Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Politika (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=21)
-   -   ateist olmanın tanımı (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=26190)

TUBA 11-09-2011 11:21

ateist olmanın tanımı

ateist olmanın tanımı sadece dinlere karşı çıkmak değildir. ateist olmak bir duruş biçimidir aynı zamanda. gerek dünyaya bakış açısı ile gerek yaşam tarzı ile örnek olmalıdır. şayet ateist bir insan din kitaplarında yazan hataların yanında vahşetin kinin nefretin ve ayrımcılığın karşınında ise dünyaya bakış açısını ve hayatını da bu şekilde yaşamalıdır. kürt türk gibi önemsiz konularda ayrımcılık yapmak ateistliğin duruşu olamaz. başka bir değişle ateist ayrımcılık yapma fikrine sahip olamaz. hepimiz güneş tozlarından geldik ise zaten bu ayrımcılığın ne kadr saçma olduğu fikri çıkar + ateist bilgili kültürlü ve en önemliside ılımlı bir insan olmalıdır. nihayetinde ateistlere baktığımızda ne kadar kültürlü ve bilgili olduklarına şahit oluruz. bu övünülecek bir durumdur. övünülecek bu durumu kötüye döndürmemek zoru başarmaktır, zoru başarmak erdemliliği getirir.

cevaplarınızı bekliyorum

saygılarımla

Olimpiyat 11-09-2011 11:31

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411402)
kürt türk gibi önemsiz konularda ayrımcılık yapmak ateistliğin duruşu olamaz. başka bir değişle ateist ayrımcılık yapma fikrine sahip olamaz.

Tuba hanım
Buna kendi içinde devrim yaparak başlayabilirsin.

Çünkü gördüğüm kadarı ile ayrımcılık fikrine sen sahipsin. Önce kendinden başlamalısın. Birisi ben kürdüm, türk değilim dediğinde; ona, sen ülkeyi bölmek mi istiyorsun gibi klasik, bayatlamış lafları söylemeyerek ateist duruşu sergileyebilirsin.
Çünkü gördüğüm kadarı ile Türkmenler bile senin kadar Türkçülük yapmıyor.

Saygılar beden

Anima Libera 11-09-2011 11:44

İdeal insan tipini yaratmak imkansızdır.

Ayrımcılık yapmak kimsenin haddine değildir. Elbette. Ancak Ateistten önce insan olan birisinden ilk olarak duyarlı olmasını dilerim. Hak ve haksızlık kimsenin tekeli altında değildir. Yapılan hukuksuzluğa, haksızlığa, zulme karşı sesini yükseltmek çok değerlidir. Bu olumsuzluklara karşı susmak, görmemezlikten gelip vurdumduymazlık yapmak, inkar etmek ayrımcılığın altyapısını oluşturur.

TUBA 11-09-2011 11:55

Alıntı:

Olimpiyat´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411406)
Tuba hanım
Buna kendi içinde devrim yaparak başlayabilirsin.

Çünkü gördüğüm kadarı ile ayrımcılık fikrine sen sahipsin. Önce kendinden başlamalısın. Birisi ben kürdüm, türk değilim dediğinde; ona, sen ülkeyi bölmek mi istiyorsun gibi klasik, bayatlamış lafları söylemeyerek ateist duruşu sergileyebilirsin.
Çünkü gördüğüm kadarı ile Türkmenler bile senin kadar Türkçülük yapmıyor.

Saygılar beden

ben ermeni kökenliyim ama türküm diyorum bu mu ayrımcılık yapmak? üstelik şuan türkiyede öz türk var mı? hepimiz biryerlerden gelmişiz veya bir şekilde gelmek zorunda bırakılmışız. bütün olduğumuzu söylemek ne zamandan beri ayrımcılık yapmak anlamına geliyor?

TUBA 11-09-2011 11:57

Alıntı:

Anima Libera´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411407)
İdeal insan tipini yaratmak imkansızdır.

