Turan Dursun Sitesi Forumları

Turan Dursun Sitesi Forumları (https://turandursun.com/forumlar/index__1.php)
-   Kadın & İslam (https://turandursun.com/forumlar/forumdisplay.php?f=31)
-   -   Tecavüzcüler cennete gider mi? (https://turandursun.com/forumlar/showthread.php?t=3054)

istavrit 03-11-2006 17:28

Tecavüzcüler cennete gider mi?

genclige adim attigimda donemlerde oruc tutmaya gayret ederdim...cocuk bedenime agir gelirdi..anneme cok aciktim dedigimde "islam kolayliklar dinidir" derdi..

hic anlam veremezdim..gunde 5 vakit namaz..1ay boyunca ac kalmak..bunun neresi kolaylikti...

islamin kolayliklar dini oldugunu, minareyi calanin kilifina uydurdugunu *25 yasimdan sonra ogrenmeye basladim..

kuranin allahi cok bagislayicidir, cok merhamet edendir..

jet fadil da,dursun uyar da, i haftada masum 7 insani olduren canide,18 aylik bebege tecavuz eden vatandaslarda cennetten aslan payini alacaklar.. hepsi muslumanlar...

zira "elhamdulillah" diyen herkes gunahlarinin bedelini "kisik ateste" odedikten sonra cennette hurilerin yaninda sonsuz yasama devam edeceklerdir..

allah cok merhamet edendir, cok bagislayandir..

omrunu insanliga adayan ateist bir bilim adamida, darwinde, turan dursunda *cehennem atesinde sonsuza dek yanacaklardir...

bagisla beni anne..ben bu dini anlayamamisim..sen hakliymissin..

hortumcuda olsan, tecavuzcude olsan, cennette yerin hazir..

ISLAM KOLAYLIKLAR DINIDIR..

tmehmet_kk 03-11-2006 18:29

Re: ISLAM KOLAYLIKLAR DINIDIR!!

jet fadil da,dursun uyar da, i haftada masum 7 insani olduren canide,18 aylik bebege tecavuz eden vatandaslarda cennetten aslan payini alacaklar.. hepsi muslumanlar...

zira "elhamdulillah" diyen herkes gunahlarinin bedelini "kisik ateste" odedikten sonra cennette hurilerin yaninda sonsuz yasama devam edeceklerdir..

selamlar
kesinlikle sırf çamur atmak için kaleme alınmış boş bir yazı sevgili istavrit bu dediklerinin islamla uzaktan yakından alakası yok kardeş.
bunun böyle olduğunu ispat et dinden vazgeçeyim. islam bilakis basit bir din değil bana göre son derece zor.kim islam kolaylıklar dinidir diyorsa yalandır.yok öyle yapyap sonrada kısık ateşte yan doğru cennete yok yaa.

exclusive 03-11-2006 19:12

Alıntı:

tmehmet_kk";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 54354)
kim islam kolaylıklar dinidir diyorsa yalandır.

Bakara Sûresi2.185. Ramazan ayı, insanlara yol gösterici, doğrunun ve doğruyu eğriden ayırmanın açık delilleri olarak Kur'an'ın indirildiği aydır. Öyle ise sizden ramazan ayını idrak edenler onda oruç tutsun. Kim o anda hasta veya yolcu olursa (tutamadığı günler sayısınca) başka günlerde kaza etsin. Allah sizin için kolaylık ister, zorluk istemez. Bütün bunlar, sayıyı tamamlamanız ve size doğru yolu göstermesine karşılık, Allah'ı tazim etmeniz, şükretmeniz içindir.

Kamer Sûresi 54.17. Andolsun biz Kur'an'ı öğüt alınsın diye kolaylaştırdık. (Ondan) öğüt alan yok mu?

A'lâ Sûresi 87.8. Seni en kolaya muvaffak kılacağız.

İnşikak Sûresi 84.8. Kolay bir hesapla hesaba çekilecek;

Hadis No 72 Hz. Peygamber (sav)'ın bir hasırı vardı, geceleri perde yapıp gerisinde namaz kılardı, gündüzleri de yayıp üzerine otururdu. Halk da Resulullah (sav)'ın yanına dönüp (gelip) aynen onun gibi namaz kılmaya başladılar. Sayı gittikçe arttı. Bunun üzerine Resulullah (sav) onlara yönelerek şunu söyledi: "Ey insanlar, takat getireceğiniz işleri yapın. Zira siz (dua etmekten) usanmadıkça Allah da sevap yazmaktan usanmaz. Allah'a en hoş gelen amel, az da olsa devamlı olanıdır." Ravi der ki: Muhammed (sav)'ın ailesi bir iş yapınca onu sabit kılardı (artık terketmez devamlı yapardı). Buhari'nin Ebu Hüreyre (ra)'den yaptığı bir rivayette: "Orta yolu tutun, güzele yakın olanı arayın, sabah vaktinde, akşam vaktinde, bir miktar da gecenin son kısmında yürüyün (ibadet edin), ağır ağır hedefe varabilirsiniz. Unutmayın ki sizden hiç kimseye, yaptığı amel, cenneti kazandırmayacaktır" buyurdu. "Sen de mi (amelinle cennete gidemiyeceksin) ey Allah'ın Resulü?" dediler "Evet, ben de", dedi, "Allah affı ve rahmeti ile muamele etmezse ben de!" Buhari ve Nesai'de gelen bir başka rivayette: "Bu din kolaylıktır. Kimse (aşırı gayretle) dini geçmeye çalışmasın, (başa çıkamaz, yine de yapamadığı eksiklikleri kalır ve) galibiyet dinde kalır" buyrulmuştur.

exclusive 03-11-2006 19:18

Ayrıca "islam kolaylıklar dinidir" iddiasında bulunan yüzlerce islami siteye ulaşmak için TIKLAYIN

istavrit 03-11-2006 20:30

sevgili ex. islamin kolayliklar dini olduguna ayetlerle ornekler vermis..yetmemis birde kolaylik dini islamin sitelerini ilave etmis..tesekkurler ex

esasinda burada konu basligini yanlis actim...TECAVUZCULER CENNETE GIDERMI? olmaliydi.. moderator arkadaslardan rica edecegim, basligi bu sekilde degistirebilirlermi..?

mehmet arkadasimizda:
kesinlikle sırf çamur atmak için kaleme alınmış boş bir yazı sevgili istavrit bu dediklerinin islamla uzaktan yakından alakası yok kardeş.
bunun böyle olduğunu ispat et dinden vazgeçeyim
demis..

