Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Fizik (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=139)
-   -   Fizikçinin görüşleri (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=24604)

vivident 26-05-2011 15:43

Fizikçinin görüşleri

Ünlü Fizik bilgini Lord Calvin şöyle diyor: “İyice düşündüğümüzde bilimlerin sizi Allah’ın varlığına inanmaya zorladığını göreceksiniz” Bilim adamı R.C.Eartes’e göre tesadüfe inanmak, içinden çıkılmaz sorular doğurur. “Eğer hayatın tesadüfle bir atom ve moleküllerin birleşerek meydana geldiğine inanılacak olursa, o zaman ortaya akıl bakımından, her şeyi yaratan Allah’ın varlığına inanmaktan çok sorular çıkar” Eartes’in belirttiği gibi şayet Allah’ı yaratan bir yaratıcı olduğu düşünülecek olursa, o yaratıcıyı yaratan başka bir yaratıcının da bulunması gerekir. Aynı şey, bu yaratıcı için de düşünülecektir. Netice olarak sonsuza doğru bir silsile takip edecektir. Bu durum bizi sonuca ulaştıramayacağı gibi, akıl da bunu kabul etmez.
Bütün bu düşünceler sonuçta bizi ve evrendeki varlıkları yaratan ve devam ettiren bir kudretin var olduğu inancına ulaştırır. Bu yüce varlığa Allah diyoruz. Kur’an, bir yaratıcının varlığının şüphe edilmeyecek kadar açık olduğunu şöyle ifade etmektedir: “Gökleri ve yeri yaratan Allah hakkında şüphe mi var?” (İbrahim suresi, 10)

istatistik 26-05-2011 16:20

Ünsüz bir ateist olarak şunları söylüyorum:

Bir kişinin hayali bir varlığa inanıp inanmaması kendisini bağlar. Hele ki varlığına yönelik somut bir kanıt bulunmayan bir varlığın. Bu nedenle başkalarının tanrı var ya da yok demesi beni ilgilendirmez. Ayrıca, ulu olduğu varsayılan bir kişinin peşine takılıp da o ne derse doğru ve mantıklı kabul etmek teistlerin yapacağı bir iştir.

TUBA 26-05-2011 16:24

ünlü fizik bilgini lord calvin diye anılan şahıs acaba allah mı diyor yoksa tanrı mı diyor

sanırım bir hata var

ozgur_beyin 26-05-2011 16:24

sevgili aspendos veya vivident yine sallamışsın harun yahya gibi kim bu lord calvin?
varmı böyle bir adam

TUBA 26-05-2011 16:27

Alıntı:

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387269)
sevgili aspendos veya vivident yine sallamışsın harun yahya gibi kim bu lord calvin?
varmı böyle bir adam

sallama olduğu zaten her halinden belli :bump:

perfect_storm 26-05-2011 16:30

lord kelvin demek istemiş heralde

Firestorm 26-05-2011 16:34

Bu Lord Calvin diye google(UK)'dan baktım bi Kelvin diye biri var bi de John Calvin var başka bişr şey göremedim...

Not:Kelvin'i türkçe wikipedi de buldum o linki ekledim...

Psiko 26-05-2011 16:41

Alıntı bir çok yerde var da,
ama şuradan alındığı gibi bir intiba uyandı bende nedense
http://www.dindersiforum.com/showthread.php?tid=4739

Kaldı dokuz :D

ozgur_beyin 26-05-2011 16:42

benim bildiğim bir fizik çi lord calvin var elezherde bölüm başkanı. kendine bir ekip kurmuş ve sadece kurandan yararlanılarak dizel jeneratör ürettiler. o adammı acaba?

Astur 26-05-2011 16:48

Alıntı:

ozgur_beyin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387277)
benim bildiğim bir fizik çi lord calvin var elezherde bölüm başkanı. kendine bir ekip kurmuş ve sadece kurandan yararlanılarak dizel jeneratör ürettiler. o adammı acaba?

