Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   yarın miraç gecesi (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2610)

19-08-2006 18:49

yarın miraç gecesi

Yarın gece miraç gecesi herkese hayırlı olmasını dilerim.İNŞALLAH miraç gecesinde sizde Rabb'imin Rahmet'i ile hidayet'e mazhar olursunuz.temennim budur.

Değerli lucifer 34 daha önce koyduğunuz ve irrite edici,korkutucu bir linkten dolayı sabıkalısınız.Dolayısı ile siteye koyacağınız link içeren topiclerinizi sileceğimi üzüntü ile buradan bildiririm.Ayrıca burada kutlama yaparken Sevgili Deli Cevat'a özelden bak işte böyle olacaksın muhabbetleri ne iş?????Yani bir yandan bak işte biz millete kutlama yapıyoruz,iyi şeyler temenni ediyoruz deyip bu olayı yapmak niye???Sizce olmuş mu?

": selam deli cevat
bak arkadaşım git bu resmi bi fotografçıya göster.gerçekte o yüzden
http://www.thegodisone.com/kabir/index.htm
seninde sonun bu

Sevgilerimle.
Psikokemoterapi
"

Cemal 19-08-2006 19:31

Re: yarın miraç gecesi

sağol abim.doru veya yannış herkeşin inancı kendine.amin.

cml.

soro 19-08-2006 22:30

miraci tebrik eden dostlara tesekkur ederim.sagolsunlar.

bu luciferin linkine baktim.

kardesler kabir azabi,cani olmayan cesede ne yapar.cesedi tertereyle kessen ne olur.cansiz kalmis.ruhu cikmis.yanlis bir izah bu fotograf.

ayrica fotograftaki yapilan makyaj hileleri de belli oluyor.
her zamanki gibi saf dindaslarimi kandirip,ve onlarin bu safliklariyla islami vurmaya calisanlarin hilesi.yakindir bu fotonun da sahte oldugunun ilan edilmesi.o zaman da bak muslumanlar ne kadar da bos adamlarmis derler.
uyanik olun.boyle fotolarla dine hizmet edilmez.

hiramusta 20-08-2006 00:10

Teşekkür ederim,Psiko ağabey.Ben de sizin ve diğer tüm müslümanların mirac kandilini tebrik eder.allah azze ve celleden kalplerimizde miraç bilincini oluşturmasını niyaz ederim.

deli_cevat 20-08-2006 00:40

luci bana da göndermiş o fotoyu bak senin sonun bu diye bu arada hepinizin kandili gutlu ossun

istavrit 20-08-2006 05:48

butun musluman arkadaslarin mirac kandilini kutluyorum...

exclusive 20-08-2006 09:13

Sağolsun bana da sohbet odasında göndermişti o linki. Sorogren, yapılacak en doğru yorumu yapmış. Bizim sözümüz fayda etmez ama Lucifer arkadaşımızın Sorogren'in uyarısını dikkate alacağını umuyorum.

Madem ki bugün bi şekilde değer verdiğiniz bir gün, o halde mirac kandiliniz kutlu olsun!

istavrit 20-08-2006 10:29

miracta edilen her dua, okunan ayetin her kelimesi normal gune gore 10 kere daha sevap getirirmis...

bugun 1.200.000.000 musluman dua edecek...bu dualardan bazilarida lubnanli musluman kardesleri icin olacak..

ve allahlari yinede dualarini kabul etmeyecek..israil muslumanlari oldurmeye devam edecek..

yahudilerin tanrisi kendi kullarinin yaninda olacak..

tanri gunahlariniz bagislasin!

20-08-2006 22:34

İnananların Miraç gecesi kutlu olsun, umarım bu gece dilediğiniz iyi niyetli bütün dilekler gerçekleşir.

Umarım dinler ve inançlar arası hoşgörülü günler bizi bekliyordur.