Sizinde bildiginiz ama kabul etmediginiz halde sitedeki dinler karsiti arkadaslar, elestirdikleri dinin kutsal sayilan kitaplarini kullanirlar..

Bende islami elestirirken farkli davranmiyorum…

Fakat 1400 yil kutsal sayilan hadisler islamin kirli yuzu ortaya ciktikca sahih degil gerekcesi ile yok sayilmaya basladilar..

Islam ansiklopedosi sizin icin ne derece ciddi bir kaynaktir bilmiyorum…
Musadenizle alintilarimi oradan yapayim..islami, bir islam kaynagi ile elestirecegim..siz kendi kaynaginiz bir gerekce bulup yok sayacaksiniz..Islamin, aspirin gibi her derda deva bir recetesi vardir.

Lâ ilâhe illallah, Cennet'in anahtarıdır, ancak bu anahtarın dişleri vardır, onlarda ilâhi emirlere bağlı olmak itaat ve ibadet etmektir. Bir de "Lâ ilâhe illallah" demekle, birinin müslümanlığına hükmedilmez, "Muhammedün Rasûlullah" (Muhammed Allah'ın peygamberidir) sözünü de eklemesi gerekir. Hatta İslâm dininden başka bütün dinlerden uzak olması icab eder. Bu inançta olan kimse, ehl-i kebâir (büyük günah işleyen) de olsa, günahı kadar Cehennem'de ceza gördükten sonra Cennet'e girecektir. Nitekim Muaz b. Cebel (r.a.)'ın Hz. Peygamber (s.a.s.)'den rivayet ettiği şu hadis meseleyi açıklığa kavuşturur:

"-Hiç bir kimse yoktur ki, kalben tasdik ederek Allah'dan başka ilâh olmadığına ve Muhammed (s.a.s.)'in, Allah'ın kulu ve resûlü olduğuna Şehadet etsin de, Allah ona Cehennem'i haram etmiş olmasın (herhalde harâm eder)" (Tecrîd-i Sarîh Tercemesi, IV 271).

Cennet tabakalarinin 7 *oldugunu kuran yalanlarindan biliyoruz..
Kabul ettik..salih emeller isleyenler firdevs cennetinde olacaklar, ama tecavuzculerde cennetin en alt katinda illuyunda olacaklar..

Sapik ama; "allah birdir, muhammedde onun resuludur" diyor..bu cennete gitmek icin yeterli degilmidir..

Ben bu adamlarla cennette bile olsa ayni atmosferi teneffus etmek istemiyorum..

Ben ayni ortami paylasacagim insani secmek gibi bir ozgurlugum var…
siz allah birdir, muhammed onun resuludur diyorsaniz bu tecavuzcu canilerle ayni ortami paylasacaksiniz..

Tercih sizin arkadasim..bir seyleri birbirimize degil, once kendimize anlatabilmeliyiz..

Inanip inanmamak kisisel tercihiniz…

vartor 03-11-2006 22:44

Canim, istavrit, yanlis anliyorsun, Cennette gilmanlar var ya hani, iste bu musluman tecavuzculere, allah gilman rolu verecek. Cennet dediysek o kadar da hersey gulluk gulistanlik demedik.
* Allah bilir isini
* duvara yapar cisini.

tmehmet_kk 04-11-2006 00:40

selamlar
sevgili ex ve dilaver
islam kolaylık dinidir diye ayet hadis yapıştırmışsın aklınca işte ispatı diyorsun.fakat benim dediğimi anlamamışsın kolaylık derken insan için gerçekten kolaydır aslına bakarsan.fakat benim demek istediğim şu zamanda islamı yaşamak çok zor.siz kelimei şahadet getirmenin yeterli olduğunu sanıyorsunuz.evet insan kelimei şahadet getirince müslüman olur fakat aynı hızla dinden çıkabilir bu kesinlikle cennete girmek için yeterli değildir sadece ufak bir ön şart.kelimei tevhidi ilk önce ağzınla söylersin sonra gereğini yerine getirmen gerekir. bu kuru bir söz değildir.yani tecavüzcü cennete falan giremez bu hal üzere ölürse.seninde dediğin gibi küçük bir bebeğe tecavüz eden kimseyle bende cennette dahi beraber olmayı istemem.eski bir laf vardır her sakallıyı deden sanma diye tam bu duruma uygun.
kelimei tevhidi *telaffuz eden herkes cennete girecektir hadisi insanların son derece istismar ettikleri bir hadistir.bu sadece bir ön şart tır.böyle bir şey kesinlikle yok.

exclusive 04-11-2006 02:04

Alıntı:

tmehmet_kk";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 54390)
islam kolaylık dinidir diye ayet hadis yapıştırmışsın aklınca işte ispatı diyorsun.

Beni yanlış anlamışsın, benim islamın "kolaylık dini" olduğunu ispatlamak gibi bir derdim yok. Sen "islam kolaylık dinidir diyen yalancıdır" demiştin. Ben de senin peygamberinin bu sözü söylediğini gösteriyorum sadece. Eğer adam peygamber diye bi ayrıcalık tanımıyosan senin yalancı tanımına uyuyor.

Bu arada bence de "islam kolaylık dinidir" diyen yalancıdır. Bu sadece pazarlama mantığıyla söylenmiş dayanaksız bir yalan.

istavrit 04-11-2006 08:37

Re: Tecavüzcüler cennete gider mi?

sevgili mehmet
evet insan kelimei şahadet getirince müslüman olur fakat aynı hızla dinden çıkabilir bu kesinlikle cennete girmek için yeterli değildir demissiniz..

bunlari soylerken dayanaklariniz nelerdir...sizi fetva makami olarak kabul edebilirmiyiz..?

hadislere degilde sizin soylediklerinize inanmamizi mi bekliyorsunuz?

siz islami degil, gonlunuzden gecen bir baska dini anlatiyorsunuz..sizin anlattiginiz turdeki dinin adina bundan sonra ben "islame" diyecegim

asagiya kutub-i sitte'den alinti hadisler koyuyorum..

