![]() |
Allah-Şeytan İttifakı
kuran'da, sad suresi'nde anlatılan bir masal ile ilgili birtakım sorularım var. bilenler cevaplarsa sevinirim...
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
soru2: bu şeytan, neden: "ceza günü de nedir?" diye bir soru sormuyor? soru3: bu şeytan, adem ve havva'yı kandırabileceğini, bu kandırma sonunda onların cennetten kovulacaklarını, üstüne üstlük bunca insanın yaratılıp tekrar diriltileceğini nereden biliyor ki böyle bir cevap verebiliyor? soru4: acaba geleceği allah'tan başkasının bilmesi de mümkün mü? (bkz: soru3) soru5: peki tüm dünya allah ve şeytan ittifakının bu içten pazarlıklı oyununu oynuyor olabilir mi? |
Soru 6-Şeytan allaha neden böyle bir teklifte bulunuyor. Yani şeytan kazanırsa ve herkesi yoldan çıkarırsa bundan ne çıkarı olacak?
|
Saygideger Ivan Karamazov;
71. rabbin meleklere demişti ki: ben muhakkak çamurdan bir insan yaratacağım. 72. onu tamamlayıp, içine de ruhumdan üfürdüğüm zaman, derhal ona secdeye kapanın! Burada Allah, hersey sut liman olan bir ortamda, birilerinin, birilerine KUL olmasini istiyor. Kul olunacak olan yeni yaratilacak insanoglu, kul olacak olanlarda, TUM MELEKLER. 73. bütün melekler toptan secde ettiler. Burada ya bir cumle bir cumle hatasi var. TUM MELEKLER deniyor. Ya da, ortama tanitilmak istenen baska bir insanoglu ozelligi var. 74. yalnız iblis secde etmedi. o büyüklük tasladı ve kâfirlerden oldu. Iste o ozellik burada ortaya ciliyor, EMRE ITIRAZ/KARSI KOYMA. Ilginc bir nokta, daha once ortamda kafir mi vardi, ve de kimdi bu kafir ki, seytan da KAFIRLERDEN oldu. 75. allah! ey iblis! iki elimle yarattığıma secde etmekten seni meneden nedir? böbürlendin mi, yoksa yücelerden misin? dedi. Burada EMRE ITIRAZ/KARSI KOYMA Sorgulaniyor. Ayni zamanda da bu EMRE ITIRAZ/KARSI KOYMA KORUKLENIYOR, ve emir veren duzeyine cikma olarak sorgulaniyor. Bu da YUCELERDEN MISIN?, (ne ise o), olarak sorgulaniyor. Yani, melekler, yaratilacak insanoglu ve seytan yucelerden degil. Bu yucelerden olanlar kimler/neler? Ustelik Allah, bu karsi cikisi, yuceler duzeyine yuceltme olarak korukluyor. 76. iblis: ben ondan hayırlıyım! beni ateşten yarattın, onu çamurdan yarattın, dedi. Burada itirazin ve karsi cikisin nedeni ortaya konuyor, atesin, camurdan "hayirliligi?!" 77. allah: çık oradan (cennetten)! sen artık kovulmuş birisin. Burada, insanoglu yaratiliyor ve seytan karsi cikisini ve emre itirazini, "bak yarattiklarin benden hayirli olsalardi, senin emrinden cikmazlardi" temelli bir seytanin kendinin, insanoglundan daha hayirli oldugunu ispati var. Ama bu ispatla, hem seytanin, hem de insanoglunun EMRE ITAAT/KARSI CIKMASININ bir cesit "cezalandirilisi" soz konusu. Yani bir cesit, Allah insanoglu ile seytani, "hangisi daha hayirli?" yarisina sokuyor. 78. ve ceza gününe kadar lânetim senin üzerindedir! buyurdu. Burada da, guya insanoglunun daha hayirli olacagina karsi bir dusunce ile, seytanin cezalandiilisi da devam ediyor. Ustelik acik acik "sen artik EMRE KARSI CIKAN/ASI/ v.s. temelli her turlu "kotulukle" sabitlenerek. Tabi bu arada, insanogluna guya boyle bir lanet yok. Yani, insanoglu "iyi mi/kotu mu?" olacagi, kendine birakiliyor. Allah ta, insanoglunu "kotu" yapmak icin, seytanini lanetliyor. 