Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Sizce en mantıklı din hangisi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=20913)

Yılmaz34 28-08-2010 03:50

Sizce en mantıklı din hangisi?

Arkadaşlar sizce diğer dinlere göre daha mantıklı olan ve kuralları tatmin edici olan, inansanız seçeceğiniz din hangisi olurdu? (Budizm hariç olsun çünkü Tanrı inancı yok bu dinde, dinden ziyade bir felsefe sanki)

aliyarasfal 28-08-2010 13:01

Sayın Yılmaz34;

Hiçbiri desem bilmem kabul edermisiniz.Mantıklı Din yoktur, en mantıklısı nasıl olur bilmem. kırk katırdan kırk satıra tercih yapın diyorsanız yine hiç biri derim.

Şimdilik saygımla gittim...

Tebessüm 28-08-2010 13:18

Din "yaratıcıya inanç" tan sonraki aşamadır..Önce bir sanatkarı kabullenmek, varolduğunu ve bir olduğunu, mülkünde kimsenin Ona ortak olamayacağını tasdik ettikten sonra...

Onun yarattığı canlılar içerisinde en fazla kıymet verdiği insanları başıboş bırakmayacağını, yaptıkları fiilleri saklayacığını, büyük bir mahkemede hesab göreceğini bildirmesi ve kendini tanıttırması gerekir! Bunuda gönderdiği peygamberler aracılığıyla yapar! çünkü her cemal(güzellik) ve kemal sahibi kendi cemal ve kemalini görmek ve göstermek ister..

Madem bir peygamber vasıtasiyle kendini tanıttıracak, o halde emir ve yasaklarını, istediklerini peygamberi ve indirdiği kitabı ile bildirecektir!

Bu saydıklarımızın hepsi birbirini doğrular, tasdik ederler..

Allahın varlığının , birliğinin ve kitabının korunduğu tek din İslamiyettir!

Doğru giden yolda buluşmak üzere!

Probability 28-08-2010 13:44

Diğer dinler arasında en mantıklı din İSLAMİYET'tir..Mantıklı yönlerine örnek vermek gerekirse ; Diğer büyük dinler, kendi peygamberleri dışında diğer peygamberleri red ederken, İSLAMİYET kabul eder. Diğer dinlerde insan doğuştan itibaren günahkardır / Yahudi olunmaz doğulur, mantığı varken , İSLAMİYET'te ; HIRİSTİYAN da olsa YAHUDİ de olsa yeni doğan her bebek Müslüman,günahsız ve Müslüman değilse bile , İSLAM Dininin kapısı ona hep açıktır.. Yinede İSLAM dinini kabul etmek veya etmemek senin elinde...

Saygılar...

insan_olmak 28-08-2010 14:20

sayın olasılık kulaktan dolma bilgilerle diğer dinleri eleştirmemenizi öneririm

yahudi olunmaz doğulur safsatası yakın dönemde ortaya çıkmış bir düşüncedir
tevratı okursanız;yahudi olunmaz doğulur diye birşey olmadığını görürsünüz

Saygılarımla

Freester 28-08-2010 14:29

Sayın Yılmaz34 öncelikle konu için teşekkür. Ve gelelim konuya insanlar ölüm korkusu olduğu için din her zaman var olan bi olgu olcakdır. Ne zaman insanlar bu korkuyu yenicekler o zaman sanırsam bu din olgusu ortadan kalkabilir. Ama tabiki başka bi sistem gelmezse tabiki. Vede en mantıklı yada en doğru din olamaz eğer cidden mantıklı ve doğru bi din yada felsefe akımı olsaydı dünyadaki herkes bu akımı desteklerdi. Vede bizler gibi sorgulayıcı bi grup olmazdı.

Saygılarımla..

Probability 28-08-2010 14:43

Alıntı:

insan_olmak´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333325)
sayın olasılık kulaktan dolma bilgilerle diğer dinleri eleştirmemenizi öneririm

yahudi olunmaz doğulur safsatası yakın dönemde ortaya çıkmış bir düşüncedir
tevratı okursanız;yahudi olunmaz doğulur diye birşey olmadığını görürsünüz