6 - Muâz İbnu Cebel el-Ensârî (radıyallahu anh) hazretleri anlatıyor. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kimin (hayatta söylediği) en son sözü Lâ ilâhe illallah olursa cennete gider"
Ebu Dâvud, Cenâiz 20, (3116).

bebek katili farzedelimki dinsiz imansiz biri..hatta ateist.bu olaydan sonra idam cezasi aldi..son istegi soruldugunda kelimei sahadet getirdi..yallah cennete.. (bir miktar kisik ateste yandiktan sonra)

7 - Ebu Zerr (Cündeb İbnu Cünâde el-Gıfârî) (radıyallahu anh) hazretleri anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Bana Cebrâil aleyhisselam gelerek "Ümmetinden kim Allah'a herhangi bir şeyi ortak kılmadan (şirk koşmadan) ölürse cennete girer" müjdesini verdi" dedi. Ben (hayretle) "zina ve hırsızlık yapsa da mı?" diye sordum. "Hırsızlık da etse, zina da yapsa" cevabını verdi. Ben tekrar: "Yani hırsızlık ve zina yapsa da ha!" dedim. "Evet, dedi, hırsızlık da etse, zina da yapsa!"Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) dördüncü keresinde ilâve etti: "Ebu Zerr patlasa da cennete girecektir".
Buhârî, Tevhid 33; Müslim, İman 153, (94); Tirmizî, İman 18, (2646).

karinca incitmeyen ama allaha ortak kosan ölunce cehennemde sonsuza kadar yanacak, 18 aylik bebege tecavuz edende, hirsiz dursun uyar'da cennete gidecek..

"Kim Allah'a herhangi bir şeyi ortak kılmış olarak ölürse bu kimse ateşe girecektir. Kim de Allah'a hiçbir şeyi ortak kılmadan ölürse o da cennete girecektir" cevabını verdi."
Müslim, İman 151, (93).

islame ne der bilmem ama islam bunlari diyor arkadasim..
bunlar hadisti..siz sahih degil demek hakkinizi kullanabilirsiniz

boyle bir dine mensup olmaktan nasil gurur duyabilirsiniz!

istavrit 04-11-2006 08:53

simdi dusunelim..

kurana dayali bir anayasamiz oldugunu, yani seriatla yonetildigimiz dusunelim...

bu adamin cezasininda recm oldugunu dusunelim...senin recm ettigin adam cennete gidecek..adeta ceza degil, odul..bu dunyadan bir an once cennete gitmesine vesile olacaksin..

medeni hukuk, idam edecek, essek cennetine gonderecek..
islam hukuku cennete...

size adil geliyormu bu?

hikmetinden sual ediyorum!

K.C. 04-11-2006 11:40

Kütüb-ü Sitte'de TECAVÜZle ilgili sadece iki hadise rastladım. Anlaşılan o ki TECAVÜZ ve ZİNA ayrı suçlar olarak kabul edilmiyor. Ki Kur'an'da da Tecavüz'ü yasaklayan bir madde yok. Zina ile eşdeğer tutulmuş, verilen ceza da her ikisi için de Recm. Kur'an'da olmayan Recm! Herkesin o dönemde ayetini ezberleyip fiiliyatta uygulanan ama bir keçi yüzünden Kur'an girememiş Recm!

Fasil : HUDUD BÖLÜMÜ
Konu : Zina Haddi
Ravi : Vail İbnu Hucr İbni Rebia
Hadis : Resulullah (sav)`ın sağlığında, namaz kılmak maksadıyla bir kadın evinden çıkmıştı. Yolda ona bir erkek rastladı. Kadına çullanıp ihtiyacını giderdi. Kadın bağırdı, adam ise sıvıştı gitti. (Çığlığı üzerine) kadına bir erkek uğramıştı. Ona başından geçeni anlatıp, bir adam bana böyle böyle yaptı dedi. Sonra, bir grup muhacire rastladı, başından geçeni onlara da anlatıp: "Bir adam bana böyle yaptı!" dedi. Hep beraber yürüyüp, kadının kendisine tecavüz ettiği kimseyi yakalayıp kadına getirdiler. Kadın: "Evet bu odur?" dedi. Sonra adamı Hz. Peygamber (sav)`in yanına götürdüler. Resulullah adamın recmedilmesini emrettiği sırada, kadına tecavüz etmiş olan kimse kalkıp: "Ey Allah`ın Resulü, suçlu benim!" diye itirafta bulundu. Resulullah (sav) kadına: "Git. Allah günahlarını affetti" dedi. Zan altında kalmış olan kimseye de güzel sözler söyleyip (gönlünü aldı). Mütecavizin recmedilmesini emretti ve recmedildi. Sonra Resulullah şunu söyledi: "Bu adam öyle bir tevbe ile tevbe etti ki, böyle bir tövbeyi Medine ahalisi yapsaydı kabul edilirdi." (Tirmizi şu ziyadede bulunmuştur: Vail (ra) Hz. Peygamber (sav)in kadına mehir takdir edip etmediğini zikretmedi.")
HadisNo : 1596

Fasil : HUDUD BÖLÜMÜ
Konu : Zina Haddi
Ravi : İbnu Abbas
Hadis : Hz. Ömer (ra)`e, zina yapmış olan deli bir kadın getirildi. (Recm edilip edilemeyeceği hususunda) halkla istişare ederek recmedilmesine hükmetti. Kadına Hz. Ali (ra) uğradı. (Hazırlığı görünce): "Bunun hali nedir?" diye sordu. Kendisine: "Falanca kabileden deli bir kadındır, zina yapmıştır. Hz. Ömer (ra), recmedilmesine hükmetmiştir" dediler. Hz. Ali (ra): "Kadını geri götürün!" dedi, sonra Hz. Ömer`e uğrayıp: "Ey müzminlerin emiri! Bilirsin ki, Resulullah (sav): "Kalem üç kişiden kaldırılmıştır (artık onlar yaptıklarından sorumlu değildirler): Buluğa erinceye kadar çocuktan, uyanıncaya kadar uyuyandan, şifa buluncaya kadar bunamıştan." Bu biçare kadın falanca kabilenin bunağıdır. Ona tecavüz eden, muhakkak ki akli noksanlığı sırasında tecavüz etmiştir" dedi. HadisNo : 1597

Şu ikinci hadisi ben mi yanlış anlıyorum çözemedim. Kadın bunak olmasaydı tecavüze uğradığı için recmedilecek miydi? İlk hadisle bir çelişki durumu var galiba. İkinci hadisde bunak kadına tecavüz eden kişinin durumu açıklanmamış.

soro 04-11-2006 11:48

kc kendi yazdıklarını iyi okumalısın.

