![]() |
Bir Ateist Olarak Bu Türküyü Sevmem Ne Kadar Sakıncalı!
Bir Ateist Olarak Bu Türküyü Sevmem Ne Kadar Sakıncalı!
http://www.youtube.com/watch?v=RfE5VTxNmF0&feature=endscreen&NR=1 |
Çok hoş yav, iki kişi olduk. :)
|
Ben de begendim.
|
Dortleyelim. Benim de cok hosuma gitti.
|
Alevi deyişlerinde bazı İslami tanımlar yer alıyor olsada, bunların İslamdaki anlamlarıyla zerre kadar benzerliği bulunmamaktadır...
Ve üstelik İslam ile taban tabana zıtlık içermektedir... Alevilikte bir tanrıya tapınım yoktur... Aleviliğin inançsal yanı tüm canlılar ve evren ile bütünleşmeyi içermektedir... Zaten izlediğimiz klip bunu anlatmaktadır... Mamüllerimiz tamemen Doğa kaynaklı doğal ürünlerden oluştuğu için hiç bir yan etkisi bulunmamaktadır... O nedenle, bir A-teist-in özümsemesinde hiç bir sakınca yoktur... |
TC bakanlığından konuya dair resmi duyuru,
Ateizm İşlerinden Sorumlu T.C. Ateist Değerleri Koruma ve Yayma Devlet Bakanlığı, ateistlerin bu klibe bakmasının ve içeriğini dinlemesinin, dine özendirici unsurlar ve ateizmden soğutucu ifadelerin yer alması yüzünden yüzde 99 ateistlerden oluşan toplumumuzda ülke değerlerimize aykırı ve sakıncalı olduğuna karar vermiş ve videoyu yasaklayarak toplanmasına karar vermiştir. İmza Ateizm Bakanlığı Evrim Tanrıtanımaz Konu kapanmıştır, dağılabilirsiniz :) |
Alıntı:
bu partinin arkasında "ateist birleşik devletleri" var zaten. |
Alıntı:
|
Bu türküden önce dede birde hikaye anlatıyor çok hoş dinlemenizi tavsiye ederim ..
Alıntı:
|
hakikaten cok hosmus:)
|
şarkının başındaki fıkraya bayağı güldüm. evdekilere izlettim bir güzel ^^
müzik on numara zaten. |
caizdir :)
|
Ben alevi türkülerine bayiliyorum. Zaten alevi inancina sahip olan kimseden bugüne kadar bir zarar görmedigim gibi canayakinliliklari, hümanistlikleri, herseyden önce insana deger vermeleri nedeniyle de en iyi anlastigim insanlardir.
Dinledigim birkac alevi türküsü: Pir Sultan Abdal: Hizir Pasa Hele bu türküye bitiyorum: Pahalilik alev gömlek Sözlere bakar misiniz, ne bir gayba yakaris var ne de var olmayandan medet umma. Insanin gercegi, hayati. Badem biyiklardan bulamazsiniz böyle sözler, davulun tokmagi gibi kafaya kafaya iniyor resmen :) |
Guncelleme.
|
çok güzel:)
|
http://www.youtube.com/watch?feature...&v=5F9-cc_lOVw
Bunu dinleyen nontesit birisi olarak hiç bir şey olmaz hatta o senin dinlediğin farklı bir bakış açısı bile sağlıyabilir. Ben ne yapıyım hiç bi şey anlamıyorum da ne tınısı hoşuma gidiyor sadece yani ne dedikleri neyi anlattıklarına pek bakmıyorum bile :heh: |
Tayyip'in ana avrat düz gittiği Ali'siz aleviliği kabul eden ateistlerdenim :) Öncelikle aleviliği kültürel bir kimlik olarak tanımlayınca pek sorun kalmıyor; yoksa aleviliğin beşeri bir inanç ve kültürler toplamı olduğunu kimse yadsıyamaz sanırım.
|
Türküye bayıldım. :)
(Sevgili Procaz, Dede'nin hikaye anlattığı link çalışmıyor.) |
Herkes herturlu sanati sevebilir ve zevkler/renkler tartisilmaz. Bunun ateizm ile ilgisi yoktur.
Mesela "Cile bulbulum cile, cileeee" cile bulbulum cile, Allah! cile bulbulum cile. |
Alıntı:
Sevgiler : http://www.sqlogren.com/alevi-fikrasi/ |
eşrefoğlu al haberi
bahçe biziz bağ bizdedir biz de mevlanın kuluyuz yetmiş iki dil bizdedir erlik midir eri yormak irak yoldan haber sormak cennetteki ol dört irmak coşkun akan sel bizdedir adem vardır cismi semiz abdest alır olmaz temiz halkı dahleylemek nemiz bilcümle vebal bizdedir biz erenler gerçeğiyiz has bahçenin çiçeğiyiz hacı bektaş köçeğiyiz edep erkan yol bizdedir kuldur hasan dede'm kuldur manayı söyleyen dildir elif hakka doğru yoldur cim ararsan dal bizdedir |
Elbette sakincali degil ritmini sevmis olabilirsin normal birsey ama musluman olmamaya dikkat et derim.Esaretin altina girme.
|
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:10 . |