![]() |
inanmamak olan bir şeyi reddetmek midir?
Yoksa olan/olmayan bir şeyi aramak mıdır? mesela şöyle diyor musunuz hiç, hani müslümanlığı çelişkili buluyorsunuz ya, bana doğru gelen bir din olsaydı da, bir yaratıcının varlığına inansaydım?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Yok hayir sacma degil elbette, ancak bildik anlamda yaratici kavrami hatali bir soyutlamadir zaten. Yani agac varsa tanri var, bocek varsa tanri var vs.. |
Alıntı:
Nasıl ki bisiklet sürmek bile belli bir süre ve denge öğrenimi gerektiriyorsa. Kainatı veya tanrısızlığı anlamaya çalışmanın hemen olabileceğine sizi ne ikna etti ki? Bence şüphecilik nedir, önce bunu br düşünün. Sonra iyi bir şüpheci nasıl olabilirsiniz onların yolunu arayın. Ardından edinirseniz bu şüpheci ve kritik düşünebilme yeteneğinizle başta tanrının varlığı olmak üzere her şeyi tahlil etmeye çalışın. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Biyolojide karınca duasımı okunacak?Biraz açarmısın.? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Duymasınlar seni taşa tutarlar. Gece gece iş çıkarma adamlara. |
Alıntı:
|
Sayın aysehatun;
Siz bir yaratıcı(lar) kavramına hangi kanıttan yola çıkarak inandınız? İnanmak ile bilmek arasındaki uçurumu bildiğinize eminim. İnanmamak ve inanmak aynı durumun iki sonucudur. Kanıtsız bir iddianın kişiye kalmış kabul ve red durumudur. Bizler diyoruzki ortada tonla tanrı kavramı var ancak kendinden ve varlığından tek iz yok.(örneğin siz hiç tanrı kavramının varlığına dair direk-dolaysız bir kanıt gördünüz mü, buldunuz mu?) Eğer baştan alırsak siz yaratıcı diye bir varlık olduğu nu mu iddia ediyorsunuz?Eğer öyle ise burdan başlayıp devam edelim. Şimdilik saygımla gittim... |
Alıntı:
Niye 2,3,5 degil? |
Alıntı:
|
Alıntı:
Gerekliligini ortaya koyabilirseniz, daha saglikli bir tartisma olur. |
Alıntı:
kanıt olayına gelirsek, evet buldum, mucizelerini gördüm ve inandım, olmayacak şeyler oldu hayatımda. bunları yeri geldiğinde anlatacağım. evet yaratıcı var, bu dünya yaratılmıştır. kendiliğinden olmadı. saçma gelecek biliyorum ama biber, domates, yumurtayı tavada istediğim kadar bırakayım menemen olmaz, ama salata diye yiyebilirim. inancım görünene değil, yapılana bakarak inanmaktır. saygılar. |
Alıntı:
|
Alıntı:
O halde neyi tartışmak gerekir, inanmayı mı? Tanrıyı mı? Soruna cevap verdiğimi umuyorum, zira inanmak için çalışmak anlamsız bir şey. Bir diğeri de inanmak ummaktan tutalım da, zannetmeye kadar, zan geliştirmeye kadar geniş yelpazeli. Hatda inanmak ile aldanmak ikiz kardeştirler. Bir düşünelim, aldanmak için öncelikle ne gerekir? İnanmak! Birisi olmadan diğeri malesef olmuyor. Birde gündelik dilde kullandığımız inanmak biçimi vardır. Bu ise emin olmak anlamıyladır. Örneğin yağmurun yağdığını düşünüyorum ama emin değilim. Ne zaman penceremden baksam, yağmur yağdığını görsem artık inanmışımdır. Bu kullanım ise aslında sorunludur, zira pencereden baktığımda inanmıyorum, artık biliyorum. Fakat yüzyıllarca bilmek değil, inanmak merkezli ve şartlı bir toplum kültürüyle biz bilgiye, bilmeye önem vermemişiz, yerine inanmak geçmiş, oysa doğrusu bilgi sahibi olmaktır. Gelelim bir yaratıcı arayıp, aramamaya. Yaratıcı aradığınızda iradenizi özgür bırakabiliyr musunuz? Şu soruya bir cevap bulabildiniz mi? Yaratıcı da kendini yaratanı arıyor mudur? Aramıyorsa neden? O aramıyorsa siz neden arıyorsunuz? O kendiliğinden var olabiliyorsa, sizin O'ndan fazlanız nedir ki, illa kendinize bir yaratıcı arıyorsunuz. İşte