Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Müslümanlara soru: Neden abdest alınır? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=1969)

sargon 03-04-2006 00:20

Müslümanlara soru: Neden abdest alınır?

Arkadaşlar, izninizle bir de şu abdest olayına girmek istiyorum. Abdest ne için şart koşulmuş. İnsanlar günde 5 defa temizlensinler diye mi? Bence değil. Bunu sonradan uydurmuşlardır. Bence arınmak içindir. Suya tapıldığı içindir. Suyun arıtıcı gücü var çünkü.

İslamdan önceki dinlerden geliyor suya tapma inancı. Su tapımları neolitik çağlara kadar gidiyor. Su tanrılarının haddi hesabı yok. Mesela Brezilya'da çocukları suya batırarak asıl annesi olan su tanrıçasından koruma diliyorlarmış. Hıristiyanlıkta da çocuklar vaftiz edilirler. Yahya suyla vaftiz eder.

Suya batırma ölüm ve yeniden doğumu sembolize eden bir ritüel. *Hıristiyanlık, İslam gibi yeni dinler bir taraftan eski dinlerin su tapımcılığını kaldırmaya çalışmış, bir taraftan da onlara ait birtakım ritüelleri kendi içlerine almışlar.

Sıcak bölgelerin halklarında, dolayısıyla İslam'da ölüm, cehennem gibi şeyler susuzlukla, sıcakla anlatılır. Kuzeylilerde ise ölümle soğuk, donma gibi şeyler daha çok ilişkili. Mucize ve kehanet ürünü olan pınarları da sadece İslam, Hıristiyanlık gibi dinlerde değil, gelmiş geçmiş yüzlerce dinde var.

Su hayvanları ve amblemleri de aynı şekilde kutsallık taşıyor. Kökende su tapımı var. Tufan olayı da bir medeniyetin ölmesini ve sonradan doğmasını sembolize ediyor. *Atalarımız zihinlerinde sadece koca medeniyetleri suya batırıp çıkarmış ve bir tür günahlarından arındırmışlar.

Abdest olayının arkasında da bence temizlik değil, bu arınma anlayışı yada eski su tapınmalarının *izleri vardı. Öyle olmasaydı, su yoksa teyemmüm yapın demek yerine, ıslak bir bezle silinin falan denirdi herhalde. Önemli olan ritüeldir, temizlik değil. Bu ritüel de eski bir Arap ritüelidir.

Not. Başlığı değiştirdim. Fazla saldırgandı..

03-04-2006 00:38

Re: Abdest mi alıyorum, suya mı tapıyorum

Bir ek de ben yapayım: Hinduların, Ganj nehrindeki kutsal yıkanma ayinleri.

Elbetteki abdest almanın esas amacı temizlik değil dinsel ayinin parçası olmasıdır. Eğer amaç temizlik olsaydı ayaklarda mes takılı iken onun üstünden abdest almak kabul edilmezdi. Oysaki ayaklarda mes takılı iken (bir çeşit deri, genellikle siyah renkli patik) onu çıkarmadan ayakların abdesti kabul ediliyor İslamda.

Jakoben 03-04-2006 01:18

Re: Müslümanlara soru: Neden abdest alınır?

temizlik için olmadığının en büyük kanıtı *alternatif oalrak toprakla abdest alınması,

toprak ki içi mikroorganizma dolu, yani toprakla ne kadar temizlik yapılır?

hadi kül deseler dha mantıklı, kül börtü böckten uzaktan tutan bi şey..

Russell 03-04-2006 01:20

Konuyu bir hadisle açıklığa kavuşturalım:

Hz. Osman (r.a) anlatıyor:Resul-i Ekrem (a.s.m) ile beraberdim.Huzurunda ebdest alan birisi vardı.Resurlllah (a.s.m) güldüler."Niçin güldünüz ya Resulullah?" dedim. Resul-i Ekrem (a.s.m) "Allah Tealanın abdest alan kuluna ikramına güldüm.Azalarını yıkayan her kul, ne zaman bir uzvunu yıkasa , o uzuvdan su ile beraber günahları da dökülür."

Bilmem ganj'ı anımsattı mı? :)

meas_0 03-04-2006 02:55

sabiileri'de hatırlatıyor Russell;
sence hangisini ayıklayıp bu tarafa koymak gerekiyor nede olsa sabiiler'de ilk vaftizden söz ediyor !

Mutezile 03-04-2006 08:48

Temizlik imandan gelir; siz kafirler anlamadığınız işleri kurcalamayın..

Taş olursunuz taş, vre gafiller

aspartam 03-04-2006 09:02

Abdestde camış derisinin *üzerine mesh diye bir uygulama yoktur.Şayet mesh yapacaksam kendi derimin üzerine yaparım.Abdestin nedeni namaza hazırlıktır.Bu hazırlık hem fiziken bazı bedeni uzuvlarımızın yıkanması şeklinde hemde manen suyun *ve toprağın anlamlandırdığı arınmayla yapılır.Tabi bu cinsel ilişkiye girmediğiniz durumlarda böyledir.Şayet cinsel ,ilişki olduysa bütün bedeninizi yıkamanız gerekmektedir.Görüyorsunuz değil mi İslam ne kadar temizliğe ve arınmaya önem veriyor.

Mutezile 03-04-2006 09:11

Şunu Kuran ayetleriyle dellilendirir..Detayları da nereden öğrendiğini anlat--istersen..Aspartam

Senin Kurandan başka kaynakları elinin tersiyle ittiğini, B i d a t bellediğini bilenler sana tekrar saygı duysunlar..

Tutarlılık adına..

aspartam 03-04-2006 09:22

Abdest Kur'an da iki ayette geçer.Ki bu ayetlerde de camış veya herhangi bir derinin üzerine mesh edin diye bir ibare yoktur.Başa meshi nasıl saçlarınızın üzerine yapıyorsanız,ayaklarınıza da öyle kendi derinizin üzerine yaparsınız.Önce maide 6 yı bir okuyun hala anlamadıysanız,ayetin sonuna daha kolay anlayacağınız bir anlamlandırma yapacağım.
1.Ey iman edenler, namaza kalktığınız zaman yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın, başlarınızı meshedin ve her iki topuğa kadar ayaklarınızı da. Eğer cünüpseniz temizlenin (gusül edin); eğer hasta veya yolculukta iseniz ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişse yahut kadınlara dokunmuşsanız da su bulamamışsanız bu durumda temiz bir toprakla teyemmüm edin (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize ondan sürün. Allah size güçlük çıkarmak istemez, ama sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimeti tamamlamak ister. Umulur ki şükredersiniz." (5/6)
(yıkayın yüzlerinize ve dirseklere kadar ellerinizi,meshedin başınızı ve her iki topuğa kadar ayaklarınızı)

