![]() |
ALLAHIN varlıgına delil mucizeler
mucize diye neye denir
olağan üstüğ şeylermi...? aslında kısmen böyle söylenebilir ancak *yinede mucize ikiye ayrılır avama göre *mucize olan şeyler ilim ssaahiplerine göre mucize olan şeyler mesela bir taşın varlığı ilim sahiplerine göre bir mucize iken avama göre bu taşın varlığı degil konuşması bir mucizedir şimdi sizler diyebilirsinizki bir taşın varlığı nasıl mucize olabilir |
Re: ALLAHIN varlıgına delil mucizeler
taşın varlıgı nasıl mucize olur diye yarım bırakmıştım
kaldıgım yerden devam ıle *şoyle bır ornek vermek ıstıyorum yakınlarınızda bır masa sandalye yada herhangı bır şeyın uzerınde *yumruk buyuklugunde bır bır taş meydana gelse. bu olay mucize olurdu degıl mı..?? bu konuda cevaplarınızı bekılıyorum sevıyelı bır tartışma olması açısından lutfen saldırı ıçerıklı yada konunun dışında herhangı bırşey olmasın (ornek) "pekı hz.muhammed neden 9 yaşında bırını eş aldı" gibi konu dışı saçma bir soruya cevap vermeyecegım |
kardesim soylediklerini anliyorum..
herseyi yanliz tasi degil herseyi mucizedir tabi oyle bakarsan. ilk kez gormussun gibi bak sanki daha once gormemissin iste ozaman o mucizeyi gorursun. Sen de oylesin bir anda oldun ve varsin nasil daha once yoktun iste su anda ahiret de yoksun dusun |
masamda *aniden bir taş oluşursa bu bir *mucize olur.ancak yeryüzünde taş oluşmuş olması bir mucize olamaz çünkü o taş oluşumu için gerekli süreç ve etkenleri yaşamıştır ve taş olmuştur,taşa bakıp bu bir mucizedir diyemeyiz.hele hele kalkıp Allahın varlığına delil mucizeler şeklinde hiç değerlendirremeyiz.Ol demesiyle herşey oluşur ama,Dünyayı altı günde yaratmıştır
tabi bu bizim zaman kavramımızdan farklı bir kavramdır ama Allah bile oluşum için gerekli şartların etkenlerin varlığına işaret eder ALLAH TAŞI TOPRAĞI BÖRTÜ BÖCEĞİ YARATMAMIŞTIR OL DİYEREK ONLAR İÇİN GEREKLİ ORTAMI YARATMIŞTIR. * * * * * * * * * * * * * *SEVGİLER |
alim ve avam ın *tanımına ihtiyac olduğunu düşünmüyorum (en azından burada)
necdeathx: masamda *aniden bir taş oluşursa bu bir *mucize olur.ancak yeryüzünde taş oluşmuş olması bir mucize olamaz çünkü o taş oluşumu için gerekli süreç ve etkenleri yaşamıştır ve taş olmuştur,taşa bakıp bu bir mucizedir diyemeyiz.hele hele kalkıp Allahın varlığına delil mucizeler şeklinde hiç değerlendirremeyiz..... * demişsin. ne demiştik en son masanın üzerinde *yumruk büyüklüğünde bir taş meydana gelse bu mucize olurmuydu.. peki buna mucize demeniz için taşın konuşması gerekirmi...? ......masamda *aniden bir taş oluşursa bu bir *mucize olur....... yukarıda yazdıklarınızdan anladığım sanırım buna "gerekmez" diyorsunuz. .işte ilim sahiplerine görede bu böyle. yani taşın konuşması değil varlığıdır mucize olan... peki böyle bir olaya şahit olsanız iman edermisiniz yani sizin dediğiniz o süreçleri boşverin masanızın üzerinde bir anda bir taş olsa iman edermisiniz... bu sorunun cevabını bekliyorum |
Alıntı:
* * * * Sevgili acaba * masamın üzerinde bir anda bir taş oluşsa önce niçin oluştuğunu,neiçin tabiatı dışında bir oluşum gösterdiğini araştırırım o taşın bir anda oluşması iman etmek için bir neden olamaz iman etmek için,mucizelere ihtiyac yoktur.iman etmiş onca insanın mucizeler gördüğünü yada iman etmek için mucizeye ihtiyac duyduğunu sanmıyorum.yani soruna cevapla iman etmezdim. |
Ayrıca sevgili acaba.
