![]() |
ALLAHın CEMALi
Selamaleyküm abilerim,ablalarım..
Bu ablam lafına ilk yazıyom,ablalarım afetsin.bugune kadar yannızca abim,abilerim demem sadecene aız alışkannıı,*yoksam başka mana çıkatmasınnar.Başta hanımım ve anam olmak üzere bütün hanımlara saygım sosuzdur.bana takip edenner bilir.Belkide onun için -kırgın olup hiçbi hanım bizim mekana uramadıydı*-belki yeni mekana urarlar.. Eski başlıa kapattık.geç çalışıyodu..çok şikat vardı..bu yeni çalışır işallah.. Güldük eylendik*-bii şeyler annadık bişeyler annatdık .. Ama hep gönül kırmamaya dıkkat etdik.eski başlıkda hanı materalizmin pamuunu tozunu atcez dedikde Cevat deli kardeşim -0 zor abim filece demiştiya..madem zor bizde boş veririz abim..bizim işimiz zorla deil,kolayla..çirknile deil güzelle.Kalp kırmakla deil*-gönül yapmakla.. ustam ne demiş.. Keramet baştadır tacda değildir Hararet nardadır sacda degildir Eğer bir insanın kalbini kırarsan Hakka eylediğin secde degildir. ben bu lafın üstüne gönül kırarmıyım şimdi.. Gönül kırıldıktan sonra anlatılanın ne hökmü kalır.Cocuun kafasına vura vura matamatik öretirsen, zannedermisinki o çocuk o dersi sever-örenir*?Sadeceme ezberler korkusundan.Ondan sonamada bekle o çocuk okusun adam olsun.. Neyse..Şimdi Psiko abimden bi ricam var..0 da bizim gimi Hak aşıı.yazdıklarından onu çıkarıyom.ALLAHın yannış annaşılmasına çok bozuluyo. Kimse alınmasında bu benim isim çok güzel abim..CEMAL.. başlııda öle bi seçtimki..2 mana var orda. 1* ALLAHın (garip) CeMaLi 2*-ALLAHın CEMALİ psiko abim ALLAH aşıı..bu ALLAHIN CEMALİ konusunda bi yassın bize. zate benim anladıım Bahaide aynı ALLAHa inanıyo. VarTOL amcamda aynı Allaha inanıyo..( 8O ) ama adına söliyemiyo.. :lol: ..vallama bakın aşada herkeşten alıttı yaptım..ordan okuyun.. :mrgreen: (vARtOL abim şakaydın ...cemalce...) şimdi ,herabiden 1-iki satır eski yazdıklarından alıp bu girişe bitiriyom. Bütün abilerimin-ablalarımın ellerinden öperim.Kardeşlerime selam ederim. nOT:Yeni mekanın açılışına çiçek göndercekler*-Eytim vakfına baışta bulunsun lütfen. Resmi açılışı,pAzar saat 14 de yapcaz.Alt tarfda mevlüt okuncek-ön tarafda muahbet yeri kurcez.Herkeşe yer var.kimse dışarda kalmaz.Muhabbeti ve insana söyliyecek faydalı ve efndice sözü olan herkeş bu mekanda yerini bulur. **0*0*0*0*0*0*00*0*0*0*0*0*0*0* Ama umutlar tükenmeyecek. Bir gün mutlaka iyi insanlar egemen olacak. - O zaman biz görmesek de , dünyanın tadına doyum olmayacak.. -----------Pantedar *-*-*-*- Dünya tek bir vatan ve insanlar onun vatandaşlarıdır.’” ------------- Psiko *-*-*-*-* Ben sırf sana inanmadım diye tecavüzcülerle, katillerle aynı kaderi paylaşıp ateşlerde yanacaksam adalet bunun neresinde? ----------------------- Eskülisit -*-*-*-*-- Bir şeye bağlanmak.. Bağlandığının özelliklerinin mükemmel olduğuna inanarak, onu ve içten içe kendini de yüceltmek..Ona inanılmaz özellikler, inanılmaz güzellikler atfederek,kendi yaptığın bu atıflara da kendini, tekrarlar suretiyle inandırarak, onu adeta ulaşılmaz kılmak. ---------------------Aldostu *-*-*-*-*- Allah, Allah, hizmetin kabul ola, yardımcın Hak Muhammed-Ali ola, Hak Muhammed-Ali seni doğruluktan ayırmaya. Adaletin Ali'nin adaleti ola, haksızı görüp gözetmeyesin, doğrudan yana olasın. Hak erenler şaşırıp düşürmesin; Üçler'in, Beşler'in, Oniki İmamlar'ın, Kırklar'ın katarından, didarından ayırmasın. Üzerine aldığın hizmetten şefaat bulasın. Dil bizden nefes Hacı Hünkar Bektaş-ı Veli'den ola. Gerçeğe hu!.. ------------------ SalGOn **-*-*-*-*- Gerçeği bulabilme gayreti içinde olduğum için, nefret etmemeye,intikam almamaya,kızmamaya,korkmamaya gayret ederim. Bilirim ki inançla,barışla,sabırla gerçeğe ulaşmayı başarabilirim.-------------- Aldostu -*-*-*-*-- Gerçekten mucizeleri yaşıyoruz her an. Ateistler diyor ki : "Öldükten sonra yok olacağız" Müslümanlar diyor ki : "Allah yoktan var ediyor" Tasavvuf diyor ki : "Yokluk hırkasını giy" Zen diyor ki: " Tek gerçek boşluk/yokluk" dur. Peki nedir yokluk / boşluk / hiçlik ? Hiç düşündün mü Aldostu ? Veya düşünebilir misin ? Veya "düşünmeyince" anlaşılacak bir şey midir ? -------------------------------- Sodomo *-**-*-*-- bir geminin gitmesi icin diyelim,cok sey lazim hepsi olmadan gemi gitmez.senin geminin gitmesindeki vazifen sadece dumeni c`evirmek diyelim.ruzgar olmazsa veya mazot olmazsa ne kadar cevirirsen cevir gemi gitmez.bu vucudi is ancak diger sartlara baglidir.iyilikteki payin bu kadardir.binde bir. -----------------------------------------Sarogen *-*-*--- Allah hazretleri, Ben de kalbi mühürlenmiş bir kulun olarak sana sesleniyorum.Hani sen diledi- ğini doğru yola getiriyordun dilediğini de sapıtıyordun ya.Benim de sorumlum sensin.Beni yargılamaya hakkın yok.