Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Suudi Din adamının sözleri (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20015)

selanikli 27-07-2010 00:33

Suudi Din adamının sözleri

Yanılmıyorsam bir veya birbuçuk yıl önceydi.

Suudi Arabistan'ın en yetkili din adamı bir açıklama yaptı.

Aşağı yukarı şöyle dedi:

''insanlar ne uzaya çıkmıştır, ne de ay'a inmiştir.
Kimki bunu söyler, buna inanır o kişi kafirdir.''

Nedir bu Suudi Alim'i böyle konuşturan acaba, bilgisi olan var mı?

oldschool 27-07-2010 01:24

böyle konuşan biri varsa, alim adıyla da anılsa bile bilgisizliğinden böyle konuşmuştur

Keep Away 27-07-2010 02:02

Elbette ki Yunus/5.

"Güneşi ziya, ay'ı nur yapan..."

Dilsel anlamda tam olarak ne ifade ettiğini bilmediğimden yorum yapamıyorum ama sebebi bu olmalı.

selanikli 27-07-2010 19:02

Alıntı:

oldschool´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322621)
böyle konuşan biri varsa, alim adıyla da anılsa bile bilgisizliğinden böyle konuşmuştur

Yani siz insanoğlu Ay'a inmiştir, uzaya da çıkmıştır diyorsunuz.

Doğru mu anlıyorum?

hackercesur 27-07-2010 19:20

kuranda uzay kelimesinin arama sonucu 0 ayet bulunmuştur.

Buna dayanıyor olmasın...

Prometeheus 27-07-2010 19:27

Kuranda uzay ifadesi bulamamanız doğal.
"semavat" ifadesi Gökler olarak çevriliyor ama öylemi acaba?
"sebeb" kelimesi uzay aracını ifade eder:)
"sultan" ise onun yakıtını veya ayrı ayrı kullanılırsa GÜÇ.
Bknz:Keyf suresi Zukarneyn konusu.cinler ve saire...

Saygılar...

oldschool 28-07-2010 00:09

Alıntı:

selanikli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322816)
Yani siz insanoğlu Ay'a inmiştir, uzaya da çıkmıştır diyorsunuz.

Doğru mu anlıyorum?

uzaya çıkıldığını biliyorum. ama ay meselesi biraz muammalı. ama sokaktaki adama sorsan aya da gidilmiştir der hani.

selanikli 28-07-2010 18:44

Alıntı:

oldschool´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 322896)
uzaya çıkıldığını biliyorum. ama ay meselesi biraz muammalı. ama sokaktaki adama sorsan aya da gidilmiştir der hani.

Sayın oldschool;

bu sözleri söylerken bir kez daha düşünün derim.

Biliyorsunuz, Kuran Arapça bilmeden anlaşılmaz derler hep.
Bu Suud din adamının ana dili Arapça, üstelik kendisi de ömrünü Kuran'ı incelemekle geçirmiş biri.

Bu sözleri söylediyse bir bildiği vardır muhakkak.
Sözlerini yabana atmak sizi dinden çıkarıp kafir yapabilir.
Dikkat edin derim.

Tekrar soruyorum:
Uzaya çıkıldığından emin misiniz?

Ovidius 28-07-2010 18:55

Ben lisedeyken etrafımdaki hiçbir müslüman Ay a gidildiğine inanmıyordu.
Ay ın bir nur olduğunu ona ayak basılamayacağını söylüyorlardı.
Toprak değil taş değil nasıl ayak basılacak diyorlardı.
Şimdi biliyoruz ve eminizki Ay bir taş toprak kütlesi.
Demek ki Arabistan hala 30-40 yıl öncesinin Türkiyesi.

Vay be! Memleket ne adamlar görmüş..
Aynı çocuklar şimdi Aya gidileceği Kuran da yazıyor diyor.
Tanrı,teknolojiye yenik düşüp bir nostalji olacak elbet,
Ama biraz zaman lazım.

oldschool 28-07-2010 23:08

Alıntı:

selanikli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323144)
Sayın oldschool;

bu sözleri söylerken bir kez daha düşünün derim.

