Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Allah aceleyi sevmez (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2823)

walla 29-09-2006 19:40

Allah aceleyi sevmez

ENBİYA 37. İnsan çok aceleci (tezcanlı) yaratılmıştır. Size yakında âyetlerimi göstereceğim. Şimdi acele etmeyin. *
Allah düşünmek için zaman istiyor (Yada kuranı uyduran Muhammedin düşünmesi için zamana ihtiyacı var)

agnostic_z 29-09-2006 20:45

Re: Allah aceleyi sevmez

:D O arada düşürmesi muhtemel güsel bi hatun çıkmamıştır da ondan :D

ArAgOn 29-09-2006 20:52

gostermenı sabırsıklıkla beklıyorum walla
yoksa nu sıtede boyle içi dolu!!! topiclerdemi açılıyor artık!!!!!

dolfen 29-09-2006 22:13

zaten muhammedi 40 sene bekletmemişmiydi.....

vartor 29-09-2006 23:16

Senin ellibin senen onun bir senesi, O ha, hu deyinceye kadar dunyada bes sene gecmis olur. Yani o acelecidir de(Kainati ve insanlari alti gunde yaratan) biz farkina varmiyoruz.
Sahi, kurani 22,5 senede indirmemis miydi?
*Onun hesabina gore, kac allah gunu eder bir matematikci soylesin.

sosyalist18 29-09-2006 23:50

Alıntı:

Senin ellibin senen onun bir senesi, O ha, hu deyinceye kadar dunyada bes sene gecmis olur. Yani o acelecidir de(Kainati ve insanlari alti gunde yaratan) biz farkina varmiyoruz.
Sahi, kurani 22,5 senede indirmemis miydi?
Onun hesabina gore, kac allah gunu eder bir matematikci soylesin.
:) sayin vartor,aksam aksam hic gulecegim yoktu:) ALLAHTA sizi guldursun:)

Tapir 30-09-2006 01:26

Alıntı:

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 48444)
Onun hesabina gore, kac allah gunu eder bir matematikci soylesin.

1 allah günü=40.000 dünya günü
1 muhammet günü=4.000 jüpiter günü
1 isa günü=1000 mars günü

falan filan işte...

walla 03-10-2006 10:43

İş cinsellik oldumu ayetler arka arkaya. Dünyevi konularda bir bilene (bir köleye) daışmak lazım.

walla 17-10-2006 23:49

Hem bir tezat daha, Yavaş insan yokmu? Tosba gibi yavaş insanlar bu ayeti yalanlıyor.

exclusive 18-10-2006 00:01

Ben varım tosba gibi yavaş. İnanın şu mesajların birini yazana kadar en az 10 dakikam gidiyor.

walla 13-05-2008 10:01

Daha ne kadar bekleyecegiz yeni ayetlerinizi sayin yaradan

vartor 13-05-2008 12:18

Ayetler hazir hazir olmasina da bence allahin biraz kafasi bulandi. Hani buyuk peygamberlerden once Musa'yi yolladim, bir halt edemedi, arkasindan Isa oglumu yolladim, hem de babasiyim ha dikkat edin dedigim halde, utanmadan carmiha gerdiler, en son da yuzu suyu hurmetine kainati kurdugum Muhammed'i yolladim, o bile basarisiz, aciz kaldi insan akli karsisinda., simdi ben kimi yollayayim diye kara kara dusunuyordur bana kalirsa.

aparain 13-05-2008 13:02

Bence artık pijamalarını çıkartıp, takım elbisesini giymiş kendisi geliyordur gelmesine de
"ulan ya beni de alt ederlerse bu zalim insanlar, ne halt ederim?"
diye düşünüyordur kesin.:)

su2prelude 17-05-2008 14:18

yaw kardeşim bu apo nun cezasını nasıl vereceğiz? adam binlerce insan öldürdü verin şuna bir cezada adalet yerini bulsun be. binlerce insanın tek tek hakkını verin hadi bakalım yaww..

K.C. 17-05-2008 20:49

Apo binlerce insan öldürdü, insanlar ona ceza veremiyor, adalet yerini bulamıyor ==> o halde ona ceza verecek bir üst akıl vardır ve o üst akıl adildir.
Binlerce insanın tek tek hakkını veremiyoruz ==> O halde Allah hem vardır, hem adildir.

Bu kadar adaletsiz, haksızlık ve vahşet dolu bir dünyayı yaratan, idare eden ve başıboş bırakmadığını söyleyen bir Tanrı vardır. ==> o halde Allah adildir, haksızlık etmez. Reklamları da sevmiyor olsa gerek ki o adaletini bu dünyada göstermez.

