Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Sünnet çok zararlı bir operasyondur (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2631)

exclusive 23-08-2006 18:16

Sünnet çok zararlı bir operasyondur

Bu güne kadar hep sünnetin faydalı olduğu, gereksiz ve ileride sorun olabilen bir deri parçasını atmaktan ibaret olduğu ve başkaca da faydaları bulunduğu yalanıyla yetiştik.

Ancak gerçek bu değil!

Önce bazı Türk uzmanların görüşleriyle başlayalım...

Nil Gün (Araştırmacı Yazar, "Sünnetle İlgili Yalan ve Gerçekler" kitabının yazarı)

Sünnetin sağlığa büyük zararları var� Kesilen sadece işe yaramaz bir deri parçası değil. O kesilen parça, içinde sinir uçlarının, kan damarlarının, salgı bezlerinin bulunduğu bir mekanizma. O işe yaramaz diye kesilen deri parçasının koruyucu görevi ve cinsel işlevi var. Sünnet olduktan sonra bir çok alanda erkek zarar görüyor. 6 bin yıllık bir gelenek bu.

http://www.kuraldisi.net/product_inf...roducts_id=299

Nil Gün'ün sünnet hakkındaki iddiaları, yazının devamında link'i bulunan, Sünnete Karşı Doktorlar (DOC) resmi sitesinde de aynı şekilde yer alıyor.

Dr. Osman Sabuncuoğlu (Uzman psikiyatrist)

"4 - 6 yaş arasındaki erkek çocukları, "psiko - dinamik" olarak özel bir döneme girer. Babalarının kendilerine zarar vereceği, pipilerini keseceği türünde kaygıları vardır. Tam da bu süreçteyken sünnet edilmeleri, ileri yaşlarda cinsel hayatlarını olumsuz etkiler.

Dr. Haydar Dümen (Seksolog)

"Sünnet bütünüyle olumsuz bir eylemdir. Baştan sona yanlış. Çünkü, adı ister Tanrı, ister doğa olsun, evrenin süreçleri içinde bedenimizde ne bir hücremiz fazla, ne eksiktir. Bu yüzden doğa ya da Tanrı hatalı imalat yaratmaz. Sünnet 5 - 6 yaş arasında yapıldığında, psikolojik zararları daha fazla olur. Bu yaşlarda yapılan sünnet sonucunda, "Kastrasyon kompmleksi" dediğimiz, pipi kesilme korkusu oluşur. Bu da, psikoseksüel gelişim döneminde derin izler bırakır."

Doç. Dr. Nusret Kaya (Psikiyatrist)

"Sünnet 2 yaşından sonra yapılırsa çocuklarda, "kastrasyon kompleksi" adı verilen bir takıntıyı artırabilir. Bunun anlamı, "pipi kesimi korkusu"dur. Pipisinin ucundan gitmesi, çocukta değişik korkulara neden oluyor. Bu da ileriki yıllarda, "ejekülasyon pirecokcks" dedilen erken boşalmaya sebep oluyor. Erken boşalma yaşayan erkekler, kadınlarda vajinal orgazm yetersizliğine ve dişi gücüne ulaşamamasına yol açıyor."

Prof. Dr. Cemil Topuzlu

"Güya sünnetin temizlik bakımından faydası varmış; sünnetsizlik yüzünden hastalıklar oluyormuş. Pekâla, bunu kabul edelim. Lakin binde bir kişide tesadüf olunan bu hastalıklar için bütün Müslüman çocukların mühim bir uzuvlarını hayatları bahasına ve din uğruna kestirmekte mana nedir? Bence ileride vukua gelmesi muhtemel hastalıklar için [çocuğu] sünnet ettirmek, ileride apandisiti patlar diye bütün çocuklarımızın apandisitlerini çıkartmayı tavsiye etmekten farklı değildir. "

http://www.geocities.com/tabibler/

Amerikan Sünnete Karşı Doktorlar (Doctors Opposing Circumcision, DOC) Birliğinin görüşleri

Halen gittikçe artan sayıda doktor rutin yenidoğan sünnetine karşıdır. Bu doktorlar kimsenin, bir başkasının cinsel vücut parçalarını zorla almaya hakkı olmadığını kabul eder. Ayrıca doktorların da, çocuklar üzerinde uygulanan bu acı verici, tıbbi açıdan gereksiz prosedürde yeralmamaları gerektiğine inanırlar.

Rutin sünnetler yalnızca Altın Kuralı ihlal etmekle kalmaz, aynı zamanda tıbbi uygulamaların temel ilkesi olan "İlk Önce Zarar Verme" ilkesini de ihlal eder. Şaşırtıcı şekilde, sünnet, A.M.A. Ahlak Kuralları'nın yedi maddesinin hepsini de ihlal eder.

Ana-Babanın doktora , ne zaman ve nasıl uygulamada bulunacağını söylediği garip uygulama tııbın başka hiçbir yerinde yoktur. *Çağdaş tıbbi etiğe göre, ana-babanın çocuklarının yararına olmayan müdahalelere izin verme yetkileri yoktur.

"Korku, acı, şekil bozma, *güçten düşürme ve aşağılama insan ruhunu kırmaya çalışmanın tipik yollarıdır. Sünnet hepsini içerir."

Geoffrey T. Falk tarafından çeşitli kaynaklardan derlenen bilgiler

Sünnet Nedir?

Sünnet, *penis başını kaplayan mukozal *dokunun ve deri tabakasının cerrahi olarak kaldırılmasıdır. Bu çifte tabaka daha çok sünnet derisi (penis üst derisi) olarak bilinmektedir

Anne-Babaları konu hakkında mümkün olduğunca bilgilenmeye davet ediyoruz. İşlemin kendisinin cerrahi risklerinin farkında olmalıdırlar. Doktorunuzla adım-adım süreç hakkında konuşun. Eğer mümkünse, işlemi yapılırken (hastane vs. yerde ) kendiniz izleyiniz, ve nasıl bir şey olduğunu öğreniniz.

International Coalition for Genital Integrity, sünneti "birinci dereceden *cinsel açıdan sakatlayıcı operasyon" sınıfına sokmuştur.

Sünnet Derisi ne işe yarar?

Sünnet Derisinin üç işlevi vardır : *cinsel işlevi, koruyucu işlevi, ve duyarlılık işlevi

Doğum sonrasında genellikle sünnet derisi penise yapışık haldedir. Daha sonra kendiliğinden ayrılır. Bebeğe bez bağlandığı bu dönemdeki işlevi , penisi tahrişten ve yaralanmalardan korumaktır. Hayat boyunca da penis başını yumuşak ve nemli tutarak travma ve yaralanmalardan korur.

Sünnet derisindeki mukoza ve frenulum gibi belirli bölgeler; *özellikle hassas dokulardan oluşmuştur ve cinsel zevke katkıda bulunurlar. Buradaki özelleşmiş sinir uçları, cinsel zevki ve kontrolü arttırır. http://www.cirp.org/library/anatomy/taylor/

* İç deri, doğrudan penis başı ile temas halinde olan mukoza tabakasıdır. Ağzın içindeki yüzey gibi olan bu tabaka, yapı, incelik özelliği, ve rengi bakımından üst-derinin (sünnet derisinin) geri kalanından farklıdır.

*Frenulum, penisten gelen ve üst-derinin iç yüzeyine eklenen özellikle hassas olan ince bir zardır.