İsa bebekliğinde konuşmaya başlayarak ve sakatları hastaları iyileştirerek mucizeler göstermiş. Musa tebliği alır almaz firavun'un sarayına gidip orada mucizelerini göstermiş ve insanlar gördükleri mucizeler neticesinde iman etmiş.Hz.Muhammet ise hiç bir mucize göstermemiş ama ilk inen ayetlere bak Cehennem,zebani kıyamet,mahşer,yarrılan gökler,ufalanan dağlar,bir sürü korkunç anlatım,şimdi ilk müslümanlar bir mucize görmedikleri halde,korkudan iman etmiş olabilirlermi sence,Resulallah bile ilk tebliğin alınmasıyla kapıldığı korku sonucu evine gidip örtülere bürünecek denli korkmamışmıydı.peki tüm peygamberlerini mucizeleriyle destekleyen Allah Hz Muhammedi neden bu şekilde desteklememişti. Ayetlerinde ne için mucize beklentisinde olanları eleştirmişti.Mucizelere bel bağlamış bir ümmet istemediği için olabilirmi.Peki Alim'i Avam'ı,Uleması niye ortaya sürekli bir mucize koyma ihtiyacı duyar dahası mucize diye ortaya koydukları şeylere gerçekten kendileride inanırmı cevaplarsan sevinirim Ayrıca Ben İnanan biriyim ama sorgularım. |
tüm peygamberlerini mucizeleriyle destekleyen Allah Hz Muhammedi neden bu şekilde desteklememişti
İnşikaku'l-Kamer (Ay'ın yarılması) ayet ve hadislerle sabit değil mi ? Kıyamet saat(i) yaklaştı, ay yarıldı. Bir mucize görseler hemen yüz çevirirler ve "süregelen bir büyüdür" derler. " (el-Kamer, 54/12). Ay, Hz. Peygamber'in zamanında iki parçaya ayrıldı. Bir parçası dağın bir tarafında, diğer parçası dağın diğer tarafında idi. Hz. Peygamber bize şahit olunuz." dedi. (Buhârî, Tefsir, Sûretu'l-Kamer, 1; Müslim, Kıyame, 44 Tabii burada Ay'ın yarılması gibi bir büyük mucizenin öyle bir kaç kişi önünde değil binlerce kişinin önünde gerçekleştirilmiş olması gerekir ki inandırıcılığı olsun. Meslela İsa'nın ve Musa'nın mucizeleri öyledir. İsa binlerce insana yemek indirmiş yukarıdan hepsinin karnını doyurmuştur, Musa'ya on emir Tur dağına inen Allah tarafından verilmiş ve bu inişe beşbin kadar yahudi şahit olmuştur. Yani mucizeler kalabalıklara karşı sergilenir öyle bir iki kişi arasında olmaz. Şimdi bu ahvalde Muhammed'in mucizesi var mıdır ? Eğer yok ise soru şu : İnsanlar mucizesi olmayan birisinin peygamberliğine neden inanmak zorunda bırakılsın ? Eğer mucize olmaz ise sahte peygamberler ile hakiki peygamberi insanlar nasıl ayırt edebilecek ? Sadece *"inan bana" demek yeterli mi ? Bu haksızlık değil mi ? |
1 sizlerin mucize tanımı nedir
2 bir olaya mucize diyebilmeniz için min. kaç kişi gerekiyor(kişilerde aranan bir kriter varmı) 3 siz neyi inkar ediyorsunuz allah/yaratan *ımı *hz.muhammed. s.a.v imi 3.a allahı/yaratıcıyı *inkar ediyor iseniz musa ve isa örnegi ne derece mantıklı yok allaha inanıp hz.muhammed s.a.v i inkar ediyor iseniz bunun açıklaması sizin için daha zor olur |
sizden kasıt sanırım size cevap veren arkadaşları kast ediyorsunuz.. bende cevap verdiğime göre muhattap sayılırım ve şahsi fikrimi söylemek isterim.. şimdi teker teker sorularınıza cevap vermeye çalışayım..
