![]() |
İslam'a Göre Dünya'nın Ömrünün 7000 Yıl Olduğuna Kur'an'dan Kanıtım
Kur'an Kabe'nin ilk tapınak oldıuğunu söylüyor,demekki dünyanın ömrünün milyarları vurduğundan habersizmiş Allah.Dünya'nın ömrünün 7000 yıl olduğuna dair açık hadisler var fakat Müslümanlar bu hadisleri uydurma diyerekten reddetmektedirler.Tabi Yahya'yı saymıyorum Yahya eğerek-bükerek bu hadisleri kendisinin Mehdiliğine delil haline getirir.Aslında getiremezde herşeyi yemeye hazır olan Müslümanlar Yahya'nın sözlerini yerler.
Şimdi bu 7000 yıl meselesini Kur'an kaynaklı olarak reddedilemez biçimde ortaya koyuyorum.Müslümanların buna ne kılıf uyduracaklarının merakı içerisindeyim.Bu arada sakın Kabe cenetten indi,Kabe'yi Adem inşa etti gibi komik söylemlere başvurmasınlar. Ali-İmran=96:Şüphesiz, insanlar için kurulan ilk ibadet evi, elbette Mekke'de, âlemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kâ'be'dir. Evet bu ayet ilk tapınağın Kabe olduğunu söylüyor.Peki doğruluk derecesi nedir?Tabiki 0(sıfır).Arkeolojik bulgular Kabe'den çok daha eski tapınakların olduklarını gösteriyor. Kabe'nin M.Ö 800'lü yıllarda yapıldığı tahmin ediliyor ve bu tarih Kabe'yi ilk yapmaya yetmiyor.Kabe'den çok önce kurulmuş tapınaklar,evler var.Dünya'nın en eski tapınağı yapılan arkeolojik kazılar sonucu Şanlıurfa'da ortaya çıkarılmıştır ve Paganizme aittir. KAYNAKLAR: http://www.ntvmsnbc.com/id/25071084/ http://arsiv.ntvmsnbc.com/news/233832.asp |
Müslümalara göre kabe Adem tarafından yapılmış, Nuh tufanı sırasında yıkılmış ve İbrahim tarafından yeniden yapılmıştır*.
Alıntı:
Alıntı:
Bilimsel bilgiyi ikinci kez redderek "kendilerine göre" 4000 yıl önce kurulan Kabe'yi ilk ibadethane sayıyorlar. Sorsak bilimsel bilgi Kuranı yalanlamaz tam tersine kanıtlar derler. |
Alıntı:
Sorsak her ikiniz de bilimsel olarak çürütüyorsunuz. |
ayrıca bilimsel olarak kurana göre dünyanın 7.000 yıl ömrü vardır diyorsun ortaya konmuş hiç bir bilimsel veri yok.
bilimseli geçtim başlıktaki iddiayla ilgili tek bir somut veri yok. |
Alıntı:
Ayrıca: Test Your Mentality |
Alıntı:
Ali-İmran=96:Şüphesiz, insanlar için kurulan ilk ibadet evi, elbette Mekke’de, âlemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kâ’be’dir. Neymiş dünyadaki ilk ibadet evi yani tapınak,Kabeymiş.Allah Kabe'ye ilk tapınak dediğine göre demekki dünyanın ömrünü 7000 yıl sanıyormuş,4 milyar yaşında olduğunu bilse ilk tapınak olarak Kabe'yi söyler mi?Bu ayet 7000 yılla ilgili hadisleri reddedilemez kılıyor. Kıvırabileceğinizi de sanmıyorum :) |
Ali-İmran=96:Şüphesiz, insanlar için kurulan ilk ibadet evi, elbette Mekke’de, âlemlere rahmet ve hidayet kaynağı olarak kurulan Kâ’be’dir.