79. iblis: ey rabbim! o halde tekrar diriltilecekleri güne kadar bana mühlet ver, dedi. Iste burada da bu mantik dogrulaniyor, yani seytan, lanetlenmesine seviniyor ve insanoglunun da lanetli oldugunu, hayirli olmadigini Allah'ina gostermek icin "muhlet?!" istiyor. Aslinda soyle dusun. Senin bir oyuncakci dukkanin var ve bu oyuncaklar, kendi aralarinda gecinirken, sen bunlarin TESLIM OLMASI gereken baska bir oyuncak yaratiyorsun. Tabi ki bu teslimiyete de karsi cikis olacaktir. Tabiki bu karsi cikis hem koruklenecek, bir kaynagi olacak, hem de cezalandirilacaktir. Kisaca son yarattigin oyuncak (insanoglu) senin kullugun yaninda kotuluge de kolelik edecek. Ama, bu koleliginden dolayi da cezalandirilacak. Yani INSANOGLU TESLIM OLACAK, KARSI CIKACAK, CEZA ALACAK Allah ta seytan'in isptini yerine getirip getirmeyecegine bakacak. Tabi, seytan galip gelmesin diye de, bir yerde teslim olmayi, yani EMRE ITAAT ETMEI/KARSI CIKMAMAYI cennetle mukafatlandiracak, Tersini de cehennem ile. Dolayisi ile seytan hikayesi, insanoglunun dogal zihniyetinin karsitlarinin yasama gecmesi icin, ortaya atilmis bir fikirdir. Cunku seytan olmasa, ne teslimiyet, ne emire itaat, ne karsi cikis, ne ceza, ne de odul ortaya konamayacakti. Zaten elma hikayesi de, bunu destekler ve oradaki seytanin rolu de burdan gelir. Tipik bir, insanoglunu gonullu olarak verilen emirlere uymasini ongoren bir yaklasim. Tabi uymuyanlarin, en vahsi sekilde cezalandirilma korkusu ve uyanlarin en istenen bir sekilde odullendirilisi. Iste bu da dunya ve yasamda mumkun olamayacagindan, olum sonrasi ve baska yaratilan karsitli iki mekana verilmis, cennet ve cehennem. Konuya insanoglunun dogal zihniyeti olarak yaklasilirsa, seytan ve tanitim mantigi algilanabilir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sevgili Ivan Karamazov ;
Güzel bir başlık. İnançlı dostalarımızdan gelen iletileride takip edeceğim. Kişisel görüşüm, bir çok ayette olduğu gibi burada da bir kurgu hatası olduğu yönündedir. Saygılar. |
Saygideger aera;
Kurgu hatasi yoktur. Aksine, tam da dogal zihniyetin, Kurgulara (kural, kuram, emir, kanun, yasa, kaide, etik yonlendirim ve yaptirimlar v.s.), hem de insanoglunun her soyutlama dalinda, dil, felsefe, bilim Kayitsiz sartsiz, teslim olma onerilmektedir. Bu teslim olmaya karsi cikmanin kotu birsey oldugu ve cezalandirilacagi vurgulanmaktadir. Yani, insanoglu her turlu kurguya itaat eden bir robot haline getirilme cabasidir ve buna uymumamanin "kotuluk, lanetlik" oldugu ve hem yasamda, hem de yasam sonrasi mistisizmde cezalandirilacagi mantigidir. Tabi, insanogluna yasamda iyi bir sey sunabilme olanagi daolmadigindan,bu da cennet ile yasam sonrasi bahara birakilmaktadir. Bugun, insanoglunun dogal zihniyetinin tum dusunce ve davranisi, tum soyutlari, bu teslim alma uzerine