Çünkü sen böyle istedin.---------------- Ezkamo nOT:sıyırttın hocam..Allah bu mudafadan sona sana sorgulamıcak artık..:)) -*-*-**-*- ben bu kadan bildiim ve bi sürü ünvanım olduu halde, 1*-kimseye küçük gördümmü iki*-kimseye fikrinden küfür yazdımmı*? 3-İllama bu doru.. sen ne diyen (ot\çöp/böcek ) dedimmi? Benim gimi bi pırof . başka alt fikirlere bile musama yapıp*-kızmadıktan sona.... s,zin gimi makamı bana yanaşmıyan(.. ) issannar hankı yetkiylen birbirine dalıyo.Haaa..*?*?? Abim neye inanırsan inan-*hristan ol-yavudiol müsnüman ol-sarogen abim gimi NurCU ol..SaLGon abim gimi atevisol. Ne olusan ol *-önce insan ol terbiyeli*saygılı ol.. (ceMal çok ileri gidip kendin terbiyesiz olma aman haa.. ) --------------- Cml. *--*--*--*- Bir gucun varolduguna, herkes inanir. ancak biz ateistler, iradesi ve suuru olmayan fiziksel gucler olarak tanimliyoruz bu yaratici veya yaraticilari. Yoksa senin hissetigin gucu bizler de goruyoruz. Aradaki fark, bizimki hesap kitap tutmayan, bizden tapinma veya itaat beklemeyen, daha dogrusu, insaninki gibi akli suuru olmayan bir guc. --------------------------------------------------------------------------------------Vartol |
Re: ALLAHın CEMALi
cemalim yeni mekanın hayırlı olsun.Allah mübarek etsin.her zaman yanındayım.
|
köfteci abiiii çeeek bi köfte acılı olsun bu arada mekan güzelmiş hayırlı olsun bide bide beni yannış annamışın helal olsun *:lol: *
............ ............. .................. köfte güzelmiş hadi hayırlı işleerrr kardeşin cevat sevgiler saygılar |
Hayırlı olsun Cemal. Niyazları getirdik ama, kim topluyo niyazları anlayamadık. Tatlı yiyelim, tatlı konuşalım diye tatlı getirdim.
|
Sevgili Cemal,
Yeni başlığın için seni kutluyorum. Yeni bir başlık açmakla da iyi ettin. Bir sure de artık bununla gidersin. Değişik arkadaşlardan yaptığın alıntılarla bir tablo oluşturmuşsun. İşte ben bu cennet ülkemizde de böyle bir tablonun oluşmasını istiyorum. Site olarak da bunu istiyoruz. Saygı sevgi olsun istiyoruz. Önemli olanın insan olmak olduğunu istiyoruz. Farklı farklı düşüncedeki insanların olmasının doğal olduğu asıl önemli olanın hoşgörü ve saygı temelinde kardeşce bir arada yaşamaları gerektiğini düşünüyoruz. O kıvrak,ince, espirili zekandan ders almamız gereken çok şey var. Ben şahsen kişi olarak bu dersi çoktan aldım. Darısı bu dersi almayanların başına. Kendi küçük yüreği kocaman sevgili cemalciğim. Yazmaya devam.Bak Hayyam ne demiş: Beni özene bezene yaratan kim? Sen! Ne yapacağımı da yazmışın önceden. Demek günah işleten de sensin bana: Öyleyse nedir o cennet cehennem? Sen sofusun, hep dinden dem vurursun; Bana da sapık, dinsiz der durursun. Peki, ben ne görünüyorsam oyum: Ya sen? Ne görünüyorsan o musun? Dedim: artık bilgiden yana eksiğim yok; Şu dünyanın sırına ermişim az çok. Derken aklım geldi başıma, bir de baktım: Ömrüm gelip geçmiş, hiç bir şey bildiğim yok. Sevgilerimle.... |
Merhaba Cemal,
Hayırlı olsuna geleyim dedim ben de, elim boş geldim ama. Önceki başlığa uğramadı bayanlar, kırgınlar demişsin de.. Değildik, sadece ses etmedik. Sevdiğim bi sözü koymak istiyorum, Einstein 'dan "Eger insanlar cezalandırılma korkusu ve bir ödül ümidi ile iyi iseler gerçekten üzülecek durumdayız.." Hayırlı olsun kısa sürer, *bir dahaki sefer elim dolu gelirim umarım.. |
TVlit abi,çocukların ölümüne üzülennere-böörüyonuz..arapçılar sizii.." demiş.i
stafrit abimde"Cecenistanda 400 cocugun vehabi yanlisi cecen militanlarca katledilmesine sesini cikarmayan kurnazlar lubnanda olen cocuklar icin kendilerini parcalamakta, insan ve cocuksever kesilmektedirler..cocuk muslumansa olmemeli ingiliz, amerikali, rus ise onlara gore sakincasi yoktur.. " abim çocuun müsnümanı hristanı yavudisi olurmu? Katlaamın haklısı - haksızı olurmu..*? o bunun çocunu vurdu,buda onun çocunu vurma hakkına saip *-denebilirmi. İnanç veya inaçsızlık issanın gözünü nasıda kör ediyor. hep atevis ve dinsizler bunu söler ama.. abilerim etenize bi baksanız diyom can abilerim. vArtOl abim, iman gözü kör ediyo..vallamada haklısın billamada.. imansızlıkda ondan geri kalmıyo VartOL abim..sen kör olma emi abim.. CeMaL, kardeşiniz |
