Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Önerdiğimiz Başlıklar (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=97)
-   -   Hadis'in Serüveni (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=2880)

Mutezile 04-10-2005 22:03

HADİS İNKARCILARINA SUYUTİ'DEN CEVAP VAR

HADİS REDDİYECİLERİ her devirde olmuştur-2005'e özgü bir durum değildir:

''Hadisleri Reddeden Birtakım Kimselerin Delil Olarak getirdikleri Zayıf şahısların Ol An -Sünnetin Kurana Arz edi lmesi ne dair ki haberlerin BATIL oluşu Bahsi''(Suyuti):

''İmam Şafi şöyle der:Rasullulahtan gelen bazı hadisleri reddeden kimse bana şu hadisi delil olarak gösterdi:''Benden size gelen haberi Kurana arz edin.Ona uyuyorsa onu ben demişimdir. Kurana uymuyorsa Onu ben demedim''. O kimseye şöyle dedim:''Az çok rivayeti Sahih olan hiç bir kims e bunu rivayet etmemişdir.Bu mechul bir kimseden gelen munkatı' bir rivayettir.Biz ise böyle rivayetleri herhangi bir konuda delil olarak kabul etmeyiz.

Beyhaki şöyle der:''İmam Şafi bu sözüyle Halid b. Ebi kerime nin Ebu cafer tarikıyla rasullulahtan rivayet ettiği hadisi kaste dmiştir. Hadisler Kurana ters düşmez. Bilakis Rasullulahın hadisleri, Allahü Tealanın hadisleri a-m 'mı, has mı, nasih mi, mensuh mu kastettiğini açıklar. Akabinde rasullulahın sünnetiyle ortaya koyduğu (açıkladığı) FARZLAR insana mec buri olur. Allah rasulünün emirlerini kabul eden kimse, Allah ın emirlerini kabul etmiş olur.

'Benden size gelen haberi Kurana arz edin.Ona uyuyorsa onu ben demişimdir. Kurana uymuyorsa Onu ben demedim'' Hadisi için Beyhaki son olarak şöyle der:''Hepsi de zayıf olan başka tariklerle de rivayet edilmişti r. İbnu Vehb76, Amrb. El Haris, el Esteğ b. Muhammed b. Ebu mansur ve 3 kişi daha. Darekutni'de bu hadiste Vehm olduğunu göstermiştir.'' (Akide ve tevhid'den/Suyuti C.) www.islah.de

2 000 000'dan fazla hadis olduğunu, ve Muhammed s.a.v 'in günde 200 kadar hadis konusu olacak söz söylemiş ve bunun raviler tarafından aktarılmış olması gerektiğini öne süren Hadis İnkarcılarına Prof İbrahim Canan'ın Hadis yorumu:

''Hadis sahası o kadar geniştir ki, bu sahaya giren te'lifatı gerekli ciddiyetle değme araştırıcı bile görme firsatı bulamaz . Bu sebeple ta ilk asırlardan beri alimlerimiz, hadislerden çeşitli seçmeler yaparak en zaruri, en faydalı olanları bir araya getirmeye çalışmışlardır. "Kütüb-i Sitte" adı altında şöhret kazanan altı hadis kitabı böylece ortaya çıkmıştır. Yani bunlar seçme hadisleri ihtiva eder.

Kütüb-i Sitte'deki hadisler seçilirken "sıhhat" vasfı düşünülmüştür. Yani hadisin sahih olması ön plana alınmıştır. Bir hadiste aranan ilk şart onun "sahihlik"i yani Hz. Peygamber (aleyhissalatu vesselam)'in sözü olmasıdır. Kütüb-i Sitte "sahihlik" vasfını taşıması sebebiyle ümmetçe büyük rağbete mazhar olmuştur. Dini ve dünyevi hayatımızı tanzimde muhtaç olacağımız her çeşit hadis bu altı kitapta mevcuttur.

Hemen belirtelim ki, bu altı kitabın her biri birçok ciltten meydana gelen bir külliyattır. Şöyle ki:
Buhari 9, Müslim 4, Nesai 8, Tirmizi 10, Ebu Davud 5, İbnu Mace 2 cilttir.

Üstelik bunlardan herbiri tekrarlarla doludur. Mesela Buhari aynı hadisi durumuna göre 2, 3, 4, 5, 6, 7 ve daha fazla bölümde tekrar tekrar kaydeder. Çünkü bir hadiste, iki, üç, dört, beş... meseleye beraberce temas edilmiş olabilmektedir. Nitekim Buhari'de 2761 hadis mevcut iken tekrarlarla sayı 9082'ye ulaşmaktadır.

Hadislerin tekrarı, sadece bir kitabın içinde söz konuşu değildir. Aynı hadis Kütüb-i Sitte'nin hepsinde veya bir kaçında tekrar edilebilir. Bazı hadisler de bu altı kitabın sadece birinde kaydedilmiştir, diğerlerinde yoktur. Hadislerin Kütüb-i Sitte içerisindeki tekrarları hakkında bir bilgi vermek için şu rakamlara bir göz atalım;

Bu te'lifimizin aslı olan "Teysiru'l-Vusul"da 10.490 hadis bulunmaktadır. Teysiru'l Vusul 33.132 adedi bulunan Kütüb-i Sitte hadislerinden tekrarlar atılarak derlenmiştir. Şöyle ki:

Buhari : 9082 hadis ; Müslim: 7275 hadis ; Nesai: 5724 hadis
Ebu Davud: 5274 hadis; Tirmizi: 3951 hadis ; Muvatta : 1326 hadis

Öyle ki, araştırıcı olmayan, sadece dini kültürünü artırmak için hadis kitabı almak ve okumak isteyen bir Müslüman için tekrarları atarak yeni bir eser te'lif etmek mümkündür.'' http://www.muhammedmustafa.net/yazilar/kutubisitte.htm

hoara 05-10-2005 09:58

mutezile

bir ateist olarak hadis savunuculuğuna soyunman ironi örneği , çok şık durdu :)

radikal dincilerle bir farkın kalmadı. ilginç çok ilginç

syg

Mutezile 05-10-2005 10:05

''bir ateist olarak''.(hoara)
Kendimi ateist, deist, agnostik olarak tanımlamam. Senin yaftalaman da önemsiz. Sadece hadis geleneğini değil; e's-Sahihleri kaleme alan Müellifleri, hayatlarını eserlerini savunur zevkle okurum. Senin insanları kategorize etme saplantın olabilir. Gülüp geçilir. İslamda olmayanın islamı okumasına gülen, bunda ironi bulan-hatta yargılayan- kelime cambazlarını çok gördük.

