Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   ispatı ne? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2201)

K.C. 03-06-2006 23:48

ispatı ne?

Tanrıya inanan bir insanı Kur'anın Allah kelamı ve hz. Muhammed'in peygamber olduğuna nasıl ikna edebilirsiniz şu devirde.
Ne tür deliller gerekir? dini nasıl tebliğ edersiniz?

not: Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna dair deliller elbette Kur'andan ayetler olmamalı.

05-06-2006 01:40

Re: ispatı ne?

[quote="karacahil";p="34755"]
Tanrıya inanan bir insanı Kur'anın Allah kelamı ve hz. Muhammed'in peygamber olduğuna nasıl ikna edebilirsiniz şu devirde.

not: Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna dair deliller elbette Kur'andan ayetler olmamalı.

Forumda gezinirken baktım arkadaşımızın sorusuna yanıt veren olmamış.Evet
yok mu bu soruyu yanıtlayacak bir imanlı kardeşimiz?

K.C. 05-06-2006 01:51

Bu soruyu eşime sormuştum, bana birbirine karışmayan denizlerin Kur'anda bildirilmiş olduğunu söyledi. (Rahman suresi) Bilemezdi ki daha yeni okumuştum Peygamber döneminden çok önceki denizcilerin boğazlardaki tuzlu ve tatlı suyun birbirine karışmadığını *bildiğini. :(

vartor 05-06-2006 06:29

Yaw bilmis olsa ne olur, bu bir insani peygamber mi yapar?
Butun mesele imandir. Inanan her bos sozde bile bir mana bulur, falcilarin masallari gibi.

ŞİA 07-06-2006 22:27

Sayın Kara Cahil, siz suların birbirine karışmadığını İslam'dan önce bilindiğini ifade etmiştiniz.

Oysa Kuran sadece denizlerin birbirine karışmadığını değil, başka bir bilimsel gerçeğide ortaya koyuyor.Bakın aşşağıda ki ayete ve bu işin uzmanının bu hususta ki yorumu

Aralarında suların birbirine karışmasına bir engel bulunan iki denizi birbirine karıştırdı.
Peki ayet hem iki suyun birbirine karışmaması için suların arasında engel olduğunu belirtip,hemde suların birbirine karıştığını vurgulamakla acaba neyi kastediyor?Amerikalı deniz bilimleri profesörü olan Prof.Dr.Hay denizlerin bu durumunu şu şekilde açıklar:”Akdenizin suları,Atlas Okyanusunun sularına,Atlas Okyanusun suları da Akdeniz sularına karışır ama aralarında gerçekten bir engel vardır.Her iki denizin suları birbirine karışmak için bu engelden geçerler.Engelden geçerken kendi özelliklerini kaybeder ve karışacağı suyun özelliklerini alır.Yani Akdeniz suları,okyanus sularına karışmadan önce bu su engelinden kendi özelliklerini kaybedip,okyanus suyunun özelliklerini kazanır ve okyanus suyuna,okyanus sularının özellikleriyle karışmış olur.Aynı şekilde Okyanus sularıda,Akdeniz sularına karışmadan önce bu engelden geçerken kendi özelliklerini kaybedip,Akdeniz özelliklerini alır ve Akdenize,Akdeniz suyu olarak karışır.Böylece hem iki su arasında karışmalarına engel vardır,sular birbirine karışmazlar hemde izah ettiğim şekilde karışırlar.Kuran’ın bu ifadesi müthiş!”

Kuran’da ilmi mucizeler,Abdulmecit Zindani sh 67

* * * * * * 16.asırda mikroskobun keşfinden sonra doktorlar 17.asır boyunca insanın erkek sperminde kâmil olarak yaratıldığına inanıyorlardı.18.asra kadar böyle devam etti.18 asırda yumurta hücresinin keşfinden sonra ,doktorlar insanın kamil olarak kadın yumurtacığında yaratıldığı fikrini savundular.Erkek sperminin rolünü kabul etmediler.17.asırda kadın yumurtacığını kabul etmeyen araştırmacılar 18 asırda da erkek sperminin rolünü reddettiler.19.asrın başlarında insanın merhaleler halinde yaratıldığı keşfedilmeye başlandı.Oysa Kurân bu merhaleleri 14 asır önce bildirmiştir. Kurân buyuruyor ki:
* * * * * * “Yemin olsun ki biz insanı süzülmüş özlü balçıktan yarattık.Sonra onu nutfe halinde müstahkem bir karargah olan rahme yerleştirdik.Sonra nutfeyi asılı kan pıhtısı haline(alaka) getirdik,kan pıhtısını bir çiğnem et yaptık,bir çiğnem eti kemiklere çevirdik,kemiklerede et giydirdik.Sonra da onu bambaşka bir varlık yaptık.Şekil verenlerin en güzeli olan Allah ne yücedir.
* * * * * *
* * * * * * *“O(Allah),sizi annelerinizin karnında bir merhaleden bir merhaleye geçirerek üç karanlık içinde yaratır.