sevgili cemal,
yeni dukkanin hayirli olsun... burada alti cizilmek istenen sey muslumanlarin cifte standarti.. cemal dedi; abim çocuun müsnümanı hristanı yavudisi olurmu? Katlaamın haklısı - haksızı olurmu..*? bana gore olmaz cemal, ama muslumanlara gore olur..neredeyse beslen katliamini hakli cikaracak arkadaslar var.. o bunun çocunu vurdu,buda onun çocunu vurma hakkına saip *-denebilirmi. boyle bir seyi ima ettigimi nereden cikariyorsun..yazimdan alinti yaparsan ozur dilerim..yoksa sen ozur dile cemal İnanç veya inaçsızlık issanın gözünü nasıda kör ediyor. inancin insanin gozunu kor ettigi mutlak..inancsizligimiz kor gozleri acmaya yonelik..muslumanlarin gormediklerini veya gormek istemediklerini gostermek..mesela rus cocuklarininda yasam hakki oldugunu gostermek.. imansızlıkda ondan geri kalmıyo gozu kor olanlara ornek bensem, gozlugunu takip dikkatli okuyacaksin cemal..ve sen gozlerini kontrol ettireceksin.. yazarken gosterdigin itinayi okurken gostermiyorsun hayirli isler |
Naçizane olarak
Keramet baştadır tacda değildir Hararet nardadır sacda degildir Eğer bir insanın kalbini kırarsan Hakka eylediğin secde degildir. Aslı şöyle değil miydi :roll: hararet sacda değil nardadır. Keramet taçda değil baştadır. her ne ararsan kendinde ara, kudüs'te, mekke'de, hac'da değil." Sadece hatırlattım kusrettiysem affola. Yerin hayırlı olsun, hayırlara vesile olsun. Yeni olduğum için Seçme özet alıntılarından insanları da tanıyorum. |
bütün abilerime,ablalarıma selamlar.Bize yazı yazan herkese saolun diyom.Ekzamo hOCam ne güzel yazmışın:
Dedim: artık bilgiden yana eksiğim yok; Şu dünyanın sırına ermişim az çok. Derken aklım geldi başıma, bir de baktım: Ömrüm gelip geçmiş, hiç bir şey bildiğim yok. bizde bunun aynısını imza yapdıkya hocam.Hanı bunun kinayesine yazdık.BU yazdıını yapsakveyama benim imzadaki gimi yapmasak hOCam,iyi olmazmıydın. onun için bunnar benim zannım diyen issanlara çok saygı duyuyom hocam.Şimdi bak iStafrit abi birz sert yazmış *-özür dile filece diye.. Yannış havalar bunnar abim..şimdik ben o sevgili abime,kasaba usulü bi cevap yazarım,altından kalkamaz*-ama nolur..tatsızlık olur. Hanı meşur renklam lafı varya **Bunnara gerenk yok abim.. Yannız bu filistin için börenler * başlıı varya Hocam-bu hoş olmamış.yanı islamı semiyon diye..adamı inek yerine korsan**adamda sana vicdansız*ökküz - derse haksız olmazmı..iş çirkinneşir.Bana sorarsan(cahile niye sorulsunki*??) o böürme lafına sil derim HoCam -sen daa iyi bilirsin. İstafrit abim-o başnıkda en güzel lafı-TuROK abi sölemiş,bak ne yazmış: Savas acimasiz ve sogukdur.Ama ya biz? bizlerde mi acimasiz ve soguk olmaliyiz. Bizden yuzlerce kilometre uzakda devam bu savasda ,en azindan olen cocuklar icin biraz olsun kimin hakli kimin haksiz oldugunu bir kenara birakip daha insani bir seyler soyliyemez miyiz. *Beslanda katledilen cocuklarin diyeti lublanda bombalarla enkaz altinda olen cocuklar mi olmali. Savas siyasetin gaddar ve acimasiz yuzudur.Beslan sonrasinda putinin kendi iktidarini guclendirecek yapilanmayi gerceklestirebilmesi gibi israilin bu savas sonrasi isgal altinda tuttugu topraklardaki gucunun pekistirilmesi siyasetinin bedelini cocuklar mi odemeli. Bence en güzel lafa bu abi sölemiş..üstüne -dediim dedik,öttürdüüm zurna -*demek için bişeyler yazmam ben.Bu abi benim diyeceklerimi yazmış .ben bişey yazmaya gerek duymuyom.Sannederim sende buna varsın. Bütün herkeşe ,söliyeceklerini efendice annatan her insana syg ve svg. CeMaL |
Hacı bektaş erenler ii demişte bide bunu dinleyin...
Bütün evren semah döner Aşkından güneşler yanar Aslına ermektir hüner Beş vakitle avunmayız x * * * * * *x * * * * * x Canan bizim canımızdır Teni bizim tenimizdir Sevgi bizim dinimizdir Başka dine inanmayız X * * * * * * * *x * * * * * * *x Hüdai"yim hüdamız var Dost elinden bademiz var Muhabbette gıdamız var Ölüm ölür biz ölmeyiz Sevgili Ozan Hasret Gültekin anısına |
Bütün evren semah döner .Aşkından güneşler yanar .