hoara 05-10-2005 11:35

selam

ipten düştün farkında değilsin. diğer topikte " edipcimisin, filancımısın diye beni bir gruba dahil etmeye çalışırken bana bu sözleri söylemen gerçekten komik kaçtı. seni yanlış tanımladı isem özür dilerim. iletilerinden aklımda ateist gibi kalmışsın. galiba sen renk vermiyorsun ancak biraz kibir sızdırıyorsun

syg

Mutezile 05-10-2005 12:36

Ne selamında, ne syg yazmanda, ne özür dilemende İhlas var. Kibir belirtileri görüyorsun, çünkü sana mukabele ediliyor; senin içine işlemiş anlaşılan. Ciddiye alınacağın günler gelecek; sabırlı ol. Ben sana falanca filanca mısın diye sormuştum. Renk vermemeye çalışan, görüş sahibini rolüne soyunan ben değilim. Sen yaftalamak hafifliğine düştüğünü, ne yapsan gölgeleyemezsin.

26-12-2005 08:01

hadislerin güvenilirliği

hz muhammed 632 yılında vefat etmiştir.günümüzde bilinen en eski hadis düzenleyiciler olan buhari peygamberin ölümünden 178,tirmizi 192,nesai de 198 yıl sonra doğmuşlardır.imam müslim ise buharinin öğrencisidir.en iyi ihtimali göz önüne alırsak devamlı kaynak olarak önümüze sunulan bu hadisler peygamberin ölümünden 220-240 yıl sonra yazıya dökülmüştür.aradan kaç kuşak geçtiğini söylemeye dilim varmıyor ama nasıl hadis derlendiğide gün gibi aşikar.kulaktan kulağa 220 yıl dolaşan bu rivayetleri derleyen bu eski hadis uzmanlarının aynı dönemin insanları olmasıda ayrı bir olay(öğrenci-hoca-tanıdık)inananlar ve inançsızlar birbirlerine bol keseden hadis göndermesi yaparken,arada kalan bu 220-240 seneyi biraz düşünmelerini istiyorum(temenni)kuran okuyun,eğrisiyle doğrusuyla(göreceli)her şey orda.

pante 26-12-2005 21:38

Ölümünün üzerinden henüz 67 sene geçmesine rağmen,üstelikte 20.yüzyıl teknolojisinde " Atatürk'ün vecizeleri " tartışılır.Bazılarını Atatürk'ün söylemediği iddia edilir.
Bırakın onu müslüman mıydı dinsiz miydi konusunda bir ittifaka varılamaz.

1400 sene önce'de ,peygamberin ölümünden hemen sonra,halife Ömer zamanında "recm" var mıydı yok muydu tartışması yapılır.

Dolayısıyla ölümünden 250-300 yıl sonra ,derlenen hadislerin büyük bir kısmı uydurma,hadisin geçtiği olaylar ise tamamen senaryodur.
Büyük bir kısmı , peygamberin eşi ayşe tarafından söylenmiş olarak lansedilir ama ellerinde hiçbir yazılı belge yoktur.Efsane gibi,o şuna demiş,o buna demiş diye 3-4 kuşak sayılır.

Birkaç hadisçide benzer hadislerin olması da birşey ispatlamaz, ya kaynakları aynıdır ya da birbirlerinden kopyalamışlardır.

Hadis diye,sünnet diye topluma dayatılanların kur'an'da karşılığı yoksa geçerliliği de yoktur.Kaldı ki kur'an'da olan bazı kuralların bugün için geçerli olmadığı tartışılırken ,insanların hadislere ihtiyacı da yoktur.

burkay 26-12-2005 22:11

hadis ve sünnet insanlara gerekli kuranin ilmini daha baska zor anlarsin ... burda yanlis anlasilma olmasin sakin ... her hadis her sünnet dogru demiyorum ... mesela peygamberimizin sünnetlerine bakdigimiz zaman namazin nasil kilinacagina dair yol gösterir abdest nasil alinir yol gösterir ... vs ... kandil gecelerini bayram namazlarini ne sekilde ihya edecegimizi bize yol gösterir ... zaten peygamberimizin hadisleri ile süneti kurana uymuyorsa bu uydurmadir ...

sargon 26-12-2005 22:59

Tarihsel kisilikler hakkinda hep dusunmusumdur. Bu insan soyleydi, boyleydi denir. Herkes bir bicimde tarif etmeye calisir. Ama zor bir istir bu is. Bugun henuz yasamakta olan bir insan icin bile birbiriyle hic uyusmayan farkli degerlendirmeler yapilabilyor. 1400 yil once yasayan birisi icin bunu yapmak daha da zor bi is tabii ki.

Simdi bir olay karsisinda yasayan bir kisinin nasil davranacagini dusunmeye calisalim bir de. 20 yildir tanidigim birisinin bile nasil davranacagini kesin olarak tespit edemem. Belki uc asagi bes yukari tahmin ederim. Kisiligi hakkinda, dusunce sistemi hakkinda bir algim vardir. Bu cercevede ancak bir tahminde bulunurum. Ancak yanilma ihtimalim her zaman fazlasiyla vardir.

Goruldugu gibi bir kisiyi tanimlamak zor, nasil davranabilcegini kestirmek daha da zor, yazilan yada soylenenlerin ona ait olup olmadigini tespit etmek daha da zordur. Bu konu tarihcilerin derdidir hep. O yuzden karsi kaynaklarda yazilanlara da bakilir. Bir kisi hakkinda rakibinin yazdigi seye de bakabilirsiniz mesela. Bir musluman lider hakkinda bir hiristiyan tarihcinin olumlu bisey yazmasi bizim icin daha anlamlidir ornegin.

Kuran'la celisen hadislerin olmasi durumu bu durumda benim daha cok ilgimi ceker. Kuran'la celistigi o zaman da goruluyordur. Ama buna ragmen boyle bir hadis varsa arastirmayi derinlestirmek gerekir, belki de Kuran degistirilmistir. Belki baska birsey vardir.