Ta kendisi! :D

Termo 26-05-2011 16:49

İlahi Vivi :D

xcan 26-05-2011 16:50

Ünsüz şahsım cahilliğiniz önünde saygıyla eğiliyor.Biyolojik ortamı Maddi evren devam ettiriyor Güneş hava su toprak Milyonlarca canlıyı ayakta tutuyor Bu noktaların hiç birinde Allaha ihtiyaç yok Yani Madde eşittir enerji İşte o madde enerjiye dönüşüyor Canlıların bedeninde bedenleniyor bu kadar basit Milyonlarca canlı türünün hayatiyetini devam ettiren İşte kainat Atomlar moneküller Aynı ilahi kuvvet hayatıda üretmiştir bu akla çok daha yakındır.Bilim bu konuda epey yol almıştır Biraz akademik çalışmalara göz atın.Konuşmak ses çıkarmak değildir Vivident

vivident 26-05-2011 17:41

bu adamı neden örnek verdım!!bende bu adamı tanımıyoruımç..
ama sızler ıcın fızıkcı,astrolog.v.s iş yapanların inanışları sızler ıcın referans oldugu ıcın verdım...
Turan amca düşüncelerini burda yazan adamlarsınız..onun için bu konuyu açtım...

Astur 26-05-2011 17:44

Alıntı:

vivident´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387301)
ama sızler ıcın fızıkcı,astrolog.v.s iş yapanların inanışları sızler ıcın referans oldugu ıcın verdım...

vivident,

Bu getirdiğin alıntılar kolpa, ismi geçen insanlar da uydurma. Astrolog=falcı bu arada, kaale almıyoruz astrologları falan.

Araform 26-05-2011 17:48

Alıntı:

Sevili arkadasim, bizlerin alinti yapilan herseye sakkadanak inandigimizi mi saniyorsun? Kendinle karistirma.

Biri eger bir iddia atarsa ortaya onun kaynagini isterim. Verilen kaynaga ulasmak icin elimden geleni yapar o kaynaktaki bilgilerin carpitilip carpitilmadigina bakarim. Sayet dogruysa kaynagin mantigini irdelerim. Dogru buluyorsam da inanirim.

Sakkadanak da olmaz bu. Bilimde "saglama" denen birsey vardir. "Altina attir bir purofüsür, yardir gitsin" mantigiyla olmuyor bu isler.

Dr.Reckeweg'in de söyledigini iddia eden hokkabazlarin iplikleri pazara bu sayede cikti. Dahasi da cikacaktir...

istatistik 26-05-2011 18:17

Alıntı:

Sen yanlış biliyorsun. Bir adamın kuyruğuna takılıp gidenler ateistler değil teistlerdir.

Şahsen, burada hiç bir ateistin düşüncelerini yazmadım. Ateistler arasında da bak bu ateist böyle düşünmüş diyeni görmedim. Her zaman bilimsel kanıtlar ile iddialarda bulundum. Uydurma bir kitabın kanıtlanamaz saçmalıklarını yazanlar ise sizsiniz.

Olimpiyat 26-05-2011 18:51

lütfen arkadaşlar,lord kelvin Allah var diyorsa vardır..
daha önceden onun hiç hata yapmadığını gösteren bir başlık açmıştım, orada fizikçi lord kelvin in inanılmaz öngörülerini ve bunların nasıl gerçekleştiğini görebilirsiniz..

In 1895, Lord Kelvin proclaimed that
Heavier-than-air flying machines are impossible.
Havadan daha ağır makinelerin uçması olanaksızdır

Royal Society president Lord Kelvin --1897
The aeroplane is scientifically impossible / X-rays are clearly a hoax http://www.bilimfeneri.gen.tr/phpBB2...s/icon_lol.gif

uçağın bilimsel olarak imkansız olduğunu söylediğine mi yanarsın , X ışınlarının açıkça düzmece olduğunu söylemesine mi

http://www.turandursun.com/forumlar/...ad.php?t=24513

murted 26-05-2011 20:00

Ya şimdi başlığı forum kirlerine taşısam mı yoksa şu gene aynı kullanıcının açtığı Muhammed'i öven batılı düşünür ve edebi dehalar adına uydurulan palavraların olduğu başlık gibi ibretlik olsun diye bırakayım mı kararsız kaldım.