"Anlaşılan o ki TECAVÜZ ve ZİNA ayrı suçlar olarak kabul edilmiyor. Ki Kur'an'da da Tecavüz'ü yasaklayan bir madde yok. Zina ile eşdeğer tutulmuş, verilen ceza da her ikisi için de Recm. Kur'an'da olmayan Recm"

recm zaten ölüm cezası,adam tecavüz *etse veya zina etse ne farkeder öldürülüyor sonuçta.iki defa mı öldürülsün.

tecavüze uğrayan kadına ise birşey yok işte.1.hadis gösteriyor bunu.öyle *bir yazmışsın ki,sanki tecavüz edilen kadına ceza veriliyormuş gibi.

2.hadiste de sana daha evvelce yazdımişte,irade dışı bir fiile mazhar kalana kimne cezası vesin.hem ikinci hadisteki tecavüz değil zina.

K.C. 04-11-2006 12:17

Yazdıklarımı okuyorum soro, herhangi bir yanlışlık da göremiyorum yazdıklarımda.
Kur'an tecavüzü ayrı olarak düzenlememiş Zina ile eşdeğer tutmuş diyorum. İki kez ölüm mümkün mü? Bu yoruma nasıl vardın anlayabilmiş değilim gerçekten. Rıza varsa Zina'dır, yoksa Tecavüzdür. Aynı anda hem rıza hem zor kullanma olabilir mi ki iki ayrı recm söz konusu olabilsin.

Benim dikkat çekmek istediğim husus, kadının rızası aleyhine yapılan bir fiile kur'an yer vermemiş. Onu rızayla yapılan bir zanilikle eşdeğer tutmuş. Sizce bunlar aynı cezayı hak eden davranışlar mı? Veya rızaen biriyle birlikte olmak tecavüzden daha ağır bir suç mu ki birine kur'anda yer verilirken (ki sopadır sadece) diğerine yer verilmesin?

Neyse, vazgeçtim. Kur'an elbette tüm suçları bünyesinde toplamaya kalksaydı ciltler dolusu ederdi. Bu yüzden her suçu saymamış, bazı cezalar kıyasen uygulanmıştır.

tecavüze uğrayan kadına ise birşey yok işte.1.hadis gösteriyor bunu.öyle *bir yazmışsın ki,sanki tecavüz edilen kadına ceza veriliyormuş gibi.
Hiçte bile öyle birşey yazmıyorum. Sondaki yorumumu okusana. Orada iki hadis arasında sanki bir çelişki varmış gibi görünüyor diyorum. Yani ilkinde kadına ceza verilmediğinin farkındayım, merak etme. Okumam ve az buçuk algılamam var sanırım.

İkinci hadisteki tecavüz mü zina mı belli değil soro. Çünkü zina ile tecavüzü aynı kefeye koyuyor bunlar. Daha önce de söyledim. Aynı hadiste bile hem zina hem tecavüz diyerek bu görüşümü teyit ediyor gördüğün gibi.

K.C. 04-11-2006 12:21

soro bey,
ilk hadisi okuduğunda şöyle bir cevap bekliyordum aslında:

"Bu adam öyle bir tevbe ile tevbe etti ki, böyle bir tövbeyi Medine ahalisi yapsaydı kabul edilirdi."
Bu cümleden de anlıyoruz ki tecavüzcü tövbe de etmiş olsa tövbesi kabul olunmamaktadır.

walla 04-11-2006 19:12

Muhammed savaş esiri kızlara, kadınlara daha dönüş yolunda Tecevüz ediyormuydu, ediyordu. Muhammed Cennete gitmişmidir. İnananlara göre gitmiştir. O zaman Herkez cennete gidebilir.

istavrit 04-11-2006 20:38

sevgili walla,

burada sorgulamak istedigim, tecavuz veya tecavuzcunun cennete gitmesi degil aslinda..

islam her kosulda insanlari affederek cennet rusveti ile insani sucu tesvik etmesi..

kim olursa olsun, ister, hirsiz,ister tecavuzcu,ister cocuk katili her kosulda cennette gidecek...insanliga hic bir katkisi olmayan, hatta yasadigi topluma zararlari olan mahlukat allah birdir, muhammede onun elcidir dedigi icin cennete gidecek.

hayatini insanliga adamis bir bilim veya dusun adamida, allah birdir, isa veya musa onun elcisidir dedigi icin *cehennemde sonsuza kadar yanacak..

bu dunyada sinava tabiyiz..neyin sinavi var..allah birdir muhammede onun elcisidir..tek sorulu bir sinav..
cennet yedi kat..soruyu cevapladiginda bir katinda muhakkak yer var..

hirsiz oldugu,yetimin hakkini yedigi, cocuklara tecavuz ettigi, insanlara ve hayvanlara kotu davrandigi, insanlari oldurdugu icin cehennemde yanacak olan varmi ...yok

beline bombayi baglayip masum insanlari olduren bombacilari bulmak neden bu kadar kolay...
cunki firdews cennetlerinde hurilerine *kavusacaklar..

kosulsuz musteri memminiyeti gibi bir seydir bu..

musluman olana her kosulda cennet...

bunun adinada ilahi adalet diyorlar!

walla 04-11-2006 20:41

:D

tmehmet_kk 05-11-2006 00:42

Alıntı:

istavrit";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 54397)
sevgili mehmet
evet insan kelimei şahadet getirince müslüman olur fakat aynı hızla dinden çıkabilir bu kesinlikle cennete girmek için yeterli değildir demissiniz..

bunlari soylerken dayanaklariniz nelerdir...sizi fetva makami olarak kabul edebilirmiyiz..?

hadislere degilde sizin soylediklerinize inanmamizi mi bekliyorsunuz?

siz islami degil, gonlunuzden gecen bir baska dini anlatiyorsunuz..sizin anlattiginiz turdeki dinin adina bundan sonra ben "islame" diyecegim

asagiya kutub-i sitte'den alinti hadisler koyuyorum..

6 - Muâz İbnu Cebel el-Ensârî (radıyallahu anh) hazretleri anlatıyor. Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Kimin (hayatta söylediği) en son sözü Lâ ilâhe illallah olursa cennete gider"
Ebu Dâvud, Cenâiz 20, (3116).

bebek katili farzedelimki dinsiz imansiz biri..hatta ateist.bu olaydan sonra idam cezasi aldi..son istegi soruldugunda kelimei sahadet getirdi..yallah cennete.. (bir miktar kisik ateste yandiktan sonra)

7 - Ebu Zerr (Cündeb İbnu Cünâde el-Gıfârî) (radıyallahu anh) hazretleri anlatıyor: Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "Bana Cebrâil aleyhisselam gelerek "Ümmetinden kim Allah'a herhangi bir şeyi ortak kılmadan (şirk koşmadan) ölürse cennete girer" müjdesini verdi" dedi. Ben (hayretle) "zina ve hırsızlık yapsa da mı?" diye sordum. "Hırsızlık da etse, zina da yapsa" cevabını verdi. Ben tekrar: "Yani hırsızlık ve zina yapsa da ha!" dedim. "Evet, dedi, hırsızlık da etse, zina da yapsa!"Hz. Peygamber (aleyhissalâtu vesselâm) dördüncü keresinde ilâve etti: "Ebu Zerr patlasa da cennete girecektir".
Buhârî, Tevhid 33; Müslim, İman 153, (94); Tirmizî, İman 18, (2646).

karinca incitmeyen ama allaha ortak kosan ölunce cehennemde sonsuza kadar yanacak, 18 aylik bebege tecavuz edende, hirsiz dursun uyar'da cennete gidecek..