Bugun bilimle celisen hadisleri yok saymak gibi seyler nesnellikten kopmaktir. Tarihe ihanettir bu. Dini guzellestirme cabasi olabilir ama gercegi ortbas etme de olabilir pekala. Tersine dusunmek gerekir, tersine. Dogruyu bulmak kolay degil cunku.

sargon 26-12-2005 23:02

Alıntı:

burkay´isimli üyeden Alıntı
mesela peygamberimizin sünnetlerine bakdigimiz zaman namazin nasil kilinacagina dair yol gösterir abdest nasil alinir yol gösterir ... vs ... kandil gecelerini bayram namazlarini ne sekilde ihya edecegimizi bize yol gösterir

Hadisler sadece dini rituelleri gosterseydi uzerinde konusmaya degmezdi aslinda.

korelmis 11-02-2006 17:04

Hadislerin tamamına güvenen ateistler hemen secdeye kapansın

İmam-ı a’zam Ebu Hanife hazretleri hakkında, meşhur ve muteber fıkıh kitaplarında çeşitli hadis-i şerifler bulunmaktadır. Hanefilerin en kıymetli fıkıh kitaplarından biri olan Dürr-ül-muhtâr’ın önsözündeki hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

Âdem aleyhisselam, benimle övündüğü gibi, ben de ümmetimden ismi Numan, künyesi Ebu Hanife olan bir zât ile övünürüm. O ümmetimin ışığıdır.

Peygamberler benimle iftihar ettikleri gibi, ben de Ebu Hanife ile iftihar ederim. Onu seven, beni sevmiş olur. Onu sevmeyen, beni sevmemiş olur.

Mevduat-ül-ulum ve Hayrat-ül-hisan’daki hadis-i şeriflerde buyuruluyor ki:

Ebu Hanife adında biri gelir. Bu, kıyamet günü, ümmetimin ışığı olur.

Ebu Hanife denilen biri gelir, Allah’ın dinini ve benim sünnetimi canlandırır.

Her asırda, ümmetimden yükselen olur. Ebu Hanife, zamanının en yükseğidir.

Mirât-ı kâinat’daki birkaç hadis-i şerif:

Ebu Hanife adında biri gelir. O, bu ümmetin en hayırlısıdır.

Ümmetimden biri, dini canlandırır. Bid’ati öldürür. Adı Numan bin Sâbittir.

Ebu Hanife’nin iki küreği arasında ben vardır. Allah dinini onun eliyle canlandırır.

korelmis 11-02-2006 17:14

Bu hadisler doğru mu? Hadisler hakkında ben şöyle demiştim:

-Peygamberin vefatından sonra ortaya çıkan siyasi gruplanmalardan herhangi birinin lehinde veya aleyhinde kullanılabilecek bir rivayet, uydurma olasılığı yüksek hadislerin başında gelir. Çünkü bu tip hadisleri uyduranlar muhtemelen siyasi tartışmalara bir nokta koymak isteyen iyi niyetli(!) kişilerdir. Bu nedenle Hz.Ayşe'yi, Hz.Ali'yi, mezhep imamlarını öven, ileride meydana gelecek ihtilafları bildiren, belli ırkların ya da grupların üstünlüğünü bildiren ya da onları yeren hadisler güvenilir değildir.

Aşağıdaki yorumların sahibi arkadaşlarımız ise şöyle demişti:

-Hem sonra niye İslam dünyası riyakarlık içinde oh hadislerin işinize gelenini kabul edin,işinize gelmeyeni reddedin.Var mı böyle birşey? (PolatAlemdar)

-Hangi hadisin doğru olduğuna nasıl karar veriliyor? Hele hele aynı kişiye ait iki hadisten biri doğru diğeri nasıl yanlış kabul edilebiliyor? (Tugce)

-İslamı sıkıntıya sokmayacak hadisler gerçektir, islamı ve peygamberi sıkıntıya sokacak hadisler, muhammedin gerçek yüzünü gösteren hadisler yalan kabul edilir.... (exclusive)

Şimdi soruyorum: Hadislerin hepsi doğru mu? Yok eğer değilse neye göre bir ayırım yapmaktasınız?

pante 11-02-2006 17:52

Peygamberin , sözlerinin yazılmasını ve saklanmasını yasakladığı da hadisler arasındadır.Buna rağmen hadisler yazılmıştır..

En doğru kabul edilen iki hadis kitabından biri olan Müslim'de ve Hanbeli mezhebinin kurucusu İbni Hanbel'in Müsned'inde şu hadisi rivayet ederek Peygamber'in kendi sözlerinin yazımını yasakladığını kabul ederler.

"Benden Kuran dışında hiçbir şey yazmayın. Kim benden Kuran dışında bir şey yazmışsa imha etsin.” (Müslim, Sahihi Müslim Kitabı Zühd, Hanbel, Müsned 3/12, 21, 33)

Darimi'deki hadis ise şöyledir:

"Sahabe Allah'ın elçisinden sözlerini yazmak için izin istediler. Ancak onlara izin verilmedi.”(Darimi, esSünen)

El Hatib'teki hadis şöyledir:

"Biz hadis yazarken Hz. Peygamber yanımıza geldi ve yazdığınız şey nedir? dedi. Senden işittiğimiz sözler dedik. Hz. Peygamber Allah'ın kitabından başka kitap mı istiyorsunuz? Sizden evvelki milletler Allah'ın kitabı yanında başka kitaplar yazdıkları için yoldan çıktılar.” (El Hatib, Takyid, sayfa 33)

Tirmizi ise şöyle yazar:

"Allah elçisinden sözlerini yazmak için izin istedik, bize izin vermedi.” (Tirmizi, esSünen, K. İlm, sayfa 11)

pante 11-02-2006 21:54

Bence hadislerin saçmalıkları , ateistleri secdeye götürmez ama mezhepçi ve sünnetçileri çöpe götürmesi gerekir..