Saygılarımla

Güzel...En azından kulaktan doğma bir bilgi olduğunu anladım sayın ; insan_olmak teşekkür ederim... Yalnız bunun kulaktan doğma bir bilgi olduğunu söyleyen ayeti gösterseydiniz, daha güzel olacaktı :)

insan_olmak 28-08-2010 15:08

birçok örnek verilebilir;
ancak en açık örnek kuşkusuz rut olacaktır

kutsal kitap'ın rut bölümünde bu kadının hayatı anlatılır,kendisi moavlılardandır ve israilin tanrısına bağlanmıştır

rut şöyle der :...Senin halkın benim halkım, senin Tanrın benim Tanrım olacak.(rut 1:16)

hatta davut bu kadının soyundandır,

açıklayıcı olmuştur umarım :)

Saygılarımla

Yılmaz34 28-08-2010 18:06

olasılık yanılıyorsun Yahudi olabilir bir insan. Bu arada Müslümanlar kendisinden önceki bütün peygamberleri kabul eder demişsin. Bahaileri duydunmu bilmiyorum ama onlarda önceki bütün dinleri ve peygamberleri kabul ediyorlar. İslamıda kabul ediyorlar tabikide.

Joe 28-08-2010 18:08

Dinlerin hepsi sacmalık ama eger bir dine mensup olmak isteseydim hristiyan olmak isterdim.

Probability 28-08-2010 18:16

Alıntı:

Yılmaz34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333375)
olasılık yanılıyorsun Yahudi olabilir bir insan. Bu arada Müslümanlar kendisinden önceki bütün peygamberleri kabul eder demişsin. Bahaileri duydunmu bilmiyorum ama onlarda önceki bütün dinleri ve peygamberleri kabul ediyorlar. İslamıda kabul ediyorlar tabikide.

Bende onları kabul ediyorum o zaman :D Ama Bahailer dinine mensup değilim.Hangi din mantıklı diye sormuşsun.Bende büyük dinlerden örnek verdim...Yahudi konusunda ise bildiğimi söyledim, ben öyle biliyordum...

Saygılar...

insan_olmak 28-08-2010 18:36

sayın yılmaz34

sanırım bahilik inancına bir sempatiniz var

islam kurallarının değişmeyeceğini söyler
tevrat öyle söyler
incil öyle söyler...

ama bahiler bu yasaların o zamanın koşullarına göre olduğunu söyler

incil'in tevratla çeliştiği,tevratın kuranla çeliştiği birçok konu vardır

şimdi siz hangisini kabul edeceksiniz?
birinin doğru dediğine öteki yanlış diyorsa tüm dinleri kabul ediyorum demek kendi içinde çelişmektir

saygılarımla

Lynx 28-08-2010 18:52

Aleviliiiiik

Tebessüm 28-08-2010 19:32

sn voldemort

Alevilik din değildir!

Sn forumdaşlar,

Kafası dinler konusunda karışmış arkadaşlara "din bir yana bir sürü mezhebler var" gibi sözlerle uzaklaştırma gayreti görmekteyim..

diğer dinlerdeki mezhebleri ayrı tutarak İslamiyetin bu konuya bakışını söylemek ve karışıklığı bertaraf etmek istiyorum:

İslamiyette hak mezheblerden hangisi olursa olsun necat(kurtuluş) ehlidir!Şafi, maliki, hanefi, hanbeli...>Bunlara ehli sünnet vel cemaat denilir..Şuanki milyarlarca müslüman bunlara dahildir..

Ancak esaslara ilişmiş birtakım mezhebler vardırki bunlar necat ehli sayılmazlar! bunlar ise azınlığı teşkil etmektedirler!

Doğruda buluşalım!

ExEgoist 28-08-2010 19:51

Hiçbir Mezhebe dahil olmayan müslümanlar yokmudur:)

Muhammedin mezhebi nedir?

yucemanitu 28-08-2010 20:04

Hıristiyanlıkta yardımlaşma ve dayanışma Tanrıya yapılacak secdeden ibadetten daha değerli ve önemlidir. Eğer inansam Protestan olurdum büyük ihtimalle. Çünkü Protestanlıkta günah çıkarma, aracılık, ruhbanlık yok. Rahipler insan doğasına aykırı bir şekilde ömür boyu cinsel perhiz yapmak zorunda değil. Ama Hıristiyanlığa karşı da bir sempatim yok.

TRIUMPH 28-08-2010 20:05

Hristiyanlığın sembolünü seviyorum ben.. Şekilcilik diyelim.. :)

hackercesur 28-08-2010 22:20

Alıntı:

Tebessüm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333406)
Doğruda buluşalım!

Öncelikle aramıza hoşgeldin Tebessüm.

Siteye güller açmış :)

Bu sözüne katılıyorum. Evet doğruda buluşalım. İnançlarda, dinlerde, ibadetlerde degil.