2.Ey iman edenler sarhoş iken, ne dediğinizi bilinceye ve cünüp iken de -yolculukta olmanız hariç- gusül edinceye kadar namaza yaklaşmayın. Eğer hasta veya yolculukta iseniz, ya da biriniz ayak yolundan (hacet yerinden) gelmişseniz yahut kadınlara dokunmuş da, su bulamamışsanız bu durumda temiz bir toprakla teyemmüm edin, (hafifçe) yüzlerinize ve ellerinize sürün. Şüphesiz, Allah, bağışlayandır esirgeyendir." (4/43)

Mutezile 03-04-2006 09:32

Aspartam yazdı:
Alıntı:

''Başa meshi nasıl saçlarınızın üzerine yapıyorsanız,ayaklarınıza da öyle kendi derinizin üzerine yaparsınız.Önce maide 6 yı bir okuyun hala anlamadıysanız,ayetin sonuna daha kolay anlayacağınız bir anlamlandırma yapacağım. ''

Kendi adıma-- Kuranı anlamak için başvuracağım kaynaklar arasında sen -doğaldır ki- yoksun.

Diğer üyeler adına konuşamam. Kuranı anlamak için senden Feyz beklentisi içinde olanlara saygı duyarım..

Buna r a ğ m e n; ''almayanlara ben anlatırım'' iddianda Kibir ve Büyüklenme izleri görüyorum.
İ

hlas, Takva sahibi bir Mümin ile..Allaha teslim olmuş, Tevhidi kabul etmiş bir müslüman ile..

Bu ''hasletleri'' bağdaştıramıyorum..

Belki b u n u * anlamlandırmama yardımcı olabilirsin.

Hani yardımını bütünüyle geri çevirmiş olmamak adına diyorum.

İslamın temizliğe ne kadar önem verdiğini hane-i saadette yaşananlarla, peygamber sünneti ile, ''benim Ashabım gökteki yıldızlar gibidir''dediği Sahabelerin uygulamalarıyla ilk fırsatta betimlemeye çalışalım..

E't-Tıbbün-Nebevi'yi ihmal etmeksizin..

aspartam 03-04-2006 09:42

Tabi sen sorunu sorarken sana cevap veremeyecek ölülerin kaynaklarından istifade edersin.Sana bişey söyleyeyim mi onlara boşuna para verdin ,hepsini buruştur çöpe at.Büyüklenme konusuna gelince,ben tabiki senden üstünüm.Allah indinde iman eden bir insan,imansızdan kat kat üstündür.Biri yaratılmışların en şereflisi,diğeri en aşağısıdır.

Mutezile 03-04-2006 11:16

Bunu bana Msn'de karşı karşıya konuştuğumuz günlerde söylemedin de şimdi söylüyorsun.

Hani senin görüşlerine, fikirlerine, izlenimlerine değer verdiğimden değil; ..tespit ediyorum, yalnızca..

Tıyneti belli ettin; Fıtratın apaçık ortaya çıktı artık..

Omurgası duruşu olan, adam olan a r a d a diyalog *v a r k e n, karşısındakinin *y ü z ü n e söyler..

Epey çocuksun, daha..

Yaşla büyünseydi....

Yazdığın yazının içerdiği kem sözlerinin tamamının sahibine ait olduğunu hatırlatmama gerek var mı, bilmiyorum.

aspartam 03-04-2006 11:22

O zamanlar senden umudum vardı.Umud edilen birisine böyle şeyler söyleyemezsiniz.Şimdi ise senden umudum yok.Bu benim şahsi görüşüm yalnız.Yargımı boşa çıkarırsın ayrı mesele.O zaman sevinçlerin en büyüğü benim olur.

Mutezile 03-04-2006 11:28

Bir ara lüzum hasıl olursa bende senin hakkındaki 'izlenimlerimi' bildiririm.. Şu an lüzumu yok.

Sen zaten işaretleri kendin kafi derecede veriyorsun.

sargon 03-04-2006 11:39

Elmalı Tefsiri'nden

YIKAMANIN MAHİYETİ: Suyu âzânın üzerinden tamamen akıtmaktır. Oğmak şart değildir. Şu halde su damlamadıkça yıkama denmez. Abdest, hadesten taharet yani itibarî ve görülmeyen bir kirlilikten temizlik olduğu için bununla necaset (maddî pislik)ten temizlenmek için olan yıkamayı birbirine karıştırmamalıdır. Necasetten temizlenmede, pislik iyice kayboluncaya kadar yıkamak ve gereğine göre oğmak veya silmek gerekli ise de abdestte bu gibi temizliğe engel olan kir ve pislikler daha önce kaldırılmış olacağından görünmeyen hadesi kaldırmak için bir defa yıkamak yeterli olabilir, farzı bu kadardır. Çünkü emir, tekrarı gerektirmez, fakat iki defa daha iyi olur. Ve üç defa tekrar sünnettir, oğmak da sünnettir. Ancak İmam Malik, oğmak farzdır demiştir. (Maide 6)

http://www.biriz.biz/kuran/maide/maide6.htm

Ve abdestin temzilikle bir alakasının olmadığına dair hadisler

Hafif abdest

*same b. Zeyd (r.a.) şöyle haber vermiştir:
Ben Arafat'tan itibaren Resulüllah'ın (a.s.) terkisine bindim. Resulüllah Müzdelife'nin yakınındaki sola giden dağ yoluna varınca devesini çöktürdü. Sonra inip küçük abdest bozdu. Sonra geldi. Ben kendisine abdest suyu döktüm. Resulüllah hafif bir surette abdest aldı. Sonra ben: Ey Allah'ın Resulü! Namaz mı kılacaksınız? dedim. Resulüllah: "Namaz, ileride (Müzdelife) kılınacaktır" buyurdu. Akabinde devesine binip Müzdelife'ye geldi ve namazı orada kıldı. Sonra Bayram sabahı, Resulüllah'ın terkisine "Fadl" bindi.
http://hadith.al-islam.com/bayan/dis...ang=trk&ID=715

Kutsal/büyülü abdest suyu

*Cabir b. Abdullah (r.ahm.) şöyle anlatmaktadır:
Hasta olmuştum ve Hz. Peygamber ile Ebu Bekr bana hasta ziyaretine geldiler. Ben bayıldım. Hz. Peygamber abdest aldı ve abdest suyundan benim üzerime döktü. Bunun üzerine ayıldım. Kendisine: Ey Allah'ın Resulü! Ben, malım hususunda nasıl davranayım? diye sordum. Hz. Peygamber (a.s.) bana Senden fetva istiyorlar. De ki: Allah size kelâle (babası ve çocuğu olmayan kimse) hakkındaki hükmü şöyle açıklıyor... şeklindeki miras ayeti indirilene kadar bir cevap vermedi.
http://hadith.al-islam.com/bayan/dis...ang=trk&ID=925

Yağlı el ve ağızla namaz kılınır mı?

