Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Ülkemizde din olmazsa neler olurdu? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=27175)

YasasinBilim 31-12-2011 03:53

Ülkemizde din olmazsa neler olurdu?

sevgili arkadaşlar;
(özellikle de hür beyinli olanlar)

bir an için ülkemizde (Türkiye'de) din olgusunun yok olduğunu düşünelim. ki bana kalırsa önce gelişmiş ülkelerde, sonra da bizde din olgusu bir mitolojiye dönüşecektir.

ben aklıma gelenleri sıralıyorum.

1) Diyanet İşlerine aktrılan bütçe (ki Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinden fazladır), ülkemizin milli gelirine aktarılacak, sosyal refah seviyesi yükselecektir.

2) inşaat sektörünü canlandırdığı bahanesiyle mantar gibi türetilen camiler yerine, toplum yararı gözetilerek okullar, tiyatrolar, sanat merkezleri vs. inşa edilecektir.

3) Halkımızın ibadete ayırdığı zaman (sadece namaz için yılda 26 gün) iş gücü olarak üretime katılacaktır.

4) Bilim, sanat önündeki engeller kalkacaktır. Bugün üniversitelerimizde Evrim Teorisine şüpheyle bakan sözde hocaların, öğrencilerin olmasının tek sorumlusu dindir.

5) Kadına verilen değer artacak; töre, namus cinayetleri azalacaktır. islamiyet öncesi Türklerin kadına verdikleri değeri hatırlamamız yeterli.

6) Halkımız arasındaki binbir çeşit kutuplaşma (sünni, alevi, hristiyan, az müslüman-çok müslüman, dinsiz, türbanlı vs.) ortadan kalkacaktır.

7) Çevreye olan duyarlılığımız artacaktır. Hayvanlar ve bitkilerin bizim için yaratılmadığını idrak edecek, onlara hak ettikleri değeri vereceğiz.

8) Arapların batıya olan komplekslerinin bize olan yansımalarından sıyrılacağız, bu sefer gerçekten "yaratılanı severiz, yaratandan ötürü" diyerek müslüman olmayan toplumlara daha hoşgörülü bakacağız.

9) TV kanallarını meşgul eden çağ dışı tartışmaların (deccal, zülkarneyn, yecüc-mecüc vs.) yerini bilimsel tartışmalar alacaktır.

10) Hac turizmi tarihe karışacak. Araplara giden milyarlarca TL, içeride kalacaktır.

11) Daha 5-6 yaşlarındayken cehennem korkusu ile büyütülmeye başlanmış psikolojik sorunlu (bana göre hastalıklı) bireyler yerine ahlaklı bireyler yetiştirme çabasında olacağız.

12) Kadına ve sekse aç erkekler (tüm arap ülkelerinde olduğu gibi) yerine, daha sağlıklı erkek, dolayısıyla kadın bireylere kavuşacağız.

şimdilik bu kadar yeter.

Not: Din olmasaydı kaos olurdu diyenler önce şu Japonya, Danimarka, Norveç'e baksınlar sonra yorum yapsınlar.

saygılar...

Aliekber 31-12-2011 14:29

Alıntı:

YasasinBilim´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427538)
Not: Din olmasaydı kaos olurdu diyenler önce şu Japonya, Danimarka, Norveç'e baksınlar sonra yorum yapsınlar.

saygılar...

katılmakla beraber bazı eksikliklerden bahsetmek gerekir. din diye sunduğunuz maddeler hemen hemen belirli bir anlayışı kapsıyor. genelde ortodoks anlayışı, ama özelde bir şekilde ülkemizde ki sünni çoğunluğu anlatan maddeler bunlar. diğer dinler olmasaydı ne olurdu sorusuna cevap yok gibi.

ayrıca alıntıladığım üç ülkeyi neye göre örnek verdiğinizi pek anlayamadım. bu üç ülkede de din var diye biliyorum.

YasasinBilim 01-01-2012 22:49

Alıntı:

Aliekber´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427548)
katılmakla beraber bazı eksikliklerden bahsetmek gerekir. din diye sunduğunuz maddeler hemen hemen belirli bir anlayışı kapsıyor. genelde ortodoks anlayışı, ama özelde bir şekilde ülkemizde ki sünni çoğunluğu anlatan maddeler bunlar. diğer dinler olmasaydı ne olurdu sorusuna cevap yok gibi.

ayrıca alıntıladığım üç ülkeyi neye göre örnek verdiğinizi pek anlayamadım. bu üç ülkede de din var diye biliyorum.

konu türkiye olunca, tabii ki sünni islamı kastettim. diğer dinler başkalarının problemi.

örnek olarak verdiğim ülkelerde hiç bir dine inanmayanların oranı %80-90 civarındadır.
Japonyadaki budizm ise bir din değildir (buda tanrı değil, bir filozoftur). özetle, bu ülkeler dinsizdir (ama ahlaklıdırlar)

saygılar...

istatistik 01-01-2012 23:30

Din insanları kontrol altında tutmak konusunda başarılı değildir. Eğer bir başarı olsaydı (adını unuttuğum bir blog yazarının dediği gibi) son idam muhammed hayattayken yapılırdı. Kaldı ki, dinine düşkün insanlar arasında da kuranı pek sallayan yoktur. Akraba evliliği açıkça muhammede yönelik bir güzellik olarak belirtilmesine karşın bu evlilik günümüzde de devam etmektedir.

Benim mantığıma göre, din olmasaydı, şuan daha iyi bir düzeyde olma ihtimalimiz vardı. İnsanlar din, allah diyerek birilerini dolandıramaz, oruç tutmadı diye öldüremez ya da din adına başka ne saçmalıklar yapılıyorsa bunları yapamazdı.

Din, tarihte de günümüzde de kitleleri yönlendirmek dışında bir işleve sahip olmadığına göre yukarıda yazdıklarımın pek de yanlışlanabilir olacağını sanmıyorum.

bozok6666 02-01-2012 00:52

din olmasaydı avrupadaki gibi aile yapımız tamamen bozulur veya japonya gibi nüfus yaşlanır ve azalırdı din olmadığı için toplum yapısı şuanki gibi olmazdi evlilik azalır çocuk korkulacak şey olur yunanistan ve diğerleri gibi faiz normal sayılacağı için faiz batağında olurdukki faizi dinsiz devletimiz cebizden alıp veriyo zaten ,sömürü düzenine bizde girerdik etrafda anası babası ayrı çocuklar olurdu herkes kendisi için yaşardı amerikadaki gibi kapitalizm dünyaya hakim olurdu herşey yapılabilir olurdu çünkü sınırlama yok sizin için kötü olan başkası için iyi olur uyuşturucu gibi aklıma gelen bunlar ha bide kimin eli kimin şeyinde belli olmazdı ,avrupa kendine hiristiyan diyen dinsizlerle dolu örnek olarak .