*Ayrıca, üst-derinin iç tabakası ve genel penis derisinin kesişimi olan özel bir bölge daha vardır. Bu bölgenin üst-derinin hareketini sağlayan özel kasları vardır. Buradaki dokunma duyusu, dudaklarınki kadar gelişmiştir.

Sertleşmiş halinde penisin üstderi *içinde hareket edebileceği geniş bir alan vardır. Penis bu alan içerisinde hareket edebilir, ve tahriş olmaktan, yapay kayganlaştırıcılara duyulan ihtiyaçtan kurtulur. Penis başı ve üst-deri doğal olarak birbirlerini uyarırlar. Warren ve Bigelow, *penis üst-derisinin cinsel ilişki sırasındaki görevlerinden bazılarını açıklamışlardır. http://www.cirp.org/library/general/warren2/

Yazının Devamı: http://www.geocities.com/tabibler/sss.htm

Kaynak: http://www.cirp.org/

Paul M. Fleiss, MD, MPH, University of *Southern California Medical Center'da yardımcı klinik pediatri profesörüdür. Ulusal ve uluslararası tıbbi dergilerde yayınlanan pek çok makalenin yazarıdır

Sünnet Nasıl Zarar Verir?

Sünnetin "tıbbi yararları"(!) hakkındaki tartışma, nadiren sünnetin gerçek sonuçlarına değinir. *

* ** Sünnet Köreltir: Kesilen deri miktarına bağlı olarak, sünnet, *erkeği penis derisinin %80 kadar veya daha fazlasından mahrum bırakır. *Sünnet derisinin uzunluğuna bağlı olarak, onu kesmek, penisi %25 veya daha fazla kısa yapar. Özenli anatomik araştırmalar göstermiştir ki, sünnet bir metreden fazla damar, arter, ve kılcal damarları, 80 metreye yakın sinir uzunluğunu, ve 20,000'den fazla sinir ucunu yok eder. 31 Üst-derinin kasları, bezleri, mukoz tabakası, ve epitelyal dokusu da bunların yanında tabii ki yok olmuştur.

* * Sünnet Hissizleştirir: Sünnet penisi radikal bir şekilde hissizleştirir. *Üst-deri (sünnet derisi) *amputasyonu, üst-derinin kendisindeki zengin sinir ağını ve sinir alıcılarını yok etmek anlamına gelir. Sünnet, neredeyse her zaman frenulumu ya yok eder ya da büyük zarar verir. Koruyucu üst-derinin kaybedilmesi glansı hissizleştirir. Sürekli dışarda kalan glansı (penis başı) kaplayan membran şimdi sürekli aşınma ve irritasyon ile *karşı-karşıya olduğundan keratinleşir, sert ve kuru olur. Normal, sağlam bir peniste, mukoz zarın tam altında olan glanstaki sinir uçları, şimdi birbiri üstüne oluşan keratin tabakalarının altına gömülmüştür. Köreltilmiş glans(penis başı) şimdi donuk, gri ve sklerotik bir görünüm alır.

* ** Sünnet Etkisiz Kılar: Sünnet ile büyük miktardaki *penis derisinin amputasyonu, geri kalan deriyi kalıcı olarak hareketsiz hale getirir. Bu hareket kaybı, glansın normal olarak uyarıldığı mekanizmayı yok eder. Sünnetli penis sert hale geldiğinde, geri kalan hareketsiz hale gelmiş deri gerilir, bazen bu o kadar sıkı olur ki tüm penisi kaplamaya yetmez. *Normalde penis gövdesi üzerinde kıl yoktur, ama bu şekilde, torba vs. üzerindeki kıllı deri de penise kadar çekilir. Cerrahi olarak dış ortama maruz hale getirilen glansın mukozası sebaceous bezlerini içermez. Üst-derinin emolyantları ve koruması olmadan, galns(penis başı) kurur, çatlamaya ve kanamaya meyilli hale gelir.

* * Sünnet Şekli Bozar: Sünnet, penisin görünüşünü büyük ölçüde değiştirir. Normalde bir iç organ olan glansı, kalıcı olarak bir dış organ haline getirir. Sünnet üst-deriyi yırtmayı gerektirdiğinden, glansın da bazı parçaları kopabilir. Üstderinin parçaları ham glansa yapışabilir ve yerinden kopmuş, sarkan deri parçaları ve köprüleri oluşturabilir.32

*Yara oluşumuna ve kesilen deri miktarına bakarak, sünnetli deri kalıcı olarak eğik bir hal alabilir, ya da sertleşme sırasında eğilebilir.33 Yara dokusunun büzülmesi, penis gövdesini *karnın içine doğru çekebilir, bu da gerçekte penisin kısalması, hatta bazen tamamen kaybolması anlamına gelir. 34

* Sünnet Dolaşıma Zarar Verir: Sünnet, *penis derisindeki ve penis başındaki normal kan dolaşımını bozar. Ana penis arterlerine akmak isteyen kan, yarma noktasındaki yara dokusu ile engellenir, bu da kanın daha ilerdeki diğer kılcal damarları beslemek yerine geri doğru akmasına neden olur. Kandan yoksun olan olan meatus büzülüp yara oluşturabilir, bu da idrar akışını engeller. 35 Meatal Stenosis denen bu durum, genellikle düzeltici cerrahi müdahale gerektirir. Bu hastalık neredeyse tamamen sünnetli çocuklara özeldir. *

Sünnet, aynı zamanda lenf kanallarını da keser, lenfin dolaşımı bozulur ve bazen *lymphedema denen, penisin geri kalan derisinin, sıkışıp kalan lenf ile dolup şiştiği, acı verici ve şekil *bozucu rahatsızlık ortaya çıkar.

* Sünnet Gelişen Beyne Zarar Verir: Önde gelen tıbbi dergilerde yayınlanan yeni yapılan çalışmalarla ilgili makaleler, sünnetin, *beyin üzerinde, gelişen beyin merkezlerini olumsuz yönde etkileyerek, *uzun süreli zararlı etkileri olduğunu söylemektedir. 36 Sünnetli erkeklerin sünnetsiz erkekler ya da kızlara göre daha düşük bir acıya dayanma eşikleri vardır. 37 Gelişim nörofizyolojisti *Dr. James Prescott, sünnetin daha derin ve daha ciddi nörolojik zarara yol açmış olabileceğini de söylemektedir.38, 39

** Sünnet Hijyen ve Sağlık Dışıdır : Sünnet hakkında en yaygın olan efsanelerden biri, sünnetin penisi daha temiz ve bakımı daha kolay yaptığıdır. Bu doğru değildir. Gözkapakları olmadan gözler daha temiz olmaz, penis de üstderi olmadan daha temiz olmaz. Yapay olarak dış organ haline getirilen glans (penis başı) ve meatus, kire ve aşınmaya sürekli açık haldedir, bu da sünnetli penisi daha kirli yapar. Koruyucu üstderinin kaybolması, üriner yolu bakteri ve viral patojenlere karşı korumasız bırakır. *

Sünnet yarası pek çoklarının sandığından daha büyüktür. Bu yalnızca geri kalan derinin iç ve dış birleşme noktaları değildir. Sünnet olmadan önce bir bebeğin *üstderisi penis başında ayrılmalıdır, tam anlamıyla söylemek gerekirse, bu canlı canlı derisini yüzmek, yırtmaktır. Bu da geriye kanayan, *geniş ve açık bir alan bırakır. En iyi ihtimalle, bu geniş alan *yalnızca bir çeşit proto-mukoza tarafından korunmaktadır. Hastalık yapıcılar bu açıklıktan kolaylıkla içeri girebilirler.

http://www.geocities.com/tabibler/sunnetnedir.htm

http://www.mothersagainstcirc.org/

jayjay 23-08-2006 18:45

Re: Sünnet çok zararlı bir operasyondur.

