![]() |
HUZUR İSLAM'DA
Bu resimler Iran'da 8 yasinda bir cocuk pazar yerinden ekmek caldigi icin seriat kurallarina gore cezalandirilirken cekilmis.
http://img.photobucket.com/albums/v718/Attila_Z/1.jpg http://img.photobucket.com/albums/v718/Attila_Z/3.jpg http://img.photobucket.com/albums/v718/Attila_Z/4.jpg http://img.photobucket.com/albums/v718/Attila_Z/5.jpg http://img.photobucket.com/albums/v718/Attila_Z/6.jpg |
Re: HUZUR İSLAM'DA
Şia'nın bu insanlık dışı görüntüler için bir diyeceği vardır herhalde.
|
Şia'dan önce kendi tereddütü mü yazmak istiyorum.
İran hala bu kadar geri mi? Yanlış anlamayın. Cezalandırma yöntemi ve uygulanış tarzı bu resimdeki gibi geri mi? demek istiyorum. Yani bir devlet ağırlığı görünmüyor resimde. Çocuğun başında bir sivil çömelmiş o kadar. Sanki halk ceza veriyor gibi.. Bir de çocuğu kimse zorlamadan kolunu yatırdığını görüyoruz. Çocuğun tepkisi böyle mi olur normalde. Bir aşıdan dahi korkan, ağlayan, kaçan bir çocuk çok rahat bir şekilde kolunu ezdirmek için yatırmış. Bunun sebebi ne olabilir? |
Bence bu haberin asparagas olma ihtimali yüksek. Sanki bir tür gösteri gibi.
|
bizim memleketin hortumcuları orda olsa ne yaparlar merak ettim.heralde arabanın markası felan değişir hummer jip kullanırlar altta ki havlu en kalitelisinden felan olur heralde.... allah ıslah etsin ne deyim
|
ben böyle huzurun ta içine ******
|
cevcet bi sus :)
|
O haber bana da inandırıcı gelmedi.
Bir kere şeriata göre verilmiş bir hırsızlık cezasında kol ezilmez el kesilir. Sekiz yaşındaki bir çocuğun cezai ehliyeti yoktur. İran gibi bir ülkede bile işlediği suçu kavrayamayacak nitelikte akli melikelerden yoksun olan birine ceza uygulanacağını zannetmiyorum. (çok mu iyimserim acaba) O kız gerçekten sanki bir gösteri sergilemek için duruyor orada. Tabii korkutulduğu için de o uysal davranışı sergiliyor olabilir ancak, gerçekten ceza vermek amacıyla onu oraya yatırdılarsa kolunun altına kolu kırılmasın diye konmuş o havlu benzeri şeyin ne işi var? mantıksız geldi bana. belki de yaşı küçük olduğu için çocuğa ceza verme amaçlı değil, korkutma ve caydırma amaçlı hafifletilmiş bir cezadır... Hey Allahım, senin emrin bu değildir bence... olamaz... İşlediği suçun ne olduğunu algılamaktan aciz, cezasını, sonucunu bilmeyecek kadar küçük bir çocuğa böyle bir ceza verilmesi senin muradına uygun olamaz bence Ya Rabbim. |
bu topici acip o resimleri utanmadan buraya koyanlara ve bu resimleri bir inceleme geregi duymadan bu adi iftirayi yapanlarin pesinden suruklenen koyun surusune en icten teessuflerimi sunarim.
fotograflarin imzasina bakarsaniz,peykeiran haber ajansi menseli ve siamak yari adli fotografcinin urunu oldugunu ve bunlari internette arastirirsaniz neticede bu resimlerin mense olan ajans tarafindan belirtildigi uzere bir seriat mahkemesi ve onun cezasi degil,iranda bazilarinin ekmek parasi icin icra ettikleri bir sokak show'u oldugunu ifade ettigini gorursunuz. bumu sizin bilimselliginiz.yaziklar olsun.saldirinin da bir rajonu olur. amerikan antiiran propagandalarinin bu sitede bu ikinci yayinlanisi neler oluyor anlamiyorum. littlegreenfooballs http://www.littlegreenfootballs.com/...8-Year_Old_Boy |
sor öğren,
o haberin gerçekliğine inanmış kaç kişi var yukarda bir bakar mısınız lütfen. Neredeyse herkes asparagas olduğunu düşünmüş. Tabii herkes bu kelimeyi kullanmamış. Niye yazan herkesi koyun sürüsü ilan edip teessüflerinizi bildiriyorsunuz ki. Bakın ne güzel, araştırmış bulmuşsunuz kaynağını asparagas olduğunu bizlerin şüphelerinden daha kesin bir dille söylüyorsunuz. İşte budur... |
Aslında iyi olmuş,herkesin seviyesini görüyoruz..