"Kim Allah'a herhangi bir şeyi ortak kılmış olarak ölürse bu kimse ateşe girecektir. Kim de Allah'a hiçbir şeyi ortak kılmadan ölürse o da cennete girecektir" cevabını verdi."
Müslim, İman 151, (93).

islame ne der bilmem ama islam bunlari diyor arkadasim..
bunlar hadisti..siz sahih degil demek hakkinizi kullanabilirsiniz

boyle bir dine mensup olmaktan nasil gurur duyabilirsiniz!

selamlar
sevgili istavrit elbette ben fetva vermeye yetkili değilim zaten bilgimde buna müsait değil.hadislerin sahihmi değilmi olduğuna hiç değinmeyeceğim.şu son sözü kelimei tevhid olan cennete girer hadisi farklı yorumlanabilir.sonsözü kelimei tevhid olunca insan müslüman olur ve bu hal üzere ölürse işi ALLAHCC ye kalmıştır.fakat tüm ömrünü kötülük yapmakla geçirmiş bir insanın son sözünün kelimei tevhid olması ve böylece cennete gitmesi adil değil bu konuda kuşkun olmasın ALLAH CC sonderece adeletlidir gereğini yapar.mesela firavun sular altında kalınca iman ettim musanın rabbine dedi fakat bu imanı ona bir kar sağlamadı ve reddedildi.islam bu kadar kolay değil.sana pek çok ayet söyleyebilirim kolay olmadığına dair.mesela bir ayette şöyle der siz evvelkilerin başına gelenler sizin başınıza gelmeden cennete gireceğinizimi sandınız.müslüman oldunmu asıl sınavlar başlar.başına türlü türlü belalar gelir her konuda sınanırsın bu esnada pek çok kişi dinden çıkar.sizler ülkemizin %90 ı müslüman dendiğine bakmayın bu rakam olsa olsa %5 tir o da en iyimser tahminim.yani yok öyle beleş cennet.

pante 05-11-2006 01:19

Mehmet doğru söylemiş. Yok öyle beleşe cennet..Kimi hadislerde bir hardal tanesi kadar imanı olanların dahi cennetlik olduğu yazılı olsa da bunlar sevapları çok olanlar için.
Üstelik te hadislerin güvenirliliği yok. Oysa kapı gibi Kur'an ayetleri açık;

Müminun/103. Kimlerin de tartıları hafif gelirse, işte onlar da kendilerini ziyana uğratanların ta kendileridir. Onlar cehennemde ebedi kalacaklardır. *

Demek ki tartıda günahları 51, sevapları 49 geldi müslümanın. Yandı, ebediyen kurtuluş yok ona.
Değil bir kez, binlerce kez kelime-i şahadet getirmiş olsun. Bu ağır gelebilir size ama hüküm böyle..
Kimi İslamcılar, bu ağır hükmü yumuşatmak amacıyla şefaat olayını, Allah'ın affedici olduğunu vs. gündeme getirirler. Ama Allah öyle demiyor. Bakın neyi müjdeliyor size ;

Yunus/64 – Dünya hayatında da âhirette de müjde vardır onlara.Allah’ın hükümlerinde olsun, verdiği sözlerde olsun, asla değişiklik olmaz.İşte bu müjdeler en büyük mutluluktur.

Evet, bu müjdeler en büyük mutluluktur. " Allah'ın hükmü ve sözü değişmez"

vartor 05-11-2006 01:19

Iyi de firavun kelimei sahadet getirmedi, getirseydi, her ne kadar henuz muhammet ortada olmasa da allah icabina bakardi.
* Hangi asirda yasiyorsunuz yahu, yok firavunmus, yok muhammetmis. Sanki yanlarindaymissiniz gibi anlatiyorsunuz olaylari. Hani sahit nerede? Oyle yaziyor yeterli cevapsa, ben sana oyle yazmiyan binlerce kitap ismi verebilirim. Kitap, adi ustunde, insanlar tarafindan derlenip toplanmis, yazilmis.
*Cesitli cinsleri vardir kitaplarin; Konularina gore, roman, mizah, siir, hikaye masal. dini kitaplarin hepsi masal cesidine girer.Ancak cogu masallarda oldugu gibi, cinler ve periler, melekler seytanlarla dolu bir masal. Bunda, akli basinda, beyni muhurlenmemis hicbir kimse, kotu yazilmis bir masal kitabindan baska birsey goremez.
* Ruya aleminde yasayanlarin ulkesine bir bakin, uyumaktan bir turlu ilerliyememisler. Obur taraftan ati alan Uskudari gecmis.

vartor 05-11-2006 01:25

Dogmatik gorusleriyle, sindirici tavirlariyla, urkutucu gorunumleriyle, agizlarindaki salyalarla,kucucuk beyinlere tecavuz eden bu zihniyete, allah ve cennet var olmus olsa bile, cehennemden baska yer layik degildir.

tmehmet_kk 05-11-2006 01:31

Alıntı:

vartor";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 54562)
Iyi de firavun kelimei sahadet getirmedi, getirseydi, her ne kadar henuz muhammet ortada olmasa da allah icabina bakardi.
Hangi asirda yasiyorsunuz yahu, yok firavunmus, yok muhammetmis. Sanki yanlarindaymissiniz gibi anlatiyorsunuz olaylari. Hani sahit nerede? Oyle yaziyor yeterli cevapsa, ben sana oyle yazmiyan binlerce kitap ismi verebilirim. Kitap, adi ustunde, insanlar tarafindan derlenip toplanmis, yazilmis.
Cesitli cinsleri vardir kitaplarin; Konularina gore, roman, mizah, siir, hikaye masal. dini kitaplarin hepsi masal cesidine girer.Ancak cogu masallarda oldugu gibi, cinler ve periler, melekler seytanlarla dolu bir masal. Bunda, akli basinda, beyni muhurlenmemis hicbir kimse, kotu yazilmis bir masal kitabindan baska birsey goremez.
Ruya aleminde yasayanlarin ulkesine bir bakin, uyumaktan bir turlu ilerliyememisler. Obur taraftan ati alan Uskudari gecmis.

slamlar
kardeş kaynak olarak kitplara kitaplara bakımazmı?hayır başka bir yol bulduysan söylede bizde bilelim.çok ilginç

vartor 05-11-2006 01:49

Beyni muhurlenmislerin anlayamamasi normaldir.