Bu Ayetten çıkaracağınız sonuç bu mu??? Varsayalım ki, Kuran-ı Kerim'i Hz.Muhammet yazdı ve iddalarınızın çoğunda da Hz.Muhammed'in Tevrat'dan ve İncilden Alıntılar,çalıntılar yaptığı konusunda bolca örnekler de veriyorsunuz. Demek ki, Hz. Muhammed'in Tevrat'ı, İncil'i iyi bildiğini kabul ediyor ve savlıyorsunuz.Öyleyse bu adam Kuran'ı kendisi yazdı ise Tevrat ve incil'i iyi biliyordu. Bu kadar iyi biliyordu ise (Museviliğe ve İseviliğe ait) ibadet evlerini bilmiyor olması sizce garip değil mi?. Kaldı ki, Kabe Putperestlerin ibadet evi değilmiydi? Bunu bilmiyor olması olanaksız. Tek Tanrı inanışının yeryüzüne vakfedilmesi olayına bakınca Kabe'nin insanlar için ilk abadet evi olması garip durmuyor ve Ayetler bu konuda çelişmiyor. 7000 olayı nereden çıkıyor anlamak mümkün değil. Kuran-ı Kerim (demiyelim de, Mukaddes Kitaplar da diyelim) de 7000 diye bir tarih ben göremiyorum. Hadis de falan diyorsanız haklı olabilirsiniz, ama bizim rehberimiz hadisler değil...Hadisleri baz alıp, burnumuza dayayan arkadaşları bilemem, benim rehberim Kur'an. Bana göre Hadis, Şeytan'ın kulaktan kulağa oynaması:)... Ve Hadis uzmanlarımız, Allame ile Reno dur:))... İlahi konuları tartışabilirim, Çünkü Şeytan işin içine karışamaz. Hadis gibi insani konuları tartışamam, Çünkü işin içinde Şeytan'ın parmağı vardır... |
Kabenin kronolojisine yönelik bilimsel veriler MÖ 800 civarını işaret etmekte. Bunun dışında yıkıldı, yapıldı, bozuldu, kırıldı gibi bilgiler ise bilimsel dayanaktan yoksun. Yani sağlam bir kanıtı yok. Bu nedenle adam yaptı ibrahip yaptı gibi buraya gelip de bilimsel konuşma taklidi yapmak saçmadır.
Eğer elinizde mekkenin dediğiniz kadar eskilere dayanan bir tarihi olduğuna inanıyorsanız elinizde arkeolojik kalıntılar bulunmak zorunda. |
Alıntı:
|
7 milyar yil evvel mevlam yeryzunu ve yeryuzunde olanlari yaratti ve sonra olmayan goge yonelerek 7 kat halinde icice gecmis galaksiler halinde ve surekli genisleyen bir duzen uzre yaratti masallah.
daha sonra adem aleyhiselam efendimize kabeyi insa etmesini buyurdu adem ve havva anababamiz o kabenin icinde ilk ibadetlerini yaptilar insallah.evet 7 milyar yil evvel.siz ataistler ne kadar yanlissiniz... |
bu cümle ile kasıt "allah için" dir. o yüzden daha fazla konuşmayın. nokta.
|
Alıntı:
Yani sen tüm müslüman inanışını yıkıp Allah için ilk ibadethane kabe'dir ama ondan önce de insanlar vardı (Adem, Habil,Kabil) ama onlar allaha ibadethane yapmamıştı mı diyorsun |
Alıntı:
2.İlk din İslam olduğuna göre,elbetteki İlk ibadet evi Kabe olmalıdır.Yani İlk ibadet evi hangisi ise Müslümanlar için yapıldı,fakat sonradan din bozulup putlar yerleştirildi o ibadet evine.Yanininde yahnisi nereden bakarsan bak ilk ibadet evi Kabe olmak zorunda. O zaman verdiğim kaynaklardaki Kabeden daha eski olan ve dünyanın en eski tapınağı diye söz edilen tapınak nedir?Kabenin parçaları mı,yoksa öyle bir tapınak yokda arkeologlar bizimle alaymı geçiyorlar? |
Alıntı:
|
Bu arada şu başlığı düzeltme şansımız var mıdır böyle hiç hoş durmamış,moderatörler
Ömrü+Nün ve 7000in yanına da Yıl koyabilirler mi rica etsem? |
Alıntı:
Tabi dünyanın değil insanın 6500-7000 yıl kadar olduğu sonucu çıkıyor.Dünyanın değil. |
yani yine yanlış bilgi...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
İslam ilk ve son dindir. Hep tektir. Bahsettiğiniz tapınakları nasıl İslam'la bağdaştırıyorsunuz burasını anlayamadım? |
Alıntı:
aslında bir "Vasıf/Nitelik" olan İslamı, sadece kendileri temsil ediyor zehabı taşıdıklarından, muhattabları da aynı zehabtan hareket etikleri için tartışmalar bu minval/doğrultu/bağlamda şekilleniyor da ondan olsa gerek :) |
Alıntı:
Dünyadaki ilk ibadet evi Kabe ise,ilkler en eski olacağından Kur'an'ın iddiasına göre Kabe en eski tapınakmış. Yani Kabe Kur'an'a göre en eski tapınak.Zaten ilk din İslam olduğuna göre Kabe en eski tapınak olmak zorunda. Soru:Kaynaklarda gösterdiğim Kabe'den çok eski tapınaklar noluyor o zaman eğer Kabe en eski tapınak ise? Görüldüğü gibi çok ciddi bir çelişki var. Umarım anlatabildim,Saygılarımla... |
arkadaş islam nasıl ilk din ya? az önce biri yazmış hem ilk hem son din diye ? başka din gelmemiş mi dünyaya ?
