![]() |
Kuran'da Namaz Var mı?
Daha önce sıkca Gerçek İslamda "Namaz" diye birşey olmadığını vurgulamama rağmen,
hiçbir "müslüman" çıkıp var demedi? İslamda Namazın varlığını ispatlayacak arkadaşlara,eğer BİLGİ SAHİBİ iseler müteşekkir olacağım:) Şimdi bazı arkadaşların islamın zenginler dini olamdığını iddia etmeme itirazları olabilir? Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi her öğreti zamanla mevcut Mal sahibleri/Kapitalistlerin şekil vermesi sonucu deforme olmuş,içi boşaltılmıştır. Namaz ve 1/40 Zekat vermek gibi,sahte hükümler ile dejenere edilmiştir. İnsanlar 1/40 zekat ver ve Namaz kıl Cennetliksin diye ALDATILMIŞLARdır. |
Güncelleme
|
ululebsar arkadasım bende kuran ın hıcbır yerınde 1/40 dıye bır oran görmedım ve bu dedığıne katılıyorum ama namazla ılgılı dedığınız teorıyı azda olsa bır yerde okumustum ama mantığını tam anlayamadım sızde burda bu bılgılerı vermıstım demıssınız nerde verdınız lınkı verırısenız o konuyu okumak ısterım ayrıca bıldığım kadarıyla kuran da uc zaman ıcın namaz gectığını hatırlıyorum ısımlerı ile ama kesınlıkle öyledır dıyemem tekrardan bakıp ona göre yazmak isterım.
|
Alıntı:
Benim bir gidiş-gelişden dolayı bu sitede ki nickimde değişiklik yapıldı.Eski mesajlarım UlulElbab rumuzlu. Daha önce burada 1000'e yakın mesaj asmıştım.Bir Hanif Grubumuz vardı (Hanefİ değil)... Benim üzerinde hassasiyetle durduğum "Salat namaz değildir" konusudur. Bu çok uzun ve incelikli bir konu.İlgi duyarsanız memnuniyetle anlatmaya çalışırım.Gerçek islamın temellerine konan Dinamit aşağıda ki cümlede gizli: EqiymusSalatveAtuzZekat Sevgi&Saygılarımla... |
Alıntı:
|
Sadece BİLGİ Sahibi olanlarla tartışacağımı belirtmiştim.Belli bir kapasitenin altındakiler lütfen şimdilik sadece okumakla yetinsinler.Kuran merkezli/kaynaklı Delil ve kaynak göstermek isteyenleredir sözüm.
Namzın varlığını kanıtlamak isteyenler buyursunlar belki bu vesile ile bizde namaz kılarız?. |
Ululebsar arkadasım cok isterim yanlıs hatırlamıyorsa salat kelimesi namaz anlamında değil gıbı bır gorusdu benım okuduğum yazıda sızın fıkrınızde o yazıya yakın sanırım cok memnun olurum baska bır yerde baslık acıp verırsenız burdakı konuyu dağıtmak ıstemem .
|
Kuran’da namaz kelimesi “salat” kelimesi ile ifade edilir. “Bağlantı kurmak” tipinde manalara sahip olan “salat” kulun yaratıcısıyla kurduğu bağlantı, yani namaz için de kullanılır. “Salat” kelimesi “ikame” Şiliyle beraber “namaz kılmak“ manasında kullanılmıştır. “Salat-ı Fecir” yani “Sabah namazı” ismi 24-Nur Suresi 58. ayette geçmektedir. “Fecir” gecenin karanlığında güneşin ilk ışıklarının çıkışını ifade eder. Bu bir süreçtir ki güneşin doğuşuna kadar devam eder. Nitekim varlığı adından belli olan bu namazın, 11-Hud Suresi 114. ayette vakti de tam belli olmaktadır.
Gündüzün iki tarafında, gecenin yakınlarında namaz kıl. Güzellikler çirkinlikleri giderir. 11- Hud Suresi 114 Arapça’daki “nehar” “gündüz”, “leyl” “gece” demektir. “Tarafeyin-nehari” ifadesi gündüzün iki tarafını ifade eder. “Taraf” ise; “uç, dıştan bitişik bölüm” manalarına gelmektedir. Kuran’da geçtiği diğer ayetlerde de aynı anlamda kullanılır. Gündüzün başlangıcını güneşin doğuşu, günün bitişini güneşin batışı olarak alırsak günün iki tarafında sabah ve akşam namazları vardır. Bu zamanların tam anlaşılması için “zülefen minel-leyl” ifadesi ile bu vakitlerin, aynı zamanda gecenin gündüze yakın zamanları olduğu vurgulanır. Yani sabah namazı, ismi ile 24-Nur Suresi 58. ayette geçer. Bu isim aynı zamanda sabah namazının vaktini de tarif eder. Ayrıca 11-Hud Suresi 114. ayette sabah namazının vakti belirlenmiştir. Sabah namazı Kuran’daki ismiyle “Salat-ul Fecir” adından da belli olduğu gibi günün ilk ışıklarıyla başlar ve günün başlangıcı olan güneşin doğuşuyla biter |
Namaz Allah’ı zikretmek (hatırlamak) için yapılan bir ibadettir (20-Taha Suresi 14). Fakat Allah’ı zikretmekten farklı olarak namaz belli vakitlerde farz kılınmıştır, abdestli olarak yerine getirilmelidir ve belli hareketleri de kapsar. Namaz öyle bir ibadettir ki savaş sırasında bile yerine getirilir. 4-Nisa Suresi 102. ayette savaş durumunda bir grubun namaz kıldığını, diğer grubun ise nöbet tuttuğunu görüyoruz. Secde edildikten sonra diğer grup ilk grubun yerini alıp namazını kılmaktadır. Burada savaş tehlikesinin olduğu bir durumda bile namazın secde de dahil olmak üzere (secde kişinin en savunmasız halidir) yerine getirildiğini, fakat nöbetleşe, silahları bırakmadan, düşmana fırsat verilmeden bunun yapıldığını görüyoruz. Eğer savaşta dahi vakitli farz olunan namaz böyle yerine getiriliyorsa, normal zamanında namazın kıyamı, rükusu ve secdesi ile yerine getirilmesinin önemi daha iyi anlaşılır.
ululebsar arkadasım ruku secde yanı namazın nasıl kılınacağıda kuranda yazıyor.uc vakıt olduğu yazıyor sızın neden karsı cıktığınızla ılgılı yazınızı merakla beklıyorum. |
Saygın Ankyra arkadaşım, ilginiz ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.
Salat sizinde belirttiğiniz gibi BAĞ kurmak anlamında Kuranda kullanılır. Ayrıca Destek,Yöneliş ve Dayanışma anlamları ile çok boyutlu bir kelimedir. Zikr ise Salattan bağımsız ve yine çok önemli bir kelimedir.Daha çok hatırlama ve anma anlamında kullanılır. Namaz kelimesi Farsca bir kelime olup aslında KURANDA GEÇMEZ. Salatın vakitli bir ibadet olduğunu ve "Savaşta" kılınan bir namazdan bahsetmişsiniz? Nisa 101-102 Bu konuya ancak akşam vakit ayırıp girebilirim. Alıntı:
Ancak siz bana Kuranı ilk kez okuyan bir insanın NASIL namaz kılacağını ve başka hiçbir Ek kaynağa ihtiyacı olmadan,sırf kurandan nasıl Namaz kılacağının anlaiılacağın mı söylüyorsunuz? HUD 87 Yi asıl anladığınızı belirtirseniz ayrıca sevinirim. Şuayyibin NAMaZI, insanların malları üzerinde ki tasarruf hakkını nasıl engellediğini siz nasıl açıklıyorsunuz? Akşam ayrıntılı olarak yazışmak dileğiyle... |
Alıntı:
Sen, namazdan ne anladigini bana anlat, ben de sana "senin kafandaki" namazin Islam´da olup olmadigini kanitlarla anlatmaya calisayim... Bakalim davanda ne kadar iddialisin... |
Ben sayın Ankyra ile bu konuda bilgi alışverişinde bulunmayı tercih ederim.