* * * * * * * Kanada Toronto Üniversitesi Anatomi ve Empriyoloji bölüm başkanı olan Prof.Dr.Keith L.Moor’un “The Developing Human Clınıcally Oriented Empryology”isimli kitabı dünyanın en başarılı kitabını seçmek için Amerika’da toplanan kurul tarafından ödüle layık görülmüştür.Prof.Moor kitabının Ortaçağlar başlığı altında özetle şunları yazar:
* * * * * * *“Ortaçağlarda ilmi inkişaf çok yavaştı.Empriyoloji hakkında o çağlarda çok az şeyler biliniyordu.Müslümanların mukaddes kitabı Kuran’da,insanın dişi ve erkekten gelen bazı salgılardan yaratıldığı yer almaktadır.Kuran’da bir çok ayet insanın meni olan nutfeden yaratıldığı ifade edilmektedir.Nutfe altı gün geçtikten sonra rahimde istikrara kavuştuğu anlatılmaktadır.
* * * * * * * Bilinen şu ki,ilkah olunan spermler parçalanmaya başlamadan önce altı gün geçince gelişmeye başlar.Kuran buna alaka(rahim cidarına tutunmuş pıhtı kan) olarak ifade etmektedir ki,yumurtacık bölündükten sonra bu şekli alır.Ceninin bu merhaledeki şekli alakadan farklı değildir.
* * * * * * * Bundan sonraki merhalenin çiğnenmiş bir şeye ete,sakıza veya ağaca benzediği zikredilmektedir.15 nolu şekilde görüldüğü gibi gerçekten ceninin üzerinde sanki diş izleri vardır.Ceninin 40 veya 42 gün sonra insan şekline dönüştüğü kabul edilmiştir.Bu merhaleden sonra canlı,cenine benzemez.Çünkü ceninde Kurân ayrıca ceninin üç karanlık içinde geliştiğini açıklar.Cenin gerçekten üç karanlık içindedir.Cenin
* * * * * 1.Annenin karın derisi,
* * * * * 2.Rahim cidarı ve
* * * * * 3.Cenini ihata eden zar olmak üzere üç kat örtünün karanlığı içindedir.Burada çocuğun doğumundan önce anne rahminde geçirdiği gelişmeleri hakkında Kuran’daki bütün bilgileri vermeye ve onlara temas etmeye imkanımız yok.”
* * * * * Yine başka bir ayette Kurân buyuruyorki:
* * * * * *“Ey insanlar!Eğer tekrar dirilmenizden şüphe ediyorsanız,ilk yaratılışınızı bir hatırlayın.Yaratmadaki kudretimizi açıkça göstermek için ,biz sizin aslınızı topraktan,sonra onun neslini nutfeden,sonra pıhtılaşmış (rahim cidarına) asılı kandan sonrada bir(kısmı)belli (bir kısmı )belirsiz bir çiğnem te parçasından yarattık.
* * * * *Fledelfiya’da Üniversitenin Anatomi Kürsüsü başkanı Prof.Dr.Marshal Johnson Kurân hakkında bir çok tebliğlerde bulunmustur.Tebliğlerin birinde şekiller göstererek şu izahatta bulunmuştur:
* * * * “Görmekte olduğunuz şu resim mudgaya(bir çiğnem et parçası) aittir.Mudganın harici şeklini bize göstermektedir.Gördüğünüz gibi kavislidir.Sanki diş çekilmiş bir damak,şişkinlikler ve ilmikler görmekteyiz.Bu mudganın uzunluğu bir santimetredir.Bundan bir parça alıp içini açsak,vücud organlarının büyük bir kısmının yaratılmış olduğunu görürüz.
* * * * Şu şekilde ise bazı yaratılmış hücreler görünür.Bazı hücrelerde henüz yaratılmamıştır.Bu şekliyle mudagayı tarif etmek istediğimizde ona ne ad verebiliriz?Ona yaratılmıştır diyebilirmiyiz?Yaratılmış hücreler için bu dğru olur.Yaratılmamış dersek bu tarifte henüz yaratılmamış hücreler için geçerli olur.Mudgayı dahili terkibiyle tavsif etmemiz gerekir.Yani Kurân’ın tarif ettiği gibi.Çünkü bu merhalede Kuran’ın tarifi mudganın en mükemmel tarifidir”.
* * * * “sonrada bir(kısmı)belli (bir kısmı )belirsiz bir çiğnem te parçasından yarattık.”

Müminun *12-14
Zümer 6
Hacc 5
Kuran’da ilmi mucizeler,Abdulmecit Zindani sh 67

K.C. 10-06-2006 20:25

sn.psiko üstteki cevabınız epeyce düşündürdü beni.

Sn.Panteidar,
Daha önce panteizm'in ne olduğu, nasıl olduğuyla ilgili bir topik'iniz varsa onu canlandırabilir misiniz? Veya eğer yoksa özden daha fazla bilgi vereceğiniz bir topik açabilir misiniz? (vaktiniz varsa tabii) Site anasayfasındaki panteizm bilgileri beni hiç tatmin etmedi.

sağlıcakla...

pante 10-06-2006 21:15

Karacahil kardeşim;
Panteist görüşte değilim. Nickimden dolayı öyle anlaşılıyorum. Panteizmden çok Panenteizm düşüncesine yakınım. Ama sadece yakınım. "Ben panenteistim" de diyemem. Ben düşüncelerimi Diyalektik Tasavvuf adı altında toparladım. Panteizm nedir? başlığına bir yanıt yazmıştım. 1. sayfada Vartor'un başlığı. Bunun dışında aşağıdaki bloğumdan vaktiniz olduğunda Diyalektik Tasavvufu inceleyebilirsiniz:

http://www.blogcu.com/Pante/517454/

aldostu 10-06-2006 22:12

Sevgili Pante Dostum;

" Demek ki Tanrıdan esinlenme sadece peygamberlere ait değil.
Kim hangi konuda derin çalışmalara ve düşüncelere dalarsa
gaipten bir esinlenme, bir ilham alacaktır.
Hele parapsikal özellikleri bünyesinde taşıyorsa bu esinlenme çok daha güçlü olacaktır.
Hayalleri, düşleri, rüyaları, halüsilasyonları dahi normal insanlardan farklı olur.

Sizce Hz. Muhammed vahiy ya da ilham geldiğinden mi sara krizi gibi titreme hallerine giriyor, yoksa bu hale girdiği için mi vahiy alıyordu, aldığını düşünüyordu?"

Araştırmacılığını takdir ettiğimi,
fikri konudaki yakınlığımı çeşitli kereler belirtmiştim.
Bu arada enerjikliğine duyduğum hayranlığı da ayrıca belirtmeliyim.

Hz.Muhammed'in sara hastası olduğu savına asla iştirak etmiyorum.
Bence fazla agresif bir iddia.

Senin araştırmacılığın fazla.
Peygamberlerin (Özellikle Hz.Muhammet'in)vahi aldıkları,transa geçtikleri anki,tesbit edilebilen fiziki durumlarını araştırdın mı?
Veya bu konunun , hezeyandan(her iki bakış açısından da) uzak olarak
etraflıca araştırıldığı,tartışıldığı bir topic var mı?

Psiko Dostumuzun belirttiği gibi,toplumları bu derece etkilemiş insanları,
çok hafiife almak,bir kalemde üstlerini çizmek doğru değil.

Ama olmayacak şekilde de abartılı seviç nağmelerinden de uzak durmak gerek?

Bu konunun gerçeği acaba ne?
Pante bu konuları sever ve araştırır!

Sevgilerimle.

K.C. 10-06-2006 23:07

Alıntı:

panteidar";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 35333)
Karacahil kardeşim;
Panteist görüşte değilim. Nickimden dolayı öyle anlaşılıyorum. Panteizmden çok Panenteizm düşüncesine yakınım. Ama sadece yakınım. "Ben panenteistim" de diyemem. Ben düşüncelerimi Diyalektik Tasavvuf adı altında toparladım. Panteizm nedir? başlığına bir yanıt yazmıştım. 1. sayfada Vartor'un başlığı. Bunun dışında aşağıdaki bloğumdan vaktiniz olduğunda Diyalektik Tasavvufu inceleyebilirsiniz:

http://www.blogcu.com/Pante/517454/

sn.panteidar,
link için teşekkür ediyorum. oradaki yazılarınızı okudum. felsefe'deki yazılarınıza da şöyle bir göz atabildim.
Çok net cevaplar bulabildiğimi söyleyemeyeceğim ancak az da olsa fikir sahibi oldum. (çok yüzeysel okudum belki de)
Kur'an'ın tamamını değilse de bazı ayetlerinin Allah kelamı olduğunu, İlahi kitap olduğunu kabul ediyorsunuz anladığım kadarıyla. Yanlış mı anlamışım?

pante 10-06-2006 23:15

Sevgili Aldostu;
Muhakkak ki iyi bir araştırma ile daha geniş ve tatminkar bilgiye ulaşılabilir. Ancak, bu araştırmanın vahiy hali olarak tanımlanan trans halindeki insanlar üzerinde yapılan incelemelerden olması gerekir ki bu incelemelerin yeterli done olmadığı için yapılamadığını biliyorum. Doneden kastım, bir ilham aldığında trans hali yaşayan insanlardır.