1. mucize kısaca doğaüstü, inanılmaz olaydır.. benim içinde tanım budur.. 2. bir olaya mucize denmesi için minimum 1 kişi yeterli kanımca.. ancak bu kişi bensem ve bu mucizeyi bir başkasına anlatırsam deli olmakla suçlanırım ki, suçlayanlara da bir şey diyemem.. ( siz de deli dersiniz sevgili ac_aba) iki kişi içinde aynı şey geçerlidir.. yani yeterli sayı gerekir ki bunun net bir cevabını siz de verebilirsiniz.. 3.ben kendi adıma konuştuğum için kimsenin yerine cevap vermiyorum.. ben inkar etmiyorum.. benim düşüncem kuranın aslına sadık kalınmadığıdır.. gerçek kuranlar yoktur yani.. 4.. bu soruya cevabı üstte verdim sanıyorum.. saygılarımla... |
Sevgili ac_aba
Amaciniz nedir? Demogoji mi? Bilimde mucize denilen bir sey yoktur. "Hayret uyandirici", "mucizevi", "ohabeabi" tanimli butun hersey insanin yorumlayamadigi, anlayamadigi, sorgulayamadigi fakat evren icinde gayet normal olan olaylara verilen isimlerdir.Bir insani yorumdur. Bundan 500 sene once bir insanin yaninda dugmeye basarak ampulu yakmak mucizevi bir olay olurdu, simdi ise bu olayin nasil ve neden oldugunu bildigimizden kimse buna mucize demiyor. Ya da tas devrindeki insanlar icin bir ucak da bir mucize olurdu. Anlayamadiklari icin. Ucagin senin icin bir mucizevi olay oldugunu sanmiyorum. yazmissin ki: "yakınlarınızda *bır *masa *sandalye *yada *herhangı *bır *şeyın *uzerınde * yumruk *buyuklugunde *bır *bır *taş *meydana *gelse. *bu *olay *mucize *olurdu *degıl *mı..?? " Varsayimlarla bir yere gidemeyiz. Bu yuzden boyle olmayan seyler yuzunden tartismak, ve ayrica bunlari bir delil olarak sunmak, Harun Yahya vari bir harekettir. Sarlatanliktir. |
Müseylime, *Müslüman *gibi *görünüp *her *hareketiyle *Peygamber *Efendimizi *taklit *etti. *Kendisine *her *hangi *bir *konuda *müracaat *edildiğinde, *önce *söz *konusu *hususla *ilgili *olarak *Hz. *Muhammed'in *nasıl *davrandığını *öğrenir *ona *göre *hareket *ederdi. *Hokkabazlık *ve *sihirbazlıkla *da *insanları *etkilemeye *çalıştı. *Kendisini *büyük *görüp *medet *umanlar, *ona *müracaat *ederek *dertlerine *çare *aradılar. *Hurma *bahçesinin *kurumaya *başladığını *ve *mahsulünün *azaldığını *gören *bir *kadın *kendisinden *yardım *ve *dua *isteyince *bir *kova *su *getirmelerini *istedi. *Kovadan *bir *miktar *suyu *ağzına *alıp *çalkaladı. *Akabinde *ağzındaki *suyu *kovaya *geri *döktü. *Daha *sonra *suyun *bahçeye *dökülmesini *istedi. *Tavsiyeleri *yerine *getirildikten *sonra *ağaçlar *tamamen *kurudu.
* Peygamber *Efendimizi *taklit *etmeye *devam *ederek, *kendisine *getirilen *insanlara *güya *yardımcı *oldu. * Hangi *çocuğun *başına, *şifa *niyetiyle *elini *sürdüyse *o *çocuğun *başı *kel *oldu. *Göz *rahatsızlığını *gidermek *için *elini *gözüne *sürdüğü *insanın *tamamen *kör *olmasına *sebep *oldu. *Kekeme *olan *çocukların *ağzına *yüzüğünü *koyduktan *sonra, *daha *da *kötüleşip *dilsiz *oldukları *görüldü. *Güya *Peygamber *Efendimizin *yaptığını *yaparak *mucize *gösterecekti. Alın size mucize. Hz.Müseylime'nin bu mucizelerinden sonra kendisine iman etmek gerekmez mi? Tek kusuru mucizelerinin olumsuz sonuç vermesi olmuş :) |
Sevgili Acaba;
Güzel bir konuya değinmişsin. Çünkü insanlık tarihinden bu yana, sırasıyla büyücülerin, kahinlerin, büyük adamların, peygamberlerin sermayesinden birisidir mucize. Doğada mucize yoktur, mucize hiç bir şeyde yoktur. Bu kavram insani bir kavram olup, salt düşünseldir. İnsanlık geliştikçe mucize adlandırılan şeylerinde değiştiğini görürüz, görecelidirler, hayalidirler. Bir zamanlar mucize olan şeyler belirli bir zaman sonra olağan şeylere dönüşür. Basit bir sara hastasının kriz anı, yüzlerce yıllar boyunca bir mucize idi. Hıristiyanlık aleminde bu kimselerin kafasında kötü ruhlar vardı, islam aleminde ise cinler. Hristiyanlardan çok daha evvel ise, Milat öncesi dönemlerde yine bu zavallı hastaların kafalarında kötü ruhlar olduğu düşünüldüğü için kafaları delinerek insan vücudu özgür bırakılırdı, yani insan böylelikle öldürülürdü. Bir insanın öldürülmesi için gerekl olan delil, onun kriz anı sendromlarıdır. Bu kriz anı ise bir mucizenin oluşum anı