Deli_Cevat:Sınıfta kaldı,Muhakeme derslerini tekrar görmesi lazım.. K.c:en zoru bu iki yönede yorum yapmış...hangisini kabul etsek.. :=)) hafifletilmiş bir ceza mı? yoksa ceza-i ehliyeti yoktur mu? ders tekrarı muhakemat.. Kaya=direkt O..Muhakemat elif basından başlayacak... sargon: tebrikler...muhakemat 2.sınıfa geçebilirsin.. Panteidar: Sanki halk ceza veriyor gibi.. Direkt O..Muhakemat Dersi 1.sınıf tekrar.. Soröğren:Tebrikler...Sana muhakematı öğretmeye gerek yok..Diplomanı almışın... |
kc yapma bunu,ben herkese birsey demedim.
sizin gibileri tenzih ederim. sizlerin alinmaniza gerek yok. yazan herkesi koyun surusu demedigim halde provoke edercesine bu ifadeyi kullanman beni uzdu.ben "bu resimleri bir inceleme geregi duymadan bu adi iftirayi yapanlarin pesinden suruklenen koyun surusune " dedim. bu sizleri dislayan bir ifadedir.bunu bilmen gerekirdi. |
panteidar:Bir aşıdan dahi korkan, ağlayan, kaçan bir çocuk çok rahat bir şekilde kolunu ezdirmek için yatırmış. Bunun sebebi ne olabilir? (kuşkudur bu, kesin bir onay olduğu söylenemez. Ben bu cümleye bakıp o sert yargıları yapamazdım)
deli cevat:'a bir şey diyemiyorum :) kaya:gırgıra almış, haberle ilgili bir onay olmadığı gibi yorum bile değil. sargon:: tek cümleyle işi bitirmiş :) K.C.:: inanmamış ama öyle olabilme ihtimaline binaen (:)) bir iki çift laf etmeden de duramamış. huyudur. :)) Üstteki arkadaşların yazdıklarını ben sizlerden daha farklı yorumladım. sor öğren, sizi kırmak, üzmek değildi amacım. Biraz insaf penceresinden baktırabilmekti belki. Şunu da size tekrar söylemek istiyorum ki, ben şahıslarla uğraşmam, cevabım şahıslara olmaz, yazılana olur. Gönül kırdı isem affola... |
Eslemtu;
Eğer ilk yazımla kalsaydım, haklıydın beni de katmakta yanılanlara. Ama "gönder" tuşuna bastıktan sonra, bu resimlerde bir gariplik var diye düşündüm ve daha kimse birşey yazmadan tereddütümü ortaya koydum. "Sanki halk ceza veriyor gibi" derken, "bu iş devletin işi değil, halkın işi" anlamında söylemedim, tuhaflığın görülebilmesi açısından yazdım. Bence bu tür asparagas haberlere gerek yok Şamanist arkadaşım. Şeriat rejiminin olduğu ülkelerdeki gerçekler yeterli bence. Ama neticede bir tercih meselesidir. Kimileri o tür rejimleri dinine, yaşam tarzına uygun bulur. Kimileri de çağdışı bulur. |
hadi devam edelim,pantenin itirazı var..peki pante hangi delille halk ''tuhaflık olsun diye ceza'' mı veriyor..İtirazın kabul edilmedi..Muhakemat 1.sınıf tekrar...İtiraz etme yoksa taa muhakemat elif basına gönderirim..kaya ile seni bir tutarım..