Sünnet Köreltir
Sünnet Hissizleştirir
Sünnet Etkisiz Kılar
Sünnet Şekli Bozar
Sünnet Dolaşıma Zarar Verir
Sünnet Gelişen Beyne Zarar Verir
Sünnet Hijyen ve Sağlık Dışıdır

8O *8O
Şimdi muhammed ben seni ne yapayım? Moral motivasyonum sıfır oldu be. Ya başımıza iç açmışsın sen ya. *:cry:

deli_cevat 23-08-2006 20:37

walla abi ben olduğumda hatırlıyom hiçbi olumsuzluğunuz görmedim zaten acı da hissetmedim ayrıca faydasını da gördüm

exclusive 23-08-2006 23:58

deli_cevat, yani 22 yaşında fln sünnet olduysan "çok faydasını gördüm, eskiden bu kadar iyi değildi" gibi bi karşılaştırma yaparsın ama hepimiz gibi çocuk yaşta sünnet olduysan pek mantıklı bi karşılaştırma olmaz diye düşünüyorum.

Ben de hatırladığım kadarıyla acı hissetmemiştim. Daha çok bana alınan oyuncaklarla ilgileniyordum. Ama diyelim ki doğumdan sonra herkesin sağ ve sol serçe parmaklarını kesiyolar. Nerden bileceksin ki fazladan iki parmağının olmasının nasıl bişey olduğunu?

Artık bizim için olan olmuş, moral bozmanın da bir anlamı yok tabii ama benim oğlum olursa kolay kolay sünnet ettireceğimi sanmıyorum. Zaten Türkiye'nin en önemli cerrahlarından birinin oğlu olan kankamın, babasının karşı çıkmasıyla sünnet edilmediğini öğrendiğimde baya kıllanmıştım. Şu anda evli ve 3 yaşında bir çocuğu var, bildiğim kadarıyla sünnetsiz olmasından kaynaklanan hiç bir sorun da yaşamadı şimdiye kadar...

K.C. 24-08-2006 09:17

Sünnet'in farz veya sünnet olduğu hangi kaynakta var?
İlgili hadis olmalı, bilen arkadaş varsa yazabilir mi?

Tüm bu zararları bilip sünnet olmamak bu ülkede mümkün mü? Öyle zor ki. Sünnetsizlik kafirliğin en baş göstergesiyken kimi inandırabilirsiniz sünnetin zararlarına. Ne duymak isterler ne de tasdik ederler. Yıllardır sünnetin ne denli faydalı olduğu işlendi bize. Hele ki dini emir olarak telakki edildiğinden 'Allah'tan iyi mi bileceksin' sözü de hazır. Toplumu aksine inandırmak, belirli bir kesimi ikna etmek ve sünnetsiz olmanın toplumsal baskısından kaçmak öyle zor ki.

Bir de bizde yaygın olmayan ancak Müslüman ülkelerde yaygın olup kitaplara dahi konu olmuş kadınların sünneti var. :(( Kadınların sünnetinin dayanağı olan hadisi okumuştum ancak erkeklerin sünnetiyle ilgili okuduğumu hiç hatırlamıyorum. Muhammet'in sünnetiyle ilgili hadis var mı?

soro 24-08-2006 09:29

clinton müslüman oldu mu.
1-2 gün evvel sünnet lehine konuşmaları vardı tv.de
yoksa rüşvetmi aldı müslümanlardan.
böyle zararlı olsa bu eski başkana hiç akıl veren yok mu.
hem hayatında kendi bunun zararlarını yaşayan kimse var mı bu sitede.

kc hanım hanım sünneti evvelden gelen bir adetmiş milli bir adet dini değil.bu onların bir nevi şamanlıktan kalma adeti.
sizin dediğiniz hadis ise uygulamayı hafifletici , yoksa teşvik edici değil.

mhmd 24-08-2006 09:48

Sn. Exclusive,
Vermiş olduğunuz sağlık bilgilerinden dolayı öncelikle teşekkürler. Binlerce yıl önceki yaşam tarzları için alınmış (bence günümüzde oldukça ayrıntıdaki) bir sağlık önlemi ancak bu kadar değiştirilerek abartılabilinir. Yapılan sünnet, kişisel bir ihtiyaçtan çok toplumsal bir gereklilik olmuştur. Abartılmıştır, yanlışlar yapılmıştır ve artarak da bu yanlışlar devam ettirilmektedir. Doğuştan gelen eksiklik veya fazlalık; bilimsel olarak yanlış bir önermedir.
Düşünceme göre; kişinin kendi isteği doğrultusunda, uygulayacağı (veya uygulamak istemeyeceği) bir tercih olmalıdır. (Tırnak uzunluğumuz, saç şeklimiz, sakal tipimize verdiğimiz bir karar gibi)
Not: Sünnetsizliği bilemediğimden dolayı ikisinin arasında herhangi bir kıyas yapamıyorum
:oops:
Hatalarımızı cehaletimize bağışlayın.

K.C. 24-08-2006 10:41

soröğren bey,
kadınların sünneti gibi erkeklerin sünneti de eskiden gelen bir adet değil midir?
Kur'an'da sünnet olmakla ilgili bir ayet olmadığına göre bunun uygulamasının eskiye dayandığını rahatlıkla söyleyebiliriz.
Yahudiler de sünnet oluyor. Onların örfünden mi dininden mi kaynaklandığını bilemiyorum. Ancak sanırım din kaynaklı.
Clinton belki de yahudi oldu. Sünnet sadece islam olmanın nişanesi değil ne de olsa.
İslamiyetteki sünnetin dayanağı hadisi yazmamışsınız.

Şu anda milliyetini hatırlayamadığım bir müslüman doktor hanımın bir kitabından kadınların sünnetiyle ilgili bazı açıklamalar okudum. Keşke dediğiniz gibi teşvik edici değil de hafifletici bir hüküm olarak algılanıyor olsaydı İslam aleminde. Biz Türk kadınları için hiçbir ehemmiyeti olmayan kadın sünnetiyle ilgili hadis/ler ne yazık ki başka İslam ülkelerinde epeyce ciddiye alınıyor. Tıpkı bizde kur'an'da olmadığı halde uygulanan erkeğin sünneti gibi. Kadınlar için zararları erkeklere verdiği zarar kadar mıdır daha mı fazladır bilemiyorum ancak zararlı olduğu kesin.
İnsan bedenine zarar veren bir uygulamayı hafifletmek yerine külliyen ortadan kaldıran bir sünnet (peygamber sözü) olsaydı.

Görüyoruz ki islamiyetten önce zaten var olan Arap-Yahudi örf ve adetlerini sünnettir dindir diye uygulamaya devam ediyoruz. Kur'an'da varmışçasına, farzmışçasına.

M.onur 24-08-2006 12:58

Vallahi bende de sünnet nedeniyle hafiften bir sola çekme var ama daha hedef kitlemden bir şikayet almadım.