Aslına ermektir hüner. Beş vakitle avunmayız . Murat abim,hoşgeldin..ya Huuuu abim hoşgeldin,Allah razı olsun boş gelmedin,dolu geşdin.1-iki yazına okudum,dolulardansın.hemene belli oluyo.Dolu issannarın başımızın üstünde yeri var.ama yerin needir,yurdun nedir..ne yaşına yazmışın ne başına..acıkda şahsın hakında bilgi verseydin iyi olmazmıydı. Garibin yerine gel abim..Köfteler benden,güzel sohbetler senden.Cemal-i Garib kalbi temiz bilgili insanları sever,helekine içinde dervişlik varsa bi başka hoş olur muhabbeti. al abim bu da Kul Himmetden Yol oğlu musun sufi Bu yolu kurdu Safi Bu yolu terkedenin Kalbinde gerek insafı Cml. |
Merhaba Köfteci Cemal Bey,
* * * Forumlara göz atarken "Allah'ın Cemali" başlığı ilgimi çekmiş oldu. Tanışmasak da evveliyatla köfteci dükkanınızın hayırlara vesile olmasını Canab-ı Allah'dan niyaz ederim. * * * Alıntılarından oluşturulan yazı seriniz, benim sitedeki arkadaşları kısmende olsa tanımama çok yardımcı oldu. Çünkü henüz kimseyi tanımıyorum üyeliğim öncelere dayansa bile. * * * Çocukların savaştaki rolden aldıkları paydan bahsedip çok hassas bir noktaya değinmişiniz. insanda, insanın gereksinme ve ereklerinde, bilginin, doğruluğun, sevginin ve inancın ölçeğini bulan anlayış üzülerek söylemeliyim ki yoktur. İnsanlığın, değer ve saygınlığa olan duyarlılığının *olmadığı cümlesini de eklemeden geçemeyeceğim. Ve "insanın özü" kelimesinden söz etmeye başlamalıyız. * * * Bugün yaşadığımız düşünce dünyasında "İNSANIN ÖZÜ" teorik bir kavram gibi görünüyor çünkü bilimin gelip dayandığı dünya öz kelimesini çoktannn aşmış. Bu böyle olunca her türlü sevgi ve saygı kendi özümüz olarak kendi tanımladığımız kavrama yüklenip vahşi ve yırtıcı olur Köfteci cemal Bey. * * * Psikokemoterapi üstadımın bir kaç yazısını okudum. Özellikle ailesel ve küresel barışın içtimai müspetliliğinden bahsetmiş olması hoş. Sizi de Psikokemoterapi üstadıma, konunuzun işlevi anlamında yakın ve duyarlı gördüm. * * * Teşekkürler alakanız için konu itibari ile. Yazışmak üzere inşallah. |
Cemal,
İnanç veya inaçsızlık issanın gözünü nasıda kör ediyor. Sevgili Cemal, İşte bunu sana yakıştıramadım. Ateistleri *onlarla aynı kefeye koymanı yadırgadım. Nereden bu kanıya vardığını da anlamış değilim. İstavrit arkadaşımızın demek istediği rusyada çocuklar ölürken siz neredeydiniz. Ama lübnan söz konusu olunca yırtınıyorsunuz. Aynı tepkiyi orada niye göstermediniz. Ateistler her iki olayı da de şiddetle kınar. Yanlı ve taraflı bakmaz olaylara. Bunu belirtmekte yarar görüyorum. İkincisi. O arkadaş o başlığı açtığı zaman hemen ardından ben yazı yazdım. Eğer yazıyı dikkatli okursan her hangi bir hakaret göremezsin. Böğürmek orada mecaz anlamda kullanılmıştır. Ve bir de gösteri yapanlar için kullanmıştır. Bu tür şeylere müdahele edersek altından kalkamayız. Önemli olan hakaret ve küfür. Bunu engellemeye çalışıyoruz. Kendine iyi bak kocaman yürekli arkadaşım...Sevgiler... |
kofteci cemal,
size, yazilarimin neresinde musluman cocuklarin olumunu onayladigimi, eger yazilarimda boyle bir alinti yaparsaniz ozur dileyecegimi soylemistim...boyle bir yazim yoksa senin ozur dilemeni istemistim.. Yannış havalar bunnar abim diyerek ozurun kabahatinden buyuk arkadasim.. bu yazinin neresinde hava vardir, oysa hava yapan sensin kofteci cemal.. kasaba usulü bi cevap yazarım,altından kalkamaz neymis altindan kalkamayacagim cevabin gorelim... .. miadi dolmus soylemleri birak, etegindekileri dok kasabali cemal!! |
Meas
Bunu bir kez daha tekrarlarsan 3 gün değil süresiz izin yapacağına emin olabilirsin.ağzından çıkanı kulağın duymuyor galiba? * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Psikokemoterapi |
Her bir taraf tam gaz püfürdeyende
Millet bangır mangır gürüldeyende Oklar kınında iyice gıcırdayanda Ha bu yanda, ha öte yanda Düşmüşüz bir arabın peşine gideriz Arabın her türlü salaklığını yeriz Hadi araplar keriz, ula!! Bizde mi keriz Merak etmeyin. Kenefe arapsız da ederiz |
:lol: *:lol: *:lol: *:lol: *:lol:
|
Psikokemoterapi
hakaretin kibar olarak yapılanı makbulsa öylede yaparız tasalanma o zaman hangi mazeret ile tehditkar tavır alacaksın bakalım... istavrit'in yazılarındaki üslup nasıl sence normalmi? |
Ben kendim adil veya adil olmayan bir karar verme yetkisine zaten sahip degilim burda! lakin istavrit bir çok yazısında bu üslup'la yazıyor ve bende aynı şekilde kendine yazmak istedim olay budur. Dogrumu degilmi kısmına gelince degildir fakat kendi bu şekilde cevabı hak etmiştir bana kalırsa...
|
meas,
ne yazdigini goremedim..ozelime gonderirsen sevinirim.. avukatlik size gore bir meslek degil, *birakin 3.sahislarla aramda geceni... siz oncelikle kapinizin onunu supurun..sonra baskalarinin evlerine temizlige gidebilirsiniz!!! karin agrin "israil dunyanin en assagilik ulkesidir" deki yazilarimizsa, senin agrilarin olene kadar sure meas... |
Hepimiz değişik yaftalarda da olsak ortak paydamız olan insanlık ve Turan Dursun sitesinde birlikte değişik olan fikirlerimizi birbirimizi kırmadan,aşağılamadan anlatarak ortak doğruları bulmak üzere burada değil miyiz?
Bu yazdıgın gibi olduguna inanmıyorum bu sitedeki bazı üyelerin yazı ve düşüncelerinin... |
Sevgili meas,
Eger bu sitedeki bazı üyelerinin davranışlarını beğenmiyorsan bunu,onları özelden arkadaşça uyararak gösterebilirsin değil mi? Olmazsa yönetici arkadaşlarımıza şikayet edersin. Onların eleştirdiğin uslubunu kat kat arttırarak devam etmen ne sana ne bu foruma bişi kazandırmıyor. Bu forumu sadece siz okumuyorsunuz, bizi de kişisel tartışmaları okumak zorunda bırakmanız ne kadar doğru? Bu forumda İstavrit ve Cemal arasındaki yanlış anlamayı görmek yeterince üzüntü verici, tartışmaları alevlendirmek bizi nereye götürebilir? Umarım bu konu burada kapanır. |
Savaşa dair ne varsa ben orada yokum.