olmakla, kötü ruhlar yada cinlerin varlığınada bir delildi... Görüldüğü gibi o gün olağan üstü görülen bu şey bu gün olağandır ve hiç bir sara hastasının kafasında cin yoktur... Okuyup Üflemeyi şifa sayan İslam alemi, uzun yıllar sara hastalarını okudu, üfledi, deli direklerine bağladı, hastaları ince soğalar ile dövdü, amacı cini kovalamaktı.... Şeytanı taşlayan önderinden hareketle cinin bu şekilde çıkacağından yada en azından sara hastası olanın kafasında hangi cin olduğunu söyleyeceğpinden emindi, bir yığın arapça dualar eşliğinde hastaya işkence edilir, olmayan bir varlığın kafasından çıkartılması için ayine girilirdi. Olmayan varlığın insan kafasında olup olmaması için ise tek delil, sara nöbetiydi... Mesala Sümerler'in savaş arabalarını kullanmaları mucize idi. Kumlu toprak üzerinde yapılan savaşta Tozu dumana katarak hızla ilerleyen tek dingilli savaş arabasının(tank) karşısında dağılan diğer az gelişmiş uygarlıklar, muhtemel savaş arabalarını ilk gördüklerinde bunun Tanrıların savaş arabaları olduğunu düşünmüşlerdir. Bu bir mucizedir. Eski Yunan'da fırtına Tanrısıdır Zeus, en umulmadık bir günde helede insanların en mutsuz olduğu dönemlerde şiddetle başlayan yağmur ve yıldırımlar eşliğinde oluşan herhangi doğal bir afet herhangi doğal bir talan, insanları kötü yöneten kralı cezalandırmak içindir. Buda bir mucizedir ve rahiplerin sermayesinde Zeus'un varlığını kanıtlamak için yeterli bir delildir. Bazen insan doğumları sakallı olur, aslen anneden bebeğe bir kaç madde eksikliğinden kaynaklı buna benzer olağan üstü doğumlarda bir mucizedir, ya bir Tanrı bu mucizayi göndermiştir yada Kötü ruhlar bunu yapmıştır, buda bir mucizedir. Depremler yine Zeus örneğinde olduğu gibi bir mucizedir, İnsanları kendilerine hizmet için Yaratan Sümer Tanrıları insanların aşırı çoğalması, aşırı gürültü, patırtı yapmaları sonucu rahatasız olurlar. Muhtemel büyük su taşkınları, göktaşı çarpması, *yada depremler yaşanır.. Bu bir mucizedir ve Sümer tanrıları artık gürültülerinden rahatsız oldukları insanları cezalandırmakta, Bilgelik Tanrısı ise Ziusudra'ya duvar gerisinden konuşarak bir gemi yapmasını istemektedir.... İşte bir mucize daha, sermayesi mucize olan rahipler, Tanrılarının delilini bulmuştur... Yıl 1990 yer Anadoluda tarihi bir köy. Genç yaşında sakallı bir ermiş konuşulmaktadır civar köylerde. Ermiş adam hastaları iyileştirmekte, delileri akıllandırmakta, çocuğu olmayanlara şifa olmaktadır. Akın akın giden kalabalıklar hayatda(salon) bekletilmekte sıraya girmektedir, bir görevli hepsinin nereden geldiğini, kim olduğunu vs not almakta aldığı bilgilerle o kişinin sırası geldiğinde ondan önce ermişine not ettiği bilgileri ulaştırmaktadır. Ermişin bir mucizeye ihtiyacı vardır, çünkü bu onun sermayesi olacaktır. Mucizemiz ise, sizi hiç tanımadığı halde gidiyorsunuz ve yüzünüze bakarak kim olduğunuzu, nereden geldiğinizi derdinizin ne olduğunu biliyor!!! İşte artık ermişimizin(sahtekarın) ermişliği böylelikle delillenmiş oluyor... Şimdilik dahada uzatmayacağım ama detaylara inince epey uzayacak bu konu... Diyeceksiniz ki neden böyle bir şey anlattınız, mucize denen şeyin aslen olmadığını, bizler açısından olağan üstü algıladığımız yada farkında olmadıklarımızdan hareketle algıladığımız şeylere mucize demişiz demedinizde, işin sermayesine girdiniz? Cevap çok basit; çünkü başlık aslen mucize ile ilgilenmiyor, başlık Allah'ın sermayesi olarak mucize kullanımı üzerinden delil bulgulama peşinde.... Ortaya hangi delili atarasanız atın, delile ihtiyacı olan ile yemine ihtiyacı olan arasında nüans farkı bile yoktur, delil bir acz halidir. Bir muhtaçlıktır. Milyon tane mucize diye buraya hurafelerden boncukda dizseniz, bunların hiç birisi herhangi bir ilahı kanıtlamaz, delilde olamazlar. Kaldı ki, delilleri sıralayın, ben Hebelehübü Tanrısına ispattırlar dersem ne olacak? Sevgili acaba, böylesi sermayelere ihtiyacı olanın insanlığa verecek bilgisi yok aksine insanlardan alıcıdırlar. Satıcı olmaktansa, bilgiyi hedeflemek gerekir... Artık ortaçağ karanlığını aşmanın vakti gelmedi mi? |
Tanrı niye mucize göstermeye gerek duysun.