YasasinBilim 02-01-2012 01:15

Alıntı:

bozok6666´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427626)
din olmasaydı avrupadaki gibi aile yapımız tamamen bozulur veya japonya gibi nüfus yaşlanır ve azalırdı din olmadığı için toplum yapısı şuanki gibi olmazdi evlilik azalır çocuk korkulacak şey olur yunanistan ve diğerleri gibi faiz normal sayılacağı için faiz batağında olurdukki faizi dinsiz devletimiz cebizden alıp veriyo zaten ,sömürü düzenine bizde girerdik etrafda anası babası ayrı çocuklar olurdu herkes kendisi için yaşardı amerikadaki gibi kapitalizm dünyaya hakim olurdu herşey yapılabilir olurdu çünkü sınırlama yok sizin için kötü olan başkası için iyi olur uyuşturucu gibi aklıma gelen bunlar ha bide kimin eli kimin şeyinde belli olmazdı ,avrupa kendine hiristiyan diyen dinsizlerle dolu örnek olarak .

belkide cinler ve şeytan bizi mahfederdi, kaka adamlar bizi döverdi. uff yaparlardı.

şaka bir yana, hep aynı masallarla uyutulduğumuzun resmidir.
imkan olsa da japonya ve danimarkayı görebilseniz.

saygılar...

istatistik 02-01-2012 01:52

Alıntı:

bozok6666´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427626)

Yazdıklarınızın hiç birinin din ile alakası olmadığı gibi, gerçek bir yanı da yok. Çünkü, yukarıda yazmış olduğunuz şekilde yaşayan bir ülke yok. Size nasıl anlatıldı bilmiyorum, ancak yaşadığım yer itibariyle avrupalıları ya da diğer herhengi bir ülkeden insanı gözlemleme fırsatım oldu. Durum sandığınız gibi değil. İsterseniz gelip, herhangi bir turistin yanında bulunan kadını/erkeği taciz etmeye çalışın ve müslüman ya da sözde hıristiyan olan kişilerin tepkisine bakın. Dedikleriniz doğru ise yolunuza devam edersiniz. Yanılıyorsanız en iyi ihtimalle polise şikayet edilirsiniz.

Kulaktan dolma bilgiler ile herhangi bir düşünceyi savunmanın yanlışlığını görnemiz gerek.

Neva 02-01-2012 06:30

Alıntı:

sevgili arkadaşlar;

bir an için ülkemizde (Türkiye'de) din olgusunun yok olduğunu düşünelim. ki bana kalırsa önce gelişmiş ülkelerde, sonra da bizde din olgusu bir mitolojiye dönüşecektir.

1) Diyanet İşlerine aktrılan bütçe (ki Milli Eğitim Bakanlığının bütçesinden fazladır), ülkemizin milli gelirine aktarılacak, sosyal refah seviyesi yükselecektir.

2) inşaat sektörünü canlandırdığı bahanesiyle mantar gibi türetilen camiler yerine, toplum yararı gözetilerek okullar, tiyatrolar, sanat merkezleri vs. inşa edilecektir.

3) Halkımızın ibadete ayırdığı zaman (sadece namaz için yılda 26 gün) iş gücü olarak üretime katılacaktır.

4) Bilim, sanat önündeki engeller kalkacaktır. Bugün üniversitelerimizde Evrim Teorisine şüpheyle bakan sözde hocaların, öğrencilerin olmasının tek sorumlusu dindir.

5) Kadına verilen değer artacak; töre, namus cinayetleri azalacaktır. islamiyet öncesi Türklerin kadına verdikleri değeri hatırlamamız yeterli.

6) Halkımız arasındaki binbir çeşit kutuplaşma (sünni, alevi, hristiyan, az müslüman-çok müslüman, dinsiz, türbanlı vs.) ortadan kalkacaktır.

7) Çevreye olan duyarlılığımız artacaktır. Hayvanlar ve bitkilerin bizim için yaratılmadığını idrak edecek, onlara hak ettikleri değeri vereceğiz.

8) Arapların batıya olan komplekslerinin bize olan yansımalarından sıyrılacağız, bu sefer gerçekten "yaratılanı severiz, yaratandan ötürü" diyerek müslüman olmayan toplumlara daha hoşgörülü bakacağız.

9) TV kanallarını meşgul eden çağ dışı tartışmaların (deccal, zülkarneyn, yecüc-mecüc vs.) yerini bilimsel tartışmalar alacaktır.

10) Hac turizmi tarihe karışacak. Araplara giden milyarlarca TL, içeride kalacaktır.

11) Daha 5-6 yaşlarındayken cehennem korkusu ile büyütülmeye başlanmış psikolojik sorunlu (bana göre hastalıklı) bireyler yerine ahlaklı bireyler yetiştirme çabasında olacağız.

12) Kadına ve sekse aç erkekler (tüm arap ülkelerinde olduğu gibi) yerine, daha sağlıklı erkek, dolayısıyla kadın bireylere kavuşacağız.

şimdilik bu kadar yeter.

saygılar...

Ne farkeder ki din olmasa da? Yine etik degerler olmayacak mi?

1)Butce konusunda haklisin. Ornegin buna ayrilan butce ile cok daha faydali isler yapilabilir toplum adina..

2) Okullar, tiyatrolar, sanat merkezleri vs. bunlarda insaat sektorunde pay sahibidirler. Dusunun mesela, bugun cami olan her yerde, bir sanatsal eser veya bir sanat merkezi vs. olsa.. Iyi ama herkes istisnasiz sanat'i sevmek zorunda degil, bu da bir dayatmadir.

3)Insanlarin kendilerine iliskin ibadetlerine ayirdiklari zamani kisitlamak da dayatmadir. Ozgurluk anlayisi ile bagdasmaz.

4)Bu konuda haklisin.

5) Dindar olup da kadina hak ettigi degeri veren bircok inanir var. Islamiyet oncesi Turkler dinsiz miydi? Samanizm mi gelmeli yani din olarak? Demek istediginiz bu mudur?

6) Mezhepler ve kutuplasmalar yine olurdu. Icerigi dinsel olmazdi da baska birsey olurdu, siyasi iktidar adina.

7)Hak ettikleri degeri verip ne yapacaksiniz mesela? Bitki ve et mi tuketmeyeceksiniz? Nasil besleneceksiniz peki? Din olmamis olsaydi da, yine faydalanacaktiniz. Ilkel dinler misali bu kez de anlam yukleyecektiniz.

8) "Yaratilani severiz yaratandan oturu" derken hangi inanc bahsettiginiz? Bir yaratan varsa, bir inanc da veya din de muhakkak vardir.:)

9) Tum kanallari bilimsel tartismalara baglamak da bir dayatmadir, insan ozgurlugunu hice saymaktir. Herkes istisnasiz bilimsel dusunmek zorunda midir? Bilim'e din olarak tapanlari unuttunuz galiba..

10)Hac turizmi tarihe karissa da, insanlarin dunya uzerindeki diger insanlarla etkilesim, seyahat ve turistik gezilerini engelleyemessiniz. Orn; Baska dinlere ilgi duyabilirler ve baska ulkeleri kalkindirabilirler.