*Amr b. Umeyye'nin (r.a.) rivayet ettiğine göre:
Kendisi, Allah Resulü'nü (a.s.) pişmiş koyun küreğinden et kesip yerken gördüğünü, sonra abdest tazelemeden namaz kıldığını haber vermiştir.
http://hadith.al-islam.com/bayan/dis...ang=trk&ID=188

Böö, bari elini ağzını yıkasaydı.

Bazı durumlarda esneklik

*Hz. Osman b. Affan'nın (r.a.) rivayet ettiğine göre:
Halid b. Zeyd Cühenî şöyle anlatmaktadır. Osman b. Affan'a: Eşiyle cinsi münasebet yaptığı zaman meni getirememiş olan kimse hakkında ne dersin? diye sormuştum. Osman: Namaz abdesti alır gibi abdest alır, zekerini de yıkar, dedi. Osman ilâve edip: Bunu ben Allah Resulü'nden işittim, dedi.
http://hadith.al-islam.com/bayan/dis...ang=trk&ID=185

*Hz. Ali (r.a.) şöyle anlattı:
Ben mezisi çok bir erkek idim. Kızının (benimle olan evlilik) durumundan dolayı ben Hz. Peygamber'e (a.s.) bunu sormaktan haya ediyordum. Mikdad b. Esved'e emrettim de o, kendisine bunu sordu. Bunun üzerine: "Zekerini yıkar ve abdest alır" buyurdu.
http://hadith.al-islam.com/bayan/dis...ang=trk&ID=159

Seyfullah_putkıran 03-04-2006 11:40

Alıntı:

Jakoben";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29686)
temizlik için olmadığının en büyük kanıtı alternatif oalrak toprakla abdest alınması,

toprak ki içi mikroorganizma dolu, yani toprakla ne kadar temizlik yapılır?

hadi kül deseler dha mantıklı, kül börtü böckten uzaktan tutan bi şey..

sayın arkadaşım toprağı hafie alma ben işim gereği toprağı inceleyen bir insanım, yani bu konuda eğitim aldım şu kadarını söylemliyim toprak eli temilemek için kullanılamsında sakınca yoktur, aksine belli bir zmana kadar eller toprakla yıknaırdı su olmıyan yerlede ve bunda skaınca yok bizler bunu test ettik sen zahmet etme ;) ama sana tavsiyem bilmedğimiz hususlarda yorum yapmıyalım...toprağı inceleiğinde şaşıracağın şeylerle karşılaşabilirsin;)

saygılarımla...

sargon 03-04-2006 11:43

Elmalı Tefsiri'nden

YIKAMANIN MAHİYETİ: Suyu âzânın üzerinden tamamen akıtmaktır. Oğmak şart değildir. Şu halde su damlamadıkça yıkama denmez. Abdest, hadesten taharet yani itibarî ve görülmeyen bir kirlilikten temizlik olduğu için bununla necaset (maddî pislik)ten temizlenmek için olan yıkamayı birbirine karıştırmamalıdır. Necasetten temizlenmede, pislik iyice kayboluncaya kadar yıkamak ve gereğine göre oğmak veya silmek gerekli ise de abdestte bu gibi temizliğe engel olan kir ve pislikler daha önce kaldırılmış olacağından görünmeyen hadesi kaldırmak için bir defa yıkamak yeterli olabilir, farzı bu kadardır. Çünkü emir, tekrarı gerektirmez, fakat iki defa daha iyi olur. Ve üç defa tekrar sünnettir, oğmak da sünnettir. Ancak İmam Malik, oğmak farzdır demiştir. (Maide 6)

http://www.biriz.biz/kuran/maide/maide6.htm

Ve abdestin temzilikle bir alakasının olmadığına dair hadisler

Hafif abdest

*same b. Zeyd (r.a.) şöyle haber vermiştir:
Ben Arafat'tan itibaren Resulüllah'ın (a.s.) terkisine bindim. Resulüllah Müzdelife'nin yakınındaki sola giden dağ yoluna varınca devesini çöktürdü. Sonra inip küçük abdest bozdu. Sonra geldi. Ben kendisine abdest suyu döktüm. Resulüllah hafif bir surette abdest aldı. Sonra ben: Ey Allah'ın Resulü! Namaz mı kılacaksınız? dedim. Resulüllah: "Namaz, ileride (Müzdelife) kılınacaktır" buyurdu. Akabinde devesine binip Müzdelife'ye geldi ve namazı orada kıldı. Sonra Bayram sabahı, Resulüllah'ın terkisine "Fadl" bindi.
http://hadith.al-islam.com/bayan/dis...ang=trk&ID=715

Kutsal/büyülü abdest suyu

*Cabir b. Abdullah (r.ahm.) şöyle anlatmaktadır:
Hasta olmuştum ve Hz. Peygamber ile Ebu Bekr bana hasta ziyaretine geldiler. Ben bayıldım. Hz. Peygamber abdest aldı ve abdest suyundan benim üzerime döktü. Bunun üzerine ayıldım. Kendisine: Ey Allah'ın Resulü! Ben, malım hususunda nasıl davranayım? diye sordum. Hz. Peygamber (a.s.) bana Senden fetva istiyorlar. De ki: Allah size kelâle (babası ve çocuğu olmayan kimse) hakkındaki hükmü şöyle açıklıyor... şeklindeki miras ayeti indirilene kadar bir cevap vermedi.
http://hadith.al-islam.com/bayan/dis...ang=trk&ID=925

Yağlı el ve ağızla namaz kılınır mı?

*Amr b. Umeyye'nin (r.a.) rivayet ettiğine göre:
Kendisi, Allah Resulü'nü (a.s.) pişmiş koyun küreğinden et kesip yerken gördüğünü, sonra abdest tazelemeden namaz kıldığını haber vermiştir.
http://hadith.al-islam.com/bayan/dis...ang=trk&ID=188

Böö, bari elini ağzını yıkasaydı.