Biliyorsunuz, Kuran Arapça bilmeden anlaşılmaz derler hep.
Bu Suud din adamının ana dili Arapça, üstelik kendisi de ömrünü Kuran'ı incelemekle geçirmiş biri.

Bu sözleri söylediyse bir bildiği vardır muhakkak.
Sözlerini yabana atmak sizi dinden çıkarıp kafir yapabilir.
Dikkat edin derim.

Tekrar soruyorum:
Uzaya çıkıldığından emin misiniz?

kimsenin demesiyle ne müslüman olurum, ne de kafir. ayrıca bu suud din adamının da kim olduğunu öğrenemedik daha.

sorunuza cevap vereyim, galiba anlama konusunda biraz sıkınta var - yada anlatma. kitaplardan okuduğumuza göre, tvde-internette vs vs gördüğümüze göre evet uzaya çıkılmıştır. ama beni soruyorsanız ben daha çıkmadım, kısmet olmadı.

battal 28-07-2010 23:21

aya çıkılmamıştır yabancı ülkeler kendini büyütmek için yapıyor emin olun

burda biraz bilgi mevcut

http://www.rehberim.net/forum/teknol...ikildi-mi.html

bu bilgiye bakılınca suudi din adamı doğru söylüyor işte

yabancı ülkelere ne kadar kanıyorsunuz sizi ayakta uyutuyorlar biraz ayık olun

De ki; O Allah bir tektir. Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir
Doğurmadı ve doğurulmadı
O 'na bir denk de olmadı.

oldschool 28-07-2010 23:31

Alıntı:

battal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323289)
aya çıkılmamıştır yabancı ülkeler kendini büyütmek için yapıyor emin olun

burda biraz bilgi mevcut

http://www.rehberim.net/forum/teknol...ikildi-mi.html

aya çıkılması konusu muammalı, pek bilemiyoruz. ama adam uzaya da çıkılmamıştır diyor.

oldschool 28-07-2010 23:40

ya arkadaşım bunun ne önemi var? burada elimizden geldikçe fikir, bilgi paylaşımı yapıyoruz. en azından ben öyle yapıyorum. amaç bir fikri savunmak değil, doğruyu bulmak.

hako 28-07-2010 23:47

Yahu dolmuş gibi mekik yolluyorlar havaya. Hala mı çıkamadılar sizce uzaya ?

axial 28-07-2010 23:49

Bence müslümanlar çıkmamışlar desinler çünkü selanikli bi çapanoğlu çıkaracak. Ters köşeye gol hesabı.

Titan 29-07-2010 00:04

Ay muammalı olsa da iniş gerçekleşmiştir, uzaydan, dolayısıyla dünya yörüngesinden çekilen fotoğraflar ise uzaya çıkıldığını kanıtlıyor, bu konuda Rusya ve ABD'nin girdiği yarışta Ruslar uzayda kalma rekorunu bile kırmışlardır. Başka bir kanıtta (insansız olsa bile) google earth programı:)

oldschool 29-07-2010 01:06

Alıntı:

Titan´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323304)
Ay muammalı olsa da iniş gerçekleşmiştir, uzaydan, dolayısıyla dünya yörüngesinden çekilen fotoğraflar ise uzaya çıkıldığını kanıtlıyor, bu konuda Rusya ve ABD'nin girdiği yarışta Ruslar uzayda kalma rekorunu bile kırmışlardır. Başka bir kanıtta (insansız olsa bile) google earth programı:)

aynen dediğiniz gibi, aya gidiş konusunda genel görüş gidildiği yönünde ama aslında bunun gerçek olmadığı ile ilgili video falan vardı. ama uzaya gidilme konusunda bir kesinlik var.

saygılar...

battal 29-07-2010 07:57

Alıntı:

oldschool´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323328)
aynen dediğiniz gibi, aya gidiş konusunda genel görüş gidildiği yönünde ama aslında bunun gerçek olmadığı ile ilgili video falan vardı. ama uzaya gidilme konusunda bir kesinlik var.