Bir DAVA peşinde koşmak ancak akılsızların işidir. Biz GERÇEĞİ araştırmaktan başka birşeyle ilgilenmeyiz.La nebtegıl cahilin...28/54 |
Alıntı:
Dava" Arapça bir kelime olup; "Duâ, talep, niyaz, temenni, nidâ ve rağbet gibi manalara gelir... Duâ, talep, niyaz, temenni, nidâ ve rağbet...Bunlarin pesinden kosmak mi (keske onu yapabilsen) akilsizlarin isi, yoksa hic bir dayanagi olmadan, peygamberin dahi tereddüt etmeden kildiginamazin, Islam da yerinin olmadigini iddia etmek mi?? La Ilahe Illallah deyipte, Muhammeden Resulallah demeyi gururuna yediremeyen, namaz kilmayan, üstelik namazin Islam´da olmadigini iddia eden adamdan da aksi beklenemezdi... Gercek varken gercegi arastiriyor, tartisiyor...Ne diyeyim...Zekani anlatmada kelimeler caresiz kaliyor... O kadar islam alimi yillarca yanilmis...Osmanlida ki o kadar alim yanilmis, hepsini birak, Allah´in alemlere rahmet olarak gönderdigi peygamberimizde yanilmis...Bi tek sen dogrusun... Lafa bak... Gercegi arastiriyoruz... Baba ogluna soruyor "Oglum ne yapiyorsun" Ogul cevapliyor "Seni ariyorum baba" Allah akil fikir versin... |
87 Mûsa'ya ve kardeşine şunu vahyettik: Kavminiz için kendilerini yerleştirmek üzere Mısır'da evler hazırlayın. Evlerinizi kıble yapın/karşılıklı yapın ve namazı/duayı yerine getirin! İnananlara müjde ver. yunus
39 Zekeriyya mihrapta durmuş dua ederken/namaz kılarken, melekler ona şöyle çağırmıştı: "Allah sana, Allah'tan bir kelimeyi doğrulayıcı bir efendi; nefsine egemen bir benlik, hayır ve barışı sevenlerden bir peygamber olarak Yahya'yı müjdeliyor." ali imran Kuranda belirtildigi gibi namaz Islam dinin babasi kabul edilen Hz Ibrahimden sonra gelen bazi nesillerden sonra kaybolmustur. Bu degisiklik hem sekil hemde icerik olarak degistirmistir. Ama yinede Yahudilerden cok az bir kismi bu gelenegi devam ettirmistir. "Yahudi Gibi IBADET ETMEK:Ibadet ve Sinagog Servisleri El Kitabi" adli kitapda belirtildigi gibi namaz eski yahudiler tarafindan ve gunumuzde bir kisim yahudiler tarafindna yerine getirilmekdedir. Bu kitapda yazar ibadetin yapilmasini sekiller ile anlatmakdadir. Yahudilere yonelik yazilan bu kitapda ki su sekillere dikkat edelim. Ilk yahudiler tarafindan yapilan ibadetin nasil yapildigi ile namazi karsilastiriniz. http://www.submission.org/jews-1.jpg http://www.submission.org/jews-2.jpg Yazar bu resimlerin altina ekledigi yorumda soyle demekdedir." Gunumuz cemaatlerinde cok az bir kismi secdeyi yerine getirmekdedir. hatta bazi sinagoglarda sadece Rabbiler bu ibadeti yapar fakat zaman zaman cemaatde eslik eder. Bu ibadet Israil sinagoglarinda diger ulkelerdeki Sinagoglardan daha fazla yapilmakdadir. Bu ibadet seklini yapmak bir cogunuza ilk defa yapilacagindan yabanci gelebilir. Eger bir defa bu sekildeki gibi ibadeti yerine getirirseniz, eminimki tekrar tekrar yapmak istersiniz. Bu tarihi ibadeti yerine getirmek isteyenler icin bu sekilleri hazirladik." Ayrica bu kitapdan ogrendigimiz diger onemli noktalar ise bu ibadetden once muslumnalr gibi abdest alinmasi ve ibadet cagrinin yapilmasi. |
ululebsar arkadasım yukardakı yazımda ilk once sunu demek ıstedım namaz aslında arapların bır kulturu değil dıye bılıyorum ben her ummet bılıyordu ama zamanla islam dını gelene kadar ya unutuldu yada değiştirildi diğer ummetler tarafından diğer sorularınıza gelince
Hac 77.Ey iman edenler, rüku edin, secdeye varın, Rabbinize ibadet edin ve hayır işleyin, umulur ki kurtuluş bulursunuz 1) "الرّكوع Rükû"; "Hudu ( eğilmek, bükülmek, küçülmek, tam teslim olup itaat etmek, sözü yumuşatmak; kibar, tatlı söylemek)" demektir. 2) "Rükû"; "inhina (iki büklüm olmak)" demektir. Yaşlılıktan beli bükülmüş ihtiyarlara "rakea ş şeyhu (ihtiyar iki büklüm oldu)" denir. 3) "Rükû"; zengin kimsenin sonradan fakirleşmesi demektir (beli kırılmak deyimine eş bir anlam). 4) "Rükû"; putlara tapmayıp Allah`a boyun eğmek (haniflik etmek) demektir. Cahiliye Arapları aralarında puta tapmayıp yalnızca Allah`a tapanlara "Raki (rükû eden) ve "Rakea ilellah (Allah`a rükû etti)" derlerdi. (Lisan ül Arab c: 4, s: 232, 233. Rekaa mad.) Namazı dosdoğru kılın, zekatı verin ve rüku edenlerle birlikte siz de rüku edin. Kuran'dan namazın temel amacının Allah'ı anmak olduğu anlaşılır [Taha-14]. Ayrıca bir diğer yararının insanları kötülüklerden alıkoymak olduğu belirtilir Kuranda namaz yanlızca 3 farklı vakti ifade eden sıfatla anılır. Arapçada bu sıfatlar sabah (fecr) [nur-58], orta (vusta) [Bakara-238] ve akşam (işa) [nur-58] olarak namaz kelimesiyle birlikte anılır. |
Kuran'da bu ibadetin yapılabilmesi için önceden uyulması gereken iki şart geçmektedir:
1) Kıbleye dönmek [Bakara-144,149,150] 2) Abdest almak [Maide-6; Nisa-43] Kuranda namazın daha önceki kavimlerde de olan ve o zamana kadar bilinen bir ibadet şekli olduğu dolaylı yoldan anlatılmakta ve bu doğrultuda namazın içeriği ile ilgili bilgiler ve emirler verilmektedir. Namaz 3 hareketten oluşur: 1) Kıyam (ayakta durmak) [Bakara-238 ; Hac-26; Şuara-218; Nebe-38; Mutaffifun-6] 2) Rüku (eğilmek) [Maide-55; Bakara-43; Tevbe-112; Hac-26,77; Sad-24; Fetih -29] 3) Secde (yere kapanmak) [Nisa-102; Tevbe-112; Hicr-98; Furkan-64; Secde-15; Zümer-9; Fetih-29; Kaf-40; Necm-62; Kalem-43; Alak-19] Parantez içindekiler kelimelerin arapça karşılığı olmakta ve kuranın birçok yerinde geçerek namazda yapılan hareketlerin adlarıdır. Namazı oluşturan hareketleri uygularken okumamız veya söylememizin emredildiği kesin çizgilerle belirli herhangi bir içerikten de Kuranda bahsedilmez. Fakat Kuranın çeşitli yerlerinde namaz ibadetinin kapsadığı konular dolaylı olarak ifade edilir. Bunlar: a) Kuran okumak b) Dua etmek c) Allah'ın isimlerini anmak d) Huşulu (derin bir saygı ve konsantrasyon) [Bakara-238; Muminun-2] e) Af dilemek f) Yardım dilemek [Bakara-45] Namaz sırasında sesin ne yüksek ne kısık olması; ikisi arası bir değerde olması emredilir [İsra-110]. Namaz sona erdiğinde secdelerin ardından Allah'ı anmak gereklidir [Kaf-40]. Ayrıca eğer bir mescide gidiliyorsa güzel giysilerin giyilmesi emredilir[Araf-31]. kusura bakmayın bılgıler bıraz kopyala yapıstır oldu mod arkadaslar pek sevmıyor bu durumu ama ne yazıkkı demek ısrediğimi tam anlatabılmek ıcın bu bılgılerı vermek zorundaydım. ben hem salat ta yanı namazda ruku nun hareketsel bır ıbadet olduğuna bırde ayrıca allah a hersey ıle boyun eğmek anlamına geldığıne ınanıyorum sızın bılgılerınızıde sabırsızlıkla beklıyorum.sunuda solim ruku veya secdenın namazda sırası soyle olmalıdır dıye bır kısıtlama yoktur onemlı olan allah ı anmak ve onun onunde eğilmektır. benım anladıklarım bunlardır |
Sayın Ankyra,
Öncelikle belirtmeliyim ki ben kimseyi namazın olmadığına ikna etmek istemiyorum. Kimsenin namazınada engel olacak değilim. Benim SALAT kelimesinden anladığım çok farklı zekatı 1/40 olarak belirliyen zihniyet Salatıda bir Rituele çevirmek sureti ile KARŞI DEVRİM yapılmıştır. İslam içine bolca İsrailiyat boca edilmiştir... "Yahudilerde namaz kılıyordu,işte şekillleri" gibi bir yaklaşımı namaza delil olarak gösterilmesi üzücü... Lütfen Hud 87 ve Ahzab 56 yı nasıl yorumladığınızı belirtirmisiniz? Saygılarımla... |
ululebsar arkadasım kım ne derse desın eğer ınsan ınandıklarını savunmuyorsa zaten onlara ınanmıyor demektır.ben namaza ınanıyorum ama sızın ınanmamanız sızın goruslerınzın benımkılerden asağı olduğu yada yuksekte olduğu anlamına gelmıyor.yada ıkna etmeye calıstığınız anlamınada gelmıyor benım ıcın.bugune kadar dınımı sağdan soldan duymaktan ve ölede oğrenmekten vazgectım .ayrıca doğruyu bulabılmek ıcın her konuyu oğrenebildiğim kadar öğrenmelıyımkı doğruya daha cok yaklasabıleyım.