KURGULANMISTIR. Ustelik dinde tanrida v.s. olan bu durum, yasam dailiskilerde, felsefe de, dilde ve bilimde de gecerlidir. Ustelik bu kurgularla teslim olma, "dogallik" kisvesi altinda sunulmaktadir. Iste insanoglu turunun ve birinin bugun neden turu arasi savastiginin nedeni de, budur. Ya kurguya itaat edeceksin, ya da karsi cikarsan, kotuluk ile cezalandirilacaksin. Tabi bu kurgulara itaatin en ideali, kurulan sistem ve duzene GONULLU TESLIMIYETtir. Iste dogal zihniyetin, her turlu dusunce ve davranisinin temeli budur, kurgularla, kurgulara teslim olma/alma. Bunun da tek yolu, korku felsefesidir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sayın evrensel-insan ;
Kurgu hatasından kastım, senaryoda zamanların uyuşmaması şeklindeki hatadır. Aksi halde kurulan tezgahın kalitesine diyecek söz bulamıyorum. saygılarımla. |
Iste evrensel insan okudugumda aklina ilk takilan soru oydu
Kafirlerden oldu ama daha önce kafir diye birsey varmiydi |
Sevgili arkadaşlar;
Ben hep merak ederim bu hikayede, düşünsenize tanrının varlığından eminsiniz, sizi yaratmış, sonsuz güç sahibi ve emredince uymuyorsunuz. Var mı buna cesaret edebilecek bir varlık? Şeytan etmiş. Hikayede öyle.Peki diyorum tanrı gibi her şeyin mutlak yaratıcısı güç karşısında ki her şeyide bilen güç bu, şeytana o kadar tanrıya bile karşı gelecek özellikleri kim verdi bile bile? şeytan tanrının emrine kibirlenmiş. Şeytan bir melek yanılmıyorsam.Bu hikayede tutarlı tek taraf var diyen çıkar mı acaba? Böyle kurgu hikayedeki böyle kurgu tanrı kavramından böyle kurgu şeytan kavramı çıkar ancak.Kimbilir vardır bir açıklaması belkide. Ben insanların hayal gücü ancak bu kadar çalışabilmiş diyorum. Farklı görüş varsa bilmek isterdim. Şimdilik saygımla gittim... |
Saygideger aliyarasfal;
Aslinda ben mesajimda, insanoglu yarattigi tanrisina, neden seytan mistisizmini eklemis, bunu acikladim. Yani dogal zihniyetin, KOTULUKLE KORKUTARAK, TESLIM ALMA dusuncesi. Burada kotulugun temsilcisi seytan, kotulukle korkutularak, teslim alinacak olan da insanoglunun her turlu yasami, kotulukten, seytana uyup korkmayanin ve teslim olmayanin, cezasi cehennem, kotulukten korkarak teslim olanin odulu de cennet. Saygilarimla; evrensel-insan |
Arkadaslar suan bilgisayarda falan degilim
Müslüman alemine göre insani yoldan.cikaran seytan ûzerine ayetler varmi eger oyle ayetler varsa simdi alin bir celiskide benden olsun Muslamanlarin en buyuk kaniti insani yoldan.cikaran seytan Allah isteseydi onlar dilemezlerdi Kulaklari kalpleri mûhûrleyen allah gibi ayetlede olduguna gore Insani seytan mi yoldan cikariyor yoksa allah mi |
Sevgili arkadaşlar;
Acaba diyorum, örneğin bu konuda iki farklı düşünce yer değiştirse ve ikişer veya üçer arkadaş karşı oldukları görüşün tam tersini savunsa nasıl olurdu?Yani bir tür münazara gibi düşünün. Yani kendi doğrumuz olmadığı halde doğrumuz gibi savunup düşünebilir miyiz?Bilmem bu teklife ne dersiniz? Şimdilik saygımla gittim... |
Oke ben varim ama bilgisayarda dedigilim okadar hizli olamam.