Emin ol dinler olmasaydı da acıma duygusu ya da insani diger duygular olurdu...

Bu konuda biraz orangutan belgesellerini izlemeni öneririm. Çogu hareketlerinin ne kadar benzedigimize şaşacaksındır.

Tek farkımız var onlar putlara tapmıyorlar. Sadece yaşıyorlar.

Saygılarımla...

ExEgoist 28-08-2010 22:45

Yılmaz34,
En iyi din senin dahil olmadığın din.

Tebessüm 29-08-2010 00:28

Alıntı:

Sn forumdaşlar,

Kafası dinler konusunda karışmış arkadaşlara "din bir yana bir sürü mezhebler var" gibi sözlerle uzaklaştırma gayreti görmekteyim..

diğer dinlerdeki mezhebleri ayrı tutarak İslamiyetin bu konuya bakışını söylemek ve karışıklığı bertaraf etmek istiyorum:

İslamiyette hak mezheblerden hangisi olursa olsun necat(kurtuluş) ehlidir!Şafi, maliki, hanefi, hanbeli...>Bunlara ehli sünnet vel cemaat denilir..Şuanki milyarlarca müslüman bunlara dahildir..

Ancak esaslara ilişmiş birtakım mezhebler vardırki bunlar necat ehli sayılmazlar! bunlar ise azınlığı teşkil etmektedirler!

Doğruda buluşalım!
Hoşbulduk hackercesur..

Alıntı:

orangutanlar...Tek farkımız var onlar putlara tapmıyorlar. Sadece yaşıyorlar.

Bence cismani yönümüz haricinde hiçbir benzerliğimiz yok! Ne bizim gibi düşünebilir, nede maneviyat alemlerine dalabilirler!
Ne maziden gelen elemleri vardır, nede geleceğe dair endişeleri!

doğruyu hırsımıza ve heveslerimize esir olmadan bulmak dileğiyle!

Lynx 29-08-2010 03:19

Allaha inanmak icin illa bir ayrimcilik olmasi mi gerekiyor ?

Eger hangi din diyipde kendine gûzel gelen dini secersen diger dinlere mensup olan insanlari kendinden ayirmis oluyorsun

Simdi biraz dûsûnelim din insana ne getiriyor !

Sadece ibadet bicimini !

Tanri inancini getirmez cünkü inanci olmayan insan zaten bir dine mensup olamaz .

Peki gel gelelim ne icin tanriya inaniyorsun diyince insanin aklinda büyük bir soru isareti var !

Aslina bakarsak insanlar istesede istemesede Tanri inanci bir ruhsal ihtiyacdir !

Insan ruhunun tanriya olan inanci zamanla dahada agirlasinca tanriya daha fazla yaranmak icin ibadetlerini olusturmuslardir !

Ve buda dinlerin olusmasinda bûyûk bir etken !

Eger insanin ruhsal anlamda tanriya ihtiyaci yoksa ozaman inancida olmaz ve bunlar ateist olur !

Bu herzaman insanin kontrolunde degildir !

o yüzden kimse kendi dûsûncelerini bosa yormasin !

Õnemli olan tek sey dünyada insanlar ve diger canlilarla beraber sevgi kavrami olan duygularla beraber yasayip kaynasmakdir !

Bu hem maddi hemde manevi destek getirir !

Benim yukarda alevilik dememin sebebi bu olsa gerek.. Alevilikde insanlik ibadetten õnce gelir !

postal 29-08-2010 04:07

Genelde dinler hakkında pek bir bilgim olmadığından hangisi en mantıklı bilemiyeceğim.
Ama eminim hiç birisi bildiğim islamiyet kadar saçma,mantıksız olamaz

Voltaire Darwin 29-08-2010 10:34

Alıntı:

Yılmaz34´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333288)
Arkadaşlar sizce diğer dinlere göre daha mantıklı olan ve kuralları tatmin edici olan, inansanız seçeceğiniz din hangisi olurdu? (Budizm hariç olsun çünkü Tanrı inancı yok bu dinde, dinden ziyade bir felsefe sanki)

Sayın Yılmaz34 ,

Diğer açtığınız başlıkta da dediğim gibi siz islamın saçmalıklarını farketmeye başlamış ancak herşeyin başlangıcı, sonsuzluk gibi kavramlar neticesinde bir tanrının olması gerektiği fikrini taşıyan birisisiniz gibi görünüyor.

