Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Önerdiğimiz Başlıklar (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=97)
-   -   Muhammed'in savaşları (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2827)

sodomo-- 30-09-2006 01:53

Muhammed'in savaşları

Şimdilik bir ön-liste veriyorum. Bu listede bir çok eksiklik var. Özelllikle tarihler konusunda çalışmalarım bitmedi. Ayrıca ilgili Kuran ayetleri ve kazanılan ganimetler de ilave bilgiler vereceğim. Tabii bunun yanında Bedir, Uhud, Huneyn, Hayber gibi önemli savaşların seyri ve Batn-ı Nahl gibi önemli seriyyeler hakkında da oldukça ilginç bilgiler ekleyeceğim. Şimdilik bazı ufak notlar ekledim, zaman içinde gittikçe artan miktarda bu savaşlar ve sonuçları ile ilgili bilgiler de olacak.

İlave not : Toplam savaş, gazve ve seriyye sayısının 100'e yakın olabileceği tahmin ediliyor. Bunlar sadece benim tespit edebildiklerim.

Hicretin 2. yılı

1- Sifülbahr seriyyesi: (Mart 623-Ramazan ayı) Hamza’nın kumandasında yapıldı.

2- Rabiğ seriyyesi: (Nisan 623-Şevval ayı) Ubeyde b. Haris’in komutasındaki bir süvari birliği tarafından gerçekleştirildi. Hac Suresi 39-40 ile ilk savaş izni veriliyor.

3-Benu Damra /Vaddan gazvesi : (Nisan 623-Şevval ayı). Saldırmazlık antlaşması yapıldı.

4-Harrâr seriyyesi: (Mayıs-623-Zilkade ayı) Sa’d b. Ebu Vakkâs başkanlığında düzenlendi.

5-Ebva gazvesi : (Eylül 623-Safer ayı )---Ebva köyüne yapıldı. Medine'den 23 mil uzakta bir köydü. Hicretin ikinci yılında Muhammedin bizzat komutan olarak katıldığı ile gazve. Kureyşin ticaret kervanına yapılan saldırı.

6-Buvat gazvesi : (Ekim 623 Rebiül-evvel ayı ) 200 kadar sahabiyle bir Kureyş kervanının önünü kesmek için yapılmıştı

7-Bedru’l-ula-Sefevan (1.Bedir) gazvesi : (Ekim 623 - Rabîü'l-evvel ayı)

8-Zü’l-Uşeyre : (Aralık 623 /Cemaziyelahir ayı) İkinci yılın ilk ayı. Hicretin 16. ayı.

9- Batn-ı Nahle seriyyesi: (2 Ocak 624- Receb ayı) Abdullah b. Cahş komutasında yapıldı. Bakara 217 bununla ilgilidir.

10- II.Bedir (Bedru'l Kübra) Savaşı :(13 Mart 624 Ramazan ayı) Al-i İmran Suresi (13, 41, 43,44,47,49, 67, 68, 69), Enfal Suresi 1, 9,10,11, 12, 13, 17

11-Beni Kaynuka : (Nisan 624-Şevval ayı) (Enfal 58)
---Bin beş yüz kılıç, üç yüz zırhlı elbise, iki bin mızrak ve beş yüz kalkandan ibaret olan silahlarını ve mallarını Medine’de bıraktılar. Onlardan kalan malların beşte biri Beytülmal'a ayrılarak gerisi Müslümanlar arasında taksim edildi.

12-Sevîk (Mayıs 624-Zilkade)

Hicretin 3.yılı

13-Karkaratülküdr (Temmuz 624-Muharrem ayında)

14-Gatafan (Eylül 624-Rebiül-evvel ayı)

15-Benî Süleym Cemazi (Kasım 624-Cemaziyel-evvel ayı)

16-Feran gazvesi -- Aralık 624 -Cemaziyelahir ayında

17-Zi Emer gazvesi:

18-Karede mevkii seriyyesi :Zeyd b. Harise komutasında gerçekleştirildi- Kureyş kervanına karşı-- Kervan ele geçirilerek Medine'ye getirdi. Muhammed kervanın mallarını ganimet statüsüne tabi tuttu.

19-Uhud (3/ 25 Ocak 625-Recep ayı----Şevval ayı) Bu savaş ile ilgili ayetler: Al-i İmran Suresi (121, 122, 123,124, 125, 140, 144, 153, 154, 155, 165 dir.)

20-Hamraülesed:

21-Katan seriyyesi : Uhud savaşından üç ay kadar sonra Muharrem ayında- Ebu Seleme komutasında yapıldı

Bi’r-i Maune faciası : (4 Temmuz 625’te Safer ayı) - İncelenecek
Recî' Olayı (625 Safer ayı): İncelenecek

Hicretin 4. yılı

22-Ben-i Nadir gazvesi : (4/29 Haziran 625) Kur'an'ın Haşr Suresi Nadiroğulları Gazvesi dolayısıyla nazil (!) olmuştur. Hatta bundan dolayı bu sûreye "Beni Nadir Sûresi" de denilmiştir.

Hicretin 5. yılı

23-Bedru’l-Mev’id:

24-Zatü’r-Rika :

25-Dumetülcendel :

26-Hendek (Ahzab Gazvesi) 1-24 Ocak 627. Ahzap (Hendek) suresinin 9-27 arası savaş ayetleri bu savaş ile ilglidir.

27-Gamre seriyyesi : Ukkaşe b. Mihsan komutasında kırk kişilik bir birlikle Esed kabilesine karşı

28-Süleymoğulları seriyyesi : Zeyd b. Harise komutanlığında Süleymoğulları kabilesine karşı yapılmıştır

29-Müreysî (Beni’l-Mustalik) 6/627 (Hicretin beşinci yılının şaban ayının ikisinde) Mustalıkoğullarından ganimet olarak altı yüz veya yedi yüz esir, beş bin koyun ve iki bin kadar deve alındı.

İfk olayı : İncelenecek

30-Benî Kurayza : (Ocak-Şubat 627 Zilkade ayı) (Ahzap 26-27 ayetleri bu gazve ile ilgilidir)

Hicretin 6.yılı

31-Beni Lihyan: Adal ve Kâre kabilelerine karşı

32-Gabe (Zûkared Gazvesi) Siret kitaplarına göre, Hicri 6. Yılın Rebiul-evvel veya Rebiul-ahir'inde,

33- I. Zü'l-Kassa'ya seriyyesi : Muhammed b. Mesleme komutasında Sa'lebe kabilesine karşı

34- II. Zü'l-Kassa'ya seriyyesi: Ebu Ubeyde b. Cerrah'ı kırk kişiyle göndermiştir. Muharib, Enmâr ve Sa'lebe kabileleri üzerine düzenlenmiştir

35-Fezare seriyyesi : Zeyd b. Hârise komutasında Fezareoğullarına karşı yapılmıştır.

36-Hudeybiye seferi : Mart-628-Zilkade ayı (Rıdvan Biatı ve yolda geri dönerken Hudeybiye Barışı'ndan bahseden Fetih Sûresi 18-19 nazil (!) oldu ve Fetih Sûresi 1 ayrıca Fetih suresinin 20. ayetinde bol ganimet vaadedilir.

Hicretin 7. yılı

37-Türebe bölgesi / Hevazin kabilesi seriyyesi: Şaban ayı- Ömer b. Hattab komutasında gerçekleşen bir sefer.

38- I.Mürre seferi : (Şaban ayı)- Beşir b. Sa'd komutasında gerçekleşti

39- Gatafan seriyyesi : (Şevval ayı) Beşîr b. Sa'd, Medine'ye baskın düzenlemek isteyen Gatafan kabilesine karşı üç yüz kişilik bir birlikle başarılı bir sefer gerçekleştirmiştir

40- Meyfaa seriyyesi : (Ramazan ayı)-Gâlib b. Abdullah komutasında Beni Uval ve Beni Abd b. Sa'lebe'ye karşı

41-Süleym seriyyesi : İbn Ebi'l-Avca es-Sülemi komutasında gerçekleşti.

42-Hayber :Haziran 628-Muharrem ayı

43-Fedek seriyyesi : Muhayyisa b. Mes'ud komutasında gerçekleşti.

44-Vadi'l Kura gazvesi: Muhammed Hayber’in fethinden sonra Vadi'l-Kura üzerine yürüdü. Buradaki Yahudiler kalelere sığınarak bir gün kadar direndiler. Fakat sonunda Hayber Yahudilerinin şartlarına göre teslim oldular. Buna göre yıllık arazi mahsullerinin yarısını İslam devletine vergi olarak ödeyeceklerdi. Teyma Yahudileri, Hayber, Fedek ve Vadilkura'da meydana gelen gelişmeleri duyunca Muhammed ile cizye üzerine antlaşma yaptılar.