Hz. Muhammed sara hastası değildi. Çünkü Sara hastalığında bilinç kaybı vardır. Hasta ayıldığında hiçbirşey hatırlamaz. Halbuki Muhammed, trans halinde ayetleri okuyor ve yazdırıyor.
Şimdi şu ihtimalleri değerlendirelim:
1- Kendisine vahiy geldiğine çevresini inandırmak için rol yapıyordu.
2- Kendisine gerçekten vahiy geliyor ve bu vahyin etkisiyle trans haline giriyordu.
3- Vahiy haliyle ilgili anlatılanlar uydurmadır. Böyle bir hal yaşamamış olabilir.
4- Vahiy hali denilen durum sara ya da başka bir beyinsel hastalıktır.

Burada 4 no.lu şıkkın olamayacağını belirtmiştik. 3 no.lu şık da çok zayıftır. 1. şıkkı ise 23 yıl boyunca bu rolü sürdürmesini pek inandırıcı bulmuyorum.

Müslümanlar 2. şıkka inanır. Ben de bu şıkka şöyle inanıyorum:
İlham denen olay anlık bir olaydır. Hiç beklenmedik, olmadık bir anda birden aklınıza birşeyler gelir ve geçer. Eğer bunu derhal kayda almazsanız unutursunuz ve bir daha da aklınıza gelmeyebilir. Besteciler, gelen ilhamı hemen üstüste mırıldanarak akıllarında o melodiyi oluşturur ve hemen notalarını kaydederler. Şairler de mısraları üstüste tekrarlarlar. Çoğu yanlarında daima kalem kağıt bulundurur. Şiire merak saldığım sıralarda benim de başımdan geçmiştir bunlar. Hatta ilk kez duyduğum birkaç melodi dahi ilham almış, ama müzikle ilgilenmediğim için üstünde durmamıştım.

Hz. Muhammed'in vahiy geldiğinde aşırı terlediği, sürekli dilini oynattığı, titreyerek mırıldandığı belirtilir. "Gelen vahyi hafızasına iyice yerleştirdiğinde vahiy hali geçer, katiplere gelen vahyi yazdırırdı." diye rivayet edilir. Kağıt-kalemin olmadığı ortamda çaresiz uygulanacak tek yöntemdir gelen ilhamı kaçırmamak için. Kim olsa aynı şeyi yapardı.
Peki aşırı terleme ve titreme halinin sebebi nedir? diye düşünürsek, belki bu vahiy halinde neler yaşadığı abartılıyor olabilir. Titreme hali, etrafın dikkatini üzerine çekme ve gelen ilhamı kaçırmasına sebep olacakları bir dikkati dağıtıcı davranışı engelleme amacı olarak da açıklanabilir.

Bu konuda düşündüklerim bunlar. Ama araştırma mümkün mü bilemiyorum. Çok zor.

soro 13-06-2006 22:59

sn. krc,
"Tanrıya inanan bir insanı Kur'anın Allah kelamı ve hz. Muhammed'in peygamber olduğuna nasıl ikna edebilirsiniz şu devirde.

not: Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna dair deliller elbette Kur'andan ayetler olmamalı. "

demissin.

sizce Allaha inanan bir insan Kur'anin Allah kelami ve Hz.Muhammedin peygamber olduguna nasil ikna olur su devirde.
Ne tur deliller ister.nasil bir teblig arzular.
not:Kur'an'ın Allah kelamı olduğuna dair deliller elbette Kur'andan ayetler olmamak sartiyla.

Allahi Allahtan,Kur'ani Kur'andan,Peygamberi peygamberden anlayip dinlemeden bu adam nasil inanacak?
biraz zor olacak amma nasil yapsak?

ESLEMTU 14-06-2006 00:28

Karacahil insanalr gaybı bilemezler..Gayb hakkında sadece tahminden öteye gidemez..Bunda hemfikirizdir zannederim..Şimdi elimize 1000 sene önce insan tarafından yazılmış bir kitabı alsak ve okusak,hatta o kadar da geriye gitmeyelim 50 sen önce yazılmış bir kitabı alsak okusak şimdi geçerliliğini yitidiğini görürüz..mesela,embriyogenezin ilk yıllarında daki teorilerden biri anne karnında küçük insan minyatürlerinin olduğunu kabul ediyordu..Şimdi bu kitabın bir geçerliliği kaldı mı?Hayır?

Evren konusunda aristonun dünya merkez durağan evren modeli geçerliydi..Şimdi bu teoriden eser kaldı mı?hayır..

Abiyogenez dene bir teori vardı..mesela kirli çamaşır+buğday=fare..o devirde sterilite bilinmediğinden,uygulanmadığından bu şekilde bir çıkarım yapılıyordu..Mikroskobik oluşumlar görülmediğinden sadece çıkan ürüne bakıyorlardı..ve böyle bir teori öne sürülmüştü...Şimdi geçerli mi?hayır..artık sterilite de bilniyor deneyler steril ortamda gerçekleştiriliyor..

İnsan sadece kısıtlı bilgisiyle tahminde bulunabilir..Tahmini sahip olduğu bilgi kadardır..

Kur'an yerin ve göğün sırrını bilen Allah tarafından indirilmiştir..Bı sırlar Kur'an'da açıklanmıştır...
27.88. Sen dağları görürsün de, onları yerinde durur sanırsın. Oysa onlar bulutların yürümesi gibi yürümektedirler. (Bu,) her şeyi sapasağlam yapan Allah'ın sanatıdır. Şüphesiz ki O, yaptıklarınızdan tamamıyla haberdardır.
Sure : Neml Sûresi

Dağları gördüğümüz halde bir yanılsamamıza dikkat çekiliyor..dağları hareketsiz sanırsın...oysa onalr bulutların geçip-gitmesi gibi gitmektedir..ve bunda dikkat çekilen birşey dah var..bunun bir sanat olduğu herşeyi sapasağlam yapan Allah'ın sanatı...ve o nasıl bu bilmediğiniz, yanıldığınız,şeyleri biliyorsa,bilmediğini zannettiğinizi sizin yaptığınız amelleride bilmektedir..Öyle değilmi?bak bir geminin direği gibi olan dağlar da,hareket etmekte...oysa farkında bile değiliz ne bir gürültü,ne bir ses...hareket halindeyiz ama durağan zannediyoruz..şaşılacak,hayrette bırakan bir sanat değil mi?ne dersin..Hz.Muhammed'in ve o devirdeki bir insanın 1400 yıl önce ki teori olan dünya durağan ve merkez evren teorisine uyması lazım değil mi?Hz.Muhammed'in..Sırf bu kitabı kendinden uydurduğu söyleniyorsa...Bu bir sırdır ve veriliyor..Hiç insan sözüne benziyor mu?İfadelere dikkat et..Hiçte insan sözüne benzemiyor..

pante 14-06-2006 01:27

Bazı yazılar buhar oluyor sanırım.
Sitede bir sorun mu var acaba?
Bu başlıktaki yazım kazaya uğramış..

