![]() |
Fizikçinin görüşleri
Ünlü Fizik bilgini Lord Calvin şöyle diyor: “İyice düşündüğümüzde bilimlerin sizi Allah’ın varlığına inanmaya zorladığını göreceksiniz” Bilim adamı R.C.Eartes’e göre tesadüfe inanmak, içinden çıkılmaz sorular doğurur. “Eğer hayatın tesadüfle bir atom ve moleküllerin birleşerek meydana geldiğine inanılacak olursa, o zaman ortaya akıl bakımından, her şeyi yaratan Allah’ın varlığına inanmaktan çok sorular çıkar” Eartes’in belirttiği gibi şayet Allah’ı yaratan bir yaratıcı olduğu düşünülecek olursa, o yaratıcıyı yaratan başka bir yaratıcının da bulunması gerekir. Aynı şey, bu yaratıcı için de düşünülecektir. Netice olarak sonsuza doğru bir silsile takip edecektir. Bu durum bizi sonuca ulaştıramayacağı gibi, akıl da bunu kabul etmez.
Bütün bu düşünceler sonuçta bizi ve evrendeki varlıkları yaratan ve devam ettiren bir kudretin var olduğu inancına ulaştırır. Bu yüce varlığa Allah diyoruz. Kur’an, bir yaratıcının varlığının şüphe edilmeyecek kadar açık olduğunu şöyle ifade etmektedir: “Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şüphe mi var?” (İbrahim suresi, 10) |
Ünsüz bir ateist olarak şunları söylüyorum:
Bir kişinin hayali bir varlığa inanıp inanmaması kendisini bağlar. Hele ki varlığına yönelik somut bir kanıt bulunmayan bir varlığın. Bu nedenle başkalarının tanrı var ya da yok demesi beni ilgilendirmez. Ayrıca, ulu olduğu varsayılan bir kişinin peşine takılıp da o ne derse doğru ve mantıklı kabul etmek teistlerin yapacağı bir iştir. |
ünlü fizik bilgini lord calvin diye anılan şahıs acaba allah mı diyor yoksa tanrı mı diyor
sanırım bir hata var |
sevgili aspendos veya vivident yine sallamışsın harun yahya gibi kim bu lord calvin?
varmı böyle bir adam |
Alıntı:
|
lord kelvin demek istemiş heralde
|
Bu Lord Calvin diye google(UK)'dan baktım bi Kelvin diye biri var bi de John Calvin var başka bişr şey göremedim...
Not:Kelvin'i türkçe wikipedi de buldum o linki ekledim... |
Alıntı bir çok yerde var da,
ama şuradan alındığı gibi bir intiba uyandı bende nedense http://www.dindersiforum.com/showthread.php?tid=4739 Kaldı dokuz :D |
benim bildiğim bir fizik çi lord calvin var elezherde bölüm başkanı. kendine bir ekip kurmuş ve sadece kurandan yararlanılarak dizel jeneratör ürettiler. o adammı acaba?
|
Alıntı:
|
İlahi Vivi :D
|
Ünsüz şahsım cahilliğiniz önünde saygıyla eğiliyor.Biyolojik ortamı Maddi evren devam ettiriyor Güneş hava su toprak Milyonlarca canlıyı ayakta tutuyor Bu noktaların hiç birinde Allaha ihtiyaç yok Yani Madde eşittir enerji İşte o madde enerjiye dönüşüyor Canlıların bedeninde bedenleniyor bu kadar basit Milyonlarca canlı türünün hayatiyetini devam ettiren İşte kainat Atomlar moneküller Aynı ilahi kuvvet hayatıda üretmiştir bu akla çok daha yakındır.Bilim bu konuda epey yol almıştır Biraz akademik çalışmalara göz atın.Konuşmak ses çıkarmak değildir Vivident
|
bu adamı neden örnek verdım!!bende bu adamı tanımıyoruımç..
ama sızler ıcın fızıkcı,astrolog.v.s iş yapanların inanışları sızler ıcın referans oldugu ıcın verdım... Turan amca düşüncelerini burda yazan adamlarsınız..onun için bu konuyu açtım... |
Alıntı:
Bu getirdiğin alıntılar kolpa, ismi geçen insanlar da uydurma. Astrolog=falcı bu arada, kaale almıyoruz astrologları falan. |
Alıntı:
Biri eger bir iddia atarsa ortaya onun kaynagini isterim. Verilen kaynaga ulasmak icin elimden geleni yapar o kaynaktaki bilgilerin carpitilip carpitilmadigina bakarim. Sayet dogruysa kaynagin mantigini irdelerim. Dogru buluyorsam da inanirim. Sakkadanak da olmaz bu. Bilimde "saglama" denen birsey vardir. "Altina attir bir purofüsür, yardir gitsin" mantigiyla olmuyor bu isler. Dr.Reckeweg'in de söyledigini iddia eden hokkabazlarin iplikleri pazara bu sayede cikti. Dahasi da cikacaktir... |
Alıntı:
Şahsen, burada hiç bir ateistin düşüncelerini yazmadım. Ateistler arasında da bak bu ateist böyle düşünmüş diyeni görmedim. Her zaman bilimsel kanıtlar ile iddialarda bulundum. Uydurma bir kitabın kanıtlanamaz saçmalıklarını yazanlar ise sizsiniz. |
lütfen arkadaşlar,lord kelvin Allah var diyorsa vardır..
daha önceden onun hiç hata yapmadığını gösteren bir başlık açmıştım, orada fizikçi lord kelvin in inanılmaz öngörülerini ve bunların nasıl gerçekleştiğini görebilirsiniz.. In 1895, Lord Kelvin proclaimed that Heavier-than-air flying machines are impossible. Havadan daha ağır makinelerin uçması olanaksızdır Royal Society president Lord Kelvin --1897 The aeroplane is scientifically impossible / X-rays are clearly a hoax http://www.bilimfeneri.gen.tr/phpBB2...s/icon_lol.gif uçağın bilimsel olarak imkansız olduğunu söylediğine mi yanarsın , X ışınlarının açıkça düzmece olduğunu söylemesine mi http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=24513 |
Ya şimdi başlığı forum kirlerine taşısam mı yoksa şu gene aynı kullanıcının açtığı Muhammed'i öven batılı düşünür ve edebi dehalar adına uydurulan palavraların olduğu başlık gibi ibretlik olsun diye bırakayım mı kararsız kaldım.