Bazı durumlarda esneklik

*Hz. Osman b. Affan'nın (r.a.) rivayet ettiğine göre:
Halid b. Zeyd Cühenî şöyle anlatmaktadır. Osman b. Affan'a: Eşiyle cinsi münasebet yaptığı zaman meni getirememiş olan kimse hakkında ne dersin? diye sormuştum. Osman: Namaz abdesti alır gibi abdest alır, zekerini de yıkar, dedi. Osman ilâve edip: Bunu ben Allah Resulü'nden işittim, dedi.
http://hadith.al-islam.com/bayan/dis...ang=trk&ID=185

*Hz. Ali (r.a.) şöyle anlattı:
Ben mezisi çok bir erkek idim. Kızının (benimle olan evlilik) durumundan dolayı ben Hz. Peygamber'e (a.s.) bunu sormaktan haya ediyordum. Mikdad b. Esved'e emrettim de o, kendisine bunu sordu. Bunun üzerine: "Zekerini yıkar ve abdest alır" buyurdu.
http://hadith.al-islam.com/bayan/dis...ang=trk&ID=159

Jakoben 03-04-2006 11:52

Alıntı:

Seyfullah_putkıran";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29733)

sayın arkadaşım toprağı hafie alma ben işim gereği toprağı inceleyen bir insanım, yani bu konuda eğitim aldım şu kadarını söylemliyim toprak eli temilemek için kullanılamsında sakınca yoktur, aksine belli bir zmana kadar eller toprakla yıknaırdı su olmıyan yerlede ve bunda skaınca yok bizler bunu test ettik sen zahmet etme ;) ama sana tavsiyem bilmedğimiz hususlarda yorum yapmıyalım...toprağı inceleiğinde şaşıracağın şeylerle karşılaşabilirsin;)

saygılarımla...

sayın arkadaşım neyin eğitimini aldınız?

aldığınız eğitim toprağın nasıl bir hijyen maddesi olduğunu ortaya koymuş?

su ve sabunun bile hijyene yetmediği söylenirken toprakla nasıl bi temizlik sağlanır?

pante 03-04-2006 12:00

Abdeste farklı bir bakış / Yoruma açık :

ABDEST

“Abdest” ismiyle tanımladığınız şey, sudaki bioelektrik enerjinin sinir sistemi vasıtasıyla beyne ulaşması ve enerji takviyesidir.

Suyla olur ya da toprağa teyemmüm ile...

ABDEST, TEMİZLİK İÇİN DEĞİL ; BEYNİN BİOELEKTRİK İHTİYACINI KARŞILAMAK İÇİNDİR!

Abdest nedir, nedendir?
Bu soruya hemen herkesin vereceği cevap bellidir.
“Temizlik için!”
Ya...? Öyle mi?..

Eski deyişle “5 paralık aklı” olan biri, abdest almak temizlik gayesi ile getirilmiş bir hüküm olsa idi. “Elini toprağa sür de sonra topraklı elinle suratını, kollarını sıvazla”; der mi idi?

Gaye temizlik ise...

Siz karşınızdakine, “elini toprağa bula da sonra suratını sıvazla”; der misiniz?

Cevabınız elbette ki tek bir kelime değil mi? “Hayır!”

Peki öyle ise şimdi gene soralım... Gaye temizlik değil ise, ne?

Nefesinizi tutun ve saatinize bakın. Kaç saniye soluk olmadan durabileceksiniz? 1-2 dakikaya kadar uzanabiliyorsunuz değil mi?.. Peki denizin içine girip de nefesinizi tutarak kaç saniye durabiliyorsunuz suyun altında. 15-25 saniye civarında! Peki bu aradaki fark neden? Çünkü, suyun dışında iken bedeninizin tüm yüzey hücreleri lokal oksijen alım içide de ondan. Oysa, suyun içinde iken bu yol kapanıyor ve sadece ciğerinizdeki oksijen ile başbaşa kalıyorsunuz.

İşte bu oksijen alımı meselesinde olduğu üzere, kolunuzu ya da yüzünüzü su ile sıvazladığınız zaman, sıvazlanan hücrelerden vücuda belli bir ölçüde elektrik takviyesi mevcuttur. Yâni beyin, çalışması için gerekli elektriği kısa ve kolay yoldan bu şekilde temin etmiş olur. Bunun için de şarıl şarıl akan suya hiç ihtiyaç yoktur! Zira önemli olan o organlardaki hücrelerin suyla temas etmesidir. Fazlası zaten akar gider!

Yıkanmak ise gaye, kirden paklanmak ise fazla suya da ihtiyaç vardır. Ama abdest için yüzey hücrelerin ıslanması yeterli miktardır.

“SIK SIK YIKANIYORUZ , ABDEST ALMAYA *İHTİYAÇ YOK” DİYEBİLECEKLERE…

Ben sık sık yıkanıyorum, abdest almaya ihtiyacım yok, ya da böylece elektrik alıyorum bu bana yeter; diyebileceklere...

Arabaya benzini doldurdunuz ve olduğunuz yerde çalıştırıyorsunuz! Böylece nereye varırsınız ki?..

Elektriği yâni enerjiyi beyne verdiniz; peki bu enerjiyi ne yönde ve nasıl kullanıyorsunuz?..

Beyni, ruha ve ölüm ötesine dönük bir şekilde enerji üretmesi için elektrikle takviye etmek de mümkün… Aldığınız bu elektriği tamamiyle geçici dünya zevkleri için tüketip, öbür yanda bu enerjiye en çok ihtiyaç duyacağınız yerde şaşa kalmak ve pişmanlık içinde azâb çekmek de mümkün!

TEYEMMÜM, BEYİNDE BASKI VE STRES OLUŞTURAN STATİK ELEKTRİĞİN ATILMASIDIR!

Evet, suyla abdest böyle… Ya teyemmüm?..

Yâni elini toprağa sürüp sonra yüzüne ve sonra gene toprağa sürüp önce sağ ve sonra da sol koluna avucunu sürme! Üstelik elinin iç yarısını kolunun bir yanına sürerken, öbür yarısıyla kolunun dış yarısını sıvazlama. Yâni aynı yerin üstünden geçmeme!

Bu defa ben söylemeden siz cevabı açıklayıvereceksiniz:

“Topraktan elektrik alma! Sudaki elektriği bulamadığın anda topraktaki elektrik ile beyne yardımcı olma. Bünyedeki statik elektriği topraklama vs. vs.”

Evet, görülüyor ki, abdest olayında gaye temizlik değil, beynin elektrik ihtiyacının karşılanması söz konusu. Zaten, zaman zaman Resûl-i Ekrem'in bir bardak miktarı su ile bile abdest aldığından sözedilir ki, bu dahi olayın esasının temizlik gayesine mâtuf olmadığını işaret etmeye yeter.

Eğer dışardan suyu vücuda sürmek suretiyle elektrik enerjisi temini amacına mâtuf değilse abdest, acaba ne içindir?... bunu düşünmek gerekir.

Aynı şekilde “Teyemmüm” dediğimiz şey de vücutta statik elektriğin, beyin üzerinde büyük baskı ve stresi oluşturan statik elektriğin atılmasıdır. Yani “ibadet” denen bu çalışmaların herbiri, tamamen bilimsel birtakım gerçeklere, fiziksel, kimyasal birtakım “sistem gerekleri”ne dayalı şekilde önerilmiş çalışmalardır!