Hicretin 8. yılı

45-Beni'l-Mülevvah seriyyesi : Gâlib b. Abdullah idaresinde bir seriyye.

46-II. Mürre seriyyesi : Gâlib b. Abdullah'ı Zübeyr komutasında yapıldı.

47-Siyy mevkii / Hevâzin'in Benî Âmir seferi : (Rebîülevvel ayı) Şücâ' b. Vehb'in komutasında gerçekleşti.

48-Zatüsselasil seferi : (Cemaziyelahir ayı) Amr b. Âs komutasında gerçekleşti.

49-Sifülbahr bölgesi / Cüheyne kabilesi seferi : (Receb ayında) Ebû Ubeyde b. Cerrah komutasında

50-Necid bölgesi / Muharib kabilesi : (Şaban ayı) Ebû Katâde komutasında birlik ile.

51-Mekke’nin Fethi (11 Ocak 630-Ramazan ayı)

52-Gumeysa bölgesi / Cezîme kabilesi seriyyesi: (Şubat-630-Şevval ayı) Halid b. Velid komutasında

54-Huneyn savaşı : 6 bin esir, 24 bin deve, 40 bin koyun ve 4 bin okka gümüş ganimet elde edildi Kuran'da Huneyn Savaşı'ndan, açıkça adı zikredilerek bahsedilmektedir. (Tevbe 25-27)

Ci'rane olayı : Huneyn gazvesinde elde edilen ganimetlerin dağıtımında çıkan "olay" olarak bunu da inceleyeceğiz.

55-Evtas savaşı : Huneyn savaşının bir kolu--Ebu Amir el-Eş’ari komutasında-- Huneyn savaşında kaçan Hevazinliler ile--Esirler arasında Muhammed'in süt kızkardeşi Şeyma'da mevcut-Muhammed bu duruma çok üzüldü.

56-Taif kuşatması : Beni Sakıf kabilesi ile---Taif şehri İslâm ordusu tarafından on sekiz gün kuşatıldı. Fakat o sırada fethedilemedi, çember kaldırıldı. Bir yıl sonra Taif halkı gelip müslüman oldular.

57- Mut'e Savaşı (629 Eylül). Zeyd b. Harise komutasında yapıldı. Zeyd hayatını kaybetti. 3000 kişilik İslam birliği ile 100 bin kişilik Bizans birliği arasında---Muhammed'in birlikleri geri kaçarak canlarını zor kurtardılar.

Hicretin 9. yılı

59-Tebük seferi : (630 yılı) Alkame b El-Fağva komutasında yola çıkıldı. Bu sefer esnasında Muhammed'in ordusu düşmanla karşılaşmadı; dolayısıyla çarpışma da meydana gelmedi. Bizans’ın Müslümanlara karşı herhangi bir ordu hazırlamadığı anlaşıldı. Tevbe Suresi (38-41) bununla ilgilidir

60-Fedek seferi : Muhayyisa b. Mes'ud komutasında gerçekleşti.

61-Akabe seferi : Halid b. Velid komutasında gerçekleşti.

62-Ezruh seferi : Halid b. Velid komutasında gerçekleşti.

63-Makna seferi : Halid b. Velid komutasında gerçekleşti.

64-Maan seferi : Halid b. Velid komutasında gerçekleşti.

65-Dûmetülcendel seferi: Halid b. Velid komutasında gerçekleşti--İki bin deve, sekiz yüz at, dört yüz zırh gömlek, dört yüz mızrak ganimet olarak ele geçirildi.

mep 30-09-2006 15:25

Re: Muhammed'in savaşları

yaw adam peygambermi teminatörmü anlıyamadım.
sanırım allah kavimleri helak etmek için bu kez muhammedi gazlayıp salmış.neyseki 40 yaşında peygamber olmuş.maazallah isa filan gibi peygamber doğsaymış o hırsla kutuplara bile girermiş.allah merhametliymiş yinede 40 ından sonra peygamber yapmış,insanlara karşı şevkatli ya o açıdan.bu arada birden gözümde bedevileri karşılarında gören kutup ayılarının şaşkınlığı canlandı. :lol:

agnostic_z 30-09-2006 15:31

Güneş balçıkla sıvanmaz lafının bi ispatı daha ;) Peygamber kendini savunuyordu,o kimseyi öldürmek istemezdi diyenlerin özellikle yorumlarını merak ediyorum.

sosyalist18 30-09-2006 15:49

Ne yapsin ademcagiz! Ne yaptiysa allahrizasi icin yapti! Bukadar yuklenmeyin!

mep 30-09-2006 16:17

Durun siz durun!
Şimdi müslüman abilerim gelip,islamın ne kadar barış dolu bi din,peygamberin ne kadar şevkatli ve sevgi dolu bi muhterem zaat olduğunu anlatsınlar görürsünüz .n'apsaydı *isa gibi bi tokat vurana öbür yanağınızı dönünmü deseydi.bak adam öyle dedi çarmığa gerdiler adamı.n'olmuş yani biraz insan öldürmüşse,öldürmeseydi o adamlar daha çok günaha girecekti.niye hep olumsuz düşünüyonuzki bide iyi tarafından bakın yaw.şimdi cezalarını tamamlayıp cennete bile gitmiştir hepsi.ben bu işi kıvırıcam he! bayaa iyi bi savunma yaptım.kimse bi açıklama yapmassa ben yapıcam valla.

M.onur 30-09-2006 16:21

Muhammed kimseye saldırmaz arkadaşlar. Muhammedin kalbi insanlara duyduğu sevgiyle doludur. Zaten Arabistanlardan kalkıp İstanbulun fethedilmesini isteyen de Muhammed değil bendim. :lol:

Esasen Muhammedin amacı tebliğdir. Tabi tebliği kabul edilmezse, anında ordularını gönderip ganimet ve cariye avına çıkar orası ayrı.

Tabi bir de atalarımıza yapılmış olan bir saldırı vardır. Her ne kadar Muhammed yapmasada Muhammedin uydurduğu kitaba ve ağzından çıkan hadislere göre gayet uygundur.

sosyalist18 30-09-2006 16:26

Bence haksizlik ediyorsunuz!Zaten bu dunya yalan dunya.Onlar olmedi! Peygamberin kilicinin Tadina varma serefine ulastilar!Hepsi cennetlik!!! Peygamber ne yaptiysa hep onlarin iyi amelleri icin yapti! Bunu katliam olarak dusunemeyiz.Zaten heriflerin kaderinde vardi,muhammed ne yapsin.Ayip oluyor ama yok *sukadar oldurdu *yok bu kadar oldurdu.Heriflerin kaderinde yazmasa oldurmezdi herhalde.Vardir bir bildigi.

kuvvaci 30-09-2006 17:10

İslam dini adam öldürmeye karşıdır dostlar. *:lol:
Öldürmemiştir kimseyi peygamber o *canım yok yok olurmu hiç islam ve cinayet hiç bir araya gelecek iki sözcükmü :lol: *bunlar tööbe töbe :lol: *dostça kalın

mep 30-09-2006 19:51

Evet arkadaşlar bu işi uzatmanın manası yok.
Rz.muhammedi saldırganlıkla suçlamak boş bi iş.çünküm aşağıdaki hadistende anlaşılacağı gibi.günah işleyip af dileyip allahı hoşnut etmeye çalışıyolardı.iyi okuyun bakiim hadisi.

Hadis No : 4131
Ravi: Ebu Hüreyre
Tanım: Resulullah (sav) (bir hadis-i kudsi'de) Rabbinden naklen buyururlar ki: "Bir kul günah işledi ve: "Ya Rabbi günahımı affet!" dedi. Hak Teala da: "Kulum bir günah işledi; arkadan bildi ki günahları affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır." Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim günahımı affet!" der. Allah Teala Hazretleri de: "Kulum bir günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle cezalandıran bir Rabbi vardır. Sonra kul dönüp tekrar günah işler ve: "Ey Rabbim beni affeyle!" der. Allah Teala da: "Kulum günah işledi ve bildi ki, günahı affeden veya günah sebebiyle muaheze eden bir Rabbi olduğunu bildi. Dilediğini yap, ben seni affettim!" buyurdu."
Kaynak: Buhari, Tevhid 35; Müslim, Tevbe 29, (2758)

*Evet şimdi ne diyceksiniz bakiim hı!allahın isteğine itaat etti günah işledi sonra tövbe edip allahı hoşnut ettiler diye *kızcakmısınız o müslümanlara.akıllı olun akıllı bak ne diyo diğer hadiste.günah işlemesseniz sizi helak eder günah işleyip af dileyecek başka toplumlar getiririm diyo.siz dua edin müslümanlar böyle sağa sola saldırıp sonra af dilediler(allahta onları af etti)yoksa şimdi başka toplumlar gelicekti yerimize.dimi ama.