Kc yorumların yorumunda bile hata ediyorsun.devam etmeyeyim..kaya ne diyor..allah ıslah etsin ne deyim demek tasdik etmiş değil mi?Sana ne vermiştim..Neyse sende,Muhakemat elifbasından başla... |
ESLEMTÜ
inşallah ceza mahkemesi yargıcı değilsinizdir :) |
Hüküm verme yönteminiz yanlış..Gerçi senin daha iyi bilmen lazım ama..Şaka ile karışık hükümlerinizde işte böyle yanılıyorsunuz?Aman biran önce kendinize gelinde ahıret konusunda yanılmayın..
|
Alıntı:
benim öğrencim olsaydınız muhakemat elif basını bilmem ama Hukuk Felsefesini ve Ceza Usul'ü (Ceza Muhakemelerini) birkaç dikiş aldırtırdım size. :) |
Allah ıslah etsin ne deyim demek bir tasdik değil mi yani..neyse sen bizden sayılırsın ..Muhakemat 1 den başla..Sınav sorularını ben sana veririm.. :)
|
Alıntı:
Asıl sen yazımda görmen gereken yeri görmezlikten geliyorsun? Buna da cımbızlamak denir. Hükmün böylesi de adil olamaz. Önemli olan senin kanaatinden ziyade bizim objektif oluşumuzdur. Objektifliğimizi gölgelemeye çabalaman ise nafile. Yazımı okuyanlar, resme karşı şüphe ile yaklaştığımı sezeceklerdir. Önemli olan da budur. |
Pante delilleri değerlendiremiyorsun..Halk diyorsun..Fotoğrafta kaç kişi var..Muhakemat 1,itirazın devam ettirme bak muhakemat elif baya gönderirim..hatta başına k.c yi atarım.çift dikiş bile geçemezsin.. :=)
|
yargılamanın bilmem kaçıncı kuralı: şüphe,
yargıç taraf olmamalı, objektifliğini yitirmemeli. bir diğer temel kural ise: şüphe sanık lehine yorumlanır. İslam dininde de öyle değil midir zaten, bir suçsuzu mahkum etmektense bin suçluyu salıvermek... bin suçlunun salıverilmesi taraftarı değilim elbet ancak kesin kanıt yoksa mahkum etmemek lazım. panteidar: sizin şüpheyle yaklaştığınız ve başka bir şeyi ima etmeye çalıştığınız gayet net anlaşılıyor, müsterih olun. |
Şia'dan önce kendi tereddütü mü yazmak istiyorum.
İran hala bu kadar geri mi? Yanlış anlamayın. Cezalandırma yöntemi ve uygulanış tarzı bu resimdeki gibi geri mi? demek istiyorum. Yani bir devlet ağırlığı görünmüyor resimde. Çocuğun başında bir sivil çömelmiş o kadar. Sanki halk ceza veriyor gibi.. Bir de çocuğu kimse zorlamadan kolunu yatırdığını görüyoruz. Çocuğun tepkisi böyle mi olur normalde. Bir aşıdan dahi korkan, ağlayan, kaçan bir çocuk çok rahat bir şekilde kolunu ezdirmek için yatırmış. Bunun sebebi ne olabilir? Pante hiç müsterih olma..ben sana doğruyu gösteriyorum..Halk ceza verior gibi...Yani devlet yerine halk ceza veriyor.Burada şüphe edilecek birşey yok.Şüphee ne gerek var..Ayrıca halk ceza veriyor,derken fotoğrafta kaç kişi gördünde bu topluluğa halk ceza vermiştir diyorsun.. Şühelenmiş ama delillerine güvenmemiş ve halkın(?) cezasına yorumlamış.. |
Kendimi ispatlamaya çalıştığım sanılmasın. Mal bulmuş mağribi gibi, "işte nihayet yakaladım bir açık" tarzı yaklaşımı çürütmeye çalıştığımdan izah ediyorum.
