıl ikiyüzlülük erenlere mürted diyip sonrada onlara sahip çıkmaya çalışan şeriatçı ruhhaliyetindedir

beni cehenneme göndermeye meraklı olanlara gelince, onlarda benimle birlikte gelecekler oraya hiç şüphen olmasın.

aura 14-02-2006 18:24

Sen beni anlamakta zorluk çekiyorsun farkedebiliyorum. Senin cehenneme gitmen beni cennete sokmaz elbette kaldıki ben senin cehenneme gitmeni isteyecek kadarda çiğ değilim. Önemli olan senin nereye gitmek istediğindir. Sır vermek baş vermektir ve ben bunun anlamını bilirim bilmesinede sen benim ne bildiğimi nerden bilirsin onu bilemem. Çiçek allah değildir. Bu senin Allahda bizimle beraber cehennemde ceza çekecek mantığına göre hiçte mantıksız değildir. Sen tasavvufun ucundan sonundan çekiştirerek ne yapacağını sanırsın. Yoksa bizde biliriz çiçeğe bakıp Allahı bulmayı ama senin bahsettiğin bu değil. Eğer buysa kelam ilminden zerre nasibini almamışsın.

Sen okumayı bilmezsen kelamı anlamazsan kim kime mürted demiş kim seriat adına mürtede sahip çıkmış anlamazsın. Sen benim bulduğumu arıyorsun biliyorum çünkü bulabileceğin başka gerçek yok. Ama arayışın yansımaları tutarsız ise hala henüz pek bir şey bulamamışsın demektir bunuda unutma. Öyle agnostik pozisyonlarına girerek sağa sola kına göndererek ne kendine nede başkasına bişey veremezsin. Bu akl-ı fikr ile mevla bulunmaz.

Ve bilki kimse sen dedin diye cehenneme gidecek değildir.

sodomo 14-02-2006 18:32

peki aura öyle olsun, belki bir gün daha iyi anlarız birbirimizi

Mutezile 15-02-2006 21:37

Aura yazdı:

Alıntı:

''Seninde söylediğin gibi islam d ı ş ı n d a yaşayan Kafir - Mürted, Zındık- Münafık - Müşrikler için sevgi yoktur Allahı sevmeyeni Allahda sevmez ve bunun yadsınmasıda asıl şaşılacak durumdur.

Biri tarafından sevilmeyen bir insanın, karşısındakini sevmesini beklemek tabii ki anlamlı değildir...

Fakat Bu iki eşit unsur arasında söz konusu olabilecek bir kıyaslamadır..

Bir yaratıcı ve onun yarattığı varlık arasında böyle bir durum mantık sınırlarını zorlar..

Yarattığı varlık, yaratanı sevmez ise; yaratan da yarattığını sevmez imiş ve onu cehenneme Odun niyetine atar imiş..

Ne komedi yav.. Buna gerçekten gülebilmeyi isterdim.

Aynı zamanda o denli de acıklı; insan gülemiyor

sodomo 16-02-2006 03:37

Mutezile bu "kötülük" üzerine oldukça kafa yormak gerek çünkü öyle kolay hazmedilebilir bir konu değil ve de çoğunluklada inançsızlığın temelinde yatan konudur , "eğer tanrı olsaydı yeryüzünde böyle zulüm olmazdı" der bir çok insan ve bu yüzden inanmamaya başlar sanılanın aksine evrim teorisi vb. fikirlerden dolayı oluşmaz inançsızlık daha çok vicdani bir konudur.

İstersen olaya önce geleneksel islami anlayıştan bakalım ;

a) kötülük olacak ki iyilik de olsun çünkü herşey karşıtıyla beraber vardır,

b) o kadar çok iyilik ve güzellik var ki neden birazcık kötülüğü büyütüyoruz ?

c) kötülüğün bazan bir “İlâhî ikaz ve ihtar-ı Rahmanî” olması keyfiyetidir. Bazan zahmet, rahmete götüren bir yol olabilmektedir. Önemli olan onlardan ibret alınmasıdır. Said Nursi

d) "Sanatkâr, bir çok güzelliği üzerinde denemek için modele çeşitli hareketler yaptırır. Buna karşılık ona ikramda bulunur, oldukça yüksek ücret öder. Modelin bütün bu nimetleri görmezlikten gelerek sanatkâra dönüp “bana niçin eza ve cefa ediyorsun” demesi ne kadar meşrudur? İmdi, bazı cüz’i kötülüklere bakarak âleme vücut veren sayısız nakışların hâliki olan Nakkaş-ı Ezeli’ye dönüp “bize bu yolla niçin zahmet veriyorsun” diye sual etmek doğru mudur?" Said Nursi

İmdi bütün bu yukarıdaki geleneksel yorumları alalım ve bugün Irakta yaşanan USA askerlerinin Ebu Garip deki işkenceleri ile birlikte yorumlayalım acaba hangi yorum bu geçeklerin üzerini örter ?