30-09-2006 21:37

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Allahın Ganimetleri
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
FETİH:
48.14. Göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır. O, dilediğini bağışlar, dilediğine ceza verir. Allah çok bağışlayan, çok merhamet edendir.
48.21. Henüz elde edemediğiniz başka ganimetler de vardır ki, onlar Allah'ın bilgi ve kudreti dahilindedir. Allah, her şeye kadirdir.
ENFAL:
8.1. Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber'e aittir. O halde siz (gerçek) müminler iseniz Allah'tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resûlüne itaat edin.
8.30. Hatırla ki, kâfirler seni tutup bağlamaları veya öldürmeleri yahut seni (yurdundan) çıkarmaları için sana tuzak kuruyorlardı. Onlar (sana) tuzak kurarlarken Allah da (onlara) tuzak kuruyordu. Çünkü Allah tuzak kuranların en iyisidir.

Hadis No : 1090
Ravi: Mücemm'i İbnu Cariye el-Ensari
Tanım: Resulullah (sav) ile birlikte Hudeybiye sulhünde hazır bulunduk. (Sulh yapılıp) oradan döndüğümüz zaman, halk, develerini hızlandırarak (bir yere birikmeye) başladılar. Biz hayretle: "Bu insanlara ne oluyor, (niçin hayvanlarını hızlandırıp bir yere üşüşüyorlar?)" diye sorduk. "Resulullah (sav)'a vahiy gelmiş" dediler. Biz de, halkla birlikte harekete geçip develeri hızlandırdık, ilerleyince Resulullah (sav)'ı Kura'u'l-Gamim denen (Mekke ile Medine arasında Usfan'ın önünde bulanan) yerde bulduk. Devesinin üzerinde duruyordu. Halk toplanınca bize Fetih süresini tilavet buyurdular. Askerlerden biri: "Yani bu sulh bir fetih midir?" dedi. Resulullah (sav): "Evet!" deyip ilaveten: "Muhammed'in nefsini kudret elinde tutan Zat'a yemin ederim bu bir fetihtir" buyurdu. Süre-i celileyi okumaya devam eden Resulullah (sav): "Allah size, ele geçireceğiniz bol bol ganimetler vaadetmiştir. İman edenler için bir delil olması ve sizi doğru yola ulaştırması için bunları size hemen vermiş ve insanların size uzanan ellerini önlemiştir" mealindeki ayete kadar (Fetih 20) okudu. (Ayet'i kerimede işaret edilen acil ganimetle) Hayber kastediliyordu. Buradan ayrılınca Hayber'e gazveye çıktık. (Elde edilen ganimet) Hudeybiye'ye katılanlara taksim edildi. Bunlar bin beş yüz kişi idi. Bunlardan üç yüzü süvari idi. Ganimet on sekiz hisseye ayrıldı. Süvari olana iki, yaya olana bir hisse verildi." *
Kaynak: Ebu Davud, Cihad 155, (2736), Harac 24, (3015) *

Hadis No : 5937
Ravi: İbnu Ömer
Tanım: Resulullah (sa) buyurdular ki: "İyne usulüyle alış-verişte bulunur, sığırların peşine düşer, ziraate razı olur ve cihadı da terkederseniz, Allah size öyle bir zillet verir ki, dininize tekrar rücu etmedikçe o zilleti kaldırmaz." *(Zillet:Hor görülme,alçalma.)
Kaynak: Ebu Davud, Büyu 56, (3462)

İyne:
Bir malı vadeli satıp, daha sonra peşin para ile, vadeli fiyatından daha ucuz bir fiyatla geri almaya "iyne satışı" denir.

Bu konu üzerinde nedense pek durulmuyor. Bence üzerinde durulması gereken bir konu. Yer ve gökteki mülk allahınmış.(Gökteki mülk neyse!..)Şimdi bu mülk kendisinin kabul. İşin garibi bu mülk için kullarını birbirine düşürüyor. Diyor ki henüz elde edemediğimiz ganimetler var. Ondan sonra da bu ganimetler bana ve peygamberime aittir diyor. Ya mülk zaten senin. Sen bu mülkü savaş yoluyla almaya kalkıyorsun. Bu allah resmen eşkiyalık yapmıyor mu? Tamam dinini yaymak için savaş yapıyorsun. Kabul. Bu nasıl vicdandır bu nasıl adalettir ki insanların alın teriyle kazandıklarını zorla ellerinden alıyorsun. Hiç olayın bu boyutunu düşünen oldu mu acaba. Hem insanları öldür hemde değerli eşyalarına el koy. Bu hareketleri yapana eşkiya denilmiyor mu? İşte ben bu allaha onun için kuranın allahı diyorum. Şu zihniyete bakın. Allah tuzak kuranların en iyisidir diyor. Burda yine yakayı ele veriyor. Hani sen her şeye kadir değil miydin? Bu kadar aciz kaldın da tuzak kurmaya çalışıyorsun. Hem de övünerek ben iyi tuzak kurarım diyorsun. Şimdi bu senin büyüklüğüne yakıştı mı Kuranın allahı!...Ve sonuç olarak islamın geçim kaynağını hep ganimetler oluşturmuş. Çöl yaşamı onları bu yola götürmüş. Bu barbarlığın bu vahşetin sahibi de bu kuranın allahı olmuştur. Tamam islamiyeti yayma çabaları normal. Ama insanların ellerindeki değerli eşyalarını, mallarını, mülklerini gasp edip el koymak hangi vicdana hangi insanlığa sığar. Birileri bana bunu açıklasın...

Hadis No : 1099
Ravi: Ebu Hüreyre
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Hangi bir köye varır da orada ikamet ederseniz, hisseniz oradadır. Hangi bir belde de Allah ve Resulü'ne isyan ederse o beldenin beşte biri Allah ve Resulüne aittir ve o (geri) kalan) da sizindir." *
Kaynak: Müslim, Cihad 47, (1756); Ebu Davud, Haraç 29, (3036

Konuya bir hadis daha ekleyerek konunun hadis bölümünü ele almak istiyorum. Şurası açık bir gerçektir ki peygamber din yayılmacılığı(Temeli de ganimet) uğruna insanlara ticareti,tarımı ve hayvancılığı uygun görmemiş. Hadiste de bu zaten açık bir şekilde belirtilmiş.Çünkü insanlar bu alanlara yoğunlaşırsa o insanları savaşa götürmesi zorlaşacaktır. Alıntıladığım hadiste de ele geçirdiğiniz beldenin beşte biri bana ve allaha diğer kısmı da sizlere aittir. Akıl ve vicdan sahibi insanların şu söylediklerim hususunda birazcık düşünmelerini istiyorum. Bu nasıl bir anlayıştır ki hangi bir köye varırsanız hisseniz oradadır. Orada yaşayan insanlar müşrik de olsa onlar da allahın kulları değil mi? Yıllarca emek vermiş, göz nuru dökmüş bu insanların mallarını mülklerini bir çırpıda ellerinden almak hangi insanlığa sığar. Bu yapılanlar bir yağma ve talan değil midir? Üstelik bunların yapılmasını sağlayan da allahın kendisi ve onun adına bu yağma ve talan yapılıyor. Şimdi bu düşüncede olan bir allah nasıl adil ve adaletli olabiliyor. Bunun neresi büyüklük!...Ve bir de şunu söylemek istiyorum. Ve iddia ediyorum. Bu savaşların temelinde ganimet olayı olmasaydı o insanları savaşa götürmek mümkün müydü? Demek ki islam barış, sevgi ve hoşgörü dini değildir. Gittiği her yerde kan ve göz yaşı bırakmıştır. Erkekler öldürülmüş, kadınlar ve çocuklar esir alınmış ve bunlar cariye ve köle olarak pazarlanmışlardır. Şimdi benim islamla alıp vereceğim bir şey yoktur. Amacım gerçekleri ortaya çıkarmaktır. Bunlar ortaçağda yaşanmış ve o çağın koşullarında normal görülmüş şeyler. Ama normal olmayan bu ilkel ve çağ dışı dini göklere çıkarıp bize pazarlamak istemeleri. Onlar istedikleri kadar pazarlamaya çalışsınlar. İnsanlar benim gibi okudukça, araştırdıkça, sorguladıkça bu gerçekleri göreceklerdir. Ve insanlar bu gerçekleri gördükçe bu dini elbette bizim yaptığımız gibi sorgulayacaklardır. İnsanlar sorguladıkça tabu can çekişmeye devam edecektir. Bunun yolu açılmıştır ve bunu engellemeye güçleri yetmeyecektir. Kim ne derse desin tarihin akışı hep ileriye olmuştur...