Ayrımcılık yapmak kimsenin haddine değildir. Elbette. Ancak Ateistten önce insan olan birisinden ilk olarak duyarlı olmasını dilerim. Hak ve haksızlık kimsenin tekeli altında değildir. Yapılan hukuksuzluğa, haksızlığa, zulme karşı sesini yükseltmek çok değerlidir. Bu olumsuzluklara karşı susmak, görmemezlikten gelip vurdumduymazlık yapmak, inkar etmek ayrımcılığın altyapısını oluşturur.

yapılan bu hukuksuzluk haksızlık ve zulüm ne? bana bahsedebilir misin?

turko 11-09-2011 12:16

ateist olmanın diğer bir duruşa ihtiyacı yoktur , belirli bir üst yaratıcı-yönetici-tanrısal otoriteye inanmayan herkes ateisttir , senin ki biraz islam profesörlerinin ideal müslüman tanımlarına benzemiş ; ateizmi dinleştirmek gibi bişey olmuş , dinsizliği dinleştirmek garip

TUBA 11-09-2011 12:20

Alıntı:

turko´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411410)
ateist olmanın diğer bir duruşa ihtiyacı yoktur , belirli bir üst yaratıcı-yönetici-tanrısal otoriteye inanmayan herkes ateisttir , senin ki biraz islam profesörlerinin ideal müslüman tanımlarına benzemiş ; ateizmi dinleştirmek gibi bişey olmuş , dinsizliği dinleştirmek garip

cidden böyle mi, düşünüyorsun? ateizmi din sınıfına sokmak gibi bir çabam yok, olamazda. çünkü ateizm bir din değildir. ama ateizm istediğini yap politikası da değildir kanımca.

turko 11-09-2011 12:23

ateist insanın milliyetçi olmayacağı yönünde bir kural yok sen kalıplar çakmışsın kendi kafanda , söylediklerinde haksız mısın , hayır o konuda birşey demiyorum . lakin ateistim, erdemliyim , doğruyum , çalışkanım falan diyecek olursak tabulara bir tabu daha eklemiş oluruz

TUBA 11-09-2011 12:28

Alıntı:

turko´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411415)
ateist insanın milliyetçi olmayacağı yönünde bir kural yok sen kalıplar çakmışsın kendi kafanda , söylediklerinde haksız mısın , hayır o konuda birşey demiyorum . lakin ateistim, erdemliyim , doğruyum , çalışkanım falan diyecek olursak tabulara bir tabu daha eklemiş oluruz

sen ateistsin değil mi? ve ateizm sadece tanrı kavramından dolayı mı seçtin? yada kitaplarda sana yanlış gelen tutum ve davranışlara da mı tepkin oldu? şayet tepkin olduysa bu senin dünyaya bakış açını göstermez mi? dolayısyla nefretten ayrımcılıktan vs den farklı bir dünya görüşün olmuyor mu? mesela ben agnostik olarak dini kitaplarda yazan bazı ayetler dışında insan haklarını hiçe sayarcasına hükümler ve emirler veren kısmına karşıyım. buda benim bir bakıma kişiliğimi de yansıtmış olmuyor mu?

Subat 11-09-2011 12:36

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411408)
ben ermeni kökenliyim ama türküm diyorum bu mu ayrımcılık yapmak? üstelik şuan türkiyede öz türk var mı? hepimiz biryerlerden gelmişiz veya bir şekilde gelmek zorunda bırakılmışız. bütün olduğumuzu söylemek ne zamandan beri ayrımcılık yapmak anlamına geliyor?

Ayrımcılık olmasa bile hata olmuş Tuba hanım. Ermeniyseniz, Ermeni'sinizdir. Neden Türk olduğunuzu var sayıyorsunuz ki ? Ermeni iken Türk olduğunu söylemekle değil, insan olduğunu söylemekle işe başlamak gerekiyor.

turko 11-09-2011 12:38

tuba ben seni gayet iyi anladım , demek istediğim sadece bu kalıplar çerçevesinde olmayabilir oranlasak belki %90larda senin dediğin gibidir ama %100 kesinlikle değildir ... tanrı tanımazlık yeterince iyi bir tanımdır , üst otoritenin reddi falan ...

benim ateist olmama gelince yoksul bir ortamda yetiştim, haksızlıklar gördüm aslında allah diyenlerin en büyük allahsız olduklarına şahit oldum , tanrının adaletten bile kör ve kötü bir silahşör olduğunu , terazsininde yanlış tarttığını görünce film kopmaya başladı ; yoksa ali ibn ebu talib'in 2 gömlek alıp önce yanında çalışan işçisine beğendirmesi , hüseyin ibn ali'nin yezid'e karşı onurlu duruşu, ibrahim'in ateşte yanmaması , musa'nın denizi yarması falan oldukça hoş hikayeler (hoş küçükten düşünürdüm iyi denizi yarmışta dibi balçık değil mi nasıl geçtiler diye :) ) velev ki herkesin bir olayı var işte , varlıklı bir aileden gelme bir ateist olsam belki daha farklı düşüncelerle olmuş olacaktım ...