yahudilerle ilgili orneğime gelince hrıstıyanlarla ılgılı olanda vardı.benım demek ıstedığım namaz kılma peygamberımız ıle baslamamıstır ılk ınsan ıle baslamıstır ama zamanla ne yazıkkı bu ıbadetler dığer ummetler tarafından ya unutulmustur yada bılerek bazı kısıler tarafından unutturulmustur.benım edındığım bılgıler soncunda ben bu yargıya vardım ne kadar doğru bu yargı sızın bılgılerınız ile bırlesınce daha kesın sonuclara varmaya yaklastıracak benı . islamıyete bolca israiliyet sokulduğuna bende ınanıyorum.hava isminde olduğu gıbı bu konuda sızınle hem fıkırız.bu dusunceden dolayı ben hadislerı kaynak sanmam sadece kuran dıyen bır ınsanım.yukarda verdığım ornek boyle anlasıldıysada uzulurum cunku amacı bu dusunce değildi. hud 87 ve ahzab 56 yı sımdı okuyup konuyla ilgili dusunceleri bırazdan yazacam ınsallah.bilgilerinizi paylastığınız ıcın tsk ederım ayrıca tekrardan |
Ankyra arkadaşım "yalnız kuran" diyen Hanif bakış açınız gerçekten takdire şayan...
Benim itirazım Kuranda çeviri yapanların her Salat gördükleri yere Namaz yazmalarına... Salat bazı yerlerde Resulün Kuran dersi vermesi, bazı yerlerde müminlerin birbirini desteklemesidir. Aslına bakarsanır her kelime çoklu anlam taşır. Secde Gönülden kabullenmedir. Mescit Secdenin gerçekleştiği mekandır...Bu anlamda Müminler için Arzda heryer mesciddir çünkü kabullenmiş ve teslim olmuştur. Yine mekan olarak Akıl/Beyinde Mesciddir çünkü Kabullenme orada gerçekleşir. Salat S_L_V kökünden türemiş ve arabcada Uyluk/Destek anlamı taşır.Kıyam etmekle de yakından ilişkilidir... Dine destek vermek,omuz vermek anlamında HERYERDE kullanılır. ED-din ise Geniş anlamı ile SİSTEMdir...Dinin kelime anlamının bir Sistem olduğu KIBLEnin de DİN ile eş anlamlı kullanıldığını anladığınız an,Ayetlere bakışınız değişecektir. ED DİN=SİSTEM=KIBLE |
ululebsar arkadasım evet dediklerinize katılıyorum kuran da kelimelerin coklu anlan tasıması fıkrıne .sızın demek istediğiniz anladığım kadarıyla salat aslında her yerde allah a boyun eğmek anlamında onu anlamak emırlerını yerıne getırmek anlamında kullanılmıs demek ıstemıssınız sanırım yukardakı yazınızda ve namaz hareketleri ıle kısıtlamanın bır anlamı yok dıyorsunuz yada mekan zorunluluğu yok.aslında evet bu dusunce ile namaz kelimesı gecen ayetleri tekrar okumam gereklı dedığınız fikiri daha ıyı anlıyabılmem ıcın ama ufak bır nokta var aklıma takılan
Arapça’daki “nehar” “gündüz”, “leyl” “gece” demektir. “Tarafeyin-nehari” ifadesi gündüzün iki tarafını ifade eder. “Taraf” ise; “uç, dıştan bitişik bölüm” manalarına gelmektedir. Kuran’da geçtiği diğer ayetlerde de aynı anlamda kullanılır. Gündüzün başlangıcını güneşin doğuşu, günün bitişini güneşin batışı olarak alırsak günün iki tarafında sabah ve akşam namazları vardır. Bu zamanların tam anlaşılması için “zülefen minel-leyl” ifadesi ile bu vakitlerin, aynı zamanda gecenin gündüze yakın zamanları olduğu vurgulanır. sızın dedığınız fıkırle ayet bana celişkili geldi yukarda zaman kısıtlaması var ozel bır ibadet seklinden ya da zamanından bahsedıyor olabılırmı? |
İlk müslüman kimdir başlığındaki konu dışı mesajlar bu başlığa taşınmıştır.
|
Sevgili Ankyra,
Salat asıl anlamı ile "Kuran dersi"dir...Bu Resule doğrudan hitabetlerde bariz ön plana çıkmaktadır. Salatta sesini ne yüksek nede alçak tutması gereken Ders verendir...Yoksa bildiğiniz anlamda yalnız başına namaz kılarken neden orta seviye Tonda sure okuyasınız? Allah semiul alim değil mi? O işitendir. Topluma hitab eden yönlerinde ise Toplumsal Dayanışma ve mümkünse "Kötülüğü" engelleme ve "İyiliği" emretme diğer bir deyişle;emr-i bil-maruf nehy-i ani'l-münker Öte yandan Salatın birde Kişisel gelişimle ilgili bir yönü vardır...Tıpkı Zekatın Kişisel ARINMA ile ilgisi olduğu gibi. Dikkat ediniz DİNİN özeti;EkıymusSalatve AtuzZekattır. Yani Salatı ikame etmek ve Arınmak(maddi-manevi) İşte “Tarafeyin-nehari” yani gündüz ve gecenin sarkan iki ucunda özelde muhammedin, genelde onu örnek alacak mümünlerin iç yolculuklarına çıkmaları istenmiştir. Böylece Makam-ı Mahmud yani Özbenliğe ulaşmak mümkün olur. Bu iki vaktin Bioritim,Beyin kimyası ve daha başka birçok yünden uygun şartlar sağladığı bilinir. Değerli ankyra, Allah anlayışımızı gözden geçirdiğimizde şunu göreceğiz; O bizi İhata eder...Surround,çepecevre kuşatır...Dolaysı ile Ona yönelmek için bir yöne doğru eğilmemizi istememiştir. O krallardan bir kral değildir.Onun önünde el bağlamamız anlamsızdır. Yan yatarak,oturarak ve yürüyerek Onu anmamız da salattır. O zamandan münezzehtir... İhtiyacsızdır. Onun huzuruna durmak demek aynı zamandan huzurundan ayrılabilmek anlamına geliyor...Oysa bu mümkün değil..Onun huzurundan namazım bitti deyip ayrılamazsın. Bir ibadet karamını incelemek gerek..İbadette amac nedir? O ihtiyacsız olduğuna göre? İbadetin insana birşeyler kazandırması gerekmez mi? Ona yaklaştırmalı değil mi? Ona yaklaşmak için sürekli tekrarlanan hareketler yapmak mantıklı mı? Yoksa içe doğru bir yolculuk mu yapmalıyız? Şimdilik bu kadar:) devam etmek dileği ile... not:Bu konuda UlulElbab rumuzum ile Hanifdostlar sitesinde ve burada oldukca fazla iletim var..Okumanızı tavsiye ederim.,, Saygılarımla... Selam Hudaya tabi olanlara... |
Alıntı:
İnsan için harp meydanında düşman karşısında ölüme ramak kala olan o AN DAN daha mühim bir AN olmaz... Orada BİLE Cenabı Hak SALATIN =NAMAZIN ne şekilde Olacağını BEYAN BUYURUYOR İşte şu Nisa 102 ayeti kerime Hiç bir şekil da namazın secdesini kaldırılarak yalnız kıbeleye doğru dönüp Allahım sen birisn büyüksün veya başı yere koyarak tesbih etmek suretiyle namazın eda edilmiş olamadığını olmayayacağını pek açık ilan ediyor ULUBEBSAR demişsin ki Yan yatarak,oturarak ve yürüyerek Onu anmamız da salattır. her halde nisa 103 Ayeti kerimeyi okumadın Allahı anmak zikretmek dini yaymak anlatmak mevzuu SALATI =Namazı erkanı mahsusası ile eda ettikten sonra olucak İŞTE BAK ! Nisa 103: Böylece SALATI bitirdiğiniz zaman, artık ayaktayken, otururken ve yan üstü iken Allah'ı zikredin! Salata kelimesine Allahı anmak dini destek vermek dini yaymak insanlara anlatmak manası verenler boşuna uğraşmayın NİSA 102-103 ayeti kerimeler buna manidir Allahı anmak dini yaymak dini insalara anlatmak Allahı zikretmek SALATI =namazı kıldıktan sonra olucak SALAT= Namaz demektir *** Allah ve melekeri resulüllaha salat eder bazıları Bu ayeti kerime ile salat namaz değildir derler.. Bir kere Peygamberimiz namazı nasıl kılacağız diye soranlara bana bakın ben nasıl kılıyorsan sizede öyle kılın buyurmuşlardır yani SALAT NAMAZ 14 küsür asırdır günde beş defa göz altınta tutukludur.. ona kimse el sürememiştir.. çünkü TÜM İNSALARIN gözünün altında tutukludur peygamberimiz bana bakın nasıl kılıyorsam sizde öyle kılın emri ile namazı gözaltına almıştır.. Yıllar Yılı her gün Günde beş defa gözünle görüyorsun Allah ve melekleri resulüllaha salat ederler manası: Müminler Kıldığı namazın icine gizlenmiştir... hele O Semi Allahu limen hamd ne demektir.. bunun manasını bilen Allah ve melekleri resulüllaha salat eder manasında bilir |