Yazımdan şu sonuçlar çıkarılabilir: 1- Bu resimlere karşı tereddütüm var. 3- İran bu denli geri olmamalı, devlet ağırlığı olmalı 3- Sanki orada devlet değil halk var.( ya da sivil insanlar) resimde birkaç kişi görünmesi, resmin çocuğa ve tekere yakınlaştırılmasından dolayıdır. Uzak çekim olmadığı için kalabalık görünmeyebilir. 4- Bir çocuk elini ezdirmek için böyle rahatça uzatmaz. ( Yani ortada ya bir rol var, ya kandırma var, ya gösteri var. Yani aktarılan haberin dışında bir gerçek var? Senden başka da, bu resimdeki görüntüyü doğruladığımı algılayan olduğunu sanmıyorum. Soröğren dahi tersini düşünmez. Çünkü beni yeterince tanıdığını düşünüyorum. |
eslemtüüü dediğin okul nerede? harç parası ne kadar? eğitimi kaç yıl sürüyor? benim için iyi bi fırsat oldu çift anadal yapmış olurum.....ha bu arada madem allah ıslah etsin onaylamak oluyor allah senide ıslah etsin deyim şimdi ben senle neyi onaylamış oldum?görüüşmek üzzere
|
merhabalar,
gecenlerde buna benzer bir resmi, bir alman bulvar gazetesinde görmüsdüm, onlara göre sokakda yapilan bir sirk gösterisi idi. Hoscakalin. |
Olayın bir sirk ve gösteri işi olduğu açıkça belliydi.Panteidarın bu resimlere yaptığı ilk ve sonraki yorumu benim onun samimiyeti hakkındaki fikirlerimi değiştirmez;yalnız yinede bu yorumları yaparken işini ciddiye, en azından forumdaki ağırlığını *hissettiren yorumlar yapmalıydı.
Sağlıcakla |
Yani, bunun bir kol kesme cezası olmaması, bir show vs. olması meseleyi aklıyor mu?
Burada gene bir tür işkence görüyoruz. Sebebi şu veya bu olsun. Bir çocuğu bu şekilde bir işkenceye tabi tutmayı hiç bir sebep haklı gösterebilir mi? Bu eğer bir showsa, oradaki insanların show anlayışını gösterir. Bir cezaysa ceza anlayışını. Al birini vur ötekine. Bunlar yarın bir gün ne bileyim kadınları ortaya koyup kızgın demiri içine sokma gibi daha atraksiyonlu şovlar da yaparlar. Böyle bir şov yapılıyorsa, insanlardan bunu pişkin pişkin seyrediyor, hatta belki zevk alıyorsa.. Sadizm bu kadar ayan olmuşsa.. Evet, huzur islamda. İşte islam ülkesi, işte huzura ermiş gözü dönmüş müslümanlar.. Soröğren gibilerinin bunu görmeyip birde insanları şöyle ve böyle diye yargılamaya çıkmaları da, ikiyüzlü olmaktan ötesi değil. Adamın önüne bir informasyon gelmiş. Ama aynı informasyon inkar edilemez şekilde bir çirkin vahşeti ortaya koyuyor. Buna itiraz edeceğinize vs. Adamları itham ediyorsunuz. Bilimsel olmakmış? Sen değil miydin, zerre kadar haberin olmayan çeşitli bilimsel teorileri vs. güya H.Y. lafları ile çürüttüğünü idda eden? forum burada, duruyor. Bilimsel olmak lafını ağzına alacak son adam (değilsende adamlardan biri) sensin bu forumda... |
liopleurodon,sen bu forumdaki ender kişilerden birisin.Senin gibileri burada bulmak normal değil maalesef.neyse sende kendi çabaların içinde bir savaşım veriyorsun. ama mantıklı ama mantıksız.bu da senin tarzın.