11)Ahlak anlayisiniz ne olacak bu arada, bu bireyleri yetistirirken? Once bu ahlakin neler icerdigini ortaya koymalisiniz. Mesela ensest iliskiye ahlaki bakisiniz ne olacak?

12) Kadina ve sekse ac erkek profili baska seydir, toplum olarak fazlasiyla genc ve seksuel anlamda dominant olmak baska seydir. Buradaki saglikli kadin ve erkek taniminiz nedir?

Din olmasaydi kaos olmazdi elbette. Ama oncelikle o bahsettiginiz ulkelerin dinlerine bakin. Onlar tamamiyla dinsiz mi veya inancsiz mi?

Sinto dini, Budizm, Hristiyanlik(alt mezhepler)

Ne oldu din yok oldu mu?

karinca 03-01-2012 19:04

Alıntı:

sevgili arkadaşlar;

Sevgili YasasinBilim, madde 1 de parantez icerisindeki iddianizi ispatlar misiniz?
Bir an süphelendim, sonra baktim, gercekten Türkiyeden bahsediyorsunuz. Öteki iddialariniz hele söyle bi dursun.

Saygilar.

istatistik 03-01-2012 20:56

Milli eğitim bakanlığına 2012 yılında ayrılan bütçe yaklaşık olarak 40 milyar TL.

Diyanet işleri başkanlığına 2012 yılı için ayrılan bütçe ise yaklaşık 4 milyar TL.

Ancak, burada birisi içinde ilk, orta ve yüksek öğretim kurumlarını da barındıran bir bakanlık, diğeri ise içinde masraflarını devletin ödediği camileri barındıran bir başkanlıktır. Milli eğitim bakanlığına ayrılan bütçe (öğretim kurumlarının içinde bulunduğu durum da göstermektedir ki) yeterli gelmemesine karşın, diyanet işlerine ayrılan para, bir sonraki yıla devir yaşamakta ve buna rağmen her yıl artışa uğramaktadır.

NOT: Üniversitelere ayrılan pay çıkarıldığı zaman milli eğitim bakanlığına ayrılan bütçe kuş kadar kalmaktadır.

Ender Bir Adam 04-01-2012 19:54

3 hakkında birşeyler yazacağım, ileride zamanım olursa başka yorumlar da yaparım inşallah.
Bir kere herşeyden önce şunu belirtmek isterim ki, din olmasaydı bile bence çok bişey değişmezdi çünkü din bu ülkede bazı insanlar için "elhamdülillah müslümanım" veya kimlik müslümanlığından öte değil. Pek çok kimse de dini hakkıyla hayatlarına geçirebilmiş değil... Siz bu halkı, yani geneli baz alarak yaptıysanız eğer bu yorumlarınızı -ki öyle gözüküyor- büyük yanılgı içindesiniz. Ah nerde o eski günler, maneviyatın bozulmadığı ve insanların Allah'tan korkup da yalan söylemeyi bırakın boş söz bile etmediği günler geçti gitti... Çok az kaldı saf kalan çok!

3 konusunda; Zaman israfı çok büyük bir kayıp evet.
Aslında bakarsanız bir insanın televizyon, bilgisayar gibi şeylerde harcadığı zaman, ibadete harcadığından kat ve kat daha fazla maalesef. İbadeti bırakmak yerine bu zaman öldürücü faaliyetleri, yararlı bir işe çevirmek daha yapıcı olur. Düşünün; bazı ev kadınları bütün gün o gereksiz televizyon programlarını seyrediyor, okuldan gelen çocuk ders çalışacağına bilgisayara koşuyor -bizde nereye gidiyor bu Türkiye diyoruz sadece...- , akşam işten eve gelen adam televizyon yine. Nereden baksanız günde 4 ila 6 saat arası azami olarak bu faaliyetlere harcanmakta...

Kur'an'da insanın vaktini nasıl değerlendirmesi gerektiği konusunda ayet mevcut;
(O hâlde) bir işten boşalınca hemen (başka) bir işe koyul. Mesela.
Hz. Muhammed'de ümmetine ne dünyasına ne ahiretine fayda sağlamayacak faydasız işleri terk etmelerini emretmiştir.
Bu gibi faaliyetler malayani olarak adlandırılır, zaman öldürmek için yapılan ve kazancı olmayan her iş malayani sayılır. Bunlar nefse hoş gelen ve zevk verici şeylerdir, sorumluluk duygusu olmayan insanların çokça meşgul oldukları faaliyetlerdir.

İslam'ın nehyettiği bu gibi boş işleri bırakarak, emrettiği "ilim öğrenme ve öğretme" faaliyetlerine harcansa bu vakit öldürücü şeyler için ayırılan zaman, ve insanlar kendilerini eğitseler -bakınız kendilerini diyorum, insan önce kendinden başlamalı herşeye- o vakit ylda 26 iş günü yerine bilinçli ve eğitimli bir toplum elde ederiz, ki bu bize yüzyıllar kazandırır belki...

Kaçımız bilinçli yaşıyor ki... Hani müslümanların müslümanca yaşamamalarını bıraktım, artık herkes sefahatperest bir tutum sergiliyor. Zevkliyse yap, zevkli değilse sonra yaparız gibi...

Bu televizyon seyretme vesayre dinlenmek için gereklidir dinlenmek hakkımızdır falan filan vesayre diyebilirsiniz... Siz de yukarıda bahsettiğim sefahatperest boş insanlardansınız. Emin olun ki birkaç matematik problemi çözmekten daha zihin rahatlatıcı bir yol yok. Ayrıca yarım saat veya 20 dakika sofrada yemek yerken aile içi sohbet de kişinin günün yorgunluğunu atmasına yeter, ayrıca bir muhabbet olur aile içinde.

Dahası var, ama sözü uzatmaya gerek yok vesselam.

Birde 12 hakkında birşey soracağım... Bunu tam olarak neye dayandırdın? Yani erkeklerin sekse ve kadına aç olmasının sebebi sence ne? Din mi bunu söylüyor? :suspicious:

DEMAN 04-01-2012 20:28

Din olmasaydi, sapiklarin bazilari ne ana nede baci dinlerdi. Gecenlerde Ömer Akilcelen in programinda bir ilahiyatci sapik yaklasik olarak su ifadeleri kullandi;
"El ilah in varligina inanmasaydim, hergün adam öldürür, kadinlarin kizlarin irzina gecerdim, kimse tutamazdi beni":confused:

Böyle ilahiyatci cinsi sapiklari din dizginleyebiliyorsa, frenleyebiliyorsa, bunada sükrü demek lazim:pound:

murted 05-01-2012 00:14

Din olmasaydı çok insan aç kalırdı ya da başka işler yapmak zorunda kalırdı.

Ender Bir Adam 05-01-2012 10:23

Alıntı:

murted´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427813)
Din olmasaydı çok insan aç kalırdı ya da başka işler yapmak zorunda kalırdı.