Eğer sağlığa yararlıysa kesmesinler, isteyen büyüdüğünde kendi kestirsin.

soro 24-08-2006 13:09

kc hanım,

burada sünnetin dini cephesinden çok sağlık konusunu işlemişlerdi arkadaşlar.
sağlık açısından bir zararı olduğunu da hiç yaşayanlardan duymadım.
hatta birkaç kez bazı çocuların tıbbi gereklerle sünnet edildiğini de duydum.

kadın sünneti hakkında ise öyle yaygın bir hadis görmedim.bir tane gördüydüm.sadece eskiden beri bu işi yapan bir ihtiyar kadına verilen öğüt,ki daha sağlığa uygun halidir.
ayrıca yerleşmiş bu adeti ve belki yapılmaması o toplum için bir eksiklik farzedilen (bizde de bazı yerde askerlik yapmayana kız vermezler mesela.) bir uygulamayı bu şekilde yavaşca şeklini değiştirerek kendi haline bırakmış.
ben hiç uygulamasını ise mevzu edeni duymadım,çevremde.yok yani.

istavrit 24-08-2006 15:32

estetik gerekce ile sunnet olan hiristiyanlar biliyorum..

bildigim tek zarari erken bosalmanin en onemli faktorudur..

musluman toplumlarda erken bosalma sorunu yasandigi bilinen bir gercektir.

en hassas bolgeyi koruyan bosalmayi geciktirme gibi bir islevide olan *deri parcasi olmayinca erken bosalma sorunu ortaya cikiyor..

cyan 25-04-2007 02:44

boşu boşuna kestirdik ama yararlı bişey diye kendimi avutuyordum o da yalan cıktı

hiramusta 25-04-2007 09:11

Sünnetin en büyük zararı günün birinde Abdullah Gül gibi dindar bir siyasetçinin Cumhurbaşkanlığına giden yolu açmasıdır. :)

sargon 25-04-2007 10:38

Allah allah, diger AKP'liler sunnetsiz miymis? *8O *8O

hiramusta 25-04-2007 10:46

Yok Sargon,Abdullah Gül uzun yıllar yurtdışındayken 91 de oğlunun sünnetini yaptırmak üzere geldiği Kayseri'de başta Tayyip Erdoğan olmak üzere birçok Refah Partili yetkilinin ısrarlarıyla Milletvekilliği adaylığını koyup Meclise girmiştir.91'den günümüze kadar yaşanan süreçte herkesin malumudur.Yani bir sünnet düğünün Türkiye'nin kaderinde önemli rol oynamıştır.Bu yüzden bunu küçümsemeyin arkadaşlar. :) :)

tewderi 25-04-2007 11:54

Giden bir parça et olsun *olan olmuş artık bundan sonra garibim çocukları korkutmayın...

commandante 25-04-2007 12:26

Alıntı:

jayjay";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 44540)
Sünnet Köreltir
Sünnet Hissizleştirir
Sünnet Etkisiz Kılar
Sünnet Şekli Bozar
Sünnet Dolaşıma Zarar Verir
Sünnet Gelişen Beyne Zarar Verir
Sünnet Hijyen ve Sağlık Dışıdır

8O Â*8O
Şimdi muhammed ben seni ne yapayım? Moral motivasyonum sıfır oldu be. Ya başımıza iç açmışsın sen ya. Â*:cry:

sevgili jay jay bu adam bizim hayatımızla oynadı oda yetmedi şeyimizle bile uğraştı

hiramusta 25-04-2007 14:14

Size bişey daha söyleyeyim.Cumhuriyet 29 Ekim 1923 te kurulmuştur.Erbakan 29 Ekim 1926 da doğmuştur.Abdullah Gül'de 29 Ekim 1950 de doğmuştur.Allah'ım sen nelere kadirsin.. Yarabbim?İmana gelin bre inkarcılar imana gelin... :) :) :)

ozgur_beyin 25-04-2007 16:07

hiramusta, demekki ikisindede laiklik aşısı tutmamış :lol: *:lol: *:lol:

zelzeleci 25-04-2007 16:38

Sünnet AIDS'i önlüyor filan diyorlardı? Bu da herhalde bilimsel dayanaktan yoksun islami bir zırva olsa gerek.

vartor 25-04-2007 17:24

Sunnetin bilhassa dini bir islev olmasi herseyden once inanirlar icin buyuk bir celiski.
*Herseyi mukemmel yaratigini devamli onumuze getirenlerin, tanrinin yarattigini bildikleri bir et parcasini keserek ona hakaret ettikleri ortada. Daha appandisin bile yaralarini saymakla bitiremeyenler, nedense, Gine tanrilarinin yarattigini bildikleri bir et parcasini kesip atmaktan cekinmezler.
*Bence, penisin mukozasini koruma, nemli tutma gorevi oladugunu gorebildigim bu "et parcasi" nin kesilmesilyle, bir insanin dudaklarini , goz kapaklarini kesmek arasinda buyuk bir fark yoktur.

mhmd 25-04-2007 17:44

Sn. vartor,

İşlevselliği başlayana kadar, söylediklerinize katılmamak mümkün değil.

Hatalarımızı, cehaletimize bağışlayın

Aliminyum 26-04-2007 15:36

Bu konu daha önce de tartışılmıştı. Tabii her zamanki gibi bir sonuç alınamamıştı. İstediğimiz kadar konuşalım gene bir sonuç alınamayacak bu gidişle. Önceki başlıkta halk ağzındaki sünnet kelimesinin Arapça karşılığının HITAN olduğu, Kuran'da Hıtan'a ait bir ayetin olmadığı, Hadislerde rastlandığı, Hz. Peygamber'in ve bir rivayette bütün peygamberlerin sünnetli doğduğu, bir başka rivayette ise Abdülmuttalip'in Efendimizi küçüklüğünde düğünle sünnet ettirdiği gibi kaynaklara dayalı bilgiler paylaşılmıştı.

Bu çağdaki bilgi kirliliğinde insan neye inanacağını bazen şaşırıyor. Sünnetin zararlarından bahsedenler gayet somut, itiraz edilemez gibi görünen argümanlarla çıkıyolar adamın karşısına. Öbür taraftan sünnetin yararlı hatta gerekli olduğuna dair delillerle ortaya çıkanlar da var.
Napacaz şimdi?

vartor 26-04-2007 18:09

Tanrinin hicbirseyi yersiz yaratmadigi inancinda iseniz, ilk once sizin karsi durmaniz gerekir bu isleme.

metee 26-04-2007 20:56

Bir de sünnet olmasa!
Erkekleri AIDS'ten koruduğu bilinen sünnet, kadınlara da faydalı! Erkeğin sünnetli olması, HIV virüsünün eşine geçmesini yüzde 30 engelliyormuş

