![]() |
Kuran'a Göre Sperm(Meni) Nerede Üretilir?
Bir soru daha soralım bakalım Müslüman kardeşlerimize.
Ama söz, bu sorunun altından bir çelişki çıkmayacak. Soruyorum: Kuran'a göre sperm(Meni) nerede üretilir? |
Saygideger Selanikli;
Sperm konusu, bir yonuyle asagidaki baslikta, tartisildi. Istersen, bir goz at. http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=17105 Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Sayın evrensel-insan; ben konuyu başka bir açıdan ele alıyorum. Dolayısıyla bir tekrar durumunun sözkonusu olmadığını düşünüyorum. Kuran spermin nerede üretildiği sorusuna ne cevap vermiş? Bunu öğrenmek istiyorum. Yalın, 3-5 kelime. Hepsi bu. |
Kuran'da spermin nerede üretildiğine dair bilgi yok bildiğim kadarıyla.
|
Sayın Keep Away,;
Yine müthiş bir yanlışa parmak basıldığını görüyorum. Çünkü ben kurana göre spermin nerde üretildiği konusundada bilimsel gerçeklikle bağdaşmayan ayet olduğunu hatırlıyorum. Konu sahibi olarak siz bekliyorsunuz madem , bende bekleyeyim. Şimdilik saygımla gittim... |
|
Sayın selanikli;
Bir önceki mesajımda yanlışlıkla konu sahibi olarak sizi değil Sayın Keep Awayi yazmışım. Özür dilerim. Bu arada ayetleri buldum. Onlarıda yazıyorum izninizle. Tarık Suresi-6 1.hulika: yaratıldı 2.min: den 3.mâin: su, sıvı 4.dâfikın: kuvvetle atılan Meali: Kuvvetle atılan bir sıvıdan yaratıldı. Tarık Suresi-7 1.yahrucu: çıkar 2.min beyni: arasındadan 3.es sulbi: omurga 4.ve et terâibu: ve göğüs kemikleri, göğüs kafesi Meali: Bu su, bel ile kaburga kemikleri arasından çıkar. Şimdilik kurana göre sperm nerde üretilir sorunuza cevap olan ayetleri yazıp, gerçekte ise nerde üretildiği kısmını size bırakıyorum... Şimdilik saygımla gittim... |
|
Alıntı:
Sayın Kim, siz Müslüman bir üyesiniz. Soru da Kuran'a göre nedir diyor. Neden ısrarla Kuran'a göre bu iş nasıldır sorusunu es geçip başka linkler verdiğinizi anlamadım. Ben Kuran'ın ne dediğini soruyorum. |
Müslüman yazarlar, aliyarasfal arkadaşımızın yazdığı kabulünüz müdür?
Böyle mi yazmaktadır Kuran? Yok mu bir ses, bir nefes verecek? Haydi, gerçeğe sadakatınızı gösterin, bekliyoruz. |
Alıntı:
Linkleri oku. beynini aç. çünkü beyin paraşüt gibidir. açıkkene çalışır (wrıtten by Nova) Senin gelişin zaten çarşambadan belliydi. Konuyu açarkene ne diyeceğinde anlaşılıyodu. Bende biraz İnançtan uzak bilimsel bir çalışma ortaya koyayım dedim. :clock: |
Tanrı da hep erkeklerin sıvısına deginiyor. Yumurta hücresinden evrelerinden bahsetmiyor.