Simdi seytana sende kafirlerdesin dendi ama dusunduk ortada insan yok kotuluk isletende yok malum onceki kafirler kimdiki allah seytana artik sende kafirlerdensin dedi. Ama insandan once cinlerde vardi onlara nediyecegiz onlarda birbirleriyle savasmis kan dokmus kotu davranmis . ama bunlari yoldan cikaran yok yani onlarinda seytani yok herneyse tartisalim sozde kotu cinler kafirse ne dusunurduk |
Saygideger aliyarasfal;
Senin yapmis oldugun oneriyi, ben; http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=10804 yukaridaki baslikta yaptim, bir goz atabilirsin ve hatta oneri sahibi olarak, ilk sen uzun zamandir canliligini kaybeden bu basliga mesaj atip, canlandirabilirsin. Saygilarimla; evrensel-insan |
Sevgili evrensel-insan ve nano second;
Benim anlatmak istediğim bunu karşıt görüşlü arkadaşlarla anlaşarak, yani onların bu teklife ne diyeceklerine bakarak belirlenmiş gönüllü arkadaşların katılımı ile yapılması. Yani önce anlaşalım kurallarda katılım olur ise öyle başlayalım diyorum. Sevgili evrensel-insan evet sizinkine benzer bu dediğim. Farkı iki görüşü birden aynı kişi savunsun değil, ters düşünceler savunsun. Bakalım teklife gelecek cevaplara bağlı, yoksa zorla kendi kendimize yapacak halimiz yok. şimdilik saygımla gittim... |
Tamam ozaman arkadaslar öyle birsey yazacagimki hem ateistlerden hemde müsluman arkadaslardan iyi bir cevap bekleyecegim
Evrensel insan dikkat her konuda bir ayagin var bu ne performans :D |
Tamam iste aliyarasfal
sordum güzel bir soru Seytandan öncekiler cinler kafir olabilir bu konuda ne diyeceksin |
Alıntı:
|
Saygideger aliyarasfal;
Senin dedigini de, Ivan Karamazov arkadasla, evrensel'in kosesi'nde karsilikli yapmistik. Sayfa 75 746- Tanri Uzerine Karsilikli Spekulasyon Sayfa 81 805- 746, Devami Saygilarimla; evrensel-insan |
sevgili evrensel-insan;
Bu dediğim gerçekten ters görüşlü kişilerce yapılması olayı. Yani kendi kendimize değil.Bakalım kabul eden çıkarmı? Şimdilik saygımla gittim... |
Dikkat ettim yazacakdim pardon
|
Saygideger n4n0_s3c0nD;
Serbest dusunurluk, boyle bir seydir iste. Istersen, kendini her dusunce temelinde degerlendirebilirsin. Ustelik bir dini inanir gibi dusunebilmek, hem onun dusuncesinde olanlarla empati kurabilmeyi, hem de onun ne dusundugunu daha iyi algilayabilmeyi getirir. Bu her ideolojik inancsal dogru icin gecerlidir. Cunku kritik dusunce, her dusunceyi dusunebilmek ve kritize edebilmek, 18. ve 19. yuzyilin, evetli/hayirli cevaplariyla sonuclanan sorularindan arinip, dusundurucu ve aciklama gerektiren cevaplara acilan sorulari uretebilmektir. Yani "musluman misin?" yerine, "muslumanlik, nedir; sence?" icerikli soru gibi. Bu hem sorani, hem de cevaplayacak olani, tek duze ve kabullu/redli algidan arindirir ve her iki tarafin dusunmesini ve kendini kendi dusuncesinden tanimasini saglar. Saygilarimla; evrensel-insan |
Konu 3 sayfayı bulmuş ve allahın bir müslümanı çıkıp ta yorum yapamamış...
Neden acaba ???? Çünkü herşey apaçık ortada... Gözleri vardır görmezler, kulakları vardır duymazlar, beyinleri vardır düşünmezler işte bunlar inananlardır... |
Günaydın! :)
Güzel bir başlık olmuş. Çocukluktan beri şeytan öyle büyük ve güçlü gelmişti ki gözüme, hep nasıl olur da Allah'a karşı gelebilmiştir diye düşünmüştüm. Daha sonradan bunların hepsinin bir masal olduğunu anlayana kadar... Saygılar |
Benim şeytanla ilgili bir sorum daha olacak. Bu kadar insana aynı anda hükmedebiliyorsa şeytan allah gibi heryerde midir.?
|
Çok ilginç ve düşündürücü bir konu.