Sevgili Sodomo,
Daha önce ben allahın ganimetleri diye başlık açmıştım. Nedense inançlı arkadaşlarımdan yazan olmadı. Bari buraya alayım da konuya katkı olsun. Sevgilerimle...

Tapir 30-09-2006 21:41

BARIŞ....

NE SAÇMA BİR SÖZ.

HAYAT BAŞTAN SONA SAVAŞTIR.

Barışa inananlar et yemesin.

ot yemesin.

Çünkü siz varolmak için her dakika yüz binlerce hayvan telef oluyor. Sırf o lanet midenizin açlığını doyurmak için yüz binlerce mahluk hayata gözlerini yumuyor.

Vücudunuza da söz geçirin.

Her saniye vücudunuzda bakteriyel savaşlar katliyama dönüşüyor.

Her nefeste doğayı yok eden insana hangi din SAVAŞSIZ GELDİ? HANGİ İDEOLOJİ SAVAŞLA BESLENMEDİ?

Kominizm mi savaşı yasakladı?

Kırım Türklerine ne oldu?

KGB kimleri katletti?

Sosyalizm palavrası kimlerin GIRTLAĞINI DEŞİP ILIK ILIK KANINI AKITTI !

Ne barışı be.... saçmalamayın....

Ben BARIŞ diye masallar anlatanlar kadar savaşanlarına rastlamadım.

BARIŞ diyenler şimdi dağlarda ve Türkiye Cumhuriyetinin Ordusuna kurşun sıkıyor.

"AL SANA BARIŞ" diyenlerce her gün göz yaşına boğuluyoruz.

Muhammet isadan farklı ne yaptı?

İncilde bile kardeşi kardeşe düşürmeye geldim diyen isa mı tanrı?

veya modern bir firavun gibi davranan lenin mi insan? O değil mi 100 binlerce Kırım Türkünü katleden...?

Kim kimi kandırıyor.??

Ateistim... ama komançi değilim.... olmadım.... olduramazsınız.... kullanamazsınız...

Çünkü ben "NASYONAL SOSYALİSTİM".

MUHAMMET KENDİ IRKINI KORUDU VE KOLLADI.

muhammet kendi ırkı için ideal bir ticari din yarattı.

Hurmasından tutun da hac ziyaretine kadar tamamen kendi neslini zenginliğe boğdu.

Ben işte buna hayranım. Yoksa gerisi savsata... hikaye...

Bunu sadece sizler bilmiyorsunuz. Bunu biz NASYONALLER de biliyoruz. Bu anlamda kendinizi fazla gizeme ve bilmişliğe vermeyin.

Ana bu siteyi takdirle izliyorum .... ve atsanız da izleyeceğim. Çünkü ben de ateistim ve sizinle aynı kaynaktan besleniyoruz. Aramızdaki fark buna siz sahipleniyorsunuz. Bizse fazla üstelemiyoruz.

Uygunsuz sözcüklerinizi sildim. Lütfen hakaret etmeden düşüncelerinizi yazınız. Ezkamo

pante 30-09-2006 22:26

Sevgili Sodomo sayesinde İslam'la ilgili bir konuda daha iyi aydınlanıyor ve gerçeği görüyoruz.
Müslümanların neredeyse tamamı Bedir, Uhud, Hendek gibi birkaç savaşı bilir. Bu savaşları da Mekke'li Müşriklerin müslümanlara saldırısı sanırlar.

Halbuki gerçek bu değildir. Peygamberliğini ilan eden Muhammed 13 yıl boyunca kendisine inanan sayısını arttırmaya ne kadar uğraştıysa da başarılı olamamış, tebliğ yoluyla netice alamayacağını anlayınca strateji değiştirmiş ve cihatla, kılıç zoruyla, savaşla büyüme yolunu seçmiştir.

Allah bir peygamber gönderiyor ve ona hemşehrisinin, çevre şehirlerin, bölge kabilelerin canına, malına, toprağına saldırma emri ve izni veriyor. Öyle mi? İslam'ın yayılması için tüm bunlar mübah mı?
Ne suçu vardı babaları öldürülen, anneleri, ablaları cariye, abileri köle yapılan çocukların..
El konulan kervanlardaki mallar helal miydi?
Çoğu savaştan uzak, kendi halinde yaşayan kabilelerin ganimet olarak alınan deve ve davarlarının etleri boğazlarından geçerken besmele çekmeyi, sonunda da "Elhamdülillah" demeyi unutmamışlardır herhalde. Ne de olsa tüm bunlar Allah sayesinde...

sodomo-- 01-10-2006 14:15

Güzel dostlarım, ne mutu yalan ile gerçek arasında ayırım yapabilene, ne mutlu iyi ile kötü, doğru ile yanlış arasında ayırım yapabilene.

Herşeyden önce Mephisto, Sosyalist, Kuvvacı arkadaşlara katılımları için teşekkür ediyorum.
Ezkamo hocam, sen de bu sitenin hadis uzmanısın bilesin. Hadisler ile ilgili çalışmalarımıza da yeri geldikçe devam edeceğiz. Benim en çok 8tabiri caizse) abondone olduğum hadis ise şu oldu:

Kureyza katliamı ile ilgili :

Kütb-i Sitte sırası 1023 - Semure Ibnu Cündeb (radiyallahu anh) anlatiyor: "Resulullah (aleyhissalatu vesselam) buyurdular ki: "Müşriklerin yaşlılarını öldürün, fakat tıfıllarına (şerh) yani henüz tüyü çıkmayanlara dokunmayın."

Ben-i Kureyza katliamını ne şekilde olacağına karar veren Muhammed'in adamlarından Sa'd İbnu Muaz çocuklar dışında kalanların öldürülmesine hükmediyor ve kimin çocuk olup olmadığını kontrol etmek için "tüy" kontolü yapıyorlar, yani hangi çocuk bluğ çağına ermiş onun kontrolü yapılıyor ve bluğ çağına girmiş çocuklar dahil hepsi katlediliyor; yani 12-13 yaşından itibaren kafalar kılıçla kesiliyor.

Toplam sayı 700-900 arası insan ve kesme işlemi Ali ve Zübeyr tarafından gerçekleştiriliyor. Herbirine 350-450 arası insan düşüyor.
Şimdi tahmin edelim bakalım bir kişi 350 kişiyi ne kadar sürede keser.
Her 20 kesimden sonra 10 dakika kol dinlendirdiklerini de hesaba katalım ve her kesim işlemi 3 dakika sürsün.

350 X3 =1050 dakika = 17,5 saat
Mola sayısı : 350/20= yaklaşık 17 kez
17 X 10 dk. = 170 dk = yaklaşık 3 saat
17,5 saat kesme + 3 saat kol dinlendirme = 20,5 saat

Arada 4-5 saat de uyumak zorundalar. Topma 24-25 saat yani 1 gün minumum süre.

Zaten hadislerden anladığımız kadarı ile diğer kadınlar ve çocuklar ağlayarak ve dövünerek bu katliamı seyretmişler. Yani babaları, abileri katledilen çocuklar ile kocaları, abileri, babaları katledilen kadınlar feryat figan bir haldeler.

Hadi birazda olayı gözümüde canlandıralım : Her kılıç darbesi "Allah-u Ekber" nidası ile yapılıyor çünkü "tek vuruş." Eğer kesme olsa bu "bismillahirahmanirrahim"dir. Ali ve Zübeyr her vuruştan önce Allah-ü Ekber, diye bağırıyorlar ve seyredenler sadece katledilenlerin hanımları ve çocukları değil aynı zamanda Muhammed'in ashabı da orada ve bu Allah-u Ekber nidalarına onlar da katılıyor. Katliam adeta toplu zikir ayinine dönüşüyor. Tabii fışkırarak oluk oluk akan kanları ve o kanların oluşturduğu havuzu da bir düşün veya inleyenler, tek vuruşta ölmeyenler, hala can çekişenler.....

Ayrıca Kuran'da bu katliam Ahzap 26-27 'de geçiyor :

Ahzap 26 :Allah; Ehl-i Kitaptan, müşrik ordularına yardım edenleri kalelerinden indirdi ve kalplerine korku düşürdü. Bir kısmını öldürüyor, bir kısmını da esir alıyordunuz. Allah, onların yerlerine, yurtlarına, mallarına ve ayak basmadığınız topraklara sizi mirasçı yaptı. Allah'ın her şeye gücü yeter.

Ahzap 27. Allah, onların yerlerine, yurtlarına, mallarına ve ayak basmadığınız topraklara sizi mirasçı yaptı. Allah'ın her şeye gücü yeter.

Yani katliamın ve de ganimetin Kuran'da da ispatı var.