Lestat 17-05-2008 23:37

bnde rüyamda geçenlerde tanrıyı gördüm belki 40 yaşıma gelince banada bir ayet iner beklemeye devam edelim:D

su2prelude 18-05-2008 02:27

insanoğlu değil mi haksız ve vahşet dolu bir dünyaya sebep olan... hani sen ateistsen tanrı yok diyorsan bunu adın gibi bilmen lazım, yoksa sen içerden içerden inanıyormusun tanrıya:) seninkisi yalnızca eleştiri mi yani??

dünya da yapılan yapanın yanına kar kalacaksa ki böyle olsa gerek sizin düşüncenize göre işte asıl vahşet budur değil mi??

su2prelude 18-05-2008 02:28

de adaletini burada da göstermediğini nerden biliyorsun, sen bilemezsin zaten istesende zor bir durum.

K.C. 18-05-2008 02:31

Alıntı:

de adaletini burada da göstermediğini nerden biliyorsun,
Görüyorum,
Duyuyorum,
Okuyorum.

Siz öbür tarafta Adaletin yerini bulacağını nerden biliyorsunuz?

su2prelude 18-05-2008 02:37

hadi benim inandığım kanıtlarım var, senin kanıt kabul etmeyeceğin kanıtlar. bunları biliyorsun şimdi uzun uzun yazdırma bana da sen söylesene yapanın yanına kar kalmasnı istiyor musun istemiyor musun?

yoksa ...karnasyonla hayvan mı olcak geri dünyaya gelince hayvanlar bizden kaliteli yaşıyor be.

dilaver 18-05-2008 03:06

hadi benim inandığım kanıtlarım var, senin kanıt kabul etmeyeceğin kanıtlar. bunları biliyorsun şimdi uzun uzun yazdırma bana da sen söylesene yapanın yanına kar kalmasnı istiyor musun istemiyor musun?

sayın su2prelude

öncelikle inandıgınız kanıt olmaz. Kanıt elle tutulur, gözlenebilir ve herkse tarafından kabul edilebilir olmalıdır. Kanıt toplumsal olmalıdır, kişisel degil. Sorunun özü ise son cümlenizde yatıyor, mesele de bu zaten.

Şimdi yapanın yanında yaptıgının kar kalmaması için cezasının bu dünyada verilmesi gerekiyor. Olmayan bir dünyada, olmayan bir alemde verilecek ceza zaten tam da dinlerin afyon olma işlevinin temeli ve ana mantıgıdır.Öbür dünya yoksa şayet yapanın yaptıgı yanına kar kalacaktır. O halde mesele bu hesabı bugünden sormaktır. Dinlerin ahret vaazının tam da nedeni budur. Hesap sorulamaması ve bu dünyadaki köleligin tescili.Şimdi neye inanırsanız inanın ama hesabı öte tarafa ertelemeyin, hesap bu dünyada sorulmalı. Şimdi sizin meşhur sorunuzu size yönelteyim.Ya öbür dünya yoksa yapanın yaptıgı yanına kalmayacak mı. Buna kaçınılmaz cevabınız evet olmak zorundadır, ya da öbür dünya var olmak zorundadır, yani totoloji.

Şimdi neden böylediri sorgulamak için ilk gitmemiz gereken yer öbür dünyada yaşam düşüncesinin nerede filizlendigi olmalıdır. Bir miktar vahiyden başımızı alıp da sosyolojiye dönersek bu düşüncenin ilk olarak köle madenlerinde, acımasız yaşam ve çalışma koşullarında filizlendigini görecegiz. Kölelerin o şartlara dayanabilmesinin ve yaşama tutunabilmesinin yolu bu düşünce ve inanç olmuştu. Peki bu düşüncenin köle madenlerinde filizlenmesi size ne çagrıştırır.

Neye inanırsanız inanın ama kölelik şartlarına bu dünyada karşı çıkın, karşı çıkanla birlikte olun ve onları destekleyin. Bırakın öbür dünya öbür tarafta kalsın, onu gidince düşünürsünüz.