İsteriz ki Kuran'da çelişki yoktur diyen müslümanlar gelipte yapılan kurguda zaman hatasına bir açıklama getirseler. |
Sayın forumdaşlarım;
hangi görüşten olursa olsun bu konuyla ilgili bir teklif sunmuştum. Lütfen okuyup değerlendirir misiniz. Başta konu sahibi olmak üzere herkesin her görüşte arkadaşın bu teklife nasıl baktığını öğrenmek isterim... Şimdilik saygımla gittim... |
Sn. Aliyarasfal,
Bu konu hakkında henüz bize mantıklı bir açıklama yapabilecek bir müslüman arkadaşımız çıkmadı. Sanırım bu başlık altında yazılan görüşler hep aynı yönde olsa da karşıt görüşlü arkadaşların katılımını beklemeden, kendi aramızda soru-cevap şeklinde mantıklı veya tutarsız tarafları ortaya koyabiliriz. Saygılar. |
aliyarasfalın önerisini begendim ve bir müslüman gibi yazmaya çalışacagım...
Bismillah :) Arkadaşlar şeytan var. Bu konuda hadisi şeriflere de bakmanız gerekmektedir. Kuran tasfirleri de aydınlatıcı olabilmektedir. Ayeti inceleyelim. “Öyle ise” dedi, “Sen beni azgınlığa mahkûm ettiğin için, ben de onları gözetlemek üzere Senin doğru yolunun üzerinde pusu kurup oturacağım.” “Sonra onların gâh önlerinden, gâh arkalarından, gâh sağlarından, gâh sollarından sokulacağım, vesvese verip pusu kuracağım, Sen de onların ekserisini şükreden kullar bulmayacaksın!” (A'raf, 7/16, 17) İblisin bu sözü bütün insanlar için söylenmiştir. İblis, bu son kısmı "Şüphesiz İblis, onlar hakkındaki zannını doğru çıkardı." (Sebe, 34/20) âyetinin delaletine göre zannen söylemiştir. Bazı tefsircilerin nakline göre de bunu meleklerden işitip söylemiştir. Demek ki meleklerden insan neslinin yeryüzünde çoğalacağını duymuştur. Bu konunun izahında, Cenab-ı Hakk'ın, Hz. Âdemi (as) yaratmazdan önce meleklerle olan konuşmasına dikkat edelim. Bakara Suresi'nde şöyle anlatılmaktadır: “Hani, Rabbin meleklere, 'Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım' dedi. Onlar, 'Bizler hamdinle sana tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek insanı mı halife kılıyorsun?' dediler. Allah da onlara, 'Sizin bilemeyeceğinizi herhalde ben bilirim' dedi.” (Bakara Sûresi, 2/30) Ayet-i Kerime'nin mealinde de görüldüğü gibi, Cenab-ı Hak daha Hz. Âdemi (asv) yaratmadan önce insan nevini yeryüzünde var edeceğini haber vermektedir. Yani insanların cennette değil de, dünyada yaşayacaklarını bildirmektedir. Allahın selamı üzerinizde olsun... |
Sayın hackercesur;
Başlamışsınız ancak ben konu sahibi kabul eder ise ve karşıt görüşteki arkadaşlar kabul edip katılırlarsa doğru olacağını düşünmekteyim. aksi durumda kendi kendimize bir oyun gibi olur. Acele etmeyin, bakalım karşıt görüşte arkadaşlar ne der bu konuda? Kabul edecekler mi ters görüşü savunmayı? Şimdilik saygımla gittim... |
Konuyu açan arkadaşın kabul edecegini düşünüyorum. Müslüman arkadaşlarda yazsa yazardı zaten. :) diger konulara anında cevap vermiyorlar mı ?