mantık böyle işler. Dinsel anlamda inanç dediğiniz anda, mantığı kapı dışarı etmelisiniz, zira kutsallar ve tabular alanına mantıkla giremezsiniz, aksine mantıkla çıakbilirsiniz. O yüzden en iyisi siz inancınız dışında hiç düşünmeyin, mantığınızı da çalıştırmayın. (zaten bu dediklerimiz daha bebeklikten, zamk gibi kazınıyor beyinlerimize, öyle bir şartlı hale geliyoruz ki ne mantık, ne düşünce, ne de özgür irade mümkün olmuyor. Ne zaman ki mantığımızı çalıştırmayı başarırız işte o zaman; o zamk yerinden oynamaya başlıyor.) |
Alıntı:
Lütfedip varlığını iddia ettiğiniz varlığın özelliklerini ve kanıtlarını sunar mısınız?Varlık var kökünden türemiştir ve dikkatli olun, varlık olmak kendi varlığını etki-tepki denkleminde ortaya koymakla mümkündür diğer varlıklar karşısında.(madde ve özellikleri gereği). Şimdilik saygımla gittim. |
Alıntı:
Tüm zamanlar için geçerli olacak zarar vermemeyi öğütleyen ve de zamanına göre bilinmesi imkansız olan birkaç bilgi içeren bir din olsa tadından yenmezdi. |
Alıntı:
saygılarımla. |
Alıntı:
Lütfen kanıtlarınızı bekliyorum.Sadece ben inanıyorum diyerek devam edilemez, kanıtsız bir konuma düşüyorsunuz. |
Alıntı:
|
Ruh yaratıcı gibi soyut kavramların sorgulanabilmesi için öncelikle dini inanca sahip olmamak gerekir bence çünkü bu kavramların lokomotifi din.
|
Aysanım düşünce ruhmudur.Zakanıza isyan etmektesiniz .
Hakkınızda yanıldığımı düşündüreceksiniz bana.Zeka özürlüler ruhsuzmu? Yapmayın lütfen sabaha karşı bizi ne hale soktunuz. |
Alıntı:
Yok yaratici kavrami ise tartismak istediginiz, soruma kendinizce cevap verdiniz. Nicin 2,3,5 degil? Sizin inandiginiz tek, ama ben de diyorum ki; sizin inandiginiz hatali bir soyutlama bana gore. Ortaya gerekliligini koyunuz demistim. Bunun gerekliligine dair ortaya koyus, ben hicbir sey bilmiyorum nasil olustum sence? degildir. :) Allah'in yarattigina inanirsiniz o kadar. Zaten bunu ifade ediyorsunuz. Alıntı:
|
Alıntı:
Ruh? O nedir? Dinlerin cinleri, melekleri, tanrıları gibi hayali bir kavramdır. Gerçekten bilmekse istediğiniz, lütfen önce neden bahsettiğinizi iyi düşünün.Bilim ne tanrı ne ruh gibi kavramlarla ilgilenmez. Çünkü somuta ,varlığa dayalı değildir bu kavramlar.Hayalürünüdürler. Saygılar... |
Alıntı:
Dusunce dediginizde beyninizin komplike olarak cozumleme yapmasi sonucudur. |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Tanrı parçacığı dedikleri tam adı tanrının belası parçacık ve bulunması zor olduğu için espri olarak takılmış bir addır. Tanrı parçacığı olarak anılması tanrıyla uzaktan yakından ilgisiz. Hatta bu parçacık tam tersi tanrının yokluğunu teyite yarıyor. Gerçekten çok ironik bir durumdasınız. Özür dilerim lütfen alınmayın ama biraz araştırın. Şimdilik saygımla gittim... |
Alıntı:
Guzel, onun icin de Bilim basligimiz mevcut. Mesajlarimiz da mevcut orada. Alıntı:
Buyrun koyun arastirmalarinizi ki, ne oldugunu bilelim oncelikle. Bilim bolumunde aciklayabilirsiniz bunlari. |
Alıntı:
Ayrıca kitabınız kalbin düşünce ve duyguların merkezi olarak kalbi söyler. Beyindense haberi bile yok kitabınızın. Tek ayet bulamazsınız beyinle ilgili. Saygılar... |
Alıntı:
|
Alıntı:
Bunuda hiç olmayan bir varlık adına yaptığınızı iddia ediyorsunuz. Akıl inancın neresinde? Size bir bilgi daha kurana göre dünya evrenden önce yaratılmıştır. Akıl demişken bunuda bir zahmet araştırın. Görüşmek üzere, yolcu yolunda gerek dostlar.... Saygımla şimdilik gittim. |
| Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 00:04 . |