İlla bir din olmasına gerek yok... Tanrı kavramını bir din olmadan çok daha akıllıca yaşayabileceğinize inanıyorum...

Eski yunan düşünürleri tanrı kavramının dinlerden bağımsız olarak farklı tanımlarını yapmışlardır. Bunlara bir bakın derim. Tanrı kavramı tarihler boyu üç adam seçip bunlar aracılığıyla ilettiği fikirlerle ve kurallarla insanları yönetmeye çalışacak ve köle konumuna sokacak kadar aciz değil.

Size tavsiyem dinlerden uzak durun. Tanrı kavramını başka yerlerde arayınız...

Dinler bu kavramı kullanan örgütlerdir. Hükümetler ise dinleri kullanırlar...!

Tebessüm 29-08-2010 11:21

Alıntı:

Tanrı kavramı tarihler boyu üç adam seçip bunlar aracılığıyla ilettiği fikirlerle ve kurallarla insanları yönetmeye çalışacak ve köle konumuna sokacak kadar aciz değil.

3 değil 124.000 peygamber vardır! Hz. Muhammed en sonuncusudur!

Doğruda bulusalım!

Natan 29-08-2010 11:25

Hiç bir tanrı yada dine inanmam. Fakat bir şeylere inansaydım "Alevi-kızılbaş" olurdum.

Bunu da din olarak değil hayat felsefesi yada dünya görüşü olaral algılıyorum. Eski dogmatik alevilikten bahsetmiyorum yani.

emperrordiablo 29-08-2010 20:44

Hiç bir zaman ihtiyac duymadığım bir husustaki bu soruyu ancak şu şekilde cevaplandırabilirim,mistik hikayelerine baktığımda gördüğüm yaratılmış karakterlerden en haklısı Şeytan dolayısı ile satanizm en mantıklı inanç sistemidir...

breymin 29-08-2010 21:08

[QUOTE=Tebessüm;333610]3 değil 124.000 peygamber vardır! Hz. Muhammed en sonuncusudur!

Doğruda bulusalım!
-----------------------------------------
Sayin tebessün su 124 000 peygamberin isimlerini ve yollandiklari bölgeleri veya kavimleri sayabilirmisiniz?:Dsaygilar

Voltaire Darwin 29-08-2010 23:30

Alıntı:

Tebessüm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333610)
3 değil 124.000 peygamber vardır! Hz. Muhammed en sonuncusudur!

Doğruda bulusalım!

Çok şey bildiğini sanıyorsun değil mi? Biz bilmiyoruz rivayet edilen 124000 sayısını sanıyorsun aferim sana...

Hayır efendim, kimin yaşadığını peygamberlik ilan ettiğini bilmiyorsun. Kuranda ve diğer semavi dinlerde belirtilen bir takım isimler bildiğin sadece. Kaldı ki isa'nın musa'nın yaşadığı bile kesin değil...

Günümüzde bile devam ediyor sayaç artmaya ben peygamberim , mesihim diye çıkan.. Onları da eklemeyi unutma...130000 yapmıştır çoktan !

Günümüze çevrene bak 3 peygamberin dini dolanıp duruyor. Hani davudun dini? Hani yusufun ki?

Ama kuranda bunlar geçiyor. Yahudiliğin ibrahimini bile kendine mal etmiş... Tek doğru bildiğin kitap yanılıyor olamaz aklınca.

Hadi başla saymaya 124000 i isimleriyle... Ne kadar biliyorsun görelim...

Tebessüm 30-08-2010 00:36

Alıntı:

3 peygamberin dini dolanıp duruyor. Hani davudun dini? Hani yusufun ki?

sn voltaire
kendilerine kitap verilen peygamberlere rasul denilir..Dört büyük kitap vardır ki bunlar zebur(Davuda), tevrat(Musaya), incil(İsaya), Kuran-ı Kerim(Hz. Muhammede) dir. Her peygambere kitap inmediği gibi, bu 4 kitabın günümüze kadar dinlerini(islam haric tahrif de olsa) ulaştırmış olmaları akıldan uzak görülmemeli çünki bu 4 peygamber de kitab sahibidir..ve sırasıyla günümüze kronolojik olarakta en yakın peygamberlerin dinleridir!

Doğruda buluşalım!