TUBA 11-09-2011 12:40

Alıntı:

namik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411418)
Ayrımcılık olmasa bile hata olmuş Tuba hanım. Ermeniyseniz, Ermeni'sinizdir. Neden Türk olduğunuzu var sayıyorsunuz ki ? Ermeni iken Türk olduğunu söylemekle değil, insan olduğunu söylemekle işe başlamak gerekiyor.

evet orası öyle, afrikadaki aç insanları gördüğümüzde içimiz cız ediyorsa bu vicdandan ileri gelir. ben türkiyede doğmayı seçmedim diğer vatandaşlar gibi. ama burada doğduysak türküz, almanyada doğduysak almanızdır. evet ben ermeni kökenliyim ama türküm bu kadar basit neden niçin ayırayım? aynı rusyada doğsaydım ermeni kökenli rus olmak gibi. bana rus gözü ile bakılmayacak mıydı?

Subat 11-09-2011 12:49

Türkiyede doğduysak, Türkiyeliyizdir. Türklük bir ulus tanımlaması. Karıştırmamak lazım.
Siz Türkiyede doğmuş bir Ermeni'siniz. Bunda da ayrımcılık yapılması gereken bir husus yok. Temelde nerede doğduğumuzun, hangi ırktan olduğumuzun bir önemi olmadığı gibi, başka bir ırka mensupken, bir başka ırktanmış gibi görünmek tutarlı değildir. Ayırımcılık tam da burada başlar. Çerkez'e sen Türksün denmesi gibi.

TUBA 11-09-2011 12:51

Alıntı:

namik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411422)
Türkiyede doğduysak, Türkiyeliyizdir. Türklük bir ulus tanımlaması. Karıştırmamak lazım.
Siz Türkiyede doğmuş bir Ermeni'siniz. Bunda da ayrımcılık yapılması gereken bir husus yok. Temelde nerede doğduğumuzun, hangi ırktan olduğumuzun bir önemi olmadığı gibi, başka bir ırka mensupken, bir başka ırktanmış gibi görünmek tutarlı değildir. Ayırımcılık tam da burada başlar. Çerkez'e sen Türksün denmesi gibi.

peki sevgili arkadaşım, o zaman bizlere ne denmeliydi? ulusumuzun adı ne olmalıydı? bütün etnik kökenleri düşünerek cevap verirsen sevinirim:)

Anima Libera 11-09-2011 12:53

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411420)
evet orası öyle, afrikadaki aç insanları gördüğümüzde içimiz cız ediyorsa bu vicdandan ileri gelir. ben türkiyede doğmayı seçmedim diğer vatandaşlar gibi. ama burada doğduysak türküz, almanyada doğduysak almanızdır. evet ben ermeni kökenliyim ama türküm bu kadar basit neden niçin ayırayım? aynı rusyada doğsaydım ermeni kökenli rus olmak gibi. bana rus gözü ile bakılmayacak mıydı?

Neden kendinizi savunma gereği duyuyorsunuz ki? Eğer Türküm diyorsanız Türksünüz, kimseye karşı ıspatlama veya gerekçelendirme derdine düşmemelisiniz.