İnsanların geçmişinde yaşamak dogum ile kazanılan bir haktı. İnsanlar dogdukları anda tüm yaşamın nimetlerine sahip olurlardı, ortaklaşa üretir ve ortaklaşa tüketirlerdi. Toplum ortaklaşmacılıktan mülkiyete dogru evrildigi zaman ise sınıflar ortaya çıktı. Bir tarafta tüm üretim araçlarının mülkiyetine sahip olan, onları toplumdan gaspeden küçük bir egemen azınlık, diger tarafta da bunlara çalışan, sömürülen ezilen bir çogunluk. İşte tam da bu sıralarda yapanın yaptıgının yanına kar kalabilmesi için yaşama hakkı ters çevrildir : Öldükten sonra kazanılan bir hak haline geldi, ölümle ulaşılabilen bir hak haline geldi.

Gelin hesabı bu dünyada sorun, buna herhalde hiç bir vahy engel degildir ve öbür dünyanın işini de isterseniz, öbür tarafa bırakın.

saygılarımla

su2prelude 18-05-2008 03:17

ee ne yapcaz sevgili dilaver bu apo yu, burada cezasını verelim hadi? diğer dünyaya bıramayalım.. imkansız bir şey bu :) adam ölür be:) ölür kurtulur oh:) kanıtların hepsi inanmakla alakalı, sen inanmıyorum dersen kanıt senin için kanıt değildir. bilimsel kanıt da inanmayla alakalı bir şey, ben bu dünyanın var olduğuna inanmıyorum, hepsi hayali, bilim de dış dünyanın varlığını hala kanıtlayamamış derse şimdi bunu hangi biimsel kanıtın içine sokacağız... ki adam inanmış vs..vs... akılcı bir inançla, softa inancı karışitırmayalım benim bahsettiğim bu değil yani.

biimsel kanıtları da hayali düşünceleri de geçelim...

biz bu elemana cezasını versek ne kadar verebiliriz?? ya delirir bir işe yaramaz ya ölür b... olur.

vartor 18-05-2008 05:13

Senin dindaslarin seninle ayni dusunmuyor galiba su2, bak Arabistanda berberin kafasini ucurmaya karar verdi mahkeme. Suc; allaha kufretmis, o da bir baskasinin ihbariyla, yani lafla . Allahin cezalandiracagina en siki muslumanlar bile guvenemiyor olacak ki, adamin cezasini allah degil, kendileri infaz ediyor.
Buna benzer ornekleri bolca bulabiliriz. Allah adina yapilan katliamlarin tarihta ve gunumuzde haddi hesabi yok, sona erecege de benzemiyor. Anlayamadigim, ya tanriya inaniyorsunuz ve ona birakirsiniz cezalandirmayi, veya inanmasiniz, adaleti bu dunyada uygularsiniz, her ikisini birbirine karistirmanin alemi ne?
Ancak kabahat da sizde degil, allah tarafindan ozenle, 22,5 senede indirilen bir kitabin icerdigi celiskiler, (ki en buyuk celiski kuranin indirilmesi, 22,5 sene surmesine ragman, koca evren ve dolayisiyla dunyamizin ve insanlarin planlanip ortaya cikisi 6-7 gun) hur dusunebilen herkeste soru isareti yaratir.

dilaver 18-05-2008 05:47

ee ne yapcaz sevgili dilaver bu apo yu, burada cezasını verelim hadi? diğer dünyaya bıramayalım.. imkansız bir şey bu :) adam ölür be:) ölür kurtulur oh

sayın su2prelude

Apo zaten yargılanmış ve cezasını da almıştır, herhalde yaşayan bir insan için en büyük ceza müebbet hapistir, üstelik de bu cezayı tek kişi olarak tecrit edilmiş bir biçimde çekiyorsa.

Bunun haricinde başka bir ceza 21 yy ın hukukunda yok maalesef. 21 yy da artık insanlar işkencenin bir insanlık suçu oldugu konusunda hemfikirler, öyle anlıyorum ki siz ve ilham aldıgınız dininiz ve de onu vahyeden Allahınız işkenceyi savunur pozisyondasınız. O halde öncelikle size tavsiyem, insanlıgınızı sorgulamak olacaktır. Tevekkeli işkenceciler hep dini bütün insanlardan çıkmıyor. :eek:

saygılarımla

su2prelude 18-05-2008 08:04

apo cezasını almış mı?? bunun üzerine söyleyecek söz yok tabi tebrik ederim...

vartor söylediklerinle söylediklerim arasında bir fark var görsen dudakların ucuklar.. tekrar ediyorum yapanın yanına kar kalacak bir şeyin hakkını kim verecek=?= hadi verin.

su2prelude 18-05-2008 08:06

Allah adına yapılan katliamların birkaçını göster sana katliam mı değil mi anlatayım vartor.. sonra da ben kominizmin katliamlarından bahsetcem. dinsizlik adına neler yapıldığını ilh.. ilh..

dilaver 18-05-2008 08:08

su2prelude

siz insanlara sonsuz bir işkence yapma taraftarımısınız. Yani işkenceci misiniz. Ben sordugunuz soruya cevap verdim, buna cevap vermek yerine aynı soruyu tekrar etmek sizi daha mı anlaşılır kılıyor.