Sevgiye, barışa, kardeşliğe dair ne varsa ben oradayım. MEVLANA CELALEDDİN RUMİ Abim,gönül kırmaya ne gerek var şu ölümlü dünyada..herkeş inandıını savunsun boşverin,değmez cahilin dedikleri için birbirinizi kırmaya..helekine sizin gimi yüksek tasilli issanlar*-değermi gönül kırmaya -inatla benim dediim dorudur diye diretmeye.. Biz issanlar ölmesin,heleki garip bigüna çocukar ölmesin *dedik.Ama doru söledik ama yannış söledik.Kim nasılanlamışsa öle annasın..Bizden yana kırgınnık olmasın.. Şimdi bu hır gür kavga işi ile ilgili taze bi olay annatayım.isteyen okusun ve başta ben ders alayım. Bi sahat kadar önce dukkana İsmail abim geldi..Hüzünnü..Cemal bi bira al içelim dedi.Bizim dukanda içki içilmez.Ama İsmail abimde can abilerimizdendir,buranın esnafıdır.Tandır kellesi meşşurdur.Biz ona tandır kelle yemeye gideriz*-o bize gelir köfte yemeye..Neyseme gittim bi bira aldım,sandeleleride hem dukkana uymaz diye ,hem peder görmesin diye az öteye ağaç altına attık,hanı kapımızın önünde efendice bira içiyoz havasında.. İsmail abim dertli sorduk,abi hayır olsun? Cemal Hüseyin abini biliyon demi dedi.Hüseyin abimizde saz ustası,ama hakket usta. Konuşturuyo,hanı afedersin öttürüyo abi..o sazın teline takıyo adamın gönnünü..innetiyo abim.hele 2 kadeh rakısını içtiyse..deyme çalsın saza..Ayda bir filece gittiimde raslarım sazcı Hüseyin abime..Candır..can içidir. ama öfke varya abim..hanı baldan tatlı olan..canlar yıkan..canlar sıkan öfke.. geçen haftamı önceki haftamı ne tam annamadım..ismail abimin orda saz çalıyolar..Bu Hüseyin abimin hastası zengin varlıklı abiler var.kelle yemeye gelince acıkda kafa çekeceklerse bi telefon..can Hüseyin abim orda..ordan sona abim..vur kadehe.. İşte öle bi akşam bi başka beyfendi..azcık hırgül etmiş..Bu ne gürültü yaw..Burası sazevimi filece diye..Bizim zengin abilerde,acık varlıa dayanarak "sana ne lan.." filece deyince bu bey dayılanmış.Hüseyin abimde mısafirine *-sazına laf söleniyo diye dayılanmış.Esnaflııda bildii için mekanın dışına davet etmiş.Oda dayılanmaya devam..dışarda hırgür..Hüseyin abide yakışmıcak bi şey yapmış..dalmış dukkana ..hadii adamı almış bıçaı.. bıcaklamış..Jandarma*-karakol derkene ..olan olmuş biten bitmiş. bi kızgınnık..bissürü yavannık..Kelleci abimin dukkanıda 3 gün mühür yemiş..o da yalvar yakar .Normalde 15 gün kapatırdım ama-seni tanıyoz,bide dışarda oldu olay diye.. Adam hastande-fazla bi şey yokmuş..Hüseyin abiyi içeri almışlar.. Abim ben çocuklar ölmesinler.. şekerde yiyebilsinner .. diyom başka şey sölemiyom.. Azıcık Haz.Mevlana yazalım..derine gidelim.. KİM GÖREBİLİR BENİ: Olduğum gibi kim görebilir beni ? Ne rengim var benim ne nişanım, Benim de bildiğim sırlar var diyeceksin ama, Hem o sırlarım ben, Hem o sırları saklayanım. Bu gönül ne vakit durulacak, bilmem. Ama şu anda hiç kımıldamadan duran da benim, yürüyüp giden de ben. Ben bir denizim, kendi varlığı içinde taşan, uçsuz bucaksız, Alabildiğine geniş, kıyısız , hür bir deniz. İki dünyada da yok oldu gitti bende, Artık ne bu dünyadan sorsunlar beni, ne o dünyadan. Sen bizim tıpkımızsın , dedim, ey can ! "Amma yaptın," dedi, "O da ne demek?" "Şu gördüklerin hep ben'im" Yoksa , dedim sen "O" musun ? "Hey kendine gel, sus !" dedi, "Benim ne olduğum dile gelmez." Öyleyse, dedim, işte sana dilsiz, dudaksız konuşan biri, Yoklukta ayaksız yürümedeyim, gökteki ay gibi, İşte sana elsiz ayaksız durmadan koşan biri. "Böyle koşup durmak, dedi bir ses, senin nene gerek " "Bak bana , apaçık ortadayım da gene gizliyim." "Sen beni gör asıl , beni!" Eşi bulunmaz bir gizli maden olmuşum; Eşi bulunmaz bir deniz olmuşum ben, Tebriz'li Şemsi gördüm göreli. ALLAH şaşırtmasın,yannış iş yaptırmasın, öfkeyne kalkıp zararna oturtmasın. Herkeşe hayırlı akşamnar. CeMaL kardeşiniz. |
Kapıları çalan benim
kapıları birer birer. Gözünüze görünemem göze görünmez ölüler. Hiroşima'da öleli oluyor bir on yıl kadar. Yedi yaşında bir kızım, büyümez ölü çocuklar. Saçlarım tutuştu önce, gözlerim yandı kavruldu. Bir avuç kül oluverdim, külüm havaya savruldu. Benim sizden kendim için hiçbir şey istediğim yok. Şeker bile yiyemez ki kağıt gibi yanan çocuk. Çalıyorum kapınızı teyze, amca, bir imza ver. Çocuklar öldürülmesin şeker de yiyebilsinler. nazım usta |
deliCevatkardeşim,saol tam hatırlayamadıım o güzel şiire yazmışın nAzım ustadan.Bide onun tam hatırıma getirmediim ,böle ölünce Anadoluda bi köye gömün*-mezarımada bi çınar dikin diye çok güzel bi memlekete-hasret türküsü vardı.