Ben Batı Avrupa'da doğdum ve büyüdüm. Ancak kendimi ne Avrupalı ne de Türk olarak hissediyorum. Hatta bazen kendimi bir köpek gibi hissediyorum. O halde Kangallı mı oluyorum? :D

turko 11-09-2011 12:55

üst kimlik alt kimlik tartışmasına döndürmeyi yine başardık , sorun teknik olarak ülkenin adında aslında mesela ingiltere diye bir ülke yok , fransız diye bir millette yok ya da almanya aslında almanya değil , deutschland gibi ;) milliyetçilik gibi iğrenç bir konuyu milliyetçi olmadığını iddia edenler bile sürekli tartışıyor " şey ben milliyetçilikten hiç hazzetmem ama sonuna kadar kürdüm" , bu konuları aşın arkadaşlar

Subat 11-09-2011 12:57

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411423)
peki sevgili arkadaşım, o zaman bizlere ne denmeliydi? ulusumuzun adı ne olmalıydı? bütün etnik kökenleri düşünerek cevap verirsen sevinirim:)

Ulusla ülkeyi neden ayırt etmiyorsunuz ?
Anima Libera'nın dediği gibi, kendinizi Türk varsayıyorsanız Türk'sünzdür. Ama Ermeniyim, Türkiyede doğdum bu nedenle de Türk'üm demek yanlış. Bir ülkede doğmak, sizi o ülkenin çoğunluk olan ulusunun temsilcisi yapmaz ki. Ülkenin vatandaşı yapar en fazla.

turko 11-09-2011 12:58

Alıntı:

Anima Libera´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411424)
Hatta bazen kendimi bir köpek gibi hissediyorum. O halde Kangallı mı oluyorum? :D

anima libera kangallı olmaya bağlama sakat bir tüme varım yapan bir kangallı arkadaş çıkıp sen bize köpek mi diyorsun diye çıkışabilir , türün adı kangal'dır ama kangal'da bu coğrafyaya has bişeydir ,batı avrupa diyorsan huskylerden örnek verebilirsin :D

TUBA 11-09-2011 13:06

Alıntı:

namik´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411426)
Ulusla ülkeyi neden ayırt etmiyorsunuz ?
Anima Libera'nın dediği gibi, kendinizi Türk varsayıyorsanız Türk'sünzdür. Ama Ermeniyim, Türkiyede doğdum bu nedenle de Türk'üm demek yanlış. Bir ülkede doğmak, sizi o ülkenin çoğunluk olan ulusunun temsilcisi yapmaz ki. Ülkenin vatandaşı yapar en fazla.

bu ülkenin vatandaşı olmak ne anlama geliyor peki? sonuç olarak bizler kökten yerleşiğiz anadolu topraklarında.

turko 11-09-2011 13:08

tuba peki ülkenin adı istanbul yapılsaydı diyelim , o zamanda istanbulum mu diyecektin ? sorun dediğim gibi ismin türkiye olmasından kaynaklı

Anima Libera 11-09-2011 13:08

Alıntı:

turko´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411427)
anima libera kangallı olmaya bağlama sakat bir tüme varım yapan bir kangallı arkadaş çıkıp sen bize köpek mi diyorsun diye çıkışabilir , türün adı kangal'dır ama kangal'da bu coğrafyaya has bişeydir ,batı avrupa diyorsan huskylerden örnek verebilirsin :D

Yok canım Kangalın onurlu, sevecen ve dürüst insanlarına hakaret edecek değilim. Saygılarımı sunuyorum, yakında mutlaka uğrayacağım o güzelim yöreye. :D Arkadaşım dediğim gibi kendimi Batı Avrupalı olarak da hissetmiyorum. Hem Huskylerin Batı Avrupada ne işi olur ki? Canlarına mı susadılar? Hem coğrafi açıdan bir bölgenin adı değil bildiğim kadarıyla.

turko 11-09-2011 13:12

ironi yaptım ya , kangal batı avrupa'da olabiliyorsa , sibirya kurduda olabilir zaten coğrafi şartlar hemen hemen aynı :D

AlbatrosS 11-09-2011 13:30

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411420)

Kadın'a derler ki:

* Afgan'san okula gidemezsin, burka giyersin

* Suudi'ysen ehliyet alamaz, babandan izinsiz seyahat edemezsin

* Türk'sen süpermarket'e gider, gayrı meşru sevişemezsin.

* İtalyansan viva BERLUSCONİ!

* Fransızlar mevzuyu aşmış, Swingers'ın populer roman geleneği bilem var.

Kadın yerine KÜRT'ü koy, ne değişir?