İşkence taraftarı mısınız.

saygılarımla

su2prelude 18-05-2008 09:36

ben işkence taraftarı değilim dilaver... ben diyorum ki madem ki tanrı yok diyorsunuz o zaman bu haksızlıkları yapanların, insanları bicenlerin cezasını kim verecek? masum insanların ölümüne çoluk çocuğun ölümüne sebep olanları, elleri kandan kurtulmayanları kim cezalandıracak? biz mi, hadi biz cezalandıralım ne kadar cezalandırabilirsiniz...

bir de senin düşüncenle düşünelim adam mileti yaksız yıksın sonra kapalı bir hücreye koyalım ölmesini bekleyelim, hadi taraftarı değilim ama işkence yapalım bilmem ne yapalım... bu adam cezasını çekmiş mi olacak??

açıkcası bu dünyada verilen ceza hiçbir şey, yapanın yanında kar kalması gibi bir şey...

ölümü de geçelim insanın malını gasp eden, canına kast eden sonra da yakalanmayıp başka bir ülkede hayatını sürdüren ve ölen adam, bu adam için çözüm nedir?? yapanın yanına kar kalmıyacak da nedir??

su2prelude 18-05-2008 09:37

güçlü olan hayatta mı kalsın diyorsun ? :) güçlü olan insanları sömürsün mü vs..v.s... nedir??? ne ne olmamak üzere değildir?..

dilaver 18-05-2008 10:07

cevap çok basit su2

senin de ima ettigin ve kavradıgın gibi bu dünyadaki egemen düzen zengini, mülk sahibini koruyan bir düzen. Hukuk da onların hukuku. Bunu tersine mi çevirmek istiyorsun, emegin hakkını vermek mi istiyorsun, zalimi cezalandırmak mı istiyorsun; o halde benimle birlikte olacaksın.

Düzeni tersine çevirip ayakları baş yapacagız, daha dogrusu ters olan düeni yerli yerine oturtacagız. Emek verenin emegini hakkını almasını saglayacagız. Bak bu konuda senin şiarını da kullanabiliriz ve mülkiyet Allahındır da diyebiliriz.

Mülkiyeti ve onun sonucu olan kötülükleri ortadan kaldırıp, mülkiyet ugruna bu dünyada işlenen tüm kötülüklerin cezasını bu dünyada verecegiz. Bunun için muhtaç oldugumuz kudret damarlarımızda akan üretici kanında mevcuttur. Ondan sonra da mülkiyeti Allaha ( ben topluma diyorum, sonra Allah toplum ile hesaplaşır öbür tarafta ) verecegiz ve hiç bir ölümlünün onu kendi çıkarına kullanmamasını saglayacagız. Bunların hesabını görelim bir kere. Ondan sonra ise Allah kime isterse ona hesap sorsun, herkes kendi bacagından asılsın ama önce zulüme karşı bir olmasını ögrenelim. Kendi çıkarımızı kendimiz koruyalım

Umarım bu sefer anlaşılı olmuşumdur.