saygılar...

uzaya gidilme aya gidilme değildir ne alakası var

__________________________________________________ _

De ki; O Allah bir tektir. Allah eksiksiz, sameddir (Bütün varlıklar O'na muhtaç, fakat O, hiç bir şeye muhtaç değildir
Doğurmadı ve doğurulmadı

oldschool 29-07-2010 13:22

gözünü sevdiğim, ay dediğin şey dünyanın dışında uzayda değil mi? aya gidilmişse zaten uzaya gidildiği garanti. ben diyorum ki, okuduklarımıza-gördüklerimize vs vs göre uzaya gidildi. ama ben gözümle görmedim, yada daha uzaya gitmedim. ve diyorum ki aya gidilme konusu da muammalı, gidildi diye biliyorduk adamlar video falan gösterdiler çakma çıktı. bu sonuçlara göre hala birileri uzaya gidilmedi diyorsa o zaman bu adama ne denir?

axial 29-07-2010 13:56

Alıntı:

battal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323421)
uzaya gidilme aya gidilme değildir ne alakası var

Battal sen arasırada olsa beynini kullanamıyor musun?

axzel 29-07-2010 13:59

evet bende bunu duymuşdum ve şimdi zaten bu çok bilinen bir şey,, yani ilk kez aya çıkılırken bu bir film idi. ve yutturuldu. şimdi asıl olarak ay a çıkıldımı bilemioruz. ama ilk çıkıldığında çıkılmamışdı. ve bu bir uydurma olabilir. öylemidir değilmidir bilemiyorum.

suudi din adamına gelince bence bu tarz bir söylemse eksik ve hatalıdır. belki konuşmasının uzun metnini görsek sebeb ve sonuçları anlayabiliriz. ama bu haliyle yavan ve hatalı. ve bu söylem tabiiki yanlış. ancak şöle diyebilirdi:

"ben biliorumki insanoğlu ay a çıkamamışdır, bugüne kadar sölenenler birer yalandır, ve insanlık aldatılmışdır, bunu kesin olarak delilleri ile bilmekteyim, sizede bildiriyorum..."

ancak kafir olunamaz bu şekilde bence, çünkü ortada bir yalan var, ve biz kandırılmışız, buna kanmışsak hatalı oluruz ancak bu bizi kafir yapmaz.

benim kanımca bu...

neyse bu şeyler basit şeyler.. kafanızı takmayın bunlara.. ay a çıkılsa nolur çıkılmasa nolur.

saygılarımla

oldschool 29-07-2010 14:01

Alıntı:

axial´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323479)

:D dostumuz battal, aya gidildiği zaman uzaya da gidilmiş olması gerektiği sonucuna mantık yürütemiyor gibi.

oldschool 29-07-2010 14:04

Alıntı:

axzel´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323480)
neyse bu şeyler basit şeyler.. kafanızı takmayın bunlara.. ay a çıkılsa nolur çıkılmasa nolur.

sevgili axzel,

bence aya cıkılsa iyi olur, hatta teknoloji gelişsin diğer galaksilere bile gidebilelim.

saygılar...

melih 29-07-2010 14:08

Alıntı:

Sizin elinizde bir çivi var diğer elinizde çekiç var ne yaparsınız?
duvara çekiçle çivi çakarsınız

battal kardeşin bir elinde çivi var ama öbür elinde çekiç yok ve haliyle de kafası ile duvara çivi çakıyor
işte bu durumdan dolayı arada beynini kullanamıyor

Yılmaz34 29-07-2010 15:12

siz suudilere bakarsanız tabiki dinden soğursunuz. Aydın Müslüman hocaları takip etmenizi öneririm. Şahsen öyle yapıyorum. Her sakallıyı deden zannetme dedikleri gibi hoca yada alim de zannetmemek gerekir.

melih 29-07-2010 15:30

Alıntı:

Yılmaz34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323521)
siz suudilere bakarsanız tabiki dinden soğursunuz. Aydın Müslüman hocaları takip etmenizi öneririm. Şahsen öyle yapıyorum. Her sakallıyı deden zannetme dedikleri gibi hoca yada alim de zannetmemek gerekir.