Mesele sadece bir ''adlandırma'' meselesi değil ki. Anadilde eğitim, siyasal hak ve özgürlüklerin olduğu yerde herkese TÜRK densin; o zaman sahiden bir ''üst kimlik'' olabilirdi bu tanımlar: Ama ne şartla? Siyasal ve kültürel haklar ile özgürlüklerin güvenceye alınmasıyla!

Seninki karısını bakkala bile göndermeyip yemeğin tuzunu eksik attı diye karısına dayak atan kocanın mahkemedeki feryadına benziyor: Ama, ama ben karımı çok seviyorum!

Ayşe Paşalı'yı bilir misin? Kocası tarafından defalarca dövülüp savcılığa giden ve şikayet eden ; devletçe korunmadığı için de vahşide, onlarca bıçak darbesiyle öldürülen kadın.

Psikopat kocanın mahkemede söylediği en hazin cümle: Ben karımı seviyordum hakim bey!

Lütfen bizi böyle sevmeyin ve lütfen böyle ''kardeş'' olmayalım. Ben bakkala gitmek, kendimi ve kendime ait olan farklılıkla yaşayıp bunun bir zenginlik olarak görülmesini istiyorum. Herhangi bir otoritenin, üstelik gündelik yaşamda kendi tanımları dışındaki herkesi ''düşman addeden'' bir otoritenin, bana kendi ''baskıcı, inkarcı ve ötekileştirici'' vasıflarını/adlandırmalarını/dayatmalarını kabul etmiyorum.

Gaylerin, gündelik yaşamda, hukukta ve kurumlar bazında kendi özgün varoluşlarıyla, hal-hareket ve tavırlarıyla itilip kakılmadan yaşamak istemeleri ayrımcılık mıdır?

Sen diyorsun ki: Tamam, yaşa kardeşim; ama benim karşımda karı gibi kırıtma, delikanlı dur!

Gayin bile ''delikanlı'' olanını severiz alimallah! Kürt'ün TÜRK OLANINI, kadının ''KIRITMAYANINI'' !

BEN KIRITMA, KİKİRDEME VE SERSERİCE AĞLAMA ÖZGÜRLÜĞÜMÜ İSTİYORUM. Babama sormadan sevgilimle hoyratça sevişme, ''namussuzluk etme'' özgürlüğümü istiyorum!

''Bu ülkede Kürtlerden her şey olur, başbakan bile olur. Ancak tek bir şey olamaz: Kürt olamazlar.'' demiştir Sırrı SÜREYYA.

Sevilmek için ''namuslu kadın'', ''delikanlı gay'' ve ''TÜRK OLAN KÜRT'' olmak istemiyorum ben. Neysem o olarak sevilmek, meşru görülmek istiyorum.

AlbatrosS 11-09-2011 13:42

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411428)
bu ülkenin vatandaşı olmak ne anlama geliyor peki? sonuç olarak bizler kökten yerleşiğiz anadolu topraklarında.

Anayasal vatandaşlık etnik bir aidiyete vurgu yapar. Türk kültürünün geliştirimesi vs anayasal görevler arasındadır. Üstelik bu görev ''eğitim'' işlevine haiz tüm kurumlara da bahşedilmiştir. Geliştirmek bir yana ''korumak'' da başka bir görevdir ve ''koruma'' eyleminden kasıt, tarihsel pratikler bize gösterdi ki her türden tarihi zenginlik ve farklılığı Türklük tanımına sokup Türkleştirmek:

Anayasa'da örneğin neden Türk kültürü dışındaki Kültürleri ''geliştirme'' diye bir amaç yoktur? Türklüğe hakaret, anayasal bir suçken ''Lozan Antlaşması'' ile varlığı resmen tanınmış ''azınlıklara hakaret'' neden tanımlanmazken?

Halkın manevi duygularını tahkir etmek bir suçken, ateistlerin manevi olmayan duygularını tahkir etmek neden suç değildir?