ExEgoist 30-08-2010 00:47

Alıntı:

Tebessüm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333806)
sn voltaire
kendilerine kitap verilen peygamberlere rasul denilir..Dört büyük kitap vardır ki bunlar zebur(Davuda), tevrat(Musaya), incil(İsaya), Kuran-ı Kerim(Hz. Muhammede) dir. Her peygambere kitap inmediği gibi, bu 4 kitabın günümüze kadar dinlerini(islam haric tahrif de olsa) ulaştırmış olmaları akıldan uzak görülmemeli çünki bu 4 peygamber de kitab sahibidir..ve sırasıyla günümüze kronolojik olarakta en yakın peygamberlerin dinleridir!

Doğruda buluşalım!

Doğruda buluşalım diyorsunda güzel kardeşim ne cevap vermeye tenezzül ediyorsun ne de Doğrudan haberin var?
Gelmişsin burada Ramazan tebliğcisi gibi almışsın eline tokmağı,meydanı boş zannediyorsun.
Resul ile Nebi arasında ki FARKI bir zahmet nurcu abilerine sor ve buraya yaz.

Resul kendilerine kitab verilen peygamberlere denir demişsin.Bu cehalet değilse mutlaka gaflettir.
O kadar Risaleyi nur! okursun...

Resul ile Risaletin aynı kökten geldiğini bilmezmisin?
Yasin suresinde bir beldeye gönderilen iki Resul ve ardından gönderilen üçüncüyü nasıl açıklayacaksın?
Kuranda "Peygamber"diye bir kelime geçmez.NEBİ ve RESUL ve NEZİR geçer.
Müslümansan Kitabına göre konuş ve yaşa.

Nebi kelimesi NEBE yani HABER kelimesinden türemiştir.
Nebiler Kitab ile gelir.Resullerin görevi ise İRSALdır.
İrsaliye kelimesinden bari uyan.
haydi selametle...doğruda buluşacakmış? şimdiye kadar tebessüm ile izliyordum ama artık kahkahaya boğdun bizi...Müslümanlık adınada elbette üzüntüye gark eyledin.
Vel hasıl kelam:trajikomiksin.

Voltaire Darwin 30-08-2010 00:51

Alıntı:

Tebessüm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333806)
sn voltaire

Doğruda buluşalım!

Zebur dediğin Davudun mezmurları adı geçen yazıtlardır. İslamda Zebur adını almıştır. Ancak Yahudiler ve Hristiyanlar bu yazıtları bir arada eski ahit ve yeni ahit diye sınıflandırır.

İslama göre bunlar tahrif edilmiştir. Çünkü alternatif din olması insanları müslümanlıktan uzak tutacaktı. Ama islama göre. Kim söylüyor? Kuran..

Yahudiye göre incil ve Kuran diye bir kitap gelmemiştir. Uydurmadır.
Hristiyana göre eski ahit değişmiştir. Kuran uydurmadır.

İsa kitap filan yazmamıştır. İsanın yaşamı ve sözleri (sözde) sonradan
azizler tarafından yazıya dökülmüştür.

Hadi öyle olsun 4 taneyi saydık.

Geriye kaldı 123996 adet peygamber.

Ben hala kaç tane biliyorsunuz da atladınız "124000" diye emin emin merak etmekteyim...

Tebessüm 30-08-2010 01:22

1.Hz Âdem (as) :

Kur’an’da adı 25 defa geçmektedir. İlk insan, ilk peygamber, ilk örtünen, toprağı ilk işleyendir. Allah onun cesedini topraktan yaratmıştır. Daha sonra eş olsun diye Havva’yı yaratmıştır. Kendisine kitap olarak 10 sayfa verilmiştir.
2.Hz. İdris (as):

Kur’an’da adı 2 defa geçmektedir. Astronomi ve matematikle ilk uğraşan, ilk defa iğne ile dikiş diken ve elbise yaparak giyen, ölçü ve tartı aletlerini ilk defa kullanan, ilkyazı yazanın olduğu rivayet edilir. Kendisine 30 sayfalık kitap indirilmiştir.

3.Hz. Nuh (as):

Kur’an’da adı 43 defa geçmektedir. Kur’an’ın 71. suresi onun adını taşımaktadır. Kavminden kendisini çok az kişi iman etmiştir. Karısı ve çocuklarından biri de iman etmeyenler arasındadır. Nuh tufanından sonra yeni bir nesil yaratılmıştır.
4. Hz. Hud (as):

Kur’an’da adı 10 defa geçmektedir. Kur’an’ın 11. suresi onun adını taşımaktadır. Yaşadıkları yer olan İrem şehrinde, yüksek binalar inşa etme yarışına girmiş Âd kavmine gönderilmiştir. Ticaretle uğraşmıştır.