Suudlular dini aynen uyguluyorlar siz hiç merak etmeyin
hırsızlık yap elini keserler
zina yap yersin 100 sopayı
hele evli isen zina yaparsan direk recm
erkek isen yaşadın kızkardeşinden 2 kat fazla miras diğer kadınlardan 2 kat fazla şahitlik

battal 29-07-2010 15:59

Alıntı:

herkesi kendin gibi beyin kulanmaz mı? zanetin çok ayıp

battal 29-07-2010 16:01

Alıntı:

oldschool´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323481)
:D dostumuz battal, aya gidildiği zaman uzaya da gidilmiş olması gerektiği sonucuna mantık yürütemiyor gibi.

saçmalama ya uzaya giden her araç aya mı? çıkar

battal 29-07-2010 16:03

Alıntı:

melih´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323485)
Sizin elinizde bir çivi var diğer elinizde çekiç var ne yaparsınız?
duvara çekiçle çivi çakarsınız

battal kardeşin bir elinde çivi var ama öbür elinde çekiç yok ve haliyle de kafası ile duvara çivi çakıyor
işte bu durumdan dolayı arada beynini kullanamıyor

sende heralde gözünle çiviye vuruyorsum

__________________________________________________ ________________

Doğurmadı ve doğurulmadı

oldschool 29-07-2010 16:07

Alıntı:

battal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323561)
saçmalama ya uzaya giden her araç aya mı? çıkar

ben senin seviyene inmeyeceğim, bak tekrar söylüyorum. her uzaya giden aya gitmiş değildir. ama her aya giden uzaya çıkmış olur. şimdi anladın mı?

battal 29-07-2010 16:33

Alıntı:

oldschool´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323565)
ben senin seviyene inmeyeceğim, bak tekrar söylüyorum. her uzaya giden aya gitmiş değildir. ama her aya giden uzaya çıkmış olur. şimdi anladın mı?

her aya giden uzaya çıktığını en salak insan bilir bunu söylemeye ne gerek var

uzaydan aya gitmeyecekse nerden gidiyor bizim odanın penceresinden mi gidecek kardeş ayıptır yaw

oldschool 29-07-2010 17:04

Alıntı:

battal´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323572)
her aya giden uzaya çıktığını en salak insan bilir bunu söylemeye ne gerek var

uzaydan aya gitmeyecekse nerden gidiyor bizim odanın penceresinden mi gidecek kardeş ayıptır yaw

bunu anlamayıp laf ulaştıran sendin. madem anlıyordun bunu, daha neye itiraz ediyorsun peki?

melih 29-07-2010 17:49

[QUOTE=battal;323562]sende heralde gözünle çiviye vuruyorsum

yok ben balyozla çivi çakıyorum ama şansızlık mıdır nedir çivileri bir türlü çakamıyorum nedeni ise her çakışımda duvarın öte tarafında senin gibi bir adam başını duvara yaslamış uyuyor
çivide o yaslanmış kafaya denk geliyor şansızlık işte

selanikli 08-08-2010 22:12

Alıntı:

oldschool´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 323284)
kimsenin demesiyle ne müslüman olurum, ne de kafir. ayrıca bu suud din adamının da kim olduğunu öğrenemedik daha.

sorunuza cevap vereyim, galiba anlama konusunda biraz sıkınta var - yada anlatma. kitaplardan okuduğumuza göre, tvde-internette vs vs gördüğümüze göre evet uzaya çıkılmıştır. ama beni soruyorsanız ben daha çıkmadım, kısmet olmadı.