HİÇBİRİ, hatta bu yorumlar bugün yaşanan trajedilerin karşısında komik kalır.

devam edeceğim.........

16-02-2006 05:42

CEVAP

İyilik kötülükten kötülükte iyilikten gelmiştir Doğanın kanunu bu

Uzaya füzeyi fırlattıklarında patlama olasılığıda var

Her iyinin kötüsü her kötününde iyisi olmak zorunda Allah sadece iyiliği yaratmış olsaydı önce sen çıldırırdın

Sorun okadar okadar ironik ve saçmaki

Muteizelee sanada bir sözüm var hala ayetleri tek tek karşımıza çıkarmaktan biz cevaplamaktan bıktık aynı şeyleri sen sölemekten sormaktan bıkmadın

Ayetleri tek başlarına ele alma güzel kardeşimm yanılan hep sen olursun olucaksında böle devam edersen 5 yaşındaki çocuğun yeni bişey bulması gibi karşımıza çıkartıyosun onlar bişey bulur arkasına önüne bakmadan ahaa bakın buu der durur böyle yapma yazık hüsrandasın

Cennetle Cehenmle alakalı ayetler vardır senin orda yazdığında Cehennemle alakalı ayetlerden biridir ama sevgi bumudur demek okadar saçmaki sevgiyi anlamak istiyosan Cennetle alakalı ayetleride iyice oku araştır madem bukadar bakıyosun

16-02-2006 05:57

DİYELİMKİ BİR YARATAN YOK

Diyelimki Allah peygamber melekler kuranı kerim yok öylece ölür gideriz yaşadımız yanımıza kar kalır veya varda nolursaolsun sizin düşücelerinizde söylediniz gibi iyilik yapmışta olsak ibadet etmişte olsak dünya hayatında direk sorgusuz sualsiz cehenneme giricez diyelimki böyle mesela hiçbişekilde cennette yok diyelim

NOLUR NOLUCAK VEYA SİZ ATEŞTENMİ KORKUYOSUNUZ YOKSA BAŞKA BİŞEYDENMİ

Allah'ı inkar etmek nasıl bir mantığa sığıyor bir düşünün

Allah ve peygamber aşkı kalbime işlemişse ben onun Cehennemindede yanarım sorgusuz sualsiz

AŞK SEVGİ BUDUR

SİZ HALA SEVGİDENMİ BAHSEDİYOSUNUZ EĞER SEVGİ SİZİN İÇİNİZDE OLSAYDI SİZİ YARATANA BENİM YAPTIĞIM GİBİ SORGUSUZ SUALSİZ SEVGİ DUYARDINIZ O YÜZDEN ALLAH'TA SEVGİ YOKTUR DİYE SAÇMASAPAN SÖZLER EDİP DURMAYIN

Mutezile 16-02-2006 10:26

Alıntı:

SİZ HALA SEVGİDENMİ BAHSEDİYOSUNUZ EĞER SEVGİ SİZİN İÇİNİZDE OLSAYDI.......
..

Bu sözler ile sadece ciddiye alınmanı zorlaştırırsın; ki bu da kendi elinle kendine yapacağın en büyük haksızlık olur..

İtidalden şaşmamak lazım.

Tebliğci rolünü anlaşılan çok sevdin.

17-02-2006 15:53

mutezilee yazıyı oku dikkatle

Ben Yaratan ve Hz Muhammedden başka bişeyi sevmem

O yüzden tebliğciliği sevdin fln demen gayet saçma burda herkesin yazdıklarını oku veya okuma anla veya anlama sırf MUHALEFET olsun diye yazılanlara bi cevap yazmak zorunda diilsin :) Böyle bir zorunluluğun yok :)

kalkandelen 17-02-2006 16:05

iyide bakalim allahla peygamber seni seviyormu??kurani kerim icinde bana annenizi,babanizi,karinizi,cocugunuzu seviniz diye bir ayet bulabilirmisiniz?

yok..sevgisiz din islam..