Siz ne dersniz? :D

frodo 26-05-2011 20:03

Eğlenceli bir başlık olmuş bence cafe'ye gider.

xcan 26-05-2011 20:10

At gitsin bunların zavallılıklarından yarar sağlamak bizlere yakışmaz

troyya 26-05-2011 20:12

işinize gelmeyen şeye sallama işinize gelen şey doğrucu davut...:) lord calvin soylemiyor bunu...akıl söylüyor ...

Natan 26-05-2011 20:13

Ben bi fizikçi biliyorum, hem tanrıya inanmıyo hem de "şu evren ancak yaratmayla olur, başka yol yok" diyo

İsmini de verirdim de rencide olur..:)

Firestorm 26-05-2011 20:14

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387353)
işinize gelmeyen şeye sallama işinize gelen şey doğrucu davut...:) lord calvin soylemiyor bunu...akıl söylüyor ...

Vivident buraya akıl söylüyor diye değil Lord Calvin söylüyor diye açtı o yüzden biz de söyliyen Lord Calvini arıyoruz da bulamıyoruz...

Bu Lord Calvin diye google(UK)'dan baktım bi sonuçlarda Kelvin var bi de John Calvin var ama Lord Calvin'i neden ise bulamadım :heh:

murted 26-05-2011 20:28

Alıntı:

gega´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387352)
At gitsin bunların zavallılıklarından yarar sağlamak bizlere yakışmaz

Ben açıkçası böyle falan böyle demiş, bilmem ne olmuş trazı şeylerin palavra olduğunun gösterilmesinin müslümanlarda ''acaba bu tarz şeylerin hepsi mi palavra'' şeklinde bir şüphe oluşturmasını umuyorum.

Nasıl her mucize iddiası tek tek çürütüldüyse gene falan kişi İslam hakkında falan şeyi söylemiş tarzı iddialar da tek çürütülebilir, bu sözlerin bu kişilere ait olduğun ispata ihtiyacı olduğu gösterilebilir. İlerde böyle bir şey yapabiliriz belki.

Astur 26-05-2011 20:30

http://msavina.squarespace.com/stora...=1298047133453

İnternette dolaşan kolpa alıntılarla böyle dalga geçiyorlar. :)

murted 26-05-2011 20:32

Alıntı:

Firestorm´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387356)
Vivident buraya akıl söylüyor diye değil Lord Calvin söylüyor diye açtı o yüzden biz de söyliyen Lord Calvini arıyoruz da bulamıyoruz...

Bu Lord Calvin diye google(UK)'dan baktım bi sonuçlarda Kelvin var bi de John Calvin var ama Lord Calvin'i neden ise bulamadım :heh:

Ya dostum, 3 senedir yazarım forumlarda çorbanın içine düşen sineğin ikinci kanadını da çorbaya sokun diyen hadisi aklmaka için, bilim adamı uydurup ona kontrollü deney bile yaptırmışlar. Ama adamın adını arıyoruz, sadece bu konuyla ilgili yazılarda çıkıyor.

Domalik vaziyette bulunan Firavun, Ay'daki ezan sesi, Kaptan Kusto'nun müslüman oluşu, neler neler...

Yalan bitmiyor, şu an bile yeni yeni şeyler üretiyorlardır.

TUBA 26-05-2011 20:36

Alıntı:

Astur´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387359)
http://msavina.squarespace.com/stora...=1298047133453

İnternette dolaşan kolpa alıntılarla böyle dalga geçiyorlar. :)

isim doğru mu yazılmış acaba?

tam emin değilim ama ben ibrahame olarak biliyorum

yanılıyor muyum?

TUBA 26-05-2011 20:39

Alıntı:

murteddd´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387360)
Ya dostum, 3 senedir yazarım forumlarda çorbanın içine düşen sineğin ikinci kanadını da çorbaya sokun diyen hadisi aklmaka için, bilim adamı uydurup ona kontrollü deney bile yaptırmışlar. Ama adamın adını arıyoruz, sadece bu konuyla ilgili yazılarda çıkıyor.

Domalik vaziyette bulunan Firavun, Ay'daki ezan sesi, Kaptan Kusto'nun müslüman oluşu, neler neler...