Ahmet Hulusi

Jakoben 03-04-2006 12:13

ÖNCESİ;

^^ABDEST

“Abdest” ismiyle tanımladığınız şey, sudaki bioelektrik enerjinin sinir sistemi vasıtasıyla beyne ulaşması ve enerji takviyesidir.

Suyla olur ya da toprağa teyemmüm ile... ^^

SONRASI;

^^TEYEMMÜM, BEYİNDE BASKI VE STRES OLUŞTURAN STATİK ELEKTRİĞİN ATILMASIDIR!

Evet, suyla abdest böyle… Ya teyemmüm?..

Yâni elini toprağa sürüp sonra yüzüne ve sonra gene toprağa sürüp önce sağ ve sonra da sol koluna avucunu sürme! Üstelik elinin iç yarısını kolunun bir yanına sürerken, öbür yarısıyla kolunun dış yarısını sıvazlama. Yâni aynı yerin üstünden geçmeme!

Bu defa ben söylemeden siz cevabı açıklayıvereceksiniz:

“Topraktan elektrik alma! Sudaki elektriği bulamadığın anda topraktaki elektrik ile beyne yardımcı olma. Bünyedeki statik elektriği topraklama vs. vs.”
^^

PANTEİDAR

1- hem elektirk yükleyip enerji veriliyor deniyor hemde fazla statik elektirk alnıyormuş

nasıl olacak anlamadım, *hani toprakla statik elektiriği atabilirsiniz ama enerji almanız sözkonusu

değildir,

korelmis 03-04-2006 12:38

http://www.zaman.com.tr/?bl=bolgehab...0502&hn=168169

http://www.turkiye.net/ramazan/rm98abdst.htm

pante 03-04-2006 13:30

Jakoben ;
Abdest olayına farklı bir bakışı sunmak amacıyla bu yazıyı alıntıladım.
Yazar , abdestteki amacı ; vücuttaki statik elektriğin atılması olarak görüyor.
Su ile yoksa toprak ile..Sudan ya da topraktan enerji alınması ise , senin de yazdığın gibi kafayı karıştırıyor.Bana biraz bilimsel olmanın dozunu kaçırmış gibi geldi ..

Yıkanma tüm insanların duyduğu bir ihtiyaç.Dinlerde bir ritüellik kazanmış.Ama asıl maksadın temizlik olduğu bir gerçek.
Geneli pis ve miskin Arap insanını abdest şartı ile temizliğe yöneltme olarak da görülebilir.
Üşenen insan için teyemmüm suya göre daha zordur.Yani "su yoktu" bahanesi karşısında getirilen teyemmümü tercih edeceğine suyu tercih edecektir.Bahanesi olamıyacaktır.Gerçekten suyun bulunamadığı hallerde ise , örneğin öyle kirlilikler vardır ki su olmasa dahi kumla , toprakla temizlenebilir.
İyi ki İslamda abdest şartı var.Bir de temizlik sorunumuz olacaktı , tersini düşünün , ya olmasaydı!:)

sargon 03-04-2006 15:03

sevgili panteidar,

1. Ahmet Hulusi denen adamın sitesini birkaç ay önce bir arkadaşımdan duydum. Birkaç yazısını okudum. Gülmekten yerlere yatacaktım nerdeyse. Adam zırcahil. Bence ondan örnek verme bir daha. Sen kafadan salla, daha mantıklı şeyler yazarsın. Yada bu sitedeki müslümanlardan en az 10'u Ahmet Hulusi'den daha mantıklı insanlardır. Bu yazısı da bir başka lale örneği. Onu geçelim.

2. Yıkanma tüm insanların duyduğu bir ihtiyaç.Dinlerde bir ritüellik kazanmış.Ama asıl maksadın temizlik olduğu bir gerçek. (panteidar)

Evet yıkanma tabii ki bir ihtiyaç. Ama abdestin bunla bir ilgisi yok.

3.Geneli pis ve miskin Arap insanını abdest şartı ile temizliğe yöneltme olarak da görülebilir.

Boşuna mı anlattık o kadar şeyi ya. Hala abdestin temizlikle bağını kuruyosun. Geçen bir arkadaş Pakistan'dan geldi. İnanılmaz bir pislik, koku, sefalet. Dayanılacak gibi değil. 160 milyon müslüman yaşıyor orda da.

4.Üşenen insan için teyemmüm suya göre daha zordur.Yani "su yoktu" bahanesi karşısında getirilen teyemmümü tercih edeceğine suyu tercih edecektir.Bahanesi olamıyacaktır.

Teyemmümün neresi daha zormuş, onu anlamadım.

5. Gerçekten suyun bulunamadığı hallerde ise , örneğin öyle kirlilikler vardır ki su olmasa dahi kumla , toprakla temizlenebilir.

Ne gibi kirlikler yani. Ancak mıçtıktan sonra taşla temizlenmeden bahsedebilirsin belki. Pis pis dolaşmasınlar diye. Onun dışında taş, toprak bişeyi temizlemez.

6. İyi ki İslamda abdest şartı var.Bir de temizlik sorunumuz olacaktı , tersini düşünün , ya olmasaydı!Smile

Evet gerçekten. Dünyanın en çok pislik içinde yaşayan insanları müslümanlar ama, Smile ile birlikte bu sorunu da çözeriz evelaallah :D

aspartam 03-04-2006 15:27

Dünyanın en temiz insanları imkanları ölçüsünde müslümanlardır.Yemekten önce el yıkamalar hariç sadece namaz için günde birkaç defa uzuvlarını yıkarlar.Tuvalette su ile temizlenirler.Avrupada klozetlerde taharet musluğunun olmadığını duydum (doğru mu bilmiyorum).Zaten parfümde yıkanmaktan hoşlanmayan batılıların arzı sonucunda keşfedilmiş birşey.Pis kokuyu parfümle baskılamaya çalışıyorlar.Sağlıklı her Müslüman kadın-erkek gene imkanları ölçüsünde yıkanırlar.Bu onların cinsel hayatlarıyla doğrudan ilişkilidir.Şahsen birkaç defa yıkandığım günler olmuştur.Toprağın temizleme gücüne gelincede,çocukluğumdan hatırlarım.O zamanlar aliminyum ve bakır tencere ve kazanlarımız vardı.Artık tasarruftan mıdır yoksa deterjanların iyi temizleyemediğinden midir bilemiyorum,annem onları bazen toprakla temizlerdi.

pante 03-04-2006 16:21

Sargon ;
Ahmet Hulusi'yi hafife alma.Birkaç yazısıyla değerlendirmen yanlış olur..
O bırak bu sitedekileri , bence Adnan Oktar'ları , Edip Yüksel'leri katlar..
Katılmadığım tarafları çoksa da , en bilimsel yorumculardan biridir.
Ayrıca verdiğim bir örnek değil , farklı bir bakış açısıdır ve Abdest neden alınır? sorusunun cevaplarından biridir.ama katılınmayabilir o ayrı konu..

