![]() |
İskender Evrenesoğlu kim
arkadaslar dun nur tv denen kanali actim bu İskender Evrenesoğlu denen adam konusuyordu kendisinin *Peygamber oldugunu soyluyor bu adam sapik mi ? yoksa bir sey varmi bilen varmi?
|
Re: İskender Evrenesoğlu kim
|
Iskender e kitap bile inmis,
Kendisi resulum desede kitap indigine göre Nebi oluyor herhalde. |
Alıntı:
onun ne eksikgi var digerlerinden... |
Alıntı:
Arkadaşlar bu kişiyi küçümsemeyin çünkü Denizli'de çok fazla müriti var.Çoğu kez televizyona çıktı rezil oldu ama hala inanan var aklım almıyor bir türlü .Bugün Amerika'da bilen tonla sapık tarikat ve mensupları var. Sanırım insanoğlu varoldukça bu tür dolandırıcılara inanan kişiler hep olacaktır. |
Dinler tarihini araştırırsanız tarihin her döneminde böyle uyanıklar hep çıkmıştır.Dikkat edin cıktıkları yer cehalet bataklığıdır.Gıdalarını hep
bu bataklıktan almışlardır.Bu bataklık kurutulmadığı sürece bunlar varlık- larını devam ettireceklerdir.Bataklığın olduğu yerlerde elbette sivri sinekler de olacaktır.Güleni de İskenderi de bir sivri sinektirler.Bu sineklerin görevi insanları ısırmaktır.Bakalım bu insanlar ne zamana kadar bunlara dayanacaklar.Onu da kendileri düşünsünler.Allahları onlara akıl vermiş.Ama boşuna vermiş bu aklı.Zaten ben bu aklı bana iman edesiniz diye verdim diyor. Bunlar da allahın sevgili elçileri.Mehdileri.Elbette iman edecekler.Yanlız bunları gözümüzde biraz büyütüyoruz.Siz yeter ki birey olarak sorumluluğunuzu düşünüp Atatürk'e ve Cumhuriyete sahip çıkın.Zamanı gelince derslerini alır- lar.Bundan endişeniz olmasın. |
univercty of allah!!!
puhahahahahaaa, mükemmel ya! adamlar bir de lisesini, ilk öğretimini kurmuşlar. 1 ay'da ünivercity of allah'ın ilk öğretimini tamamlayabiliyorsunuz! 100 dolar karşılığında. hehehehe. hani eski türk filimlerinde köyden şehre yeni gelenleri bin bir numarayla kandırıp ellerindeki tüm paralar alınır ya. ben onları eskide kalmış olaylar olarak sanıyordum. demek ki hala varmış! puhahahahaa. acep bi site de biz mi açsak, turan dursun com'u geliştirmek için kullanırız toplanan paraları. hehe :D:D Alıntı:
|
İskender Ali Mihr isimli m**yaktan inciler!
i.e.e.: iskender evrenesoğlu y.n.ö: yaşar nuri h.c: hulki cevizoğlu ifade ediyor. İ.E.E.: Hz. Muhammet resul, ben peygamberim. Yaşar Nuri Öztürk — Buyur oku bakalım, m**yak. Burada iki Musaf var. Y.N.Ö.: Sen m**yak mısın, be adam? İ.E.E.: Dur da anlatayım? H.C: Siz nebî misiniz, resul müsünüz, yoksa deccal mısınız? İ.E.E:Sonra bize tâbî olacak olan Hz. İsa, bizim kardeşlerimizle beraber bu Deccalı öldürüyor. Evet onu öldürmekte bizim de payımız olacak Deccal kim olabilir? ALlah’ın taraftarı Deccal olabilir mi? 500 bin tane insanı kumardan, içkiden, fuhuştan kurtaran, onlara günde 7 vakit namaz kıldıran, her Perşembe günü mutlaka oruç tutturan, Peygamber Efendimiz (S.A.V) ’in bütün sünnetlerini gerçekleştirmelerini sağlıyan yalan söylemelerini bütünüyle sona erdiren bir Allahû Tealâ’nın dostu Deccal olabir mi? Dörtyüzbinden fazlası Allah’a ulaşmış H.C: Peygamber (A.S) , vahiy gelirken üşüyüp titremişti. Sana da vahiy gelirken titriyor musun? İ.E.E:Allahû Tealâ’nın, peygamberlerin dışındaki insanlara verdiği vahiyde, bu tarzda titremeler söz konusu değildir. Ama Allahû Tealâ’nın “cezbe” adlı bir başka müessesesi var. Allahû Tealâ, dilediği an bir insana bir cereyan gönderir. O gönderdiği cereyanla o kişi şiddetli bir titremeyle titrer ve de ağzından bir sayha çıkar H.C: Vahiyler hangi dilde geliyor. Türkçe mi Arapça mı? İ.E.E: Vahiyler Türkçe geliyor. Allahû Tealâ’nın mesele kimlere, nasıl vahiy verdiği değil, aslında mesele bizim vahyimizle alay etmek H.C: Her an Allah’la konuşabiliyor musunuz? İ.E.E: Bizim aramızda şu anda 500’den fazla insan, M İ H R Vakfının müntesiplerinden 500’den fazla insan her an Allah ile konuşabilir durumdadır. Siz, bizim bile Allahû Tealâ’yla konuştuğumuza inanmıyorsunuz. Neden onları çağırıpta dinlemiyorsunuz? İ.E.E.: Ben Miraç’ta Allah’la konuştum. Y.N.Ö.: Yazıklar olsun. İ.E.E.: Daha sonra Muhammet, İsa, Musa ve Davut Peygamberlere Allah’ın huzurunda iki rekat “huzur namazı” kıldırdım. İmamlığı da ben yaptım. Y.N.Ö.: Tu Allah belanı versin. H.C.: Siz İslam Dini’ne inanıyor musunuz? İ.E.E.: Evet, inanıyorum. H.C.: Peki, Hz. Muhammet’ten sonra peygamber olmayacağına göre nasıl peygamberim diyorsunuz? İ.E.E.: Peygamber olduğum için öyle diyorum. H.C.: Ama bu dediğiniz İslam Dini’ne aykırı. İ.E.E.: Olabilir. H.C.: Nasıl olabilir? Hem inanıyorum diyorsunuz, hem olabilir diyorsunuz. Y.N.Ö.: Hulki bey, bu adam hasta, tedavi olması gerekiyor. Y.N.Ö.: Hulki bey, bu adam hasta, tedavi olması gerekiyor. Bunlar maddi çıkarları için insanların inançları ile oynayan madrabazlardır. Bunların yeri tımarhanedir İ.E.E.: Hakaret ediyorsun. Y.N.Ö.: Hayır, hakaret etmiyorum. İ.E.E.: Ediyorsun. Y.N.Ö.: Sana kızmıyorum, acıyorum. Çünkü hastasın. İ.E.E.: Ben buraya bana gelen vahiyleri açıklamaya geldim. Y.N.Ö.: Sen önce tedavi ol. İ.E.E.: Programı terk ederim. Y.N.Ö.: Edersen, et. H.C.: Siz bu programa İslam Dini hakkında görüşlerinizi belirtmek için gelmiştiniz değil mi? İ.E.E.: Evet. H.C.: Ama peygamberim diyorsunuz ve bu İslam Dini’ne aykırı. İ.E.E.: Bırakmıyor ki anlatayım. H.C.: Beyefendi İslam Dini’ne inanmıyorum deyin, sonra ne istiyorsanız anlatın. İ.E.E.: Demem. Y.N.Ö.: Dedim ya, bu adam m**yak. İ.E.E.: Ben gidiyorum. H.C.: Siz bilirsiniz * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Türk sat uydusunda bu iskender evranos oğlunun(ki kendine el Ekber ünvanını vermiştir) nur tv. diye bir kanalı var o burada çıkıyor akşam saat altı civarlarında sorulara cevap veriyor seyretmenizi tavsiye ederim...yarım bilgi ile bile insan nasıl döktürür görüyoruz bazen gül,bazen kız işte...birde satış bölümü var avrupadaki müslüman türklere yönelik sözde bunun kitapları cd ler kasetler den tutun eloktronik cihazlara kadar her şey var yani bu dünyada işleri iş siin anlıyacağınız ha birde isme dikkatt edelim nur marketing yav şu ing ekini anlıyan olursa beri gelsin... bunlar internette bir üniversite bile kurdular ismide allah üniversitesi internetten takip edip mezun oluyorsunuz diplomada veriyorlar tabiiki belli bir ücreti var,Mihr vakfı diye bir vakıfın bünyesinde olucak bu vakıfta bu topluluğun...peygamber evranosoğlu ve yakın çevresindeki birkaç kişi istedikleri zaman allahın huzuruna çıkıp hasbihal ediyorlarmış mesih isa gelene kadar sen benim mehdimsin ya iskender el ekber demiş tanrı ona Allahın karşısında peygamberlere ve meleklere imamlık yaparak namaz kıldırdığınıda ilan etmişti ya ben ne diyeyim...dumur ötesi bunlar dumur ötesi başında nurlarla çekilmiş fotosu var eynısını arkadaş banada yaptı foto filmine su damlatmıştı galiba.... |
merhabalar. hepiniz arkasından atıp tutarken onun bir talebesiyle karşılaşmayı ummuyordunuz belkide. ALLAH insanlara peygamberden başkasına kitap yazdırırmı ?? bakın ayete....