Karacahil kardeşim;
Kutsal kitapların Tanrıdan gönderildiği inancında değilim.
Ancak ilhama inanırım. Kehanet gibi birtakım ayetlerin ilham olduğu inancındayım.

K.C. 14-06-2006 10:41

..... sildim...

K.C. 14-06-2006 11:04

değerli psiko,
bu yazdıklarınız hangi din?
bu ne güzel bir sevgi böyle...

bu yazılar ne ise, bana anlatın lütfen..

sağlıcakla...

K.C. 14-06-2006 11:33

değerli psiko,
bu sözler Tanrı sözü, hitabı gibi yazılmış...
hz. Bahaullah kimdir? Nebi midir? Onun eserinde Tanrı sözleri olduğuna göre bu sözler Tanrı'dan mıdır, O'nun mudur?
Allahın adı ve secde geçtiğine göre aynı zamanda müslümandır anladığım kadarıyla ama kimdir, necidir, o eseri neye dayanarak yazmıştır? Kitabın menbağı, kaynağı nedir?

ESLEMTU 14-06-2006 11:46

Karacahil samimiyetine gerçekten inanmak istiyorum...Lakin misyoner lakırdılarını çok işittiğimden,hafifte bunun bir kokusu gelmiyor değil hani..Lakin delilim yok..Sen Hz.Muhammed(s.av) hakkında ve Allah hakkında bir zanna kapıldığına göre bende senin hakkında böyle bir zanna kapılabilrim değil mi?Sonuçta bu zan-his-hezeyan..Dilediğim gibi düşünebilirim..

arkadaşım birşeye hüküm verirken delil olaak tek bir delilin mi vardı ki,hemencecik Allah(c.c) hakkında ki vesveselere kapıldın...Yani dayanağın bir tek delilmiy di?Allah(c.c) adaletlidir arkadaşım bu konuda kuşkun olmasın..

Afrika'daki açlara takmıştım. Kenya'da askeri yönetimin askerlerinin tecavüz edip hamile bıraktığı, günde kişi başına 2.7 bardak su düşen annelerin babası belirsiz yavrularına su verebilmek için kendi sularından kesişleri, onları öyle iyi anlıyordum ki, bir hayatın kucaklarında, süt gelmeyen memelerinde can verişleri... Bunların tek tanrıya inanmasının, iyi insanlar, fedakar anneler, ırzlarını korumaya çalıştıkları halde tecavüze uğramış kadınlar olmaları ne fark ederdi. Kur'an ve Muhammed bunlara tebliğ edildiği halde inanmadıklarından gidecekleri yer belliydi Kur'an'a göre.

İnsan yeryüzünde Allah'ın halifesidir arkadaşım.Meleklerden ayrı özelliği olan bir yaratılışa sahiptir..Doğruyla-yanlışı ayırt edebilir.Hüküm verebilir..Yeryüzünün işleyişi insana bırakılmıştır..Halifelik budur..İnsanda Allah'ın kendisine verdiğiyle çevresine adaletli olmakla mükelleftir.Buna göre hesap görecektir..Bu bazılarının fakirler var Allah(c.c) dileseydi onları doyurordu,Allah'ın doyurmadığı biz mi doyuralım,diyenler gibi veya sen ve Rabbin gidin savaşın biz burad oturuyoruz diyenler gibi veya tohum ekmeyip,biçmeyi düşünenler gibi...Allah(c.c) dileseydi elbettte,teryüzünde ne bir adaletsizlik olur,nede açlık nede başka birşey..lakin herkes sınananacak..sahip olduğu doğru-yanlış seçim özgürlüğüne sahip olduğu için..

Hadislere baktım. Peygambere gelip tecavüze uğradığını söyleyen bir kadına peygamber'in recm cezasını verdiğini okuduğumda duyduğum öfkeyi anlatmak için kelimeler yetmez.

Kurguyu gayet iyi düzenlemişsin.. :=)) söyle bakalım peygamber efendimiz(s.av) devrinde kaç tane recm olayı olmuştur?Hadisi buraya da yazarmısın?Bakalım olay neymiş?İşin aslı neymiş?Kutuyu açalımda içindekini görelim.Ambalajla hüküm vermeyelim değil mi?

Kur'an'ın Allah'ı benim Allah'ım olamaz..

İşte klasik misyoner lakırdılarından biri.. :=) karacahil aç perdeyi,eyle viran..kuzum sen kimsin :=)

hiramusta 14-06-2006 11:56

O mazlumların,o masumların ve insanlığın günahının bir fotoğrafı olan o unutulmuş,terkedilmiş,sessiz bir köşede sessizce Rabbine can veren o insanların cehenneme gideceğini sana hangi zalim söyledi?Bunlar maksadını aşan ifadelerdir.Böyle inanan insanlar onlara sıcak bir aş için,bir damla su için,dine davet için ne yapmışlardır?Birşey söyleyeyim mi?Hiç...!Aksine,o açlığa nisbet edercesine Cappriselerde,tatil köylerinde,Dubaide çölün ortasındaki kayak merkezinde eğlenmişlerdir.Bütün buna rağmen güzel gelişmeler de yaşanmıyor değil.Başını Bülent Yıldırım ağabeyin ve birkaç idealist gencin çektiği İHH diye bir İnsan Hak ve Hürriyetleri vakfı var.Ve bu vakıf Bosna savaşından beri dünyanın *dört bir tarafında insanlığa yardım çalışmaları yürütmektedir.Bu yıl ağırlık Afrikaya verildi.Bu karakıtanın en büyük sorunu olan su sorunu üzerine ciddi çalışmalar yapılıyor.Tabi bu çalışmalar bu gençler için büyük insanlık küçük sayılabilecek çalışmalardır.Bu güne kadar Afrikada vakfın çalışmalarıyla din,dil,ırk ayrımı yapmaksızın yüzlerce su kuyusu açılmıştır.Ama bu yeterli değildir.Binlerce kuyuya ihtiyaç var.Bu çalışmalar sayesinde Türkiye ile Afrika arasında bir dostluk köprüsü kurulmuş,unutulan Osmanlı yardımseverliği yeniden hatırlanır olmuştur.Ve yine bu çalışmalar sayesinde kitleler halinde İslama intisablar başlamıştır.Velhasıl eğer cehennemde yanacak birisi varsa o da susuzluktan çatlayıp ölen Afrikalı çocuğun bu ölümünün ağır vebalini taşıyanlardır.