Aileyi ''korumak ve kollamak'' bir anayasal ve kurumsal görevken ''swingerslar, poliseksler, poligami''leri korumak ve kollamak neden anayasal güvenceye alınmaz? :)

taylan 11-09-2011 13:45

Swingers nedir albatros?

turko 11-09-2011 13:47

swingers sakat ya :)

TUBA 11-09-2011 13:48

sevgili albatros sen çok farklı konulara girmişsin, bunun ayrımcılıkla ne alakası var? zaten gay hayatını yaşamıyor mu? en azından aşikar dahi olmasa dilediğini yapmıyor mu? en azından geldiğimiz tarih itibari ile bunu yapmaktadır. senin yadıklarını okuyunca aklıma "güneşi gördüm" filmi geldi nedense. ben karı gibi kıvırtabilirim çünkü ben kadınım, ama sözümün eri bir insanım. buradan yazılarımı okuduğun zaman çıkan profilin arkasındayım.

ama şunu belirtmek isterim, özgürlük bazen kendine kurallar koymaktır

TUBA 11-09-2011 13:52

Alıntı:

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411438)
Anayasal vatandaşlık etnik bir aidiyete vurgu yapar. Türk kültürünün geliştirimesi vs anayasal görevler arasındadır. Üstelik bu görev ''eğitim'' işlevine haiz tüm kurumlara da bahşedilmiştir. Geliştirmek bir yana ''korumak'' da başka bir görevdir ve ''koruma'' eyleminden kasıt, tarihsel pratikler bize gösterdi ki her türden tarihi zenginlik ve farklılığı Türklük tanımına sokup Türkleştirmek:

Anayasa'da örneğin neden Türk kültürü dışındaki Kültürleri ''geliştirme'' diye bir amaç yoktur? Türklüğe hakaret, anayasal bir suçken ''Lozan Antlaşması'' ile varlığı resmen tanınmış ''azınlıklara hakaret'' neden tanımlanmazken?

Halkın manevi duygularını tahkir etmek bir suçken, ateistlerin manevi olmayan duygularını tahkir etmek neden suç değildir?

Aileyi ''korumak ve kollamak'' bir anayasal ve kurumsal görevken ''swingerslar, poliseksler, poligami''leri korumak ve kollamak neden anayasal güvenceye alınmaz? :)

söylediğin şeylere kavuşmak için özellikle türkiye gibi toplumlarda henüz o zihinler hazır değildir. önce bilincin değişmesi gerekir ki, herkesin bir birey olduğunu kabul görebilelim. daha henüz aile içinde bunu kavrayamamışken toplumda bunu kavramayı beklemek daha çok erkendir. toplumumuzda kendi çocuğumuza bile baskı yapıp malımızmış gibi davranmıyor muyuz? ne kadar yanlış olsa da farkında olmadan. ama anayasal kurallar toplumun huzuru için gerekli kurallardır.

AlbatrosS 11-09-2011 13:59

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411443)
sevgili albatros sen çok farklı konulara girmişsin, bunun ayrımcılıkla ne alakası var? zaten gay hayatını yaşamıyor mu? en azından aşikar dahi olmasa dilediğini yapmıyor mu? en azından geldiğimiz tarih itibari ile bunu yapmaktadır. senin yadıklarını okuyunca aklıma "güneşi gördüm" filmi geldi nedense. ben karı gibi kıvırtabilirim çünkü ben kadınım, ama sözümün eri bir insanım. buradan yazılarımı okuduğun zaman çıkan profilin arkasındayım.

ama şunu belirtmek isterim, özgürlük bazen kendine kurallar koymaktır

Basit:

Türklüğe hakaret suçken, başka etniklere hakaret neden suç değil?

Aileyi korumak görevken, aile dışı formları korumak neden görev değil?

Aile tanımı belli bir ''gelenek''e vurgu yapar, o geleneğin ''en doğru'' olduğunu varsayar. Aynı Türklük tanımı gibi.

Bizim derdimiz şu: Tüm toplumsal ve bireysel zenginliklerin özgürce ifade edilip anayasal güvenceye alınması. Devleti herhangi bir dini/etnik grubun tecellisi/ifadesi olmaktan çıkarıp vatandaşlık bağıyla orada yaşayan herkesin mülkü/ortak vatanı haline getirip demokratik ve özgürlükçü kurullarıyla bunu vicdani/içsel biçimde yaşatmak.