Bazı hadis bilginlerinin iddiasına göre 2 milyon hadis vardır. En doğru hadis kitabı olarak gösterilen Buhari'nin kitabındaki hadisleri 600 bin hadis arasından , Müslim'in ise 300 bin hadis arasından seçtikleri söylenir..
Ebu Davut kitabındaki hadisleri 500 bin hadisten , mezhep kurucusu olan Malik , Muvatta'sını 100 bin hadisten , İbni Hanbel'in ise Müsned'ini 750 bin hadisten seçtiği söylenir..
Hz.Muhammed'in aşağı yukarı 23 yıl Peygamberlik yaptığını düşünürsek: 23x365=8395 gün Peygamberlik yapmış olur..
Toplam 2 milyon hadis içinden benzerlerini düşerek tüm hadisçilerin değişik hadis sayısını 600.000 kabul edersek ;
600.000:8395 = 71 hadis/gün

Böyle birşey mümkün mü?
Hergün değişik 71 olay veya söz..

Herhangi bir kişiye bir yıl önce en çok beraber vakit geçirdiği kişinin; babasının, çocuğunun, karısının veya kocasının hadislerini (sözlerini) ve yaptıklarını yazmasını söylesek;
Kaç olay veya sözünü hatırlıyabilir..
Ki 200-300 yıl sonradan yazılmış olanları düşünün..
Aklı başında müslüman hadisleri asla kabul etmez..
Hatta hadisleri , karikatürlerden dahi daha tehlikeli görerek yasaklar..

11-02-2006 23:03

İnanan Müslüman ne yapsın.
Kutsal saydığı kitabı okuyor, orada ne yazılıysa ona göre anlıyor. Bu sefer diyorlar ki, sen kitabı anlayamazsın hadislerden yararlanman lazım.

Hadis kitaplarına bakıyor orada hadis diye aktarılan olaylardan yola çıkıyor. Bazı sonuçlara ulaşıyor. O zaman da bu hadisler doğru değil deniyor.

Ne yapacak müslüman? Neye inanacak, nasıl davranacak?

Şeyhin, şuyhun, onun bunun dediğinin peşine mi gidecek.

Beni neden geriyor! Aslında germez bu olay beni de, sonuçta yanı milletim çocuklarıyız, o bakımdan geriyor.

Müslüman olmak zor iş!

Bence aslolan kitaptır. Oradan bir sonuca ulaşılamıyorsa akıl yoluna gitmekte fayda var. Sonuçta, islam inancına göre kitabı da yollayan aklı da veren Allah. Zaten en doğrusunu yapamazsa da özde niyet önemli.

Belki bu şekilde müslümanlar da aklını daha fazla kullanmaya başlar.

sargon 11-02-2006 23:23

panteidar, hesabı hadislerin bir tek kişiden aktarılmış olduğunu düşünerek yapmışsın. Bu durumda
600.000:8395 = 71 hadis/gün
doğru olurdu. Ama 100 kişiden aktarılmış ise gün başına bir kişiye bir tane bile düşmez. Bu durumda bu kadar çok hadis olması mantıksız değil.

Ben bütün bu hadislerin doğru olduğunu düşünüyor değilim ama bu hesap ile hadislerin saçma sayılması doğru olmaz. Aynı olayı birden farklı kişinin gözünden anlatmak, kısmi olarak başka kişilerin gözünden anlatmak vb. bir sürü olasılık var yani.

pante 11-02-2006 23:57

Sargon ;
Hesap doğru..Şöyle ki;
Daha önce , hangi başlıkta olduğunu hatırlayamıyorum.Tuğçe arkadaşın sorusuna cevap olarak , Buhari örneğini vermiştim..
Buhari'nin 600.000 hadis sahibi olduğu öne sürülür..
Bir insanın , bir hadisi bulması , onu doğrulaması ve yazması için ne kadar süre gereklidir?
3 gün mü , 2 gün mü , 3 saat mi ?
Hele o zamanın teknolojisiyle..
Üstelikte , peygamberden 250-300 yıl sonra..
1 hadise 1 saatini ayırdığını varsaysak ve hiç uyumasa , günde 24 saat dolaşsa , hadis peşinde koşsa ;
600.000 saat yapar ki ;
Bu da 68 yıl yapar...
Dolayısıyla , hadislerin derlenişindeki hassasiyet ve titizliğin ölçüsüne varın siz karar verin..

Bu başlıktaki hesabımda ;
peygamberin 1 gün içinde kaç değişik söz söylemiş ve olay yaşamış , onu hesapladık..
Bunlar isterse 100 değişik insandan nakil alınmış olsun farketmez..
Ortadaki 2 milyon hadisten , benzerlerini düşerek 600.000 hadis elde ettik ve bunu peygamberlik süresine böldüğümüzde , peygamberin günde 70-71 söz ve olay yaşadığı sonucuna ulaştık..
Bu ya bir büyük mucizedir..Ya da hadislerin büyük çoğunluğu uydurmadır..
Başka bir izahı yok...

17-02-2006 21:53

UYDURMA HADISLER VE ISLAMCI TEROR SACMALIGI!!!

1.UYDURMA HADISLER....

Ateist toplum surekli ayni yanilgiya dusup su yanlisi tekrarlamaktadir...

uydurma hadislere inanip muslumanligi kinarlar.......evet......muslumanlarin hurafelere inandiklarindan bahsederken, ateistler bu sacma hurafe hadislere inanmaktan kendilerini alikoyamazlar.....

peki nedir gercekle hurafe hadis ayrimi.....hurafe hadisler nasil bulunur....

Esas olan Kurandir...Kurana ters dusen hadis de gercek degildir....

yoksa uyan uymayan her hadisi getirip buraya yazmak ve o sacmaliklari kaale alip uzerlerine nefret kusmak marifet degil sadece bosuna edinilmis ofkelerdir....kalplerdeki inancsizligi saglamlastirmak icinde en etkili yol olarak kullanilir....bu arada UYAN UYMAYAN DEDIMDE aklima bi hikaye geldi.....

adam hocaya demis ki ---hocam bi ODUN dermisin

hoca demis ---niye evladim

adam ---hocam...de bi sen

hoca ---ODUN

adam ---BENDE SANA KODUM AHAHAHAHAA....deyip

gozden kaybolmus

hoca buna cok icerlemis bi turlu hazmedememis.....ama en nihayetinde intikam gunu gelmis....

hoca o adami gorup yanina cagirmis ve demis ki--- SANDALYE de bakiim

adam dusunmus dusunmus SANDALYE ile ilgili kafiyeli bi sey bulamamis ve gonul rahatligiyla soylemis

adam ---- SANDALYE demis

hoca ---- BENDE SANA KODUM!!!!

adam gulerek -----ama hocam olmadi ki bu.....sandalye-bende

sana kodum........uymadi hocam uymadi

hoca ----UYSADA KODUM UYMASADA KODUM

adam belki intahar etmis olabilir bunun ustune bilmiyorum.... ama bildigim bi sey varki ateistler bu hurafe hadisleri buraya KOYARKEN hocanin mantigi ile ayni hareket ediyolar....durum UYSADA KODUM UYMASADA KODUM durumu ......