Abdestin yıkanma ile nasıl ilgisi yok? ellerini , ağzını ,burnunu,kollarını , başını , kulaklarını , enseni , ayaklarını su ile yıkamanın yıkama ile temizlenme ile ilgisi olmadığı neye dayanılarak söylenebilir?Ayağın mesti konuları değersiz konular.Kuran'daki bildirim önemli olan..

Abdeste rağmen , hala pis insanların olması , temizliğe bakıma önem verilmemesindendir.Bu örnekler abdestin temizlik amaçlı olmadığını göstermez.

"Teyemmüm daha zor gelir üşenen insana" dedim çünkü sen su var iken gidip toprakla ellerini , kollarını ,yüzünü sıvazlar mısın? Herhalde suyu tercih edersin.."Su yok" bahanesi yapamazsın yani..

Toprakla-kumla temizlik..Örneğin ellerin yağlı , yapış yapış , toprakla sürtersen birbirine büyük ölçüde temizleyebilirsin.Dene istersen..

Evet."İyi ki abdest var" derken ciddiyim.Toplumda temizlik , bakım , sağlık bilincinin oluşmasından önce inanç yoluyla temizlenme zorunluluğu hasıl olmuştur.Bu zorunluluk olmasaydı çok daha bakımsız , pis bir topluma sahip olabilirdik..

Mutezile 03-04-2006 16:32

Hulusi muhteremin sitesinde, kitaplarında bir gezinti yapmak hatasına düştüm. Saatlerimi çöpe atmışım.

Yeryüzünde yazılmış en berbat Siyere imza atmış bir adam.

En basit, yalın bilgilerden bihaber.

Ya kaynak taraması zayıf, ya da bunamış aklında tutamıyor.

Hani ilim Çin de de olsa alınacaktı..Temel kaynaklara bu kadar uzak, cahil olunur mu?
Orasını bilemem..

Bildiğim tek şey Hulusi / ergo= acı, gözyaşı, hicran, laf salatası

Sarmısaklı cacıkla iyi gider.

İsteyen yanına bi ufak açabilir. Ben alkol almıyorum

pante 03-04-2006 17:42

Aşağıdaki linkten Ahmet hulusi'yi merak edenler daha yakından tanıyabilirler :

http://www.ahmedhulusi.org/yazi/seriat.htm

Herkesin yorumu farklı olabilir.Ben piyasadaki İslamcılara nazaran onu daha değerli buluyorum.
Hiç olmazsa şeriatçi değil.İlerici bir insan.Hani şu kadınların başı açık cuma namazı kılması konusunda öncü diye eleştirilen zattır kendisi reddetse de..

sargon 03-04-2006 18:05

Dünyanın en çok pislik içinde yaşayan insanları müslümanlar(sargon)

Sözüm yanlış anlaşılmış sanırım. Bunu bir saptama olarak söyledim. İslamdan dolayı, şundan bundan dolayı demedim. En çok geri kalmış, eğitim düzeyi en düşük, yoksulluğun ve adaletsizliğin en fazla olduğu ülkeler olduğu için aynı zamanda en pis ülkeler. Örnek verdim. Pakistan'da kokudan sokakta gezemiyor adam. Bir Rus arkadaşım Mısır'a gitti. Anlattıkları utanç verici.

Avrupalılar tuvalette taharet musluğu kullanmıyorlar. Kağıtla siliyorlar. Ben hala alışamadım. Ama bu Avrupalıların pis olduğunu göstermiyor. Bazı insan pis olur, umursamaz olur, bazısı titiz olur, temiz olur. Bunlar önemli değil. Kişisel şeylerdir. Bir uygarlığın temiz olması gelişmiş olmasıyla, refahıyla, zenginliği ile ilgili. Biz temiz insanlarız. (valla burda çok Arap tanıyorum, onlara göre 100 kat temiziz) Ama İstanbul'un gecekondularında sokakları bok götürüyor. Ne fayda. Lağım suları ikide bir içme suyuna karışıyo. Bahsettiğim şey buydu. Ve saptama kesinlikle doğrudur. 1.5 milyar müslüman içinde Avrupa'nın temziliğine biraz yakın olan kesim (bunun da büyük kısmı Türkiyenin bazı bölgelerindedir) 20-30 milyonu geçmez bence.

Abdest Türk'lere temizlik falan öğretmemiştir. Türk ve Fin hamamları Avrupa'da meşhurdur. Bunun nedeni nedir acaba? Hamamı Arap'lardan mı öğrenmişiz. Türklerin ve Moğolların Araplarla çatışma konularından biridir bu. Cengiz Han, suları kirletiyorlar diye epey müslüman kesmiş mesela.

Toprakla tencere temizlenmez, ovulurdu. Irmağın kili tencereleri parlatır, canlandırırdı. O yüzden annelerimiz ırmakta tencereleri kille ovarlardı. Amaç temizleme değildir.

Ellerim yağlı, yapış yapış ise nereye sürsem temizlenir zaten. Niye ille de toprak. Bu da başka bir tapımdır da ondan. (Bu arada yağlı el ve ağız sorun değilmiş, bakınız yukardaki hadis)

Boşuna uğraşıyorsunuz abdeste temizlik bahanesi bulmaya. Abdestteki suyun varlığı su tapımlarından geliyor. Nasıl olduğunu da yukarda anlattık işte.