Siz ne dersniz? :D |
Eğlenceli bir başlık olmuş bence cafe'ye gider.
|
At gitsin bunların zavallılıklarından yarar sağlamak bizlere yakışmaz
|
işinize gelmeyen şeye sallama işinize gelen şey doğrucu davut...:) lord calvin soylemiyor bunu...akıl söylüyor ...
|
Ben bi fizikçi biliyorum, hem tanrıya inanmıyo hem de "şu evren ancak yaratmayla olur, başka yol yok" diyo
İsmini de verirdim de rencide olur..:) |
Alıntı:
Vivident buraya akıl söylüyor diye değil Lord Calvin söylüyor diye açtı o yüzden biz de söyliyen Lord Calvini arıyoruz da bulamıyoruz... Bu Lord Calvin diye google(UK)'dan baktım bi sonuçlarda Kelvin var bi de John Calvin var ama Lord Calvin'i neden ise bulamadım :heh: |
Alıntı:
Nasıl her mucize iddiası tek tek çürütüldüyse gene falan kişi İslam hakkında falan şeyi söylemiş tarzı iddialar da tek çürütülebilir, bu sözlerin bu kişilere ait olduğun ispata ihtiyacı olduğu gösterilebilir. İlerde böyle bir şey yapabiliriz belki. |
http://msavina.squarespace.com/stora...=1298047133453
İnternette dolaşan kolpa alıntılarla böyle dalga geçiyorlar. :) |
Alıntı:
Domalik vaziyette bulunan Firavun, Ay'daki ezan sesi, Kaptan Kusto'nun müslüman oluşu, neler neler... Yalan bitmiyor, şu an bile yeni yeni şeyler üretiyorlardır. |
Alıntı:
tam emin değilim ama ben ibrahame olarak biliyorum yanılıyor muyum? |
Alıntı:
ya hy nin 7. asırda da elektrik vardı uçak vardı gibi yazılarına ne demeli |
murted neymiş o corbanın icine dusen sinek yalanı
|
Alıntı:
Alıntı:
Alıntı:
Sineğin bir kanadında zehir, diğer kanadında panzehir olduğuna dair hadis var mıdır; yorumu nasıldır? Alıntı:
Bu Samahi'yi ne kadar aradıksa bulamadık zamanında. Köftenin biri benim başlığıma asmıştı sanırım bu yazıyı zamanında. |
[QUOTE=murteddd;387370]Mümkünse bir link alabilir miyim? Ben kaçırmışım onu da. :)
internette birçok hy siteleri var ben orada okumuştum |
sevgili murtedd
hangisiydi şuan hatırlayamayacağım o kadara çok sitesi varki üstelik gene netten bir video seyretmiştim bununla ilgiliydi |
Alıntı:
|
Alıntı:
tamamen doğru benim kayınvalidem de bana aynı şeyi söylemişti devamlı kuran okur falan işte |
Alıntı:
Sen bir hadisin neye göre sahih sayıldığını biliyor musun, önce onu bir söyle. Biliyorsan zaten hadisin sahih olduğunun aşikar olduğunu görmen lazım. Link var ya orada zaten, sorularda islamiyet'in sitesine. |
Alıntı:
kuranda böyle salaklıklar yazmaz...saçmalıktan öte değil...ibni kayyıma bakıcam bu hadis için...google a aldım yapıstırdım...hiç ilmi bir site çıkmadı yobaz dincilerin sitesi çıkıyor...demek ki hadis uydurma... |
Alıntı:
muhammet diyor:) |
Alıntı:
bilimsel olarak kabul edilemez bir yazı zaten..sinek ölünce icinden bir dunya kurt cıkar...kaldı ki sinek bataklıkta orda burda sürten ve ayaklarında kolerasından tutta bir dunya ölümcül hastalık taşıyan hayvan... kime ne hadle bu hadisi nasıl uydurmuş bilmiyorum...ama araştırıcam... |
Sahih Hadis!
Hadis uydurma olsa bu saçmalığını niye kestirip uydurma diye atmıyorlar? Salak mı bunlar kendilerini maskara ediyorlar?
Sen bana bir hadisin hangi kriterlerte göre sahih, hangilerine göre uydurma olduğunu açıklar mısın? Alıntı:
http://www.turandursun.com/forumlar/...read.php?t=983 http://www.diniyazilar.com/dy/oku/1433/hadis-yazimi.htm |
Alıntı:
zaten benim uygun görmediğim durumlardan biridir bu örneğin benim eşimin ailesi bu tür çelişkiler içinde yaşar ama çelişkiler içinde yaşladıklarını bilmezler hatta düşünmesler bile anladın mı bizlerin neden karşı çıktığımızı din insanları biraz kör ,sağır ve dilsiz ediyor yani 3 maymun misali olay zeka değil bu başka birşey zaten akp ninde dini kullanmasının sebebi bu 3 maymunu oynayan millet daha iyi kullanılır yani dini duyguların sömürülmesi var dindar bir insanı kolay kandırırsın dini duygularından dolayı |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:03 . |