Yalan bitmiyor, şu an bile yeni yeni şeyler üretiyorlardır.

sevgili murtedd

ya hy nin 7. asırda da elektrik vardı uçak vardı gibi yazılarına ne demeli

troyya 26-05-2011 21:03

murted neymiş o corbanın icine dusen sinek yalanı

murted 26-05-2011 21:05

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387363)
sevgili murtedd

ya hy nin 7. asırda da elektrik vardı uçak vardı gibi yazılarına ne demeli

Mümkünse bir link alabilir miyim? Ben kaçırmışım onu da. :)

Alıntı:

Ebû Hüreyre (radıyallahu anh) anlatıyor: "Resulullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki:

"Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." (Ebû Dâvud, Et'ime 49, Buhârî, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; İbnu Mâce, Tıb 31, Nesâî, Fera' 11)
Hadis sapına kadar sahih kabul ediliyor. Kaynaklara bakarsanız Kütübi Sitte'yi oluşturan altı kitabın dördünde de geçtiğini görürsünüz. Hatta Buhari birden fazla başlık altında zikretmiş hadisi.

Alıntı:

crazy_pretty_murat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 380953)
1964'te Alman bilim adamları bu hadis sonucu yaptığı deneylerle hayretler içine düşmüştür."Sineğin bir kanadında zehir,diğer kanadındada panzehir(zehiri yok eden)vardır.Sinek iyice daldırılmalı ki,zehirlenme yaşanmasın." sonucunu çıkartmışlar.

İletinin gerisinde de alakasız bir olayı bu saçmalığa bağlama çabası var, ona gerek yok şu an. :D

Sineğin bir kanadında zehir, diğer kanadında panzehir olduğuna dair hadis var mıdır; yorumu nasıldır?

Alıntı:

Bu konuyu tetkik eden makaleyi yayınlayan Dr. Samahı, mikrobiyologların sineğin midesinin içinde parazit olarak yaşayan uzun hücrelerinin bulunduğunu keşfettiklerini bildiriyor. Bu mantarsı hücreler, kendi üreme döngülerinin bir bölümü olarak, sineğin solunum kanallarına doğru çıkıntı yaparlar. Sinek, sıvının içine tamamen batırılırsa, osmotik basınçta meydana gelen değişiklik hücrelerin çatlamasına yol açmaktadır. Bu hücrelerin muhtevası ise, sineğin vücudunda taşıdığı patojenlere karşı olan bir antidottur; yâni zehire karşı panzehirdir. Yemeğe bulaşan sinekten çıkan zararlı mikropları, sinek batırılınca çatlayarak ortaya çıkan antidot tesirsiz hâle getirmektedir.
(Dr. Mustafa REYHANLI, Gerçeğe Doğru 5. Cilt Zafer Yayınları)
Bu Zafer Dergisi, domalan Firavun mucizesi dahil pek çok bu tarz saçmalığın mimarıdır.

Bu Samahi'yi ne kadar aradıksa bulamadık zamanında. Köftenin biri benim başlığıma asmıştı sanırım bu yazıyı zamanında.

TUBA 26-05-2011 21:08

[QUOTE=murteddd;387370]Mümkünse bir link alabilir miyim? Ben kaçırmışım onu da. :)

internette birçok hy siteleri var ben orada okumuştum

TUBA 26-05-2011 21:09

sevgili murtedd

hangisiydi şuan hatırlayamayacağım
o kadara çok sitesi varki

üstelik gene netten bir video seyretmiştim bununla ilgiliydi

troyya 26-05-2011 21:12

Alıntı:

"Sizden birinizin (yemek) kabına sinek düşecek olursa, onu iyice batırın. Zira onun bir kanadında hastalık, diğerinde şifa vardır. O, içerisinde hastalık olan kanadıyla korunur." (Ebû Dâvud, Et'ime 49, Buhârî, Tıbb 58, Bed'ü'l-Halk 14; İbnu Mâce, Tıb 31, Nesâî, Fera' 11)
kim diyor bu hadise sahih diye :) link verebilir misin ?

