![]() |
Ya vardir ya yoktur
Bende forumdaki birçok arkadaş gibi mantığımın kabul etmediği herşeyi sorgulayarak aklımı özgür bıraktım.
|
Saygideger serik;
Sitemize ve aramiza hosgeldin. Saygilarimla; evrensel-insan |
Hoşgeldin Serik :)
|
Hos geldin serik,
Umarim aklin yolunda devam edersin .... Din konusunda kafani karistiran bir nokta olursa TD sitesinde arastirma yap , eminim ki bir cok soruya cevap bulabilirsin ... 3.yol |
Sayın serik ;
Hoşgeldiniz ve kalıcı olmanızı dilerim. Esen Kalınız |
Alıntı:
|
Aramıza hoşgeldin serik..
|
Dikkat ediyorumda Dini biranlarin hepsinin akli mantigi kabul etmiyor
Yani adam gelisi güzel Ateist olmuyor nedense aklina hep mantiksizliklar takilip takilip takilip daha sonra sorgulamalar sonucu ister istemez dinden cikiyor ! Simdi tekrar sorgulamaya basliyorum Inanirlarin hic mi mantigi yokda yaslanana kadar hic dinden cikan olmuyor ! Dünyanin büyük bölümü mantiksiz insanlar mi dolu ? Yanlis anlamayin ama gercek gibi duruyor bu durum ! |
ya vardır ya yoktur diyen biri aklını ozgur bırakamaz...hoşgeldiniz.
|
Alıntı:
islam rönesansını başlatmaya muktedir olan adamlar(ibni ürşd ,ibni sina v.b.) ınakliyyun ekolü ne sırt çevrildi imamı gazali denen aklı yoksayan bir ortodoks rahibin peşine düştü vedünya dönüyor! diyenleri kötüledi ve bugüne geldik. hala övünmeye çalıştığınız islam bu akliyyun ekolünün becerdikleridir. bu ara serik sende hoşgeldin |
sevgili ozgur beyin aklen tanrıyı kabul etmekle islamın getirdiklerini kabul etmek ayrı şeyler diye dusunuyorum...
bana gore akıl tanrıyı kesinlikle kabul eder...kitapları kabul etmemek kişiye kalmıstır..benim derdim bu.. |
Saygideger troyya;
Akil tanriyi sadece kabul etmez, ayni zamanda da red eder. Sorun tanrinin ne oldugunu ortaya koymaktadir. Eger akil, kendi kabulu temelinde bir tanri icerik ve anlamini kendine inandirabilirse, zaten ozaman, kendi iceriklendirdigi tanrisini bulur. Cunku akil, aradigina kendisini ideolojik, teolojik, metafizik ve etik olarak inandiran ve dogrulayandir. Bilim ve bilimsellikte akilcilik degil; deneycilik temeldir. Saygilarimla; evrensel-insan |
sevgili ozgur beyin aklen tanrıyı kabul etmekle islamın getirdiklerini kabul etmek ayrı şeyler diye dusunuyorum... troyya
sevgili troyya sen öyle düşünebilirsin ama gazali öyle düşünmüyor.gazali bu işler için aklı yeterli görmüyor ama nakli daha sağlam olarak sayıyor |
evrensel insan...bilimi tanrı kabul etmenizde benim size karsı olan dusunce yapım...herkes ozgur dusunebilir...bende kendi beynimle, tanrının olabilecegini dusunuyorum...cunku yazılan en ufak bir (useful system) madde bir sistemin ürünüdür...dolayısıyla ben bu evrenin sistemsiz olduguna asla inanmıyorum...inanmamda...
eğer bana bunu kabul ettirecek biri varsa dağın gunesin galaksilerin tesadufen olustugunu ispatlaması gerekiyor...bunu ispatlayan bir baba yigit yok...cunku sistemlerde rastgele olusum yoktur... ----------- ozgur beyin senin gorduugun din egitimini ben gormedim..gazali oyle diyor diye de...aklın getirdigi gercekleri ( kendi acımdan ) red edecek degilim... |
Saygideger troyya;
Bilim dahil, benim her hangi bir seyi tanri kabul etme, tanrilastirma gibi tanrisal zihniyet ve onun dusuncesine ihtiyacim yok. Cunku benim temelim, inanoglu turu ve biridir. Amacta, bu insanoglu turu birinin, birden baslayarak zihniyet olarak insanlasmasi ve evrensellesmesidir. O yuzden benim tanri, tanrilastirma, tanrisal olumlu/olumsuz bir zihniyet temelli dusunce uretimine ihtiyacim yok. Tanri teolojinin konusudur. Ben teolojik olarak olani ortaya koyarim ve sorununu dile getiririm. Teolojik bir inancta tasimam ve beslemem. Yani, zihniyet olarak inanc ve tanri disiyim. Saygilarimla; evrensel-insan |
ona eyvallah sayın evrensel insan...ona hiç kimsenin laf uzatması olamaz...ama olay su ki ; senin acından sorunlarını dile getirdigin teolojik yaklasımı ben yanlıs buluyorum..zaten tartısmada burda baslamıyor mu..