2.ISLAMCI TERORIST SACMALIGI

islamci terorist diye bi varlik olamaz......bu ayni suna benzer PARMAKSIZ PIYANIST.......

islami kabul etmis bi kalp teror nasil yapabilir....nasil haksiz yere insan oldurebilir hakki savunurken...ateistler ne kadarda az dusunuyorlar....

ALLAHIN EN BUYUK DUSMANLARI MUMIN OLDUKLARI HALDE HAKSIZ YERE CANA KIYANLARDIR.....alin size hadis iste...buyrun inceleyelim...

haksiz yere cana kiyana ne denir....TERORIST....

peki bu bahsi gecen teroristler MUMIN olduklarini mi soyluyorlar...EVET

yoksa ateistler de islamci terorist diye sifat takmazlardi....

peki devam edelim.....bu teroristler mumin ve haksiz yere cana kiyiyorlar....peki bu insanlar Allahin NESI oluyor.....

evet varilan sonuc su bu teroristler ALLAHIN EN BUYUK DUSMANLARI oluyorlar.....

ateist arkadaslardan tek ricam artik bizleri bu ALLAHIN BAS DUSMANLARI
ile ayni kefeye koymaktan vazgecin.....daha onemlisi ALLAHIN BAS DUSMANLARINI islamin yanina koymayin....cunku Allah yanina koymamis ve dusman edinmisdir onlari....

eger dediginiz gibi cehennem olmasaydi ---bedenlerinden canli bomba yapan teroristler--- binalara dalip kendisi ile beraber bir suru insani katlettikten sonra cezasiz kalacaklardi....yoksa teroristin parca pincik halini yerlerden toplayip hakim huzuruna cikarip sorguya cekebilceginiz hukuksal bi formulunuz mu var...hayir elbette....hepimizin nefret ettigi bu telef olmus teroristlerin cezasi su an veriliyor siz hic merak etmeyin dostlarim....kimsenin hakki yerde kalmiyor.....Allah cocuklari yetim birakan teroristleri cenneti ile mukafatlandiracek degildir....aksine BENIM EN BUYUK DUSMANIMSINIZ diyerek gidecekleri yeri hepimize bildirmistir.....derin derin dusunende elbet bundan ibret ve ogreti alacaktir.......

saygilarimla.....

jeolog 17-02-2006 22:00

UYDURMA HADISLER VE ISLAMCI TEROR SACMALIGI!!!

Hadis İlminden anlayan var mı? Biraz bilgi versin. Biraz kafam karıştı.

pante 17-02-2006 22:23

Adn arkadaşın yazılarında doğrular çok..
Ama , hataları görse de belki , fanatik bir İslamcı gibi savunma yapıyor..
Özeleştiriden uzak , tek taraflı bir savunma mantığı bu..
Belki yapısı böyle değildir..Turan Dursun'da yazmasından ve karşısında ateistleri görmesinden etkilenerek , böyle bir tutuma girmiş olabilir..

Bir eleştiri yapıldığında , eldeki verilerden hareket edilerek yapılır..
Bugün Hristiyan terörizmi diye bir kavram yoksa , bu mevcut terör eylemlerinde , sıkça rastlanan bir hristiyanlık adına terör olmayışındandır..
Olduğunda ise ilk birkaçı hoşgörülebilir , geçici gözüyle bakılabilir , ama bu durum sürekli devam ediyorsa ve teröristler , hristiyan aleminden destek buluyorlarsa , gizliden gizliye destekleniyorlarsa , bilim adamları , karşıt yazarlar , hristiyanlığı eleştirenler bombalanarak-vurularak öldürülüyorsa , İslam ülkeleri hristiyan teröristlerden dolayı tedirginlik ve korku içindeyse , İslam ülkelerinin de artık "bir hristiyan terörü"kavramından bahsetmeleri doğaldır..

Muhakkak ki terörün dini , milleti olmaz..
Ama hiçbir terör hareketi de destek bulmadan , bu denli uzun ömürlü olamaz..
Dolayısıyla bu kavramı kullananları eleştirirken , asıl daha büyük eleştiri , teröre maddi-manevi destek verenlere olmalıdır..
Yani iğneyi başkasına ama çuvaldızı kendimize..

17-02-2006 22:42

panteidar arkadasim

yazidaki dogrularda hemfikirligin icin tesekkur ederim.....ama turan dursuna girip ateistleri karsimda gorup etkilenerek birseyler yaziyor degilim....hayatimda gordugum ve konustugum ilk ateistler sizler degilsiniz..tipki sizin konustugunuz ilk musluman ben olmadigim gibi...

ama amacini anladim sanirim....bnm psikoanalizimi yaptigini gosterip yazimi okurken insanlarin senin analizinden etkilenerek okuycaklarini dusundugun icin yazdin ilk satirlarini...ama o numara cok eskidi be arkadasim...

fanatizm e gelince...futbolda bir takima kalpten gonul vermek fanatizmdir...

islama gonul vermek fanatizm degil ASK tir....nereden bilceksin ki aski asktan yanmadikca.....

yukarda bir hadisi elimden geldigince acmaya calistim....amacimda terorun islamla alakasi olmadigini gozler onune sermekti....

peki dedigin gibi dogrular COK....o zaman yanlislar AZ.....peki nerede bu AZ.....????

pante 17-02-2006 23:03

Adn arkadaşım;
Ne yazık ki aynı zamanda ön yargılısın.. :) :)

17-02-2006 23:31

Re: UYDURMA HADISLER VE ISLAMCI TEROR SACMALIGI!!!