|
İslamın tek ilahi din olduğu savı Kuran ayetlerinin eğilip bükülmesiyle ortaya atılmıştır.İşte ben size din olarak islamı seçtim.....veya isanın musanın ağzından namazı dosdoğru kılan müslümanlardanım..... gibi ayetler ayetlerin anlatmak istediği gibi değilde karşıtını susturmak için koz olarak alınınca ortaya böyle insanı dumur eden vakalar ortaya çıkıyor.Henüz Arapça ortada yokken Kuran'ın Rabbi insanlara bilmedikleri duymadıkları Arapça olan islam dinini seçmez.Seçseydi bu durum Kuran'ın Rabbinin vaadlerine aykırı olurdu.Kuran da Allah bazı vaadlerde bulunmuştur bazı şeyleri yapmayacağını söylemiştir bazı şeyleride mutlaka yapacağını söylemiştir.
Kabe Mekke ve çevresinde ki insanlar için ilk ibadethane ilk mabettir.İlk olması munasbetiyle Allah tarafından kutsanmıştır.Mekke ve çevresinde Kabeden eski mabet bulamazsınız. |
Alıntı:
Emin misiniz bu konuda :) |
Alıntı:
Mekke ve çevresinde Kabe'den eski mabet yok diye biliyorum varsa söyle bir yanlışdan dönelim. |
Alıntı:
Ayette belirtilen http://www.kuranmeali.com/ayetkarsil...sure=3&ayet=96 İslam için kurulan ilk mabed Kabe olaraktır. Bu yüzden belirttiğiniz tapınağın İslam ile ilgisini alakasını kurmanız lazım ki, teziniz doğrulanabilsin. Şimdi siz burada neyi anlatmaya çalışıyorsunuz. Kabe'nin ilk mabed olmadığını. Peki belirttiğiniz tapınağı yapanlar müslümanmıymış? Çok anlamsız bir bağlantı kurmaya çalışmışsınız. Saygılar |
Alıntı:
islam dininden olmayanlar insan değil mi? |
Sayın Yergin
Şu ana kadar siteyi takip ettiğim kadarıyla teistler içerisinde aklı selim sayılabilecek sayılı yazarlardan birisiniz. o yüzden şu bilgileri iletmek isterim. Benim özellikle Göbeklitepedeki tapınak ile ilgili araştırmalarım olmuştu. tahmini olarak 12000 yıl önce yapılmış bir yapı. Yani insanlık tarihinde ilk yerleşik toplumlar oluşturulması ile ilgili zaman teorisini(yaklaşık MÖ 7000 li yıllar) tamamen ortadan kaldıracak bir keşif. Kabe çevresindeki kabilelerin yerleşik bir topluluk oluşturması ve dünyanın ilk mabedi olarak tanıtılan kabeyi yapması yaklaşık MÖ 2000 (Neredeyse 1800 yıl ben ekledim, çünkü o bölgedeki yerleşimler o kadar bile eski değil) bu durumda yaklaşık 8000 yıllık bir sapması var kuranın. o da muhammedin her zaman yaptığı hatalardan bir diğeri gibi görünüyor. Huzur Sizinle Olsun... |
Beytül Makdis mi daha önce yapılmış yoksa Kabe mi bu konu da bilgisi olan varmı?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
2-İlk din İslamiyet olduğuna göre diyorsunuz...Bu varsayımı nereden çıkarıyorsunuz?Kur'an ve Dinler tarihini araştırınca böyle bir sonuç çıkmıyor...Museviler yoldan çıkmasaydı Hz.İsa gelir miydi sizce?Hz.İsa Peygamber'in öğretisi ve doğru yolu göstermesi ve insanların doğru yolu algılayıp benimsemesi gerçekleşseydi ( Hz.İsa çarmıha gerilmese idi), Hz.Muhammed'e Peygamberlik verilip, biz insanlara son bir şans daha tanınacak mıydı??? Dostum,İslamiyet ilk din değildir,son dindir ve biz insanlara verilmiş olan son şanstır... |
Sayın Alim52 bilgilerinizi kontrol edin. " Bu gün Kabeyi ziyaret eden herkes inancı ne olursa olsun ziyaret edebiliyor" mu acaba ?