|
Alıntı:
Cevap 2: Böyle bi soru sormasinin ne gibi bi faydasi olur ki? Tekrar diriltilecekleri güne kadar lanetim senin üstünedir buyuruyor zaten Allah... Burdan anlasiliyor ki Allah onlarin seytana uyup yeryüzüne ineceklerini önceden biliyor... Örnek olarak; Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Bakara 30 Cevap tatmin edici degilse bi ara sor bakalim seytana niye böyle bi soru sormadin diye:doh: Cevap 3: Yaratilacagini mi nerden biliyor..? Zaten Adem as yaratilmis... Teklik te Allah´a mahsus olduguna göre... Insan da tek olmayacak... Lakin sadece su anda yasayan 6 milyar insan malumunuz Tekrar diriltilme isine gelince.. Bakara 30´un devami; Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek( bu deyimin anlamini bildigini umuyorum) insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi. Ölüm olacak ki dirilme olsun... Insan kan dökecek(öldürecek, öldürülecek) ve diriltilecek... Lakin ibliste bunun farkinda oldugundan böyle bi talepte bulunmus Cevap 4: Gaybi sadece Allah ve onun bildirdikleri bilir... Melekler insanin kan döküp fesat cikaracaklarini tahmin ettiklerine göre demek ki Allah onlara ayette yazilanlardan daha fazlasini bildirmis... Ibliste daha önceleri kafir degilken Allah´in sevdigi hizmetkarlarindandi... Allah´in meleklere bildirisinden o da nasibini almistir muhtemelen... Cevap 5: Mevlanaya sormuslar sevgi nedir diye... Koskoca Mevlana sen ben ol ki bilesin demis... O soruyu cevaplayabilmem icin ben Sen olmaliyim... |
Sayın reloaded;
Şimdi şu meleklerin sorusunu tekrar düşünelim? Hatırla ki Rabbin meleklere: Ben yeryüzünde bir halife yaratacağım, dedi. Bakara 30 akara 30´un devami; Onlar: Bizler hamdinle seni tesbih ve seni takdis edip dururken, yeryüzünde fesat çıkaracak, orada kan dökecek( bu deyimin anlamini bildigini umuyorum) insanı mı halife kılıyorsun? dediler. Allah da onlara: Sizin bilemiyeceğinizi herhalde ben bilirim, dedi. Bu olay insanın yaratılışı sırasındaki bir soru değil mi?İlk nereye konuldu?Cennete. Henüz insanın cennetten kovulacağını bilen var mı? daha cennete bile konulmamışlar, bırakın dünyaya gönderilmeyi.Şimdi melekler secde ediyor önce desek uymaz bu durumda soru sormaları mantık dışı. Yani yaratacağını söylüyor henüz yaratılma aşaması bu soru ile muhatap olduğumuz aşama.Yaratmadan tanrı kavramınızın yaratacağını söylediği bir varlık hakkında cennete dahi konulmadan daha kovulmadan, daha dünyaya gönderilmeden bu soruyumu soruyorlar diyorsunuz melekler.Nerden biliyorlar cennetten kovulacağını, nerden biliyorlar dünyaya gönderileceğini ve nerden biliyorlar kan dökeceğini? Bu soruları cevaplarken birde tanrı kavramınızı ve melek kavramınızı bir gözden geçirin.Her şeyin mutlak sahibi ve hakimi, her şeyi bilen, her şeye gücü