*İlla bi şey göstereyim iman etsinler diyecek olsa çıkar ortaya'' Ahanda! ben burdayım'' der olur biter. |
Bence oda yetmez çıkacak ortaya ol diyecek dünyadaki tüm evsizlerin evi olacak, ol diyecek tüm açlardoyacak ol diyecek tüm savaşlar sona erecek savaşanlar birbirlerine kurşun ve bomba yerine çiçek atacaklar ol diyecek insanlara geleceği okuma kaabiliyeti verecek eh işte o zaman belki *:)
|
genel olarak yazdıklarınıza bakıyorum
ve maalesef ne mantıki ne bılımsel nede akla mantıga uygun hiçbir *sav bulamıyorum evet anlıyorum sızlerı ınanmak ıstemıyorsunuz belkıde uzerınızde bır otorıte ıstemıyorsunuz belkıde *doya doya *kalçalara bakmak yada sabahlara kadar içmek istiyorsunuz. olabılır sorun degıl bu (benım ıçın) dıledıgınızı yapabılırsınız. ınanıp ınanmamak *problem degıl demıştık ya ateşi *yok saymak onu serinletmeyecegi gibi ona ilk girecekler onu inkar edenler olacak ama sız bunlarıda dert etmeyın . şoyle bır baksa ıdınız (gerçekten objektıf olarak) kur-an ı kerımde anlatılan *hakikati inkar edenlerın tanımına sızden bahsettıgını *anlardınız. ve nasıl bır azabın sızı bekledını.. gerçı tum bu uyarılar da sızı etkılemeyecektır bılıyorum ama *barı *bıraz samımı olsanızda şoyle ortaya çıkıp gogsunuzu gere gere BEN İNKAR EDİYORUM KARDEŞİM ama bu inkarımın sebebi allah/tanrı nın olup olmaması degıl peygamberlerın olup olmamamsı degıl cennet/cehennemın olup olmaması degıl bu inkarımın sebebi g.... yemiyor ben şimdi nasıl kabul edeyim. kabul *edersem tum otorıteyı kabul etmış olacagım o zamanda mılletın k..... bakamayacagım rahat rahat *içip içip s....... cagım * mılletın hakkını yıyemecegım ,ben nasıl ınanayım dışarda *hatunlar alemler dururken nasıl olsa bırgun k.. otmez kervan geçmez bır zamana varacagım o zaman tovbe ederım olur bıter dıyemedıgınızden inkar ettiginizi bır soyleyebılsenız o zaman oturup karşılıklı konuşurduk ama şımdı sız kımın nasıl *anlattıgı bellı olmayan kaynaklardan ulaşılan temız kaynakların ıçınden bektaşi gibi cımbızlayıp 10 kelımenın 9 una bakmayıp 1 den *saçma sapan (uydurmak ıçın hangı uzvun kullanıldıgı *hemen bellı olan) şeylerden medet umarsanız sızınle uzlaşmamız mumkun *degıl ey hakikati inkar edenler ben inanmam sizin inandıklarınıza sizde benım inandıgıma inanıcı *degılsınız sizin dininiz( yaşam biçiminiz) size benim dinim bana |
sitenin kısa zamanda faaliyete başlamasından kuyruk acısı olanlar oldugu anlaşılıyor.
* * *Ne yazık ki ne yapılırsa yapılsın bu ses susmayacak. İki gün evvel CW de dügün dernek yapanlar, kutlama yapanlar şimdi kinlerini nasıl kusacaklarını bilemiyorlar. * * * Bu arada sitenin hackeri babacondaya övgüler düzüldügünü, ellerinin öpüldügünü hatırlatalım. * * * Ne diyelim doga ıslah etsin. * * * saygılarımla |
ac_aba
* * *yukarıda yazdıgın iletinin aynısını yeni başlıkta açmışsın, o iletiyi sildim, başlıgı da. Forumu sabote etmeye çalışıp başlık kirliligi yaratmana göz yumamayız. * * *Ya edebinle yaz, sana kimse karışmıyor. Ya da begenmiyorsan burada olmak zorunda degilsin. |
edeb den bahsedıyorsunuz..!!!!!! ilginç
deli cevat denen zevatın *onur üyesi oldugu bir yerde edeb den dem vurulması *hayli ilginç |
Acaba; görüyorum ki sınırları zorlamaya başladın.
Anlaşılan gitme vaktin geldi. Üslubunun değişmesinden anlaşılıyor. Edep sormak senin haddin değil. Edebinle çekip gidebilirsin ancak. Bunu bir uyarı olarak alabilirsin. |
inançlarını bişlimsel anlamda ifade edemeyen , kanıtlayamnayan insanlar bu şekilde saldırılarda bulunuyorlar abi , ne yapalım ,,
|
buyurun dedım daha ne dıyeyım koyun *yaratıcıyı/tanrıyı ınkar delıllerınızı bılımsel dedıgınız tum delıllerı
konuşalım asıl sızler *boyle bır şeyı yapmıyorsunuz asıl *konuları sabote eden *varlık ıle ılgılı konuşmaya çalıştıkça konuyu peygambere getıren daha sonra asıl konu bu degıl *delıllerınızı getırın bır yaratıcı varmı yok mu dıye çagrı yapınca kaçan sızlersınız sonrada a bak kaşıyor dıyorsunuz |
Oku !