insanın vatanından sürülmesi ne hazin.Hasretlen yanmak ne zor.Nazım ustadan hüseyin abide çalardı.Kulakları çınnasın.*Allah kurtarsın. Bide bu insanın dünyayı deiştirmesi konusu varya.-bak o konuda bi söz buldum*-adam rahip filece ama gerçei güzel yakalmış bence..Yanı bizim gimi herşeye ben bilirim -benim dediim en doru demekten vazgeçmiş ama..geçmiş..çok geçikmiş. 0*0*0*0*0*0*0*0*0*0*0*0*0 (Westminster manastırının bodrumunda bir Anglikan piskoposunun mezarı üstünde şu sözler yazılıdır) "Genç ve hür iken, düşlerim sonsuzken, dünyayı değiştirmek isterdim. Yaşlanıp akıllanınca, dünyanın değişmeyeceğini anladım. Ben de düşlerimi biraz kısıtlayarak sadece memleketimi değiştirmeye karar verdim. Ama o da değişeceğe benzemiyordu. İyice yaşlandığımda, artık son bir gayretle, sadece ailemi, kendime en yakın olanları değiştirmeyi denedim ama maalesef bunu kabul ettiremedim. …ve şimdi ölüm döşeğinde yatarken birden fark ettim ki, önce yalnız kendimi değiştirseydim,onlara örnek olarak ailemi de değiştirebilirdim. Onlardan alacağım cesaret ve ilhamla, memleketimi daha ileri götürebilirdim. Kim bilir, belki dünyayı bile değiştirebilirdim ama..." Cml,kardeşiniz. |
Yeni yerin hayırlı olsu bu arada.. Gerçi eskisinden hiç haberim olmadı ama olsu gönüller bir olsun :D ..memnun oldum.... yerim yurdum... çok önemli olduğunu düşünmüyorum...
efkarım zor gelir dile sözüm sohbetim merd ile.... |
Cemal kardeşim,
Yeni dükkanın hayırlı olsun, neutrino. |
Netrino abim saol.Cümneten teşekkürler..
Şimdik acık cemallik yapalım...meydan boş kalmış.. 8O başnıklara bi baktım..Ohhooo Allah versin atevis abilerimin bir orda çalıyo,obiri orda sölüyo..Garİbim SaROgen abimde perişaaan (bu lafa Hocam Hacım Necmüiddin Erbakar gimi söliceksiniz.. :lol: ) perişaan ordan oraya koşuşup laf yetiştiriyo..Fazlada azına açamıyo..peşinde acan(002) var deyi artık çok tedbirli güzel abim..Meyas abimde mimli... o da kıpraşamıyo..kıpraşsa davranamıyo..davransa paat *-ban..ban..ban...*- tüfekler patlıyo.. hadii o da tam siper.. Eeee vaziyet ne şimdik.. Vaziyet şu atevis çalıyo*-atevis oynuyo... Iıı .. bal baklava olsa..ııı devamlı yendimi tadı olmuyo.. Hanı eskiden oluyodu..bööle hurra müsnüman yobaz abiler bir anda basıyolar ve başnık bombardımanı yapıyolardı ya..işte şindik durumu ona benzettim ben *-kimse kusura bakmassa.. !*- İboooo sana denedik biz asslanım. *-2-Tanrı ve şeytan -3*OLMAyan Allaha sorular..(madem yok neye karannıa silah atıyon güzel ustam..) 4- Komik-i şahhane Ayetler. 5-Vahyi gelirmi-getirirmi*? bastırın abiler..GOOoooOOOoolll diyonuz ama..tarafsıs seyirci yokkine.. Hanı panterlerin panteriiiii,aslannarın aslanıııı PANTEdar abim.. Hanı Allahdar ustam Aldostu amcam.. Bulmuşunus iki eli-azı baalı abimi..çakıştırın bakem.. :mrgreen: *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* Biraz gırgıl oldumu abimm...(bu arada lafada sokuşturduk ama.. :wink: ) Şimdik bak ortaya bi hakikat terazisi koyacam.. Vallama da ..billamada bu bir gerçei tartacak.Yeminne bak. 2 (yazıynan*-iki..İngilişce tu-faransça ..dö...alamança zıwei) soru. Aynı anda sorcam biri atevis abilerime.. Biride koyu dindar abilerime..(sarogen abim bango başta,Meyas abim sırada,Hiram ustam siperde.. :roll: ) Kantara hazırlıyom...azzzzz sona...(Bizde renklam yokda acık dukkanı silcez hanımla..fırsat bulursam sorular *bu gece sorulcek..gecee kalırsa yarına .Hayırlı akşam olsun. cEmAl kardeşiniz.. |
Netrino abim,
şimdi cahil senin yönetici*-hakemlik notuna açıklıyo... Yannız not verirkene -*arkadaşlık*-hatır gönül yok..neyse ..ne.. Abim senin yöneticilik notun. *10 * .. 10 * ..10..on.on.onnn.onnnn. Neden de ..Abim cahilin taşını yakalamışın.. Sen çok terbiyeli bi atevistsin abim.. terbiyeli *ve başkasınada saygısı olan *-sös hakkı tanıyan insana canım kurban. "Benzer konular daha önce de söz konusu edildi. Lütfen açtığımız başlıklarda da, yazdığımız iletilerin tarzlarında da düzeyli olalım. Bu sitede tabu yok, tartışılmayacak herhangi bir dinsel konu yok, eleştirilmeyecek bir inanç yok. Ancak, bu eleştiriler, sorgulamalar, tartışmalar düzeyli olmak zorunda. Başlığı değiştirdim. netrino abi." Bu yazın senin kalitene belirtmiş abim.İnaç müim deil.sana teşekür ederim.Ben yobaz annayışa karşıyım ..ama bu fikre saygı işi başka...saol. Kardeşin cml. |
Sevgili dostlarim,
* Buram buram, kofte piyaz kokan bu dukkani actigi icin cEM'ali tebrik ederim, insanliktan nasibini alamamislarin bu mekkanda birseyler kapacagina emeinim. * Cemal'e, yeni dukkaninda mutlu bir haberimi acikliyacagimi soylemistim. 5 gundur siteye giremiyorum ,o yuzden bugune kaldi haberim. * Buyuk oglumu, agustosun altisinda evlendirdim. Kanada'daki , dostlarim ve ailemle, guzel bir toren oldu. * *Beni en cok mutlu eden iki neden vardi bu olayda. Birincisi, oglumun anlasabilecegi, aliskanliklari bizim torelerimize uygun bir es bulmasi (Kanada'da cok nadir bir olay), Ikincisi, torun sahibi olabilme ihtimalinin artmasi.(cocuklara bayilirim, buyuklerden uzaklasip saatlerce oynayabilirim onlarla, cocuklarin saf, durust olan sevgilerini kazanmak, benim icin en guzel hislerden biridir.) * Agustosun 9'unda 60 yasina girdim. Cocuklugumda acaba 2000 senesini gorebilecek miyim diye dusunurken, gelecek altmis yilda neler yapmaliyim diye dusunmege basladim. Oyle ya, torunlar gelince birakip gitmek yok, biraz da onlar icin yasayacagim. *Hepinize gonul dolusu sevgiler....(Zeki Muren geldi aklima) |
:D vartor cok sevindim .. Mutluluklar dilerim onlara..