seni kendi haline bıraktık ama saldırmadan edemiyorsun.evrin teorisi gerçek mi yoksa. demişsin ki, "Soröğren gibilerinin bunu görmeyip birde insanları şöyle ve böyle diye yargılamaya çıkmaları da, ikiyüzlü olmaktan ötesi değil. Adamın önüne bir informasyon gelmiş. Ama aynı informasyon inkar edilemez şekilde bir çirkin vahşeti ortaya koyuyor. Buna itiraz edeceğinize vs. Adamları itham ediyorsunuz. Bilimsel olmakmış? Sen değil miydin, zerre kadar haberin olmayan çeşitli bilimsel teorileri vs. güya H.Y. lafları ile çürüttüğünü idda eden? forum burada, duruyor. Bilimsel olmak lafını ağzına alacak son adam (değilsende adamlardan biri) sensin bu forumda..." yalana karşı çıkmak sizin lügatınızda ikiyüzlülük olabilir belki,karışamam. sen beni nasıl yargılıyorsun peki şimdi,benim hakıım olmayan senin nasıl hakkın oluyor. o amerikan sitelerinden antiislam ve antiiraan provokasyon yazı ve resimlerini daha önce spartacus de getirmişti.neyse. O resimdekileri tasvip etmedim ve etmemde ama bundan çok daha vahşilerinin senin modern dünyanda bolca varolduğunu inkar edemeyiz herhalde çocuk ve kadınların istismarı din ve imanla ilgili değil.bu insanların adiliğinden kaynaklanan birşey. şimdi gelelim asıl mevzuya dedin ki; "Sen değil miydin, zerre kadar haberin olmayan çeşitli bilimsel teorileri vs. güya H.Y. lafları ile çürüttüğünü idda eden" hayır ben hiç h y dan bahsetmedim be ondan alıntı veya onu övmedim.sen iddianı daha doğrusu yalanını ispatlamazsan ş e r e f s i z s i n .ve bir daha benimle muhatap olma.benim senin gibilerle işim olmaz. ispatlarsan ben ş e r e f s i z i m. |
Doğru, senin "güya H.Y. lafları" derken, "H.Y.den alıntılarla" anlayacağını düşünmek lazımdı. O zaman izah edelim. Sen, aklınca deli saitten alıntı yaparsın. Ama laf etmek olunca icap eden, H.Y. nin kullandığı malum laflardan başkasını etmezsin. Ama hakkını yemeyelim, C/P vs. gibi alıntılar yapmazsın. Fakat bu laflarının H.Y. ekolünün söylevlerinden ibaret olmadığı anlamına gelmiyor elbette.
Kendi ettiğin yalanlara hiç bakıyor musun? Evrim teorisine yalan demekten büyük bir yalan olabilir mi? Hala ikiyüzlülük, tipik müslo-oryantal tavırları içinde kıvırmaya çıkıyorsun.. ş e r e f s i z veya aksi.. Senin ne olduğundan bana ne? Senin öyle olmandan bana ne? Benim sorunum senin böyle yalan dolan vs. ile boyuna milletin beyninin yıkamaya çalışmandır. Maçan çıkıyorsa, gidersin, biyoloji okursun, öğrenirsin, evrimin karşısına kendi tezini koyarsın. Daha hayatında iki hayvanı eline alıp bunun şundan farkı şudur demediğin belli, fenotip ile genotip arasındaki farkı bile bilmediğin belli. Ama bu kadar cahilken, "evrim yalandır" diyebilecek kadar arsız olduğunda belli. Nerden belli? Çıkıp "Yahu burada bir zulüm var, bu çocuğa bu yapılmaz, yapılmamalıdır, sebebi her ne olursa olsun diye olayın özüne bakacağına, milletin anlayışıyla boğuşuyorsun oradan belli. |
ben sözümü söyledim.
kırıcı olmayalım istiyorum onun için seni sana bırakıyorum. evrim teorisi kimin ne işine yarıyorsa alsın hayrını görsün. bangır bangır bögürtü dinlemekten kulaklarım bozuldu. elıme iki hayvan alıpta bu bundan olmuştur demem için bayağı güneşte kalmam lazım. herneyse al evrimini hayrını gör. ayrıca h.y. benim dediklerime benzer şeyler dediyse ben ne yapayım.senin dediklerini diyen kim bilir kimler ne adi insanlar süfli insanlar vardır dünyada şimdiseni onlarla benzertirelim mi.haksızlık olmaz mı bu. |
Sn.Liopleurodon ve Sn.Soröğren Dostlarım;
Açık ve net söylüyorum, topikdeki son yazılarınız beni üzüyor, bu ifade ve deyimleri ne sizlere ve ne de bu sitenin çizgi ve seviyesine yakıştıramıyorum. Evrim doğru olsa ne olur,doğru olmasa ne olur. Sad-i Nursi gerçeği söylemiş olsa ne olur; yalan uydurmuş olsa ne olur. Bu konularda yazı yazanlar gerçeği bulsa ve dedikleri gibi olsa ; vatan mı kurtulacak? Ne alaka.? O halde bu konularda sinirli ve hırçın yazıp, burayı ve birbirinizi karalamanın bir anlamı var mı? Tam gerçeğin ne olduğu belli değilken, abartılmış iddialarda, vatan kurtarırcasına fedakarane gayretlerin ne anlamı var? Herkes fikrini söyler inanan inanır.. Bunun başka bir şekli olmamalı. Sizin gibi seviyeli insanlara, üzgünüm ama,bu tarz yazıları,hitapları yakıştıramıyorum.. Arada Cemal'i açın okuyun.. Ben hepsini okuyorum ve o cahil(?? acaba o mu/biz mi?) Cemal'den hoşgörü ve espri içerisinde,gülümseterek tenkit yapmayı öğreniyorum. Tavsiye ederim. Kendi yerinde , Hacı'nın yazısına yazdığı cevabı okuyun. Hem biraz gülümser, hem de hoşgörü ve latife içerisinde tenkit nasıl yapılıyor , görürüsünüz. Buradaki bütün dostlarımı ve siteyi seviyorum. Birbirimizi kırmayalım sevgili Dostlarım. Aldostu. |
sevgili Aldostu,
seni ve diğer dostlarımızı gereksiz meşgul ettiğim için özür dilerim. |
Sevgili AlDostu..