Bilmiyormuydu acaba ? |
Sayın kim;
Bilimsel açıklama demişken birde spermin nerde üretildiğini açıkça yazsan ve sonra ayetle çelişip çelişmediğini tartışsak nasıl olur? Verdiğin linkler güzel bilgiler içeriyor ama konuya sebep ayetleri karşılamıyor. Evet buyrun cevap hakkınızı kullanın. Şimdilik saygımla gittim... |
Alıntı:
Alıntı:
Bakın yanıt zate sizin birinçi iletinizde. Yavaş yavaş Kuranı annamaya başladınız. Sıra özümsemede.:photo: Allah hidayet versin inşallah.:amen: |
Alıntı:
|
Sayın kim;
Sıradan polemik ile işi idare edip geçiştirme oyununuz pek tutmasada sizin seçiminiz, ayetleri tekrarladığınız için teşekkürler. Birde siz şu kuranı anlasanız sorun kalmayacak, yavaş bile olsa anladığınızı söyleyemeyeceğim. Neyse konuyu bulandırıp, cevap vermemek sizin tercihiniz. Bakalım gerçekte sperm nerde üretilir sorusuna cesaret edip cevap veren çıkacak mı? Bu arada sizden ricam isterseniz ayetleri iyice okuyup, googledanda testis yazıp araştırıp okuyup, karşılaştırıp bir cevap vermenizdir. Belki direk tartışmanın özüne girmeyi başarırız beraber. Şimdilik saygımla gittim... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Sözlerinize dikkat ederseniz sevinirim.. Ben ne dediğim gayet iyi biliyorum. Burda bi örnek vermeye çalıştım. Anlamadıysanız o sizin anlayışsızlığınız. |
Sayın felsefeci 87;
Teşekkürler , sizin ne dediğinizi bildiğinize eminim, anlayışsızlığımda konu dışı, Sözlerimde çok dikkatliyim, kişilerle değil fikirlerle işimiz taktir edersiniz.Tekrar teşekkürler ve şimdilik konuya dönüp saygımla gittim... |
Alıntı:
Ben herhangi bişeyi bulandırmıyorum. Konuyu açan selanikli dezarfarmasyon görevlisinin zate niyetinin Tarık suresi olduğu açıktı diyorum. Bende bunu düşünerekten konuya yardımcı olsun diyerekten o linkleri verdim. Haaa ister okursunuz. ister kuma gömersiniz aklınızı. o size kalmış. Birinci linkte sperm işinin yüzde 5inin taş..larda gerçekleştini söylüyo bilim adamları. Gerisi nerelerde acaba.:boink: |
Alıntı:
Dinime dil uzatma yetkisini sana kim verdi.:mad2: Bakınız üstelik bu konuda bilim kesinnikle yanılmıyomuş.:yo: |
Alıntı:
Bak ben hristiyan değilim. Ayrıca dinine dil uzatan yok, eğer azcık beynin varsa ne demek istediğimi anlarsın.. Hadi şimdi, kolay gelsin.. |
Sayın aliyarasfal
Bu konuyu bir Müslümanla tartıştığımda çelişki iddiamdan vazgeçmiştim. Mealcilerin bir hatasından kaynaklandığını düşündüğüm bir yanlış algılama olarak görüyorum sperm konusunu. Ama ince kıvırtmalar da olabilir, bunu muhtemelen ileride anlayacağız. 5-Onun için insan bir düşünsün neden yaratıldığını! 6-Bir atılgan sudan yaratıldı. 7-Ki, arka kemiği ile göğüs kemikleri arasından çıkar. 8-Elbette O, onu döndürmeğe kadirdir. 7. ayette bahsedilen çıkan şey 8. ayete bakıldığında meni olamaz gibi duruyor, zira döndürülcek olan şey insan olmalı, meni değil. Bu benim basit bilgimle yaptığım yorum, sizlerin bu konudaki yorumlarını görmek dileğim. |
Alıntı:
Bu sitede kendini münkir olarak tanımlayan hiç kimse yok. Bu yalancılığı ve hakareti iş edinmiş adamı insan haklarına saygıya, forum yöneticilerini göreve davet ediyorum. |
Alıntı:
sen oraya linkler ekleyip duruyorsun da, bu linkte yazanları okuyunca ne anlıyorsun bu meçhul. Cesaretin var ise eğer, yaz bu konuda Kuran'ın ne dediğini, Kuran'dan ne anladığını ki konuşabilelim. Eğer niyetin ve cesaretin var ise. Zavallı cahil Müslümanlar'a saatlerce ahkam kesmeyi biliyorsunuz ama buraya gelince dut yemiş bülbüle dönüyorsunuz. Karnınızdan konuşmaya başlıyorsunuz. |
Birileri yine çarpıtıp, kimse arapça bilmiyor zannı ile işi kuru lafa boğmuş.