Vay be, 60 yaş! Umarım en kısa zamanda torununa kavusursun...:D Tüm iyi dileklerimle.. |
sevgili vartor,
size cocuklariniz ile birlikte nice nice 60 yillar dilerim.. bunu kutlamalisin... greek town denforth ave.ye gideceksin...pape'e yakin bir yerlerde 2 katta iyi bir greek restauranti vardir..oyce aman aman yemek bekleme...ama baligi fena degildir..birde yesil salata..uzo rakinin yerini tutmaz ama yoktan iyidir. ve sabah kadar solistler gecidi..turk oldugunu anlarlarsa diger milletlerden daha cok ilgi gorursun, basta leylim ley olmak uzere sana birde turkce potbori yapar yunanli dostlar, buzikiyi sazin yerine ikame edip, simdi istanbulda olmak vardi anasini satiiim demek icin kucuk bir oneri.. afiyet olsun :D |
vartor,hem yasgununu gecikmeli de olsa kutlar,hem de ogluna mutluluklar dilerim.yasini yazdin benden buyuksun bayagi.
dolayisiyla bundan sonra sana abi diye hitap etmezsem birtuhaf olurum.musaadenle su kisa omrumuzde fikirlerimiz ve *yollarimiz ayri da olsa sen uzakta da olsan abi diyeyim sana.senin bu mutluluk dolu samimi ifadelerini her ne kadar cemalimize yazmis da olsan biz de okuduk ve bu mutlulugu hissettik. |
vARtoL amcam,vallamada özlettin kendine..Cemal yeni dükkana aç..aç..aç..başımın etini yedin..Açtık..eee bekle VartOL amcam gelsin..yok.
Şükür kavuşturana.. Ellerinden öper,60 yaşına kutlarım.Allah hayırlı uzun ömürler versin. Babam gimi bol bol torun torba kucağına alır onnarla oynarsın işallah. Babamın ablamdan 3 bendende 2 torunu var.Ondan örendiim bilaf var.. Evlat sermiye ..torun kar imiş*onun için çok çok tatlı gelirmiş.İşallah sende sermiyenin karına bol bol tadarsın..Bide ablamız varmı bilmiyomda, o duymasın amcam,torunnarın hepsi çok güzel ama,hanı erkek evlatdan olan torunun tadı başka oluyomuş.Babam arada azından kaçırır.Soy sop ondan devam eder diye.Bide bizde adet,erkek evlatdan doğan ilk çocua dede adı verilir..Bunun sonucuamcam bizde Cemal hiç bitmiyo. Bak..büyük dedem(rametli) Cemal,dedem(rametli) Cemal,babam Cemal,ben Cemal,benim olan Cemal...Eeee benim olan(6dan 7 ye giriyo) Cemal ilerde hayırnısıynan evlenince benim isimde yaşayacak..Al sana bi Cemal daa :lol: Yengemin-sizin Ellerinizden öperim VarTol amcam.ALLAH hayırlı uzun ömür versin.Kardeşimize,ondan olan yengemize hayırlı evlatlı-devletli uzun mutlu ömür dileriz.Burda yapaydınız düğüne adettendirya bi çerek altın takardık abim.artık kusura bakma uzaksınız. Cemal ve eşi Ayçe. |
Sevgili dostlarim,
Candan dilekleriniz icin tesekkur ederim. *Maalesef sayfaya benim bilgisayarimdan giremiyorum, problemin ne oldugunu henuz anlayamadim, fazlada komputer bigim yok. onun icin benden bir muddet haber alamazsaniz merak etmeyin. *Hepinize sevgiler, basarili gunler. |
yaw VaRToL amcam,tam mutlu oldum derken
yıktın gene bütün dünyamızı.. vartol amcamıza kavuştuk sannettik ama kavuşamamışız.İşallah bilgisayan çabuk iyileşir.Geçmesse bi asprin içir,herşeye iyi gelir,taş gimi yapar... :roll: Şimdik çiddi bi yazı yazıyom.ıhımm.ıhhımm..öhö öhheöö.Afedersiniz. Bir ormanda iki kişi ağaç kesiyormuş.Birinci adam sabahları erkenden kalkıyor,ağaç kesmeye başlıyormuş,bir ağaç devrilirken hemen diğerine geçiyormuş.Gün boyu ne dinleniyor ne ögle yemeği için kendine vakit ayırıyormuş.Akşamlarıda arkadaşından bir kaç saat sonra ağaç kesmeyi bırakıyormuş. İkinci adam ise arada bir dinleniyor ve hava kararmaya başladığında eve dönüyormuş.Bir hafta bu tempoda çalıştıktan sonra ne kadar ağaç kestiklerini saymaya başlamışlar. Sonuç:İkinci adam çok daha fazla ağaç kesmiş.Birinci adam öfkelenmiş:"Bu nasıl olabilir ?Ben daha çok çalıştım.Senden daha erken işe başladım,senden daha geç bitirdim.Ama sen daha fazla ağaç kestin.Bu işin sırrı ne?"İkinci adam yüzüne tebessümle yanıt vermiş: "Ortada bir sır yok.Sen durmaksızın çalışırken, ben arada bir dinlenip baltamı biliyordum.Keskin baltayla,daha az zamnda, daha çok ağaç kesilir. "Kendimizi tanımak ve aşmak,Baltamızı bilemektir.Kendimize zaman ayırıp,yaşamımızı objektif bir bakışla gözden geçirmektir. Zayıf bulduğumuz alanlarımızı geliştirmek için çaba göstermektir.Hayatta her şeye zaman ayırıyoruz. Aşırı yoğunluktan şikayet ediyoruz.Ancak kendimize ne kadar zaman ayırıyoruz? Kendimizi aşmaya... Kendimizi,gerçekten ne kadar tanıyoruz. Delfi'deki tapınakta Sokrat'ın şu sözü yer alır: "Kendini Tanı" abim,ne yazıydın ama... ben bunnarın hepsini yapıyom... :lol: ÇOK MÜim not,bunu sonaDan ilave yapıyom,unutmuşum öözür dileerim.BEN KeNDİMİ iYİ Tanıyom ve bundan dolayı yeni imzama aldım.Kendimi çok iyi tanıyom,yokkarda ALLAH var,bütüm özelliklerim imzamda beyan verildii gimidir... imza cml |