*A'RAF-175: Vetlu aleyhim nebeellezî âteynâhu âyâtinâ fenseleha minhâ fe etbeahuş şeytânu fe kâne minel gâvîn(gâvîne). Onlara, âyetlerimizi verdiğimiz kimsenin haberini oku (anlat). Sonra o, ondan (âyetlerden) ayrıldı, artık şeytan onu kendisine tâbî kıldı. Ve böylece o zarar görenlerden (azgınlardan) oldu. sonradan şeytanın yoluna sapan birine bile kitap yazdırmış ayetlerini ( sözlerini indirmiş ) resül nedir ?? İBRÂHÎM-4: Ve mâ erselnâ min resûlin illâ bi lisâni kavmihî li yubeyyine lehum, fe yudillullâhu men yeşâu ve yehdî men yeşâ’(yeşâu), ve huvel azîzul hakîm(hakîmu). Hiçbir resûlümüz yoktur ki; Biz, onu kendi kavminin lisanıyla göndermiş olmayalım. Onlara (kendi lisanlarıyla) beyan etsin (açıklasın) diye. Öyleyse Allah, dilediğini (Allah’a ulaşmayı dilemeyenleri) dalâlette bırakır. Dilediğini (Allah’a ulaşmayı dileyenleri) hidayete erdirir. Ve O, Azîz’dir, Hikmet Sahibi’dir. MU'MİNUN-44: Summe erselnâ rusulenâ tetrâ, kullemâ câe ummeten resûluhâ kezzebûhu fe etbâ’nâ ba’dahum ba’dan ve cealnâhum ehâdîs(ehâdîse), fe bu’den li kavmin lâ yu’minûn(yu’minûne). Sonra Biz, resûllerimizi ardarda (arası kesilmeksizin) gönderdik. Her ümmete resûlü geldiği zaman, her defasında onu yalanladılar. Biz de onları birbiri arkasından (helâk ettik). Ve onları efsane kıldık. Artık mü’min olmayan kavim (Allah’ın rahmetinden) uzak olsun. ZUMER-71: Vesîkallezîne keferû ilâ cehenneme zumerâ(zumeran), hattâ izâ câuhâ futihat ebvâbuhâ, ve kâle lehum hazenetuhâ e lem ye’tikum rusulun minkum yetlûne aleykum âyâti rabbikum ve yunzirûnekum likâe yevmikum hâzâ, kâlû belâ ve lâkin hakkat kelimetul azâbi alel kâfirîn(kâfirîne). Kâfirler, zümre zümre cehenneme sürülürler. Oraya geldikleri zaman, onun (cehennemin) kapıları açılır. Ve onun (cehennemin) bekçileri onlara derler ki: “Size, sizden (sizin aranızdan) olan resûller gelmedi mi ki, size Rabbinizin âyetlerini okusun, bugüne (buraya) geleceğinizi (söyleyerek) uyarsın? (Cehenneme gidenler) dediler ki: “Evet (geldiler).” Fakat azap sözü kâfirlerin üzerine hak oldu. CUMA-2: Huvellezî bease fîl ummiyyîne resûlen minhum yetlû aleyhim âyâtihî ve yuzekkîhim ve yuallimuhumul kitâbe vel hikmeh(hikmete), ve in kânû min kablu le fî dalâlin mubîn(mubînin). Onlara, onların içinde Allah’ın âyetlerini okusun, onları tezkiye etsin ve onlara kitap ve hikmeti öğretsin diye, ümmîler için onların aralarından resûl beas eden (vazifeli kılan, hayata getiren) O Allah’tır. Ondan evvel (bu resûle tâbî olmadan evvel) onlar, açık bir dalâlet içinde idiler. NAHL-36: Ve le kad beasnâ fî kulli ummetin resûlen eni’budûllâhe vectenibût tâgût(tâgûte), fe minhum men hedallâhu ve minhum men hakkat aleyhid dalâleh(dalâletu), fe sîrû fîl ardı fanzurû keyfe kâne âkıbetul mukezzibîn(mukezzibîne). Ve andolsun ki Biz, bütün ümmetlerin (milletlerin, kavimlerin) içinde resûl beas ettik (hayata getirdik, vazifeli kıldık). (Allah’a ulaşmayı dileyerek) Allah’a kul olsunlar ve taguttan (insan ve cin