5. Hz. Salih (as):

Kur’an’da adı 8 defa geçmektedir. Dağları ve yüksek kayaları oyarak inşa ettikleri görkemli evlerle ünlü Semud kavmine gönderilmiştir. Semudlular kendilerine denemek için gönderilen Salih’in devesini öldürdüler. Ticaretle uğraşmıştır.

6.Hz. İbrahim (as):

Kur’an’da adı 69 defa geçmektedir. Kur’an’ın 14. sure onun adını taşımaktadır. Oğlu Hz. İsmail (as) ile birlikte Kâbe’yi inşa etmiştir. Çok misafirperver biriydi. Kurban kesmeyi bize o öğretmiştir. Kendisine 10 sayfalık kitap verilmiştir. Babil hükümdarı Nemrut tarafından ateşe atılmış, ateş kendisini yakmamıştır. Allah’ın dostu olarak anılır.

7.Hz. Lût (as):

Kur’an’da adı 27 defa geçmektedir. Hz. İbrahim’e (as) iman eden ilk kişidir, onunla birlikte hicret edenlerdendir.

8.Hz. İsmail (as):

Kur’an’da adı 12 defa geçmektedir. Çobanlık yapmıştır. Babası Hz. İbrahim (as) ile birlikte Kâbe’yi inşa etmiştir. Hacla ilgili pek çok merasim ve kurban kesme konularında Hz. İbrahim (as) ile birlikte Müslümanlara örnek olmuştur. Hz. Muhammed (as) onun soyundan gelmektedir.

9.Hz. İshak (as):

Kur’an’da adı 15 defa geçmektedir. Hz. İbrahim’in (as) oğludur. İsrailoğullarına gönderilen, Kur’an’da adı geçen bütün peygamberlerin atasıdır.
10.Hz. Yakup (as):

Kur’an’da adı 16 defa geçmektedir. Hz. İbrahim’in (as) torunudur. Evlat acısı ile evlat ihaneti ile imtihan edilmiştir. Oğlu Hz. Yusuf’un (as) acısı dolayısıyla gözleri kapanmış, sonra ona kavuşmasıyla yeniden açılmıştır. Mısır’a gitmeden önce Filistin civarında peygamberlik yapmıştır.

11.Hz. Yusuf (as):

Kur’an’da adı 27 defa geçmektedir. Kur’an’ın 12. suresi onun adını taşımaktadır. Yakub’un 12 oğlundan en çok sevdiği oğludur. Kardeşleri kendisini kıskanmışlar, kuyuya atmışlardır. Kendisine rüyaları yorumlama yeteneği verilmiştir. Bu bilgi ve yeteneği sayesinde Mısır’a yönetici olmuştur. Kur’an’da toplu olarak bir sürede, baştan sona anlatılan tek kıssa onunkidir. Bu kıssa Kur’an’da “kıssaların güzeli” olarak nitelenmiştir.
12.Hz. Şuayb (as):

Kur’an’da 11 defa geçmektedir. Hitabet yeteneğinden ötürü “Peygamberlerin Hatibi” olarak anılmıştır. Ölçü ve tartıda hile yapan Meyden ve Eyke halkına gönderilmiştir. Kızlarından biriyle Hz. Musa evlenmiştir.

13.Hz. Musa (as):

Kur’an’da adı 136 defa geçmektedir. Kur’an’da kendisinden ve mücadelesinden en çok bahsedilen peygamberdir. Hz. Şuayb’ın (as) damadıdır. İsrailoğulların’a peygamber olarak gönderilmiştir. İsrailoğulları onun önderliğinde Mısır’dan çıkmışlardır. Kendisine Tevrat verilmiştir.

14.Hz. Harun (as):

Kur’an’da adı 20 defa geçmektedir. Hz. Musa’nın (as) kardeşidir. Onun yardımcısı olarak görevlendirilmiştir. Hz. Musa Medyen’den Mısır’a dönünce Harun’a Allah’ın buyruklarını iletmiş, o da bunları kabul ederek Musa’ya yardımcı olmuştur. Güzel konuşması ve hitabet yeteneği, en güçlü özelliğidir.