soro 14-06-2006 12:10

sorogren

Çevrim durumu: Bağlı *Tarih: Çar Haz 07, 2006 11:44 am * *Mesaj konusu: Re: acele aydınlanmam lazım * *

--------------------------------------------------------------------------------

bravo.
bende sıkıldım bu işten.
yalancıysan kendi bileceğin iş.
beni ilgilendirmez.
ben senin ,
"eskiden iyi müslümandım,böyle böyle oldu.anladım ki ateistlik iyiymiş " türü tiyatronu engelledim.
yalanların ve iftiraların hala meydanda.cevapsız

K.C. 14-06-2006 13:24

sn. sor öğren,
siz iyi misiniz?
nedir bu adıma 3. topiki açmanız, nedir bu bana karşı olan kininiz, hazımsızlığınız.. hatta ateşiniz.

ne olur sakinleşin artık, hatta çıkın bir taze nefes alın, ciğerlerinizi şöyle derin derin bol oksijenle doldurun, doldururken etrafınızdaki insanlara, çocuklara mülayim bakışlarla, sevgiyle bakmayı deneyin... bu arada, 'vay be, kara cahili nasıl da nakavt ettim, onun tüm pisliklerini foruma serdim, onun yalancı olduğunu nasıl da ispatladım, gıkını bile çıkaramadı kafir" diye düşünüp kendinizi taktir ederek gülümseyebilirsiniz de. Yani herhalde sizi rahatlatır bunlar diye böyle bir çare düşündüm. Ama siz başka bir çare biliyorsanız onu uygulayın, yeter ki aynaya baktığınız adamla barışın artık.

Ben kafirim tamam mı? Sizinle aynı tanrıya inanan yalancı, düzenbaz bir kafirim. Sizin dininize göre katlim vacip mi değil mi? müslüman olan eşim benim bu halimi bilse boşaması lazım değil mi?
beni uydurmakla itham ettiğiniz hadislerden bir kısmı 'hadislerden inciler' topikinde. Diğerlerine de ulaşır elbette ezkamo arkadaşımız. Bir okuyun isterseniz, ben mi uydurmuşum o hadisleri. Ama önce sakinleşin lütfen.
Durup dururken adıma tahrik edici, küçük düşürmeye çalışıcı topikler açıp nefsinizi/egonuzu tatmin ediyorsunuz anladım da bunlar sizi rahatlatmıyor gördüğünüz gibi, siz de bunu anlayın artık.

soro 14-06-2006 13:32

sakin olun lütfen.

K.C. 14-06-2006 13:34

Alıntı:

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 35663)
sakin olun lütfen.

kendinize yaptığınız bu telkine devam edin. elbet işe yarayacaktır.

soro 14-06-2006 13:43

benim hakkımda dediklerinize kendiniz inanıyormusunuz.

sizin imanınız benim umurumda mı.
ne olursan ol.kendin ol.
başkası gibi görünmek istemesen bile bizim seni bir başkası olarak görmememize de yardım et.
ikide bir geçmişini bahsediyorsun bu kimi ilgilendirir.
burası psikoloji anabilim dalı değil.
devamlı gam ve keder içinde özel deneyimlerinizi anlatıyorsunuz.
kimin ders alması için yapıyorsunuz bunu.
hayatınızın çok çok tecrübeler yaşadığını ve neticede doğru yolu islam dışına çıkınca bulduğunuzu mu anlatıyorsunuz.
Allaha o kadar laf ettiniz.
neticede birAllah var.
afrikadaki durumşardan vs Allaha kafa tuttun peki Allah bir olduğuna göre diğer dinlerin bahsettiği Allah eğer doğru ise zaten afrikanın da allahı o değil mi?
sen afrikada açlıkkıtlık vs var islamın Allahı nasıl böyle diyorsun.
E öbürlerinin ki de aynı afrikanın Allahı değilmi.
anlamadım islamınkini eleştirirken yalan yanlış.
diğerlerinden gelen Allah kelamları nasıl ilgini çekiyor.onu da eleştirmen gerekmezmiydi salt afrikada olanlar için eleştiriyorsan.

bak senin bir fert olarak dini durumun kimseyi ilgilendirmez.bizimki de seni ilgilendirmez.
o halde şahsi bir şey yok anla bunu.
sen belki de benim kapı komşumsun,nitekim senin gibi dostlarım var bir problem de yok aramızda.ama sen *olmaması gereken şekilde ifadelerde bulunuyorsuneskilerden anlatıyorsun acındırıyorsun sonra da aha şimdi doğruyu buluyorum diyerek gerçek niyetini meydana çıkarıyorsun.
kızma bana.

K.C. 14-06-2006 13:55

yahu soröğren,
ben o Allah'ı arıyorum zaten. Kur'an'da tarif edileni değil. Gerçeği arıyorum ben.

kendimi tahlil etmeye çalışıyorum, kimseye de kendimi acındırmaya çalışmıyorum, merak etme. acımak gibi insanca bir duygunun sende oluşmasını istemiyorsan benim yazılarımı görmezden gel, hiç okuma. ben yokmuşum gibi yaşa, ben yokmuşum gibi yaz.
bana karşı kişisel olmayan garazin sana 4. topiki de açtırdı. hadi bakalım, hayırlısı. ilkinde açıkça benim adım geçiyor, ikincisinde beni aleni davetin, 3. topikin yine bana verdiğin bir cevabı ve ithamlarını ihtiva ediyor, sen hala kişisel olmadığını söyle. hayır kendin de inanacaksın bu gidişle ondan korkuyorum.

bir gün yeniden müslüman olursam bu sen ve senin zihniyetinde olanlar sayesinde olmayacaktır. neyse ki senin de böyle bir misyonun yokmuş, bu beni rahatlattı.
lütfen artık bana laf yetiştirme ve orada burada bana göndermeler, imalar yaparak, ithamlarda bulunarak yazma. Beyin hazımsızlığını gidermenin bir yolu da beni Allah'a havale etmektir. Sen de öyle yapıver gitsin.

soro 14-06-2006 14:41

sayın karacahil,umarım gün gelir herkesin aradığı ama kimilerinin bulabildiği doğruyu sizler de bulursunuz.
son kez şahsi olmadığını ifade etmek isterim.
ben seni tanımam sen beni tanımazsın.nasıl şahsi olsun.
kendine iyi bak .eşine selamlar.çocukların gözlerinden öperim.

ESLEMTU 14-06-2006 16:01

karacahil,önemli olan misyonerliğin değil arkadaşım,damardan verip istediğin sonuca gitmenin basit kurnazlığı..gerek yok...açık açık söyleyeceğin birşey varsa söyle arkadaşım...dinleriz cevap veririz..Ambalaja gerek yok..