şeytanlardan) içtinap etsinler (sakınıp kurtulsunlar) diye. Onlardan bir kısmını, (Resûlün daveti üzerine Allah’a ulaşmayı dileyenleri) Allah hidayete erdirdi ve bir kısmının (dilemeyenlerin) üzerine dalâlet hak oldu. Artık yeryüzünde gezin. Böylece yalanlayanların akıbetinin, nasıl olduğuna bakın (görün). AL-İ İMRAN-81: Ve iz ehazallâhu mîsâkan nebiyyîne lemâ âteytukum min kitâbin ve hikmetin summe câekum resûlun musaddikun limâ meakum le tu’minunne bihî ve le tensurunneh(tensurunnehu), kâle e akrartum ve ehaztum alâ zâlikum ısrî, kâlû akrarnâ, kâle feşhedû ve ene meakum mineş şâhidîn(şâhidîne). Hani o zaman ki; Allah, peygamberlerin (nebîlerin) MİSAK’ini (yeminini) almıştı: “Andolsun ki; size Kitap ve hikmet verdim, sizlerden sonra sizinle beraber bulunanı (Allah’ın sizlere verdiği kitapları) tasdik eden Resûl gelince, O’na mutlaka îmân edecek ve O’na mutlaka yardım edeceksiniz. Bunu ikrar ettiniz mi ve bu ağır ahdimi üzerinize aldınız mı?” “İkrar ettik.” dediler. “Öyle ise şahit olun. Ben de sizinle beraber şahitlerdenim.” buyurdu. *AL-İ İMRAN-82: Fe men tevellâ ba’de zâlike fe ulâike humul fâsikûn(fâsikûne). Artık bundan sonra (Allah 81. âyetteki Resûl’den bahsettikten sonra), kim yüz çevirirse (nebîlerden sonra gelecek olan bu Resûl’ü inkâr ederse); işte onlar, onlar FASIK’lardır yaşar nuri ve onun gibi şahıslar sizi kurtarıcak sanmayın sevgili kardeşlerim. aksini ispat edebilecek varsa buyursun bekliyoruz.... dünyanın heryerinde ulaşabilirsiniz bize... |
[quote="cefi";p="33314"]merhabalar. hepiniz arkasından atıp tutarken onun bir talebesiyle karşılaşmayı ummuyordunuz belkide. ALLAH insanlara peygamberden başkasına kitap yazdırırmı ??
Güzel kardeşim, sonuç nedir pekiii ?Allah bu devirde kitap yazdırıyorsa değişik şeyler olmalı yeni olan neler var anlatta dinleyelim. *Bir de bu iletişim hala devam ediyorsa resul iskender 'e söylermisiniz fenerbahçe şampiyonlar ligi şampiyonu *olacakmı bi soruversin.. Hazır böyle bir imkanımız varken değerlendirelim :) |
Benim bildiğim bu nurtv feto'nun kanallarından değil. Fethullahçının birine bu adamı sordum dediki "allahla bizim aramızda 3 kat var. Allah cebraile haber gönderirken ilk katta şeytan bunları duyabiliyor. O da gelip böyle insanlara fısıldayıp onları yoldan çıkarıyor." böyle bi saçmalık işte...
|
Aziz ve Sıddık Kardeşlerim,
Jayjay'ın da söylediği gibi Nur TV'nin Fethullah Gülen'le bir alakası yoktur. Ama Allah'ın işine karışılmaz, canı istedi bu adamı peygamber yaptı kim karşı koyabilir ki? Allah bu, çarpar valla :D |
Ya işin komik yanı bunun denizli'de müritleri varmış. Yaa bu kadar cehalet olur. Hadi hasan Mezarcı şekil yapmıştı peşinden giden rockçılar olur da ya buna... :)
|
Kimmiş acaba bu mehdi, mehdi mi mehmedi mi dedik, oturduk araştırdık. Hakkında biraz daha okumaya devam etsek bizim de zihnimiz mehdedecekti ki, bir noktada okumayı kestik, kendisine iman edip hidayete eren arkadaşlara belki bir faydamız olur diyerek kapi peyste başladık.