20-08-2006 22:45

Sevginin, barışın, hoşgörünün ve mutluluğun egemen olduğu bir dünya özlemiyle müslüman kardeşlerimin miraç kandillerini kutluyorum.

hiramusta 20-08-2006 22:48

Miracın anlam ve önemine binaen sevgili Mustafa İslamoğlu'nun güzel bir yazısı var.Buyrun okuyalım;

Miraç: 'ilerleme' mitine karşı 'yücelme' hakikati *
03/09/2005 *

Her peygamberin miracı var. Her peygamber, hayatlarının "bittim" noktasında miraçla teselli edilmiştir. Peygamberlerin "bittim" niyazı "abduhu: O'nun kulu" gerçeğinin, Allah'ın "yettim" mesajı "rasuluhu: O'nun elçisi" gerçeğinin ifadesidir. Aslında miraç, peygamber gayretine sunulmuş ilahi bir teselli armağanı, manevi bir hediyedir.

Ademoğlu'nun sembol atası Adem'in miracı Allah'a karşı hatasından dolayı yaşadığı hüznün zirvesinde gerçekleşti. Af müjdesini işte böyle bir miracın sonunda almıştı. Kur'an'ın ifadesiyle "Adem Rabbinden kelimeler almış/Adem'e Rabbinden kelimeler ulaşmıştı" (ayet iki anlama da açıktır). Tevatüre göre bunun mekanı Arafat idi. Arafat, yani marifet, yani kendini/haddini/kadrini bilme mekanı. Zaten insan ucunda marifet yoksa, niçin "yükselir", nice yücelir, nasıl miraç eder ki?

Nuh Peygamber'in miracı hüznünün zirvesinde gerçekleşmişti. Bir insanın şu dünyada yaşayabileceği en uzun ömrü tasavvur edin. İşte o, çocukluk süresi hariç, böyle bir ömrü davet yolunda harcamış, fakat li-hikmetin, ancak bir avuç insana ulaşabilmişti. Onlar arasına onca çabasına rağmen bazı yakınlarını katamamıştı. Karada gemi yapma emri, onun miraç hediyesiydi. Tufan, tuğyan ehli için bir felaket haberi, iman ehli için bir kurtuluş müjdesi oldu.

İbrahim Peygamber'in miracı ateşin içinde gerçekleşti. O, kendisine yardım için gelen vahiy meleğine, işte bu ruhi yüceliş sayesinde "Rabbim bana yeter" diyebilmişti. Hiçbir ateşin böylesine saf bir aşk ve imanı yakamayacağının örneğini ortaya koydu.

Oğlu İsmail peygamber kurban edilirken, Yusuf peygamber kuyuya atılırken, Yunus peygamber denizden kurtulurken, Musa peygamber büyütüldüğü saraya peygamber olarak atanırken, İsa peygamber düşmanları kendisini astıklarını sanırken miraçlarını yaşadılar.

Peygamberimiz de davet sürecinin en zor yıllarında miracla ödüllendirildi. Bedenin bittiği an, ruhun önünde ufuklar açılırdı. Miraçla bu gerçek gösterildi. Onun son miracı, çevrenin baskısının en şiddetli anında yaşanmıştı. Allah Rasulünün miracı hakkında sorular sorup, cevaplarını Kur'an'dan alalım:

-Rasulullah bir kez mi miraç etti?
-Necm suresi bu soruya, birden fazla diyor (13).
-Rasulullah miracta ne gördü?

-"Rabbinin ayetlerinden bir kısmını" gördü (17:1). Gördüğü ayetlerin en büyüğü vahiy meleği idi (53:18). Onu, asli suretinde gördüğünü Allah Rasulü ifade etti. Yine miraçta müminlere vaat edilen cennet bir biçimde gösterildi (53:15).

-Mirac beden ve ruhla mı, sadece ruhla mı, yoksa rüya yoluyla mı gerçekleşti?