Peki hemen peşinden gelen Ahzap 28'de ne var bakalım :

Ahzap 28 : Ey Peygamber! Eşlerine şöyle söyle: Eğer dünya dirliğini ve süsünü (refahını) istiyorsanız, gelin size boşanma bedellerinizi vereyim de, sizi güzellikle salıvereyim.

Nasıl ama ? Efendim, Kureyza da katliam yapılıp ganimetler ele geçirilince Muhammed'in eşleri ve müminlerin mübarek anaları Muhammed'e tavır koyuyorlar "O kadar ganimet topluyorsun bize yok mu ?" diye. Bu durum Muhammed'in o kadar canını sıkıyor ki, hemen ayet indiriveriyor ve onları da Allah ile korkutuyor. Eeee dünya malına düşkünlük sadece Muhammed'e mahsus değil ya, hamımlarına da sirayet etmiş....

İşte böyle Pante dostum, bir yandan katliam ve bir yandan akbabalar gibi ganimete üşüşme tarihidir Muhammed'in başlattığı İslam tarihi.

Bize iyi ile kötü, doğru ile yanlış, güzel ile çirkin arasında ayırım yapabilecek insanlar lazım.

01-10-2006 18:27

Sevgili Sodomo,
İşte biz insanoğlu böyle garip yaratıklarız. Putumuzu yaratıp o puta tapmakta üstümüze yoktur. Tutmuşlar bir çöl bedevisini kendilerine rehber edinmişler. Üstelik ilahlaştırarak. Adamın kitabına bakıyorsun, yaşamına bakıyorsun felaket bir durum.

Ben bu gün islam ilkel ve çağ dışı bir dindir derken kendim uydurmuyorum. Aydın bir insan olarak kuranı da inceledim, hadisleri de inceledim. Bu incelemem sonucunda bu kanıya vardım. Felsefe ortaçağ felsefesi. Yaşam ortaçağ yaşamı. Yani baştan sona bir ilkellik. Her neyse. İnanır mısın insanlarımız nasıl bu kadar kör oluyorlar anlayamıyorum.

Sen, ben, onlar hepimiz bir insanız. Aklımız var mantığımız var. Eğer bir şey arıyorsak insan olarak kendimizde arayalım. İşte insan olarak en büyük hatamız bu. İyi insan olabilmek için ne allaha ne de peygambere ihtiyacımız var. Bunu bir türlü anlatamıyorum. Ya bir insan olarak kendine niye inanmıyorsun? Kendi gücünü niye göremiyorsun? Tutup da bir yerlere sığınmaya çalışıyorsun? Biz bu kadar mı zayıfız. Bu bir acizlik değil midir? Niye bir türlü kendimize güvenemiyoruz?

Felsefesi korku, ölüm, savaş ve kin üzerine kurulu bir kitabı rehber edinmek ne kadar korkunç bir olay? Hiç uzağa gitmeye de gerek yok. Atalarımıza yapılanlar ortada. Bu peygamberlerinin mirasının devamıdır. Çünkü o miras olarak savaş ve bunun sonucunda ganimet olayını bırakmıştır. Düşüne biliyor musun hem insan öldür hem mallarına el koy hem de kadınlarını çocuklarını esir al, onları köle ve cariye olarak kullan ve pazarlarda sat. Üstelik tüm bu yapılanlar da allah adına yapılıyor. Sonra da kalk islam sevgi ve barış dinidir de.

Yutturamazlar dostum yutturamazlar. İnsanlar okudukça aydınlandıkça bunların maskeleri de düşecektir. İşte onun için bizler burdayız. İnsanlarımızın imkanları olsa da bizleri izleseler. Bak görecektin o zaman nasıl çığ gibi büyüdüğümüzü. İnsanları bu dine de yönelten ekonomik sıkıntıları değil mi? Yoksulluk değil mi? Cehalet değil mi? Bu dinlerin de beslendiği yerler buralar değil mi? İşte bunların hakkından gelebilmek için bataklığı kurutmak gerekir. Aslında biz sivrisineklerle uğraşıyoruz. Onun için de hep diyorum ki muasır medeniyet seviyesi. Bu seviyeyi yakaladığımız an bu bataklık da kuruyacaktır. Sevgilerimle...

vartor 01-10-2006 18:51

Bu sure muhammedin de diger peygamberler gibi, yahudi olabilecegini acikliyor;Sana savaş ganimetlerini soruyorlar. De ki: Ganimetler Allah ve Peygamber'e aittir. O halde siz (gerçek) müminler iseniz Allah'tan korkun, aranızı düzeltin, Allah ve Resûlüne itaat edin.
* * * * Uyanik da onun icin; allahin ve kendine dusen payi alip isletiyor, allaha, bir cek gondererek hesabini goruyor.
*Saka bir tarafa, bu sure bile soru isaraeti yaratmiyor muslumanlarda. Dunyevi ganimeti ne yapacak allah diye sormuyorlar. Ol deyince olmuyor muydu?Alaatinin sihirli lambasindaki cin bile daha becerikli galiba bu tanridan; ganimete ihtiyaci varsa resulunun, neden ol deyip de yaratmiyor da, bu kadar iskencelere sokuyor zavalliyi.

spartacus 01-10-2006 20:24

Sevgili sodomo, verdiğin bilgiler için en sonunda bunları makale tarzında dizgi yapacağım. Derli ve toplu aralarda bölünmemiş..

Çapulculuk din(öncekiler, sonraki kutsallar) ile açıklanamaz ama her din çapulculuk ile, şu anlattıklarınız ile ifade edilebilir. İnsanlık tarihi ise, Ne Muhammedler, ne Krallar, ne Firavunlar çıkarmış, kutsal, dokunulmaz, her söylediği emir, yücelerden yüce Tanrıyı temsil eden yücelerden yüce varlık, hiç kuşkusuz itaat, diz çöküş, ilahi çobanlık ve geriye kendinden olmayan bir sürü zavallı insan, zavallı mallar, zavallı toprak, zavallı hayvanlar, tek suçları ise başka türlü inanmak, karşılarında ise onlarla savaşmaya inandırılmış yine zavallı insanlar..
Tezgah tam ve hazır, tıkır, tıkır, tıkır, tıkır, kıtır, kıtır, kıtır işliyor.

Minareyi çalan kılıfını hazırlarmış. İnsan, sahneleri düşündükçe irkiliyor. Gerekçeleri ise daha korkunç.

vartor 01-10-2006 20:34

Sevgili Spartacus, bu sefer kisaca, butun gercegi dile getirmissin. Tebrikler.

mehmet-k 01-10-2006 21:33

selamlar
peygamber sav.ın yapmış olduğu tüm savaşlar dünyanın en kansız
savaşlarıdır.tüm savaşlarda toplam 262 müşrik öldürülmüştür.beni kureyza hariç.bu olayın savş sonucumu olup olmadığı tartışılır.fakat savaşlarda insan hayatına ne derece değer verildiği ortadadır.

sosyalist18 01-10-2006 22:16

Alıntı:

selamlar
peygamber sav.ın yapmış olduğu tüm savaşlar dünyanın en kansız
savaşlarıdır.tüm savaşlarda toplam 262 müşrik öldürülmüştür.beni kureyza hariç.bu olayın savş sonucumu olup olmadığı tartışılır.fakat savaşlarda insan hayatına ne derece değer verildiği ortadadır
kardes bu kadar basit degil.Istersen formun basindan oku!Ordaki hadisleri laf olsun koymamis adam."savaşlarda insan hayatına ne derece değer verildiğini"gor diye koymuslar!

pante 01-10-2006 22:27

Bu rakamlar hiç inandırıcı değil. Örneğin sadece Hendek Savaşında müslümanların 3000 askeri, Kureyşlilerin ise kimilerine göre 24.000, kimilerine göre 10.000 askeri var. ( 10.000 ila 24.000 arasındaki bu anormal farklılığa dikkat)
Hepsi okla, kılıçla, mızrakla birbirine giriyor. Sonuçta müslümanlar 4, Kureyşliler 5 ölü veriyorlar.
Böyle bir saçma sonuç olur mu? Sopa ile savaşsalar dahi bu rakamlardan çok daha fazla ölen olur.
Bu 262 rakamı, kabilelere yapılan tek bir gece baskınının neticesi olabilir ancak..

"Müşriklerin yaşlılarını öldürün de çocuklarını bırakın!"(Ebu Davud, Cihad/121, hadis 2670; Tirmizi, Siyer/29, hadis 1583.)