Başka işler yaparsa aç kalmaz işte :) Din üzerinden para kazanmak pek hoş bişey değil aslında.

bozok6666 05-01-2012 14:55

Din olmasaydı islamiyet gelmeden önceki gibi çocukları diri diri gömmekte sakınca görmezdik
din insanlara bir sınır koyuyor bu sınırlar olmasa her insanın sınırı farklı olurdu.Erkek erkeğe evlenme aile bireyleriyle sapkın ilişki (ensest) herkez için kötü bir durum olmaz nitekim avrupa ,amerikada örnekleri çok hatta yasal , uyuşturucu kötü olmazdı bazı ülkeler yasal çerçeveye koydu bu maddeleri serbestce kullanıyorlar
.Kısaca anlatmak istediğim din yoksa sınırda yoktur bir insan herşeyi yapabilir istediğin kadar yasa çıkar polis dik başına sonuçsuz kalır.
insan hep soracak neden varım nerden geldim nereye gideceğim ölüm yaşam bu soruları soracak bunları tesadüflerle açıklamakta çözüm değil buna kimse inanmaz inanamaz mantıklı değil 1 yaşındaki bir çocuğa bakınca insan bu güzelliğin tesadüf olduğuna nasıl inanır .

alpan 05-01-2012 15:04

Din olmasaydı, çocuklara tecavüz cezasız kalmazdı. Ama kaldı

BOLU’nun Mudurnu İlçesi’nde 25 yaşındaki E.D. ile imam nikahıyla yaşayan ve nüfus kaydında 11 yaşında olan Z.Ç.’nin 8 aylık hamile olduğu anlaşıldı. Z.Ç. hastaneye kaldırıldı. Ancak, doktorların hastaneye yatması teklifi imam nikahlı eşi tarafından kabul edilmeyince evine gönderildi

bozok6666 05-01-2012 17:17

Sn Alpan müslümanlar sütten çıkmış akkaşık değil senin kötü dediğin o adam için normal ben genele bakıyorum.Din yoksa birçok soru ortaya çıkar bence en önemli soru şudur.
İyi neden iyi ,kötü neden kötü ?

Ensest ilişki neden kötü? Birilerine göre iyi.
Çocuğunu öldürme neden kötü bir zamanlar normaldi.
Herkes istediğiyle yatsın erkek kadın farketmez çıplak dolaşalı m neden kötü birilerine göre bunlar normal.

insanlar bir rehber olmadan iyi ve kötüyü bulabilirmiydi bugünkü değerler olurmuydu genel için zor bence.

Bu şekilde sorular devam eder gider.
Dinsiz dünya olamaz insanlar varolma sebebini hep arayacak bunun cevabını din veriyor bilim ise bulmaya çalışıyor.

alpan 05-01-2012 17:34

Alıntı:

bozok6666´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427893)
Sn Alpan müslümanlar sütten çıkmış akkaşık değil senin kötü dediğin o adam için normal ben genele bakıyorum.Din yoksa birçok soru ortaya çıkar bence en önemli soru şudur.
İyi neden iyi ,kötü neden kötü ?

Ensest ilişki neden kötü? Birilerine göre iyi.
Çocuğunu öldürme neden kötü bir zamanlar normaldi.
Herkes istediğiyle yatsın erkek kadın farketmez çıplak dolaşalı m neden kötü birilerine göre bunlar normal.

insanlar bir rehber olmadan iyi ve kötüyü bulabilirmiydi bugünkü değerler olurmuydu genel için zor bence.

Bu şekilde sorular devam eder gider.
Dinsiz dünya olamaz insanlar varolma sebebini hep arayacak bunun cevabını din veriyor bilim ise bulmaya çalışıyor.

Sn Bozok,

1)Dinsizlikle ensest ilişki arasında nasıl bir ilişki var bilmiyorum. Ensest ilişkiden sözedeceksek dinlerde bu var. İnsan neslinin türemesini ensest ilişkiye dayandırıyorlar. Dine inanmayanların ensest ilişkiye sıcak baktığını hiç görmedim ve duymadım. Tuhaf bir çarpıtmaca.

Bu olayda ise her toplumda sübyancılık görülebilir ama bunun toplumsal olarak meşrulaştırılması Türkiyede din sebebiyledir.

2)Dinsizlerin çıplak dolaştığını mı sanıyorsunuz? Bunu da anlamadım.

3)Rehber akıldır. Bunu düşünün, eğer tanrıyı arıyorsanız aklınızla bulabilirsiniz.

4)Ben dizsizim 11 yaşında bir çocukla birlikte olmayı midem kaldırmaz. Bunu din adına hoşgörenleri de midem kaldırmaz. Yaşattıkları acılardan, doğrudan veya dolaylı yalanların peşinden koşan herkes vicdanen ve bir şekilde ilahi bir hesap günü varsa o günde birinci dereceden sorumlu olacaklardır ve hesap vereceklerdir.

Sağlıcakla kalın

upuaut 05-01-2012 19:00

Arkadaşlar, ben eski medeniyetlerin izlerini araştırmış biri olarak, "Din olmasaydı, ne olurdu?" sorusuna Sümer, Babil ve Eski Mısır'dan elde edilen bulgularla yanıt verebilirim.

Eski Mısır yazısını orijinalinden okuyabiliyor ve Ejiptologluğum vardır. Yani Eski Mısır metinlerini orijinalinden takip edebiliyorum. Şimdi burada herkes diyecek ki: "Ne yazıyor o metinlerde?".

Çok açık: O günkü Mısırlılar'ın öteki dünya ile ilgili düşünceleri ve istekleri geçiyor bu metinlerde. Hemen hemen bütün Mısır metinlerinde bu dünya yerine öteki dünyayla ilgili ifadeler geçer. Bu metinleri bir görseniz, sanki bu adamlar yalnızca öteki dünyada yaşıyor dersiniz. Eski Mısırlılar'ın inanç ya da din olarak algıladıkları şeyler bunlar idi.

Mısırlılar sonsuz bir huzur içinde böyle yaşıyorlardı. Orada din yok, dolayısıyla peygamber yok. Şimdi din adına geliştirilmiş hiçbir motif (melek, şeytan gibi) yok orada!

Geçiyoruz Babil'e. Şimdi herkes din olmasaydı, cinsi sapıklıktan tutun da bir sürü sapıklık yaşanırdı diyor. Fakat 6. Babil Kralı Hammurabi zamanında "Hammurabi Kanunları, M.Ö. 1760 civarı"ndaki "kısasa kısas" hükmüyle tüm sapıklıklar giderilmişti. Bu hüküm Hammurabi Kanunları'ndan Tevrat'a, Tevrat'tan da Kuran'a geçti. Bu kitaplarla rahat bir hayat sürdürdüğüne inananlar, Hammurabi'ye borçludurlar. İnanmazsanız, Youtube'daki "The Kings: From Babylon To Bagdad" adlı

dizisini seyredin. Bu dizi filmde Büyük Sargon (Sargon The Great) dan Saddam Hüseyin'e kadar Irak'ta gelmiş geçmiş en ünlü kişilerin hayat hikayelerini öğrenebilirsiniz.