-İsra 60. ayet: "Sana gösterdiğimiz bu rü'yayı (görme olayı) insanlar için bir imtihan/fitne kıldık" diyor. Hz. Aişe Allah Rasulü'nün miracını ruhun bir müşahedesi olarak niteliyor. İsra 1. ayet bu konuda fitneye düşmememiz için, isra ve miraçla ilgili tüm yorumların kırmızı çizgilerini çiziyor. Bu çizgiler, ayette üç noktada somutlaşıyor: 1) Ayet, "sübhan" gibi Allah'a ilişkin tüm tasavvurların her tür beşerileştirmenin uzağında olması gerektiğini ifade eden tenzih kelimesiyle başlıyor. 2) "Kulunu" ifadesiyle, her tür yorumun Allah Rasulü'nün beşerliği temelinde yapılması gerektiğine işaret ediyor. 3) Ayetin sonunda yer alan "..zira O, evet sadece O'dur her şeyi işitip gören" cümlesi, Rasulullah'a neden "Rabbinin ayetlerinin bir bölümünün gösterildiğini" açıklıyor. Bu üç sınır, miraç hakikatini yorumlarken, aşmamamız gereken ilahi sınırlar olarak ortaya konuyor.

Gelelim, miracın aktüel değerine: Miraç, yücelmeyi ifade eder. Miracın tam karşı kutbunda "dünyevileşme" yer alır. Dünyevileşmek, "edna olana/en alçak olana" çakılıp kalmaktır. Dünyevileşme, "değerle" değil, "fiyatla" ilgilenenlerin derdidir. Onlar kendi sahte miraclarının adını "ilerleme" koydular. Ruhlarını sattılar, cesetlerine yedirdiler. Neticede, bir avuç dünyevileşmişin ilerleme miti, insanlığa çok pahalıya patladı, azgın bir azınlık dışında kalan bütün insanlığı mutsuzluğa boğdu. Dünyanın geldiği nokta bunun göstergesidir.

Onları ilerleme mitleriyle baş başa bırakıp, biz miracımıza sahip çıkalım? Bunu nasıl mı yapalım? Salatı ikame ederek, namazı/duayı/desteği ayaklandırarak, Allah'a karşı esas duruşumuzu/klas duruşumuzu bozmayarak…

imported_ozer 20-08-2006 23:27

İslam aleminin kandili kutlu olsun.

exclusive 20-08-2006 23:33

Mustafa İslamoğlu'nun da maşallahı varmış...

Ben de bunu anlayamıyorum. Böyle inançlı adamlar çıkıyo peygamberi, peygamberlerin "bittim" noktalarını, allahın peygambere verdiği mirac "tesellisini", ademoğlunun "sembol" atası Adem'i, hüznün zirvesinde miracı gelen Nuh peygamberi vs. "ulan ben bu tanımı, bu sıfatı münasip gördüm ama yanlış olmasın, sakata gelmeyelim" diye düşünmeden, bilmiş bilmiş anlatıyo.

Yani ben harbiden allaha ya da öyle bişeye inansam hakkında fazla ahkam kesmezdim diye düşünüyorum. Malum çok laf eden çok yanılır hesabı. Hele bahsi geçen öyle alelade bi kimse değil, "abi pardon, ben o lafımda kendimi kaybedip biraz sallamışım, sende boşver, salla gitsin" deyip geçiştireceğin bi kimse değil de azcık dikkatli davranman gereken bi kimseyse...

hiramusta 20-08-2006 23:35

Laf aramızda, bu ümmetle bu kandil kutlanmaz.

exclusive 21-08-2006 00:24

Hocam bi kişi yüzünden harcadın bütün ümmeti...

hiramusta 21-08-2006 10:15

Ortada ümmet mi var ki harcayalım.

Hanimiş dipnot:Mustafa İslamoğlu Kur'ana ve İslam Tarihine vakıf bir üstaddır.Kendisi Sami Hocaoğlu ve Arif Çevikel müstear adıyla Vakit ve Yenişafak'ta yazmaktadır.Her pazar Topkapı'daki Akabe eğitim ve kültür merkezinde *tefsir dersi vermektedir.Ayrıca Hilal tv nin kurucusu olup,dini konularda programlar yapmaya devam etmektedir.

M.onur 21-08-2006 10:37

Bende Müslüman kardeşlerimizin miraç kandilini kutlar hepsinin gözlerinden ve yanaklarından öperim. *:lol: *:lol:

soro 25-08-2006 10:57

lucifer ve verdiği link uçmuş galiba amma o fotoyu hatırlayanlar için bu yazıyı bugün okudum paylaşmak istedim.
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=180947

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 20:57 .