Alıntı:
Bu yazdıklarınız, bu başlıktakini iddia edenlere, İslam'da namazın, haccın, zekatın, orucun olmadığını iddia edenlere en güzel verilmiş cevaptır. Namazın olmadığını söyleyenlerin, cesaret edipte söyleyemedikleri, sizin bu mesajınızın içerisinde gizlidir. Saygılarımla |
madem savaş anında bile kılınması,emredilecek kadaar hayati bir önem taşıyor namaz,yüce allah neden kuran da hz muhammedin eşleriyle olan sıra gecelerini tüm detaylarını anlatıyorda bu kadar önem arz eden namaz ı bize tüm detaylarıyla anlayacagımız şekilde anlatmıyor
şimdi diyeceksinizki kuranda yazılmışta,biz anlamıyoruz, oysaki 6000 kusur ayet inmiş 2 tane weya 4 tane ayeti de namaz ı insanlara detaylarıyla anlatmak için anlayacakları şekilde indiremezmiydi? |
islamın yada herhangibir başka dinin iman yada uygulama sorunlarının tartışılacağı yermidir TD sitesi.
bu türlü başlıkların tamamının site yönetimi tarafından çöpe atılmasını talep ediyorum. bu sitede islam diye bir üst başlık olması bu başlık altında islama getirilen eleştirilerin tartışılması içindir. ne islamın (yada diğer dinlerin) propagandasını yapmak ne de iç sorunlarının tartışma zemini burası değildir. islam genel başlığı altında tanrı inancının kökeni ve bu düşünce biçiminin eleştirisi ve savunusu yapılmalıdır. |
Alıntı:
saygılarımla |
Alıntı:
Tamam o halde Aslında Dinsiz olmak Bir yaratıcaya İnanmamak ne demektir bunuda işleyelim Dinsiz olan yani bir yaratıcaya İnanmayan 2 3 günük hayatı bitince yani ölünce o yaratıcın kendisine hesap sorcağına inamayan Bir insan AHLAKLI iNSAN OLAMAZ diyorum bunuda işleyelim madem ki din yok Allah yok hesep vermek yok ahiret yok o halde bunun netcisi nereye çıkar işleyelim görelim bakalım İnsalk namına bir şey çıkıcak mı ben bunu birazcık işledim hemen o yazıyı diğer başlığın içine atılar tabi kimse göremiyor okuyamıyor **** cenkk_is bana bakın nasıl kılıyorsam sizde öyle kılın emri nebisi ile Namaz 14 asırdır günümüze kadar yılar yıllı günde 5 kez göz altına tutuklu gelmiştir..nasıl kılıncağı peygamberimiz nasıl kıldıysa öyle kılıyoruz daha ne istiyorsun |
sayın reno
bu defalarca tartışıldı. yine de tartışılsın sorun değil. sadece küçük bir örnek vereceğim hepsi bu. islam livatayı yasaklıyor. sen de yapmıyorsun değil mi. neden yapmıyorsun. islam yasakladığı için mi, yoksa senin psikolojik durumuna aykırı olduğu içinmi. benim psikolojime aykırı. senin sözlerinden ise şu çıkıyor. sen müslüman olmasaydın yapardın. işte tüm ahlaki durumlar için bu örnekten yola çıkabilirsin. iyi denilen şeyin kökeni yasakta değil, psikolojidedir. öldürmüyorum yasak olduğu için değil, psikolojime aykırı. çalmıyorum, yalan konuşmuyorum,dedikoduyu sevmiyorum, dostlarıma karşı yumuşak huylu, düşmanlarıma karşı ise şiddetliyim. ama materyalistim. bu benim her ne isem o olmamı sağlayan şey yani özüm ve varoluşum. biz ahlakın ürünü değiliz, ahlak bizim ürünümüz. siz idealistler her konuda olduğu gibi bu konuda da gerçekliği başaşağı çevirmeyi tercih ediyorsunuz. |
Alıntı:
Bakın, bazı şeyleri çok yanlış değerlendiriyorsunuz ve yanlış değerlendirmeniz sonucu müslüman insanları küçük görüyorsunuz. Bu küçük görüyorsunuz sözümü yanlış anlamayın, basit görüyorsunuz da diyebilirim veya başka bir kelime... Şimdi, birileri İslam yasakladığı için bazı şeyleri yapmaz, siz psikolojik durumunuza aykırı olduğu için yapmazsınız. Peki bu cevapların özünde ne vardır? Veya cevaplar iyicene irdelenerek yorumlar yapılmalı. Allah insanlara bazı yasaklar koymuştur ama bu yasakları, kendileri için zararlı olduğundan koymuştur. Bunun ötesinde yasağa uyup uymamak insanın elindedir. Allah yasağı koymasaydı onu yapacakmıydın demek biraz tuhaf bir çıkarım bence. Mesela şunların arasında, Alıntı:
içki içmiyorum, zina yapmıyorum yok? Yapıyorsunuz diye demiyorum, yanlış anlamayın. Neden örnekleriniz arasında yok diye soruyorum. Sözün özü, çok konu dışı konuşmuş oluyoruz ama, Bizler Allah rızası için yapma denilenleri yapmaz, yap denilenleri yaparız. Yapma denilenler bizleri kötülüklerden korumak için, yap denilenlerde iyiliğimiz içindir. Yapma denilenler arasında, örneklendirdikleriniz olduğu için bunları sizde yapmıyorsunuz. Ama Allah'a inanmayarak bunları yapmıyorsunuz. Saygılarımla |
sayın envy me
neyi tartışıyoruz. ahlak bir üst yapı kurumudur. bazı dinsel önermelerin doğru olduğuna karar veren siz değilmisiniz. allah çalmayın diyor. siz de diyorsunuz ki allah DOĞRU söylüyor. doğrunun ne olduğunu allahtan öğrenmiyorsunuz. doğruya ilişkin bir fikriniz zaten var. ve allahın söylediği o fikre uyuyor. ölçü allah değil, sizsiniz. içkiye gelince, cennet içkisi değil mi? neden gayrı ahlaki. bedeviler içmiş sonrada asabiyetle övünüp deve kemikleriyle birbirine vurmuş diye mi. ben içince çok güzel adam olurum. kimseye de deve kemiğiyle vurmam. asabiyetle asla övünmem. ama siz içmeden de asabiyetle övünüyorsunuz. benim sarhoş halimle sizin ayık halinizi kıyaslayınca sarhoşken bile benim aklım daha başımda. diyorum ki sayın envy me. ahlak bizi üretmez, biz ahlakı üretiriz. sadece ama sadece bu cümleyi biraz olsun düşünün sevgili arkadaşım. ben müslümanları küçük yada basit görmem.ömrümün kayda değer bölümünde müslümandım.kardeşim hala müslüman.kardeşim olduğu için değil ama tertemiz bir adam olduğu için çok ama çok severim. eşim de müslüman. bence asıl sizler materyalistleri ve sosyalistleri hiç mi hiç tanımıyorsunuz. biz uzaydan gelmedik, ajan falan da değiliz. sadece sömürüsüz bir dünyada ve yalansız yaşamak isteyen bireyleriz. hepsi bu. |
anarchist
sen neyi kaldırıp cope atıyorsun.sana yada bu form dakı baska bırını sorupta tartısma yapacak değlim neyı ıstıyorsam tartısırım bu konuda senden ızın alacakta değilım.bır yorum yazarken yazdıklarına dıkkat et de yaz.hangi form kuralına uymuyor bu konu bana göster bende diyimki evet haklısınız ozur dilerım bu konuyu evet kapatalım.yok form kurallarına aykırı değilse kı olmadığını sende bılıyorsun o zaman susacaksın.yok form kurallarını bılmıyorsan gıt oku öğren öyle konus .ayrıca ıstedığım konuyu hakaret ıcermıyorsa kımseyı rencide etmıyorsa yada aşağılamıyorsa ıstedığım konuyu ıstedığım mekanda formda konusurum bugune kadarda konustum zaten senın gıbılerıyle her yerde her zaman karsılasıyorum o yuzden senı ılgılendırmeyen konulara karısma. |
ilgisi olmayan, uçuk-kaçık İslam anlayışlarını neden kendi ümmetlerine değil de, illa da biz ateistlere kabul ettirmeye çalışırlar ben de anlayabilmiş değilim doğrusu...