saygılarımla

su2prelude 18-05-2008 12:18

iyi de bunu bütün insanların kabulenmesi imkansız.. eninde sonunda devamlı olarak üstte olmak isteyenler olacaktır ve bir başkasının can ve mal vs..vs.. gasp edilecek. her insan Allah a inanmıyor ki insanca davranmasını bilsin. insanca davranır tanrıya inanmaz, Allah a inanır insanca davranmaz... :) önemli olan bu handigapın içinde doğru ve güzelden yana olmayı bilmek. asmak kesmek ahkamlarda bulunmak değil, işin içeriğine girebilmek yargısız infazda bulunmamak... her iyi şeyin etrafında parazit yapacak kötülükler vardır bu genelde insan davranışlarıdır. bir şye kötü demeden önce önyargıdan sıyrılmanın gereği olsa gerek dünyayı barışa sürükleyecek olan. oysa insanlar birbirlerini değiştirmek ve üste çıkmak yarışındalar ki bunu yaparken inandığı şeyi inkar bile edebilir. bunun için her yolu deneyebilir, hakaret eder, söver sayar vs..vs.. aralarındaki fark nedir biliyor musun birisi dine söver birisi karşısındakine. adama söven karşısındakinin dinine hakaret etmez, , onun derdi o değil ki karşı tarafın yaklaşımı... yani karşı tarafın dininden bana ne?? diyen biri için sen onun değerlerine laf yetiştirmeye çalışıyorsan o zaman söylediklerinle çelişirsin. işte bundan dolayıdır ki insanoğlu devamlı çatışma içindedir ve bu didişme eninde sonunda kötü bir sonuç doğuracaktır. o yüzdendir ki mülkiyet kavgası, dünyayı bedelleştirmek yerine dünyayı bdel yerine koymayı tercih edenlerin kavgası değildir. ve bu kavga kişilerin kendi meselelerini boyutlarını açmadan çözmesi demek ki bu da saygıdan geçer...

şimdi bu insanlar suç işleyecekler, dünya güllük gülistanlık olmadı, güllük güistanlık olmadan önce yaşanan haksızlıkların bir karşılığı olmayacak mı?? olacaksa bu insanlar toprak oldu ne olacak şimdi?? :) yanında kar mı kalacak??

ölmüş bir kar toplayıcısının:) hesabını kim soracak dilaver?? asıl sorun bu...

qw19 18-05-2008 18:51

Kimse sormayacak ilahi adalet yok. Olsa en azından bunun dünyada yansımalarını görürdük.

Kimi zaman bende keşke tanrı olsa diyorum, adalet için en azından ,fakat eğer tanrı olmuş olsa o zaman onun neden olduğu adaletsizlikleri cezalandırmak için başka bir tanrı daha gerekiyor.

Selamlar.

Anyon€ 19-05-2008 00:36

Su2 umarım dilaver abinin kastedtiği yönetim biçimini anlamışsındır.

Yazılarına bakılırsa sen o sisteme de öcü gibi bakıyorsun tıpkı ateizme baktığın gibi...her devrim de ölümler olur 1 de istatistiktir,1 milyon da...

Apo olayına da fena takılmışsın anlaşılan burada gördüğü ceza seni tatmin etmiyor.Korkuyorsun galiba burada cezasını çekipte cennette gitmesinden.

İşkence taraftarı olmadığını söylüyorsun ama Apo'nun cehennemde cayır cayır yanmasını istiyorsun(çünkü orada başka ceza biçimi yok sadece yanmak var Allah'ın kısıtlı aklı bu kadarına yetmiş yapılacak bir şey yok)

sevgilerle..

not:dilaver abi üstü kapalı yazmış yanlış anladıysam eğer bunu düzeltmesini isterim su2 herkes senin gibi kurcalasa da dinlere eleştiri artsa.

walla 20-05-2008 03:18

1400 yildir tanri uyuyormu yoksa BBG gibi oturmus bizemi bakiyo. acaba kimi eleyecek.
Bi bakin etrafiniza kamera mamera olmasin. Allah aceleyi sevmez eninde sonunda sizi cezalandirir.
Imzami degistireyim bu daha guzel
Size yakında âyetlerimi göstereceğim. Şimdi acele etmeyin. *

metalheart 20-05-2008 03:32

her iyi şeyin etrafında parazit yapacak kötülükler vardır bu genelde insan davranışlarıdır.
işte bundan dolayıdır ki insanoğlu devamlı çatışma içindedir ve bu didişme eninde sonunda kötü bir sonuç doğuracaktır. su2 prelude...

defolu üretim olmuş sanki...
mal iadesi de de yok herhalde....
müşteri memnuniyeti 0....
geçiniz....

su2prelude 20-05-2008 03:42

ebaru ben dini eleştirmedim ki:) ben dinin etrafındakilere bakarım, onlarla benim işim dinin içiyle ve özüyle benim sorunum yok. çünkü ben dinin içini eleştirmeyi çook önceden bitirdim.

dilaver kimse sormayacak ilahi adalet yok diyerek nereye varmış oluyorsun bilir misin??
eğer Allah inanacı lmasaydı yapacaklarının bir karşılığı olacağını insanlar bilmeseydi hırsızlık öldürmeler vs..vs.. müthiş artardı. ki amerika teksas eyaleti gibi bişi olurduk...