REUTERS - DENVER - "Bize bir şey olmaz" diyen Türklerin AIDS'e karşı zırhı sünnet... Amerikalı ve Ugandalı bilim adamlarının HIV virüsünün bulaşması ve sünnet arasındaki ilişkiyi araştırdıkları çalışmalarında ilginç sonuçlar çıktı. Daha önce erkekleri, AIDS'ten koruduğu anlaşılan sünnetin, HIV virüsünün kadınlara bulaşma olasılığını da azalttığı görüldü.
Erkeklerin sünnet edilmesi kadın partnerlere hastalık bulaştırma oranını yüzde 30 düşürüyor. Bu farklılığın sünnet derisinin yapısıyla ilgili olduğu düşünülüyor. Uganda'da erkeğin kadına virüs bulaştırdığı 300'ün üzerinde vakanın incelendiği araştırmada, 299 kadının HIV virüsünü sünnetsiz erkeklerden kaptığı ve virüsün yalnızca 44 kadına sünnetli erkeklerden bulaştığı ortaya çıktı.
Amerikan John Hopkins Üniversitesi'nden Dr. Thomas Quinn, Uganda'da 12 bin gönüllüyle yürütülen araştırmanın başında yer alıyor. Geçen yıl bu ekip, sünnetli erkeklerin AIDS'e yakalanma ihtimalinin daha az olduğunu ortaya koymuştu. Araştırmacılar şimdi, sünnetli erkeklerin virüsü bulaştırma ihtimalinin de daha az olduğunu belirtiyor.
Ekip, sünnetin erkekleri AIDS'ten koruduğuna ilişkin de daha fazla kanıt sundu. Araştırmacılar, sünnetin HIV bulaşma riskini yüzde 50 azalttığını, bu oranın yüksek risk taşıyan erkeklerde yüzde 70'e çıktığını gösterdi.

http://www.radikal.com.tr/haber.php?...rih=09/02/2006

Sünnetin tıbbi gerekçeleri:

Özellikle batı toplumlarında ve gelişmiş ülkelerde, sünnet olmanın en büyük sebebi, sünnetin tıbbi yararlarıdır. Sünnetlilerde başta AIDS etkeni olan HIV olmak üzere cinsel yolla bulaşan hastalıkların Â*oranı belirgin olarak azalmakta, bunun yanında, penis kanseri gelişme riski de hemen hemen sıfıra inmektedir. Ayrıca, sünnetli erkeklerin eşlerinde, yahudi ve müslüman toplumlarında olduğu gibi, serviks kanseri gelişme riski belirgin olarak azalmaktadır. Sünnet, sünnet derisi (prepusiyum) ile ilgili olan balanit, fimozis, parafimozis gibi problemleri de önler veya varsa ortadan kaldırır (5,9). Erken dönemde yapılan sünnetin, erkek çocuklardaki idrar yolu enfeksiyonu oranını önemli ölçüde düşürdüğü bilinmektedir. Yapılan araştırmalarda, sünnetli erkek bebeklerde görülen idrar yolu enfeksiyonu oranının, sünnetsizlere göre 10 kat daha az olduğu görülmektedir (10,11).

HIV Nedir Ve Nasıl Bulaşır?

HIV kelimesinin açılımı Human Immunodeficiency Virüs'tür (İnsanların Bağışıklık Sisteminin Çökmesine Neden Olan Virüs). Bu ifade, bağışıklık sisteminin zayıflamasına yol açabilen bir virüs anlamına gelmektedir. Bağışıklık sisteminiz normalde, sizi bakteri ve virüs gibi mikroplardan korur. HIV, vücut sıvıları yoluyla bulaşır. HIV virüsü taşıyan birisiyle korunmadan seks yaparsanız veya aynı iğneyi paylaşırsanız HIV virüsü size de bulaşır. Ya da HIV virüsü taşıyan bir anne HIV'i bebeğine bulaştırabilir.
HIV Nedir?

HIV, AIDS'e yol açan virüstür. HIV, Human Immunodeficiency Virus (Bağışıklık Sisteminin Çökmesine Neden Olan Virüs) kelimelerinin kısaltmasıdır.

HIV virüsü taşıyan insanlar "HIV pozitif" veya "HIV enfeksiyonlu" olarak adlandırılır.

HIV virüsü, bağışıklık sisteminize zarar vererek sizi hasta eder. Bağışıklık sistemi vücudunuzu mikroplardan korur. Bağışıklık sisteminiz çalışmadığında, mikroplar sizi daha kolay hasta edebilir.

Ancak, hasta görünmeyebilir veya hissetmeyebilirsiniz. HIV virüsü taşıdığınızı bile bilmeyebilirsiniz.

AIDS Nedir?

AIDS, HIV virüsü bağışıklık sisteminizi zayıf hale getirdikten sonra ortaya çıkan hastalıktır. AIDS, Acquired Immunodeficiency Syndrome (Edinilmiş Bağışıklık Yetersizliği Sendromu) kelimelerinin kısaltmasıdır.

AIDS hastası insanlar, bağışıklık sistemi güçlü olan insanları etkilemeyen mikroplar nedeniyle kötü enfeksiyonlara yakalanırlar. AIDS hastası olmadan yıllar önce HIV virüsü almış olabilirsiniz.

HIV Virüsü Kadınlara Nasıl Bulaşır?

HIV virüsü iki temel yolla bulaşır.

http://www.ihsankaraman.com/sunnetmonograf.html

Her 15 sünnet, bir vaka önler
Quinn araştırmayı, "Şimdiye kadar bulduğumuz emareler çok çarpıcı. Bu bulguları temel alırsak, sünneti herkese tavsiye etmeliyiz çünkü yapılan her 15 sünnet bir HIV enfeksiyonunu önleyecektir" diye yorumladı.
Sünnetin yararı sünnet derisiyle ilgili. Sünnet derisinin iç kısmındaki mukoza benzeri doku AIDS'in kolayca bulaşacağı hücreler taşıyor. Uzmanlar "Buradaki hücrelerin özelliği yalnız sizin virüse daha çabuk yakalanmanızı değil, virüsün kadına da daha kolay geçmesini sağlıyor" dedi.

BM'den sünnet çağrısı

Guardian gazetesindeki bir haberde, Bm'in AIDS'in yayılmasını önlemek için hastalıktan muzdarip ülkelerde tüm erkeklere sünnet olmaları yönünde çağrıda bulunduğu aktarılıyor. Ayrıntılar özetle şöyle:

"Dünya Sağlık Örgütü ve Birleşmiş Milletler'in AIDS'le mücadeleden sorumlu kurumu UNAids tarafından yapılan resmi çağrı, İsviçre'de yürütülen bir çalışma sonucunda sünnet olmuş erkeklere HIV virüsünün bulaşması ihtimalinin yüzde 60 oranında daha az olduğunun ortaya çıkması üzerine yapıldı.

"Çağrının özellikle Kara Afrika ve bir oranda da Doğu Afrika ülkelerini hedef aldığı, ancak ülkelerin bu çağrıya uyup uymama kararının kendilerine ait olacağı belirtildi.

"AIDS'in en çok görüldüğü Kara Afrika'da erkeklerin tümünün sünnet edilmeleri halinde, 20 yıl zarfında 5 milyon 700 bin kişinin HIV virüsü kapmasının ve 3 milyon kişinin ölmesinin engellenebileceği tahmin ediliyor."

http://www.bbc.co.uk/turkish/pressre...ssreview.shtml

EVET KARDEŞ BM DİKKATİNİ ÇEKMİŞ.Ondan Dolayı Herkesi Sünnet Olmaya çağırıyor...:::::..:::...::

Tartışmayabile gerek olmayan bir konudur....::::..::

100 MSJ Sünnet ile oldu :)

Hatam Olmuşsa Af ola..:..

metee 27-04-2007 00:33

Sünnet konusunda daha detaylı ingilizce kaynaklar vermek istedim..
Çünkü bu sitelere güven konu az olur diye ingilizce metinleri burdan vermek istiyorum

[marq=down:26ba554716]Male circumcision, which has been shown to protect men from infection with the AIDS virus, appears to protect women, too, U.S. and Ugandan researchers reported on Wednesday.
Circumcising men reduced infections in their female partners by 30 percent, the researchers found. One said the difference may be related to the structure of the foreskin, which is removed in circumcision.