Zatın 2 adı var. İskender Ali Mihr ya da İskender Erol Evrenosoğlu. Resmine bakınca padişah olmaya heves etmiş bir köy imamı durumu var. Gözlüklü, kafada beyaz bir padişah kavuğu. *Hatta köy imamı da değil de, kıyafet balosunda padişah kılığına girmiş bir İhlas holding çalışanı. İmdiii, kendi yazdıklarımızı normal harflerle, efendi hazzzretlerinin sitelerinden alıp peyst ettiklerimizi yeşil harflerle buraya geçirelim bakalım. Allahû Tealâ'nın hazırladığı dizayn dahilinde Bursa Ticaret Lisesi'ni 1952 yılında başarı ile bitiren Efendi Hazretleri bunu takiben İstanbul Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu Banka ve Muhasebe Bölümünden 1956 yılında mezun olmuştur. (Allahın dizaynı diyor ki bu lafa bayıldım. Bu laf üniversite sınavını kazanamamış, son iki senedir hayatı camiyle internet kafe arasında geçmiş, koluma dövme mi yaptırsam babamla umreye mi gitsem karmaşasındaki sivilceli genci çok etkiler ha!) İş hayatında Kamu İktisadi Teşebbüsleri, Türkiye Vakıflar Bankası ve Devlet Planlama Teşkilatında müfettişlik, uzmanlık ve müdürlük kademelerinde bulunan Efendi Hazretlerine bu gün dünyada ve Türkiye'de ekonomi konusunda yaşanan tüm problemlerin cözümü Allahû Tealâ tarafından çok kolay uygulanabilir ve kesin cözümler olarak verilmiştir. (Demin İstanbul’da ticaret, ekonomi okudu diyordu şimdi diyor ki allah kendisine ekonomik çözümler vahyetti. Hadi bakalım, devam...) İlk ciddi meyvelerini 1970'lerin ilk yarısında vermeye başlayan yatırımları teşvik sistemi Türkiye'de esas itibarıyla finansman sorununa çözüm getirmektedir. İşte bu dönemde bu finansmandan sorumlu, TUD (Teşvik Uygulama Dairesi) uzmanı Sayın İskender Evrenosoğlu "Orta Vadeli Yatırım Kredileri", faiz farkı iadesi gibi konularda yatırımcıyı bire bir yönlendirmiştir. Bu seferberliğin sonucu olarak Türkiye'de gayrı sarfi milli hasılaya göre en yüksek nisbette yatırımlar bu dönemde gerçekleşmiştir. 1980'lerin ilk yarısında ise Efendi Hazretleri yine DPT'de (Devlet Planlama Teşkilatı) iktisadi Planlama Dairesinde Para-Kredi-Banka'dan sorumlu uzman olarak Türkiye'de emisyon, paranın reel devir hızı ve enflasyon arasındaki ilişkileri ve Bankalar Sistemini araştırmıştır. Sermaye kanaması gibi tabirleri ekonomiye getirmiş, Friedman'in sıkı para politikasının aksadığını, Keynes'in teorilerinin gelişmekte olan ülkeler açısından geçersizliğini tesbitle Türkiye'nin ekonomik problemlerinin üstesinden gelmesini sağlayacak bir kalkınma modelinin anahatlarını ortaya koymuştur. Bu makro ekonomi modelinde dünyada ilk defa olarak "Likid Mekanizma" ismini verdiği bir kavramı tanıtmıştır. "Likid Mekanizma" ekonomiden bankalara, bankalardan ekonomiye akan para nehirlerinin nasıl bir "kaynak" potansiyeli oluşturduğunu açıklamaktadır. Devlet planlama teşkilatındaki bu araştırmalar geleceğe ışık tutacaktır. (Şimdi bu paragraftan öğreniyoruz ki, bu amuca parayla, maddiyatla direkt ilgili. Hatta ilgili ne kelime, efendi amuca ekonomiyi yönlendiren isimlerden biri. Para nehir olmuş akıyor, efendi hazretleri pratikte kovayı daldırıp sebepleniyor mu, yoksa bu işin sadece teorisiyle *ilgili de sırf kitabını mı yazıyor bunu anlamak mümkün olmuyor. Lakin maddiyatla derin bağlar kesin). * Amerika Birleşik Devletlerinde 1991 Yılındaki İSNA (İslamic Society of Northern America) Convention'da "Liquid Mechanism" ingilizce bir tebliğ olarak bizzat kendisi tarafından ilim adamlarının bilgisine sunulmuştur. ( Üşenmeyip ISNA’yı buluyoruz. Amerika’nın Indiana eyaletinde Plainfield’ da bir adres var. Bunların hepsinin göbek kordonunun Amerika’ya bağlı olması tesadüf müdür acaba? Neden çocukları Amerika’da okur, kendileri FBI korumalı çiftliklere kaçarlar? ISNA websitesinde stratejik amaçlar başlığı altında İmam eğitimi ve liderlik gelişimi, gençliğin katılımı, güvenli mali kaynaklar sıralanmış. *Bizim vatandaş mali konularla doğrudan ilgili olduğundan herhalde kaynak nasıl akıtılır, sıvılaştırılır, buharlaştırılır üzerine bir sunuş yapmıştır) Manevi açıdan insanların kurtuluş ve mutluluk reçetelerini engelleyen bu zihniyet, Rabbimiz'in dünya hayatında da refah, bolluk ve bereket yaşatmak konusundaki yardımlarını da aynı şekilde engellemektedir. (Maddiyattan maneviyata bu kadar hızlı geçişi ben hazmededim) Türkiye'de paranın devir hızını ilk defa ölçen, bir ayda bankalardan ekonomiye , ekonomiden bankalar sistemine ne kadar para aktığını, bu miktarın tedavül hacminin ne kadarı olduğunu ilk defa hesaplayan Efendi Hazretleri'dir.(Buyrunuz burden yakınız. Efendi amuca allahla birebir irtibatta olduğunu, peygamber olduğunu falan iddia ediyor ama maddiyattan da elini eteğini çekmesi mümkün olmuyor. Allahla bankacılık arasında bir noktada sallanıyor efendi hazretleri). Yaptığı araştırmalar, yazdığı makaleler arasında Mevduat ve Kredi Boyutlarında Suni Eşitlik Sorunu Faiz Hadlerinin Yükseltilmesi Türkiye'de Orta Vadeli Kredi Sigortası var. Faiz desen efendi hazretlerinde, kredi desen gene onda, sigortaydı mevduattı derken *dünyevi/maddi konulara gırtlağına kadar batmış ki bizim mehdi efendi çıkarabilene aşkolsun. Yani nerdeyse allahın mali ve ekonomik danışmanı pozisyonunda görev yapıyor. Bu hazret haliyle Cumhuriyet yönetiminden de memnun değil. Şöyle karşılaştırıyor Osmanlıyla Cumhuriyet Türkiye’sini. Osmanlı, dünyaya adalet götüren bir Türk ülkesiydi. Öyle bir İmparatorluktu ki; inkıraz bulduğu zaman, biri de Türkiye olmak üzere, 28 tane ülke çıktı ortaya. O 28 ülkeden, Osmanlı’nın mirasına sahip olan sadece bizleriz. Türkiye Cumhuriyeti!... Ve mirası, 80 yılda mahvetmeyi başardık. Mezarda atalarımızın kemikleri sızlıyor. 600 yıllık cihan hakimiyeti... Ve 80 yıllık yeni bir idare tarzı... Ve ülkemizin sömürge oluşu... AHLÂK, OSMANLI’DAN SONRA KAYBETTİĞİMİZ EN BÜYÜK DEĞERDİR. Amca Kuranın bazı ayetlerini, suretlerini ‘Allah başka peygamberler de gönderir’ şeklinde tercüme edip o peygamberin de kendisi olduğunu söylüyor. Kayışı bir noktada koparmış ama artık muhasebe defterini düzgün tutmaya çalışırken mi Kuranı tercüme etmeye çalışırken mi, allahla konuşurken mi bilemedim. Anlayan beri gelsin. Sonuçta adam ciddi olarak sıyırmış emekli bir banka memuru. İslami cemaatler aracılığıyla Amerikalara da gitmiş gelmiş. Hidayet dediği kendisine iman edilmesi. ‘Hidayetçiye tabi olunuz’ diyor. Tabi olacağınız başka birşey kalmadıysa olunuz, ne diyelim. |
amucanın(':)') (tuttum bu nu) birde pazarlama şirketi var reklamları aynı kanalda yapılıyor adıda nur marketing burada bir yığın ıvır zıvırı yüksek ücretlerle yurt içi ve dışındaki müritlere kakalıyor
|
www.hidayetcagi.com buyrun bekleriz forumlar her görüşe açıktır....