K.C. 14-06-2006 16:17

Alıntı:

ESLEMTU";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 35687)
karacahil,önemli olan misyonerliğin değil arkadaşım,damardan verip istediğin sonuca gitmenin basit kurnazlığı..gerek yok...açık açık söyleyeceğin birşey varsa söyle arkadaşım...dinleriz cevap veririz..Ambalaja gerek yok..

sn. ESLEMTU,
ambalajım yok, neysem o yum. Yeter ki siz görmek isteyin, hüsnü zanla hareket edin. Neyin misyonerliğini yaptığımı ima ettiğinizi de anlamış değilim. Kurnazlık falan... nedir bunlar, buradaki sorgulamalarımı, arayışlarımı nasıl bu şekilde yorumlayabildiğinizi de anlamış değilim.

Açık açık söylüyorum işte, ben müslüman değilim, daha ne diyeyim. Ateist de değilim, beni itham eder gibi ateist olmakla da ithamdan vazgeçsin böyle düşünüp yazan arkadaşlar.
Daha ben ne olduğumu bilmezken, benden başka herkes çözüvermiş, sen pantesin, misyonersin, ateistsin, kurnazsın, yalancısın, şusun busun...
tüm bunlara inanmak sizi rahatlatacaksa tamam... ben öyleyim, ne diyeyim.

spartacus 14-06-2006 17:46

sevgili ayaydin (karacahil)

Forumlarda ne zaman ki bazı arkadaşlar -yanlış anlaşılmasın- ne zamanki düşünce bitiyor, o zaman niyet arıyorlar.
Bu şudur ondan böyle diyordur, bu budur ondan böyle diyordur yönlü çözümlemelere gidiyorlar. Tartışma karşılıklı bir iletişimdir ve herkes tartışma anında eşittir.
Kimin elinden alınmış ki, laf olsun torba dolsun, misyonerlik vs öyle demezler, neden misyonermiş onu şöyle güzel bir biçimde açıklarsın değil mi? Ucuza kaçmak bizde toplumsal boyutlardadır. tartışma kültürü bizim için patırtılı kütürtülü kavgalardır.
Nerde düşüncemize uyum sağlamayan birisini görürüz onunla fikirlerini tartışmak, irdelemek yerine, kişiyi baştan nakavt etme (kavga histerisi) anlayışı ile bir çerçeye koyarak, daraltmaya çalışırız. Peşinen saf dışı etmek için.
Bu tür yöntemlere belkide bilerek belkide bilmeyerek düşüyoruz, ama nerde gördün böyle basit tartışma maddelerini, ciddiye almayacaksın.

Biz istiyoruz ki herkes aynı olsun, nerde farklı bir düşünce var, bu farklılığın bizi ilerletecek belkide bizim kendi iç düşünce ve dünyamızda göremediğimiz çelişkileri görmemizi sağlayacak olabileceğinden ziyade, hemen ya benim gibi düşünür yada şudur, zaten şunlar da budur, bunlarda susturulmalıdır, urun, kesin, biçin... Anlayış bu anlayış, zihniyet bu zihniyet...

Bu tür yaklaşımlar düşünen insanı sindirmek içindir. Ciddiye almayacaksın, sen insan olmanın en güzel erdemi olan ölgün değil, diri düşünmeye, sorgulamaya ve ancak mantığınla hareket etme erdemine ulaşmış birisin. Bu ölgün ve sorgulamayan, sadece düşünce yapısı, emirleri uygulamak için çalışan insanları rahatsız edeceksin, onlarda sana tepkilerini bir şekilde göstereceklerdir, bana göre ise bu doğru yolda olduğunun göstergesidir.

Dünyada kendisinden geriye kalanları kafir olarak gören ve onlara bu dünyadada diğer? dünyadada azap dan başka bir seçenek tanımayan ruh anlayışı ne diyebilirdi ki. O yüzden kişileri düşünce ve inançları ile anlamaya çalışalım.

ESLEMTU 14-06-2006 22:00

sparta,bilerek söylenen bir iddia bu.gerek yok sırf dediğim bu..yani böyle tiyatrolara gerek yok..ne önemi var benim için şu,olsun bu olsun..Bak bak Kur'an'ın Allah'ı benim Allah'ım olamaz.. Peki neyin Allah'ı senin Allah'ın olur?Bak arkadaşım hani diyelim müslümandın..mürted oldun diyelim..Mürted olan bir kişi bile böyle demez..İma ile Kur'an'ın Allah'ı demez anlatabildin mi?Allah'a isyan eder felan filan..ama böyle bir cümle kurmaz,kuramaz..hemen başka bir seçeneğe giremez..

beni rahatlatacak birşey yok arkadaşım...da böyle tiyatrolara gerek yok.sen kendin rahat ol :=))) dersine iyi çalış...

K.C. 14-06-2006 22:06

MÜSLÜMANLARDAN VE HZ. MUHAMMETTEN ÖZÜR DİLİYORUM

önceki sayfadaki bir yazımda tecavüzle ilgili bir hadis ve Muhammet'in verdiği recm kararından bahsetmiştim.
Az önce ilgili hadisi buldum ve o hadisi yanlış anladığımı fark ettim. Hadisi aynen aşağıya alıyor ve Müslüman Arkadaşlardan özür diliyorum.
Ancak daha önceki yazım o zamanki bilgim (yanlış anlamam) doğrultusunda yazılmış olup kesinlikle birilerine iftira amacıyla yazılmamıştır. Ameller niyetlere göre ise gerçekten, iftira etmek gibi bir amacımın olmadığı bilinsin.

HadisNo : 745
Fasil : HUDUD BÖLÜMÜ

Konu : Zina Haddi

Ravi : Vail İbnu Hucr İbni Rebia

Hadis : Resulullah (sav)`ın sağlığında, namaz kılmak maksadıyla bir kadın evinden çıkmıştı. Yolda ona bir erkek rastladı. Kadına çullanıp ihtiyacını giderdi. Kadın bağırdı, adam ise sıvıştı gitti. (Çığlığı üzerine) kadına bir erkek uğramıştı. Ona başından geçeni anlatıp, bir adam bana böyle böyle yaptı dedi. Sonra, bir grup muhacire rastladı, başından geçeni onlara da anlatıp: "Bir adam bana böyle yaptı!" dedi. Hep beraber yürüyüp, kadının kendisine tecavüz ettiği kimseyi yakalayıp kadına getirdiler. Kadın: "Evet bu odur?" dedi. Sonra adamı Hz. Peygamber (sav)`in yanına götürdüler. Resulullah adamın recmedilmesini emrettiği sırada, kadına tecavüz etmiş olan kimse kalkıp: "Ey Allah`ın Resulü, suçlu benim!" diye itirafta bulundu. Resulullah (sav) kadına: "Git. Allah günahlarını affetti" dedi. Zan altında kalmış olan kimseye de güzel sözler söyleyip (gönlünü aldı). Mütecavizin recmedilmesini emretti ve recmedildi. Sonra Resulullah şunu söyledi: "Bu adam öyle bir tevbe ile tevbe etti ki, böyle bir tövbeyi Medine ahalisi yapsaydı kabul edilirdi." (Tirmizi şu ziyadede bulunmuştur: Vail (ra) Hz. Peygamber (sav)in kadına mehir takdir edip etmediğini zikretmedi.")