In the study of more than 300 Ugandan couples in which the man infected the woman, the researchers found that 299 women caught HIV from uncircumcised partners and only 44 were infected by circumcised men.

Circumcision also reduced the risk of infection with other sexually-transmitted diseases such as trichomonas and bacterial vaginosis, but not syphilis, gonorrhea or chlamydia, the researchers told an AIDS meeting in Denver.

Dr. Thomas Quinn of Johns Hopkins University in Baltimore has been leading a team that studies 12,000 volunteers in Rakai, Uganda. They have been studying transmission of the human immunodeficiency virus that causes AIDS.

Last year they reported that circumcised men were less likely to become infected with HIV. Now, they told the Conference on Retroviruses and Opportunistic Infections, it appears that among infected men, circumcision reduces the likelihood they will transmit the virus through sex.

They also presented more evidence that circumcision protects men. They reanalyzed previous studies and found that circumcision reduced the risk of HIV infection in men by 50 percent -- and by 70 percent in the highest-risk men.

The findings will have to be confirmed in other groups before being used as the basis for recommendations, Quinn said. However, he said, "early indications are dramatic." If borne out, for every 15 to 60 circumcisions, one case of HIV infection could be prevented, he said.

Circumcision's benefits may stem from the structure of the foreskin of the penis. Its inner lining, or mucosa, carries cells that are vulnerable to the AIDS virus.

"Also that mucosal layer does not have the thick keratin (skin) that the outside skin of the foreskin has," Oliver Laeyendecker, who worked on the study, said in an interview.

"Not only do you have more virus there because of the types of cells that are there, but the barrier is easier to go through from the man to the woman on that skin surface because it doesn't have to go through a lot."

The AIDS virus is transmitted by semen, blood and breast milk and via sex, shared needles or other contacts with infected blood.

Semen can transmit the virus, but levels in the semen drop over time, while remaining elevated in the blood, Laeyendecker said.

The theory is that the virus can pass in tiny amounts of blood in the foreskin. "Because of the nature of that membrane, because it is thin, because it is susceptible to micro-tears, you have a lot of openings," Laeyendecker said.

"Plus you have more cells with virus there, so it lends itself to being a more transmissible surface."

The AIDS virus infects close to 40 million people globally, most of them in Africa. It kills 3 million people a year and infects 5 million new people every year.

It is eventually fatal and there is no cure or vaccine, although drug cocktails can keep patients healthy for years. Laeyendecker said the Uganda volunteers have access to at least some of the drugs through a U.S. program.

[/marq:26ba554716]

http://www.sciencedaily.com/releases...0213102949.htm

http://www.aids.net.au/aids-circumcision-20060211.htm

Buradaki metinde Erkeklerin sünnet olmasındaki faydaları anlatılıyor.
Denver üniversite tarafında yapılan araştırma sonucu AIDS ve HIV viruslere karşı sünnet olmak gereklidir.
BM'lerin şuanda sünneti yaygınlaştırma hazırlıkları bulunmaktadır.
Bu araştırmayı tarafsız bir şekilde yapılarak sünnetin faydaları hakkında bilgi verilmiştir.

http://www.jhsph.edu/bin/v/b/ThomasQuinn1.jpg
Thomas S. Quinn, MD : Araştırmanın başında bu Doktor bulunmaktadır.

http://www.sfgate.com/cgi-bin/articl...NG0SJ5TDQ1.DTL

http://www.jhsph.edu/rakai/our_people/jhu.html

Detaylı bilgi için bu sitelerden yararlanabilirsiniz..

HATAM OLMUŞSA AF OLA

InVitatio 27-04-2007 01:22

yüklen metee yüklen :)))

pante 27-04-2007 02:09

İyi ki olmuşuz yahu. :)

Bazı erkek bebeklerin sünnet derisinin ucunun doğuştan dar olduğunu, “Phimozis” adı verilen hastalığa neden oluyormuş.
Penis kanseri de çok nadir rastlansa da ne hikmetse hep sünnetsizlere rastlıyor.
Köreltme, hissizleştirme'ye üzülürken bari tıbbi teselliler bulalım da rahatlıyalım.

Peki ama Tanrı ne diye insana zararları olan bir deri parçasıyla yaratır insanları?
Sınamak için mi? İnanmayanlara zarar vermek için mi? Bir işaret mi?
Kur'an'da neden geçmiyor? da tahrif edildiği iddia edilen Tevrat'ta geçiyor?
Hadisler peygamberin sözü olduğuna göre hüküm yerine geçmez.
Üstelik de ne peygamberin ne de ashabından birinin sünnet olduğuna dair bir bilgi yok.
Peygamberin doğuştan sünnetli olduğu uyduruluyor. Öyle olsa daha çocukluğunda bu bir mucize olarak sunulmaz mıydı?
Farzedelim ki o doğuştan sünnetliydi, ya Ebu Bekir, Ömer, Osman, Ali ne zaman sünnet olmuşlar?
İlk ayetler geldiğinde mi? Ya da kaçıncı yılda? Hicretten önce mi? Hicretten sonra mı? *
İlk müslüman olduklarında değil daha sonra oldularsa hangi nedenle?
Yoksa şart koşulmadığı için olmadılar mı?
Sünnetsizler müslüman sayılmıyor mu?
Halbuki uygulamada İslam denince namaz, oruç, hac, zekat, abdest, sünnet başta geliyor.
Böyleyken Kur'an'da hiç geçmemesi ilginç değil mi?
Yoksa bu yaştan sonra sünnet mi olacağız diye çekinip muallakta mı bırakıldı? :)

InVitatio 27-04-2007 02:35

Halbuki uygulamada İslam denince namaz, oruç, hac, zekat, abdest, sünnet başta geliyor. @pante

sevgili pante
din alimi degilim ama galiba senin bu yazindaki "sünnet" peygamberin
hal ve hareketleri'dir. yani nerde ne zaman kiminle ne yapip kime ne demisli
anektdotlarda (bazilari buna hadis diyor ) yazilanlara müslümanlar bu yazilanlari
sorgulamdan peygamberin sünneti olarak kabul edip, uyguluyorlar......

peygamber sakal birakirmis ....sünnet'dendir bizde birakalim
ama peygamberin saclari uzunmus....ozaman bizde peygamber gibi uzatalim dersek
olmaaaaaz "züppe" oluyoruz ;)
peygamber su icerken hem ayakta icermis hemde oturarak bilindigi halde,
müslümanlar nedense suyu oturarak icemin "sünnet"oldugunda israr ederler :)
neye dayanarak neyüdügü belirsiz buhari ve tebriziye dayanarak ;)))

haaa su diger sünnet ise....
ne bileyim dostum adet'dendir diye kestirdiler iste
ama sükür ne benim nede benle sicak temas kurmayi basaranlarin
bir sikayeti(m) var yani.....
sükür hersey iyi :)

pante 27-04-2007 02:45

Kastettiğim sünnet olmaktı.
Tabi iki sünnet arasındaki bu farka rağmen aynı ismi neden taşıdıkları da ayrı bir soru?
Sanırım, sünnet olmayı yaygınlaştırırken, kesmeyi " peygamber sünnetidir" diye meşrulaştırmışlar, dolayısıyla adı sünnet kalmış.