Bu emir, Kurayza Yahudileri'nin öldürülmesi sırasında verilmişti. Çocukların bırakılması isteniyordu. Çünkü onlar ele geçirilmiş değerli ganimetlerdi, köle yapılacaklardı. Bu katliamda, Peygamber'e dil uzattıgı için bir de kadın öldürüldü. Gene, gece baskınlarında, kafirler toptan kılıçtan geçirilirken, evler yakılıp yıkılırken, öldürülenler arasında kadınlar ve çocuklar da bulunuyordu. Bunun üzerine, Peygamber'e arkadaşlarından biri şöyle sordu: "Ya Resulallah! Evlere yapılan gece baskınlarında, müşriklerin kadınları, çocukları da öldürülüyor, ne dersin?"

"Onlar da öbürlerindendir.(Kadın ve çocuklar da onlardandır.)(Bkz.Ebu Davud, Cihad/102, hadis 2638; Cihad/121, hadis 2672; Ibn Mace, Cihad, hadis 2840; Ahmet Ibn Hanbel, 4/46; Tirmizi, Siyer/19, hadis 1570)

sodomo-- 01-10-2006 22:59

Bu adamlar ne kadar densiz böyle ya...Kıvırma mı desek, gizleme mi desek, ruhsuzluk mu desek, kişiliksizlik mi desek bilemiyorum. Hepsi aynı tornadan çıkmış gibi...

Arkadaşım Kureyza hariç 263 kişi ne demek ? Niye Kureyza hariç ?
Ne olduda Kureyzayı dışarıda bıraktın ? Ne kadar uyanıksınız böyle yahu...

İkincisi, hadise öyle yorumlanmaz. Herşeyden önce kılıç ile yaplan savaşlar ile tank-top-tüfek ile yapılan savaşlar birbirinden farklıdır.

Sonra sadece Muhammed'in dönemi değil Muhammed sonrası halifeler dönemi ve daha sonrasına da bakılır İslam tarihinde cihad da katledilen insan sayısını anlayabilmek için. Mesela Curcan'da, Talkan'da Buhara, Semerkand'da Muhammed'in sünneti gereği katledilen Türk sayısı 150 bini bulur. O savaşlarda Muhammed ne uygulamışsa birebir aynısı uygulanmıştır ve Türk kızları çöl bedevilerinin cariyesi haline getirilmiş, çocuklar esir pazarlarında satılmıştır. Bu Muhammedin başlattığı cihad geleneğinin sonuçlarına topyekün bakmak lazım gelir.

İslam tarihçileri Muhammed'in dönemi ile ilgili olarak 1500 ölü rakamında neredeyse ittifak halindedir. Yani 263 değil 1500'dür o rakam.

İlave olarak, 1500 ölü 4-5 bin yaralıya tekabül eder.
Her savaşta durum böyledir. Bugünün savaşlarında bile yaralı sayısı ölü sayısını katlayarak geçer. Tahmninime göre 5000 in üzerinde de yaralı vardır.

Üçüncüsü, Muhammed seferlerinin çoğu"sulh" ile sonuçlanmıştır. Yani;

a) Muhammed'in saldırdığı kabileler topraklarını bırakıp terketmeyi kabul etmişlerdir

b) Muhammed'in saldırdığı kabileler Muhammed'e cizye, haraç, öşür vb. vergiler ödemeyi kabul etmişlerdir

c) Muhammed'in saldırdığı kabileler topraklarından elde ettikleri gelirin yarısını Muhammed'e vermeyi kabul etmişlerdir

d) Muhammed'in saldırdığı kabileler Kureyza katliamı ile aynı akibete maruz kalmamak için zoraki müslüman olmayı kabul etmişlerdir.

e) Muhammed'in saldırdığı kabilelerin adamları Muhammed'in esirleri olmayı kabul etmişlerdir ve kadınlar ile mute nikahı kıyılarak ırzına geçilmiş ve sonra pazarda satılmış, çocuklarda Şam esir pazarında köle olarak satılmışlardır ve tabii Muhammed'de o kabilenin en güzel kızını kendine seçmiştir. (Safiyye, Cüveyriye gibi)

f) Muhammed'den aman dileyen kabileler Muhammed'in saflarına katılmış ve onunla ortak seferlere çıkmışlardır. (Müslüman olmasalar bile-yani Muhammed'in birlikleri içinde onun tabiri ile "müşrikler"de vardı)

daha bir sürü değişik varyant vardır katliama uğramamak için kullanılan.

Yani yaşatmanın öldürmekten daha fazla kar getirdiği durumlarda her daim öldürme-süründür anlayışı hakim olmuştur.

Üstüne üstlük olaylara "sayı" bazında bakılmaz. Peygamber olduğunu iddia eden adam savaşı değil insani değerleri yüceltmekle mükelleftir. Yok eğer tersini yapar da savaş, ganimet, servet ve şehvet peşinde koşarsa o zaman o değil peygamber normal bir insan olarak bile değer taşımaz. Tek bir vukuatı bile yeterlidir ne mal olduğunu anlamak için.

Ve aklı başında herkes de bunu çok iyi anlamıştır.

Gerisi laf-ı güzaf...

sodomo-- 01-10-2006 23:08

Sevgili Pante adamlar o kadar uyanık ki anlatamam.

Eğer burada Muhammed'in eşlerinin yaşını tartışsak bu seferde rakamlar büyütülmeye çalışılır iyi mi :)

Yahu adamlar diyor ki: "Kureyza haric 263 kişi"

Küçül küçül de cebime gir :)

Neden Kureyza hariç oğlum ? Haa ? Söyle bakayım bağa....

Yahu rakamı ufak olsun dedik ağam işte idare ediver :) :) :)

Hepsi tek bir tornadan çıkmıştır bunların hepsi....

sosyalist18 01-10-2006 23:09

Sayin sodomo adamin onune koymussunuz belgeleri!Yaziktir herif dinden cikacak.Biricik muhmmedin azicikda olsa *insan sevgisi vardir bence. 262 kisicik olmus 12620 kisicik ne cikar...Allah rizasi icin degilme nasiilsa.

pante 01-10-2006 23:40

Alıntı:

"fakat savaşlarda insan hayatına ne derece değer verildiği ortadadır."
Rakamları küçültecek, gerçeği tahrif edecekler. Neden?
Çünkü alıntıdaki cümlede olduğu gibi bir sonuç koyacaklar ortaya.
İnsan hayatına değer veriliyormuş!!
Onun için mi hadiste yazıldığı gibi, kadın ve çocukların da öldürülmesine "Onlar da öbürlerindendir" cevabı veriyor peygamber.

Sodomo, densizlik Mehmet-k arkadaşta olmasa bile, onu yanıltan, onun gibileri aldatan dinci yayınlarda.
"Özrü kabahatinden büyük" derler ya! Ortada bir yanlış var. Bu yanlış yalanla, saptırmayla gizlenmeye çalışılıyor.
Eskiden buna gerek duymazlardı.Barış, insan hakları vs. konularda toplumlarda duyarlılık yükselince mecbur kaldılar anlaşılan.

sodomo-- 02-10-2006 00:02

Pante şimdi bu "Kureyza hariç 263 rakamı" neredeyse bütün İslamcı sitelerde yazar da neye göre yazarlar kendileri de bilmezler. Yani birisi saymış bir vakit hepsi birbirinden kopya çeke çeke devam ettirmişler konuyu.

Bir kere nereden buldun 263'ü ?

İkincisi niye Kureyza hariç ? Mantığın nedir Kureyza hariç derken ? Öyle değil mi ama ? Niye hariç diyorsun? Gelişigüzel o hariç bu hariç denilir mi ? Neye göre hariç diyorsun ?

Üçüncüsü yaralı sayısı kaç ? Hadi madem çok iyi hesaplaıyorsunuz rakamları bari yaralı sayısını da söyleyin, değil mi ama ?

Üçüncüsü ulema 1500 rakamını verirken size ne oluyor da 263 diyorsunuz ?

Neyi gizliyorsunuz kimden gizliyorsunuz ? Siz alemi kör milleti saf mı zannediyorsunuz ?

Sonra Muhammed'în peygamber olduğunu iddia eden sizlersiniz o halde hiç mi akletmezsiniz ki "kelle sayısına" göre bir peygamberin iyi bir adam olup olmadığı anlaşılmaz "bir" kişiyi bile öldürtmüşse o adam peygamber olamaz, diye hiç mi düşünmezsiniz ?

Cinayet tek kişi de olsa cezası ömür boyu, bin kişi de olsa cezası ömür boyudur günümüz hukukunda...

Rakamlarla oynayarak neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz.

Hatırlayacaksan bir tanesi de biz Muhammed dedikçe Atatürk ve İstiklal mahkemeleri diyordu...

Sanki başka bir zaman da ve başka bir yerde yapılanlar o dönem kendine peygamber diyen bir adamın yaptıklarını mazur gösterirmiş gibi.