* Yaradan Rabbinin adıyla OKU ! * Adam bir totem yapmış kendine,tapınıyor. * Kulak tıkalı, Göz kapalı. * Biri gelmiş bir methiye yazmış * Öbürü gelmiş bir methiye yazmış * Yazılan methiyelerden gaz almış,Almış başını gidiyor. * Sen istediğin kadar Ağaç parçası o Totem de * O nun için o aşk,onun için o ilim. * O'ndan başka birşey yok diyor, * Tapılacak tek ilah bu Totem diyor. * Seni anlatmıyorum Acaba Abim. * Anlattığım Amerikadaki bir Kızılderili. * Ne kadar da benziyorsunuz birbirinize değilmi ama * Ona göre o doğru sana göre sen doğru. * Aslında tek farkınız ne biliyomusun? * O doğru yapıyor ,Ağaçta olsa var olan bir şeye tapıyor. |
Unuttum yav Oku ibaresini yazdım ama
Abim okuma biliyomu bilmiyom.Hani diyebilir o'da ''Ben okuma bilmem'' bildiğimi okurum diye. Paso yazıyo abim Eline verilmiş metinler,adam arada bi kibarlık olsun diye okur yaw! Gerçi okumayı pek sevmezler biliyom,Hep anlatalım koyun gibi dinlesinler isterler.hatta okunmasın diye site bile Hack'lerler,Siz bakmayın Kitaplarının Oku diye başladığına,bunların derdi okumak değil iki kelam edip kendini ulemadan zannedip,İlm,Aşk edbiyatı yapmak Bizden ispat istiyor!:... Sanki varlığını ispatlamışlarda Bizde kalkıp yokluğunu ispatlıycaz. Ne güzel iş! hadi gel sen bana Hebelehübü'nün olmadığını ispatla Bende müslüman olayım!. |
BEN İNKAR EDEMİYORUM KARDEŞİM.
*İnkar edersem,Dürüstüm,MüslümanımNamazında,niyazında adamım imajım kaybolur gerçek yüzüm görünür. *İnkar edersem,Çevremdekilere ne derim.? *İnkar edersem bunca yıllık kandırılmışlığı kabul ederim *İnkar edersem Lübüzüttün efendiyi bırakır aklıma uyarım. *İnkar edersem Pamuk prensesmi okuycam masalsız nasıl dururum. *İnkar edersem ya içime insan sevgisi dolarsa, *İnkar edersem.......... .......yaz yaz bitmezmiki inkar etmemek daha avantajlı valla. Bide şu bacağa bakma filan k..a bakma filan gibi ahlaksal yaklaşımların beni bitiriyo he! *Ahlaksızlık bacağa bakmaktır.sen bacağa bakan delikanlılara kız. sarıklı cüppeli amcalara ilişme,onlar Maldivlere bile giderler,Ay'da şey(!) varmış de hemen merdiven ararlar kendilerine. Ne fadimeler ne müslümler gördü bu insanlar kimi kandırıyosunuz abim siz, kendinizden başka. |
ateşi * yok *saymak *onu *serinletmeyecegi *gibi *ona *ilk *girecekler *onu *inkar *edenler *olacak
ama *sız *bunlarıda *dert *etmeyın *. * şoyle *bır *baksa *ıdınız *(gerçekten *objektıf *olarak) *kur-an *ı *kerımde *anlatılan * hakikati *inkar *edenlerın *tanımına *sızden *bahsettıgını * anlardınız. *ve *nasıl *bır *azabın *sızı *bekledını.. Zaten o meseleden başka bir şeyden bahsetmiyor ki. Geri kalanı Musevilerin hikayeleri. Yakarım, kaynatırım, fokurdatırım. Sanırım bunları okuyan Müslüman lar bunları bilimsel deney zannediyor. |
Sanki bir Ahlaki değerleri varmış sanki ahlak onlar
için çok önemliymiş gibi,K..a bakmaktan,bacağa bakmaktan söz ederler. Sana tek bir soru soruyorum ve cevap istiyorum SEN PEYGAMBERİN YAPTIĞI EVLİLİKLERİ TASVİP EDİYORMUSUN ? bu Soruya cevap vermeden önce varsa 9 yada 13 yaşlarında *Kızın,yeğenin,yada bir akraban önce onu bir incele. |
Alıntı:
|
Knox abi hoşgeldin abi
Sitemiz dinlerden özgür,Göğsünü gere gere inancını yada inançsızlığını seslendiren insanların sitesi İnançlı yada İnançsız insan yüreği taşıyorsan tekrar hoş geldin abim. |
Ya sen hala kavrayamadın... Elle tutulan bir şey değil mi senin Peygamberin? Yaşamış mı evet tarihi kayıtlara göre yaşamış. İslamın en büyük kanıtıda odur. Peygamber nedir. Toplumu iyi ahlaka, doğru yola getiren temiz ahlaklı kişidir. Ya senin ki nasıl? Peki o davranışlarını nereden alıyor. Tanrı' dan. demek ki Peygamber Tanrı' nın vekili. O mükemmel herşeyi kusursuz yaratan yaratıcının. Öyleyse önce Muhammedden işe başlayalım.
|
PARMAK *AY'I *GÖSTERDİĞİNDE *AY'A *BAKILIR *PARMAĞA *DEĞİL
Bu bir Zen sözüdür. |
Farkında değil ki putatapar adamların sözünü kullanıp günaha girdiğinin.
|
Yaratan Rabbinin adıyla oku! O, insanı "alak" dan yarattı.