Alıntı:

adn´isimli üyeden Alıntı
peki nedir gercekle hurafe hadis ayrimi.....hurafe hadisler nasil bulunur....
Esas olan Kurandir...Kurana ters dusen hadis de gercek degildir....

sevgili adn...

ayetlerin kurana uyup uymadigini belirleyen fetva makani varmidir?

dileyen diledigi hadisi diledigi ayete uysada kor,uymasada kor mu?

kurana ters dusen veya dusmeyen hadislerin kriteri, referansi nedir?

bu konularda otorite kimdir..?

senin kurandaki bir ayete uydurdugun hadisi korelmis uydurmayabilir,veya ensareonun uydurdugu bir ayet sana gore uymayabilir..boyle olursa kim, kimin uydurduguna uyabilir...

islamdaki kavram kargasalari, mezheplerin , tarikatlarin,seyhlerin,mollalarin,hocaefendilerin uysada kodum uymasada kodum felsefesinden kaynaklanmazmi?

siz yinede kurana iyi okuyup analiz edin,belki bir yerlerde hadis olcerin mujdesi vardir...

18-02-2006 00:12

gagavuz arkadasim soyle sormussun

kurana ters dusen veya dusmeyen hadislerin kriteri, referansi nedir?

cvp.....KURAN....baska referansa ihtiyac varmi....hadisi oku ac bak Kuranda ters dusen bir yer varmi...varsa salla o hadisi cunku yalan....beyin hucrene yazik cunku hafizanda tutarsan

gercek hadismi istiyorsun....al.....

biliyormusnuz ki dinin aslini bozan nedir??tefsirci ve tahlilcilerin yanlislari;riyakar nakilcilerin yozlastirip ve yoldan sapmis hukumdararin buyruklaridir

ESAS OLAN KURANDIR.......esas kelimesinin yerine referans kelimesini yerlestirdigimizde senin yukardaki sorunun cvb i cikiyor gagavuz kardesim.....

sevgilerimle...

18-02-2006 03:16

hadislerin doğru oldunun kriteri ve hristiyan teröristler

Birincisi hadislerin doğru olup olmadığının kriteri nedir diye sorulmuş kriter şöyle cevaplanmış

Kurana bakılır sonra hadise bakılır eğer akla ve mantığa kurandaki ayetler gibi uyuyosa hadis doğrudur yok diilse uydurmadır

İkincisi hristiyan teröristler varmıki islamcı terörist neden diyoruz demekki hristiyan terörist yokki islamcı terörist diyoruz deniyo

bu söledine veya söledinize şunu araştırın diyorum

http://www.akintarih.com/avrupa/garipolaylar.htm

http://www.askforumlari.com/post-31204.html

ve eskiden çokta adından söz ettiren ve hala var olan beyaz kukiletalılar olarak bilinen hristiyan terörist grubu vardır bunları gözardı etmeyin

Terör lanetlenmiştir hangi dilden dinden ırktan cinsiyetten olursa olsun

Hangi devirde terörist zihniyet o dini ırkı seçmişse o dine İslami terör katolik terör ermeni terör yahudi terör deniyo

Özellikle İslam dini bunu kesinlikle yasaklar ama diğer dinler bunları gizlide olsa savunur çünkü onlar bozulmuştur

Konuları daha dikkatli daha özverili daha içten ve samimi akıl dolu irdelemenizi öneririm

18-02-2006 05:48

Re: hadislerin doğru oldunun kriteri ve hristiyan teröristle

Alıntı:

asoziale´isimli üyeden Alıntı
eskiden çokta adından söz ettiren ve hala var olan beyaz kukiletalılar olarak bilinen hristiyan terörist grubu vardır bunları gözardı etmeyin

sizin o beyaz kukelalatilar dedikleriniz

"Ku Klux Klan'"lardir ve hiristiyan dinsel bir orgut degillerdir...amerikada 1950-60 yillarda siyahlara karsi kurulmus irkci bir orguttur.

kendinize yeldegirmenlerini hedef secmeniz sizi bir yere goturmez...

paranoya yapmayin...

18-02-2006 06:09

BİLMEM LAF NEREYE GİDİYO

kardeşşş ku klux klanların ne halt yediklerini ne yaptıklarını ben senden çok daha iyi biliyorum içinde bulundunmuda konuşuyosun hemen
oraya buraya ne ettiğin laf belli ne dediğin söz ne yaptığın iş

İçinde bulunmadıysan bi halttan haberin yoktur o yüzden artistlik yapma bana millete yapıyosanda bana yapma

Zencilere yapmışlarmı kardeşim yapmışlar ozaman teröristlermi bozguncularmı kötülermi teröristler bozguncular kötüler

Sen kalkmışın bana ku klux klan cemiyeti zencilere açılan bi harekettir o yüzden pay çıkarmayın diyosun

Bunun zencisi hristiyanı yahudisi müslümanı kızılderilisi beyazı sarısımı varmı

ille hristiyan bir topluluk bir kişiye veya bir gruba veya bir ülkeye bi savaş açmışsa bunun adı terör bozgunculuk kötülük şiddet savaş olmuyomu

ille iki din arasında yapılan bi reaksiyonmu terör bozgunculuk kötülük savaş şiddet olucak

EEĞER BUNU BÖYLE ANLAYIP BÖYLE DİNLEYİP BÖYLE YAŞIYOSAN BEN SENİ İSTEMİYORUM KARDEŞİM BENİM YAŞADIĞIM DÜNYADA GİT NERDE NE HALT YAŞAMAK DÜŞÜNMEK İSTİYOSAN DÜŞÜN DÜNYA SANA KAPALI KARDEŞ :) BENİM YAŞADIĞIM DÜNYADA YAŞICAKSAN EĞER SORULARI DÜZGÜN ANLA CEVAP VER ADAM GİBİ ADAM OLUP İNSANLARA BİŞEYLER YAZ VEYA FİKİR PAYLAŞ

Öylee yoooookk bedavadan yaşamak bedavadan cevap vermek AKLINI MANTALİTENİ KULLAN MANTIĞINLA YAŞA

YAZIK SANA VE SENİN GİBİLERE :)

En çok neyden ve kimden korkarım bilirmisiniz ZEKA denen mükemmel ötesi şeyden yoksun olan insandan

18-02-2006 06:17

ayrıca şu hususta var

Bunu yazmışın

Ku Klux Klan hiristiyan dinsel bir orgut degildir

Nedir ozaman bunlar dinsiz bir örgütmüdür Üstlerindeki beyaz kıyafetlerde kırmızı haç mı vardıyoksa gagavuuz birgün bize dinsiz dicek o yüzden BİZ DİNSİZİZMİ yazıyodu

ellerinde haçmı vardı biz dinsiziz yazılı tabelalarmı vardı

BOŞ KONUŞUYOSUN BOŞTA KONUŞMUYOSUN BOMBOŞ KONUŞUYOSUN GAGAVUUUZ

18-02-2006 06:43

forumlarda insanlarlin gercek kisilikleini tanimak zordur...

copy-paste'ler onlarin kimliklerini hakkinda bilgi vermez...

bazen de,

sapka duser,kel gorunur...