Bilirsiniz; Sargon'a "Şarru-kin" yani "Adil Kral" derler. Hammurabi de ülkesini adaletle yönetmiş ve adalet timsali olmuş büyük bir şahsiyettir. Bunlardan, Sargon The Great Sümer dönemine adaletle hükmeden kral olarak damga vururken, Hammurabi de Babil dönemine adaletiyle damga vurmuş büyük bir kraldır. Kime sorarsanız sorun, bu iki ünlü kralın kendi dönemlerinde ve genelde de kendi dönemlerini kapsayan büyük bir dönemde (Sümer ve Babil dönemlerinde) adaletle hükmettiklerini söyleyeceklerdir size.

Neyse, ben sizi fazla meşgul etmeden sizden tek bir şey istiyorum: 10 dizilik bu filmi büyük bir sabırla izleyin ve Tevrat ve Kuran'daki "Kısas-a Kısas" hükmünün nereden geldiğini terihçesiyle birlikte öğrenin.

İnanmayacaksanız ama, "Kısas-a Kısas" hükmüyle şiddetin tarihçesini bu Sümer ve Babil Kralları'nın yazdıklarını göreceksiniz bu filmde. Bu hüküm daha sonra Tevrat'a ve Tevrat'tan da Kuran'a geçmiştir.

Eğer büyük bir sabır gösterir ve bu filmi izlerseniz bu söylediklerimin doğru olduğunu kendi gözlerinizle göreceksiniz!!!

istatistik 05-01-2012 21:38

Sanırım bazı konulara açıklık getirmek gerekiyor. İnanır arkadaşların herhangi bir dine ya da tanrıya inanmayan kişilerce yapılıyor gibi gösterdikleri şeylerin inanmayanlar ile bir ilgisi yok. Bu adetlerin pek çoğunun putperest dedikleri kişilerce yapıldığını bizzat kitabınız iddia etmektedir. Kaldı ki ensest islamın anlattığı yaratılış hikayesinin temelini oluşturmaktadır. Bu bakımdan din ensesti engeller gibi bir düşünce temelsizdir. Buna yönelik tek yasaklama ifadesi ise muhammedin ensest yapıp diğer inanırların yapamayacağı yönündedir ki yine tam bir yasaklama söz konusu değildir.

Çocukların diri diri gömülmesi masalına gelirsek tek dayanağı hadislerdir ve eğer bu hadisleri kabul edecekseniz iyisi ile kötüsü ile diğer hadisleri de kabul etmeniz gerekir. Seçmece yapmayın. işin mantıksal yönüne gelirsek de toprağa gömülen çocuklar filizlenip yetişkin insan olarak meyve vermiyorsa çocukların gömülmesi bir masaldan öteye gitmez. Çünkü bu adet varken nüfus devamlılığı sağlanamaz. Bu nedenle de iddia mantıken geçersizdir.

Ahlaki değerler dinin tekelinde değildir. Din kaynaklı hiç değildir. Pek çok ahlaki değer islamdan önce de vardı. Bu değerler de islam tarafından dine eklendi. Olay bu kadar basit.

bozok6666 05-01-2012 21:44

sn Alpan ben dinsizler çıplak ensest seven demedimki sadece engel kalmazdı dedim, din olmasa idi iyi ve kötüyü neye göre ayıracaktık eğer türkiyede yaşıyorsanız ister istemez ülke değerlerine göre büyüyüp yetişmişsinizdir bu kültürde islama göre şekil almış zaten.

Sn istatistik söylediklerim sadece müslümanlar kuran için değil daha öncede dinler kitaplar geldi bircok toplumun ahlaki değerlerini şekillendiriyor din.
Böcek yemeyi seven toplumlar var insanın yapmıyacağı şey yok din olmasaydı güzel insani değerler nasıl oluşacaktıki insalar sadece kendini düşünürdü.

ereninthenature 05-01-2012 22:01

Din olmasaydi insanlar bir makama, mevkiye yeteneklerine, uzmanligina, calismalarina gore gelirdi.Dindar diye bi halttan anlamayan adamlar islere aliniyor, KPSS'yle ataniyor, OSS'de sorulari aliyor.Dindar diye sehir yonetmek nedir bilmeyen insanlar belediye baskani oluyor.Din olmasa gercekten bugun zengin olan cogu insan dimdizlak kalirdi meydanda.

Din olmasa bizde diger ulkeler gibi teknolojide, bilimde, sanatta ileri olurduk.Bilen bilir, ateist adam maddeye, dunyaya, evrene, onlari iyi sekilde anlamaya onem verir.Bir muslumanin bilime verecegi onemin her zaman daha fazlasini verir, dolayisiyla daha iyi bir ulkede yasanir.

Ateist sayisi fazla olan ulkelerin ekonomilerini incelerseniz refah seviyesinin dindarlik azaldikca arttigini gorursunuz.

alpan 05-01-2012 23:08

Halkının % 99'u müslüman olduğu söylenen ülkemizde yüzyıllardır yaşanan ve halen yaşanmakta olan sapkınlıkları, haksızlıkları, kul hakkını hamuduyla yemeleri, yetimlere tecavüzün sistematik halde uygulanmasını, yalanı, adam kayırmayı, gençlerin hakkını çalmayı, rüşveti, işkenceyi, iftiraları, yalanları gözönüne aldığımızda dinin iyi bir çözüm olmadığını, rahatlıkla görebiliyorum.

Aklı cinselliğe takılmış olanlara şunu söyleyebilirim, tutuculuk ne kadar artarsa o toplumda sapkınlık da o derece artar. Adam gider karısını anasını badeletir...cennete gideceğim diye.Pardon unutmuşum kendilerini de badeletirler...

Ha bu adamlar sonra da erkekle konuştu diye kızlarını canlı canlı gömerler. O genç kızın vebali, eğer bir hesap günü varsa bu sapkınlıklara izin ve onay veren herkesin üzerinde olsun.

Neyse son cevabımdır, üzüntüm yaşanan acılaradır.

Sağlıcakla kalın

bozok6666 05-01-2012 23:18

Amerika avrupaya göre dindar bildiğim kadarıyla avrupanın ilersinde veya almanya veya israil ateizm ile bilim arasında bağ yok belki biraz daha fazla önem verebilir rusya dine karşıydı birdönem çokmu ilerde belki japonyayı örnek verebiliriz onlarda inançlı insanlar bir tür dinleri var sonuçta.Kanuni sultan süleyman öncesi osmanlı dindardı uzundönem üç kitaya hakim oldu o döneme göre ilerdeydi mediyetler büyür yok olur avrupaya bakın bilim sanayi burda çıktı şimdi sürekli geriye gidiyor yunanistandan başladı gerileme, uzak doğu ve amerikanın çok gerisinde kaldılar
Sn Alpan genele bakın benim çevremdeki müslümanlarda böyle durumlar yok senin dediğin müslümanların genele oranı nedir sen bir dönem bilinçli kasıtlı tv çıkarılan aczimendileri fazla seyretmişsin

Neva 06-01-2012 00:09

Alıntı:

bozok6666´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427877)
Din olmasaydı islamiyet gelmeden önceki gibi çocukları diri diri gömmekte sakınca görmezdik

Sayin bozok6666;

Ne alakasi var, islam'a gecmeden once, cocuklar diri diri gomuluyor muydu? Basliga dikkat edin, Turkiye adina acilmis. Zira bir baska baslikta genel anlamda isleniyor dinin faydalari veya zararlari.