* * * *Oku! Senin Rabbin en cömert olandır. O, kalemle yazmayı öğretendir, insana bilmediğini öğretendir. Hayır, insan kendini yeterli gördüğü için mutlaka azgınlık eder. Şüphesiz dönüş ancak Rabbinedir. bunları söyleyen hz.muhammed olmasaydı ne değişirdi sizin için o zaman inanırmıydınız yada sizin için önemli olan nedir bu mesajı size iletenin kim oluşumu yoksa mesajın içeriğimi size hey insanlar durun *yanlış yoldasınız. yaptıgınz yanlış gelin size * dogru olan bir yol gostereyim bu yolda dıkkat etmenız gereken şeyler şunlar şunlardır eger dıkkatedersenız sızı bu yolun sonunda *şunlar *beklıyor dıye uyaran bırısın çıktıgında bu kışının soyledıklerı kabul yada red ederken hıç *davet edılen şeyı sorgulamazmısınız yanı allah *yada sizin tabirinizle tanrı nedır nasıl bır gucu vardır ve bunun delıllerı nelerdır bır şeye uluhiyet (ilahlık vasıflar) ve *rububiyet (rabblik vasıfları) katan şeyler nelerdır dıye sorgulamanız daha akıllıca olmazmı |
PARMAK * AY'I * GÖSTERDİĞİNDE * AY'A * BAKILIR * PARMAĞA * DEĞİL
Bu *bir *Zen *sözüdür. * Farkında *değil *ki *putatapar *adamların *sözünü *kullanıp *günaha *girdiğinin. bu sözü kullanmak için yada *bu sözün dogrulugunu tastik etmek için ateistmi olmak lazım diger sayfalarda yazdıklarıma da baksa idiniz aşagıdaki yazı ile neyi kast eddigimi anlardınız Ben *müslümanım *çünkü *şu *an *içinde *bulundugum *duruma *bir *çokları *gibi(ateist. *panteist *yada *diger *dinler) *gerçeklerden *kaçarak *degil. kimden *gelirse *gelsin * doğruları * tasdik *ederek *doğrulara *sahip *çıkarak *geldim. |
Sevgili ac_aba...
Zirvalamalarinin sayisi hesabi yok. Konuyu actin. Mucizeler felan dedin. Dogada mucizelrin olmadigini sadece insanin bir uydurgunu kelime oldugunu OKUMADIN. Aradigin cevabi da buldun gibi aslinda fakat hala tepeden yuvaranan tas gibi yuvarlanmaya devam ediyorsun. Yazmissin ki : "bu  kışının  soyledıklerı  kabul  yada  red  ederken  hıç  davet  edılen  şeyı  sorgulamazmısınız " Neye davet edildiginden haberin yok ki senin. Gozun kapali, kulaklarin tikali. Forumdaki basliklari gez, oku. Yazdigin sozun altinda neler var ona bir bak. Mantiginla bir tart. Yazmissin ki : "Ben  müslümanım  çünkü  şu  an  içinde  bulundugum  duruma  bir  çokları  gibi(ateist.  panteist  yada  diger  dinler)  gerçeklerden  kaçarak  degil. " Kimse bir seyden kacmiyor. Ozellikle ateistler ve panteistler. Bunlar zaten tartismaya ve mantiksal kurcalamalara aciklar. Kacan sadece senin gibi tartmadan etmeden gozu kapali inananlar. "Delil" sunamiyorsun. "Dogrulugunu" ispat edemiyorsun. "Dinini" tanimiyorsun. Neye "inandigini" bilmiyorsun. Sacmalaiklara dayanarak ZIRVALIYORSUN, ZIRVALIYORSUN ve ZIRVALIYORSUN. |
ac_aba
Var olmayan şey inkar edilemez... Tabi aynende, var diye iddia edilemez, ikiside aynı kapıya çıkar... İnkarmış, ne inkarı yav? Sanki varda birileri inkar etmiş... Tamda ortadoğu şizofrenik din anlayışı.. Kurtulun artık dünyayı kendinizden ibaret görmekten, kurtulun artık doğru ile yanlışı, kendinize göre kriter etmekten.. Cahillikten... Parmağa bakmıyoruz, Ay'ı görüyoruz, Ay'ı görmemiz parmaktan değil, Ay'ın gerçekliğindendir sende işaret et Tanrı yı görelim.. Ama Ay kadar gerçek olsun. Gerçek olanın iddiaya ihtiyacı yoktur, parmağada muhtaç değildir, o laf, tabularla kör olanlar için tam yerindedir... Bir Allah var ise ve senin parmağına muhtaç kalmış ise, bu kadar aciz ise yazık o parmağa... Heleki parmak senin parmağın ise, yazık O Allah'ada... Hebelehübü diyorum hala aksini ispat edemedin! Etrafına bak, kendine bak, suya bak toprağa bak, Ay'a bak yıldıza bak, işte Hebelehübüyü göreceksin... Var mı itirazı olan? Hadi inkarcılar sıraya dizilin... İnkarcılar sizi!!! Sizi küfre sapan küfürbazlar sizi... Hebelehübü hepinizin cezasını verecek... Akılsızlar, aklı olan hebelehübüyü görür.. Aptal olan görmez... Hele bir ölün, Hebelehübüm tez elden versin inşhebellah.. Amon(amin) |