Evrim yalan ise, yalancı kim? Ben bir biyologum. Daha doğrusu biyoloji ilmiyle iştigal eden birisi. Evrim üzerine çalışırım, her adımımda evrim bastığım taşlardan biridir. Ve evrim hakkında tonla makale yazmış biriyim. Yani "Evrim vardır" diyenlerden biriyim. Şimdi çıkıp ossuruktan teyyareden başka bir haltı elinde olmayan, bio- ile başlayan bilim dallarından herhangi biri ile alakası olmayan bir tip tarafından yalancı olarak yorumlanmanın, nasıl bir hissiyata sebep olacağını düşünmeyi sana bırakıyorum. Adamın elinde deli saçmasından başka bir halt yok. Safsatadan başka bir lafı yok. Konu üzerinde en ufak bir bilimsel çalışması filanda yok. Ama bir çene var ki maşallah, karavana kazanı gibi. Ve hiç utanmadan, sıkılmadan adama yalancı diyebiliyor. Bizim 12 yıla varan bu bilime adanmış vaktimiz, okuduğumuz tonla kitap, onları yazmak için zehirli yılanlar yüüznden kolunu, bacağını kaybeden, timsahlarla can pazarına düşen, malarya ve sıtma olup ecel terleri döken sürüyle meslektaşımızın emeği filan hepsi hikaye. Böyle bir madrabaz gelecek, bu yalan diyecek, bize de yalancı.. Yok aldostu.. Senin hakkaniyet terazin bunu kabul edebilecek şekilde tartıyor olabilir. Ama benim ki bunu öyle tartmıyor. Böyle madrabazların çıkıp böyle boylarından büyük laflar etmeleri değil, gelip bize hakaret etmeleri dayanılmaz oluyor. İşte olay bu. Ötesi yok, berisi de yok. Sen evrimi kabul etmeyebilirsin. Şu şu donelerim var dersin, oturursun, uygarca tartışırsın bu ayrı. Ama çıkıp, elinde yalan dolandan ve ossuruktan teyyareden başka bir halt olmadan çıkıp, insanlara yalancı diyemezsin. Birinin bunu sorogren denen şahsa izah etmesi lazım. Yoksa, bu cahil cesareti ve huri aşkı ile insanları rencide etmeye devam edecek, hepsi bu olacak.. |
aldostu,
benim bir kişiye yalancı demem a meselesinden dolayı ise,bu kişi ise olayı saptırıp b meselesiyle ilgili demişim gibi söylerse işte bu c meselesinde de yalancı olur. ayrıca herkesin seviyesi görülüyor.daha ne diyim. |
Lütfen biraz daha sakin.Bu arada sevgili liop (ossuruktan teyyare) eskiden kalma bir tekerlemeyi nerden esinlendin bilemiyorum ama bizi *gülümsettin .
|
Alıntı:
|
Tekrar ben,
hatirladigim kadar resim iran´da degil irak´da cekilmis, google´e baktigim zaman islam karsiti sayfalarda, iran´da ekmek calan cocug´ verilen ceza diye geciyor, benim okudugum o gazetede´de irak´da ekmek parasi icin babanin cocuguna yaptirdigi kötü bir sey diye geciyordu. |
Tanrınız sizin de, dininizin de belasını versin!
|
Tanrınız sizin de, dininizin de belasını versin! -jdark-
Sizi bu kadar delirtecek ne oldu ki?... |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 12:05 . |