yani aklın bence bir sistemi kabul ettiği gerçeğinden yola cıkalım istersen ? sence bu dusunce tarzı yanlıs mı ? |
Saygideger troyya;
Yanlis ve dogru aklin inanc urunudur. Bilimsel bir yani yoktur. Bunun yanlisligi dogrulugu degil; epistemolojik gercekligidir konu olan, bu dile gelimlerde bilimsel gozleme dayanir. O yuzden de bir yorum degil; ortada olan gercegin tum resminin goruntusudur. Saygilarimla; evrensel-insan |
şimdi evrensel insan bende o mantıgı anlamıyorum..şimdi gozlemlenen herşeyden yola çıkıyorsunuz ..eyvallahta...atıyorum bir kitap var bunu yazan var , bu gozlemlenir..açarsın adama telefon bulur gorursun..ama sen gorursun...yada cagırdıgın zaman kendi gozlerinle gordugun icin gozlemledigine inanıyorsun..
ama iş gercek olan senin gözlerinin dogru yada yanlıs gosterip gostermedigini nasıl anlayacaz... anlamamıs olabilirsin..tekrarlıyorum... herşey göz(lemlenebilirse ) gözün gördüğü gözlemin dogrulugunu kim ispatlıyor ? yani kriter burda gerçekleri bize soyleyecek olan göz müdür ? yada duyu organımıdır ? |
Saygideger troyya;
Sana iki tane epistemolojik gerceklikten bahsedeyim. Insanoglu aklinin urunudurki, bunca farkli dini felsefenin olmasi ve teolojik olarak olumlu/olumsuz tanrinin varligini veren ideolojik dogrular olmasi. Iste gercek olan budur. Akilci olan da, bu dinlerden birini inancla dogru kabul edip, digerleriyle mucadele etmek ve teolojik olarak ta tanrinin varligi konusunda bir izmin akilciligini dogrulayarak digerleriyle mucadele etmektir. Iste bu epistemolojik gerceklik, insanoglu turu ve birinin, ayrimciliginin, cikarinin, guc ve otoritesinin, kendi turu icindeki ideolojik farkliliklarin ve de kendi turu ve birini yok saymanin ve de bu dini felsefe ve teolojik ideolojilerden birine kendisini teslim etmesinin sonucudur. Bu durum da dogal zihniyet ve egonun evrensel ayniliktaki insan disi ve insanlikdisi yapilanis ve isleyisinden kaynaklanmaktadir. Sorunda insanoglu turu ve birinin, insansal zihniyet ve onun tursel selfinin bilinc ve farkindaligini algilayamamasindan kaynaklanmaktadir. Benim gozlemim insanoglu turu ve biri kokenli ve insansal zihniyet temellidir. Saygilarimla; evrensel-insan |
Alıntı:
Kuran da rabbimiz,dunya nin donmekte olduguna isaret ederken siz onu degilde kulu,gazali yimi ornek aliyor ve referans olarak onu veriyorsunuz ?? İslam ortodoks ve dogmatik demissiniz,zaten inanan/inanmayan arasindaki bakis acisi farkindan baska birsey degildir, sozleriniz size gore dogru bana gore ise ''bilgi sahibi olmadan fikir sahibi'' olmanin zirvesi... Selametle... |
evrensel insan bu kadar kapalı yazmanın mantıgı yok..daha acık ve anlasılır konussak daha iyi anlayacagız birbirimizi...sen belki felsefe okudun bu işin egitimini gormussun...ama ben o dilden anlamıyorum...bende kalkıpta sana sitokrom c li enzimsel reaktiviteli emme basmalı kalıplı terimsel sozcukler soylesem onlarıda sen anlamıcaksın...bu boyle gitmez...
daha acık konusalım..sorum su : Senin gözün gözlemledigi maddeye dogru diyor ama gercekten dogru bu mu sorguladın mı ? |
Saygideger troyya;
Bir onceki mesajimda acikca yazdim. Benim gozlem temelim insanoglu turu ve biridir. Insandisi olarak ne maddedir, ne de tanridir. Sorun olanda, insanoglu turu ve birinin insansal zihniyet tasimamasidir. Cunku, madde de tanri da insanoglu turu ve birinin ortaya koyumudur. Insanoglu yok ise, ne maddeden ne de tanridan bahseden baska bir canli tur yoktur. Zaten tanri da madde de kavram olarak vardir. Cunku ikisini de ortaya insanoglu koymustur. Saygilarimla; evrensel-insan |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:57 . |