TUBA 26-05-2011 21:15

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387380)

evet troyya

tamamen doğru
benim kayınvalidem de bana aynı şeyi söylemişti
devamlı kuran okur falan işte

murted 26-05-2011 21:16

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387380)

Haaa, nasıl yani?

Sen bir hadisin neye göre sahih sayıldığını biliyor musun, önce onu bir söyle. Biliyorsan zaten hadisin sahih olduğunun aşikar olduğunu görmen lazım.

Link var ya orada zaten, sorularda islamiyet'in sitesine.

troyya 26-05-2011 21:17

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387382)
evet troyya

tamamen doğru
benim kayınvalidem de bana aynı şeyi söylemişti
devamlı kuran okur falan işte

kuranda böyle salaklıklar yazmaz...saçmalıktan öte değil...ibni kayyıma bakıcam bu hadis için...google a aldım yapıstırdım...hiç ilmi bir site çıkmadı yobaz dincilerin sitesi çıkıyor...demek ki hadis uydurma...

TUBA 26-05-2011 21:19

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387387)
kuranda böyle salaklıklar yazmaz...saçmalıktan öte değil...ibni kayyıma bakıcam bu hadis için...google a aldım yapıstırdım...hiç ilmi bir site çıkmadı yobaz dincilerin sitesi çıkıyor...demek ki hadis uydurma...

zaten kuranda yazmıyor

muhammet diyor:)

troyya 26-05-2011 21:23

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387390)
zaten kuranda yazmıyor

muhammet diyor:)

sanmıyorum..ona atılan iftiradır...tuba hanım bu hadislerin hepsiyle iman edilmez...cunku hz.peygamber hadis yazımını yasakladı...dolayısıyla kendisinden sonra kayda geçilen kendi ağzıyla söylenilen herşeye şüphe ile bakarım ben...

bilimsel olarak kabul edilemez bir yazı zaten..sinek ölünce icinden bir dunya kurt cıkar...kaldı ki sinek bataklıkta orda burda sürten ve ayaklarında kolerasından tutta bir dunya ölümcül hastalık taşıyan hayvan...

kime ne hadle bu hadisi nasıl uydurmuş bilmiyorum...ama araştırıcam...

murted 26-05-2011 21:26

Sahih Hadis!

Hadis uydurma olsa bu saçmalığını niye kestirip uydurma diye atmıyorlar? Salak mı bunlar kendilerini maskara ediyorlar?
Sen bana bir hadisin hangi kriterlerte göre sahih, hangilerine göre uydurma olduğunu açıklar mısın?

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387393)
sanmıyorum..ona atılan iftiradır...tuba hanım bu hadislerin hepsiyle iman edilmez...cunku hz.peygamber hadis yazımını yasakladı...dolayısıyla kendisinden sonra kayda geçilen kendi ağzıyla söylenilen herşeye şüphe ile bakarım ben...

bilimsel olarak kabul edilemez bir yazı zaten..sinek ölünce icinden bir dunya kurt cıkar...kaldı ki sinek bataklıkta orda burda sürten ve ayaklarında kolerasından tutta bir dunya ölümcül hastalık taşıyan hayvan...

Muhamed'in hadis yazımını yasakladığını nerden biliyorsun? Gene hadislerden. Tuhaf değil mi? Üstelik hadis yazımına cevaz veren rivayetler de var aynı kitaplarda.

http://www.turandursun.com/forumlar/...read.php?t=983

http://www.diniyazilar.com/dy/oku/1433/hadis-yazimi.htm

TUBA 26-05-2011 21:29

Alıntı:

troyya´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 387393)

evet haklısın

zaten benim uygun görmediğim durumlardan biridir bu

örneğin benim eşimin ailesi bu tür çelişkiler içinde yaşar ama çelişkiler içinde yaşladıklarını bilmezler
hatta düşünmesler bile
anladın mı bizlerin neden karşı çıktığımızı din insanları biraz kör ,sağır ve dilsiz ediyor
yani 3 maymun misali
olay zeka değil bu başka birşey

zaten akp ninde dini kullanmasının sebebi bu 3 maymunu oynayan millet daha iyi kullanılır
yani dini duyguların sömürülmesi var
dindar bir insanı kolay kandırırsın
dini duygularından dolayı

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 21:03 .