Sayın Oldschol;
elbette ki kimsenin size Müslüman demesi ile Müslüman olmaz veya birilerinin size kafir demesi ile de kafir olmazsınız.
Ancak, bilirsiniz ki, Kuran ayetlerinden herhangi birini inkar eden kişi, Kuran'a göre kafir olur.
Suudi din adamı da bunu söylüyor zaten.
Artık vaktidir, Suudi din adamı neden böyle konuşuyor, yazayım.
Aşağıdaki ayeti okumuş ve ciddiye almış ta o yüzden:

‘’Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin uçlarından bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçip gidin. Büyük bir güç olmadıkça geçip gidemezsiniz.’’;
’’Üstünüze ateşten yalın bir alevle kıpkızıl bir duman gönderilir de kendinizi koruyamazsınız.’’ Rahman(55/33, 35)

Görüldüğü gibi ayet açıkça uzaya çıkamazsınız diyor.
İnsanoğlunun uzaya çıktığını kabul eden kişi kafir olmaz mı bu durumda?
Suudi din adamı haksız mı?

sorgulamak 08-08-2010 23:19

sayın selanikli

1. her kendine alim diyeni ciddiye almayınız. akla ve mantığa uygun değilse bırakın kendi kendini avutsun. isterse tüm islam eleminin halifesi olsun. farketmez.

2. vermiş olduğunuz ayete dayanarak uzaya çıkılabileceğini kabul eden bir müslümanın dinden çıkacağını hangi akla hizmet söylüyorsunuz.

aklı başında her insanın ayeti okurken anlayacağı nettir.

Allah diyorki; ey cin ve insan toplulukları yerin ve göğün herhangi bir tarafına gitmeye gücünüz yetiyorsa gidin.
gidin diyor. siz çıkamazsınız demiyor. ve devam ediyor.

büyük bir güç olmadıkça gidemezsiniz.

1400 sene öncesinin bedevi muhammedi uzaya çıkılabilmesi için büyük bir güç gerektiğini biliyor. ama yalancı oluyor.

devam ayetinin uzaya çıkmakla alakası yoktur. sureyi okursanız. her ayette ayrı bir şey anlatıldığını sonraki ayette ''rabbinizin hangi nimetini yalanlayabilirsiniz'' mealinde bir cümle ile o konunun kapatıldığını görürsünüz.. ve sonraki ayette kıyamet anlatılır. yani başka bir konu anlatır.

saygılarımla.

oldschool 09-08-2010 04:23

Alıntı:

selanikli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327314)
’Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin uçlarından bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçip gidin. Büyük bir güç olmadıkça geçip gidemezsiniz.’

yorumunzu hatalı buluyorum, bakın 'geçip-gitmeyi' bir şart bağlamış. diyor ki 'büyük güç olmadıkça geçip gidemezsiniz'. şuna benziyor; 'eve giremezsiniz, elinizde anahtar olmadıkça.' şimdi siz bu cümleden eve kesinlikle girilemeyeceğini mi, yoksa belli bir şart gerçekleştikten sonra eve giriliebileceğini mi anlıyorsunuz sevgili selanikli arkadaşım?

saygılarımla...

meo 09-08-2010 10:25

“Suud din adamının konuşması” diye iddia edilen şahsiyetin adı yok sanı yok. Sadece bir kanıksama, “yanlış hatırlamıyorsam” diye başlayan bir yazı ve en önemlisi de ne söylediğini bilememe üzerinden çıkmış bir konu. İnanmak için görmeyi adet edinenler acep bu “Suud din adamının” adını sanını ve ne söylediğini kanıtları ile birlikte ortaya koyabilirler mi acaba? Yoksa öyle bir kanıt yok ta akıllarındaki sapkınlıklarını “Suud din adamına” söyletme çabaları mı?? :)

Keep Away 09-08-2010 14:43

Alıntı:

selanikli´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327314)
Sayın Oldschol;
elbette ki kimsenin size Müslüman demesi ile Müslüman olmaz veya birilerinin size kafir demesi ile de kafir olmazsınız.
Ancak, bilirsiniz ki, Kuran ayetlerinden herhangi birini inkar eden kişi, Kuran'a göre kafir olur.
Suudi din adamı da bunu söylüyor zaten.
Artık vaktidir, Suudi din adamı neden böyle konuşuyor, yazayım.
Aşağıdaki ayeti okumuş ve ciddiye almış ta o yüzden:

‘’Ey cin ve insan toplulukları! Göklerin ve yerin uçlarından bucaklarından geçip gitmeye gücünüz yeterse geçip gidin. Büyük bir güç olmadıkça geçip gidemezsiniz.’’;
’’Üstünüze ateşten yalın bir alevle kıpkızıl bir duman gönderilir de kendinizi koruyamazsınız.’’ Rahman(55/33, 35)

Görüldüğü gibi ayet açıkça uzaya çıkamazsınız diyor.
İnsanoğlunun uzaya çıktığını kabul eden kişi kafir olmaz mı bu durumda?
Suudi din adamı haksız mı?

Sayın selanikli,

Bu iki ayete ve tüm sureye baktığımızda kıyamet saatlerinin anlatıldığını rahatça anlayabiliriz. Elmalılı tefsirinde bu ayetin kıyamet günü "Allah'tan kaçabilirseniz yarın gökleri kaçın" meydan okuması olduğu ve büyük gücün de Allah'ın gücü olduğu belirtilip kibri vurgulanıyor ki çok mantıklı. İşte mucize kurtları da kıyamet günü senaryolarından mucize çıkarmaya çalışır sefilce.

Yukarıda bir arkadaş yazmış, "1400 sene önceden biliyor" diye. Galaksimizden çıkmak çok büyük güç gerektirir, bu da benim sözüm. Yüzlerce, belki de binlerce yıl sonra kanıtlanmaya mahkum bir iddia. Bana da iman eder misiniz?

Ayrıca burada dikkat edilmesi gereken bir nokta var. Göklerden kaçıp gitmekten bahsederken, aynı zamanda yerin uç bucaklarından kaçmaktan da bahsediyor. Muhammed'in tüm dünyada güneş ışığını aynı sayıp(namaz/oruç vakitleri) bazı coğrafyaları zora sokup dünya düz inancını kendisinin de desteklediğine-ki döneminde öyle bilinirdi- belirti vermesi, bu ayette daha iyi anlaşılacaktır.

Bu ayette yerin uç bucaklarından "geçip gitmek" ten bahsediyor. Dünya içinde kalmaktan bahsediliyor olsaydı "geçip gitmek" kalıbı değil, kaçmak kullanılırdı. Yerin uç kenarlarından(bucaklar) kaçıp gitmeyi bir çözüm olarak sunabildiğine göre, ya okyanus ötesini karaya değil de başka bir aleme açılan köprü olarak görüyordu, ya da dünya dışı bir şey olarak. "Geçip gitmek" kalıbının başka nasıl çevrildiğine bakalım;

yeryüzünün bucaklarından geçip kaçmaya - A. Gölpınarlı
yerin etrafından çıkıp gidin - A. F. Yavuz
yerin sınırlarını aşmaya gücünüz - E. Yüksel
yerin bucaklarından/köşelerinden geçip gitmeye - Y. N. Öztürk
yerin ötelerine geçebileceğinizi - M. Esed

Hepsinde de aynı anlam. Bir yerden başka bir yere transı teşkil ediyor. Şimdi, yerin ötelerinin okyanus olduğunu savunup durumu kurtarmaya çalışacaklara yanıltmaları gereken iddialarım olacak.

1- Okyanus/denizlerin karalarla olan sınırları yeryüzünün kenarları olarak tanımlanıyorsa, okyanuslar Dünya'ya tabi değildir inancı ortaya çıkar. Bu jeolojik anlamda gülünç bir iddiadır.

2- Biraz oryantal yapıp gerçekten uzaklaşarak yeryüzünün anlamını sadece kıtalar olarak tanımlarsak, kıtaların köşelerinden/etrafından/ötelerine okyanusa mı kaçıp gideceğiz? İfadede göklerden kaçmaktan bahsediliyor, yani olay dünya dışı. "Yeryüzünün köşelerinden geçip/kaçıp gitmek" ifadesinde de olay aynı anlamda devam ediyor, yani dünya dışına kaçmaktan bahsediliyor. Bu iddianın savunulması birinci iddiayla eş değer oluyor, çünkü yine okyanus-kara sınırlarında yeryüzünden çıkmak kabul edilmiş oluyor.