EDİT: ÜSTTEKİ YAZIYI ESLEMTÜ'NÜN YAZISINI GÖRMEDEN YAZDIM. BEN YAZARKEN O GÖNDERMİŞ DAHA DOĞRUSU. HALA DA İFTİRALARINA DEVAM EDİYOR YA, PES... VALLAHİ PES...

K.C. 14-06-2006 22:19

Alıntı:

ESLEMTU";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 35721)
sparta,bilerek söylenen bir iddia bu.gerek yok sırf dediğim bu..yani böyle tiyatrolara gerek yok..ne önemi var benim için şu,olsun bu olsun..Bak bak Kur'an'ın Allah'ı benim Allah'ım olamaz.. Peki neyin Allah'ı senin Allah'ın olur?Bak arkadaşım hani diyelim müslümandın..mürted oldun diyelim..Mürted olan bir kişi bile böyle demez..İma ile Kur'an'ın Allah'ı demez anlatabildin mi?Allah'a isyan eder felan filan..ama böyle bir cümle kurmaz,kuramaz..hemen başka bir seçeneğe giremez..

beni rahatlatacak birşey yok arkadaşım...da böyle tiyatrolara gerek yok.sen kendin rahat ol :=))) dersine iyi çalış...

sn.ESLEMTU,
ben hala kul hakkından korkarım,
sizin böyle bir korkunuz var mı? buralardan yok gibi görünüyor da...
Siz ne biliyorsunuz benim yaşadıklarımı, siz mi yaşadınız. az da olsa empati yapma gereği duydunuz mu, YOOOK,
boş boş konuşuyorsunuz, kendi dediklerinize de ancak siz inanıyorsunuz. güya bana sorular sormuşsunuz, peki neyin Allah'ı benim Allah'ım olurmuş... sizin okumanız olduğundan ciddi şüphelerim var, yazmanız olduğunu görüyorum da...
Lütfen artık benimle uğraşmayın, lütfen..
Rahat ederiz diye bu foruma girdik nedir bu yahu... Ötekiler kafir dedi, iyi dedik, sorgulamak için kafir olalım, burada da ne sahneye koyduğumuz oyun kaldı (ki bence hiç hoş bir topik değildir sor öğrenin açtığı ancak kendisinin nasıl biri olduğunu sergilemektedir) ne misyonerliğimiz, ya yalancılığımız... takiyye yapmıyoruz en azından.
sizin zihninizde hiçbir soru yok mu Allah aşkına? O soruların büyük boyutlara ulaştığını düşünün... ama yapamazsınız, benim kadar cesur olup, kafirliği göze alıp sorgulayamazsınız işte... neden?
dini sorgulamak adamı dinden imandan eder de ondan. Bana veya sorularıma verilmiş bir tek cevabınız var mı sizin? Yoksa biri kahpeye vur emri çıkardı da ona mı uyuyorsunuz sadece...

size soru, sor öğren cevap yazamıyor ya siz yazın bari: kadına boşanma hakkı veren bir tek ayet veya hadis gösterin bana...
benim uydurduğum hadislerden olmasın ama

not: bu foruma geldiğimden beri kendimi hiç bu kadar kızgın hissetmedim. Tüm forum arkadaşlarından özür diliyorum. Ama günlerdir aleyhime yapılan bu iftira ve aşağılama bombardımanı gerçekten çekilir gibi değil. Başka hangi üye için 4 topik açılmıştır hem de aynı kişi tarafından.... hayret birşey ya... bu kadar mı olur.

soro 14-06-2006 22:40

muslumanlarin herseyi kur'andan bulup hukum cikaririz diye bir iddiasi yokken musluman olmayanlarin bu kur'an sevdasi nerden geliyor anlamak zor biraz.
kur'an gunluk hayatin tum teferruatini yazsa idi heralde 1000 cilt olurdu.bu kur'ani vahyen alacak peygamber de 300 yil yasamali idi heraqlde.bunu okuyacak muslumanlar da 200 yil yasamali idiler.bundan hukum cikarmak da bir olay icin 2 3 yil surerdi heralde.neyse musluman olmayanlara bir diyecek yok.

nikah bir akittir ve tesisi aninda sartlari olabilir.
ayrica hukuki bazi durumlarda nikah taraflarin istegi ile fesfedilir.bu taraf kadin da olabilir.
bunu kur'an yazmaz.fikih kitabi yazar.
siz sadece kur'anda yazanlara gore yasayacaksaniz muslumanligi tamam o zaman o kadarini yasayin ne guzel iste.abdest yerine bir elinizi islatirsiniz.namaz yerine de bir allah dersiniz olur biter.tam size layik.

erenkutsuz 14-06-2006 22:52

Alıntı:

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 35732)
muslumanlarin herseyi kur'andan bulup hukum cikaririz diye bir iddiasi yokken musluman olmayanlarin bu kur'an sevdasi nerden geliyor anlamak zor biraz.
kur'an gunluk hayatin tum teferruatini yazsa idi heralde 1000 cilt olurdu.bu kur'ani vahyen alacak peygamber de 300 yil yasamali idi heraqlde.bunu okuyacak muslumanlar da 200 yil yasamali idiler.bundan hukum cikarmak da bir olay icin 2 3 yil surerdi heralde.neyse musluman olmayanlara bir diyecek yok.

ayrica hukuki bazi durumlarda nikah taraflarin istegi ile fesfedilir.bu taraf kadin da olabilir.
siz sadece kur'anda yazanlara gore yasayacaksaniz muslumanligi tamam o zaman o kadarini yasayin ne guzel iste.abdest yerine bir elinizi islatirsiniz.namaz yerine de bir allah dersiniz olur biter.tam size layik.

kardeşim nuh 950 yıl yaşamış...

hani diyor ya 1000 yıldan 50 eksik diye o işte...

pek tabi muhammed de yaşayabilirdi!

yoksa bana tanrınızın aciz olduğunu mu söylemek istiyorsun???

bu 100 cilt olan kuran'ı okuyacak insanın da 200 yıl yaşaması işi saçma çünkü buna ne gerek var???

peygamber göndericeğine herkesi peygamber yapsaymış ya

K.C. 14-06-2006 22:53

Alıntı:

sorogren";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 35732)

ayet ve hadislerde cevap bulamayınca böyle bir cevap yöntemine baş vurdunuz demek. Kur'anın; o kadar önemli şeyler dururken neleri ihtiva ettiğini ikimiz de biliyoruz, bu yüzden o konuya hiç girmeyeceğim.