Üstelik bir vatan savunması ile bedevi kabileleri arasında yapılan ganimet savaşları ve mukateleler karşılaştırılabilirmiş gibi.

Üstelik çıkarttık rakamları koyduk önüne yine aynı tango....

Yahu cins bunlar arkadaş cins. Bunlardan birisi cevaben abuklama tarzında bir yazı yazmıyor mu cinlerim tepeme çıkıyor vallahi...

Sonuçta Pante dostum gençlerin eğitimi çok ama çok önemli bir konudur.

Ve bence en önemli eğitim konusu "insani değerlerin" ne olduğunun öğretilmesidir. Eğer bunlar verilmez ise katliamcılara "peygamber efendimizin o mübarek gözlerinden yaşlar süzülüyordu......" diye başlayan cümleler ile hitap edilir.

Ondan sonra mantık, felsefe, bilimsel metodolojiler vb. zihinsel faaliyeti artırıcı ve "düşünmeyi öğreten", "sorgulamayı öğreten" aktif bir eğitim şart. Yok öyle bilgi doldur öğrencinin beynine hard disk gibi olmuyor kardeşim vallahi olmuyor. Bak buraya gelen şeriatçılar asgari lise mezunu ama hepsi boş be kardeşim...Halbuki lise eğitimi çok iyi bir eğitimdir fizik, kimya, biyoloji vb bilimler öğretileriken nasıl olur da bu kadar "anti-bilim" ve "anti-mantık" üretilir hayret etmemek mümkün değil.

vartor 02-10-2006 00:35

Sodomo,
* * * * * Haykirisini taa Kanada'dan duydum, onlar makul gorurken yapilan vahseti, bizim ahlak kurallarimiza tamamen aykiri dusuyor.
Sebebi ne biliyor musun? IMAN.
*Imandir aramizdaki en buyuk fark. Lise mezunu degil, universite profesoru bile olsa farketmez, kilit vurulmustur bir kere.
*Iman, insandaki akli alir, beyni, pacavraya cevirir.Ne muhakeme kalir ne ahlak ne de nefsine durustluk.
* Psikologlar ne der bu hale bilemem, *benim gorusume gore, beynin mudaafa mekanizmasi, gerceklere kapatir beyni, MUHURLER. Bir kere kilitlendi mi anahtari dogmalar alir, musade etmezler acilmasina artik.

sodomo-- 02-10-2006 00:51

Haklısın Vartor. İman gözleri köreltir beyni mühürler demişsin ama "Aşk gibidir"olanına katılamayacağım çünkü "Aşk"ın zeresi olsa o katliamlar yapılmazdı. Bizim için önemli olan bu şeriatçı güruh değil, asıl önemli olan geleceğin genç kuşaklarını nasıl yetiştireceğimizdir. İşte bu şeriatçıların durumu gösteriyor ki eğer okullarda çağdaş bir anlayış aşılanamaz ise maalesef eğitim alt yapısı ne olursa olsun insan beyni hurefelere yenik düşüyor. O yüzden eitimin "bilgi depolama" üstüne inşaa edilmememesi gerekiyor. Aksi taktirde çok şey bilen ama sorgusuz sualsiz kendisine öğretilen hurafelerin sadık bir takipçisi olan gençler yetişiyor.

Ben şeriatçının takkelisi-cübbelisinden değil kravatlısından korkarım.
Bu adamalar muazam organizasyonlar kurmuş durumdalar memlekette. Olağan üstü siyasi-ticari-sosyal-din-kamusal baskı unsuru durumuna gelmişler. D.Perinçek gibi ne yaptığını bilmez siyasetçiler de İran'daki Tudeh örneğini unutarak garip ittifaklara giriyorlar şeriatçılarla. Ama bilsinler ki şeriatçı ile el sıkışmak şeytan ile tokalaşmaktır. Zamanı gelince kullanılıp bir köşeye atılmayı baştan kabul etmektir.

Onun gözünde sen daima ya kafir, ya müşrik, ya mürted, ya fasık olacaksın. Onlara göre "küfür tek bir millettir" ve sende o milletin içindesinir. O adamlar gücü ellerine geçirene kadar her türlü taklayı atarlar ama bir kere güç ellerine geçtimi gerisi Allah-u Ekber" nidaları ile halledilecek bir mesele olacaktır.

Kendi anasına babasına bile "Müslüman değilse kafirdir ve onlara mağfiret dilenmez" diyen bir güruhtan ne bekleyebilrisin ki ?

humayun 02-10-2006 05:20

Haydi bakalım şimdi freni patlamış kamyonlar gibi başıboş sarf edilmiş cümlelere ve kelimelere gel de cevap ver!!!(herkesi kastetmediğimi belirteyim :!: )

Tapir nickli arkadaşın söyledikleri yabana atılacak şeyler değil.Onun yazdıkları bazılarınızın tükettiklerinden daha değerli ve bilimseldir :idea:

Şimdi Allah kıyameti koparsa bazıları Allah da bir canidir insanları katletti dersiniz değil mi?Kanımca tabiki evet.

Hz. peygamberin karşısındakileri *ele alalım.Suçları nedir bunların:

:arrow: FİTNE-FESAT ÇIKARMAK (bakara 191,bakara 217,nisa 91,maide 49,enfal 73,tevbe 47-48-49,İsra 73,ahzap 14)

:arrow: ALLAH IN DİNİNİ PARÇALAMAK ve ALLAHIN SÖZLERİNİ DEĞİŞTİRMEK (bakara 79,bakara 85,bakara 101-174,176-213,al i imran 7-19-23-70-72-78-186,nisa 44-47 ve daha onlarca ayet

:arrow: BOZGUNCULUK YAPMAK( peygamberin yaptığı iddaa ediliyor ya)(bakara 191-217,maide 33,hud 116-nahl 88)

:arrow: PEYGAMBERLERİ ÖLDÜRMEK(bakara 61-91,Al i imran 21-112-181,nisa155

:arrow: KIZLARI ALLAH A İSNAD ETMEK :!: (saffat 149,zuruf 16,tur 39,

:arrow: DİRİ DİRİ KIZLARI TOPRAĞA GÖMMEK(tekvir 8)

:arrow: ALLAH İLE PEYGAMBERLE VE İMAN SAHİPLERİ İLE ALAY ETMEK(bakara 14,bakara 212,nisa 140,en-am 5,10,tevbe 79,hud 8,rad 32,hicr 95,isra 51,enbiya 36-41,furkan 41,

Daha çok uzatılabilir sebebler.

Furkan suresi 41'de '' Seni gördüklerinde, şu şekilde alaya almaktan başka şey yapmazlar: "Allah, resul olarak şunu mu gönderdi?''

peygamber ile dalga geçtikleri rahatlıkla anlaşılıyor.Şimdi olayların akışına bakıldığında şöyle bir sebeb-sonuç ilişkisi var.Kuran peygambere iniyor ve bu yavaş yavaş yayılıyor.Ve peygamberin birçok alaya alınma,dalga geçilme,ölümle tehdit edilme gibi saldırılara maruz kaldığı su götürmez bir gerçektir.Belirli bir zaman soran hicret ediyor ve artık Allah ın izin vermesi ile onlarla savaşa giriyor.Allah dilediği topluluğu ortadan kaldırır dilediğine azap eder,dilediğinin üzerine lanet yağdırır.Ortaya attılan gelişi güzel bir çok rakam var savaştaki kayıplar ile ilgili.Bunlar önemli değil.İster 261 olsun ister 216.000 olsun.Bu gerçekleri değiştirmez.Sadece çanakkalede (ruhları şad olsun) 250 bin den fazla şehidimiz var bu bir din savaşı değil.Ama peygamber katliam ile suçlanacak ise sonuçları bir kıyaslayın.Gerçek katliamı dünyada kimler ne adına yapmış.Siz savunuyorsunuz ya en kanlı savaşlar din savaşlarıdır diye.Hadi bakalım çanakkale ye de bir din savaşı deyiverin.Peygamber Allah ı ve İnananları savunmuştur.Diğer dinlerin gerçekten iman sahiplerine değil dinde bozgunculuk yapanlara ve Allah ın kitabını değiştirenlere karşı savaşmıştır.Sebeler ortadadır.Din peygamber e geliyor sonra mağaradan çıkıp büyük bir hışım ile önüne geleni asıp kesiyor manzarası ve senaryoları gerçek değildir.Ayrıca savaştıkları tarafların güçleri yadırganacak cinsten değildir sanırım.Nerede ise 5-6 katı ordular ile çarpışmışlardır.