Sevgili *Vartor,
Daha yeni fark ettim. Nice yıllara dostum. Sen merak etme daha çok torun seversin. Ellerinden öper sekiz yaşında oğlum var. Yaş elliye dayandı. Bir de kendini benim yerime koy. Ne demek istediğimi anlamışsındır. Oğluna da eşiyle yaşam boyu *mutluluklar dilerim. Umarım kısa zamanda torun sahibi olursun. Gerçi ben oğlumu geç evlendiğim için torun niyetine seviyorum. Kerata biraz sevimli. Tanımayanlar amca torun mu diyorlar. Ben de evet diyorum... :) Onun için ben o özlemimi gideriyorum. Darısı başına...Sevgiyle kalın... Sevgili Cemal, Ne yapalım. Sayfan kutlama sayfasına dönüştü. Eh bizi idare et. Böyle çok dostun olunca bunların olması da doğal...Sevgiler... |
Ekzamo hoCam,tebriine saol.Geçde gelse hatır tutanaın ALLAH hatırını tutsun 8O
Gönnü güzel Psiko abim,ALLAHın en güzel Cemalini,Allah gönlünde sana göstermiş.Hediyene geç teşekür ettim,saol. Şimdi acık cemallik yapalım. LİYOP Abime çoook üzücü bi haber vercem.. :cry: ama o üzülmesin.Ben nassı CİNmi abimin arkasındaysam,LiyOp abiminde arkasındayım. :mrgreen: * O böle morel bozucu haberlere kulanı tıkasın.Savunmaya devam.Gerçein çoklukça kabul edilmemesi-o gerçei silmezki.Tarihte ne gerçekler görmezden gelindi-üstü örtüldü deyi* o gerçek deişmediki. Ben cahil aklımla evrime inanıyom.Çünkü eski bulntularda çıkan o hayvan kemikleri-o belgesellerde gördüklerimiz yalan olmas. Bu AYA GiTTiK--*yok yok gitmediniz sütütyo filmiydin o gimi tartışma olmaz.Cannı evrim yapmaktadır.Bu evrimin dinlen filece bi ilgisi yok. Yanı dindarların bilene hiç olmasın hayvannar içindeki evrime inkar yapmaması lazım. Ama hanı herşey evrimden oldu -ALLAH yoktur noktasında bende onnardan ayrılıyom.ama orda ayrılıyom diye,bilime karşı çıkamamki.tesbit ettii-belgesel yaptıı konuda neyi inkar etcen.etsen neye yarıcak.. Liyop abim hanı başta acık gırgırla giriş yaptıımız haber vara.şimdik o habere veriyom.Haber ciddi-indernetten aldım.. Ama sen habere bakıp üzülme *.bak ben sözümdeyim.evrim konusunda arkandayım abim.. :roll: Evrime en az inanan Türkler 16/08/2006 (1084 kişi okudu) NEW YORK - Türkiye'nin evrim teorisine en az inanan ülke olduğu ortaya çıktı. Uluslararası bilim dergisi Science, 2005 yılında Amerika Birleşik Devletleri ve 32 Avrupa ülkesinde yaptığı evrim araştırmasının sonuçlarını yayımladı. Araştırmaya katılanlardan 'İnsan, hayvanların daha erken zaman türlerinden gelişmiştir' tezine 'doğru', 'yanlış' ya da 'emin değilim' yanıtlarından birini vermeleri istendi. Katılanlar arasında, evrime en az inananların Türkler olduğu ortaya çıktı. Dergi, 2001 yılında aynı soruyu Japonya'da da sormuştu. Araştırmaya katılan Türklerin yarıdan fazlası evrime inanmadığını söyledi. Türkiye'nin ardından evrime en az inanan ülke Amerika oldu. Science dergisine göre, evrime en çok inanan ülke nüfusun yaklaşık dörtte üçüyle İzlanda. Onu Danimarka, İsveç ve Fransa izliyor. Evrime inanmayanların çoğunlukta olduğu ülkeler arasında Kıbrıs Rum Kesimi ve Letonya da var. Geçtiğimiz aylarda evrim kuramının ABD'de lise müfredatında yer alıp almaması geniş tartışmalara yol açmıştı. ABD'de evrim karşıtlarının başında Başkan George W. Bush yer alıyor. (The New York Times, anka) Krdşnz Cml. |
Sevgili Vartor,babam yaşındasınız.60 yaşındasınız,kimbilir ne acı- tatlı anılarınız vardır?Kimbilir bu hayattan ne tecrübeler edindiniz?Ellerinizden öper,Rabbimden Size sağlıklı ve mutlu uzun ömürler dilerim.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:54 . |