ulpian acıkcası bugune kadar ne sızın neye ınandığınıza nede baska ınsanların neye ınandığını umursadım bu formda.hatta tartısma uslubumu asla ateslendırmedım cunku ısteyen ıstedığıne ınanır ben bıldığımı soyler cekilirim iddalasmam bıle.bu konu benım bilmediğim bir konuydu o yuzden ben rıca ettım bılgı vermesını ululebsar arkadasımdan.dedığım gıbı bu bana verılen bır bılgıydı yanı ıkı muslumanın bır konuda anlasamayıp bılgı alış verısı sızın dedığını gıbı ınanmayanlara kabul ettırılmeye calısılan bısey yok.islamı formları suclarsını gerı kalmıs ınsanlar dıye ama anlasılan onların gerı kalmıslığını dın yuzunden değil cunku bugun sızde onların durmuna dusmus durumdasınız kı sızın durumunuzda sucu dın e de atamıyoruz. |
Len terani,renaultferrari ve envyme
arkadaslar ben namaz kılan bır ınsanım ve ınancımda namaz olduğu konusunda sizinde goruslerınız o yondeyse tartısmaya katılıp dersınızkı su yuzden evet yok ınancınız baska turluyse tartısmaya katılıp dersınız kı hayır cunku nedenı bu yoksa bu ıkı tutumun dısında bır tutum yok ucuncu bır yol yok .neye ınandığınız sızı ılgılendırır.yok karsı tarafın ınancı sızınkınden farklı dıye konusturmama yada fıkırlerını acıklama hakkına karısmaya kımsenın hakkı yok.yaa konuya katılın bılgı verın yada sadece gereksız mesajlar yazacaksanız yazmayın daha ıyı. |
Alıntı:
anarchist : BEN LİVATA yapmıyorum benim psikolojime aykırı. çalmıyorum, yalan konuşmuyorum,dedikoduyu sevmiyorum, dostlarıma karşı yumuşak huylu, düşmanlarıma karşı ise şiddetliyim. AMA materyalistim. Anarchist ! Ahlak bir EMR-i MECHULDUR yani öyle İnsan kendi kendi pcnin başında oturup böyle konuştuğu zaman Ahlakı Belli olmaz (hele bu.. -ama ben anarcist materyalistim diyen olursa) Ben nerden bileyim çalmıyorum yalan konuşmuyorum Livata yapmıyorum bunlar benim psiolojimi aykırı şekilde konuşan belkide DİNSİZ BİR ANARŞİST CANİDİR ben nerden bileyim !?!?! yani Ahlak bir emri mechuldur öyle çalmıyorum Etmiyorum livata yapmıyorum psikolojimi aykırı diyipte Ahlak taşıdığın anlamına gelmez.. livata yapanlarda benim psikolojimi aykırı şudur budur diyorlar ama pek kolay yapıyorlar. elini bir attı şeyime diyor ne oluyoruz derken oral derken.. iş bitti diyor ve anlatıyorda bunu yere tükürüyor ben nasıl yaptım bunu diyor... Daha neler yaparsın sen seni istese bu dünya nerelere sürükler de... açımış sana eğer iman ve aşk ile beslenseydin.. 15 16 lık kız bile karşında bütün güzelliği ile çırçıplak soyunsa bana rağbet etmezsin dese işte babam meleketin tek adamı herşeyin sahibi bende sana aşığım kimse yok neden ÇEKİNİYORSUN burada sana senden yakın bana beden yakın birisi vardır kim ? Allah derdi.. anarchist Ahlak İnsanın inancının yani öldükten sonra dirilmek hesap vermek.. tek bir kelimeyle Allah fikrin inancının ürünüdür ? Dinsiz Ahlak olmaz lafta olur tatbikatta rezalet bugün bütün beşeriyet binlerce seneden beri.. hazreti Musanın hazreti isanın hazreti Muhammed Aleyhissalatu vesselamın kurduğu asırlardır süren Medeniyetinin kolları altında nazlı nazlı büyüdüğünden toplumun içindeki Dinsizim diyenler de eksere tabi olarak yürüdüklerinden yani dindar bir havayı teneffüs ederek yaşadıklarından ONLAR DA Ahlakı olmuşlardır onun için BARBAR değildirler isteselerde Anarchistlikle barbar da olamazlar çünkü ortam musait değil ÜLKELERİNDE Din ve ahlak kayıtları üzerine (yani AYNI AHİRET gibi) CEZALANDIRICI bir hükümet varda ONUN İÇİN güzellik yakışıklılık veya parsal Eşitsizliği gördüğünde canı feci sıkıldığın da tüyler ürpertici bir şekilde NACİNİN LEŞİNİ YERE SERMİYOR bu konu Konuştukca uzar... ben yeni bir konu açıp Orada bir örnek verip devap edicem RENAULTFERRARİ Dinsiz arkadaşlarından Hocalarından profesörlerinden yardım bekliyor bu konuyu işlemeye devam edicem Ankarya ! ben namaz kılıyorum Salat: namaz değildir diyenler var.. onlara cevap verdim SALAT: NAMAZDIR |
Alıntı:
Alıntı:
Diyorumkide. Ben Hacıhüsrevde yaşıyor olsaydım. Hırsızlık. yankesicilik. kapkaç. üçkaat. benim için gayet masum olaylardan olurdu. Orda yaşayan Romanlar için gayetten masum işler. Peki diğer insanlar bu işlere masum bakıyolarmı. Hayır. Niye Hacıhüsrevde yaşayanlar için doğal bu. Çünkü bulundukları ortam onları etkiliyor. Sayın Anarşit sizde kafir olsanızda bulunduğunuz ortam sizi az eksikte olsa imanlı yapıyor. Sizide biz kullar böle beyenecez. :photo: Asıl önemli olanı Allah kabul etsin.:pray2: |
"Allah ne diyorsa O!"