başka bir tanrı meselesi biraz alakasızgeldi bana. dünya bir imtihanyeri olarak bilinir İslam da. her şeyin karşılığı verilmiş olsaydı, aa bak cezlandırıldım demek ki Allah var, tanrı yok:) diyecekti insanlar o zaman ne olacaktı?? dünya bir imtihan yeridir ve sırf korkusundan değil Allah sevgisinden insanlar hırsızlık yapmaz, tecavüz etmez şu bu o... Allah dan 0 nu sevdiğim için korkarım... gibi... korku duyarak kendini yavaşlatan insanlara gelince ben bu korkunun kendisi bilmesede yalakalıktan değil de kötü- iyi kavramlarından iyi tarafın çekici olmasından kaynaklandığına eminim. kötü tarafı çekiciyken iyi tarafı çekici hale getirme ve isteme meselesi bu yani.

ebaru ben var ya senin kadar korkmuyorumdur aponun ceza çekip çekmemesinden, apo hiç umrumda bile değil ister yakalansın ister yakalanmasın ister öldürülsün ister işkence görsün her dk. bu adamı öldükten sonra neler beklediğini tasavvur edemem. belki de affedilir kim bilir sence... bence Bilen bilir:)

cehennem hakkında pek bir şey bildiğini zannetmiyorum sadece yanmak aklına geldiğine göre bence sen kesin konuşmadan önce araştır ki bilerek konuşmak yakışsın sana. parantez içine aldığın husus için şimdi sana birşey diyecektim ya neyse sen o cevabı "101 gol yiyen takımın teknik direktörü" adlı videodan al şahan ın:)

su2prelude 20-05-2008 03:45

Alıntı:

walla´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 108893)
1400 yildir tanri uyuyormu yoksa BBG gibi oturmus bizemi bakiyo. acaba kimi eleyecek.
Bi bakin etrafiniza kamera mamera olmasin. Allah aceleyi sevmez eninde sonunda sizi cezalandirir.
Imzami degistireyim bu daha guzel
Size yakında âyetlerimi göstereceğim. Şimdi acele etmeyin. *

walla sen hristiyanlığın tanrısından bahsediyorsun:) kolaygelsin.

su2prelude 20-05-2008 03:48

Alıntı:

metalheart´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 108898)
her iyi şeyin etrafında parazit yapacak kötülükler vardır bu genelde insan davranışlarıdır.
işte bundan dolayıdır ki insanoğlu devamlı çatışma içindedir ve bu didişme eninde sonunda kötü bir sonuç doğuracaktır. su2 prelude...

defolu üretim olmuş sanki...
mail iadesi de de yok herhalde....
müşteri memnuniyeti 0....
geçiniz....

defolu tüketim olmuş sanki...
beyin içine kadar servisimiz yok...
müşterimiz yok bizim...
gidiniz...:)

su2prelude 20-05-2008 03:52

ebaru aklıma gelmişken hitler ya da apo ki hitler akıllı davranmış vınn diye gitmiş adam... hitlerin cezası nedir?? kim verecektir? kimse vermiyecekse hepimiz asalım keselim kendi imparatorluğumuzu kuralım çalışmayalım öyle 5bin ytl maaşla filan..:)

yani o zaman mantık budur!..

qw19 20-05-2008 04:17

Alıntı:

su2prelude´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 108900)
başka bir tanrı meselesi biraz alakasızgeldi bana. dünya bir imtihanyeri olarak bilinir İslam da. her şeyin karşılığı verilmiş olsaydı, aa bak cezlandırıldım demek ki Allah var, tanrı yok:) diyecekti insanlar o zaman ne olacaktı?? dünya bir imtihan yeridir ve sırf korkusundan değil Allah sevgisinden insanlar hırsızlık yapmaz, tecavüz etmez şu bu o... Allah dan 0 nu sevdiğim için korkarım... gibi... korku duyarak kendini yavaşlatan insanlara gelince ben bu korkunun kendisi bilmesede yalakalıktan değil de kötü- iyi kavramlarından iyi tarafın çekici olmasından kaynaklandığına eminim. kötü tarafı çekiciyken iyi tarafı çekici hale getirme ve isteme meselesi bu yani.

Yanarak, depremlerde, savaşlarda çok büyük acılarla ölen bebekler, çocuklar damı sınavda su2prelude, bunlardan birinin kendi çocuğun olduğunu düşün gözlerinin önünde yandığını, çektiği acı ve ızdırabı, o zaman sana hangi tanrı sevimli gelebilir, cennete gidecek yalanı seni avutmaya yetermi.

Selamlar.

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 02:34 .