Okyanuslar yeryüzüne tabi olduğuna ve karaların bitiminde dünya dışı bir mekan olmadığına göre bu iki iddianın yanlışlığı ortadadır diye düşünüyorum. Aynı zamanda bu iki iddianın imkansızlığı şunu da ortaya çıkarır;

-Kuran yeryüzünün kenarları olduğunu ve bu kenarlardan sonrasının dünyanın dışı olduğunu belirtiyor.

Bu tezime Muhammed'in namaz ve oruç saatlerini kutupları hesaba katmamış olarak vermiş olmasını destek gösteriyorum. Bunu bir cümlede belirtip, bu dönemdekilerin dahi iman etmesini sağlayacak bir ifade kullanabilirdi fakat tabii gerçekten bir peygamber olsaydı.

Muhalif fikirleri bekliyorum. Aynı zamanda iddiaya değişik yönden destek verecek arkadaşları da.

AerA 09-08-2010 15:40

Sayın forumdaşlarım ;

Komplo teorisyenleri aya hiç gidilmediğini, soğuk savaş döneminde başalayan uzay yarışını bir yalan ile ABD'nin kazandığını savunmaktalardır. Ay komploları hakkında detaylı bilgi internetten elde edilirken benzeri şekilde anti-komplolarda internette mevcuttur. İlgilenenler alıp okuyubilirler.

Lakin uzaya gidilmediği tam anlamı ile saçmalıktır. Sadece insan değil maymun dahi gönderilmiştir uzaya. Bir yere gitme eylemi illaki insanlı gerçekleşmeyebilir. İnsanı öldüren tabanca mermisidir ama ateşleyeni insandır mantığı ile gerek ABD, gerek Rusya bir çok insansız cihazı başarı ile aya indirmiştir. Bu insanlığın aya ayak basması olmasada, gittiğinin kanıtıdır. Kendinden bir parçayı oraya bırakmanın haklı gururu herzaman vardır.

Bu arada Mars ve sevimli temsilcimiz Son Journer'den bahsetmeye gerek görmüyorum.

TurkceRap 09-08-2010 17:20

Alıntı:

AerA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 327431)
Sayın forumdaşlarım ;

Komplo teorisyenleri aya hiç gidilmediğini, soğuk savaş döneminde başalayan uzay yarışını bir yalan ile ABD'nin kazandığını savunmaktalardır. Ay komploları hakkında detaylı bilgi internetten elde edilirken benzeri şekilde anti-komplolarda internette mevcuttur. İlgilenenler alıp okuyubilirler.

Lakin uzaya gidilmediği tam anlamı ile saçmalıktır. Sadece insan değil maymun dahi gönderilmiştir uzaya. Bir yere gitme eylemi illaki insanlı gerçekleşmeyebilir. İnsanı öldüren tabanca mermisidir ama ateşleyeni insandır mantığı ile gerek ABD, gerek Rusya bir çok insansız cihazı başarı ile aya indirmiştir. Bu insanlığın aya ayak basması olmasada, gittiğinin kanıtıdır. Kendinden bir parçayı oraya bırakmanın haklı gururu herzaman vardır.

Bu arada Mars ve sevimli temsilcimiz Son Journer'den bahsetmeye gerek görmüyorum.

Hocam iki astronot geçtiğimiz yıllarda isanın dünya dışında sevişirken hangi pozisyonları uygulayabileceğini bile denedi, Bunlar da Halâ 1400 yıl önce Peygamberlik iddiasında bulunmuş birinin sözlerini ne yapsak da kurtarsak peşindeler.

Bir Sorgulamaya başlasalar görecekler ki, evrensel dedikleri kitabın neresinden tutsan elinde kalıyor, ama nesnel bakamadıkları için, hepsine şöle değil de böyle demek istemiştir diyip durumu kurtarmaya çalışıp sonra da yine kendi kurguladıkları şeye inanıyorlar.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 10:03 .