Eski atalar kiz cocuklarini diri diri gomuyor muydu?

AlbatrosS 06-01-2012 05:12

Alıntı:

bozok6666´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427908)
sn Alpan ben dinsizler çıplak ensest seven demedimki sadece engel kalmazdı dedim, din olmasa idi iyi ve kötüyü neye göre ayıracaktık eğer türkiyede yaşıyorsanız ister istemez ülke değerlerine göre büyüyüp yetişmişsinizdir bu kültürde islama göre şekil almış zaten.

Sn istatistik söylediklerim sadece müslümanlar kuran için değil daha öncede dinler kitaplar geldi bircok toplumun ahlaki değerlerini şekillendiriyor din.
Böcek yemeyi seven toplumlar var insanın yapmıyacağı şey yok din olmasaydı güzel insani değerler nasıl oluşacaktıki insalar sadece kendini düşünürdü.

1. Din ve ahlak farklı olgulardır.

2. Dinsizlerin de bir ''ahlak''ı vardır.

3. Bugün İslam'da ''dinden dönme''nin cezası nedir, örneğin? Ölüm!

4. Oysa laik ve dinsiz ülkelerde vicdan hürriyeti mevcuttur.

5. Biz dinsizlerin ahlakı geniş bir felsefi, politik, sosyolojik, tarihi vs süreçlerle oluşturduğu ''etik değerler''dir: İnsan HAK VE ÖZGÜRLÜKLERİ. gibi.

6. Tek tanrılı dinlerin menşei O. doğu ve zaman aralığı bellidir. Her topluma peygamber yahut din gönderildiğiyse yalandır. Hiçbir ispatı yoktur.

7. İyi ve kötü'yü akıl ve mantık belirler. Örneğin gelişim psikologları 9 -10 yaşlarında bir insanla yetişkin bir bireyin cinsel ilişki kurmasını sağlıklı bulmaz. Halk arasındaysa buna ''sübyancılık'' denir. İslam'daysa Allah'ın hikmeti.

8. İnsanların psiko-cinsel deneyimlerinin ahlaki-sosyal baskı ve tabularla ketlenmesinin birçok fizyolojik ve psikolojik rahatsızlıklara yol açtığı bilimsel bir gerçektir. Başta ''nevroz, şizofreni,histeri ve saldırganlık'' gibi eğilim ve dürtülerin temel nedenlerinden biri insanların psiko-cinsel ihtiyaçlarının batıl-otoriter bir denetimle sakatlanması ve bireyin psiko-sosyal gelişim sürecinin işlevsizleştirilmesidir.

9. Geleneksel yaşantı ve dinsel ahlak düzeyinin özgür ve hümanistik ahlak-yaşantı düzeyinden daha ''sağlıklı'' olduğuna dair elinizde hiçbir veri yoktur; ancak, aksi birçok veriyi bulabilirsiniz.

ereninthenature 06-01-2012 15:57

Alıntı:

bozok6666´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427911)
Amerika avrupaya göre dindar bildiğim kadarıyla avrupanın ilersinde veya almanya veya israil ateizm ile bilim arasında bağ yok belki biraz daha fazla önem verebilir rusya dine karşıydı birdönem çokmu ilerde belki japonyayı örnek verebiliriz onlarda inançlı insanlar bir tür dinleri var sonuçta.Kanuni sultan süleyman öncesi osmanlı dindardı uzundönem üç kitaya hakim oldu o döneme göre ilerdeydi mediyetler büyür yok olur avrupaya bakın bilim sanayi burda çıktı şimdi sürekli geriye gidiyor yunanistandan başladı gerileme, uzak doğu ve amerikanın çok gerisinde kaldılar
Sn Alpan genele bakın benim çevremdeki müslümanlarda böyle durumlar yok senin dediğin müslümanların genele oranı nedir sen bir dönem bilinçli kasıtlı tv çıkarılan aczimendileri fazla seyretmişsin

Hristiyan dindar ulkelerde durum biraz farkli.Pek cok Hristiyan bilim adami evrimi kabul etmis durumda, en buyuk savunucularindan Ken Miller.Papa cikmis Hristiyan alemine evrim dogrudur demistir.Bizim imami oldururler boyle birsey dese, ayni Turan Dursun'u oldurdukleri gibi.Bu arada Japonya en yuksek ateist populasyonuna sahip 5. ulke.Ulkenin %65'inin dini yok.Israilde 4 kisiden biri ateist bu arada.
http://www.adherents.com/largecom/com_atheist.html

America'da yaklasik 20 milyon non-teist var.20 milyon akli basinda insan ulkeyi kalkindirmaya yeter.Gerisi kumda oynasada farketmez.Dunyanin en aktif ateistleri Amerikali, en cok calisan ateist orgut Amerikan Ateistleri'dir.

Ateist orani arttikca, suc islenme orani azalir ulkelerde gene.:thumb:

Osmanlinin gucu nerden geliyordu?3 kitadan vergi almasa acaba bu kadar guclu olur muydu, bilim teknoloji buyuk toplar yapmak midir?2-3 musluman bilim adami koyup, kendimizi kandirmayalim lutfen.Su an musluman ulkelerin haline bakip, gercekleri gormemek icin kor olmaz lazim.

Yergin 06-01-2012 16:32

Alıntı:

darkmasturbater´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427927)
Hristiyan dindar ulkelerde durum biraz farkli.Pek cok Hristiyan bilim adami evrimi kabul etmis durumda, en buyuk savunucularindan Ken Miller.Papa cikmis Hristiyan alemine evrim dogrudur demistir.Bizim imami oldururler boyle birsey dese, ayni Turan Dursun'u oldurdukleri gibi.Bu arada Japonya en yuksek ateist populasyonuna sahip 5. ulke.Ulkenin %65'inin dini yok.Israilde 4 kisiden biri ateist bu arada.
http://www.adherents.com/largecom/com_atheist.html

America'da yaklasik 20 milyon non-teist var.20 milyon akli basinda insan ulkeyi kalkindirmaya yeter.Gerisi kumda oynasada farketmez.Dunyanin en aktif ateistleri Amerikali, en cok calisan ateist orgut Amerikan Ateistleri'dir.

Ateist orani arttikca, suc islenme orani azalir ulkelerde gene.:thumb:

Osmanlinin gucu nerden geliyordu?3 kitadan vergi almasa acaba bu kadar guclu olur muydu, bilim teknoloji buyuk toplar yapmak midir?2-3 musluman bilim adami koyup, kendimizi kandirmayalim lutfen.Su an musluman ulkelerin haline bakip, gercekleri gormemek icin kor olmaz lazim.