MAİDE SURESİ : 33 Allah ve resulüyle savaşanların ve yeryüzünde bozgunculuk yapmaya çalışanların cezası şudur: Öldürülürler yahut asılırlar yahut elleriyle ayakları çaprazlamasına kesilir yahut bulundukları yerden sürülürler. Bu onlar için dünyada bir rezilliktir. Âhirette de onlara büyük bir azap vardır.

Allah hükmünü dilediğine verir.Turan Dursun başta olmak üzere çoğu kişini durumu kıskançlık paronoyasıdır.Gene kıskanılan peygamber olmuştur.Bu yüzden İslamın doğuşu yok kanlıymış yok katliammış bunları geçin.Savaşmak mücadele etmek bir yaşama ve varlık kanunudur.Kimilerine acı gelebilir ama mücadele olmadan ne ideoloji olur ne de Din.Herşeyin bir bedeli vardır.Bu yüzden Hz MUHAMMED mücadelesinde sonuna kadar haklıdır.Muhammed savaşları denilen mücadelelerin tümüde Allah ın bir emridir.Atatürk te kurtuluş savaşının başkomutanıdır.Bu savaşları yapmıştır.Ama bu onun savaşı sevdiği anlamına gelmez değil mi.Peygamber de hem Dini için hemde milleti için savaşmıştır.Siz bu savaşları her ne kadar saldırı ve bozgunculuk olarak nitelendirsenizde O da bir devlet başkanı ve peygamberdir.Bu yüzden felsefe yapmakla savaş yapmak arasında farklar vardır.İnşallah bu farkları anlamanız dileği ile sevgiyle kalın...

hiramusta 02-10-2006 10:05

Hz.Peygamber'in 23 yıllık mücadele hayatında savaş ve çatışmalarda ölenlerin toplam sayısı 1500'ü geçmez.(Bu benim tahminim Sodomo İslam alimlerinin değil.İslam alimlerinin böyle bir tesbiti varsa bana göster)Bu rakam Kurtuluş savaşında ölenlerin (bizden ve düşmandan) 1/20 sidir.Buna Cumhuriyetten sonra devrimleri korumak amacıyla öldürülen yaklaşık 20bin kişiyi de(bu iyimser bir tahmindir,daha yüksek rakamlarından bahsediliyor.) eklerseniz arada ki fark bayağı büyür.Bu rakamlara göre yeryüzünde devlet kuran gelmiş geçmiş tüm liderler arasında en hümanist lider Hz. Muhammed'dir.

sodomo-- 02-10-2006 10:10

Bak Hiramusta ve Humayun ikide bir konuya Atatürk, Cumhuriyet, Kurtuluş savaşı, İstiklal mahkemeleri *falan ekleyip *durmayın benimde kafamı bozmayın !!!

Sevgili Sodomo, lütfen kişilere sıfatlarla hitap etmeyelim, kişiselleşmeyelim. Sıfatı sildim yazınızdan...

Sevgiler

merwe

hiramusta 02-10-2006 10:14

Yalan mı var?..Yaran mı var?Yoksa tarihi sorgulamanın sınırı Cumhuriyetimizin tarihine kadar mı?

sodomo-- 02-10-2006 10:39

Sevgili Spartacus, henüz Muhammed'in sefelerini tek tek ele almadım. Şimdilik ufak ufak notlar olarak verdim listeyi. Özellikle Kuran'daki savaş ayetlerinin nasıl şekillendiğini adım adım açıklamak istiyorum. Çok ilginç olaylar yaşanmış. Mesela Muhammed'in kendi kızına ait gerdanlık bile Muhammed'in eline savaş ganimeti olarak geçmiş, Muhammed'in kendi süt kızkardeşi bile esir alınmış onun adamlarınca ve Muhammed bütün bunları görünce hüngür hüngür ağlamış. İşte ben buna "hayatın acı tokadı" derim. İlginç savaş enstanteleri ile konuyu detayladıracağım.

Tabii elde edilen ganimetlerin de hesabını yapıyorum. Savaşlar ile ganimetler parelel konular ayrıca Muhammed'in kişisel serveti de bu konunun parelelinde inceleyeceğim.

İnsan olaya daldıkça hayret üstüne hayret yaşıyor. Şimdi anlaşılıyor neden "reform" yapmak istedikleri neden böyle İslam'ı bolibom şekeri gibi göstermek için bu kadar uğraştıkları...

hiramusta 02-10-2006 10:44

Araştırmanı merakla bekliyorum.Bizim de bir cevabımız olacak elbet.

sodomo-- 02-10-2006 10:48

Ne cavabın olacak senin yahu ? Şu ana kadar ne cavap verebildin ki bundan sonra cevap vereceksin ?

hiramusta 02-10-2006 11:23

Yazılarımı akleden,düşünen birileri okur diye cevap veriyorum.Yoksa ben kesinlikle tarih konusuna girmem ,bize anlatılan tarihin yalanlardan ibaret olduğuna inanırım.Sonuç olarak Müslümanları tek ilgilendiren vahiydir,vahyin dinde tek kaynak oluşudur.

02-10-2006 11:53

Sevgili abilerim,

Lütfen kişiselleşmeyelim, bu forumları sadece birbirinize yazmıyorsunuz. Üzgünüm ama kişisel hakaret içeren yazılarınızı sileceğim.

Sevgiler

merwe

hiramusta 02-10-2006 12:24

Böyle ateistler de var.(Tam da konumuzla ilgili)

http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=188998

(Sevgili Merve sizin gibi değerli kardeşlerimize böyle tatsızlıklar yaşattığımız için şahsım adına özür dilerim.Demekki yeteri kadar olgunlaşamamışız.)

sosyalist18 02-10-2006 12:28

Alıntı:

Hz.Peygamber'in 23 yıllık mücadele hayatında savaş ve çatışmalarda ölenlerin toplam sayısı 1500'ü geçmez.(Bu benim tahminim Sodomo İslam alimlerinin değil.İslam alimlerinin böyle bir tesbiti varsa bana göster)Bu rakam Kurtuluş savaşında ölenlerin (bizden ve düşmandan) 1/20 sidir..
sayin hiramusta muhammedin katliamlariyla,kurtulus savasini nasil bir tutuyorsunuz anlamadim.Kurtulus savasi din adina yapilmadi! Ataturkun egomanyasi icin yapilmadi!Islamdan daha yuksek insani degerleri korumak icin yapildi!ikisi cok farkli!
Alıntı:

Buna Cumhuriyetten sonra devrimleri korumak amacıyla öldürülen yaklaşık 20bin kişiyi de(bu iyimser bir tahmindir,daha yüksek rakamlarından bahsediliyor.) eklerseniz arada ki fark bayağı büyür.
demissiniz! O zaman bende soruyum,muhammedden sonra islami korumak amaciyla katledilenleride koyun ustune o 1500 kisicik insanlarin ustune.....Ne 20 bin nere devede kulak kalir.

hiramusta 02-10-2006 12:47

1.Yani insani değerleri korumak için adam öldürmek meşru mudur mu demek istiyorsunuz?

2.23 yıldan bahsettik 1400 seneden değil.

sodomo-- 02-10-2006 13:05

Sil Merveciğim sil canın sağolsun ben bir şey demem.
Ama bu adamların nasıl vicdan, akıl, fikir, insanlık düşmanı olduğun gördükçe insan kendini tutamıyor ve bu adamlarla aynı havayı teneffüs ettiğimiz için bize de yazık oluyor.

Adam almış Maide 33'ü (hani o elleri ve bacakları çaprazlama kesme ayeti) bana karşı aba altından sopa gösterme niyeti ile tehdit gibi kullanıyor. Yavrucaklarım sizler daha bebelersiniz öyle ayetlerle korkutma ve korku ile hakimiyet kurma işi buralarda sökmez, koskoca bir devrim tarihi var araştırın da öğrenin sizinkileri İngilizler bile kurataramadı, o yüzden akıllı olun akıllı da aynı akibetleri yaşamayın...

İkincisi o Maide 33 bile tek başına yeterlidir Kuran'ın Allah'ın kitabı olmadığını ortaya koymak (tabii insan olan ve insani değerleri olanlar için) için ama sizler gözü dönmüş kan emici vampirler olduğunuz için anlamazsınız aynı "Kuzuların Sessizliği" filmindeki o adam gibi (neydi onun ismi hatırlayan var mı ?) kan içtikçe daha da kuduran insanlara vız gelir tırıs gider *onunda bilirim. Size tavsiyem sakın Türkiye'yi S.Arabistan veya İran zannetmeyin... Hani vardı ya bir tane İran gizli servisinin kullandığı bir örgüt Hizbullah diyorlardı kendilerine, sonra ne oldu sonları bir bakın....Herkes oyununu oynar bu ülkede ama son sözlü
Kuvay-i Milliye ruhu söyler benden hatırlatması....

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:09 .