|
Alıntı:
adama sormazlar mı "Hz. Adem neyin nesi?" diye. Kur-an'a göre ilk müslüman adem değil midir? Musa ve İsa da aslında kendilerine kitap verilen müslümanlar değiller miydi? hani söylentiye göre (Kur-an böyle demediği halde) sonradan tahrif olmuşlardı. Biraz araştırısanız Tevratın da, İncilinde sonradan yazıldığını öğrenirsiniz. Tevrat, musanın ölümünden, İncil de İsanın ölümünden bahseder. saygılar... |
Alıntı:
İlk yaratılan insanlar Adem ve Havva'dır(aslında Kur'an'da Havva geçmez,Lilith de olablir).Adem ve Havva kesinlikle Müslümanlar,İblis taa o zaman yemin ediyor kendi kendine,insanları yolundan çıkaracağım diye.Din oturmuşmudur bilemem,örneğin toplu değilde tek tük emirleri vardır Allah'ın,şu ağaca dokunma şu bahçeye işeme,başkasının horozuna kış deme gibi.Fakat tek tük emirlerle yetineceğini sanmıyorum,zira Allah toplu işleri sever,gerçi sabredenlerin en sabırlısıda odur karar veremedim şimdi.Ve Lilith hamile kalır(belkide Havva kimbilir).Olay şu şekil: Cain ve Abel(Habil ve Kabil)doğar.Kurban geleneği taa o zamandan var.İkiside kurban sunar Allah'a Habil'inki kabul edilir fakat Kabil'inki edilmez.Kabil İblis'e uyar,Habil ise Fethullahçıdır.Kabil Habil'i öldürür İblis'in kışkırtmasıyla cehennemi kazanır,Habil ise cennetliklerin ilkidir. Fazla uzattım fakat neyse belki hikayeyi bilmeyenler vardır ön bilgi olur.Yani diyeceğim o ki İslam Adem'den beri var.Allah devamlı peygamberler seçti Adem'in çocuklarından.Mantıken ilk din İslam'dır Allah Müslüman olduğuna göre aksinin olabileceğini sanmam.Allah'ın işlerine akıl sır ermez,hemen öğretmiştir Arapça'yı,belli bir dil vardı zaten İslam dünyası bunun Arapça olduğunu söylüyorlar.Bilimsel olarakda Arap ırkı en eski ırktır bildiğim kadarıyla. Mekke'de Kabe'den daha eski bir mabet var mıdır bilemem fakat olay şehirsel değil globaldır.Ayetten açıkça bunu anlıyoruz,googleye yazın Müslümanlar tarafından da aksinin söylendiğini sanmam. |
Sayın dark_prince ;
"Doğmamış çocuğa don biçilmez" şeklinde meşhur bir atasözümüz vardır. Milyarlarca yıllık bir dünyadan ve en az 200.000 yıllık bir insan tarihinden bahsediyoruz. Henüz Muhammed Mustafa (Dindar arkadaşlar alınmasın) babasında vitamin dahi değil, dolayısı ile Kur'an da inmemiş. Nasıl İslam olur ? Eğer, İslamı, Tanrıya teslim olmak denen kavramla açıklayabilirsek, Tanrı Elçilerine, geldikleri devirde teslim olanlara da, bu vasfı/niteliği, yani Tanrıya teslim olma olayını bu bağlamda yerine getirdikleri için Müslüman olmuş yani İslam olmuş,yani teslim olmuş kişiler diyebileceğimiz için, Tanrının tek bir dini vardır o da İslamdır diyebiliriz. Yok eğer Muhammed Mustafa ve Kur'an çerçevesinde inananlara Müslüman deniyor ise, en başta dedik "Doğmamış bebeğe don biçmiş" oluruz. Bu durumda tıpkı sevgili Ahmet Kaya'nın "Başım belada" isimli şarkısındaki, "Nerden baksan tutarsızlık,nerden baksan ahmakça" sözleri ile eşdeğer olmaz mı ? |