Biraz uzunca ama okumak isteyene... Son günler de sürekli dilimde çok anlamlı ve özlü bir söz. Allah Fatiha dan İhlas suresine kadar...Bir kez NAMAZ diyor mu? Bu kelimeyi Vahyinde kullanıyor mu? Hayır. O halde Bizde kullanmayacağız..ama işte şöyle-böyle NAMAZ=salat yok! Allah ne diyor? SALAT diyor. O halde bizde Salatı Tartışacağız. Bu Güzel Prensibe göre Namaz yok...Salat var...Allah Salat diyor...Bizde Salatı konuşacağız.Umarız Anlayışımızı artırır Şu durumda Peygamber de asla Namaz kılmadı ve Namaz kelimesini bir kez dahi ağzına almadı... nEDEN? çünkü Namaz kelimesi Peygamberin ölümünden sonra İCAD edildi. SALAT Edin dedi..Salatı Ayağa kaldırın ve Salatı Ayakta tutun dedi...Kendisinin "SÜNNET"inin TAMAMI SALATTIR. O Hayatı boyunca SALAT etti.UYANIK Olduğu HER AN Salat Halindeydi. (Burada diyebilirsiniz ki Binlerce kişi Peygamberi görmüş..Dinlemiş...Bize Namazı öğretmiş O halde bu tartışmaya son verip Hadis Külliyatına dönmelisiniz!!Ve orada yazanlara göre hayatınızı yaşamalısınız ama ASLA Kur'an a göre yaşadım diyemeyemezsiniz.)İmtihan da sorumlu olduğumuz tek kayna Kur'an. Yarın Allahın karşısınde çekişme cüretini gösterip azarlananlardan olmamak için çok dikkat etmeliyiz. Ama Hocam ben Hadise çalışmıştım sorular Kur'andan çıktı diyemeyiz. Ama Arablarda "namaz"kılıyor...sen onlardan daha iyi mi anlıyorsun? Ben Kur'anın Arabca indiğine dair bir Ayet hatırlıyorum ama diğer milletler en yakınında ki Araba baksın ve "namaz"kılsın diye bir ayet hatılamıyorum. Ayrıca onlarda orjinal Salat kelimesini kullanıyor ve çeşitli Mezhep ve Ekollere uyuyorlar. Bizim konumuz Kur'an da ki Salat olduğu için Onu Hakkıyla anlamak ve uygulamakla sorumluyuz. Salat kelimesinin çok anlamlı ve çok boyutlu/fonksiyonlu olduğunu biliyoruz. Salatın Tek Bir karşılığı olmadığından Kur'an Salat gördüğümüz her yere seçtiğimiz bir tek karşılığını yazmamız doğru olmaz.Peki o halde nasıl belirleyeceğiz? Kelimeni Cümle içinde kullanılışı,Siyak ve Sibakı ve Surenin konu bütünlüğü ve daha bir çok faktörü göz önünde bulunduracağız.Şimdiye kadar genellikle "Tümevarım" tekniğini kullandık. Birde "Tümdengelim" ile Salatı anlatmayı deneyelim; O halde Salat yıkılan ve yere düşen birşey...Onu tutmak,Kaldırmak ve BIRAKMAMAK gerekiyor. Boş bırakmaya,Gevşeklik göstermeye gelmiyor.SALAT Gevşekliği kaldırmaz.Devamlılık ve Ciddiyet ister! İnsanın UYANIK olduğu her an ALLAHIN HUZURUNda olduğunun BİLİNCİNDE olması..Farkındalık ister! Bırakınca Düşebiliyor.Yıkılabiliyor.Biliyoruz ki buna ZULM deniyor.. Salatı Ayağa kaldırın ve Salatı Ayakta tutun dedi..ZULMETmeyiniz dedi.Başta kendinize/Nefislerinize,sonra Diğer insanlara,Sünnetullaha aykırılık kabul etmeZ... Bu durumda Namaz biter...ama SALAT bitmez...Allahın Huzurundan ayrılamıyan insan O'nun huzuranada doğal olarak DURAMAZ...Bu durumda Arkasını dönüp gitmeside söz konusu değildir.SALAT halinde ki insan Allahın ona Şah damarında yakın olduğunun BİLİNCİ içindedir ve HANGİ Yöne Dönse Rabbisi o yöndedir. Bu durumda Yürürken,Korku halinde veya Binek üzerinde SALAT DOĞAL dır.Kıblesi Dinidir..Dini ise SALAT ile Ayakta kalmaktadır.Fiziksel bir Yön ihtiyacı içinde değildir! Temizlik Maddi ve Manevi olarak Zekat ve İnfak ile mümkündür! Hijyen "Abdestle sağlanmaz! SALAT halindeki Mümin 2 Hidrojen ve 1 Oksijenin arasında ki BAĞ hakkında bilgi sahibidir. Gaz kaçırmakla,Yeri Göğü Ayakta tutan SALATI BOZULMAZ.Bunlar Sanal Salatın (Namaz),Sahte kurallarıdır. Şimdi çok uzuuun süredir Tartıştığımız ve "iyi de Salat hangisi?" sorusuna verilecek cevapları, yığma usulü ard arda "Tesbih Taşları gibi dizelim: SALAT DESTEK BAĞ DERS MOTİVASYON ŞÜKR TEVBE İSTİGFAR TESBİH DUA RİCA TEMİZLİK DOSTLUK ARKADAŞLIK ÇEVRE Yİ KORUMAK ZULME KARŞI OLMAK SABR ETMEK SABIR DİLEMEK İYİLİK YAPMAK YÜRÜMEK KOŞMAK HELAL YEMEK HARAMDAN UZAK DURMAK Aslında HERŞEY............işte bu Herşeyi bazıları anlamakta zorlanıyor. ALLAH Resulu,kendisine sürekli Haramları soranları...Ayrıntılara takılanlar uyarıyor.Size açıkca YAPMAYIN denilenlerin dışında HERŞEY ...SALAT Ve insanlar tıpkı Musanın kavmine kesmesi söylenen BAKARA nın rengini,ŞEKLİNİ v.s bilmek istemesi gib...hala gelip Resule soruyorlar bu Salat mı Şu değil mi.. Şu Haram mı? Resul susun diyor...Siz Sordukca Vahiy iniyor Susun...Ve Siz sordukca Kur'An uzuyor. Anlamıyormusunuz? Allah Size Akıl vermiş...Onu kiraya vermeyin. Düşünün ve bulun. İçiniz Rahat olsun. Maide 101- Ya eyyühelleziyne amenu la tes’elu an eşyae in tübde leküm tesü’küm* ve in tes’elu anha hıyne yünezzelül Kur’anu tübde leküm* afAllahu anha Vallahu Gafurun Haliym; Ey iman edenler!.. Size açıklandığında hoşunuza gitmeyecek şeylerden sual etmeyin… Eğer Kur’an indiriliyor iken onlardan sorarsanız size açıklanır… Allah onları affetmiştir… Allah Gafur’dur, Halim’dir. ALLAH size Kolaylık veriyor...Allahın Sadakasını kabul edin ... Tıpkı Nur 31 de ki gibi... Allah sizi başlarınızı örtmekten muhaf tutuyor. Allah sizi aynı zamanda başlarınızı açmaktan da muaf tutuyor. ANLAMIYORMUSUNUZ? Ama birileri Rablik taslıyor.Yasaklar,Haramlar icad ediyor.Kılıf uyduruyor.Melruh uyduruyor... Birileri eski alışkanlıklarını İslam diye allayıp-pullayıp sunuyor.Hacer esved taşını öptürüyor... Taş lar önünde Eğilmemizi sağlıyor....ALLAHI TASAVVUR ETMENİZİ İSTİYORLAR.BUNU YAPMAYIN. ALLAH TAPILMAKTAN da MÜNEZZEHTİR. Onun ihtiyacı yok ama bizim var diyarsanız. Atalarınız da öyle diyordu...Paganlık Genlere işler mi? Bilmiyorum. Tek bildiğim Allahın istemediği...Allahın istediği SECDE Gönülden...MESCİD ise yine Müteşabih. Abdest kelimesini de bulamayacaksınız Kur'anımız da.Allah Vahyinde ABDEST demiş mi? ALLAH ne diyorsa O! dedik..Allah Temizlenin diyor...Temizlenilecek. Allah Arının diyor Arınılacak! Maddi Manevi...ZEKAT diyor...İnfak diyor... Yüzde vermeyi bilmiyor mu? (haşa) Ama yine BAHÇE Sahibleri gibi birileri sormuş: Tavuğum var kaç Yumurtasını aç komşuma vermeliyim? Elcevap::::İhtiyacından arta kalanı! İyi ama bugün ihtiyacım yok ama...ya yarın olursa? Ya Tavuğum ölürse? Elcevap: Allah Rızkını verir. İyi ama ya vermezse?!!!!! İşte ŞİRK burada...Allaha Tavuğu ortak koşan olur mu canım... Olur...Çünkü insan karşısındakini kendi gibi bellermişmiş...Çünkü kimsenin kendisine infak etmeyeceğini Zan eder. İYİ ve İYİLİK adına ne biliyorsan SALATtır.Daha soracakmısın Salat ne ? diye Anladım ama ....Ben yine de bir yandan "namazımı" kılayım.Ya tavuk ölürse ? :decision::decision::decision: NİSA ve MAİDE Sureleri "bana göre" Anahtar konumunda iki Sure. Onları çözen Kur'anı ANLAR! 