05-11-2006 04:06

Hadis No : 4129
Ravi: Ebu Eyyub
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: "Eğer siz hiç günah işlemeseydiniz, Allah Teala hazretleri sizi helak eder ve yerinize, günah işleyecek (fakat tevbeleri sebebiyle) mağfiret edeceği kimseler yaratırdı." *
Kaynak: Müslim, Tevbe, 9, (2748); Tirmizi, Da'avat 105, (3533 )

* Hadis No : 4136
Ravi: Ümmü'd-Derda
Tanım: Ebu'd-Derda (ra)'yı işittim. Demişti ki: "Resulullah (sav)'ı işittim, şöyle buyurdu: "Müşrik olarak ölenle, bir müslümanı haksız yere öldüren hariç, Allah bütün günahları affedebilir." *
Kaynak: Ebu Davud, Fiten 6, (4270) * * *

* Hadis No : 3568
Ravi: Ebu Hüreyre
Tanım: Resulullah (sav) buyurdular ki: Mü'min -veya müslüman- bir kul abdest aldı mı yüzünü yıkayınca, gözüyle bakarak işlediği bütün günahlar su ile -veya suyun son damlasıyla- yüzünden dökülür iner. Ellerini yıkayınca elleriyle işlediği hatalar su ile birlikte- veya suyun son damlasıyla- ellerinden dökülür iner. Ayaklarını yıkayınca da ayaklarıyla giderek işlediği bütün günahları su ile veya suyun son damlasıyla- dökülür iner. (öyle ki abdest tamamlanınca) günahlardan arınmış olarak tertemiz çıkar." *
Kaynak: Müslim, Taharet 32, (244); Muvatta, Taharet 31, (1, 32); Tirmizi, Taharet *

Sevgili İstavrit,
Bu hadislere göre bir tecavüzcünün namaz kılması bile cennet için yeterli. Afedilmeyen günahlara bakın. Birincisi müşrik olmak. İkincisi bir müslümanın haksızca öldürülmesi. Bunların dışındaki günahların afedileceği belirtiliyor. Yetere ki bana tapın diyor. İbadetlerinizi yerine getirin diyor. Günahlarınızı ben bağışlarım diyor. Bağışlanmayan iki günah olduğuna göre bu mantığa göre hırsızın da tecavüzcünün de günahı af ediliyormuş.
Baksana hadisin birinde kuranın allahı ne demiş. Eğer siz günah işlemezseniz yerinize günah işleyecek kullar yaratır ve tövbeleri üzerine onları afederdim diyor. Bu resmen kullarını günah işlemeye teşvik değil midir?
İşte bu hadislerin etkisindeki müslüman ülkelerini düşün. O ülkelerin bu durumda olmalarının kaynağı hep bu *din değil mi? Onun içindir ki her türlü halt işlenir nasıl olsa rabim beni bağışlar denilerek ibadete sarılırlar.
Ama çabaları boşuna. İnsanlar bu ilkel ve çağ dışı dinin gerçek yüzünü öğrendikçe tabuları can çekişecektir. Turan Dursunla zaten bunun yolu açılmıştır. Bunu engellemeye güçleri yetmeyecektir. Çünkü güneş balçıkla sıvanamaz. Sevgilerimle...

istavrit 05-11-2006 10:05

sevgili pante

Kimi hadislerde bir hardal tanesi kadar imanı olanların dahi cennetlik olduğu yazılı olsa da bunlar sevapları çok olanlar için. demissiniz..

bu cumlenizde bir mantik hatasi yokmu? hardal tanesi kadar imani olanin cok sevabi nasil olur islam ogretilerine gore..

18 aylik bebege tecavuz eden caninin de hardal tanesi kadar imani yokmudur?..vardir..o kadar imani olmayan sadece ateistler ve musrikler degilmidir..

muslumanlar islerine nereden gelirse oradan tutuyorlar..ellerini capraz kesin ayetine "yok boyle bisey" el kol kesmek kolay degil..fikiha bakacaksiniz, hadislere bakacaksiniz diye onumuze sayfalarca kuran disi kaynaklar koyulmuyormu?

cennetle ilgili hadis yazildiginda kurana bakmak gerekir demek topu taca atmaktan baska bir sey degildir..

hadisi, fikihi kaldir, kelaynak kusu gibi bir kitap kalir ortada islam adina.. Hacda şeytan taşlamak, Kurban bayramında kurban kesmek, abdestin nasil alinacagi, nasil namaz kilinacagi, pece takmak, mevlut okutmak, misvakla dis temizlemek, sunnet olmak gibi riteuller kuranda yazmaz ama halk uygular..
hadi cikarin hadisleri, nasil bir din kalacak ortada gorelim..

sizce ortada bir sinavmi var, bir dayatmami..ornegin universite sinavlarina giriyorsunuz..%80 lik bir baraj var diyelim..sinavi kazanan universiteye girer, kazanamayan kurek mahkumumu olur?
olursa burada adaletten ve sinavdan soz etmek mumkunmudur..

mufettislik sinavina giren adama kazanamazsan olene kadar hamal olacaksin diye sinava sokabilirmisin..

sinavi kazananin elbette mukafati olacaktir..kaybedenin cezasi olmasi dogrumudur? kumar mi oynuyor allah kullari ile?

bu sinav degil, rus ruletidir...

Demek ki tartıda günahları 51, sevapları 49 geldi müslümanın Yandı,

sevgili pante nereden biliyorsun bu konuda %50 *lik bir limit oldugunu..
allahin bir gunu, bin gune esit oldugu gibi tartisida %1e %99 calisiyor olamazmi..?

samimi olarak sormak isitiyorum..kabul edelimki boyle bir uygulama var..kurandaki allahin tartisinin adil tartacagina inaniyormusun?

bir cok sinavda baraj vardir mesela..osym gibi..cennete alimlar konusunda allahin baraji %1 olmazmi..

islam kolayliklar dini degilmidir? allah cok affeden cok bagislayan cok aciyan degilmi? yeterki allah birdir , muhammed onun resuludur de!