Alıntı:

haaa su diger sünnet ise....
ne bileyim dostum adet'dendir diye kestirdiler iste
ama sükür ne benim nede benle sicak temas kurmayi basaranlarin
bir sikayeti(m) var yani.....
sükür hersey iyi
Öyle ya!
Bu hissizleşmeyi nasıl keşfetmişler?
Sünnet olmayanın, sünnet olandan daha yüksek hisler aldığını nereden anlamışlar?
Hissin bir ölçüm cihazı mı var?
Yoksa düşük his iddiası bir tahmin mi?

spartacus 27-04-2007 10:37

Sünnet İlkel insan Sembolizmi için bir ahittir.
Başka konusu oldu yazdık, şimdi burada demekle yetinelim, sünnet Laf Tanrısı ile Rüya kölesi(başkalarını böyle kandıran) Efendi arasında bir antlaşmanın sembolik temsilidir. Kulağa takılan küpe ile sünnet arasında hiç bir fark yoktur, tek fark birisinde kulak delinir diğerinde parça alınır...

Başka bir anlamı yoktur, böylesi abuk bir amaçla yapılan sabuk işin içinde sağlık açısından bir yarar aramak ise, günümüz insanı için avuntudan, her zamanki gibi abuk olana mantıklı bir açıklama getirme çabasından başka bir şey değildir...

Doğal süreç dahilinde işlevi olan hiç bir şeyin alımı sağlığa yararlı değildir, olamaz...

eylull 20-08-2007 11:30

Dinlerde sünnet geleneği...

merhaba grup arkadaslarim ve site yoneticileri..

Teknik sorunlara ragmen forumdaki ilk konumu buraya acmayi basariyorum sanirim..

Ben ayri bir konu basligi altinda belki,ikinci sayi icin kafamizdakileri burada birbirimizle paylasiriz diye dusundum.

Sünnet geleneginin (kadin-erkek) nereden geldigini hangi dinlerde oldugunu(olmadigini) arastirirken cok guzel bir dosya elime gecti.Ne harika ki Dosyanin Turkce desteklisi de mevcut.Bunu okudum,cok ilgimi cekti.dilerseniz incelemeniz icin size gonderebilirim.

Yalniz dosya word la aciliyor,ama bunu ben kopyalayip yapistiramiytorum.sanirim birinizin msn adresine verebilirim.ya da direk linki verebilirim.Ona gore uzerinde daha detayli konusuruz...

simdi cok gec oldu(sabahin 4 u).insan bu foruma girince saatler ucuyormu ne?

Hoscakalin

thunderpoint 20-08-2007 12:10

Re: Dinlerde sünnet geleneği...

Sevgili eylull,

Keşke linki de verseydin...

Sevgiler...

eylull 03-09-2007 07:25

herkese iyi geceler

Bu konu basliginda devam etmemin daha dogru oldugunu dusundum.Kadin ve erkek sunnetiyle ilgili;

1;Sunnetin dinlere nasil geldigini,Kutsal kitaplarda bununla ilgili verilen surelerin haricinde (olmadigi icin) hadisleri de ekledim.

erkek ve kadin sünnetinin tarihini incelersek, sahte saglik faydalarinin, her ikisinin de mesrulastirilmasina yaradigini görebiliriz. Ama aklijma takilan ;burada sahte saglik yararlarinin bir listesini de vermeli miyiz?(makalede bu da ayrintilariyla ele alinmis)

2-insanin kisisel haklarini da belirten (bedenine do okunulmamasi) gibi bir sonuca baglaniyor.Ben makaleden bir ozet (nasilsa iki sayfa resmen :)) cikardim.

Bir bayan olarak sunnetin sadece bayanlar icin degil erkekler icin de olmamasi gerektigini su yasimda kavradim..:)

ben linki frodoya vermistim.

makalenin tamamini www.sami-aldeeb.com 'de bulabilirsiniz.

Ben kendi capimda bir ozet cikardim.Belirttigim gibi uzun oldu.ama saglik la ilgili sahte inanislari cikarirsam daha kisa olur .Zaten dosyayi sitemize koyariz,dileyen hepsini okur..

(gercekten ozet bile cok ugrastirdi,iki ayri sayfada,birinide ayni yazarin sunnetbilgi platformundan aldigim yazisini namo' da actim ,birini okuyup digerine kopyalayip yapistirdim..

Tabi size uygun sekilde ayri bir ozet de yapabilirsiniz.Vaktiniz varsa tamamini okuyun derim,cok enteresan.

herkese kolay gelsin,

DreiMalAli 03-09-2007 09:49

Sevgili eylull

Sünnet hassas olduğum konulardan birisi.
Word dosyaları için teşekürler. 1. dosyayı okudum. 2. dosyaya sonra bakarım.
BM'in sadece kadın sünnetini yasaklayıp erkek sünnetini yasaklar çerçevisine almadığından haberim vardı. Durumun hala aynı olması utanç verici. Ama bir çok Arupa ülkeleri BM'den bağımsız erkek sünnetini de yasakladı. Nedeni "kişinin sağlık/vücud bütünlüğü". Tıbbi hiç bir neden olmadan bir çocuğun penisinin kesilmesi bireyin vücud ve sağlık bütünlüğüne aykırı olması. Fakat maalesef bu ülkelerde yaşayan müslümanlar olsun, yahudiler olsun, kendi ülkelerine giderek çocuklarını sünnet ettirip geri dönüyorlar. Bu sayede yasağı delmiş oluyorlar.

Eşim oğluma (şimdi 13 yaşında) hamileyken kafama takılmıştı sünnet olgusu. O zamanlar *epeyce bilgi toplamıştım (internet henüz yaygın değildi). Bu sayede oğlum sünnet işkencesinden kurtulmuş oldu. Ben sorumlu olduğum sürece de keyfii yere sünnet olmayacak. Bunu bütün sülalem de böyle biliyor. Bir ara oğlum Türkiyede tatildeyken, babasından habersiz sünnetini yaptıralım, gibi konuşmalar geçtiğini duymuştum. Bu konuşmada mevcut bulunan kişilere (annem de dahil) teker teker telefon ettim. Oğlumun çüküne dokunanların nerelerini keseceğimi, nerelerde süründüreceğimi, başlarına neler geleceğini... "gayet uygun" bir dille kafalarına soktum. O günden beridir de daha "sünnet sohbeti" açılmadı.

Sünnetin tarihcesi hakkında Ateistforumda bir kaç yazım olması lazım. MÖ 2000-li yıllara kadar sünnet olgusunu takip etmek mümkün.
- Mısır piramitlerinde sünnet sahnesi resimleri var. MÖ 2000-li yıllarda.
- Avrupada bataklıklardan çıkarılmış 2000 yıllık bazı cesetler sünnet edilmiş insanlara ait (bataklık cesetleri uzun süre bozulmadan kalabiliyorlar)
...

Sevgiler

eylull 04-09-2007 23:25

DreiMalAli

Tesekkurler yorum belirttiginiz icin.Sizin gibi dusunenler cok az gercekten,ister bir dine mensup olsup isterse olmasin sunnet olan turkler cok..Ben de yurtdisinda yasayan bir turk olarak sansliyim ki kizim oldu..Gerci erkek olsaydi babasinin sunnet yapmayacagindan eminim (ki onlarin dininde de sunnet gelenegi varmis zamaninda)..