Ac-aba ,
BEN İNKAR EDİYORUM. Bunu istmişisin ya o sebeple yazdım. *Yani Bizim dilimizde Tanrı diye bir kavram yoktur demek. Biz zaten bunu söyleyip duruyoruz ama sen kendi lisanından başka bir lisanı anlayamadığın için sorun oldu tabi. Ben şu durumdan çok rahatsızım bir kere: *Siz dinliler hangi hakla hiç tanımadığınız insanlara sırf inanmıyorlar diye ahlaksız deme cüretini gösterebiliyorsunuz ? Sen kimsin bir kere bana ahlaksız diyorsun. Tanışıyormuyuz bir yerden? Hayatımı yaşantımı bilirmisin? Lütfen saygılı ol biraz. Bütün dinliler atesitlere saygılı olsun. Bir insanın inanç vaya inançsızlık seçimi onun ahlaksız olduğunu göstermez. Bütün inananlar çok mu ahlaklı, çok mu dürüst insanlar sanki. Çok gördük aranızdan çıkanların ahlak anlayışlarını. Birde şunu söylemeliyim birşeyin olmadığı ispatlanmaz. Sen varlığını savunuyorsan ispat yükü sana aittir. Bir ikincisi zaten yazılarından anladığım kadarıyla tartışılacak bir değilsin. *Sana ispatla desek kuranı delil olarak gösterirsin. Çok ümitsiz bir vakasın bence. Şu yanma meselesi var ya. Sen yanmaktan korktuğun için mi müslümansın ki bizide yanmakla tehtit ederek müslüman yapmaya çalışıyorsun. Dininin yakmaktan başka hüneri yok mu insanları cezbedecek. Ben bile senden çok daha iyi teşhir edebilirim müslümanlığı. Çok yanlış bir yöntem uyguluyorsun bence hemde burda.... |
sevgili ac-aba,senin 'mucize' dediğin *hayvanı-natık,ın kafasının basmadığı herşeyin tümüdür.
savunduğun her şeyi ,buraya gelenlerin tümü söylüyor. takılan plak gibisiniz. * *ORJİNAL,lliğiniz yok. * * anlattığınız ALLAH'ta faşist bir diktatörden başka özellikleri olmayan kendini ZUNTİKAM olarak tanımlayan bir işkenceci. * *şunu anlayabilmeni umarım, İNANMAK sübjektif bir olgudur, kişiye göre değişir. bilimsel bir *özelliği yoktur. şu an temeli aynı kitap(kuran) olmasına rağmen , islamda 172 değişik fraksiyon veya *mezheb var. ve hepsinin de söylemi farklı. *eğer tefrik etme bilgi ve beyin gücün varsa bir mukayese et ve bana söyle, şu an müslüman olan hangi tarikatlar. hepsi 'müslüman'dır diyorsan sen islamı iyi bilmiyorsun demektir. *eğer bu siteyi engellemek isteyen karayip korsanlarını destekliyorsan bil ki bu sadece bir ZAVALLILIK tır. fikri olmayanların elindeki tek silah şiddettir. |
Ben * müslümanım * çünkü * şu * an * içinde * bulundugum * duruma * bir * çokları * gibi(ateist. * panteist * yada * diger * dinler) * gerçeklerden * kaçarak * degil.
* kimden * gelirse * gelsin * * doğruları * * tasdik * ederek * doğrulara * sahip * çıkarak * geldim. Maalesef bu böyle değil. Sen Müslüman olarak doğdun. Ailen, arkadaşların, çevren hepsi senin gibi. Duygusal mantık işliyor bir yerden sonra. O duygusal mantıktan atınmadık ça göreceğin bir gerçekte olamaz zaten. Aynen doğuştan gelen anne, aile sevgisi bağı gibidir. Onlar ailemizdir, annemizdir haklı olup olmadıklarına bakmadan bir sataşma anında, bir tehlike anında onları savunuruz. Bir de acaba namazını kılarken aklın bu siteye takılıyor mu? |
Alıntı:
Utandırdım seni :lol: |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 17:21 . |