Örneğin bu ülkede hiçbir Kürdün Türkçe öğrenmek hatta Türkçe eğitim almakla bir sorunu yokken, bundan gocunmazken Türkler uzun süre Kürtçe diye bir dil olduğunu bile kabullenmedi. Hala da böyle bir dil, kültür ve ulus olduğunu kabule yanaşmayan çok insan var. Üstelik bugün bile, mahkeme kayıtlarında zaman zaman ''bilinmiyen bir dil'' olarak geçer Kürtçe. Böylesi bir riyakarlık ve inkarcılık Kürtleri incitmiyor mu?

Ermeni olduğunu söylüyorsun, merak ediyorum: Bu ülkenin üst düzey bir lideri ''Affedersiniz Ermeni diyorlar'' dediğinde ''Affedersiniz'' kısmı seni rahatsız etmiyor mu?

Mahkeme kararlarında binlerce yıldır bu topraklarda yaşayan insanlar olmanıza rağmen ''yabancılar'' olarak kodlanmanız sizi rahatsız etmiyor mu?

Birilerinin ''hancı-sahip'' birilerinin ''yolcu-misafir'' gibi algılanması değil midir bu?

AlbatrosS 11-09-2011 14:02

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411444)
söylediğin şeylere kavuşmak için özellikle türkiye gibi toplumlarda henüz o zihinler hazır değildir. önce bilincin değişmesi gerekir ki, herkesin bir birey olduğunu kabul görebilelim. daha henüz aile içinde bunu kavrayamamışken toplumda bunu kavramayı beklemek daha çok erkendir. toplumumuzda kendi çocuğumuza bile baskı yapıp malımızmış gibi davranmıyor muyuz? ne kadar yanlış olsa da farkında olmadan. ama anayasal kurallar toplumun huzuru için gerekli kurallardır.

Affedersin ama halk hazır değil diye, sevgiline otobüste sarılmıyor musun? Toplum hazır değil diye bakire olmadığımızı saklayacak, ''ilkinim bitanem, bi tek sen oldun, hatta gördüğüm ilk erkek önce babam sonra sensin'' mi diyeceğiz :D

TUBA 11-09-2011 14:05

sevgili albatros, anayasa kitabında herkesin kanunlar önünde eşit olduğunu söyler. ama bunu uyugulamasını bilmeyen kişi veya kişiler varsa tüm topluma mal edilemez.

AlbatrosS 11-09-2011 14:07

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411449)
sevgili albatros, anayasa kitabında herkesin kanunlar önünde eşit olduğunu söyler. ama bunu uyugulamasını bilmeyen kişi veya kişiler varsa tüm topluma mal edilemez.

Canım benim, İslam da kadınlara ne kadar değer verdiğini söyler; ama bunu anlamayanları genellememek lazım.

oldu mu?

12 eylül anayasası da ''laik, sosyal bir hukuk devleti''yiz demişti, sence?

TUBA 11-09-2011 14:09

Alıntı:

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411448)
Affedersin ama halk hazır değil diye, sevgiline otobüste sarılmıyor musun? Toplum hazır değil diye bakire olmadığımızı saklayacak, ''ilkinim bitanem, bi tek sen oldun, hatta gördüğüm ilk erkek önce babam sonra sensin'' mi diyeceğiz :D

bunlar zamanla aşılacak konular sevgili arkadaşım. keşke parmağımı şıkırdattığımda herşey yerini bulsaydı. ve nitekim bu bahsettiklerin hani derler ya "saman altından su yürütmek" misali zaten yapılmıyor mu? ha senin isteğin aşikare yapmak mı? sen aşikare yolda sevişir misin?

TUBA 11-09-2011 14:10

Alıntı:

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411450)
Canım benim, İslam da kadınlara ne kadar değer verdiğini söyler; ama bunu anlamayanları genellememek lazım.

oldu mu?

12 eylül anayasası da ''laik, sosyal bir hukuk devleti''yiz demişti, sence?

hep dediğim bu, sihirli değnek yok malesef. zamanla oluşacak kalıplardan kurtulmak

AlbatrosS 11-09-2011 14:11

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411452)
bunlar zamanla aşılacak konular sevgili arkadaşım. keşke parmağımı şıkırdattığımda herşey yerini bulsaydı. ve nitekim bu bahsettiklerin hani derler ya "saman altından su yürütmek" misali zaten yapılmıyor mu? ha senin isteğin aşikare yapmak mı? sen aşikare yolda sevişir misin?