3 kıtaya, büyük toplar yaparak mı sahip olmuş, hükmetmiş?

2-3 müslüman bilim adamı? Emin olun, o Amerikalı ateist bilim adamlarına sorsanız, sizden daha çok müslüman bilim adamı sayardı.

Bu ülkenin %99'unun müslüman olduğuna inanmayan birisi, ortaya öyle istatistik değerler koyamaz.

alpan 06-01-2012 19:23

Medine, canlı canlı aile üyeleri tarafından toprağa gömülmezdi. O kızın yaşadığı yanlızlık ve çaresizlik hissini düşünmek bile istemiyorum. Vebali destekleyenlerin, hoşgörenlerin üzerine olsun

http://arama.hurriyet.com.tr/arsivnews.aspx?id=13692511

jadi 06-01-2012 20:16

Bence din olmasayda simdiye coktan ab'ye uye olurduk. Cok daha zengin ve demokratik olurduk. Ozellikle kadin haklarri konusunda bu kadar geri kalmazdik

alpan 06-01-2012 21:24

Konya'da çöken kız yurdunda ihmal sonucu ölen 18 yavrucağın ölümüne sebep olanlardan hesap sorulurdu. Aileleri de kızlarının cennete gideceğini dolayısıyla kendilerini de cennete alacakları yalanıyla kandırılıp, sorumlular hakkında şikayetçi olmaktan vazgeçmezdi.

http://www.zaman.com.tr/haber.do?hab...rle-bir-ettibr

DEMAN 06-01-2012 21:46

Alıntı:

jadi´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427939)
Bence din olmasayda simdiye coktan ab'ye uye olurduk. Cok daha zengin ve demokratik olurduk. Ozellikle kadin haklarri konusunda bu kadar geri kalmazdik

Katiliyorum, sevgili jadi can, ayrica Ateistler baska bir hayata inanmadiklarindan dolayi, kendi hayatlarina deger verdikleri gibi, bir baskasinin hayatinada deger verip, onun yasama hakkina saygi duyarlar. Müslümanlar ve Hristiyanlar ahirete inandiklari icin, reel hayati pek önemsemez ve gerektiginde, gözlerini ve kaslarini kirpmadan, diger canlilarin hayatlarini yok edebilirler. Bakiniz islam tarihine, Alevi katliamlarina, Hristiyanlarin hacli seferlerine v.s...

alpan 06-01-2012 21:53

Daha az ayak mantarı ve daha az ayak kokusu olurdu. Tengri, günde 5 kez abdest alıp nemli ayaklarına çorap, üstüne de ayakkabı giyen kulları öbür dünyada sizde hiç mi akıl yok diye hesap soracakmış. Tengri "Ey kulum ben sana rehber olarak akıl verdim ama sen kullanmadın" dedikten sonra zebanileri devreye sokacakmış.

Benden uyarması

ereninthenature 06-01-2012 23:04

Bir ulkede ne kadar cok musluman varsa o ulke o kadar geri kalmistir.Ama yinede 2012'de musluman geri kalmis bir ulkenin su anki zenginligi Osmanli zamanindan coktur.

Soyle dusunmek lazim:
Osmanli zamaninda koyde yasayan insanlar hastalandiginda ne yapiyordu, simdi ki muslumanlar ne yapiyor?Az-cok bir doktor bulup modern bir tedaviye tabi oluyorlar.Her koylu, ciftcinin evinde en azindan turkiyede cift canak anten televizyon var.Cocuklari en asagi 12 yil egitim aliyor, bedava.Kendilerini yonetecek kisiyi secme haklari var.Cikip Osmanli muslumandi ve zengindi gibi bir argumanla gelmeyin.200 yil once bile insanlar simdiye gore cok fakir, cok cahil, cok bilincsizdi.Simdi batinin sanayi devriminin, teknolojik gelisiminin yardimiyla en geri kalmis musluman ulkedeki insanlar bile Osmanlinin onlara sundugu zenginlikten fazlasina sahipler.Ama bu zenginlik, gelismislik batiyla kiyaslanamaz bile.Bir ulkenin ordusunu savasta yenip, o ulkeyi vergiye baglayarak kurulan imparatorluk, benim soyledigim manada gelismislik tanimina uymuyor.

Osmanlinin bilim, teknolojide ne kadar ileri oldugunu merak eden insanlar, tarihe ne kadar deger verdiklerini merak edenler Osmanli alimlerinin misir hiyaroglifleri uzerine yaptiklari calismalari incelesinler.Bulamayacaklar.300 kusur yil boyunca bir musluman acaba bu uygarlik nedir, bu tapinaklarda ne yaziyor diyip, dili cozmeye calismamis.Neden ugrassin ki putperest bir kavm.

Konuya tekrar donmek istiyorum.Teistin kafasi dunyadan, evrenden kopuktur.hayaller icinde yuzer, gercegi goremez.Dolayisiyla kendisi ve evren arasindaki baglantiyi kuramaz.Evreni anlayamayip geri kalir, ac kalir.Sonunda vahsilesir.Bir insanin resmi cizildi diye onlarca insani oldurur.

http://2.bp.blogspot.com/-zHNHFnXzjy...lamic_rage.jpg

Yergin 06-01-2012 23:47

Boş konuşuyorsunuz resmen.

Size sorduk, Osmanlı onca sene 3 kıtaya büyük toplar yaparak mı hükmetti diye. Siz diyorsunuz ki savaşta yenip vergiye bağlamakla olmuyor bu iş diye. Peki sizin bugün "ileri" dediğiniz o ülkelere, mesela Amerika, mesela İsrail, mesela Japonya, bu kişilere kim kafa tutabiliyor? Ve neden?

O zaman da neden Osmanlı'ya kafa tutamıyorlardı? Ve neden? Madem o zaman da Avrupa çok ileriydi, şöyleydi, böyleydi niye baş edemedi? Sizin yaptığınız apaçık Osmanlı düşmanlığı. Bunu da yapabilirsiniz ama ben Osmanlıyı sevmiyorum diyerek yapabilirsiniz. Biz de susarız. Böyle resimler koymak bence çok ucuzca bir yaklaşım ve gerçekten çok çocukça. Çok şükür ki, sitenin aklı selim ateistleri böyle çocukça işler yapmıyor.

Müslümanlar tü, kaka demekten öteye gitmiyor sözleriniz.

Sormak lazım size aslında. Bu kadar çok müslümanın olduğu bir ülkede, nasıl oldu da kendinizi bu kadar "büyük" görebilecek, "farklı" görebilecek bir konuma ulaşabildiniz?