18-02-2006 06:51

Analşılmadı

Son yazdını benim yazdıklarımamı yazdın yoksa başkasınamı anlaşılmadı

Eğer bana yazmışsan benim yazdıklarımla senin yazdığının bi anlamı yok

18-02-2006 06:52

sen birak simdi copy-paste i.........o ---bir tarafina ekledim--- cumlesinin aciklamasini yap bana bakiim bi sohbet odasina tesrif edip......ar damarina basmanin ne demek oldugunu izah ediyim bende sana......top mu sandin sen beni it herif....nereye ne ekliyosun......gel bi hesap ver bakiyim sohbet odasina

deli_cevat 16-06-2006 19:53

diyanet işleri hadisleri ayıklıyo

demin bi haber izledim diyanet işleri sahte hadisleri ayıklıcaklarmış ve haberde diyanetten bi yetkili dediki kadın erkeğin kaburga kemiğinden yaratılmamıştır yorumlarınızı bekliyorum

nietzsche 16-06-2006 20:01

Re: diyanet işleri hadisleri ayıklıyo

yavaş yavaş kırıvrmaya başladılar :D

sargon 17-06-2006 00:34

sevgili cevat,

şu konuyu madem izlemişin, biraz kaynak bulup bizi aydınlatsana. Ben de merak ettim, nasıl olacakmış. Kim böyle bir açıklama yapmış? Buna karşı kim ne yorum yapmış? Sadece kaburga kemiği mi, başka ne gibi hadisler varmış karşı çıktıkları? Hadisleri nerden çıkaracaklarmış. Kendi yayınlarından mı, İslam dünyasından mı? Senin yorumun var mı? Biraz bizi bilgilendirir misin?

deli_cevat 17-06-2006 09:25

adam dediki kaburga kemiğinden yaratılma olayı mecazi anlamda kullanılmıştır dedi ve sanırım sahih olmayan hadisleri ayıklıcaklar haberi takip etcem

ulas1 17-06-2006 10:05

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun Hazreti Muhammed’e atfedilen ancak doğruluğu olmadığı için temizleneceğini söylediği, özellikle de kadına yönelik şiddeti meşru gösteren hadislerin bir bölümü belli oldu.

Diyanet’in kadını aşağılayan hadislerin temizlenmesi çalışmasına kadın ilahiyatçılardan da büyük destek geldi. Kadınlara yönelik şiddeti, ayrımcılığı, küçümsemeyi onaylayan hadisler olarak gösterilen ve ayıklanması istenen sözlerin bazıları şöyle:

İsrailoğulları olmasaydı et kokmazdı; Havva olmasaydı kadınlar erkeklere ihanet etmezdi.

Kadınlar kaburga kemiğinden yaratılmıştır, onları düzeltmeye uğraşmayın. Onlardan eğrilikleriyle yararlanın.

Eğer kadın, eşi istekli olduğu halde ona cevap vermezse, cehennemdeki yerini hazırlasın.

Kocanın vücudu irin ile kaplı dahi olsa ve karısı onu yalayarak temizlese yine de kocasının hakkını ödemiş olmaz.

Ey kadınlar! Eğer kocalarınızın size olan haklarını bilseydiniz, ayaklarının tozunu yüzlerinizle silerdiniz.

Kadınların dinleri ve akılları eksiktir.

Kadınlar arasında iyi kadın, yüz tane karga arasında alaca bir karga gibidir.

Cehennem halkının çoğunun kadınlardan olduğunu gördüm.

Bir kadın, kocası kendisinden razı olduğu halde ölürse cennete girer.

Kadınların hayırlısı, erkeklerin yaramazlıklarına, kötü huylarına sabredendir, bu sabır onların cennete girmesine sebeptir.

Uğursuzluk üç şeyde vardır: Kadında, evde ve atta.

Dövme yapan ve yaptırana, yüzdeki tüyleri aldıran ve estetik için dişlerini seyrelttiren kadınlara Allah lanet etsin.

En büyük tepki Hz. Ayşe’dendi

Prof. Dr. Beyza Bilgin (Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi eski Dekanı): Kadına yönelik şiddetin meşrulaştırılmasında gelenek, eğitim, kültürün yanısıra din de ister istemez rol alıyor. Özellikle Hz. Muhammed’e atfedilen uydurma hadisler, kadına yönelik şiddetin ve ayrımcılığın sürdürülmesinde gerekçe olarak gösteriliyor. Bu noktada, Diyanet’in bir referans kitap hazırlığı içinde olması, uydurma hadislerden kurtulunması adına çok önemli. Hz. Muhammed’e atfedilen sözlere yönelik en büyük itiraz Hz. Ayşe’den gelmiş. Ebu Hureyye, peygamberin, ’Namaz kılarken önünüzden eşek, kara köpek ve kadın geçerse namazınız bozulur’ diye konuştuğunu rivayet eder. Hz.Ayşe, bu rivayete büyük tepki gösteriyor ve Hureyye’yi ayıplıyor, peygamberin böyle bir sözünün olmadığını savunuyor. Ancak bu ve buna benzer yüzlerce söz, peygamberin hadisi olarak kabul ediliyor.