Kurtulus 05-11-2006 11:29

İstavrit yazını okudum ve ezber?! kabiliyetine hayran oldum. BU arada "elhamdülillah" diyen değil "Lailaheillallah" diyen olacak :D . Peki Lailaheillallah ne demektir. Lailahe : Hiç bir tanrı yoktur.(hayatıma şekil veren, yönlendiren hiçbir kuvvet yoktur.) Yani inanç inkarla, reddetmekle başlar. Senin daha ulaşamadığın belkide hiç bir zaman ulaşamayacağın bir yerdir o. Çok iliginçtir. İnkarı bile doğrudürüst beceremeyen, kendini ateist zanneden bir ateist?! *:D . Neyse devam edelim. İllallah: Ancak Allah vardır. Yani hayatımızı şekillendiren, yön veren O dur. "Lailaheillallah diyeni ateş yakmaz." hadisinin tefsiri budur. Peki bu insan bilerek ya da bilmeyerek hata işlemez mi?. Bunun böyle olduğunu bilmek için "insan nasıl varlıktır" hakında biraz okumak ve düşünmek gerekiyor. İşte burda tövbe(tevbe) ne demektir sorusu gelir. Tövbe insanın yaptığında derin pişmanlık duyması ve bedelini ödemesi ve Allah'ın bağışalayıcılığına sığınması anlamına gelir kısaca.Şimdilik bu kadar yeter.
İstavrit bence annenin sözünü dinleseydin daha iyi bir iş yapmış olurdun. Annenin, *senin kadar malumat sahibi olmasa da inanmış, tertemiz bir insan olduğu anlaşılıyor. Selam olsun temiz kalanlara ve kendini temizleyenlere.
Vesselam...

istavrit 05-11-2006 11:35

sevgili kurtulus,

sitemize hosgeldin..

bilgilerin icin tesekkurler :D

Kurtulus 05-11-2006 11:38

Önemli değil *:D

pante 05-11-2006 11:40

Sevgili İstavrit;
"Günahları sevaplarından fazla olanların ebedi cehennemlik olduğu" Kur'an'daki en büyük çelişkilerden biridir.
Halbuki İslam'daki cennet-cehennem inanışı ;
İman edenlerin cehennemde günahlarının cezasını çektikten sonra cennete kavuşacaklarıdır. Bu noktada Allah'ın affediciliği ve peygamberin şefaatinden bahsedilir.
Ebedi cehennemlikler listesini "Cennet-cehennem Bilgi bankası" nda vermiştim. Genelde iman etmeyenler, iyilikleri-sevapları çok olsa dahi ebedi cehennemliktir.
Fakat bahsi geçen ayette tartıda günahları ağır gelenlerin de ebedi cehennemlik olduğu söylenmektedir.
Hadiste ise bir hardal tanesi kadar imanı olanın dai cennete gideceği belirtilir. Bunda çelişki yok. Çelişki bu hadisle verdiğim ayet arasında var. Hadise göre örneğin çok iyi bir insan fakat inancı, ibadeti zayıf. Böyle insan çok. Özellikle ülkemizin çoğunluğu bu özellikte. İmanı az olan neden iyi insan olmasın ki? Bunu Kur'an dahi kabul ediyor. Ama Kur'an, "bu kişilerin amelleri boşa gitmiştir" diyor. Hadis ise tersini söylüyor.

Evet iman ve cehennem meselesi aynı kumar gibidir. İyi insan olmak yetmez.
Ayrıca "Allah'ın dilediği kuluna hidayet vermesi, dilediğini de doğru yoldan çevirmesi" kumarın yanına itiması ve saboteyi de getirmektedir.
Yine dilediğinin kalbini mühürlemesi ve istese de iman edemeyecek duruma getirmesi de bir başka haksız ve ayrıcalıklı davranışıdır.
"Ne istiyor masum, iyi insandan ki şeytanın dahi yoldan çıkaramadığı insanı Allah yoldan çıkarıyor?" derseniz;
"Allah'ın hikmetinden sual olunmaz" der İslam..

dersimmm 05-11-2006 16:55

tecawüzcüleri postalayalımda hangi adrese giderse gitsin

ozgur_beyin 05-11-2006 20:03

balık hafızalı istavrit
* * * * *tecavüzcü tövbe edrse gider! sen, marks ,edison , galile, bruno,
* * * * *vinci , mozart *,antibiyotiği bulan fleming. GİREMEZ anladınmı!!!!

K.C. 06-11-2006 10:45

Merhaba Kurtuluş,

Dinlerden özgürlüğe hoş geldiniz.

Yazınızdan iki sonuç çıkarmak mümkün.

Diyorsunuz ki: 'Lailaheillallah' diyen Cennete girecek.

1-Allah kelimesini özel bir isim değil de Tek Tanrı olarak düşünürsek Tek Tanrıdan başka tüm ilahları/tanrıları reddetmiş olan herkes Cennet'e girecek. Bu durumda Yahudisi, Hıristiyanı, Müslümanı, Deisti, Panteisti, Panenteisti, Sadece Zeus'u İlah edineni, Tek Ra'ya inananı, Bahaisi, Hindusu, Taocusu v.s. hepsi Tek Tanrıya inanıp başka ilahlar kabul etmedikleri için Cennete girecekler.

2-Allah kelimesini özel bir isim olarak kabul edersek; Ancak Müşrik Arapların ve sonrasında Arap müslümanların Tanrısı olup İslamiyet'in Tanrısı olarak kabul edilen Tanrıya inananlar Cennete girecekler. Allah dememiş olan (Allah yerine başka isim kullanmış olan) Yahudiler ve Hıristiyanlar, kendi Tanrıları adını onlara indirdiği kitaplarda bildirmediği için Cennet'e giremeyecekler.