Plajda güzel oluyor :)

AlbatrosS 11-09-2011 14:14

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411453)
hep dediğim bu, sihirli değnek yok malesef. zamanla oluşacak kalıplardan kurtulmak

Sevgilin sana bakire olup olmadığını sorduğunda vereceğin cevap ''sanane'' değilse ne olacaktır?

A. Ne demek istiyorsun sen, ben .... muyum?

B. Evet, sadece gördü.

C. Evet, sadece biraz dokundu.

D. Evet, yaptık ama yırtılmadı. Benimkisi çok esnek.

E. Elbette, daha geçen hafta diktirdim.

:)

Kadınların anlamadığı da bu ya: Erkekler bunu sorsa da, karşısında inatçı, asi ve özgür bir kadın varsa ya saygı duyup paşa paşa kabullenir yahut en baştan gider. :)

TUBA 11-09-2011 14:14

Alıntı:

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411454)
Plajda güzel oluyor :)

bak demek yapabiliyorsun. kim karıştı sana? kimse. karışan olsaydı yapmış olmazdın :)

AlbatrosS 11-09-2011 14:21

Alıntı:

TUBA´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411457)
bak demek yapabiliyorsun. kim karıştı sana? kimse. karışan olsaydı yapmış olmazdın :)

Yapıyorum, o halde varım :)

Kimse görmeyince zaten karışan olamıyor. Mevzu da bu değil mi: Saklamak ''zorunda'' kalmak. Kürtçe gibi. Canım konuşuyorsunuz işte, daha ne? demek kolay. Sıkıysa İç Anadolu'da, Trabzon'da aşikarane konuş bakalım :)

Toplum hazır değil demek bahane olamaz, öyle olsa her türden İslam dayatmasını hazır olmadıkları gerekçesiyle kabullenmemiz gerekirdi. Zaten amaç toplumu hazırlamak değil mi?

TUBA 11-09-2011 14:25

Alıntı:

AlbatrosS´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 411456)
Sevgilin sana bakire olup olmadığını sorduğunda vereceğin cevap ''sanane'' değilse ne olacaktır?

A. Ne demek istiyorsun sen, ben .... muyum?

B. Evet, sadece gördü.

C. Evet, sadece biraz dokundu.

D. Evet, yaptık ama yırtılmadı. Benimkisi çok esnek.

E. Elbette, daha geçen hafta diktirdim.

:)

.

Kadınların anlamadığı da bu ya: Erkekler bunu sorsa da, karşısında inatçı, asi ve özgür bir kadın varsa ya saygı duyup paşa paşa kabullenir yahut en baştan gider. :)

bunlar artık yavaş yavaş aşılan noktalar :) hatta büyük bir kesim aşmış durumda. eh malesef henüz doğu aşamadı bunu. ben bir kadın olarak ve modern görüşlü bir insan olarak bekaretin gerçek mahiyetini bilen biri olaraktan da bunun sözkonusu edilmesinin bile acı olduğunu savunurum.

taylan 11-09-2011 14:26

Albatross istediğin kadar konuş, eleştir, bir şeyler umud et ama bu tip toplumsal dönüşümler bir anayasa hazırlamakla olmuyor. Zihinsel değişim için uzun süreçler gerekiyor.

Toplumun senin umduklarını kabullenmesini bekleyemezsin. Aykırı bir davranışta seni eleştirir ya da darp edebilirler. Kürt vatandaşların yoğun olduğu şehirlerde bile bu özgürlükleri elde etmen mümkün değil. Bence sen Norveç, Kanada vs gibi bir ülkede yaşamalısın. Ayrıca İç Anadolu'da zaten bir sürü Kürt vatandaş var ve dillerini konuşuyorlar. Daha geçen otobüste karşılaştım, baya bağıra bağıra Kürtçe konuşan vatandaşlar vardı kimse dönüp bakmadı bile.

Toplumun senin plajda öpüşmeni ya da bankta sevişmeni ya da kırıtmanı hoş karşılaması için önemil toplumsal dönüşümlere ihtiyaç var bu da süreç meselesidir. Kırıtma özgürlüğün için epey bekliceksin yani :)

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:30 .