Şiddeti savunan peygamber olamaz

Dr. Hidayet Tuksal: Hadislere baktığınız zaman iki tür peygamberle karşılaşıyoruz. Bir tarafta kadınlara karşı son derece nazik ve kibar; diğer tarafta ise şiddet dolu, ayrımcı, aşağılayan bir peygamber. Ben, kadınlara yönelik şiddeti savunan ve onları aşağılayan bir peygamberin olamayacağına inanıyorum. Bu nedenle malum hadislere itibar edilmemesini savunuyorum. Bu hadislerin de uydurma, yanlış olduğu bilimsel metotlarla ispatlandı. Bu noktada Diyanet’in çalışması çok yaralı olacaktır.

ulas1 17-06-2006 11:16

ACİL DİYANETE HABER VERİN BUNLARI KAÇIRMIŞLAR * *
Ümeranız hayırlı olanlarınızdan iseler, zenginleriniz sehâvetkâr kimselerse, işlerinizi aranızda müşavere ile hallediyorsanız, bu durumda yerin üstü (hayat), altından (ölümden) hayırlıdır. Eğer ümeranız şerirlerinizden, zenginleriniz cimri ve işleriniz kadınların elinde ise, yerin altı üstünden, (ölmek yaşamaktan) daha hayırlıdır. (Çünkü artık dini ikame imkanı kalmaz)."
Tirmizi, Fiten 78, (2267).

5338 - İbnu Ömer radıyallahu anhüma anlatıyor: "Resülullah aleyhissalâtu vesselâm (bir bayram namazında kadınlar tarafına geçerek):

"Ey kadınlar cemaati! (Allah yolunda) sadakada bulunun, istiğfarı çok yapın. Zira ben siz kadınların cehennemde çoğunluğu teşkil ettiğini gördüm" buyurdular. Dinleyenlerden cesaretli bir kadın:

"Niye cehennemliklerin çoğunu kadınlar teşkil ediyor, neyimiz var?" diye sordu. Aleyhissalâtu vesselâm:

"Ağzınızdan kötü söz çok çıkıyor ve kocalarınıza karşı nankörlük ediyorsunuz. Aklı ve dini eksik olanlar arasında akıl sahibi erkeklere galebe çalan sizden başkasını görmedim!" dedi. O kadın tekrar:

"Ey Allah'ın resulü! Aklı ve dini eksik ne demek?" diye sorunca Aleyhissalâtu vesselâm açıkladı:

"Aklı noksan tabiri, iki kadının şahitliğinin bir erkeğin şahitliğine denk olmasını ifade eder. Dinlerinin eksik olması tâbiri de onların (hayız dönemlerinde) günlerce namaz kılmamalarını, Ramazan ayında oruç tutmamalarını ifade eder."

Buhârî, Hayz 6, Zekât 44, İman 21, Küsüf 9, Nikâh 88; Müslim, Küsüf 17, (907), İman 132, (79); Nesâî, Küsuf 17, (3, 147); Muvatta, Küsuf 2, (1, 187).

KAYNAKLARA BAKIN

Yaz mevsiminde indiği için "Yaz âyeti" denen ayet şudur. (Mealen):

"Senden fetva istiyorlar. De ki: "Varis olarak babası ve çocuğu bulunmayan kimsenin mirası hakkında Allah size hükmünü bildiriyor: Eğer bir kimse ölür ve kendisinin çocuğu olmayıp da bir kızkardeşi bulunursa, mirasın yarısı onundur. Eğer kadın ölür de çocuğu olmayıp geride sadece erkek kardeşi varis olarak bulunursa, mirasın tamamını alır. Varisler iki kızkardeş ise, mirasın üçte ikisi onlara aittir. Eğer varisler hem erkek, hem de kızkardeşler ise, erkeğe iki kız hissesi vardır." Allah şaşırırsınız diye hükümlerini size böylece bildiriyor. Allah herşeyi hakkıyla bilir" (Nisa 176).

* * * * * * * * * * KOCANIN KADIN ÜSTÜNDEKİ HAKKI
6529 - Hz. Aişe radıyallahu anha anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: "Eğer bir kimsenin bir başkasına secde etmesini emretseydim, kadına, kocasına secde etmesini emrederdim ve eğer bir erkek karısına kırmızı bir dağdan siyah bir dağa ve siyah bir dağdan kırmızı bir dağa taş taşımayı emretseydi, uygun olan, kadının bu emri yerine getirmesidir."

KOCASINI ÜZEN KADIN

6586 - Ebu Ümame radıyallahu anh anlatıyor: "Resulullah aleyhissalatu vesselam'a bir kadın geldi, yanında iki de çocuğu vardı. Kadın bunlardan birini sırtına almış, diğerini de yediyordu. Aleyhissalatu vesselam onu görünce (takdirlerini) şöyle ifade buyurdular: "(Kadınlar çocuklarını karınlarında) taşırlar, doğururlar ve onlara merhamet beslerler. Bunlar bir de kocalarına eziyet vermeseler, namazlarını kılanlar cennete girerler!"

DAHA ÇOK VARDA TEMİZLERLERSE KADINLARLA İLGİLİ HADİS KALMICAK

deli_cevat 17-06-2006 11:32

ayıklıcakları hadislerin aralarında buhariden olanlarda war sanırım yanılıyormuyum ???

sargon 17-06-2006 13:03

Hayırlı olsun, iyi bir çalışma. Mümkün olduğu kadar çok kişiye bildirilmeli. Diyanet İşleri Başkanlığımız bu hadisleri tarihten sildi. Bir sonraki emre kadar tarihten bu hadisler silinmiştir. Geriye kalıyor Kuran'dan bazı ayetleri ayıtlamak. Diyanet İşlerinin bundan sonra bir de oraya el atmasını öneriyorum.

Aslında benzer çalışmaların Tevrat içinde yapılması lazım. Diyanet İşleri Tevrat'ı da ayıtlayabilir mi acaba? Yoksa fazla mı ileri gitmiş olur.

Bence bazı başka ayıtlamalar da yapmak lazım. Mesela Hitler'in Kavgam kitabında da bazı çıkarmalar yapmak lazım. Off, offf temzileyecek o kadar çok şey var ki. Yazmaya başlasak liste uzar gider. Nerdesiniz ey iyi insanlar.. Hadi temizliğe..

Son ve önemli not: Acaba bu hadisler kanun gibi mi anlaşılıyor. Resmi değişiklikler yaparak AB uyumu çerçevesinde ilerliyor olabilir miyiz?

deli_cevat 17-06-2006 13:27

zuhahahahahaahh çevvvir kazı yanmasın dansözlük yapıyosunuz diince kızıyolar

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 06:24 .