Alıntı:
Şarlatanları ve Kur'an'a yaptıkları parantez içi ilavelerri hepimiz biliriz,orjinaline bakmanızı öneririm ayette İslam kelimesi geçmez. Saygılarımla..... Alıntı:
Bugün farklı inançlardaki insanlar Kabe'ye yanaşabiliyorlar mı?Hayır efendim,sınırlara korumalar yerleştirilmiştir,Hac için geldik desen bile inanmazlar sana 2-3 sureyi ezbere okutup öyle içeri alırlar.Bilgilerinizi güncellemeniz gerektiği inancındayım.Aslında ayette insanlar için ilk ev diyor ilk ibadet evi değil yani ayeti yazan o derece uçmuş durumda ama ben ilk ibadet evi olarak alıyorum,sizi temelli zorda koymamak için. Ne İslam'ın ne de başka hiçbir dinin tapınağı kendi inancında olmayan insanlar için değildir.Öyle bir demişsinizki duyanda Kabe'de her inançtan farklı insanlar kendi inançlarına yönelik ibadetleri yapıyorlar sanacak.Öyle bir durum olmadığını hepimiz biliyoruz:) Aslında ayette kıvırabilecek bir tarafta yoktur,bu kadar tartışma boşuna,ben Müslümanların İslam'dan çıkmalarını beklerdim bu çelişki karşısında,ama her zaman oyalanacak fikirler bulabiliyorlar.Daha önce de dediğim gibi ayette ''İnsanlar için ilk ibadet evi diyor Müslümanlar için ilk'' demiyor.Açıkça en eski tapınak KABE'dir diyor ;) 2.Böyle birşeyi İslam öğretilerine dayanarak söylüyorum,1400 yıldır öğretilen bu idi,bu ayeti görene kadar eminim sende o düşüncedeydin.Biraz mantık kurarsak İlk yaratılan ve dünyaya atılan Adem,Allah'la ilk muhattab olan.Ve İlk din Paganizm olacak öylemi,yapmayın lütfen. Saygılarımla... Alıntı:
Elbetteki İslam sadece 1500 yıllık bir zaman diliminden ibarettir,sizlere yansıtamadım belki fakat ben İslamcıların iddiaları üzerinden gidiyorum,yoksa gerçekten gerçek dışı fikirlerine katıldığım yok. Esen Kal. |
Alıntı:
|
Alıntı:
Rabbimizin katında tek din İslam'dır. İnsanlar için gönderilen tek din de İslam'dır. Bu kertede, Allah insanlar için kurulan ilk mabedin Kabe olduğunu söyler. Daha öncede söylediğim gibi, ortaya atılan iddianın tutarlılığı yoktur, çünkü linki verilen ve ibadethane diye belirtilen yerlerin İslam ile bir bağı ortaya koyulmamış. Var veya yok olan bağlantı ortaya konulmadan burada böyle bir iddiada bulunmanın manası yoktur. Aslına bakarsanız, iddia edilen linkteki bağlantının ilk ibadethane olduğuda kesin değildir, şu an geçerli olan birşey sadece. Saygılar |
Alıntı:
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 07:28 . |