101-103 Merkezli dedik ama 76 danitibaren dikkatle okumak ta fayda var... Olayları Kur'an anlatımı ile "birlikte Yaşıyormuşcasına Beynimizi SAĞ LOBuyla hayal edelim... Birde O GÜNÜN ŞARTLARINDA Müslüman olmak ve olmamak arasında GİDİP-GELEN insanları düşünelim... Unutmayalım ki Kur'an okurken olayları 1400 yılı silerek okumak gerek. BİR PEYGAMBER GELMİŞ ve YEPYENİ BİRŞEYLER ANLATIYOR. Siz insanların akşamdan sabaha Hidayete erdiğini mi Zan ediyorsunuz??? 76 YA DİKKAT 80-83 dikkat savaş yazılınca? 82 Eğitim ihtiyacı 90 Arada kalmış topluluk Size ne oluyor da ikiyüzlüler hakkında iki gruba ayrılıyorsunuz? İşlediklerinden ötürü ALLAH onları başaşağı çevirdi. ALLAH'ın saptırdığını siz mi doğru yola ulaştırmak istiyorsunuz? ALLAH'ın saptırdığı kimseye sen hiç bir yol bulamazsın. (88) Sizin de kendileri gibi inkar etmenizi istediler ki onlarla bir olasınız. ALLAH yolunda harekete geçinceye kadar onlardan kimseyi dost edinmeyin. Size karşı dönerlerse onları yakalayın, onları bulduğunuz yerde öldürün. Onları ne dost ne de yardımcı edinmeyin; inanan ve inanmayan gruplar var.Etliye Sütlüye karışmak istemeyen Gruplar var.Her iki tarafa oynayan Gruplar var. (93) İnananlar, ALLAH yolunda çarpışmağa çıktığınız zaman dikkatli olun. Size barış önerene, dünya hayatının geçici yararını gözeterek "Sen inanmıyorsun," demeyin. Çünkü ALLAH'ın yanında çok ganimetler var. Daha önceleri siz de onlar gibiydiniz; fakat ALLAH size lütfetti. Öyleyse iyice araştırıp emin olun. ALLAH yaptıklarınızdan Haberdardır. Müslimanların ciddi bir AHLAKİ Eğitime ihtiyacı var,Aralarından bazıları Sırf Malına El koymak için,Kafir diye insanları TESLİM olan -Aman dileyen-öldürebiliyor,sonrada Korkudan Müsliman olmak istedi-Kanı ve Malı Helal diyebiliyorlar 97-Bazıları Hicret etmekte terettüd ediyor.Toplumsal .Ayrışmaya Gidiş var! Malları ve Eşyalarının taşınabilenlerini alıp yollara Düşülmesi...Allah ve Resulune Hicret edilmesi EMREDİLİYOR. Bu arada Müslümanlar Gruplar halinde dolaşıyorlar.Yollarda çeşitli Gruplarla karşılaşılabiliyor DOST ve DÜŞMAN Unsurlar! Ama bu Uniformalı bir Savaş hali ve Cephe değil!!!Öyle uzaktan birbirini görenler hemen MEVZİ Almıyor! Belli bir GÜVEN-GÜVENSİZLİK içinde GRUPLAR BİRARAYA GELİYOR Kim KAFİR KİM MÜMİN ve KİM MÜNAFIK ilk an da belli değil! O nedenle HEMEN Sorgusuz Sualsiz Öldürmeye Allah karşı...Ve 93 de Sırf mala tamah edip ÖNYARGILI Davranmayın!!! Ortada bir takip var ve MAL Gasbı da söz konusu olabilir.Tıpkı Kervan ve Bedir gibi!!103! NİS - 101 Ve izâ darabtum fîl ardı fe leyse aleykum cunâhun en taksurû mines salâti, in hıftum en yeftinekumullezîne keferû, innel kâfirîne kânû lekum aduvven mubînâ Yeryüzünde savaş için yolculuğa çıktığınız zaman inkarcıların size saldırmasından korkuyorsanız SALATI kusurlu yapmanızda(tam yapamamanızda) bir sakınca yok. Kuşkusuz inkarcılar sizin açık düşmanınızdır NİS - 102 ----------------------------------------- Ve izâ kunte fîhim fe ekamte lehumus salâte fel tekum tâifetun minhum meake vel ye’huzû eslihatehum fe izâ secedû fel yekûnû min verâikum, vel te’ti tâifetun uhrâ lem yusallû fel yusallû meake vel ye’huzû hızrahum ve eslihatehum veddellezîne keferû lev tagfulûne an eslihatikum ve emtiatikum fe yemîlûne aleykum meyleten vâhıdeh(vâhıdeten) ve lâ cunâha aleykum in kâne bikum ezen min matarin** ev kuntum mardâ en tedaû eslihatekum, ve huzû hızrakum innallâhe eadde lil kâfirîne azâben muhînâ(muhînen). Sen Onların?(fihim)aralarında olup onlara DERS verdiğin zaman, onlardan bir taife*grup(fihim)ARAnızda bulunsun ve silahlarını da yanlarına alsın. Salata katılanlar (secde)kabullenip Size katılsınlar. Sonra Salata dahil olmayan taife*grup(fihim)seninle birlikte SALAT etsinler diğerleri kalkan vazifesi görsün. İnkarcılar, silahlarınıza ve eşyalarınıza -Gafil anınızda-ani bir baskınla el koymayı umarlar. Korunaklı bir yerde veya Kalede iseniz*** silahlarınızı bırakmanızda bir sakınca yok. Ancak alarmda olun. ALLAH kafirlere alçaltıcı bir azap hazırlıyor. 4:101 ayetinden anladığımıza göre. Tabi ayetleri inançları yönünde tahrif etmeye başlayınca bu duruma düşülmesi normal. Ve her nasıl oluyorsa Tanrı’nın isteğiyle, peygamber bizim bağlılığımızı yerine getiriyor. Yazılarına aldıkları diyanetin çevirisinde parantez içinde kullanılan “yanlarına” ifadesini “siz elinde namaz kılan kimseyi gördünüz mü?” diye eleştirirken kendileri çevirilerinde bu ifadeyi rahat rahat kullanabiliyorlar. İnsanların silahlarını yanlarına almalarını ellerinde tutmak olarak algılayana ne denir ki? ayet iki gruptan söz eder. Bir grup namaz kılarken diğerleri silahlarıyla her an gözetmede ve kollamada olmalıdırlar. Bu kaygı, endişe çok ise şekil şartı aranmaz 2:239 kapsamında her insan ibadetini yapar. namaz kılanların sığınılacak son limanı da gitmiş bulunmaktadır. Ve-iżâ darabtum fî-l-ardi SİZ yeryüzünde gezindiğİNİZde feleyse ‘aleykum cunâhun ÜzerİNİZe günah yoktur en taksurû mine-ssalâti Salattan kısaltmaNIZda in ḣiftum en yeftinekumu-lleżîne keferû(c) KorkarSANIZ fitne yapmasından nankörlerin / gizleyenlerin / kafirlerin (BURAYA KADAR MUHATAP MÜMİNLER) inne-lkâfirîne kânû lekum ‘aduvven mubînâ(n) Şüphesiz KAFİRLER size açık bir düşmanDIR. Dikkat bir sonraki ayetten devam ediyor! Ve-iżâ kunte fîHİM ve olduğun zaman aralaRINDA Bir önceki ayete bakıp buradaki "fihim" onların içinde / aralarında'nın inananlar değil kafirler / nankörler olduğunu görebiliriz. Zaten peygamber hep müminlerin içindedir. Ya siz de şimdi burayı diyanet gibi parantezle kapatmaya / makyajlamaya çalışacaksınız ya da bir önceki ayeti yok sayıp altta geçen -hüm (onların) ve -küm (sizin) takılarının aynı grup (müslümanlar) için mi kullanılıyor?! feekamte leHUMu-ssalâte o zaman ONLARA salatı ikame et veya ettir bu duruma göre Kafirlere namaz kıldırılıyor!? yani saçma... feltekum tâ-ifetun MİNHUM me’ake ONLARDAN bir grup ayakta dursun seninle Burada benim anladığım müminler ve BİR GRUP nankörler karşılıklı duruyorlar. Müminler de silahlı kafirler de. velye/ḣużû eslihateHUM ve silahlarINI alsınlar fe-iżâ secedû secde / itaat ettiklerinde Salatı dinlediklerin de veya salata itaat ettiklerinde felyekûnû min verâ-iKÜM onlar olsunlar SİZİN arkanızda Grup MÜMİNLERİN arkasına geçiyor. Böylece peygambere saldırı ihtimali olmuyor. Yüzyüzeyken de böyle birşey olamaz çünkü iki grup da silahlı. velte/ti tâ-ifetun uḣrâ lem yusallû felyusallû me’ake ve salat etmemiş grup gelsin ve seninle salat etsin Yeni bir GRUP geliyor. velye/ḣużû hiżraHÜM veeslihatehum ve korumalaRINI ve silahlaRINI alsınlar Onlara güvence vermek için silahlarını ve önlemlerini alma izni var. (103) O topluluğu izlemekte gevşeklik göstermeyin. Siz acı çekiyorsanız onlar da sizin gibi acı çekiyor. Fakat siz, onların ALLAH'tan ummadığını umuyorsunuz.