yeten bir tanrı kavramı ve onun yarattığını iddia ettiğiniz her şeyi ile tanrı kavramına ibadet ve itaatle mükellef onun varlığından ve özelliklerinden kuşkuları olmayan melekler kalkıp soru soruyorlar hemde bilmedikleri şeylerle ilgili.Melekler soru sorar mı sizce sayın reloaded, düşünün bakayım tanrı ile karşı karşıyasınız hangi cesaretle ve her şeyi bildiğini iddia ettiğiniz tanrı kavramına ne yaptığını bilmezmiş gibi kan dökücü halifemi yaratacaksın sorusunu soracak cesaretiniz yada şüpheniz var mı özelliklerinden ve varlığından? Bir diğer konuda tüm bu özelliklere sahip tanrı kavramı karşısında onun varlığından kuşku duymayan karşısında yaratılmışlık sıfatı ile bulunan ve farkında olan şeytan isimli melek emrine karşı çıkmış kısmı. Meleklerin soru sormaları kadar hatta daha beter çelişki.Tanrı karşısında kim cesaret edip emir sorgulayacak vede emrine karşı çıkacak. Karşınızda ve kuşkunuz yok varlığından, yaratılmışlık vasfınızdanda eminsiniz. Kime güvenipte tek ve mutlak hakime karşı çıkıyorsunuz. Şakadan beter bu masal. Buyrun cevaplarınızı bekliyorum. Şimdilik saygımla gittim... |
Alıntı:
Edit Bilinmeyen sey hakkinda soru sorulabilirmi... Edit... Soru bilinmeyi bilmek icin sorulur zaten... Melekler soru sorar mı sizce sayın reloaded, düşünün bakayım tanrı ile karşı karşıyasınız hangi cesaretle ve her şeyi bildiğini iddia ettiğiniz tanrı kavramına ne yaptığını bilmezmiş gibi kan dökücü halifemi yaratacaksın sorusunu soracak cesaretiniz yada şüpheniz var mı özelliklerinden ve varlığından? Niye melekler soru soramaz mi? Özellikle kendilerini tedirgin eden bi konu hakkinda?! düşünün bakayım tanrı ile karşı karşıyasınız hangi cesaretle ve her şeyi bildiğini iddia ettiğiniz tanrı kavramına ne yaptığını bilmezmiş gibi kan dökücü halifemi yaratacaksın sorusunu soracak cesaretiniz yada şüpheniz var mı Kuran zaten olasi tüm sorularima cevap vermis... Benim acimdan durum böyle... "şeytan isimli melek" Edit. Hadi eyvallah |
Sayın reloaded;
Tavsiyeleriniz dışında cevap göremedim. Nobele ilginizde konumuz dışı. sanırım yetersiz kaldınız konuya ve sorulara cevap vermekte.Bunun içinde işi kişiselleştirip açığınızı kapatmaya çalışmışsınız. Konu ben değilim, soruları okursanız anlarsınız. Üzülmeyin, polemiklerle bu gerçekler yok edilemiyor.Siz bilmiyorum demişsiniz ben anlıyorum. Sorular cevap bekliyor bari boş boş demogoji yaratmayında bilen biri cevaplasın, kendinize tahammül etmeye devam edin... Şimdilik saygımla gittim... |
muhammed ve tayfası, kendilerini, bu ceza günü masalına öyle bir kaptırmışlar ki; olayların en başını anlatırlarken, bu ceza günü masalından bahsetmemeleri gerektiğini, ceza gününün birtakım olayların sonucunda karar verilerek ortaya atılmış olduğunu ayırt edememişler...