15.Hz. Davud (as):

Kur’an’da adı 16 defa geçmektedir. Sesi o kadar güzeldi ki sesine dağlar ve kuşlar eşlik ederdi. Önceleri Tâlût’un ordusunda bir asker olarak savaşmış, daha sonra Allah’ın kendisine verdiği peygamberlik ve hükümdarlıkla birlikte İsrailoğullarına kral olmuştur. Demirciydi. Kendisine Zebur verilmiştir.
16.Hz. Süleyman (as):

Kur’an’da adı 17 defa geçmektedir. Babası Hz. Davud’dur (as). Babasının ölümünden sonra onu yerine hükümdar olmuştur. Bütün canlılarla konuşabilme yeteneğine sahipti. Emrinde bütün canlıları çalıştırabilirdi.

17.Hz. Eyyub (as):

Kur’an’da adı 4 defa geçmektedir. Çok ağır bir hastalık geçirmiş, sabrıyla sembol olmuştur.

18.Hz. Zülkifl (as):

Kur’an’da adı 2 defa geçmektedir. Hz. Eyyub’un (as) oğludur. Sabreden, Allah’ın rahmetine ulaşan ve Salihlerden olduğu bildirilen peygamberlerdendir.

19.Hz. Yunus (as):

Kur’an’da adı 4 defa geçmektedir. Kur’an’ın 10. suresi onun adını taşımaktadır. Asur devletinin başkenti olan Ninova halkına peygamber olarak görevlendirilmiştir.
20.Hz. İlyas (as):

Kur’an’da adı 3 defa geçmektedir. İsrailoğullarından Ba’l adlı bir puta tapan topluma peygamber olarak gönderilmiştir.

21.Hz. Elyesa (as):

Kur’an’da adı 2 defa geçmektedir. Hz. İlyas’a (as) yardımcı olarak gönderilmiştir
22.Hz. Zekeriyya (as):

Kur’an’da adı 7 defa geçmektedir. Hazreti Süleyman (as) soyundandır. Kudüs’te Hz. Meryem’in himayesini üstlenmiş, ona koruyuculuk yapmıştır. İsrailoğulları tarafından şehit edilmiştir.

23.Hz. Yahya (as):

Kur’an’da adı 5 defa geçmektedir. Hz. Zekeriyya’nın (as) oğludur. Adı daha önce hiç kullanılmamış bir isimdir ve Allah tarafından konulmuştur. Hazreti İsa’nın (as) müjdecisidir.

24. Hz. İsa (as):

Kur’an’da adı 25 defa geçmektedir. Babasız olarak doğmuştur. Daha beşikteyken konuşmuştur. Ölüleri diriltmiş, hastaları ve körleri iyileştirmiştir. Onun doğduğu sene miladi takvimin başlangıcı kabul edilir. Kendisine İncil verilmiştir.

Hz. Muhammed (as):

Kur’an’da adı 4 defa geçmektedir. Kur’an’ın 47. suresi onun adını taşımaktadır. Son peygamberdir. Bütün insanlığa gönderilmiştir. Kendisine Kur’ankerim verilmiştir.

Bilebildiklerimiz bu kadardır! 124 bin olduğunu ise rivayetle bilmekteyiz!
Doğruda buluşalım!

breymin 30-08-2010 01:40

Sayin tebessüm,dogruda bulusalim diyorsunuz ama bizi egriye götürüyorsunuz,,yaziyi ilk defa sümerler buldu ve gelistirdi,milatdan 3500 yil önce ve siz yukarida hz.ademe 10 hz.idrisede 30 sayfalik kitapdan bahsediyorsunuz,,hz.adem 5500 yil öncemi yaratildi?.saygilar

Tebessüm 30-08-2010 01:50

Alıntı:

hz.adem 5500 yil öncemi yaratildi?.saygilar "
İhtilafda bir konudur..yoruma açıktır..islam tarihinde çeşitli hesaplamalara göre 7000 sene gibi görüşler mevcuttur..

Belirtmeliyimki bu konular iman esasları değildir..daha cok bilgi ve meraka dayanır..

Doğruda buluşalım!

breymin 30-08-2010 02:01

Alıntı:

Tebessüm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333823)
İhtilafda bir konudur..yoruma açıktır..islam tarihinde çeşitli hesaplamalara göre 7000 sene gibi görüşler mevcuttur..

Belirtmeliyimki bu konular iman esasları değildir..daha cok bilgi ve meraka dayanır..

Doğruda buluşalım!

-----------------------------------------------------------------------
Su anki insanin 200 000 yil önce ortaya cikdigi söyleniyor bu konuda ne düsünüyorsunuz?.saygilar

Tebessüm 30-08-2010 02:08

Alıntı:

Bunu söylemiş olduğumu belirterek kendi fikirlerimi soruyor iseniz: Nearthallerin ayrı bir insan ırkı olduğunu ve bu kavmin helak olmus olabileceğini düsünmekteyim..zaman kavramı zaten kendi başına ayrı bir konu! Bunlar yoruma acıktır..saygılar..