Ve hep sorduğum soruyu size de sorayım. Bildiğim kadarı ile bir zamanlar sizde müslümandınız. O zaman bu resimlerdeki gibimiydiniz? Ve o zamana kadar geri mi kalmıştınız?

alpan 07-01-2012 00:07

Kadın ve erkeğin ayrı tutulduğu topluluklarda sapkınların ortaya çıkması kaçınılmazdır. Din olmasaydı bu sapkınlıkları yaşamazdık. Ayrıca damacanalar tecavüze uğramazdı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/12123481.asp

Bursa'nın Nilüfer İlçesi'nde bir siteye su götüren su dağıtıcısının asansörde boş damacanayla mastürbasyon yaptığı tespit edildi.

terekeme 07-01-2012 00:18

İnsanlığın iki belası vardır, biri din diğeri milliyetçiliktir.Toplumlar bu iki zihniyetten kurtulmadıkca uygarlaşmış sayılmaz.Bakınız tarihte savaşlar genellikle bu iki düşünceden kaynaklanır.(Burada ekonomik nedenleri görmezden gelemeyiz)Ortaçağda mezep çatışmaları Avrupa'da kanlı savaşlara yol açmış özellikle Almanya çok ağır bir bedel ödeyerek nüfusunun yarısını bu savaşlarda kaybetmiştir.Yönetenlerin elinde din olgusu iktidarı ele geçirmenin bahanesi olmuştur.Peygamberin karısı ile damadı da benzer nedenlerle savaşmışlardır.(Camel Savaşı)

Günümüzde de insanlık aynı nedenlerle acı çekmeye devam ediyor. Dinler toplumsal yaşamdan çıkartılmadıkca insanoğlu rahata huzura kavuşamayacaktır.

bozok6666 07-01-2012 00:31

Ateist stalinide gördük açlıktan milyonları katletti bile bile piskopat ,klavuzunuz ateizm olursa olacağı buydu lenini saymıyorum bile.
Darkmasturbater her toplumda cahil insanlar olur ama alışmışsınız resimler videolar yayınlayıp karalama yapmaya siz hiç müslümanların hiristiyan veya ateistlere karşı böyle şeylerle uğraştığını görüyormusunuz? Bunlar toplumun 5/100 bile değil osmanlıyı günümüzle kıyaslamayın fatih sultan mehmedin zamanına gidin avrupa tuvaletin ne olduğunu bilmiyordu topla hükümdarlık olsa amerika başarırdı kırize girmezdi ,bildiğim kadarıyla yahudi siyonistler abd ekonomisine hakim ateistler değil intaharın en yüksek olduğu ülkeler japonya rusya gibi ülkeler çoğunluğu müslüman olan ülkelerde intahar oranı çok düşük en kanlı savaşlar batıda milyonlar ölüyor bu savaşlarda hiristiyan veya ateist batı ve rusyada oldu.Müslümanlar mecbur kalmadıkca savaşmaz afganistan çeçenistan ülkesi için savaşıyor sömürü için değil. Sn alpan travestileri batıda evlenen gay lar dindarmı sanıyorsun inançsızlığın meyveleri bunlar.

alpan 07-01-2012 00:40

Ebusuud, "Alevilerin canı da malı da helaldir" şeklinde fetva veremezdi ve Alevilere yönelik yüzyıllar süren katliam ve zulümler yaşanmazdı.

Veballi iş bunlar... bir yaratan varsa elbet hesabını soracaktır.

ereninthenature 07-01-2012 00:53

Alıntı:

Yergin´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 427948)
Boş konuşuyorsunuz resmen.

Size sorduk, Osmanlı onca sene 3 kıtaya büyük toplar yaparak mı hükmetti diye. Siz diyorsunuz ki savaşta yenip vergiye bağlamakla olmuyor bu iş diye. Peki sizin bugün "ileri" dediğiniz o ülkelere, mesela Amerika, mesela İsrail, mesela Japonya, bu kişilere kim kafa tutabiliyor? Ve neden?

O zaman da neden Osmanlı'ya kafa tutamıyorlardı? Ve neden? Madem o zaman da Avrupa çok ileriydi, şöyleydi, böyleydi niye baş edemedi? Sizin yaptığınız apaçık Osmanlı düşmanlığı. Bunu da yapabilirsiniz ama ben Osmanlıyı sevmiyorum diyerek yapabilirsiniz. Biz de susarız. Böyle resimler koymak bence çok ucuzca bir yaklaşım ve gerçekten çok çocukça. Çok şükür ki, sitenin aklı selim ateistleri böyle çocukça işler yapmıyor.

Müslümanlar tü, kaka demekten öteye gitmiyor sözleriniz.

Sormak lazım size aslında. Bu kadar çok müslümanın olduğu bir ülkede, nasıl oldu da kendinizi bu kadar "büyük" görebilecek, "farklı" görebilecek bir konuma ulaşabildiniz?

Ve hep sorduğum soruyu size de sorayım. Bildiğim kadarı ile bir zamanlar sizde müslümandınız. O zaman bu resimlerdeki gibimiydiniz? Ve o zamana kadar geri mi kalmıştınız?

Ya Yergin;

Osmanlinin ileriligi, geriligi gecmiste kaldi diyorum sana.O zaman Avrupa 10.000 kadini bir meydanda toplayi cadi diye yakiyordu :D

Su dedigimi sorumu cevapla: "Bugun en geri musluman ulkede yasayan insanlar, Osmanlinin en yuksek oldugu zamanda yasanyan insanlardan daha iyi durumda mi degil mi, daha demokratik bir ulkede yasiyoalr mi yasamiyorlar mi?".

Cevabin evetse "Kimin sayesinde oldu bu degisim?Muslumanligin kendi ic dinamikleri mi verdi musluman ulkelere demokrasiyi, azicik ucundan teknolojiyi."

Muslumanlarla demogojiye girdin mi hapi yuttun.Kanit getireceksin susacaklar.Yoksa kanser oluyossun pc basinda.

Rusya 1723'de Ingiltere 1701'de koleligi yasaklarken senin bizim "iyilik timsali" , "kutsal kitaplarindaki, kolelik gercek kolelik anlamina gelmeyen muslumanlar" , 120 yil beklemisler koleligi yasaklamak icin.:pound:

Afganistan 1923'te, Irak 1924'te , Iran 1928'te , Suuide Arabistan 1962'de, Yemen 1962 'de , Birlesik Arap Emirlikleri 1963'de, Umman 1970'de koleligi yasaklamis.Kuran kolelige karsi ama kendi dillerinde yazilani anlayamiyorlar.Demokrasi sirasina hic girmiyecem:D

http://en.wikipedia.org/wiki/Aboliti....E2.80.93today

Laf gucune gidiyor.Soyledigimi dinlemiyorsun.Bugun musluman ulkelerin hali ortada.Muslumanlarin kafasi ortada.Yalan mi soyledim?300 yil Misir'i ellerinde tutan Osmanli bir tane arastirma yapmamis Antik misirla ilgili?Nerde merak, nerde dunyayla baglanti?

Ve o resimdeki muslumanlar bir resim cizildi diye sokaklara inen muslumanlar, adam olduren muslumanlar, rasgele resim degil.Niye musluman resmi koyunca cocuk oluyor musum?Musluman gormek muslumanin gucune gidiyorsa ben resmimi koyarim gucenene g*tumle gulerim.

http://atlasshrugs2000.typepad.com/a...onyourface.jpg

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 23:35 .