Şu İslam dünyası gelişmiş, temiz falan olsaydı hadi diyecem bak bunun etkisi olmuş. Yok kardeşim ya.

larra 03-04-2006 18:24

Çok iğrenç olacağım...(edebi dille anlatsam bile)
Bazılarımızın midesi kaldırmaya bilir...
Uyarıyorum...:)

Arapların tarihinde "şak şak"lar denilen bir olay vardır.Bana bunu İranlı bir arkadaş anlattı.Temizliğin önemini anlatma için anlatıcam.Yani bence bu "şak şak" anca toprakla taşla felan gider çünkü.Su yardım etmez:)
"şak şak" necisin, anüsün etrafında bulunan kıllara yapışmak suretiyle biriken ve sonra da insanı(valla "insan" kelimesini kullanmak zorunda kaldım - "hayvan" daha doğru,bkz.koyunlarda da var) ciddi sorunlara yol açan bir olaydır.
Hani araplar temizdir demeyin bana kardeşim:)bundan sonra 1.000.000 yıl boyunca yıkansalar bile bir yararı yok :)en azından benim için...)))affetmem!

p.s.:biraz nefes alın..çok iğrençtim..kabul ediyorum...

aspartam 03-04-2006 19:40

Evet dediğin kadar iğrenç bir olay ama olayın tarafının araplar olduğunu hiç zannetmiyorum.Çünkü efendim biz müslümanlar malum bölgelerin temizliğine çok dikkat ederiz.Sakal bırakırız ama oralarda değil.Tam aksine şak şakı ben seneler önce batılı turistleri otobüsüyle gezdiren bir arkadaşımdan duymuştum .(tabi olayın şak şak olduğunu bilmiyordum şimdi öğrendim)Gezdirdiği turistler otobüste başka birilerinin olduğuna aldırmadan ,çırılçıplak soyunup üzerlerini değişiyorlarmış.Tabi bizim arkadaş şak şakı orada görmüş aynen larranın anlattığı gibi kıllara yapışmışşş ııyykk!

Seyfullah_putkıran 03-04-2006 20:45

Alıntı:

larra";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29769)
Çok iğrenç olacağım...(edebi dille anlatsam bile)
Bazılarımızın midesi kaldırmaya bilir...
Uyarıyorum...:)

Arapların tarihinde "şak şak"lar denilen bir olay vardır.Bana bunu İranlı bir arkadaş anlattı.Temizliğin önemini anlatma için anlatıcam.Yani bence bu "şak şak" anca toprakla taşla felan gider çünkü.Su yardım etmez:)
"şak şak" necisin, anüsün etrafında bulunan kıllara yapışmak suretiyle biriken ve sonra da insanı(valla "insan" kelimesini kullanmak zorunda kaldım - "hayvan" daha doğru,bkz.koyunlarda da var) ciddi sorunlara yol açan bir olaydır.
Hani araplar temizdir demeyin bana kardeşim:)bundan sonra 1.000.000 yıl boyunca yıkansalar bile bir yararı yok :)en azından benim için...)))affetmem!

p.s.:biraz nefes alın..çok iğrençtim..kabul ediyorum...

sayın larra gelelim arap dediğin iranlılara şimdi burdaki mantık katası şu , genelleme durumu bir arpa bunu yaptı ozaman bütün araplar böyle demek sizde taktir edersiniz ki mantık dışıdır... gelelim okişi müslüman değildir , mesela burda baya ataist arkadaşımız var ben bu sitede bir tek ama ahlak dışı bişey yaptığınız düşüncesinde değilim lakin çevremde edep dışı hareket ettiğini görürüm ban söylediği de hiçbişeye hesap vermicğei ve rahat takıldığıdır. şimid ve yaptığı iğrençlikleri anlatamam bile. şimdi ben ona bakarak bu sitedekilerde o iğrençlikleri yapyordur demem ne kadar yanlış olursa sizinde yaptığınız o denle yanlıştır... kişi (avam olan kişi) hiçbir zaman toplumu temsil edemez...

saygılarımla...

istavrit 03-04-2006 20:52

yurtdisinda restauranti olan bir arkadasim anlatmisti..

komsusu zaman zaman restaurantina yemege gelir..

bir gun komsusu muslumanlarin taharet seklini ogreniyor, ve bunun gercek olduguna inanamiyor.. saskinligini gizleyemeden arkadasima bunun dogru olup olmadigini soruyor..arkadasimda dogru oldugunu soyluyor..arkadasim turk ama musluman degil...
amerikalinin sordugu soru su...siz bu sekilde temizleniyorsunuz ve sonrada o elinizle yemek yapiyorsunuz bunu bizde yiyoruz...arkadasim kendisinin musluman olmadigini, bu sekilde temizlenmedigini soylesede o gunden sonra komsusu bir daha restaruantina gelmiyor..

ve o arkadasimin soyledigi bir sey cok carpici idi...hiristiyanlar muslumanlarin taharet seklini bilmedigi icin bizlerin restaurantlarina geliyor...bilenler asla ugramiyor demisti...

suyun tek basina yeterli temizlik gucune sahip oldugunu kimse soyleyemez..

oysa biliyoruzki, cami, istasyon,kahve vs gibi ozellikle anadolunun biraz geri sehirlerinde sabun bulabilmek mumkun degil..ve bu insanlar sabunsuz bir sekilde tuvaleti kullaniyorlar...
hiyjen icin deterjanin bile yeterli olmadigi soylenirken sabun kullanmayan insanlarin ahci oldugunu dusunun..veya bir gida sanayinde calistigini..

musluman toplumlarin insan sagligina ve yasam surelerine bakarsaniz bunu anlamak daha kolay..

cok ozur dileyerek yaziyorum.. birilerin kicindaki bokun bana bir zarari yoktur ama birilerinin eline bulasmis bokun butun bir topluma zarari oldugu muhakkak...yuzyillarca sabun bulamayan insanlarin nasil temizlendigini dusunmek mide bulandirici gercekten..ustelik col sicaginda ureyen bakterileri siz dusunun...

temiz toplum, tuvatten gecer...taharetten degil..

Seyfullah_putkıran 03-04-2006 21:31

Alıntı:

istavrit";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29782)
yurtdisinda restauranti olan bir arkadasim anlatmisti..

komsusu zaman zaman restaurantina yemege gelir..

bir gun komsusu muslumanlarin taharet seklini ogreniyor, ve bunun gercek olduguna inanamiyor.. saskinligini gizleyemeden arkadasima bunun dogru olup olmadigini soruyor..arkadasimda dogru oldugunu soyluyor..arkadasim turk ama musluman degil...
amerikalinin sordugu soru su...siz bu sekilde temizleniyorsunuz ve sonrada o elinizle yemek yapiyorsunuz bunu bizde yiyoruz...arkadasim kendisinin musluman olmadigini, bu sekilde temizlenmedigini soylesede o gunden sonra komsusu bir daha restaruantina gelmiyor..

ve o arkadasimin soyledigi bir sey cok carpici idi...hiristiyanlar muslumanlarin taharet seklini bilmedigi icin bizlerin restaurantlarina geliyor...bilenler asla ugramiyor demisti...

suyun tek basina yeterli temizlik gucune sahip oldugunu kimse soyleyemez..

oysa biliyoruzki, cami, istasyon,kahve vs gibi ozellikle anadolunun biraz geri sehirlerinde sabun bulabilmek mumkun degil..ve bu insanlar sabunsuz bir sekilde tuvaleti kullaniyorlar...
hiyjen icin deterjanin bile yeterli olmadigi soylenirken sabun kullanmayan insanlarin ahci oldugunu dusunun..veya bir gida sanayinde calistigini..