Her iki durumda da ortak olan bir özellik var ki, kişinin iyi olması, hayırsever olması, insanlara faydalı olması, namuslu olması, ahlaklı olması v.s. Cennet için bir koşul bile değil.

soro 06-11-2006 11:03

arkadaşlar olay kısaca şudur:

kendi inancımıza göre konuşuyoruz haliyle:

Ahirette topu topu 2 ayrı *mekan *var gidilecek.
1-cennet
2-cehennem
ikisi de sonsuz ve ölümsüzdür.

insanlar dünya gibi sınırlı bir yaşam alanında işleyebilecekleri her ne olursa olsun sonsuz bir azabı karşılamaz.
dolayısıyla sizler daha recmi ve el kesmeyi çok büyük cezalar görürken,hangi suç için sonsuz azabı gerekli görüyorsunuz.
tecavüz tabii ki bence en ağır suçlardandır ve cezasını vermektense ,keşke hiç olmasın derdim .ama olmuş sa eğer yapacak birşey yok,ceza vermekten başka ve ceza da caydırıcı olmalıdır.
neyse.
şimdi madur neticede Allahın dünyadan sonraki diğer hazırladığı mekanlarda adaletin tecellisi ile,ve bu gibi yüz kızartıcı veya unutulması zor olayların unutturulması,hafızasından silinmesi *ile ve fakat mukabilinde de razı olacağı bir karşılık ile bu travmadan kurtulur.
zalim olan fail ise,lazım olan cezayı çeker.ama cezası sonsuz sürecek değil heralde.illa bitecek bir yerde.cezası biteni de zaten ateşte yakıp (!) temizlemişsin,hafızaya formatı da atmışsın (!) unutulması gerekenlerle ilgili.tüm kötü hasletler ateşle silinmiş atılmış.e bu adamı sonsuz olarak koyacak başka yer yok.neresi uygunsa orada yaşar gider.yanmasına gerek yok artık.ceza çekilince artık suç biter.

cehennem de sonsuz kalacak olanlar ise,Allaha şirkkoşanlar ve allahı reddedenlerdir
amabu da sonsuz azab şeklinde olmayabilir.zira anladığımıza göre ,bir müddet sonra iyi insan olma özelliklerinden doğan hakları neticesinde azb hafifleyip kalkabiliyor ama mekan yine cehennemin içinde kalıyor.zaten dünyada da cennet diyebirmefhuma inanmadığı *için cennetide hiç haketmez onlar.dalga geçtikleri yere bir de terfien onları koyacak değiller.

Allaha iman edenler ise,dediğimişz gibi sonsuz süreden önce her ne suçları varsa cezasını çekmek kaydıyla netice de cennete girerler.

olay budur.

kuvvaci 06-11-2006 11:32

Sevgili Soro!
Birde arasat diye bir yer vardı. yanlış hatırlamıyorsam hani
Kur’ân’ın “a’râf” adıyla bildirdiği Cennet ile Cehennem ortasında bulunan ve hiç iyiliği bulunmayan, fakat hiç kötülüğü ve küfrü de bulunmayan kimselerin ve ergenlik çağına ulaşmadan ölen kâfir çocuklarının bulunacağı tepecikler. orayı ayrı bir mekan olarak düşünemezmiyiz.
saygılarımla dostça kal

soro 06-11-2006 11:37

o meseleyi teferruatınca bilmiyorum.ama çocuk niteliği taşıyan her kimin çocuğu olursa olsun *cennettedir.
sizin dediğin yer belki kazanım itibariyle öyle bir yerdir ama yaşamsal mekan olarak oradan allahın rahmeti ilavesiyle cennete gitmeleri kesin gibidir.
yani adamın karı zararı eşitse,rahmet devreye girer,cennete alır.

o gibi ifadelerin mecazi manaları da varıdır.ilgimi çekmedi bakmadım hiç.

istavrit 06-11-2006 16:54

sevgili soro,

sen bize islami anlat lutfen...gonlunden gecenleri degil,

ayet ve hadisler ile sabit...muhammed rusuldur demeyen cehennemde sonsuza kadar yanacak..
oysa siz yanmayabilrler turunden yumusatma cabasi icindesiniz..

tecavuzcude olsa, hortumcuda olsa *"allah tekdir, muhammed onun resuludur" diyenlerde hafif bir tutsuden sonra cennete..

cehennemde namuslu, ahlakli insanlar allaha sirk kostuklari icin yanacak,
tecavuzculer, dursun uyarlar, yet fadillar muhammede allahin resulu dedikleri icin cennette olacaklar..

burada bir seye dikkatinizi cekmek isitiyorum...allah tektir diyen cehenneme gidecek, muhammmed onun resuludur diyen cennete..
bu din muhammedin egolarini tatmin ettigi bir dindir..
sanki allah figuran, muhammed oyunun basrol oyuncusu..

hadisleri sahih kabul etmeyenlerin soylediklerini sahih mi kabul edecegiz..

oyleyse size "sorogren radyallahu ahn" mi diyecegiz bundan sonra..

vartor 07-11-2006 04:49

Muhim bir noktaya parmak basmissin Istavrit. Muhammet sanki allahi bile secdeye getirmis gibi gorunuyor. Bu onun isi, anlayis gosterebilirim de, herseye gozleri kapali bakanlari kelimelerle izah etmek mumkun degil gibi.....

hiramusta 11-11-2006 15:38

İyi kızlar cenneteee,kötü kızlar heryere,çıtır kızlar..nereye,nerelere giderler? :) Şaka bi yana, yav arkadaşlar ne yaptınız siz?İslamın yasakladığı,kötülediği nekadar suç-davranış varsa,işleyenlerini cennete soktunuz.Tamam tevbe var ama tevbe kolay birşey değil.Tevbe,yaptığın kötülükten kesinkes pişman olup birdaha yapmaman ve mümkün olduğu kadarıyla verdiğin zararı tazmin etmen demektir.Tevbesini bozup,yenileyenlere ve böylece dini bir oyun haline getirenlere gelince ki İslam'da böyle bir davranış biçimi kesinlikle yoktur,onlar münafık ve fasık karakterlidirler.Münafık ve fasıklar kafirlikle eşdeş kavramlardır,hepside ebediyyen cehennemliktir.Cennet O'na hangi isimle seslenirseniz seslenin Allah'a iman eden,hesap günü vereceği hesabın bilinci içinde yaşayan ve bunu gereği olan iyi ve doğru davranışları yerine getirenlere Allah'ın bir vaadidir.Allah'a inanmayan iyi insanlara gelince bunların cehenneme girmesi İslam inancı açısından sözkonusu bile değildir.Şahsımın bu noktadaki kanaati,bu tür insanların A'rafta olacaklarıdır.

dersimmm 11-11-2006 16:57

arkadaşlar işte çözüm: ahiret yok ki
:lol: *:lol:

tewderi 11-11-2006 17:08

Alıntı:

dersimmm";p=&quot´isimli üyeden Alıntı (Mesaj 55094)
arkadaşlar işte çözüm: ahiret yok ki
:lol: :lol:

Le ki go heye

Bütün Zaman Ayarları WEZ +3 olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 19:43 .