|
Gül kokulu bir forumunuz var baktım. Muhterem okuyucu diyor, kırmızı gül demeti resmi. Küçük kız fikrine yanmak narına yanmak istiyordu diyor, pembe gül resmi. Sevgi insan hayatında pek mühimdir diyor çingene pembesi güller, *aşk denildi mi aklıma Leyla ile Mecnun gelir diyor koyu pembe güller. Sahabe islamı nasıl yaşamış bahsi sarı güller, herkes sevgiye muhtaç bahsi bordo güller. Şahsi kanaatim sizin webhostingi yapan adamın *adı Gül olan *bi kadınla fikrini bozmuş olduğu yolunda. Gül'e ulaşabilse, dokunabilse, sevişebilse tedavisi mümkün ama....
Üye isimleri Ahsülfüsna, Muhammed ibni kerem, Teslim i mürid, evliya 1234 *falan diye gidiyor.Biz almayalım muhterem, alana da mani olmayalım. *Şimdi teknolojiyi Muhasebeci pirinizin emrine tam olarak sokunuz ve siteye girişte müridin üstüne monitordan gülsuyu püskürtünüz lütfen. |
-- reklam ve bildiri biçimli mesajlar yazmamak gerekiyor forumun temizliği açısından --
mesaj içeriği değiştirildi - neutrino. |
Bu reklamı buradan lütfen kendiniz kaldırın.
|
cefi;
biraz olsun dürüst ol! kendine karşı yap onuda, bütün bu dediklerini yaptıktan sonra, İSKENDER ALİ MİHR tarafından verilen, allahın üniversitesi diploması ilede cenneti garantileyecekmiyiz onuda açıkla bari zırvalamayı kes! |
17/İSRA-94) Ve mâ menean nâse en yu’minû iz câe humul hudâ illâ en kâlû e beasallâhu beşeren resûlâ(resûlen). Onlara hidayet geldiği zaman insanların inanmalarına, “Allah, insan resûl mü gönderdi?” demelerinden başka bir şey mani olmadı. 18/KEHF-55) Ve mâ menean nâse en yu’minû iz câehumul hudâ ve yestagfirû rabbehum illâ en te’tiyehum sunnetul evvelîne ev ye’tiyehumul azâbu kubulâ (kubulen). Ve insanları, onlara hidayet geldiği (hidayete davet edildikleri) zaman Rab’lerinin mağfiretini dilemekten ve mü’min olmaktan men eden (alıkoyan) şey, sadece evvelkilerin sünnetinin, onların başına gelmemesi veya azapla karşı karşıya kalmamalarıdır. |
EN'AM-117) İnne rabbeke huve a’lemu men yadıllu an sebîlih(sebîlihi), ve huve a’lemu bil muhtedîn (muhtedîne).
Muhakkak ki; senin Rabbin, Kendi yolundan sapanı en iyi bilendir. Ve O, hidayete erenleri de en iyi bilendir. |
[align=justify:fcaecc88ea]NAHL-125) Ud’u ilâ sebîli rabbike bil hikmeti vel mev’ızatil haseneti ve câdilhum billetî hiye ashen (ahsenu), inne rabbeke huve a’lemu bi men dalle an sebîlihî ve huve a’lemu bil muhtedîn(muhtedîne).
Rabbinin yoluna (Allah’a ulaştıran yola, Sıratı Mustakîm’e) hikmetle ve güzel (pozitif dereceler kazandıracak) öğütle davet et. Onlarla en güzel şekilde mücâdele et. Muhakkak ki; senin Rabbin, O’nun yolundan (Sıratı Mustakîm’den) sapanları (dalâlete düşenleri) ve hidayete erenleri bilir..[/align:fcaecc88ea] |
Cefi kardeş;
Reklam ve *propaganda çirkinliğine son versen de, asıl konular hakkında bilgi versen diyorum.. Mesela, senin peygamber efendin (s.a.v.) kim? Hz. Muhammed'den sonraki peygamberleri biliyorsan yazabilir misin, öğrenelim. En son gelmiş olan peygamberin adı nedir? Türk peygamber var mı? Biliyor musun? Kur'an'dan sonraki kutsal kitaplar hangileridir? En son gelmiş olan kitap hangisi? |
İyi de bu ayetlerin sizinle ne alakası var..