Sevgili gurup arkadaslarim,bu konu hakkinda epey arastirdim,eger bir yanit vermeye tenezzul etmeyeceksiniz bulten icin calismamin sahsim adina bir geregi yok diye dusunuyorum.

Saygilar

kalkandelen 05-09-2007 01:51

Sünnetle Ne Kaybedilir

1. Dartos Fascia adındaki ısıya duyarlı yumuşak kas tabakasının yaklaşık olarak yarısı.
2. Bağışıklık sisteminin bir parçası olan özelleşmiş Epitelyal Langerhans hücreleri;
3. İçinde dorsal sinirin uzantıları da olan yaklaşık olarak 75 metre uzunluğunda mikroskobik sinir.
4. Yavaş hareketleri, sıcaklıklardaki düşük oynamaları, ve yüzeydeki ince farklılıkları hissedebilen, çeşitli tipte 10,000 ile 20,000 arasında özelleşmiş erotojenik sinir uçları. Bu kayıp üst derideki (sünnet derisi) en önemli duyusal alıcılar olan Maysner yuvarlarının da (meissner's corpuscles) binlercesini içerir.
5. Amacı ve değeri henüz tam olarak anlaşılmamış olan estrojen alıcıları.
6. Hareketli penis derisinin %50'sinden fazlası; penis başının penisi kurumadan, aşırı sürtünme ve tahrişten, ve keratinleşmeden koruyan çok amaçlı kaplaması. Penis başının keratinleşmesinin zarar verici cinsel sonuçları henüz araştırılmamıştır.
7. Yumuşak sırtların frenar bantları (the frenar band of soft ridges); insan vücudunda en fazla zevk yaratan bölge. Yoğun olarak sinirlerle bezenmiş olan bu bölgenin kaybedilmesi, geri kalan penisin hassasiyetini normal bir deri tabakasının hassasiyeti ile aynı hale indirir.
8. Anne sütü ve plazma hücrelerinde de bulunan, bağışıklık antikorlarını, antibakteriyel ve antiviralleri salgılayan, yumuşak mukozanın bağışıklık savunma sistemi.
9. Lenfatik kanallar; bunların kaybı vücudun bağışıklık sistemi içerisinde lenf akışını olumsuz yönde etkileyebilir.
10. Frenulum; glansın aşağı kısmında, "V" şekilli, ağ-görünümlü, genelde üst-deri ile birlikte kesilen veya zarar görerek işlev göremez hale gelen çok duyarlı bir yapı.
11. Feremonları salgılayan iç üstderinin "apokrin bezleri". Feromonların kaybının yol açtığı sonuçlar henüz araştırılmamış olmakla birlikte, olası cinsel eşlere sessiz, görünmeyen, ama güçlü sinyaller yolladığı sanılmaktadır
12. Penisi nemlendirip kayganlaştıran ectopic sebaceous bezleri.
13. Gerekli "kayma" mekanizması. Eğer açılır ve düz olarak yayılırsa, ortalama yetişkinin üstderisi 104 santimetrekare yer kaplar.(yaklaşık olarak bir posta kartı kadar) Kendi kendini kayganlaştıran ve hareketli olan bu deri, penise kendi içinde kayma özelliğini kazandırır; bu da vajinayı kurutmadan, yapay kayganlaştırıcılara ihtiyaç duymadan cinsel ilişkiyi sağlar.
14. Glansın pembe-kırmızı-koyu mor arasındaki rengi. Glans normalde tıpkı dil gibi bir iç organdır.
15. Penis çevresinin önemli bir kısmı. Gevşek üstderinin penise kazandırdığı önemli bir hacim vardır. Bu da sünnetli penisi, sünnet edilmemiş penise göre oldukça ince yapar
16. Sünnet sırasında üstderiyi penise bağlayan doku yırtılarak koparıp atıldığı için, sertleşmiş penis uzunluğunun 2.5 cm kadarı da kaybolur. Bu paylaşılan zar, üst deri ve glansı penis gelişirken sıkıca birbirine bağlar. Onu koparmak glansa zarar verir; ham, enfeksiyona, sürtünmelere ve tahrişe açık hale getirir. Bu durum penisin büzülüp ufalmasına neden olur.
17. Frenular atardamar ve dorsal atardamarı da içeren metrelerce uzunluğunda damar. Bu yoğun kan dolaşımının kesilmesi, penisin gövdesine ve glansına yeterli kan akışını sınırlar, bu da açık bir şekilde penisin doğal işlevine ve gelişimine zarar verir.
18. Her yıl pek çok erkek kötü operasyonlarda ve enfeksiyonlarda penislerini kaybederler. Bazı durumlarda bu da yapay olarak hormon vs, ile cinsiyetin değiştirilmesine yol açar ve erkekler kadın olarak yaşamaya zorlanırlar.
19. Her yıl pek çok erkek tıbben gereksiz sünnet operasyonlarında hayatlarını kaybederler. Bu ölümler milyar dolarlık sünnet endüstrisi tarafından saklanır.
20. Henüz bilimsel olarak kanıtlanmamasına rağmen, penis ile vajinanın mukozal dokusu arasında gerçekleşen elektrik transferi orgazmın oluşumuna yardım eder. Sünnet ile erkekteki mukozal tabakanın kaybedilmesi, bunu engeller.

DreiMalAli 05-09-2007 07:06

Alıntı:

13. Gerekli "kayma" mekanizması. Eğer açılır ve düz olarak yayılırsa, ortalama yetişkinin üstderisi 104 santimetrekare yer kaplar.
Olayin vahametini carpici bir sekilde acikliyor bu cümle.
Karninizda, sirtinizda, yüzünüzde veya herhangi bir yerinizde 10 cm eninde ve 10 cm genisliginde bir deriyi keserek, yüzerek aldiklarini düsünün.
Ve bu kesme/yüzme esnasinda en sevdikleriniz (anneniz, babaniz, kardesleriniz vs.) karsiniza gecmis göbek atarak oynuyorlar.
"Sünnet dügünü" adiyla.
Igrenc.
Hakikaten igrenc.
Bu cocugun psikolojisi nasil olur dersiniz?

Sevgiler

thunderpoint 05-09-2007 08:25

Alıntı:

eylull";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 90445)
Sevgili gurup arkadaslarim,bu konu hakkinda epey arastirdim,eger bir yanit vermeye tenezzul etmeyeceksiniz bulten icin calismamin sahsim adina bir geregi yok diye dusunuyorum.Saygilar

Sevgili eylull,

Eline-emeğine sağlık da biz hala çalışmayı görmüş değiliz. Farklı bir yere mi astın yoksa verdiğin linki mi çözmemizi istedin bilemiyorum. Ama ben ortada bir özet falan göremedim.

Üstelik bunların hiç birinin tenezzülle ilgisi yok. Ayrıca bülten çalışmasının insanların bu konuya olan ilgisiyle ne gibi bir bağlantısı var anlayamadım.

Bazı arkadaşlar word dosyasından bahsediyor. Valla bilmece gibi...

Bak son anda aklıma ne geldi? "Sünnet akıllı tasarıma ters"...

Sevgiler...

DreiMalAli 05-09-2007 16:34

Word dosyalarinin link adresleri şunlar olmalı:
http://www.sami-aldeeb.com/files/art...ion_1_1998.doc
http://www.sami-aldeeb.com/files/art...ion_2_1998.doc

Sevgiler

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:32 .