Erkeğin boşanmasını düzenleyen ayete 've kadın' şeklinde bir ilave yapılmış olsaydı herhalde o kelimeyle sizin dediğiniz gibi 1000 ciltlik bir külliyat halini almazdı Kur'an. bakın ne kadar az yer kaplıyor 've kadın'.
demek ki neymiş, fıkıhçılarımız Kur'an'ın yazarının düşünemediğini düşünüp kadına da boşanma hakkı vermeyi uygun görmüşler. Lütfen bunu artık kabul edin. Hiçbir eksiği olmadığını iddia eden başka bir kitap mıydı yoksa... yanlış hatırlıyor olabilirim tabii...

bu arada müslüman olmayan biri niçin kur'anla ilgileniyor? müslümanlar bile kur'an'dan hüküm çıkarmaya uğraşmazlarken demişsiniz ya... lütfen bu cümlenizi bir daha düşünün, cevabı içinde saklı zira. ilgilenseler benim gibi olurlar da o yüzden ilgilenmiyorlar belki de. Yoksa siz de o yüzden mi Kur'an yerine Said amcayı okuyorsunuz. Sahi Said amca boşanmayla ilgili kadının da hakkı olduğunu yazmış mı bir yerlere.

soro 14-06-2006 23:02

bosanma kelimesi turkcede neyi ifade ediyor biliyoruz da, talak ayri fesih ayridir.
kari koca yazdiklariniz ayni *minval uzerine devam edin.siz kendi dininizdeki durumlari da yazsaniza biraz da biz ogrenelim.

sen hem niye merak ediyon simdi laik bir ulkedeyiz ve sorun yok.erkek veya kadinsaniz esinizi bosayabilirsiniz.bu kadar arastirmayin bir avukata basvurun.esinizin yazisini bekliyorum.

K.C. 14-06-2006 23:14

hoppala...
bir tek eşim eksikti onu da tamam ettiniz sor öğren...

yahu siz bu hayal gücü ve mantıkla fantastik kurgu türünde senaryolar yazmayı denesenize... tiyatroya da çok aşina görüyorum sizi...

talak boşamaktır, fesih de akdi bozmaktır, boşanmak anlamına gelmez, onun gerekçeleri farklıdır. butlanla ilgili... islam alimleri oraya erişti de Kur'an erişemedi. Siz yine de hem talak'ı hem feshi yazın ayetlerde, her mihnet kabulüm yeter ki gün eksilmesin penceremden.

hay Allah ne günü yahu, gece olmuş...
siz bana bakmayın yazın... hadis de olsa kabulümdür. Yalnız Ebu Hureyrede herhalde olmaz öyle kadınlar lehine hadis, başka ravilere bakın.

K.C. 14-06-2006 23:20

söylemeyi unutmuşum;

ben kendi dinimdeki durumu şu anda yazamıyorum çünkü şu anda bir dinim yok. günlerdir bunu söylüyorum size, ihtimaldir ki bu kez anlarsınız...

başka sorularım da yanıtsız kalmış diğer topiklerde, burada toplayayım bari:

1-Mürted'in nikahı otomatikman düşer mi?

2-Mürted'in (yani ben oluyorum burada) katli sünnet/vacip/ farz mıdır? Ayet ve hadis kabul ediyoruz. Böylece size de biraz Kur'an ve hadis okutmayı amaçlıyoruz.

erenkutsuz 14-06-2006 23:21

Alıntı:

karacahil";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 35752)
söylemeyi unutmuşum;

ben kendi dinimdeki durumu şu anda yazamıyorum çünkü şu anda bir dinim yok. günlerdir bunu söylüyorum size, ihtimaldir ki bu kez anlarsınız...

başka sorularım da yanıtsız kalmış diğer topiklerde, burada toplayayım bari:

1-Mürted'in nikahı otomatikman düşer mi?

2-Mürted'in (yani ben oluyorum burada) katli sünnet/vacip/ farz mıdır? Ayet ve hadis kabul ediyoruz. Böylece size de biraz Kur'an ve hadis okutmayı amaçlıyoruz.

kardeş sen dinsizsen neden uğraşıyorsun bu imam nikahı tarzı şeylerle...

ESLEMTU 14-06-2006 23:29

sn.ESLEMTU,
ben hala kul hakkından korkarım,
sizin böyle bir korkunuz var mı? buralardan yok gibi görünüyor da...
Siz ne biliyorsunuz benim yaşadıklarımı, siz mi yaşadınız. az da olsa empati yapma gereği duydunuz mu, YOOOK,
boş boş konuşuyorsunuz, kendi dediklerinize de ancak siz inanıyorsunuz. güya bana sorular sormuşsunuz, peki neyin Allah'ı benim Allah'ım olurmuş... sizin okumanız olduğundan ciddi şüphelerim var, yazmanız olduğunu görüyorum da...
Lütfen artık benimle uğraşmayın, lütfen..

Şimdi konuyu saptırmayalım..Neyse,herneysen.Merhaba cem naber...cemle tanışın ha,birbirinize çok benziyorsunuz.. Pardon.. :=))

Bakın arkadaşım,sorularınız bir dağ kadar olsa,yine bir dağ kadar soruyu yüklenip getireceksiniz.Amaç ne?Munazara mı?Doğruyu mu bulmak?Putperestlerin puta taparlarken hangi akılla taptılar.Ya hindular..İneğe neden taptılar..Ateşe vs..Hangi akılla.. Heva,heves,hezeyan.. Hani bazılarının,evliya türbelerine gidip,çaput bağlamalarındaki düşünceleri ne ise,o..Hayvani bir akıl..Neden reklamlara hemen inanır insan..Gözboyayıcılık olmasın..Ambalaja inanan insan..İçindekini daha bilmiyor ama;Belkide boştur..Belkide çürüktür..Düşünmek zahmetlidir..hz.İbrahim(a.s) putperest kavmine soruyor..Neden kendi yaptığınız,isimlerini kendiniizn ve babalarınızn verdiği şu taşlara tapıyorsunuz?Cevap:onları taparken bulduk.başka cevapları yok çünkü..Bu putlar görürler mi?Hayır..İşitirler mi?hayır..Kendilerine zarar veren bir şeyin zararını defedebilirler mi?hayır..Kendisine yararıda olmayan faydasıda olmayan birşeye neden tapıyorsunuz..Ondan birşeyler istiyorsunuz..Ne güzel bir soru silsilesi değil mi?Akılları eğiten bir silsile..Düşünene..Bunlardan neden bahsediyorum..Çünkü,akl-ı selim'e ulaşmamış bir akıla ne dersen de,o yine putuna tapmaya devam eder...Bu sorularından önce,yapılması gereken ise öncelikle tabir-i caizse aklın tamir edilmesidir..Bu forumda bu tür sorulara cevaptan önce,benim uğraştığım şey bu...

soro 14-06-2006 23:34

karacahil biz hani ambargo koymustuk birbirimize.neyse sen o zaman daginik sorma hepsini burada sor da sor.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 01:07 .