|
Cefi,
konu ile ilgili kendi düşüncelerin varsa yaz, koca koca yazılarla ayet yapıştırmakla kimseyi etkileyemezsin. neutrino |
BAKARA-27) Ellezîne yenkudûne ahdallâhi min ba'di mîsâkıh (mîsâkıhî), ve yaktaûne mâ emerallâhu bihî en yûsale ve yufsidûne fîl ard (ardı) ulâike humul hâsirûn (hâsirûne). O (fasıklar) ki; (kâlû belâ günü Allah'a verdikleri) MİSAK'ten (ruhlarını Allah'a ulaştırdıktan) sonra, Allah'a olan ahdlerini bozarlar. Ve Allah'ın O'na (Allah'a) ulaştırılmasını emrettiği şeyi keserler. *(Başka insanların, ruhlarını Allah'a ulaştırmalarına mani olurlar. *Ve bu sebeple) yeryüzünde fesat çıkarırlar. *İşte onlar kendilerine *yazık etmişlerdir. (Onlar hüsranda olanlardır.) |
Amanıııın ulu manitu aklıma mukayyet ol! Dur hele sabah ola hayrola. Ben sana bir hidayete eriş yazayım, İskender Amuca nal toplasın....Önce biraz havaya girmem lazım ama. (Hayriii, hani senin bi arkadaşın vardı esrar içiyo bu oğlan diyodun, kimdi o? Çağırsana o oğlanı bi tutam esrar alıp gelsin, hidayete girmem lazım da...ay pardon hidayete erecem de, biraz dışardan destek lazım, neydi o çocuğun adı?)
|
Cevaplarımız Kur'an Işığın da hamd olsun .... Anlayana...!
Bütün Düşünce Ve Cevaplarınıza *>>>> *www.hidayetcagi.com www.mihr.com |
Adamsan bu forumda tartışır, sorulanlara yanıt verirsin. Bir forumdan bir başka foruma adam transferine kalkışmazsın. Linkini verdiğin foruma biri girip de Turandursun.com'a davetiye çıkarsa hoşgörü ile karşılanır mı? Yaptığın terbiyesizlik..
Sorulara yanıtın yoksa fikir ve inancının da bir dirhem değeri yoktur bilmiş ol! |
Canım kardeşlerim bizim *kesinlikle forumdan forma adam taşımak transfer etmek gibi bir niyetimiz yok açılan bu konu başlığı ile beraber doğan cevap hakkımızı sizin formunuzu fazla meşgul etmeden kullanmak istedik inşallah . Reklam vermek gibi bir niyetimiz yok sadece bu konu başlığı ile ilgili sorularınıza cevap bulabileceğiniz linkleri verdik inşallah. Herkez düşüncelerinde ve inançlarında özgürdür , kimsenin kimseyi bir konu ile ilgili rahatsız etmeye hakkı yoktur..... Burda geçen kısa sohbet sonunda eğerki sizlere bir rahatsızlık verdiysek hakkınızı helal ediniz lütfen .... Bizler kalpleri ALLAH ALLAH die atan ALLAH aşıkları insanlarız... Kimseye huzursuzluk ve mutsuzluk vermek istemeyiz ... Sizleri çok ama çok sevdiğimizi sakın unutmayın Selametle ve huzurla kalın inşallah....
ESSELAMUN ALEYKUM VE RAHMETULLAH VE BEREKATUHU |
İskender Evrenesoğlu kim diye sordum İskender Evrenesoğlu seref**z pe**vek biri cikti
|
Kullanici,
KıymetNadirBindebir ne güzel aciklamis iste. Dini, Imani para olan biri.Baska söze ne gerek... |
Iskender amcası ona iyi para bastırmış anlaşılan. Onun kölesi olmuş
|
İskender Evrenesoğlu denen adam tipik bir şizofreni vakası !!!
Üzerinde bile duymaya deymez aslında ama bazı arkadaşlarında belirtiği gibi müritleri de var meczupun !!! |
Mehdi, Deccal; bunlar tamamen Roma Mitolojisi'nden günümüze kalan faiz.
http://www.kurandakidin.net/bolumler...metalameti.htm |
eyy cefi bu adam islamın içerisindemidir yani muhammed'e inanırmı
|
Alıntı:
*Sayglarımla. |
Alıntı:
|
allahın üniversitesini açıp diploma dagtacak kadar ileri giden H.Y yahya gibi tekerlek olur kendileri bence daha fazla sözede gerek yok :)
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 18:22 . |