Tarık suresi 5 1.fe: artık 2.li yenzur(i): baksın 3.el insânu: insan 4.mimme: neden, nasıl 5.hulıka: yaratıldı Meali:İnsan baksın artık nasıl yaratıldığına Tarık Suresi-6 1.hulika: yaratıldı 2.min: den 3.mâin: su, sıvı 4.dâfikın: kuvvetle atılan Meali: Kuvvetle atılan bir sıvıdan yaratıldı. Tarık Suresi-7 1.yahrucu: çıkar 2.min beyni: arasındadan 3.es sulbi: omurga 4.ve et terâibu: ve göğüs kemikleri, göğüs kafesi Meali: Bu su, bel ile kaburga kemikleri arasından çıkar. Beş ve altıncı ayetler spermi anlatır,insanın yaratılışına dem vurarak neden yaratıldığını söyler. Nasıl doğduğunuzdan yada ana karnından bahsetmez, tam tersi erkeğin üreme olayının tarifidir açıkça. Ayet 7 dede bu sıvının( spermin) vücudun hangi bölgesinden geldiğini açıklar. Kelimelerin net anlamı yukardadır. Kim nasıl zorlarsa zorlasın, çok nettir ayette neyin tarif edildiği. İsteyen gider arapçayı iyi bilen birilerini bulur ve sorar kelimelerin ve ayetlerin anlamını. Ana karnını çağrıştıracak bir kelime bile yoktur şu ayetlerde. Ayetlerdeki kelimelerin sözde çevirisini verirken onu bile tam çevirmeyip sonra orda olmayan kelimeler varmış çabası ile farklı anlamlar çıkartmaya çalışmak telaşlı bir çaba geldi bana. Sperm sırt kemiği ile kaburga arasında üretilmez, direk testislerde üretilir. İşte bu büyük hatanın örtpas edilme çabası tuhaf savunma mekanizmaları geliştiriyor sanırım. Aslında çokta şaşırmıyorum, kalbi düşünme organı sanan insanların sperminde karın bölgesinden geliyor sanmaları doğal. Tanrısal bilgi eksikliğimi yoksa kutsal kitap sanılanın insan üretimi olduğu gerçeğimi daha mantıklı? İkiside kötü sanırım kayıtsız şartsız inanan kişi için, savunulacak tarafı yok, reddedilemezde, çünkü tanrısal olduğuna inanmış, insanlar tarafından üretildiği düşüncesi ise gerçek olduğu halde daha zor sanırım. Arkadaşlar lütfen düşünün, sadece sakin sakin düşünün bir süre, inceleyin. Şimdilik saygımla gittim... |
Alıntı:
müslümanlar hristiyanlar ve yahudiler münkirin en önde gidenleridir. eğer akıl adamı değil de iman adamı iseniz, imanınıza uymadığı müddetçe gerçeği inkar etmekten başka seçeneğiniz yoktur. bazıları gerçeği arar ve bulduğunda kabul eder. bazıları ise gerçeği ancak imanına uyarsa kabul eder yok uymazsa inkar eder. inkar; dindarın kaderidir. onlar münkirdir hatta kafirdir. gereğinde gerçeği örtbas etmekten çekinmez ve utanmazlar. |
Saygideger aliyarasfal;
Insanoglunun, bilimsel olarak, nasil olustugunun aciklanmasi ve buradaki spermin rolunun ortaya konmasi, hangi tarihlere rastlar. Islam oncesine mi/sonrasina mi? Saygilarimla; evrensel-insan |
Sayın evrensel-insan;
Spermin nasıl oluştuğu ve rolü ile ilgili çalışmalar yanılmıyorsam 18.yy ile 19.yy lar arasındaki biyoloji ile ilgili bilimsel çalışmaların sonucu. Tam tarih isterseniz biraz araştırma gerekir. Yanlız destekleyici bilgi olarak ilk hücrenin keşfi ingiliz bilim adamı Robert Hooke tarafından 1665 yılında yapılan çalışmanın sonucudur. Hücrenin keşfi bu kadar geçken, spermin üremeye araç olduğu bilgisi daha güncel ve gözleme dayalı bilgi olduğundan çok eskiden beri bilinmekte. Ancak testisin ne işe yaradığı hücrenin keşfi ile hızlanan biyolojik çalışmalar sonucu ortaya çıkarılmıştır. Şimdilik saygımla gittim... |
Saygideger aliyarasfal;
Sormamin sebebi, Kuran'in yazildigi yillarda, yani M.S. 700'lerde, bilimsel aciklamalar, bu konuda ne duzeyde idi. Cunku sonucta insanoglu kendisini bildi bileli, geldigi yerin disi rahmi oldugunu gormus ve gozlemlemistir. Sorun hep, zamansal ilk te yatmaktadir. Cunku sonucta, mitolojik olarak Adem/Havva'dan sonra insanoglu neslinin uremesinin disinin ana rahminden oldugu bilinen bir olgudur. Asil Kuran'da ve/veya diger dini rehberlerde (Incil/tevrat, Zabur v.s.) mitolojik ilk aciklamalarinin disinda, bu gercegin ortaya konmasi gerekirdi. Ancak bundan sonra, bir insanoglunun nasil olustugunun her turlu evresi yine gozlem ile ve bilimsel inceleme, arastirma ile ortaya zaten konabilirdi ve nitekim kondu da. Oyuzden, hem Kuran'in esinlendigi, onceki dini rehberlere, hem de o tarihteki insanoglunun bu konuda bilimsel olarak ne duzeyde olduguna bakmak ve gormek, konunun aydinliga kavusmasi acisindan, onemlidir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Alıntı:
Sayın Münkirler siz hiç TDK sözüğüne bakmayı akıl etmezmisiniz. Sızlanmayın. Sizin Türkçedeki adınız böyle. Alchindus amca uydurmamış. TDK böyle tanımlamış sizi.:smokin: Alıntı:
|
Alıntı:
Alchindus amca TDK nun tarifini verdi kelimeyi sizin için kullandı diye candarmaları göreve davet ediyorsunda. müslümanlara cahil demeyi hangi otoriteye dayanaraktan rahatça söyleyebiliyorsun. Ayna yokmu yakınınızda ayna.:( |
Alıntı:
7. ayette Bu su diye bir ifade eklemişiniz.:nono: bu orjinal metinde hangi kelime nerede size yardımcı olayım. latince ayet metni şöyle. :gossip: Yahrucu min beynissulbi vetteraib burada Bu su ifadesi nerde.:( Alıntı:
burda Bu su yok nerden ilham ile. eklediniz bunu.:twitch: |
bay kim
münkir, inkar edendir. tanrı yoktur ki varlığı inkar edilsin. dolayısıyla; münkir kelimesini tanrıyı inkar eden diye çevirmek kendi içinde tutarsızdır. ancak sen ve senin gibiler, mesela dinlerine uymadığı zaman apaçık gerçekleri peşinen inkar edersiniz. o yüzden münkir size denir. hatta inkar etmekle kalmaz gerçekleri örtebilmek için her türlü yalan hile ve üçkağıta da tevessül edersiniz. o yüzden kafir kelimesi de size yakışır, münafık kelimesi de. bel ile kaburga kemikleri arasından çıkar denilirken kastedilen şey; spermmidir, yoksa insanmıdır buna arapça bilenler karar versin. bu arada,kalp denen organın nasıl düşünebildiğine de karar versinler de görelim. |
Alıntı:
TDK a yapabilirsiniz. http://www.tdk.org.tr/TR/Genel/Belge...5A2497543C96C6 Biz Türkçe konusunda en yetkin kurum oldunu düşünüyorz. Kelimenin anlamını TDK sözlükünden ögreniyoruz.:typing: Alıntı:
bu bildim kadarıynan başka yerde tartışılıyodu. Onuda orada tartışabilirsiniz. Ne iş doslarınız sıkıntıya düştüde hedefmi saptırıyosunuz.:whistle: |
sayın kim
ben kimsenin sıkıntısını giderebilmek adına konu saptırmam. kimseyi bir otoriteye şikayet etmem. tdk gibi bir kurumu da kendime muhatap almam. ama doğru bildiğimi de söylemekten geri durmam. münkir inkar edendir. ne inkar edilir. gerçek inkar edilir. gerçek nedir. sizin inandığınız masal kitabının anlatageldiği hikayeler olmadığını biliyoruz en azından. yalanı redetmekle , gerçeği inkar etmek arasındaki farkı dikkate aldığımızda; münkir beni değil sen ve senin gibileri tarif eder. siz dindarların tarihi inkar etmek üzerinedir. bilimin ortaya koyduğu ne varsa inkar edenler , gerçeği görmezden gelenler üstünü örtenler sizlersiniz. balçıkta batan güneşe, bir gemiye doldurulan hayvanlara, cinlere perilere inanan masalcılar, bu masallara inanabilmek adına işinize gelmeyen masallarınıza uymayan ne kadar gerçek varsa peşinen inkar edersiniz. |
Sayın nihilis
Türkçe dilini ben icat etmedim. bilmedim kelimelerdede başvuru yerim TDK sözlüktür. ne diyor sözlük bidaha bakalım. Alıntı:
Saygılar. |
sayın kim
o sözcük türkçe değil zaten. bak yanında ''ar'' yazıyor. yani arapça. münkir inkar eden demektir. ancak sizin tanrıdan geldiğini varsaydığınız kitabınız bu kelimeyi her zaman yaptığı gibi demogojik anlamda kullanmıştır. tekrar söylüyorum, anlama kapasiteniz olduğunu varsayarak. yalan inkar edilmez. rededilir. gerçek ise rededilmez,inkar edilir. bu bağlamda, münkir; eski bir masal kahramanından başka anlamı olmayan, allah denen yalanı rededene denmez. allahın yalandan ibaret olduğu gerçeğini inkar edene denir. ben de diyorum ki bu sitede çok münkir var. müslümanıyla, hristiyanıyla, yahudisiyle münkirler sizlersiniz. |
Alıntı:
anlam belirtmesine engelmi. Yani şindi hergün emlak ilannarında okuyozruz. okazyon. okazyon. orjinali. occasion TDK bu kelimeyi çevirmesinmi. Alıntı:
|
sayın kim
ben sana o kelime arapçadır o halde tdk çevirmesin demedim. tekrar ediyorum. münkir: inkar edendir. bu sitede inkar edenlerin (münkir) KİM olduğunu biliyoruz. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 14:32 . |