(ŞEHADET-Motivasyonu) ALLAH Bilendir, Bilgedir. (104) Halkın arasında ALLAH'ın sana gösterdiği gibi yargı veresin diye Biz sana gerçeği içeren kitabı indirdik. Hainlerden yana olma. Bura da Resule bir Uyarı söz konusu Mal Paylaşımı ve Ganimet dağıtımında Resulü ZORLUYORLAR (105) Bazıları BASTIRIP Resulü Yalpalatıyor.Hüküm verirken ufak tefek sorunlar çıkıyor...106 da bu daha da netleşiyor! (135) İnananlar! ALLAH'a, elçisine, elçisine indirdiği kitaba ve daha önceden indirdiği kitaplara inanın. Kim ALLAH'ı, meleklerini, kitaplarını, elçilerini ve ahiret gününü inkar ederse büsbütün sapıtmış olur. (136) İnanıp sonra inkar eden, tekrar inanıp tekrar inkar eden ve daha sonra inkarlarında ileri giden kimseleri ALLAH affetmeyecek ve onlara yol göstermeyecek (137) İkiyüzlülere acıklı bir azabı müjdele. (138) Onlar ki inananlardan ayrı inkarcılarla işbirliği yapar. Onların yanında onur mu arıyorlar? Oysa, onur tümüyle ALLAH'a aittir (139) Size kitapta bildirmiştir ki: ALLAH'ın ayetlerinin inkar edilip alaya alındığını işittiğiniz zaman, onlar başka bir söze dalıncaya kadar onlarla birlikte oturmayın; yoksa siz de onlar gibi olursunuz. ALLAH bütün ikiyüzlüleri ve inkarcıları cehennemde toplayacak. (140)Önemli !!!!(141) İkiyüzlüler ALLAH'ı aldattıklarını zanneder. Halbuki O, onları (böylece) aldanmış bırakır. Onlar SALATA kalklarında üşene üşene kalkar. Çünkü insanlara gösteriş yaparlar ve ALLAH'ı pek az anarlar. (128) Ne kadar isteseniz de kadınlara eşit davranamazsınız. Öyleyse tamamen birine yönelip de diğerini askıdaymış gibi bırakmayın. Bu durumu düzeltip erdemli olursanız ALLAH Bağışlayandır, Rahimdir. (142) Arada bocalayıp dururlar; ne bunlara ne de onlara katılırlar. ALLAH'ın şaşırttığına bir yol bulamazsın. (143) İnananlar, inananları bırakıp inkarcıları dost edinmeyin. ALLAH'a, size karşı kullanacağı bir delil mi vermek istiyorsunuz! (146) Sizler inanır ve şükrederseniz ALLAH sizi neden cezalandırsın ki? ALLAH Şükredendir, Bilendir. Bana Göre NİSAnın ÖZÜ 147 (149) ALLAH'a ve elçisine karşı çıkanlar, ALLAH ile elçilerinin arasını ayırmak isteyenler, "Bir kısmına inanıp bir kısmını inkar ederiz," diyenler ve bu ikisi arasında bir yol edinmek isteyenler... (150) İşte bunlar gerçek inkarcılardır.? (165) Fakat ALLAH, sana indirdiğine tanıklık eder. Onu kendi bilgisiyle indirdi. Melekler de buna tanıklık eder. Tanık olarak ALLAH yeter. (166) İnkar edenler ve ALLAH'ın yolundan alıkoyanlar tamamıyla sapıtmışlardır (167) İnkar edip zulmedenleri ALLAH ne bağışlayacak, ne de onlara bir yol gösterecektir. DEĞERLİ Ankyra'ya ithaf olunur.Allah güzel kalbine göre ecrini versin:) Saygılarımla... __________________ Demek ki,gerçekten zorlukla beraber kolaylık da vardır,ŞERH-5 ULULELBab 2009 |
Şimdi, yukarıda biraz uzunca:) yazımızı okuma zahmetini çeken dostlara teşekkürler...
Acaba biz Namaz kılanlara karşımıyız? Hayır! Namazı bir disiplin şeklinde uygulayan iyi niyetli insanlarla bir sorunumuz olamaz... Allah ne diyorsa onu anlatıyoruz.Cesurca ve açıkca...Beğernirsiniz-beğenmezsiniz..o sizin bileceğiniz bir mesele...allah herkese Akıl vermiş... Ben hiçbir çıkarım ve beklentim olmadan bildiklerimi ve anladıklarımı paylaşıyorum... Her platformda... İnsanlara Ataları böyle öğretmiş..olabilir... Ancak FARKLI bir yorum yaptım diye beni Taşlamanız mı gerek?? Sizi birşeye zorluyormuyum? Bir ücretmi istiyorum ki bana saldırıyorsunuz? Bilmeyenler çok aranızda...Oysa ben Suyu kaynağından içiyorum...Çoğunuz bulanmış haliyle başkalarından duyduklarını kabullenmiş. Bir çift sözümde değerli Annarchiste... Burada İslam başlığı altında "Namaz Salatmıdır?" tartışması seni neden rahatsız ediyor? Kimse sana bir tebliğde bulunmuyor ki dostum? Okumak zorunda da değilsin yazılanları... Okursanda katılmak zorunda değilsin Bazılarına sert cevaplar veriyorsun...Bazıları senin kadar değerli dahi değiller gözümde... sukuneti elden bırakma... Değerli dost ve abim İhsan Eliaçık'ın yazılarını okumanı öneririm:) Kendisi Sosyalist bir Mümindir:) Sevgiyle kal... |
Allah´a iman ediyorsaniz lütfen sahtekarlarin oyunlarina gelmeyin...Osmanli´da dahi medreselerde en üst din görevlisi konumuna gelen dis kaynakli sahtekarlar vardi...Allah kalplerin özündekini bilendir...Allah´a inanip, gönderdigi peygamberinin O´nun kulu ve elcisi olduguna sahadet edemeyen melunlara kanmayin lütfen...Bazi ruhu marazlilar yazdigi hakaretleri silmis, akli sira kendini yumusak huylu gösterecek; bu nazik insana inanan, ham müslümanlarda namaz kilmadan, namaz kildigini sanacak...Iki dakika düsün...Allah´imizin, miracta alemlere rahmet olarak gönderdigi peygamberimize, FARZ kildigi namazi, senin söylemlerinden dolayi, Allah korusun, birisi biraksa, altinda kalacagin vebalin farkinda misin??
O yüzden arkadaslar sahtekarlarin oyununa sakin ha gelmeyin...Sahtekarlara namazi kildirmayan ne kelimelerdir, ne ifadelerdir, ne kitaplardir, ne de bireylerdir...Nefslerini Allah rizasina tercih etmeleridir... Sonuc olarak karsinizdakini anlamak istiyorsaniz kendi nefslerinize bakin...Herseyin cevabi orda Bir de su misralari herzaman aklinizda bulundurun, Genç Abdal herkesi mest olur sanma Her kurban derisi post olur sanma Her yüze güleni dost olur sanma İçi Kâfir, dışı müslüman çoktur.. Allahimizin rahmeti üzerimize olsun |
Sen beni göremezsin...
İşte seni bu Bilgisizliğinden dolayı muhattab almıyorum. Hiçbir Bilgiye dayanmadan bir zan ile hareket/hakaret ediyorsun... Aramızda hüküm verecek olan Rab-ul Alemindir...Bekle çünkü bende bekleyenlerdenim. Ben şiir bilmem ama Kuran bilirim... Kassas 55 senin gibileri anlatıyor...Selam olsun sana ve senin gibi Atalarının dinine tapanlara ve Gelenekleri Din diye yaşayanlara... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:09 . |