konuya tek bir müslüman katılmış, o da gafil avlanıp bakara-30'u vermiş, fakat bakara-30'un da başlığın iddiasını desteklediğini görememiş. yok mu şu konuya açıklık getirecek bir mümin? |
Merhaba Sn.Ivan Karamazov,
Çok güzel bir nokta yakalamışsınız,Şeytanın insanların dirilişine kadar süre istemesi,yani cennetten kovulacaklarını baştan bilmesi meselesi gerçektende açıklanmaya muhtaç bir konu. Ve bir sürü eften-püften tartışmanın arasında kaybolmaması gerekir diye düşünüyorum. Meleklerin insanın kan dökücü olduğunu bilmesi ise benim "büyük çelişki" olarak gördüğüm ayrı bir mevzu. Bu konuda Üstad UlulElbab'a ÖM ile yönelttiğim sorunun cevabından bir kısmı sizinle paylaşmak istiyorum. Neden tamamını paylaşmıyorum diye soracak olursanız; Sanırım "Denetimde" olduğu için birçok özel konuya değindi. Bunlar arasında oldukca ilginç iddialarıda var. Örneğin izinsiz alıntı yaptığı için ceza almış ancak alıntı yaptığı yine kendi yazılarıymış internette dolaşan ve farklı nicklerle yazdığını,bunların kendince kimliğini Açığa vereceğini söylüyor.Kimlik bilgilerininve farklı sitelerde nicklerinin bilinmesi kesndisi için bir Güvenlik açığıymış. Bunu istemediği için kaynak belirtmekten kaçındığını ,bunun dışında bazı metinleride bir ekip çalışması ile ortak hazırladıklarından nette birçok yerde yayınlanıyormuş. Şimdi bunları neden anlatıyorum? Kendisi oldukca ilginç bir iddia ortaya atıyor ve Evrimin Kuranda net bir şekilde belirtildiğini anlatıyor. Gerçektende ilginç. Kendisine bu iddialarını ispatlama şansı verilmesi gerekir diye düşünüyorum. Alıntı:
Gerçektende Türkcede Eril ve Dişil zamirler olmaması bir handikap gibi görünüyor. Kuran meali yapanların bu konuya gerekli önemi vermedikleri ortada. Piyasada ki çeviriler gerçekten berbat. Burada şu soru akla geliyor; Tüm bunları kabul ettiğimizi düşünelim, Diyelim ki Üstad UlulElbab'ın iddia ettiği gibi büyük bir komplo söz konusu:) diyelim ki 1400 yıldır gerçektende islam Yanlış? anlaşıldı ve uygulandı. Ve diyelim ki Sn. UlulElbab kuranı en iyi çözümleyen kişi... Bu durumda bizler Arabca uzmanı olmak zorundamıyız? ve tüm bu yanlış anlaşılmalar kimin hatası? Kim sorumlu. Hani Allah Kuranı koruma söz vermişti? İşte bu ve bunun gibi birçok soruya cevap verilmesi gerekiyor. Ama kişi "yasaklı" olursa bu cevap verememesinin bir bahanesi olmayacak mı? O nedenle Ustad UlulElbab ve Sn.Alchindus gibi karşı tarafın "ağır" elemanlarının üzerinde ki bu yasaklayıcı tavrın bir an önce sona erdirilmesi için herkesi göreve çağırıyorum. Ben sansür ve engellemelere temelden karşıyım.Tam özgürlük ve serbestlik TD ye yakışır. Bunu kendime yakın bulduğum insanlar için istediğim kadar,benim düşünenleremin tam tersini savunanlar içinde isterim. Sevgi ve Saygılarımla... |
Tüm hacıları, hocaları, müftüleri, hatipleri, imamları, imam geçinenleri, müminleri, müslümanları ve tesfircileri bu konuyu açıklamaları için çağırıyorum. Bizi bilgilendirsinler.
Bizim kaynagımız kuran... |
Bırakın dil ve gramer üzerine vaaz verip kimse anlamaz masallarını. sorular ortada herkesin anlayacağı ortak bir açıklıkla anlaşılır şekilde sunulmuşlar hemde, Bırakın demogojik dayatmalarıda sunun cevaplarınızı görelim çelişkimi değilmi. Kuru vaaz ve destekçi yazılar cevap sayılmıyor. Site kuraları herkese geçerli. Uymayan kendi bilir.
Şimdilik saygımla gittim... |
edit
Üstad UlulElbab yazsa keyifle okurum. Çünkü kendisi Saygıdeğer bir düşünür. |
Hala demogoji ve hakaret dışında bu soruları cevaplamaya çalışan çıkmamış. Küfür edecek kadar cesaretiniz var, tuhaf ve anlaşılmaz yazarak demogoji yapacak kadar cesaretiniz var neden cevap vermeye cesaretiniz yok?
Hadi kendinizi tarif etmeyi bırakında konuya dönün , zekanız ve bilginiz vardır eminim. Böyle basitliklere sığınmayacaksınız değil mi? buyrun cevaplarınızı bekliyoruz. Şimdilik saygımla gittim.... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:17 . |