musluman toplumlarin insan sagligina ve yasam surelerine bakarsaniz bunu anlamak daha kolay..

cok ozur dileyerek yaziyorum.. birilerin kicindaki bokun bana bir zarari yoktur ama birilerinin eline bulasmis bokun butun bir topluma zarari oldugu muhakkak...yuzyillarca sabun bulamayan insanlarin nasil temizlendigini dusunmek mide bulandirici gercekten..ustelik col sicaginda ureyen bakterileri siz dusunun...

temiz toplum, tuvatten gecer...taharetten degil..

sayın istavrit arkadaşım sende aynı hata düşüp genelleme yapıyosun , bu konudaki sayısız hadisi inceldiğimizde bu mevzunun yanlız elle değil bir maddenin yardımıyla yapıldığı aşikardır. iknci bir husu bizden tuvalet alışkanlığını öğrenen avrupa şimdi kalkıp bizi eleştiriyor buda ayrı bir alem dorğusu . arkadaşlar asıl gerçek müslüman temizdir hemde sizin tahmin edemiceğiniz kadar , müslüman kimliği taşıyan biri yıkanmıyormuş , yıkanmasın efendim o kişi müslümnalığı bağlıyamaz , müslümana kızıp oruç bozulmaz.. sanırım nedmek istediğimizi anlatabildim...

Seyfullah_putkıran 03-04-2006 21:40

Alıntı:

Jakoben";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29735)

sayın arkadaşım neyin eğitimini aldınız?

aldığınız eğitim toprağın nasıl bir hijyen maddesi olduğunu ortaya koymuş?

su ve sabunun bile hijyene yetmediği söylenirken toprakla nasıl bi temizlik sağlanır?

ben kayaları incelerim, toprakları ve mineralleri, kumları, toprağı, killeri incelerim,
ve bana bu soruyu sorduğunuza göre bu konuda bilginiz yok demektir, şöyle söylemeliyimki evet eliniz temizliyebiliyor killi toprak deneyin gürüceksiniz.

saygılarımla...

03-04-2006 21:40

Bu işin taşla yapıldığını da gördüm ben. Hatta askerde tuvaletlerin taşlar yüzünden tıkandığını da gördük birkaç kez *:( Malesef, tuvalet kağıdı kullanmanın "dine uygun olmadığı" yönünde düşüncesi olanlar var hala bu ülkede. Evet, avrupa'da tuvaletlerin taharet muslukları yoktur, ama adamlar günde 2 kez duş alırlar (benim tanıdıklarım en azından). Tuvalet işini bile dine uygun-uygun değil diye sınıflandırmayı hiç anlayamıyorum.

Seyfullah_putkıran 03-04-2006 21:52

Alıntı:

neutrino";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 29786)
Bu işin taşla yapıldığını da gördüm ben. Hatta askerde tuvaletlerin taşlar yüzünden tıkandığını da gördük birkaç kez :( Malesef, tuvalet kağıdı kullanmanın "dine uygun olmadığı" yönünde düşüncesi olanlar var hala bu ülkede. Evet, avrupa'da tuvaletlerin taharet muslukları yoktur, ama adamlar günde 2 kez duş alırlar (benim tanıdıklarım en azından). Tuvalet işini bile dine uygun-uygun değil diye sınıflandırmayı hiç anlayamıyorum.

evet doğuda hala bunu taşla yapanlar var. benmüslümanım günmde en az iki defa duş alırım ve en az beş öğünde abdest alırım bu daha fazlada olduğu zamnalr oluyor , sanırım bu kadar su ve sabun ile *haşir neşir olan bir avrupalı yoktur ;) dine uuygun kurallar şöyelki , din herşeyei açıklar her konu için bir sınır uc nokta belirler, mantıklı düşünüldüğünde de yapmalı zaten bizler şuna inanırız, nasıl bir makina aldğımızda yanınd akullanma kılavuzu verilir. ve içindeki elektirk bağlantılarına kadar bildiren kitaplar vardır, dinde bunun gibidir dünyaya gelen kişiye verilen vücut ve ruh için en iyi sistemi analtır kullanma kılavuzudur bizler buna inanırız...

saygılarımla...

Mutezile 03-04-2006 23:03

Herkesin hata yaptığını, genelleme yapmamalarını salık veren Seyfullah dost ne yapıyor?

* sayın larra gelelim arap dediğin iranlılara şimdi burdaki mantık katası şu , genelleme durumu bir arpa bunu yaptı ozaman bütün araplar böyle demek sizde taktir edersiniz ki mantık dışıdır...

* sayın istavrit arkadaşım sende aynı hata düşüp genelleme yapıyosun , bu konudaki sayısız hadisi inceldiğimizde bu mevzunun yanlız elle değil bir maddenin yardımıyla yapıldığı aşikardır

Bakalım ne yapıyor:

Seyfullahdan dinleyelim:

evet doğuda hala bunu taşla yapanlar var. benmüslümanım günmde en az iki defa duş alırım ve en az beş öğünde abdest alırım bu daha fazlada olduğu zamnalr oluyor , sanırım bu kadar su ve sabun ile *haşir neşir olan bir avrupalı yoktur

Yani, sen genelleme yapabilirsin; çünkü müslümanları öven genellemeler mübah

Arkadaşlar yapamaz; çünkü Müminlere ''yeren'' genellemeler '' h a t a''

Bu mantığı anladım.. Evet, sanırım anladım

larra 06-04-2006 00:30

Genelleme değildi...
ironi'ydi
sarkazm'di

23-01-2008 00:12

banyo yapmakla gusül abdesti almak arasinda ne fark var?fark yoksa abdest almayanlar müslümanlar tarafindan neden asagilanir * fark varsada *ben almaya hazirim,

aspendos 23-01-2008 00:36

Alıntı:

scarface";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 107377)
banyo yapmakla gusül abdesti almak arasinda ne fark var?fark yoksa abdest almayanlar müslümanlar tarafindan neden asagilanir * fark varsada *ben almaya hazirim,

islamiyette ameller niyetlere göredir .

gusul abdesti almak için . namaz abdesti almak için önceden hazırlık yaparsın nasıl ki namaza dururken niyet ediyorum allah rızası için ...

bak kurban keserken bile niyet ediyorsun niyet etmeden kesilen besmele çekmeden allah rızası için kesilmeyen kurban kurban sayılmıyor ...

işte cünüplükden kurtulmanın kaydeside niyet ederek gusül abdesti almak dır .

inanır veya inanmazssın .

şimdik benim gözümde ateistler şayetki gusül abdesti almıyor lar ise cenabettir .

ateistler cenabettir dediğim zaman bana kızmazlar herhalde *:?: *:twisted:

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:23 .