18-02-2006 01:48

KARŞILIKSIZ SEVMEK

Huseyin kardeşimm öncelikle sana şunu söylemeye çalışıyim

BEN KARŞILIKSIZ SEVENLERDENİM

Allah Muhammed var yok forum yazılarımda bunla alakalı yazıda var rastlarsan okursun

Karşılıksız sevmek İslam dinindede var Allah bana cennette nekadar mükafat vericek diye sevilmez

Sen hayatta karşılıksız sevmemişin ozaman hiçbişeyi sevgilin varsa sevgilini ailen varsa aileni SANA KISACASI MENFAATÇİSİN DİYEBİLİRMİYİZ Yazdığına göre ölesin kim ne yaparsa sen onu okadar seviyosun demekki

Mutezile 19-02-2006 19:44

Allah'ın kendi yarattığı -'halk ettiği' kullarını - Müşrik- Zındık - Kafir - Mürted - Münafık vb kategorilerle 'sınıflandırmasından' sonra; onun bu insanlara olan ''sevgisinin'' karinelerini yine ayetlerde net bir şekilde görürüz:

7-ARAF:
179- Andolsun ki, cinlerden ve insanlardan birçoğunu cehennem için yarattık. Onların kalbleri vardır, fakat onunla gerçeği anlamazlar. Gözleri vardır, fakat onlarla görmezler. Kulakları vardır, fakat onlarla işitmezler. İşte bunlar hayvanlar gibidirler. Hatta daha da aşağıdırlar. Bunlar da gafillerin ta kendileridir.

9-TEVBE:
28- Ey iman edenler! Müşrikler bir pisliktirler. Artık bu yıldan sonra Mescid-i Haram'a yaklaşmasınlar. Eğer yoksulluktan korkarsanız Allah sizi dilediğinde lütuf ve ihsanıyla zenginleştirecektir. Allah gerçekten alîmdir, hakîmdir.

19-02-2006 20:16

asoziale
bu başlık altında yazdığı yazılarda neler demiş. İlk yazı (Posted: 2006-02-17, 06:53:31)

"Ben Yaratan ve Hz Muhammedden başka bişeyi sevmem"

bu yazıyı şöyle bitirmiş:

"O yüzden tebliğciliği sevdin fln demen gayet saçma burda herkesin yazdıklarını oku veya okuma anla veya anlama sırf MUHALEFET olsun diye yazılanlara bi cevap yazmak zorunda diilsin Böyle bir zorunluluğun yok"

Bir sonraki yazısında (Posted: 2006-02-17, 16:48:22) ise şunları demiş:
"Huseyin kardeşimm öncelikle sana şunu söylemeye çalışıyim

BEN KARŞILIKSIZ SEVENLERDENİM "

Alt alta yazılmış iki yazı.

Sabah 06:53 de "Ben Yaratan ve Hz Muhammedden başka bişeyi sevmem"
İkindi sonrası 16:48 de "BEN KARŞILIKSIZ SEVENLERDENİM"

Hangisi? Bence bu asoziale nin henüz kişiliğinin oturmadığı, daha kendisini çok iyi tanıyamadığı felsefesini yerleştiremediğini gösteriyor. Muhtemelen genç bir arkadaşımız ve arayış içinde...

Peki neden daha kendisini tanıyamayan kişiliği tam oturmayan biri "tebliğciliğe" soyunur? Oysa burada ona buna çatacağına kendisini tanıması incelemesi gerekmez mi?

Bir öykünme sözkonusu sanırım. Kendisini İslamı yayan kişilerle özdeşleştirmeye çalıştığı için burada tebliğ yapıyor veya yapmaya çalışıyor. Oysa böyle bir iş için çok okumuş olmak çok bilgili olmak gerekir. Aksi takdirde böyle çelişkilere düşmek kaçınılmaz.

Sonuçta olan şu. Bu işi beceremediği için eline yüzüne bulaştırmak ve gereksiz polemiklere girip sıkıştığı anda saçma sapan savlarla savunmaya geçmek.

Ama unutulan bir nokta var. endi benliğini oluşturmaya çalışırken belki benliği ağır yaralar da alıyor.

Bu tebliğcilik olayının gençler için oldukça sakıncalı olduğunu düşünüyorum. İslam sadece beyinlerin değil kişiliklerin de gelişmesini engelliyor.

Psikolojiden anlamam ama benim gördüğüm durum bu. Umarım yanılıyorumdur....

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 15:29 .