Doğruda buluşalım!

breymin 30-08-2010 02:31

[QUOTE=Tebessüm;333829]

Bunu söylemiş olduğumu belirterek kendi fikirlerimi soruyor iseniz: Nearthallerin ayrı bir insan ırkı olduğunu ve bu kavmin helak olmus olabileceğini düsünmekteyim..zaman kavramı zaten kendi başına ayrı bir konu! Bunlar yoruma acıktır..saygılar..

Doğruda buluşalım!

-----------------------------------------------------------------------------
Sayin tebessüm kuranin hicbir dili olmayan kavimden bahsetdiyini duymadim okumadim,hep peygamber yollanmis uyarilmis insan tpoluluklarindan bahseder oysa neandertaler larin bir dili yokdu ilkel magara devri insanlariydi,neandertaler vadisine fazla uzak deyilim orada müzede var,düsseldorfdadir.saygilar

Voltaire Darwin 30-08-2010 10:04

Alıntı:

Tebessüm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333815)
Bilebildiklerimiz bu kadardır! 124 bin olduğunu ise rivayetle bilmekteyiz!
Doğruda buluşalım!

Sayın Tebessüm,

Ben cevabımı aldım.124.000 sayısı bir rivayet.

Rivayete gelince. Bırakın rivayetle size iletilmiş şeyleri. Gerçek doğruyu istiyorsanız, gelin doğruda buluşalım. İlime?? değil bilime bakmalısınız. Yoksa islam fıkhını yutmuş diye bildiğiniz herhangi bir kimse size bu doğrudur dese herşeye inanacak durumdasınız.

Peygamber mi görmek istiyorsunuz? Lütfen gidiniz hastanelerin akıl hastalıkları kliniklerine dünyada bir çok peygamber günümüzde de yaşamaktadır oralarda. Onlara neden inanmıyorsunuz?

Bu kişiler ilaçla tedavi altına alındıklarında bir çoğu "ne yapmışım ben?" demektedir.

Bu kişilerin 1400 yıl ya da 2010 yıl önce yaşamış kişilerden hiçbir farkı yoktur.
Kimse bu kişilerin neyi olduğunu anlayacak bilgiye sahip değildi o zamanlar.

Kaldı ki 1400 yıl önce bile bazıları anormalliğin farkında olup,

Duhân 14
(Mekkî 64)Sonra ondan yüz çevirdiler ve: Bu, öğretilmiş bir deli! dediler.

demişlerdir...

reis 09-09-2010 18:26

Alıntı:

Probability´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 333322)
Diğer dinler arasında en mantıklı din İSLAMİYET'tir..Mantıklı yönlerine örnek vermek gerekirse ; Diğer büyük dinler, kendi peygamberleri dışında diğer peygamberleri red ederken, İSLAMİYET kabul eder. Diğer dinlerde insan doğuştan itibaren günahkardır / Yahudi olunmaz doğulur, mantığı varken , İSLAMİYET'te ; HIRİSTİYAN da olsa YAHUDİ de olsa yeni doğan her bebek Müslüman,günahsız ve Müslüman değilse bile , İSLAM Dininin kapısı ona hep açıktır.. Yinede İSLAM dinini kabul etmek veya etmemek senin elinde...

Saygılar...

1.Diğer büyük dinler, kendi peygamberleri dışında diğer peygamberleri red ederken, İSLAMİYET kabul eder

cevap: barnabas incilinde hz. muhammed den bahsetmektedir. araştırınız.

2.Diğer dinlerde insan doğuştan itibaren günahkardır

neden günahkardır? eğer kurana göre ise cevabın,kuranda böyle bir ayet bulunmamaktadır.

ne yani müslüman ülkede doğan bebek ölürse cennetlik, hristiyan yahudi memleketinde doğan bebek günahkar???? bu nasıl bir mantıktır anlamıyorum.

zallas003 09-09-2010 19:22

Yahudi Olunmaz tabiki yahudi doğulur. Çünkü yahudi ırktır : )
Musevi olunur.
Ayrıca İnsanlar günahla doğarlar.Ve bu günah da şeytanın bizim içimize tohumunu ektiği itaatsizlik ve kibirdir. Ve bu itaatsizlik sonradan bir çok günahı doğurur.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:42 .